Kuhmon yhteislukion lukuvuosisuunnitelma lukuvuonna

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuhmon yhteislukion lukuvuosisuunnitelma lukuvuonna 2009-2010"

Transkriptio

1

2 Kuhmon yhteislukion lukuvuosisuunnitelma lukuvuonna Opiskelijamäärä Päivälukio Vuosikurssi Opiskelijamäärä I 34 II 46 III 67 Yhteensä Opettajat Aikuisopiskelijat 6 OPISKELIJOITA 153 Lehtoreita on yhteensä yhdeksän, joista neljä yhteisiä perusopetuksen kanssa. Toistaiseksi voimassa olevia työsuhteita on yksi. Päätoimisia tuntiopettajia on neljä. Sivutoimisia tuntiopettajia on kuusi. Lukuvuonna lukion opettajista opettaa myös perusopetuksen puolella yksi opettaja ja KAO:n Kuhmon toimipaikassa yhteensä kolme opettajaa 3. Erityistehtävä(t) ja / tai painopistealueet Kuhmon yhteislukiolla on ilman Opetusministeriön myöntämää erillisrahoitusta toimiva musiikkilinja, jossa opiskelee joka neljäs kuhmolainen lukiolainen, 25 % lukiolaisista. Profiloituminen musiikkiin toteutettiin Kuhmon kaupungin sivistyslautakunnan päätöksellä vuonna 2000 Kuhmon kaupungin strategian ja vahvuuksien mukaisesti. Kainuun maakunta -kuntayhtymän koulutuslautakunta on hyväksynyt Kuhmon toisen asteen tulevaisuuspolku -asiakirjan loppuraportin, jossa korostetaan, että Kuhmon yhteislukion kivijalka on musiikkipainotteisuus. 4. Lukuvuoden keskeiset tavoitteet ja toiminta tavoitteiden saavuttamiseksi Ydintavoite: Kaikessa koulun toiminnassa korostetaan opiskelijan kokonaisvaltaista etua. 4.1 Koulutyön yhteisöllisyys Piilolan koulukiinteistössä Toimenpiteet tavoitteen toteuttamiseksi: Peruskorjauksen loppuunsaattaminen, ongelmakohtien hahmottaminen koko kouluyhteisön toimesta ja puutteiden korjaaminen.

3 4.1.2 Jatketaan turvallisuus- ja kriisisuunnitelmien päivittämistä ja niihin liittyviä harjoituksia Koulun tapahtumat, teemapäivät ja aihekokonaisuudet suunnitellaan ja toteutetaan opiskelijalähtöisesti yhteisöllisyyttä uudessa kiinteistössä edistäviksi Opetus- ja opiskelijayhteistyötä suunnitellaan ja mahdollisuuksien mukaan toteutetaan KAO:n Kuhmon toimipaikan, Kuhmon perusopetuksen ja muiden yhteistyökoulujen kanssa Koulun opiskelijapohjan ja koulun tulevaisuuden turvaaminen Toimenpiteet tavoitteen toteuttamiseksi: Koulun markkinointia jatketaan tuottamalla monipuolista ajantasaista materiaalia kotisivuille ja intranetiin sekä huolehditaan materiaalin ylläpidosta. Valmistetaan esitteitä ja yhteistyössä Intostationin kanssa esittely-dvd Koulun kotisivut uudistetaan syksyn 2009 aikana Tiedotetaan opiskelumahdollisuuksista Kuhmon yhteislukiossa ja erityisesti sen musiikkilinjalla kuhmolaisille peruskoululaisille ja heidän vanhemmilleen sekä rajantakaisten alueiden suomen kieltä opiskeleville nuorille Tiedotetaan musiikkilinjan opiskelumahdollisuuksista myös Pohjois- ja Itä- Suomen peruskoulun päättäville nuorille sekä musiikkileirien osallistujille Markkinoinnissa tehdään yhteistyötä myös Oulun ja Lapin läänien seurakuntien nuorisotoimen kanssa. 4.3 Koulutuksen korkea laatu Toimenpiteet tavoitteen toteuttamiseksi: Turvataan pätevän, motivoituneen ja monitaitoisen opetushenkilöstön saanti Kannustetaan opettajia hakeutumaan täydennyskoulutukseen. Käytetään kuuden tunnin veso -koulutus oman oppiaineen opetusmenetelmien päivittämiseen ja/tai uuden opetusteknologian mahdollisuuksiin tutustumiseen Rohkaistaan ja koulutetaan opettajia käyttämään monipuolisia opetusmenetelmiä ja uutta teknologiaa omassa opetuksessaan Opettajat ja ryhmänohjaajat antavat opiskelijoilleen enemmän palautetta opinnoissa menestymisestä Jatko-opintoihin liittyvää eri alojen ohjausta ja tiedotusta lisätään opintoohjauksen pakollisen kurssin sisältöön sekä muuhun opetukseen Kannustetaan opettajia käyttämään ISOverstaan materiaalia myös lähiopetuksessa Oman koulun sisäistä sekä eri yhteistyökoulujen välistä opettajayhteistyötä kehitetään mm. aineryhmätyöskentelyn avulla. 4.4 Koulun opetustarjonnan turvaaminen Toimenpiteet tavoitteen toteuttamiseksi: Pyritään turvaamaan koulun taloudelliset resurssit Kuhmon toisen asteen tulevaisuuspolku -asiakirjan loppuraportin mukaisesti.

4 4.4.2 Suunnitellaan ja toteutetaan etäopetusta Kainuun lukioiden kanssa niissä opetusryhmissä, joissa opiskelijamäärä jäisi muuten vähäiseksi Opettajia perehdytetään etä- ja verkko-opetuksen mahdollisuuksiin Toteutetaan etäopetusyhteistyötä Kuusamon lukion kanssa tehdyn sopimuksen mukaan B3-venäjän kielessä ja A2-ranskan kielessä Pyritään pitämään lähiopetuksen määrä riittävänä niissä opetusryhmissä joissa opiskelijamäärä on riittävän suuri Jokainen opiskelija pyrkii suorittamaan vähintään yhden verkkokurssin lukiokoulutuksen aikana. Koulu hyödyntää ISOverstaan palveluja niissä opetussuunnitelman mukaisissa kursseissa, joita koulu itse ei tarjoa. 4.5 Opiskelijoiden kokonaishyvinvoinnista huolehtiminen Toimenpiteet tavoitteen toteuttamiseksi: Ryhmänohjaustunnit pidetään 75 min mittaisena ja niiden sisällöt suunnitellaan opinto-ohjaajan, ryhmänohjaajien ja koulukuraattorin kanssa yhteistyössä. Henkilökohtaisessa ryhmänohjauksessa (10-15 min) keskustellaan opiskelijalle tärkeistä asioista Koulukuraattori on opiskelijoiden käytettävissä joka keskiviikko Turvataan kouluterveydenhoitajan palvelut lukiolaisille neuvottelemalla suuremmasta kouluterveydenhoitajan työpanoksesta lukiolla Tuetaan oppilaskunnan omaehtoista toimintaa kouluyhteisön hyvän ilmapiirin säilyttämisessä Tuetaan tutoreita suunnittelemaan ja toteuttamaan lukion markkinointia yhteistyössä ohjaajiensa, opinto-ohjaajan sekä koulun markkinointityöryhmän kanssa koulun päättäville ikäluokille. Tuetaan tutoreita toimimaan ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden ohjaamisessa ja koko koulun yhteisöllisyyden rakentamisessa Ensisijaisesti ryhmänohjaajat, opinto-ohjaaja, kuraattori, mutta myös muu henkilökunta toimii tiiviissä yhteistyössä opiskelijoiden huoltajien kanssa. 5. Koulutyön yleinen järjestäminen 5.1 Koulun johtaminen, johtoryhmä Koulun johtajana toimii rehtori. Koulun johtoryhmään kuuluvat rehtori, vararehtori ja oppilaskunnan ohjaaja, opettajien valitsema edustaja sekä kaksi oppilaskunnan edustajaa. Johtoryhmä käsittelee koulutyöhön liittyviä asioita, vastaa koulun kehittämisestä ja valmistelee opettajainkokoukselle päätettäväksi vietäviä asioita. 5.2 Koulun työaika (lukuvuosi, lukukaudet ja oppilas- / opettajatyöpäivien määrä, lomat, jaksot) syyslukukausi ke ti kevätlukukausi to la syysloma ma su (vko 43) joululoma ke ke talviloma ma su (vko 10)

