Painotuotteen suunnittelu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Painotuotteen suunnittelu"

Transkriptio

1 Painotuotteen suunnittelu Tehtäväosio A Hybridikotelon suunnittelu Kilpailupäivä: Tiistai Kilpailuaika: Ruokailu: Tauko: Tehtävän kuvaus: Suunnittele nuorisoyhtyeelle hybridikotelo ja logo. Hybridi toimii yhtyeen markkinoinnin ja tunnetuksi tekemisen välineenä. Logo täytyy esiintyä hybridissä. Hybridin kohderyhmä on musiikin aktiiviset kannattajat ja harrastajat. Työn pitää sisältä kaikki annettu teksti ja tekstin sisältöä ei saa muuntaa. Ulkoasu ja värit on suunniteltava itse. Tehtävässä voi käyttää kuvia ja grafiikka haluamallaan tavalla. Hybridissä on käytettävä vähintään kahta (2) valokuvaa, jotka ovat vapaasti muokattavissa. Ylimääräisten kuvien käyttö tehtävässä ei ole sallittua. Tekstin koko ja väri voidaan vapaasti valita. Fontit on valittava koneeseen asennetuista. Omia fontteja ei voi käyttää. Tekniset tiedot: Värit: ICC-profiili: Painopaperi: Koko: Tiedostomuoto: Painotekniikka: Työtiedoston nimi: Viisivärinen, CMYK+hopea Europe ISO Coated FOGRA27 päällystetty offsetpaperi 120 gr 256 x 624 mm (korkeus: 256mm, leveys: 2 x x selät 13 mm (kaksi kpl) + 28 mm (yksi kpl). kilpailupaikalla malli taitoksista Painovalmisvalmis PDF Arkki-offset Sukunimi_Etunimi_Tehtavaosio_A Aineisto: Aineisto on valmiina kovalevysi työpöydällä kansiossa Tehtavaosio_A. Tehtävän palautus: A: Palauta tehtävä tietokoneen työpöydälle seuraavasti: Luo työpöydälle kansio (Sukunmi_Etunimi_Tehtavaosio_A), jonne palautat seuraavat tiedostot loogisesti kansioituna. Painovalmisvalmis PDF-tiedosto Natiivi tiedostot Kaikki tehtävässä käytetyt kuvat käsittelemättöminä ja alkuperäisillä tiedostonimillään Kansio ei saa sisältää ylimääräisiä tiedostoja. B: Edellisten lisäksi tehtävästä tulee palauttaa tuomarille yksi (1) tuloste seuraavasti:

2 Työ tulostetaan aukeamalle. Tulosteen koko 100% alkuperäistiedostosta. Tuloste palautetaan tuomarille. Tulosteen on vastattava palautettuja tiedostoja. Tulosteessa pitää näkyä tekijän ja tehtäväosion nimi (Sukunimi_Etunimi_Tehtavaosio_A). Tekniset ongelmat: Jos teknisiä ongelmia esiintyy, tai sinulla on muuta kysyttävää, nosta kätesi ylös, Tällöin tuomari ratkaisee, voiko auttaa asiassa. Tehtävän tulostaminen: Tehtävä tulostetaan verkkoon kytketyllä Canon imagepress C1 tulostimella. Voit tulostaa työsi kaksi (2) kertaa. Aina kun tulostat merkitse tulostimen vieressä olevaan listaan kelloaika ja nimesi. Tulostusopas löytyy työpöydältäsi. Ulkoiset laitteistot: Kaikenlaiset ulkoiset tallennuslaitteet kuten kovalevyt, usb-muistitikut, ipodit, puhelimet yms. ovat kiellettyjä. Myös CD- ja DVD-levyt ovat kiellettyjä. Ulkoisen yhteyden muodostaminen koneisiin on kielletty kilpailun aikana. Puhelimet: Puhelimet täytyy sulkea kilpailun ajaksi. Tiedostot ja tulosteet: Tiedostojen ja tulostettujen tehtävien vieminen kilpailualueen ulkopuolelle on kiellettyä. Musiikin kuuntelu: Musiikin kuunteleminen omalta MP3-soittimelta on sallittu. Soitinta ei kuitenkaan saa liittää kilpailukoneeseen. Tietokoneiden valitseminen: Kilpailupaikat arvotaan joka päivä kilpailijoiden kesken.

3 Painotuotteen suunnittelu Tehtäväosio B Esitteen suunnittelu Kilpailupäivä: Tiistai Kilpailuaika: Ruokailu: Tauko: Tehtävän kuvaus: Suunnittele nuorisoyhtyeelle esite, jonka sivumäärä on vähintään kahdeksan (8) sivua. Esite toimii yhtyeen markkinoinnin ja tunnetuksi tekemisen välineenä. Esite sisällytetään tehtyyn hybridin kokonaispakettiin. Esitteen kohderyhmä on musiikin aktiiviset kannattajat ja harrastajat. Työn pitää sisältä kaikki annettu teksti ja tekstin sisältöä ei saa muuntaa. Ulkoasu ja värit on suunniteltava itse. Tehtävässä voi käyttää kuvia ja grafiikka haluamallaan tavalla. Esitteessä on käytettävä vähintään neljää (4) valokuvaa ja sarjakuvaa, jotka ovat vapaasti muokattavissa. Ylimääräisten kuvien käyttö tehtävässä ei ole sallittua. Tekstin koko ja väri voidaan vapaasti valita. Fonttityypit on valittava koneeseen asennetuista. Omia fontteja ei voi käyttää. Tekniset tiedot: Leikkuuvarat: Värit: ICC-profiili: Painopaperi: Koko: Tiedostomuoto: Painotekniikka: Työtiedoston nimi: 3 mm 4/0 CMYK Europe ISO Coated FOGRA27 päällystetty Lumiart-paperi 120 gr 135x243 mm Painovalmisvalmis PDF Arkki-offset Sukunimi_Etunimi_Tehtavaosio_B. Aineisto: Aineisto on valmiina kovalevysi työpöydällä kansiossa Tehtavaosio_B. Tehtävän palautus: A: Palauta tehtävä tietokoneen työpöydälle seuraavasti: Luo työpöydälle kansio (Sukunmi_Etunimi_ Tehtavaosio_B.) jonne palautat seuraavat tiedostot loogisesti kansioituna. Painovalmis PDF-tiedosto Natiivi tiedostot Kaikki tehtävässä käytetyt kuvat käsittelemättöminä ja alkuperäisillä tiedostonimillään Kansio ei saa sisältää ylimääräisiä tiedostoja. B: Edellisten lisäksi tehtävästä tulee palauttaa tuomarille yksi (1) tuloste seuraavasti:

