Kirkkonummen kunta Esityslista 1/2017 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kirkkonummen kunta Esityslista 1/2017 1"

Transkriptio

1 Kirkkonummen kunta Esityslista 1/ Aika klo 17:00 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kajanus, 5. kerros Lisätietoja Osallistujat Läsnä Kjerin Ulf puheenjohtaja Vanhamäki Veikko I varapuheenjohtaja Wehka-Aho Emmi II varapuheenjohtaja Adlercreutz Anders Bergholm Irja Holopainen Rita Majanen Erkki Piironen Marjokaisa Salonen Antti Sinisalo Pekka M Suominen Tero Vahasalo Raija kunnanhallituksen puheenjohtaja Aarnio Tarmo esittelijä Karkinen Anu hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä Retva Jerry vt. talousjohtaja Käsiteltävät asiat sivu 59 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 2 60 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen 3 61 esityslistan läpikäynti 4 62 Muut asiat 5 63 Valtuustoaloite 10/2016: osallisuus HINKU-hankkeeseen 6 64 Valtuustoaloite 11/2016: Gesterbyn koulukeskuksen ongelmiin tulee puuttua 8 65 Lapsiystävällinen kunta; keskustelutilaisuuden järjestäminen 10

2 Kirkkonummen kunta Esityslista 1/ Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3 Kirkkonummen kunta Esityslista 1/ Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen Hyväksytään edellisen kokouksen pöytäkirja.

4 Kirkkonummen kunta Esityslista 1/ esityslistan läpikäynti kokouksen esityslista aukeaa oheisesta linkistä. Valtuustotoimikunta käy esityslistan läpi ja sopii mahdollisista linjauksista.

5 Kirkkonummen kunta Esityslista 1/ Muut asiat Esittelijän tai toimielimen ten esille ottamat asiat. Merkitään tiedoksi.

6 Kirkkonummen kunta Esityslista 1/ Valtuustoaloite 10/2016: osallisuus HINKU-hankkeeseen 951/ / / /2016 Kunnanvaltuusto Valtuutetut Minna Hakapää ja Anders Adlercreutz ensimmäisinä allekirjoittajina jättivät valtuuston kokouksessa seuraavan aloitteen: "Tiivistelmä Me Kirkkonummen kunnanvaltuutetut haluamme Kirkkonummen kunnan hakevan osallisuutta kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU hankkeeseen. Kunnat kilpailevat tulevaisuudessa yhä kovemmin palveluista, yrityksistä ja asukkaista.hinku-kuntana Kirkkonummi parantaisi omaa asemaansa tässä kilpailussa. Perustelu Ilmaston muutos on ihmisen suurin uhka globaalien äärisääilmiöiden lisääntyessä ja näin elinolosuhteiden muuttuessa. Myös eläinten ja kasvien monimuotoisuus vaarantuu. Pariisin sopimuksen mukaisesti Suomi on sitoutunut vähentämään päästöjään 40% vuoteen 2030 mennessä, ja olemaan lähes hiilineutraali yhteiskunta vuonna Tämä tavoite edellyttää toimia myös kuntatasolla. HINKU-hankkeessa kunta sitoutuu valtuuston päätöksellä tavoittelemaan koko alueensa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä 80 % vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Kunta sitoutuu myös määrittelemään lähiajan kasvihuonekaasupäästötavoitteensa sekä lisäksi tärkeimmät keinot tavoitteeseen pääsemiseksi vähintään kerran viidessä vuodessa. Energiatehokkuutta, uusiutuvaa energiaa ja alueellista hyvinvointia Päästöjä vähennetään erityisesti parantamalla energiatehokkuutta ja lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä. Kunnan omien toimintojen lisäksi kunnat voivat vaikuttaa päätöksenteollaan muun muassa maankäytön, energiantuotannon ja liikenteen päästöihin kunnan alueella. Alueen elinkeinoelämä ja asukkaat kutsutaan mukaan yhteistyöhön. Tavoitteena on päästövähennysten ohella vahvistaa paikallista hyvinvointia esimerkiksi kustannussäästöjen, energiaomavaraisuuden ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien kautta. HINKU-foorumi ilmastotyön tukena Kuntien ilmastotyön tukena toimii HINKU-foorumi, joka kokoaa yhteen kunnat, ilmastoystävällisiä tuotteita ja palveluja tarjoavat yritykset sekä alan asiantuntijat. HINKU-foorumi tarjoaa illeen verkostoitumismahdollisuuksia, tukea