5 JAKSOTUS Koulu toimii 5-jaksojärjestelmällä. Esimerkki kiertotuntikaaviosta Aika ma ti ke to pe ruokailu Kiertotuntikaavio vaihtuu joka jaksossa. Työpäivän (ma-to) viimeinen tunti on eli 15 minuuttia lyhyempi kuin muut tunnit. Puuttuvat minuutit korvataan niin, että neljä palkkia on 1 ½ kertaa kukin perjantain viimeisellä tunnilla. Koeviikko Jokaisen jakson lopussa pidetään koeviikko, jolloin järjestetään kurssikokeet. Koeviikon ensimmäisenä päivänä kokeet alkavat iltapäiväkokeella klo.12.10, koe päättyy klo Muina päivinä kokeet alkavat klo 9.10 ja kestävät klo 11.55:teen saakka. Kokeesta saa poistua aikaisintaan klo Laskimet sallitaan vain opettajan luvalla. Kutakin kurssikoetta edeltävänä päivänä on kokeeseen valmistava pohjatunti klo alkaen. Pohjatunnilla käsitellään opiskelijoiden toivomia aiheita sekä kerrataan koealueen aiheita. Koeviikolla järjestetään opetusta ainoastaan taito- ja taideaineissa ja niillä kursseilla, joilla ei pidetä koetta. 5.3 Poikkeukset työjärjestykseen, teemapäivät ja -viikot, retket, leirikoulut Poikkeukset työjärjestykseen: vuosiluokan ryhmäytymisiltapäivä ke klo KELA -info to klo tutorien päivystys pe yo-kuuntelut ma-ke nahkiaiset ma klo 17 alkaen 7. aloittavan vuosiluokan vanhempainilta ke yo-kokeet Kaksi kampusta -tapahtuma Kajaanissa 07-ryhmille ti Zest Future -seminaari viikolla opiskelijoiden päivätyökeräyspäivä ja opettajien koulutuspäivä pe matka Hombergin musiikkipainotteiseen lukioon Saksaan marras-joulukuussa 13. Spoonface-teatteriesitys ti klo yo-tutkintoon osallistuvien vanhempainilta ke 4.11.

6 15. kansainvälisyysiltapäivä to klo abipäivä Oulun yliopistossa to avoimet ovet pe itsenäisyyspäivän päivänavaus / syksyn yo-juhla pe Venäjän kielen opiskelijoiden Pietarin matka kehitysmaakauppa pe koulukiertue ma-ke glögijuhla ja joulukirkko ti kansanmusiikin workshop musiikkilinjalaisille to perusopetuksen luokat lukiolla, koulukiertue-esitys, ainevalintaesittelyt to yo-kuuntelut ja kirjalliset kokeet penkkarit to vanhojentanssit pe talviliikuntapäivä ke musikaaliesitykset huhti-toukokuussa 30. bändimatinea/iltajamit la yliopisto-opintomatka 08AB ma ke koeviikon viimeinen päivä pe kevään ylioppilasjuhla la 5.6. Opintomatkat, vierailut ja esiintymiset Lukuvuoden aikana musiikkilinjan opiskelijat opettajineen harjoittelevat, esiintyvät ja markkinoivat kouluamme paikkakunnan tilaisuuksissa, kuin myös paikkakunnan ulkopuolella, myös maan rajojen ulkopuolella. Eri liikuntalajeissa osallistutaan harjoituksiin, kilpailuihin ja leireille myös paikkakunnan ulkopuolella. Myös muiden oppiaineiden tunneilla tehdään retkiä lähikohteisiin sekä vierailuja. 5.4 Kodin ja koulun yhteistyö Koulu on aloitteellinen kotien/vanhempien ja huoltajien kanssa tehtävässä yhteistyössä, jonka tavoitteena on tukea opintojen etenemistä sekä edistää opiskelijan terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Yhteydenpito koteihin on ryhmänohjaajien ja opinto-ohjaajan tehtävä. Koulu tiedottaa opintojen etenemisestä koteihin jaksotodistusten avulla. Myös ongelmatilanteissa, yleisimmin epäselviä poissaoloja selvitettäessä tai kurssikertymän vähäisyyden tai opintosuoritusten heikkouden takia ryhmänohjaajat ja koulukuraattori ottavat yhteyttä huoltajiin. Kolmen lukiovuoden aikana pidetään vähintään kaksi vanhempainiltaa. Keskiviikkona 9.9. pidetään lukion aloittavien opiskelijoiden vanhempainilta, jossa asiantuntijapuheenvuoron pitää kuraattori Jukka Mannermaa. Keskiviikoksi 4.11 kutsutaan ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvien opiskelijoiden vanhemmat koululle ylioppilaskirjoituksiin ja jatko-opintohin liittyvistä asioissa. Vanhempainiltojen yhteyteen järjestetään opiskeluvaiheeseen ja nuorten elämäntilanteisiin liittyviä asiantuntijapuheenvuoroja. Vanhempainilloissa esitellään koulua, koulun toimintakäytäntöjä ja järjestetään mahdollisuuksia vanhempien ja opettajien vuoropuhelulle.

7 5.5. Muu yhteistyö Lukio toimii yhteistyössä Kainuun lukioiden ja KAO:n toimipaikkojen kanssa mm. venäjän kielen ja kulttuurin kehittämiseen liittyvissä hankkeissa. Lukio toimii yhteistyössä Kuhmon perusopetuksen Tuupalan koulun ja KAO:n Kuhmon toimipaikan kanssa, muutamilla lukion opettajilla on opetusvelvollisuuteen laskettavia tunteja näiltä kouluilta. Lisäksi lukio ostaa erityisopettajan palvelut Tuupalan koululta. Kuhmon Kamarimusiikkifestivaali tarjoaa lukiolle Festivaalinjärjestämiskurssin. Yhteistyössä Intostation-hankkeen kanssa suunnitellaan Kuhmon yhteislukion alumnitoimintaa, Kuhmon kaupungin yrittäjäkasvatusstrategiaa sekä tarjotaan lukiolaisille projekti- ja johtamisteemoja sisältävää Zest Makers -koulutusta. Lukio toimii yhteistyössä Kuhmon seurakunnan, Kuhmon kaupungin nuorisotoimen ja Kuhmon 4H -yhdistyksen kanssa mm. järjestämällä ryhmäytymisiltapäivän aloittavalle vuosiluokalle. Lukio hyödyntää Kuhmon kansalaisopiston opetustarjontaa lukiolaisten valittavaksi. Lukio suunnittelee musiikkikampus -hanketta, jossa yhteistyökumppaneina ovat Kuhmon musiikkiopisto, Kuhmon perusopetus, Kuhmon kansalaisopisto, Juminkeko, Kuhmon kulttuuritoimi ja Kuhmo-talo, Kuhmon kamarimusiikki, Kuhmon seurakunta ja Kuhmon yrittäjät. 6. Opiskelun tukitoimet Kuhmon yhteislukiolla on opiskelijahuollon ja opiskelijoiden ohjaamisen suunnitelma, ohjeet kriisitilanteen varalta sekä erityisen tuen suunnitelma, jonka mukaisesti erilaisia oppijoita tuetaan heidän opiskelussaan yksilölliset taipumukset huomioon ottaen. Erityistukea tarvitsevan opiskelijan opiskelun järjestäminen kuuluu opiskelijahuoltoryhmän tehtäviin. Koulussa työskentelee koulukuraattori yhden päivän viikossa. Koulussa toimii opiskelijahuoltoryhmä, joka kokoontuu tarvittaessa noin kerran kuukaudessa käsittelemään opiskelijahuoltosuunnitelman mukaisia asioita. Opiskelijahuoltoryhmän vakinaisina jäseninä ovat rehtori, opinto-ohjaaja, kouluterveydenhoitaja sekä koulukuraattori (pj.). Lisäksi kokouksiin osallistuvat ne ryhmänohjaajat, joiden opiskelijoiden asioita on esillä. Myös opiskelija ja hänen huoltajansa kutsutaan opiskelijahuoltoryhmän kokoukseen käsiteltäessä yksittäisen opiskelijan asioita. Nivelvaiheen yhteistyö toimii Tuupalan koulun kanssa. 6.1 Ryhmänohjaus Opiskelijat kuuluvat vuosikursseittain nimettyihin ohjausryhmiin, joilla kullakin on oma ryhmänohjaaja, joka ohjaa omaa ryhmäänsä kolmen lukiovuoden ajan. Ensisijaisesti ryhmänohjaajan tehtävänä on huolehtia ryhmänsä opiskelijoiden opiskeluun ja muuhun koulunkäyntiin liittyvistä asioista. Ryhmänohjaaja huolehtii opiskelijoista ohjaamalla henkilökohtaisesti tai pienryhmissä sekä pitämällä ryhmäohjaajan tunteja, muita kokoontumisia ja käyttämällä muita tiedotus- ja ohjausmuotoja.

