IT-oikeuden Yhdistys r.y. PL HELSINKI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "IT-oikeuden Yhdistys r.y. PL HELSINKI"

Transkriptio

1 1 IT-oikeuden Yhdistys r.y. PL HELSINKI Valtiovarainministeriölle ASIA: IT-oikeuden Yhdistyksen ( Yhdistys ) lausunto VYSE-ehdoista Vaikka Yhdistykselle ei ole tullut virallista pyyntöä lausunnon antamiseen ja se on saanut ehtoluonnokset tästä syystä pienellä viiveellä, haluaa se IToikeudellisten kysymysten osaamista ja yleistä tunnettuisuutta edistämään pyrkivänä organisaationa olla mukana VYSE-ehtojen uudistamishankkeessa antamalla lyhyen lausunnon olennaisimmiksi katsomistaan asioista. Yhdistys painottaa, että se ei edusta sen enempää tilaaja- kuin toimittajakunnan intressejä, minkä vuoksi Yhdistys on lausunnossaan pyrkinyt kiinnittämään huomiota ainoastaan epäselviin tai juridisesti ongelmallisiksi katsomiinsa ehtomuotoiluihin ja arvioimaan ehtoja neutraalisti molempien osapuolien näkökulmasta. Lisäksi Yhdistys on olettanut, että ehtojen hieman puutteellista kieliasua tullaan parantamaan ja kirjoitusvirheet korjaamaan kommenttien jälkeen ehtojen viimeistelyn yhteydessä, minkä vuoksi emme tässä lausunnossa ole kommentoineet niitä yksityiskohtaisella tasolla.

2 2 1. YLEISET SOPIMUSEHDOT Kohta 1(1): IT2000-ehtojen käyttämiseen liittyvä varsin yleinen ongelma on kokemuksemme perusteella ollut se, että ehtojen luullaan soveltuvan tietotekniikkatoimituksiin vaikka niihin ei olisi millään tavoin edes viitattu osapuolten välisissä sopimusehdoissa tai, jos niihin on viitattu, ei niistä ole tehty juridisesti molempia osapuolia sitovia noudattamalla vakiosopimuksien/-ehtojen käyttöä ja niiden sitovuutta koskevia yleisiä sopimusoikeudellisia periaatteita. Koska VYSE-ehdot katsotaan IT2000- ehtojen tavoin vakiosopimusehdoiksi, tulisi niiden laadinnassa huomioida edellä mainitut periaatteet ja siten ehkäistä mahdollisuuksien mukaan niitä ongelmia, joita IT2000-ehtojen käytössä olemme yleisesti havainneet. Edellä mainittujen periaatteiden mukaan tulee sopimusehdoissa nimenomaisesti sopia siitä, että osapuolet haluavat tehdä sopimuksen käyttäen joko kokonaan tai osittain vakioehtoja, minkä lisäksi sillä sopijapuolella, joka ei ole laatinut kyseisiä ehtoja, on tullut olla todellinen mahdollisuus tutustua ehtoihin ennen sopimuksen päättämistä. Ehtojen laatijalla on todistustaakka niiden pätevästä liitynnästä yksittäiseen sopimukseen tarkoittaen sitä, että laatijan tulee pystyä näyttämään molempien edellä mainittujen vaatimusten täyttyminen sillä uhalla, että ehdot eivät sido sitä osapuolta, joka ei ole niitä laatinut. VYSE-ehdoissa on sovittu nimenomaisesti siitä, että sopimus tehdään osittain vakioehdoin. Olemme kuitenkin huolissamme siitä, että kohdan sanamuodon mukaan niitä ei välttämättä kuitenkaan tarvitse allekirjoittaa sopimuksen solmimisen yhteydessä. Tällöin on olemassa riski siitä, ettei ehtoja käyttävä valtionhallinnon yksikkö pysty aina näyttämään sitä, että toimittaja olisi halutessaan pystynyt tutustumaan ehtoihin ennen sopimuksen solmimista. Tämän tutustumismahdollisuutta koskevan vaatimuksen täyttymisen toteennäyttämiseksi ja VYSE-ehtojen sitovuuden varmistamiseksi olisi suositeltavaa, että VYSE-ehdot liitettäisiin aina sopijapuolten allekirjoitettaviksi tulevaan sopimusdokumentaatioon, jolloin toimittajan allekirjoitus tai puumerkki todistaisi tutustumismahdollisuuden täyttymisen. Lisäksi ehdotamme, että kohdan sanamuotoa tulisi muotoilla hieman selvemmäksi siten, ettei VYSE-ehtojen soveltuvuuden voida millään tavoin tulkita olevan riippuvainen siitä, onko niistä joiltakin osin sovittu kirjallisesti toisin kuten kohdan loppua voisi ääritilanteessa tulkita Näitä valtion noudatetaan edellyttäen, että niihin on viitattu sopimuksessa, eikä niistä joiltakin osin ole kirjallisesti toisin sovittu. Tarkoituksena lienee sanoa, että VYSE-ehdot soveltuvat jos ne on (pätevästi) tehty yksittäisen sopimuksen osaksi, mutta osapuolet voivat halutessaan poiketa niistä sopimalla keskenään toisin.

3 3 Kohta 2.14: Virheen määritelmässä tulisi selvyyden vuoksi viitata kohdan 5 vaatimuksiin (esim. Virhe tarkoittaa sitä, että tuote tai palvelu poikkeaa kohdassa 5(1)-(4) sovituista vaatimuksista ) sen sijaan, että määritelmässä toistetaan (vain osittain/toisin sanoin) se mitä kohdassa 5 on sovittu. Esimerkiksi kohdassa 5 (2) olevaa tuotteen tai palvelun lainmukaisuutta koskevaa vaatimusta ei ole mainittu Virheen määritelmässä, vaikka siinä on muilta osin toistettu kohdassa 5 olevia vaatimuksia. Tällöin jää ainakin osittain epäselväksi se, katsotaanko poikkeavuus lainsäädännössä olevista vaatimuksista Virheeksi ja mitä oikeuskeinoja tilaajalla on tällaisessa tilanteessa. Kohta 5(1): Vaatimus tuotteen tai palvelun soveltuvuudesta johonkin tiettyyn käyttötarkoitukseen tulisi olla sovellettavissa vain silloin kun osapuolet ovat määritelleet käyttötarkoituksen sopimusdokumentaatiossa ja toimittaja on sitoutunut toimittamaan siihen soveltuvan tuotteen tai palvelun. Toimittaja ei voi olla vastuussa soveltuvuudesta sellaiseen tilaajan käyttötarkoitukseen, josta se ei ole ollut tietoinen. Tästä syystä kohdassa tulisi todeta, että tuotteen ja palvelun on sovelluttava sopijapuolten erikseen kirjallisesti sopimaan käyttötarkoitukseen. Lisäksi kohdan toisen lauseen voidaan tulkita olevan joiltain osin päällekkäinen ensimmäisen lauseen kanssa tehden kohdasta hieman epäselvän. Jos tuote ja palvelu toimii sovitulla tavalla, tarkoittaa se nähdäksemme samaa kuin se, että tuote ja palvelu täyttävät sopimuksessa yksilöidyt vaatimukset ja yhteisesti kirjallisesti sovitut määritykset. Ehdotamme tästä syystä vaatimusten yhdistämistä ja päällekkäisyyksien poistamista. Kohta 6(2): Mikäli osapuolet ovat yhdessä sopineet avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käytöstä, tulisi niihin liittyvät immateriaalioikeusriskit sulkea toimittajan ns. indemnifikaatiovelvoitteiden ulkopuolelle, jolloin kyseiset riskit tulisivat jaetuiksi osapuolten kesken. Avoimen lähdekoodin ohjelmistot lisensoidaan kussakin tapauksessa soveltuvien open source - lisenssiehtojen alla, joiden perusteella niiden käyttö on lisenssinsaajan omalla vastuulla eikä niissä siten lähtökohtaisesti ole lisenssinantajaa velvoittavia ns. indemnifikaatiovelvoitteita. Kohta 6(3): Sopijapuolella on sopimuksen purkumahdollisuus vain tilanteessa, jossa mikään kohdassa mainittu vaihtoehto ei ole mahdollinen. Ehtojen sanamuodon mukaisen tulkinnan mukaan toimittajalla ei siten olisi purkumahdollisuutta esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, jossa loukkauksen kiertäminen olisi teknisesti mahdollista esimerkiksi suunnittelemalla tuote kokonaan alusta alkaen uudelleen tai maksamalla taloudellisesti kohtuuttomaksi katsottavia lisenssimaksuja loukkauksen kohteelle. Ehtojen kohtuullisuuden lisäämiseksi tulisi purkumahdollisuuden olla käsillä myös tilanteissa, joissa mikään kuvatuista vaihtoehdoista ei ole kohtuudella arvioiden mahdollinen.

