Kanta-Hämeen maakuntauudistus - Oma Häme

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kanta-Hämeen maakuntauudistus - Oma Häme"

Transkriptio

1 Kanta-Hämeen maakuntauudistus - Oma Häme Maankäyttö, liikenne ja ympäristö -työryhmä ELY-tehtävien nykytilan kartoitus Harri Mäkelä, Kirsti Nieminen ja Timo Virola

2 Vesien- ja merenhoito Perustuu EU:n vesipuitedirektiiviin ja sen toimeenpanemiseksi vesien ja merenhoidon järjestämisestä annettuun lakiin Järjestäminen, suunnittelu ja toteuttaminen sekä pinta- että pohjavesissä Tavoitteena pintavesien hyvä ekologinen ja kemiallinen tila ja pohjavesien määrällinen ja laadullinen hyvä tila Suomessa on 7 vesistöaluepohjaisesti määritettyä vesienhoitoaluetta, joista Kanta- Häme kuuluu Kokemäenjoen- Saaristomeren-Selkämeren vesienhoitoalueeseen, koordinoijana Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus (EPOELY). Kokemäenjoen- Saaristomeren- Selkämeren vesienhoitoalue Merenhoito Tietojen toimittaminen ja kuulemisen järjestäminen tarvittaessa

3 Vesien- ja merenhoito Vaikuttavuus (miksi tätä tehtävää tehdään?): Poliittisen ohjauksen näkökulmasta: Tavoitteena on pinta- ja pohjavesien hyvä tila (= lisää maakunnan vetovoimaisuutta ja hyvinvointia). Lainsäädäntöohjauksen näkökulmasta: Vesienhoito perustuu EU:n vesipolitiikan puitedirektiiviin, maakuntaan ELY-keskuksesta siirtyvät vesien- ja merenhoidon tehtävät perustuvat lakiin (1299/2004) ja valtioneuvoston asetukseen (1303/2004) vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä Asiakkaat (kenelle tätä tehtävää tehdään?): Keskeisiä asiakkaita ja yhteistyökumppaneita ovat kansalaiset, vesiensuojeluyhdistykset ja muut yhteisöt, vesialueen omistajat, toiminnanharjoittajat, kunnat, vesienhoitoorganisaatiot, ympäristöministeriö (YM), maa- ja metsätalousministeriö (MMM), Suomen ympäristökeskus (SYKE), aluehallintovirasto (AVI).

4 Vesien- ja merenhoito Prosessit (miten tätä tehtävää tehdään?): ELY-keskus laatii kuuden vuoden välein vesienhoidon alueellisen toimenpideohjelman. Vesienhoitoalue tekee alueellisten vesienhoidon toimenpideohjelmien pohjalta vesienhoitosuunnitelman, jonka valtioneuvosto vahvistaa. Valmistelussa mukana alueellinen yhteistyöryhmä (mm. kuntien ja sidosryhmien edustajia). Valmisteluun kuuluu laaja kuuleminen suunnittelun eri vaiheissa ja ennen vesienhoitosuunnitelmien hyväksymistä valtioneuvostossa. Valtion ja kuntien viranomaisten sekä viranomaistehtäviä hoitavien muiden elinten on otettava soveltuvin osin toiminnassaan huomioon valtioneuvoston hyväksymät vesienhoitosuunnitelmat. Henkilöstö ja osaaminen (kuka tätä tehtävää tekee ja mitä pitää osata?): Vesienhoidon suunnittelu tehdään ELY-keskusten asiantuntijaverkostoissa. Vesienhoidon toimenpiteitä toteuttavat mm. toiminnanharjoittajat, vesihuoltolaitokset, ELY-keskus, vesiensuojeluorganisaatiot. Tehtävän hoitoon tarvitaan erityisesti hydrobiologian, vesiekologian, hydrogeologian ja vesitekniikan osaamista.

5 Vesien- ja merenhoito Resurssit ja kumppanuudet (millä rahoilla tätä tehtävää tehdään ja kenen kanssa?): Pääosin virkatyönä, jossa YM:llä kokonaisvastuu. Vesienhoidossa käytettävissä jonkin verran YM:n ja MMM:n kansallisia määrärahoja. Tehtävät edellyttävät laajaa yhteistyötä ELYjen ja ministeriöiden, Suomen ympäristökeskuksen ja Luonnonvarakeskuksen kanssa. Hämeen ELY-keskuksessa vesienhoidon suunnitteluun ja vesienhoidon edistämiseen (toimenpideohjelman toteutus) käytetään noin 3,5 htv.

6 Ympäristöä koskevan tiedon tuottaminen ja jakaminen sekä ympäristötietouden parantaminen Pinta- ja pohjavesien seuranta (Jatkuvaa tai säännöllisesti toistuvaa tiedon (datan) keruuta, käsittelyä ja raportointia). Vesien ja merenhoitolain mukaisen seurantaohjelman laatiminen, seurantojen hankkiminen, tulosten ja tiedonsiirron valvonta Seurantojen ja toiminnanharjoittajien toteuttamien velvoitetarkkailujen yhteensovittaminen Seurantatiedon tuottaminen vesienhoidon suunnittelua varten (vesimuodostumien tyypittely ja tilan luokittelu) sekä tiedon välittäminen toiminnanharjoittajien ja kansalaisten käyttöön, mm. verkkosivustoilla Vesi- ja ympäristöluvissa määrättyjen tarkkailujen tulosten ja rekisterien seuranta, lausuntojen antaminen AVI:lle Reaaliaikaisen kesäaikaisen levähaittaseurannan järjestäminen ja levätilanteesta tiedottaminen

7 Ympäristöä koskevan tiedon tuottaminen ja jakaminen sekä ympäristötietouden parantaminen Rakennetun ympäristön tila Maakunnille siirtyy ELY-keskusten tehtävä edistää ja ohjata alueiden käytön ja rakennetun ympäristön tilan ja kehityksen seurannan järjestämistä ja huolehtia osaltaan seurannan järjestämisestä (Maankäyttö- ja rakennusasetus 895/1999). Maakunnille kuuluu myös kulttuuriympäristön tilan ja kehityksen seuranta.

8 Ympäristöä koskevan tiedon tuottaminen ja jakaminen sekä ympäristötietouden parantaminen Vaikuttavuus (miksi tätä tehtävää tehdään?): Poliittisen ohjauksen näkökulmasta (mitä kansan valitsemat edustajat haluavat nähdä tapahtuvan?) Ajantasainen, laadukas ja monipuolinen ympäristötieto sekä sen tulkinta ja aktiivinen jakelu ovat menestyvän ympäristöpolitiikan perusta (myös päätöksenteko edellyttää luotettavaa tietoa). Tavoitteena on, että maakunnassa on kokonaisnäkemys ympäristön tilasta ja siihen vaikuttavista tekijöistä alueellaan. Lainsäädäntöohjauksen näkökulmasta (mitkä pakolliset asiat lainsäätäjä on määrännyt maakunnalle?) Laki elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksista /897: Tehtävänä on tuottaa ja jakaa ympäristöä koskevaa tietoa sekä parantaa ympäristötietoutta Laki vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä /1299: Vesienhoitoalueella pinta- ja pohjavesien seuranta on järjestettävä niin, että niiden tilasta saadaan yhtenäinen ja monipuolinen kokonaiskuva.

9 Ympäristöä koskevan tiedon tuottaminen ja jakaminen sekä ympäristötietouden parantaminen Asiakkaat (kenelle tätä tehtävää tehdään?): Ympäristöseuranta ja siihen liittyvä raportointi palvelee monen tasoisia tarpeita alkaen yksittäisen mökkiläisen kysymyksistä ulottuen EU:n ympäristöpoliittisiin ratkaisuihin. Keskeisiä asiakkaita ja yhteistyökumppaneita ovat kansalaiset, vesiensuojeluyhdistykset ja muut yhteisöt, vesialueen omistajat, toiminnanharjoittajat, tutkimuslaitokset, kunnat, YM, SYKE, MMM ja AVI.

10 Ympäristöä koskevan tiedon tuottaminen ja jakaminen sekä ympäristötietouden parantaminen Prosessit (miten tätä tehtävää tehdään?): ELY-keskus tekee seurantaohjelman ja tilaa pinta- ja pohjavesiseurannan edellyttämät näytteenotto- ja laboratoriopalvelut kilpailutuksen kautta yksityiseltä palveluntarjoajalta. Ympäristötietoutta parannetaan mm. viestinnän keinoin (ajantasaiset ja kattavat verkkosivut), asiantuntijaneuvonnalla ja -ohjauksella. Ympäristöasioiden asiakaspalvelukeskukselle annetaan asiantuntijapalveluja. Etelä-Savon ELY ja Pohjois-Savon ELY ovat hoitaneet koko Suomen kilpailutuksen. Henkilöstö ja osaaminen (kuka tätä tehtävää tekee ja mitä pitää osata?): Ympäristöseurannan ohjelma ja toteutuksen valvonta tehdään ELY-keskuksessa. Tehtävän hoitoon tarvitaan erityisesti hydrobiologian, vesiekologian, hydrogeologian ja hydrologian osaamista. Ympäristötietoisuuden parantamiseen ei ole erikseen osoitettu voimavaroja, ks. edellinen kohta.