7 Kirkkonummen kunta Esityslista 1/ päästöjä vähentäviin toimenpiteisiin ja päästölaskentaan, näkyvyyttä ja viestinnällisiä yhteistyömahdollisuuksia. Länsi-Uudenmaan kunnista Hinku-kuntia ovat Lohja, Raasepori, Hanko, Siuntio ja Inkoo. Uudet ratkaisut ovat olleet myös kustannustehokkaita ja tukeneet alueen työllisyyttä. Kunnat kilpailevat tulevaisuudessa yhä kovemmin palveluista, yrityksistä ja asukkaista. HINKU-kuntana Kirkkonummi parantaisi omaa asemaansa tässä kilpailussa." Aloitteen olivat Minna Hakapään ja Anders Adlercreutzin lisäksi allekirjoittaneet seuraavat valtuutetut: Emmi Wehka-aho, Marjokaisa Piironen, Jens Sørensen, Outi Saloranta-Eriksson, Pertti Panula, Juha Tarvainen, Stefan Gustafsson, Bodil Lindholm, Irja Bergholm, Erkki Ahlsten, Leila Preisfreund, Hans Hedberg, Patrik Lundell, Anna Aintila, Sanna Hartikainen, Pekka M. Sinisalo, Antti-Jussi Manninen, Tero Kovala, Rita Holopainen, Mikael Gerkman, Eero Lankia, Kaj Nurmi, Antti Salonen ja Tero Suominen. Muutoksenhakuohje Kunnanvaltuusto päätti lähettää aloitteen kunnanhallitukselle valmisteltavaksi. Ei muutoksenhakua (valmistelua) Kunnanjohtaja: Valtuustoaloite ohjataan valmisteltavaksi yhdyskuntatekniikan toimialalle. Tiedoksi Vt. yhdyskuntatekniikan johtaja Anna-Kaisa Kauppinen Hallintopäällikkö Raili Häkkinen Muutoksenhakuohje Ei muutoksenhakua (valmistelua)