8 Ryhmänohjaaja auttaa opiskelijaa myös opinto-ohjelman laatimisessa ja seuraamisessa. Hän seuraa ryhmänsä opintoja ja keskustelee muiden opettajien kanssa opintojen edistymisestä. Ryhmänohjaaja osallistuu opiskelijahuoltoryhmän kokouksiin, joissa käsitellään tarvittaessa yksittäisten opiskelijoiden opintoihin liittyviä vaikeuksia. Ryhmänohjaaja vastaa ryhmänsä osalta myös kodin ja koulun yhteistyöstä ja informoi vanhempia. Lukiolaisen kuuluu osallistua ryhmänohjaajan neuvonta- ja informaatiotapaamisiin, joita pidetään vähintään kaksi kertaa jaksoa kohden (ryhmänohjaajan 75 min mittainen tunti ja henkilökohtainen min mittainen tapaaminen). 6.2 Opinto-ohjaus Opinto-ohjaus sisältää sekä yksilöohjausta että luokkaopetuksena toteutettavia kursseja. Opetussuunnitelman mukainen pakollinen kurssi suoritetaan kolmen opiskeluvuoden aikana. Tähän kurssiin sisältyvät opinto-ohjaajan pitämät ohjaustilaisuudet sekä opintokäynnit ja -matkat sekä jatko-opintoalojen esittelyt. Opiskelijaa ohjataan opintosuunnitelman tekemisessä, kurssivalinnoissa sekä jatko-opintoihin hakeutumisessa ja ammatinvalinnassa. Opinto-ohjaaja ohjaa erikseen myös opintojensa nopeuttajia, neljän vuoden opiskelijoita, aikuisopiskelijoita sekä kaikkia ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautuvia. Opinto-ohjaukseen kuuluu myös koulun yhteisiä tilaisuuksia (esim. oppilaitosesittelyjä). 6.3 Tukiopetus Tukiopetusta annetaan tarvittaessa. 6.4 Oppilashuolto Opiskelijahuoltotyöryhmän muodostavat koulukuraattori, ryhmänohjaaja, opinto-ohjaaja, terveydenhoitaja ja rehtori. Opiskelijan tilanteeseen halutaan puuttua koulussa, jos opiskelija ei ilmaannu kurssille, on kurssin aikana väsynyt tai häiritsevä tai jos opiskelijalla on paljon poissaoloja. Ennalta tiedettyihin poissaoloihin on haettava lupa ryhmänohjaajalta ja yli kolmen päivän poissaolon osalta rehtorilta. Kouluun palattuaan opiskelija selvittää poissaolonsa omaaloitteisesti aineenopettajalle. Poissaolojen selvitys tuo oikeuden osallistua kurssikokeeseen. Poissaolon varmentaa alle 18-vuotiaan osalta huoltaja ja 18 vuotta täyttäneen osalta opiskelija itse. Opettaja ratkaisee poissaolon syyn hyväksymisen. Luvattomat poissaolot vaikuttavat kurssiarvosanaan. Poissaolojen (myös hyväksyttyjen) ylittäessä yhden kolmasosan kurssin kokoontumiskerroista, kurssi jätetään arvostelematta. Opettajan kanssa voidaan sopia lisätehtävien suorittamisesta. Opiskelijan opiskelumenestykseen halutaan puuttua, jos jakson aikana tulee useita nelosia, keskiarvo jää alhaiseksi tai kurssien suoritustahti on liian hidas. Myös koulun järjestyssääntöjen noudattamatta jättämiseen, kuten tupakointiin ja päihteiden käyttöön reagoidaan. Jaksotodistukseen vaaditaan alle 18- vuotiaiden osalta huoltajan allekirjoitus.

9 6.5 Terveydenhoito Kouluterveydenhoitajan vastaanotto on Kainuun ammattiopiston Kuhmon toimipaikassa kuukauden 1. ja 3. tiistai klo Hammashoitolan tarkastukseen hakeutuminen tapahtuu ajanvarauslistojen avulla. Terveydenhoitaja toimittaa listat ilmoitustauluille ja ilmoittaa varatut ajat suuhygienistille. Kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä peritään sakkomaksu varatulta vastaanottoajalta, joka on ilmoittamatta jätetty käyttämättä. Koulukuraattori Jukka Mannermaa on opiskelijoiden tavattavissa kerran viikossa keskiviikkoisin opinto-ohjaajan työhuoneessa. Jos elämä tai koulunkäynti alkaa ahdistaa, eikä muista aikuisista löydy luottamuksellista keskustelukumppania, lukiolaisten käytettävissä ovat psykologi Aatos Karppinen, psykiatrian erikoissairaanhoitaja Kirsti Mikkonen ja sosiaalityöntekijä Päivi Tuohinen. 6.6 Muut opiskelijapalvelut 7. Arviointi Kuhmon yhteislukion opiskelijoilla on oikeus hakea maksullista asuntolapaikkaa KAO:n Kuhmon toimipisteen opiskelija-asuntolasta. Asuntolapaikka maksaa 85 /kk. Asuntolassa on valvonta klo arkipäivisin. Maakunnan koulutustoimialalla on käytössä lukioille yhtenäinen mittaristo, jolla arvioidaan lukioiden tuloskortissa asetettujen tavoitteiden toteutumista. Koulun tasolla arvioinnista vastaavat rehtori ja johtoryhmä. Tehtävänä on seurata koulun toiminnalle ja kullekin lukuvuodelle asetettujen tavoitteiden toteutumista, toteuttaa tarpeelliseksi katsottu arviointitietojen keruu ja esittää sisäisestä arvioinnista saadut tulokset koulun toiminnan suunnittelun ja jatkuvan kehittämistyön pohjaksi. Myös ulkoista (opetushallitus, tilastokeskus, lääninhallitus) arviointia varten kerättävä tieto toimitetaan johtoryhmälle.

10 8. TYÖMÄÄRÄ / OPETUSTUNNIT Rehtori, opettajat Koulu Kuhmon yhteislukio Lukuvuosi Tunnit tässä koulussa Tunnit muualla Opettajan kokonaistyömäärä, josta videoneuvotteluopetusta Opettajan nro Opettajan nimi (rehtori ja kaikki koulussa opetusta antavat opettajat) Luokkatunnit Erityistehtävät Muut tehtävät tuntia esim. PO, KAO tuntia kurssia 1 Tervo Tuula Piira Kaija 6 0,5 YOK 6,5 6,5 3 Mikkonen Aune 9,5 YOK 9,5 9,5 4 Komulainen Timo 18 1,5 YOK 19,5 1,8 21,3 5 Hannikainen Martti 17 1,5 YOK 18,5 18,5 6 Polvinen Kaisa 15 1 YOK Taskinen Maija 8,83 0,5 YOK 9,33 9,33 7 Piira Jukka 8 0,5 YOK 8,5 8,5 8 Vilén Eila 18 2,5 YOK 20,5 20,5 2 9 Koponen Maija 2 8,34 10,34 10,34 10 Väyrynen Risto 14,5 4 18,5 18,5 11 Juntunen Sanna 17 2 YOK 19 0,9 19,9 12 Kukkonen Tapio 6 1,1 7,1 12,3 19,4 13 Haverinen Timo Määttä Mira Ruokoja Hillevi Palsio Maija Kuha Ritva Kyllönen Jari Huotari Toni Komulainen Juhani Tuki- ja erityisopetus Yhteensä 171,83 23,44 195, ,27 2

Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yhteensä. Päätoimiset tuntiopettat. Lukiolähtöiset 9 5 14 Peruskoululähtöiset

Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yhteensä. Päätoimiset tuntiopettat. Lukiolähtöiset 9 5 14 Peruskoululähtöiset Kuhmon yhteislukion lukuvuosisuunnitelma lv. 2010 2011 1. Opiskelijamäärä lukuvuoden alkaessa 2. Opettajien määrä Päätoimiset tuntiopettat sivutoimiset tuntiopettajat Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk

Lisätiedot

Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yht. Kuhmon yhteislukio. Viranhaltijat Päätoimiset Sivutoimiset yht. Osa-aikaiset 5 5 18

Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yht. Kuhmon yhteislukio. Viranhaltijat Päätoimiset Sivutoimiset yht. Osa-aikaiset 5 5 18 Kuhmon yhteislukion lukuvuosisuunnitelma lv. 2011 2012 1. Opiskelijamäärälukuvuoden alkaessa 2. Opettajien määrä Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yht. Kuhmon yhteislukio 42 41 31 2 2 118 0 0

Lisätiedot

LUKUVUOSISUUNNITELMAN KÄSITTELY JA HYVÄKSYMINEN

LUKUVUOSISUUNNITELMAN KÄSITTELY JA HYVÄKSYMINEN Kuhmon kaupunki LUKUVUOSISUUNNITELMA Lukuvuosi 2013-2014 Koulu Kuhmon yhteislukio Toiminta-ajatus: Lukiosta turvallisesti tulevaisuuteen LUKUVUOSISUUNNITELMAN KÄSITTELY JA HYVÄKSYMINEN Opettajakunnan käsittely,

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMAN KÄSITTELY JA HYVÄKSYMINEN

VUOSISUUNNITELMAN KÄSITTELY JA HYVÄKSYMINEN Kuhmon kaupunki VUOSISUUNNITELMA Lukuvuosi 2014-2015 Koulu Kuhmon yhteislukio Toiminta-ajatus: Lukiosta turvallisesti tulevaisuuteen VUOSISUUNNITELMAN KÄSITTELY JA HYVÄKSYMINEN Opettajakunnan käsittely

Lisätiedot

Sotkamon lukion lukuvuosisuunnitelma lukuvuonna

Sotkamon lukion lukuvuosisuunnitelma lukuvuonna Sotkamon lukion lukuvuosisuunnitelma lukuvuonna 2009-2010 1. Opiskelijamäärä 373 23 Oulun lyseon lukion IB -linjan opiskelijaa 2. Opettajat, lukumäärä 32 3. Erityistehtävä(t) ja / tai painopistealueet

Lisätiedot

Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yhteensä. Sotkamon lukio 125 121 113 41 400. Päätoimiset. Lukiolähtöiset 18 10 8 36 Peruskoululähtöiset

Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yhteensä. Sotkamon lukio 125 121 113 41 400. Päätoimiset. Lukiolähtöiset 18 10 8 36 Peruskoululähtöiset Sotkamon lukio lukuvuosisuunnitelma lv. 21 211 1. Opiskelijamäärä lukuvuoden alkaessa 2. Opettajien määrä Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yhteensä Sotkamon lukio 125 121 113 41 4 4 Viranhaltijat

Lisätiedot

Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yht. Sotkamo 114 89 97 52 1 353 Kajaani 10 16 19 0 45 Pre -IB 18 18 IB Oulu 17 16 33 449

Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yht. Sotkamo 114 89 97 52 1 353 Kajaani 10 16 19 0 45 Pre -IB 18 18 IB Oulu 17 16 33 449 Sotkamon lukion lukuvuosisuunnitelma lv. 2011 2012 1. Opiskelijamäärä lukuvuoden alkaessa 2. Opettajien määrä Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yht. Sotkamo 114 89 97 52 1 353 Kajaani 10 16 19

Lisätiedot

1. OHJAUSSUUNNITELMA Ohjauksen työnjako ja sisällöt. Liite 4: Ohjaussuunnitelma Rehtori Opinto-ohjaaja. Ensimmäinen vuositaso

1. OHJAUSSUUNNITELMA Ohjauksen työnjako ja sisällöt. Liite 4: Ohjaussuunnitelma Rehtori Opinto-ohjaaja. Ensimmäinen vuositaso Liite 4: Ohjaussuunnitelma 1. OHJAUSSUUNNITELMA Lukion ohjaustoiminnan tavoitteena on auttaa opiskelijaa suunnittelemaan ja toteuttamaan omaa opinto-ohjelmaansa, tukea häntä oppimisen taitojen kehittämisessä

Lisätiedot

Kajaanin lukion ja aikuislinjan lukuvuosisuunnitelma lv. 2011 2012. Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yht. 215 203 192 47 25 682

Kajaanin lukion ja aikuislinjan lukuvuosisuunnitelma lv. 2011 2012. Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yht. 215 203 192 47 25 682 Kajaanin lukion ja aikuislinjan lukuvuosisuunnitelma lv. 211 212 1. Opiskelijamäärä lukuvuoden alkaessa 2. Opettajien määrä Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yht. 215 23 192 47 25 682 682 Viranhaltijat

Lisätiedot

TORNION YHTEISLYSEON LUKION OPISKELIJAHUOLTOSUUNNITELMA

TORNION YHTEISLYSEON LUKION OPISKELIJAHUOLTOSUUNNITELMA Liite 6. Tornion yhteislyseon lukion opiskelijahuoltosuunnitelma 1 (3) TORNION YHTEISLYSEON LUKION OPISKELIJAHUOLTOSUUNNITELMA LIITE 6.1. Kriisisuunnitelma OPISKELIJAHUOLLON TARKOITUS Opiskelijahuollon

Lisätiedot

Kajaanin lukion ja aikuislinjan lukuvuosisuunnitelma lv Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yhteensä

Kajaanin lukion ja aikuislinjan lukuvuosisuunnitelma lv Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yhteensä Kajaanin lukion ja aikuislinjan lukuvuosisuunnitelma lv. 2010 2011 1. Opiskelijamäärä lukuvuoden alkaessa Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yhteensä Kajaanin lukio 211 195 215 41 48 710 2. Opettajien

Lisätiedot

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

Savitaipaleen lukio 0758 TYÖSUUNNITELMA. Yleinen osa

Savitaipaleen lukio 0758 TYÖSUUNNITELMA. Yleinen osa Savitaipaleen lukio 0758 TYÖSUUNNITELMA Savitaipale lukuvuosi 2015 2016 Koulutie 7 54800 Savitaipale Etelä-Suomen lääni p. 040-7131899 lukio@savitaipale.fi http://www.peda.net/savitaipale/lukio KÄSITELTY:

Lisätiedot

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Kevään tapahtumia Huoltajakyselyn tuloksia Ylioppilaskirjoitukset ja hajauttaminen Opinto-ohjaajan katsaus Ryhmänohjaajan tapaaminen 16.4.2019 Toisen vuosikurssin

Lisätiedot

AKAAN LUKIO. Vanhempainilta 1A ja 1B

AKAAN LUKIO. Vanhempainilta 1A ja 1B AKAAN LUKIO Vanhempainilta 1A ja 1B 11.10.2018 ILLAN AIHEET lukion ja opettajien esittely tavoitteista lukio-opiskelusta KYSYMYKSIÄ JA KESKUSTELUA! 1.vuosikurssin ryhmänohjaajat 1A Tanja Merikari, ruotsi,

Lisätiedot

044 288 5426 Koulusihteeri Aune Kotimäki Puhelin (08) 615 54652, 044 7970 846 Opinto-ohjaaja Tapani Karjalainen Puhelin 044 2885 436

044 288 5426 Koulusihteeri Aune Kotimäki Puhelin (08) 615 54652, 044 7970 846 Opinto-ohjaaja Tapani Karjalainen Puhelin 044 2885 436 Koulu Kanslia Lähiosoite Lampitie 2 Postinumero 88300 Fax fax. (08) 6155 4653 Rehtori Anne Rautaparta Puhelin Postitoimipaikka Paltamo Sähköposti Matkapuhelin 044 288 5426 Koulusihteeri Aune Kotimäki Puhelin

Lisätiedot

Tervolan lukion ohjaussuunnitelma

Tervolan lukion ohjaussuunnitelma Tervolan lukion ohjaussuunnitelma Sisällys: 1. Ohjaustoiminnan tavoitteet... 3 2. Ohjauksen järjestäminen, työmuodot ja tehtävien jakautuminen... 3 3. Kodin ja oppilaitoksen yhteistyö... 5 4. Keskeiset

Lisätiedot

Ohjaus vuosiluokittain 1. vuosikurssi

Ohjaus vuosiluokittain 1. vuosikurssi Ohjaus vuosiluokittain 1. vuosikurssi Mitä? Kuka vastaa? Mitä tapahtuu? Milloin? n tuokiot Koulun säännöt ja toimintatavat Lukio-opintoihin perehdyttäminen Ryhmäytymisen tukeminen Lukio-opintojen kannalta