4 Työ tulostetaan aukeamalle. Tulosteen koko 100% alkuperäistiedostosta. Tuloste palautetaan tuomarille. Tulosteen on vastattava palautettuja tiedostoja. Tulosteessa pitää näkyä tekijän ja tehtäväosion nimi (Sukunimi_Etunimi_ Tehtavaosio_B.) Tekniset ongelmat: Jos teknisiä ongelmia esiintyy, tai sinulla on muuta kysyttävää, nosta kätesi ylös, Tällöin tuomari ratkaisee, voiko auttaa asiassa. Tehtävän tulostaminen: Tehtävä tulostetaan verkkoon kytketyllä Canon imagepress C1 tulostimella. Voit tulostaa työsi kaksi (2) kertaa. Aina kun tulostat merkitse tulostimen vieressä olevaan listaan kelloaika ja nimesi. Tulostusopas löytyy työpöydältäsi. Ulkoiset laitteistot: Kaikenlaiset ulkoiset tallennuslaitteet kuten kovalevyt, usb-muistitikut, ipodit, puhelimet yms. ovat kiellettyjä. Myös CD- ja DVD-levyt ovat kiellettyjä. Ulkoisen yhteyden muodostaminen koneisiin on kielletty kilpailun aikana. Puhelimet: Puhelimet täytyy sulkea kilpailun ajaksi. Tiedostot ja tulosteet: Tiedostojen ja tulostettujen tehtävien vieminen kilpailualueen ulkopuolelle on kiellettyä. Musiikin kuuntelu: Musiikin kuunteleminen omalta MP3-soittimelta on sallittu. Soitinta ei kuitenkaan saa liittää kilpailukoneeseen. Tietokoneiden valitseminen: Kilpailupaikat arvotaan joka päivä kilpailijoiden kesken.

5 Painotuotteen suunnittelu Tehtäväosio C Ilmoituksen suunnittelu Kilpailupäivä: Keskiviikko Kilpailuaika: Ruokailu: Tehtävän kuvaus: Suunnittele nuorisoyhtyeelle ilmoitus, joka toimii yhtyeen markkinoinnin ja tunnetuksi tekemisen välineenä. Ilmoitus toimii hybridipaketin kampanjan tiiserinä. Esitteen kohderyhmä on musiikin aktiiviset kannattajat ja harrastajat. Työn pitää sisältä kaikki annettu teksti ja tekstin sisältöä ei saa muuntaa. Ulkoasu ja värit on suunniteltava itse. Tehtävässä voi käyttää kuvia ja grafiikka haluamallaan tavalla. Ilmoituksessa on käytettävä vähintään yhtä (1) valokuvaa, joka on vapaasti muokattavissa. Ylimääräisten kuvien käyttö tehtävässä ei ole sallittua. Tekstin koko ja väri voidaan vapaasti valita. Fonttityypit on valittava koneeseen asennetuista. Omia fontteja ei voi käyttää. Tekniset tiedot: Värit: ICC-profiili: Painopaperi: Koko: Tiedostomuoto: Painotekniikka: Työtiedoston nimi: 4/0 CMYK ISO Uncoated FOGRA29 sanomalehtipaperi 52 gr 279 x 250 mm Painovalmis PDF Sanomalehtirotaatio Sukunimi_Etunimi_Tehtavaosio_C Aineisto: Aineisto on valmiina kovalevysi työpöydällä kansiossa Tehtavaosio_C. Tehtävän palautus: A: Palauta tehtävä tietokoneen työpöydälle seuraavasti: Luo työpöydälle kansio (Sukunmi_Etunimi_Tehtavaosio_C), jonne palautat seuraavat tiedostot loogisesti kansioituna. Painovalmisvalmis PDF-tiedosto Natiivi tiedostot Kaikki tehtävässä käytetyt kuvat käsittelemättöminä ja alkuperäisillä tiedostonimillään Kansio ei saa sisältää ylimääräisiä tiedostoja. B: Edellisten lisäksi tehtävästä tulee palauttaa tuomarille yksi (1) tuloste seuraavasti:

6 Tulosteen koko 100% alkuperäistiedostosta. Tuloste palautetaan tuomarille. Tulosteen on vastattava palautettuja tiedostoja. Tulosteessa pitää näkyä tekijän ja tehtäväosion nimi (Sukunimi_Etunimi_Tehtavaosio_C). Tekniset ongelmat: Jos teknisiä ongelmia esiintyy, tai sinulla on muuta kysyttävää, nosta kätesi ylös, Tällöin tuomari ratkaisee, voiko auttaa asiassa. Tehtävän tulostaminen: Tehtävä tulostetaan verkkoon kytketyllä Canon imagepress C1 tulostimella. Voit tulostaa työsi kaksi (2) kertaa. Aina kun tulostat merkitse tulostimen vieressä olevaan listaan kelloaika ja nimesi. Tulostusopas löytyy työpöydältäsi. Ulkoiset laitteistot: Kaikenlaiset ulkoiset tallennuslaitteet kuten kovalevyt, usb-muistitikut, ipodit, puhelimet yms. ovat kiellettyjä. Myös CD- ja DVD-levyt ovat kiellettyjä. Ulkoisen yhteyden muodostaminen koneisiin on kielletty kilpailun aikana. Puhelimet: Puhelimet täytyy sulkea kilpailun ajaksi. Tiedostot ja tulosteet: Tiedostojen ja tulostettujen tehtävien vieminen kilpailualueen ulkopuolelle on kiellettyä. Musiikin kuuntelu: Musiikin kuunteleminen omalta MP3-soittimelta on sallittu. Soitinta ei kuitenkaan saa liittää kilpailukoneeseen. Tietokoneiden valitseminen: Kilpailupaikat arvotaan joka päivä kilpailijoiden kesken.

Semifinaalitehtävä Taitaja2015_Painotuotteen suunnittelu_203 _FI ( kieli)

Semifinaalitehtävä Taitaja2015_Painotuotteen suunnittelu_203 _FI ( kieli) Semifinaalitehtävä Taitaja2015_Painotuotteen suunnittelu_203 _FI ( kieli) Tekijät: Marjo Ahola, Jouko Kämäräinen, Hannu Korhonen Nimi: Juliste Oppilaitos: Kainuun ammattiopisto Sisällysluettelo Kilpailutehtävä

Lisätiedot

Painotuotteen suunnittelu

Painotuotteen suunnittelu Painotuotteen suunnittelu Tehtäväosio A Matkailuesitteen suunnittelu Kilpailupäivä: Tiistai 3.5.2011 klo 09-16 aamukahvi 10.30 (15 min) lounastauko 12.00-12.45 iltapäiväkahvi 14.30 (15 min) Tehtävän kuvaus:

Lisätiedot

IT ja viestintäteknologia

IT ja viestintäteknologia IT ja viestintäteknologia 203 Painotuotteen suunnittelu Kuva: Skills Finland / Tiina Salminen Lajivastaava Sami Ulmanen 1 / 10 Porvoon ammattiopisto sami.ulmanen(at)amisto.fi puh. 040 036 0698 Sirpa Kekkonen

Lisätiedot

LAITTEEMME NOUDATTAVAT SEURAAVIA VÄRIASETUKSIA: Euroopan PMS-kirjastot Coated FOGRA39 ja Uncoated FOGRA29 Mustavalko Gray Gamma 2.