8 Kirkkonummen kunta Esityslista 1/ Valtuustoaloite 11/2016: Gesterbyn koulukeskuksen ongelmiin tulee puuttua 952/ / / /2016 Kunnanvaltuusto Valtuutetut Anders Adlercreutz, Stefan Gustafsson, Bodil Lindholm, Kim Männik kö, Anna Aintila, Hans Hedberg, Michaela Lindholm, Corinna Tam menmaa, Gun-Maj Beck, Ulf Kjerin ja Patrik Lundell ensimmäisinä allekirjoittajina jät ti vät valtuuston kokouksessa seuraavan aloitteen: "Tiivistelmä Gesterbyn koulukeskus on jo kauan kärsinyt sisäilmaongelmista. Me kun nanval tuu te tut vaadimme, että kunta esittelee rakennuksista tehdyt tutkimukset val tuus tol le, että tehdään kattava suunnitelma toimenpiteistä tilanteen kor jaami sek si sisältäen budjetin ja aikataulun, ja että tarvittavat varat ja resurssit va ra taan tälle työlle. Perustelu Gesterbyn koulukeskus rakennettiin melkein 50 vuotta sitten. Viimeisten vuosin aikana on käynyt selväksi, että kiinteistöissä on laajamittaisia si sä il ma ongel mia. On kyse puutteellisesta hoidosta ja pieleen menneistä korjauksista, mut ta myös rakennusten iästä sekä virheellisistä rakennusmenetelmistä ja nii den seurauksista. Niin vanhemmat, lapset kuin opettajatkin ovat panneet ongelmat merkille. Joiden kin tilojen oppilaat kärsivät jatkuvista terveysongelmista. On myös käynyt il mi, että lääkäri on kieltänyt ainakin yhtä Winellska skolanin oppilasta oles kele mas ta koulussa sen takia, että hän siellä altistuisi huonolle sisäilmalle. Terveys tar kas ta ja Ari Vihertuuli on todennut olosuhteiden olevan sellaiset, että niis tä aiheutuu terveydensuojelulain 26 ja 27 pykälän mukaisesti ter veys haittaa tilan käyttäjille. Meillä ei ole varaa altistaa lapsiamme epäterveelliselle opetusympäristölle. On kyse terveydestä, lastemme tulevaisuudesta ja koko kunnan maineesta. Kunnan tilaama ja Vahanen Oy:n tekemä raportti osoittaa selvästi, että kyse ei ole pienestä, rajatusta ongelmasta. Me kunnanvaltuutetut vaadimme, että Ges ter byn koulukeskuksen ongelmiin puututaan, että kunta esittelee ra kennuk sis ta tehdyt tutkimukset valtuustolle, että tehdään kattava suunnitelma toimen pi teis tä tilanteen korjaamiseksi sisältäen budjetin ja aikataulun, ja että tar vit ta vat varat ja resurssit varataan tälle työlle." Aloitteen olivat Anders Adlercreutzin, Stefan Gustafssonin, Bodil Lindholmin, Kim Männikön, Anna Aintilan, Hans Hedbergin, Michaela Lindholmin, Corinna Tam men maan, Gun-Maj Beckin, Ulf Kjerinin ja Patrik Lundellin lisäksi al le kir-

9 Kirkkonummen kunta Esityslista 1/ joit ta neet seuraavat valtuutetut: Timo Haapaniemi, Jussi Määttä, Jens Sørensen, Emmi Wehka-aho, Pekka Jäp pi nen, Pekka M. Sinisalo, Tiina Karlsson, Anna-Lotta Wichmann, Pekka Rehn, Rita Holopainen, Erkki Majanen, Raija Vahasalo, Minna Hakapää, Pirkko Lehtinen, Katja Sankalahti, Ville Salmela, Antti-Jussi Manninen, Petri Pohjo nen, Kati Kettunen, Heidi Kuittinen, Sanna Hartikainen, Tero Kovala, Juha Tar vai nen, Majokaisa Piironen, Eero Lankia, Erkki Ahlsten, Antti Salonen, Irja Berg holm, Kaj Nurmi, Tero Suominen Mikael Gerkman, Ari Liuhta, Pertti Panu la, Outi Saloranta-Eriksson, Thorolf Sjölund ja Susan Honka. Kunnanvaltuusto päätti lähettää aloitteen kunnanhallitukselle valmisteltavaksi. Muutoksenhakuohje Ei muutoksenhakua, kuntalaki Kunnanjohtaja: Valtuustoaloite 11/2016 ohjataan valmisteltavaksi yhdyskuntatekniikan toimialalle. Tiedoksi Vt. yhdyskuntatekniikan toimialajohtaja Anna-Kaisa Kauppinen Hallintopäällikkö Raili Häkkinen Sivistystoimen toimialajohtaja Hannele Kujala Muutoksenhakuohje Ei muutoksenhakua (valmistelua)

