GETINGE assured TuoTTEET pesun valvontaan ja steriiliyden varmistamiseen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "GETINGE assured TuoTTEET pesun valvontaan ja steriiliyden varmistamiseen"

Transkriptio

1 GETINGE assured Tuotteet pesun valvontaan ja steriiliyden varmistamiseen

2 anufacturer s protocol M Manufacturer s protocol 2 Getinge ssured Getinge ymmärtää Käsittelet joka päivä erilaisia instrumentteja ja välineitä. Ehkä myös eri aikoina, eri lämpötiloissa ja eri olosuhteissa. Silloin haluat vakuuttua siitä, että välineet on puhdistettu ja steriloitu huolellisesti paikallisten määräysten mukaisesti. Getinge on maailman johtava puhdistus-, desinfiointi- ja sterilointilaitevalmistaja, joka tarjoaa ratkaisuja terveydenhuollon ja biotieteiden aloille. Ymmärrämme, että haluat desinfiointi- ja sterilointilaitteidesi toimivan johdonmukaisesti valmistajan vaatimusten sekä paikallisten ja kansainvälisten standardien mukaisesti. Siksi olemme lisänneet valikoimaamme uuden, kattavan joukon pesun valvontaan ja steriiliyden varmistukseen suunniteltuja indikaattoreita Getinge ssured -merkillä. Getinge ssured -tuotemallisto valvoo itsenäisesti laitoksen prosesseja ja antaa kaipaamasi lisävarmuuden siitä, että laitteenne ovat puhtaita ja steriilejä odotusten mukaisesti. FIN 867-5

3 Getinge ssured 3

4 4 Getinge ssured Getinge ssured -pesumonitorit Ensimmäinen tärkeä vaihe sterilointiprosessissa on tehokas puhdistus. Paras keino varmistaa puhtaus on luotettava testiprotokolla, johon sisältyy epäpuhtaustesti, pesun valvonta ja proteiinijäämien testaus. Säännöllisesti käytettyinä Getinge ssured -pesunvalvontatuotteet antavat riippumattoman varmuuden siitä, että puhdistusprosessi - joko pesudesinfiointilaitteessa ja/tai lisäksi ultraäänihauteessa - tuottaa johdonmukaisesti halutun puhdistustuloksen. Pinnan puhtauden lopulliseksi varmistamiseksi tarjoamme kattavan valikoiman proteiinijäämätestejä pinnoille ja instrumenteille mukaan lukien ontot luumenit ja skoopit. Nopean proteiinireaktion ansiosta näiden testien käyttö on nopeaa ja helppoa, ja niillä pystytään toteamaan jo 1 mikrogramman proteiinijäämä alle 10 sekunnissa. EPÄPUHTUSTESTI PESUMONITORI PESUMONITORI ULTRÄÄNI LUUMENIMONITORI (JOUSTV) LUUMENIMONITORI (JÄYKKÄ) pyyhkijät saatavana pituudet 7 cm, 15 cm ja 2,5 m. Getinge ssured -pesumonitorivalikoima täyttää standardin EN ISO vaatimukset.

5 Getinge ssured 5

6 6 Getinge ssured Getinge ssured daily -hyväksymisindikaattorit K C EN ISO D I LY P D L O O L D Y P L C K I D Tietomme paikallisista ja kansainvälisistä standardeista varmistaa, että meillä on sopiva indikaattori, jonka avulla saadaan optimaalinen varmuus steriiliydestä. Bowie-Dick-tyyppiset testit Kansainvälisten vaatimusten (EN ISO ) mukaisesti Bowie-Dick-tyyppinen testi toimii edelleen vertailukohtana tyhjiöavusteisen höyrysterilointilaitteen mekaanisen toiminnan päivittäisessä testauksessa. Tähän testiin sisältyy haastaminen tehokkaaseen ilmanpoistoon ja höyryläpäisyyn, jolloin sterilointilaite vapautuu päivittäiseen käyttöönsä. Getingen uudet ja innovatiiviset Bowie-Dick-tyyppiset testit - Bowie-Dick Test Pack, dvatec ja Test Card - on kehitetty ja testattu standardin EN ISO mukaisesti. Erittäin herkkä, eturivin mustetekniikkamme tarjoaa suuremman tarkkuuden ja paremmat käyttäjätiedot prosessin olosuhteista tavallisiin testipakkauksiin verrattuna. dvatecin ja Test Cardin uusi kompakti rakenne vaatii vähemmän paperia, mikä minimoi: käyttökustannukset kuljetuskustannukset säilytystilan jalanjäljen ympäristössä testipakkaus Saatavana 121 C:n ja 134 C:n lämpötiloihin DVTEC BOWIE-DICK-TESTI TOIMITETN PIENENÄ, KÄTEVÄN KOKOISEN TESTIKORTTIN PIDIKKEINEEN DVTEC BOWIE-DICK-TESTIPKKUS EI OLE JUURI LUOTTOKORTTI SUUREMPI Kaikki Getingen Bowie-Dick-testit täyttävät standardin EN ISO vaatimukset.

7 Getinge ssured 7

8 O 8 Getinge ssured Getinge ssured Load hyväksymisindikaattorit D K C I L Y L O D P EN ISO C K D I L P Y D L Käyttämällä sterilointilaitteessa kemiallista tai biologista PCD-simulaatiolaitetta (process challenge device) kuten Helix-testejämme tai Smart-Read biologista ilmaisintestipakkausta voit olla varma, että vaikeimpienkin instrumenttien ja pakkausten asianmukaisen steriloinnin asettamat vaatimukset saavutetaan ja saat otoksen olosuhteista sterilointilaitteen sisällä ennen kuorman hyväksymistä. Prosessikohtainen Helix Load Release -hyväksyntä PROSESSIKOHTISET HELIX-TESTIT KLIBROITUIN TIETTYJEN HÖYRYSTERILOINTIPROSESSIEN MUKN 134 C:N LÄMPÖTILSS 3,5, 4, 5,3 J 7 MINUUTIN JN. BIOLOGISET INDIKTTORIT HÖYRYLLE J EO:LLE BIOLOGISET INDIKTTORITESTIPKKUKSET Tuotteen nimi Itiötyyppi Inkubaatio pakkauksen nimi Huomautus Smart-Read, itsenäinen biologinen indikaattori (höyry) 10 5 Geobaccilus stearothermophilus 10 h *vikajaksokontrolli 3-5 h Smart-Read biologinen testipakkaus (höyry) Sisältää Smart-Readtestipakkauksen ja yhden luokan 6 emuloivan ilmaisinkortin Itsenäinen biologinen indikaattori (höyry) 10 5 Geobaccilus stearothermophilus 24 h Itsenäinen biologinen testipakkaus (höyry) Sisältää yhden SCBIindikaattorin ja yhden luokan 6 emuloivan indikaattorikortin Itsenäinen biologinen 10 6 Bacillus 48 h indikaattori (EO) atropheaus HELIX-TESTIT HÖYRYLLE J FO:LLE

9 Getinge ssured 9

10 O 10 Getinge ssured Getinge ssured pakkauksen hyväksynnän indikaattorit D K I C P L Y L O D EN ISO D L P C K Y L D I Leikkaussalin henkilökunta vastaa steriilin alueen säilymisestä koskemattomana. Getinge ssured emuloivat indikaattorit (luokka 6) ovat pisimmälle kehitettyjä kemiallisia indikaattoreita erityisten höyrysteriloinnin parametrien tarkkailuun ajan, lämpötilan ja pakkauksen sisäisen höyryn osalta. Kun pakkaus on avattu, leikkaussalin henkilökunta voi nopeasti tarkistaa, että steriloinnin edellytykset täyttyvät ja että instrumentit ja välineet ovat turvallisia käyttää kirurgisissa toimenpiteissä. Luokka 6, emuloivat indikaattorit Emuloivat ilmaisimet (liuska) Emuloivat indikaattorit (liima) MINUUTIN 3,5 4 5, LIUSK LIIM Emuloivat indikaattorit kalibroidaan tiettyjen höyrysterilointijaksojen mukaan yllä olevan taulukon mukaisesti. Luokka 4, usean parametrin indikaattorit Usean parametrin, höyry L EMULOIVT indikaattorit (LIUSK)

11 Getinge ssured 11

12 12 Getinge ssured Pesudesinfiointilaite Pesudesinfiointilaitteen puhdistustestit Välinehuoltoprosessin tärkein osa on puhdistusvaihe. Mekaanisten testitietojen lisäksi se on nyt hyväksytty hyväksi käytännöksi epäpuhtauksien poiston tehokkuuden arvioinnissa ja sen tarkistamisessa, onko käsittelyn jälkeen vielä jäljellä proteiinijäämiä. Silmämääräisen testin avulla arvioidaan epäpuhtauksien poistumista, mutta kemiallisiin reaktioihin perustuva testi tarvitaan proteiinijäämien arvioimiseen, koska ihmissilmä ei erota proteiinia. Instrumentteihin tehottoman pesuprosessin jälkeen jääneet mikroskooppiset veri-, iho-, lima- ym. määrät voivat vaarantaa pahasti instrumenttien kokonaissteriiliyden, joten tätä prosessin ensimmäistä vaihetta on valvottava. Tätä alla korostettua kansainvälistä standardia käytetään ohjeena sen varmistamiseksi, minkä tyyppiset testit ovat käytössä realistisimpia ja käytännöllisimpiä, sekä suositeltavan sovelluksen selvittämiseksi. Vaikka testien käytölle ei ole väliaikasuositusta, suosittelemme päivittäisiä testejä epäpuhtauksien poistamiseksi (pesumonitorit) ja proteiinitestausta. Getinge ssured -epäpuhtaustestiä voi käyttää myös osana normaalia validointiprosessia. Maailmanlaajuisesti hyväksytty asiaan kuuluva standardi Standardi Standardin määritelmä Getinge ssured -tuotteet, jotka TÄYTTÄVÄT STNDRDIN EN ISO VTIMUKSET EN ISO osa 1 Pesu- ja desinfektiolaitteet osa 1 Yleiset vaatimukset - määritelmät ja testit. Getinge ssured -pesumonitorit: Getinge ssured -epäpuhtaustesti.

