TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015"

Transkriptio

1 YLEISTÄ Vuosi 2015 oli yhdistyksemme 59. toimintavuosi. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 Vuosi sujui edellisten vuosien tapaan. Pyrimme pitämään kiinni vanhoista, hyviksi koetuista toimintamuodoista ja samalla tuomaan toimintaamme aina jotain uutta. Toimintavuonna korostui erityisesti kuorotoiminta. Harjoituksia ja esiintymisiä oli runsaasti. Ilahduttavaa on, että olemme saaneet kuoroomme uusia laulajia, varsinkin naisia. Tiedottamisessa olemme siirtymässä nykyaikaan. Käynnistimme nimittäin kotisivuhankkeen, jonka tarkoituksena on, että yhdistyksellämme olisi vuoden 2016 alussa omat kotisivut. Facebookissa yhdistyksemme on ollut jo usean vuoden ajan. HALLINTO Yhdistyksen jäsenmäärä oli 125. Hallituksen jäsenet vuonna 2015: puheenjohtaja Jouko Hyppönen 1. varapuheenjohtaja Ulla Mehto-Hämäläinen 2. varapuheenjohtaja Jussi Hintikka sihteeri Jouni Hänninen jäsenet Tapio Hintikka Mauri Hämäläinen Jarmo Kytöjoki Esa Mehto Timo Rossi Kevätkokous pidettiin Kokouksessa oli läsnä 15 jäsentä ja yksi muu. Syyskokous pidettiin Kokouksessa oli läsnä 24 jäsentä. Hallituksen kokoukset: läsnä 8 jäsentä läsnä 7 jäsentä läsnä 7 jäsentä ja kolme muuta läsnä 8 jäsentä läsnä 8 jäsentä läsnä 6 jäsentä läsnä 6 jäsentä läsnä 5 jäsentä läsnä 8 jäsentä ja yksi muu läsnä 9 jäsentä

2 HUOMIONOSOITUKSET Sotavahinkosäätiö myönsi yhdistyksellemme euron maanpuolustuspalkinnon sotiemme veteraanien hyväksi tekemästämme työstä. Säätiö luovutti palkintoon liittyvän kunniakirjan Kokonaisturvallisuus messuilla Tampereella. Kunniakirjan otti vastaan yhdistyksemme puheenjohtaja. Sotiemme veteraanit keräyksen Keski-Suomen keräyspiirin piiripäällikkö Kari Kilpeläinen luovutti yhdistyksellemme Konnevesipäivillä Sotiemme veteraanit -plaketin tunnustuksena hyvistä keräystuloksista. Reserviläisliitto myönsi kahdelle jäsenellemme liiton ansiomitalin. Pekka Pynnönen ja Kalle Hämäläinen saivat Reserviläisliiton pronssisen ansiomitalin, jotka luovutimme heille Oi jouluyö konsertissa. Muistimme tasavuosia täyttäneitä yhdistyksemme jäseniä. Yhdistyksemme standaarin luovutimme Jouko Hyppöselle. Leijonaplaketin saivat Jarmo Kytöjoki ja Pirkko Mehto. Konneveden Osuuspankin toimitusjohtaja Ari Heikkilä täytti 60 vuotta. Luovutimme hänelle yhdistyksemme standaarin, leijonaplaketin ja Mannisen ruisleivän. EDUSTUKSET Keski-Suomen Reserviläispiiri ry:n hallituksessa yhdistystä edustivat Jouko Hyppönen, Ulla Mehto- Hämäläinen ja Jouni Hänninen. Jouko Hyppönen toimi hallituksen puheenjohtajana ja samalla piirin puheenjohtajana. Puheenjohtaja Jouko Hyppönen toimi Keski-Suomen reservipiirien (reserviläispiiri ja reserviupseeripiiri) yhteisen työvaliokunnan puheenjohtajana. Lisäksi hän oli piirien tiedotustoimikunnan ja kenttäkelpoisuustoimikunnan jäsen. Keski-Suomen Maanpuolustussäätiön valtuuskunnassa hän edusti reserviläispiiriä. Näiden lisäksi hän toimi MPK:n Keski-Suomen koulutusja tukiyksikön Konneveden paikallispäällikkönä. Jouko Hyppönen toimi myös yhdistyksemme veteraanivastaavana sekä liikunta- ja kenttäkelpoisuusvastaavana. Hän oli Reserviläisliiton ja Reserviläisurheiluliiton hallituksen jäsen. Lisäksi hän oli Reserviläisurheiluliiton työvaliokunnan jäsen sekä Reserviläisliiton taloussuunnittelutyöryhmän ja Vapepa-työryhmän jäsen sekä liiton valiokunnan varajäsen. Jouko toimi myös vuoden mittaan ansiokkaasti MPK:n Keski-Suomen tuki- ja koulutusyksikön järjestämien kurssien kurssinjohtajana. Jouko on valittu myös Vapepa-yhdyshenkilöksi. Yhdistyksemme aktiiviset jäsenet osallistuivat monille MPK:n kursseille. Lisäksi useat yhdistyksemme jäsenet kuuluvat Suomenselän maakuntakomppaniaan.

