HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2015. Työllistämistoimikunta 8.9.2015 ku08092015 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13"

Transkriptio

1 1(8) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistaina klo Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Nina Brunderg ja Juho Lindman. 3 Edellisten kokouksen pöytäkirja./. Kokousten ja pöytäkirjat on luettavissa ja tulostettavissa osoitteessa: (Liite 1) Merkitään tiedoksi. 4 Järjestöavustusselvitys./. Vuoden 2015 avustusten myöntämisen yhteydessä työllistämistoimikunta päätti, että järjestöavustuksista on tehtävä selvitys, jonka pohjalta järjestöavustuksia uudistetaan vuodelle Tehty selvitys ja esitys järjestöavustusten uusiksi jakoperusteiksi on liitteenä.

2 2(8) Järjestöavustuksiin on talousarviossa varattu tänä vuonna euroa. Summan jakamista järjestöjen kesken vaikeuttaa se, ettei tällä hetkellä olemassa riittävää kriteeristöä ja sen valvontaa tuettavan toiminnan eikä myönnettävän tukisumman suuruuden arvioimiseksi. Avustusten vaikuttavuus on kyseenalainen, sillä varoja ei kohdenneta järjestöille riittävän vahvasti niiden toiminnan tai tulosten, vaan kustannusten perusteella. Järjestöavustusten uudistamisella tavoitellaan: 1) läpinäkyvyyttä: järjestöjen yhdenvertaisuutta ja päätöksenteon selkeyttä 2) vaikuttavuutta: järjestöavustuksiin varatun osuuden mahdollisimman tehokasta käyttöä työllisyydenhoidon tavoitteiden toteutumisen edistämiseksi ja tulosten saavuttamiseksi ja 3) järjestöavustusten yhteyttä strategiaan: tuettavan toiminnan määrittelyä siten, että se tukee mahdollisimman hyvin kaupungin työllisyystavoitteita. Selvityksen perusteella ruotsinkielinen pajatoiminta on irrotettava järjestöavustusten kokonaisuudesta. Johdonmukaista olisi siirtää ruotsinkielisiin pajapalveluihin kuluva osuus avustuksista sellaisenaan opetusvirastolle, joka tekee linjauksen palvelun tuottamisesta osana omaa toimintaansa tai ostopalveluna. Vuoden 2015 alusta suomenkielinen pajatoiminta on ollut osa opetusviraston omaa talousarviota eikä pajoja ole rahoitettu erillisestä työllisyysmäärärahasta. Jotta turvataan ruotsinkielisten palveluiden jatkuminen asiakkaille, pajapalveluiden irrottaminen järjestöavustuksista tulisi kohtuullisuuden vuoksi toteuttaa vasta vuonna Uudistetut avustuslajit ja myöntämiskriteerit olisivat selvityksen perusteella: 1) Toiminta-avustus Avustusta myönnetään yleisavustuksena järjestöjen toimintaan. Avustuksen myöntämisessä otetaan ensisijaisesti huomioon: - Järjestössä vuositasolla toteutettavat työkokeilupäivät (päivät) Lisäksi otetaan huomioon: - Järjestön tarjoamat koulutukset työttömille (henkilöt) - Muu ryhmätoiminta (henkilöt ja kerrat) - Toiminnan kohdistuminen kaupungin strategiassa mainittuihin työllisyydenhoidon painopisteryhmiin (pitkään työttömänä olleet, nuoret ja maahanmuuttajat)

3 3(8) - Toiminnan suuntautuminen tavoitteellisesti kohti avoimia työmarkkinoita tai koulutukseen - Kaupungin avustusten yleisohjeissa mainitut seikat, erityisesti toiminnan tulokset ja laajuus, palvelujen laatu sekä yhteisön asiantuntemus Avustusta myönnettäessä huomioidaan toiminnasta aiheutuvat kustannukset, esimerkiksi palkkaus- ja tilakustannukset suhteutettuna toiminnan laajuuteen. Edellisen vuoden tavoitteiden toteutuminen otetaan huomioon seuraavan vuoden avustussummassa. 2) Toiminnan kehittämisavustus Avustusta myönnetään työttömille tarkoitetun järjestötoiminnan kehittämiseen, järjestöjen sisäisen osaamisen lisäämiseen, viestinnän vahvistamiseen, palveluiden kehittämiseen ja lisäämiseen sekä uusien yhteistyöpolkujen avaamiseen. Helsingin kaupunki voi asettaa vuosittain erityisiä kriteerejä tai painotuksia kehittämisavustuksen myöntämiselle. Kehittämisavustusta voidaan myöntää myös useammalle järjestölle yhteisestä hakemuksesta. Kehittämisavustusta voidaan myöntää myös muihin työllisyyttä edistäviin hankekustannuksiin samoilla edellytyksillä kuin toiminta-avustusta. (Liite 2) Työllistämistoimikunta merkitsee selvityksen tiedoksi ja päättää, että vuoden 2016 avustusten jaossa noudatetaan selvityksen mukaisia linjauksia. Varsinaisen avustustenhaku kuulutuksen tarkemmin ohjein toimikunta hyväksyy myöhemmin. Samalla toimikunta esittää, että ruotsinkielisen nuorten työpajatoiminnan järjestäminen siirretään vuoden 2017 alussa opetusvirastolle.