13 Getinge ssured 13 Yleinen testaus epäpuhtauksien varalta Yleistä tarkkailua varten testi tulee tehdä jokaiselle kuormalle pesu- ja desinfektiolaitteen tyypistä ja iästä riippumatta ja kaikki tulokset tulee dokumentoida. Yleisiin koneen rutiinitarkkailuvaatimuksiin sisältyy lataustavan, puhdistustehokkuuden ja suihkutustavan silmämääräinen tarkastus. Lisäksi tulisi suorittaa kvantitatiivinen testi mieluiten standardoitujen, määrältään arvioitavien testimallien avulla, koska ne takaavat toistettavissa olevat tulokset. Standardissa ISO/TS kuvataan yhteensä 19 erilaista kansallista epäpuhtaustestiä. Getinge ssured -epäpuhtaustesti vastaa itävaltalaisen epäpuhtaustestin toimintaa. Ote standardista EN ISO osa 1 - viittaus epäpuhtaustestiin: 6.10 Puhdistustehotesti Yleistä Puhdistustehotestin aikana prosessi tulee suorittaa ilman desinfiointivaihetta. Myös kuivausvaihe tulee jättää pois, jos se on tarpeen epäpuhtausjäämien havaitsemisen helpottamiseksi Puhdistustehotesti 1 Liitteessä C kuvatut, proteiinijäämien testaukseen tarkoitetut kolme testausmenetelmää eivät ole kaikki yhtä herkkiä. Ninhydriinimenetelmällä (C.1) ja biureettimenetelmällä (C.3) on samanlaisia herkkyyksiä, mutta ensin mainittu tulee katsoa rajatestiksi ja viimeksi mainittu semikvantitatiiviseksi testiksi. OP-menetelmä (C.2) on herkempi, mutta se edellyttää laboratoriovälineiden käyttöä. Getinge ssured -proteiinintunnistustesti on helppokäyttöinen ja havaitsee proteiinijäämät herkemmin kuin mikään standardissa mainituista kolmesta menetelmästä. Standardi on ohjeasiakirja, ja siinä on usein noudatettava kansallisia standardeja. Getinge ssured pystyy tarjoamaan kattavan ratkaisun epäpuhtauksien poiston ja proteiinijäämätestien valvontaan. Luumeni-instrumenttien pesu ja desinfiointi Lisäksi luumeni-instrumenttien pesua ja desinfiointia on valvottava samojen testien, eli epäpuhtauksien poistotestien ja proteiinijäämätestien avulla. Getinge ssured tarjoaa testejä prosessien tehokkuuden valvontaan sekä jäykkiin että joustaviin endoskooppeihin Yleistä Puhdistustehotesteissä tulee noudattaa jotain liitteessä B määritettyä epäpuhtaustestiä kullekin kuormakategorialle, joiden käsittelyyn WD on tarkoitettu. Epäpuhtaustestejä tulee käyttää asianmukaisen liitteen B menetelmän mukaisesti. Toiminnan hyväksymiseksi käyttäjän tulee valita kussakin kuormaluokassa käytettävät epäpuhtaustestit. Proteiinitestit Proteiinijäämätesti täyttää standardin EN ISO :2009 vaatimukset. (E) -10 suoritetaan käytettävien lääketieteellisten laitteiden puhdistustehon määrittämiseksi, mutta sitä voi käyttää myös proteiinipitoisten epäpuhtauksien yhteydessä. Puhdistustehon toiminnan hyväksynnän testausmenetelmä kuvataan jaksossa , ja sen tulee sisältää jonkin liitteessä C mainitun proteiinipitoisten epäpuhtausjäämien tunnistukseen ja arviointiin tarkoitetun menetelmän käyttö.

14 14 Getinge ssured HÖYRYSTERILOINTI Höyrysterilointi on yleisin instrumenttien steriloinnissa käytettävä menetelmä, ja useimmissa paikoissa ympäri maailmaa käytetään tyhjiöavusteisia sterilointilaitteita. Tärkeimmät parametrit ovat aika, lämpötila ja höyryn laatu. Lisäksi ympäri maailmaa on hyväksytty vaatimus, että prosessia on valvottava ennen sterilointia ilman poistumisen ja höyryläpäisyn tarkistamiseksi (Bowie- Dick-tyyppiset testit) sekä lisäksi jakso-/kuormapohjaisesti (pakkauksen sisäiset indikaattorit ja kuorman kontrollit). lla mainitut kansainväliset standardit viittaavat kaikkiin tämän prosessin valvonnan näkökulmiin. Standardi Standardin määritelmä siaankuuluvat Getinge ssured -tuotteet EN ISO 285 Sterilointi höyrysterilointi. Suuret sterilointilaitteet. lkuperäiseen Bowie-Dick-testiin viitataan tässä standardissa vertailukohtana, samoin kuin testaukseen ontolla kuormalla. EN ISO Terveydenhuoltotuotteiden sterilointi kemialliset indikaattorit. Osa 1 - Yleiset vaatimukset. Getinge ssured -autoklaaviteippi, usean parametrin indikaattorit, kuorman valvonta ja emuloivat indikaattorit. EN ISO Terveydenhuoltotuotteiden sterilointi - kemialliset indikaattorit. Osa 4 Luokan 2 indikaattorit vaihtoehtoina Bowie-Dick-tyyppisille testeille höyryläpäisyn tunnistamiseksi. Getinge ssured Bowie-Dick-tyyppinen testipakkaus, dvatec ja kortti. EN ISO Terveydenhuoltotuotteiden sterilointi kostea kuumuus. Osa 1 Vaatimukset lääketieteellisten laitteiden sterilointiprosessien kehittämiselle, validoinnille ja säännölliselle valvonnalle. IQ, OQ ja PQ mainitaan tässä myös suositeltavina menetelminä prosessin säännölliseen valvontaan, siis höyryläpäisytestiin ja säännölliseen valvontaan (Bowie-Dick-tyyppiset testit ja kemialliset indikaattorit). Päivittäinen testaus EN 285 on harmonisoitu eurooppalainen standardi suurille höyrysterilointilaitteille, joissa on vertailukohtana alkuperäinen Bowie-Dick-testi, samoin kuin onton kuorman testi. Maailmanlaajuisesti hyvä käytäntö on suorittaa Bowie- Dick-testiprosessi ennen sterilointia. Kun on saavutettu hyväksytty testi testilomakkeen mukaan, voidaan suorittaa sterilointiprosessit instrumenttien jne. käsittelemiseksi. Standardin EN ISO osan 12 vaatimusten mukaan Jos sterilointiprosessi perustuu ilman poistamiseen sterilointikammiosta höyryn poistamiseksi NOPESTI ja TSISESTI sterilointilaitteen kuormasta, tulee päivittäin suorittaa HÖYRYLÄPÄISYTESTI. Vaihtoehtoisia Bowie-Dick-tyyppisiä testejä on saatavana kaupoissa, ja niiden suorituskykykriteerit on määritetty standardissa EN ISO Standardi vaatii, että vaihtoehtoisilla Bowie-Dick-tuotteilla on vastaava suorituskyky kuin pyyhepakkauksella. Täydellisen vaatimustenmukaisuuden varmistamiseksi vertailupakkaus (pyyhepakkaus) ja vaihtoehdot testataan vuorotellen sekä hyvissä hyväksytyissä prosesseissa että virheellisissä hylätyissä 3 prosessityypissä. Kaikki 3 Getinge ssured Bowie-Dick-tyyppistä testiä täyttävät kaikki standardin vaatimukset. Höyrysterilointilaitteiden säännöllinen valvonta Sterilointilaitteen mekaanisten tulosteiden lisäksi on erittäin tärkeää valvoa olosuhteita jokaisen sterilointilaitteessa steriloitavan pakkauksen sisällä. inoa keino tähän on käyttää pakkauksen sisäisiä kemiallisia indikaattoreita varmistamaan, että steriiliyden takaavat tasot saavutetaan. Taattu steriiliystaso (SL) on toimenpide, joka takaa steriiliyden säilymisen siten, että kuorman joukossa on korkeintaan 1 epästeriili.