3 VETERAANITYÖ Maaliskuussa osallistuimme valtakunnalliseen keräystempaukseen sotiemme veteraanien hyväksi. Salen ja K-marketin tuulikaapeissa sekä Mierontiellä ja Matkahuollossa reserviläiset keräsivät varoja kunniakansalaisillemme lipaskeräyksenä. Sotiemme veteraanit keräys oli Konnevedellä elokuussa. Listakeräyksen suorittivat Ilmasotakoulun varusmiehet, joiden kuljetuksessa reserviläiset olivat merkittävällä panoksella mukana. Haja-asutusalueella suoritetun listakeräyksen lisäksi reserviläiset ja varusmiehet keräsivät samaan aikaan varoja lipaskeräyksenä keskustassa. Maaliskuun lipaskeräyksen, Konnevesipäivien arpojen myynnin ja vapaaehtoisen kahvimaksun sekä Oi jouluyö konsertin kahvituksen tuoton lahjoitimme Sotiemme veteraanit keräykseen. Vuosina Keski-Suomi oli Sotiemme veteraanit keräyksessä valtakunnan ykkönen euromäärillä mitattuna. Vuonna 2014 Keski-Suomi sijoittui Etelä-Pohjanmaan jälkeen toiseksi. Konnevesi oli vuonna 2014 jo neljännen kerran peräkkäin paras kunta Keski-Suomessa euroa/asukas-vertailussa. Vuonna 2015 Keski-Suomi sijoittui kolmanneksi Helsinki-Vantaan ja Etelä-Pohjanmaan jälkeen. Keski-Suomessa Konnevesi oli jo viidennen kerran ykkönen euroa/asukas-vertailussa. Varusmieskeräyksellä ja reserviläisten omilla keräyksillä saimme kokoon peräti 7 004,59 euroa. Kokonaistulos oli 2,54 euroa/kunnan asukas (asukasluku ). Konnevesi oli ainoa kunta Keski-Suomessa, jossa asukaskohtainen tulos oli yli kaksi euroa. Suuri kiitos tästä kuuluu aktiivisille jäsenillemme! Loppiaisena oli Sotainvalidien Veljesliiton Konneveden osaston 70-vuotisjuhla. Juhlan käytännön järjestelyt olivat suurelta osin reserviläisten vastuulla. Reserviläiskuoro esiintyi juhlassa. Kansallisen veteraanipäivän vietto poikkesi normaalista. Juhlapäivän vietto alkoi alakoulun juhlasalissa, jonne ala- ja yläkoulun oppilaat sekä lukiolaiset opettajineen olivat kokoontuneet. Tilaisuudessa yhdistyksemme jäsen, sotainvalidi Ahti Savolainen kertoi käytännön esimerkin siitä, mitä veljeä ei jätetä periaate tarkoitti viime sotiemme aikana. Reserviläiskuoro esiintyi tilaisuudessa. Tilaisuuden jälkeen reserviläiset ja osa oppilaista siirtyivät sankarihautausmaalle, jossa laskimme seppeleen ja kukat vuosien sotien muistomerkille. Kunniavartijoina toimivat reserviläiset. Seppeleenlasku oli samalla osa Reserviläisliiton 60-vuotisjuhlavuoden viettoa. Juhlapäivän vietto jatkui Äänekoskella, jossa oli Ääneseudun alueellinen kansallisen veteraanipäivän juhla. Juhlaan osallistui muutama yhdistyksemme jäsen. Sotainvalidien 70-vuotisjuhlan ja kansallisen veteraanipäivän lisäksi reserviläiskuoro esiintyi kaatuneitten muistopäivän jumalanpalveluksessa ja Konneveden Sotaveteraanit ry:n puurojuhlassa. Yhdistyksemme auttaa pyydettäessä sotainvalideja ja veteraaneja sekä heidän puolisoitaan ja leskiään sekä lottia heidän arjen askareissaan. Vuonna 2015 ei veteraanijärjestöiltä eikä muiltakaan tahoilta avustuspyyntöjä tullut.

4 AATTEELLINEN TOIMINTA Jääkäripataljoona 27:n Perinneyhdistyksen Keski-Suomen osasto päätti sytyttää jääkärikoulutuksen 100-vuotismuiston kunnioittamiseksi kynttilän jokaisen Keski-Suomeen haudatun jääkärin haudalle Osastolla itsellään ei ollut mahdollisuuksia käydä kaikilla hautausmailla, joille jääkäreitä on haudattu, joten osasto pyysi apua paikallisilta reserviläisyhdistyksiltä. Niinpä kävimme sytyttämässä kynttilän jääkärivääpeli Emil Minkkisen haudalle. Tilaisuudessa yhdistyksemme puheenjohtaja luki Jääkärien testamentin Suomen nuorisolle. Talvisodan päättymisen muistopäivänä Raimo Salo esitti Konnevesisalissa lottadokumentin. Tilaisuudessa esiintyi reserviläiskuoro. Tupaswillan perinnepäivien teemana oli ensimmäistä kertaa maanpuolustus. Yhdistyksemme jäsenet vastasivat perjantaina kahdesta rastista. Myös lauantaina ja sunnuntaina jäseniämme oli rasteilla ja muissa tehtävissä. Hyvin hoidettu sankarihautausmaa on meille reserviläisille kunnia-asia. Niinpä jälleen kerran haravoimme sankarihautausmaan ja istutimme sankarihaudoille kanervat. Marraskuun lopussa seurakunta järjesti kirkossa kuorojen konsertin, jossa reserviläiskuoron lisäksi esiintyi kolme muuta kuoroa. Konsertti oli yleisömenestys ja varsinkin reserviläiskuoro sai myönteistä palautetta esiintymisestään. Villan Konneveden omaisten päivänä reserviläiskuoro vei joulutervehdyksensä sanoin ja sävelin talon asukkaille, heidän omaisilleen ja talon henkilökunnalle. Lisäksi tilaisuudessa laulettiin joululauluja yhdessä. Puolustusvoimien valtakunnallinen paraati oli Jyväskylässä. Koska paraati oli Keski-Suomessa, oli paikalla luonnollisesti myös konnevetisiä reserviläisiä. Yhdistyksemme jäseniä oli veteraani- ja reserviläisjärjestöjen lippulinnoissa sekä maakuntajoukkojen lippulinnassa. Koska merkittävä joukko aktiivireserviläisiä oli valtakunnallisessa paraatissa Jyväskylässä, poikkesi itsenäisyyspäivän vietto Konnevedellä hieman normaalista. Reserviläiskuoro ei esiintynyt jumalanpalveluksessa, mutta muut tehtävät hoidimme entiseen tapaan. Sytytimme kynttilät sankarihaudoille, olimme kunniavartiossa muistomerkeillä sekä hoidimme Suomen lipun kannon niin sankarihautausmaalla kuin Konnevesisalissakin. Reserviläisvuoden huipentuma oli jälleen kerran perinteinen Oi jouluyö konsertti Konnevesisalissa. Konsertissa esiintyivät tutut nimet: Satu ja Arto Rantanen Laukaasta, Kyösti Kytöjoki ja tietysti reserviläiskuoro. Yhteistyökumppanimme konsertin järjestämisessä oli Konneveden Osuuspankki, joka maksoi kahvituksen. Konsertin kahvituksen tuoton lahjoitimme Sotiemme veteraanit - keräykseen. Jouluaattona sankarihautausmaan muistomerkeillä oli kunniavartijoina neljä yhdistyksemme jäsentä.