4 4(8) 5 Työllisyydenhoidon talousarvion seuranta Tilikauden tiedot: Työllisyydenhoidon määrärahat: Budjetti toteuma tot % erotus % Sosiaali- ja terveysvirastovirasto % Sosiaali- ja terveysvirasto - työmarkkinatuen % kuntaosuus Opetusvirasto % Työllisyydenhoidon määrärahatulot: Yhteensä % Budjetti toteuma tot % erotus % Sosiaali- ja terveysvirastovirasto % Yhteensä % Yhteenveto: Työllisyydenhoidon budjetin mukaisista määrärahoista on käytetty mennessä 64 prosenttia. Sosiaali- ja terveysviraston toteuma ilman työmarkkinatuen kuntaosuutta on 44 % ja kuntaosuuden osalta 84 %. Kuntaosuuteen liittyvän maksuviiveen takia kyseessä on käytännössä vuoden viiden ensimmäisen kuukauden kuntaosuus. Tasaisen kertymän mukaisena vuoden 2015 kuntaosuus tulisi vuoden viiden ensimmäisen kuukauden perusteella olemaan noin 53 miljoonaa euroa. Kaupunginhallituksen 1,2 miljoonan euron määrärahasta pääkaupunkiseudun kuntien ja valtion välisen maahanmuuton aiesopimuksen toteuttamiseksi ei ollut vielä kohdistettu määrärahoja maahanmuuttajien alkuvaiheen tukityöhön, kielikoulutukseen ja uravalmennukseen. Kohdistukset on tehty elokuun aikana ja määräraha tullaan käyttämään täysimääräisesti. Työllisyydenhoitoon on budjetoitu euroa suomi toisena kielenä koordinointiin. Tämä raha on annettu Stadin aikuisopiston käyttöön tästä syksystä alkaen ja tästä syystä kuluja tähän ei ole muodostunut ensimmäisen puolenvuoden aikana.

5 5(8) n työllisyysbudjetissa on palkkatuettua työtä varten määrärahoja vuodelle 2015 noin palkkatuetun työn kuukaudeksi ja tavoitteena on aloittavaa palkkatukityöntekijää. Helsinkiläisiä työttömiä on aloittanut kaupungin palkkatukityössä kesäkuun loppuun mennessä 660. Kesäkuun lopun jälkeen aloituksia palkkatukityössä ei ole käytännössä enää ollut kuin velvoitetyöllistettävillä ja määrärahasta jää käyttämättä noin 2-3 miljoonaa euroa, jos hallitus myöntää te-hallinnolle lisämäärärahan, joka saadaan käyttöön lokakuun alussa. Oppisopimuskoulutuksen tavoitteena on vuoden 2015 talousarviossa 160 uutta aloittavaa opiskelijaa. Tavoitetta ei tulla saavuttamaan Palmian yhtiöittämisestä ja te-hallinnon määrärahojen loppumisesta johtuen. Kesäkuun loppuun mennessä aloituksia oli 82. Oppisopimuksen aloitusten määrän vähenemisestä johtuen määrärahaa jää käyttämättä tänä vuonna oppisopimusten osalta noin 1,5 miljoonaa euroa. Sosiaali- ja terveysviraston työllisyysmäärärahatuloista on toteutunut seurannan mukaan 168 %. Tulosta euroa on tullut kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä, joka oikaistaan toimeentulotuen talousarviokohdalle. Tosiasiallisesti määrärahatulosta on siis toteutunut euroa, joka on 23 % tavoitteesta. n määrärahatulosta on toteutunut 24 % eli euroa. Määrärahatulo koostuu palkkatukityön korvauksista, jotka maksetaan viiveellä. Määrärahatulo tulee jäämään tänä vuonna budjetoidusta TE-hallinnon määrärahojen loppumisen vuoksi. Merkitään tiedoksi 6 Työllistämistoimikunnan virkamatka Viime vuonna toimikunnalle suunniteltiin virkamatkaa Tukholmaan tutustumaan Jobbtorget malliin, jossa kunta tarjoaa työllisyydenhoidon palveluita nuorille, toimeentulotukiasiakkaille ja maahanmuuttajille. Pääkohderyhmät ovat lähes samat kuin Helsingin kaupungin työllisyydenhoidossa. Myös Jobbtorgeteilla tarjotuissa palveluissa on paljon samaa kuin Helsingin kaupungin työllisyydenhoidon palveluissa, esim. henkilökohtainen uravalmennus ja yritysyhteistyö. Tukholman malli on kuitenkin pidemmälle kehittynyt etenkin aktiivisen työotteen ja yritysyhteistyön osalta. Lisäksi Tukholman malli on Suomen mallia selkeästi itsenäisempi suhteessa valtion työllisyydenhoitoon. Suunniteltu matka ei toteutunut aikataulusyistä. Toinen ajankohtainen malli on Tanskan malli, jossa alueet ja kunnat vastaavat käytännön työllisyydenhoidosta. Tanskan malli on mainittu