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 21.10.2015 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN LUKIO Lukuvuosisuunnitelma 2015-2016

LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN LUKIO Lukuvuosisuunnitelma 2015-2016 LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN LUKIO Lukuvuosisuunnitelma 2015-2016 Yhteystiedot Taavetin lukio Koulutie 4 54500 TAAVETTI Puh. 040 7123511 (kanslia), 040 5462354 (rehtori) E-mail: etunimi.sukunimi@luumaki.fi TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN LUKIO Toimintasuunnitelma lv. 2014-2015

LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN LUKIO Toimintasuunnitelma lv. 2014-2015 LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN LUKIO Toimintasuunnitelma lv. 2014-2015 Yhteystiedot Taavetin lukio PL 11 54501 TAAVETTI Puh. 040 7123511 (kanslia), 040 5462354 (rehtori) E-mail: etunimi.sukunimi@luumaki.fi TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMAN KÄSITTELY JA HYVÄKSYMINEN. Oppilaskunnan hallituksen kokouksessa viikolla Sivistyslautakunnan puheenjohtaja

KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMAN KÄSITTELY JA HYVÄKSYMINEN. Oppilaskunnan hallituksen kokouksessa viikolla Sivistyslautakunnan puheenjohtaja KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMA 2018 2019 OPPILAITOKSEN NIMI: Ähtärin lukio KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMAN KÄSITTELY JA HYVÄKSYMINEN Työyhteisön käsittely Päivämäärä 23.-28.8.2018 Oppilaiden osallisuus lukuvuosisuunnitelman

Lisätiedot

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Lisää teksti napsauttamalla Abien ryhmänohjaus ke 9.8.2017 Opiskelijailmoituslomake Tarkista, että tietosi pitävät paikkansa ja korjaa tarvittaessa vanhat tai virheelliset

Lisätiedot

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7 1/7 UTAJÄRVEN KUNTA Liite UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015 Lukuvuosi _2015-2016 OPETUSSUUNNITELMAN TOTEUTTAMINEN opetustunnit yleisopetus vkt sltk myöntänyt 136 käytössä 136 opiskelijamäärä vuosiluokittain

Lisätiedot

Reisjärven lukion ohjaussuunnitelma

Reisjärven lukion ohjaussuunnitelma Reisjärven lukion ohjaussuunnitelma OPPIMISEN OHJAUKSEN TAVOITE Ohjauksen tavoitteena on tukea opiskelijan kehittymistä oppijana, sekä ohjata opiskelijaa itsenäisyyteen ja vastuullisuuteen. Häntä ohjataan

Lisätiedot

3. OPISKELIJAN OHJAUS JA TUKEMINEN. 3.1 Yhteistyö kotien kanssa. 3.2 Ohjauksen järjestäminen. 3.2.1. Ohjauksen sisällöt ja työnjako

3. OPISKELIJAN OHJAUS JA TUKEMINEN. 3.1 Yhteistyö kotien kanssa. 3.2 Ohjauksen järjestäminen. 3.2.1. Ohjauksen sisällöt ja työnjako 3. OPISKELIJAN OHJAUS JA TUKEMINEN 3.1 Yhteistyö kotien kanssa Koti ja koulu ovat yhdessä vastuussa nuoren kasvusta hyvään aikuisuuteen. Molemmat tukevat opiskelijoita sekä opiskelua että hyvinvointia

Lisätiedot

OPETUSSUUNNITELMAAN PERUSTUVA VUOSITTAINEN SUUNNITELMA LUKUVUODEKSI

OPETUSSUUNNITELMAAN PERUSTUVA VUOSITTAINEN SUUNNITELMA LUKUVUODEKSI Suonenjoen lukio Työsuunnitelma lukuvuosi 2018-19 Käsittely Opettajakunta 8.8.2018 Koulutuslautakunta Päiväys: Suonenjoella 8.8.2018 Tuula Jalkanen rehtori OPETUSSUUNNITELMAAN PERUSTUVA VUOSITTAINEN SUUNNITELMA

Lisätiedot

Meri-Lapin seudullinen perusopetuksen ohjaussuunnitelma

Meri-Lapin seudullinen perusopetuksen ohjaussuunnitelma Meri-Lapin seudullinen perusopetuksen ohjaussuunnitelma SISÄLLYS 1 Ohjauksen järjestämisen rakenteet, sisällöt, tavoitteet ja toimintatavat... 4 1.1 Vuosiluokat 1-2... 4 1.1.1 Tavoitteet... 4 1.1.2 Sisällöt

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 13.10.2016 13.10.2016 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

Huoltajailta 17

Huoltajailta 17 17.10.2017 Huoltajailta 17 17 huoltajailta 17:00-18:00 Kahvit ruokalassa, opiskelijakunta 18:00-19:35 Ryhmänohjaajan tunti kotiluokissa 17A 301 17B 202 17C 407 17D 401 17E 208 17F 408 17G 307 Mika Rissanen

Lisätiedot

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta 28.9.2017 Ryhmä 16X Tärkeitä asioita kakkosella 1/3 Opintojen seuranta onnistuu parhaiten Wilman kautta. Huom! Huoltajan Wilma-tunnukset ovat voimassa siihen

Lisätiedot

Ohjaustoiminnan tavoitteena on opiskelijoiden hyvinvointi, lukio-opinnoissa eteneminen tavoitteellisesti sekä jatko-opintoihin sijoittuminen.

Ohjaustoiminnan tavoitteena on opiskelijoiden hyvinvointi, lukio-opinnoissa eteneminen tavoitteellisesti sekä jatko-opintoihin sijoittuminen. Siikajoen lukion ohjaussuunnitelma Yleistä Siikajoen lukion ohjaussuunnitelma on osa opetussuunnitelmaa ja perustuu Opetushallituksen Opetussuunnitelman perusteissa (2015) määriteltyihin sisältöihin. Ohjaussuunnitelmassa

Lisätiedot

PL TAAVETTI Puh (kanslia), (rehtori)

PL TAAVETTI Puh (kanslia), (rehtori) LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN LUKIO Lukuvuosisuunnitelma lv. 2017-2018 Yhteystiedot Taavetin lukio PL 11 54501 TAAVETTI Puh. 040 7123511 (kanslia), 040 5462354 (rehtori) E-mail: etunimi.sukunimi@luumaki.fi TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan 21.10.2015 Kaurialan lukio Vanhempainyhdistyksen vuosikokous Vanhempainyhdistyksen kahvitus Opettajien esittely Lukuvuoden kuulumisia Opinto-ohjaajien terveiset

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8.

pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8. ELOKUU pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8. ma 11.8. ti 12.8. ke 13.8. lukuvuoden aloitus klo 9.00 liikuntasalissa,

Lisätiedot

2015-16. Opinto-opas. Kerimäen lukio

2015-16. Opinto-opas. Kerimäen lukio 2015-16 Opinto-opas Kerimäen lukio Opinto-opas Näin opiskellaan Kerimäen lukiossa Tervetuloa opiskelemaan Kerimäen lukioon! Opintoihin liittyvissä kysymyksissä sinua neuvovat rehtori, opinto-ohjaaja ja

Lisätiedot

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 27.8.2014 päivitetty Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 Jyväskylän koulutuskuntayhtymän yhteistyötavoitteet lukioiden ja peruskoulujen kanssa Jokaisen peruskoulunsa päättävän nuoren tulisi löytää

Lisätiedot

PL TAAVETTI Puh (kanslia), (rehtori)

PL TAAVETTI Puh (kanslia), (rehtori) LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN LUKIO Lukuvuosisuunnitelma 2016-2017 Yhteystiedot Taavetin lukio PL 11 54501 TAAVETTI Puh. 040 7123511 (kanslia), 040 5462354 (rehtori) E-mail: etunimi.sukunimi@luumaki.fi TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät Sivistystoimiala 10.8. Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä Kaikki vastaajat

Lisätiedot

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA KIRKONKYLÄN KOULUN TIEDOTE LUKUVUODELLE 2017-2018 TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2017-2018 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi ti 15.8.2017 pe 22.12.2017 Kevätlukukausi

Lisätiedot

INARIN KUNTA LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA. Sivistyslautakunta 13.5.2009/47

INARIN KUNTA LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA. Sivistyslautakunta 13.5.2009/47 INARIN KUNTA LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA Sivistyslautakunta 13.5.2009/47 1 LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN SISÄLTÖ 1. Lisäopetuksen järjestämisen lähtökohdat ja opetuksen laajuus 3 2. Lisäopetuksen

