Kohde-, lähikulttuuri- ja kansainväliseen toimintaan tarkoitetut avustukset vuonna 2012 Kulttuuri- ja kirjastolautakunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kohde-, lähikulttuuri- ja kansainväliseen toimintaan tarkoitetut avustukset vuonna 2012 Kulttuuri- ja kirjastolautakunta"

Transkriptio

1 Kohde-, lähikulttuuri- ja kansainväliseen toimintaan tarkoitetut avustukset vuonna 2012 Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Helsingin kulttuurikeskus Kalevankatu 6 Kalevagatan 6 tel Helsingfors kulturcentral PL/P.O. Box 4710 PB 4710 fax City of Helsinki Cultural Office FI Helsingin kaupunki Helsingfors stad

2 2 Kulttuuri- ja kirjastolautakunnalla oli vuonna 2012 käytettävissään euroa (2011; ) kohde-, lähikulttuuri- ja kansainväliseen toimintaan tarkoitettuihin avustuksiin. Kohdeavustukset tukevat ja mahdollistavat taiteen ammattilaisten toimintaa, lähikulttuuriavustukset harrastajien, puoliammattilaisten sekä muiden erityisryhmien toimintaa sekä kaupunginosatapahtumien toteuttamista. Avustukset kansainväliseen taide- ja kulttuuritoimintaan on tarkoitettu helsinkiläisille ammattitoimijoille kansainväliseen toimintaan. Vuonna 2012 kansainväliseen toimintaan tarkoitettujen avustusten käyttötarkoitus rajattiin vuoden 2011 mukaisesti matkustuskuluihin. Lautakunta käsitteli vuonna 2012 jokaisessa kokouksessaan kohde- ja kansainväliseen toimintaan tarkoitettuja avustuksia. Lähikulttuuriavustusten päätöksenteon lautakunta oli delegoinut kulttuuripolitiikan osastopäällikölle. Kohde-, kansainvälisten ja lähikulttuuriavustusten merkitys Helsingissä tapahtuvalle kulttuuritoiminnalle on merkittävä, koska ne mahdollistavat alan toimijoiden omaehtoisen kulttuuritoiminnan vuoden aikana. Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan vuoden 2012 aikana käsittelemistä avustuksista niiden määrä oli 489 kappaletta (2011; 504).

3 3 Kohdeavustukset Kohdeavustukset on tarkoitettu helsinkiläisille taiteen ammattilaisryhmille ja yhteisöille uusien esittävän taiteen, kuvataiteen tai ympäristötaiteen produktioiden sekä festivaalien tuottamiseen Helsingissä. Tallenteita, painotuotteita, opinnäytetöitä tai yksittäisiä konsertteja ei tueta ja avustusta myönnetään vain poikkeustapauksessa alle kolmen esityksen produktioille ja ryhmille, joiden koko on alle kolme helsinkiläistä taiteilijaa. Tukea ei myönnetä festivaaleille eikä yhteisöille, joille on myönnetty tukea muista kaupungin varoista. Vuonna 2012 lautakunnalla oli euroa käytettävissä kohdeavustuksiin (2011; ). Hakemuksia vuodelle 2012 tuli yhteensä 206. Kohdeavustusta myönnettiin 169 produktiolle yhteensä euroa. Kaksi produktiota, joille oli jo myönnetty kohdeavustusta, peruuntui, jolloin niille myönnetty avustus palautui uudelleen jaettavaksi ( euroa). Lisäksi kohdeavustuksiin varatusta määrärahasta maksettiin edellisenä vuonna maksamatta jääneitä avustuksia yhteensä eurolla. Vuonna 2012 myönnettyjen kohdeavustusten suuruus vaihteli 500 ja euron välillä. Myönnettyjen kohdeavustusten keskiarvo oli (2011; 4 188) euroa ja keskihajonta euroa. Yleisimmin myönnetty summa oli euroa, joka myönnettiin 49 hakijalle. Kohdeavustuksista lukumääräisesti eniten avustuksia myönnettiin näyttämötaiteen (teatteri ja sirkus), musiikin ja tanssin produktioille. Näiden taiteenalojen hakemuksia käsiteltiin vuonna 2012 yhteensä 146 kappaletta (70,9% käsitellyistä kohdeavustuksista) ja niille myönnettiin 122 avustusta (77,7 %). Näyttämötaiteen, tanssin ja musiikin hakemusten osuus laski edellisvuodesta, jolloin niitä oli 81,7 % käsitellyistä kohdeavustuksista ja 83,8% myönnetyistä avustuksista. Muista yksittäisistä taiteenaloista ainoastaan elokuvalla oli yli 10 hakemusta. Designpääkaupunkivuodesta huolimatta designin alle luokiteltavia hakemuksia käsiteltiin vuonna 2012 ainoastaan neljä. Jotkut vuoden ohjelmaan kuuluvat tapahtumat on luokiteltu muiden taidealojen alle, kuten Lyhytelokuvia kansalle! -tapahtuma tai Skidit -lastenkulttuurifestivaali.

4 4 Taiteenaloista kohdeavustuksia maksettiin vuonna 2012 eniten näyttämötaiteen produktioille, joiden osuus maksetuista kohdeavustuksista on 36,0 %. Heti perässä tulevat musiikin hakemukset, joiden osuus maksetuista kohdeavustuksista on 32,2%. Eniten lisääntyivät hakemukset kategoriassa Muu. Niillä tarkoitetaan kulttuuritapahtumia, jotka ovat monitaiteellisia hankkeita tai joita ei suoranaisesti voi luokitella minkään taidealueen piiriin (esim. We Love Helsinki -kaupunkitapahtumat, Helsinki Burlesque -festivaali.) Hakemusten lisääntyminen kertonee jotain esimerkiksi kaupunkikulttuuritapahtumien lisääntymisestä sekä eri taiteenaloja yhdistävien ja niiden rajapinnalla liikkuvien tapahtumien määrän kasvusta Helsingissä. Haetut, myönnetyt ja maksetut kohdeavustukset vuonna 2012 Taiteen laji Lkm haettu Lkm myönnetty Maksettu %:a Design ,8 % Elokuva ,1 % Kirjallisuus ,5 % Kuvataide ,5 % Musiikki ,2 % Muu ,5 % Näyttämötaide ,0 % Tanssi ,5 % Yhteensä ,0 % Kohdeavustuksiin käytetystä määrärahasta käytettiin 37,9 % vakiintuneiden, vuosittain järjestettävien tapahtumien tukemiseen. Viime vuonna myönnettiin 39 hakijalle avustusta yhteensä euroa tapahtumiin, jotka oli järjestetty myös vuonna Vuonna 2011 vastaava summa oli euroa. Vakiintuneet tapahtumat ovat käytännössä festivaaleja, jotka eivät ole kulttuuri- ja kirjastolautakunnan muiden avustuslajien piirissä, esim. Helsingin Urkukesä, Tuska Open Air Metal -festivaali ja Night Visions -elokuvafestivaali.