15 Getinge ssured 15 EN ISO / EN ISO EN ISO sisältää ohjeita ISO standardisarjassa kuvattujen indikaattoreiden käyttöön. Viite ISO määrittää tehokkuusvaatimukset kemiallisille ilmaisimille, ja se on tarkoitettu lähinnä kemiallisten indikaattoreiden valmistajien käyttöön. Vaatimusten täyttämiseksi kaikki indikaattorit on kalibroitava resistometrissä, jotta saadaan standardin EN ISO mukaiset tarkat tulokset. Tämä taas antaa sairaalan henkilökunnalle välinehuollossa ja leikkaussalissa varmuuden, että sterilointiprosessissa on saavutettu asianmukaiset parametrit. Tässä standardissa on 6 tämän standardin mukaista luokitusta, ks. alla oleva taulukko Standardi EN ISO Terveydenhuoltotuotteiden sterilointi Kemialliset indikaattorit. Osa 1 Yleiset vaatimukset EN ISO EN ISO EN ISO EN ISO EN ISO EN ISO Ilmaisimen luokka ja määritelmä Luokka 1: Prosessi-indikaattori Luokka 2: Tietyissä testeissä käytettävät indikaattorit Luokka 3: Yhden parametrin indikaattorit Luokka 4: Usean parametrin ilmaisimet Luokka 5: Integroivat indikaattorit Luokka 6: Emuloivat indikaattorit Getinge ssured -tuotteet, jotka täyttävät vaatimukset utoklaaviteippi, plasman indikaattori Bowie-Dick-tyyppinen testikortti (pakkauksessa), dvatec-testikortti ja Bowie-Dick-kortti. Helix-tyyppiset indikaattorit kuorman valvontaan ei sovelleta Usean parametrin höyryn, eteenioksidin, formaldehydin ja kuivan lämmön indikaattorit. ei sovelleta Itsekiinnittyvät ja ei-itsekiinnittyvät kemialliset indikaattorit käytettäviksi prosesseissa 134 C:n lämpötilassa 3,5, 4, 5,3, 7 ja 18 minuutin ajan. Mitä luokat todistavat? Luokan 1 indikaattorit todistavat, että esineet on käsitelty tai niitä ei ole käsitelty Luokan 2 indikaattorit (tietyn testin ilmaisin) todistaisivat, että testi (esim. Bowie-Dick-testi) on suoritettu Luokan 3 indikaattorit todistaisivat, että kammiossa toteutui yksi tai useampi sterilointiprosessin parametri Luokan 4 indikaattorit todistaisivat, että vähintään 2 parametria toteutui Luokan 5 integroivat indikaattorit nämä ilmaisimet noudattavat Geobacillus Stearothermophilus -bakteerin kuolinkäyrää Luokan 6 indikaattorit todistaisivat, että tietyssä prosessissa on saavutettu tyydyttävät arvot kaikkien parametrien osalta ne ovat prosessikohtaisia ja antavat parhaan varmuuden sekä loppukäyttäjälle että potilaalle Muut sterilointimenetelmät Kuumuudelle herkille instrumenteille on höyrysteriloinnin lisäksi käytettävissä useita muitakin vaihtoehtoja. Formaldehydi, eteenioksidi ja plasma (VHP) ovat niistä yleisimmät. Kriittisiä parametreja näiden prosessien sisällä on myös valvottava, joten näissä prosesseissa käytettävät kemialliset indikaattorit kuuluvat myös standardin EN ISO piiriin. Form = aika, lämpötila, höyry ja FO-pitoisuus. ETO = aika, lämpötila, RH ja ETO-pitoisuus.

16 16 Getinge ssured Erikoistuotteet Höyryteippi, vastaa standardia EN ISO 11140, osa 1, luokka 1 VIHREÄ höyryteippi, vastaa standardia EN ISO 11140, osa 1, luokka 1 Sterilointi matalassa lämpötilassa, formaldehydi HELIX formaldehydille, INDIKTTORIT vastaavat standardia EN ISO , LUOKK 2 Formaldehydi, vastaa standardia EN ISO 11140, osa 1, luokka 4 Sterilointi matalassa lämpötilassa, eteenioksidi Höyryteippi EO, teippi eteenioksidille vastaa standardia EN ISO 11140, osa 1, luokka 1 Eteenioksidi, vastaa standardia EN ISO 11140, osa 1, luokka 4 Muut sterilointituotteet Plasma/VHP/H2O2 Kuiva lämpö, vastaa standardia EN ISO 11140, osa 1, luokka 4

17 Tuotteen nimi Pesun valvonta Päätuotteen numero KÄYTTÖ Luokka/ standardi Tarran väri Epäpuhtaustesti Epäpuhtaustesti W-D EN ISO Pakkauskoko 17 Pesun valvonta ja pidikkeet Wash Monitor W-D EN ISO Wash Monitor W-D EN ISO Wash Monitor W-D EN ISO Wash Monitor FR Flexible & Rigid W-D EN ISO Wash Monitor Holder W-D/ultraääni EN ISO Wash Monitor Holder R Rigid Lumen Test W-D/ultraääni EN ISO Wash Monitor Holder F Flexible Lumen Test W-D/ultraääni EN ISO Pesun valvonta, ultraääni Wash Monitor U Ultrasonic Test Ultraääni EN ISO Wash Monitor U/L Ultrasonic/Lumen Test Ultraääni EN ISO Proteiinitestit Protein Test Instrument Surface W-D/ultraääni EN ISO Protein Test Instrument Lumen W-D/ultraääni EN ISO Protein Test Flexible Endoscope 2,5m W-D/ultraääni EN ISO HÖYRYSTERILOINTITUOTTEET - KONEIDEN PÄIVITTÄINEN HYVÄKSYMINEN Bowie-Dick-testit Bowie-Dick Test Pack 134 C, Getinge Sterilizers Höyry EN ISO Getinge Check Bowie-Dick Test Pack 134 C, Sub-trans cycles Höyry EN ISO Bowie-Dick Test Pack 121 C Höyry EN ISO Bowie-Dick Test Card TT (Table Top Sterilizers) Höyry BS EN Bowie-Dick Test Card Kit 134 C Höyry EN ISO pidike + 31 testiä Bowie-Dick Test Card 134 C Höyry EN ISO dvatec Bowie-Dick Test Pack, Getinge Sterilizers Höyry EN ISO Getinge Check Mini Bowie-Dick Test Pack, Sub-trans cycles Höyry ISO HÖYRYSTERILOINTITUOTTEET - PKKUKSEN HYVÄKSYMINEN Emuloivat indikaattorit, tarttumattomat Emulating Indicator Höyry EN ISO luokka Emulating Indicator Höyry EN ISO luokka Emulating Indicator Höyry EN ISO luokka Emulating Indicator Höyry EN ISO luokka Emuloivat indikaattorit- tarttuvat Emulating Indicator Höyry EN ISO luokka Emulating Indicator Höyry EN ISO luokka Emulating Indicator Höyry EN ISO luokka Emulating Indicator Höyry EN ISO luokka Multi-Parameter Indicator Höyry EN ISO luokka Multi-Parameter Indicator L Höyry EN ISO luokka HÖYRYSTERILOINTITUOTTEET - KUORMN HYVÄKSYMINEN Helix Test Höyry BS EN luokka 2 1 pidike testiä Helix Test Höyry Luokka 2 1 pidike testiä Helx Test Höyry Luokka 2 1 pidike testiä Helix Test Höyry Luokka 2 1 pidike testiä Tape 18 mm Höyry EN ISO luokka 1 48 Tape 24 mm Höyry EN ISO luokka 1 36 Green Tape 18 mm Höyry EN ISO luokka 1 48 Green Tape 24 mm Höyry EN ISO luokka 1 36 Biologiset indikaattorit Self-Contained Biological Indicator Höyry ISO Self-Contained Biological Indicator EO ISO Smart-Read Biological Test Pack Höyry NSI/MI ST79, ISO 11138, EN ISO luokka 6 Multi-Incubator h - 1 Smart-Read Biological Indicator Höyry ISO Self-Contained Biological Test Pack Höyry NSI/MI ST79, ISO 11138, EN ISO luokka 6 Smart Well Incubator with Printer h - 1 ERIKOISTUOTTEET 30 testiä + 5 kontrollia 30 testiä + 5 kontrollia Helix Test FORM - 1 laite testiä Multi-Parameter Indicator FORM EN ISO luokka Tape 18 mm EO EN ISO luokka 1 48 Tape 24 mm EO EN ISO luokka 1 36 Multi-Parameter Indicator EO EN ISO luokka Multi-Parameter Indicator Kuiva lämpö EN ISO luokka Plasma Indicator Plasma 250 Lyhenteet: WD = pesudesinfiointilaite EO = eteenioksidisterilointi FORM = matalan lämpötilan höyry-formaldehydisterilointi

18 18 Getinge ssured Getinge välittää Getinge panostaa vahvasti tuotteidensa ja laitteidensa tutkimus- ja kehitystyöhön varmistaakseen luokkansa johtavan instrumenttien käsittelyn, tinkimättä koskaan ympäristövastuustaan. Ensisijainen ympäristötavoitteemme on optimoida energiankulutus ja minimoida jätteiden synty sekä siten pienentää ympäristövaikutustamme. Sinun ja potilaidesi turvallisuuden vuoksi koko Getinge ssured -mallisto on ympäristöasioihin herkästi reagoiva tuotesarja.