5 KUOROTOIMINTA Kuorotoiminta oli aktiivista. Reserviläiskuoro harjoitteli yhteensä 17 kertaa. Pääsääntöisesti kuoro harjoitteli isänmaallisia ja hengellisiä lauluja, mutta myös joitakin Reino Helismaan lauluja. Kuoron uusi aluevaltaus oli Suomalainen messu, jonka lauluja kuoro harjoitteli ahkerasti. Konnevesipäivien jumalanpalveluksessa kuoro esitti kuusi messulaulua. Reserviläiskuoro esiintyi sotainvalidien 70-vuotisjuhlassa, kansallisen veteraanipäivän tilaisuudessa, kaatuneitten muistopäivän jumalanpalveluksessa, veteraanien puurojuhlassa, lottadokumentin esittämistilaisuudessa, kuorojen konsertissa, Villa Konneveden omaisten päivänä, Ari Heikkilän 60- vuotisvastaanotolla ja Oi jouluyö konsertissa. VANHUSTEN AVUSTAMINEN Reserviläiset avustavat pyydettäessä kotona asuvia vanhuksia. Tässä työssä kunnostautui Tapio Hintikka, joka kävi vuoden aikana monta kertaa avustamassa Sirkkamäessä asuvaa vanhusta. AMMUNTA Reserviläisten ammuntavuorot Jouhtisvuoren ampumaradalla jatkuivat. Vuoroilla kävi varsin vähän yhdistyksemme jäseniä, mutta naapuriyhdistystemme jäsenet paransivat hiukan tilannetta. Yhdistyksemme järjesti yhden SRA-kisan, jossa oli 24 kilpailijaa. Ammunnassa yhdistyksellemme tuli menestystä. Kalle Hämäläinen saavutti Reserviläisurheiluliiton ilma-asekilpailussa 60-vuotiaiden sarjassa viidennen sijan henkilökohtaisessa kilpailussa. Lisäksi hän oli mukana Keski-Suomen joukkueessa, jota sijoittui 50-vuotiaiden joukkuekilpailussa hopeasijalle. KONNEVESIPÄIVÄT Reserviläisillä oli perinteiseen tapaan oma osasto Konnevesipäivillä. Tällä kertaa naapureinamme olivat maanpuolustusnaiset, jotka oman toimintansa esittelyn lomassa myivät osastollaan itse tekemiään makkaroita. Osastollamme esittelimme reserviläisten toimintaa ja tarjosimme mahdollisuutta liittyä yhdistyksemme jäseneksi. Tarjolla oli aitoa nokipannukahvia ja suussa sulavia munkkeja. Vapaaehtoisen kahvimaksun tuoton ja arpojen myynnin tuoton lahjoitimme Sotiemme veteraanit - keräykseen. Uutta osastollamme oli se, että yhdistyksemme uusi jäsen Kai Ruotsalainen toi osastollemme radiokalustoaan ja otti sillä yhteyksiä ympäri maailmaa. Vaikka kaikki sujuikin pääsääntöisesti hyvin, ei takaiskuiltakaan vältytty. Ari Heikkilän maastokuorma-autoon tuli perjantaina vika eikä auto näin ollen ollut yleisön ihailtavana osastollamme. Myöskään Ilmasotakoululta hakemamme ekoase ei toiminut. Nämä pienet takaiskut eivät kuitenkaan reserviläisaktiivejamme lannistaneet.

6 Myönteisiäkin yllätyksiä koimme. Piiripäällikkö Kari Kilpeläinen vieraili osastollamme ja luovutti yhdistyksellemme Sotiemme veteraanit plaketin. Kirsikkana kakun päällä oli kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen vierailu osastollamme. Yhdistyksemme hoiti ensimmäistä kertaa Konnevesipäivien lauantain ja sunnuntain välisen yön yövalvonnan. MUU TOIMINTA Kesäkuussa teimme kesäretken Panssariprikaatiin ja Tallinnaan. Tallinnassa meillä oli opastettu kierros Miehitysmuseossa ja vankilamuseo Patareissa. Näiden kierrosten jälkeen kiitollisuutemme Suomen itsenäisyyden puolesta taistelleita sotiemme veteraaneja ja sankarivainajia kohtaan nousi entisestään. Keski-Suomen maanpuolustusjuhla oli elokuussa Jämsässä. Pieni joukko konnevetisiä reserviläisiä oli mukana lipunkantajina. Viisi yhdistyksemme jäsentä oli mukana Pohjois-Savon maanpuolustusjuhlassa Rautalammilla. Juhlaan liittyivät Karjalan lennoston valatilaisuus ja kahden Konnevesi-järveen pudonneen pommikoneen muistomerkin paljastus. Oman Joulutulet-tapahtuman järjestimme ensimmäisen kerran. Tapahtuma oli Hytölän kodalla. Yhdistyksemme pikkujoulun järjestimme tänä vuonna seurakuntatalossa. Tarjolla oli hyvää ruokaa ja ohjelmaa sekä erityisen hyvää seuraa. Itse joulupukkikin vieraili pikkujoulujuhlassamme ja jakoi jopa lahjoja! Ilmeisesti ainakin joskus olemme olleet kilttejä, silla eihän pukki tuhmille lahjoja tuo. Merkittävä tukijamme, Konneveden Osuuspankin toimitusjohtaja Ari Heikkilä täytti 60 vuotta. Reserviläiskuoro kävi onnittelemassa häntä sanoin ja sävelin. Kuoro lauloi hänelle Tämä taivas, tämä maa laulun ja Jääkärimarssin. Silloin tällöin on syytä ottaa hieman rennommin. Reserviläiskuoro saunoi kevättalvella yliopiston rantasaunoissa. Järveen ei kukaan pulahtanut. Johtuikohan tämä mahdollisesti siitä, että järvi oli vielä jäässä. Kesäkauden avajaiset järjestimme Mannisten mökillä. Samassa paikassa järjestimme myös Konnevesipäivien kritiikkipalaverin, jossa tosin ei kritiikkiä esitetty. Reserviläisten illanvietto syyskuussa oli Ritva Mannisen kodissa. Illanvietossa muistelimme kesän tapahtumia muun muassa katselemalla tapahtumissamme otettuja kuvia.

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2011 Yleistä Vuosi 2011 oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 S I S Ä L T Ö TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET 1. Aatteellinen toiminta 2. Kuntoliikunta- ja maastotoiminta 3. Ampuma- ja kilpailutoiminta 4. Muu toiminta

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S 2 0 1 5 V E R 1 0. 3 Hallitus 2014 Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola, siht 040-085 9670 Jouni Laurikainen,

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Tuloslaskelma ja Tase Yleistä Vuosi 2009 oli yhdistyksemme 51. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Maanpuolustustapahtumat Pohjois-Karjalassa 2015

Maanpuolustustapahtumat Pohjois-Karjalassa 2015 2015 P-KR Kertausharjoitukset Esikuntaupseeri 0295 423 000 5.1. P-KR 1/15 varusmiehet palvelukseen 8.1. P-KR Tulojuhla 3.2. PKALTSTO Kilta Maanpuolustustapahtumien allakointitilaisuus Torikatu 36 Jari

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 VER29.3 Hallitus 2015 Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola, siht 040-0859670 Jouni Laurikainen, liik. ups. 040-8451070

Lisätiedot

SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS 2008

SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS 2008 SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli ry:n 17.toimintavuosi. Yhdistyksen jäsenmäärä vuoden lopussa oli 107 + 2 kannattajajäsentä. 21.9. järjestettiin

Lisätiedot

Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013

Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013 Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013 Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013 Hallitus Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola,

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2014

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2014 Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2014 Tuloslaskelma ja Tase KERAVAN RESERVILÄISET RY Toimintakertomus 2014 Kerava Yleistä Vuosi 2014 oli yhdistyksemme 56. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2015

Toimintakertomus 2015 Tapahtui vuonna 2015 12.1. Johtokunnan kokous Salmissa 15.1. Pirkanmaan aluetoimiston tiedotustilaisuus Tampereella - Jari Jännetyinen yhdistyksen edustajana 2.2. Kevätkokouskutsu tekstiviestinä 9.2. Vanhankirjallisuuden