LAITTEEMME NOUDATTAVAT SEURAAVIA VÄRIASETUKSIA: Euroopan PMS-kirjastot Coated FOGRA39 ja Uncoated FOGRA29 Mustavalko Gray Gamma 2. LAITTEISTOMME M&P PAINOSSA KÄYTÖSSÄMME OVAT SEURAAVAT OHJELMAT: Adobe Photoshop CS6 Adobe InDesign CS6 Adobe Illustrator CS6 Adobe Acrobat Pro Adobe Distiller Microsoft Word Microsoft Excel Microsoft Powerpoint

Lisätiedot

Tunnuksen käyttö 28.4. 2014

Tunnuksen käyttö 28.4. 2014 Tunnuksen käyttö 28.4. 2014 Sisältö Saatteeksi Tässä ohjeistossa määritellään Lähienergiatunnuksen käyttöä, linjataan ehdot sen käyttöoikeudelle ja kerrotaan valvonnasta. Ohjeiston tarkoituksena on selkeyttää

Lisätiedot

Mark Summary Form Taitaja-Mästare 2009

Mark Summary Form Taitaja-Mästare 2009 Form 6 Summary Form Page 1 of 2 11-03-2011 16:07:22 Skill No. 203 Skill Painatuotteen suunnittelu Competitor No. Competitor Name Member Criterion Criterion Description s Day 1 Day 2 Day 3 Day 4 Total Award

Lisätiedot

LIIKKUVA SEURAKUNTA Ohjeista logon käyttöön ja muokkaamiseen

LIIKKUVA SEURAKUNTA Ohjeista logon käyttöön ja muokkaamiseen LIIKKUVA Ohjeista logon käyttöön ja muokkaamiseen LIIKKUVA SEURANTA ohjeita logon käyttöön I 2/7 ALUKSI Tämä graafinen ohjeisto on luotu Liikkuva seurakunta logon soveltamiseen. Se on apuväline sinulle,

Lisätiedot

FRAM. Prepress Guide

FRAM. Prepress Guide 1 FRAM Prepress Guide 2 Tämän oppaan tarkoitus on opastaa painokelpoisen aineiston toteuttamisessa ja sen toimittamisessa meille. Osa ohjeistuksista perustuu siihen oletukseen, että dokumenteissä käytetyt

Lisätiedot

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

Hämeenlinnan Offset-Kolmio Paino Oy:n aineisto-ohjeet

Hämeenlinnan Offset-Kolmio Paino Oy:n aineisto-ohjeet Hämeenlinnan Offset-Kolmio Paino Oy:n aineisto-ohjeet Sivun koko Painotuotteen sivun koon tulee olla taitto-ohjelmassa määritetty sivun lopulliseksi kooksi. Tarvittavat leikkuuvarat (Bleed), vähintään

Lisätiedot

SMART Board harjoituksia 17 - Notebook 10 Tiedostomuotoihin tallentaminen Yritä tehdä tehtävät sivulta 1 ilman että katsot vastauksia.

SMART Board harjoituksia 17 - Notebook 10 Tiedostomuotoihin tallentaminen Yritä tehdä tehtävät sivulta 1 ilman että katsot vastauksia. SMART Board harjoituksia 17 - Tiedostomuotoihin tallentaminen Yritä tehdä tehtävät sivulta 1 ilman että katsot vastauksia. http://www.kouluon.fi/ Harjoitus 1-17: NOTEBOOK muotoon tallentaminen Tee työpöydälle

Lisätiedot

Semifinaalitehtävän tehtäväpohja Taitaja2015_Huonekalupuuseppä_401_FI ( kieli) Tekijät: Nimi: Teemu Luoma Oppilaitos: Koulutuskeskus Sedu

Semifinaalitehtävän tehtäväpohja Taitaja2015_Huonekalupuuseppä_401_FI ( kieli) Tekijät: Nimi: Teemu Luoma Oppilaitos: Koulutuskeskus Sedu Semifinaalitehtävän tehtäväpohja Taitaja2015_Huonekalupuuseppä_401_FI ( kieli) Tekijät: Nimi: Teemu Luoma Oppilaitos: Koulutuskeskus Sedu Päiväys: 23.10.2014 1 Sisällysluettelo Johdanto / tehtävän yleiskuvaus

Lisätiedot

Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille 1.1.2015

Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille 1.1.2015 Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille 1.1.2015 Ohje Postin palvelujen esittämiseksi mm. verkkokauppiaiden materiaaleissa ja verkkosivuilla Postin toimitustapojen näkyminen yhdenmukaisella tavalla

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Versio G FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten

Lisätiedot

Kilpailijan tulee noudattaa ergonomiaa sekä toimia taloudellisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Kilpailijan tulee noudattaa ergonomiaa sekä toimia taloudellisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Painotekniikka, 202, digitaalinen painaminen Kilpailutehtävänä on painaa digitaalisilla painokoneilla mallien ja annettujen ohjeiden mukaisia painotöitä. Työt voivat sisältää asemointia ja muuttuvaa tietoa.

