HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2011 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta PK Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2011 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta PK Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13"

Transkriptio

1 1(9) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai klo Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi Läsnä Jäsenet Muut Ville Ylikahri, puheenjohtaja Hannele Lehtonen Lotta Kortteinen Ville Väärälä Harri Lindell Raija Aapakari Ella Lazareva Rabbe Sandelin Liisa Pohjolainen Hannu Tulensalo Leena Mickwitz Rebecka Svedlin Eija Hanni, esittelijä, sihteeri 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo ja kokous todettiin päätösvaltaiseksi. 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Hannele Lehtonen ja Ella Lazareva. 3 Edellisen kokouksen pöytäkirja./. Kokouksen pöytäkirja on luettavissa ja tulostettavissa osoitteessa (> työllisyyden edistäminen > työllistämistoimikunta > työllistämistoimikunnan pöytäkirjat ja esityslistat). (Liite 1) Merkittiin tiedoksi.

2 4 Vuoden 2011 työllisyysmäärärahojen käyttö, työllistämismäärätulot ja työllistettyjen määrät saakka 2(9) Tilikauden tiedot: Työllisyydenhoidon määrärahat: Budjetti toteuma tot % erotus Sosiaalivirasto Opetusvirasto Talous- ja suunnittelukeskus Yhteensä Muut työllisyydenhoitoon käytettävissä olevat määrärahat: Työllistämismäärätulot: Budjetti toteuma tot % erotus Khs käyttövarat/ Maahanmuuttajien aiesopimus Budjetti toteuma tot % erotus Sosiaalivirasto Talous- ja suunnittelukeskus Opetusvirasto Yhteensä Yhteenveto: Työllisyydenhoidon budjetin mukaisista määrärahoista on käytetty mennessä 27 prosenttia. Toteutumisprosentti vaihtelee virastoittain prosentin välillä. Työllistettyjen määrät: Kaupunki on lisäksi varannut pääkaupunkiseudun kuntien ja valtion välisen maahanmuuttajien aiesopimuksen toteuttamista varten euroa maahanmuuttajien alkuvaiheen työllistymiseen. Näistä määrärahoista on käytetty 25 prosenttia maaliskuun loppuun mennessä. Työllistämismäärätulot ovat toteutuneet mennessä 3 prosenttisesti. Sosiaaliviraston määrätuloissa näkyvät valtion korvaukset kuntouttavasta työtoiminnasta. Valtion maksamat palkkatuet näkyvät määrätuloissa viiveellä. Budjetissa on palkkatuettua työtä varten määrärahoja vuodelle 2011 yhteenlaskien noin palkkatuetun työn kuukaudeksi. Helsinkiläisiä työttömiä on työllistetty ajalla noin palkka-

3 3(9) tuetun työn kuukaudeksi. Maaliskuun loppuun mennessä palkkatuetussa työssä on aloittanut 493 henkilöä. Lisäksi maahanmuuttajien aiesopimuksen mukaisesta 6 kk + 6 kk- palvelusta on siirtynyt 33 henkilöä työharjoittelusta/työelämävalmennuksesta palkkatuettuun työhön. Oppisopimuskoulutuksen tavoitteena on 155 uutta aloittavaa opiskelijaa, joista 24 on aloittanut maaliskuun loppuun mennessä. (Eija Hanni puh ) Merkittiin tiedoksi. 5 Työllisyydenhoidon talousarvioesitys ja toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Ehdotus vuoden 2012 työllisyysmäärärahojen talousarvioksi on valmisteltu henkilöstökeskuksessa virastojen antamien tietojen perusteella. Vuoden 2012 talousarvioesityksen valmistelun perusteena on käytetty vuoden 2011 tiedossa olevia valtion tukia ja osuuksia. Menot yhteensä (1 000 ) Virasto TOT 2010 TUBU 2011 TAE 2012 TSE 2013 TSE Sosiaalivirasto Opetusvirasto Talous- ja suunnittelukeskus Yhteensä Tulot yhteensä (1 000 ) Virasto TOT 2010 TUBU 2011 TAE 2012 TSE 2013 TSE Sosiaalivirasto Opetusvirasto Talous- ja suunnittelukeskus Yhteensä Helsingin kaupungin työllisyydenhoidon tavoitteet ja määrärahan käyttö vuodelle 2012: Helsingin kaupungin työllisyydenhoidon resurssien käytössä huomioidaan työllisyydenhoidon painopisteet, jotka ovat nuoret, nuoret aikuiset, maahanmuuttajat sekä vaikeasti työllistyvät. Maahanmuuttajien työllisyyttä hoidetaan kaikissa painopisteryhmissä valtavirtaperiaatteen mukaisesti. Työttömyyteen pyritään vaikuttamaan mahdollisimman varhain, ettei työttömyys pääsisi pitkittymään. Työllisyydenhoidon budjetti vuodelle 2012 on noin 43,3 miljoonaa euroa.

4 : 4(9) Kaupunki käyttää palkkatuettuun työhön noin 15,5 miljoonaa euroa. Määrärahalla toteutetaan arvion mukaan palkkatuetun työn kuukautta, mikä tarkoittaa lähes henkilön palkkaamista kuuden kuukauden mittaiseen työsuhteeseen kaupungin virastoihin ja liikelaitoksiin. Tukityöpaikoista yleensä runsas puolet on sosiaalivirastossa. Oppisopimuskoulutukseen varataan työllisyydenhoidon määrärahoja 10 miljoonaa euroa. Kaupungilla opiskelee työllisyysmäärärahoin oppisopimuskoulutuksella keskimäärin 365 henkilöä/kuukausi. Oppisopimuskoulutus kestää aloitusvuoden lisäksi 2-3 vuotta ja siksi se sitoo useamman vuoden määrärahoja. Vuonna 2012 oppisopimuskoulutuksen työllisyydenhoidon määrärahoin aloittaa noin 150 henkilöä. Suurimmat oppisopimuskoulutuspaikkojen tarjoajat ovat sosiaalivirasto ja terveyskeskus. Määrärahoista varataan Helsinki-lisään 2,8 miljoonaa euroa noin 730 henkilön työllistämiseen palkkatuettuun työhön yrityksiin ja järjestöihin. Kaupunki ja TE-toimisto järjestävät yhdessä rekrytointikoulutusta kaupungin ja yritysten työvoimatarpeisiin. Rekrytointikoulutuksissa aloittaa noin 200 työtöntä helsinkiläistä ja määrärahaa koulutuksia varten varataan 1,2 miljoonaa euroa. Työelämälähtöistä suomen kielen koulutusta järjestetään noin 400 maahanmuuttajalle. Kaupungilla työharjoittelussa, työelämävalmennuksessa tai palkkatuetussa työssä oleville henkilöille järjestetään muuta ammatillista kehittymistä tukevaa ja työnhakuvalmiuksia parantavaa koulutusta sekä yksilöllisesti räätälöityjä kursseja tai palveluja noin koulutustapahtuman verran. Näitä koulutuksia ovat muun muassa erilaiset työnhaun valmennuspäivät, tietotekniikan hyödyntäminen työnhaussa, ATK -koulutus, hygieniapassi -koulutus, työturvallisuuskortti -koulutus. Henkilöt voivat saada myös henkilökohtaista ohjausta opiskelupaikan ja työpaikan hakuun. Henkilöstökeskuksen määrärahoista osoitetaan Työvoiman palvelukeskus Duurin käyttöön euroa kuntouttavan työtoiminnan ostoja varten. Asiakkaiden määrän kasvun myötä kuntouttavan työtoiminnan tarve on kasvanut. Henkilöstökeskuksen määrärahoista jaetaan työllistämistoimikunnan avustuksina euroa. Edellisvuosien määrärahaan ( euroa) on lisätty aikaisemmin erillisenä hankkeena ruotsinkieliselle nuorten työpaja Svepsille toiminnan rahoittamiseen maksettu euroa. Henkilöstökeskuksen Tulevaisuustiskin menot rahoitetaan työllisyydenhoidon määrärahoin. Tulevaisuustiskin tavoitteena on auttaa niitä nuoria, jotka eivät ole peruskoulun jälkeen hakeneet tai päässeet toisen asteen koulutukseen. Tulevaisuustiskin menoja ovat henkilöstömenot, tilakustannukset, nuorille tarkoitettujen palvelujen ostot ja nuorten kesätyöajan palkat.