Lisätiedot

1 Yleistä. 2 Hallitus, toiminnantarkastajat ja edustajat vuodelle Hallitus vuodelle Toiminnantarkastajat 2017

1 Yleistä. 2 Hallitus, toiminnantarkastajat ja edustajat vuodelle Hallitus vuodelle Toiminnantarkastajat 2017 Seinäjoki TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1 Yleistä Kerhon tehtävänä on maanpuolustustahdon ja taitojen ylläpitäminen ja niiden kohottaminen, turvallisuuspoliittisen tiedon jakaminen, fyysisen kunnon

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2017

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2017 IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2017 VER 20.3.2017 Hallituksen jäsenet Juha Virtanen Ville Rintala Ylärivi: Pekka Mertakorpi, Tapani Peltola, Sami Ahola, Jarkko Niittymaa Alarivi: Juha Taimisto,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 SISÄLLYS 1 Johdanto... 3 2 Tiedotustoiminta... 3 3 Oma toiminta... 4 3.1 Yhdistystoiminta... 4 3.2 Aatteellinen toiminta... 4 3.3 Kenttäkelpoisuus... 4 3.4 Urheilutoiminta... 4

Lisätiedot

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 SISÄLTÖ YHTEENVETO KOKOUKSET HALLITUKSEN KOKOONPANO TOIMINTA TALOUDELLINEN TILANNE JÄSENMÄÄRÄ TAPAHTUMAT - kuukausittain Jari Hamberg O r i m a t t i

Lisätiedot

1 TAMMIKUU 2 HELMIKUU. Keski-Suomen aluetoimisto 1 (10) Keski-Suomen maanpuolustuskalenteri 2015

1 TAMMIKUU 2 HELMIKUU. Keski-Suomen aluetoimisto 1 (10) Keski-Suomen maanpuolustuskalenteri 2015 KESKI-SUOMEN MAANPUOLUSTUSKALENTERI 2015 Keski-Suomen aluetoimisto 1 (10) 1 TAMMIKUU 5.1. Palvelukseen aloittamispäivä 1/15 Ilmasotakoulu 9.1. 3LOGR avajaiset Tikkakoski 3LOGR Maj Kari Kurhinen, 0299

Lisätiedot

RESERVILÄISLIITTO PÄIVÄKIRJA työkalu yhdistyksen käyttöön

RESERVILÄISLIITTO PÄIVÄKIRJA työkalu yhdistyksen käyttöön RESERVILÄISLIITTO PÄIVÄKIRJA 2008 - työkalu yhdistyksen käyttöön RESERVILÄISLIITTO RESERVILÄISLIITTO RY 1 PÄIVÄKIRJAN TÄYTTÖOHJE Yleistä Toiminnan raportoinnissa käytetty kaavake uusiutui vuoden 2005 alusta

Lisätiedot

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO AIKA tiistai 4.2.2014 klo 14.00-15.10 PAIKKA Naantalin kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät Rauhanturvaajat, Taas on vuosi vaihtunut. Yhdistys piti syyskokouksensa ilman suurempia

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kappelineuvosto

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika tiistai klo 18.00 19.10 Paikka Virojoen seurakuntatalo, Riihitie 2, Virojoki läsnä/poissa Osallistujat Koivunen Anne kappalainen, puheenjohtaja (x) Hanski Liisa kappelineuvoston

Lisätiedot

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2015

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2015 ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2015 SISÄLTÖ YHTEENVETO KOKOUKSET HALLITUKSEN KOKOONPANO TOIMINTA TALOUDELLINEN TILANNE JÄSENMÄÄRÄ TAPAHTUMAT - kuukausittain Jari Hamberg O r i m a t t i

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2012

TOIMINTASUUNNITELMA 2012 TOIMINTASUUNNITELMA 2012 SISÄLLYS 1 Johdanto... 3 2 Tiedotustoiminta... 3 3 Oma toiminta... 4 3.1 Yhdistystoiminta... 4 3.2 Aatteellinen toiminta... 4 3.3 Kenttäkelpoisuus... 5 3.4 Urheilutoiminta... 5

Lisätiedot

Kunnioitetut sotiemme veteraanit ja veteraanisukupolven edustajat. Arvoisat kutsuvieraat, arvoisa nuoriso, hyvät naiset ja miehet.

Kunnioitetut sotiemme veteraanit ja veteraanisukupolven edustajat. Arvoisat kutsuvieraat, arvoisa nuoriso, hyvät naiset ja miehet. Tervehdyssanat lipun naulaustilaisuudessa Askaisten kirkossa 28.5.2016 1 Kunnioitetut sotiemme veteraanit ja veteraanisukupolven edustajat. Arvoisat kutsuvieraat, arvoisa nuoriso, hyvät naiset ja miehet.

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2012 PÖYTÄKIRJA

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2012 PÖYTÄKIRJA www.ksrespiirit.fi 1 (5) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2012 PÖYTÄKIRJA Aika: keskiviikko 10.10. 2012 klo 18.00. Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho, Punainen Paroni kabinetti. Kokouksen

Lisätiedot

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2016

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 SISÄLTÖ YHTEENVETO KOKOUKSET HALLITUKSEN KOKOONPANO TOIMINTA TALOUDELLINEN TILANNE JÄSENMÄÄRÄ TAPAHTUMAT - kuukausittain O r i m a t t i l a n R e s e

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN 2013 SYYSKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN 2013 SYYSKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA www.ksrespiirit.fi 1 (5) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN 2013 SYYSKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Aika: keskiviikko 9.10. 2013 klo 18.30. Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho, Punainen Paroni kabinetti. Kokouskahvit

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kappelineuvosto

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika tiistai klo 18.30 19.25 Paikka Virojoen seurakuntatalo, 2. krs, Riihitie 2, Virojoki läsnä/poissa Osallistujat Hanski Liisa kappelineuvoston varapj. (x) Niemelä Teuvo kappelineuvoston

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNKI 1(5) Sivistysosaston toimisto Minna Vallin 1.12.2003

YLÖJÄRVEN KAUPUNKI 1(5) Sivistysosaston toimisto Minna Vallin 1.12.2003 YLÖJÄRVEN KAUPUNKI 1(5) KANSALLISEN VETERAANIPÄIVÄN (27.4.), KAATUNEITTEN MUISTOPÄIVÄN (toukokuun 3. sunnuntai) JA ITSENÄISYYSPÄIVÄN (6.12.) VIETON MENETTELYTAPAOHJEET. Yleistä Ohje sitoo kaikkia allekirjoittaneita

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY

KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY PIIRITIEDOTE 1/2018 HYVÄÄ UUDEN TOIMINTAVUODEN ALKUA PIIRITOIMISTOLTA! Alkaneen vuoden toiminnoissa tulee näkymään vahvasti Ilmavoimat ja Puolustusvoimat 100 vuotta teema.