Lisätiedot

Aineistopaketin tulee sisältää:

Aineistopaketin tulee sisältää: MEDIAKORTTI 2017 1(10) Painovalmis aineisto toimitetaan 14 vrk ennen kampanjan alkua sähköisesti osoitteeseen asiakaspalvelu@gogocar.fi Aineistopaketin tulee sisältää:.pdf Valmiit PDF:t joissa 3mm bleedit

Lisätiedot

Reiluus saapui työpaikalle -viestintäohje

Reiluus saapui työpaikalle -viestintäohje Reiluus saapui työpaikalle -viestintäohje Elokuu 2010 Ohjeistus Reiluus saapui työpaikalle -logon käyttöön markkinointi- ja viestintämateriaaleissa Sisällysluettelo: 1. Esittely 2. Käyttöoikeudet 3. Logon

Lisätiedot

1. Sommitelman on sijaittava sivun keskellä sekä vastattava tilauksessa ilmoitettuja mittoja;

1. Sommitelman on sijaittava sivun keskellä sekä vastattava tilauksessa ilmoitettuja mittoja; Digitaalinen alkuperäisversio on komposiitti-pdf, joka on tehty PDF/X- 1a:2001 -versiolla sekä Acrobat Distillerillä. Tilauksen mukaisesti joko CMYK:llä tai CMYK+SPOT -väreillä (PANTONE). Ohjeita ja suosituksia

Lisätiedot

PDF-tiedostojen teon pikaohje

PDF-tiedostojen teon pikaohje 1 PDF-tiedostojen teon pikaohje 1. Aluksi Tässä pikaohjeessa käydään lyhyesti läpi PDF-muotoisten tiedostojen teko Adobe Acrobat 5.0 ohjelmalla. Ohje opastaa painoon optimoidun PDF-tallenteen teon. Pikaohje

Lisätiedot

Local Disk (C:)/Documents and Settings/OMATIETOKONEApplication Data/Adobe/Adobe PDF/Settings

Local Disk (C:)/Documents and Settings/OMATIETOKONEApplication Data/Adobe/Adobe PDF/Settings Käytössämme olevat ohjelmat: Adobe Indesign CS5.5 (Mac/PC) Adobe Photoshop CS5.1 (Mac/PC) Adobe Illustrator CS5.1 (Mac/PC) Adobe Acrobat X Pro (Mac/PC) Microsoft Office Aineistosuositus Suosittelemme aineiston

Lisätiedot

Ilmoitushinnasto Tarjoukset seurakuntavaaliehdokkaille 2018

Ilmoitushinnasto Tarjoukset seurakuntavaaliehdokkaille 2018 Ilmoitushinnasto Tarjoukset seurakuntavaaliehdokkaille 2018 Hyvä seurakuntavaaliehdokas, Kirkko ja kaupunki tarjoaa Sinulle vaali-ilmoituksia varten 30 prosentin alennuksen normaaleista ilmoitushinnoista.

Lisätiedot

Visuaalinen identiteetti. Graafinen ohjeistus

Visuaalinen identiteetti. Graafinen ohjeistus Visuaalinen identiteetti Graafinen ohjeistus MEDRIAN OY SISÄLTÖ 01 VÄRIT 04 02 03 3... CMYK ja RGB 4... HELPien värit TYPOGRAFIA 5... Ensisijainen fontti 6... Toissijainen fontti 7... WWW-sivut LOGO 8...

Lisätiedot

202 PAINOTEKNIIKKA, OFFSETPAINAMINEN

202 PAINOTEKNIIKKA, OFFSETPAINAMINEN 202 PAINOTEKNIIKKA, OFFSETPAINAMINEN 1) Offsetpainaminen Kilpailutehtävänä on painaa nelivärinen esite Heidelberg Printmaster 52/4 painokoneella. Painosmäärä on 1000 kpl, lisäksi kuntoonlaittoon on varattu

Lisätiedot

Yleinen aineisto-ohje

Yleinen aineisto-ohje Marrow Oy yleiset aineisto-ohjeet Marrow Oy:n tulostettujen tuotteiden hinnat sisältävät materiaalin digitaalisen tulostamisen asiakkaan toimesta laaditun tulostusvalmiin aineiston pohjalta. Alla oleville

Lisätiedot

Ohje Laurean logojen käyttöön 2018

Ohje Laurean logojen käyttöön 2018 Ohje Laurean logojen käyttöön 2018 1. Yleistä logon käytöstä 2. Minimikoko ja suoja-alue 3. Pystyversiot 4. Vaakaversiot 5. Sidosryhmälogo 6. Kielletyt käyttötavat 7. Muistilista 1. Yleistä LOGON käytöstä

Lisätiedot

Mediatiedot. Ilmoitusmyynti. Levikki. Julkaisija ja kustantaja

Mediatiedot. Ilmoitusmyynti. Levikki. Julkaisija ja kustantaja Mediakortti 2018 Mediatiedot Kirkko ja kaupunki on Helsingin, Espoon ja Kauniaisten sekä Vantaan seurakuntien yhteinen media. Ilmoitukset ovat myös näköislehdissä verkkosivulla www.kirkkojakaupunki.fi

Lisätiedot

Tulostimen muisti. Muistinhallinta. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Tulostimen muisti. Muistinhallinta. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto Tulostimen muisti Tulostimessa on toimitettaessa vähintään 64 Mt muistia. Tarkista tulostimeen asennetun muistin määrä seuraavasti: valitse tulostimen Apuohjelmat-valikosta Tulosta valikot. Tulosteessa

Lisätiedot

PostNord Strålfors Oy

PostNord Strålfors Oy PostNord Strålfors Oy Aineisto-ohje tulostustuotantoon Vantaa 30.4.2018 Alkusanat Tämä ohjeistus on koottu Seurakuntavaalit 2018 -postitusta varten. PDF-tiedostot toimitetaan liitetiedostona turvasähköpostilla

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

AINEISTO-OHJEET PÄIVITETTY 22.5.2015

AINEISTO-OHJEET PÄIVITETTY 22.5.2015 AINEISTO-OHJEET PÄIVITETTY 22.5.2015 YLIOPISTOPAINO 2015 SISÄLTÖ YLEISTÄ AINEISTON TOIMITTAMISESTA... 5 TIETOA TYÖNKULUSTA JA YLIOPISTOPAINON TOIMINNASTA... 5 NÄIN TEET PAINOKELPOISEN DOKUMENTIN... 5

Lisätiedot

Kaupunkilehdessä olet keskellä asiakkaasi. arkea ja euroja.