Lisätiedot

Kalkkisten koulu 2015 2016

Kalkkisten koulu 2015 2016 Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2015 2016 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN NORMAALIKOULUN PERUSKOULUN JA LUKION OHJAUSSUUNNITELMA. 1. Ohjauksen järjestämisen rakenteet ja toimintatavat

JYVÄSKYLÄN NORMAALIKOULUN PERUSKOULUN JA LUKION OHJAUSSUUNNITELMA. 1. Ohjauksen järjestämisen rakenteet ja toimintatavat JYVÄSKYLÄN NORMAALIKOULUN PERUSKOULUN JA LUKION OHJAUSSUUNNITELMA Jyväskylän Normaalikoulun ohjaussuunnitelmassa kuvataan perusopetuksen oppilaanohjauksen ja lukion opinto-ohjauksen järjestämisen rakenteet,

Lisätiedot

RYHMÄNOHJAUS JA OPISKELIJAHUOLTO ESIMERKKINÄ LYSEONPUISTON LUKIO

RYHMÄNOHJAUS JA OPISKELIJAHUOLTO ESIMERKKINÄ LYSEONPUISTON LUKIO RYHMÄNOHJAUS JA OPISKELIJAHUOLTO ESIMERKKINÄ LYSEONPUISTON LUKIO TERVETULOA, UUDET YKKÖSET! ENSIMMÄISESSÄ JAKSOSSA: VALMIIT LUKUJÄRJESTYKSET KAIKKI TUNNIT SAMAN RYHMÄN KANSSA VIIKOITTAISET TAPAAMISET OPON

Lisätiedot

Suonenjoen lukion ohjaussuunnitelma

Suonenjoen lukion ohjaussuunnitelma Suonenjoen lukion ohjaussuunnitelma Ohjauksen tavoite Opinto-ohjauksen tavoitteena on ohjata opiskelijaa itsenäisyyteen ja vastuullisuuteen siten, että hän pystyy suunnittelemaan oman henkilökohtaisen

Lisätiedot

Opintojen suunnittelu ja opinto-ohjaus

Opintojen suunnittelu ja opinto-ohjaus 1 Opintojen suunnittelu ja opinto-ohjaus Tutustuminen jatko-opintovaihtoehtoihin ja alustava jatko-opintosuunnitelma Perehtyminen valintakriteereihin TET-päivät työpaikoille jatko-opintopaikkoihin Lukiosuunnitelman

Lisätiedot

Abien vanhempainilta Tervetuloa!

Abien vanhempainilta Tervetuloa! Abien vanhempainilta 27.8.2013 Tervetuloa! Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet 9.9. 27.9.2013 1. jakson koeviikko 25.9. 1.10.2013 Retkiä oppilaitoksiin Syysloma 21.10-27.10.2013 2. jakson koeviikko

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 25.10.2017 25.10.2017 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN LUKION TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015-2016

KEMIJÄRVEN LUKION TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015-2016 KEMIJÄRVEN LUKION TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015-2016 Ilpo Tervonen Rehtori 1 KOULUTYÖN YLEINEN JÄRJESTÄMINEN Työaika Lukuvuoden työaika Lomat/vapaapäivät alkaa päättyy alkaa päättyy Syysluku- 11.08.2015

Lisätiedot

KANGASNIEMEN LUKIO TOIMINTASUUNNITELMA LV Opetussuunnitelmaa on käsitelty lukion opettajien kokouksessa

KANGASNIEMEN LUKIO TOIMINTASUUNNITELMA LV Opetussuunnitelmaa on käsitelty lukion opettajien kokouksessa KANGASNIEMEN LUKIO TOIMINTASUUNNITELMA LV. 2017 2018 Opetussuunnitelmaa on käsitelty lukion opettajien kokouksessa 13.9.2017 Toimintasuunnitelma on hyväksytty Kangasniemen sivistyslautakunnan kokouksessa

Lisätiedot

KOULUN OPISKELIJAMÄÄRÄ LUOKKATASAOITTAIN

KOULUN OPISKELIJAMÄÄRÄ LUOKKATASAOITTAIN Sivistyslautakunta 215 05.11.2015 Taidelukion lukuvuosisuunnitelma lkv. 2015-16 490/41/411/2015 SL 215 Selostus: KOULUN OPISKELIJAMÄÄRÄ LUOKKATASAOITTAIN Savonlinnan Taidelukion 1. vuosikurssilla opiskelee

Lisätiedot

Vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppinen, koulusuunnittelija Marja-Liisa Brunou, rehtori Ismo Falck

Vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppinen, koulusuunnittelija Marja-Liisa Brunou, rehtori Ismo Falck Vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppinen, koulusuunnittelija Marja-Liisa Brunou, rehtori Ismo Falck Kuntaliitossopimus, palvelusuunnitelma 13.1. 2012 Kerimäen lukio muutettiin ns. sivutoimipisteeksi ja

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Koulun ulkopuolella annettavan opetuksen opetussuunnitelmalliset ja sosiaaliset tavoitteet

Koulun ulkopuolella annettavan opetuksen opetussuunnitelmalliset ja sosiaaliset tavoitteet VAALAN KUNTA Veneheiton koulu Veneheitontie 790 92830 Veneheitto Puh. 040-186 0012 LUKUVUOSISUUNNITELMA Lukuvuos i 2017 2018 Käsittely Henkilökunnan kokous Toimielimen (siv.ltk.) -hyväksyminen pvm 21.8.2017

Lisätiedot

to Ryhmänohjaus: 18-, 17-, 16- ja 15AB-ryhmät: klo tutkinnon opiskelijoiden aloitusinfo klo 9.30 auditoriossa: jatkavat ryhmät

to Ryhmänohjaus: 18-, 17-, 16- ja 15AB-ryhmät: klo tutkinnon opiskelijoiden aloitusinfo klo 9.30 auditoriossa: jatkavat ryhmät Kajaanin lukion lukuvuosikalenteri 2018 2019 opiskelijoille 1. jakso: ke 8.8. pe 28.9.2018 32 ke 8.8.18 Tutorit paikalle klo 8.15 18-ryhmien ryhmänohjaus klo 9.00 14.00 to 9.8.18 Ryhmänohjaus: 18-, 17-,

Lisätiedot

Tärkeitä termejä. Perjantai 9.30-11.30

Tärkeitä termejä. Perjantai 9.30-11.30 Tärkeitä termejä Perjantai 9.30-11.30 Oppitunti: 75 minuuttia 1. 8.00-9.15 2. 9.30-10.45 3. 4. oppitunti alkuosa klo 10.55 11.40 ruokailu klo 11.40 12.25 oppitunti jälkiosa klo 12.25 12.55 oppitunti klo

Lisätiedot

Vara/apulaisrehtori/rehtoria avustava opettaja Eija Alasalmi

Vara/apulaisrehtori/rehtoria avustava opettaja Eija Alasalmi Koulu Kanslia Lähiosoite Lampitie 2 Postinumero 88300 Fax fax. (08) 6155 4653 Rehtori Anne Rautaparta Puhelin Vara/apulaisrehtori/rehtoria avustava opettaja Eija Alasalmi Puhelin Postitoimipaikka Paltamo

Lisätiedot

Opas lukiotulokkaiden vanhemmille

Opas lukiotulokkaiden vanhemmille Opas lukiotulokkaiden vanhemmille PIETARSAAREN LUKIO Koulukatu 20 68600 PIETARSAARI Puhelimet (06) 786 3111 puhelinvaihde (06) 786... ohivalinta 3294 kanslia 3333 rehtori 3483 vararehtori 3483 opettajainhuone

Lisätiedot

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Kevään tapahtumia Ylioppilaskirjoitukset ja hajauttaminen Opinto-ohjaajan katsaus Ryhmänohjaajan tapaaminen 19.4.2017 Toisen vuosikurssin vanhempainilta Yleisiä

Lisätiedot

Kajaanin lukion lukuvuosikalenteri 2014 2015. Lukuvuosikalenterista löytyvät lukion päivittäiset tapahtumat.