5 5(9) on kuntarahoitusosuudella mukana työllisyydenhoitoa täydentävissä Testipiste ja HAAVI -hankkeissa. Testipiste -hanketta koordinoi ja hallinnoi Axxel Monikulttuurikeskus ja muina toteuttajina ovat Edupoli, Amiedu ja Eiran aikuislukio. Testipisteen asiakkaina ovat helsinkiläiset maahanmuuttajat. Hankkeen tavoitteena on kehittää aikuisten maahanmuuttajien kielitaidon testaukseen yhteistä toimintamallia, jotta henkilölle voidaan laatia hänen tarpeitaan vastaava koulutussuunnitelma ja siten nopeuttaa koulutukseen ohjaamista ja edistää työmarkkinoille pääsyä. HAAVI -hanketta koordinoi ja hallinnoi Itä- Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Edupoli. Hankkeen tavoitteena on löytää Itä-Helsingin alueen työttömille ja lomautetuille henkilöille työtä ensisijaisesti logistiikka-, kuljetus-, kiinteistönhoito-, kaupan tai toimipalveluiden aloilta. harkitsee osallistumista Amiedun ylläpitämän AmiPaja -hankkeen jatkorahoitukseen. AmiPaja on hoiva-, puhdistus- ja ravitsemusaloista kiinnostuneille aikuisille pitkäaikaistyöttömille tarkoitettu hanke. Sosiaalivirasto: Vuodelle 2012 sosiaalivirastolle on osoitettu työllisyydenhoidon määrärahoja euroa. Vuoden 2011 määrärahasta käytetään 0,5 milj. euroa Työhönohjausyksikön palkka- ja toimintakuluihin, 3,1 milj. euroa Työvoiman palvelukeskuksen toimintaan, 1,4 milj. euroa Uusix-verstaiden toimintaan, 0,4 milj. euroa toimeentulotukea hakevien opiskelijoiden kesäaikaiseen työllistämiseen ja 0,4 milj. euroa sosiaaliasemien vaikeasti työllistyvien asiakkaiden työllistymistä edistäviin toimenpiteisiin. Kaupungin strategioiden ja sosiaaliviraston vuoden 2011 talousarvion tavoitteiden mukaisesti vaikeasti työllistyvien määräraha 0,4 milj. euroa on kohdennettu alle 25-vuotiaiden toimeentulotuen asiakkaiden palveluohjaukseen ja aktivointiin toimeentulotuen asiakkuudesta irtautumisen mahdollistamiseksi. Vuoden 2012 määrärahat suunnataan samoihin toimintoihin kuin vuonna 2011 kuitenkin niin, että vuoden alusta työllisyydenhoidon johtamisrakennetta uudistetaan sosiaalisen ja taloudellisen tuen sisällä asiakasprosessien tavoitteellisen ja joustavan toteutumisen edistämiseksi sekä toimintojen sisältöjen kehittämiseksi. Työhönohjausyksikkö erillisenä yksikkönä lakkautetaan, ja työvoimasuunnittelijat siirtyvät Työhönkuntoutusyksikön alaisuuteen. Työvoimasuunnittelijoiden työpanos suunnataan ensisijaisesti kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden työvalmennukseen. Nuorten toimeentulotuen asiakkaiden palveluohjaajat siirtyvät Työhönohjausyksiköstä sosiaaliseen ja taloudelliseen tukeen perustettavaan uuteen sosiaalityön yksikköön nuorten kanssa työskentelevien sosiaalityöntekijöiden rinnalle. Lisäksi jatketaan vuonna 2011 alkanutta työvoiman palvelukeskus Duurin ja sosiaaliasemien yhteistyön kehittämistyötä. Vuonna 2011 uudenlaisia yhteistyön muotoja on pilotoitu alle 25-vuotiaiden kanssa. Vuonna 2012 uusia yhteistyön muotoja laajennetaan myös muihin asiakasryhmiin.