Lisätiedot

Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. Paikalla oli puheenjohtajan lisäksi 16 piirihallituksen jäsentä.

Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. Paikalla oli puheenjohtajan lisäksi 16 piirihallituksen jäsentä. PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 1/12 ( Uusi piirihallitus ) Aika: 15.12.2011 klo 19.35 19.49 Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo 19.35. 2. Kokouksen

Lisätiedot

27.1. Kadettikunnan vuosipäivän seppeleenlasku ja juhla Jyväskylä Keski-Suomen kadettipiiri Evl Markku Jämsä, 0299 410 321

27.1. Kadettikunnan vuosipäivän seppeleenlasku ja juhla Jyväskylä Keski-Suomen kadettipiiri Evl Markku Jämsä, 0299 410 321 Keski-Suomen aluetoimisto 1 (10) 1 TAMMIKUU 6.1. Palvelukseen aloittamispäivä 1/14 Pioneerirykmentti, Ilmasotakoulu 25.1. Tammisunnuntain Killan iltajuhla Jyväskylä Tammisunnuntain Kilta Juha Vanhanen,

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 5/13 Aika: 11.12.2013 klo 18.58 19.34 Paikka: Ravintola Aimo, Jyväskylä 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo 18.58. 2. Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Louhisaaren Reserviläiset ry Sivu 1 / 17 LOUHISAAREN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Louhisaaren Reserviläiset ry rek. no: 206.

Louhisaaren Reserviläiset ry Sivu 1 / 17 LOUHISAAREN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Louhisaaren Reserviläiset ry rek. no: 206. Louhisaaren Reserviläiset ry Sivu 1 / 17 LOUHISAAREN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 Louhisaaren Reserviläiset ry Sivu 2 / 17 1. Yleistä Louhisaaren reserviläiset ry on perustettu 29.9.2011,

Lisätiedot

LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY.

LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY. LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2014 LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY. Toimintasuunnitelma vuodelle 2014. YLEISTÄ Vuosi 2014 on yhdistyksen 58. toimintavuosi. Jatketaan omalla valitulla

Lisätiedot

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kappelineuvosto

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA maanantai 30.1.2017 klo 18.30 20.30 PAIKKA Seurakuntakoti, Pappilankuja 3 läsnä/poissa OSALLISTUJAT Astola, Matti kappalainen, puheenjohtaja (x) Kaitainen, Markku kappelineuvoston

Lisätiedot

SR ry. Jäsentiedote 1/2011

SR ry. Jäsentiedote 1/2011 Tervehdys, Sipoon ressu! SR ry Jäsentiedote 1/2011 Talvi on jo pitkällä ja kohta koittaa toiminnallinen kevät. Vuosi 2011 tuo yhdistyksemme toimintaan paljon uusia tuulia ja huikeita juttuja. Tähtihetki

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY HALLITUKSEN KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2012

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY HALLITUKSEN KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2012 www.ksrespiirit.fi 1 (5) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY HALLITUKSEN KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2012 Paikka ja aika: Ravintola Idea piippukabinetti 6.6.2012 klo 18.00 1. Kokouksen avaus Pj Timo Salo toivotti

Lisätiedot

Porin prikaati Käsky 1 (6) Pohjanmaan aluetoimisto VAASA MO ITSENÄISYYSPÄIVÄN TAPAHTUMAT VAASASSA JA SEINÄJOELLA

Porin prikaati Käsky 1 (6) Pohjanmaan aluetoimisto VAASA MO ITSENÄISYYSPÄIVÄN TAPAHTUMAT VAASASSA JA SEINÄJOELLA Porin prikaati Käsky 1 (6) 30.10.2018 ITSENÄISYYSPÄIVÄN TAPAHTUMAT SSA JA SEINÄJOELLA 2018 1. YLEISTÄ 2. TILAISUUDET viettää Itsenäisyyspäivää Seinäjoella 5.12.2018 ja Vaasassa 6.12.2018. Aluetoimisto

Lisätiedot

SR ry. Jäsentiedote 1/2010

SR ry. Jäsentiedote 1/2010 Tervehdys, Sipoon ressu! SR ry Jäsentiedote 1/2010 Kesä kolkuttelee jo ovilla. Kesällä ja etenkin syksyllä on tiedossa paljon erilaista reserviläistoimintaa hyvässä porukassa. Tässä tiedotteessa pieni

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2013 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 4 KOKOUKSET... 4 VARAINHANKINTA...

Lisätiedot

14.Divisioonan Perinneyhdistyksen Nuoriso- ja Perinnepäivät

14.Divisioonan Perinneyhdistyksen Nuoriso- ja Perinnepäivät 14.Divisioonan Perinneyhdistyksen Nuoriso- ja Perinnepäivät Lieksa 1.9.- 3.9.2017 Nuorisotapahtumat TEEMA: 100- vuotisen itsenäisyyden kokemuksella yhdessä valoisaan tulevaisuuteen 1.3-30.4 Kirjoitelmat

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY PIIRITIEDOTE

KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY PIIRITIEDOTE KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY PIIRITIEDOTE 25.1.2017 HYVÄÄ UUDEN TOIMINTAVUODEN ALKUA PIIRITOIMISTOLTA! Alkaneen vuoden toiminnoissa tulee näkymään vahvasti Suomi 100 vuotta teema. Tapahtumia on paljon

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY POHJOIS-KARJALAN RESERVILÄISPIIRI RY POHJOIS-KARJALAN MAANPUOLUSTUKSEN TUKI RY www.pkreservi.fi 1 1. YLEISTÄ TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2013

Toimintakertomus vuodelta 2013 Toimintakertomus vuodelta 2013 1 Toiminta-alue Yhdistyksen toiminta-alueena on edelleen Lappeenrannan kaupunki sekä ympäristökunnat, Lemi, Luumäki, Savitaipale, Taipalsaari. 2 Hallitus, jäsenmäärä puheenjohtaja

Lisätiedot

KANSALLISEN VETERAANIPÄIVÄN VIETTO LAPPEENRANNASSA Veteraanipäivä Lappeenrannassa alkaa lipunnostolla kello 8.00.

KANSALLISEN VETERAANIPÄIVÄN VIETTO LAPPEENRANNASSA Veteraanipäivä Lappeenrannassa alkaa lipunnostolla kello 8.00. 1 (6) Veteraanipäivän vietto Lappeenrannassa 27.4.2017 Ohjelma ja ohjeet osallistujille 18.4.2017 KANSALLISEN VETERAANIPÄIVÄN VIETTO LAPPEENRANNASSA 27.4.2017 Keskusta: Kansallista veteraanipäivää vietetään

Lisätiedot

SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS 2009

SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS 2009 SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2009 YLEISTÄ Vuosi 2009 oli ry:n 19.toimintavuosi. Yhdistyksen jäsenmäärä vuoden lopussa oli 107 varsinaista jäsentä ja 2 kannattajajäsentä.