11 Ympäristöä koskevan tiedon tuottaminen ja jakaminen sekä ympäristötietouden parantaminen Resurssit ja kumppanuudet (millä rahoilla tätä tehtävää tehdään ja kenen kanssa?): Pääosin virkatyönä, YM:llä kokonaisvastuu pinta- ja pohjavesiseurannasta, MMM:llä hydrologisesta seurannasta. Tällä hetkellä ulkoistetut palvelut (pinta- ja pohjavesiseuranta) ostetaan YM:n erillismäärärahoilla. Ympäristöseuranta ja ympäristötietouden parantaminen edellyttää tiivistä ja toimivaa yhteistyötä Suomen ympäristökeskuksen kanssa (mm. tietojärjestelmien ylläpito ja päivitykset, paikkatietoaineistojen avoimuus ja ajantasaisuus Internetissä, toimivat verkkopalvelut). ELY-keskus käyttää tehtäviin noin 1,5 htv:tä, ostopalveluihin molemmissa maakunnissa yhteensä e.

12 Luonnon monimuotoisuuden suojelun ja kestävän käytön edistämistehtävät Maakunta huolehtii luonnonsuojelun edistämisestä. Suomi on sitoutunut useisiin kansainvälisiin luonnon monimuotoisuutta edistäviin sopimuksiin ja ohjelmiin, joiden tavoitteiden saavuttaminen edellyttää alueellisen toimeenpanon vahvistamista. Edistämistehtäviin kuuluvat lajien ja luontotyyppien suojelun edistäminen, luonnonsuojelualueverkoston kehittäminen ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen maankäytön suunnittelun, alueellisen yhteistyön ja vapaaehtoisten suojelukeinojen osalta. Maakunta huolehtii edellä mainittuihin tehtäviin kuuluvista uhanalaisten lajien ja luontotyyppien inventointi- ja seurantatehtävistä. Edistämistehtävät sisältävät myös suunnittelu-, hoito- ja ennallistamistehtäviä luonnonsuojelualueverkoston ulkopuolella maakunnan resurssien puitteissa ja yhteistyössä muiden maankäyttöön osallistuvien tahojen kanssa (mm. maa- ja metsätalous). Maakunta toimii asiantuntijaorganisaationa, joka edistää luonnon monimuotoisuuden suojelua ja kestävää käyttöä toimialueellaan, yhteistyössä muiden maakuntien kanssa ja rajat ylittävässä lähialueyhteistyössä.

13 Luonnon monimuotoisuuden suojelun ja kestävän käytön edistämistehtävät Vaikuttavuus (miksi tätä tehtävää tehdään?): Poliittisen ohjauksen näkökulmasta (mitä kansan valitsemat edustajat haluavat nähdä tapahtuvan?) Luonnon monimuotoisuuden suojelun ja kestävän käytön edistäminen lisää maakunnan vetovoimaisuutta ja hyvinvointia, mm. luontomatkailun toimintaedellytykset parantuvat. Lainsäädäntöohjauksen näkökulmasta (mitkä pakolliset asiat lainsäätäjä on määrännyt maakunnalle?) Luonnonsuojelulain ( /1096) tavoitteena on: 1) luonnon monimuotoisuuden ylläpitäminen; 2) luonnonkauneuden ja maisema-arvojen vaaliminen; 3) luonnonvarojen ja luonnonympäristön kestävän käytön tukeminen; 4) luonnontuntemuksen ja yleisen luonnonharrastuksen lisääminen; sekä 5) luonnontutkimuksen edistäminen. Asiakkaat (kenelle tätä tehtävää tehdään?): Keskeisiä asiakkaita ja yhteistyökumppaneita ovat maanomistajat, muut kansalaiset, toiminnanharjoittajat, kunnat, YM, SYKE, MMM ja AVI

14 Luonnon monimuotoisuuden suojelun ja kestävän käytön edistämistehtävät Prosessit (miten tätä tehtävää tehdään?): Lajien ja luontotyyppien suojelun edistäminen, luonnonsuojelualueverkoston kehittäminen ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen maankäytön suunnittelulla, alueellisella yhteistyöllä ja vapaaehtoisilla suojelukeinoilla. Uhanalaisten lajien ja luontotyyppien suojelua edistetään inventoinneilla ja seurannalla. Henkilöstö ja osaaminen (kuka tätä tehtävää tekee ja mitä pitää osata?): Tehtäviä hoitavat ELYn asiantuntijat. Keskeistä osaamista ovat kasvi- ja eläinlajien sekä luontotyyppien tuntemus, ekosysteemien toiminnan tuntemus, metsätalouden asiantuntemus. Resurssit ja kumppanuudet (millä rahoilla tätä tehtävää tehdään ja kenen kanssa?): Pääosin virkatyötä. Jonkin verran käytettävissä YM:n erillismäärärahoja mm. luonnonhoitotöiden ja luontoselvitysten tilaamiseen. Keskeisiä kumppaneita Metsähallitus, metsäkeskus, kunnat, maakuntaliitot, YM, SYKE. Hämeen ELYssä noin 4 htv:tä.

15 Vesihuollon edistämis- ja valvontatehtävät sekä pohjavesitehtävät Vaikuttavuus; miksi tehdään: Poliittinen näkökulma: Toimintavarma vesihuolto ja luonnonvarojen kestävä käyttö: yhteiskunnan perustoiminto ja välttämättömyyspalvelu sekä osa yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamista elinehto terveyden- ja elintarvikehuollon toimivuudelle sekä koko maakunnan elinvoimaisuudelle keskeinen alueellinen kilpailukykytekijä mm. vesi-intensiiviselle elinkeinotoiminnalle sekä matkailulle Lainsäädäntö näkökulma: Vesihuoltolain (119/2001) mukainen valvontaviranomainen Luvut 2, 3 ja 3a Rikkomuksen tai laiminlyönnin oikaiseminen Kuntaan kohdistuvan kiellon tai määräyksen antaminen Uhkasakko, teettämis- ja keskeyttämisuhka sekä vireillepano-oikeus Lainsäädäntö näkökulma: Laki vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä (1263/2014) Luku 2a Pohjavesialueet 10 a - 10 f Määrittäminen, luokittelu, rajan ja luokituksen muuttaminen, määrittämisen ja luokituksen valmistelu, suojelusuunnitelma, suojelusuunnitelman valmistelu Asiakkaat; kenelle tehdään: Kunnat, vesihuoltolaitokset, asukkaat, elinkeinoelämä, yritykset,

16 Prosessit; miten tehdään: Strateginen maakunnallinen, seudullinen ja ylikunnallinen asiantuntijaohjaus ja edunvalvonta sekä asiakastarpeiden ennakointi ja tunnistaminen Eri intressien yhteensovitus, alue-, organisaatio- ja henkilötuntemus ( kätilön rooli) Edistäminen/kehittäminen (esivalvonta) ja valvonta Mitä vaikutuksia eri ratkaisuilla on nyt ja tulevaisuudessa tiivis yhteistyö eri sidosryhmien kanssa Alueelliset yleissuunnitelmat, toimintavarmuus tarkoituksenmukaiset vesihuoltoratkaisut Pohjavesialueiden kartoitus- ja luokitustyö Pohjavesialueita koskevan tietämyksen lisääminen pohjavesiesiintymän ja rakenteen tunteminen Eri intressiristiriitojen yhteensovittaminen yhdyskunnan vedenhankinnan, maakäytön suunnittelun, pohjavedensuojelun ja yksilön oikeusturvan yhteensovittaminen Henkilöstö ja osaaminen; kuka tekee ja mitä pitää osata: Vesihuoltotehtäviin n. 0,4 htv ja pohjavesien edistämistehtäviin n. 0,25 htv Monipuolista vesi ja hydrogeologista osaamista sekä monikriteeristen ongelmien ratkaisukykyä Resurssit ja kumppanuudet; eri rahoituslähteet: MMM: (vesitalouden kehittäminen) ja (vesihuoltohankkeiden tukeminen) YM: (ympäristönsuojelun edistäminen) EU-rahoitus: (Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma, ) Muu rahoitus: maakuntaliitto, vesihuoltolaitokset, kunnat, GTK,

17 Tulvariskien hallintatehtävät Vaikuttavuus; miksi tehdään: Poliittinen näkökulma: Tavoitteena on arvioida ja vähentää tulvariskejä ja estää tai vähentää tulvista aiheutuvia vahinkoja. Vesistöjen tulvimisesta aiheutuvat suurimmat riskit kohdistuvat jokivarsien kaupunkeihin vesistöalueiden laajuuden vuoksi riskien vähentämistoimenpiteet kohdistuvat vesistöjen latva-alueille Esim. Kokemäenjoen vesistöalueella Pirkanmaan ja Hämeen alueiden vesistöjä säännöstelemällä on mahdollista vaikuttaa tulvatilanteeseen Porissa. Lainsäädäntö näkökulma: EU:n tulvadirektiivi (2007/60/EY) Laki tulvariskien hallinnasta (620/2010) Suomessa on 21 merkittävää tulvariskialuetta, joista yksi on Riihimäen kaupungin keskusta-alue. Merkittäville tulvariskialueille on laadittu tulvakartat ja tulvariskien hallintasuunnitelmat, jotka raportoidaan EUkomissiolle ja tarkistetaan tarvittavilta osin kuuden vuoden välein. Tulvariskien hallinnasta annetun lain mukaan ELYn tehtävänä on: Huolehtia tulvan uhatessa ja tulvan aikana viranomaisten yhteistyön järjestämisestä Ohjata toimenpiteitä vesistössä. Huolehtia omaan toimialaansa kuuluvasta tiedottamisesta