6 6(9) Sosiaaliviraston palvelujen kautta asiakkaiden on mahdollista edetä muihin kaupungin työllisyydenhoidon palveluihin, kuten työharjoitteluun, työelämävalmennukseen, palkkatuettuun työhön, oppisopimuskoulutukseen, rekrytointikoulutukseen tai Helsinki-lisällä palkkatuettuun työhön yrityksiin ja yhdistyksiin. Opetusvirasto: Opetusviraston työllisyydenhoidon määräraha on euroa, johon sisältyvät nuorten työpajatoiminta ja suomen kielen koulutus. Tavoitteena on, että pajatoimintaan osallistuneista nuorista vähintään 78 prosenttia on pajajakson päättymisen jälkeen koulutuksessa tai työssä. Tavoite on alle 17-vuotiaiden nuorten osalta yhteinen Tulevaisuustiskin kanssa. Tavoitteena on myös, että työpajatoiminnan tuottavuutta lisätään kohdistamalla henkilöstöresursseja nuorten ohjaustyöhön, jolloin voidaan lisätä aloituspaikkojen määrää. Nuorten työpajatoiminnassa on vuoden aikana paikkoja yhteensä vähintään 274. Pajoille voidaan hakeutua jatkuvasti. Talous- ja suunnittelukeskus: Talous- ja suunnittelukeskuksen työllisyydenhoidon määräraha vuodelle 2012 on euroa. NYP yrityspalveluiden tavoitteena on yritysten perustamisen ja yrittäjäkunnan uudistamisen kautta työpaikkojen luominen ja yritystoiminnan turvallisen liikkeellelähdön varmistaminen. Yrittäjiksi aikovien kanssa selvitetään liikeidean toteuttamisen mahdollisuudet ja autetaan yritystoiminnan käynnistämisessä. Lisäksi NYP yrityspalvelujen tarkoituksena on auttaa ja kehittää jo toimivia yrityksiä toiminnassaan, jotta yritykset kasvaisivat ja voisivat työllistää useampia ihmisiä. Yritysneuvontaa annetaan usealla eri kielellä. NYP:n erityisalana on maahanmuuttajien yrittäjyyden kehittäminen. NYP:n määrällisenä tavoitteena on, että vuoden aikana uusia yrityksiä syntyy noin ja uusia työpaikkoja yrityksissä noin Yrittäjäinfotilaisuuksien järjestämistä jatketaan ja lisäksi järjestetään 4 työvoimapoliittista yrittäjäkurssia maahanmuuttajille. Yrityshautomoon haetaan jatkuvasti uusia innovatiivisia yrittäjiä. Hautomotiloissa on samanaikaisesti yritystä ja virtuaalihautomossa noin 25 yritystä. (Eija Hanni puh ) Työllistämistoimikunta päätti puoltaa esityksen mukaista työllisyydenhoidon talousarvioesitystä ja toimintasuunnitelmaa vuodelle Työllistämistoimikunnan lausunto valtuutettu Yrjö Hakasen ym. aloitteeseen talousarvioon 2012 ja TASU khs /102 Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Kaupungilla on monia mahdollisuuksia edistää työllisyyttä. Kaupungin roolia työllistäjänä korostaa se, että yksityisen sektorin työllisyyden näkymät ovat monella

7 7(9) alalla heikentyneet. Toisaalta monissa kaupungin järjestämissä palveluissa on nykyisin liian vähän työntekijöitä. Tämä vaikeuttaa palvelujen kehittämistä ja työntekijöiden jaksamista. Työttömyys, etenkin nuorisotyöttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys, tulevat monella tavalla kalliiksi sekä työttömille että kaupungille. Rakentaminen, peruskorjaus sekä kaukolämpö- ja vesijohtoverkostojen kunnostaminen ovat esimerkkejä alueista, joilla kaupunki voi kehittää työtä ja tuloja tuovaa toimintaa. Lisäksi kaupunki voi tarjota sellaisia tehtäviä, joihin myös vaille ammatillista koulutusta jääneet voivat työllistyä. Me allekirjoittaneet esitämme, että vuoden 2012 talousarvion raamiin ja taloussuunnitelman pohjaan lisätään 10 miljoonaa euroa käytettäväksi työttömien työllistämiseen, tukityöllistämiseen, työllistämisjaksojen pidentämiseen sekä nuorten työllistämisen aloituspaikkojen ja vaikeasti työllistyvien työpaikkojen luomiseen. Tästä summasta osoitetaan määrärahat hallintokuntien väliseen yhteistyöhön vaikeasti työllistettävien tarvitsemien terveys-, sosiaali- ja muiden palvelujen järjestämisessä sekä uusien harjoittelupaikkojen ja työllistämishankkeiden käynnistämiseen. Työllistämistoimikunta esittää lausuntonaan otsikossa mainittuun talousarvioaloitteeseen: Helsingin työttömyysaste kääntyi taantuman johdosta nousuun joulukuussa 2008 ollen korkeimmillaan (9,1 prosenttia) heinäkuussa Kuluvan vuoden aikana työttömyysluvut Helsingissä ovat kääntyneet laskuun. Työttömyysaste oli tämän vuoden maaliskuussa 7,4 prosenttia. Vuoden 2010 maaliskuuhun verrattuna työttömien määrässä oli laskua 6,2 prosenttia. Helsingin kaupunki on taantuman aikana panostanut työllisyydenhoitoon voimakkaasti kohdentamalla erillismäärärahoja monipuolisesti työllisyydenhoitoon. Kaupunginvaltuusto päätti lisätä työllisyydenhoidon määrärahoja nuorten työllistämiseen vuodelle ,5 miljoonaa euroa ja 3,0 miljoonaa euroa vuodelle Määrärahat suunnattiin vastavalmistuneiden alle 30-vuotiaiden nuorten tukityöllistämiseen. Lisäksi kaupunginvaltuusto päätti oikeuttaa henkilöstökeskuksen ylittämään talousarvion kohta työllisyyden hoitaminen 4,0 miljoonalla eurolla käytettäväksi alle 35-vuotiaiden nuorten palkkatuettuun työhön. Työllisyydenhoidon lisäpanostukset vuosille ovat siis olleet yhteensä 9,5 miljoonaa euroa. Tämän summan lisäksi pääkaupunkiseudun kaupunkien ja valtion välisen maahanmuuttajien aiesopimuksen toteuttamiseen varattiin vuodelle 2010 työllisyyden edistämiseen 1,95 miljoonaa euroa. Kaikki määrärahojen lisäykset on suunnattu lähinnä palkkatuetun työn ja oppisopimuksen aloituspaikkojen lisäämiseen. Kaupunki työllisti vuonna 2010 noin uutta henkilöä palkkatuettuun työhön. Lisäksi kaupungilla oli työelämävalmennuksessa tai työ-

