HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA/ 5/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK Ilkka Oksman

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA/ 5/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK Ilkka Oksman"

Transkriptio

1 1(8) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstaina klo Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja Mirka Vainikka Matti Pyhtilä Sari Piilola Olli Salin Jorma Grönmark Leena Rantasalo Ritva Viljanen Leena Mickwitz Arja Kukkonen Heikki Vento, esittelijä, sihteeri 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo ja kokous todettiin päätösval taiseksi. 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Jarmo Grönmark ja Leena Rantasalo.

2 2(8) 3 Edellisen kokouksen pöytäkirja./ pidetyn kokouksen pöytäkirja on luettavissa ja tulostettavissa osoitteessa: (Liite 1) Merkitttiin tiedoksi. 4 Järjestöavustukset vuodelle 2016 Avustukset yhdistyksille ja järjestöille tulee saattaa haettaviksi. Vuodelle 2016 yhdistysten ja järjestöjen avustamiseen varataan euroa. Esitetään, että järjestöt ja yhdistykset voivat hakea avustusta seuraaviin menoihin: 1) Toiminta-avustus Avustusta myönnetään yleisavustuksena järjestöjen toimintaan. Avustuksen myöntämisessä otetaan ensisijaisesti huomioon: - Järjestössä vuositasolla toteutettavat työkokeilupäivät (päivät) Lisäksi otetaan huomioon: - Järjestön tarjoamat koulutukset työttömille (henkilöt) - Muu ryhmätoiminta (henkilöt ja kerrat) - Toiminnan kohdistuminen kaupungin strategiassa mainittuihin työllisyydenhoidon painopisteryhmiin (pitkään työttömänä olleet, nuoret ja maahanmuuttajat) - Toiminnan suuntautuminen tavoitteellisesti kohti avoimia työmarkkinoita tai koulutukseen - Kaupungin avustusten yleisohjeissa mainitut seikat, erityisesti toiminnan tulokset ja laajuus, palvelujen laatu sekä yhteisön asiantuntemus Avustusta myönnettäessä huomioidaan toiminnasta aiheutuvat kustannukset, esimerkiksi palkkaus- ja tilakustannukset suhteutettuna toiminnan laajuuteen.

3 3(8) Edellisen vuoden tavoitteiden toteutuminen otetaan huomioon seuraavan vuoden avustussummassa. 2) Toiminnan kehittämisavustus Avustusta myönnetään työttömille tarkoitetun järjestötoiminnan kehittämiseen, järjestöjen sisäisen osaamisen lisäämiseen, viestinnän vahvistamiseen, palveluiden kehittämiseen ja lisäämiseen sekä uusien yhteistyöpolkujen avaamiseen. Kehittämisavustusta voidaan myöntää myös useammalle järjestölle yhteisestä hakemuksesta. Kehittämisavustusta voidaan myöntää myös muihin työllisyyttä edistäviin hankekustannuksiin samoilla edellytyksillä kuin toiminta-avustusta. Työllistämistoimikunta päätti julistaa avustukset vuodelle 2016 haettavaksi marras-joulukuussa Työllisyydenhoidon talousarvion seuranta Tilikauden tiedot: Työllisyydenhoidon määrärahat: Budjetti toteuma tot % erotus % Sosiaali- ja terveysvirastovirasto % Sosiaali- ja terveysvirasto - työmarkkinatuen kuntaosuus % Opetusvirasto % Työllisyydenhoidon määrärahatulot: Yhteensä % Budjetti toteuma tot % erotus % Sosiaali- ja terveysvirastovirasto % Yhteensä %

4 4(8) Yhteenveto: Työllisyydenhoidon budjetin mukaisista määrärahoista on käytetty mennessä 98 prosenttia. Korkea toteuma johtuu työmarkkinatuen kuntaosuuden kasvusta, joka johtuu pääasiassa kuntaosuuteen tulleista muutoksista ja pieniltä osin pitkittyneestä matalasuhdanteesta. Sosiaali- ja terveysviraston toteuma ilman työmarkkinatuen kuntaosuutta on 69 prosenttia ja kuntaosuuden osalta 139 prosenttia. Kuntaosuuteen liittyvän maksuviiveen takia kyseessä on käytännössä vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden kuntaosuus. Sosiaali- ja terveysvirastossa tehdyn ennusteen mukaan työmarkkinatuen kuntaosuus tulee ylittämään budjetin -30,6 miljoonalla eurolla. Kaupunginhallituksen 1,2 miljoonan euron määrärahasta pääkaupunkiseudun kuntien ja valtion välisen maahanmuuton aiesopimuksen toteuttamiseksi oli kulunut euroa eli 84 prosenttia määrärahasta. Määrärahaa tulee kulumaan täysimääräisesti. Käytännössä määrärahalla on toteutettu palkkatukityötä maahanmuuttajille. Työllisyydenhoitoon on budjetoitu euroa suomi toisena kielenä koordinointiin. Tämä raha on annettu Stadin aikuisopiston käyttöön tästä syksystä alkaen. Määrärahaan on kohdennettu menoja vasta euroa, mutta arvion mukaan se tullaan käyttämään kokonaan. n työllisyysbudjetissa on palkkatuettua työtä varten määrärahoja vuodelle 2015 noin palkkatuetun työn kuukaudeksi ja tavoitteena on aloittavaa palkkatukityöntekijää. Helsinkiläisiä työttömiä on aloittanut kaupungin palkkatukityössä syyskuun loppuun mennessä noin 770. Kesäkuun lopun jälkeen aloituksia palkkatukityössä oli reilu 100 syyskuun loppuun mennessä. Suurin osa oli velvoitetyöllistettäviä ja henkilöitä, joiden palkkatukipäätös tehtiin ennen TEhallinnon määrärahojen loppumista heinäkuun alussa. TE-toimiston lisämäärärahan myötä palkkatukityön aloituksia on marraskuun alusta lähtien velvoitetyöllistettävien lisäksi niille, joiden työmarkkinatuesta kunta maksaa osuuden. Oppisopimuskoulutuksen tavoitteena on vuoden 2015 talousarviossa 160 uutta aloittavaa opiskelijaa. Tavoitetta ei tulla saavuttamaan Palmian yhtiöittämisestä ja te-hallinnon määrärahojen puutteista johtuen. Lisäksi oppisopimuskoulutuksen aloituksia on vaikeuttanut keväästä asti se, että niihin vaaditaan nykyisin johtajiston myöntämä täyttölupa. Oppisopimuksen aloitusten määrän vähenemisestä johtuen määrärahaa jää käyttämättä tänä vuonna oppisopimusten osalta noin 1,5 miljoonaa euroa. Sosiaali- ja terveysviraston työllisyysmäärärahatuloista on toteutunut seurannan mukaan 270 prosenttia. Tulosta euroa on tullut kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä, joka oikaistaan toimeentulotuen talousarviokohdalle. Tosiasiallisesti määrärahatulosta on siis toteutunut euroa, joka on noin 30 prosenttia tavoitteesta.