Lisätiedot

VETERAANI- PERINNETTÄ LUOMASSA

VETERAANI- PERINNETTÄ LUOMASSA VAPAAEHTOINEN VETERAANITYÖ VETERAANI- PERINNETTÄ LUOMASSA 1939-1945 Talvi- ja jatkosota 1967-2017 Pukkilan Sotaveteraanit 50 vuotta PUKKILAN SOTAVETERAANIT RY Jaakko Karjalainen, 92 vuotta, on Uudenmaan

Lisätiedot

Salon Seudun Rauhanturvaajat ry:n vuoden 2013 toimintakertomus

Salon Seudun Rauhanturvaajat ry:n vuoden 2013 toimintakertomus SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT RY 1/6 ry:n vuoden 2013 toimintakertomus YLEISTÄ Vuosi 2013 oli ry:n 23. toimintavuosi. Vuoden merkittävin tapahtuma oli Kansainväliseen Rauhanpäivään liittyvä Kansa kävelemään

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 KORPILAHDEN RESERVILÄISET RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 KORPILAHDEN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2018 KORPILAHDEN RESERVILÄISET RY Sisältö A. Toiminnan arvot ja toiminta-ajatus B. Toiminnan painopistealueet vuonna 2018 C. Toiminta vuonna 2018 1. Päätapahtumat ja toiminta vuonna

Lisätiedot

Itä-Suomen Sotilasläänin Esikunta Käsky 1 (5) Etelä-Savon Aluetoimisto MIKKELI MH21394 27.6.2011

Itä-Suomen Sotilasläänin Esikunta Käsky 1 (5) Etelä-Savon Aluetoimisto MIKKELI MH21394 27.6.2011 Itä-Suomen Sotilasläänin Esikunta Käsky 1 (5) 27.6.2011 ETELÄ-SAVON RESERVILÄISTEN RYNNÄKKÖKIVÄÄRIAMMUNTAKILPAILU 3.9.2011 1 JÄRJESTÄJÄ, KILPAILUAIKA JA -PAIKKA järjestää viiteasiakirjan mukaisesti Itä-

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019 Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Toiminnan tavoitteet vuonna 2019... 3 3. Toiminta... 3 4. Tiedotus... 4 5. Hallinto... 4 5.1. Vuosikokous... 4 5.2. Hallitus... 4 6. Yhteistyötahot... 5 7. Talous... 5 Liite:

Lisätiedot

Hyvä Jäsenemme! Johtokunta. Johtokunnan jäsenet toimintavuonna 2009:

Hyvä Jäsenemme! Johtokunta. Johtokunnan jäsenet toimintavuonna 2009: MTK- Kerimäki Toimintakertomus 2009 Hyvä Jäsenemme! MTK-Kerimäen tuottajayhdistyksen johtokunta päätti toimittaa vuoden 2009 toimintakertomuksen kaikille jäsenilleen. Yhdistyksen toiminta oli vuonna 2009

Lisätiedot

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2012

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2012 ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2012 SISÄLTÖ YHTEENVETO KOKOUKSET HALLITUKSEN KOKOONPANO TOIMINTA TALOUDELLINEN TILANNE JÄSENMÄÄRÄ TAPAHTUMAT - kuukausittain Jari Hamberg O r i m a t t i

Lisätiedot

Päivän aikataulu on seuraava: Klo 8.00-20.00 Juhlaliputus Klo 18.00-20.00 Juhlavalaistus

Päivän aikataulu on seuraava: Klo 8.00-20.00 Juhlaliputus Klo 18.00-20.00 Juhlavalaistus Kaupunginhallitus 425 13.10.2014 Kaupunginhallitus 437 20.10.2014 Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen 6.12.2014 1181/07.02.02.04.00.00/2014 KH 425 Itsenäisyyspäivän viettoon Lappeenrannassa kuuluvat

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY PÖYTÄKIRJA SIVU 1/6 Piirihallitus Gummeruksenkatu Jyväskylä 28.9.

KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY PÖYTÄKIRJA SIVU 1/6 Piirihallitus Gummeruksenkatu Jyväskylä 28.9. KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY PÖYTÄKIRJA SIVU 1/6 PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 4/2015 Aika: 24.9.2015 klo 18.10 21.01 Paikka: Laukaan Tupaswilla Oy 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 4/2014 Aika: Torstai 18.9.2014 klo 18.23 20.32 Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho, Tikkakoski KÄSITELLYT ASIAT 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen

Lisätiedot

Kauhavan Reserviläiset ry:n toimintakertomus vuodelta 2015

Kauhavan Reserviläiset ry:n toimintakertomus vuodelta 2015 0 Kauhavan Reserviläiset ry:n toimintakertomus vuodelta 2015 Yleistä toiminnasta Kulunut toimintavuosi oli 26.2.1956 perustetun yhdistyksemme kuudeskymmenes. Kulunut toimintavuosi oli myös 17.4.1955 perustetun

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kappelineuvosto

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA keskiviikko 17.2.2016 klo 18.30 20.30 PAIKKA Virojoen seurakuntatalo, Riihitie 2, Virojoki läsnä/poissa OSALLISTUJAT Karvonen, Taina vt. kappalainen, puheenjohtaja (x) Hanski,

Lisätiedot

TAMMELAN RESERVIUPSEERIT R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 48. TOIMINTAVUOSI 2016

TAMMELAN RESERVIUPSEERIT R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 48. TOIMINTAVUOSI 2016 1 TAMMELAN RESERVIUPSEERIT R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 48. TOIMINTAVUOSI 2016 2 Toimintakertomus 2016 1. Yleistä Yhdistyksen keskeisimpinä painopistealueina oli kuntoilu- ja ampumatoiminta sekä veteraanitoiminta.

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIPIIRIT YHTEINEN TYÖVALIOKUNTA Gummeruksenkatu Jyväskylä

KESKI-SUOMEN RESERVIPIIRIT YHTEINEN TYÖVALIOKUNTA Gummeruksenkatu Jyväskylä KESKI-SUOMEN RESERVIPIIRIEN YHTEISEN TYÖVALIOKUNNAN KOKOUS 3/2013 AIKA: 9.10.2013 KLO 16.30-17.14 PAIKKA: LÄSNÄ: Luonetjärven varuskuntakerho, Tikkakoski Jouko Hyppönen, Santeri Heinonen, Petri Ruotsalainen,

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

liite 1/8.2.2007 Varkauden Sotainvalidien TOIMINTASUUNNITELMA V. 2007

liite 1/8.2.2007 Varkauden Sotainvalidien TOIMINTASUUNNITELMA V. 2007 1 liite 1/8.2.2007 Varkauden Sotainvalidien TOIMINTASUUNNITELMA V. 2007 Neuvontapalvelu: Huolehditaan yhdessä Kyyhkylän kuntoutussairaalan palveluneuvojan kanssa siitä, että jokainen osaston jäsen, puoliso