10 Kirkkonummen kunta Esityslista 1/ Lapsiystävällinen kunta; keskustelutilaisuuden järjestäminen 325/ /2016 Kirkkonummen kunta liittyi vuoden 2016 alusta UNICEFin Lapsiystävällinen kun ta -toimintamalliin kunnanvaltuuston päätöksellä Toimintamallin tarkoituksena on edistää lasten hyvinvoinnin ja oikeuksien toteu tu mis ta kunnissa. Toimintamallissa kunta sitoutuu kaksi vuotta kestävään kehittämistyöhön, jonka aikana se arvioi toimintansa nykytilaa ja kehittää toimintaansa. Asiasta rapor toi daan UNICEFille. Kehittämistyön päätteeksi UNICEF voi myöntää kunnal le Lapsiystävällinen kunta -tunnuksen, joka on voimassa kaksi vuotta kerral laan. Sen uusiminen edellyttää kehittämistyön jatkamista. Lapsiystävällinen kunta -koordinaatioryhmä on sopinut, että lasten ja luottamushenkilöiden välinen keskustelutilaisuus järjestetään klo 9:00-10:45 kunnantalolla. Tilaisuuteen osallistuvat koulujen oppilaskuntien hal li tus ten et sekä edustaja kaikista puolueista. Tarkoituksena on kuulla las ten näkemyksiä ja vastata heidän kysymyksiinsä. Tilaisuudessa jokainen koulu on valmistautunut esittämään lyhyen esityksen se kä yhden kysymyksen luottamushenkilöille. Aiheina ovat koulujen op pi misym pä ris töt tai lasten harrastusmahdollisuudet kunnassa. Tilaisuus on mal liltaan kunnanvaltuuston kokouksen kaltainen, ja se valmistellaan etukäteen. Koordinaatioryhmä on pyytänyt ryhmiltä seuraavia tietoja: - edustus jokaisesta puolueesta: edustajan ja mahdollisen varaedustajan nimi - kuka johtaa tilaisuutta (luottamushenkilö) Ryhmiä pyydetään toimittamaan em. tiedot viimeistään säh kö postit se osoitteella paivi.sorvari(at)kirkkonummi.fi ja jo hanna.lindeman(at)kirkkonummi.fi Kunnanjohtaja: kunnanvaltuuston 1 merkitsee keskustelutilaisuuden ajankohtan tiedokseen ja 2 kehottaa ryhmiä toimittamaan pyydetyt tiedot Lapsiystävällinen kunta -toi minta mal lin vastuuhenkilöille mennessä.

11 Kirkkonummen kunta Esityslista 1/ Tiedoksi Muutoksenhakuohje Ei muutoksenhakua

Kirkkonummen kunta Esityslista 4/2017 1

Kirkkonummen kunta Esityslista 4/2017 1 Kirkkonummen kunta Esityslista 4/2017 1 Aika klo 17:00 Paikka Wohlsin kartano Lisätietoja Osallistujat Läsnä Kjerin Ulf puheenjohtaja Vanhamäki Veikko I varapuheenjohtaja Wehka-Aho Emmi II varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2015 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Aika 11.06.2015 klo 17:03-18:38 Paikka Kunnantalo, Kajanus -kokoustila 5. kerros Läsnäolijat Kjerin Ulf puheenjohtaja Vanhamäki

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/2016 1 Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Aika 13.12.2016 klo 17:00-21:00 Paikka Kunnantalo, Kirkkonummi-sali Läsnäolijat Kjerin Ulf puheenjohtaja Vanhamäki Veikko I

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2016 1 Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Aika 06.10.2016 klo 17:00-19:00 Paikka Kokoushuone Kajanus, kunnantalo 5. kerros Läsnäolijat Kjerin Ulf puheenjohtaja Vanhamäki

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2016 1 Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Aika 10.03.2016 klo 17:00-18:30 Paikka Kunnantalo, Ervastintie 2, kokoushuone Kajanus Läsnäolijat Kjerin Ulf puheenjohtaja Vanhamäki

Lisätiedot

Vastaus valtuustoaloitteeseen 6/ Kirkkonummelle kevyen liikenteen ja pyöräilyn edistämisohjelma