18 Prosessit; miten tehdään: Tulvariskien hallinta edellyttää aina koko valuma-alueen kattavaa suunnittelua ja maakuntien tiivistä yhteistyötä Tulvariskilainsäädännön edellyttämät arviointi-, kartoitus-, valmistelu- ja asiantuntijapalvelutehtävät Tulvariskien vähentämisen neuvonta, ohjaus ja edistäminen (maankäytön asiantuntijaohjaus, varoitusjärjestelmät, tulvasuojeluhankkeiden edistäminen ) Tulvan uhatessa ja aikana viranomaisyhteistyön järjestäminen ja vesistötoimenpiteiden ohjaus, asiantuntija-apu pelastustoimelle Kuivuusriskien hallinnan asiantuntijapalvelutehtävät Asiakkaat; kenelle tehdään: Asukkaat, kunnat, maakunnat, elinkeinoelämä, vesihuoltolaitokset, Asiantuntijaohjaus sekä asiakastarpeiden ennakointi ja tunnistaminen Eri intressien ja vaikutusten yhteensovitus, alue- ja henkilötuntemus Mitä vaikutuksia eri ratkaisuilla on nyt ja tulevaisuudessa tiivis yhteistyö sidosryhmien kanssa Riskien hallintasuunnitelmat tarkoituksenmukaiset vesistöratkaisut Henkilöstö ja osaaminen; kuka tekee ja mitä pitää osata: Tulvariskien hallintatehtäviin/kanta-häme n. 0,7 htv Monipuolista vesiosaamista ja monikriteeristen ongelmien ratkaisukykyä Resurssit ja kumppanuudet; eri rahoituslähteet: MMM: (tulvariskien hallinta, patoturvallisuus ja vesistöjen säännöstely) MMM: (vesitalouden kehittäminen)

19 Alueelliset luonnonvaratehtävät / Vesivarojen käytön ja hoidon tehtävät 1/3 Vesirakenteiden käyttö- ja hoitotehtävät Vesilain mukaisten lupien hallinta ja velvoitteiden hoito (tekniset ja luonnontaloudelliset) sekä rakenteiden turvallisuuteen ja esteettömyyteen liittyvä edistäminen Vesistörakenteiden hallinta keskitetty Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselle (EPOELY), joka jatkossa myös koordinoi niiden kunnossapitoa ja perusparannusta. Valtion hallinnassa olevia luvanvaraisia vesirakenteita Kanta-Hämeessä on neljällä alueella: Forssan Koijärvellä, Hämeenlinnan Evolla, Hattulassa ja Lopen Kyynäröisillä (patoja, pumppuja,..) Vesirakenteisiin liittyviä tehtäviä ovat mm. vesilain mukaisten lupien hallinta ja velvoitteiden hoito. Lisäksi Hämeessä on lukuisia sopimuksiin perustuvia hydrologisen seurannan havaintoasemia ja rakenteita. Keskeisiä asiakkaita ja yhteistyökumppaneita ovat vesialueen omistajat, rannanomistajat, kunnat, MMM, SYKE ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI). Valtion vesirakenteiden käyttöön ja hoitoon liittyviin tehtäviin käytetään alle 0,1 htv. Tehtävien hoitoon tarvitaan vesirakenteisiin liittyvää asiantuntemusta sekä vesitekniikan ja hydrologian sekä vesilakiin liittyvää osaamista.

20 Alueelliset luonnonvaratehtävät / Vesivarojen käytön ja hoidon tehtävät 2/3 Hydrologiset seurantatehtävät vastaa alueensa hydrologisista asiantuntijatehtävistä liittyen esimerkiksi yleisen edun valvontaan, vesistösuunnitteluun ja tulvariskien hallintaan. seuraa toimialueensa vesitilannetta sekä siinä tapahtuvia muutoksia ja välittävät vesitilannetietoa. osallistuu seurantaohjelman, havaintotiedon tuottamisen ja omaisuuden ylläpidon suunnitteluun yhteistyössä SYKEn ja EPOELY:n kanssa. sopii EPOELY-keskuksen kanssa hydrologisen tiedon tuottamisen käytännön työnjaosta, kuten esimerkiksi havaitsija-asiat ja muu omana työnä tehtävä toimistotyö, tulva- ja muiden häiriötilanteiden hoito sekä siirtymäajan kenttätyöt. Resurssit: Kanta-Häme: n. 0,6 htv Patoturvallisuustehtävät patoturvallisuuslain (494/2009) mukainen valvonta- ja asiantuntijatehtävä Keskitetty Kainuun ELY-keskukseen/maakuntaan Ojitus- ja peruskuivatustehtävät (Vesilaki; ojitus) Maatalouden toimintojen edistämistä ja turvaamista. Hankkeiden ohjaus ja tuki, myös luonnonmukaisen vesirakentamisen ja vesiensuojelun edistämisen hankkeissa, vesiensuojelu avustettavissa (E-vastuualue) hankkeissa. Kanta-Häme: n. 0,2 htv Rakennettujen vesien hoito ja käytettävyyden parantamistehtävät hankkeet monitavoitteisia ja tapahtuvat yhteistyössä sidosryhmien kanssa esim. joen ekologisen tilan paraneminen (ml. kalataloudelliset tavoitteet), virkistyskäyttö- ja maisema-arvojen paraneminen, patoturvallisuuden paraneminen, vesirakenteiden hoito- ja kunnossapitotarpeen keveneminen, vesirakenteiden käyttöön liittyvien valvonnallisten konfliktien väheneminen (kun esim. säännöstelypato muutetaan pohjapadoksi), säännöstelyjen toimivuuden paraneminen muuttuneissa ilmasto-olosuhteissa (yhteys säännöstelyjen kehittämisen) sekä vesistömatkailun edellytysten parantaminen. Kanta-Häme: n. 1,0 htv

21 Alueelliset luonnonvaratehtävät / Vesivarojen käytön ja hoidon tehtävät 3/3 Vieraslajitehtävät vieraslaji lainsäädäntö: Vieraslajilaki 1709/2015 ja vieraslajiasetus 1725/2015 tulivat voimaan Myös luonnonsuojelulaissa ja kalastuslaissa sekä vesienhoitolaissa on pykäliä, jotka antavat ELY-keskukselle toimivaltaa vieraslajeihin liittyvissä asioissa. valvontatehtäviä, joiden tarkoitus estää haitallisten vieraslajien leviäminen (myös vesistöissä) päättää nopeiden hävittämistoimenpiteiden toteuttamisesta Kanta-Häme: 0 htv Vesilaki-tehtävät Vesilain mukaiset vesitalous- ja kalataloustehtävät (mm. säännöstelyn kehittäminen ja ohjaus, ojitustoimitukset) Kanta-Häme: 0,1-0,2 htv

22 Huolehtiminen ympäristö-, vesihuolto- ja vesistötöiden toteuttamisesta Hämeen ELY ei toimii rakennuttajana valtion työnä toteutettavissa ympäristörakennuttamishankkeissa. Hämeen ELY on tehnyt valtion vesihuoltotyö-, jätehuoltotyö- tms. sopimuksen joko kunnan tai vesihuoltolaitoksen kanssa ja tilannut hankkeen rakennuttamispalvelut toiselta ELY-keskukselta. Hankkeen valmistumisen jälkeen työ on luovutettu sopimuskumppanille, joka on sitoutunut vastaamaan kohteen käyttö- ja kunnossapidosta. Hämeessä vuosien aikana toteutetut hankkeet ovat olleet ylikunnallisia vesihuoltohankkeita (jäteveden siirtolinjat, yhdysvesijohdot), erilaisia vesistörakentamishankkeita (esim. pohjapadot) sekä pilaantuneiden maaalueiden puhdistamishankkeita (kaatopaikat, ampumaradat jne.). Kanta-Hämeessä toteutettuja ylikunnallisia vesihuoltohankkeita: Tuulos-Hämeenlinna, Hauho-Eteläinen, Hausjärvi-Riihimäki, Humppila-Jokioinen, Tervakoski-Leppäkoski-Turenki, Akaa-Kalvola-Hämeenlinna, Ypäjä-Loimaa Valtion vesihuollon tukirahoitus loppunut 2016 ei uusia hankkeita PIMA-hankkeiden valtakunnallisesta koordinoinnista ja rahoituksen suuntaamisesta vastaa PIRELY LUOVA Kanta-Häme: 0 htv

23 Kuntien alueiden käytön suunnittelun ja rakennustoimen järjestämisen edistäminen Perustuu maankäyttö- ja rakennuslakiin (MRL /132) Lisäksi valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet, erityislait ja KHO:n päätökset ohjaavat maankäyttöä Alueiden käytön suunnittelun tavoitteet (ks MRL 5 ) ELY-laki 3 ( /897): Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset hoitavat niille erikseen säädettyjä tehtäviä seuraavilla toimialoilla: 9) ympäristönsuojelu, alueiden käyttö, rakentamisen ohjaus, kulttuuriympäristön hoito, luonnon monimuotoisuuden suojelu ja kestävä käyttö sekä vesivarojen käyttö ja hoito;

24 Kuntien alueiden käytön suunnittelun ja rakennustoimen järjestämisen edistäminen Vaikuttavuus (miksi tätä tehtävää tehdään?) Poliittisen ohjauksen näkökulma, mitä kansan valitsemat edustajat haluavat nähdä tapahtuvan Tonttitarjonta on riittävä ja sijainniltaan ja laadultaan kattava Liikenneyhteydet ovat hyvät ja muu infra kunnossa Kunnan maankäytön suunnittelu on pitkäjännitteistä, joustavaa ja ennakoitavaa Kunnassa on kokonaisnäkemys maankäytöstä Asukkaiden ja maanomistajien näkökulma Alue on vetovoimainen, viihtyisä ja turvallinen Palvelut ovat hyvin saatavissa Liikenneyhteydet ovat hyvät Maankäyttö on ennakoitavaa

