Executive Briefing. Yritysjohdon Henkilöarviointiopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Executive Briefing. Yritysjohdon Henkilöarviointiopas"

Transkriptio

1 Executive Briefing Yritysjohdon Henkilöarviointiopas

2 Monessa organisaatiossa henkilöstökulut ovat suurimpiä eriä budjeteissa ja siten asioita jotka aiheuttavat päänvaivaa ylimmälle johdolle. Organisaatiot tarvitsevat kuitenkin aina huippusuorituskykyistä, hyvin yhteen toimivaa työvoimaa kaikilla tasoilla menestyäkseen alati kovenevassa kilpailussa. Hyvät henkilöarvioinnit antavat organisaatioille ja heidän johdolleen johdonmukaista, syvällistä ja objektiivista tietoa henkilöstöstä. Työntekijöistä saatavaa tietoa: Sopivuus organisaation kulttuuriin, tiettyyn työrooliin, esimieheen ja tiimiin Osaaminen, käyttäytymispiirteet, työsuoritus ja kehitystarpeet Oppimis- ja kommunikointityyli Rehellisyys, luotettavuus, työmoraali ja asenne erilaisia asioita kohtaan Paineensietokyky, reagointi konflikteihin, stressiin ja muutoksiin The top ten challenges facing CEOs: 1. Excellence in execution 2. Consistent execution of strategy 3. Speed, flexibility, adaptability to change 4. Global economic performance 5. Risk management 6. Sustained and steady top-line growth 7. Customer loyalty/retention 8. Improving productivity 9. Business confidence 10. Profit growth Source: Conference Board Arvioinneista saatava tieto auttaa johtoa ja esimiehiä tekemään parempia henkilöstöön liittyviä päätöksiä, kun ei tarvitse toimia vain vaiston varassa. Saavutettavia hyötyjä ovat: Rekrytoidaan niitä henkilöitä joilla on suurin todennäköisyys menestyä tietyssä työssä Lyhennetään aikaa saada uusi työntekijä tuottamaan täydellä teholla Parannetaan esimiesten ja alaisten välistä kommunikointia Vähennetään konflikteja työpaikalla ja parannetaan työtyytyväisyyttä Maksimoidaan jokaisen työntekijän kontribuutio organisaatiolle Vähennetään poissaoloja ja vaihtuvuutta Lisätään myyntiä ja parannetaan asiakasuskollisuutta Tehostetaan strategista työvoimasuunnittelua ja organisaation muutosvalmiutta Lisätään koko henkilöstön osaamista, tuottavuuden tasoa ja joustavuutta Vaikka HR osasto on se joka yleensä hallinnoi arviointeja, on hyvä muistaa että tämän tyyppiset asiat pitää olla korkeimman johdon agendalla. Johdon tulee kantaa vastuu huippusuorituskykyisen työvoiman rakentamisesta ja ylläpitämisestä.

3 The Executive s Guide to Employee Assessments Monet seikat rajoittavat organisaatioiden ja esimiesten mahdollisuuksia saada tarpeeksi tietoa ja sitä oikeaa tietoa työntekijöistä jota tarvittaisiin sekä organisaation että yksilön kannalta tärkeiden päätösten tueksi. Tähän on kolme pääasiallista syytä: 1. Työntekijöillä on taipumus kaunistella omaa pätevyyttään. Society of Human Resource Management (SHRM) mukaan 53% heidän tutkimistaan ansioluetteloista sisältävät väärä tietoa. Ja ne jotka eivät kaunistele ansioluetteloaan, saattavat valehdella työhaastattelussa. Työpaikat ovat täynnä ihmisiä jotka kilpailevat rekrytoinneista tai ylennyksistä. Pelissä jossa panokset ovat melko korkeat, monet ovat valmiita ottamaan riskin jäädä kiinni valehtelusta kilpaillessaan haluamastaan työpaikasta. My main job was developing talent. I was a gardener providing water and other nourishment to our top 750 people. Of course, I had to pull out some weeds, too. Jack Welch 2. Esimiehillä on taipumusta suodattaa ja muuttaa tietoa työntekijöiden suoritusarvioinneista. Nyky-yhteiskunnassa harvat haluavat antaa negatiivista palautetta kenestäkään. Suoritusarviot suodattuvat yleensä lähiesimiehen kautta joka, vaikka yleensä tarkoittaa pelkästään hyvää, usein on kaikkea muuta kuin täysin objektiivinen. On tunnettua että jotkut esimiehet tuntevat asemansa uhatuksi nousevista tähdistä, ja sen takia vähättelevät alaistensa osaamista ja saavutuksia. Olemme myös nähneet niitä jotka pelossaan menettää hyvä alainen jonkun ylennyksen takia, hiljaisesti sabotoivat henkilöiden uralla etenemistä. 3. Ihmisiä on vain niin vaikea ymmärtää. Työntekijöiden käyttäytymistä on usein verrattu jäävuoreen noin 90% käyttäytymispiirteistämme selittyvät seikoilla joita on erittäin vaikea havaita normaalissa kanssakäymisessä. Ilman hyvää psykologian tuntemusta monet näistä ovat vaikeita, tai jopa mahdottomia ymmärtää. Hyvä henkilöarviointi tuo esille luotettavaa tietoa työntekijästä kustannustehokkaasti ja nopeasti.

4 The Executive s Guide to Employee Assessments Mitä jos työntekijöiden kanssa tulisi käyttöohje? Mieti organisaatiosi viimeisimpien rekrytointien kustannuksia. Palkkakulujen lisäksi on ilmoitus- ja haastattelukulut, koulutuksen kulut ja aika joka menee ennen kuin uusi työntekijä saavuttaa täyden tuottavuuden tason. Mikään organisaatio ei luultavasti käyttäisi 50,000 tai enemmän jonkun laitteen hankintaan ilman tarkkaa tietoa siitä miten laite toimii, kunnon koulutusta laitteen käyttöön, käyttöohjeita, takuuta ym. Ennen laitteen hankintaa halutaan tietää onko se juuri oikea laite omalle organisaatiolle. Ennen käytön aloittamista tutustutaan luultavasti käyttöohjeeseen. In a time of turbulence and change, it is more true than ever that knowledge is power. John Fitzgerald Kennedy Kuitenkin näemme joka päivä, yritysten palkkaavan ja kouluttavan henkilöitä hyvin vähällä tai ilman mitään tietoa joka auttaisi esimiehiä ymmärtämään miten nämä työntekijät toimivat ja miten hyvin he sopivat organisaatioon tai tiettyyn työtehtävään. Organisaatioissa ei tunnuta ymmärtävän että henkilöarviointi antaa oivan käyttöohjeen joka antaa esimiehelle paremmat edellytykset saada oma organisaatio huippusuorituskykyiseksi. Tästä syystä me uskomme että kaikkien jotka toimivat esimiehinä tai pyörittävät liiketoimintaa tulisi tutustua henkilöarviointien tuomiin hyötyihin. Mikäli teidän organisaatio on kuten useimmat, teidän kallein resurssinne on henkilöstö. Henkilöstöön panostetaan paljon ja heiltä myös odotetaan paljon. He ovat myös yrityksen kasvot ulospäin. On selvää että teidän tulee tuntea heidän hyvin mutta se on usein helpommin sanottu kuin tehty. Me kannustamme teitä ottamaan meihin yhteyttä jo tänään jotta me voisimme näyttää teille minkälaista ensiarvoisen tärkeää tietoa meidän henkilöarviointimme voi paljastaa ja miten teidän esimiehet voivat hyödyntää meidän ratkaisujamme tuottavuuden maksimointiin.

5 The Executive s Guide to Employee Assessments 1. Kovat taidot 4. Job Matching 3. Suoritusarviot 2.Pehmeät taidot Erilaisia arviointeja erilaisiin tarkoituksiin 1. Kovien taitojen arvioinnit Nämä arvioinnit mittaavat tyypillisesti henkilön teknistä ja hallinnollista osaamista konkreettisissa asioissa, kuten esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelman tai vastaavan käyttö. Kovat taidot ovat yleensä helposti havaittavissa, määriteltävissä ja mitattavissa. Niitä on yleensä helppo opettaa ja niissä tarvitaan hyvin harvoin poisoppimista. 2. Pehmeiden taitojen arvioinnit Nämä arvioinnit mittaavat ihmisten ajattelua ja oppimista. Niissä arvioidaan tyypillisesti kognitiivisia taitoja, käyttäytymistä, personallisuuta, asenteita, arvoja, kommunikointityyliä, johtamistyyliä ja muuta vastaavaa. Pehmeiden taitojen havaitseminen, määritteleminen ja mittaaminen on huomattavasti vaikeampaa. Ihmisen persoonallisuus muodostuu aikaisessa vaiheessa kasvatuksen ja elinympäristön mukaan ja käyttäytyminen, asenteet ja arvot ovat usein hyvin syvällä meissä ja uuden oppiminen ja vanhasta poisoppiminen on melko vaikeaa. Tästä johtuen organisaatiot tekevät usein valintapäätöksiä pehmeiden taitojen perusteella ja antavat sitten tarvittavien kovien taitojen valmennusta. 3. Suoritusarviot Näitä on monia erilaisia joista kolme yleisintä tyyppiä ovat: 180 asteen arvioinnit jossa henkilö itse sekä hänen alaisensa tai esimies antavat palautetta; 360 asteen arvioinnit jossa henkilö itse, esimies, alaiset sekä vertaiset antavat palautetta; sekä asiakasarvioinnit jossa asiakkaat antavat palautetta. 4. Job-matching arvioinnit Nämä ovat arviointeja jossa yleensä arvioidaan henkilön potentiaalisia mahdollisuuksia menestyä jossakin tietyssä työtehtävässä. Yksilön kognitiivisia kykyjä, kiinnostusta ja käyttäytymistyyliä arvioidaan ja verrataan organisaation huippusuorittajien profiiliin. Arviointien avulla saadaan yhtenäinen terminologia ja yhteiset kriteerit työssä menestymisen arviointiin koko organisaatiossa.