Lisätiedot

PUOLUSTUSVOIMAT KIRJE 1 (3) Keski-Suomen aluetoimisto KESKI-SUOMEN ALUETOIMISTON JÄRJESTÄMÄT MAANPUOLUSTUSTAPAHTUMAT

PUOLUSTUSVOIMAT KIRJE 1 (3) Keski-Suomen aluetoimisto KESKI-SUOMEN ALUETOIMISTON JÄRJESTÄMÄT MAANPUOLUSTUSTAPAHTUMAT PUOLUSTUSVOIMAT KIRJE 1 (3) Keski-Suomen aluetoimisto Jyväskylä 18.6. Arvoisa Vastaanottaja KESKI-SUOMEN ALUETOIMISTON JÄRJESTÄMÄT MAANPUOLUSTUSTAPAHTUMAT 2020-2025 1 Yleistä 2 Maanpuolustusjuhlat Tämän

Lisätiedot

SR ry. Jäsentiedote 2/2011

SR ry. Jäsentiedote 2/2011 Jäsentiedote 2/2011 Tervehdys, Sipoon ressu! Syksy on alkanut, niin myös aktiivinen reserviläistoiminta yhdistyksessämme. Tiedossa onkin paljon erilaista reserviläistoimintaa hyvässä porukassa. Tässä tiedotteessa

Lisätiedot

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti Lions Clubs International MD 107 Finland Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti 2014-2015 Tausta Lions-liiton vuosikokous 2013 Heinolassa teki päätöksen palveluaktiviteetista sotiemme veteraanien hyväksi

Lisätiedot

Kauhavan Reserviläiset ry:n toimintakertomus vuodelta 2017

Kauhavan Reserviläiset ry:n toimintakertomus vuodelta 2017 Kauhavan Reserviläiset ry:n toimintakertomus vuodelta 2017 Yleistä toiminnasta Kulunut toimintavuosi oli 26.2.1956 perustetun yhdistyksemme kuudeskymmenestoinen. Yhteistoimintaa veteraani- ja muiden maanpuolustusjärjestöjen

Lisätiedot

Kauhavan Reserviläiset ry:n toimintakertomus vuodelta 2008

Kauhavan Reserviläiset ry:n toimintakertomus vuodelta 2008 Kauhavan Reserviläiset ry:n toimintakertomus vuodelta 2008 Yleistä toiminnasta Toimintavuosi oli 26.2.1956 perustetun yhdistyksemme viideskymmenestoinen. Yhdistyksen kuluvan vuoden toiminta noudatteli

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen / /2017 KH 524

Kaupunginhallitus Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen / /2017 KH 524 Kaupunginhallitus 524 30.10.2017 Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen 6.12.2017 896/07.02.02.04.00.00/2017 KH 524 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: Tapahtumatoiminnan

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY PIIRIKIRJE 2/2011 Gummeruksenkatu 7 40100 Jyväskylä reserviupseeripiiri@ksrespiirit.fi www.ksrespiirit.

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY PIIRIKIRJE 2/2011 Gummeruksenkatu 7 40100 Jyväskylä reserviupseeripiiri@ksrespiirit.fi www.ksrespiirit. www.ksrespiirit.fi 1 (5) 1.11.2011 KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI TIEDOTTAA Arvoisat reserviupseerit Syksy on käynnistynyt erikoisissa merkeissä. Koskaan ei valtakunnassamme ole käyty näin lyhyessä ajassa

Lisätiedot

ITÄ-HELSINGIN RESERVIUPSEERIT R.Y.

ITÄ-HELSINGIN RESERVIUPSEERIT R.Y. ITÄ-HELSINGIN RESERVIUPSEERIT R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 1. YHDISTYKSEN HALLITUS JA TOIMINNANTARKASTAJAT VUONNA 2014 Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Perinnetoimikunta Perinnetoimikunta

Lisätiedot

AUTOJOUKKOJEN OULUN KILTA RY

AUTOJOUKKOJEN OULUN KILTA RY 1 AUTOJOUKKOJEN OULUN KILTA RY 22.2.2012 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 1. JOHDANTO Vuosi 2011 oli Killan 46. toimintavuosi. Killan toiminta on tapahtunut vahvistettujen sääntöjen puitteissa, joista tärkeimpänä

Lisätiedot

Keski-Suomen aluetoimisto 1 (15) Keski-Suomen maanpuolustuskalenteri 2019

Keski-Suomen aluetoimisto 1 (15) Keski-Suomen maanpuolustuskalenteri 2019 Keski-Suomen aluetoimisto 1 (15) 1 TAMMIKUU 7.1. Palvelukseen aloittamispäivä 1/19 Luonetjärven varuskunta Ilmasotakoulu Kapteeni Pataljoonaupseeri, 0299 257 110 27.1. Kadettikunnan vuosipäivän seppeleenlasku

Lisätiedot

KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSJÄRJESTÖ

KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSJÄRJESTÖ KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSJÄRJESTÖ RESERVILÄISLIITTO ON AVOIN KAIKILLE Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu lähes 40.000 suomalaista. Joukossa on sekä miehiä että naisia.

Lisätiedot

LC-PIRKKALA / NAISTENMATKA

LC-PIRKKALA / NAISTENMATKA 1 LC-PIRKKALA / NAISTENMATKA TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 2011-2012 2 I YLEISTÄ Kulunut kausi oli klubin historian 25. täysimittainen toimintakausi. Klubissa oli kauden lopussa 19 jäsentä, joten jäsenmäärä

Lisätiedot

Joensuun Reserviläisten toimintakertomus 2017

Joensuun Reserviläisten toimintakertomus 2017 Joensuun Reserviläisten toimintakertomus 2017 Tammikuu Alkuvuodesta saimme järjesteltyä käyttöömme ulkoampumaradan Hammaslahdesta, josta maksamme vuokraa 500 /vuosi. Käyttöön otettiin erillinen kuukausikalenteri,

Lisätiedot

Keski-Suomen aluetoimisto 1 (11) Keski-Suomen maanpuolustuskalenteri 2016

Keski-Suomen aluetoimisto 1 (11) Keski-Suomen maanpuolustuskalenteri 2016 KESKI-SUOMEN MAANPUOLUSTUSKALENTERI 2016 Keski-Suomen aluetoimisto 1 (11) 1 TAMMIKUU 4.1. Palvelukseen aloittamispäivä 1/16 Ilmasotakoulu 27.1. Kadettikunnan vuosipäivän seppeleenlasku ja juhla Jyväskylä

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2014 PÖYTÄKIRJA

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2014 PÖYTÄKIRJA www.ksrespiirit.fi 1 (5) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2014 PÖYTÄKIRJA Aika: keskiviikko 8.10.2014 klo 18.30. Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho, Punainen Paroni kabinetti. 1. Kokouksen

Lisätiedot

Kiitos veteraanit! palveluaktiviteetti 107-G piirin käytännön toteutus

Kiitos veteraanit! palveluaktiviteetti 107-G piirin käytännön toteutus palveluaktiviteetti 107-G piirin käytännön toteutus Kiitos veteraanit -toimikunta Piirikoordinaattori: Jaakko Harjumäki, jaakko.harjumäki@lions.fi, 040 164 9030 PDG: Toivo Lehtinen, toivo.lehtinen@pp.inet.fi,

Lisätiedot

17.05 LC-Nivan 45-vuotisjuhla 29.08 Esiintyminen Erkki Kuvajan läksiäisissä Iisalmen Oikeustalolla. 18.12 Esiintyminen Kallionlaakson hoitokodissa.