25 Kuntien alueiden käytön suunnittelun ja rakennustoimen järjestämisen edistäminen Asiakkaat (kenelle tätä tehtävää tehdään?) Kansalaiset, yritykset, toiminnanharjoittajat, yhdistykset, yhteisöt, kansalaisjärjestöt Kunnat, niiden luottamushenkilöt ja keskeiset virkamiehet Asukkaat ja maanomistajat Muut viranomaiset kuten maakuntien liitot, tie- ja muut liikenneviranomaiset, puolustusvoimat, museoviranomaiset YM ja SYKE

26 Kuntien alueiden käytön suunnittelun ja rakennustoimen järjestämisen edistäminen Prosessit (miten tätä tehtävää tehdään?) Kaavalausunnot: Maakuntakaava, Yleiskaavat, Asemakaavat ja ranta-asemakaavat Poikkeamisluvat, suunnittelutarveratkaisut, rakennusten purkuluvat Kaavaneuvottelut: Viranomaisneuvottelut ja työneuvottelut Kehittämiskeskustelut: Vähintään kerran vuodessa, pidetty myös kuntaryhmittäin Päätösten seuranta Rajoitettu valitusmahdollisuus Paikkatieto Maankäytön seuranta Kehittämiskeskustelujen ja kaavaneuvottelujen pohjaksi suunnittelutarpeiden tunnistaminen, alueidenkäytön laajentuminen ja suuntautuminen Rakennustoimen järjestämisen ohjaus Resurssien niukkuuden takia vain hallinnollis-juridista neuvontaa Lausunto rakennusjärjestystä muutettaessa Koulutus Neuvottelupäivien järjestäminen, asiakkaiden neuvonta

27 Kuntien alueiden käytön suunnittelun ja rakennustoimen järjestämisen edistäminen Kulttuuriympäristö Näkökulma mukana kaavalausunnoissa ja kaavaneuvotteluissa Tiivis yhteistyö museoviraston ja maakuntamuseoiden kanssa Prosessit Rakennussuojelupäätökset (Laki rakennusperinnön suojelemisesta /498) Rakennusperinnön hoitoavustukset Vuosittain YM:n myöntämästä määrärahasta Rakennusinventoinnit Kuntien tukeminen ja kannustaminen, ei omia resursseja tällä hetkellä

28 Kuntien alueiden käytön suunnittelun ja rakennustoimen järjestämisen edistäminen Henkilöstö ja osaaminen (kuka tätä tekee ja mitä pitää osata?) Alueidenkäyttö (kaavalausunnot, neuvottelut, neuvonta, lakiasiat, suojelupäätökset) noin 2 htv Muut tehtävät (paikkatieto, erilaiset kirjaamistehtävät, avustuspäätösten valmistelu) noin 0,8 htv Tarvittava osaaminen: tehtäviin liittyvän lainsäädännön tuntemus, maankäytön suunnittelun ja suunnittelukäytäntöjen tuntemus, monikriteeristen ongelmien ratkaisukyky, hyvät vuorovaikutusvalmiudet, suullinen ja kirjallinen ilmaisukyky, paikkatieto-osaaminen, käytännön kokemus ja paikallistuntemus Resurssit ja kumppanuudet (millä rahoilla tätä tehdään ja kenen kanssa?) Alueiden käytön suunnittelun ja rakentamisen edistäminen ja kulttuuriympäristö Nykyisin 7 virkasuhteista, Kanta-Hämeen maakunnan osalta noin 2,8 htv Kumppanuudet: maakuntien liitot, puolustusvoimat, museoviranomaiset, Liikennevirasto, kunnat, konsultit, YM, SYKE. ELY-keskuksen sisällä koko Y-vastuualue ja Uudenmaan ELY-keskuksen L- vastuualue (mm pohjavesi, luonto, hulevedet, pima, melu, liikenne)

Vesi- ja luonnonvaratalouden tehtävät Pohjois-Pohjanmaan maakunnan suunnittelu/tr4. Timo Yrjänä

Vesi- ja luonnonvaratalouden tehtävät Pohjois-Pohjanmaan maakunnan suunnittelu/tr4. Timo Yrjänä Vesi- ja luonnonvaratalouden tehtävät Pohjois-Pohjanmaan maakunnan suunnittelu/tr4 Timo Yrjänä 16.11.2016 Organisointi ja ohjaus Vesitalous, vesihuolto ja pohjavesitehtäviä, vesien- ja merenhoitoa, ympäristötiedon

Lisätiedot

Vesienhoito hallinnonuudistuksessa. Hämeen vesienhoidon yhteistyöryhmä Harri Mäkelä Hämeen ELY-keskus

Vesienhoito hallinnonuudistuksessa. Hämeen vesienhoidon yhteistyöryhmä Harri Mäkelä Hämeen ELY-keskus Vesienhoito hallinnonuudistuksessa Hämeen vesienhoidon yhteistyöryhmä 23.5.2018 Harri Mäkelä Hämeen ELY-keskus 1 2 14 000 htv Kanta-Hämeen ja Päijät- Hämeen vuosibudjetit yhteensä noin 1 200 000 000 euroa

Lisätiedot

Maakuntauudistus ELY-keskuksen kannalta. Pohjois-Karjalan ELY-keskus Neuvottelukunta

Maakuntauudistus ELY-keskuksen kannalta. Pohjois-Karjalan ELY-keskus Neuvottelukunta Maakuntauudistus ELY-keskuksen kannalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus Neuvottelukunta 1.3.2017 Palvelukyky säilytetään muutoksen aikana sekä uusien maakuntien ja valtion viraston toiminnan alkuvaiheessa.

Lisätiedot

Maakunta- ja aluehallintouudistus vesi- ja ympäristöasioiden osalta

Maakunta- ja aluehallintouudistus vesi- ja ympäristöasioiden osalta Maakunta- ja aluehallintouudistus vesi- ja ympäristöasioiden osalta Maakuntaliitot -maankäytön suunnittelu -aluekehitys Maakunnat (18 kpl) Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset Aluehallintovirastot

Lisätiedot

Alueidenkäyttö ja maakuntauudistus

Alueidenkäyttö ja maakuntauudistus Alueidenkäyttö ja maakuntauudistus ELY-keskusten roolista uusien maakuntien rooliin Jyrki Palomäki, yksikönpäällikkö 1.12.2016 Maakuntauudistus (sekä maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) muutokset) Alueidenkäytön

Lisätiedot

Alueidenkäytön, ympäristön ja liikenteen palvelukuvaukset. Merja Vikman-Kanerva

Alueidenkäytön, ympäristön ja liikenteen palvelukuvaukset. Merja Vikman-Kanerva Alueidenkäytön, ympäristön ja liikenteen palvelukuvaukset Merja Vikman-Kanerva 24.4.2017 (*) Vaikuttavuuden taso +++ erittäin merkittävä ++ merkittävä + lievä tai vähäinen merkitys Henkilöstö ja vaikuttavuus

Lisätiedot

Yleistä vesienhoidon suunnittelusta. Pertti Manninen Etelä-Savon elinkeino- liikenne ja ympäristökeskus

Yleistä vesienhoidon suunnittelusta. Pertti Manninen Etelä-Savon elinkeino- liikenne ja ympäristökeskus Yleistä vesienhoidon suunnittelusta Pertti Manninen Etelä-Savon elinkeino- liikenne ja ympäristökeskus Vesienhoidon järjestäminen yleisaikataulu Vesipuitedirektiivin kansallinen toimeenpano Kansalliset

Lisätiedot

Työssä ympäristöalalla - oma tarinani

Työssä ympäristöalalla - oma tarinani Työssä ympäristöalalla - oma tarinani Turun yliopiston työelämäpalvelut 4.4.2017 Ylitarkastaja Anna Laiho, ympäristönsuojeluyksikkö, Varsinais-Suomen ELY-keskus 5.4.2017 Toiminta-ajatus Elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Vesi- ja kalataloustehtävät Pohjois-Pohjanmaalla. Timo Yrjänä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Vesi- ja kalataloustehtävät Pohjois-Pohjanmaalla. Timo Yrjänä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Vesi- ja kalataloustehtävät Pohjois-Pohjanmaalla Timo Yrjänä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 29.11.2018 Ympäristötehtävien hoito maakunnassa Valtion lupa- ja valvontaviranomainen LUOVA (luvat, valvonta,

Lisätiedot

Yleiskatsaus vesistöjen tilaan ja kunnostustarpeisiin Pirkanmaalla Kunnosta lähivetesi koulutus, Tampere

Yleiskatsaus vesistöjen tilaan ja kunnostustarpeisiin Pirkanmaalla Kunnosta lähivetesi koulutus, Tampere Yleiskatsaus vesistöjen tilaan ja kunnostustarpeisiin Pirkanmaalla Kunnosta lähivetesi koulutus, Tampere14.5.2016 Sami Moilanen/Pirkanmaan ELY-keskus Vesientilan kartoitus, vesienhoito ja kunnostustarpeet

Lisätiedot

Alueiden käytön palvelut maakunnassa vuodesta 2020 eteenpäin

Alueiden käytön palvelut maakunnassa vuodesta 2020 eteenpäin Alueiden käytön palvelut maakunnassa vuodesta 2020 eteenpäin 1. Mitä varten ko. palvelukokonaisuus on olemassa eli mikä on sen tärkein tavoite? Alueiden käytön palveluihin kuuluvat maakuntakaavoitus, kuntien

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: Alueellisen liikuntaneuvoston asettaminen, liikunnan edistäminen maakunnassa. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus

Oma Häme. Tehtävä: Alueellisen liikuntaneuvoston asettaminen, liikunnan edistäminen maakunnassa. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus Oma Häme Aluekehitys ja kasvupalvelut Nykytilan kartoitus Tehtävä: Alueellisen liikuntaneuvoston asettaminen, liikunnan edistäminen maakunnassa (Lakiehdotuksessa tehtävä on nimetty: alueellisen liikuntaneuvoston