8 8(9) harjoittelussa yli työtöntä henkilöä. Kaikkien Helsingin kaupungin työllisyydenhoidon palvelujen yhteenlaskettu suoritemäärä oli vuoden 2010 aikana noin uutta aloittanutta asiakasta, joka on noin asiakasta enemmän kuin edellisvuonna. Suurin osa asiakkaista osallistui useampaan kuin yhteen palveluun vuoden aikana. Näin ollen Helsingin kaupungin työllisyydenhoidon palveluissa oli erillisiä henkilöitä asiakkaina vuoden 2010 aikana vähintään Palveluiden volyymin kasvattamisen lisäksi kaupunki on jatkanut kaupunginhallituksessa vuonna 2009 hyväksytyn työllisyydenhoidon kehittämisohjelman mukaista kehittämistoimintaa. Työllisyydenhoidon palvelujen suunniteltu volyymi vuodelle 2011 on samaa suuruusluokkaa kuin edellisvuonna huolimatta työttömyyden alenemisesta. Nuorisotyöttömyyden hoidon lisäksi erityistä huomiota tullaan kiinnittämään pitkäaikaistyöttömien tilanteeseen. Työllisyydenhoidon määrärahat vuodelle 2011 ovat noin 42,8 miljoonaa euroa ja toimintaa toteutetaan monihallintokuntaisesti useassa eri virastossa. koko työllisyydenhoidon toimintaa koordinoivana yksikkönä kehittää jatkuvasti palveluja ja tukityöllistämisessä työpaikkatarjontaa niin, että ne jatkossa vastaisivat entistä paremmin työttöminä olevien henkilöiden tarpeita. Lisäksi henkilöstökeskuksessa toteutetaan vuoden 2011 aikana kaksi mittavaa selvityshanketta, ensin kevään aikana Paltamon työllistämismallin soveltuvuudesta Helsinkiin ja sitten syksyllä tutkimus 500 päivää passiivista työmarkkinatukea saaneista helsinkiläisistä. Näiden selvitysten pohjalta palveluja uudistetaan kohderyhmän tarvetta vastaavaksi. Talousarvion raamiin vuodelle 2012 on varattu henkilöstökeskuksen käyttöön vuosien vastaava taso. Kaupungin halukkuus panostaa työllisyydenhoitoon pitkäjänteisesti näkyy siinä, että alun perin erillismäärärahana tullut 5 miljoonan euron lisäys tukityöllistämiseen on nyt lisätty myös vuoden 2012 raamiin. Suhteessa odotettavissa olevaan työttömyyden kehitykseen määrärahan lisäys mahdollistaa myös erityisryhmien huomioimisen työllisyydenhoidossa. (Eija Hanni puh ) Työllistämistoimikunta päätti antaa oheisen lausunnon otsikossa mainittuun talousarvioaloitteeseen. 7 Tiedoksi./. Helsingin työ- ja elinkeinotoimiston työllisyyskatsaus maaliskuu 2011: Helsingin työ- ja elinkeinotoimiston tilastokooste : Uudenmaan ELY-keskuksen tilastokatsaus 3/2011: (Liitteet 2-4)

9 (Eija Hanni puh ) 9(9) Merkittiin tiedoksi. 8 Muut asiat - Rebecka Svedlin kertoi, että Helsingin TE-toimisto on arvioitu Uudenmaan parhaaksi TE-toimistoksi. 9 Seuraava kokous Sovittiin seuraava kokous tiistaille klo Kokouspaikkana on kaupungintalon aulakabinetti Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Helsingissä Ville Ylikahri Työllistämistoimikunnan puheenjohtaja Työllistämistoimikunnan sihteeri Pöytäkirja tarkastettu: Hannele Lehtonen Ella Lazareva

PÄÄTÖS Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Ville Väärälä ja Harri Lindell.

PÄÄTÖS Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Ville Väärälä ja Harri Lindell. 1(5) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Perjantai 7.9.2012 klo 9.05 9.45 Paikka Hotelli Haikon Kartano Haikkoontie 114 06400 Porvoo Läsnä Jäsenet Muut Ville Ylikahri, puheenjohtaja Rabbe Sandelin Lotta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 7.4.2011 klo 16.35 17.25 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Ylikahri, puheenjohtaja Ville Kopra Lotta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2012 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta PK Ulla Juhanko. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2012 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta PK Ulla Juhanko. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2012 1(12) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 22.5.2012 klo 16.30 17.10 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Ylikahri,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 19.8.2014 klo 16.35 17.55 Paikka Läsnä Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Ville Väärälä, puheenjohtaja Halme Pyhtilä Piilola Lindman Salin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2014. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2014. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2014 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 15.5.2014 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2013. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2013. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(8) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 16.5.2013 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2012. Työllistämistoimikunta 22.5.2012 ku220512 Ulla Juhanko. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2012. Työllistämistoimikunta 22.5.2012 ku220512 Ulla Juhanko. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2012 1(12) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 22.5.2012 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2013 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2013 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2013 1(9) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 16.5.2013 klo 16.30 18.40 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Paikalla Jäsenet Muut Ville Väärälä,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 15.5.2014 klo 16.35 18.15 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja Matti Pyhtilä Nina

Lisätiedot

Helsingin kaupungin työllisyydenhoito

Helsingin kaupungin työllisyydenhoito Helsingin kaupungin työllisyydenhoito Eija Hanni 17.5.2011 Eija Hanani Työllisyydenhoidon linjaukset 1. Työttömyyden katkaisu mahdollisimman varhain 2. Painopisteryhmät: - nuoret - nuoret aikuiset - maahanmuuttajat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2014. Työllistämistoimikunta 9.10.2014 ku091014 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2014. Työllistämistoimikunta 9.10.2014 ku091014 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 9.10.2014 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Raija Aapakari ja Harri Lindell.

Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Raija Aapakari ja Harri Lindell. 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 19.4.2012 klo 16.35 17.10 Paikka Kaupungintalo SDP:n ryhmähuone 234 Aleksanterinkatu 20 Läsnä Jäsenet Muut Ville Ylikahri, puheenjohtaja Raija Aapakari

Lisätiedot

Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Sari Piilola ja Olli Salin.

Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Sari Piilola ja Olli Salin. 1(5) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 22.1.2015 klo 16.40 17.50 Paikka Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut Unioninkatu 28 A, 2.krs Neuvotteluhuone Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 6.10 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja Matti Pyhtilä Jarmo Grönmark

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (6) 176 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Yrjö Hakasen ym. talousarvioaloitteesta koskien työllistämisen edistämistä Päätös

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento 1(5) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 22.1.2015 klo 16.30 Paikka Maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut Unioninkatu 28 A, 2.krs Neuvotteluhuone 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 6/2016. Työllistämistoimikunta KU Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 6/2016. Työllistämistoimikunta KU Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 6.10 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat Pöytäkirjantarkastajiksi

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstaina 5.11.2015 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2013. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2013. Työllistämistoimikunta ku Jaana Karvonen. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikko 27.3.2013 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Toimikunnan järjestäytyminen ja kokouksen avaus Kaupunginhallitus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2013 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta PK Jaana Karvonen

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2013 Henkilöstökeskus Työllistämistoimikunta PK Jaana Karvonen 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikko 27.3.2013 klo 16.30 18.25 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut, puheenjohtaja Liisa Halme Ann Selin Matti

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2012. Työllistämistoimikunta 19.4.2012 ku190412 Jaana Karvonen. SDP:n ryhmähuone 234 Aleksanterinkatu 20