6 6(8) muun muassa hallitusohjelmassa esimerkkinä Suomessa toteutettavaan TE-hallinnon uudistukseen. Myös selvityksessä aluehallinnon ja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseksi ja esitetään, että nykyiset kuntien hallussa olevat työvoimapalvelut ja vastuut siirrettäisiin itsehallintoalueille. Tanskan malli on niin lähellä Suomeen esitettyä mallia, että on perustellumpaa valita työllistämistoimikunnan virkamatkan kohteeksi tällä hetkellä Tanska. Toimikunta päättää omalta osaltaan, että virkamatkan kohde on Tanska ja päättää tehdä siitä esityksen asiasta päättävälle taholle. Lisäksi toimikunta kehottaa jatkovalmistelemaan matkaa. 7 Tiedoksi./. Työllisyyskatsaus: Kuntakohtaista nuorisotakuutietoa: (Liitteet 3-4) Merkitään tiedoksi 8 Muut asiat - Kaupunginjohtajisto hyväksyi kesäkuussa Työllisyydenhoidon kokonaisuudistus raportin ja kehotti valmistelemaan raportissa esitettyä mallia kaupungin uudeksi työllisyydenhoidon organisaatioksi. Samalla johtajisto asetti työryhmän, jonka tehtävänä on pienentää työmarkkinatuen kuntaosuusmaksua. Raportti ja työryhmän asettamispäätös ovat liitteissä TE-hallinnon määrärahat ovat loppuneet Uudellamaalla tältä vuodelta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaupungin palkkatukityössä ja oppisopimuksessa ei ole tällä hetkellä aloituksia. TE-hallinto ei

7 7(8) myöskään pysty hankkimaan uusia työvoimakoulutuksia. Myös muut TE-hallinnon maksamat tuet, kuten starttiraha on jäissä. Uusia määrärahoja tulee käytännössä mahdollisesti lokakuun alussa. TEhallinnon määrärahojen loppuminen tarkoittaa myös sitä, että kaupungin työllisyydenhoidon budjetista jää tänä vuonna käyttämättä 3,5-4,5 miljoonaa euroa, jos lisäraha tulee lokakuussa. Pääasiassa rahan käyttämättömyys johtuu palkkatukityön aloitusten keskeytyksestä. (Liite 5-6) 9 Seuraava kokous Toimikunta päättää seuraavan kokouksen ajankohdan. Seuraavan kokouksen ajankohdaksi paras aika olisi lokakuun puolessa välissä. 10 Kokouksen päättäminen JAKELU Väärälä Halme Vainikka Pyhtilä Brunberg Piilola Lindman Salin Haahtela Vento TIEDOKSI Perry Seeck Helenius Vainionpää Rantasalo

8 8(8) Kauppinen Malaty Tuomi Rinkineva Mickwitz Pohjolainen Panhelainen Karvonen

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(8) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 8.9.2015 klo 16.35 18.10 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja Mirka Vainikka Matti

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstaina 5.11.2015 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 6/2016. Työllistämistoimikunta KU Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 6/2016. Työllistämistoimikunta KU Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 6.10 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat Pöytäkirjantarkastajiksi

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 6.10 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja Matti Pyhtilä Jarmo Grönmark

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA/ 5/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK Ilkka Oksman

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA/ 5/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK Ilkka Oksman 1(8) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstaina 5.11.2015 klo 17.05-18.10 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja Mirka Vainikka Matti

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2014. Työllistämistoimikunta 9.10.2014 ku091014 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2014. Työllistämistoimikunta 9.10.2014 ku091014 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 9.10.2014 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 19.8.2014 klo 16.35 17.55 Paikka Läsnä Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Ville Väärälä, puheenjohtaja Halme Pyhtilä Piilola Lindman Salin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 14.4.2015 klo 16.30 Paikka SVEPS Yrjönkatu 18 (sisäänkäynti portista 16, krs. 3 ja 4) 00120 Helsinki 1 Toimikunnan järjestäytyminen ja kokouksen avaus Kaupunginhallitus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento 1(5) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 22.1.2015 klo 16.30 Paikka Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut Unioninkatu 28 A, 2.krs Neuvotteluhuone 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Ville Väärälä, puheenjohtaja

HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Ville Väärälä, puheenjohtaja 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 14.4.2015 klo 17.00 18.30 Paikka SVEPS Yrjönkatu 18, 3 krs. 00120 Helsinki Ville Väärälä, puheenjohtaja Mirka Vainikka Matti Pyhtilä Nina Brunberg Sari

Lisätiedot

Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Sari Piilola ja Olli Salin.

Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Sari Piilola ja Olli Salin. 1(5) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 22.1.2015 klo 16.40 17.50 Paikka Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut Unioninkatu 28 A, 2.krs Neuvotteluhuone Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2016. Työllistämistoimikunta KU Paikka Respan neuvotteluhuone, Kaivokatu 8 B, Makkaratalo, 6 krs.

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2016. Työllistämistoimikunta KU Paikka Respan neuvotteluhuone, Kaivokatu 8 B, Makkaratalo, 6 krs. 1(9) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 23.8.2016 klo 17.00 Paikka Respan neuvotteluhuone, Kaivokatu 8 B, Makkaratalo, 6 krs. 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2016. Työllistämistoimikunta ku120416

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2016. Työllistämistoimikunta ku120416 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 12.4.2016 klo 17.00 Paikka Ohjaamo Fredrikinkatu 48 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2017. Työllistämistoimikunta KU Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2017. Työllistämistoimikunta KU Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(8) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 2.2 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat Pöytäkirjantarkastajiksi

Lisätiedot

PÄÄTÖS Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Ville Väärälä ja Harri Lindell.