19 Getinge ssured 19

20 Getinge Infection Control on maailman johtava yritys, joka tarjoaa ratkaisuja infektionehkäisyyn terveydenhuoltosektorilla. Pyrimme varmistamaan parhaan laadun ja turvallisuuden mahdollisimman pienin kustannuksin. Tarjoamme kokonaisratkaisuja saumattomaan työnkulkuun vähentäen kontaminaatioriskiä samalla, kun terveydenhuollon tehokkuus paranee FI Göteborgstryckeriet We reserve the right to make technical and construction changes. Getinge Finland Oy Niittykatu 8 FI Espoo FINLND Puh getinge.finland@getinge.com Huolto: huolto@getinge.com getinge.com GETINGE GROUP on maailman johtava laitteistojen ja järjestelmien toimittaja, joka auttaa osaltaan laadun ja kustannustehokkuuden parantamisessa terveydenhuollossa ja biologisissa tieteissä. Toimintaamme kuuluu kolme eri tuotemerkkiä: rjohuntleigh, GETINGE ja MQUET. rjohuntleigh keskittyy potilaiden liikkuvuuteen ja haavan hoitoratkaisuihin. GETINGE toimittaa ratkaisuja tulehdusten hoitoon terveydenhuollossa ja epäpuhtauksien ehkäisyyn biologisissa tieteissä. MQUET on erikoistunut leikkaustilojen, toimenpidekardiologian ja tehohoitoyksikköjen ratkaisuihin, terapioihin ja tuotteisiin.

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM 2 Getinge Clean Management System GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM (CMS) -JÄRJESTELMÄ ENTISTÄ PAREMPI PROSESSI, AINUTLAATUINEN RATKAISU Getinge voi auttaa yritystäsi hallitsemaan

Lisätiedot

Onteloisten instrumenttien steriloinnin varmistaminen. Michael Paul Getinge Finland Oy

Onteloisten instrumenttien steriloinnin varmistaminen. Michael Paul Getinge Finland Oy Onteloisten instrumenttien steriloinnin varmistaminen Michael Paul Getinge Finland Oy Steriloinnin vaatimuksia Yksittäisen tuotteen steriiliys on vaikea todistaa jälkeenpäin Kontaminaation todennäköisyys

Lisätiedot

www.laboline.fi Höyrysterilointi ja sen seuranta gke Kemialliset indikaattorit Biologiset indikaattorit Dokumentaatio

www.laboline.fi Höyrysterilointi ja sen seuranta gke Kemialliset indikaattorit Biologiset indikaattorit Dokumentaatio Höyrysterilointi ja sen seuranta gke Kemialliset indikaattorit Biologiset indikaattorit Dokumentaatio johdanto Välinehuolto Eräs syy terveydenhoidon kasvaneisiin infektioriskeihin on rakenteeltaan monimutkaiset

Lisätiedot

GETINGE WD14 TABLO NOPEA JA TEHOKAS PÖYTÄMALLINEN PESUDESINFIOINTILAITE

GETINGE WD14 TABLO NOPEA JA TEHOKAS PÖYTÄMALLINEN PESUDESINFIOINTILAITE GETINGE WD14 TABLO NOPEA JA TEHOKAS PÖYTÄMALLINEN PESUDESINFIOINTILAITE 2 GETINGE WD14 TABLO AIKA ratkaisee Sairaalan pienillä osastoilla ja klinikoilla on suuria vaatimuksia heidän on saatava instrumentit

Lisätiedot

GETINGE WD15 CLARO SELKEÄ VALINTA PESU- JA DESINFIOINTILAITTEEKSI GETINGE WD15 CLARO 1

GETINGE WD15 CLARO SELKEÄ VALINTA PESU- JA DESINFIOINTILAITTEEKSI GETINGE WD15 CLARO 1 GETINGE WD15 CLARO SELKEÄ VALINTA PESU- JA DESINFIOINTILAITTEEKSI GETINGE WD15 CLARO 1 2 GETINGE WD15 CLARO 2 GETINGE WD15 CLARO 3 OIVALLUKSILLA ON VÄLIÄ Aina suunnitellessamme uutta tuotetta perustamme

Lisätiedot

UUTISKIRJE 1/2017. Alla tiivistelmä vuoden 2017 välinehuoltajayhdistyksen koulutuspäivien luennostani.

UUTISKIRJE 1/2017. Alla tiivistelmä vuoden 2017 välinehuoltajayhdistyksen koulutuspäivien luennostani. UUTISKIRJE 1/2017 B i o l o g i n e n i n d i k a a t t o r i Vuoden 2017 ensimmäinen uutiskirje käsittelee toivottua aihetta, eli miten ja milloin biologisia indikaattoreita käytetään höyrysterilointilaitteiden

Lisätiedot

GETINGE 9100 -sarja. Always with you

GETINGE 9100 -sarja. Always with you GETINGE 9100 -sarja PESU- JA DESINFIOINTIKONE Always with you 2 GETINGE 9100 -sarja SÄÄSTÄ AIKAA, VETTÄ JA SÄHKÖÄ Getinge 9100 -sarjaan on kehitetty monia uusia erityispiirteitä, joiden avulla pesu- ja

Lisätiedot

GetinGe HS33 SAiRAALA-AUtOKLAAVi

GetinGe HS33 SAiRAALA-AUtOKLAAVi Getinge SAIRAALA-AUTOKLAAVI 2 Getinge AUTOKLAAVIEN UUSI SUKUPOLVI Uusi Getinge edustaa uutta autoklaavien huippuvalikoimaa, jossa erinomainen suorituskyky ja ensiluokkainen teho on viety aiempaakin korkeammalle

Lisätiedot

Perustettu vuonna 1948 Liikevaihto n. 4,3 Meur Vakavarainen Kotimainen, yksityinen Päätoimipaikka Helsingissä Myyntikonttori Kouvolassa

Perustettu vuonna 1948 Liikevaihto n. 4,3 Meur Vakavarainen Kotimainen, yksityinen Päätoimipaikka Helsingissä Myyntikonttori Kouvolassa Perustettu vuonna 1948 Liikevaihto n. 4,3 Meur Vakavarainen Kotimainen, yksityinen Päätoimipaikka Helsingissä Myyntikonttori Kouvolassa Päätoimialueena vedenkäsittely Ulkomaankaupan osuus yli 10 % Tuotevalikoima

Lisätiedot

Albert Browne Steriiliysvaatimustuotteiden tuotekuvasto Kemialliset indikaattorit ja lisävarusteet FI

Albert Browne Steriiliysvaatimustuotteiden tuotekuvasto Kemialliset indikaattorit ja lisävarusteet FI Albert Browne Ltd Steriiliysvaatimustuotteet TM Albert Browne Steriiliysvaatimustuotteiden tuotekuvasto Kemialliset indikaattorit ja lisävarusteet FI Brownen tuotteet on suunniteltu kiinteäksi osaksi dekontaminaatioprosessin

Lisätiedot

Matalalämpösterilaattori Getinge STERIZONE VP4

Matalalämpösterilaattori Getinge STERIZONE VP4 Matalalämpösterilaattori Getinge STERIZONE VP4 Matalan lämpötilan sterilaattoreiden uusi aikakausi Innovation by design STERIZONE VP4 -sterilaattori STERIZONE VP4 -sterilaattori on matalan lämpötilan

Lisätiedot

Getinge WPT. Kytke-ja-käytä veden esikäsittely-yksikkö

Getinge WPT. Kytke-ja-käytä veden esikäsittely-yksikkö Getinge WPT. Kytke-ja-käytä veden esikäsittely-yksikkö Suojaa investointisi Me tiedämme, kuinka tärkeää vesi on potilasturvallisuuden kannalta Me Getingellä tiedämme, että vesi on aina ollut tärkeä osa

Lisätiedot

GETINGE wd46 turbo. Always with you

GETINGE wd46 turbo. Always with you GETINGE wd46 turbo paljon nopeampi pesu- ja desinfiointilaite Always with you 2 Getinge WD46 Turbo Getinge WD46 Turbo 3 AUTTAA TEKEMÄÄN ENEMMÄN VÄHEMMÄLLÄ Resurssit ovat niukat ja terveydenhuoltolaitosten

Lisätiedot

Eija Paananen. Indical Oy. Varsinais-Suoman Välinehuolto, Välinehuollon alueellinen koulutuspäivä

Eija Paananen. Indical Oy. Varsinais-Suoman Välinehuolto, Välinehuollon alueellinen koulutuspäivä Eija Paananen Indical Oy Varsinais-Suoman Välinehuolto, Välinehuollon alueellinen koulutuspäivä 19.05.2016 1 Terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden valvonta Terveydenhuollon laitteita ja tarvikkeita

Lisätiedot

laadunvarmistus Kuorman sisäinen sterilointiprosessin Kuorman valvonta 3M tuotteet steriloinnin valvontaan SteriGage TM TM Comply ACCEPT REJECT

laadunvarmistus Kuorman sisäinen sterilointiprosessin Kuorman valvonta 3M tuotteet steriloinnin valvontaan SteriGage TM TM Comply ACCEPT REJECT Kuorman valvonta M tuotteet steriloinnin valvontaan 124 REJECT PT ACCEPT Kuorman sisäinen sterilointiprosessin laadunvarmistus Kuorman valvonta Kuorman valvonnassa käytetään kemiallisia indikaattoreita,

Lisätiedot

Instrumenttipesukone ja autoklaavi

Instrumenttipesukone ja autoklaavi Instrumenttipesukone ja autoklaavi Marko Salokanto Tays, tietohallinto Tampereen yliopistollinen sairaala Infektioturvallisuus vs. lentoliikenneturvallisuus 0 Potilastyön vaikutus Potilaan oma bakteerikanta