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2012. Työllistämistoimikunta 19.4.2012 ku190412 Jaana Karvonen. SDP:n ryhmähuone 234 Aleksanterinkatu 20 1(5) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 19.4.2012 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo SDP:n ryhmähuone 234 Aleksanterinkatu 20 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Ville Väärälä, puheenjohtaja

HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Ville Väärälä, puheenjohtaja 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 14.4.2015 klo 17.00 18.30 Paikka SVEPS Yrjönkatu 18, 3 krs. 00120 Helsinki Ville Väärälä, puheenjohtaja Mirka Vainikka Matti Pyhtilä Nina Brunberg Sari

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 2/2015. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento 1(6) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 14.4.2015 klo 16.30 Paikka SVEPS Yrjönkatu 18 (sisäänkäynti portista 16, krs. 3 ja 4) 00120 Helsinki 1 Toimikunnan järjestäytyminen ja kokouksen avaus Kaupunginhallitus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA/ 5/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK Ilkka Oksman

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA/ 5/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK Ilkka Oksman 1(8) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstaina 5.11.2015 klo 17.05-18.10 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja Mirka Vainikka Matti

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN JA HELSINGIN TYÖ JA ELINKEINOTOIMISTON VÄLISESTÄ YHTEISTYÖSTÄ VUONNA 2012

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN JA HELSINGIN TYÖ JA ELINKEINOTOIMISTON VÄLISESTÄ YHTEISTYÖSTÄ VUONNA 2012 Helsinki Helsingin kaupunki SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN JA HELSINGIN TYÖ JA ELINKEINOTOIMISTON VÄLISESTÄ YHTEISTYÖSTÄ VUONNA 2012 Helsingin työ- ja elinkeinotoimiston (jäljempänä TE toimiston) linjaukset

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta pk Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(8) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 8.9.2015 klo 16.35 18.10 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Muut Ville Väärälä, puheenjohtaja Mirka Vainikka Matti

Lisätiedot

Työllistymisen toimenpidesuunnitelma Ruokolahti

Työllistymisen toimenpidesuunnitelma Ruokolahti Työllistymisen toimenpidesuunnitelma 2017-2018 Ruokolahti 2(7) Aluksi Työllistymisen toimenpidesuunnitelma on kunnan ja työllistymistä edistävän monialainen yhteispalvelun (TYP) välinen suunnitelma rakennetyöttömyyden

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN JA UUDENMAAN TYÖ JA ELINKEINOTOIMISTON VÄLISESTÄ YHTEISTYÖSTÄ VUONNA 2013

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN JA UUDENMAAN TYÖ JA ELINKEINOTOIMISTON VÄLISESTÄ YHTEISTYÖSTÄ VUONNA 2013 Helsingin kaupunki SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN JA UUDENMAAN TYÖ JA ELINKEINOTOIMISTON VÄLISESTÄ YHTEISTYÖSTÄ VUONNA 2013 Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston (jäljempänä TE toimiston) linjaukset johdetaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (5) 163 V 26.2.2014, Stj / Valtuutettu Yrjö Hakasen aloite työttömien ja työterveyshuollon ulkopuolella olevien terveystarkastuksista Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle,

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, huhtikuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, huhtikuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 20.5. klo 9.00 Kainuun työttömyydessä orastaa merkkejä paremmasta Muutamassa Kainuun kunnassa oli työttömiä kuussa vähemmän kuin

Lisätiedot

Kuntaliitto yhteistyön tukena

Kuntaliitto yhteistyön tukena Kuntaliitto yhteistyön tukena Rakenteellisen työttömyyden haasteet Hämeessä yhteistyöseminaari Pääsihteeri Erja Lindberg Tehtäväjako Nykyisen lakisääteisen tehtäväjaon puitteissa TE-toimistot vastaavat

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu Julkistettavissa 21.7. klo 9.00 Työttömyys kääntyi kasvuun myös Kainuussa Määrärahojen loppuminen alkaa heijastua työttömyyteen Alkuvuoden

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013 NÄKYMIÄ 2013 KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013 Julkistettavissa 23.7.2013 klo 9.00 Kainuussa työttömyys kasvoi kesäkuussa samaa tahtia kuin koko maassa Työttömyys kasvoi sekä Kainuussa

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, tammikuu 2013

Kainuun työllisyyskatsaus, tammikuu 2013 NÄKYMIÄ 2013 KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu 2013 Julkistettavissa 26.2.2013 klo 9.00 Työttömyys kasvoi edelleen ripeästi Kainuussa Nuorisotyöttömyys kohosi neljänneksen vuoden takaisesta

Lisätiedot

Työttömien määrä väheni Kainuussa

Työttömien määrä väheni Kainuussa NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, maaliskuu Julkistettavissa 23.4. klo 9.00 Työttömien määrä väheni Kainuussa Kainuun työttömyyden kehitys poikkeaa koko maan kehityksestä Kainuun työttömyydessä

Lisätiedot

Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille. Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs.

Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille. Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs. Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs. Kauppakamarin Hankintainfo Vantaa 6.3.2015 Työttömyys Vantaalla tammikuussa 2015 1/2015 1/2014 Muutos

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2015. Työllistämistoimikunta 8.9.2015 ku08092015 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2015. Työllistämistoimikunta 8.9.2015 ku08092015 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(8) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistaina 8.9.2015 klo 16.30 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 22.7. klo 9.00 Uuden työvoiman tarve hiipui selvästi kuussa Kainuussa Lomautukset ja oppilaitoksista valmistuneet kohottivat työttömyyttä

Lisätiedot

Työttömyys vähenee taas Kainuussa Työttömät kouluttautuvat - nuorisotyöttömyys väheni kuukaudessa 15 %

Työttömyys vähenee taas Kainuussa Työttömät kouluttautuvat - nuorisotyöttömyys väheni kuukaudessa 15 % NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 20.3. klo 9.00 Työttömyys vähenee taas Kainuussa Työttömät kouluttautuvat - nuorisotyöttömyys väheni kuukaudessa 15 % Vuoden vaihteessa

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, toukokuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, toukokuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 24.6. klo 9.00 Lomautukset kasvattivat työttömyyttä Kainuussa Työvoiman kysyntä takkuilee ja työttömyyden väheneminen odotuttaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/2012 1 (6) 1395 Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuoden 10 miljoonan euron erillismääräraha nuorten syrjäytymistä ehkäiseviin toimenpiteisiin HEL 2012-005157 T 00

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, helmikuu 2013

Kainuun työllisyyskatsaus, helmikuu 2013 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 26.3. klo 9.00 Työttömyys sinnittelee Kainuussa yhä selvemmin vuoden takaista korkeammalla Työvoiman kysynnän hiipuessa nuorisotyöttömyys