Kajaanin lukion lukuvuosikalenteri 2014 2015. Lukuvuosikalenterista löytyvät lukion päivittäiset tapahtumat. Kajaanin lukion lukuvuosikalenteri 2014 2015 Lukuvuosikalenterista löytyvät lukion päivittäiset tapahtumat. 1 1. jakso: 7.8. 26.9. 6. 7. 14-ryhmät kouluun klo 9.45 13-, 12- ja11- ryhmät: ryhmänohjaus klo

Lisätiedot

Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa. 29.3.2012 Ikaalinen

Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa. 29.3.2012 Ikaalinen Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa 29.3.2012 Ikaalinen Ohjelma Klo 14-14.20 Yleinen, tehostettu ja erityinen tuki opetussuunnitelman perusteissa aluekoordinaattorit Marika Korpinurmi, Mari Silvennoinen

Lisätiedot

Tilastotietoja perusopetuksesta

Tilastotietoja perusopetuksesta Sisällysluettelo 1. Johdanto 2. Perusopetuksen oppilasmäärä 3. Opetusryhmien koot 4. Erityinen tuki 5. Maahanmuuttajaopetus 6. Kielivalinnat 7. Painotettu opetus 8. Perusopetuksen iltapäivätoiminta 9.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 23.09.2014 Sivu 1 / 1 3815/12.01.00/2014 177 Lukuvuoden 2015-2016 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2015-2016 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE LV KIRKONKYLÄN KOULU

LUKUVUOSITIEDOTE LV KIRKONKYLÄN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE LV. 2018-2019 KIRKONKYLÄN KOULU TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2018-2019 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi to 9.8.2018 pe 21.12.2018 Kevätlukukausi

Lisätiedot

Jaksovinkit 6. Rehtori. Ainevastaavat. Panu Kela puh. 044-7039 388 Rehtori on varmimmin tavattavissa ma to klo 10.00 17.

Jaksovinkit 6. Rehtori. Ainevastaavat. Panu Kela puh. 044-7039 388 Rehtori on varmimmin tavattavissa ma to klo 10.00 17. Jaksovinkit 6 Iltaopetus 7.4. 13.5. Iltaopetuksen kokeet 6. jaksossa: B-koodi: 14.5. D-koodi: 19.5. C-koodi: 15.5. E-koodi: 20.5. Kokeiden palautus: 21.5. Rehtori Panu Kela puh. 044-7039 388 Rehtori on

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 Lielahden koulu tänään Oppilaita on yhteensä 577-264 oppilasta vuosiluokilla 1-6 - 313 oppilasta vuosiluokilla 7-10 Luokkia - 7. luokkia

Lisätiedot

KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA

KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut Lasten ja nuorten palvelut 1 Huoltajalle Hyvään esiopetus- ja koulupäivään kuuluvat laadukas opetus, kasvua ja kehitystä

Lisätiedot

Oppilashuolto Lahden kaupungin perusopetuksessa

Oppilashuolto Lahden kaupungin perusopetuksessa Oppilashuolto Lahden kaupungin perusopetuksessa Piirros Iita Ulmanen Oppilashuolto Oppilashuollolla tarkoitetaan huolenpitoa oppilaiden oppimisesta ja psyykkisestä, fyysisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista.

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Opas lukiotulokkaiden vanhemmille

Opas lukiotulokkaiden vanhemmille Opas lukiotulokkaiden vanhemmille PIETARSAAREN LUKIO Koulukatu 20 68600 PIETARSAARI Puhelimet (06) 786 3111 puhelinvaihde (06) 786... ohivalinta 3294 kanslia 3333 rehtori 3483 vararehtori 3483 opettajainhuone

Lisätiedot

LUKUVUOSISUUNNITELMA Yhteiskoulu Lukuvuosi 2014-2015. Anne Rossi (Aulikki Nevanpää 1.8.2014-31.10.2014) 044-7501 300

LUKUVUOSISUUNNITELMA Yhteiskoulu Lukuvuosi 2014-2015. Anne Rossi (Aulikki Nevanpää 1.8.2014-31.10.2014) 044-7501 300 Kunta Pomarkku LUKUVUOSISUUNNITELMA Yhteiskoulu Lukuvuosi 2014-2015 YHTEYSTIEDOT Koulu Lähiosoite Lukiontie 5 Kanslia Postinumero 29630 Telekopionumero - Rehtori Jussi Heervä Vara-/apulaisrehtori Tarja

Lisätiedot

Kevätlukukausi to 7.1. la Talviloma ma su (vko 9) Pääsiäinen pe 2.4. ma

Kevätlukukausi to 7.1. la Talviloma ma su (vko 9) Pääsiäinen pe 2.4. ma 2 LUKUVUODEN 2009-10 AIKATAULUT TYÖAIKA Lukuvuosi ke 12..2009 la.6.2010 Syyslukukausi ke 12.. pe 1.12.2009 Syysloma ma 12.10 su 1.10.2009 Joululoma la 19.12.2009 ke 6.1.2010 Kevätlukukausi to.1. la.6.2010

Lisätiedot

MIKKELIN ETÄ- JA AIKUISLUKIO

MIKKELIN ETÄ- JA AIKUISLUKIO MIKKELIN ETÄ- JA AIKUISLUKIO OPAS kahden tutkinnon opiskelijoille 2015 2016 Mikkelin etä- ja aikuislukio Päämajankuja 4 50100 Mikkeli Toimisto ma-to klo 9-17 ja pe 8-14.45 Päämajankuja 4, 3. krs. puh.

Lisätiedot

GUMERUKSEN KOULUN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA LUKUVUONNA 2015-2016

GUMERUKSEN KOULUN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA LUKUVUONNA 2015-2016 GUMERUKSEN KOULUN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA LUKUVUONNA 2015-2016 Opetuksen järjestäjä vastaa siitä, että oppilashuollon toteuttamista, arviointia ja kehittämistä varten laaditaan

Lisätiedot

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax 23.8.2011 Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax Helsingin medialukio Helsingin medialukio PL 3512 Moisiontie 3 Telefax 00099 Helsingin kaupunki 00730 Helsinki (09) 310 82918 (09) 310 82926 YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

2 Lehtorin (aineenopettajan) hinnoittelutunnukset ja peruspalkka (ks. palkkaliite) kelpoisuus taikka perusopetusta antavan opettajan kelpoisuus

2 Lehtorin (aineenopettajan) hinnoittelutunnukset ja peruspalkka (ks. palkkaliite) kelpoisuus taikka perusopetusta antavan opettajan kelpoisuus OSIO B Liite 3 Aikuislukio Soveltaminen ja palkka OSIO B LIITE 3 AIKUISLUKIO I SOVELTAMINEN 1 Sovellettavat liitteen 2 sopimusmääräykset Aikuislukion opetushenkilöstöön sovelletaan seuraavia liitteen 2

Lisätiedot

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen OSALLISUUS Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen Monipuoliset yhteistyökokemukset Oppilaiden osallistuminen suunnitteluun Oppilaskunta yhteistyön

Lisätiedot

LUKIO-OPINNOT. Viherlaakson lukion opinto-ohjaajat Riina Laasonen & Salla Purho

LUKIO-OPINNOT. Viherlaakson lukion opinto-ohjaajat Riina Laasonen & Salla Purho LUKIO-OPINNOT Viherlaakson lukion opinto-ohjaajat Riina Laasonen & Salla Purho Opinto-ohjaajat Riina Laasonen 1 D, E, F Salla Purho - 1 A, B, C MITÄ LUKIOSTA ON HYVÄ TIETÄÄ? Oppimateriaalit hankittava

Lisätiedot

Ohjaukseen liittyvien tehtävien ja työn jakautuminen koko henkilöstön kesken. aineen- Ryhmänohjaustuokiot / - tunnit x x x x

Ohjaukseen liittyvien tehtävien ja työn jakautuminen koko henkilöstön kesken. aineen- Ryhmänohjaustuokiot / - tunnit x x x x Ohjaussuunnitelma Ohjaustoiminta ja sen tavoitteet Turun normaalikoulussa ohjaus on keskeinen osa koulun toimintaa. Ohjauksen tavoitteena on tukea opiskelijan hyvinvointia, kasvua ja kehitystä sekä edistää

Lisätiedot

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1.

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1. Ajankohtaista Taidelukioviikko.. 5.. Lopputyönäyttely Muutos.. alkaen, näyttelyyn voi tutustua koulupäivien aikana 8.. saakka Promenadikonsertti ti.. klo 8:0 Melartinsalissa, vapaa pääsy, ohjelma 0 Kevyen

Lisätiedot

ELOKUU. to 1.8. pe 2.8. la 3.8. su 4.8. ma 5.8. ti 6.8. ke 7.8. to 8.8. pe 9.8. opettajatyöpäivä 9-15, henkilökunnan valokuvaus la 10.8. su 11.8.