Kaupunkilehdessä olet keskellä asiakkaasi. arkea ja euroja. Kaupunkilehdessä olet keskellä asiakkaasi arkea ja euroja. Mediahinnasto 2016 Koti-Kajaani Koti-Kajaanin avulla tavoitat tehokkaasti! Koti-Kajaani tavoittaa 67 % Kainuun markkina-alueen asukkaista. Lukijoita

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut

Lisätiedot

Portfolio OneNotessa

Portfolio OneNotessa Portfolio OneNotessa Mikä portfolio on ja miksi sitä on hyvä käyttää: Portfolio rakentuu opintojen aikana hankitun osaamisen, sen kuvaamisen ja itsereflektion kautta. Portfoliotyöskentelystä voidaan karkeasti

Lisätiedot

JOKKY OSK. Logo ja graafinen ohjeistus. Jaana Salo. JEDU / Piippola, Media 15A

JOKKY OSK. Logo ja graafinen ohjeistus. Jaana Salo. JEDU / Piippola, Media 15A JOKKY OSK Logo ja graafinen ohjeistus Jaana Salo JEDU / Piippola, Media 15A 12.2.2016 JOKKY osuuskunnan logo TAUSTAA -Värit samat, kuin JEDU:n logossa -Osuuskunnan logo kuvastaa verkostoa ja osuuskunnan

Lisätiedot

Postin materiaalit kauppiaille. Lokakuu 2017

Postin materiaalit kauppiaille. Lokakuu 2017 Postin materiaalit kauppiaille Lokakuu 2017 Sisältö: Posti-logo ja sen käyttö Muokattavat bannerit ja ilmoitukset Postin toimitustapoja kuvaavat valmiit tekstit ja muun materiaalin saat käyttöösi sivulta

Lisätiedot

Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin - hanke Turku 10.9.2013 Aija Laine aija.laine@turku.fi

Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin - hanke Turku 10.9.2013 Aija Laine aija.laine@turku.fi Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin - hanke Turku 10.9.2013 Aija Laine aija.laine@turku.fi E-kirjalla on monia määritelmiä ja monta nimeä Tiedosto, joka käsittää kirjan lukijalle välittyvän sisällön

Lisätiedot

Tilaushinta. Ilmoituskoot. Päätoimittaja. Painosmäärä ja kohderyhmät. Ilmestymistiheys

Tilaushinta. Ilmoituskoot. Päätoimittaja. Painosmäärä ja kohderyhmät. Ilmestymistiheys OLUTPOSTI - 2015 Julkaisija ja kustantaja Suomen Olutseura ry PL 142 00931 Helsinki Puh. 0400 648 080 Sähköposti: olut@suomenolutseura.fi www.suomenolutseura.fi OlutPOSTI on rekisteröity tuotemerkki. Suomen

Lisätiedot

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta..1 Tiedoston kytkeminen haluttuun ohjelmaan...2 Pikakuvakkeen luominen...3 Resurssien jakaminen verkossa olevien

Lisätiedot

RATA-SM -sarjan graafinen ohjeistus Alkusanat Kuvapankki

RATA-SM -sarjan graafinen ohjeistus Alkusanat Kuvapankki GRAAFINEN OHJEISTUS RATA-SM -sarjan graafinen ohjeistus Tähän ohjeeseen on koottu RATA-SM -sarjan ulkoisessa ja sisäisessä viestinnässä käytettävien materiaalien ulkoasua koskevat ohjeet. Tärkeää on muistaa

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Versio F FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten

Lisätiedot

HINNASTO Joulukortit ja joululahjatarrat

HINNASTO Joulukortit ja joululahjatarrat HINNASTO Joulukortit ja joululahjatarrat Voimassa 11/2018 - ASIAKASPALVELU MYYNTI Materiaalit, aikataulut Samu Scheiman Email: Isommat asiakaspalvelu@datamate.fi määrät tai toivekoot: kysy tarjous Hinnat

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE!

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! 1 TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! Hämeenlinnan kaupunginkirjaston käytössä on Chromebox-työasemia. Työasemat ovat pääsääntöisesti aina käynnissä, mutta tarvittaessa laite käynnistyy virtapainikkeesta. Laitteet

Lisätiedot

Opas Joensuun kaupunginteatterin visuaalisen ilmeen käyttöön

Opas Joensuun kaupunginteatterin visuaalisen ilmeen käyttöön Opas Joensuun kaupunginteatterin visuaalisen ilmeen käyttöön Johdanto sisällysluettelo Logo... 3 Logon käyttö... 4 Logon sovellukset... 5 Väripaletti... 6 Joensuun kaupunginteatteri on saanut uuden visuaalisen

Lisätiedot

KUVANKÄSITTELY THE GIMP FOR WINDOWS OHJELMASSA

KUVANKÄSITTELY THE GIMP FOR WINDOWS OHJELMASSA KUVANKÄSITTELY THE GIMP FOR WINDOWS OHJELMASSA Ohjeistuksessa käydään läpi kuvan koon ja kuvan kankaan koon muuntaminen esimerkin avulla. Ohjeistus on laadittu auttamaan kuvien muokkaamista kuvakommunikaatiota

Lisätiedot

Hinnasto Suomessa 100% painetut pelikortit 2015

Hinnasto Suomessa 100% painetut pelikortit 2015 Hinnasto Suomessa 100% painetut pelikortit 2015 A B Asiakaspainetut pelikortit molemmin puolin + asiakkaan omalla aiheilla painettu rasia Taustapuolella asiakasmainos, kuvapuolella kortit TACTIC International

Lisätiedot

Palauta tehtävä nimellä E1_Omasukunimi.pptx Optimaan. Tallenna tiedosto myös USB -tikulle.

Palauta tehtävä nimellä E1_Omasukunimi.pptx Optimaan. Tallenna tiedosto myös USB -tikulle. Esitysgrafiikka 10 pistettä Tehtävään liittyvät tiedostot SkyDrive kansiossa: Kohtaamispaikka_kesken.pptx Matka tietotyön tulevaisuuteen Microsoft.pdf Microsoft_tyyliohjeistus.docx Kuvapankki kansio kohtaamispaikka.wma

Lisätiedot

Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille

Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille 1.1.2016 Ohje Postin palvelujen esittämiseksi mm. verkkokauppiaiden materiaaleissa ja verkkosivuilla Postin toimitustapojen näkyminen yhdenmukaisella tavalla

Lisätiedot

Tee työ aina oikeassa lopullisessa tuotteen koossa. Arkkiasemointijärjestelmämme vaatii, että työssä on käytetty 3 mm bleed-arvoa.

Tee työ aina oikeassa lopullisessa tuotteen koossa. Arkkiasemointijärjestelmämme vaatii, että työssä on käytetty 3 mm bleed-arvoa. KIRJAPAINO TEKNISET OHJEET 1. Digitaalinen aineisto Yleistä I-printissä on käytössä PDF-pohjainen työnkulku. Kaikki materiaali kulkee järjestelmän kautta jossain vaiheessa PDF:na. Alla on kerrottu lyhyesti

Lisätiedot

WEIKKA. Asennus opas. Hannu-Matti Lemettinen HML Productions 2009-2011

WEIKKA. Asennus opas. Hannu-Matti Lemettinen HML Productions 2009-2011 WEIKKA Asennus opas Hannu-Matti Lemettinen WEIKKA OHJELMAN ASENNUS Weikka ohjelman asennuksessa tarvitaan kaksi tiedostoa. Setup.exe sekä Weikka.msi tiedostot. Asennus käynnistetään suorittamalla (kaksoisnapsautus)

Lisätiedot

TAMPEREEN SISU vuodesta d 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS

TAMPEREEN SISU vuodesta d 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS TAMPEREEN SISU vuodesta 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS Sisällysluettelo LOGO Logo 3 Typografia. 5 Värit... 8 Lomakkeet 10 Kuvitus 12 - A KU UVITUS KEET LOMAKK TYPO GRAFI VÄRIT 2 LOGO TAMPEREEN SISU vuodesta

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Taksimainokset. Helpolla.