6 The Executive s Guide to Employee Assessments 1. Seulonta Arvioinnit parantavat tuottavuutta työsuhteen koko elinkaaren aikana 1. Seulonta Hyvällä esikarsinta-arvioinnilla voi nopeasti seuloa pois ne kandidaatit joilla ei ole niitä perusedellytyksiä joita työnantaja hakee. Jotkut kykytestit toimivat esikarsinta menetelmänä, kuten myös arvioinnit jotka kertovat henkilön työskentelyetiikasta, rehellisyydestä, luotettavuudesta ja asenteista erilaisia asioita kohtaan. Seulonta arviointien tulee olla kustannustehokkaita, helppoja hallita ja niiden tulokset pitää olla saatavana välittömästi. 2. Valinta Henkilö-arviointeja käytetään yleisesti arvioimaan työnhakijoita tai jo yrityksessä olevia henkilöitä joiden ylennystä tai uudelleensijoittelua harkitaan. Valinta-arviointeja käytetään yleensä osana henkilövalintaprosessia johon sisältyy muita toimenpiteitä, kuten hakemusten läpikäynti ja haastattelut. Arvioinnit voivat tuoda esille niitä seikkoja joihin tulisi keskittyä haastattelutilanteessa ja siten ne voivat auttaa tekemään parempia valintapäätöksiä. Valinta-arvioinnit voivat myös auttaa organisaatioita tunnistamaan korkean potentiaalin omaavat henkilöt ja sijoittaa heidät urapoluille. On tärkeää että arvioinnit ovat valideja, eli että ne mittaavat sitä mitä niiden on tarkoitus mitata. 3. Perehdytys ja sisäänajo Kun työnantaja paremmin ymmärtää valittujen henkilöiden edellytyksiä käyttäytymistä, organisaation on helpompi varmistaa työntekijän ja esimiehen yhteistyön onnistuminen. Voi olla että työntekijä vastaa paremmin tiettyyn tapaan kommunikoida ja johtaa, tai hänellä voi olla tiettyjä vahvuuksia tai heikkouksia joista esimiehen on hyvä olla tietoinen. Kun esimiehellä on tietoa henkilöstä, sisäänajo sujuu paremmin ja henkilön tuottavuus saadaan nopeammin toivotulle tasolle. Kun nämä työsuhteen kriittiset ensivaiheet hoidetaan huolella, työntekijän luottamus työnantajaa kohden ja into uutta työtä kohden on korkealla tasolla.

7 The Executive s Guide to Employee Assessments 1. Seulonta Arvioinnit parantavat tuottavuutta työsuhteen koko elinkaaren aikana 4. Johtaminen Kaikkein menestyksekkäämmät johtajat pystyvät muuntaman johtamistyylinsä siten että jokainen alainen tekee parhaansa. Henkilöarvioinnit auttavat esimiehiä ymmärtämään sekä omaa että alaistensa käyttäytymistä ja edellytyksiä. Tämä tietoisuus on erittäin arvokasta kun halutaan motivoida ja auttaa konflikteissa tai muissa vaikeissa tilanteissa. Arviointeja voi käyttää myös tiimien jäsenten valinnassa, tiimien hallinnassa ja yleensä tiimityöskentelyn tehostamisessa. 5. Kehittäminen Arvioinnit voivat mitata joko kovia tai pehmeitä taitoja ja ne voivat auttaa tehostamaan koulutusta ja valmennusta. Arviointi voi kerätä tietoa henkilöstä useasta eri lähteestä, kuten esimies, asiakkaat, alaiset ja kollegat. Tämä auttaa tunnistamaan ja priorisoimaan niitä taitoja ja sitä käyttäytymistä joka kaipaa kehittämistä tuottavuuden parantamiseksi. Kun koulutukseen on panostettu, arviointeja voidaan käyttää mittaamaan muutoksia ja kehittymistä. 6. Suunnittelu Henkilöarvioinnit voivat olla erittäin tärkeässä roolissa strategisessa työvoimasuunnittelussa ja urasuunnittelussa. Arvioinnit antavat organisaatiolle yhteisen kielen puhuttaessa osaamisesta nyt ja tulevaisuuden tarpeista. Arviointien avulla voidaan tunnistaa korkean potentiaalin työntekijät ja urapolkujen avulla voidaan varmistaa heidän pysyvyys organisaatiossa ja siten myös häiriötön toiminta. Henkilöarvioinnit voivat myös auttaa selviytymään paremmin muutostilanteista kuten fuusiot, jakautumiset ja muut organisaatiomuutokset. Arvioinnit auttavat sijoittamaan oikeat ihmiset oikeille paikoille tulevaisuuden organisaatiossa ja täten varmistetaan keskeytyksetön toiminta. Objektiivisuus on menestyksen kannalta erityisen tärkeää kaikenlaisissa muutostilanteissa.

8 The Executive s Guide to Employee Assessments Joitakin huomioitavia asioita henkilöarviointimenetelmiä valittaessa Ottaen huomioon tarjolla olevien henkilöarviointien laajan skaalan, voi olla vaikeaa valita se joka parhaiten soveltuu omaan organisaatioon ja tiettyyn tarpeeseen. Jokaisella organisaatiolla on omat ainutlaatuiset tarpeensa ja kilpailuetunsa; jokaisessa tiimissä on omanlaisensa kemia. Kun tarkastellaan erilaisia arviointeja on hyvä kysyä ainakin seuraavat kysymykset: Do not rely too much on any one test to make decisions. Use the whole-person approach to assessment. United States Department of Labor 1. Mikä on tietyn arvioinnin käyttötarkoitus ja miten se voi auttaa meitä saavuttamaan arvioinneille asettamamme tavoitteet? 2. Miten arviointi auttaa meitä ymmärtämään henkilöitä kokonaisuutena paremmin ja antaako se meille vankan pohjan tehdä tärkeitä henkilöstöpäätöksiä? 3. Onko arviointi tasapuolinen ja oikeudenmukainen kaikkia arvioitavia kohtaan? 4. Onko arviointimenetelmä luotettava, eli antaako se tietoa mitattavasta asiasta johdonmukaisella tavalla? 5. Onko arviointi validi, eli mittaako menetelmä sitä mitä sen sanotaan mittaavan? 6. Onko arviointi tarkoituksenmukainen ja sopiva siihen mitä me haluamme arvioida? 7. Onko arviointimenetelmästä olemassa kokonaisvaltaista ja ymmärrettävää dokumentointia? 8. Onko koulutusta ja tukea saatavana arviointien hallinnointiin ja hyödyntämiseen? 9. Onko arvioinnin tietoturva varmistettu? 10. Onko tulosten tulkintaan saatavana koulutusta ja tukea? 11. Onko tulokset tarpeeksi yksikertaisessa muodossa niin että meidän omat esimiehemme pystyvät niitä hyödyntämään vai tarvitaanko sertifioitua ammattilaista niiden tulkintaan? Syvällisemmän tiedon saamiseksi yllä olevista kysymyksistä ja henkilöarvioinneista yleensä, suosittelemme tutustumista Suomen Psykologiliiton julkaisuun: Hyvän henkilöarvioinnin käsikirja.

9 The Executive s Guide to Employee Assessments Organisaatio voi savuttaa yli 10x ROI henkilöarvioineissa Henkilöarvioinnit auttavat vähentämään Hävikistä aiheutuvia kuluja Vakuutusmaksuja Valmennus- ja kehittämisinvestointeja Esimiesten ja alaisten välisiä ristiriitoja Poissaoloja ja ei toivottua vaihtuvuutta Työntekijän riskiä epäonnistua Huonoja asiakaskokemuksia Riskiä palkata henkilöitä jotka eivät sovi organisaationne kulttuuriin Rekrytoinnin ja sisäänajon aikaa ja kustannuksia Epäonnistuneiden rekrytointien kustannuksia An investment in knowledge always pays the best interest. Benjamin Franklin Henkilöarvioinnit auttavat parantamaan Työntekijöiden tyytyväisyyttä, sitoutumista ja tuottavuutta Johdon tuottavuutta ja tehokkuutta Tiimien kemiaa, tuottavuutta ja menestystä Asiakkaiden tyytyväisyyttä ja uskollisuutta Organisaation ilmapiiriä ja kulttuuria Strategista työvoimasuunnittelua ja urasuunnittelua Esimiesten ja alaisten välistä kommunikointia Organisaatiomuutoksissa onnistumista Organisaation yhtenäisyyttä ja tehokkuutta