Lisätiedot

Laki terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista velvoitteita välinehuollolle. Kimmo Linnavuori

Laki terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista velvoitteita välinehuollolle. Kimmo Linnavuori Laki terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista velvoitteita välinehuollolle Kimmo Linnavuori Valviran tehtävä lääkinnällisten laitteiden valvonnassa Laki 629/2010 terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista:

Lisätiedot

GETINGE 88 TURBO ERINOMAINEN PESU- JA DESINFIOINTI-TULOS. Always with you

GETINGE 88 TURBO ERINOMAINEN PESU- JA DESINFIOINTI-TULOS. Always with you GETINGE 88 TURBO ERINOMAINEN PESU- JA DESINFIOINTI-TULOS Always with you 2 Getinge 88 Turbo LYHYEMPI KÄSITTELYAIKA PAREMPI SUORITUSTEHO Getinge on steriloinnin ja desinfioinnin ykkönen maailmassa siitä

Lisätiedot

Miksi teknologia on haastavaa? Perinteinen Bowie & Dick vs elektroninen Bowie & Dick. Bowie & Dick testi : menneestä nykyaikaan

Miksi teknologia on haastavaa? Perinteinen Bowie & Dick vs elektroninen Bowie & Dick. Bowie & Dick testi : menneestä nykyaikaan 23. VÄLINEHUOLLON VALTAKUNNALLISET KOULUTUSPÄIVÄT 1.10-2.10.2015 Elektroninen Bowie & Dick testi - Eeva Suhonen 1 10/2/2015 Miksi teknologia on haastavaa? Perinteinen Bowie & Dick vs elektroninen Bowie

Lisätiedot

GETINGE ONLINE TIEdOT saatavilla, missä TahaNsa OLETkIN

GETINGE ONLINE TIEdOT saatavilla, missä TahaNsa OLETkIN GETINGE ONLINE Tiedot saatavilla, missä tahansa oletkin 2 Getinge Online JÄRKEVÄMPÄÄ TYÖSKENTELYÄ JA ENEMMÄN KÄYTTÖAIKAA Perinteisesti sterilointilaitteiden tila tarkastetaan manuaalisesti ja paikan päällä.

Lisätiedot

Terveydenhuollon sterilointitarvikkeet

Terveydenhuollon sterilointitarvikkeet Terveydenhuollon sterilointitarvikkeet Sterilointipussit ja -rullat Paperi-laminaattipussit * Yksittäisten tuotteiden ja instrumenttien sekä pienten settien pakkaamiseen. S 17 50 x 200 3.600 S 1 50 x 250

Lisätiedot

Terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden sterilointi ja niihin liittyvien eurooppalaisten standardien keskeinen sisältö 8.3.

Terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden sterilointi ja niihin liittyvien eurooppalaisten standardien keskeinen sisältö 8.3. Terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden sterilointi ja niihin liittyvien eurooppalaisten standardien keskeinen sisältö 8.3.2013 Luentomateriaalia sterilointiin liittyvistä standardeista Yleisen Teollisuusliiton

Lisätiedot

Getinge Sealer -mallisto asettaa uudet laatustandardit saumauslaitteille

Getinge Sealer -mallisto asettaa uudet laatustandardit saumauslaitteille Getinge Sealer -mallisto asettaa uudet laatustandardit saumauslaitteille Saumaaja joka tarpeeseen tehokas, luotettava ja käyttäjäystävällinen Kun halutaan varmistaa parhaat toimintatavat infektiovalvonnan,

Lisätiedot

Uusi Matachana 130 LF matalalämpösterilaattori

Uusi Matachana 130 LF matalalämpösterilaattori 1 Uusi Matachana 130 LF matalalämpösterilaattori Yhdistää plasma- ja etyleenioksidisteriloinnin parhaat puolet. 2 Käyttö Lämpöherkkien lääketieteellisten välineiden ja tarvikkeiden sterilointiin sairaaloissa,

Lisätiedot

Välineistön huoltoprosessin laadun varmistaminen

Välineistön huoltoprosessin laadun varmistaminen Välineistön huoltoprosessin laadun varmistaminen Kaisa Hirvonen Opettaja, Savon ammatti- ja aikuisopisto Mistä asiakas voi tietää, että välineet on huollettu asianmukaisesti? TAVOITTEENA VÄLINEHUOLTOTOIMINTOJEN

Lisätiedot

SISÄLTÖ INTO2018 INFEKTIOIDEN TORJUNTAPÄIVÄT DIPOLI PUHDAS, DESINFIOITU VAI STERIILI

SISÄLTÖ INTO2018 INFEKTIOIDEN TORJUNTAPÄIVÄT DIPOLI PUHDAS, DESINFIOITU VAI STERIILI INTO2018 INFEKTIOIDEN TORJUNTAPÄIVÄT 6.11.2018 DIPOLI PUHDAS, DESINFIOITU VAI STERIILI SISÄLTÖ 1 2 3 - Puhdistaminen, desinfektio ja sterilointi perusmenetelminä tartuntojen torjunnassa - Perusmenetelmien

Lisätiedot

Hygieniavaatimukset kauneushoitoloissa ja ihon läpäisevissä toimenpiteissä

Hygieniavaatimukset kauneushoitoloissa ja ihon läpäisevissä toimenpiteissä Hygieniavaatimukset kauneushoitoloissa ja ihon läpäisevissä toimenpiteissä Ympäristöterveydenhuollon alueelliset koulutuspäivät 09.09.2014 Oulu Päivi Aalto Esityksen sisältö Taudinaiheuttajat ja tartuntariskit

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 2004 Teollisuus-, ulkomaankauppa-, tutkimus- ja energiavaliokunta 27. helmikuuta 2003 PE 321.965/8-16 TARKISTUKSET 8-16 Lausuntoluonnos (PE 321.965) John Purvis Ehdotus Euroopan

Lisätiedot

LoFric Sense katetri, joka vastaa arkipäivän haasteisiin

LoFric Sense katetri, joka vastaa arkipäivän haasteisiin a e l c e n v e Vi différ LoFric Sense katetri, joka vastaa arkipäivän haasteisiin Kaikki naiset eivät ole samanlaisia. Eläköön se pieni ero on mottona LoFric Sensen käytölle omatoimiseen katetrointiin,

Lisätiedot

Lääkelaitoksen raportteja 2/2005. Hammashuollon piensterilointilaitteet. Robin Lindén Juhani Ojajärvi Niina Aghte

Lääkelaitoksen raportteja 2/2005. Hammashuollon piensterilointilaitteet. Robin Lindén Juhani Ojajärvi Niina Aghte Lääkelaitoksen raportteja 2/2005 Hammashuollon piensterilointilaitteet Robin Lindén Juhani Ojajärvi Niina Aghte Julkaisija: Lääkelaitos PL 55 00301 Helsinki Puh. (09) 473 341 Faksi (09) 714 469 www.nam.fi

Lisätiedot

Määräys 1/2011 1/(8) Dnro xxxx/03.00/2010 28.12.2010. Terveydenhuollon laitteen ja tarvikkeen vaatimustenmukaisuuden arviointi. Valtuutussäännökset

Määräys 1/2011 1/(8) Dnro xxxx/03.00/2010 28.12.2010. Terveydenhuollon laitteen ja tarvikkeen vaatimustenmukaisuuden arviointi. Valtuutussäännökset Määräys 1/2011 1/(8) Terveydenhuollon laitteen ja tarvikkeen vaatimustenmukaisuuden arviointi Valtuutussäännökset Kohderyhmät Laki terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista 7 ja 13. Terveydenhuollon

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuoneen hanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuoneen hanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja Kylpyhuoneen hanat Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuoneen hanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysstandardimme, riippumaton instituutti testaa

Lisätiedot

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv)

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Kaikki mahdollisuudet, täysi vastuu Atlas Copco tarjoaa juuri asiakkaan liiketoimintaan sopivat

Lisätiedot

VÄLINEHUOLTAJAN AMMATTITUTKINTO TUTKINTOSUORITUKSEN ARVIOINTI

VÄLINEHUOLTAJAN AMMATTITUTKINTO TUTKINTOSUORITUKSEN ARVIOINTI PAKOLLISET OSAT: 4 STERILOINTI NÄYTTÖYMPÄRISTÖ/ YMPÄRISTÖT Työturvallisuuden noudattaminen noudattaa työyhteisön ohjeita ja sopimuksia sekä sterilointikoneille ja menetelmille annettuja ohjeita tietää

Lisätiedot

Muunneltavuutta Ensiapupakkaukset voidaan modifioida asiakaskohtaisesti, koska kukin ensiapupiste koostuu neljästä eri rasiasta.

Muunneltavuutta Ensiapupakkaukset voidaan modifioida asiakaskohtaisesti, koska kukin ensiapupiste koostuu neljästä eri rasiasta. Toimintamme ideana on ensiapupakkaukset, joiden sisältö täyttäisi mahdollisimman tarkasti asiakkaidemme tarpeet vaativilla toimialoilla. Lisäksi markkinoimme yleisiä, standardit täyttäviä ensiapupakkauksia,

Lisätiedot

STILLE Perfection Commitment. Surgical perfection. For life.