4 4 Kohta 10(3): Tilaajalla tulisi olla velvollisuus myös yksilöidä virheilmoituksessaan, millä perusteella se pitää tuotetta tai palvelun lopputulosta sopimuksenvastaisena. Lisäksi hyväksymismenettelyä koskevissa ehdoissa tulisi myös sopia siitä, mitä tapahtuu sen jälkeen jos tilaaja ei hyväksy toimitusta (esimerkiksi määrittää aika testissä havaittujen virheiden korjaamiselle sekä ehdot uuteen hyväksymistestiin liittyen, tilaajan oikeuskeinot jos tuote tai palvelu ei ole edelleenkään virheetön jne.). Kohta 12(2):...edellyttäen, että muutosten veloittamisesta on etukäteen sovittu muotoilun sijaan ehdotamme selvyyden vuoksi seuraavaa muutosta:..edellyttäen, että kyseisten muutosten tekemisestä on etukäteen sovittu sovitun menettelyn mukaisesti. Kohta 13(2): Kohta on hieman tulkinnanvarainen ja kaipaa selvennystä. Sanamuodon mukaan tulkittuna se voisi tarkoittaa myös sitä, että edullisempaa hintaa voitaisiin soveltaa myös taannehtivasti jo suoritettuihin (ja mahdollisesti) aiemmin osittain laskutettuihin palveluihin. Lisäksi muotoilu on tulkinnanvarainen sen suhteen, mikä vaikutus (jos mikään) yleisen hinnaston muutoksella on sellaisten palveluiden veloitukseen, joita ei veloiteta toimittajan yleisen hinnaston mukaan vaan tilaajan kanssa erikseen sovittujen hinnoitteluperiaatteiden mukaisesti. Kohta 13(4): Kohdassa tulisi selventää, sovelletaanko ns. 2% sääntöä myös yleisen hintatason laskun yhteydessä. Kohta 13(5): Ottaen huomioon kohdan 13(4) mukainen yksipuolinen muutosoikeus, tulisi tässä selvyyden vuoksi käyttää muotoilua Mikäli tilaaja ei hyväksy kohdan 13(4) mukaista hinnan muutosta, on tilaajalla oikeus. Viittaus yksimielisyyteen voi johtaa kohdan tulkitsemiseen siten, että muutoksista tulee kuitenkin aina sopia erikseen yksipuolisen muutosoikeuden ja siihen liitetyn irtisanomismahdollisuuden sijaan, tai että kohdan 13(5) mukainen purkuoikeus koskisi vain yli 2% muutoksia. Kohta 14(6): Ehdotamme sanan perusteettomasti poistamista, koska selvän ja riidattoman saatavan maksamisen lykkääminen ei koskaan voi olla perusteltua ellei kyseessä ole ylivoimainen este. Lisäksi toteamme, että 30:n päivän aika viivästyneen maksun suorittamiselle ennen yhden toimittajan tehokkaimman oikeuskeinon käyttömahdollisuutta omasta suorituksesta pidättymistä - voi olla toimittajalle merkittävä juridinen riski ainakin isommissa projekteissa. Kohta 16(1): Ks. Virheen määritelmää koskevat kommentit edellä kohdassa Kohta 17(4): Kohdassa tulisi puhua tilaajan antamien ohjeiden noudattamisesta eikä toimittajan antamien ohjeiden noudattamisesta. Lisäksi huomautamme, että takuun tulisi olla voimassa jos muutoksia on teetetty kolmansilla osapuolilla toimittajan antamalla suostumuksella.

5 5 Kohta 17(8): Toimittajalle tulisi antaa ilmoituksen jälkeen kohtuullinen määräaika takuuvelvoitteiden täyttämiselle ennen kuin tilaajalla on oikeus teettää muutoksia kolmannella osapuolella. Lisäksi kohdassa tulisi eksplisiittisesti sopia siitä, että korjauksien teettäminen kolmannella osapuolella tehdään toimittajan kustannuksella, joiden tulee kuitenkin olla kohtuullisia ja kolmannen osapuolen tulee olla tehtävään kykenevä ammattitaitoinen ja tunnettu yritys. Lisäksi kohdassa tulisi ottaa kantaa siihen, miten ja millä ehdoilla korjaukseen tarvittava lähdekoodi luovutetaan kyseessä olevalle kolmannelle osapuolelle. Kohta 17(8) tulisikin muotoilla uudelleen esimerkiksi seuraavalla tavalla: Mikäli toimittaja ei ole korjannut takuuvelvoitteiden piiriin kuuluvaa vikaa viipymättä edellä kohdassa 17(3) kuvatulla tavalla, tilaajalla on oikeus teettää korjaukset ammattitaitoisella tehtävään kykenevällä kolmannella osapuolella toimittajan kohtuullisilla kustannuksilla edellyttäen, että tilaaja on vaatinut toimittajalta kirjallisesti takuuvelvoitteiden täyttämistä vaatimuksessa yksilöidyssä kohtuullisessa määräajassa ja toimittaja on laiminlyönyt takuuvelvoitteidensa täyttämisen sen kuluessa. Lisäksi tilaajan muut oikeuskeinot ovat hieman epäselvästi muotoiltu. Mielestämme korjauksen teettäminen kolmannella osapuolella ei ole vaihtoehtoinen seuraamus vahingonkorvausvaatimuksen esittämisen kanssa (teettää korjaukset kolmannella osapuolella ja/tai vaatia vahingonkorvausta), mutta hinnanalennus voisi olla vaihtoehtoinen oikeuskeino kolmannen osapuolen käyttämisen kanssa. Lisäksi kohdassa tulisi selvästi määritellä, onko tilaajalla oikeus (korjausten teettämisen tai hinnanalennuksen) lisäksi vaatia vahingonkorvausta toimittajalta sellaisten vahinkojen osalta, jotka sille on aiheutunut takuuvelvoitteiden täyttämisessä olleen viivytyksen vuoksi. Kohtaa voisikin jatkaa esimerkiksi seuraavalla tavalla: Tilaaja voi myös vaatia virhettä vastaavaa hinnanalennusta korjausten teettämisen sijaan. Mikäli tilaajalle on lisäksi aiheutunut vahinkoa toimittajan laiminlyötyä takuuvelvoitteiden täyttämisen, on tilaajalla edellä mainittujen oikeuskeinojen lisäksi mahdollisuus vaatia vahingonkorvausta sille aiheutuneista vahingoista kohdan 21 mukaisesti. Tilaajan oikeuskeinot ja toimittajan vastuu takuuvelvoitteiden täyttämisen laiminlyönnistä rajoittuu edellä sovittuun. Kohta 17(9): Kohdan viimeinen virke on epäselvä: mitkä ovat tilaajan oikeuskeinot ja toimittajan velvoitteet tilanteessa jossa toimittaja vastaa siitä, että avoimen lähdekoodin sopimuksen mukainen käyttö. Mikäli osapuolet ovat sopineet avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käyttämisestä ja tilaaja on hyväksynyt lisenssiehdot, ei toimittajan tulisi olla vastuussa siitä jos tilaaja ei noudata hyväksymiään ehtoja tai jos tilaaja käyttää ohjelmistoja siten, että lisenssin ns. virusvaikutus ulottuu tilaajan muihin ohjelmistoihin. Kohta 18(1): Kohdan viimeisen lauseen merkitys on epäselvä. Koska toimittajan yksipuolinen ilmoitus uudesta (viivästyneestä) toimitusajasta ei kaiketi voi sitoa tilaajaa, tulisi kohdassa ennemmin puhua toimittajan