5 5 Toteutuneiden hankkeiden arviointi Kohdeavustuksilla toteutunutta toimintaa seurataan ja arvioidaan arviointilomakkeen ja tilityksen avulla, jotka avustuksen saaja on tapahtuman jälkeen velvollinen tekemään. Arviointilomakkeessa avustusten saajat voivat antaa palautetta kulttuurikeskukselle avustustoiminnasta. Vuonna 2012 kulttuurikeskuksen haku- ja arviointilomakkeet siirtyivät Helsingin kaupungin yhteiseen sähköiseen asiointipalveluun, mistä löytyvät myös muiden virastojen hakulomakkeet. Samalla lomakkeet ja käyttöjärjestelmä uudistuivat. Palautteita kerättiin arviointilomakkeiden lisäksi asiakastyytyväisyyskyselyllä, joka lähetettiin kaikille vuoden 2012 avustushakijoille sekä taideapurahan saajille. Aiemmin palautetta on pyydetty vain niiltä hakijoilta, joille on myönnetty avustus. Vastaajia oli kohdeavustusta hakeneiden joukosta 41. Palautteista selviää, että rahallisesti kulttuurikeskuksen tuen merkitys on ollut hakijoille suuri. Vastanneista 88,37% piti avustusta erittäin tärkeänä ja 11,43% tärkeänä. Kohdeavustuksen saajien joukossa on monia vakiintuneita, vuosittain toistuvia tapahtumia. Kohdeavustusten saajien muita tukijoita olivat mm. Esittävän säveltaiteen edistämiskeskus ESEK, Suomen kulttuurirahasto sekä Taiteen keskustoimikunta ja Elokuvataidetoimikunta. Myös säätiöt ja rahastot (esim. Kordelin, Koneen säätiö) tukivat hankkeita vuoden 2012 aikana. Pienille hankkeille kulttuurikeskuksen avustus oli usein ainoa tulonlähde. Useista pienempien produktioiden palautteista selviää myös, että sen jälkeen kun hankkeen kokonaistulot ja -menot on lopulta laskettu yhteen, ei työryhmä välttämättä ole kyennyt maksamaan itselleen palkkoja.

6 6 Palautetta kohdeavustuksista 2012 Kohdeavustuksiin liittyvä toiminta arvioidaan palautteissa keskimäärin hyväksi. Arviointiasteikolla 1 5 (1=erittäin pieni, 5=erittäin suuri) avustustoiminta saa kohdeavustuksissa seuraavat arvosanat: Kysymys KA Hakulomakkeen selkeys 3,66 Hakemuksen käsittelyaika 4,10 Ohjeiden selkeys 3,71 Kulttuurikeskuksen asiakaspalvelu 4,20 Palvelu kokonaisuudessaan 4,10 Avustuksen hakijat antoivat myös muuta kirjallista palautetta avustuksiin liittyen. - Ns. apurahaproduktioiden suunnittelu ja eteenpäin vieminen on niin kauan epävarmaa kunnes edes osa rahoituksesta selviää. Tämä johtaa siihen, että esim. tilojen varaaminen, esiintyjien kiinnittäminen on mahdotonta. - Lähinnä kulttuurilautakunnalle terveisiä, että päätös siitä että toiminta-avustuksen saajalta evätään mahdollisuus hakea kohdeavustuksia, on mielestäni huono. Toiminta-avustus olisi ainoa keino, jolla teatteriyhdistys voi sitoutua pysyvän harjoitustilan vuokraan, mutta edelleen tarvitsee lisärahoitusta teatterituotantojen tuotantokuluihin. Omaa tilaa ei voi hankkia, koska tuotantokuluihin avustuksen saaminen on niin tärkeää. Harkinnan mukaan avustusta pitäisi voida saada molempiin tarkoituksiin. - Festivaalimme meni erittäin hyvin ja saamamme avustus oli sen onnistumisen kannalta oli merkittävä. Olen äärimmäisen kiitollinen tällaisesta järjestelmästä. Uskon, että se on kulttuurielämälle elimellisen tärkeä. Suurkiitos teille kaikille aherruksestanne ja mainiota uutta vuotta 2013! - Hienoa, että monivuotisia, perinteikkäitä ja kaupungille tärkeitä tapahtumia tuetaan Kulttuurikeskuksen toimesta. Painotus voisi vielä entistä enemmän suosia mm. matkailu- ja muuta tuloa sekä hyvää mainosta ja tunnettuutta kaupungille paljon tuottavia kulttuuritapahtumia. Kaupunkikulttuuri on linjattu tärkeäksi agendaksi Helsingille, joten tiukkoina aikoina tuki sille on äärimmäisen tärkeää! Saatuja tietoja käytetään avustuskäytäntöjen edelleen kehittämiseen. Palautteiden perusteella erityisesti hakemiseen liittyviä ohjeita pyritään selkeyttämään vuoden 2013 aikana.

7 7 Lähikulttuuriavustukset Lähikulttuuriavustuksia myönnetään helsinkiläisille, yhteisöille, järjestöille ja harrastaja- /puoliammattilaisryhmille avoimien taidetapahtumien ja kulttuuriprojektien tuottamiseen, mikäli niitä ei tueta muista kaupungin varoista. Lisäksi tukea myönnetään Helsingin eri kaupunginosien omaan kulttuuritarjontaan. Avustuksen tarkoituksena on edistää aktiivisuutta ja yhteisöllisyyttä alueilla. Erityistä huomiota kiinnitetään maahanmuuttajaprojektien sekä lapsille ja nuorille suunnattujen projektien tukemiseen. Kaikissa tapauksissa tulee huomioida hankkeen kulttuurinen näkökulma. Avustusta ei pääsääntöisesti myönnetä tallenteille eikä painotuotteille, nettisivuille, opinnäytetöille, kilpailuihin, seminaareihin/luentoihin, yksittäisille konserteille, näyttelyihin eikä leireille, eikä myöskään puoluepoliittisiin, uskonnollisiin tai suljettuihin tilaisuuksiin. Lähikulttuuriavustus ei ole tarkoitettu toimintaan jota voidaan katsoa yhdistyksen jäsentoiminnaksi. Kaikilta hankkeilta edellytetään omavastuuosuutta. Hakuaika on jatkuva ja päätökset tehdään 3 4 viikon välein. Päätöksenteko on delegoitu kulttuuripolitiikan osastopäällikölle. Vuonna 2012 lähikulttuuriavustuksiin oli käytettävissä euroa (2011; ). Vuonna 2012 käsiteltiin 209 lähikulttuuriavustushakemusta (2011:189), joista 158 hakijalle (2011: 152) myönnettiin avustus. Yhteensä myönnettiin vuoden aikana euroa lähikulttuuriavustusta. Tuen suuruus vaihteli 300 euron ja euron välillä. Myönnettyjen avustusten keskiarvo oli euroa, ja yleisin myönnetty summa oli euroa (46 kpl). Uusia avustuksen saajia (esim. Wannabe Ballerinas, Frida Ensemble) oli yhteensä 45 ja he saivat 30% ( euroa) myönnetyistä lähikulttuuriavustuksista. Lähikulttuuritilaisuuksien kirjo on hyvin laaja, vaihdellen parin tunnin tilaisuuksista parin päivän kestäviin tapahtumiin. Huomattavan suuri osa tapahtumista on ilmaisia kaupunkilaisille. Lähikulttuuriavustusta hakevien ja saavien toimijoiden hankkeita on usein vaikeaa tai mahdotonta luokitella jonkin tietyn taiteenlajin piiriin (esim. kaupunginosatapahtumat ja maahanmuuttajajärjestöjen järjestämät tilaisuudet).

8 8 Lähikulttuuriavustukset taidealoittain vuonna 2012 Taiteen laji Lkm haettu Lkm myönnetty Maksettu %:a Elokuva ,71 % Kirjallisuus ,64 % Kuvataide ,64 % Mediataide ,98 % Muotoilu ,97 % Musiikki ,87 % Muu ,49 % Näyttämötaide ,31 % Tanssi ,19 % Ympäristötaide ,20 % Yhteensä % Lähikulttuuriavustukset voidaan jakaa avustuksen hakijan / saajan perusteella kolmeen ryhmään: - harrastaja- ja puoliammattilaisryhmät ja yhteisöt - kaupunginosayhdistykset - maahanmuuttajaryhmät Harrastaja- ja puoliammattilaisyhteisöt ovat kulttuurialan toimijoita, joiden toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen tai kulttuuritoiminnan osuus koko toiminnasta on vähäistä. Näihin kuuluu mm. harrastajateattereita (esim. Teatteriyhdistys Apollon ry, Teatteriyhdistys Toivo ry ja Lasten teatteriyhdistys Pelikan ry), muita taidealan harrastajayhteisöjä (Kulttuuriyhdistys Vallilan Tango ry ja La Nieve Fresca), erityisjärjestöjä (Mannerheimin lastensuojeluliiton piirijärjestöt, Elvi Sinervo Seura ry) sekä yksittäisten taiteilijoiden vetämiä projekteja. Harrastaja- ja puoliammattilaisyhteisöjen osuus lähikulttuuriavustusten hakemuksista ja myönnetyistä avustuksista on noin puolet. Kaupunginosayhdistykset järjestävät vuosittain kymmeniä kaupunginosatapahtumia eri puolilla Helsinkiä. Perinteisten asukasyhdistysten rinnalla toimii kaupunginosien vapaista työryhmistä koostuvia kaupunkilaisryhmiä (esim. Kallio-liike, Töölö-liike), jotka myös järjestävät ilmaisia tapahtumia kaupunkilaisille.

9 9 Tyypillistä näille liikkeille on niiden vapaasti muotoutuvat tekijäryhmät hankkeesta riippuen, jotka hyödyntävät sosiaalista mediaa ja toimivat pienillä budjeteilla. Suuresta osasta tapahtumia on muodostunut perinteitä ja niiden merkitys paikallisen yhteisöllisyyden kannalta on huomattava. Vuonna 2012 kulttuurikeskus tuki 59 (2011; 51) kaupunginosatapahtumaa(esim. Puotilan Meripäiviä, Roihuvuoren Kyläjuhlia, Kallio Block-Party -tapahtumaa ja Malminkartanopäivää) yhteensä (2011; ) eurolla, joka on 42,3 % lähikulttuuriavustuksiin käytetystä summasta. Maahanmuuttajien yhteisöjen, ystävyysseurojen ja yksittäisten toimijoiden avustushakemuksia tuli yhteensä 22 kpl ja lähikulttuuriavustusta maksettiin niille yhteensä euroa (2011: euroa). Maahanmuuttajayhteisöjen luokitteleminen omaksi ryhmäkseen on perusteltua Helsingin kaupungin strategioiden kannalta sekä siksi, että näin voidaan tarkastella maahanmuuttajataustaisten toimijoiden kulttuuritoiminnan laajuutta siltä osin kuin se on yhteydessä kulttuurikeskuksen avustustoimintaan. Palautteita lähikulttuuriavustuksen hakijoilta Kulttuurikeskus otti käyttöön uuden sähköisen asiointi.fi -järjestelmän vuoden alkupuolella. Kaikille lähikulttuuriavustusta hakeneille lähetettiin vuoden lopussa asiakastyytyväisyyskysely, johon vastasi 35 hakijaa. Vastanneista hakijoista 85% sanoi avustuksen olevan erittäin tärkeä heidän projektille. Tieto avustuksesta löytyi helposti (75%) ja hakijat olivat tyytyväisiä (57%) tai erittäin tyytyväisiä (23%) avustuksesta saamaan tiedon määrään. Avustuslomake oli selkeä vastanneille (60%). Hakijat olivat tyytyväisiä (49%) tai erittäin tyytyväisiä (40%) henkilökunnalta saatuun palveluun ja myös kulttuurikeskuksen palveluun kokonaisuutena (49% / 34%). Kysymykseen kohtasitko ongelmia avustusta hakiessasi pitkälle yli puolet (60%) vastasi, ettei kohdannut ongelmia. Osalle, joka oli kohdannut ongelmia, oli eniten kyse järjestelmän hankaluudesta ja osaksi hakemuksen päätöksen myöhäisestä ajankohdasta. Siihen nähden, että sähköinen järjestelmä vielä vaatii paljon kehittämistä sekä haku- että käsittelypuolella, vastaukset olivat suurilta osin myönteisiä.

10 10 Avustukset kansainväliseen taide- ja kulttuuritoimintaan Kansainväliseen toimintaan tarkoitetut avustukset on tarkoitettu helsinkiläisille esittävän taiteen ammattilaisille ja ammattilaisryhmille esiintymismatkoihin sekä ulkomaisten esiintyvän taiteen ammattilaisten esiintymismatkoihin Helsinkiin. Hakemuksiin tulee liittää vierailukutsu. Vuonna 2012 lautakunnalla oli euroa varattuna kansainvälisiin hankkeisiin, summa oli kaksinkertaistunut edellisvuodesta. Kansainvälisiä avustuksia ei myönnetä esimerkiksi työpajoihin, esitysten harjoituksiin tai muille kuin esittävän taiteen produktioille. Vuonna 2012 yleisin syy sille, ettei avustusta myönnetty, oli juuri avustuksen hakeminen muulle kuin esittävän taiteen produktiolle. Avustusta kansainväliseen taide- ja kulttuuritoimintaan tuli vuonna 2012 yhteensä 74 hakemusta, joista 59:lle hakijalle myönnettiin avustusta yhteensä euroa. Näin ollen kansainvälisten avustusten myöntöprosentti kohosi 79,7:ään (2011; 64,7). Hakemusten määrä nousi lievästi edellisvuodesta. Myönnettyjen avustusten suuruus vaihteli 200 eurosta euroon. Myönnetyt avustukset kohdennetaan hankkeesta aiheutuviin matkakuluihin siten, että avustus maksetaan toteutuneita matkakuluja vastaan. Hakijoina oli niin toiminta-avustusten piirissä olevia taidelaitoksia kuin yksittäisiä esiintyviä taiteilijoita ja taideyhteisöjä. Matkat vaihtelivat yksittäisistä esiintymisistä useita esityksiä kattaviin kiertueisiin sekä ulkomaisten esiintyvien taiteilijoiden vierailuihin Suomessa. Toisin kuin esimerkiksi kohdeavustusten kohdalla, kansainvälisiä avustuksia voidaan myöntää ja myönnettiin vuoden 2012 aikana paljon myös kulttuurikeskuksen toiminta-avustusten piiriin kuuluville yhteisöille. Koska kulttuurikeskuksen avustukset kattavat ainoastaan matkakulut ja esiintymismatkoihin saattaa produktioista riippuen kuulua myös erilaisia rahti-, päiväraha- tai asumiskuluja, olivat kansainvälisen avustuksen hakijat hakeneet matkaavustuksia myös muualta. Muita tukijoita vuoden 2012 kansainvälisen avustuksen hakijoiden kohdalla olivat mm. Taiteen keskustoimikunta ja Alfred Kordelinin säätiö.

11 11 Palautteiden perusteella tarvetta avustusmuodolle on edelleen eikä monissa tapauksissa esiintymismatkoja oltaisi pystytty ollenkaan toteuttamaan ilman saatua avustusta. Usein esiintymiset ovat tuoneet tarvittavia kontakteja ja poikineet myöhempää yhteistyötä: - Toivoisin, että hakemuksen alusta vaihdettaisiin ja sen käytöstä tehtäisiin muiden apurahahakemusalustojen kaltainen, ei liian byrokratian pilaama. - Matka-avustusten käsittelyaika on kiitettävän nopea. - Minusta tulisi antaa mahdollisuus muullekin taiteelle kuin sille mitä pidetään yleensä taiteena ja kulttuurina. Esim. haluamani muotinäytös olisi ollut taidespektaakkeli, mutta en saanut edes mahdollisuutta osoittaa sitä. Ja olisin tuonut suomalaisten nuorten suunnittelua taiteellisesti esille Saksan markkinoilla. - Sähköinen asiointi on hieman monimutkaista ja hankalaa, samoin raportointi. Kaavakkeita voisi hieman selkiyttää siten, että ne vastaisivat myös vapaan kentän toimijoiden tarpeita. Esim. kansainväliseen vierailuun haettaessa matka-apurahaa ei yleensä ole kyseessä ensi-ilta, josta saadaan lipputuloja. Festivaalivierailuja tehdään valmiilla esityksillä ja festivaalin järjestäjä maksaa joissain tapauksissa esityskorvauksen. Monesti ei edes sitä. - Ilman kaupungin tukea ei näitä esiintymisiä olisi ollut mahdollista järjestää. - Kansainväliset esitysmatkat onnistuivat yli odotusten ja saimme ryhmänä erittäin positiivista palautetta esityksestämme. Uskomme vakaasti, että luomiemme kontaktien ja verkostojen turvin saamme entistä enemmän kansainvälisiä esityspyyntöjä. Kiitämme suuresti Helsingin kulttuurikeskuksen avustuksesta! - Kulttuurikeskuksen avustukset ovat tärkeässä roolissa etenkin ulkomaille suuntautuvien vierailujen toteuttamisessa sillä esityskorvauksilla harvoin saadaan katettua kaikkia vierailuista aiheutuvia kuluja. Vierailutoiminta on kuitenkin oleellinen osa esiintyvän ryhmän toimintaa ja suuri kiitos siitä että Kulttuurikeskus tukee sitä mm. näin avustusten kautta. Myös saatu palvelu ja apu hakemusten ja selvitysten tekemisessä on erinomaista.

Kohde-, lähikulttuuri- ja kansainväliseen toimintaan tarkoitetut avustukset vuonna 2013 Kulttuuri- ja kirjastolautakunta

Kohde-, lähikulttuuri- ja kansainväliseen toimintaan tarkoitetut avustukset vuonna 2013 Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kohde-, lähikulttuuri- ja kansainväliseen toimintaan tarkoitetut avustukset vuonna 2013 Kulttuuri- ja kirjastolautakunta 25.2.2014 Helsingin kulttuurikeskus Kalevankatu 6 Kalevagatan 6 tel. +358 9 310

Lisätiedot

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2014 JA 2015

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2014 JA 2015 HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2014 JA 2015 1. Toiminta-avustukset a. Taide- ja kulttuurilaitosten toiminta-avustukset 2015 b. Taide- ja kulttuuriyhteisöjen toiminta-avustukset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (8) 87 Kohdeavustusten myöntäminen, 6. jako HEL 2014-007049 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: Teatteriyhdistys Pensas

Lisätiedot

Espoon kulttuurilautakunnan myöntämien avustusten yleiset ehdot ja periaatteet

Espoon kulttuurilautakunnan myöntämien avustusten yleiset ehdot ja periaatteet Espoon kulttuurilautakunnan myöntämien avustusten yleiset ehdot ja periaatteet Liite: Espoon kulttuurilautakunnan avustusperiaatteet 1.1.2015 alkaen KULA 20.5.2014 Kulttuurilautakunnan myöntämillä avustuksilla

Lisätiedot

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2016 JA 2017

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2016 JA 2017 HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2016 JA 2017 1. Toiminta-avustukset 2017 a. Taide- ja kulttuurilaitosten toiminta-avustukset 1 b. Taide- ja kulttuuriyhteisöjen toiminta-avustukset

Lisätiedot

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2016 JA 2017

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2016 JA 2017 HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2016 JA 2017 1. Toiminta-avustukset 2017 a. Taide- ja kulttuurilaitosten toiminta-avustukset 1 b. Taide- ja kulttuuriyhteisöjen toiminta-avustukset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/5 14.05.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/5 14.05.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (7) 77 Kohdeavustusten myöntäminen, 4. jako HEL 2013-006399 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: Suomen Komediateatteri

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (5) Kulttuuri- ja 88 Kohdeavustusten myöntäminen, 8. jako HEL 2016-009893 T 02 05 01 00 Päätös Kulttuuri- ja päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/2 28.01.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/2 28.01.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (7) 8 Kohdeavustusten myöntäminen, 1. jako HEL 2014-000381 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: Susanna Kuparisen politiikkakollektiivi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (5) 66 Rytmikollektiivi Kompitus ry:n oikaisuvaatimus HEL 2014-003276 T 02 05 01 00 Päätös päätti hylätä Rytmikollektiivi Kompitus ry:n oikaisuvaatimuksen. Liitteet

Lisätiedot

Kulttuurin avustukset 23.4.2014. Lastenkulttuurin päällikkö Reeli Karimäki

Kulttuurin avustukset 23.4.2014. Lastenkulttuurin päällikkö Reeli Karimäki Kulttuurin avustukset 23.4.2014 Lastenkulttuurin päällikkö Reeli Karimäki AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISEN YLEISET PERIAATTEET Kulttuuritoimintaan tarkoitettujen avustusten jakoperusteet noudattavat Vantaan kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (5) 133 Helmut ry:n oikaisuvaatimus HEL 2013-011191 T 02 05 01 00 Päätös Käsittely päätti ottaa Helmut ry:n hakemuksen uudelleen käsittelyyn ja myöntää hankkeelle

Lisätiedot

Kulttuurilautakunnan päätös

Kulttuurilautakunnan päätös IISALMEN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN AVUSTUSSÄÄNTÖ Kulttuurilautakunnan päätös 20.1.2011 7 1. YLEISPERIAATTEET Kulttuurilautakunta esittää vuosittain kaupungin talousarvioon määrärahan käytettäväksi paikallisten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/217 1 (8) 9 Taide- ja kulttuuriavustusten myöntäminen, 2. jako vuonna 217 HEL 217-11276 T 2 5 1 Päätös päätti jakaa taide- ja kulttuuriavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide:

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan kulttuuriavustussääntö

Nurmijärven kunnan kulttuuriavustussääntö Nurmijärven kunnan kulttuuriavustussääntö www.nurmijarvi.fi 2 NURMIJÄRVEN KUNNAN KULTTUURIAVUSTUSSÄÄNTÖ 1.YLEISET PERIAATTEET 2. AVUSTUKSET 2.1 Tuotantotuki 2.2 Yhdistyksen vuokra-avustus 2.3 Työskentelyapuraha

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan kulttuuriavustussääntö

Nurmijärven kunnan kulttuuriavustussääntö Nurmijärven kunnan kulttuuriavustussääntö www.nurmijarvi.fi 2 NURMIJÄRVEN KUNNAN KULTTUURIAVUSTUSSÄÄNTÖ 1.YLEISET PERIAATTEET 2. AVUSTUKSET 2.1 Tuotantotuki 2.2 Yhdistyksen vuokra-avustus 2.3 Työskentelyapuraha

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN TAITEEN JA KULTTUURIN AVUSTUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Kysymyksiä ja vastauksia

HELSINGIN KAUPUNGIN TAITEEN JA KULTTUURIN AVUSTUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Kysymyksiä ja vastauksia 14.2.2017 1(5) HELSINGIN KAUPUNGIN TAITEEN JA KULTTUURIN AVUSTUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS 2017 Kysymyksiä ja vastauksia K: Milloin nykyisiä toiminta-avustuksia saaneet taidelaitokset tai taideyhteisöt voivat

Lisätiedot

Espoon kulttuurilautakunnan myöntämien avustusten yleiset ehdot ja periaatteet

Espoon kulttuurilautakunnan myöntämien avustusten yleiset ehdot ja periaatteet Espoon kulttuurilautakunnan myöntämien avustusten yleiset ehdot ja periaatteet Liite: Espoon kulttuurilautakunnan avustusperiaatteet 3.4.2017 alkaen Kulttuurilautakunta 14.2.2017 Kulttuurilautakunnan myöntämillä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (7) 37 Kohdeavustusten myöntäminen, 4. jako HEL 2017-004306 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide Acts of Care -työryhmä

Lisätiedot

Kulttuuriavustussääntö 2017

Kulttuuriavustussääntö 2017 Kulttuuriavustussääntö 2017 www.nurmijarvi.fi NURMIJÄRVEN KUNNAN KULTTUURIAVUSTUSSÄÄNTÖ Sivistyslautakunta 28.01.2016 3 Sisältö 1. YLEISET PERIAATTEET... 3 2. AVUSTUKSET... 4 2.1 Tuotantotuki... 4 2.2

Lisätiedot

Kulttuuriavustussääntö 2016

Kulttuuriavustussääntö 2016 Kulttuuriavustussääntö 2016 www.nurmijarvi.fi SISÄLTÖ NURMIJÄRVEN KUNNAN KULTTUURIAVUSTUSSÄÄNTÖ Sivistyslautakunta 28.01.2016 3 1. YLEISET PERIAATTEET... 3 1. YLEISET PERIAATTEET 2. AVUSTUKSET... 4 2.1

Lisätiedot

Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt

Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/922/00.02.10/2018 Esittelijä: Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja

Lisätiedot

Kulttuuritoimintaan tarkoitettujen avustusten myöntämisperiaatteet

Kulttuuritoimintaan tarkoitettujen avustusten myöntämisperiaatteet Kulttuuritoimintaan tarkoitettujen avustusten myöntämisperiaatteet SISÄLLYSLUETTELO KULTTUURITOIMINTAAN TARKOITETTUJEN AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISPERIAATTEET... 3 YLEISTÄ KULTTUURITOIMINTAAN TARKOITETUISTA AVUSTUKSISTA...

Lisätiedot

Järjestöilta 3.2.2015 kauppalantalolla klo 18.30 alkaen. 4.2.2015 Avustustiimi 2

Järjestöilta 3.2.2015 kauppalantalolla klo 18.30 alkaen. 4.2.2015 Avustustiimi 2 Järjestöilta 3.2.2015 kauppalantalolla klo 18.30 alkaen 4.2.2015 Avustustiimi 2 Ohjelma Kahvitarjoilu Esittäytyminen Järjestöavustusten haku 2015 Hakuohjeet ja periaatteet Vuosiavustukset, lomake Kohdeavustukset,

Lisätiedot

Avustusten ja apurahojen yleiset myöntämisperiaatteet

Avustusten ja apurahojen yleiset myöntämisperiaatteet Avustusten ja apurahojen yleiset Voimassa 1.1.2018 alkaen Hyväksytty Kaupunginhallitus 11.12.2017 VD/10147/02.03.01.03/2017 2/8 SISÄLLYS KAUPUNGIN MYÖNTÄMIEN AVUSTUSTEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (7) 17 Kohdeavustusten myöntäminen, 2. jako HEL 2017-001875 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: Miamaijan ja äidin seikkailut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (9) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/1 12.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (9) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/1 12.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (9) 29 Kohdeavustusten myöntäminen, 2. jako HEL 2013-002910 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: Bulevardin teatteriyhdistys

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Kulttuurijärjestöjen avustukset

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Kulttuurijärjestöjen avustukset HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Kulttuurijärjestöjen avustukset TOIMIALOJEN AVUSTUSTEN YHTEISET JAKOPERUSTEET Kouvolan kaupunki

Lisätiedot

NUORISO-, LIIKUNTA-, KULTTUURITOIMEN JA KUNTA-AVUSTUKSEN AVUSTUSOHJEET

NUORISO-, LIIKUNTA-, KULTTUURITOIMEN JA KUNTA-AVUSTUKSEN AVUSTUSOHJEET NUORISO-, LIIKUNTA-, KULTTUURITOIMEN JA KUNTA-AVUSTUKSEN AVUSTUSOHJEET 1. YLEISTÄ Mäntsälässä nuoriso-, liikunta-, kulttuuri- ja muuta toimintaa harjoittavien yhdistysten tukemisesta ja avustamisesta vastaa

Lisätiedot

Taide- ja kulttuurifestivaalien valtionavustusten informaatioja keskustelutilaisuus

Taide- ja kulttuurifestivaalien valtionavustusten informaatioja keskustelutilaisuus Taide- ja kulttuurifestivaalien valtionavustusten informaatioja keskustelutilaisuus OKM 16.10.2017 Erityisasiantuntija Kirsi Väkiparta Taiteen edistämiskeskuksesta Taike on OKM:n alainen taiteen edistämisen

Lisätiedot

Kulttuuriavustussääntö

Kulttuuriavustussääntö Kulttuuriavustussääntö Nurmijärven kunta/sivistyslautakunta/2018 Sivistyslautakunta 1.3.2018 17 1 2 1 Kulttuuriavustussääntö 1.1 Avustustoiminnan tavoitteet Kunnan tehtävänä on edistää, tukea ja järjestää

Lisätiedot

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN / KULTTUURIJAOSTON AVUSTUKSET

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN / KULTTUURIJAOSTON AVUSTUKSET HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN / KULTTUURIJAOSTON AVUSTUKSET 2017-2018 Taide- ja kulttuuriavustukset Kehittämisavustukset Taide- ja kulttuuripalkinnot Helsingin kulttuuripalkinto Helsingin

Lisätiedot

Turun kulttuurilautakunnan avustukset ja apurahat Luovien alojen rahoituspäivä 18.9.2014

Turun kulttuurilautakunnan avustukset ja apurahat Luovien alojen rahoituspäivä 18.9.2014 Turun kulttuurilautakunnan avustukset ja apurahat Luovien alojen rahoituspäivä 18.9.2014 Heli Lempa Avustuksia koskeva harkinta Ote kaupunginhallituksen päätöksestä 21.12.1998 Tuetaan ensisijaisesti niitä,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (8) 24 Kohdeavustusten myöntäminen, 2. jako HEL 2014-001771 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: Ajattelin että on hauskaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (5) 10 Avustusten myöntäminen kansainvälisiin hankkeisiin, 1. jako HEL 2013-001336 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kansainväliseen toimintaan avustuksia seuraavasti:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/5 25.03.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/5 25.03.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (6) 39 Jälkitila-työryhmän oikaisuvaatimus kohdeavustuspäätökseen HEL 2014-001771 T 02 05 01 00 Päätös päätti hylätä Jälkitila-työryhmän oikaisuvaatimuksen. Esittelijä

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET

ORIMATTILAN KAUPUNKI LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 18.11.2014 146 Kaupunginhallitus 24.11.2014 404 AVUSTUSMUODOT 1. Toiminta-avustus 2. Koulutusavustus 3. Tilavuokra-avustus

Lisätiedot

SIVISTYS- JA ELÄMÄNLAATUPALVELUJEN LAUTAKUNNAN MYÖNTÄMIEN

SIVISTYS- JA ELÄMÄNLAATUPALVELUJEN LAUTAKUNNAN MYÖNTÄMIEN SIVISTYS- JA ELÄMÄNLAATUPALVELUJEN LAUTAKUNNAN MYÖNTÄMIEN TOIMINTA-AVUSTUSTEN ARVIOINTIKRITEERIT Vuosittaisten toiminta-avustusten myöntämisessä noudatetaan Tampereen kaupunginhallituksen hyväksymiä avustustoiminnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (5) 149 Avustusmuotojen ja arviointiperusteiden päivittäminen vuodelle 2016 HEL 2015-012679 T 02 05 01 00 Päätös Käsittely päätti hyväksyä liitteenä olevat avustusten

Lisätiedot

uudistaminen Vaihtoehtojen vertailu Sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta

uudistaminen Vaihtoehtojen vertailu Sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta Kulttuurin toimintaavustusten arviointikriteerien uudistaminen Vaihtoehtojen vertailu 1 Avustusuudistuksen vaiheet 2013-2014 (sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta) Touko-kesäkuu Kysely yhdistyksille

Lisätiedot

Kulttuuriavustussääntö Nurmijärven kunta/hyvinvointilautakunta/

Kulttuuriavustussääntö Nurmijärven kunta/hyvinvointilautakunta/ Kulttuuriavustussääntö 2019 Nurmijärven kunta/hyvinvointilautakunta/22.1.2019 0 1. Avustustoiminnan tavoitteet Hyvinvointilautakunta myöntää harkinnanvaraista kulttuuriavustusta, jolla tuetaan -taiteen

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KULTTUURIPALVELUIDEN AVUSTUKSET 2019

UUDENKAUPUNGIN KULTTUURIPALVELUIDEN AVUSTUKSET 2019 1 (7) UUDENKAUPUNGIN KULTTUURIPALVELUIDEN AVUSTUKSET 2019 Uudenkaupungin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta hyväksynyt 27.2.2018. Ohje voimassa 15.3.2018 alkaen 2 (7) Sisällysluettelo 1. Yleistietoa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 54 Kohdeavustusten myöntäminen, 5. jako HEL 2016-004998 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide Mazing Cities -työryhmä

Lisätiedot

Oheismateriaali Kult

Oheismateriaali Kult KANGASALAN KUNTA Avustustoiminnan yleiset periaatteet 1. Johdanto Tähän Kangasalan kunnan avustustoiminnan yleiset periaatteetasiakirjaan on koottu Kangasalan kunnan avustusten myöntämiseen liittyviä ohjeita,

Lisätiedot

TUOTANTOTUKI AMMATTILAISRYHMÄT Kvltk HAKIJA APURAHAN KÄYTTÖTARKOITUS, esitys lihavoitu HAETTU ESITYS MYÖN-

TUOTANTOTUKI AMMATTILAISRYHMÄT Kvltk HAKIJA APURAHAN KÄYTTÖTARKOITUS, esitys lihavoitu HAETTU ESITYS MYÖN- TUOTANTOTUKI AMMATTILAISRYHMÄT Kvltk 15.2.2018 7 HAKIJA APURAHAN KÄYTTÖTARKOITUS, esitys lihavoitu HAETTU ESITYS MYÖN- 1. Ainon vieraana -työryhmä / Paavo Maijala / Tuusula Järjestämme Tuusulan Aino-salissa

Lisätiedot

NUORISOPALVELUT AVUSTUSOHJE

NUORISOPALVELUT AVUSTUSOHJE NUORISOPALVELUT AVUSTUSOHJE MIKKELIN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUSOHJE Nuorisolain mukaan nuorisotyö ja -politiikka kuuluvat kunnan tehtäviin. Kunnan tulee paikalliset olosuhteet huomioon ottaen

Lisätiedot

Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Jäsenmäärä 1) Yhdistys tai järjestö, johon kuuluu

Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Jäsenmäärä 1) Yhdistys tai järjestö, johon kuuluu HAKEMUS Kunnan avustus seuralle / yhdistykselle / ryhmälle / yksityishenkilölle Vuosi Hakija Seuran / yhdistyksen / ryhmän / henkilön nimi Pankki ja tilinumero Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Jäsenmäärä

Lisätiedot

2. ROVANIEMEN KAUPUNGIN AVUSTUKSET PAIKALLISTEN NUORISOJÄRJESTÖJEN JA MUUN NUORISOTOIMINNAN TUKEMISEEN

2. ROVANIEMEN KAUPUNGIN AVUSTUKSET PAIKALLISTEN NUORISOJÄRJESTÖJEN JA MUUN NUORISOTOIMINNAN TUKEMISEEN 1. YLEISET MÄÄRÄYKSET Nuorisolain (2006) 1 2 :n tavoitteena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset TOIMIALOJEN AVUSTUSTEN YHTEISET JAKOPERUSTEET Kouvolan kaupunki

Lisätiedot

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille. Säännöt ja ohjeet nro 368. Hyväksytty: Kh

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille. Säännöt ja ohjeet nro 368. Hyväksytty: Kh Säännöt ja ohjeet nro 368 Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille Hyväksytty: Kh 3.12.2018 11 Voimaantulo: 1.1.2019 1 Sisällys 1 Yleiset periaatteet... 2 2 Avustusmuodot ja hakeminen... 2 3 Avustettava

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (8) 30 Kohdeavustusten myöntäminen, 2. jako HEL 2015-002175 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: Osuuskunta Kartanon kollektiivi

Lisätiedot

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Merja Kaija, projektipäällikkö ja kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät ry / Kehittyvät Kylät hanke Ensin idea, sitten mistä tukea! Säätiöiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Nuorisolautakunta Kepo/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Nuorisolautakunta Kepo/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2012 1 (6) 68 Yleisavustusten jakaminen vuoden 2012 määrärahasta HEL 2012-000007 T 02 05 01 00 Päätös Lautakunta päätti 1. myöntää yleisavustusta liitteen mukaisesti helsinkiläisille

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY

NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY 1 Nurmijärven kunnan liikuntalautakunta jakaa vuosittain lautakunnan johtosäännön 4 :n 2. kohdan mukaisesti avustuksia paikallisen

Lisätiedot

Näitä avustuksia myönnetään kylä- tai asukasyhdistyksille ja muille yleishyödyllistä vapaaehtoistyötä tekeville yhdistyksille

Näitä avustuksia myönnetään kylä- tai asukasyhdistyksille ja muille yleishyödyllistä vapaaehtoistyötä tekeville yhdistyksille 10.11.2015 1 Karstulan kunnanvaltuusto varaa vuotuiseen talousarvioon määrärahan harkinnanvaraisia avustuksia varten, joilla tuetaan ja luodaan edellytyksiä paikalliselle kansalais-, liikunta-, nuoriso-,

Lisätiedot

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden avustus- ja stipendisääntö

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden avustus- ja stipendisääntö Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden avustus- ja stipendisääntö Hyväksytty 9.12.2008 Muutokset hyväksytty: Kulttuuri- ja kansalaistoiminnan lautakunta 19.1.2016 1, liite 1 Liiikuntalautakunta 19.1.2016

Lisätiedot

LIIKUNTA JA KULTTUURI AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET

LIIKUNTA JA KULTTUURI AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET LIIKUNTA JA KULTTUURI AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Kulttuurijärjestöjen avustukset - Dorrit ja August Fuchsin rahaston avustukset TOIMIALOJEN AVUSTUSTEN

Lisätiedot

Sievin vapaa-aikalautakunta 6.5.2014 12 Liite 1 SIEVIN KUNNAN VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ

Sievin vapaa-aikalautakunta 6.5.2014 12 Liite 1 SIEVIN KUNNAN VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Sievin vapaa-aikalautakunta 6.5.2014 12 Liite 1 SIEVIN KUNNAN VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ VA:6/010/2014 AVUSTUKSET YLEISTÄ Kulttuuritoiminnan, nuorisotoiminnan ja liikuntatoiminnan tukemiseksi

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnan avustusperiaatteet

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnan avustusperiaatteet Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnan avustusperiaatteet Hyväksytty hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnassa 21.2.2018 15 Astuvat voimaan 1.3.2018 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnan tehtävä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (6) 42 Kohdeavustusten myöntäminen, 4. jako HEL 2016-003978 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide Chekhov Machine ry 1 300

Lisätiedot

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 25 23.04.2015 43 08.10.2015 Kulttuurijärjestöjen toiminta- ja kohdeavustukset 480/02.03.01/2014 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Lisätiedot

NUORISO-, LIIKUNTA-, KULTTUURI- JA KANSALAISTOIMINNAN AVUSTUSOHJEET 1.1.2014 alkaen

NUORISO-, LIIKUNTA-, KULTTUURI- JA KANSALAISTOIMINNAN AVUSTUSOHJEET 1.1.2014 alkaen NUORISO-, LIIKUNTA-, KULTTUURI- JA KANSALAISTOIMINNAN AVUSTUSOHJEET 1.1.2014 alkaen 1. YLEISTÄ Mäntsälässä nuoriso-, liikunta-, kulttuuri- ja muuta toimintaa harjoittavien yhdistysten tukemisesta ja avustamisesta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kulttuurikeskus 5/2014 Kulttuuripolitiikka Osastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kulttuurikeskus 5/2014 Kulttuuripolitiikka Osastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 5 Kaupunkikulttuuriavustukset, 4. jako HEL 2014-004782 T 02 05 01 00 Päätös Kulttuuripolitiikan osastopäällikkö päätti myöntää kaupunkikulttuuriavustuksia seuraavasti:

Lisätiedot

JOENSUU. Joensuun Musllkkijuhlat ry. hakijana. Saapunut 1 1 L/ Käsitelty. Maksettu. Ii litetty. Raportoitu. Diaarinumero. Kulttuuri sihteeri

JOENSUU. Joensuun Musllkkijuhlat ry. hakijana. Saapunut 1 1 L/ Käsitelty. Maksettu. Ii litetty. Raportoitu. Diaarinumero. Kulttuuri sihteeri JOENSUU Joensuun kaupunki AVUSTUSHAKEMUS 2015 Kulttuuri palvelut Tarkoi 1 Kohdeavustus Taiteilijan työskentelyavustus /i ranomai sen tus IJ Kiihtelysvaaran kulttuurirahaston avustus merkintäjä (hdistys

Lisätiedot

YLEISET KULTTUURIPALVELUT AVUSTUSOHJE

YLEISET KULTTUURIPALVELUT AVUSTUSOHJE YLEISET KULTTUURIPALVELUT AVUSTUSOHJE PALVELUT MIKKELIN KAUPUNGIN YLEISTEN KULTTUURIPALVELUIDEN AVUSTUSOHJE Hyväksytty kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnassa 29.5.2013 50 Voimaantulo 1.7.2013 Yleisten

Lisätiedot

Avustus asumisneuvontatoimintaan

Avustus asumisneuvontatoimintaan Avustus asumisneuvontatoimintaan 2019 Sisällys 1 Asumisneuvontatoimintaan tarkoitettujen avustusten hakeminen vuonna 2019... 3 2 Avustuksen kohdentaminen... 3 3 Avustuksen edellytykset... 3 4 Avustuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (5) 94 Kehityshankkeet HEL 2013-001362 T 02 05 01 00 Päätös päätti hyväksyä Urbaanin taidetanssin tuki ry:n toteuttaman UrbanApan Stepping Stone -kehityshankkeen

Lisätiedot

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT Karkkilan kaupungin vapaa-aikalautakunta 27.9.2016 2 Yleistä Karkkilan kaupunki varaa vuosittain talousarviossaan määrärahaa kohdeavustusten (myöh. avustus) jakamiseen.

Lisätiedot

VAPAA-AIKA- JA KULTTUURITOIMEN AVUS- TUSSÄÄNTÖ

VAPAA-AIKA- JA KULTTUURITOIMEN AVUS- TUSSÄÄNTÖ VAPAA-AIKA- JA KULTTUURITOIMEN AVUS- TUSSÄÄNTÖ Sivistyslautakunta 29.9.2011 37 SISÄLLYSLUETTELO Vapaa-aika- ja kulttuuritoimen avustusten muodot 1 Hakukelpoisuus avustukseen ja avustuksen määrä 1 Avustuksen

Lisätiedot

Suonenjoen kaupungin avustustoiminnan yleiset periaatteet

Suonenjoen kaupungin avustustoiminnan yleiset periaatteet Suonenjoen kaupungin avustustoiminnan yleiset periaatteet KH 26.3.2018 1 Kaupunki voi myöntää yhdistyksille ja järjestöille yleishyödyllisiä toiminta-avustuksia. Toiminta-avustus voi olla joko kohdennettua,

Lisätiedot

Lieksan kaupungin avustusten hakuinfo 2018

Lieksan kaupungin avustusten hakuinfo 2018 avustusten hakuinfo 2018 14.3.2018 Kaupunginhallituksen toiminta-, kohde- ja talkoo Hyvinvointilautakunnan kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimen sekä sosiaali- ja terveystoiminnan toiminta- ja kohde 15.3.2018

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Nuorisolautakunta Kepo/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Nuorisolautakunta Kepo/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (5) 69 Yleisavustusten jakaminen vuoden 2013 määrärahasta HEL 2012-017426 T 02 05 01 00 Päätös Lautakunta päätti 1. myöntää yleisavustusta liitteen mukaisesti helsinkiläisille

Lisätiedot

VUODEN 2008 TAIDE- JA KULTTUURILAITOSTEN TOIMINTA-AVUSTUKSET

VUODEN 2008 TAIDE- JA KULTTUURILAITOSTEN TOIMINTA-AVUSTUKSET VUODEN 2008 TAIDE- JA KULTTUURILAITOSTEN TOIMINTA-AVUSTUKSET Sivela 24.1.2008 Tilaajapäällikkö Tuula Martikainen: Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi 12.11.2007 kokouksessaan vuoden 2008 talousarvion.

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUSOHJE

MIKKELIN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUSOHJE MIKKELIN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUSOHJE Nuorisolain mukaan kunnan yhtenä tehtävänä on tukea nuorisojärjestöjä ja nuorten toimintaryhmiä. Laki edellyttää myös kuntia toimimaan yhteistyössä nuorisojärjestöjen

Lisätiedot

TSV:njakamat konferenssiavustukset. Georg Strien

TSV:njakamat konferenssiavustukset. Georg Strien TSV:njakamat konferenssiavustukset Georg Strien Sisältö Yleistä konferenssien rahoituksesta Rahoittajia Tuen määrästä Mihin avustusta myönnetään, mihin ei? Hakukäytännöt Millainen on hyvä hakemus? Raportointikäytännöt

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (6) Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (6) Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 1/2019 1 (6) 3 Taide- ja kulttuuriavustukset 2019, n 2. jako HEL 2019-001245 T 02 05 01 00 Päätösehdotus päättää myöntää taide- ja kulttuuriavustuksia seuraavasti: Pysyväisluonteinen

Lisätiedot

VAPAA-AIKATOIMEN AVUSTUSSÄÄNTÖ

VAPAA-AIKATOIMEN AVUSTUSSÄÄNTÖ VAPAA-AIKATOIMEN AVUSTUSSÄÄNTÖ Sivistyslautakunta 14.2.2011 17 SISÄLLYSLUETTELO Vapaa-aikatoimen avustusten muodot 1 Hakukelpoisuus avustukseen ja avustuksen määrä 1 Avustuksen haettavaksi julistaminen

Lisätiedot

Koillisen aluerahahakemukset 2019

Koillisen aluerahahakemukset 2019 Koillisen alueverkosto Aluerahahakemukset ja esitys jakamisesta Koilliskeskus 19.2.2019 Ulla Jantunen, aluekoordinaattori Koillisen aluerahahakemukset 2019 Hakemuksia yhteensä 29 kpl Yhteissummaltaan 16

Lisätiedot

Kulttuuriavustuksilla luodaan edellytyksiä kulttuuripalvelujen tarjoamiselle ja taiteen tekemiselle ja harrastamiselle.

Kulttuuriavustuksilla luodaan edellytyksiä kulttuuripalvelujen tarjoamiselle ja taiteen tekemiselle ja harrastamiselle. KULTTUURIPALVELUIDEN AVUSTUSSÄÄNTÖ Laki kuntien kulttuuritoiminnan järjestämiseksi määrittelee kunnan tehtäväksi edistää, tukea ja järjestää kulttuuritoimintaa kunnassa (Laki kuntien kulttuuritoiminnasta

Lisätiedot

Sivistyksen toimiala Kulttuuripalvelut. Marju Myllymaa

Sivistyksen toimiala Kulttuuripalvelut. Marju Myllymaa Sivistyksen toimiala Kulttuuripalvelut Marju Myllymaa Kulttuuripalvelujen sisältöä kuntalaisen näkökulma Yleinen kulttuuritoimi -Avustukset -Kulttuuripalkinnot -Hankkeet ja niiden organisointi -Kulttuuritapahtumat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (8) 10 Kohdeavustusten myöntäminen, 1. jako HEL 2017-000624 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: H. B. & työryhmä Teaterförening

Lisätiedot

KOUVOLAN KAUPUNGIN NUORISOTOIMIALAN AVUSTUSSÄÄNTÖ

KOUVOLAN KAUPUNGIN NUORISOTOIMIALAN AVUSTUSSÄÄNTÖ KOUVOLAN KAUPUNGIN NUORISOTOIMIALAN AVUSTUSSÄÄNTÖ 2 Sisällys Johdanto... 3 1. Toiminta-avustus... 3 1.1. Hakukelpoisuus avustukseen... 3 1.2. Toiminta-avustuksen hakeminen... 4 1.3. Toiminta-avustusten

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan rahoitusmahdollisuuksista

Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan rahoitusmahdollisuuksista Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan rahoitusmahdollisuuksista Museoista hyvinvointia ja terveyttä Vava Lunabba Suunnittelija Opetus- ja kulttuuriministeriö Kulttuuribudjetin jakautuminen 2011

Lisätiedot

TSV:n jakamat konferenssiavustukset. Georg Strien

TSV:n jakamat konferenssiavustukset. Georg Strien TSV:n jakamat konferenssiavustukset Georg Strien Sisältö Yleistä konferenssien rahoituksesta Rahoittajia Valtion tuen määrästä Mihin avustusta myönnetään, mihin ei? Hakukäytännöt Millainen on hyvä hakemus?

Lisätiedot

Saamelaiskäräjien kulttuurilautakunta on päättänyt, että sen myöntämiin kulttuuriavustuksiin sovelletaan seuraavia ohjeita:

Saamelaiskäräjien kulttuurilautakunta on päättänyt, että sen myöntämiin kulttuuriavustuksiin sovelletaan seuraavia ohjeita: SAAMELAISESTA KULTTUURIMÄÄRÄRAHASTA MYÖNNETTÄVIEN KULTTUURIAVUSTUSTEN TEKNISET OHJEET Saamelaiskäräjien kulttuurilautakunta on päättänyt, että sen myöntämiin kulttuuriavustuksiin sovelletaan seuraavia

Lisätiedot

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT Karkkilan kaupungin vapaa-aikalautakunta 8.12.2015 2 1. Yleistä Karkkilan kaupunki varaa vuosittain talousarviossaan määrärahaa avustusten jakamiseen. Avustusten määrä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/2 25.03.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/2 25.03.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (7) 36 Kansainväliset matka-avustukset, 3. jako HEL 2014-003735 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kansainvälisiä matkaavustuksia seuraavasti: Hakija Kohdemaa Avustus

Lisätiedot

Avustusten hakeminen vuodelle 2019 Turku

Avustusten hakeminen vuodelle 2019 Turku 26.9.2018 Avustusten hakeminen vuodelle 2019 Turku Strateginen linjaus ja painopiste v. 2019 Strategian linjaus: Asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen Vuoden 2019 painopiste: syrjäytymisen ehkäiseminen,

Lisätiedot

NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ

NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginhallituksen toimiala NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Nastolan aluejohtokunta 23.02.2016 12 1 NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Sisällysluettelo Sivu 1. Avustuksen saajat... 2 2. Avustuksen

Lisätiedot

PORNAISTEN NUORISOVALTUUSTON MYÖNTÄMÄ TUKI NUORTEN ITSENSÄ TOTEUTTAMIIN TAPAHTUMIIN, RETKIIN JA MUUHUN UUTEEN TOIMINTAAN

PORNAISTEN NUORISOVALTUUSTON MYÖNTÄMÄ TUKI NUORTEN ITSENSÄ TOTEUTTAMIIN TAPAHTUMIIN, RETKIIN JA MUUHUN UUTEEN TOIMINTAAN PORNAISTEN NUORISOVALTUUSTON MYÖNTÄMÄ TUKI NUORTEN ITSENSÄ TOTEUTTAMIIN TAPAHTUMIIN, RETKIIN JA MUUHUN UUTEEN TOIMINTAAN SÄÄNNÖT JA HAKUKRITEERIT Sivistyslautakunta on hyväksynyt (Sivltk 26.5.2016, 49,

Lisätiedot

Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015

Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 21 Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015 Asianro 295/02.05.01/2015 Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Tiina Salon valmistelu 4.5.2015: Kulttuuripalveluiden talousarviossa

Lisätiedot

JYYn liikunta-avustukset

JYYn liikunta-avustukset JYYn liikunta-avustukset Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta myöntää hakemuksesta liikunta-avustuksia. Liikuntaavustusten tarkoitus on tukea tasapuolisesti JYYn piirissä toimivien järjestöjen ja muiden

Lisätiedot

ME MAHDOLLISTAMME. #taiketukee #taiteilijatekee

ME MAHDOLLISTAMME. #taiketukee #taiteilijatekee ME MAHDOLLISTAMME Joka päivä runsaat 23 000 ihmistä tulkitsee, mitä ympärillämme tapahtuu. Ymmärrämme, miten taide syntyy, ja mitä Suomi tarvitsee. Visiomme on parantaa taiteilijan asemaa ja tarjota yleisölle

Lisätiedot

Kaikista kulttuuritukimuodoista on tiedot ja suuntaviivat ruotsin kielellä ositteessa www.goteborg.se/kulturstod

Kaikista kulttuuritukimuodoista on tiedot ja suuntaviivat ruotsin kielellä ositteessa www.goteborg.se/kulturstod KULTTUURITUKI Göteborgin kulttuurielämän pitää olla monipuolista ja korkealaatuista, sanoo Göteborgin kulttuurilautakunta. Tämän vuoksi taiteellisesti ja kulttuuripoliittisesti merkittäville toiminnoille

Lisätiedot

1 (17) Iisalmen kaupunki Lähiosoite PL 10/ Pohjolankatu 14 Kotisivu:

1 (17) Iisalmen kaupunki Lähiosoite PL 10/ Pohjolankatu 14 Kotisivu: 1 (17) Iisalmen kaupungin avustusten myöntämisperusteet KH 19.1.2015 3 (17) 1 Yleistä myöntää vuosittain avustuksia Iisalmelaisille rekisteröityneille yhdistyksille/yhteisöille. Tässä ohjeessa on kuvattu

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. KOKOUSKUTSU/ -ESITYSLISTA n:o 2

MERIKARVIAN KUNTA. KOKOUSKUTSU/ -ESITYSLISTA n:o 2 MERIKARVIAN KUNTA KOKOUSKUTSU/ ESITYSLISTA n:o 2 Toimielin Kokousaika Kokouspaikka Pykälät Opistokulttuurilautakunta Torstai 7.4.2016 Merikarvian kunnanvirasto Käsiteltävät asiat Todetaan kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Nuorten vapaat toimintaryhmät: Ryhmä, jonka toiminnasta vastaavista henkilöistä tai hankkeen toteuttajista vähintään 2/3 on alle 29-vuotiaita.

Nuorten vapaat toimintaryhmät: Ryhmä, jonka toiminnasta vastaavista henkilöistä tai hankkeen toteuttajista vähintään 2/3 on alle 29-vuotiaita. VIHDIN KUNTA Nuorisolautakunta 15.1.2003 4 KULTTUURI- JA VAPAA-AIKA NUORISOPALVELUT NUORISOYHDISTYSTEN JA VAPAIDEN NUORTEN TOIMINTARYHMIEN VUOSIAVUSTUKSET 1. AVUSTUKSEEN OIKEUTETUT: Paikalliset nuorisoyhdistykset:

Lisätiedot

Hakuaika on klo mennessä.

Hakuaika on klo mennessä. 1 2 Hakija täyttää hakemukseen seuraavat tiedot yhdistyksestä: yhdistyksen nimi, osoitetiedot, pankkitiedot, yhdistyksen rekisteröintipäivämäärä, kotipaikka sekä yhdistyksen toimivat alaosastot / -jaostot.

Lisätiedot

Tukemassa Leppävirta. Yhdistysfoorumi / Karvinen

Tukemassa Leppävirta. Yhdistysfoorumi / Karvinen Tukemassa Leppävirta Kulttuuri- ja vapaaaikalautakunnan avustukset 2018 Yhdistysfoorumi 13.2.2018 / Karvinen HUOM: käytä logoa Avustusten saajilta on edellytetty jo 2016 alkaen Tukemassa Leppävirta -logon

Lisätiedot

YLEISAVUSTUS yhdistyksen sääntömääräisen toiminnan tukemiseen

YLEISAVUSTUS yhdistyksen sääntömääräisen toiminnan tukemiseen ASIKKALAN KUNNAN AVUSTUKSET Asikkalan vapaa-aikalautakunta hyväksytty 4.3.2009 4 1 Kunnan vapaa-aikalautakunnan tehtävänä mm. on huolehtia nuoriso-, liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukemisesta ja kehittämisestä.

Lisätiedot