Taksimainokset. Helpolla. Taksimainokset. Helpolla. MEDIAKORTTI 2017 2(14) Taksimainonta Taksimainonta liikkuu siellä, missä asiakkaatkin. Taksit ovat hyvä mainosmedia, koska ne liikkuvat siellä missä ihmisetkin. Viesti tavoittaa

Lisätiedot

DIGI PRINT. Aineistovaatimukset ja aineiston siirto

DIGI PRINT. Aineistovaatimukset ja aineiston siirto DIGI PRINT Aineistovaatimukset ja aineiston siirto Glass Jet - Digitaalipainotekniikka Tulostettavan kuvan maksimikoko 2400 x 4000 mm. 6 perusväriä ja hiekkapuhallusta jäljittelevä etch-väri. Väreistä

Lisätiedot

Ohje: Tiedostot turvaan ja puhdas Ubuntu alle

Ohje: Tiedostot turvaan ja puhdas Ubuntu alle Sivu 1/5 Ohje: Tänään törmäsin tilanteeseen, jossa eräällä Ubuntu-peruskäyttäjällä oli ongelmana, että tietokone käynnistyi jatkuvasti uudelleen, oletettavasti käyttöjärjestelmän vioittumisen seurauksena.

Lisätiedot

Mediatiedot. Ilmoitusmyynti. Levikki. Julkaisija ja kustantaja

Mediatiedot. Ilmoitusmyynti. Levikki. Julkaisija ja kustantaja Mediakortti 2017 Mediatiedot Kirkko ja kaupunki on Helsingin, Espoon ja Kauniaisten sekä Vantaan seurakuntien uusi, yhteinen media. Ilmoitukset ovat myös näköislehdissä verkkosivulla www.kirkkojakaupunki.fi

Lisätiedot

MAASEUDUN SIVISTYSLIITON GRAAFINEN OHJEISTO 1.1. Maaseudun Sivistysliiton graafinen ohjeisto 1.1

MAASEUDUN SIVISTYSLIITON GRAAFINEN OHJEISTO 1.1. Maaseudun Sivistysliiton graafinen ohjeisto 1.1 Maaseudun Sivistysliiton graafinen ohjeisto 1.1 Hahmo Design Oy 2.3.2018 Sisällysluettelo Ydinilme MSL:n tunnus 3 Tunnuksen käyttö 4 Tunnusoriginaalitiedostot 5 Värit 6 Typografia 7 2 ydinilme > tunnus

Lisätiedot

HRTM58. Windows 10 Resurssienhallinta

HRTM58. Windows 10 Resurssienhallinta Windows 10 Resurssienhallinta 1 Sisällysluettelo Resurssienhallinta...3 Resurssienhallintaa käytetään tiedostojen ja kansioiden hallintaan...3 Vasen sarake...5 Tietojen muuttaminen...8 Tapa 1: Hiiren 2.

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkityyliä: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa tulee toimia tai miten toimintoa voi käyttää muiden

Lisätiedot

LAMKON MEDIAT 2009 LAMKON MEDIOILLA TAVOITAT JOPA 5000 AMK OPISKELIJAA

LAMKON MEDIAT 2009 LAMKON MEDIOILLA TAVOITAT JOPA 5000 AMK OPISKELIJAA LAMKON MEDIAT 009 LAMKON MEDIOILLA TAVOITAT JOPA 5000 AMK OPISKELIJAA KUVAUS Lamkooma-lehti on Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan julkaisema jäsenilleen suunnattu lehti. Lehti sisältää hyödyllistä

Lisätiedot

Clever Frame GRAPHIC DESIGN - MANUAL Modular Sale Support Architecture

Clever Frame GRAPHIC DESIGN - MANUAL Modular Sale Support Architecture FI Clever Frame GRAPHIC DESIGN - MANUAL Modular Sale Support Architecture SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄÄ TIETOA_s.3 KEHYSTEN KOOT_s.4 AINEISTONSUUNNITTELU; KUVAPANELI_s.5 AINEISTONSUUNNITTELU; SEINÄ_s.6 AINEISTONSUUNNITTELU;

Lisätiedot

Älä vielä sulje vanhoja

Älä vielä sulje vanhoja OneNote-muistioiden käyttöönotto TUNI OneDrivesta Sinun vanhan Office365-tilin OneDrive-kansioon tallennetut tiedostot menevät lukutilaan, kun tiedostojen kopiointi uuteen TUNI OneDrive -kansioon on tehty.

Lisätiedot

sisällysluettelo s. 3 tulostusaineistot, tarratekstit ja logo-originaalit s. 4 3x3 pop-up s. 5 4x3 pop-up s. 6 pop-up counter s. 7 lippu 80 x 100 cm

sisällysluettelo s. 3 tulostusaineistot, tarratekstit ja logo-originaalit s. 4 3x3 pop-up s. 5 4x3 pop-up s. 6 pop-up counter s. 7 lippu 80 x 100 cm aineisto-ohjeet sisällysluettelo s. 3 tulostusaineistot, tarratekstit ja logo-originaalit s. 4 3x3 pop-up s. 5 4x3 pop-up s. 6 pop-up counter s. 7 lippu 80 x 100 cm s. 8 lippu 100 x 300-350 cm s. 9 roll-up

Lisätiedot

Sport In The Box Käyttöohje

Sport In The Box Käyttöohje Sport In The Box Käyttöohje Esivalmistelut: Kytke käytössä oleva pelikello/konsoli kiinni USBkaapelilla tietokoneeseen ennen virran kytkemistä pelikelloon/konsoliin. Odota että laite on asennettu käyttövalmiiksi,

Lisätiedot

Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu

Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu Sharpdesk Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu Hallitse työnkulku Asiakirjojen luontiin, tallennukseen ja hallintaan Sharpdesk on tehokas ja suosittu henkilökohtainen asiakirjanhallintajärjestelmä. Sen