6 6 velvollisuudesta ilmoittaa viivästyksen arvioitu kesto eikä toimittajan velvollisuudesta ilmoittaa uusi toimitusaika. Kohta 18(2): Tässä kohdassa tulisi selvyyden vuoksi viitata kohdassa 11(1) kuvatun toimituksen hyväksynnän viivästymiseen toimittajasta johtuvasta syystä. Kohta 18(3): Vaikka toimittajalla ei olisi oikeutta saada tilaajalta sopimussakkoa tämän aiheuttaman viivästyksen johdosta, tulisi toimittajalla olla oikeus saada vahingonkorvaus sille viivästyksen vuoksi aiheutuneista ylimääräisistä kustannuksista (jos esimerkiksi projektiin varattuja resursseja ei pystytä kiinnittämään toiseen projektiin viivästyksen ajaksi). Kohta 20(2): Sopimusvelvoitteiden täyttämisaikaa tulisi jatkaa ylivoimaisen esteen kestoa vastaavassa määrin, koska olosuhteet huomioon ottaen kohtuullisen viiveen määrittäminen/siitä sopiminen voi olla käytännössä vaikeaa. Kohta 21(1): Kohdan toinen lause koskien toimittajan vahingonkorvausvelvollisuutta tilanteessa, jossa vahinko ei ole aiheutunut toimittajan tuottamuksellisesta toiminnasta tarkoittaa sopimusoikeudellisessa mielessä tuottamuksesta riippumatonta ankaraa vastuuta, jota voidaan pitää toimittajan kannalta kohtuuttomana. Ehdotamme, että kohdassa ei tulisi määritellä kausaaliperusteita vaan toimittajan korvausvelvollisuus tulisi perustua normaaliin sopimusoikeudelliseen ekskulpaatiovastuuseen, jossa toimittajalla ei ole vahingonkorvausvelvollisuutta, mikäli se pystyy näyttämään toimineensa huolellisesti. Tätä ei tarvitse erikseen mainita ehdoissa, koska kyseinen sääntö on muutenkin sovellettavissa yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden mukaisesti. Lisäksi ehdotamme, että palvelutasosanktioiden ylittävä vahingonkorvausvastuu on voimassa vain mikäli näin on erikseen sovittu, koska sanktiot on yleisesti tapana määritellä vastaavissa sopimuksissa tilaajan ainoiksi oikeuskeinoksi siitä, että sovittuja palvelutasoja ei ole saavutettu. Lisäksi ehdotamme kohdan 21(1) ehtojen tarkentamista siten, että niistä käy yksiselitteisesti ilmi, onko kyseessä kumulatiivinen koko sopimuskauden kattava vastuunrajoitus vai maksimivastuu kunkin yksittäisen sopimusrikkomuksen osalta tai maksimivastuu jonkin tietyn 12 kuukauden aikana. Kohta 21(2): Ehdotamme ehtojen tarkentamista siten, että kohdasta käy yksiselitteisesti ilmi, onko kyseessä kumulatiivinen vastuunrajoitus vai maksimivastuu kunkin yksittäisen sopimusrikkomuksen osalta. Kohta 22(1iii): Olennaisten sopimusrikkomusten korjaamiselle tulisi määrittää joku tietty korjausaika (esim. 30 päivää) sen sijaan, että puhutaan kohtuullisesta ajasta.

7 7 Kohta 22(2i): Ehdotamme, että tuotteiden käytettävyyteen liittyvät ongelmat ja niihin liittyvät oikeuskeinot, kuten purkumahdollisuus, sovitaan tarkemmin palvelusopimuksessa. Joka tapauksessa haluamme kiinnittää huomiota siihen, että toimittajan antaman takuuajan ollessa oletuksena olevaa kolmen (3) kuukauden takuuaikaa merkittävästi pidempi voi ns. 30 päivän säännön vaikutus olla toimittajalle merkittävästi epäedullisempi. Kohta 22(2iii): Ehdotamme, että määrältään merkittävä -muotoilu poistetaan tulkinnanvaraisena ottaen huomioon myös sen, että toimittaja ei käytännössä tule ensimmäisenä toimenaan purkamaan sopimusta, mikäli viivästynyt määrä ei ole merkittävä. Kohta 23(1): Ehdotamme toimittajan olosuhteissa tapahtuneen olennaisen muutoksen selventämistä: mihin olosuhteisiin ja millaiseen muutokseen tässä kohdassa viitataan? Mikään olosuhteiden muutos, jolla ei ole merkitystä toimittajan kykyyn täyttää sopimusvelvoitteitaan, ei tulisi antaa tilaajalle sopimuksen purkuoikeutta. 2. ERITYISEHDOT LAITEHANKINNOISTA (VLAE) Kohta 1(1): Ks. yleisien ehtojen kohtaa 1(1) koskeva kommentti. Kohta 2(1): Kohta ei juuri tuo lisää siihen, mitä on sovittu jo yleisien ehtojen kohdassa 5(1). Soveltamisjärjestyksessä ennen yleisiä ehtoja sovellettavissa erityisehdoissa tulisi välttää päällekkäisyyksiä yleisien ehtojen kanssa ja keskittyä listaamaan vain yleisiä ehtoja pidemmälle menevät tai niistä poikkeavat velvoitteet. Kohta 3(1): Ks. kommentti edellä kohdassa 2(1). Yleiskommentti: Nämä erityisehdot eivät juuri tuo paljoakaan lisää siihen, mitä yleisissä ehdoissa on sovittu. Tämän vuoksi näiden erityisehtojen tarpeellisuutta tulisi pohtia uudelleen. 3. ERITYISEHDOT VALMISOHJELMISTOHANKINNOISTA (VVOE) Kohta 1(1): Ks. yleisien ehtojen kohtaa 1(1) koskeva kommentti.

8 8 Kohta 2(3): Valmisohjelmiston käyttö tulee olla rajattu vain tilaajan omaan sisäiseen toimintaan ja tilaajalle myönnetty oikeus tulisi lähtökohtaisesti olla siirtokelvoton jos siihen ei ole toimittajan etukäteen antamaa lupaa. Siirto toiselle valtionhallinnon yksikölle voi olla rajoitetusti mahdollinen ilman toimittajan lupaa, mikäli siirronsaaja sitoutuu kirjallisesti noudattamaan lisenssiehtoja, ohjelmistoa käytetään vain siirrettyjen toimintojen jatkamiseen eikä lisenssin hyödyntämisen laajuudessa tapahdu muutoksia. Lähdekielisen aineiston haltuunsaantia ja sen käyttöä sääntelevät lisenssiehdot tulisi sopia näiden erityisehtojen sijaan erillisessä escrowsopimuksessa, joihin tässä voitaisiin ainoastaan viitata. Kohta 4(1): Käytettävyyden tasoa koskevat ehdot tulisi sopia kokonaan soveltuvassa palvelusopimuksessa, minkä vuoksi ehdotamme korkeaa käytettävyyttä koskevan vaatimuksen poistamista. Jos ohjelmisto ei ole kriittinen tilaajan toiminnan kannalta, ei tilaaja välttämättä aina halua maksaa siitä, että toimittaja takaa korkean käytettävyyden. Kohta 5(1): Kohdan merkitys jää hieman epäselväksi käytetyn muotoilun vuoksi. Kohta 6(1): Oletusarvoinen 12 kuukauden takuu vaikuttaa pitkältä valmisohjelmistoille normaalisti luvattavaan 90:n päivän takuuseen verrattuna. 4. ERITYISEHDOT TILAAJAN SOVELLUSHANKINNOISTA (VTSE) Kohta 1(1): Ks. yleisien ehtojen kohtaa 1(1) koskeva kommentti. Kohta 5(1): Kohdassa tulisi sopia yksityiskohtaisemmin uusintatestin suorittamisesta ja tilaajan oikeuskeinoista, mikäli toimitusta ei voida edelleenkään hyväksyä. Kohta 6 (1iii): Ristiinviittaukset eri ehtojen välillä ovat hieman epäselviä. Virheiden korjaamisen osalta sopimuksessa tulisi määrittää tilaajan velvollisuudet avustaa toimittajaa virheiden korjauksessa, kuten esimerkiksi antamalla toimittajalle kaikki virheiden korjaamiseen tarvittavat tiedot. Lisäksi siinä tulisi todeta, että kaikkia virheitä ei välttämättä aina pystytä korjaamaan. Kohta 7(3): Ks. lisenssinsiirtoa koskevat kommentit VVOE ehtojen kohdassa 2(3).