STILLE Perfection Commitment. Surgical perfection. For life. STILLE Perfection Commitment Surgical perfection. For life. Huolloista ja korjauksista vastaavat samat ammattitaitoiset instrumenttisepät, jotka ovat myös alun perin valmistaneet instrumentit. STILLEn

Lisätiedot

Välinehuoltoalan perustutkinto - kokeilukoulutus, Välinehuoltaja valmistavan koulutuksen toteutussuunnitelma 2014 2018

Välinehuoltoalan perustutkinto - kokeilukoulutus, Välinehuoltaja valmistavan koulutuksen toteutussuunnitelma 2014 2018 Välinehuoltoalan perustutkinto - kokeilukoulutus, Välinehuoltaja valmistavan koulutuksen toteutussuunnitelma 2014 2018 Hyväksytty 16.3.2015 1 TUTKINNON OSA 1 (10 ov) (VHPT1)/ Infektioiden torjunta ja hygieniakäytänteiden

Lisätiedot

ING the World. P5 Newtron mallisto. Finnish

ING the World. P5 Newtron mallisto. Finnish A ING the World P5 Newtron mallisto Finnish UUTUUS P5 Newtron mallisto Nyt myös LED-valotoiminnolla! Valinnanvapautesi lisäämiseksi P5 Newtron -ultraäänigeneraattorimallisto on nyt saatavana LED-valoversioina.

Lisätiedot

Tarkat tulokset ovat sekä oikeita että toistettavia

Tarkat tulokset ovat sekä oikeita että toistettavia Mitä tarkempaa tietoa saan, sitä luottavaisempi olen siitä, että annostelen oikean määrän insuliinia. Jos verensokeritasapainoni paranee, se johtaa matalampaan HbA 1C -arvoon. Nyt verensokerimittareille

Lisätiedot

Handy Tube -liukurulla, mallit 100, 110, 120

Handy Tube -liukurulla, mallit 100, 110, 120 Handy Tube -liukurulla, mallit 100, 110, 120 Käyttöohje Suomi 7FI160188-02 Handy Tube -liukurulla pitkä Handy Tube -liukurulla lyhyt Handy Tube -liukurulla leveä Tuotekuvaus Tuote Malli Tuotenumero Koko

Lisätiedot

Kliinisten laboratoriomittausten jäljitettävyys ja IVD-direktiivi

Kliinisten laboratoriomittausten jäljitettävyys ja IVD-direktiivi Kliinisten laboratoriomittausten jäljitettävyys ja IVD-direktiivi Dos Jaakko-Juhani Himberg HUSLAB /laatupäällikkö JJH November 2004 1 IVD-direktiivi ja siirtymäaika In vitro -diagnostiikkaan tarkoitettuja

Lisätiedot

Välinehuollon standardisointi

Välinehuollon standardisointi Välinehuollon standardisointi Stadin AMK 14.11.2018 Suvi Pasanen asiantuntija, YTL Mikä on standardi? Miksi standardeja laaditaan? Kuka standardit laatii? (SFS, CEN, ISO) Mistä standardeja saa? Mitä standardeja

Lisätiedot

Stericool H 2 O 2. -plasma -sterilaattorit Edullinen alhaisen lämpötilan ratkaisu

Stericool H 2 O 2. -plasma -sterilaattorit Edullinen alhaisen lämpötilan ratkaisu Stericool H 2 -plasma -sterilaattorit Edullinen alhaisen lämpötilan ratkaisu Stericool H 2 -plasma-sterilaattori Täyttävät välinehuollon vaatimukset joka päivä Edullinen alhaisen lämpötilan ratkaisu Koska

Lisätiedot

GETINGE HS66 TURBO ENSILUOKKAISTA STERILOINTIA

GETINGE HS66 TURBO ENSILUOKKAISTA STERILOINTIA GETINGE HS66 TURBO ENSILUOKKAISTA STERILOINTIA 2 Getinge HS66 HS66 Turbo Turbo uuden sukupolven autoklaavit Uusi Getinge HS66 Turbo edustaa uutta autoklaavien huippuvalikoimaa, joissa erinomainen suorituskyky

Lisätiedot

ATEX-direktiivit. Tapani Nurmi SESKO ry www.sesko.fi

ATEX-direktiivit. Tapani Nurmi SESKO ry www.sesko.fi ATEX-direktiivit Tapani Nurmi SESKO ry www.sesko.fi ATEX direktiivit ATEX-laitedirektiivi (Euroopan yhteisön direktiivi 94/9/EY) Direktiivin tarkoituksena on yhtenäistää EU:n jäsenvaltioiden räjähdysvaarallisten

Lisätiedot

Rakennustuotteiden -merkintä

Rakennustuotteiden -merkintä Rakennustuotteiden -merkintä Eurooppalainen käytäntö rakennustuotteiden kelpoisuuden osoittamiseen Rakennustuotteiden CE-merkintä perustuu rakennustuotedirektiiviin Euroopan komission rakennustuotedirektiivin

Lisätiedot

HYVINVOINNIN ETURINTAMASSA

HYVINVOINNIN ETURINTAMASSA An ASSA ABLOY Group brand HYVINVOINNIN ETURINTAMASSA Abloy -ratkaisut terveydenhuoltoon Hyvän hoidon ehdoilla Toimivat, turvalliset puitteet nousevat kriittiseen rooliin ihmisten hyvinvoinnista huolehdittaessa.

Lisätiedot

Tuotekatalogi. Sterilointipakkausmateriaalit

Tuotekatalogi. Sterilointipakkausmateriaalit Tuotekatalogi Sterilointipakkausmateriaalit Sisältö Sterilointipakkaukset ja steriloinnin aputarvikkeet Sivu Tuote 1 Paperi-laminaattipussit, sileät 2 Paperi-laminaattipussit, palkeelliset 3 Paperi-laminaattirullat,

Lisätiedot

Steriloinnin tarvikkeet

Steriloinnin tarvikkeet Steriloinnin tarvikkeet Steriloinnin tarvikkeet Saumauslaitteet ja testit Steriking IS250 -impulssisaumaaja Impulssisaumaaja rullaleikkurilla kuumailmaletkujen suljentaan. Soveltuu myös paperi/laminaatti-

Lisätiedot

Esityksen sisältö. Sote-uudistuksen vaikutus välinehuollon kehittämiseen. Välinehuollon koulutuspäivät SSHY Tampere 30.9.

Esityksen sisältö. Sote-uudistuksen vaikutus välinehuollon kehittämiseen. Välinehuollon koulutuspäivät SSHY Tampere 30.9. Sote-uudistuksen vaikutus välinehuollon kehittämiseen Välinehuollon koulutuspäivät SSHY 11.10.2018 Tampere Tuula Karhumäki Tukipalveluiden valmistelija Kouluttaja TtM, MBA Esityksen sisältö Sote-uudistuksesta

Lisätiedot

FAVORIT. FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13

FAVORIT. FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13 FAVORIT FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13 Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. FAVORIT on korkealaatuinen ruoanlaittoastiasarja. Sarjan tuotteet testataan huolellisesti,

Lisätiedot

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT Kapasiteetti 20 000 kg:aan asti SILTANOSTURIT - Radan päällä kulkevat - Riippuvarakenteiset PUKKINOSTURIT I-PALKKISET KÄÄNTÖ- PUOMINOSTURIT NOSTOPUOMIT HUOLTO ERIKKILA Hyvässä

Lisätiedot

Hygieniavaatimukset kauneushoitoloissa ja ihon läpäisevissä toimenpiteissä

Hygieniavaatimukset kauneushoitoloissa ja ihon läpäisevissä toimenpiteissä Hygieniavaatimukset kauneushoitoloissa ja ihon läpäisevissä toimenpiteissä Ympäristöterveydenhuollon alueelliset koulutuspäivät 7. 8.10.2014 Tampere Päivi Aalto Ohjeen sisältö Vuosien 2015 2019 tesu-valvontaohjelman

Lisätiedot

Biohitin Optifit Kärjet

Biohitin Optifit Kärjet Biohitin Optifit Kärjet Turvallisuutta ja tarkkuutta Ekologiset pakkausvaihtoehdot! Biohit Optifit Kärjet 1) Paras yhteensopivuus Täydellinen yhteensopivuus ja kiinnittyminen Biohitin pipetteihin Ergonomisesti

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä käyttöohjeita.

Lisätiedot

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN.