10 Profiles International auttaa organisaatioita ympäri maailmaa rakentaman ja ylläpitämään huippusuorituskykyistä työvoimaa. Laajan henkilöarviointivalikoimamme ja innovatiivisten talent management -sovellustemme avulla asiakkaamme saavuttavat kilpailuetuja valitsemalla oikeita ihmisiä ja johtamalla heitä hyvin, täyden potentiaalin esille saamiseksi. Profiles toimii 122 maassa ympäri maailmaa ja meillä on materiaalia 32 kielellä

11 Tarpeesi Työvoiman Strateginen Hallinta Ratkaisumme Potentiaalisten huippusuorittajien tunnistaminen PXT CP360 Pitkän aikavälin työvoimasuunnittelu PXT PPI CP360 OMA Udelleenstrukturointi, -organisointi ja vähentäminen PXT PPI PMF PTA OMA Organisaatioiden yhdistäminen PXT PPI PMF OMA Jokapäiväinen Työvoiman Hallinta Rekrytointi PXT Valinta, coaching ja sitouttaminen PXT PMF Uusien työntekijöiden sisäänajo PXT PPI PWC Tutottavuuden ja työn laadun kehittäminen PXT PPI Motivaation ja kommunikaation parantaminen PPI PMF Henkilöiden välisten ristiriitojen selvittäminen PPI PMF Tiimien rakentaminen ja hallinta PPI PTA Esimiestyön tehokkuuden arviointi ja kehittäminen PXT PPI CP360 PTA OMA Johtamisen kehittämisen prioriteettien määrittely CP360 OMA Myynti- ja Asiakaspalveluhenkilöstön Hallinta Valinta, rekrytointi, coaching ja sitouttaminen PXTS Asiakashallinnan kehittäminen PXTS Myynnin suorituskyvyn kehittäminen PXTS PPI CP360 PMF Selite PXT ProfileXT PMF Profiles Managerial Fit PXTS ProfileXT Sales PPI Profiles Performance Indicator PTA Profiles Team Analysis CP360 CheckPoint360 OMA Org. Management Analysis

12 ProfileXT (PXT) ProfileXT arviointi mittaa miten hyvin henkilö sopii tiettyyn asemaan organisaatiossasi. Järjestelmän ainutlaatuinen job matching ominaisuus mahdollistaa yksilöiden vertailun määritellyn työn huippusuoritustasoon. Arviointia käytetään työllistämisen koko elinkaareen: valintaan, rekrytointiin, johtamiseen, työnohjaukseen, valmennukseen ja strategiseen työvoimasuunnitteluun. Profiles Managerial Fit (PMF) Ihmiset eivät yleensä eroa yrityksestä, he jättävät esimiehensä. Profiles Managerial Fit mittaa kriittisiä näkökulmia jotka liittyvät esimiehen ja alaisen yhteensopivuuteen. Raportti osoittaa suhtautumista oppimiseen ja kuutta kriittistä ominaisuutta: vakuuttavuus, itsenäisyys, myötämielisyys, optimismi, päättäväisyys ja objektiivisuus.

13 Profiles XT Sales (PXTS) Profile XT Sales arvioi kuinka hyvin henkilö sopii tiettyyn myyntitehtävään teidän organisaatiossanne. Arviointi sopii käytettäväksi työllistämisen koko elinkaareen: valintaan, rekrytointiin, johtamiseen, työnohjaukseen, valmennukseen ja strategiseen työvoimasuunnitteluun. Järjestelmän ainutlaatuinen job matching ominaisuus mahdollistaa profiilien muodostamisen yrityksen, myyntitehtävän, osaston, esimiehen, maantieteen tai näiden erilaisten yhdistelmien mukaan. Tämä mahdollistaa yksilöiden vertailun juuri teidän organisaationne tiettyyn myyntityön huippusuoritustasoon. ProfileXT Sales on voimakas ja dynaaminen johtamisväline, joka käyttää nykyajan teknologiaa yhdistämään oikeat henkilöt oikeiden työpaikkojen kanssa.

14 Profiles Performance Indicator (PPI) Profiles Suoritusindikaattori on arviointi joka osoittaa henkilön persoonallisuudesta johtuvia seikkoja jotka saattavat vaikuttaa hänen työsuoritukseensa; yhteensopivuus esimieheen ja työtovereihin, tiimityöskentely ja suoritustaso. Arviointi sopii parhaiten käytettäväksi motivointiin ja valmentamiseen, konfliktien selvittämiseen ja suoritustaso-ongelmien ratkaisemiseen. PPI mittaa erityisesti henkilön motivaatiota ja käyttäytymistä liittyen: tuottavuuteen, työn laatuun, aloitekykyyn, tiimityöhön ja ongelmanratkaisuun sekä suhtautumista muutokseen, stressin sietoa ja energisyyttä. Esimies saa yksilölliset ohjeet henkilön potentiaalin hyödyntämiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Työntekijä motivoituu, koska esimies kohdistaa sanomansa juuri hänen tarpeisiinsa.

15 CheckPoint 360 on esimies-taitojen kehittämisjärjestelmä. 360-asteen arviointi on tilannekuva henkilöstä häntä ympäröivien ihmisten silmin; hänen esimiehensä, kollegat ja alaiset. Tiedon perusteella henkilöä valmennetaan ja kehitetään jotta hän paremmin saavuttaisi omat ja organisaation asettamat tavoitteet. Koska organisaatiot kehittyvät jatkuvasti, esimiesarvioinnin ja -kehittämisen tulee olla jatkuva prosessi. Järjestelmä tarjoaa sekä arviointia, katselmusta että kehittämistä. Prosessi keskittyy kahdeksaan yleiseen esimiestaitoon: kommunikaatio, johtajuus, mukautuvuus, suhteet, tehtävien hallinta, tuottavuus, muiden kehitys ja henkilökohtainen kehittyminen. Organizational Management Analysis Analyysi osoittaa kuinka esimiestoiminta toimii suhteessa yrityksen visioon, kulttuuriin ja strategisiin tavoitteisiin. Lisäksi se osoittaa yrityksen johtamistoimintojen vahvuudet ja kehittämiskohteet.

16 Profiles International Finland Oy Sinikalliontie 9, Espoo Puhelin:

www.profilesinternational.fi

www.profilesinternational.fi 2013 Profiles International Finland Oy www.profilesinternational.fi Sisällys Erillaiset tavat käyttää Profiles henkilöarviointeja... 3 Sertifioitu asiakkuus... 3 Perusperiaate... 3 Sertifioidun asiakkuuden

Lisätiedot

Valinta, coaching ja sitouttaminen

Valinta, coaching ja sitouttaminen Valinta, coaching ja sitouttaminen huippusuorittajia ProfileXT:n avulla C o ns u l ti n g S a le s S t a f f in g S u pp o r t Profiles International Finland Oy Sinikalliontie 9 02630 Espoo puh: 0207 589

Lisätiedot

Parempaa liiketoimintaa henkilöstöjohtamisen uusilla välineillä

Parempaa liiketoimintaa henkilöstöjohtamisen uusilla välineillä Parempaa liiketoimintaa henkilöstöjohtamisen uusilla välineillä Sirpa Huuskonen ja Harri Nikander ISS Palvelut ISS Palvelut Oy 12 000 työtekijää Suomessa Siivous Kiinteistön ylläpito Turvallisuuspalvelut

Lisätiedot

Profiles International Finland Oy www.profilesinternational.fi Sisällys Sertifioitu asiakkuus... 3 Perusperiaate... 3 Sertifioidun asiakkuuden sisältö... 3 Lisenssivaihtoehdot... 3 Erilaiset arvioinnit...

Lisätiedot

KEHITÄMME JA TUOTAMME INNOVATIIVISIA HENKILÖSTÖ- RATKAISUJA, JOTKA AUTTAVAT ASIAKKAITAMME SAAVUTTAMAAN TAVOITTEENSA.

KEHITÄMME JA TUOTAMME INNOVATIIVISIA HENKILÖSTÖ- RATKAISUJA, JOTKA AUTTAVAT ASIAKKAITAMME SAAVUTTAMAAN TAVOITTEENSA. KEHITÄMME JA TUOTAMME INNOVATIIVISIA HENKILÖSTÖ- RATKAISUJA, JOTKA AUTTAVAT ASIAKKAITAMME SAAVUTTAMAAN TAVOITTEENSA. 2 Talous, työelämä ja markkinat muuttuvat nopeammin kuin koskaan. Pääoma ja teknologia

Lisätiedot

Adeptus Myynnin Suorituskyvyn parantaminen. Analyysin tekijä Adeptus Partners Oy

Adeptus Myynnin Suorituskyvyn parantaminen. Analyysin tekijä Adeptus Partners Oy Adeptus Myynnin Suorituskyvyn parantaminen Analyysin tekijä Adeptus Partners Oy Adeptus Myyntitiimin analyysi Analysoitu tiimi Myyjien lukumäärä : 3 Yhteinen myyntitavoite: EUR 700.000 Yhteinen myynti

Lisätiedot

Strategia käytäntöön valmentavalla johtamisella. JohtamisWirtaa 10.5.2011

Strategia käytäntöön valmentavalla johtamisella. JohtamisWirtaa 10.5.2011 Strategia käytäntöön valmentavalla johtamisella JohtamisWirtaa 10.5.2011 Työpaja 2, haasteet ja ratkaisut Riikka Laine-Tolonen (Nordea) Tapani Pöllänen (Sales Energy) Valmentava esimies Strategia ja visio

Lisätiedot

Erinomaiset Esimiehet. menestyksen salaisuus. Profiles International Finland Oy Sinikalliontie 9 02630 Espoo puh: 0207 589 659

Erinomaiset Esimiehet. menestyksen salaisuus. Profiles International Finland Oy Sinikalliontie 9 02630 Espoo puh: 0207 589 659 Erinomaiset Esimiehet menestyksen salaisuus Profiles International Finland Oy Sinikalliontie 9 02630 Espoo puh: 0207 589 659 Sisällys Alkusanat.......................................... 3 Prosessi...........................................