Vastaus valtuustoaloitteeseen 6/ Kirkkonummelle kevyen liikenteen ja pyöräilyn edistämisohjelma Yhdyskuntatekniikan lautakunta 33 11.05.2017 Yhdyskuntatekniikan lautakunta 48 31.05.2017 Vastaus valtuustoaloitteeseen 6/2016 - Kirkkonummelle kevyen liikenteen ja pyöräilyn edistämisohjelma 692/10.03.01.00/2016

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Aika 14.04.2016 klo 17:00-19:00 Paikka Kunnantalo, Kajanus Läsnäolijat Kjerin Ulf puheenjohtaja Vanhamäki Veikko I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2017 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Aika 20.04.2017 klo 17:00-18:10 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Ervast Läsnäolijat Kjerin Ulf puheenjohtaja Vanhamäki Veikko

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (10) Kunnanhallitus

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (10) Kunnanhallitus Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Aika 19.06.2017, klo 17:32-17:43 Paikka Kunnantalo, Ervastintie 2, kokoustila Ervast Käsitellyt asiat 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 46 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Esityslista 1/2017 1

Kirkkonummen kunta Esityslista 1/2017 1 Kirkkonummen kunta Esityslista 1/2017 1 Aika 16.01.2017 klo 17:00 Paikka Kokoushuone Ervasti Lisätietoja Osallistujat Läsnä Harinen Ari puheenjohtaja Sjölund Thorolf varapuheenjohtaja Hakapää Minna Hedberg

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 8/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 8/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 8/2016 1 Konsernijaosto Aika 28.11.2016 klo 17:00-19:40 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Ervast 1 krs. Läsnäolijat Harinen Ari puheenjohtaja poissa 3 Sjölund Thorolf varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Konsernijaosto Aika 19.09.2016 klo 17:04-19:45 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Ervast, Ervastintie 2, Kirkkonummi Läsnäolijat Harinen Ari puheenjohtaja Sjölund Thorolf

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (12) Kuntakehitysjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (12) Kuntakehitysjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 (12) Aika 19.09.2017, klo 17:29-20:23 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kajanus (5. krs) Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Vastaus valtuustoaloitteeseen 2 / 2015, UNICEFin lapsiystävällinen kunta - toimintamallin käyttöönotosta

Vastaus valtuustoaloitteeseen 2 / 2015, UNICEFin lapsiystävällinen kunta - toimintamallin käyttöönotosta Kunnanvaltuusto 33 3.03.05 Kunnanhallitus 65.05.05 Kunnanvaltuusto 68 5.06.05 Vastaus valtuustoaloitteeseen / 05, UNICEFin lapsiystävällinen kunta - toimintamallin käyttöönotosta 33/00.04.0/05 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Aika 04.02.2016 klo 17:00-19:30 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, kokoushuone Kajanus Läsnäolijat Kjerin Ulf puheenjohtaja Vanhamäki

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ (10) Kunnanhallitus

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ (10) Kunnanhallitus Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2017 1 (10) Aika 04.09.2017, klo 17:50-18:06 Paikka Kunnantalo, Ervastintie 2, kokoustila Ervast Käsitellyt asiat 101 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 102 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2017 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Konsernijaosto Aika 28.02.2017 klo 17:00-19:45 Paikka Kokoushuone Ervast, Kunnantalo 1. kerros Läsnäolijat Harinen Ari puheenjohtaja Sjölund Thorolf varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kirkkonummen kunnan lausunto luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi

Kirkkonummen kunnan lausunto luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi Perusturvalautakunta 17 02.03.2017 Kunnanhallitus 84 06.03.2017 Kunnanvaltuusto 19 13.03.2017 Kirkkonummen kunnan lausunto luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi 129/03.00/2017

Lisätiedot

Vastaus valtuustoaloitteeseen 2/2010: Terveyskeskuksen ajanvarauksen parantaminen. Valtuustoaloitteita koskeva sääntely