5 5(8) n määrärahatulosta on toteutunut 44 prosenttia eli euroa. Määrärahatulo koostuu palkkatukityön korvauksista, jotka maksetaan viiveellä. Määrärahatulo tulee jäämään tänä vuonna budjetoidusta TE-hallinnon määrärahojen loppumisen vuoksi. Merkittiin tiedoksi. Lisäksi toimikunta edellyttää selvitystä siitä, miksi oppisopimukseen osoitetut määrärahat ovat useina vuosina jääneet käyttämättä täysimääräisesti sekä valmisteltavaksi tätä koskevia ehdo tuksia. 6 Lisämääräraha Uudenmaan TE-toimistolle Uudenmaan TE-toimisto sai lisämäärärahaa tälle vuodelle 9 miljoonaa euroa, josta palkkatukeen on kohdistettu 3 miljoonaa euroa. Palkkatuki kohdistuu niille henkilöille, joista kunnat maksavat työmarkkinatuen kuntaosuutta. Kaupunginjohtajisto ennätti päätöksellään vapauttaa täyttöluvista loppuvuodelle työpaikat, joihin rekrytoidaan henkilö työmarkkinatuen kuntaosuuslistalta käyttäen kaupunginkanslian työllisyysmäärärahaa ilman palkkatukea. Arvion mukaan TE-toimiston määrärahat tulevat loppumaan jossain vaiheessa loppuvuotta uudelleen, mutta toistaiseksi työllistämiseen saadaan palkkatukea. Työllistämiseen ilman palkkatukea tarvitaan vielä kansliapäällikön päätös. Asia on jo päätösprosessissa. Lisämäärärahan varmistuttua elinkeino-osastolle on ilmoitettu 418 avointa palkkatukityöpaikkaa, joista 80 prosenttia on sosiaali- ja terveyssekä varhaiskasvatusvirastoon. Myönteisiä palkkatukipäätöksiä on tullut maanantaina vasta 17, mutta päätösten määrä kasvaa nopeasti sitä mukaa, kun virastoissa valitaan palkkatukipaikkoihin työttömiä ja TEtoimisto saa tehtyä heistä palkkatukipäätöksen. Merkittiin tiedoksi.