9 9 5. ERITYISEHDOT PALVELUISTA (VYPE) Kohta 1(1): Ks. yleisien ehtojen kohtaa 1(1) koskeva kommentti. Kohta 7(1)-(2): Ks. kommentit VLAE ehtojen kohtaan 2(1). Lontoossa IT-OIKEUDEN YHDISTYS R.Y. Arto Linnervuo Registered European Lawyer, Lontoo/Yhdistynyt Kuningaskunta IT-oikeuden Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

SEUTUKESKUS OY HÄME POIKKEAMAT JULKISEN HALLINNON IT-HANKINTOJEN YLEISIIN SOPIMUSEHTOIHIN (JIT 2007)

SEUTUKESKUS OY HÄME POIKKEAMAT JULKISEN HALLINNON IT-HANKINTOJEN YLEISIIN SOPIMUSEHTOIHIN (JIT 2007) SEUTUKESKUS OY HÄME POIKKEAMAT JULKISEN HALLINNON IT-HANKINTOJEN YLEISIIN SOPIMUSEHTOIHIN (JIT 2007) 1 (5) Yleistä Tämän dokumentin numerointi noudattaa JIT 2007 -ehtojen numerointia ja viittaa näin ollen

Lisätiedot

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS 20.4.2015 IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA 1 1.1 SOVELTAMINEN Näitä erityisehtoja sovelletaan ohjelmistojen tai niiden osien toimituksiin ketterien

Lisätiedot

JIT 2015: Erityisehtoja laitehankinnoista

JIT 2015: Erityisehtoja laitehankinnoista Haaga-Helian palvelinvirtualisointiympäristön laajennus Sopimuksen päiväys ja nro: xx.xx.2016 Liite nro: 4 JIT 2015: Erityisehtoja laitehankinnoista Sisällys 1 Soveltaminen... 1 2 Määritelmät... 1 3 Oikeudet...

Lisätiedot

IT2010 EJT ERITYISEHTOJA TIETOJÄRJESTELMÄN JA ASIAKASKOHTAISEN OHJELMISTON TOIMITUKSESTA

IT2010 EJT ERITYISEHTOJA TIETOJÄRJESTELMÄN JA ASIAKASKOHTAISEN OHJELMISTON TOIMITUKSESTA LUONNOS 29.6.2009 IT2010 EJT ERITYISEHTOJA TIETOJÄRJESTELMÄN JA ASIAKASKOHTAISEN OHJELMISTON TOIMITUKSESTA 1. SOVELTAMINEN JA MÄÄRITELMÄT 1.1 Näitä erityisehtoja sovelletaan tietojärjestelmien ja asiakaskohtaisten

Lisätiedot

IT2015 EJT ERITYISEHTOJA TIETOJÄRJESTELMIEN JA ASIAKASKOHTAISTEN OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA

IT2015 EJT ERITYISEHTOJA TIETOJÄRJESTELMIEN JA ASIAKASKOHTAISTEN OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA IT2015 EJT ERITYISEHTOJA TIETOJÄRJESTELMIEN JA ASIAKASKOHTAISTEN OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA 1 SOVELTAMINEN 1.1 Näitä erityisehtoja sovelletaan tietojärjestelmien ja asiakaskohtaisten ohjelmistojen toimituksiin

Lisätiedot

IT2015 EKT-ehtojen käyttö

IT2015 EKT-ehtojen käyttö -ehtojen käyttö Erityisehtoja ohjelmistojen toimituksista ketterillä menetelmillä Näiden ohjeiden tavoitteena on helpottaa sopimista ketterien menetelmien käytöstä IT-alalla ja nostaa esiin keskeisiä sopimusta

Lisätiedot

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 5. Erityisehtoja laitehankinnoista

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 5. Erityisehtoja laitehankinnoista JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 5. Erityisehtoja laitehankinnoista Versio: 0.6 / 15.1.2014 Julkaistu: Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Soveltaminen... 2 2 Määritelmät...

Lisätiedot

Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö

Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö 2 1. Sopimuksen osapuolet Tämä sertifikaattitilisopimus ( Sopimus ) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: Järjestelmän Ylläpitäjä

Lisätiedot

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 8. Erityisehtoja tilaajan sovellushankinnoista avoimen lähdekoodin ehdoin

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 8. Erityisehtoja tilaajan sovellushankinnoista avoimen lähdekoodin ehdoin JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 8. Erityisehtoja tilaajan sovellushankinnoista avoimen lähdekoodin ehdoin Versio: 0.5 / 15.01.2014 Julkaistu: Voimassaoloaika: toistaiseksi

Lisätiedot

Taloyhtiö palveluita hankkimassa. Sopimukset ja kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

Taloyhtiö palveluita hankkimassa. Sopimukset ja kilpailuttaminen pähkinänkuoressa Taloyhtiö palveluita hankkimassa Sopimukset ja kilpailuttaminen pähkinänkuoressa 26.9.2019 Kristel Pynnönen, apulaispäälakimies Kiinteistöpalvelusopimukset: Käyttöala Tyypillisesti kiinteistöpalvelusopimuksilla

Lisätiedot

Ohjelmistosopimusten vakioehdot. T Tietotekniikkaoikeus (2 ov) Olli Pitkänen

Ohjelmistosopimusten vakioehdot. T Tietotekniikkaoikeus (2 ov) Olli Pitkänen Ohjelmistosopimusten vakioehdot T-76.632 Tietotekniikkaoikeus (2 ov) Olli Pitkänen Vakioehdot Vakiosopimuksella tarkoitetaan sopimusta, joka joltakin osiltaan solmitaan käyttämällä vakioehtoja eli yleisiä

Lisätiedot

JIT 2007 SOPIMUSEHDOT. Tiina Ashorn

JIT 2007 SOPIMUSEHDOT. Tiina Ashorn JIT 2007 SOPIMUSEHDOT Tiina Ashorn JIT 2007 EHDOT Julkisen sektorin IT hankintoja koskevat sopimusehdot (JIT 2007) korvaavat VYSE 1998 ehdot. Valtiohallinnon lisäksi nyt myös kuntien ja kuntayhtymien hyödynnettävissä.

Lisätiedot

Sopimuksen päiväys ja nro: (1) Toimittaja sitoutuu toimittamaan tilaajalle sopimuksessa yksilöidyt palvelut.

Sopimuksen päiväys ja nro: (1) Toimittaja sitoutuu toimittamaan tilaajalle sopimuksessa yksilöidyt palvelut. 8.10.2007 Julkisen hallinnon IT-hankintojen sopimusehdot ERITYISEHTOJA PALVELUISTA Sopimuksen päiväys ja nro: Liite nro: 1 SOVELTAMINEN (1) Näitä erityisehtoja noudatetaan valtion virastojen, liikelaitosten,

Lisätiedot

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010 YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 (5) STT:n yleiset sopimusehdot 1. Käyttöoikeus 2. Käyttöehdot 1 Kappale päivitetty 1.1.2016 alkaen. Asiakkaalla on oikeus käyttää STT:n palvelua ja/tai siihen sisältyviä aineistoja

Lisätiedot

ESIKATSELUKAPPALE IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERILLÄ MENETELMILLÄ

ESIKATSELUKAPPALE IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERILLÄ MENETELMILLÄ IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERILLÄ MENETELMILLÄ 1 SOVELTAMINEN 1.1 Näitä erityisehtoja sovelletaan ohjelmistojen tai niiden osien toimituksiin ketterien menetelmien projekteilla.

Lisätiedot

SOPIMUS [SOVELLUSHANKINNASTA]

SOPIMUS [SOVELLUSHANKINNASTA] Julkisen hallinnon IT- hankintojen sopimusehdot (JIT 2007) 1 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [JHS 166

Lisätiedot

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 6. Erityisehtoja konsultointipalveluista (JIT 2015 Konsultointi)

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 6. Erityisehtoja konsultointipalveluista (JIT 2015 Konsultointi) JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 6. Erityisehtoja konsultointipalveluista (JIT 2015 Konsultointi) Versio: 2.1 Julkaistu: 15.10.2015 Voimassaoloaika: toistaiseksi KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS Opintojaksopalautejärjestelmän rakentamisesta

SOPIMUSLUONNOS Opintojaksopalautejärjestelmän rakentamisesta 1 (5) SOPIMUSLUONNOS Opintojaksopalautejärjestelmän rakentamisesta 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: HAAGA-HELIA Oy Ab konserni Y- tunnus: 2029188-8 Osoite: Ratapihankatu 13, 00520 Helsinki Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite 7 1 (6) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa PISA 2021 -palvelusopimusta (Dnro ), jäljempänä

Lisätiedot

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen.