Lisätiedot

Kalataloustehtävät maakunnissa Kalastuslakipäivät

Kalataloustehtävät maakunnissa Kalastuslakipäivät Kalataloustehtävät maakunnissa Kalastuslakipäivät 1.12.2016 Juha S. Niemelä Maa- ja metsätalousministeriö 1 Maakuntien luonnonvaratehtävät Maakuntalakiluonnos: 6. Maakunnan tehtäväalat Maakunta hoitaa

Lisätiedot

Puruvesi-seminaari Vesienhoitosuunnitelmien toteuttaminen. Ylijohtaja Pekka Häkkinen Etelä-Savon ELY-keskus

Puruvesi-seminaari Vesienhoitosuunnitelmien toteuttaminen. Ylijohtaja Pekka Häkkinen Etelä-Savon ELY-keskus Puruvesi-seminaari 6.9.2016 Vesienhoitosuunnitelmien toteuttaminen Ylijohtaja Pekka Häkkinen Etelä-Savon ELY-keskus Vesienhoidon lainsäädäntö Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) Vesienhoidosta

Lisätiedot

Vesienhoidon suunnittelun tilannekatsaus. Hämeen ELY-keskus

Vesienhoidon suunnittelun tilannekatsaus. Hämeen ELY-keskus Vesienhoidon suunnittelun tilannekatsaus Hämeen ELY-keskus Vesienhoitosuunnitelmat 2016-2021 Hyväksytty valtioneuvostossa 3.12.2015 Astuivat voimaan 2016 ja ohjaavat vesienhoidon toteutusta Löytyvät osoitteesta

Lisätiedot

Tulvadirektiivin toimeenpanon ja vesienhoidon yhteensovittaminen

Tulvadirektiivin toimeenpanon ja vesienhoidon yhteensovittaminen Tulvadirektiivin toimeenpanon ja vesienhoidon yhteensovittaminen 1 Lainsäädäntö Tulvadirektiivi (2007/60/EY) Laki tulvariskien hallinnasta (620/2010) Valtioneuvoston asetus tulvariskien hallinnasta (659/2010)

Lisätiedot

Alueiden käyttö, luonnonvarat ja liikenne Valmisteluryhmä 4

Alueiden käyttö, luonnonvarat ja liikenne Valmisteluryhmä 4 Valmisteluryhmä 4 Siirtyvistä tehtävistä ja sidosryhmäyhteistyöstä tulevassa maakunnassa / Satakuntaliitto Maakuntauudistukseen liittyvä sidosryhmätilaisuus koskien alueiden käyttöä, luonnonvaroja ja liikennettä

Lisätiedot

Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset uudistuksen rakennuspalikat

Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset uudistuksen rakennuspalikat Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset uudistuksen rakennuspalikat VM/Kunta ja aluehallintoosasto Hallitusneuvos Ilkka Turunen Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki Lainsäädäntöneuvos Jaska Siikavirta

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen valmistelu Pohjois-Pohjanmaalla

Maakuntauudistuksen valmistelu Pohjois-Pohjanmaalla Maakuntauudistuksen valmistelu Pohjois-Pohjanmaalla 11.11.2016 9.11.2016/ai Tiekartan mukaiset tehtäväkokonaisuudet sekä niitä hoitavat organisaatiot (NYKYTILA) Alueellinen alkoholihallinto AVI Kalatalous

Lisätiedot

Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen ELY-keskus Varsinais-Suomen ELY-keskus Vesiyksikkö Nykytoiminnan kuvaus VARELY Vesiyksikkö / Mirja Koskinen 14022017 VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Ympäristö ja luonnonvarat-vastuualue johtaja Risto Timonen Alueiden

Lisätiedot

Aluehallintouudistus ja vesiasiat

Aluehallintouudistus ja vesiasiat Aluehallintouudistus ja vesiasiat Maakuntauudistus ja ympäristötehtävät (1/2) PIRELYn Y-vastuualueen tehtävät ja henkilökunta jakaantumassa n. 50% - 60% maakuntaan ja LUOVAan LUOVA = valtioneuvoston alainen,

Lisätiedot

Maankäyttö, luonnonvarat ja liikenne / ehdotus jatkovalmistelulle

Maankäyttö, luonnonvarat ja liikenne / ehdotus jatkovalmistelulle Maankäyttö, luonnonvarat ja liikenne / ehdotus jatkovalmistelulle Tällä hetkellä maakuntakaavoitus on tuotettu Etelä-Pohjanmaalla ELY:n L- ja Y-vastuualueet ovat tuottaneet palvelunsa pääosin kolmen maakunnan

Lisätiedot

Vesipolitiikan puitedirektiivi on prosessi

Vesipolitiikan puitedirektiivi on prosessi Vesipolitiikan puitedirektiivi on prosessi Puitedirektiivi on Euroopan laajuinen, uusi järjestelmä. Direktiivi luo jatkuvan prosessin, jolle on annettu määräajat ja tavoitteet. Kansallinen toteutus sovitetaan

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA ALUEIDENKÄYTÖSTÄ Paula Qvick

AJANKOHTAISTA ALUEIDENKÄYTÖSTÄ Paula Qvick AJANKOHTAISTA ALUEIDENKÄYTÖSTÄ 13.4.2016 Paula Qvick Tilanne Päätöstä maakuntakaavan laadinnan aloittamisesta ei ole Tarkistustarvetta on: suot, puolustusvoimien alueet, maisemat Yleinen tarkistustarve:

Lisätiedot

Landskapens uppgifter

Landskapens uppgifter ÖSTERBOTTENS FÖRBUND POHJANMAAN LIITTO Landskapens uppgifter Maakuntien tehtävät - Regeringens preciserade riktlinjer 5.4.2016 - Hallituksen tarkentavat linjaukset 5.4.2016 Olav Jern Landskapsdirektör

Lisätiedot

Alueidenkäyttö- ja ympäristöpalvelut. Alueidenkäytön palvelut

Alueidenkäyttö- ja ympäristöpalvelut. Alueidenkäytön palvelut Alueidenkäyttö- ja ympäristöpalvelut Alueidenkäytön palvelut 28.4.2017 Mitä palveluita vuonna 2019 Maakuntakaavoitus, maakuntakaavaan liittyvät selvitykset, maakuntakaavan toteutumisen edistäminen Kaavoituksen

Lisätiedot

Maku-valmisteluryhmien työnjako nykytilakuvauksissa

Maku-valmisteluryhmien työnjako nykytilakuvauksissa Maku-valmisteluryhmien työnjako nykytilakuvauksissa 1.2.2017 Maku-esivalmisteluryhmät Maku-tiimi koordinoi ja ohjaa valmisteluryhmiä, puheenjohtajana Elyn ylijohtaja, sihteeri myös Elystä Valmisteluryhmiin

Lisätiedot

Uuden Valtion lupa- ja valvontaviraston ja maakuntien ympäristötehtävät. Johtaja Kari Lehtinen Keski-Suomen ELY

Uuden Valtion lupa- ja valvontaviraston ja maakuntien ympäristötehtävät. Johtaja Kari Lehtinen Keski-Suomen ELY Uuden Valtion lupa ja valvontaviraston ja maakuntien ympäristötehtävät Johtaja Kari Lehtinen KeskiSuomen ELY 1 1.2.2018 Etunimi Sukunimi Lupa ja valvontaviraston tehtävät Opetus ja kulttuuritoimi Sosiaali

Lisätiedot

Vesivaratehtävät läntisellä alueella

Vesivaratehtävät läntisellä alueella Vesivaratehtävät läntisellä alueella MMM:n simulointitilaisuus, Tampere Liisa Maria Rautio Vesistöpäällikkö/vastuuvalmistelija Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus/Etelä-Pohjanmaan liitto 26.1.2018 Esityksen sisältö

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus. Suurpato ry:n lounaskokous Kansallismuseo Leena Westerholm MMM

Maakunta- ja sote-uudistus. Suurpato ry:n lounaskokous Kansallismuseo Leena Westerholm MMM Maakunta- ja sote-uudistus Suurpato ry:n lounaskokous Kansallismuseo Leena Westerholm MMM 19.12.2017 Maakunta- ja sote-uudistuksen perusviestit 1. Hyvinvoiva ja elinvoimainen Suomi meille kaikille Julkisrahoitteiset

Lisätiedot

Vesienhoidon tulevaisuus haasteita ja mahdollisuuksia

Vesienhoidon tulevaisuus haasteita ja mahdollisuuksia Vesienhoidon tulevaisuus haasteita ja mahdollisuuksia Varsinais-Suomen ELY-keskus Sanna Kipinä-Salokannel Varsinais-Suomen ELY-keskus / Ympäristö ja luonnonvarat, Sanna Kipinä-Salokannel 26.1.2010 1 Vesienhoidon

Lisätiedot

Maankäytön ohjausryhmä #phliitto

Maankäytön ohjausryhmä #phliitto Maankäytön ohjausryhmä 4.3.2017 www.paijat-hame.fi #phliitto PHL Alatyöryhmät Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Maakunnan suunnittelu ja maakunta-kaavoitus Kuntien alueiden käytön suunnittelun ja rakennustoimen

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: Kulttuurin edistäminen. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus.