Vastaus valtuustoaloitteeseen 2/2010: Terveyskeskuksen ajanvarauksen parantaminen. Valtuustoaloitteita koskeva sääntely Perusturvalautakunta 65 4.0.03 Kunnanhallitus 488 8..03 Kunnanvaltuusto 68 9..03 Vastaus valtuustoaloitteeseen /00: Terveyskeskuksen ajanvarauksen parantaminen 04/06.0.00/0 Perusturvalautakunta 4.0.03

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2015 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Konsernijaosto Aika 16.03.2015 klo 17:05-19:45 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Ervast, Ervastintie 2, Kirkkonummi Läsnäolijat Harinen Ari puheenjohtaja Sjölund Thorolf

Lisätiedot

Lausuntopyynnön materiaalit:

Lausuntopyynnön materiaalit: Perusturvalautakunta 7.0.06 Kunnanhallitus 339 3.0.06 Kunnanhallitus 365 07..06 Kirkkonummen kunnan lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi maakuntauudistukseksi, sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisuudistukseksi

Lisätiedot

Vastaus valtuustoaloitteeseen nro 8/2014, Mankin ja Luoman maankäytön suunnittelun koordinoimiseksi. Aloitteen sisältö on seuraava:

Vastaus valtuustoaloitteeseen nro 8/2014, Mankin ja Luoman maankäytön suunnittelun koordinoimiseksi. Aloitteen sisältö on seuraava: Yhdyskuntatekniikan lautakunta 4 21.01.2016 Kunnanhallitus 52 29.02.2016 Kunnanvaltuusto 29 14.03.2016 Vastaus valtuustoaloitteeseen nro 8/2014, Mankin ja Luoman maankäytön suunnittelun koordinoimiseksi

Lisätiedot

Kunnan uusi hallintosääntö alkaen 623/ /2016

Kunnan uusi hallintosääntö alkaen 623/ /2016 Kunnanhallitus 32 13.02.2017 Kunnanhallitus 72 27.02.2017 Kunnanhallitus 86 06.03.2017 Kunnanvaltuusto 18 13.03.2017 Kunnan uusi hallintosääntö 1.6.2017 alkaen 623/00.01.01/2016 Kunnanhallitus 13.02.2017

Lisätiedot

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti Yhdyskuntatekniikan lautakunta 17 16.02.2017 Kunnanhallitus 61 27.02.2017 Kunnanvaltuusto 12 13.03.2017 Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Lisätiedot

1 merkitä tiedokseen kunnanjohtajan talousarvioehdotuksen

1 merkitä tiedokseen kunnanjohtajan talousarvioehdotuksen Kunnanhallitus 331 17.10.2016 Kunnanhallitus 336 31.10.2016 Kunnanvaltuusto 120 14.11.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018-2019 taloussuunnitelma 339/02.02.00/2016 Kunnanhallitus 17.10.2016 331

Lisätiedot

Vastaus valtuustoaloitteeseen 6/2014: Kirkkonummen joukkoliikenteen palvelukyvyn, sujuvuuden ja turvallisuuden arviointi kokonaisuutena

Vastaus valtuustoaloitteeseen 6/2014: Kirkkonummen joukkoliikenteen palvelukyvyn, sujuvuuden ja turvallisuuden arviointi kokonaisuutena Yhdyskuntatekniikan lautakunta 27 23.04.2015 Kunnanhallitus 183 25.05.2015 Kunnanvaltuusto 70 15.06.2015 Vastaus valtuustoaloitteeseen 6/2014: Kirkkonummen joukkoliikenteen palvelukyvyn, sujuvuuden ja