Lisätiedot

1 Visma Econet Pro Arkistointi

1 Visma Econet Pro Arkistointi 1 Visma Econet Pro Arkistointi 1.1 Arkistointiajo Visma Econet Pro:n on lisätty ominaisuus, jolla tietokannassa olevista tiedoista voidaan ajaa arkistointiajo. Arkistointi luo määriteltyyn hakemistoon

Lisätiedot

CCLEANER LATAAMINEN JA ASENTAMINEN

CCLEANER LATAAMINEN JA ASENTAMINEN CCLEANER LATAAMINEN JA ASENTAMINEN Tämän ohjeen avulla lataat ja asennat CCleaner-ohjelman omalle tietokoneellesi. Ohje opastaa sinua vaihe vaiheelta eteenpäin, käytitpä sitten Internet Exploreria, Google

Lisätiedot

InDesign CS FreeHand MX. Painovalmis materiaali PDF

InDesign CS FreeHand MX. Painovalmis materiaali PDF InDesign CS FreeHand MX Painovalmis materiaali PDF Miksi PDF? 1. Työnkulku nopeutuu 2. Työn tulostus toimii varmemmin 3. Fontit ovat tiedostossa mukana 4. Kuvat ovat tiedostossa mukana 5. Usein tiedostokoko

Lisätiedot

idvd 5 ELOKUVAKASVATUS SODANKYLÄSSÄ Vasantie 11 99600 Sodankylä +358 (0)40 73 511 63 tommi.nevala@sodankyla.fi

idvd 5 ELOKUVAKASVATUS SODANKYLÄSSÄ Vasantie 11 99600 Sodankylä +358 (0)40 73 511 63 tommi.nevala@sodankyla.fi ELOKUVAKASVATUS SODANKYLÄSSÄ Vasantie 11 99600 Sodankylä +358 (0)40 73 511 63 tommi.nevala@sodankyla.fi Elokuvakasvatus Sodankylässä -projekti Opettajien täydennyskoulutus Oppimateriaali 10/2005 idvd 5

Lisätiedot

TULOSTAMINEN INDESIGN OHJELMASTA. IntelliStream 2.0 -versio

TULOSTAMINEN INDESIGN OHJELMASTA. IntelliStream 2.0 -versio TULOSTAMINEN INDESIGN 1.5 - OHJELMASTA IntelliStream 2.0 -versio Johdanto Uuden IntelliStream 2.0 -version myötä voidaan myös Indesign 1.5 -ohjelmistolla tuotta PostScriptia tulostamalla. Tässä ohjeistuksessa

Lisätiedot

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä)

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä) KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS 1. Kilpailupaikka 2. Kilpailusta tiedottaminen 3. Tuomareiden ja toimihenkilöiden varaaminen 4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua

Lisätiedot

AMIS-ohjelman käyttöohjeet

AMIS-ohjelman käyttöohjeet AMIS-ohjelman käyttöohjeet Yleistä AMIS-ohjelma on Daisy-kirjojen ilmainen lukuohjelma. AMISin avulla voit lukea Daisy-äänikirjoja, Daisy-yhdistelmäkirjoja, jotka sisältävät sekä tekstiä että ääntä, ja

Lisätiedot

MAINOSTAJAN MAHDOLLISUUDET 2017

MAINOSTAJAN MAHDOLLISUUDET 2017 MAINOSTAJAN MAHDOLLISUUDET 2017 PRINTTIMEDIA mainostajan mahdollisuudet 2017 printtimedia definitiv Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin jäsenlehti definitiv on ainoa saksalaissuomalainen talouslehti. Kaksikielinen

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Aineisto-ohje. Koko ja työpohjat. Leikkuuvarat. Kuvien värinmääritykset ja resoluutiot. Aineiston tallennusmuoto. Aineiston lähetys ja lisätietoja

Aineisto-ohje. Koko ja työpohjat. Leikkuuvarat. Kuvien värinmääritykset ja resoluutiot. Aineiston tallennusmuoto. Aineiston lähetys ja lisätietoja Aineisto-ohje Koko ja työpohjat Tee aineistot 1:1 eli 100% tai 1:10 kokoon. Jos ohjelman työpohjan koko ei riitä - esim. yli 5 metriä leveät banderollit - tee työ 1:10 kokoon. Moniin tuotteisiimme löytyy

Lisätiedot

TAITAJAMÄSTARE 2012 YRITTÄJYYS Semifinaalit Joensuu/ Helsinki / Seinäjoki/ Rovaniemi 18.1.2012

TAITAJAMÄSTARE 2012 YRITTÄJYYS Semifinaalit Joensuu/ Helsinki / Seinäjoki/ Rovaniemi 18.1.2012 TAITAJAMÄSTARE 2012 YRITTÄJYYS Semifinaalit Joensuu/ Helsinki / Seinäjoki/ Rovaniemi 18.1.2012 Päivämäärä Lajin vastuuhenkilöt: Tea Ruppa, lajivastaava, Jyväskylän ammattiopisto Semifinaalikoordinaattori:

Lisätiedot

Win7 & Office 2010. Kouluttaja: Mikko Niskanen. Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu.

Win7 & Office 2010. Kouluttaja: Mikko Niskanen. Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu. Win7 & Office 2010 Kouluttaja: Mikko Niskanen Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu.fi Sisältö 1(2) Win7 Perustoiminnot Asetukset Pikakomennot SCCM

Lisätiedot

Windows 10 -käyttöohje

Windows 10 -käyttöohje Windows 10 -käyttöohje Sisällys 1. Aloitus 3 1.1. Painikkeet 3 1.2. Haku 4 1.3. Aloitusvalikko ja ohjelmien kiinnitys 4 1.4. Tämä tietokone 5 1.5. Resurssienhallinta 5 2. Asetukset ja mukautus 6 2.1. Windowsin

Lisätiedot

VERKOSTO GRAAFINEN OHJE

VERKOSTO GRAAFINEN OHJE 2018 SISÄLTÖ 3 Pikaohje 4 Tunnus ja suoja-alue 5 Tunnuksen versiot 6 Tunnuksen käyttö 7 Fontit 8 Värit 9 Soveltaminen ----- 10 Verkosto Lapset 2 suoja-alue Tunnuksen suoja-alueen sisäpuolella ei saa olla

Lisätiedot

Älä luule, ota selvää!