6 6(8) 7 Selvitys mahdollisuuksista käyttää työllisyysmääräraha täysimääräisesti vuonna 2015 Kokouksessa käytiin läpi toimikunnan edellisessä kokouksessa haluama selvitys työllisyysmäärärahan käytöstä vuonna Selvityksen taustalla oli toimikunnan huoli siitä, miten määrärahaa käytettäisiin täysimääräisesti tilanteessa, jossa TE-toimiston määrärahat olivat loppuneet heinäkuussa ja kaupungin työllisyydenhoidon määräraha on sidottu suurelta osin TE-toimiston maksamaan palkkatukeen. Aikaisemman ennusteen mukaan kaupungin työllisyysmäärärahasta oli jäämässä käyttämättä noin 3 miljoonaa euroa. Tämän hetken ennusteen mukaan määrärahaa jää käyttämättä 1 miljoona oppisopimuskoulutuksesta. Lisäksi tukityöllistämiseen ja Helsinkilisään varattua määrärahaa voi jäädä käyttämättä enintään 1 miljoona euroa, jos TE-toimiston saama lisämääräraha loppuu. Uudenmaan lisämäärärahasta 3 miljoonaa euroa on varattu palkkatukeen niille henkilöille, joista kunta maksaa työmarkkinatuen kuntaosuutta. Kaupungilla on valmius työllistää kuntaosuuslistalaisia myös ilman palkkatukea, jos TE-toimiston määrärahat loppuvat uudelleen. Tällä sidotaan kuitenkin myös ensi vuoden määrärahaa ja näihin työsuhteisiin ei voida hakea jälkikäteen palkkatukea. Palkkatukityön aloituksia saatiin heinä-, elo- ja syyskuun aikana noin 100. Pääasiassa joukko koostuu velvoitetyöllistetyistä, joille paikkoja tarjottiin tehostetusti ja ns. TKP-palvelussa olleista maahanmuuttajista sekä paikoista, joihin hakemus ennätettiin tehdä ajoissa ennen TE-toimiston määrärahojen loppumista. Tällä hetkellä avoimia työpaikkoja palkkatukityöhön on noin 400. Päätöksiä on tullut noin 40. Hakemuksia tehdään sitä mukaa, kun esimiehet valitsevat kuntaosuuslistalaisia paikkoihin. Paikoista 80 % on sosiaali- ja terveysvirastoon sekä varhaiskasvatusvirastoon. Määrärahaa on mahdollista käyttää myös ostopalveluihin. Kaikki uudet hankinnat, jotka ovat yli euroa, tulee kilpailuttaa. Kilpailutukseen tulee varata aikaa vähintään 6 kuukautta, joten tällä aikataululla määrärahan käyttöä ei pystytä tekemään siinä mittakaavassa, kun se olisi tarpeellista koko määrärahan käyttämiseksi. Lisäksi nykyiset jo aiemmin kilpailutetut sopimukset estävät samojen palvelujen ostamisen toisilta palveluntuottajilta. Alle euron hankintoja on tehty mm. työllistämisen taloudellisiin nettovaikutuksiin, työllisyydenhoidon tietojärjestelmään ja nuorten kuntouttavaan työtoimintaan liittyen. Nykyisiä sopimuksia valmennuksesta ja koulutuksista käytetään mahdollisimman paljon. Pullonkaulana on ohjaus palveluihin, josta koulutusten ja muiden palveluiden käyttöasteen nosto on riippuvainen.

7 7(8) Sopimusten ja resurssien on tulevaisuudessa oltava joustavampia sen suhteen, että palveluiden volyymiä voidaan nostaa helposti, jos sille on tarvetta mm. määrärahasyistä. Tämä koskee etenkin ohjausta palveluihin, koska ilman ohjausta ei muiden palveluiden käyttöastetta voi nostaa. Nykyinen järjestelmä, jossa kaupunki on riippuvainen valtion vastinrahasta ja palveluiden myöntämisestä ei ole tyydyttävä. Ihannetilanteessa olisi vain yksi työllisyydenhoidon toimija, jolla on kokonaisvastuu niin etuuksista ja niiden maksamisesta kuin palveluiden järjestämisestä, resursoinnista ja myöntämisestä työttömille. Merkittiin tiedoksi. 8 Tiedoksi./. Työllisyyskatsaus: Kuntakohtaista nuorisotakuutietoa: (Liitteet 3-4) Merkittiin tiedoksi. 9 Muut asiat - Heikki Vento kertoi toimikunnan virkamatkan valmistelun tilanteesta. 10 Seuraava kokous Päätös Toimikunta päätti pitää seuraavan kokouksen klo 17.00

8 8(8) 11 Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Helsingissä Ville Väärälä Työllistämistoimikunnan Puheenjohtaja Työllistämistoimikunnan sihteeri Jarmo Grönmark Leena Rantasalo

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstaina 5.11.2015 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 6.10 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja Matti Pyhtilä Jarmo Grönmark

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 6/2016. Työllistämistoimikunta KU Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 6/2016. Työllistämistoimikunta KU Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 6.10 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat Pöytäkirjantarkastajiksi

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(8) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 8.9.2015 klo 16.35 18.10 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja Mirka Vainikka Matti

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2015. Työllistämistoimikunta 8.9.2015 ku08092015 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2015. Työllistämistoimikunta 8.9.2015 ku08092015 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(8) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistaina 8.9.2015 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2014. Työllistämistoimikunta 9.10.2014 ku091014 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2014. Työllistämistoimikunta 9.10.2014 ku091014 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 9.10.2014 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Sari Piilola ja Olli Salin.

Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Sari Piilola ja Olli Salin. 1(5) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 22.1.2015 klo 16.40 17.50 Paikka Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut Unioninkatu 28 A, 2.krs Neuvotteluhuone Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento 1(5) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 22.1.2015 klo 16.30 Paikka Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut Unioninkatu 28 A, 2.krs Neuvotteluhuone 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 19.8.2014 klo 16.35 17.55 Paikka Läsnä Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Ville Väärälä, puheenjohtaja Halme Pyhtilä Piilola Lindman Salin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 14.4.2015 klo 16.30 Paikka SVEPS Yrjönkatu 18 (sisäänkäynti portista 16, krs. 3 ja 4) 00120 Helsinki 1 Toimikunnan järjestäytyminen ja kokouksen avaus Kaupunginhallitus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Ville Väärälä, puheenjohtaja

HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Ville Väärälä, puheenjohtaja 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 14.4.2015 klo 17.00 18.30 Paikka SVEPS Yrjönkatu 18, 3 krs. 00120 Helsinki Ville Väärälä, puheenjohtaja Mirka Vainikka Matti Pyhtilä Nina Brunberg Sari

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2016. Työllistämistoimikunta KU Paikka Respan neuvotteluhuone, Kaivokatu 8 B, Makkaratalo, 6 krs.