Lisätiedot

TE-palveluja alueellisesti

TE-palveluja alueellisesti 1 2015 TE-palveluja alueellisesti Kaakkois-Suomen TE- Toimialue: Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnat Toimipaikat: Hamina, Imatra, Kotka, Kouvola ja Lappeenranta Työvoiman palvelukeskukset: Hamina,

Lisätiedot

Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari

Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari 20.9.2017 Työllisyys Anne Huotari Työllisyysasiantuntija/TYP-johtaja Kajaanin ja Kainuun työttömyysaste 2015-7/2017 20 18 16 18,2 17,4 14 12 13,4 10 8 6 Kajaani Kainuu

Lisätiedot

Lomautukset pitivät Kainuun työttömyyden korkealla myös elokuussa

Lomautukset pitivät Kainuun työttömyyden korkealla myös elokuussa NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 23.9. klo 9.00 Lomautukset pitivät Kainuun työttömyyden korkealla myös kuussa Työttömyysjaksot pitkittyvät, kun uutta työvoimaa

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, toukokuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, toukokuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 24.6. klo 9.00 Työttömyys painui Kainuussa vuoden takaista alemmaksi Kainuu pyristelee muuhun maahan nähden vastavirtaan työttömyyden

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: MAALISKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 23.4.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 3 ' 25 2 (1) 15 1 5 (2) Kuvio

Lisätiedot

Työvoimakoulutuksen suunnittelun lähtökohtia vuodelle 2015. Petri Järvinen Koulutusasiantuntija Varsinais-Suomen ELY-keskus

Työvoimakoulutuksen suunnittelun lähtökohtia vuodelle 2015. Petri Järvinen Koulutusasiantuntija Varsinais-Suomen ELY-keskus Työvoimakoulutuksen suunnittelun lähtökohtia vuodelle 2015 Petri Järvinen Koulutusasiantuntija Varsinais-Suomen ELY-keskus 1 Työmarkkinatilanne Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

Nuorten Yhteiskuntatakuu ja tiimiyrittäjyyden vahvuudet

Nuorten Yhteiskuntatakuu ja tiimiyrittäjyyden vahvuudet Nuorten Yhteiskuntatakuu ja tiimiyrittäjyyden vahvuudet Työministerin erityisavustaja, VTT Pilvi Torsti Osuuskuntayrittäjyys uusia liiketoimintamalleja seminaari 13.11.2012 Yhteiskuntatakuun taustoja 110

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 25.8. klo 9.00 Työttömyys kasvaa, mutta hitaasti Naisten työttömyys kasvaa, miesten vähenee Työttömyyden kasvu jatkui myös kuussa,

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 26.8. klo 9.00 Uutta työvoimaa tarvitaan Kainuussa niukasti Pitkäaikaistyöttömyys kasvoi kuussa lähes kolmanneksen vuoden takaisesta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2016. Työllistämistoimikunta KU Paikka Kokoomuksen ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 4/2016. Työllistämistoimikunta KU Paikka Kokoomuksen ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20 1(9) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 26.5.2016 klo 9.30 Paikka Kokoomuksen ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat Pöytäkirjantarkastajiksi

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK

HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta PK 1(11) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 26.5.2016 klo 9.30 Paikka Kokoomuksen ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20 Läsnä: Jäsenet: Muut: Ville Väärälä Matti Pyhtilä Leena Rantasalo Mirka Vainikka

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, tammikuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, tammikuu 2014 NÄKYMIÄ 2014 KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, tammikuu 2014 Julkistettavissa 25.2.2014 klo 9.00 Kainuun työttömyydessä on jo pieniä taittumisen merkkejä Mittavat lomautukset pyrkivät kuitenkin

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, lokakuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, lokakuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 25.11. klo 9.00 Työttömyys kasvoi Kainuussa kuussa vähemmän kuin koko maassa keskimäärin Työttömyyden kasvun pääasiallinen syy

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, marraskuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, marraskuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 22.12. klo 9.00 Työvoiman kysyntä kasvaa Työvoiman kysynnässä on koko kuluvan vuoden ollut merkkejä piristymisestä. TE-toimistoon

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, elokuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, elokuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 22.9. klo 9.00 Kausivaihtelu pudotti työttömien määrää Myös vuositasolla pientä laskua Työttömien määrä putosi Kainuussa kuussa

Lisätiedot

Nuorten miesten työttömyys on lisääntynyt syksystä selvästi Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, tammikuu klo 9:00

Nuorten miesten työttömyys on lisääntynyt syksystä selvästi Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, tammikuu klo 9:00 NÄKYMIÄ HELMIIKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Nuorten miesten työttömyys on lisääntynyt syksystä selvästi Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, tammikuu 2013 26.2.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNNAN TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Heinäveden kunnan työllisyyspalvelut tarjoaa tukea ja ohjausta työttömien työnhakijoiden

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 23.7.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) 28 '9 '1

Lisätiedot

Työttömyys väheni Kainuussa likipitäen vuoden takaisiin lukemiin

Työttömyys väheni Kainuussa likipitäen vuoden takaisiin lukemiin NÄKYMIÄ 2015 KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, tammikuu 2015 Julkistettavissa 24.2.2015 klo 9.00 Työttömyys väheni Kainuussa likipitäen vuoden takaisiin lukemiin Kainuussa työttömyyden kehitys

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, maaliskuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, maaliskuu 2014 NÄKYMIÄ 2014 KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, maaliskuu 2014 Julkistettavissa 24.4.2014 klo 9.00 Lomautukset ja pitkäaikaistyöttömyyden kasvu lisäsivät Kainuun työttömyyttä Kainuussa oli maaliskuun

Lisätiedot

Hallitusohjelmakirjauksia työllisyydestä

Hallitusohjelmakirjauksia työllisyydestä Hallitusohjelmakirjauksia työllisyydestä Kuusikkokuntien kuntouttavan työtoiminnan ja tuetun työllistämisen seminaari Oulu 6.10.2011 Erja Lindberg erityisasiantuntija TYP-toimintamalli Työ- ja elinkeinotoimistojen,

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: ELOKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 24.9.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) Kuvio 1.