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston

Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston Kunnanhallitus 387 30.11.2015 Kunnanvaltuuston 4 04.02.2016 valmistelutoimikunta Kunnanhallitus 163 30.05.2016 Kunnanhallitus 200 13.06.2016 Kunnanvaltuusto 62 20.06.2016 Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ (11) Henkilöstöjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ (11) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2018 1 (11) Aika 16.05.2018, klo 17:07-17:54 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, kokoushuone Herman Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/ (19) Kuntakehitysjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/ (19) Kuntakehitysjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2017 1 (19) Aika 17.10.2017, klo 17:29-20:44 Paikka Kunnantalo Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastus 34 Vastaus valtuustoaloitteeseen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Konsernijaosto Aika 04.04.2016 klo 16:00-18:39 Paikka Toimari, Jorvaksenkaari 22, 02420 Jorvas, ruokasali Läsnäolijat Harinen Ari puheenjohtaja Sjölund Thorolf varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Uudenmaan ELY-keskuksen esitys pakolaisten vastaanottamisesta Uudenmaan alueen kunnille

Uudenmaan ELY-keskuksen esitys pakolaisten vastaanottamisesta Uudenmaan alueen kunnille Perusturvalautakunta 31 17.03.2016 Kunnanhallitus 103 11.04.2016 Kunnanvaltuusto 38 18.04.2016 Uudenmaan ELY-keskuksen esitys pakolaisten vastaanottamisesta Uudenmaan alueen kunnille 146/04.03.01/2016

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnan uusi hallintosääntö 1.6.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnan uusi hallintosääntö 1.6. Kunnanhallitus 32 13.02.2017 Kunnanhallitus 72 27.02.2017 Kunnanhallitus 86 06.03.2017 Kunnan uusi hallintosääntö 1.6.2017 alkaen (kv) 623/00.01.01/2016 Kunnanhallitus 13.02.2017 32 Kirkkonummen kunnan

Lisätiedot

Lapsiystävällinen kunta -toimintasuunnitelma

Lapsiystävällinen kunta -toimintasuunnitelma Lapsiystävällinen kunta -toimintasuunnitelma Malli perustuu UNICEFin kansainväliseen Child Friendly Cities-malliin Suomen versio kehitetty Hämeenlinnan kaupungin kanssa pilottiprojektissa 2012-2013 v.

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kuntastrategian hyväksyminen 642/00.01.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kuntastrategian hyväksyminen 642/00.01. Kunnanhallitus 225 22.06.2015 Kunnanhallitus 243 10.08.2015 Kunnanvaltuusto 76 31.08.2015 Kuntastrategian 2015-2017 hyväksyminen 642/00.01.03/2015 Kunnanhallitus 22.06.2015 225 Kirkkonummen kunnan voimassaoleva

Lisätiedot

Vastaus valtuustoaloitteeseen 1/2013, Veikkolan koulun kentän jäädyttäminen ja pulkkamäki Veikkolan urheilupuistoon

Vastaus valtuustoaloitteeseen 1/2013, Veikkolan koulun kentän jäädyttäminen ja pulkkamäki Veikkolan urheilupuistoon Kunnanhallitus 509 0.1.013 Kunnanvaltuusto 171 19.1.013 Vastaus valtuustoaloitteeseen 1/013, Veikkolan koulun kentän jäädyttäminen ja pulkkamäki Veikkolan urheilupuistoon 31/10.03.01.03/013 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Vastaus valtuustoaloitteeseen nro 5/2015, alueellinen kokeilu kielivalikoiman laajentamiseksi ilman velvoittavaa toisen kansalliskielen opiskelua

Vastaus valtuustoaloitteeseen nro 5/2015, alueellinen kokeilu kielivalikoiman laajentamiseksi ilman velvoittavaa toisen kansalliskielen opiskelua Kunnanvaltuusto 137 14.12.2015 Kunnanvaltuuston 5 04.02.2016 valmistelutoimikunta Kunnanhallitus 55 29.02.2016 Kunnanvaltuusto 30 14.03.2016 Vastaus valtuustoaloitteeseen nro 5/2015, alueellinen kokeilu