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2016. Työllistämistoimikunta KU Paikka Respan neuvotteluhuone, Kaivokatu 8 B, Makkaratalo, 6 krs. 1(9) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 23.8.2016 klo 17.00 Paikka Respan neuvotteluhuone, Kaivokatu 8 B, Makkaratalo, 6 krs. 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2017. Työllistämistoimikunta KU Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2017. Työllistämistoimikunta KU Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(8) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 2.2 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat Pöytäkirjantarkastajiksi

Lisätiedot

PÄÄTÖS Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Ville Väärälä ja Harri Lindell.

PÄÄTÖS Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Ville Väärälä ja Harri Lindell. 1(5) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Perjantai 7.9.2012 klo 9.05 9.45 Paikka Hotelli Haikon Kartano Haikkoontie 114 06400 Porvoo Läsnä Jäsenet Muut Ville Ylikahri, puheenjohtaja Rabbe Sandelin Lotta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 7.4.2011 klo 16.35 17.25 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Ylikahri, puheenjohtaja Ville Kopra Lotta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2016. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2016. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(9) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 16.2.2016 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2016. Työllistämistoimikunta ku120416

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2016. Työllistämistoimikunta ku120416 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 12.4.2016 klo 17.00 Paikka Ohjaamo Fredrikinkatu 48 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK

HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK 1(11) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 26.5.2016 klo 9.30 Paikka Kokoomuksen ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20 Läsnä: Jäsenet: Muut: Ville Väärälä Matti Pyhtilä Leena Rantasalo Mirka Vainikka

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2016. Työllistämistoimikunta KU Paikka Kokoomuksen ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2016. Työllistämistoimikunta KU Paikka Kokoomuksen ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20 1(9) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 26.5.2016 klo 9.30 Paikka Kokoomuksen ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat Pöytäkirjantarkastajiksi

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 15.5.2014 klo 16.35 18.15 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja Matti Pyhtilä Nina

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2014. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2014. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2014 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 15.5.2014 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2013. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2013. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikko 27.3.2013 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Toimikunnan järjestäytyminen ja kokouksen avaus Kaupunginhallitus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2013 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta PK Jaana Karvonen

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2013 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta PK Jaana Karvonen 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikko 27.3.2013 klo 16.30 18.25 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut, puheenjohtaja Liisa Halme Ann Selin Matti

Lisätiedot

1 (5) Työllisyysavustus

1 (5) Työllisyysavustus 1 (5) Työllisyysavustus Tutustukaa tähän hakuohjeeseen ennen kuin aloitatte hakemuslomakkeen täyttämisen. Varatkaa valmiiksi pakolliset liitteet esimerkiksi kovalevylle tai muistitikulle tallennettuina.

Lisätiedot

Helsingin kaupungin työllisyydenhoito

Helsingin kaupungin työllisyydenhoito Helsingin kaupungin työllisyydenhoito Eija Hanni 17.5.2011 Eija Hanani Työllisyydenhoidon linjaukset 1. Työttömyyden katkaisu mahdollisimman varhain 2. Painopisteryhmät: - nuoret - nuoret aikuiset - maahanmuuttajat

Lisätiedot

Kuntalisät yhdistyksille v. 2015: Turengin omakotiyhdistys ry, 200 /kk, 12 kuukautta Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kuukautta

Kuntalisät yhdistyksille v. 2015: Turengin omakotiyhdistys ry, 200 /kk, 12 kuukautta Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kuukautta Häme työllisyyskatsaus v. 2015: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaiden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Raija Aapakari ja Harri Lindell.

Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Raija Aapakari ja Harri Lindell. 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 19.4.2012 klo 16.35 17.10 Paikka Kaupungintalo SDP:n ryhmähuone 234 Aleksanterinkatu 20 Läsnä Jäsenet Muut Ville Ylikahri, puheenjohtaja Raija Aapakari

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (6) 176 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Yrjö Hakasen ym. talousarvioaloitteesta koskien työllistämisen edistämistä Päätös

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2013 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2013 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2013 1(9) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 16.5.2013 klo 16.30 18.40 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Paikalla Jäsenet Muut Ville Väärälä,

Lisätiedot

Häme työllisyyskatsaus v. 2015: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Tammi Helmi Maalis Huhti Touko

Häme työllisyyskatsaus v. 2015: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Häme työllisyyskatsaus v. 2015: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Työttömien osuus työvoimasta 10,5 % 10,6 % 10,3 % 10,0 % 9,7 % Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut)

Lisätiedot

Työllisyysraportti vuosi 2017

Työllisyysraportti vuosi 2017 Työllisyysraportti vuosi 2017 Työllisyyskoordinaattori Mervi Anttila 7.3.2018 Työllisyystoimikunta 26.3.2018 1 Janakkalan kunnan työllistämisen tulosalueen tehtävät Kuntastrategia 2017: Valtuustokauden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki 1 (2) Sosiaali- ja terveysvirasto

Helsingin kaupunki 1 (2) Sosiaali- ja terveysvirasto Helsingin kaupunki 1 (2) Sosiaali- ja terveysvirasto 14.1.2016 Sosiaali- ja terveysviraston tarkennettu ylitysoikeusesitys vuoden 2015 talousarviomäärärahoihin HEL 2015-010093 T 02 02 00 Sosiaali- ja terveysvirasto

Lisätiedot

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä Häme työllisyyskatsaus v. 2016: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaiden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä Häme työllisyyskatsaus v. 2016: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaiden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Asianro 494/ /