Oma Häme. Tehtävä: Kulttuurin edistäminen. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus. Oma Häme Aluekehitys ja kasvupalvelut Nykytilan kartoitus Tehtävä: Kulttuurin edistäminen www.omahäme.fi 1. Vaikuttavuus (miksi tätä tehtävää tehdään) Poliittisen ohjauksen näkökulmasta (mitä kansan valitsemat

Lisätiedot

Vesien- ja merenhoidon yhteistyöryhmä Lappeenranta. Taina Ihaksi

Vesien- ja merenhoidon yhteistyöryhmä Lappeenranta. Taina Ihaksi Vesien- ja merenhoidon yhteistyöryhmä 21.10.2014 Lappeenranta Taina Ihaksi Yleistä vesienhoidosta VPD (2000/60/EY) ja laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) Suunnittelu tehdään vesienhoitoalueittain

Lisätiedot

ELY-keskuksen aluekehitystehtävät. Kauranen Sinikka

ELY-keskuksen aluekehitystehtävät. Kauranen Sinikka ELY-keskuksen aluekehitystehtävät Lainsäädännöllinen pohja Laki alueiden kehittämisestä (1651/2009) Valtioneuvoston asetus alueiden kehittämisestä (1837/2009) Laki elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksista

Lisätiedot

Vesistökunnostusten nykytilanne ja toimenpidetarpeet

Vesistökunnostusten nykytilanne ja toimenpidetarpeet Vesistökunnostusten nykytilanne ja toimenpidetarpeet Vesien kunnostusstrategian (YM 2013) visio Vesienhoitosuunnitelmissa mainittuja kunnostuksia toteutetaan monitavoitteisesti niin, että joissa, järvissä

Lisätiedot

Pohjavesialueita koskevan lainsäädännön uudistukset

Pohjavesialueita koskevan lainsäädännön uudistukset Pohjavesialueita koskevan lainsäädännön uudistukset Kaavoituksen ajankohtaispäivä 14.6.2016 Ylitarkastaja Maria Mäkinen Varsinais-Suomen ELY-keskus 13.6.2016 Kartoituksen vaihe Tärkeät pohjavesialueet

Lisätiedot

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenneja ympäristökeskus

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenneja ympäristökeskus Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenneja ympäristökeskus Ympäristö- ja luonnonvarat -vastuualue Varsinais-Suomen ELY-keskus / Olli Madekivi 13.4.2010 1 Organisaatio 13.4.2010 2 Ympäristökeskuksesta ELYn

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUS Katsaus valmisteluun. Ympäristönsuojelun ajankohtaispäivä Kaisa Äijö

MAAKUNTAUUDISTUS Katsaus valmisteluun. Ympäristönsuojelun ajankohtaispäivä Kaisa Äijö MAAKUNTAUUDISTUS Katsaus valmisteluun Ympäristönsuojelun ajankohtaispäivä 22.11.2018 Kaisa Äijö ALY -palvelukokonaisuus Alueiden suunnittelu ja käyttö Liikenne Ympäristö Epävarmuudesta huolimatta muutosorganisaatiossa

Lisätiedot

Vesiensuojeluun kohdistuvat odotukset. Sari Janhunen Ympäristöpäällikkö Vihdin kunta

Vesiensuojeluun kohdistuvat odotukset. Sari Janhunen Ympäristöpäällikkö Vihdin kunta Vesiensuojeluun kohdistuvat odotukset Sari Janhunen Ympäristöpäällikkö Vihdin kunta Vihdin vesistöpäivä 10.11.2018 Vesiensuojelu & odotukset Valtakunnallinen ohjaus Kunnan rooli Strategia ja visio vesienhoitoon

Lisätiedot

STM / VM linjaukset Maakunnan esivalmistelu asti

STM / VM linjaukset Maakunnan esivalmistelu asti STM / VM linjaukset 26.5.2016 Maakunnan esivalmistelu 30.6.2017 asti 1 STM / VM viesti 26.5.2016 Esivalmistelu käyntiin kaikissa maakunnissa ennen kesälomakautta. Maakuntien liitot kutsuvat koolle esivalmistelun

Lisätiedot

Ajankohtaista aluehallinnossa

Ajankohtaista aluehallinnossa Ajankohtaista aluehallinnossa 21.11.2016 Kuntien ympäristönsuojelun neuvottelupäivät Timo Jokelainen 2 Maakunta-/aluehallintouudistus 1.1.2019 ELY-keskus (maakunnan liitot, AVIt jne.) lakkaavat ja tilalle

Lisätiedot

Palvelukokonaisuuksien sisällöt ja palvelukanavat. Projektiryhmä Pekka Häkkinen

Palvelukokonaisuuksien sisällöt ja palvelukanavat. Projektiryhmä Pekka Häkkinen Palvelukokonaisuuksien sisällöt ja palvelukanavat Projektiryhmä 21.3.2017 Pekka Häkkinen 1 15.3.2017 - Pekka Häkkinen Maakunnan palvelukokonaisuudet 2 15.3.2017 - Julkisten palveluiden palvelukanavat Sähköinen

Lisätiedot

Kuntamarkkinat

Kuntamarkkinat Kuntamarkkinat 14.9.2017 Kuntien ja maakuntien tehtävät Kirsi Mononen, johtava lakimies Sote- ja maakuntauudistus Maakuntauudistus I paketti» Sote» Pelastus» Rahoitus» Voimaanpano Maakuntauudistus II-paketti»

Lisätiedot

LIITE 1. Vesien- ja merenhoidon tilannekatsaus

LIITE 1. Vesien- ja merenhoidon tilannekatsaus LIITE 1. Vesien- ja merenhoidon tilannekatsaus Aikataulu 2012 2013 2014 2015 1 2 3 4 1 2 3 4 1 2 3 4 1 2 3 4 Työohjelman ja keskeisten kysymysten suunnittelu Kuuleminen keskeisistä kysymyksistä ja työohjelmasta

Lisätiedot

Maakuntauudistus ja Kanta-Häme Henkilöstöseminaari

Maakuntauudistus ja Kanta-Häme Henkilöstöseminaari Maakuntauudistus ja Kanta-Häme Henkilöstöseminaari 25.10.2016 Hämeenlinnan Ylijohtaja Pekka Savolainen Hämeen ELY-keskus Valtiolta (ELY, AVI) maakuntaan siirtyviä tehtäviä Sosiaalisen hyvinvoinnin ja terveyden

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus. Erityisavustaja Sami Miettinen Seinäjoki

Maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus. Erityisavustaja Sami Miettinen Seinäjoki Maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus Erityisavustaja Sami Miettinen Seinäjoki Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 2 Työnjako kunnan, maakunnan ja valtion välillä KUNNAT Paikallisen osallistumisen,

Lisätiedot

Kuinka vesipuitedirektiivi ja muu ympäristölainsäädäntö ohjaa metsätalouden vesiensuojelua

Kuinka vesipuitedirektiivi ja muu ympäristölainsäädäntö ohjaa metsätalouden vesiensuojelua Kuinka vesipuitedirektiivi ja muu ympäristölainsäädäntö ohjaa metsätalouden vesiensuojelua Paula Mononen Pohjois-Karjalan ympäristökeskus Metsätalous ja vesistöt -seminaari, Koli 26.9.2006 Vesipolitiikan

Lisätiedot

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Julkis ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry Lausunto 04.05.2017 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien

Lisätiedot

Maakunnan palvelumuotoilua asiakasnäkökulmasta, esimerkkejä -keskiössä kunta- Teemaryhmät Alueidenkäyttö ja Luonnonvarat

Maakunnan palvelumuotoilua asiakasnäkökulmasta, esimerkkejä -keskiössä kunta- Teemaryhmät Alueidenkäyttö ja Luonnonvarat Maakunnan palvelumuotoilua asiakasnäkökulmasta, esimerkkejä -keskiössä kunta- Teemaryhmät Alueidenkäyttö ja Luonnonvarat Asiakas: kuntakaavoittaja ja kunnan rakennusvalvonta Viranomaisneuvottelut ja lausunnot

Lisätiedot

Vesi- ja kalatehtävien yhteistyön valmistelu

Vesi- ja kalatehtävien yhteistyön valmistelu Vaikuta Vesiin neuvottelupäivät Vaasa 11. 12.9.2018 Vesi- ja kalatehtävien yhteistyön valmistelu Aulis Rantala Valmistelun perusta Toimeksianto yli- ja maakuntajohtajilta 29.9.2017 Toimeksiannon sisältö

Lisätiedot

Vesienhoidon toteutusohjelma. Ympäristöministeriö LAP ELY

Vesienhoidon toteutusohjelma. Ympäristöministeriö LAP ELY Vesienhoidon toteutusohjelma Ympäristöministeriö LAP ELY Vesienhoidon toteutusohjelma Vesienhoitosuunnitelmat hyväksyttiin valtioneuvostossa vuonna 2009. Vesienhoidon tavoitteiden konkretisoimiseksi valtioneuvosto

Lisätiedot

ELY-keskuksen rooli rakentamisessa

ELY-keskuksen rooli rakentamisessa ELY-keskuksen rooli rakentamisessa Rakentaminen nopeammaksi -seminaari Kuopio 7.2.2018 Kimmo Huttunen, ympäristölakimies Pohjois-Savon ELY-keskus 7.2.2018 ELY-keskuksen vastuualueet Elinkeinot, työvoima

Lisätiedot

Maakuntauudistus yhden luukun palvelujen toteuttajana

Maakuntauudistus yhden luukun palvelujen toteuttajana Maakuntauudistus yhden luukun palvelujen toteuttajana Miksi ja mitä tavoitellaan? Hyvinvointi- ja terveyserojen kaventaminen Toimivammat palvelut Hallinnon sujuvoittaminen Palveluiden yhdenvertainen saatavuus,

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Pirkanmaa, Kanta-Häme, Satakunta, Varsinais-Suomi

Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Pirkanmaa, Kanta-Häme, Satakunta, Varsinais-Suomi Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Pirkanmaa, Kanta-Häme, Satakunta, Varsinais-Suomi Maakuntien ja MMM:n toimialan vuorovaikutuksen simulointi luonnonvaratehtävissä Tampere 26.1.2018 Osastopäällikkö

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakuntatilaisuus

Pohjois-Pohjanmaan maakuntatilaisuus Pohjois-Pohjanmaan maakuntatilaisuus Alueidenkäyttö ja rakentaminen 26.4.2018, Oulu Anne Jarva Maakunnan ja kunnan yhteistyö alueidenkäytön suunnittelussa Maakunnan ja alueen kuntien tulee tehdä ennakoivaa

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: Aluekehitysviranomaisen tehtävät. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus.