PÄÄTÖS Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Ville Väärälä ja Harri Lindell. 1(5) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Perjantai 7.9.2012 klo 9.05 9.45 Paikka Hotelli Haikon Kartano Haikkoontie 114 06400 Porvoo Läsnä Jäsenet Muut Ville Ylikahri, puheenjohtaja Rabbe Sandelin Lotta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2016. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2016. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(9) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 16.2.2016 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2016. Työllistämistoimikunta KU Paikka Kokoomuksen ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2016. Työllistämistoimikunta KU Paikka Kokoomuksen ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20 1(9) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 26.5.2016 klo 9.30 Paikka Kokoomuksen ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat Pöytäkirjantarkastajiksi

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 7.4.2011 klo 16.35 17.25 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Ylikahri, puheenjohtaja Ville Kopra Lotta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2014. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2014. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2014 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 15.5.2014 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2013. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2013. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikko 27.3.2013 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Toimikunnan järjestäytyminen ja kokouksen avaus Kaupunginhallitus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK

HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK 1(11) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 26.5.2016 klo 9.30 Paikka Kokoomuksen ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20 Läsnä: Jäsenet: Muut: Ville Väärälä Matti Pyhtilä Leena Rantasalo Mirka Vainikka

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2013 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta PK Jaana Karvonen

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2013 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta PK Jaana Karvonen 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikko 27.3.2013 klo 16.30 18.25 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut, puheenjohtaja Liisa Halme Ann Selin Matti

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 15.5.2014 klo 16.35 18.15 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja Matti Pyhtilä Nina

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2013. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2013. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(8) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 16.5.2013 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2013 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2013 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2013 1(9) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 16.5.2013 klo 16.30 18.40 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Paikalla Jäsenet Muut Ville Väärälä,

Lisätiedot

Helsingin kaupungin työllisyydenhoito

Helsingin kaupungin työllisyydenhoito Helsingin kaupungin työllisyydenhoito Eija Hanni 17.5.2011 Eija Hanani Työllisyydenhoidon linjaukset 1. Työttömyyden katkaisu mahdollisimman varhain 2. Painopisteryhmät: - nuoret - nuoret aikuiset - maahanmuuttajat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2015. Työllistämistoimikunta 4.6.2015 ku04062015 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2015. Työllistämistoimikunta 4.6.2015 ku04062015 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstaina 4.6.2015 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2012. Työllistämistoimikunta 19.4.2012 ku190412 Jaana Karvonen. SDP:n ryhmähuone 234 Aleksanterinkatu 20

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2012. Työllistämistoimikunta 19.4.2012 ku190412 Jaana Karvonen. SDP:n ryhmähuone 234 Aleksanterinkatu 20 1(5) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 19.4.2012 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo SDP:n ryhmähuone 234 Aleksanterinkatu 20 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Suomenkielisen työväenopiston jk reh/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Suomenkielisen työväenopiston jk reh/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (5) 6 Avustusten myöntäminen vuodelle 2014 HEL 2013-015342 T 02 05 01 00 Päätös Johtokunta päätti jakaa opiston vuoden 2014 talousarvioon sisältyvät järjestöjen avustukset,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (6) 176 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Yrjö Hakasen ym. talousarvioaloitteesta koskien työllistämisen edistämistä Päätös

Lisätiedot

1 (5) Työllisyysavustus

1 (5) Työllisyysavustus 1 (5) Työllisyysavustus Tutustukaa tähän hakuohjeeseen ennen kuin aloitatte hakemuslomakkeen täyttämisen. Varatkaa valmiiksi pakolliset liitteet esimerkiksi kovalevylle tai muistitikulle tallennettuina.

Lisätiedot

Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Raija Aapakari ja Harri Lindell.

Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Raija Aapakari ja Harri Lindell. 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 19.4.2012 klo 16.35 17.10 Paikka Kaupungintalo SDP:n ryhmähuone 234 Aleksanterinkatu 20 Läsnä Jäsenet Muut Ville Ylikahri, puheenjohtaja Raija Aapakari

Lisätiedot

Kuntalisät yhdistyksille v. 2015: Turengin omakotiyhdistys ry, 200 /kk, 12 kuukautta Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kuukautta

Kuntalisät yhdistyksille v. 2015: Turengin omakotiyhdistys ry, 200 /kk, 12 kuukautta Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kuukautta Häme työllisyyskatsaus v. 2015: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaiden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (6) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (6) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (6) 427 Iltakouluasia: Maahanmuutto ja työllisyys tilannekatsaus Helsingin tilanteeseen sekä Helsingin osaamiskeskus kotouttamisen uudistajana HEL 2017-000338 T

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 17.09.2015 klo 09:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Häme työllisyyskatsaus v. 2015: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Tammi Helmi Maalis Huhti Touko

Häme työllisyyskatsaus v. 2015: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Häme työllisyyskatsaus v. 2015: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Työttömien osuus työvoimasta 10,5 % 10,6 % 10,3 % 10,0 % 9,7 % Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut)

Lisätiedot

Talousraportti 6/

Talousraportti 6/ 1 (5) Talousraportti heinäkuun lopun tilanteesta Väestö Kesäkuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 22 003 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 719, Nurmeksessa 7 967 ja Valtimolla 2 297 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2019 1 (5) 33 Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja n avustukset vuodelle 2019 HEL 2019-000706 T 02 05 01 00 Päätös Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja päätti