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Asianro 494/ / Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 52 18.5.2015 Asianro 494/14.00.01/2015 85 Valtuutettu Suvi Heiniolan ym. valtuutettujen aloite työllisyysmäärärahan siirtämiseksi sote-lautakunnan alaisuuteen

Lisätiedot

Työllistämisen Turku-lisä Työllisyystoimikunta 24.2.2015

Työllistämisen Turku-lisä Työllisyystoimikunta 24.2.2015 Työllistämisen Turku-lisä Työllisyystoimikunta 24.2.2015 19.2.2015 Esittäjän nimi 1 Työmarkkinatuen kuntaosuus tammikuulta noin 2 miljoonaa euroa Ennuste vuositasolle on 24,5 M Vuodesta 2011 tähän vuoteen

Lisätiedot

Pyhäjoen kunta tukee työllisyyttä käyttämällä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varattua määrärahaa uusien työpaikkojen luomiseen alueelle

Pyhäjoen kunta tukee työllisyyttä käyttämällä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varattua määrärahaa uusien työpaikkojen luomiseen alueelle Sivu 1/8 Uusi työ Pyhäjoella Pyhäjoen kunta tukee työllisyyttä käyttämällä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varattua määrärahaa uusien työpaikkojen luomiseen alueelle Pyhäjoen kunta haluaa tukea osaltaan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2013. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2013. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(8) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 16.5.2013 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Työllistämistoiminnan kehittäminen vuonna 2016 / kuntalisän maksaminen

Työllistämistoiminnan kehittäminen vuonna 2016 / kuntalisän maksaminen Kaupunginhallitus 454 14.12.2015 Työllistämistoiminnan kehittäminen vuonna 2016 / kuntalisän maksaminen 1878/02.05.01/2015 KHALL 14.12.2015 454 Kaupunginvaltuusto on 7.9.2015 94 käsitellyt valtuutettu

Lisätiedot

Työllisyyssetelillä työllistyneet ja kuntalisät yhdistyksille v (FPM ) Myönnetyt työllisyyssetelit/kuukausi

Työllisyyssetelillä työllistyneet ja kuntalisät yhdistyksille v (FPM ) Myönnetyt työllisyyssetelit/kuukausi Häme työllisyyskatsaus v. 2017: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2012. Työllistämistoimikunta 19.4.2012 ku190412 Jaana Karvonen. SDP:n ryhmähuone 234 Aleksanterinkatu 20

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2012. Työllistämistoimikunta 19.4.2012 ku190412 Jaana Karvonen. SDP:n ryhmähuone 234 Aleksanterinkatu 20 1(5) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 19.4.2012 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo SDP:n ryhmähuone 234 Aleksanterinkatu 20 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt

Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/922/00.02.10/2018 Esittelijä: Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja

Lisätiedot

Tätä ohjetta sovelletaan ennen alkaneisiin työsuhteisiin. Tampereen työllistämistuen myöntämisen edellytykset työnantajalle

Tätä ohjetta sovelletaan ennen alkaneisiin työsuhteisiin. Tampereen työllistämistuen myöntämisen edellytykset työnantajalle Tätä ohjetta sovelletaan ennen 1.10.2016 alkaneisiin työsuhteisiin. TAMPEREEN TYÖLLISTÄMISTUKI Tampereen työllistämistuen tavoitteena on edistää yksilöllisiä erityispalveluita tarvitsevien työnhakijoiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Suomenkielisen työväenopiston jk reh/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Suomenkielisen työväenopiston jk reh/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (5) 6 Avustusten myöntäminen vuodelle 2014 HEL 2013-015342 T 02 05 01 00 Päätös Johtokunta päätti jakaa opiston vuoden 2014 talousarvioon sisältyvät järjestöjen avustukset,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2011 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta PK Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2011 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta PK Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(9) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 17.5.2011 klo 16.35 17.10 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Ylikahri, puheenjohtaja Hannele Lehtonen

Lisätiedot

Talousraportti 6/

Talousraportti 6/ 1 (5) Talousraportti kesäkuun lopun tilanteesta Väestö Toukokuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 22 003 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 725, Nurmeksessa 7 972 ja Valtimolla 2 307 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuuden toteaminen Puheenjohtaja avasi kokouksen klo ja totesi sen päätösvaltaiseksi.

1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuuden toteaminen Puheenjohtaja avasi kokouksen klo ja totesi sen päätösvaltaiseksi. 4/2016 Kokousaika, klo 16.30 18.30 Kokouspaikka Ohjaamo, Fredrikinkatu 48, katutaso Läsnä Matias Turkkila, Pj, Ps Nina Castén, Varapj, Sdp Larissa Franz-Koivisto, Kok Marja-Liisa Lohikoski, Ps Suldaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (5) 678 Työllisyydenhoidon Helsinki-lisän myöntämisperusteiden uudistaminen HEL 2015-006992 T 01 02 00 00 Päätös päätti panna asian pöydälle syyskauden ensimmäiseen

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu Julkistettavissa 21.7. klo 9.00 Työttömyys kääntyi kasvuun myös Kainuussa Määrärahojen loppuminen alkaa heijastua työttömyyteen Alkuvuoden

Lisätiedot

Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille. Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs.

Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille. Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs. Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs. Kauppakamarin Hankintainfo Vantaa 6.3.2015 Työttömyys Vantaalla tammikuussa 2015 1/2015 1/2014 Muutos

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon vuonna kysely

Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon vuonna kysely Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon vuonna 2017 -kysely Tietoa ja alustavia tuloksia Kuntaliiton toteuttamasta kyselystä Matti Sahlberg, Reijo Vuorento 26.3.2019 Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 3.12.2013 64 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 3.12.2013 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 54 66 Kokouksen

Lisätiedot

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 13.09.2017, klo 17:34-18:51 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Selvitykset asukastaloista ja aluetyöstä

Selvitykset asukastaloista ja aluetyöstä Selvitykset asukastaloista ja aluetyöstä Demokratiapilottien yhteistilaisuus 7.11.2013 00.0.2008 Esitelmän pitäjän nimi Demokratiatilaselvitys Kaupunginjohtaja 15.5.2013 / 61 : Selvitys nykyisistä kaupungin

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/ Veteraaniasiain neuvottelukunta. Aika klo 09:30-10:25

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/ Veteraaniasiain neuvottelukunta. Aika klo 09:30-10:25 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/2019 1 Veteraaniasiain neuvottelukunta Aika 12.02.2019 klo 09:30-10:25 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 52 18.5.2015 Kaupunginhallitus 85 29.3.2016 Kaupunginvaltuusto 34 2.5.2016 Asianro 494/14.00.01/2015 56 Valtuutettu Suvi Heiniolan ym. valtuutettujen

Lisätiedot

KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA

KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA 10.042015 Yhdistysten tulevaisuus työllisyystoimijoina - tilaisuus Tarja Husso Työllisyyspäällikkö TYÖTTÖMÄT TYÖNHAKIJAT JOENSUUSSA 2009-2015 (suluissa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (6) 56 Varhaiskasvatuslautakunnan päätettävät järjestöavustukset 2013 HEL 2013-000494 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää avustuksia vuoden 2013 avustuskuulutuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (6) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (6) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (6) 427 Iltakouluasia: Maahanmuutto ja työllisyys tilannekatsaus Helsingin tilanteeseen sekä Helsingin osaamiskeskus kotouttamisen uudistajana HEL 2017-000338 T

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNGIN KESKEISET TYÖTTÖMYYSPROSENTIT 15 KUUKAUDEN AIKAJANALLA

MIKKELIN KAUPUNGIN KESKEISET TYÖTTÖMYYSPROSENTIT 15 KUUKAUDEN AIKAJANALLA Kaupunginhallitus 18.1.2016 Liite 1 10 MIKKELIN KAUPUNGIN KESKEISET TYÖTTÖMYYSPROSENTIT 15 KUUKAUDEN AIKAJANALLA Kaupungin työttömyysprosentit kuvataan tässä esityksessä suhteessa koko maahan ja Etelä-Savoon.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 (7) 47 Katsaus työllisyystilanteeseen HEL 2015-013173 T 14 05 00 Päätös päätti merkitä saadun selvityksen tiedoksi. Samalla kaupunginhallitus edellytti, huomioiden

Lisätiedot

Palkkatuki. Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Eija Ahava Toimisto Otsikko

Palkkatuki. Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Eija Ahava Toimisto Otsikko Palkkatuki Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Eija Ahava 26.1.2018 1 Palkkatuen määrä Työttömyyden keston perusteella määräytyvä palkkatuki palkkauskustannuksista: Enintään 30 % enintään 6 kk ajan jos

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2019 1 (5) 33 Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja n avustukset vuodelle 2019 HEL 2019-000706 T 02 05 01 00 Päätös Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja päätti

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (x) (-) (-) (-) (-)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (x) (-) (-) (-) (-) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 6/2011 44 Kokousaika Keskiviikko 11.05.2011 klo 17.00 17.45 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Palkkatuen ja työkokeilun mahdollisuudet välityömarkkinoilla Katja Pietilä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto

Palkkatuen ja työkokeilun mahdollisuudet välityömarkkinoilla Katja Pietilä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto Palkkatuen ja työkokeilun mahdollisuudet välityömarkkinoilla 22.5.2017 Katja Pietilä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto 1 20.9.2017 Palkkatuki Palkkatuki on työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi

Lisätiedot

Nuorten aktivointiaste Etelä-Savossa heinäkuussa koko maan toiseksi korkein. Työllisyyskatsaus, heinäkuu klo 9:00

Nuorten aktivointiaste Etelä-Savossa heinäkuussa koko maan toiseksi korkein. Työllisyyskatsaus, heinäkuu klo 9:00 NÄKYMIÄ ELOKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Nuorten aktivointiaste Etelä-Savossa heinäkuussa koko maan toiseksi korkein Työllisyyskatsaus, heinäkuu 2013 20.8.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2015. Työllistämistoimikunta 4.6.2015 ku04062015 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2015. Työllistämistoimikunta 4.6.2015 ku04062015 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstaina 4.6.2015 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

ALUSTA-HANKKEEN OHJAUSRYHMÄN KOKOUS

ALUSTA-HANKKEEN OHJAUSRYHMÄN KOKOUS ALUSTA-HANKKEEN OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Järvenpäässä - 25.08.2016 29.8.2016 Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö 3 ASIALISTA 1. Kokouksen avaus ja esittelykierros 2. Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