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen. LiiteSopimusliite JAR1825129 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 29.11.201822.10.2018 1 (5) JARDno-2017-1652 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa Sopimusta työterveyshuollon

Lisätiedot

Tamlans Oy:n yleiset myynti- ja toimitusehdot

Tamlans Oy:n yleiset myynti- ja toimitusehdot Tamlans Oy:n yleiset myynti- ja toimitusehdot 1 SOVELTAMISALA Näitä myynti- ja toimitusehtoja sovelletaan Oy Tamlans Ab:n ja ostajan välisessä kaupassa, mikäli osapuolet eivät joltain osin ole nimenomaisesti

Lisätiedot

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta Liite 1 Henkilötietojen käsittelyn ehtoihin Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta (Dnro

Lisätiedot

Sopimuksen päiväys ja nro:

Sopimuksen päiväys ja nro: Julkisen hallinnon IT-hankintojen sopimusehdot ERITYISEHTOJA TILAAJAN SOVELLUSHANKINNOISTA Sopimuksen päiväys ja nro: Liite nro: 1 SOVELTAMINEN (1) Näitä erityisehtoja tilaajan sovellushankinnoista noudatetaan

Lisätiedot

SOPIMUS [...] PALVELUSTA

SOPIMUS [...] PALVELUSTA Julkisen hallinnon IT- hankintojen sopimusehdot (JIT 2007) 1 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [JHS 166

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 23.3.2018 1 / 5 HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) (jäljempänä Tilaaja ) PL33, 00023 Valtioneuvosto Y-tunnus: 0244685-8

Lisätiedot

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Medbit Oy 1 SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT-12-2014 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Raision sosiaali- ja terveyskeskus Y- tunnus: 0204428-5 Osoite: PL 100, 20201 RAISIO Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

JIT 2015 -EHDOT KÄYTÄNNÖN KÄSIKIRJA

JIT 2015 -EHDOT KÄYTÄNNÖN KÄSIKIRJA Janne Järvenoja Olavi Köngäs Karolina Lehto Jussi Tokola Martin von Willebrand Kari Wirman JIT 2015 -EHDOT KÄYTÄNNÖN KÄSIKIRJA Talentum Pro Helsinki 2015 Talentum Media Oy sekä tekijät Yhteistyössä Lakimiesliiton

Lisätiedot

JUHTA - Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta

JUHTA - Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 2. Erityisehtoja tilaajan sovellushankinnoista avoimen lähdekoodin ehdoin (JIT 2015 Tilaajan sovellukset avoin lähdekoodi) Versio: 2.0

Lisätiedot

SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA

SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA LIITE 5A SOPIMUS SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Jyväskylän yliopisto Pl 35 40014 Jyväskylän yliopisto (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA. Molemmat Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet

SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA. Molemmat Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet LIITE 7: Sopimusluonnos 0(5) SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Toimittaja:

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS TIETOLIIKENNEYHTEYKSISTÄ

SOPIMUSLUONNOS TIETOLIIKENNEYHTEYKSISTÄ 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Mäntsälän kunta Y tunnus: 0129261-5 Osoite: Heikinkuja 4 04600 Mäntsälä Toimittaja: Y tunnus: Osoite: 2 SOPIMUKSEN TAUSTA JA TAVOITTEET Mäntsälän kunta on kilpailuttanut omien toimipisteidensä

Lisätiedot

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1 (5) SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Tilaajan yhteyshenkilö Toimittaja: Y-tunnus: Toimittajan yhteyshenkilö 2. Sovellettavat

Lisätiedot

Sopimuksen päiväys ja nro:

Sopimuksen päiväys ja nro: 8.10.2007 Julkisen hallinnon IT-hankintojen sopimusehdot YLEISET SOPIMUSEHDOT 2007 Sopimuksen päiväys ja nro: Liite nro: 1 SOVELTAMINEN (1) Näitä julkisen hallinnon IT-hankintojen yleisiä sopimusehtoja

Lisätiedot

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Soveltaminen... 2 1.2 Työmenetelmät... 2 2 TOIMITTAJAN VELVOLLISUUDET... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Tiedottaminen palvelun edistymisestä... 2 3 TILAAJAN

Lisätiedot

Käyttöehdot, videokoulutukset

Käyttöehdot, videokoulutukset Käyttöehdot, videokoulutukset Edita Publishing Oy PL 700, 00043 NORDIC MORNING www.editapublishing.fi Asiakaspalvelu www.edilexpro.fi edilexpro@edita.fi puh. 020 450 2040 (arkisin klo 9 16) 1 Yleistä Tämä

Lisätiedot

KULUTTJASOPIMUKSET. Matti Antikainen Energiaseminaari 23.3.2011 Tampere

KULUTTJASOPIMUKSET. Matti Antikainen Energiaseminaari 23.3.2011 Tampere KULUTTJASOPIMUKSET 23.3.2011 Tampere Matti Antikainen Energiaseminaari 23.3.2011 Tampere Laki ja rakentaminen Laki on pakottavaa oikeutta Ei koske kahden yksityishenkilön välistä riitaa Kuluttajansuojalain

Lisätiedot

[yksilöitynä käsiteltävät henkilötiedot ja käsittelyn kesto] [yksilöitynä henkilötietojen tyyppi ja rekisteröityjen ryhmät]

[yksilöitynä käsiteltävät henkilötiedot ja käsittelyn kesto] [yksilöitynä henkilötietojen tyyppi ja rekisteröityjen ryhmät] 1(5) L I I T E 5B T I E T O S U O J A 1. TARKOITUS Tällä tietosuojaliitteellä ( Tietosuojaliite ) [tilaaja] ( Tilaaja ) rekisterinpitäjänä ja käsittelijänä ja [toimittaja] ( Toimittaja ) henkilötietojen

Lisätiedot

Liite 3. Puitesopimusmalli

Liite 3. Puitesopimusmalli PUITESOPIMUS 1. PUITESOPIMUSTOIMITTAJA Pankkiyhteys: Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: 2. TILAAJA Oy Helsingin Asuntohankinta Ab Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: Tukholmankatu 2, 3. kerros, 00250 Helsinki 3. SOPIMUKSEN

Lisätiedot

Vain koulutuskäyttöön - Only for teaching IT2010 EAP ERITYISEHTOJA KONSULTOINTI- JA MUISTA ASIANTUNTIJAPALVELUISTA 1 SOVELTAMINEN

Vain koulutuskäyttöön - Only for teaching IT2010 EAP ERITYISEHTOJA KONSULTOINTI- JA MUISTA ASIANTUNTIJAPALVELUISTA 1 SOVELTAMINEN IT2010 EAP ERITYISEHTOJA KONSULTOINTI- JA MUISTA ASIANTUNTIJAPALVELUISTA 1 SOVELTAMINEN 1.1 Näitä erityisehtoja sovelletaan konsultointi- ja muihin asiantuntijapalveluihin (jäljempänä yhdessä asiantuntijapalvelu)

Lisätiedot

SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA

SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA Liite 3 Sopimusmalli SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Juupajoen kunta (jäljempänä myös Tilaaja ) Y-tunnus: Osoite: Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli')

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli') SOPIMUS VUOKRASOPIMUKSEN SIIRROSTA 1. SOPIJAPUOLET 1.1. Turun Teknologiakiinteistöt Oy (Y-tunnus: 2349955-3) Tykistökatu 6 B, Biocity 20520 Turku (jäljempänä 'Teknologiakiinteistöt') 1.2. Turun Yliopisto

Lisätiedot

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä 1 SOPIMUSLUONNOS, AULAPALVELUT 1.1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Ympäristökeskus PL 500, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Käyntiosoite: Viikinkaari 2 a, 00790 Helsinki Y-tunnus: 0201256-6

Lisätiedot

Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5.

Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5. SOPIMUS 1(7) SOPIMUS Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5.2020 Sisällysluettelo 1 SOPIJAPUOLET... 2

Lisätiedot

Toimittajan Kohteeseen toimittama kuituverkon liittymä mahdollistaa palvelukuvauksessa tarkoitetut viestintäverkon

Toimittajan Kohteeseen toimittama kuituverkon liittymä mahdollistaa palvelukuvauksessa tarkoitetut viestintäverkon 1 (5) MPY Mikonkatu 16 50100 Mikkeli MPY PALVELUT OYJ:N KUITULIITTYMIEN ERITYISEHDOT 1.6.2015 1. Yleistä Näillä sopimusehdoilla määritellään sopimuksen kohteena olevan kiinteistön, rakennuksen, huoneiston

Lisätiedot

MONIPALVELULIITTYMÄVERKKOON LIITTYMISEN ERITYISEHDOT. 1. Yleistä

MONIPALVELULIITTYMÄVERKKOON LIITTYMISEN ERITYISEHDOT. 1. Yleistä MONIPALVELULIITTYMÄVERKKOON LIITTYMISEN ERITYISEHDOT 1. Yleistä Näillä sopimusehdoilla määritellään sopimuksen kohteena olevan kiinteistön, rakennuksen, huoneiston tai vastaavan kohteen (jäljempänä Kohde)

Lisätiedot

Linnala Setlementti ry (Linnala)

Linnala Setlementti ry (Linnala) 1 SOPIMUS HENKILÖSTÖPALVELUN MYYNNISTÄ 1. Sopijapuolet Savonlinnan kaupunki (kaupunki) yhteys/vastuuhenkilö Linnala Setlementti ry (Linnala) 2. Sopimuksen tarkoitus Tässä sopimuksessa määritellään sopijapuolten

Lisätiedot

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 6. Erityisehtoja konsultointipalveluista (JIT 2015 Konsultointi)

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 6. Erityisehtoja konsultointipalveluista (JIT 2015 Konsultointi) JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 6. Erityisehtoja konsultointipalveluista (JIT 2015 Konsultointi) Versio: 2.0 Julkaistu: 22.9.2015 Voimassaoloaika: toistaiseksi KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

1/6. LIITE 7 Palvelutaso

1/6. LIITE 7 Palvelutaso 1/6 LIITE 7 Palvelutaso 1. MÄÄRITELMÄT... 2 2. NEUVONTA... 2 3. VIRHEIDEN KORJAAMINEN... 3 4. KIIREELLISYYSLUOKAT VASTEAIKA... 3 5. ALUSTAN YLLÄPITO... 4 6. ALUSTAN KEHITTÄMINEN... 4 7. PALVELUVASTEAIKOJEN

Lisätiedot

2.1. Vuokraoikeus, palvelun avaus, palvelu ja tietojen välittäminen

2.1. Vuokraoikeus, palvelun avaus, palvelu ja tietojen välittäminen Sopimusehdot 1. Osapuolet Aditro Oy ja Asiakas. Jatkossa Aditro Oy = Toimittaja. 2. Sopimuksen kohde 2.1. Vuokraoikeus, palvelun avaus, palvelu ja tietojen välittäminen Sopimuksen kohteena ovat Toimittajan

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 1. Yleiset sopimusehdot 2014

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 1. Yleiset sopimusehdot 2014 JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 1. Yleiset sopimusehdot 2014 Versio: 0.11 / 15.01.2014 Julkaistu: Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Soveltaminen... 3 2 Määritelmiä...

Lisätiedot

Skanskan vakiosopimusehdot materiaalihankinnassa

Skanskan vakiosopimusehdot materiaalihankinnassa Skanskan vakiosopimusehdot materiaalihankinnassa 1.9.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. SOPIMUSASIAKIRJAT... 2 1.1 Ehtojen tulkinta... 2 1.2 Tarjous... 2 1.3 Sopimusasiakirjojen pätevyysjärjestys... 2 2. MYYJÄN

Lisätiedot

Tilauksen kohteena olevan tuotteen ja/tai palvelun toimitus. Asiakkaan antamien tietojen nojalla laadittu ehdotus hankinnan ehdoista.

Tilauksen kohteena olevan tuotteen ja/tai palvelun toimitus. Asiakkaan antamien tietojen nojalla laadittu ehdotus hankinnan ehdoista. Yleiset sopimusehdot 1 Määritelmät Nämä ovat DC Net Works Oy:n (jäljempänä Toimittaja) tuottamissa hankintapalveluissa käytetyt yleiset sopimusehdot. Sopimus syntyy Tilaajan ja Toimittajan välillä Tilaajan

Lisätiedot

Rakennusalan töitä koskeva kuluttajasopimus (laskutyö yli 10 000 )

Rakennusalan töitä koskeva kuluttajasopimus (laskutyö yli 10 000 ) Tätä sopimuslomaketta käytetään urakkasopimuksissa, joiden sisältönä on Rakennusalan töitä koskevissa yleisiissä kuluttajasopimusehdoissa tarkoitettu kuluttujaurakka TILAAJA E-mail URAKOITSIJA E-mail Kaupparekisterinro

Lisätiedot

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 4. Erityisehtoja konsultointipalveluista

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 4. Erityisehtoja konsultointipalveluista JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 4. Erityisehtoja konsultointipalveluista Versio: 0.7 / 15.1.2014 Julkaistu: Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Soveltaminen...

Lisätiedot

Sopimus jatkuvista palveluista

Sopimus jatkuvista palveluista Sopimus jatkuvista ja Istekki Oy:n välillä Toimittajan dokumentinhallintajärjestelmässä tämä sopimus on yksilöity tunnisteella: 201v/nn Versio: 0.6 2 (7) Versio Päivä Laatija(t)

Lisätiedot

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX Hankinta: USB-muistitikut sähköiseen ylioppilaskokeeseen, dnro 1/221/2016 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1, SOPIMUSEHDOT SOPIMUS USB-MUISTITIKKUJEN TOIMITTAMISESTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta

Lisätiedot

SEMEL OY:N YLEISET EHDOT LAITTEIDEN, OHJELMISTOJEN JA PALVELUIDEN TOIMITUKSESTA

SEMEL OY:N YLEISET EHDOT LAITTEIDEN, OHJELMISTOJEN JA PALVELUIDEN TOIMITUKSESTA 1 (6) SEMEL OY:N YLEISET EHDOT LAITTEIDEN, OHJELMISTOJEN JA PALVELUIDEN TOIMITUKSESTA 1 SOVELTAMISALA Näitä yleisiä ehtoja laitteiden, ohjelmistojen ja palveluiden toimituksesta ("Yleiset ehdot") sovelletaan

Lisätiedot

Sopimuksen liite Henkilötietojen käsittelyn ehdot

Sopimuksen liite Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite SM1819922 1 (5) 02.03.02.00 SMDno-2018-237 Sopimuksen liite Henkilötietojen käsittelyn ehdot OHJE: Tarkista tämän ohjeen ehdot sekä tässä viitatut Sopimuksen määräykset ja liitteet. Kiinnitä vaatimusmäärittelyssä

Lisätiedot

METSURIPALVELUT

METSURIPALVELUT HANKINTASOPIMUS 1 (5) METSURIPALVELUT 2014-2015 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja: Espoon kaupunki / Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos PL 6400 Teirinsyrjä 4 02070 ESPOON KAUPUNKI Yhteyshlö etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS KOSKIEN NUMERON SIIRRETTÄVYYTTÄ MÄÄRÄAIKAISIS- SA SOPIMUKSISSA

VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS KOSKIEN NUMERON SIIRRETTÄVYYTTÄ MÄÄRÄAIKAISIS- SA SOPIMUKSISSA Päivämäärä / Datum /Date Nro / Nr / No. 8.9.2004 824/520/2004 Jakelussa mainitut JULKINEN VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS KOSKIEN NUMERON SIIRRETTÄVYYTTÄ MÄÄRÄAIKAISIS- SA SOPIMUKSISSA ASIANOSAINEN Finnet Com

Lisätiedot

Yritysyhteistyön sopimusjuridiikka. Sopimusjuridiikan perusteet Maarit Päivike, lakimies