Lisätiedot

Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt

Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/922/00.02.10/2018 Esittelijä: Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja

Lisätiedot

Järjestöilta 3.2.2015 kauppalantalolla klo 18.30 alkaen. 4.2.2015 Avustustiimi 2

Järjestöilta 3.2.2015 kauppalantalolla klo 18.30 alkaen. 4.2.2015 Avustustiimi 2 Järjestöilta 3.2.2015 kauppalantalolla klo 18.30 alkaen 4.2.2015 Avustustiimi 2 Ohjelma Kahvitarjoilu Esittäytyminen Järjestöavustusten haku 2015 Hakuohjeet ja periaatteet Vuosiavustukset, lomake Kohdeavustukset,

Lisätiedot

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä Häme työllisyyskatsaus v. 2016: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaiden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä Häme työllisyyskatsaus v. 2016: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaiden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN JA UUDENMAAN TYÖ JA ELINKEINOTOIMISTON VÄLISESTÄ YHTEISTYÖSTÄ VUONNA 2013

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN JA UUDENMAAN TYÖ JA ELINKEINOTOIMISTON VÄLISESTÄ YHTEISTYÖSTÄ VUONNA 2013 Helsingin kaupunki SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN JA UUDENMAAN TYÖ JA ELINKEINOTOIMISTON VÄLISESTÄ YHTEISTYÖSTÄ VUONNA 2013 Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston (jäljempänä TE toimiston) linjaukset johdetaan

Lisätiedot

Avustusten hakeminen vuodelle 2019 Turku

Avustusten hakeminen vuodelle 2019 Turku 26.9.2018 Avustusten hakeminen vuodelle 2019 Turku Strateginen linjaus ja painopiste v. 2019 Strategian linjaus: Asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen Vuoden 2019 painopiste: syrjäytymisen ehkäiseminen,

Lisätiedot

Lieksan kaupungin avustusten hakuinfo 2018

Lieksan kaupungin avustusten hakuinfo 2018 avustusten hakuinfo 2018 14.3.2018 Kaupunginhallituksen toiminta-, kohde- ja talkoo Hyvinvointilautakunnan kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimen sekä sosiaali- ja terveystoiminnan toiminta- ja kohde 15.3.2018

Lisätiedot

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta 1 (5) Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta Väestö Työllisyys Lokakuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 21 736 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 585,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2015. Työllistämistoimikunta 6.5.2015 ku06052015 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2015. Työllistämistoimikunta 6.5.2015 ku06052015 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikko 6.5.2015 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2011 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta PK Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2011 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta PK Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(9) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 17.5.2011 klo 16.35 17.10 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Ylikahri, puheenjohtaja Hannele Lehtonen

Lisätiedot

LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISEN PERUSTEET JA MYÖNTÄMISMENETTELY

LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISEN PERUSTEET JA MYÖNTÄMISMENETTELY VIRTAIN KAUPUNKI Liikunta- ja nuorisotoimi 15.02.2012 LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISEN PERUSTEET JA MYÖNTÄMISMENETTELY Virtain kaupungin liikunta- ja nuorisotoimi myöntää vuosittain liikuntatoimintaan

Lisätiedot

Opetusministeriö asettaa tarvittaessa työryhmän ohjelman valmistelua ja seurantaa varten.

Opetusministeriö asettaa tarvittaessa työryhmän ohjelman valmistelua ja seurantaa varten. Annettu Helsingissä 9 päivänä helmikuuta 2006 Valtioneuvoston asetus nuorisotyöstä ja -politiikasta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty opetusministeriön esittelystä, säädetään 27 päivänä

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Kurikan vapaa-aikalautakunnan 16.3.2016 hyväksymä Voimaantulo, kun vapaa-aikalautakunnan päätös on lainvoimainen. Vuoden 2016 haettavat avustukset käsitellään hyväksytyn

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset TOIMIALOJEN AVUSTUSTEN YHTEISET JAKOPERUSTEET Kouvolan kaupunki

Lisätiedot

Työllisyyssetelillä työllistyneet ja kuntalisät yhdistyksille v (FPM ) Myönnetyt työllisyyssetelit/kuukausi

Työllisyyssetelillä työllistyneet ja kuntalisät yhdistyksille v (FPM ) Myönnetyt työllisyyssetelit/kuukausi Häme työllisyyskatsaus v. 2017: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI, KOULUTUSLAUTAKUNTA TALOSARVION TOTEUTUMISEN SEURANTA ROVANIEMEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNTA Talousraportti 2017

ROVANIEMEN KAUPUNKI, KOULUTUSLAUTAKUNTA TALOSARVION TOTEUTUMISEN SEURANTA ROVANIEMEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNTA Talousraportti 2017 2017 ROVANIEMEN KAUPUNKI, KOULUTUSLAUTAKUNTA ROVANIEMEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNTA Talousraportti 2017 1 SISÄLLYS 1 KOULTUSLAUTAKUNTA YHTEENSÄ... 1 1.1 KOULUTUSLAUTAKUNNAN TALOUDEN TOTEUMA PALVELUALOITTAIN...

Lisätiedot

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 13.09.2017, klo 17:34-18:51 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Torstai klo Kirjaston yläkerta, nuorisotilat

Torstai klo Kirjaston yläkerta, nuorisotilat Vapaa-aikalautakunta Torstai 10.04.2014 klo 19.00 Kirjaston yläkerta, nuorisotilat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

Lomautusten taloudelliset vaikutukset (1)

Lomautusten taloudelliset vaikutukset (1) Lomautusten taloudelliset vaikutukset (1) Kelan työmarkkinatukikustannukset kaupungille Kelan sakkomaksut 2015 tulevat olemaan 2,8 M johtuen laajentumisesta 300-499 p. tukea saaneisiin sekä yli 1000 p.

Lisätiedot

Kunnanhallitus Selvityspyyntö / sivistystoimi

Kunnanhallitus Selvityspyyntö / sivistystoimi Kunnanhallitus 12.9.2016 Selvityspyyntö 27.6.2016 / sivistystoimi - v. 2016 Tähän meno- tarvittaessa ja tulokehitys otsikko - palveluiden ostojen kehitys varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen osalta erilliset

Lisätiedot

Pääluokka 29 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN HALLINNONALA

Pääluokka 29 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN HALLINNONALA Pääluokka 29 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN HALLINNONALA 10. Yleissivistävä koulutus 01. Valtion yleissivistävän koulutuksen toimintamenot (siirtomääräraha 2 v) Momentille myönnetään lisäystä 1 300 000

Lisätiedot

Helsingin kaupunki 1 (2) Sosiaali- ja terveysvirasto

Helsingin kaupunki 1 (2) Sosiaali- ja terveysvirasto Helsingin kaupunki 1 (2) Sosiaali- ja terveysvirasto 14.1.2016 Sosiaali- ja terveysviraston tarkennettu ylitysoikeusesitys vuoden 2015 talousarviomäärärahoihin HEL 2015-010093 T 02 02 00 Sosiaali- ja terveysvirasto

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT. 34 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

KÄSITELTÄVÄT ASIAT. 34 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen ESITYSLISTA /PÖYTÄKIRJA 4 / 2016 KOKOUSAIKA 11.10.2016 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Nurmon seurakuntakoti KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE nro 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Seutujohtoryhmä Seutukunnan kehittämisrahasta päättäminen

Seutujohtoryhmä Seutukunnan kehittämisrahasta päättäminen Kunnanhallitus 48 06.03.2017 Witas-alueen kuntarahoitus "Toimi Nyt!" -hankkeeseen 294/001/2016 Kunnanhallitus 18.04.2016 83 Seutujohtoryhmä 17.3.2016 5 Seutukunnan kehittämisrahasta päättäminen Seutujohtoryhmällä

Lisätiedot

Talousraportti 6/

Talousraportti 6/ 1 (5) Talousraportti kesäkuun lopun tilanteesta Väestö Toukokuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 22 003 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 725, Nurmeksessa 7 972 ja Valtimolla 2 307 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 3.12.2013 64 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 3.12.2013 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 54 66 Kokouksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 79 Esitys valtioneuvostolle kasvupalvelujen järjestämisvastuuta koskevaksi pääkaupunkiseudun erillisratkaisuksi päätti osaltaan tehdä valtioneuvostolle liitteenä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 54 Varhaiskasvatuslautakunnan päätettävät järjestöavustukset vuodelle 2016 HEL 2016-002665 T 02 05 01 00 Päätös Käsittely päätti myöntää avustuksia vuoden 2016

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus yleisen edun kanavien uutis- ja ajankohtaistoiminnan tukemisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään 27 päivänä heinäkuuta 2001 annetun valtionavustuslain (688/2001) 8

Lisätiedot

KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA

KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA 10.042015 Yhdistysten tulevaisuus työllisyystoimijoina - tilaisuus Tarja Husso Työllisyyspäällikkö TYÖTTÖMÄT TYÖNHAKIJAT JOENSUUSSA 2009-2015 (suluissa

Lisätiedot

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Kirsi Kohonen Suunnittelija Itä-Suomen aluehallintovirasto Itä-Suomen aluehallintovirasto, Kirsi Kohonen, OKT-vastuualue 5.9.2014

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 20.20 Paikka: Seurakuntakoti, sali Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa

Lisätiedot

Talousraportti 10/ Väestö

Talousraportti 10/ Väestö 1 (6) Väestö Syyskuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 21 391 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 378, Nurmeksessa 7 779 ja Valtimolla 2 234 asukasta. Juuassa asui 4 848 henkilöä. Koko Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

JÄRJESTÖPÄIVÄT LIIKUNTAA EDISTÄVIEN JÄRJESTÖJEN AVUSTAMINEN

JÄRJESTÖPÄIVÄT LIIKUNTAA EDISTÄVIEN JÄRJESTÖJEN AVUSTAMINEN JÄRJESTÖPÄIVÄT LIIKUNTAA EDISTÄVIEN JÄRJESTÖJEN AVUSTAMINEN Valtionavustukseen oikeutetut uudet liikuntaa edistävät järjestöt. Liikuntalain 10 :ssä säädetään, että liikuntaa edistävän järjestön valtionavustuksen

Lisätiedot

KÄYTTÖTALOUS OPETUSVIRASTO KAUPUNGIN TUOTTAMAT PALVELUT SUOMENKIELINEN LUKIOKOULUTUS

KÄYTTÖTALOUS OPETUSVIRASTO KAUPUNGIN TUOTTAMAT PALVELUT SUOMENKIELINEN LUKIOKOULUTUS KÄYTTÖTALOUS 2017 4 02 OPETUSVIRASTO 22 591 000 697 011 000 4 02 02 KAUPUNGIN TUOTTAMAT PALVELUT 22 121 000 602 720 000 SUOMENKIELINEN PERUSOPETUS JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA 10 517 000 341 520 500 93 301 500