RAY:n avustusmahdollisuudet työllistymisen edistämisessä

RAY:n avustusmahdollisuudet työllistymisen edistämisessä RAY:n avustusmahdollisuudet työllistymisen edistämisessä Muutos 26! Projektien rahoituskanavat ja välityömarkkinat 2014 28.1.2014 Pori 27.1.2014 1 Esityksen rakenne RAY kansalaisjärjestötoiminnan mahdollistajana

Lisätiedot

Etelä-Savossa elokuun työttömyysluvut pahimmat sitten vuoden Työllisyyskatsaus, elokuu klo 9:00

Etelä-Savossa elokuun työttömyysluvut pahimmat sitten vuoden Työllisyyskatsaus, elokuu klo 9:00 NÄKYMIÄ SYYSKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa elokuun työttömyysluvut pahimmat sitten vuoden 2005 Työllisyyskatsaus, elokuu 2013 24.9.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli elokuun

Lisätiedot

Torstai klo Kirjaston yläkerta, nuorisotilat

Torstai klo Kirjaston yläkerta, nuorisotilat Vapaa-aikalautakunta Torstai 10.04.2014 klo 19.00 Kirjaston yläkerta, nuorisotilat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikko klo klo, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikko klo klo, kahvit klo 17.30 7 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 28.2.2018 klo 18.00 klo, kahvit klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja jäsen, saapui klo 18.15

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (6) 19 Työllisyydenhoidon Helsinki-lisän raportointi ja arviointi sekä myöntämisehtojen päivittäminen HEL 2015-006992 T 01 02 00 00 Päätös päätti merkitä saadun selvityksen

Lisätiedot

Avustushakemus Kaupungin avustus seuralle/yhdistykselle. Vuosi. Yleishallinto. Seura/Yhdistys/Ryhmä. Osoite. Pankki ja tilin n:o.

Avustushakemus Kaupungin avustus seuralle/yhdistykselle. Vuosi. Yleishallinto. Seura/Yhdistys/Ryhmä. Osoite. Pankki ja tilin n:o. Avustushakemus Kaupungin avustus seuralle/yhdistykselle Vuosi Yleishallinto Hakija Seura/Yhdistys/Ryhmä Osoite Pankki ja tilin n:o Y-tunnus Kotipaikka Rekisteröitymisvuosi Toimihenkilöt Puheenjohtaja Puh.nro

Lisätiedot

KOSKEN TL MAASEUTULAUTAKUNTA

KOSKEN TL MAASEUTULAUTAKUNTA KOSKEN TL MAASEUTULAUTAKUNTA Aika: Torstaina 24. helmikuuta 2011 kello 10.00 11.18 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Saapuvilla: Paikalla / poissa Puheenjohtaja Timo Vähätalo x

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 17.09.2015 klo 09:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Opetuslautakunta OTJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Opetuslautakunta OTJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2014 1 (5) 7 Esitys ylitysoikeudesta opetusviraston vuoden 2014 talousarvioon HEL 2014-004290 T 02 02 00 Esitysehdotus Esittelijän perustelut esittää kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Nuorisolautakunta Kehos/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Nuorisolautakunta Kehos/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) 43 Vuoden 2016 toiminta-avustusten käyttö HEL 2016-000124 T 02 05 01 00 Päätös päätti 1. antaa Helsingin Erä-Leijonat ry:lle mahdollisuuden toimittaa selvitys

Lisätiedot

Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon

Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon Kaupunginhallitus 297 26.11.2012 Kaupunginvaltuusto 77 03.12.2012 Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon Karviaisessa on

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (5) 173 V 1.3.2017, Valtuutettu Dan Koivulaakson aloite kuntouttavan vankityön jatkamisedellytysten turvaamisesta HEL 2016-007585 T 00 00 03 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013 NÄKYMIÄ 2013 KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013 Julkistettavissa 23.7.2013 klo 9.00 Kainuussa työttömyys kasvoi kesäkuussa samaa tahtia kuin koko maassa Työttömyys kasvoi sekä Kainuussa

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNNAN LIIKUNNAN SEKÄ NUORISO- JA KULTTUURITYÖN AVUSTUSTEN JALKOPERUSTEET

SIIKAISTEN KUNNAN LIIKUNNAN SEKÄ NUORISO- JA KULTTUURITYÖN AVUSTUSTEN JALKOPERUSTEET Liite 3/ Siv.ltk 14.3.2017/ 23 SIIKAISTEN KUNNAN LIIKUNNAN SEKÄ NUORISO- JA KULTTUURITYÖN AVUSTUSTEN JALKOPERUSTEET Liikunnan ja urheilun toiminta-avustus Nuorisotoiminnan avustus Kulttuuritoiminnan avustus

Lisätiedot

Lapin työllisyyskatsaus kesäkuu 2015

Lapin työllisyyskatsaus kesäkuu 2015 NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2015 LAPIN ELY-KESKUS Lapin työllisyyskatsaus kesäkuu 2015 Julkaisuvapaa tiistaina 21.7.2015 klo 9.00 Työttömien osuus työvoimasta Alle 10 % 10-14,9 % 15-19,9 % 20-24,9 % 25 % ja yli Lapissa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/2015 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/10 10.03.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 5/2015 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/10 10.03.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 5/2015 1 (5) 10 oikaisuvaatimus sosiaali- ja terveyslautakunnan avustuspäätöksestä HEL 2015-000560 T 02 05 01 00 Päätösehdotus päättää hylätä Suomen Punaisen Ristin Helsingin

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/11 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta

TUUSNIEMEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/11 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/11 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta KOKOUSAIKA 26.4.2011 KELLO 17.00-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Väliaikaiset nuorisotilat, Poikkitie, Tuusniemi Juha Pitkänen,

Lisätiedot

AVUSTUSSÄÄNTÖ YLEISOHJEET KH

AVUSTUSSÄÄNTÖ YLEISOHJEET KH AVUSTUSSÄÄNTÖ YLEISOHJEET KH 4.9.2017 345 1 OHJEIDEN SOVELTAMISALA Myönnettäessä avustuksia Kemin kaupungin varoista on noudatettava näitä ja asianomaisia avustuksia myöntävien palvelualueiden antamia

Lisätiedot

Nastolan aluejohtokunnan projektiavustusten toimintaperiaatteet ja hakuohjeet

Nastolan aluejohtokunnan projektiavustusten toimintaperiaatteet ja hakuohjeet Nastolan aluejohtokunnan projektiavustusten toimintaperiaatteet ja hakuohjeet Nastolan aluejohtokunta 11.12.2018 62 Osallisuuden ja hyvinvoinnin jaosto 12.12.2018 48 toimintaperiaatteet ja hakuohjeet 2

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Sosiaali- ja terveysvirasto 64/2014 Talous- ja tukipalvelut Osastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Sosiaali- ja terveysvirasto 64/2014 Talous- ja tukipalvelut Osastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 471 Vahinkoilmoitus kotihoidon anastetusta polkupyörästä HEL 2014-012241 T 03 01 00 Päätös Päätöksen perustelut -osaston osastopäällikkö päätti merkitä tiedoksi eteläisen

Lisätiedot

Talousraportti 6/

Talousraportti 6/ 1 (5) Talousraportti heinäkuun lopun tilanteesta Väestö Kesäkuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 22 003 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 719, Nurmeksessa 7 967 ja Valtimolla 2 297 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

Vantaan työllisyyspalveluiden esittely. Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja

Vantaan työllisyyspalveluiden esittely. Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja Vantaan työllisyyspalveluiden esittely Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja Työttömyys Vantaalla 16 000 14 000 12 000 10 000 8 000 6 000 4 000 2 000 Työttömyys Vantaa 2006-2017 0 2017 2016 2015 2014

Lisätiedot

Työllisyyskatsaus 3/2019

Työllisyyskatsaus 3/2019 Työllisyyskatsaus 3/2019 Työttömyys Joensuussa Työvoima Työttömät % työvoimasta Yhteensä hlö Alle 25- vuotiaat Pitkäaikaistyöttömät Avoimet työpaikat 2/2018 35 419 15,5 5479 883 1978 993 2/2019 Päivittyy

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Nuorisolautakunta Kehos/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Nuorisolautakunta Kehos/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (5) 4 Vuoden 2016 toiminta-avustusten käyttö HEL 2016-000124 T 02 05 01 00 Päätösehdotus päättää 1. antaa Helsingin Erä-Leijonat ry:lle mahdollisuuden toimittaa

Lisätiedot

Tammi-marraskuun tulos ja ennuste 2015

Tammi-marraskuun tulos ja ennuste 2015 Tammi-marraskuun tulos ja ennuste 2015 Eksoten tulos tammi-marraskuu ja ennuste 2015 EKSOTE 2015 Tammi-marraskuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 354,4

Lisätiedot

Kulttuurilautakunnan päätös

Kulttuurilautakunnan päätös IISALMEN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN AVUSTUSSÄÄNTÖ Kulttuurilautakunnan päätös 20.1.2011 7 1. YLEISPERIAATTEET Kulttuurilautakunta esittää vuosittain kaupungin talousarvioon määrärahan käytettäväksi paikallisten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Liikuntalautakunta HALL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Liikuntalautakunta HALL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 76 Liikuntalautakunnan myöntämät muiden liikuntaa edistävien yhdistysten toiminta-avustukset 2017 HEL 2017-003005 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää muiden liikuntaa

Lisätiedot

Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9.

Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9. NÄKYMIÄ JOULUKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta Työllisyyskatsaus, marraskuu 2015 22.12.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

Lomautukset lisäsivät Etelä-Savossa työttömien määrää. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9.00

Lomautukset lisäsivät Etelä-Savossa työttömien määrää. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9.00 NÄKYMIÄ JOULUKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Lomautukset lisäsivät Etelä-Savossa työttömien määrää Työllisyyskatsaus, marraskuu 2014 23.12.2014 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli marraskuun

Lisätiedot

Marraskuun työllisyyskatsaus 11/2014

Marraskuun työllisyyskatsaus 11/2014 NÄKYMIÄ MARRASKUU UUDENMAAN ELY-KESKUS Lisätiedot: Jouni Nupponen p. 0295 021 117 Marraskuun työllisyyskatsaus 11/ Julkaisuvapaa tiistaina 23.12. klo 9.00 Työttömyyden kasvu tasaantunut avoimia työpaikkoja

Lisätiedot

Työllisyyspoliittisten avustusten infotilaisuus toimijoille

Työllisyyspoliittisten avustusten infotilaisuus toimijoille Työllisyyspoliittisten avustusten infotilaisuus toimijoille 22.9.2015 Leena Kauhanen 1 Työllisyyspoliittisen avustuksen käyttötarkoitus Työllisyyspoliittisella avustuksella edistetään työttömien työnhakijoiden

Lisätiedot