Yritysyhteistyön sopimusjuridiikka. Sopimusjuridiikan perusteet Maarit Päivike, lakimies Yritysyhteistyön sopimusjuridiikka Sopimusjuridiikan perusteet 8.11.2016 Maarit Päivike, lakimies Miksi kirjallinen sopimus Yhteistyön väline Sopimusten merkitys korostuu usein silloin, kun asiat eivät

Lisätiedot

Puitesopimus - Saimaan talous ja tieto

Puitesopimus - Saimaan talous ja tieto Kaupunginhallitus 28.5.2018 Liite 1 209 - Saimaan talous ja tieto Oy:n toimittamista asiantuntija-, projekti- ja jatkuvista palveluista Mikkelin kaupunki 20.6.2018 Asiakas: Mikkelin kaupunki Sivu 1 Sisällysluettelo

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS H Ruotsinkielisten nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kilpailuttaminen

SOPIMUSLUONNOS H Ruotsinkielisten nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kilpailuttaminen Sopimus H053-16 1 (8) SOPIMUSLUONNOS H053-16 Ruotsinkielisten nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kilpailuttaminen 1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus,

Lisätiedot

Y-tunnus 0201256-6 Puhelin: kirjaamo 09-310 xxxxx. xxxxxxx (jäljempänä Toimittaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx Y-tunnus

Y-tunnus 0201256-6 Puhelin: kirjaamo 09-310 xxxxx. xxxxxxx (jäljempänä Toimittaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx Y-tunnus HELSINGIN KAUPUNKI PUITESOPIMUS H064-11-1 1 (5) PUITESOPIMUS 1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin hallintokeskus PL 1, 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6

Lisätiedot

SalesBooster Nopeuttaa myyntitulosten saavuttamista. Knowledge Investor Comset www.comset.fi www.comset.se www.comset.dk

SalesBooster Nopeuttaa myyntitulosten saavuttamista. Knowledge Investor Comset www.comset.fi www.comset.se www.comset.dk SalesBooster Nopeuttaa myyntitulosten saavuttamista SalesBooster - Mikä se on? Palvelu, joka Nopeuttaa myyntitulosten saavuttamista kiteyttämällä asiakaslupauksen helpommin ostettavaksi ja myytäväksi tuotteeksi

Lisätiedot

I Osa: Sopimusehdot [Siirrä nämä ehdot soveltuvin osin sopimukseen]:

I Osa: Sopimusehdot [Siirrä nämä ehdot soveltuvin osin sopimukseen]: Henkilötietojen käsittelyn ehdot Versio 4 Maaliskuu 2018 1 (7) OHJE: Tämä asiakirja sisältää sopimusehtoja, jotka voidaan ottaa osaksi Tilaajan ja Palveluntuottajan välistä sopimusta silloin, kun Palveluntuottaja

Lisätiedot

YRITYKSEN SOPIMUKSET

YRITYKSEN SOPIMUKSET YRITYKSEN SOPIMUKSET YRITYKSEN SOPIMUKSET Sopimuksin sovitaan osapuolten välisistä suoritteista, velvoitteista ja vastuista. Yrityksen kannattavuus on sidoksissa sen tekemiin sopimuksiin. Hyvät sopimukset

Lisätiedot

TOIMITUSSOPIMUS TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 5 1 (15) TOIMITUSSOPIMUS XX.XX.2012 5893/02.08.00/2011 1 SOPIJAOSAPUOLET

TOIMITUSSOPIMUS TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 5 1 (15) TOIMITUSSOPIMUS XX.XX.2012 5893/02.08.00/2011 1 SOPIJAOSAPUOLET TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 5 1 (15) 1 SOPIJAOSAPUOLET Toimittajan nimi (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus ja Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas) PL 111, 02070 Espoon kaupunki Y-tunnus 0101263-6 Sopijapuolien

Lisätiedot

JÄLLEENMYYNTISOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON PALVELUOSASTO INNOFACTOR OYJ

JÄLLEENMYYNTISOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON PALVELUOSASTO INNOFACTOR OYJ JÄLLEENMYYNTISOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON PALVELUOSASTO JA INNOFACTOR OYJ 16.6.2014 3815172.3 SISÄLLYSLUETTELO JÄLLEENMYYNTISOPIMUS... 3 OSAPUOLET... 3 SOPIMUKSEN TAUSTA JA TARKOITUS...

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

JUHTA - Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta

JUHTA - Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 3. Erityisehtoja tilaajan sovellushankinnoista muulla kuin avoimella lähdekoodilla (JIT 2015 Tilaajan sovellukset ei-avoin) Versio:

Lisätiedot

1.1 Näitä ehtoja sovelletaan palveluihin, joita Get it Right Helsinki Oy ( GIR ) tarjoaa asiakkaalle ( Asiakas ).

1.1 Näitä ehtoja sovelletaan palveluihin, joita Get it Right Helsinki Oy ( GIR ) tarjoaa asiakkaalle ( Asiakas ). LIITE 2 Get it Right Helsinki Oy Yleiset ehdot 1. SOVELTAMINEN JA MÄÄRITELMÄT 1.1 Näitä ehtoja sovelletaan palveluihin, joita Get it Right Helsinki Oy ( GIR ) tarjoaa asiakkaalle ( Asiakas ). 1.2 Palvelulla

Lisätiedot

Sopimuksen päiväys ja nro:

Sopimuksen päiväys ja nro: Julkisen hallinnon IT-hankintojen sopimusehdot YLEISET SOPIMUSEHDOT 2007 Sopimuksen päiväys ja nro: Liite nro: 1 SOVELTAMINEN (1) Näitä julkisen hallinnon IT-hankintojen yleisiä sopimusehtoja noudatetaan

Lisätiedot

LIITE 2. Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

LIITE 2. Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä LIITE 2 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa SOPIMUS TUUSULAN KUN- NAN KULJETUSPALVELUASIAKKAIDEN MAKSUJÄRJESTELMÄN SEKÄ KULJETUKSEN

Lisätiedot

LIITE 3: SOPIMUSLUONNOS KARTTAPOHJAISEN ARKKITEHTUURIHAKUPALVELUN TOTEUTUKSEN HANKINNASTA

LIITE 3: SOPIMUSLUONNOS KARTTAPOHJAISEN ARKKITEHTUURIHAKUPALVELUN TOTEUTUKSEN HANKINNASTA LIITE 3: SOPIMUSLUONNOS KARTTAPOHJAISEN ARKKITEHTUURIHAKUPALVELUN TOTEUTUKSEN HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Palveluntuottaja:

Lisätiedot

Yleistä Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot -ohjeistuksesta

Yleistä Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot -ohjeistuksesta JIT-sopimusehtojen päivitystarpeen selvitys Kyselyn kohteena oleva JHS-suositus löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta http://www.jhs-suositukset.fi/suomi/jhs1 Kyselyssä on useita sivuja: alussa on taustoittavia

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUSLUONNOS

PALVELUSOPIMUSLUONNOS Nro xxx/xxx/2009 LIITE 2 PALVELUSOPIMUSLUONNOS 1 Osapuolet ja yhteyshenkilöt Asiakas Työ- ja elinkeinoministeriö Alueiden kehittämisyksikkö/ Rakennerahastopolitiikkaryhmä PL 32 00023 VALTIONEUVOSTO Toimittaja

Lisätiedot

EVALUATIIVISEN SOVITTELUN SÄÄNNÖT

EVALUATIIVISEN SOVITTELUN SÄÄNNÖT RIL Sovittelu 1 (5) EVALUATIIVISEN SOVITTELUN SÄÄNNÖT I SOVITTELUN ALOITTAMINEN 1 Hakemus Asianosaisten on toimitettava sovittelun aloittamista koskeva kirjallinen hakemus liitteineen RIL Sovittelulle.