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Rolac KONEET VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Lundberg on erityisesti ympäristönhoitoon kehitetty taajamatraktori, joka on suunniteltu alan töiden monipuolisuus ja erityisvaatimukset

Lisätiedot

Terveydenhuollon laitteet ja tarvikkeet

Terveydenhuollon laitteet ja tarvikkeet Terveydenhuollon laitteet ja tarvikkeet Valvira valvoo terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden valmistusta ja markkinoita sekä edistää käytön turvallisuutta. Valmistajat vastaavat siitä, että tuotteiden

Lisätiedot

...JA UUDISTUU TULEVAISUUTTA AJATELLEN

...JA UUDISTUU TULEVAISUUTTA AJATELLEN ...JA UUDISTUU TULEVAISUUTTA AJATELLEN TUOTETIEDOT Tilavaatimukset Tuotetiedot Suurin sallittu kuorma 200 kg Punnituskapasiteetti 190 kg Paino 62 kg 3 000 mm (118 ) Paino vaa an kanssa Kokonaispituus Vähimmäisnostokorkeus

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus rautatiejärjestelmän turvallisuudesta ja yhteentoimivuudesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan rautatiejärjestelmän turvallisuudesta

Lisätiedot

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA HAWKER MODULAARISET VARAAJAT JATKAVAT MATKAA VAIKKA OSA JOUKKUEESTA PUUTTUISIKIN... MODULAR: ASETTAA UUDEN STANDARDIN HUIPPUTEHOKAS JA LUOTETTAVA Varaajan algoritmi hallinnoi moduuleja, jotka tarvitsee

Lisätiedot

SterilClave 75-90 Sisältö

SterilClave 75-90 Sisältö SterilClave 75-90 1 SterilClave 75-90 Sisältö 1. Tuotekuvaus... 4 2. Pääominaisuudet...5 3. Lisäarusteet...8 4. Laitespesifikaatio...11 5. Standardit...12 2 1. Tuotekuvaus SterilClave 75-90 on saatavana

Lisätiedot

6 TH SENSE POWERCLEAN ASTIANPESUKONEET AISTI PUHTAALLE LOPPUTULOKSELLE

6 TH SENSE POWERCLEAN ASTIANPESUKONEET AISTI PUHTAALLE LOPPUTULOKSELLE 6 TH SENSE POWERCLEAN ASTIANPESUKONEET AISTI PUHTAALLE LOPPUTULOKSELLE SENSORITEKNIIKKA, JOKA SAA AIKAAN TÄYDELLISEN PUHTAAN LOPPUTULOKSEN TEHOKKAAT KORKEAPAINESUUTTIMET JOTKA PUHDISTAVAT PINTTYNEIMMÄTKIN

Lisätiedot

HOITOALUE JA HOITOALUEELLA OLEVAT LAITTEET

HOITOALUE JA HOITOALUEELLA OLEVAT LAITTEET HOITOALUE JA HOITOALUEELLA OLEVAT LAITTEET SGS Fimko Oy Ilpo Pöyhönen Ilpo.Poyhonen@sgs.com Hermiankatu 12 B 33720 Tampere, Finland Puh. 043 8251326 MISTÄ PUHUTAAN Hoitoalue ja hoitoalueella olevat laitteet

Lisätiedot

sdasd Braun ThermoScan PRO 6000 korvakuumemittari Ensihoito - terveys - turvallisuus

sdasd Braun ThermoScan PRO 6000 korvakuumemittari Ensihoito - terveys - turvallisuus IRT6020 Braun ThermoScan 5 IRT 6020 korva Braun Thermoscan 6020 on uusittu versio suositusta Braun ThermoScan IRT 4520 -korvasta. B06000200 Braun ThermoScan PRO 6000 korva Braun ThermoScan PRO 6000 korva

Lisätiedot

ANNEX TO EASA OPINION 06/2013. COMMISSION REGULATION (EU) No /.. of XXX

ANNEX TO EASA OPINION 06/2013. COMMISSION REGULATION (EU) No /.. of XXX EUROPEAN COMMISSION Brussels, XXX (2013) XXX draft ANNEX TO EASA OPINION 06/2013 COMMISSION REGULATION (EU) No /.. of XXX amending Commission Regulation (EC) No 2042/2003, on the continuing airworthiness

Lisätiedot

Ohjattua suorituskykyä.

Ohjattua suorituskykyä. Ohjattua suorituskykyä. Yhdyskuntatekniset ajoneuvot Toimiala Rakennuskoneet Maa- ja metsätalouskoneet Kuljetus ja logistiikka Suorituskykyä. Kaikkien komponentien täydellisen integroinnin ansiosta saavutetaan

Lisätiedot

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin 2 Modulaarinen kattokaiutin Suunniteltu helppoon asennukseen Sopii melkein kaikkiin kattotyyppeihin Innovatiivinen modulaarirakenne Helppo

Lisätiedot

sdasd Braun ThermoScan PRO 6000 korvakuumemittari Ensihoito - terveys - turvallisuus

sdasd Braun ThermoScan PRO 6000 korvakuumemittari Ensihoito - terveys - turvallisuus IRT6020 Braun ThermoScan 5 IRT 6020 korva Braun Thermoscan 6020 on uusittu versio suositusta Braun ThermoScan IRT 4520 -korvasta. E1806 Professional infrapunakorva - TARJOUS TARJOUS 2 KPL VARASTOSSA Infrapunakorvalla

Lisätiedot

Keittiöhanat. KITCH_TAPS_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 18.00

Keittiöhanat. KITCH_TAPS_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 18.00 Keittiöhanat KITCH_TAPS_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 18.00 Päivittäinen käyttö vaatii keittiöhanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysvaatimuksemme,

Lisätiedot

PUHDISTUS JA PYYHINTÄ

PUHDISTUS JA PYYHINTÄ Oikeat pyyhetarvikkeet mahdollistavat työn sujuvuuden ja kustannussäästöt PUHDISTUS JA PYYHINTÄ Tarkastele käyttettyjä konepyyhkeitänne. Huomaatko että niistä valtaosa on vain osittain likaisia? Koska

Lisätiedot

MÄNTSÄN TERVEYSKESKUS, AUTOKLAAVI Liite 1. korjattu 14.4.2010 TARJOAJA: Hinta: (ilman alv): eur alv: eur ( %)

MÄNTSÄN TERVEYSKESKUS, AUTOKLAAVI Liite 1. korjattu 14.4.2010 TARJOAJA: Hinta: (ilman alv): eur alv: eur ( %) 1 MÄNTSÄN TERVEYSKESKUS, AUTOKLAAVI 1. korjattu 14.4.2010 TARJOAJA: TARJOUS: Merkki/ malli: Hinta: (ilman alv): eur alv: eur ( %) (Kiinteä kokonaishinta, toimitus valmiiksi käyttökuntoon paikalleen asennettuna.

Lisätiedot

JOHTOKYKYMITTAUKSEN AKKREDITOINTI

JOHTOKYKYMITTAUKSEN AKKREDITOINTI JOHTOKYKYMITTAUKSEN AKKREDITOINTI UUTTA! Nyt akkreditoidulla menetelmällä analysoidut johtokykystandartit meiltä. Kansainvälistä huippuosaamista kemian metrologian alueella Suomessa jo vuodesta 2005 alkaen.

Lisätiedot

Huomioitavat asiat päivittäistavarakaupoissa myytävien käyttö- ja kulutustavaroiden turvallisuudesta ostoprosessissa

Huomioitavat asiat päivittäistavarakaupoissa myytävien käyttö- ja kulutustavaroiden turvallisuudesta ostoprosessissa Huomioitavat asiat päivittäistavarakaupoissa myytävien käyttö- ja kulutustavaroiden turvallisuudesta ostoprosessissa 1 Huomioitavat asiat päivittäistavarakaupoissa myytävien käyttö- ja kulutustavaroiden

Lisätiedot

Tämä esitys käsittelee siivouksen arviointia peruskouluissa Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen valossa

Tämä esitys käsittelee siivouksen arviointia peruskouluissa Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen valossa Tämä esitys käsittelee siivouksen arviointia peruskouluissa Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen valossa 1 Sisältö - Sisäympäristön laatu kouluissa - Tutkimuksen taustaa - Siivouksen arviointiin liittyvien

Lisätiedot

Omavalvonta helpoksi Napsa-omavalvonnan seurantajärjestelmällä

Omavalvonta helpoksi Napsa-omavalvonnan seurantajärjestelmällä Omavalvonta helpoksi Napsa-omavalvonnan seurantajärjestelmällä Loimaalainen Trulli Oy on tuonut markkinoille tuotteen, joka helpottaa elintarvike-alan omavalvontaa, mutta sopii joustavuutensa ansiosta

Lisätiedot

INFEKTIOIDEN TORJUNTA LEIKKAUKSEN AIKANA

INFEKTIOIDEN TORJUNTA LEIKKAUKSEN AIKANA INFEKTIOIDEN TORJUNTA LEIKKAUKSEN AIKANA 39. Valtakunnalliset sairaalahygieniapäivät 12.-13.3.2013 Helsinki Congress Paasitorni Jaana Palosara Hygieniakoordinaattori TAVOITTEET Toimenpiteisiin liittyvien

Lisätiedot

Laki terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista valmistajan ja käyttäjän vastuut välinehuollossa. Kimmo Linnavuori Ylilääkäri

Laki terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista valmistajan ja käyttäjän vastuut välinehuollossa. Kimmo Linnavuori Ylilääkäri Laki terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista valmistajan ja käyttäjän vastuut välinehuollossa Kimmo Linnavuori Ylilääkäri Valviran tehtävä lääkinnällisten laitteiden valvonnassa Laki 629/2010 terveydenhuollon

Lisätiedot

Elisa ja Eino. Potilaspaneelit Potilaskourut Leikkaussali -ja Tehohoitopalkit 2002/2003

Elisa ja Eino. Potilaspaneelit Potilaskourut Leikkaussali -ja Tehohoitopalkit 2002/2003 Elisa ja Eino Potilaspaneelit Potilaskourut Leikkaussali -ja Tehohoitopalkit 2002/2003 2002/2003 Sa-Va Oy on sairaalalaitteiden ja -varusteiden toimittaja. Yritys on perustettu vuonna 1990 ja on vakiinnuttanut

Lisätiedot

Elintarviketeollisuuden hapan vaahtopesuneste

Elintarviketeollisuuden hapan vaahtopesuneste P3-topax 56 Elintarviketeollisuuden hapan vaahtopesuneste OMINAISUUDET Erinomainen poistamaan mineraalisaostumia Poistaa hyvin rasvaa ja proteiinia Erittäin tehokas matalissa konsentraateissa Parannellut

Lisätiedot

PAINELAITTEEN OSTAJAN MUISTILISTA

PAINELAITTEEN OSTAJAN MUISTILISTA [presentation title] via >Insert >Header & Footer PAINELAITTEEN OSTAJAN MUISTILISTA RAKENNUSTERVEYS JA TEOLLISUUDEN KUNTO -TIETOISKU - OULU Kiwa Inspecta Henrik Asplund Tarkastusinsinööri, IWE 18.10.2017

Lisätiedot

Sähkökiukaat. Älykäs. Ja kaunis.