17.05 LC-Nivan 45-vuotisjuhla 29.08 Esiintyminen Erkki Kuvajan läksiäisissä Iisalmen Oikeustalolla. 18.12 Esiintyminen Kallionlaakson hoitokodissa. KIURUN LAULU ry TOIMINTAKERTOMUS 2014 Esiintymiset Koko kuoro 19.01 Eino Liljan 70-vuotisjuhlan esiintyminen 23.02 Kuoron vuosipäivä Kulttuuritalon lämpiössä ja kuoroleiri Kiurusalissa. 08.03 Kyösti Lehtolan

Lisätiedot

Kauhavan Reserviläiset ry:n toimintakertomus vuodelta 2010

Kauhavan Reserviläiset ry:n toimintakertomus vuodelta 2010 Kauhavan Reserviläiset ry:n toimintakertomus vuodelta 2010 Yleistä toiminnasta Toimintavuosi oli 26.2.1956 perustetun yhdistyksemme viideskymmenesviides. Vuonna 2010 toiminta keskittyi Reserviläispiirin

Lisätiedot

Keski-Suomen aluetoimisto 1 (15) Keski-Suomen maanpuolustuskalenteri 2018

Keski-Suomen aluetoimisto 1 (15) Keski-Suomen maanpuolustuskalenteri 2018 Keski-Suomen aluetoimisto 1 (15) 1 TAMMIKUU 8.1. Palvelukseen aloittamispäivä 1/18 Luonetjärven varuskunta Ilmasotakoulu Majuri Ville Tolkki, 0299 257 110 27.1. Kadettikunnan vuosipäivän seppeleenlasku

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Virojoen seurakuntatoimiston yläkerta, Louhelantie 2, kokoustila

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Virojoen seurakuntatoimiston yläkerta, Louhelantie 2, kokoustila VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA tiistai 19.2.2019 klo 18.00 19.35 PAIKKA OSALLISTUJAT MUUT OSALLISTUJAT Virojoen seurakuntatoimiston yläkerta, Louhelantie

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY PIIRIKIRJE 2/2012

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY PIIRIKIRJE 2/2012 www.ksrespiirit.fi 1 (5) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY PIIRIKIRJE 2/2012 Arvoisat reservinupseerit! Keski-Suomen Reserviupseeripiirin 60-vuotisjuhlavuosi on huipentumassa koko perheen viihdekonserttiin,

Lisätiedot

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n 20. liittokokous

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n 20. liittokokous Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n 20. liittokokous Liittokokous pidettiin Lappeenrannassa 14. 15. kesäkuuta 2017 Holiday Club Saimaalla. Kuvakooste osa-5 ; 1 (9) Kokouksen neuvottelutauko. Kuvassa kokousvirkailijat

Lisätiedot

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2013 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS / MUISTIO

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2013 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS / MUISTIO NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2013 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS / MUISTIO AIKA maanantai 6.5.2013 klo 13.00-14.20 PAIKKA Naantalin kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Kappelineuvosto

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA keskiviikko 20.9.2017 klo 19.00 20.20 PAIKKA Seurakuntakoti, Pappilankuja 3 läsnä/poissa OSALLISTUJAT Astola, Matti kappalainen, puheenjohtaja ( x ) Kaitainen, Markku kappelineuvoston

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Piirin puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo

1. Kokouksen avaus Piirin puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 6/12 Vanha piirihallitus Aika: 19.12.2012 klo 18 Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho 1. Kokouksen avaus Piirin puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo 18.00. 2. Kokouksen

Lisätiedot

Liitto on perustettu vuonna piiriä, 334 paikallisyhdistystä veteraanijäsentä Puoliso- ja leskijäsentä kannattajajäsentä

Liitto on perustettu vuonna piiriä, 334 paikallisyhdistystä veteraanijäsentä Puoliso- ja leskijäsentä kannattajajäsentä Liitto on perustettu vuonna 1957 22 piiriä, 334 paikallisyhdistystä 8 198 veteraanijäsentä 9 411 Puoliso- ja leskijäsentä 27 961 kannattajajäsentä Koko maassa; 3.10 veteraanien määrä 11 466, keski-ikä

Lisätiedot

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2018 Vahvistettu paikallistoimikunnan syyskokouksessa 2.10.2017 Yleistä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (VAPEPA)

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen /

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen / Kaupunginhallitus 524 30.10.2017 Kaupunginhallitus 537 06.11.2017 Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen 6.12.2017 896/07.02.02.04.00.00/2017 KH 524 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2010 Yleistä Vuosi 2010 oli yhdistyksemme 52. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 28.10.2014 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 28.10.2014 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1(6) Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 28.10.2014 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. JOHDANTO Kymenlaakson Reserviläispiiri ry:n 58. toimintavuosi on Reserviläisliitto

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY Gummeruksenkatu Jyväskylä 1 (6)

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY Gummeruksenkatu Jyväskylä  1 (6) www.ksrespiirit.fi 1 (6) K-S Reserviupseeripiirin hallituksen kokous 01/2015 pidettiin keskiviikkona 4.3.2015 klo 18.00 alkaen Tikkakosken kerholla. Ennen piirihallituksen kokouksen alkua nautittiin kahvit

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 Päijät-Hämeen Metsänomistajat ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 1. HALLINTO Hallituksen jäsenet ja vastuuhenkilöt: Liisa Korpela, puheenjohtaja, tiedotusvastaava, edustukset sidosryhmiin, yhteydet. yhteistyökumppaneihin

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 3/2012 Aika: 7.3.2012 Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo 18.21. 2. Kokouksen järjestäytyminen Valitaan sihteeri

Lisätiedot

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2014

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 SISÄLTÖ YHTEENVETO KOKOUKSET HALLITUKSEN KOKOONPANO TOIMINTA TALOUDELLINEN TILANNE JÄSENMÄÄRÄ TAPAHTUMAT - kuukausittain Jari Hamberg O r i m a t t i

Lisätiedot

Lohjan Laivurit 40 vuotta

Lohjan Laivurit 40 vuotta Lohjan Laivurit 40 vuotta Lohjan Laivurit perustettiin keväällä 1976. Aluksi tarkoituksena oli laivurikurssien järjestäminen ja siksi seura liittyi Suomen Navigaatioliiton jäseneksi. Kolme vuotta myöhemmin

Lisätiedot