Oma Häme. Tehtävä: Aluekehitysviranomaisen tehtävät. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus. Oma Häme Aluekehitys ja kasvupalvelut Nykytilan kartoitus Tehtävä: Aluekehitysviranomaisen tehtävät www.omahäme.fi Tehtävien nykytilan kartoitus Vastuu alueiden kehittämisestä on ALKE-lain perusteella

Lisätiedot

Vesistöjen kunnostusstrategian esittely

Vesistöjen kunnostusstrategian esittely Vesistöjen kunnostusstrategian esittely Valtakunnallisen vesistökunnostusverkoston avajaisseminaariin 26.1.2012 klo 10.00-16.30 SYKE Hannele Nyroos Ympäristöministeriö Vesien ekologinen tila ja tavoitetilat

Lisätiedot

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Suomen metsäkeskus Lausunto 19.06.2017 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia

Lisätiedot

Ympäristönsuojelun ajankohtaispäivä

Ympäristönsuojelun ajankohtaispäivä Ympäristönsuojelun ajankohtaispäivä 11.11.2016 Risto Timonen 16.11.2016 Maakuntauudistus Valtakunnallinen aluehallintovirasto kokonaan uusi ympäristötehtäviä AVIeista ja ELYistä Maakunnat kokonaan uusi

Lisätiedot

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen strategisen tulossuunnitelman valmistelu

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen strategisen tulossuunnitelman valmistelu Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen strategisen tulossuunnitelman valmistelu Johtaja Juha S. Niemelä, Keski-Suomen TE-keskus MYR-seminaari seminaari, 10.9.2009 1 Toimintaympäristön

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: Maakunnan tehtäviin liittyvät kansainväliset asiat ja yhteydet. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus.

Oma Häme. Tehtävä: Maakunnan tehtäviin liittyvät kansainväliset asiat ja yhteydet. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus. Oma Häme Aluekehitys ja kasvupalvelut Nykytilan kartoitus Tehtävä: Maakunnan tehtäviin liittyvät kansainväliset asiat ja yhteydet www.omahäme.fi Tehtävien nykytilan kartoitus Aluekehitysviranomaisen tehtävät

Lisätiedot

UUDENMAAN VESIENSUOJELUN, - HOIDON JA -KUNNOSTUKSEN ASIANTUNTIJAVERKOSTO EHDOTUS UUDENMAAN VESISTÖKUNNOSTUSVERKOSTA

UUDENMAAN VESIENSUOJELUN, - HOIDON JA -KUNNOSTUKSEN ASIANTUNTIJAVERKOSTO EHDOTUS UUDENMAAN VESISTÖKUNNOSTUSVERKOSTA Maakuntauudistusta Uudellamaalla valmisteleville tahoille Viite: Suomen Vesiensuojeluyhdistysten Liitto ry:n kirje 15.1.2018 (liitteenä) ESITYS 18.1.2018 UUDENMAAN VESIENSUOJELUN, - HOIDON JA -KUNNOSTUKSEN

Lisätiedot

Kunnat ja ELY, MRL kehittämiskeskustelupäivä

Kunnat ja ELY, MRL kehittämiskeskustelupäivä Kunnat ja ELY, MRL kehittämiskeskustelupäivä 12.1.2018 Avauspuheenvuoro Tilannekatsaus maakuntauudistukseen Johtaja ELYistä maakuntiin siirtyvät Y-tehtävät: oranssi ELYistä LUOVA- virastoon: sininen Jakautuva:

Lisätiedot

Aluehallinto uudistuu 2010. Tavoitteena kansalais- ja asiakaslähtöisesti ja tuloksellisesti toimiva aluehallinto

Aluehallinto uudistuu 2010. Tavoitteena kansalais- ja asiakaslähtöisesti ja tuloksellisesti toimiva aluehallinto Aluehallinto uudistuu 2010 Tavoitteena kansalais- ja asiakaslähtöisesti ja tuloksellisesti toimiva aluehallinto Uudistuksen tavoitteet: Selkeämpi viranomaisten työnjako ilman päällekkäisyyksiä Asiakaslähtöisyys

Lisätiedot

Merkittävät tulvariskialueet

Merkittävät tulvariskialueet Ehdotus Kaakkois-Suomen merkittäviksi tulvariskialueiksi Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on arvioinut vesistöjen ja merenpinnan noususta aiheutuvat tulvariskit Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Vesi- ja luonnonvaratalouden ja vesienhoidon tehtävät maakuntauudistuksessa. Vesitehtävät Nykytilan kuvaus

Vesi- ja luonnonvaratalouden ja vesienhoidon tehtävät maakuntauudistuksessa. Vesitehtävät Nykytilan kuvaus Vesi- ja luonnonvaratalouden ja vesienhoidon tehtävät maakuntauudistuksessa Vesitehtävät Nykytilan kuvaus 15.12.2016 1 1. Tulvariskien hallinta sekä vesistöjen käyttö ja hoito 1/4 Tulvariskien hallinta

Lisätiedot

Vesistöjen kunnostushankkeiden rahoitus

Vesistöjen kunnostushankkeiden rahoitus Vesistöjen kunnostushankkeiden rahoitus harkinnanvaraiset valtionavustukset ja muut rahoituslähteet 25.4.2018 Kunnostusrahojen myöntöperusteet VN asetuksesta Valtioneuvoston asetus 714/2015 Asetuksessa

Lisätiedot

Uudenmaan vedet kuntoon ELY-keskuksen myöntämät avustukset

Uudenmaan vedet kuntoon ELY-keskuksen myöntämät avustukset Uudenmaan vedet kuntoon ELY-keskuksen myöntämät avustukset Pasi Lempinen, Uudenmaan ELY-keskus, 7.2.2017 Vesien tilan parantamiseen liittyvät avustukset ELY-keskus voi myöntää ympäristöministeriön hallinnonalan

Lisätiedot

1(5) YM:n toimiala (YM:ssä tarkitettu versio): Maankäyttö- ja rakennuslaki (132/1999)

1(5) YM:n toimiala (YM:ssä tarkitettu versio): Maankäyttö- ja rakennuslaki (132/1999) 1(5) YM:n toimiala (YM:ssä tarkitettu versio): Maankäyttö- ja rakennuslaki (132/1999) - Tehtävänä maakunnan suunnittelu (19 ), johon kuuluu maakuntasuunnitelma ja maakuntakaava sekä maakuntaohjelma, josta

Lisätiedot

Vesivarapalvelut / Vesivarat-alatyöryhmä

Vesivarapalvelut / Vesivarat-alatyöryhmä Vesivarapalvelut 28.4.2017 / Vesivarat-alatyöryhmä Vesien tilan tietopalvelun asiakaspalvelumalli Asiakas Maakunnan asukas: oman kotivesistön tilaa koskevan tiedon tarve Yritys: vesien tilaan vaikuttavan

Lisätiedot

Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus

Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus Tehtävä: Liikennepalveluiden maakunnallinen kehittäminen ja järjestäminen - Joukkoliikenne - Tehtävien nykytilan kartoitus Lakiperusta: Joukkoliikenteen

Lisätiedot

Lapin vesihuollon ajankohtaiskatsaus

Lapin vesihuollon ajankohtaiskatsaus Lapin vesihuollon ajankohtaiskatsaus Pohjois-Suomen vesihuoltopäivät Kemi 16.11.2016 Arto Seppälä Aiheita Lapin vesihuollon tila Vesihuollon rahoitus Ajankohtaista vesihuoltolain siirtymäsäännöksissä Maakuntauudistus

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: Koulutustarpeen ennakointi ja alueellisten koulutustavoitteiden valmistelu. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus

Oma Häme. Tehtävä: Koulutustarpeen ennakointi ja alueellisten koulutustavoitteiden valmistelu. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus Oma Häme Aluekehitys ja kasvupalvelut Nykytilan kartoitus Tehtävä: Koulutustarpeen ennakointi ja alueellisten koulutustavoitteiden valmistelu www.omahäme.fi 1. Vaikuttavuus (miksi tätä tehtävää tehdään)

Lisätiedot

Vesien- ja merenhoito maakuntien tehtäväksi Miten lainsäädäntö muuttuu?

Vesien- ja merenhoito maakuntien tehtäväksi Miten lainsäädäntö muuttuu? Vesien- ja merenhoito maakuntien tehtäväksi Miten lainsäädäntö muuttuu? Hallitussihteeri Sara Viljanen Vaikuta vesiin päivät 2017 5.9.2017, Turku ALUEHALLINTOUUDISTUS VESIEN- JA MERENHOIDOSSA / LAINSÄÄDÄNTÖ

Lisätiedot

Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät

Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät www.omahäme.fi Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät Oma Häme valmistelu Lapset, nuoret, perheet Ikäihmiset Soteintegraatio Ohjausryhmä - päätökset ja linjaukset Aluekehitys ja kasvupalvelut Päihde-

Lisätiedot

Neuvottelukunnan toiminta ja yhteistyösopimuksen esittely

Neuvottelukunnan toiminta ja yhteistyösopimuksen esittely Neuvottelukunnan toiminta ja yhteistyösopimuksen esittely Heidi Heino, yksikön päällikkö Pirkanmaan ELY-keskus 12.12.2018 Ikaalisten reitin vesienhoidon neuvottelukunta Valtakunnallisesti ainutkertainen

Lisätiedot

Pirkanmaan vesienhoidon yhteistyöryhmän kokous

Pirkanmaan vesienhoidon yhteistyöryhmän kokous Pirkanmaan vesienhoidon yhteistyöryhmän kokous 20.9.2017 21.9.2017 Esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Vesienhoidon 3. kauden aikataulu 4. Pohjavesien keskeiset kysymykset ja

Lisätiedot

Hallintokuviot uusiksi, mitä nyt tiedetään?