Lisätiedot

SOSIAALIPALVELUT Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto Heidi Ulriksson

SOSIAALIPALVELUT Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto Heidi Ulriksson SOSIAALIPALVELUT Sosiaali- ja terveyslautakunta Heidi Ulriksson Toiminta Sosiaalipalveluyksikön tuottamat palvelut perustuvat sosiaalihuollon voimassa olevaan lainsäädäntöön. Subjektiiviseen oikeuteen

Lisätiedot

Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon vuonna kysely

Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon vuonna kysely Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon vuonna 2017 -kysely Tietoa ja alustavia tuloksia Kuntaliiton toteuttamasta kyselystä Matti Sahlberg, Reijo Vuorento 26.3.2019 Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon

Lisätiedot

Työllisyyspoliittisten avustusten infotilaisuus toimijoille

Työllisyyspoliittisten avustusten infotilaisuus toimijoille Työllisyyspoliittisten avustusten infotilaisuus toimijoille 22.9.2015 Leena Kauhanen 1 Työllisyyspoliittisen avustuksen käyttötarkoitus Työllisyyspoliittisella avustuksella edistetään työttömien työnhakijoiden

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään liikuntalain (390/2015) nojalla: Valtioneuvoston asetus liikunnan edistämisestä 1 luku Valtion liikuntaneuvosto 1 Valtion liikuntaneuvoston ja sen jaostojen

Lisätiedot

Nuorisotakuu määritelmä

Nuorisotakuu määritelmä Mitä on ohjaus nuorisotakuussa Elise Virnes 25.9.2013 Nuorisotakuu 2013 - määritelmä Jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ-, työkokeilu-, opiskelu-,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (6) 248 Menovaraus kaupunginhallituksen käytettäväksi turvapaikanhakijoiden kotoutumisen edellytysten ja maahanmuuttajien hyvän kotouttamisen varmistamiseksi HEL

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Opetuslautakunta OTJ/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Opetuslautakunta OTJ/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (5) 72 Perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan avustusperusteiden mukaiset palveluntuottajakohtaiset laskennalliset euromäärät lukuvuodelle 2017-2018 HEL 2017-005034

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI, KOULUTUSLAUTAKUNTA TALOSARVION TOTEUTUMISEN SEURANTA ROVANIEMEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNTA Talousraportti 2017

ROVANIEMEN KAUPUNKI, KOULUTUSLAUTAKUNTA TALOSARVION TOTEUTUMISEN SEURANTA ROVANIEMEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNTA Talousraportti 2017 2017 ROVANIEMEN KAUPUNKI, KOULUTUSLAUTAKUNTA ROVANIEMEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNTA Talousraportti 2017 1 SISÄLLYS 1 KOULTUSLAUTAKUNTA YHTEENSÄ... 1 1.1 KOULUTUSLAUTAKUNNAN TALOUDEN TOTEUMA PALVELUALOITTAIN...

Lisätiedot

Selvitys avustusten käytöstä vuodelta 2015

Selvitys avustusten käytöstä vuodelta 2015 Selvitys avustusten käytöstä vuodelta 2015 Pyydämme arvioimaan yhdistyksenne perustoiminta-avustuksen, sen lisäosan ja mahdollisen kehittämisavustuksen käyttöä, tuloksellisuutta ja vaikutuksia vuodelta

Lisätiedot

Työllisyysraportti vuosi 2017

Työllisyysraportti vuosi 2017 Työllisyysraportti vuosi 2017 Työllisyyskoordinaattori Mervi Anttila 7.3.2018 Työllisyystoimikunta 26.3.2018 1 Janakkalan kunnan työllistämisen tulosalueen tehtävät Kuntastrategia 2017: Valtuustokauden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/2012 1 (6) 1395 Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuoden 10 miljoonan euron erillismääräraha nuorten syrjäytymistä ehkäiseviin toimenpiteisiin HEL 2012-005157 T 00

Lisätiedot

Pyhäjoen kunta tukee työllisyyttä käyttämällä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varattua määrärahaa uusien työpaikkojen luomiseen alueelle

Pyhäjoen kunta tukee työllisyyttä käyttämällä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varattua määrärahaa uusien työpaikkojen luomiseen alueelle Sivu 1/8 Uusi työ Pyhäjoella Pyhäjoen kunta tukee työllisyyttä käyttämällä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varattua määrärahaa uusien työpaikkojen luomiseen alueelle Pyhäjoen kunta haluaa tukea osaltaan

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY

NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY 1 Nurmijärven kunnan liikuntalautakunta jakaa vuosittain lautakunnan johtosäännön 4 :n 2. kohdan mukaisesti avustuksia paikallisen

Lisätiedot

Talouden osavuosikatsaus 1-8 2015 ja lisämääräraha-anomus Ekonomisk delårsrapport 1-8 2015 och anhållan om tilläggsanslag