Älä luule, ota selvää! Älä luule, ota selvää! Tekijä Elämä ilman kulttuuria on tylsää 1 Yhdistä tekijä ja teos. laulaja kirjailija kuvittaja ohjaaja säveltäjä 2 Kirjoita omin sanoin kehykseen mikä teos on. 3 Täydennä ajatuskarttaan

Lisätiedot

UBUNTU. UBUNTU - Peruskäyttö. Työpöytä. GNU Free Documentation License. Sisäänkirjautuminen. Yläpaneelissa on kolme valikkoa. Paneelit ja valikot

UBUNTU. UBUNTU - Peruskäyttö. Työpöytä. GNU Free Documentation License. Sisäänkirjautuminen. Yläpaneelissa on kolme valikkoa. Paneelit ja valikot UBUNTU GNU Free Documentation License UBUNTU - Peruskäyttö Sisäänkirjautuminen Tietokoneen käynnistymisen jälkeen avautuu ensimmäisenä näkyville sisäänkirjautumisruutu. Kirjaudu sisään järjestelmään syöttämällä

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Edulliset vaalipaketit

Edulliset vaalipaketit Edulliset vaalipaketit Hyödyntämällä kampanjassasi Kalevan kaikkia medioita tavoitat äänestäjät kattavammin ja kampanjasi jää paremmin mieleen. Valitse valmiista esimerkkipaketeista tarpeisiisi ja budjettiisi

Lisätiedot

Ohjeistus opiskelijalle opinnäytetyön tallentamiseksi Theseus-verkkokirjastoon.

Ohjeistus opiskelijalle opinnäytetyön tallentamiseksi Theseus-verkkokirjastoon. Kirjasto- ja tietopalvelut Theseus opas Ohjeistus opiskelijalle opinnäytetyön tallentamiseksi Theseus-verkkokirjastoon. Pikaohje: 2 1. Aloita tallennus kun työsi on valmis ja ohjaava opettajasi on hyväksynyt

Lisätiedot

Tulostinohjelmiston käyttöopas

Tulostinohjelmiston käyttöopas Tulostinohjelmiston käyttöopas (Canon Compact Photo Printer Solution Disk -CD-levyn versiota 6 varten) Windows 1 Sisällys Turvaohjeita...3 Lue tämä ensin...4 Tietoja oppaista...4 Tulostuksen vuokaavio...5

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

Suomen Joutsen tunnissa Viisi laivaa, yksi Joutsen. Mediakortti

Suomen Joutsen tunnissa Viisi laivaa, yksi Joutsen. Mediakortti Suomen Joutsen tunnissa Viisi laivaa, yksi Joutsen Mediakortti Mainostilat, koot ja hinnat Mainostila mitat (lev. x kork. mm / maks. merkkiä) à-hinta (euroa) Kannet etukannen mosaiikki 28,5 x 28,5 780

Lisätiedot

IT ja viestintäteknologia

IT ja viestintäteknologia IT ja viestintäteknologia 202 Painotekniikka Kuva: Skills Finland / Minna Koponen Lajivastaava Tapio Partanen Porvoon ammattiopisto tapio.partanen(at)amisto.fi 1 / 11 puh. 040 036 0659 Finalistit Heidi

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

ULLA SANNIKKA. SENIORIN TIETOKONEOPAS Windows 10

ULLA SANNIKKA. SENIORIN TIETOKONEOPAS Windows 10 ULLA SANNIKKA SENIORIN TIETOKONEOPAS Windows 10 TALENTUM Helsinki 2015 11., uudistettu painos Talentum Media Oy ja Ulla Sannikka ISBN 978-952-14-2582-0 ISBN 978-952-14-2583-7 (sähkökirja) ISBN 978-952-14-2584-4

Lisätiedot

Kauneimmat Joululaulut: Visuaalisen ilmeen ohjeisto

Kauneimmat Joululaulut: Visuaalisen ilmeen ohjeisto Kauneimmat Joululaulut: Visuaalisen ilmeen ohjeisto 7.3.2017 Tämä on vuonna 2017 uusitun Kauneimpien Joululaulujen visuaalisen ilmeen ohjeisto. Ohjeiston mukana toimitetaan alkuperäiset logotiedostot,

Lisätiedot

BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS

BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS KIITOS että valitsitte ClickFree Backup laitteen. Nämä käyttöohjeet on laadittu avuksi tuotteen käytössä, mutta luonnollisesti toivomme että laitteen käyttö sujuisi intuitiivisesti

Lisätiedot

Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232)

Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232) Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232) Oheinen kuvasarja selitysteksteineen opastaa sinut onnistuneesti päivittämään Topfield -vastaanottimesi. - Lataa sarjaportti -päivitystyökalu -sivustolta

Lisätiedot

Kaupunkilehdessä olet keskellä asiakkaasi. arkea ja euroja.

Kaupunkilehdessä olet keskellä asiakkaasi. arkea ja euroja. Kaupunkilehdessä olet keskellä asiakkaasi arkea ja euroja. Mediahinnasto 2017 Koti-Kajaani Koti-Kajaanin avulla tavoitat tehokkaasti! Koti-Kajaani tavoittaa 67 % Kainuun markkina-alueen asukkaista. Lukijoita

Lisätiedot

3.3 Kurssin palauttaminen

3.3 Kurssin palauttaminen 3.3 Kurssin palauttaminen Yleistä kurssin palauttamisesta Kurssipohjan tulee olla luotuna Moodleen ennen kuin sen päälle voi palauttaa varmuuskopion. Yleensä palauttaminen kannattaa tehdä siten, että entisen

Lisätiedot

Webforum. Version 17.2 uudet ominaisuudet. Päivitetty:

Webforum. Version 17.2 uudet ominaisuudet. Päivitetty: Webforum Version 17.2 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2017-06-17 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Dokumentit... 5 Luo uusia Microsoft Office dokumentteja työkaluriviltä... 5 Uusi edistymispalkki

Lisätiedot

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET Mobiili-tv-palvelua käytetään puhelimen mobiili-tv-sovelluksella. Tässä dokumentissa kuvatut toiminnallisuudet ovat esimerkkejä tiettyjen puhelinmallien toiminnallisuuksista.

Lisätiedot

Muotoilu tunnissa. (lev. x kork. mm / maks. merkkiä)

Muotoilu tunnissa. (lev. x kork. mm / maks. merkkiä) Mediakortti Mainostilat, koot ja hinnat Mainostila mitat (lev. x kork. mm / maks. merkkiä) à-hinta (euroa) Kannet etukannen mosaiikki 28,5 x 28,5 780 etukannen kääntöpuoli 95 x 182 2 450 1/3 sivun mainos

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Esite- ja kuvatelineet

Esite- ja kuvatelineet Esite- ja kuvatelineet Roll-upit D10 D11 D12A D13 D110 UUTUUS! D14 D15 Roll-upit Nimike Kuvakoko Hinta D10 Roll-up Style, sis. tulostuksen ja kuljetuskassin 840 x 2000 mm 139,00 D11 Roll-up Elite, sis.

Lisätiedot