Hallintokuviot uusiksi, mitä nyt tiedetään? Hallintokuviot uusiksi, mitä nyt tiedetään? Johtaja Jari Keinänen Sosiaali- ja terveysministeriö Isot kuvioit Maakuntalailla perustetaan maakuntahallinto, jolle runsaasti tehtäviä (laki lausunnolla) Perustetaan

Lisätiedot

Uudet valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet (VATit)

Uudet valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet (VATit) Uudet valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet (VATit) - kulttuuriympäristön näkökulmasta Rakennusperinnön ja korjausrakentamisen neuvottelupäivät 11.4.2018 Timo Turunen ympäristöministeriöstä Valtakunnalliset

Lisätiedot

Vesihuollon kehittämispäivä

Vesihuollon kehittämispäivä Vesihuollon kehittämispäivä 14.3.2016 Jyrki Palomäki Alueidenkäyttö- ja vesihuoltoyksikön päällikkö Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 10.3.2016 Ajankohtaista Valtakunnallisen viemäröintiohjelman

Lisätiedot

KIIHTELYSVAARAN RANTAOSAYLEISKAAVA

KIIHTELYSVAARAN RANTAOSAYLEISKAAVA Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet, hyväksytty valtioneuvostossa 31.11.2008 ja tulleet voimaan 1.3.2009 Alueidenkäyttötavoitteiden tehtävä Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat osa maankäyttö-

Lisätiedot

Ympäristötiedon tuottamisen palvelut maakunnassa vuodesta 2020 eteenpäin

Ympäristötiedon tuottamisen palvelut maakunnassa vuodesta 2020 eteenpäin Ympäristötiedon tuottamisen palvelut maakunnassa vuodesta 2020 eteenpäin 1. Mitä varten ko. palvelukokonaisuus on olemassa eli mikä on sen tärkein tavoite? Maakuntalain 6 mukaan maakunnan tehtäviin kuuluu

Lisätiedot

Merialuesuunnittelun lainsäädäntö

Merialuesuunnittelun lainsäädäntö Merialuesuunnittelun lainsäädäntö Ajankohtaista merialuesuunnittelussa Ympäristöministeriön Pankkisali 11.11.2016 Neuvotteleva virkamies Tiina Tihlman Merialuesuunnitteludirektiivi 2014/89/EU Edistää merialueiden

Lisätiedot

Suomi EU:ssa 20 vuotta kestikö ympäristö. Seppo Vuolanto. Kestikö ympäristö, luonto ja ympäristöhallinto yhdentymisen?

Suomi EU:ssa 20 vuotta kestikö ympäristö. Seppo Vuolanto. Kestikö ympäristö, luonto ja ympäristöhallinto yhdentymisen? Suomi EU:ssa 20 vuotta kestikö ympäristö Seppo Vuolanto Kestikö ympäristö, luonto ja ympäristöhallinto yhdentymisen? Ympäristöhallinnon juurilla YK - Tukholman ympäristökokous 1972 Luonnonvarojen käyttö,

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 10.01.2017 Seitap Oy 2017 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Tulvariskien hallintasuunnitelman ja ympäristöselostuksen valmistelu: osallistuminen, tiedottaminen ja kuuleminen

Tulvariskien hallintasuunnitelman ja ympäristöselostuksen valmistelu: osallistuminen, tiedottaminen ja kuuleminen Tulvariskien hallintasuunnitelman ja ympäristöselostuksen valmistelu: osallistuminen, tiedottaminen ja kuuleminen Tausta Tulvariskien hallintasuunnitelmat laaditaan niille vesistö- tai rannikkoalueille

Lisätiedot

Tulvariskien hallintasuunnitelmat

Tulvariskien hallintasuunnitelmat Tulvariskien hallintasuunnitelmat Helsingin ja Espoon rannikkoalue Vesien- ja merenhoidon sekä tulvariskien hallinnan kuulemistilaisuus Helsinki 26.2.2015 Tulvariskien hallinnan suunnittelu - taustaa Tulvadirektiivi

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus uudistus. Maaseuturakentamisen ajankohtaispäivä 16.2.2010

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus uudistus. Maaseuturakentamisen ajankohtaispäivä 16.2.2010 Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus uudistus Maaseuturakentamisen ajankohtaispäivä 16.2.2010 1 Aluehallinto uudistui 1.1.2010 Valtion aluehallinnon viranomaisten rooleja, tehtäviä,

Lisätiedot

Vesienhoidon kuulemispalaute

Vesienhoidon kuulemispalaute Vesienhoidon kuulemispalaute Kokemäenjoen-Saaristomeren-Selkämeren vesienhoitoalue Anna Bonde Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 26.5.2015 Kuulemispalaute, yhteenveto Vesienhoidon

Lisätiedot

Kulttuuriympäristö. jokaisen oma ja kaikkien yhteinen

Kulttuuriympäristö. jokaisen oma ja kaikkien yhteinen Kulttuuriympäristö jokaisen oma ja kaikkien yhteinen Tästä lähdettiin liikkeelle Toimijoiden välinen yhteistyö satunnaista Ei säännöllisiä kokoontumisia Puheväleissä, mutta kenen kanssa? Vuorovaikutus

Lisätiedot

Hämeen järviltä Satakunnan suistoon Kokemäenjoen vesistöalueen vesivisio 2050

Hämeen järviltä Satakunnan suistoon Kokemäenjoen vesistöalueen vesivisio 2050 Hämeen järviltä Satakunnan suistoon Kokemäenjoen vesistöalueen vesivisio 2050 Pirkanmaan ELY-keskus Anne Mäkynen, vesitalousasiantuntija 19.9.2018 Vesivision taustaa MMM esittänyt Suomeen kolmea vesistövisiokohdetta:

Lisätiedot

Ajankohtaista ojitus- ja peruskuivatusasioista

Ajankohtaista ojitus- ja peruskuivatusasioista Ajankohtaista ojitus- ja peruskuivatusasioista Kyrönjoki -työryhmän kokous Ojituksiin liittyvät tehtävät E-P:n ELY-keskuksessa Ympäristönsuojeluyksikkö (Y-vastuualue) vesilain valvonta, vesilain mukaisen

Lisätiedot

Vesistöhankkeiden avustaminen

Vesistöhankkeiden avustaminen Vesistöhankkeiden avustaminen Vesistöilta Evijärvi 30.8.2013 Marko Aalto Etelä-Pohjanmaan ELY-Keskus Marko Aalto; Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Ympäristö- ja luonnonvarat,

Lisätiedot

ELY-keskuksen rooli ympäristö- ja rakentamishankkeissa

ELY-keskuksen rooli ympäristö- ja rakentamishankkeissa ELY-keskuksen rooli ympäristö- ja rakentamishankkeissa Etelä-Savon kalastusaluepäivä Ylijohtaja Pekka Häkkinen 3.12.2015 Kaksi lakia yhteinen tavoite? Kalastuslain tarkoituksena on parhaaseen käytettävissä

Lisätiedot

Maakuntauudistuksesta sekä muuta ajankohtaista

Maakuntauudistuksesta sekä muuta ajankohtaista Maakuntauudistuksesta sekä muuta ajankohtaista Hanke- ja yritystukien koulutus 7.-8.2.2017 Hannu Linjakumpu Lapin ELY 9.2.2017 Ajankohtaista Ohjelmakausi 2014-20 lähenee puolta väliä Lapissa käänne parempaan

Lisätiedot

Merenhoidon toimenpideohjelma vuosille Antti Mäntykoski, Uudenmaan ELY-keskus

Merenhoidon toimenpideohjelma vuosille Antti Mäntykoski, Uudenmaan ELY-keskus Merenhoidon toimenpideohjelma vuosille 2016-2022 Antti Mäntykoski, Uudenmaan ELY-keskus 2.3.2015 Merenhoidon suunnittelu Meristrategiadirektiivi 2008 Laki vesien- ja merenhoidosta (muutos) 2011 Suomen

Lisätiedot

Vesivarojen hallinta ja vesihuolto

Vesivarojen hallinta ja vesihuolto Vesivarojen hallinta ja vesihuolto Vs. johtaja, yli-insinööri Hannu Wirola Pirkanmaan ELY-keskus Pirkanmaan vesihuollon kehittämissuunnitelman seuranta seminaari, 31.1.2013 5.2.2013 Tavoitteena vesivarojen

Lisätiedot

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Animalia ry Lausunto 19.06.2017 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevaksi

Lisätiedot

Vesivisio. Kokemäenjoen vesistöalue. Pirkanmaan vesienhoidon yhteistyöryhmä Anne Mäkynen ja Ämer Bilaletdin

Vesivisio. Kokemäenjoen vesistöalue. Pirkanmaan vesienhoidon yhteistyöryhmä Anne Mäkynen ja Ämer Bilaletdin Vesivisio Kokemäenjoen vesistöalue Pirkanmaan vesienhoidon yhteistyöryhmä 20.9.2017 Anne Mäkynen ja Ämer Bilaletdin Hankkeen taustaa ja esittelyä - MMM esittänyt Suomeen kolme vesistövisiokohdetta: Iijoki,

Lisätiedot