Sähkökiukaat. Älykäs. Ja kaunis. Sähkökiukaat Älykäs. Ja kaunis. Tulikivi Sauna. Uuden ajan saunanautinto. Tulikivi SAUNA tarjoaa uuden ajan saunanautintoja. Ennennäkemättömän moderni muotoilu ja innovatiiviset elektroniikkaratkaisut

Lisätiedot

KUORMANILMAISIN / NOSTURIVAAKA. Käyttöohje

KUORMANILMAISIN / NOSTURIVAAKA. Käyttöohje KUORMANILMAISIN / NOSTURIVAAKA Sisällysluettelo Versio A 1. Johdanto... 1 Huomautus... 1 Turvallisuusohjeet... 1 2. Tekniset tiedot... 2 Ominaisuudet... 2 Tekniset tiedot... 3 Kapasiteetti ja tarkkuus...

Lisätiedot

Määräys 1/2011 1 (9) Dnro 2026/03.00/2011 18.3.2011. Terveydenhuollon laitteen ja tarvikkeen vaatimustenmukaisuuden arviointi. Valtuutussäännökset

Määräys 1/2011 1 (9) Dnro 2026/03.00/2011 18.3.2011. Terveydenhuollon laitteen ja tarvikkeen vaatimustenmukaisuuden arviointi. Valtuutussäännökset Määräys 1/2011 1 (9) Terveydenhuollon laitteen ja tarvikkeen vaatimustenmukaisuuden arviointi Valtuutussäännökset Kohderyhmät Voimassaoloaika Laki terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista 7 ja 13. Terveydenhuollon

Lisätiedot

IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat

IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat on tarkoin testattu, jotta voisimme olla varmoja,

Lisätiedot

TUOTETIEDOT SAHATARVIKKEET. Text

TUOTETIEDOT SAHATARVIKKEET. Text TUOTETIEDOT Text SAHATARVIKKEET ProSelect on ainutlaatuinen valikoimamme metsäkoneiden varaosia, lisätarvikkeita ja kuluvia osia. Sarja on suunniteltu tarjoamaan metsäkoneen käyttäjälle mahdollisuus parantaa

Lisätiedot

SAVUPIIPPUJEN CE-merkintä

SAVUPIIPPUJEN CE-merkintä SAVUPIIPPUJEN CE-merkintä Finnbuild-messut 2012 Kimmo Kaukanen kimmo.kaukanen@vtt.fi Puh. 020 722 4859 VTT Expert Services Oy www.vttexpertservices.fi 16.10.2012 2 Savupiipputuotteiden ominaisuudet osoitetaan

Lisätiedot

Terveydenhuollon yksikön oma laitevalmistus: uudet velvoitteet ja menettelytavat. Kimmo Linnavuori. Ylilääkäri

Terveydenhuollon yksikön oma laitevalmistus: uudet velvoitteet ja menettelytavat. Kimmo Linnavuori. Ylilääkäri Terveydenhuollon yksikön oma laitevalmistus: uudet velvoitteet ja menettelytavat Ylilääkäri Lain 629/2010 2 Soveltamisala Tätä lakia sovelletaan terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden ja niiden lisälaitteiden

Lisätiedot

Universaalit hitsausohjepaketit MIG/MAG- ja puikkohitsaukseen

Universaalit hitsausohjepaketit MIG/MAG- ja puikkohitsaukseen Universaalit hitsausohjepaketit MIG/MAG- ja puikkohitsaukseen Ota EN 1090 -standardi haltuun yhdessä Kempin kanssa Hyödyt Markkinoiden monipuolisin ratkaisu, joka sopii konepajoihin ja työmaille sekä MIG/MAG-

Lisätiedot

VÄLINEHUOLLON PROSESSI

VÄLINEHUOLLON PROSESSI VÄLINEHUOLLON PROSESSI Välinehuollon tarkoitus on huoltaa potilaiden hoidossa ja tutkimuksissa käytetty välineistö niin, että tartuntojen leviäminen potilaasta toiseen hoitovälineiden kautta estetään (Lax

Lisätiedot

Tehty veneilijälle Hiljainen ja helppo

Tehty veneilijälle Hiljainen ja helppo tuotteet marine Tehty veneilijälle Hiljainen ja helppo Venelämmittimet Veneliedet ja -uunit Tee itse oma asennuspakettisi! Wallaksen lämmitinapuri auttaa valitsemaan parhaan lämmittimen sinun käyttöösi.

Lisätiedot

CE MERKINTÄ KONEDIREKTIIVIN 2006/42/EY PERUSTEELLA

CE MERKINTÄ KONEDIREKTIIVIN 2006/42/EY PERUSTEELLA TIETOPAKETTI PÄHKINÄNKUORESSA: CE MERKINTÄ N PERUSTEELLA HUOMIO! Vanha konedirektiivi 98/37/EY on kumottu, mutta se on edelleen voimassa siirtymäaikana. Käyttöönoton siirtymäaika -> 29.12.2009 saakka.

Lisätiedot

Prestige annostelijat

Prestige annostelijat Clou Prestige annostelija valikoima Uusista Prestige automaateista löytyy aina sopiva ratkaisu henkilöhygienian tarpeisiisi tiloissa, joissa käy suuria määriä ihmisiä. On osoittautunut, että nykyaikaiset

Lisätiedot

Täydelliseen puhdistukseen

Täydelliseen puhdistukseen T 12/1 eco!efficiency Täydelliseen puhdistukseen Tehokas, taloudellinen, hiljainen 40% energiansäästö hiljainen vain 56 db(a) Ei mikä tahansa imuri Uusi T 12/1 eco!efficiency on erilainen pölynimuri. Se

Lisätiedot

TOIMINTALUVUT 2014. Ø Henkilökuntaa noin 100, joista 13 määräaikaista Ø Liikevaihto 2014 noin 5 M Ø Toiminta 2014 (Puijo ja Tarina): 9.2.

TOIMINTALUVUT 2014. Ø Henkilökuntaa noin 100, joista 13 määräaikaista Ø Liikevaihto 2014 noin 5 M Ø Toiminta 2014 (Puijo ja Tarina): 9.2. Itä- Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä, Servica Välinehuollon tuo9eistus ja hinnoi9elu 6.2.2015 8.11.2013 8. TSU 6.2.2014 www.servica.fi TOIMINTALUVUT 2014 Ø Henkilökuntaa noin 100, joista 13

Lisätiedot

Aika asettaa poistumistieturvallisuuden standardit uudelle tasolle. ABLOY

Aika asettaa poistumistieturvallisuuden standardit uudelle tasolle. ABLOY SSFN 014/2 2 Aika asettaa poistumistieturvallisuuden standardit uudelle tasolle. ABLOY EXIT 13 000 katsojaa poistuu tätä kautta ottelun loputtua. Myös silloin, kun jotain odottamatonta tapahtuu. Tulevaisuuden

Lisätiedot

Verkkoestejärjestelmä joustava reunasuojausratkaisu rakennustyömaille

Verkkoestejärjestelmä joustava reunasuojausratkaisu rakennustyömaille Verkkoestejärjestelmä joustava reunasuojausratkaisu rakennustyömaille Säädökset ja standardit Verkkoestejärjestelmää on testattu huolellisesti, jotta on voitu varmistua sen toimivuudesta, käyttörajoituksista

Lisätiedot

TONA. Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE

TONA. Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE TONA Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE TONA Johtava eurooppalainen keraamisten savupiippujen toimittaja TONA aloitti keraamisten tuotteiden valmistuksen vuonna

Lisätiedot

Kliiniset laitetutkimukset: säädökset ja menettelytavat. Kimmo Linnavuori Ylilääkäri

Kliiniset laitetutkimukset: säädökset ja menettelytavat. Kimmo Linnavuori Ylilääkäri Kliiniset laitetutkimukset: säädökset ja menettelytavat Kimmo Linnavuori Ylilääkäri Valviran tehtävä lääkinnällisten laitteiden valvonnassa Laki 629/2010 terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista: 53

Lisätiedot

1 Pakkaus. Asennusopas. Värisäädettävä nestekidenäyttö. Tärkeää

1 Pakkaus. Asennusopas. Värisäädettävä nestekidenäyttö. Tärkeää Asennusopas Värisäädettävä nestekidenäyttö Tärkeää Perehdy laitteen turvalliseen ja tehokkaaseen käyttöön lukemalla PRECAUTIONS (TURVATOIMET), tämä Asennusopas ja CD-ROM-levylle tallennettu Käyttöopas.

Lisätiedot