Lisätiedot

Palkkatuki Uudenmaan TE-toimisto, Palkkatukiyksikkö

Palkkatuki Uudenmaan TE-toimisto, Palkkatukiyksikkö Palkkatuki 1 Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 7 luku 1 - Palkkatuki Työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi tarkoitettu tuki, jonka TE-toimisto myöntää työnantajalle palkkauskustannuksiin

Lisätiedot

työllisyysyksikkö , ,0 #JAKO/0! Toimintatulot 0, , ,0 #JAKO/0!

työllisyysyksikkö , ,0 #JAKO/0! Toimintatulot 0, , ,0 #JAKO/0! Työllisyysyksikkö Valtuustoon nähden sitovat tavoitteet: työllisyysyksikkö 935 940,0 778 020,0 #JAKO/0! Toimintatulot 0,0 935 940,0 778 020,0 #JAKO/0! työllisyysyksikkö 2 831 200,0 2 692 110,0 #JAKO/0!

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2013

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2013 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 20.8. klo 9.00 Työttömyys kohosi Kainuussa roimasti kuussa Työttömyys paisui lähes 20 %, nuorisotyöttömyys jo 32 % vuoden takaisesta

Lisätiedot

Työttömien määrä kasvoi Etelä-Savossa vuodentakaisesta 7 % ja koko maassa 17 % Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9:00

Työttömien määrä kasvoi Etelä-Savossa vuodentakaisesta 7 % ja koko maassa 17 % Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9:00 NÄKYMIÄ TOUKOKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Työttömien määrä kasvoi Etelä-Savossa vuodentakaisesta 7 % ja koko maassa 17 % Työllisyyskatsaus, huhtikuu 2013 21.5.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Työttömyys kasvoi kesäkuussa Kainuussa

Työttömyys kasvoi kesäkuussa Kainuussa 1 (7) Julkistettavissa 26.7. klo 9.00 Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Työttömyys kasvoi kuussa Kainuussa Työttömiä on kuitenkin selvästi vähemmän kuin vuosi sitten Alkuvuonna hyvin vähentynyt työttömyys

Lisätiedot

Vantaan työllisyyspalveluiden esittely. Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja

Vantaan työllisyyspalveluiden esittely. Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja Vantaan työllisyyspalveluiden esittely Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja Työttömyys Vantaalla 16 000 14 000 12 000 10 000 8 000 6 000 4 000 2 000 Työttömyys Vantaa 2006-2017 0 2017 2016 2015 2014

Lisätiedot

Työttömyys kasvoi Etelä-Savossa heinäkuussa. Työllisyyskatsaus, heinäkuu klo 9.00

Työttömyys kasvoi Etelä-Savossa heinäkuussa. Työllisyyskatsaus, heinäkuu klo 9.00 NÄKYMIÄ ELOKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Työttömyys kasvoi Etelä-Savossa heinäkuussa Työllisyyskatsaus, heinäkuu 2015 25.8.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli heinäkuun lopussa työttömänä

Lisätiedot

Miesten työttömyysaste marraskuussa Etelä-Savossa lähes 5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin naisten

Miesten työttömyysaste marraskuussa Etelä-Savossa lähes 5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin naisten NÄKYMIÄ JOULUKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Miesten työttömyysaste marraskuussa Etelä-Savossa lähes 5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin naisten Työllisyyskatsaus, marraskuu 2013 20.12.2013 klo 9:00 Työttömät

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: JOULUKUU 2013 puh. 029 504 8050 ja 029 504 8051 Julkistettavissa 21.1.2014 klo 9.00 www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 350 '000 300 250 200 (1)

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, lokakuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, lokakuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 24.11. klo 9.00 Työttömyys vähenee Kainuussa Työttömyyden muuta Suomea suotuisampi kehitys jatkuu. Kainuu on edelleen ainoa manner-

Lisätiedot

Maaliskuun työllisyyskatsaus 3/2012

Maaliskuun työllisyyskatsaus 3/2012 NÄKYMIÄ MAALISKUU UUDENMAAN ELY-KESKUS Lisätiedot: Jaakko Pesola 040 7255814 Jouni Nupponen 050 3955170 Maaliskuun työllisyyskatsaus 3/ Julkaisuvapaa tiistaina 24.4. klo 9.00 Pitkäaikaistyöttömiä enemmän

Lisätiedot

Nuorten tulosperustaiset hankinnat

Nuorten tulosperustaiset hankinnat Nuorten tulosperustaiset hankinnat Tausta Syksyn 2017 budjettiriihessä hallitus päätti lisätä tulosperusteisten hankintojen resursointia TE-hallinnossa Hallituksen linjauksen mukaisesti uudet tulosperusteiset

Lisätiedot

Nuorisotakuu Te-hallinnossa. Anna-Kaisa Räsänen

Nuorisotakuu Te-hallinnossa. Anna-Kaisa Räsänen Nuorisotakuu Te-hallinnossa Anna-Kaisa Räsänen 15.11.2013 Nuorisotakuu 2013 - määritelmä Jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ-, työkokeilu-, opiskelu-,

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, huhtikuu 2013

Kainuun työllisyyskatsaus, huhtikuu 2013 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 21.5. klo 9.00 Kainuun työttömyys on jumiutunut selvästi vuoden takaista korkeammalle Työttömyys kasvoi 15 prosenttia, nuorisotyöttömyys

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, marraskuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, marraskuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 23.12. klo 9.00 Työttömyys kasvoi Kainuussa kuussa selvästi vähemmän kuin koko maassa keskimäärin Uusia työttömiä on aiempaa vähemmän,

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 22.1.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) 28 '9 '1

Lisätiedot

Yritetään ja työllistetään. Kehittämispäällikkö Seija Mustonen

Yritetään ja työllistetään. Kehittämispäällikkö Seija Mustonen Yritetään ja työllistetään Kehittämispäällikkö Seija Mustonen Oulu / Syyskuu 2013 Työttömien lukumäärä 18 000 16 000 14 000 12 000 13 226 Kaikki työttömät Yli 50- vuotiaat 14,4% 27,0% Henkilöä 10 000 8

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, joulukuu 2014

Kainuun työllisyyskatsaus, joulukuu 2014 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 20.1.2015 klo 9.00 Työttömyys kasvoi Kainuussa rajusti vuoden lopulla Lomautukset lisääntyivät ja uuden työvoiman tarve oli lähes

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2006 '07 '08 '09 '10 '11

TYÖLLISYYSKATSAUS 2006 '07 '08 '09 '10 '11 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: JOULUKUU 2011 puh. 010 604 8050 ja 010 604 8051 Julkistettavissa 24.1.2012 klo 9.00 www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 350 300 '000 250 200 (1)

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2016. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 1/2016. Työllistämistoimikunta ku Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(9) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 16.2.2016 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, huhtikuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, huhtikuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 27.5. klo 9.00 Työttömyys pysytteli kuussa kutakuinkin vuoden takaisella tasolla Kainuussa Työvoiman kysyntä piristyi selvästi,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (5) 173 V 1.3.2017, Valtuutettu Dan Koivulaakson aloite kuntouttavan vankityön jatkamisedellytysten turvaamisesta HEL 2016-007585 T 00 00 03 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto 69 02.04.2013 Kaupunginhallitus 255 30.09.2013 Kaupunginhallitus 52 10.02.2014

Kaupunginvaltuusto 69 02.04.2013 Kaupunginhallitus 255 30.09.2013 Kaupunginhallitus 52 10.02.2014 Kaupunginvaltuusto 69 02.04.2013 Kaupunginhallitus 255 30.09.2013 Kaupunginhallitus 52 10.02.2014 Vasemmistoliiton valtuustoryhmän aloite työpaikkojen avaamisesta nuorten yhteiskuntatakuun piiriin kuuluville

Lisätiedot

Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9.

Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9. NÄKYMIÄ JOULUKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta Työllisyyskatsaus, marraskuu 2015 22.12.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

Etelä-Savon työttömyys pahimmillaan sitten vuoden 2005 joulukuun. Työllisyyskatsaus, joulukuu klo 9.00

Etelä-Savon työttömyys pahimmillaan sitten vuoden 2005 joulukuun. Työllisyyskatsaus, joulukuu klo 9.00 NÄKYMIÄ TAMMIKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savon työttömyys pahimmillaan sitten vuoden 2005 joulukuun Työllisyyskatsaus, joulukuu 2014 20.1.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli

Lisätiedot

KAIKILLE TYÖTÄ JA TEKEMISTÄ? VÄLITYÖMARKKINAT AKTIIVISENA JA JOUSTAVANA RATKAISUNA. Hallitusneuvos Päivi Kerminen

KAIKILLE TYÖTÄ JA TEKEMISTÄ? VÄLITYÖMARKKINAT AKTIIVISENA JA JOUSTAVANA RATKAISUNA. Hallitusneuvos Päivi Kerminen KAIKILLE TYÖTÄ JA TEKEMISTÄ? VÄLITYÖMARKKINAT AKTIIVISENA JA JOUSTAVANA RATKAISUNA Hallitusneuvos Päivi Kerminen RAKENNETYÖTTÖMYYTTÄ KOSKEVAT KEHITTÄMISLINJAUKSET 1. Ongelmalähtöisestä tarkastelusta vahvuuksien

Lisätiedot

Karikoista kartalle. Työllisyyden kuntakokeilu -hankkeen loppuseminaari. Kunnat ja työllisyyden hoito

Karikoista kartalle. Työllisyyden kuntakokeilu -hankkeen loppuseminaari. Kunnat ja työllisyyden hoito Karikoista kartalle Työllisyyden kuntakokeilu -hankkeen loppuseminaari Kunnat ja työllisyyden hoito Taustaa kuntakokeiluun mukaan lähtemiselle Haasteet pitkäaikaistyöttömyyden hoidossa Irralliset palveluprosessit

Lisätiedot

Työllisyyspalveluiden organisaatio

Työllisyyspalveluiden organisaatio Työllisyyspalveluiden organisaatio Työllisyyspalveluiden johtaja Hallinto- ja tukipalvelut Työllisyysyksikkö Työllisyyspäällikkö Työraide Projektipäällikkö Työvalmennusyksikkö Työvalmennuspäällikkö Työvoimanpalvelukeskus

Lisätiedot

Kuntien, oppilaitosten ja työpajojen merkitys nuorisotakuun toteuttamisessa

Kuntien, oppilaitosten ja työpajojen merkitys nuorisotakuun toteuttamisessa Kuntien, oppilaitosten ja työpajojen merkitys nuorisotakuun toteuttamisessa Seinäjoki, 13.3.2013 Nuorisotakuun taustoja Perusasteen varassa olevat nuoret Työttömät alle 30-vuotiaat nuoret Työn ja koulutuksen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2016. Työllistämistoimikunta KU Paikka Respan neuvotteluhuone, Kaivokatu 8 B, Makkaratalo, 6 krs.

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 5/2016. Työllistämistoimikunta KU Paikka Respan neuvotteluhuone, Kaivokatu 8 B, Makkaratalo, 6 krs. 1(9) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Tiistai 23.8.2016 klo 17.00 Paikka Respan neuvotteluhuone, Kaivokatu 8 B, Makkaratalo, 6 krs. 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

TE-hallinnon toimenpiteiden vaikutus Etelä-Savon työttömyysasteeseen on yli 5 prosenttiyksikköä

TE-hallinnon toimenpiteiden vaikutus Etelä-Savon työttömyysasteeseen on yli 5 prosenttiyksikköä NÄKYMIÄ HUHTIKUU 2012 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS TE-hallinnon toimenpiteiden vaikutus Etelä-Savon työttömyysasteeseen on yli 5 prosenttiyksikköä Työllisyyskatsaus, maaliskuu 2012 24.4.2012 klo 9:00 Työttömät

Lisätiedot

Joulukuun työllisyyskatsaus 12/2012

Joulukuun työllisyyskatsaus 12/2012 NÄKYMIÄ JOULUKUU UUDENMAAN ELY-KESKUS Lisätiedot: Jaakko Pesola 040 725 5814 Santtu Sundvall 050 380 6231 Joulukuun työllisyyskatsaus 12/ Julkaisuvapaa tiistaina 22.1.2013 klo 9.00 Pitkäaikaistyöttömiä

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, marraskuu 2013

Kainuun työllisyyskatsaus, marraskuu 2013 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 20.12. klo 9.00 Kainuussa vallitsee nyt maan pahin työttömyys Nuorisotyöttömyys nousi kuussa jo 50 % vuoden takaista korkeammalle

Lisätiedot

Miesten työttömyysaste erityinen huolenaihe Etelä-Savossa

Miesten työttömyysaste erityinen huolenaihe Etelä-Savossa NÄKYMIÄ MAALISKUU 2012 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Miesten työttömyysaste erityinen huolenaihe Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, helmikuu 2012 20.3.2012 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli helmikuun

Lisätiedot

Yli työtöntä Etelä-Savossa kesäkuun lopussa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00

Yli työtöntä Etelä-Savossa kesäkuun lopussa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00 NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Yli 9 000 työtöntä Etelä-Savossa kesäkuun lopussa Työllisyyskatsaus, kesäkuu 2014 22.7.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli kesäkuun lopussa

Lisätiedot

Työttömyys jumiutui huhtikuussa lähes vuoden takaiselle tasolle

Työttömyys jumiutui huhtikuussa lähes vuoden takaiselle tasolle NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 22.5. klo 9.00 Työttömyys jumiutui kuussa lähes vuoden takaiselle tasolle Työttömyys väheni Kajaanin seudulla, mutta kasvoi samanaikaisesti

Lisätiedot