Talouden osavuosikatsaus 1-8 2015 ja lisämääräraha-anomus Ekonomisk delårsrapport 1-8 2015 och anhållan om tilläggsanslag Sosiaali- ja terveyslautakunta 180 23.09.2015 Talouden osavuosikatsaus 1-8 2015 ja lisämääräraha-anomus Ekonomisk delårsrapport 1-8 2015 och anhållan om tilläggsanslag 985/02/02/02/2014 SosTe 180 Valmistelija:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (5) 173 V 1.3.2017, Valtuutettu Dan Koivulaakson aloite kuntouttavan vankityön jatkamisedellytysten turvaamisesta HEL 2016-007585 T 00 00 03 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

JYYn liikunta-avustukset

JYYn liikunta-avustukset JYYn liikunta-avustukset Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta myöntää hakemuksesta liikunta-avustuksia. Liikuntaavustusten tarkoitus on tukea tasapuolisesti JYYn piirissä toimivien järjestöjen ja muiden

Lisätiedot

Helsingin osuus työmarkkinatuesta 2006-2013

Helsingin osuus työmarkkinatuesta 2006-2013 Helsingin kaupunki 25.4.2014 elinkeino-osasto sosiaali- ja terveysvirasto 1(6) SUUNNITELMA TYÖMARKKINATUEN KUNTAOSUUDEN VÄHENTÄMISEKSI Työmarkkinatuen uudistus Työmarkkinatukilain uudistuksessa vuonna

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 30/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5469/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 30/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5469/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 30/2015 1 (1) 357 Asianro 5469/02.02.02/2015 Talousarviomuutokset vuodelle 2015 Talousarviopäällikkö Pirjo Salmelainen Talous- ja strategiapalvelu Talousarviomuutoksia vuodelle

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2015

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 29.1.2015 klo 17.00-18.00 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

Www-osoitteen saa julkaista kaupungin www-sivuilla Kyllä Ei Yhdistyksen liikuntalajit

Www-osoitteen saa julkaista kaupungin www-sivuilla Kyllä Ei Yhdistyksen liikuntalajit Liikuntaseurojen toiminta-avustus 1 (5) Yhdistyksen perustiedot Yhdistyksen nimi Yhdistyksen osoite Pankkitili (IBAN) Rekisteröimisvuosi Y-tunnus Keskusjärjestö/-liitto Www-osoite Www-osoitteen saa julkaista

Lisätiedot

Nuorisotakuu koskee kaikkia nuoria. Elise Virnes

Nuorisotakuu koskee kaikkia nuoria. Elise Virnes Nuorisotakuu koskee kaikkia nuoria Elise Virnes 29.5.2013 Nuorisotakuu 2013 - määritelmä Jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ-, työkokeilu-, opiskelu-,

Lisätiedot

Poikkeama. Kunnallisvero ,5. Yhteisövero ,9

Poikkeama. Kunnallisvero ,5. Yhteisövero ,9 1000 TA Ennuste 07/ Erotus 2015/ Muut. % Kunnallisvero 42.950 43.015 65 20.345 20.450 106 0,5 Yhteisövero 2.000 2.079 79 1.332 1.254-78 -5,9 Kiinteistövero 2.750 2.801 51 36 77 41 114,0 Yhteensä 47.700

Lisätiedot

KH 127 Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh

KH 127 Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh Kaupunginhallitus 127 23.03.2015 Tuula Partasen ym. valtuustoaloite vuosittaisen määräärahan varaamiseksi Lappeenrannan kaupungin testamenttirahaston varoista kolmannen sektorin toimijoiden tekemän hyvinvoinnin

Lisätiedot

Opetusviraston 2015 tulosbudjetin vastuuhenkilöt ja määrärahat Liite 2/4.2.2015. Tulot yhteensä 13 486 000 Perusopetuslinja linjanjohtaja

Opetusviraston 2015 tulosbudjetin vastuuhenkilöt ja määrärahat Liite 2/4.2.2015. Tulot yhteensä 13 486 000 Perusopetuslinja linjanjohtaja KÄYTTÖTALOUS 2015 4 02 OPETUSVIRASTO Tulot yhteensä 26 839 000 Menot yhteensä 671 863 000 4 02 02 KAUPUNGIN TUOTTAMAT PALVELUT Tulot yhteensä 26 369 000 Menot yhteensä 587 251 000 SUOMENKIELINEN PERUSOPETUS

Lisätiedot

Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan toiminta-avustusten suuntaamisperusteet vuodelle 2015

Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan toiminta-avustusten suuntaamisperusteet vuodelle 2015 Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan toiminta-avustusten suuntaamisperusteet vuodelle 2015 Sosiaali -ja terveydenhuollon ja potilasyhdistysten, ehkäisevän päihdetyön, eläinsuojelutyön ja

Lisätiedot

26 23.04.2015. Edellytykset avustuksen saamiselle:

26 23.04.2015. Edellytykset avustuksen saamiselle: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 26 23.04.2015 Liikunta- ja nuorisojärjestöjen toiminta- ja kohdeavustukset 480/02.03.01/2014 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 26 Iitin kunta on julistanut haettavaksi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Lähidemokratiajaosto Asianro 5348/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Lähidemokratiajaosto Asianro 5348/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Juankosken pitäjäraati 9 15.8.2017 14 Asianro 5348/02.05.01.00/2017 Juankosken Ruukki ry:n yhdistymisavustuksen käytöstä tehdyn esityksen käsitteleminen Päätöshistoria

Lisätiedot