Lisätiedot

TOIMITUSSOPIMUS KIVIKON PÄIVÄKODIN OPPIMISYMPÄRISTÖN KALUSTEISTA

TOIMITUSSOPIMUS KIVIKON PÄIVÄKODIN OPPIMISYMPÄRISTÖN KALUSTEISTA Liite 5 Sopimusmalli (Kalusteet) TOIMITUSSOPIMUS KIVIKON PÄIVÄKODIN OPPIMISYMPÄRISTÖN KALUSTEISTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Kemin kaupunki Osoite: Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

WestStar Oy Aleksanterinkatu 17 B Lahti. Liite Henkilötietojen käsittely

WestStar Oy Aleksanterinkatu 17 B Lahti. Liite Henkilötietojen käsittely 1 WestStar Oy 24.5.2018 2223699-7 Aleksanterinkatu 17 B 15110 Lahti Liite Henkilötietojen käsittely 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Osapuolet 2. Tausta ja tarkoitus 3. Määritelmät 4. Käsittelyn kohde ja tarkoitus

Lisätiedot

IT2018 ETP ERITYISEHTOJA TIETOVERKON VÄLITYKSELLÄ TOIMITETTAVISTA PALVELUISTA (PILVIPALVELU)

IT2018 ETP ERITYISEHTOJA TIETOVERKON VÄLITYKSELLÄ TOIMITETTAVISTA PALVELUISTA (PILVIPALVELU) IT2018 ETP ERITYISEHTOJA TIETOVERKON VÄLITYKSELLÄ TOIMITETTAVISTA PALVELUISTA (PILVIPALVELU) 1 SOVELTAMINEN 1.1 Näitä erityisehtoja sovelletaan tietoverkon välityksellä toimitettaviin ohjelmistopalveluihin.

Lisätiedot

Pk-yrityksen sopimukset ja riskienhallinta

Pk-yrityksen sopimukset ja riskienhallinta Pk-yrityksen sopimukset ja riskienhallinta Marja Välilä Laurea-ammattikorkeakoulu www.laurea.fi Pk-yrityksen sopimukset ja sopimusriskit! Sopimukset kuuluvat olennaisesti kaikkeen yritystoimintaan. Prosessi!

Lisätiedot

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 2. Erityisehtoja tilaajan sovellushankinnoista

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 2. Erityisehtoja tilaajan sovellushankinnoista JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 2. Erityisehtoja tilaajan sovellushankinnoista Versio: 0.9 / 15.1.2014 Julkaistu: Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Soveltaminen...

Lisätiedot

SOPIMUS. Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) (jäljempänä Tilaaja) xxosasto PL VALTIONEUVOSTO

SOPIMUS. Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) (jäljempänä Tilaaja) xxosasto PL VALTIONEUVOSTO SOPIMUS [x.x.201x] [Drno xx/xx/2015] LIITE 5 SOPIMUS [X-PALVELUN] HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) (jäljempänä Tilaaja) xxosasto PL 30 00230 VALTIONEUVOSTO

Lisätiedot

PYSÄKÖINTIAUTOMAATTIPÄIVITYS HANKINTASOPIMUSLUONNOS, 7.5.2015. Helsingin kaupungin Rakennusvirasto, palveluosasto (jäljempänä Tilaaja) Osoite:

PYSÄKÖINTIAUTOMAATTIPÄIVITYS HANKINTASOPIMUSLUONNOS, 7.5.2015. Helsingin kaupungin Rakennusvirasto, palveluosasto (jäljempänä Tilaaja) Osoite: 1 PYSÄKÖINTIAUTOMAATTIPÄIVITYS HANKINTASOPIMUSLUONNOS, 7.5.2015 1.1. Sopijapuolet Helsingin kaupungin Rakennusvirasto, palveluosasto (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin Palvelut Oy PL 9847,

Lisätiedot

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä:

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen (Sopimus) on tehty seuraavien osapuolten välillä: TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä: (1) Ranuan kunta (y-tunnus 0191974-8), Aapiskuja 6 B, 97700 Ranua ("Tilaaja"); ja (2) [ ] (y-tunnus [ ]), [LISÄÄ

Lisätiedot

Helsingin käräjäoikeus TARJOUSPYYNTÖ / Liite 4 1 (6) Keskeiset sopimusehdot. pp.kk.2014

Helsingin käräjäoikeus TARJOUSPYYNTÖ / Liite 4 1 (6) Keskeiset sopimusehdot. pp.kk.2014 Helsingin käräjäoikeus TARJOUSPYYNTÖ / Liite 4 1 (6) HANKINTASOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET Tilaaja Helsingin käräjäoikeus Porkkalankatu 13 00180 Helsinki Toimittaja Yritys X osoite 2. YHTEYSHENKILÖT 3. SOPMUKSEN

Lisätiedot

Linnala Setlementti ry (Linnala)

Linnala Setlementti ry (Linnala) 1 LUONNOS 6.8.2015 SOPIMUS HENKILÖSTÖPALVELUN MYYNNISTÄ 1. Sopijapuolet Savonlinnan kaupunki (kaupunki) yhteys/vastuuhenkilö Linnala Setlementti ry (Linnala) 2. Sopimuksen tarkoitus Tässä sopimuksessa

Lisätiedot

Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus

Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus Valtiokonttori Palvelusopimus 1 (6) Valtion IT-palvelukeskus 354/23/2009..20 PALVELUSOPIMUS Asiointitili-palvelusta Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki PL 14,

Lisätiedot

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA 1(5) VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA OSTAJANA Siilinjärven kunta ja MYYJÄNÄ Savon Kuituverkko Oy 2(5) 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Siilinjärven kunta Y-tunnus: 0172718-0 PL 5, Kasurilantie 1, 71800 SIILINJÄRVI

Lisätiedot

Hankintasopimusluonnos

Hankintasopimusluonnos Tarjouspyyntö 1(5) Hankintasopimusluonnos SOPIMUS [x]palveluiden TUOTTAMISESTA 1. OSAPUOLET TILAAJA Oulun kaupunki / [x] (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus: 0187690-1 PL 1 90015 Oulun kaupunki Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

Keskuskauppakamari, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry, Tietotekniikan liitto ry ja Teknologiateollisuus ry, 2009

Keskuskauppakamari, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry, Tietotekniikan liitto ry ja Teknologiateollisuus ry, 2009 IT2010 sopimusehdot LUONNOS 29.6.2009 TOIMITUSSOPIMUS 1. SOPIMUKSEN KOHDE Alla mainitut asiakas ja toimittaja ovat sopineet tässä sopimuksessa sovituin ehdoin siitä, että toimittaja toimittaa asiakkaalle

Lisätiedot

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelun käytettävyys ja sanktiot. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelun käytettävyys ja sanktiot. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta Sopimus -palvelusta Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01.08/2014 24.6.2014 Liite 1.1, Palvelun käytettävyys ja sanktiot Palvelun käytettävyys ja sanktiot Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3

Lisätiedot

Tampereen liikenteen tilannekuva. Puitesopimus LUONNOS

Tampereen liikenteen tilannekuva. Puitesopimus LUONNOS Tampereen liikenteen tilannekuva Puitesopimus LUONNOS 29.6.2015 1 Sisällys 1 Sopijapuolet... 2 2 Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde... 2 3 Sopimuksen voimaantulo ja sopimuskausi... 3 4 Sopimuksen irtisanominen...

Lisätiedot

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 KH&I-YSE 2000 26.1.2000 1(6) KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 1 Soveltamisala Yleisiä sopimusehtoja sovelletaan kiinteistönhoidossa ja kiinteistöjen isännöinnissä toimeksisaajan

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJEN TUOTANTOA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJEN TUOTANTOA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS LUONNOS 141117 1 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJEN TUOTANTOA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 Johdanto 1.1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki Y-tunnus: 0201256-6 Osoite: PL 1, 00099 HELSINGIN

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 SOPIMUS ASIANTUNTIJA- PALVELUSTA 4433/ (7) Sopijaosapuolet X Oy (jäljempänä Toimittaja) PL Y-tunnus

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 SOPIMUS ASIANTUNTIJA- PALVELUSTA 4433/ (7) Sopijaosapuolet X Oy (jäljempänä Toimittaja) PL Y-tunnus 1 (7) Sopijaosapuolet X Oy (jäljempänä Toimittaja) PL Y-tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Sopimuksen kohde ja tavoitteet ja Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas) PL 111 02070 ESPOON KAUPUNKI Y 0101263-6

Lisätiedot

Tilaajan yhteyshenkilö:

Tilaajan yhteyshenkilö: Sopimusmalli 1 SOPIMUS UIMAOPETUSPALVELUN TUOTTAMISESTA Sopimusosapuolet Yritys (jäljempänä palveluntuottaja) Osoite ja Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut (jäljempänä tilaaja) Jäljempänä termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot