Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maakuntauudistuksen projektiryhmä"

Transkriptio

1 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai klo Paikka Kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9 Osallistumisesta videolla pyydetään ilmoittamaan etukäteen. Soittotiedot: @video.sonera.fi, Pin: #, puh , Polycom-laitteella ## Osallistujat Puheenjohtaja: Projektinjohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti, sosiaali- ja terveysministeriö ( jälkeen valtiovarainministeriö) I varapuheenjohtaja: Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, Pauli Harju, valtiovarainministeriö (kohdat 1-5) Jäsenet: Hankejohtaja, neuvotteleva virkamies Taito Vainio, sisäministeriö (Esko Koskisen varajäsen) Hallitusneuvos Tarja Hyvönen, valtiovarainministeriö Ylijohtaja Eeva-Riitta Pirhonen opetus- ja kulttuuriministeriö (kohdat 2-8) Osastopäällikkö Juha S. Niemelä, maa- ja metsätalousministeriö Strategiajohtaja Kristiina Pietikäinen, liikenne- ja viestintäministeriö Ylijohtaja Pekka Timonen, työ- ja elinkeinoministeriö Hallintoylijohtaja Jaana Koski, sosiaali- ja terveysministeriö (Raimo Ikosen sijaisena) Kehittämispäällikkö Juho Korpi, ympäristöministeriö (Hannele Pokan sijaisena, kohdat 1-5) Toimitusjohtaja Jari Koskinen, Suomen Kuntaliitto (kohdat 1-4) Maakuntajohtaja Esa Halme, Pirkanmaan liitto (Jukka Ylikarjulan varajäsen) Maakuntajohtaja Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Ylijohtaja Leena Vestala, Pirkanmaan ELY-keskus Ylijohtaja Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Toimistonjohtaja Tuula Säynätmäki, Keski-Suomen TE-toimisto Sihteeristö: Neuvotteleva virkamies Mikko Saarinen, valtiovarainministeriö Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki, valtiovarainministeriö Kehitysjohtaja Outi Ryyppö, työ- ja elinkeinoministeriö Neuvotteleva virkamies Sanna Sihvola, maa- ja metsätalousministeriö Tekniset sihteerit: Ylitarkastaja Miira Lehto, valtiovarainministeriö Hankeassistentti Minna Koivisto, valtiovarainministeriö

2 2 Asiantuntijat: Neuvotteleva virkamies Piia Rekilä, työ- ja elinkeinoministeriö (kohdat 1-3) Hallitusneuvos Ilkka Turunen, valtiovarainministeriö Erityisasiantuntija Jussi Korhonen, sisäministeriö (kohta 2) Neuvotteleva virkamies Virpi Vuorinen, valtiovarainministeriö Kutsuttuna Hallintojohtaja Ritva Kujala, Valvira Poissa II varapuheenjohtaja: Osastopäällikkö, ylijohtaja Marja-Riitta Pihlman, työ- ja elinkeinoministeriö Kokouksen pääviestit: Merkittiin tiedoksi kokouksessa käyty keskustelu sisäministeriön esityksistä alueellisen yhteisen varautumisen valtakunnallisten tehtävien sekä laajamittaisen maahantulon varautumistehtävien järjestämisestä. Maakuntadigiä ja maakunnille annettavaa tukea sekä palvelukeskuksia koskeva toimeenpano projektoidaan. Maakuntien rahoituslinjauksia käsitellään talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa seuraavan kahden viikon aikana. Tuomas Pöysti ja Virpi Vuorinen valtiovarainministeriöstä koordinoivat maakuntien rahoituslakiin tehtäviä muutoksia. Merkittiin tiedoksi o pääkaupunkiseudun erillisratkaisun valmisteluvaihe o alueiden kehittämis- ja kasvupalvelulain esittely ja valmisteluvaihe o Valtion lupa- ja valvontaviraston toimeenpanohankkeen asettaminen lukien. o HE-luonnoksen valmistelutilanne o tilannekatsaus muutostuesta, muutosjohtajakoulutuksesta ja palvelukeskusten valmistelusta. 1. Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen (liite 1) Puheenjohtaja Tuomas Pöysti avasi kokouksen. Päätös: Hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja muutoksitta. Kokouksessa käsiteltiin alkuperäisessä esityslistassa mainittujen asioiden lisäksi: LUOVA hallituksen esitys: laajamittainen maahanmuutto ja varautumisen tehtävät (liitteet 9 ja 10)

3 3 Lakiluonnos Valtion lupa- ja valvontavirastosta sisältää pykälän, jonka mukaan virasto yhteensovittaa valtakunnallisesti maakuntien toimintaa niiden hoitaessa alueellisen yhteisen varautumisen tehtäviä, tukee maakuntia niiden varautumistehtävissä ja valvoo maakuntia niiden hoitaessa alueellisen varautumisen yhteensovittamistehtävää. Luonnoksen mukaan virasto myös vastaa alueellisten maanpuolustuskurssien järjestämisestä yhteistyössä puolustusvoimien kanssa. ELY-keskusten ylijohtajat ovat toimittaneet kannanoton sisäministeriön aiempaan esitykseen, jonka mukaan ELY-keskuksilta siirrettäisiin Valtion lupa- ja valvontavirastoon laajamittaisen maahantulon varautumistehtävä. Jussi Korhonen esitteli sisäministeriön uudet esitykset siitä, että Valtion lupa- ja valvontavirastolle kaavaillut valtakunnalliset alueellisen yhteisen varautumisen yhteensovittamistehtävät koottaisiin sisäministeriössä hoidettavaksi ja alueelliset maanpuolustuskurssit ja maakuntien yhteiset harjoitukset säädettäisiin sisäministeriön alaisuudessa toimivan Pelastusopiston tehtäväksi. Alueellisen yhteisen varautumisen laillisuusvalvontatehtävä säädettäisiin Valtion lupa- ja valvontaviraston tehtäväksi pelastustoimen laillisuusvalvontatehtävää vastaavalla tavalla. Sisäministeriön esityksessä laajamittaista maahantuloa koskeva varautumistehtävä siirrettäisiin ELYkeskuksilta Valtion lupa- ja valvontaviraston sijaan Maahanmuuttovirastolle, joka toteuttaisi varautumistehtävää yhdessä muiden viranomaisten, maakuntien ja mahdollisten vastaanottopalveluiden tuottajien kanssa. Sisäministeriön esityksiä käsitellään maakuntauudistuksen alueellisten varautumistehtävien valmisteluryhmässä ja kuluvalla viikolla reformiministeriryhmässä. Keskusteltiin siitä, miksi sisäministeriön esitykset ovat muuttuneet. Valtiovarainministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, ympäristöministeriön ja aluehallintovirastojen jäsenet eivät puoltaneet sisäministeriön uusia esityksiä. Aluehallintovirastot toimittavat kannastaan muistion. Puheenvuoroissa painotettiin sitä, että yhteinen varautuminen on poikkihallinnollista ja monialaista toimintaa ja varautumisen yhteensovittamisen ja tuen tulisi olla monialaisessa Valtion lupa- ja valvontavirastossa. Tämä mahdollistaisi hallitusohjelman tavoitteiden toteutumisen, alueilla toimimisen ja yhteisen ohjauksen. Ministeriöön ei tulisi siirtää operatiivista eikä alueellista toimintaa. Myös laajamittaisen maahantulon varautumistehtävien katsottiin sopivan paremmin Valtion lupa- ja valvontaviraston kokonaisuuteen. Alueorganisaation perustamista Maahanmuuttovirastolle ei pidetty tarkoituksenmukaisena.

4 4 Jari Parkkonen piti sisäministeriön esityksiä hyvänä, mutta esitti tarkasteltavaksi sisäministeriön ja maakuntien yhteistoiminta-alueiden työnjakoa ja sitä, että yhteistoiminta-alueet hoitaisivat Pelastusopistolle esitettyjä tehtäviä. Leena Vestala totesi, että ELY-keskukset tukevat sisäministeriön uusia esityksiä, mutta kun valmistelussa ollaan pidemmällä, tulee tarkastella perusteellisemmin henkilötyövuosia. Laajamittaisen maahantulon varautumistehtävissä tulisi vahvistaa Maahanmuuttoviraston roolia. Pekka Timonen korosti ministeriöiden mahdollisuuksia päättää työnjaosta ja tehtävien siirrosta. Hän puolsi virkamieskantana sisäministeriön uusia ehdotuksia. Keskustelussa nostettiin esiin kysymykset henkilöstön riittävyydestä ja mahdollisesta lisäkuormituksesta muille ministeriöille sekä eri tahojen yhteistyön ja henkilöstösiirtojen järjestämisestä. Valmistelussa tulee mm. ratkaista, missä aluehallintovirastoista sisäministeriöön siirtyväksi esitetty henkilöstö (n. 20 htv) fyysisesti työskentelisi jatkossa. Päätös: Merkittiin tiedoksi käyty keskustelu. Toimeenpanon, erityisesti maakuntadigin ja maakunnille annettavan tuen sekä palvelukeskusten projektointi Puheenjohtaja kertoi, että sote- ja maakuntauudistuksen digiryhmien valmistelu projektoidaan yhteen. Keskustelussa nostettiin esiin erilaisten substanssijärjestelmien nivominen yhteiseen valmisteluun sekä toiminnan jatkuvuuden ja rajapintojen turvaaminen. Päätös: Merkittiin tiedoksi. Maakuntien rahoituksen jatkokäsittely Puheenjohtaja kertoi, että maakuntien rahoituslinjauksia käsitellään talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa seuraavan kahden viikon aikana. Tämän jälkeen tehdään muutokset maakuntien rahoituslakiin, jonka valmistelua koordinoivat Tuomas Pöysti ja Virpi Vuorinen valtiovarainministeriöstä. Todettiin, että maakuntien verotusoikeuden selvittäminen voi käynnistyä aikaisintaan kevään jälkeen.

5 5 2. Pääkaupunkiseudun erillisratkaisu (liitteet 2a-2b) Tuomas Pöysti ja Outi Ryyppö esittelivät asian. Hallitus on hyväksynyt pääkaupunkiseudun kaupunkien erillisratkaisuesityksen kasvupalveluiden järjestämisestä Uudellamaalla. Jatkovalmistelun pohjana on kuntayhtymämalli, mutta aluekehitysvastuu ja rakennerahastotehtävät jäävät kuitenkin Uudenmaan maakunnalle. Ratkaisu ei koske maankäyttöä, asumista ja liikennettä koskevaa MAL-menettelyä. Myöskään Helsingin kaupungin esittämää pelastustoimen erillisratkaisua ei valmistella. Keskusteltiin aluekehitys- ja kasvupalvelurahoituksen sekoittumisen riskistä, joka todettiin kuitenkin Uudellamaalla pieneksi. Keskusteltiin myös kasvupalveluja hoitavan valtion henkilöstön siirtymisestä kuntayhtymään. Tiedossa ei ole vielä, missä määrin tehtäviä siirtyy markkinoille. Todettiin, että ratkaisussa on lähtökohtana, että Uudenmaan maakuntaa työssäkäyntialueena ei jaeta. Ratkaisun katsottiin mahdollistavan pääkaupunkiseudun dynamiikan tuomisen koko maakunnan palvelukseen. Päätös: Merkittiin tiedoksi erillisratkaisun valmisteluvaihe. 3. Alueiden kehittämis- ja kasvupalvelulain esittely (liite 3 ja 3b) Katsottiin piirrosanimaatio kasvupalveluista (linkkinä liite 3b). Piia Rekilä työ- ja elinkeinoministeriöstä esitteli asian. Hallituksen esitys on tarkoitus lähettää lausunnoille maaliskuun alussa ja antaa eduskunnalle kesäkuussa. Uudenmaan erillisratkaisua koskevat pykälät eivät aikataulusyistä sisälly vielä lausunnoille lähtevään HE-luonnokseen. Tarja Hyvönen kertoi, mitä asiasta todettiin maakuntauudistuksen yhteistoimintaelimen kokouksessa (pöytäkirjaluonnos on liitteenä 3c). Keskusteltiin yhdenvertaisuuden ja maakuntien itsehallinnon toteuttamisesta sekä perustuslakikytkennöistä. Jari Koskinen esitti lakiin joustovaraa, jotta maakunnilla olisi mahdollisuus sopia yhteistoiminnasta. Rekilä totesi, mitkä tehtävät maakunnat voivat järjestää keskitetysti. ELY-keskukset ja TE-toimistot ovat esittäneet, että lakiluonnosta tulisi selkeyttää sen osalta, miten markkinapuuteanalyysi tehdään. Huomiota kiinnitettiin TEtoimistojen henkilöstön jaksamiseen, kun käynnissä on samanaikaisesti useita muutoksia ja pilotteja.

6 6 Keskusteltiin palveluseteleistä ja siitä, miten yritykset voivat jakaa valtion rahoitusta. Lisäksi keskusteltiin kolmannen sektorin roolista monituottajamallissa. Puheenjohtaja painotti HE-luonnoksen huolellista YT-käsittelyä. Projektiryhmää informoidaan esitysluonnoksesta, kun se on lausuntokierroksella. Päätös: Käytiin keskustelu asiasta ja merkittiin tiedoksi. 4. Valtion lupa- ja valvontaviraston käynnistämisen toimeenpanohanke (liite 4) Tarja Hyvönen esitteli asian. Terttu Savolainen ja Ritva Kujala totesivat, että toimeenpanohankkeen valmistelutyö vie virastoilta voimavaroja, minkä vuoksi aluehallintovirastoille ja Valviralle tulisi osoittaa lisäresursseja. Savolainen esitti, että viraston valtakunnallisen organisoinnin ja ohjauksen työryhmään nimetään sihteeri myös aluehallintovirastoista. Verkostomaista työskentelyä pidettiin tärkeänä. Todettiin, että varautumisen tehtävien järjestämisestä tehtävä poliittinen linjaus vaikuttaa toimeenpanohankkeen organisointiin pelastustoimen ja varautumisen osalta. Ryhmien tehtäviä ja kokoonpanoja voidaan muuttaa valmistelun edetessä. Päätös: Merkittiin tiedoksi toimeenpanohankkeen asettaminen. 5. HE-luonnoksen käsittely (liitteet 5-7) Ilkka Turunen valtiovarainministeriöstä esitteli asian. Kokouksessa jaettiin päivitetty kuva säädösvalmistelun aikataulutuksesta. Puheenjohtaja totesi, että maakuntien rahoituslaki on tarkoitus lähettää lausunnoille maaliskuussa. Pekka Timonen kertoi aluekehitys- ja kasvupalvelulain sekä Uudenmaan erillisratkaisun valmisteluaikataulusta. Lisäksi hän totesi, että TEM:llä on edelleen varauma maa- ja metsätalousministeriön ehdotukseen eläinlääkintähuoltolain muuttamisesta. Ilkka Turunen kertoi vielä HE:n valmistelutilanteesta, että nykytilan kuvaus ja arviointi sekä tavoitteet ja keskeiset ehdotukset ovat lähes valmiit. Vaikutusarviointi on vielä valmistelun alla. Lakiehdotukset ja yksityiskohtaiset perustelut ovat valtaosin valmiita ja suurin osa on käännettävänä. Säätämisjärjestys ja asetuksenantovaltuudet ovat valmistelussa. Keskustelussa toivottiin pikaista ratkaisua siitä, siirtyvätkö talous- ja velkaneuvonnan tehtävät oikeusaputoimistoihin vai maakunnille.

7 7 Päätös: Merkittiin tiedoksi valmistelutilanne. 6. Valmisteluryhmien muutospäätös (liite 8) Päätös: Hyväksyttiin muutospäätös. 7. Muut asiat Tiedoksi: Tilannekatsaus mm. muutostuesta, muutosjohtajakoulutuksesta ja palvelukeskusten valmistelusta Puheenjohtaja kertoi, että palvelukeskusvalmistelulta on toivottu sen kirkastamista, mitä palvelukeskukset tekevät ja mitä jokaisen maakunnan tulee tehdä itse. Tätä esitettiin myös keskustelussa. 8. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Liitteet Liite 1: Edellisen kokouksen pöytäkirja Liite 2a: Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajien esitys erillisratkaisuksi Liite 2b: Pääkaupunkiseudun kasvupalveluryhmän raportti Liite 3: Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista -ppt Liite 3b: Linkki piirrosanimaatioon kasvupalveluista Liite 3c: Maakuntauudistuksen poikkihallinnollisen yhteistoimintaelimen pöytäkirjaluonnos 1/2017 Liite 4: Valtion lupa- ja valvontaviraston toimeenpanohankkeen asettamispäätös Liite 5: HE-luonnos (ei julkinen) Liite 6: Säädösvalmistelun aikataulutus (ei julkinen) Liite 7: Substanssilakien muutokset (zip-tiedosto, ei julkinen) Liite 8: Valmisteluryhmien muutospäätös Liite 9: Laajamittaisen maahantulon varautumistehtävä maakuntauudistuksessa, SM:n maahanmuutto-osaston esitys Liite 10: Muistio laajamittaiseen maahantuloon varautuminen aluehallintouudistuksessa, ELY-ylijohtajien kirje

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai 20.12.2016 klo 12.30 14.30 Paikka Kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9 Osallistumisesta videolla pyydetään ilmoittamaan etukäteen. Soittotiedot:

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai 13.12.2016 klo 8.00 10.25 Paikka Jäsenet Hallituksen kokoushuone (B3.8, 3. krs), Kuntatalo, Toinen linja 14, Hki Puheenjohtaja: Projektinjohtaja, alivaltiosihteeri

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai klo 10.15 11.30 Paikka Auditorio, työ- ja elinkeinoministeriö, 5. krs, Ratakatu 3 Osallistujat I varapuheenjohtaja: Osastopäällikkö, ylijohtaja Päivi Laajala,

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai klo 9.00 10.42 Paikka Kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9 Osallistumisesta videolla pyydetään ilmoittamaan etukäteen. Soittotiedot: 856804@video.sonera.fi,

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai 7.3.2017 klo 13.00 15.50 Paikka Kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9 Osallistumisesta videolla pyydetään ilmoittamaan etukäteen. Soittotiedot:

Lisätiedot

Pöytäkirja 10/2016. Osallistujat I varapuheenjohtaja: Osastopäällikkö, ylijohtaja Päivi Laajala, valtiovarainministeriö (kohdat 4-11)

Pöytäkirja 10/2016. Osallistujat I varapuheenjohtaja: Osastopäällikkö, ylijohtaja Päivi Laajala, valtiovarainministeriö (kohdat 4-11) Pöytäkirja 10/2016 1 (5) VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 15.11.2016 luonnos Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai 15.11.2016 klo 8.30 11.02 Paikka kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai klo 9.00 11.45 Paikka Kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9 Osallistumisesta videolla pyydetään ilmoittamaan etukäteen. Soittotiedot: 856804@video.sonera.fi,

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai klo 9.00 11.15 Paikka Kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9 Osallistumisesta videolla pyydetään ilmoittamaan etukäteen. Soittotiedot: 856804@video.sonera.fi,

Lisätiedot

Pöytäkirja 9/2016. I varapuheenjohtaja: Osastopäällikkö, ylijohtaja Päivi Laajala, valtiovarainministeriö

Pöytäkirja 9/2016. I varapuheenjohtaja: Osastopäällikkö, ylijohtaja Päivi Laajala, valtiovarainministeriö Pöytäkirja 9/2016 1 (6) VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 2.11.2016 luonnos Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Keskiviikko 2.11.2016 klo 13.00 16.00 Paikka kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu

Lisätiedot

Pöytäkirja 8/

Pöytäkirja 8/ Pöytäkirja 8/2016 1 (7) VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 18.10.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai 18.10.2016 klo 9.00 11.35 Paikka kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9 Osallistumisesta

Lisätiedot

Projektiryhmän liite 1 1 (7)

Projektiryhmän liite 1 1 (7) Projektiryhmän liite 1 1 (7) Pöytäkirja 6/2016 VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 20.9.2016 luonnos Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai 20.9.2016 klo 9.00 11.30 Paikka kh Jakovara, VM/MMM

Lisätiedot

Pöytäkirja 11/

Pöytäkirja 11/ Pöytäkirja 11/2016 1 (8) VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 29.11.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai 29.11.2016 klo 8.00 12.00 Paikka kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmän valmisteluryhmät

Maakuntauudistuksen projektiryhmän valmisteluryhmät Liite LUONNOS VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 13.4.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmän valmisteluryhmät 1. Toimialakohtaisten tehtävien maakunnille siirron valmistelua koordinoiva ja ohjaava

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Kokous Muistio 31.1.2018 Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Aika 31. tammikuu 2018 klo 8.30-10.30 Paikka VM, Mariankatu 9, nh. Jakovara Paikalla Projektijohtaja, hallintopolitiikan

Lisätiedot

ALUEHALLINTOVIRASTOJEN OHJAUS

ALUEHALLINTOVIRASTOJEN OHJAUS Asettamispäätös VM120:00/2015 Kunta- ja aluehallinto-osasto 2.12.2015 luonnos ALUEHALLINTOVIRASTOJEN OHJAUS Asettaminen Toimikausi Valtiovarainministeriö on tänään asettanut aluehallintovirastojen ohjausryhmän

Lisätiedot

Keskeiset muutokset varautumisen vastuissa 2020

Keskeiset muutokset varautumisen vastuissa 2020 Keskeiset muutokset varautumisen vastuissa 2020 Sisältö 1. Maakunnan varautumistehtävät; toimialojen varautuminen ja konsernin varautumisen yhteensovittaminen 2. Alueellinen yhteinen varautuminen 3. Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka

Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka Pöytäkirja Numero 1 (5) PÖYTÄKIRJA AIKA Ma 12.3.2018 klo 12.00 13.40 PAIKKA Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka KUTSUTUT Varautuminen ja riskienhallinta alajaoston jäsenet,

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä Työsuunnitelma VM037:00/2016 1 (5) MAAKUNTAUUDISTUS 8.12.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1) vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin

Lisätiedot

Maakuntien asema ja rooli varautumisen toimijoina

Maakuntien asema ja rooli varautumisen toimijoina Maakuntien asema ja rooli varautumisen toimijoina Maakunnat varautumisen toimijoina -seminaari 26.9.2017 Varautumispäällikkö Jussi Korhonen, sisäministeriö Maakuntauudistuksen valmius- ja varautumistehtävien

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä Työsuunnitelma VM037:00/2016 1 (6) MAAKUNTAUUDISTUS 15.12.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1) vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Päijät-Hämeen maakuntauudistuksen varautuminen ja turvallisuus alatyöryhmän kokous

Päijät-Hämeen maakuntauudistuksen varautuminen ja turvallisuus alatyöryhmän kokous Päijät-Hämeen maakuntauudistuksen varautuminen ja turvallisuus alatyöryhmän kokous Aika 14.3.2017 klo 9.00 Paikka Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9A, Vellamo-tila Paikalla: Jari Hyvärinen, pj, Päijät-Hämeen

Lisätiedot

Aluekehittämisjärjestelmän uudistaminen. Keskustelutilaisuus maakuntien liitoille ja ELY-keskuksille TEM

Aluekehittämisjärjestelmän uudistaminen. Keskustelutilaisuus maakuntien liitoille ja ELY-keskuksille TEM Aluekehittämisjärjestelmän uudistaminen Keskustelutilaisuus maakuntien liitoille ja ELY-keskuksille 22.9. 2016 TEM Ohjelma 12:30 12:40 Tilaisuuden avaus Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä 12:40 13:00

Lisätiedot

1 Asettamispäätös VM055:00/2017, VM056:00/2017, VM057:00/2017, VM058:00/2017, VM059:00/2017, VM060:00/2017

1 Asettamispäätös VM055:00/2017, VM056:00/2017, VM057:00/2017, VM058:00/2017, VM059:00/2017, VM060:00/2017 1 MAAKUNTAUUDISTUKSEN TIEKARTAN VALMISTELURYHMIEN ASETTAMINEN Asettaminen Toimikausi Tausta Tavoite ja tehtävät Toimeenpanon valtakunnallinen valmisteluryhmä (VM037:09/2016) valmisteli maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 7/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 29.09.2017 klo 14:10-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen avaus 3 32

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä Työsuunnitelma VM037:00/2016 1 (5) MAAKUNTAUUDISTUS 14.10.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1) vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4 MUISTIO 3/2018 1 Aika 06.04.2018 klo 13:00-14:50 Paikka Kallion virastotalo, 3 krs, nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu

Lisätiedot

Pelastustoimen uudistus. Hankejohtaja Taito Vainio

Pelastustoimen uudistus. Hankejohtaja Taito Vainio Pelastustoimen uudistus Hankejohtaja Taito Vainio SOTE- ja aluehallintouudistus 26.5.2016 2 Maakuntauudistuksen työryhmät 1. Maakuntahallinnon tehtäväsiirrot -valmisteluryhmä (Jäsen Mika Kättö) 2. Maakuntahallinnon

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä. Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali)

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä. Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali) Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä Aika klo: 09:00 11.30 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali) Läsnä Helisten Petteri puheenjohtaja Haapanen

Lisätiedot

Läsnä pj. Pirkko Mattila /ps jäs. Jussi Halla-aho /ps (1 9, 10 osittain) Ulla-Maj Wideroos /r sihteeri Minna-Liisa Rinne valiokuntaneuvos

Läsnä pj. Pirkko Mattila /ps jäs. Jussi Halla-aho /ps (1 9, 10 osittain) Ulla-Maj Wideroos /r sihteeri Minna-Liisa Rinne valiokuntaneuvos HALLINTOVALIOKUNTA PÖYTÄKIRJA 95/2013 vp Torstai 28.11.2013 kello 12.15-14.00 Läsnä pj. Pirkko Mattila /ps jäs. Jussi Halla-aho /ps Rakel Hiltunen /sd Reijo Hongisto /ps Risto Kalliorinne /vas Mika Kari

Lisätiedot

Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset uudistuksen rakennuspalikat

Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset uudistuksen rakennuspalikat Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset uudistuksen rakennuspalikat VM/Kunta ja aluehallintoosasto Hallitusneuvos Ilkka Turunen Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki Lainsäädäntöneuvos Jaska Siikavirta

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen 19.4.2016 Maakunnan tilanne Maakunnan kunnat ovat antaneet lausuntonsa hallituksen marraskuisiin linjauksiin helmikuussa 2016:

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus 4 MUISTIO 6/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 01.09.2017 klo 14:05-15:50 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen avaus 3 26

Lisätiedot

Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori

Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot Lahti 24.8.2017 Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Maakuntauudistuksen tavoitteena 1. Sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 31 29.01.2018 Kaupunginhallitus 48 12.02.2018 Kaupunginhallitus 66 26.02.2018 Kaupunginhallitus 86 12.03.2018 Kaupunginhallitus 103 26.03.2018 Kaupunginhallitus 111 09.04.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 09.12.2016 kello 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Päijät-Hämeen maakuntauudistuksen maaseutuasiat alatyöryhmän kokous. Lahden virastotalon, Kirkkokatu 12, A-rappu 4. kerros nvth.

Päijät-Hämeen maakuntauudistuksen maaseutuasiat alatyöryhmän kokous. Lahden virastotalon, Kirkkokatu 12, A-rappu 4. kerros nvth. Päijät-Hämeen maakuntauudistuksen maaseutuasiat alatyöryhmän kokous Aika 20.2.2017 klo 9.00 Paikka Lahden virastotalon, Kirkkokatu 12, A-rappu 4. kerros nvth.no: 4054 Hämeenlinna videoyhteys, ELY-kokoushuone

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 13.02.2018 klo 14:10-16:09 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 79 Esitys valtioneuvostolle kasvupalvelujen järjestämisvastuuta koskevaksi pääkaupunkiseudun erillisratkaisuksi päätti osaltaan tehdä valtioneuvostolle liitteenä

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä Työsuunnitelma VM037:00/2016 1 (5) MAAKUNTAUUDISTUS 11.11.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1) vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmän asettaminen

Maakuntauudistuksen projektiryhmän asettaminen Asettamispäätös LUONNOS VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 13.4.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmän asettaminen Valtiovarainministeriö on tänään asettanut maakuntauudistuksen ja valtion aluehallinnon

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän Pöytäkirja 1 (5) 27.8.2012 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika Maanantai 27.8.2012 klo 12.00 14.00 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 7/2017 Aika: to klo 14.00 16.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan koulutettujen

Lisätiedot

Aluehallintouudistus. Valmistelun tilannekatsaus, osa IV

Aluehallintouudistus. Valmistelun tilannekatsaus, osa IV Aluehallintouudistus Valmistelun tilannekatsaus, osa IV 6.4.2016 1 Aluehallintouudistus on hallituksen kärkihanke, valmistelu käynnistyy nyt Hallitus on 5.4.2016 tehnyt ratkaisun maakunnille siirrettävistä

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/2673/00.01.00.00/2018 Heikki Talkkari 10.1.2019 VM210:00/2018 LUONNOS JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN 1.

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (11) Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (11) Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 (11) Aika 10.11.2015 klo 16:00-18:10 Paikka Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki Läsnä Kant Esa Keski-Pohjanmaa Mustasaari Erkki

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO-OHJEL- MAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2019

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO-OHJEL- MAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2019 TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Päätösehdotus Liite 2 Alueet ja kasvupalvelut -osasto 31.1.2019 Jakelussa mainituille KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO-OHJEL- MAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN

Lisätiedot

Ylijohtaja Terttu Savolainen. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen Alueelliset nuorisotyöpäivät

Ylijohtaja Terttu Savolainen. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen Alueelliset nuorisotyöpäivät 23.8.2016 Ylijohtaja Terttu Savolainen Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen 16.2.2017 Alueelliset nuorisotyöpäivät Mikä muuttuu julkisen hallinnon rakenteen muutoksen iso kuva Ministeriöt

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 10.55 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen...

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS. Aika: to , Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS. Aika: to , Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Aika: to 16.2.2017, 13.00 14.50 Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku Jakelu: (x) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (-) Häkämies Kari, maakuntajohtaja V-S

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

Valtion lupa- ja valvontaviraston toimeenpanohanke. Sidosryhmätilaisuus Hankepäällikkö Jaska Siikavirta

Valtion lupa- ja valvontaviraston toimeenpanohanke. Sidosryhmätilaisuus Hankepäällikkö Jaska Siikavirta Valtion lupa ja valvontaviraston toimeenpanohanke Sidosryhmätilaisuus 12.10.2017 Hankepäällikkö Jaska Siikavirta 1 13.10.2017 Etunimi Sukunimi Organisaatiomalli Ihmiset Yhteisöt Yritykset Maakunnat Kunnat

Lisätiedot

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa 1 Maakuntauudistuksen henkilöstösiirrot 2 Arvio maakuntiin siirtyvästä henkilöstöstä valtion sisällä siirtyvästä henkilöstöstä: Valtion lupa- ja valvontavirastoon

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Maakuntasali (2. krs), Siltakatu 2, Joensuu

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Maakuntasali (2. krs), Siltakatu 2, Joensuu Pöytäkirja 7/2017 OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Aika: Torstai 7.12.2017 klo 18.00 20.06 Paikka: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Maakuntasali (2. krs), Siltakatu 2, Joensuu Ohjausryhmän jäsenet: (x) Auvo Gustafsson

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä vastaa eri reformikokonaisuuksien yhteensovittamisesta.

Maakuntauudistuksen projektiryhmä vastaa eri reformikokonaisuuksien yhteensovittamisesta. Asettamispäätös 1 (5) VM/884/00.01.00.01/2017 STM068:00/2015 30.5.2017 Sote- ja maakuntauudistuksen digimuutoksen ja toimeenpanon strateginen ohjausryhmä Maakuntauudistuksen projektiryhmä, sosiaali- ja

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus Henkilöstötiedon keruu ja käynnistyneet Uusimaa 2019-hankkeen rekrytoinnit

Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus Henkilöstötiedon keruu ja käynnistyneet Uusimaa 2019-hankkeen rekrytoinnit MUISTIO 5/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 27.06.2017 klo 14:00-15:08 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 20 Kokouksen avaus 3 21

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

Ajankohtaista maakunta- ja pelastustoimen uudistuksesta

Ajankohtaista maakunta- ja pelastustoimen uudistuksesta Ajankohtaista maakunta- ja pelastustoimen uudistuksesta LSPel jäsenpalokuntien hallinnon ja päällystön seminaari 14.10.2017 Erityisasiantuntija Jouni Pousi Twitter @PousiJouni 1 Tavoitteena sujuvoittaa

Lisätiedot

Maakunnan tehtävät maaseudun kehittämisessä. Neuvotteleva virkamies Sanna Sihvola Maa- ja metsätalousministeriö/ruokaosasto 17.1.

Maakunnan tehtävät maaseudun kehittämisessä. Neuvotteleva virkamies Sanna Sihvola Maa- ja metsätalousministeriö/ruokaosasto 17.1. Maakunnan tehtävät maaseudun kehittämisessä Neuvotteleva virkamies Sanna Sihvola Maa- ja metsätalousministeriö/ruokaosasto 17.1.2017 1 MMM:n toimialan aluehallinnon ja kuntien tehtävät maakuntiin Hallituksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.38 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Kasvupalvelut-asiantuntijaryhmä

Kasvupalvelut-asiantuntijaryhmä Muistio 1(5) 1/2016 18.11.2016 Kasvupalvelut-asiantuntijaryhmä Aika Perjantai 18.11.2016 klo 13.00-15.05 Paikka Keski-Suomen TE-toimisto, Vapaudenkatu 58A, 40100 Jyväskylä Auditorio, 1. krs Osallistumisesta

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 3/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 06.03.2018 klo 14:08-16:19 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Kokouksen avaus

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN KOKONAISVARAUTUMISEN TILANNEKATSAUS. Maakuntauudistuksen johtoryhmä

POHJOIS-POHJANMAAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN KOKONAISVARAUTUMISEN TILANNEKATSAUS. Maakuntauudistuksen johtoryhmä POHJOIS-POHJANMAAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN KOKONAISVARAUTUMISEN TILANNEKATSAUS Maakuntauudistuksen johtoryhmä 21.12.2017 Valmiuspäällikkö Tapani Rossi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus MAAKUNTALAKILUONNOS HE 15/2017,

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2016

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2016 TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Päätösehdotus Liite 2 Yritys- ja alueosasto 10.3.2016 Jakelussa mainituille KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4 MUISTIO 1/2018 1 AIKA 01.10.2018 klo 08:30-12:00 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajien tilannekatsaus 4. 3 Henkilöstön, sopimusten ja omaisuuden siirtosuunnitelmien katselmointi

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajien tilannekatsaus 4. 3 Henkilöstön, sopimusten ja omaisuuden siirtosuunnitelmien katselmointi MUISTIO 9/2018 1 Aika 08.06.2018 klo 13:00-14:45 Paikka Kallion virastotalo, nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Muutosjohtajien tilannekatsaus 4 3 Henkilöstön, sopimusten ja omaisuuden

Lisätiedot

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa - Maakuntauudistuksen henkilöstösiirrot Arvio maakuntiin ja Valtion lupa- ja valvontavirastoon siirtyvästä henkilöstöstä Arviot henkilöstömääristä ovat suuntaa-antavia.

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Valmistelun tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Valmistelun tilannekatsaus 4 MUISTIO 8/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 24.10.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Maistraattien uudelleenorganisointi

Maistraattien uudelleenorganisointi Asettamispäätös VM100:00/2017 24.8.2017 luonnos 1662/00.01.00.01/2017 Maistraattien uudelleenorganisointi Asettaminen Toimikausi Tausta Valtiovarainministeriö on tänään asettanut hankkeen valmistelemaan

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 10/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 16.10.2018 klo 14:05-15:58 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 55 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014

Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014 Pöytäkirja VM140:00/2013 1 (5) 18.9.2014 Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014 Aika torstai 18.9.2014 klo 9.00 11.00 Paikka Osallistujat valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3 MUISTIO 4/2017 1 Esivalmistelun maku-tiimi Aika 15.05.2017 klo 12:30-13:50 Paikka Uudenmaan liitto, Hautomo Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3 2 Valmisteluryhmien

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.03 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Maakuntien tehtäväaloista HE 15/2017

Maakuntien tehtäväaloista HE 15/2017 Maakuntien tehtäväaloista HE 15/2017 Maa ja metsätalousvaliokunta 5.4.2017 Valtiovarainministeriö Kunta ja aluehallintoosasto Hallitusneuvos Ilkka Turunen 1 Maakuntien tehtäväalat ja niiden hoitaminen

Lisätiedot

LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitys laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista

LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitys laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitys laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista Tervetuloa vastaamaan lausuntokyselyyn luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista.

Lisätiedot

SISÄASIAINMINISTERIÖ. Jakelussa mainitut JÄSENEN NIMEÄMINEN ALUEELLISEN SISÄISEN TURVALLISUUDEN TOIMINTAMALLIA LAATIVAAN TYÖRYHMÄÄN

SISÄASIAINMINISTERIÖ. Jakelussa mainitut JÄSENEN NIMEÄMINEN ALUEELLISEN SISÄISEN TURVALLISUUDEN TOIMINTAMALLIA LAATIVAAN TYÖRYHMÄÄN SISÄASIAINMINISTERIÖ 25.10.2010 SM050:00/2010 Jakelussa mainitut JÄSENEN NIMEÄMINEN ALUEELLISEN SISÄISEN TURVALLISUUDEN TOIMINTAMALLIA LAATIVAAN TYÖRYHMÄÄN Saatekirje jäsenen nimeäminen 26.10.2010 Sisäasiainministeriö

Lisätiedot

Maakuntauudistuk sen tilannekatsaus. Lahti Finanssineuvos Teemu Eriksson

Maakuntauudistuk sen tilannekatsaus. Lahti Finanssineuvos Teemu Eriksson Maakuntauudistuk sen tilannekatsaus Lahti 7.12.2016 Finanssineuvos Teemu Eriksson 1 7.12.2016 Valmistelutilanteen iso kuva Ensimmäisen HEpaketin lausuntokierros on päättynyt ja jatkovalmistelu on käynnissä.

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 13:00 15:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 7/2018 1 54 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 19.06.2018 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 39 Kokouksen

Lisätiedot

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 19.12.2012 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko 19.12.2012 klo 13:00 15:00 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 8/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 21.08.2018 klo 15:36-16:43 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 3 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 46 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Johtaja Tuula Säynätmäki, Keski-Suomen TE-toimisto

Johtaja Tuula Säynätmäki, Keski-Suomen TE-toimisto Muistio 1(5) 3/2016 14.12.2016 Kasvupalvelut-asiantuntijaryhmä Aika Keskiviikko 14.12.2016 klo 13.00-15.45 Paikka Keski-Suomen TE-toimisto, Vapaudenkatu 58A, 40100 Jyväskylä Auditorio, 1. krs Osallistumisesta

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Pohjois-Savon liitto 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Tarja Miettinen 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi Asema organisaatiossa

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitys laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista

LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitys laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitys laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista Tervetuloa vastaamaan lausuntokyselyyn luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista.

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 2/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 26.01.2017 klo 14:00-16:10 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelutilanne

Lisätiedot

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. valmistelusta LAHTI Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. valmistelusta LAHTI Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen valtakunnallisesta valmistelusta LAHTI 30.1.2018 Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö Aikataulu EK:n valiokunnissa 41 lakia Maantielaki-HE

Lisätiedot

Simuloinnin yleiskuvaus ja tavoitteet. Finanssineuvos Teemu Eriksson Simuloinnin aloitustilaisuus

Simuloinnin yleiskuvaus ja tavoitteet. Finanssineuvos Teemu Eriksson Simuloinnin aloitustilaisuus Simuloinnin yleiskuvaus ja tavoitteet Finanssineuvos Teemu Eriksson Simuloinnin aloitustilaisuus 7.9.2017 1 8.9.2017 Simuloinnin tausta Ohjaus ja rahoitusryhmässä syntyi ajatus rahaprosessin harjoittelemisesta

Lisätiedot

Sote- ja maakuntadigi muutosohjelman strategisen ohjausryhmän kokous

Sote- ja maakuntadigi muutosohjelman strategisen ohjausryhmän kokous Sote- ja maakuntadigi muutosohjelman strategisen ohjausryhmän kokous Aika: klo 9:15 11:15 Paikka: VM, Mariankatu 9, kh Jakovara Paikalla: Projektinjohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti, valtiovarainministeriö

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Hanketoimiston johtoryhmän kokous

Hanketoimiston johtoryhmän kokous Sote- ja maakuntauudistuksen digimuutosohjelma Muistio 23.1.2018 Hanketoimiston johtoryhmän kokous Aika 23.1.2018 klo 13.30 16.00 Paikka VM, Mariankatu 9, nh. Jakovara Paikalla Puheenjohtaja, Maakuntien

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Neuvotteluh. 4, 3 krs, Toinen linja 4 A, Hki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Neuvotteluh. 4, 3 krs, Toinen linja 4 A, Hki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 AIKA 08.10.2018 klo 08:30-10:30 PAIKKA Kallion virastotalo, Neuvotteluh. 4, 3 krs, Toinen linja 4 A, 00530 Hki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

MAKU, henkilöstötyöryhmän terveiset

MAKU, henkilöstötyöryhmän terveiset MAKU, henkilöstötyöryhmän terveiset Kimmo Puolitaival, ylijohtaja, Varsinais-Suomen ELY-keskus Henkilöstösiirrot valtiolta valmisteluryhmän puheenjohtaja Kimmo Puolitaival, Varsinais-Suomen ELY-keskus

Lisätiedot

Maakuntauudistus - miksi, mitä, milloin

Maakuntauudistus - miksi, mitä, milloin Maakuntauudistus - miksi, mitä, milloin Hallitusneuvos Tarja Hyvönen Kuntamarkkinat 15.9.2016 16.9.2016 1 2 Työ- ja elinkeinopalvelut Sosiaalija terveydenhuolto Pelastustoimi Ympäristöterveydenhuolto Maakunnan

Lisätiedot