ELOKUU. to 1.8. pe 2.8. la 3.8. su 4.8. ma 5.8. ti 6.8. ke 7.8. to 8.8. pe 9.8. opettajatyöpäivä 9-15, henkilökunnan valokuvaus la 10.8. su 11.8. ELOKUU to 1.8. pe 2.8. la 3.8. su 4.8. ma 5.8. ti 6.8. ke 7.8. to 8.8. pe 9.8. opettajatyöpäivä 9-15, henkilökunnan valokuvaus la 10.8. su 11.8. ma 12.8. lukuvuoden aloitus klo 9.00 liikuntasalissa, ryhmänohjaukset

Lisätiedot

Rantasalon peruskoulu syystiedote

Rantasalon peruskoulu syystiedote Rantasalon peruskoulu 2018-2019 syystiedote Reksi! LUKUKAUDEN ALUKSI Ruudullasi tai kädessäsi on uudenmuotoinen syystiedote. Tarkoituksena on tarjota tarpeellisia tietoja koulunkäynnistä helposti jaettavassa

Lisätiedot

4.4 OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI ILMAJOELLA

4.4 OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI ILMAJOELLA 4.4 OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN ILMAJOELLA Ilmajoella perusopetuksen oppilaille annettava oppimisen ja koulunkäynnin tuki on muuttunut kolmiportaiseksi. Tuki jaetaan kolmeen tasoon: 1. yleinen tuki, 2.

Lisätiedot

Ammattiopiston näkökulma. Erityisopettaja Tuula Niskanen Keski-Uudenmaan ammattiopisto 1.12.2015

Ammattiopiston näkökulma. Erityisopettaja Tuula Niskanen Keski-Uudenmaan ammattiopisto 1.12.2015 Ammattiopiston näkökulma Erityisopettaja Tuula Niskanen Keski-Uudenmaan ammattiopisto 1.12.2015 Mitä tukea nuoret haluavat vanhemmilta ja koululta? En oo tajunnu koskaan peruskoulussa matikkaa. Opettajan

Lisätiedot

4 OPISKELUN YLEINEN TUKI 4.1 KODIN JA KOULUN VÄLINEN YHTEISTYÖ

4 OPISKELUN YLEINEN TUKI 4.1 KODIN JA KOULUN VÄLINEN YHTEISTYÖ 4 OPISKELUN YLEINEN TUKI 4.1 KODIN JA KOULUN VÄLINEN YHTEISTYÖ Lapsi ja nuori elää samanaikaisesti sekä kodin että koulun vaikutuspiirissä. Tämä edellyttää näiden kasvatusyhteisöjen vuorovaikutusta ja

Lisätiedot

11.8.2014 23.12.2014 Kevätlukukausi

11.8.2014 23.12.2014 Kevätlukukausi Kunta Pomarkku LUKUVUOSISUUNNITELMA*) Lukio Lukuvuosi 2014-2015 YHTEYSTIEDOT Koulu Lähiosoite Lukiontie 5 Postinumero 29630 Telekopionumero 5505 674 Postitoimipaikka Pomarkku Sähköposti lukio@edu.pomarkku.fi

Lisätiedot

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA 1/7 UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO Lukuvuosi _2011-2012 OPETUSSUUNNITELMAN TOTEUTTAMINEN opetustunnit yleisopetus vkt sltk myöntänyt 130 käytössä 130 opiskelijamäärä vuosiluokittain yhteensä R1 12 R2

Lisätiedot

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan 21.10.2014 Kaurialan lukio Vanhempainyhdistyksen vuosikokous Vanhempainyhdistyksen kahvitus Otteita teoksesta Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja Jenni Kitinprami

Lisätiedot

Opetusministerin esittelystä säädetään 21 päivänä elokuuta 1998 annetun lukiolain (629/1998) nojalla:

Opetusministerin esittelystä säädetään 21 päivänä elokuuta 1998 annetun lukiolain (629/1998) nojalla: Lukioasetus 6.11.1998/810 Opetusministerin esittelystä säädetään 21 päivänä elokuuta 1998 annetun lukiolain (629/1998) nojalla: 1 luku Opetus 1 Opetuksen määrä Opetusta eri oppiaineissa ja opinto-ohjausta

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu

Koulutulokkaiden vanhempainaamu Koulutulokkaiden vanhempainaamu Keskiviikko klo 8.30 10 TERVETULOA! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 672 oppilasta 36 luokkaa (POR) 60 päätoimista

Lisätiedot

Koulutulokasinfo Kolmiportainen tuki ja oppilashuolto Arja Korhonen

Koulutulokasinfo Kolmiportainen tuki ja oppilashuolto Arja Korhonen Koulutulokasinfo Kolmiportainen tuki ja oppilashuolto 11.2.2013 Arja Korhonen Järvenpään kaupunki Arja Korhonen 1 Kolmiportaisen tuen tavoitteena: Oppilaita tuetaan suunnitelmallisesti etenevän ja vahvistuvan

Lisätiedot

Oppilashuolto. lasten ja nuorten hyvinvointia varten

Oppilashuolto. lasten ja nuorten hyvinvointia varten Oppilashuolto lasten ja nuorten hyvinvointia varten Oppilashuolto Oppilashuolto on oppilaiden fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista huolehtimista. Oppilashuolto kuuluu kaikille kouluyhteisössä

Lisätiedot

Rotokolla. Ohjeita ja pelisääntöjä lukioiden väliseen yhteistyöhön lukuvuodelle 2010 2011. Kuva: Niina Teräslahti

Rotokolla. Ohjeita ja pelisääntöjä lukioiden väliseen yhteistyöhön lukuvuodelle 2010 2011. Kuva: Niina Teräslahti 15.6.2010 Rotokolla Ohjeita ja pelisääntöjä lukioiden väliseen yhteistyöhön lukuvuodelle 2010 2011 Kuva: Niina Teräslahti Sisällysluettelo 15.6.2010 Yleistä... 3 Mukana olevat lukiot ja yhteistyön periaatteet...

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 048 1 OPETUSVIRASTO Hallinto- ja kehittämiskeskus Henkilöstö- ja lakipalvelut Elisa Cichoracki 13.6.

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 048 1 OPETUSVIRASTO Hallinto- ja kehittämiskeskus Henkilöstö- ja lakipalvelut Elisa Cichoracki 13.6. HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 048 1 Peruskoulujen rehtoreille ja johtajille Ohje voimassa toistaiseksi PERUSKOULUN YHTEISSUUNNITTELUTYÖAIKA (OVTES 2010-11 osion B liitteen 1 6 ) Yleistä opetuksen yhteissuunnittelusta

Lisätiedot

Perusopetukseen valmistavan opetuksen opetussuunnitelma 2015

Perusopetukseen valmistavan opetuksen opetussuunnitelma 2015 Perusopetukseen valmistavan opetuksen opetussuunnitelma 2015 Sivistyslautakunta 27.8.2015 2 Sisältö 1. Perusopetukseen valmistavan opetuksen lähtökohdat... 3 2. Perusopetukseen valmistavan opetuksen tavoitteet...

Lisätiedot

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11 1. jakso 11.8. - 30.9.15 (37 työpäivää) ma ti ke to pe koeviikko 22.9. - 30.9. 7 1 4 5 3 Uusintakokeet 24.8. ja 31.8. 1. vuositason vanhempainilta 3.9. Ylioppilaskirjoitukset 7.9.-28.9. 6 1 3 2 4 5 6 2

Lisätiedot

Savitaipale lukuvuosi Koulutie Savitaipale sivistyslautakunnan puheenjohtaja Rauno Nikkilä

Savitaipale lukuvuosi Koulutie Savitaipale  sivistyslautakunnan puheenjohtaja Rauno Nikkilä Savitaipaleen lukio 0758 TYÖSUUNNITELMA Savitaipale lukuvuosi 2016 2017 Koulutie 7 54800 Savitaipale http://savitaipaleenlukio.fi/ KÄSITELTY: opettajakunta 6.9.2016 sivistyslautakunta 20.9.2016 sivistyslautakunnan

Lisätiedot

ALOITUS S2015 II-tutkinto

ALOITUS S2015 II-tutkinto ALOITUS S2015 II-tutkinto 12.8.2015 rehtori MIKA STRÖMBERG apulaisrehtori KRISTIINA HEIKURA Imatran yhteislukio YHDISTELMÄTUTKINTO Suoritetaan yhtä aikaa ammatillisia opintoja sekä lukio-opintoja ammatillinen

Lisätiedot