Lisätiedot

SHL Henkilöarviointi Best practices

SHL Henkilöarviointi Best practices SHL Henkilöarviointi Best practices 10.04.2008 Johannes Hovi SHL Finland SHL Group ja SHL Finland 2 SHL GROUP LTD Tutkimukseen ja tuotekehitykseen panostava konsulttiyritys Maailman johtava menetelmäkustantaja

Lisätiedot

Lähiesimies muutoksen etulinjassa. Ryhmävalmennus lähiesimiehille YT-neuvotteluita seuraavan johtamistyön haasteisiin.

Lähiesimies muutoksen etulinjassa. Ryhmävalmennus lähiesimiehille YT-neuvotteluita seuraavan johtamistyön haasteisiin. Lähiesimies muutoksen etulinjassa Ryhmävalmennus lähiesimiehille YT-neuvotteluita seuraavan johtamistyön haasteisiin. Työluotsin ryhmävalmennus organisaation lähiesimiehille auttaa heitä toimimaan tehokkaasti

Lisätiedot

Tunnista tulevaisuuden johtamisen osaamistarpeet jo tänään

Tunnista tulevaisuuden johtamisen osaamistarpeet jo tänään Tunnista tulevaisuuden johtamisen osaamistarpeet jo tänään Enemmän kuin irrallinen 360 -arviointi Agenssi360 HRM on ainutlaatuinen yhdistelmä johtamisen tavoitetilan määrittelyä, 360 -arviointia ja kasvokkaista

Lisätiedot

TIEDÄTKÖ TUKEEKO HR YRITYKSESI LIIKETOIMINTAA? mittaamalla oikea suunta johtamiseen

TIEDÄTKÖ TUKEEKO HR YRITYKSESI LIIKETOIMINTAA? mittaamalla oikea suunta johtamiseen TIEDÄTKÖ TUKEEKO HR YRITYKSESI LIIKETOIMINTAA? mittaamalla oikea suunta johtamiseen Uudista ja Uudistu 28.9.2011 Sirpa Ontronen ja Jori Silfverberg MARTELA OYJ SISÄLTÖ Mittaamalla oikea suunta johtamiseen

Lisätiedot

Keskity oleelliseen tuottavuuden kehityksessä. Leadership-tapahtuma

Keskity oleelliseen tuottavuuden kehityksessä. Leadership-tapahtuma Keskity oleelliseen tuottavuuden kehityksessä Leadership-tapahtuma 2.2.2012 Minä olen tehokkaimmillani ja tuottavimmillani kun Olen asiantuntevassa työryhmässä, jossa kukin tietää roolinsa ja sparraa toisiaan

Lisätiedot

Kuinka IdM-hanke pidetään raiteillaan

Kuinka IdM-hanke pidetään raiteillaan Kuinka IdM-hanke pidetään raiteillaan Projektipäällikön kokemuksia 4.10.2011 IdM-projektitkin pitää suunnitella Kaiken perustana on riittävä ymmärrys projektin sisällöstä, laajuudesta ja vaaditusta osaamisesta

Lisätiedot

Nolla tapaturmaa 2020. Kulmakivet 2016-17(luonnos) Tilannekatsaus 24.2.2015. Etera 24.2.2015 Ahti Niskanen

Nolla tapaturmaa 2020. Kulmakivet 2016-17(luonnos) Tilannekatsaus 24.2.2015. Etera 24.2.2015 Ahti Niskanen Nolla tapaturmaa 2020 Kulmakivet 2016-17(luonnos) Tilannekatsaus 24.2.2015 Etera 24.2.2015 Ahti Niskanen TAVOITTEENA NOLLA TAPATURMAA RAKENNUSTEOLLISUUDESSA 2020 Rakennusteollisuus RT ry:n hallitus asetti

Lisätiedot

Keinot kasvuun on tiedossa, mutta se ei riitä. Henkilöstö tekee kasvun.

Keinot kasvuun on tiedossa, mutta se ei riitä. Henkilöstö tekee kasvun. Keinot kasvuun on tiedossa, mutta se ei riitä. Henkilöstö tekee kasvun. Olisiko nyt jo aika kääntää katse henkilöstökustannuksista kasvun tekijöiksi? 11 % suomalaisista työntekijöistä on sitoutunut työnantajaansa

Lisätiedot

Ennakoiva esimiestyö - avain yrityksen menestymiseen ja ihmisten hyvinvointiin

Ennakoiva esimiestyö - avain yrityksen menestymiseen ja ihmisten hyvinvointiin Ennakoiva esimiestyö - avain yrityksen menestymiseen ja ihmisten hyvinvointiin Työkykyjohtamisen kehityspäällikkö Johanna Ahonen Työkykyjohtamisen kehityspäällikkö Mari Keränen Varmasti esimiehenä 6.6.2017

Lisätiedot

Merkityksellistä johtamista. Ihminen keskiössä suunta, tilannekuva ja tavoite kirkkaana

Merkityksellistä johtamista. Ihminen keskiössä suunta, tilannekuva ja tavoite kirkkaana Merkityksellistä johtamista Ihminen keskiössä suunta, tilannekuva ja tavoite kirkkaana Henkilöstökokemus Asiakkuudet ja asiakaskokemus Digitalisaatio ja tekoäly Kansainvälistyminen ja kasvu Onko yrityksellänne

Lisätiedot

Talent Q. työsuhteen elinkaaren kaikkiin eri vaiheisiin.

Talent Q. työsuhteen elinkaaren kaikkiin eri vaiheisiin. Talent Q henkilöstön kehittämisen seuraava askel Perinteisesti organisaatiot käyttävät useita soveltuvuusarviointityökaluja henkilöstön osaamisen kehittämisen eri vaiheissa. Eri menetelmien ylläpito kuitenkin

Lisätiedot

Monimuotoisuuden johtamisella kaikille sopivia työpaikkoja ja työyhteisöjä

Monimuotoisuuden johtamisella kaikille sopivia työpaikkoja ja työyhteisöjä Monimuotoisuuden johtamisella kaikille sopivia työpaikkoja ja työyhteisöjä Aulikki Sippola, KTT, monimuotoisuusjohtamisen asiantuntija Ratko-menetelmä tarjoaa keinoja rakentaa monimuotoisuutta arvostavia

Lisätiedot

Esimiehen rooli muutosten aikaan saamisessa malli

Esimiehen rooli muutosten aikaan saamisessa malli Esimiehen rooli muutosten aikaan saamisessa 70-20-10 malli Johdon ja henkilöstöjohtamisen kehittämispäivä AMKE 28.10.2015 Jarmo Kröger, kehittämispäällikkö Koulutuskeskus Salpaus Ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

Työkaluja esimiestyön tehostamiseen

Työkaluja esimiestyön tehostamiseen Työkaluja esimiestyön tehostamiseen 7.5.2009 Anna-Maija Sorvoja, HR Management Consultant Aditro Ohjelma 1. Esimiestyön haasteita 2. Työkaluja haasteiden kohtaamiseen, 3. Yhteenveto case-esimerkkejä 2

Lisätiedot

Muutoksessa elämisen taidot

Muutoksessa elämisen taidot Muutoksessa elämisen taidot Päivi Rauramo, asiantuntija TtM Työturvallisuuskeskus TTK paivi.rauramo@ttk.fi Työelämän muutosvirtoja Teknologian kehitys Tietotekniikan ja siihen liittyvien sovellusten kehitys

Lisätiedot

Suorituksen johtamisen murros ja Osaavan käyttöönotto

Suorituksen johtamisen murros ja Osaavan käyttöönotto Suorituksen johtamisen murros ja Osaavan käyttöönotto ValtioExpo 7.5.2019 Kehityspäällikkö Markku Kivioja Palvelupäällikkö Mari Eerikäinen Miesten 15 km MM-hiihto, Seefeld 2019: Tavoitteen asettelusta

Lisätiedot

Työhyvinvointia yhdessä Pori

Työhyvinvointia yhdessä Pori Työhyvinvointia yhdessä 20.4.2018 Pori Työhyvinvointi ei synny sattumalta Terveys Hyvinvointi Toimintakyky Työkyky Työhyvinvointi Työhyvinvointi tarkoittaa sitä, että työ on turvallista, terveellistä ja

Lisätiedot

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen. erikoisammattitutkinto. Kuva: Reetta Helin

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen. erikoisammattitutkinto. Kuva: Reetta Helin Kuva: Reetta Helin Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto KAUPAN ESIMIEHEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO/ KAET05 Kenelle Kaupan esimiehen erikoisammattitutkintoon valmistava

Lisätiedot

Visio: Arjen riskit hallintaan ennakoiden ja yhteistyössä! 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 1

Visio: Arjen riskit hallintaan ennakoiden ja yhteistyössä! 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 1 Visio: Arjen riskit hallintaan ennakoiden ja yhteistyössä! 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 1 Kokemuksia työnohjauksesta johdon näkökulmasta 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 2 Työnohjauksen peruskysymyksiä

Lisätiedot

TULEVAISUUDEN ASIANTUNTIJATYÖN TUKEMINEN

TULEVAISUUDEN ASIANTUNTIJATYÖN TUKEMINEN www.gotowebinar.com TULEVAISUUDEN ASIANTUNTIJATYÖN TUKEMINEN Webinaari 31.1.2017 Corporate Spirit Oy, Annukka Väisänen ja Esko Piekkari ENGAGING PEOPLE FOR SUCCESS MIKSI TÄMÄ TEEMA? Perinteisesti organisaatioissa

Lisätiedot

Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE

Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE Poolia Suomi Oy - Rekrytointiohjelma ProCountor International Oy:n tilitoimistokumppaneille Poolia on toiminut ProCountorin

Lisätiedot

KEHITTÄJÄ RATKAISIJA REKRYTOIJA

KEHITTÄJÄ RATKAISIJA REKRYTOIJA KEHITTÄJÄ RATKAISIJA REKRYTOIJA SUORITUKSEN JOHTAMINEN JA PALKITSEMINEN Uusi Osaaja 2 Kick off seminaari 17.11.2011 Anne Haggrén, Virvo Oy 16.11.2011 www.virvo.fi 2 MENESTYS YMPÄRISTÖ YRITYS, ORGANISAATIO

Lisätiedot

Autismisäätiö. - osallisuutta ja onnistumisia

Autismisäätiö. - osallisuutta ja onnistumisia Autismisäätiö - osallisuutta ja onnistumisia Räätälöiden töihin 20.5.2015 Kaikille sopiva työ- seminaari Autismisäätiö Autismisäätiö on voittoa tavoittelematon säätiö, joka tuottaa asiantuntevia palveluja

Lisätiedot

Työ tukee terveyttä. sivu 1

Työ tukee terveyttä. sivu 1 UUDENKAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- STRATEGIA 2010- Työ tukee terveyttä sivu 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Mikä henkilöstöstrategia on? 3 2. Mihin henkilöstöstrategia perustuu? 4 3. Miten toteutamme kaupungin strategiaa?

Lisätiedot

Työhyvinvointi ja tuottavuus

Työhyvinvointi ja tuottavuus Työhyvinvointi ja tuottavuus DI HTT Marko Kesti marko.kesti@mcompetence.com EVP HRM-Performance, Mcompetence Oy Researcher, Lapin Yliopisto Tietokirjailija, Suomen tietokirjailijat ry Henkilöstö on yrityksen

Lisätiedot

Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kohtalonyhteys 10.2.2011

Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kohtalonyhteys 10.2.2011 Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kohtalonyhteys 10.2.2011 17.2.2011 Hannele Waltari Mitä työhyvinvointi on? Työhyvinvointi tarkoittaa turvallista, terveellistä ja tuottavaa työtä, jota ammattitaitoiset

Lisätiedot

Verkkoperehdytyksen kehittäminen SOL konsernissa

Verkkoperehdytyksen kehittäminen SOL konsernissa Verkkoperehdytyksen kehittäminen SOL konsernissa Tausta SOL konserni on Suomen suurimpia palvelualan työllistäjiä. SOLIssa työskentelee tällä hetkellä lähes 10 000 työntekijää, joista n 7500 Suomessa.

Lisätiedot

Työelämän ilmiöt ja työkyvyn tukeminen Johanna Ahonen 1.9.2015

Työelämän ilmiöt ja työkyvyn tukeminen Johanna Ahonen 1.9.2015 Työelämän ilmiöt ja työkyvyn tukeminen Johanna Ahonen Työkykyjohtaminen Ilmiöitä Tiedolla johtaminen 2 Ilmiöitä ja huolia yritysten arjessa Kannattavuus, tehokkuus, kasvu "Liikevaihto jää alle budjetin

Lisätiedot

Kun vain paras rekrytointi on kyllin hyvä.

Kun vain paras rekrytointi on kyllin hyvä. Kun vain paras rekrytointi on kyllin hyvä. Rekrytointi voi tulla kalliiksi ilman luotettavaa kumppania. Onnistuneen ja epäonnistuneen rekrytoinnin ero on taloudellisesti merkittävä. Rekrytointi on kriittinen

Lisätiedot

Merkityksellistä johtamista. Ihminen keskiössä suunta, tilannekuva ja tavoite kirkkaana

Merkityksellistä johtamista. Ihminen keskiössä suunta, tilannekuva ja tavoite kirkkaana Merkityksellistä johtamista Ihminen keskiössä suunta, tilannekuva ja tavoite kirkkaana Henkilöstökokemus Asiakkuudet ja asiakaskokemus Digitalisaatio ja tekoäly Kansainvälistyminen ja kasvu Onko yrityksellänne

Lisätiedot

Yrityskohtaiset LEAN-valmennukset

Yrityskohtaiset LEAN-valmennukset Yrityskohtaiset LEAN-valmennukset Lean ajattelu: Kaikki valmennuksemme perustuvat ajatukseen: yhdessä tekeminen ja tekemällä oppiminen. Yhdessä tekeminen vahvistaa keskinäistä luottamusta luo positiivisen

Lisätiedot

Seuraavat väitteet koskevat keskijohtoa eli tiimien esimiehiä ja päälliköitä tai vastaavia.

Seuraavat väitteet koskevat keskijohtoa eli tiimien esimiehiä ja päälliköitä tai vastaavia. KESKIJOHDON OSAAMISTARPEET Vastaajan taustatiedot: Vastaaja on: Vastaajan vastuualue: 1. Tiimin esimies tai vastaava 2. Päällikkö tai vastaava 3. Johtaja 1. Johto ja taloushallinto 2. Tutkimus ja kehitys

Lisätiedot

Our Purpose. Henkilöstöteko 2013/HENRY ry Sanofi Oy/Sari Ek-Petroff

Our Purpose. Henkilöstöteko 2013/HENRY ry Sanofi Oy/Sari Ek-Petroff Our Purpose Henkilöstöteko 2013/HENRY ry Sanofi Oy/Sari Ek-Petroff SANOFI LYHYESTI Toimintaa 100 maassa Suomessa noin 90 työntekijää Yli 110 000 työntekijää MISTÄ LÄHDIMME LIIKKEELLE JA MIKSI? Engagement

Lisätiedot

Perheystävällinen työpaikka. Anna Kokko, Erityisasiantuntija Väestöliitto 18.9.2015

Perheystävällinen työpaikka. Anna Kokko, Erityisasiantuntija Väestöliitto 18.9.2015 Perheystävällinen työpaikka Anna Kokko, Erityisasiantuntija Väestöliitto 18.9.2015 Miksi perheystävällisyys kannattaa? Top 3 1.Perheystävällinen työpaikka houkuttelee parhaita osaajia ja sitouttaa heidät

Lisätiedot

Valmennamme ihmisistä ja organisaatioista. parempia MUUTOKSEN AIKAAN- SAAJA. Yli 1000 paremmaksi valmennettua organisaatiota vuoteen 2025 mennessä

Valmennamme ihmisistä ja organisaatioista. parempia MUUTOKSEN AIKAAN- SAAJA. Yli 1000 paremmaksi valmennettua organisaatiota vuoteen 2025 mennessä Valmennamme ihmisistä ja organisaatioista parempia MUUTOKSEN AIKAAN- SAAJA Yli 1000 paremmaksi valmennettua organisaatiota vuoteen 2025 mennessä 27.1.2017 (c) Kari I. Mattila 1 STRATEGISEN HYVINVOINNIN

Lisätiedot

360-arvioinnit ammattitaidon kehittämisessä

360-arvioinnit ammattitaidon kehittämisessä Palaute kaikista näkökulmista. 360-arvioinnit ammattitaidon kehittämisessä 360 arvioinnissa kerätään palautetta henkilöiden, lähinnä esimiesten, toimintatapojen kehittämistä varten. Asteluku 360 kuvaa

Lisätiedot

Esimiestutkimuksen eri osa-alueiden kokonaisarviot

Esimiestutkimuksen eri osa-alueiden kokonaisarviot ESIMIESTUTKIMUKSEN RAPORTTI Raportin tekijä ossi.aura@gmail.com www.ossiaura.com FIRMA OY 15.2.2019 Esimiestutkimus toteutettiin osana Työkaari kantaa - työhyvinvointia ja tuottavuutta hanketta. Kyselyyn

Lisätiedot

Suunta 2011- johtamiseminaari

Suunta 2011- johtamiseminaari Suunta 2011- johtamiseminaari Johtajuutta monessa kerroksessa Johanna Ikäheimo Lappset Group Oy Lappsetin visio: Lappset luo puitteet kaikenikäisten ihmisten iloisille ulkoilukokemuksille. Kannustamme

Lisätiedot

Lapsuuden arvokas arki ARVO-hankkeen koulutus 13.8. 2008. PRO koulutus Ulla Rasimus ja konsultointi

Lapsuuden arvokas arki ARVO-hankkeen koulutus 13.8. 2008. PRO koulutus Ulla Rasimus ja konsultointi Lapsuuden arvokas arki ARVO-hankkeen koulutus 13.8. 2008 ARVO-koulutuspäivän tavoitteet 13.8. 2008 Selkiyttää ja luoda moniammatillisesti yhteisiä merkityksiä hankkeen tavoitteille, käsitteille ja kehittämisprosessille.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstöresurssipalvelut Eeva Monto, Susanna Laakkonen 5.11.2015

Helsingin kaupunki, Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstöresurssipalvelut Eeva Monto, Susanna Laakkonen 5.11.2015 Helsingin kaupunki, Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstöresurssipalvelut Eeva Monto, Susanna Laakkonen 5.11.2015 Miksi? Miten? Mitä? Tilanne 2014 Työnhakijoiden määrän vaihtelu Osa viihtyy ja pysyy kotihoidossa

Lisätiedot

Miten työyhteisökokemus synnyttää asiakaskokemuksen? Merja Fischer Merja@posemotions.com Seinäjoki 8.5.2014

Miten työyhteisökokemus synnyttää asiakaskokemuksen? Merja Fischer Merja@posemotions.com Seinäjoki 8.5.2014 Miten työyhteisökokemus synnyttää asiakaskokemuksen? Merja Fischer Merja@posemotions.com Seinäjoki 8.5.2014 Ihmiset haluavat olla synny0ämässä jotain itseään suurempaa. Työelämän arvot vastuu on jokaisella

Lisätiedot

AMKEn luovat verkostot -seminaari 15.5.2012, Aulanko. Ennakointitiedon lähteitä henkilöstösuunnitteluun. Lena Siikaniemi henkilöstöjohtaja

AMKEn luovat verkostot -seminaari 15.5.2012, Aulanko. Ennakointitiedon lähteitä henkilöstösuunnitteluun. Lena Siikaniemi henkilöstöjohtaja AMKEn luovat verkostot -seminaari 15.5.2012, Aulanko Ennakointitiedon lähteitä henkilöstösuunnitteluun Lena Siikaniemi henkilöstöjohtaja PHKKn visio 2017 Olemme oppimisen ja kestävän uudistamisen kansainvälinen

Lisätiedot

Miten kirjastossa oleva tieto saadaan asiakkaiden käyttöön? Mihin kirjastossa tarvitaan osaamista?

Miten kirjastossa oleva tieto saadaan asiakkaiden käyttöön? Mihin kirjastossa tarvitaan osaamista? Miten kirjastossa oleva tieto saadaan asiakkaiden käyttöön? Mihin kirjastossa tarvitaan osaamista? Kirjaston tehtävä Sivistys Innoitus Kirjaston tavoitteet Palvelu, jolla on merkitystä ja jota käytetään

Lisätiedot

Y-SUKUPOLVI: MINUN URANI

Y-SUKUPOLVI: MINUN URANI Y-SUKUPOLVI: MINUN URANI Y-sukupolvi on keskittynyt omaan uraansa, kulkemaan omia polkujaan ja kehittämään taitojaan varmistaakseen kilpailukykynsä työmarkkinoilla. Muiden johtaminen ei ole prioriteettilistan

Lisätiedot

HR Partnerin tuki esimiestyölle - haasteet ja onnistumiset

HR Partnerin tuki esimiestyölle - haasteet ja onnistumiset HR Partnerin tuki esimiestyölle - haasteet ja onnistumiset Varma, Opintopolku 13.3.2014 HR Partner Tiina Merikari Nordea HR organisaatio Johtajuus Nordeassa HR Partner tukemassa johtajuutta People Strategy

Lisätiedot

360-arvioinnit ammattitaidon kehittämisessä Palaute kaikista näkökulmista.

360-arvioinnit ammattitaidon kehittämisessä Palaute kaikista näkökulmista. 360-arvioinnit ammattitaidon kehittämisessä Palaute kaikista näkökulmista. Kannustaa toimimaan liiketoimintaa tukevalla tavalla. Feelbackin kilpailuetu: ylivoimainen tarkentuvuus ka yksilöitävyys 360 arvioinnissa

Lisätiedot

Y-sukupolvi työelämässä. Kauppatieteiden tohtori Susanna Kultalahti Tutkijatohtori / Johtamisen laitos, Vaasan yliopisto

Y-sukupolvi työelämässä. Kauppatieteiden tohtori Susanna Kultalahti Tutkijatohtori / Johtamisen laitos, Vaasan yliopisto Y-sukupolvi työelämässä Kauppatieteiden tohtori Susanna Kultalahti Tutkijatohtori / Johtamisen laitos, Vaasan yliopisto Uusi sukupolvi, uudet kujeet? Ennen Eläkevirat Yksi työnantaja Lojaalisuus, vakaus

Lisätiedot

Kehittävää kumppanuutta - Coaching for growth

Kehittävää kumppanuutta - Coaching for growth - Coaching for growth Hanne-Leona Luomajoki 2010 Coaching luo tavoiteltua tulevaisuutta Coaching on tavoitteellista kehittävää kumppanuutta, joka auttaa organisaatiota ja sen avainhenkilöitä rakentamaan

Lisätiedot

Onnistunut ohjelmistoprojekti

Onnistunut ohjelmistoprojekti Onnistunut ohjelmistoprojekti 2.12.2008 Hermanni Hyytiälä Reaktor Innovations Oy Agenda Yritysesittely Keinoja onnistuneeseen ohjelmistoprojektiin Ihmiset Menetelmät Käytännöt ja työkalut Tulevaisuuden

Lisätiedot

Miten työstä palkitaan Tampere 10.10.2006

Miten työstä palkitaan Tampere 10.10.2006 Studia generalia Työelämäosaamisen edistäminen Pirkanmaalla Suomen Palkitsemiskeskus Oy Strategiasta tekoihin Miten työstä palkitaan Tampere 10.10.2006 Juhani Kauhanen 040 585 9995 juhani.kauhanen@palkitsemiskeskus.fi

Lisätiedot

Talent Management parhaat käytännöt -kartoituksen tulokset

Talent Management parhaat käytännöt -kartoituksen tulokset Talent Management parhaat käytännöt -kartoituksen tulokset Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää suomalaisten yritysten käytäntöjä Talent Managementissa ja liiketoiminnan tilanteen vaikutusta valittuihin

Lisätiedot

Arvot ja eettinen johtaminen

Arvot ja eettinen johtaminen Arvot ja eettinen johtaminen Erika Heiskanen +358 40 7466798 erika.heiskanen@juuriharja.fi Juuriharja Consulting Group Oy Eettinen strategia Eettinen johtaminen Eettinen kulttuuri Valmennamme kestävään

Lisätiedot

Uuden työelämän jäljillä. Työhyvinvoinnin johtaminen Orionilla. Leena Katila-Keso

Uuden työelämän jäljillä. Työhyvinvoinnin johtaminen Orionilla. Leena Katila-Keso Uuden työelämän jäljillä Työhyvinvoinnin johtaminen Orionilla Leena Katila-Keso 20.04.2016 Asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen Keskinäinen luottamus ja arvostus Orionilaiset Hyvinvointia rakentamassa Laatu,

Lisätiedot

Maahanmuuttajat ja esimiestyö hyvässä työyhteisössä. Riitta Wärn asiantuntija Elinkeinoelämän keskusliitto EK 7.2.2008

Maahanmuuttajat ja esimiestyö hyvässä työyhteisössä. Riitta Wärn asiantuntija Elinkeinoelämän keskusliitto EK 7.2.2008 Maahanmuuttajat ja esimiestyö hyvässä työyhteisössä Riitta Wärn asiantuntija Elinkeinoelämän keskusliitto EK 7.2.2008 Maahanmuuttajia tarvitaan v. 2030 mennessä työikäisiä on 300 000 henkeä vähemmän kuin

Lisätiedot

METSÄNHOITOYHDISTYSTEN TOIMINNANJOHTAJIEN JA JOHTORYHMIEN JÄSENTEN KOULUTUS Strategia toimimaan. Yhteistyössä:

METSÄNHOITOYHDISTYSTEN TOIMINNANJOHTAJIEN JA JOHTORYHMIEN JÄSENTEN KOULUTUS Strategia toimimaan. Yhteistyössä: METSÄNHOITOYHDISTYSTEN TOIMINNANJOHTAJIEN JA JOHTORYHMIEN JÄSENTEN KOULUTUS Strategia toimimaan Yhteistyössä: Mhy-johto johtamishaasteiden äärellä Metsänhoitoyhdistykset elävät suurta muutoksen aikaa.

Lisätiedot

ORGANISAATION UUDISTUMISKYVYN KEHITTÄMINEN

ORGANISAATION UUDISTUMISKYVYN KEHITTÄMINEN LEAD13 3.9. 2013 Helsinki ORGANISAATION UUDISTUMISKYVYN KEHITTÄMINEN Prof. Aino Kianto Lappeenrannan teknillinen yliopisto aino.kianto@lut.fi Sisältö Organisaation uudistumiskyky Uudistumiskyvyn avaintekijät

Lisätiedot

Osaamisen kehittymisen arviointi. Leena Nuuttila, henkilöstön kehittämispäällikkö Helsingin Energia ESR-Futurex hankkeen seminaari 6.6.

Osaamisen kehittymisen arviointi. Leena Nuuttila, henkilöstön kehittämispäällikkö Helsingin Energia ESR-Futurex hankkeen seminaari 6.6. Osaamisen kehittymisen arviointi Leena Nuuttila, henkilöstön kehittämispäällikkö Helsingin Energia ESR-Futurex hankkeen seminaari 6.6.2012 Helsinki Helsingin Energia Yksi Suomen suurimmista energiayrityksistä.

Lisätiedot

TAVOITTEENA NOLLA TAPATURMAA RAKENNUSTEOLLISUUDESSA 2020 Rakennusteollisuus RT ry:n kannanotto

TAVOITTEENA NOLLA TAPATURMAA RAKENNUSTEOLLISUUDESSA 2020 Rakennusteollisuus RT ry:n kannanotto TAVOITTEENA NOLLA TAPATURMAA RAKENNUSTEOLLISUUDESSA 2020 Rakennusteollisuus RT ry:n kannanotto 01.03.2016 01.03.2016 Rakennusteollisuus RT 2 RAKENNUSTEOLLISUUS RT RY:N TURVALLISUUSKANNAOTTO VUOSILLE 2016-2017

Lisätiedot

Valmennamme ihmisistä ja organisaatioista. parempia MUUTOKSEN AIKAAN- SAAJA olemme valmentaneet yli 1000 organisaatiota menestykseen

Valmennamme ihmisistä ja organisaatioista. parempia MUUTOKSEN AIKAAN- SAAJA olemme valmentaneet yli 1000 organisaatiota menestykseen Valmennamme ihmisistä ja organisaatioista parempia MUUTOKSEN AIKAAN- SAAJA 2025 olemme valmentaneet yli 1000 organisaatiota menestykseen 27.1.2017 (c) Kari I. Mattila 1 STRATEGISEN HYVINVOINNIN JOHTAMINEN

Lisätiedot

BRIAN TRACY - VALMENNUSOHJELMAT

BRIAN TRACY - VALMENNUSOHJELMAT BRIAN TRACY - VALMENNUSOHJELMAT KEVÄT 2014 Lauri Vihonen Leader s Beacon Group Oy Leaders Beacon Group Oy YLLÄ PARHAIMPAASI KASVA HUIPPUTOIMIJAKSI (Perform At Your Best) Avaimet huippusuorituksiin ja oman

Lisätiedot

Osaava henkilöstö kotouttaa kulttuurien välisen osaamisen arviointi. Työpaja 8.5.2014 Hämeenlinna

Osaava henkilöstö kotouttaa kulttuurien välisen osaamisen arviointi. Työpaja 8.5.2014 Hämeenlinna Osaava henkilöstö kotouttaa kulttuurien välisen osaamisen arviointi Työpaja 8.5.2014 Hämeenlinna Osaamisen arviointi Osaamisen arvioinnin tavoitteena oli LEVEL5:n avulla tunnistaa osaamisen taso, oppiminen

Lisätiedot

Työnantajakuva heijastaa yrityksen arvoja ja johtamiskulttuuria. Suunta 2012, Pörssitalo 29.11.2011 Marcus Herold

Työnantajakuva heijastaa yrityksen arvoja ja johtamiskulttuuria. Suunta 2012, Pörssitalo 29.11.2011 Marcus Herold Työnantajakuva heijastaa yrityksen arvoja ja johtamiskulttuuria Suunta 2012, Pörssitalo 29.11.2011 Marcus Herold Työnantajakuvan haasteet muutoksessa Tilanne Asiakkaat Uusi suunta, Vanhasta luopuminen

Lisätiedot

Voiko strategian onnistumista mitata? Miten mittaaminen tukee strategian toimeenpanoa? Mitä mittarit kertovat strategian onnistumisesta?

Voiko strategian onnistumista mitata? Miten mittaaminen tukee strategian toimeenpanoa? Mitä mittarit kertovat strategian onnistumisesta? Voiko strategian onnistumista mitata? Miten mittaaminen tukee strategian toimeenpanoa? Mitä mittarit kertovat strategian onnistumisesta? Antti Lönnqvist TTY www.tut.fi/pmteam MITTARITIIMI Aineettoman pääoman

Lisätiedot

HR-MITTAREILLA TIETOA YRITYKSEN JA HENKILÖSTÖN TILASTA? Christian Slöör, Virvo Oy Jani Rahja, Silta Oy

HR-MITTAREILLA TIETOA YRITYKSEN JA HENKILÖSTÖN TILASTA? Christian Slöör, Virvo Oy Jani Rahja, Silta Oy HR-MITTAREILLA TIETOA YRITYKSEN JA HENKILÖSTÖN TILASTA? Christian Slöör, Virvo Oy Jani Rahja, Silta Oy Virvo Oy HR-MITTAREILLA TIETOA YRITYKSEN JA HENKILÖSTÖN TILASTA? Miksi mittaaminen on tärkeää? HR-mittareiden

Lisätiedot

Henkilöstötuottavuuden johtaminen ja työelämän laadun merkitys organisaation tuottavuudessa Tauno Hepola 11.2.2010

Henkilöstötuottavuuden johtaminen ja työelämän laadun merkitys organisaation tuottavuudessa Tauno Hepola 11.2.2010 Henkilöstötuottavuuden johtaminen ja työelämän laadun merkitys organisaation tuottavuudessa Tauno Hepola 11.2.2010 Organisaatioiden haasteita Työelämän laadun rakentuminen Työhyvinvointi, tuottavuus ja

Lisätiedot

28.4.2015 Pia Hägglund, Pohjanmaan tulkkikeskus. Monikulttuurisuus ja perehdyttäminen

28.4.2015 Pia Hägglund, Pohjanmaan tulkkikeskus. Monikulttuurisuus ja perehdyttäminen 28.4.2015 Pia Hägglund, Pohjanmaan tulkkikeskus Monikulttuurisuus ja perehdyttäminen Monikulttuurinen työpaikka? Mitä se merkitsee? Onko työyhteisömme valmis siihen? Olenko minä esimiehenä valmis siihen?

Lisätiedot

SyFron Oy Tulustie 14 a, Helsinki

SyFron Oy Tulustie 14 a, Helsinki Milloin Kun hyvinvointikyselyt eivät vielä tuota parhaita mahdollisia tuloksia. Kun organisaatiolla on arvot, mutta ne eivät tunnu toteutuvan. Kun muutosprosessin onnistuminen halutaan varmistaa. Kun työkulttuuria

Lisätiedot

HR! TÄMÄN PÄIVÄN 5 PARASTA KÄYTÄNTÖÄ, SEKÄ 3 KÄYTÄNTÖÄ, JOITA TE EHDOTTOMASTI TULETTE KÄYTTÄMÄÄN TULEVANA VIITENÄ VUOTENA 19 ELOKUU, 2015

HR! TÄMÄN PÄIVÄN 5 PARASTA KÄYTÄNTÖÄ, SEKÄ 3 KÄYTÄNTÖÄ, JOITA TE EHDOTTOMASTI TULETTE KÄYTTÄMÄÄN TULEVANA VIITENÄ VUOTENA 19 ELOKUU, 2015 HR! ü TÄMÄN PÄIVÄN 5 PARASTA KÄYTÄNTÖÄ, ü SEKÄ 3 KÄYTÄNTÖÄ, JOITA TE EHDOTTOMASTI TULETTE KÄYTTÄMÄÄN TULEVANA VIITENÄ VUOTENA 19 ELOKUU, 2015 HUMAN PERFORMANCE EQUATION 3 THE HUMAN PERFORMANCE EQUATION

Lisätiedot

5.10. Työ Työkykyjohtamisen opintopolku 2017, osa 8/9: Työkyvyn johtaminen tiedolla

5.10. Työ Työkykyjohtamisen opintopolku 2017, osa 8/9: Työkyvyn johtaminen tiedolla 5.10. Työ 2040 - Työkykyjohtamisen opintopolku 2017, osa 8/9: Työkyvyn johtaminen tiedolla Hanna Kankainen, työkykyjohtaja, Varma Juho Kettunen, suurasiakasjohtaja, Varma Työkyvyn johtaminen tiedolla Liiketoimintalähtöinen

Lisätiedot

Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011

Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011 Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011 Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media -kyselyn tausta Kyselyssä selvitettiin, miten suomalaiset

Lisätiedot

Työkaari kantaa - teknologiateollisuuden tulevaisuushanke

Työkaari kantaa - teknologiateollisuuden tulevaisuushanke Työkaari kantaa - teknologiateollisuuden tulevaisuushanke Työkaarikeskustelu ja Pomotsekki työhyvinvoinnin tukena Työkaarikeskustelu Työhyvinvointi rakennetaan yhdessä Eri-ikäisten työkykyä ja työssä onnistumista

Lisätiedot

PALVELUKULTTUURI KASVUN MOOTTORINA. 16.10.2013 2013 3 Step IT Group / Palvelukulttuuri / Artti Aurasmaa

PALVELUKULTTUURI KASVUN MOOTTORINA. 16.10.2013 2013 3 Step IT Group / Palvelukulttuuri / Artti Aurasmaa PALVELUKULTTUURI KASVUN MOOTTORINA 1 Päivän kolme kysymystä Miksi, miten, mitä? Mitä? Miten? Mitä? 1. Oravanpyörästä ulkoilemaan 2. Työntekijät ensin 3. Arvoista asenteeseen 4. Kasvun Kasvot Miksi? 2 KASVUN

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. TURVALLISUUDEN HALLINTA TYÖPAIKOILLA Vaasa

Hyvinvointia työstä. TURVALLISUUDEN HALLINTA TYÖPAIKOILLA Vaasa Hyvinvointia työstä TURVALLISUUDEN HALLINTA TYÖPAIKOILLA 1.11.2017 Vaasa Turvallisuuden johtaminen esimiestyönä vanhempi asiantuntija Mika Liuhamo, Turvallisuusratkaisut puh. 030 474 8620, mika.liuhamo@ttl.fi

Lisätiedot

Piilotettu osaaminen. tunnistammeko kansainväliset osaajat

Piilotettu osaaminen. tunnistammeko kansainväliset osaajat Piilotettu osaaminen tunnistammeko kansainväliset osaajat Työpaikoilla tarvitaan uteliaita ja sitkeitä muutoksentekijöitä. Kansainvälisissä osaajissa on juuri näitä ominaisuuksia. Millaista osaamista työelämä

Lisätiedot

Mustasaaren kunnan henkilöstöstrategia 2014 2017

Mustasaaren kunnan henkilöstöstrategia 2014 2017 Mustasaaren kunnan henkilöstöstrategia 2014 2017 Yhteistyötoimikunta 14.4.2014 Henkilöstöjaosto 12.5.2014 Kunnanhallitus 16.6.2014 Kunnanvaltuusto 22.9.2014 Mustasaaren kunnassa rima on korkealla. Haluamme

Lisätiedot

Puhuvatko esimiehet ja HR samaa kieltä? HENRY FOORUM 6.11.2012 Johanna Tötterman www.pi.fi

Puhuvatko esimiehet ja HR samaa kieltä? HENRY FOORUM 6.11.2012 Johanna Tötterman www.pi.fi Puhuvatko esimiehet ja HR samaa kieltä? HENRY FOORUM 6.11.2012 Johanna Tötterman www.pi.fi Creating great leadership in your organization requires a commitment from top to bottom. There is no pill for

Lisätiedot

HRV-palvelut yritysten käyttöön

HRV-palvelut yritysten käyttöön V O I M A A T Y Ö Y H T E I S Ö Ö N T E H O A T O I M I N T A A N HRV-palvelut yritysten käyttöön Edessä rekrytointi? Muutospaineita työyhteisössä? Hukassa hyvä työilmapiiri? Uuteen suuntaan? HRV-palvelut

Lisätiedot

!" #" $# %&' (' &))*

! # $# %&' (' &))* !"#" $#%&'('&))* +$,-. -./ /0 0$1/ $0$ 2 3 External Environment Mission and Strategy Structure Task Requirements and Individual Skills/Abilities Leadership Management Practices Work Unit Climate Motivation

Lisätiedot

Osaamisen kehittäminen kuntaalan siirtymissä. Workshop Suuret siirtymät konferenssissa 12.9.2014 Terttu Pakarinen, kehittämispäällikkö, KT

Osaamisen kehittäminen kuntaalan siirtymissä. Workshop Suuret siirtymät konferenssissa 12.9.2014 Terttu Pakarinen, kehittämispäällikkö, KT Osaamisen kehittäminen kuntaalan siirtymissä Workshop Suuret siirtymät konferenssissa 12.9.2014 Terttu Pakarinen, kehittämispäällikkö, KT Workshopin tarkoitus Työpajan tarkoituksena on käsitellä osaamista

Lisätiedot

JOUSTAVUUS JA LUOTTAMUS -MITTAUS

JOUSTAVUUS JA LUOTTAMUS -MITTAUS JOUSTAVUUS JA LUOTTAMUS -MITTAUS Joustavuus ja luottamus -mittaristo selvittää, miten yrityksenne esimiestoiminta koetaan. 1 Tutkimusten mukaan organisaatiot kokevat suurimpina haasteina esimiestaitojen

Lisätiedot

TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA

TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA Sisällysluettelo: 1. Johdanto 2. Omien taitojen tunnistaminen 3. Omista taidoista kertominen 4. Työnhaun viidakko 5. Miten ylläpitää motivaatiota? 6. Työntekijöiden terveisiä

Lisätiedot

Ammattitaitoisia KONEISTAJIA SAATAVILLA

Ammattitaitoisia KONEISTAJIA SAATAVILLA Ammattitaitoisia KONEISTAJIA SAATAVILLA Usein kuultu väite on, ettei ammattitaitoisia koneistajia ole riittävästi Osaamista on mahdollista parantaa asiantuntevalla koulutuksella. Koulutamme koneistajista

Lisätiedot

Lean Leadership -valmennusohjelma

Lean Leadership -valmennusohjelma Lean Leadership -valmennusohjelma Näkökulmia johtajuuteen Tule kehittämään ja kehittymään! Valmennuksen tavoitteet Arjen kehittäminen: yksinkertaisilla kehitystoimenpiteillä merkittäviä parannuksia Henkilöstö

Lisätiedot

Webinaari 3.3.2010. Tervetuloa päivän seminaariin: Taantumasta uudelle kasvu-uralle Esiintyjä: Matti Lainema, Denali Oy Seminaari alkaa kello 13.

Webinaari 3.3.2010. Tervetuloa päivän seminaariin: Taantumasta uudelle kasvu-uralle Esiintyjä: Matti Lainema, Denali Oy Seminaari alkaa kello 13. Webinaari 3.3.2010 Tervetuloa päivän seminaariin: Taantumasta uudelle kasvu-uralle Esiintyjä: Matti Lainema, Denali Oy Seminaari alkaa kello 13.30 Taantuma on toisille uhka, toisille mahdollisuus Paras

Lisätiedot

MARKO KESTI. Strateginen henkilöstötuottavuuden johtaminen

MARKO KESTI. Strateginen henkilöstötuottavuuden johtaminen MARKO KESTI Strateginen henkilöstötuottavuuden johtaminen TALENTUM Helsinki 2010 Copyright 2010 Talentum Media Oy ja tekijä Kansi: Ea Söderberg Taitto: NotePad ISBN: 978-952-14-1508-1 Kariston Kirjapaino

Lisätiedot

Työpaikan pelisäännöt. PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ Strategia ja tukipalvelut

Työpaikan pelisäännöt. PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ Strategia ja tukipalvelut Työpaikan pelisäännöt Perusteet pelisäännöille Lainsäädännössä on määritelty yleisluontoisesti työnantajan ja työntekijöiden oikeudet ja velvollisuudet työsuhteessa sekä annettu yleisiä ohjeita käyttäytymisestä

Lisätiedot

Vetovoimaa sote-alan työpaikoille 20.2.2015 Säätytalo, Helsinki. Riitta Sauni

Vetovoimaa sote-alan työpaikoille 20.2.2015 Säätytalo, Helsinki. Riitta Sauni Vetovoimaa sote-alan työpaikoille 20.2.2015 Säätytalo, Helsinki Riitta Sauni Hankkeen taustaa Sote-alalla tarvitaan tulevaisuudessa runsaasti uutta työvoimaa ja laaja-alaista osaamista On arvioitu, että

Lisätiedot

CIO Forum. Tietohallintojohtajat muutosjohtajina Säästöjä vai uusia valloituksia? Johan Sandell CIO Forum 3.6.2009

CIO Forum. Tietohallintojohtajat muutosjohtajina Säästöjä vai uusia valloituksia? Johan Sandell CIO Forum 3.6.2009 CIO Forum Tietohallintojohtajat muutosjohtajina Säästöjä vai uusia valloituksia? Johan Sandell CIO Forum 3.6.2009 Tervetuloa Taloudellisen tilanteen haasteet voidaan kääntää mahdollisuuksiksi vahvalla

Lisätiedot

Tuotteistaminen, kannattavuus ja tuottavuus museoissa. Kimmo Levä, FM, MBA Museonjohtaja Mobilia

Tuotteistaminen, kannattavuus ja tuottavuus museoissa. Kimmo Levä, FM, MBA Museonjohtaja Mobilia Tuotteistaminen, kannattavuus ja tuottavuus museoissa Kimmo Levä, FM, MBA Museonjohtaja Mobilia Kenelle ja mitä osaamista museot voivat tuotteistaa ja tarjota? MUUTOKSEN PROSESSI 1. ERILAISET TULOKSET

Lisätiedot

Monimuotoisuutta tukeva johtaminen

Monimuotoisuutta tukeva johtaminen Monimuotoisuutta tukeva johtaminen Yhdenvertaisuus työelämässä seminaari 30.11.2017 Vates Aulikki Sippola, KTT, monimuotoisuusjohtamisen asiantuntija, FIBS FIBS auttaa yhteistyö tekemään ja parempaa vaikuttaminen

Lisätiedot

Osaava esimies 360 DEMO

Osaava esimies 360 DEMO Osaava esimies 3 DEMO Arvion saaja: Osaava Esimies 9.9.1 MLP Modular Learning Processes Oy www.mlp.fi mittaukset@mlp.fi Osaava esimies 3 DEMO Sivu 1 / 9 OSAAVA ESIMIES Esimiestoiminta vaikuttaa kaikkeen

Lisätiedot