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 24 19.05.2016 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 19.05.2016 24 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2016 1 Konsernijaosto Aika 02.05.2016 klo 16:00-18:15 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Ervast, Ervastintie 2, Kirkkonummi Läsnäolijat Harinen Ari puheenjohtaja Sjölund Thorolf

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 59 4.08.05 Kunnanvaltuusto 87 07.09.05 Länsi-Jorvaksen asemakaava-alueen rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkaminen MRL 53 :n ja 8:n mukaisesti, päätös uudestaan valtuuston käsiteltäväksi

Lisätiedot

Vastaus valtuustoaloitteeseen 5/2011 Kirkkonummelle Tanskan mallin mukainen ikäihmisten lautakunta

Vastaus valtuustoaloitteeseen 5/2011 Kirkkonummelle Tanskan mallin mukainen ikäihmisten lautakunta Kunnanvaltuusto 35.04.0 Perusturvalautakunta 59 5..06 Kunnanhallitus 9 09.0.07 Kunnanvaltuusto 7 06.0.07 Vastaus valtuustoaloitteeseen 5/0 Kirkkonummelle Tanskan mallin mukainen ikäihmisten lautakunta

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2018 1 ( 12) Aika 17.10.2018, klo 17:01-19:33 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, kokoushuone Herman Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kuntastrategian hyväksyminen (kv) 642/ /2015

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kuntastrategian hyväksyminen (kv) 642/ /2015 Kunnanhallitus 225 22.06.2015 Kunnanhallitus 243 10.08.2015 Kuntastrategian 2015-2017 hyväksyminen (kv) 642/00.01.03/2015 Kunnanhallitus 22.06.2015 225 Kirkkonummen kunnan voimassaoleva strategia on vuodelta

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 8/ ( 13) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunnan moniammatillisten sisäilmatyöryhmien toimintaohje

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 8/ ( 13) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunnan moniammatillisten sisäilmatyöryhmien toimintaohje Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 8/2018 1 ( 13) Aika 12.12.2018, klo 17:07-18:12 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, kokoushuone Herman Käsitellyt asiat 54 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 55 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Keskusvaalilautakunta. Pöytäkirja 2 1 / 9. Aika klo 17:00-18:24. Kunnantalo, Herman -kokoustila, 4.

Kirkkonummen kunta Keskusvaalilautakunta. Pöytäkirja 2 1 / 9. Aika klo 17:00-18:24. Kunnantalo, Herman -kokoustila, 4. Aika 11.06.2019 klo 17:00-18:24 Paikka Kunnantalo, Herman -kokoustila, 4. kerros Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 64 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 65 Pöytäkirjan tarkastus ja tarkastajien valinta

Lisätiedot

Veikkolan keskustan korttelin 39 asemakaavan muutoksen (piir.nro 3279) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kv)

Veikkolan keskustan korttelin 39 asemakaavan muutoksen (piir.nro 3279) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kv) Yhdyskuntatekniikan lautakunta 9 08.2.206 Kunnanhallitus 9 2.0.207 Veikkolan keskustan korttelin 9 asemakaavan muutoksen (piir.nro 279) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kv) 8/0.02.0/206 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2015 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2015 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2015 1 Henkilöstöjaosto Aika 04.11.2015 klo 17:30-19:30 Paikka Kokoushuone Hermanni, kunnantalo 4 krs. Läsnäolijat Hakapää Minna puheenjohtaja Gerkman Mikael jäsen Lundqvist

Lisätiedot

Lausuntopyynnön materiaalit:

Lausuntopyynnön materiaalit: Perusturvalautakunta 122 27.10.2016 Kunnanhallitus 339 31.10.2016 Kunnanvaltuusto 107 07.11.2016 Kirkkonummen kunnan lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi maakuntauudistukseksi, sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Vaihtoehdot ovat seuraavat: - Vaihtoehto I perustuu kolmen palvelukeskittymän malliin ei sairaansijoja

Vaihtoehdot ovat seuraavat: - Vaihtoehto I perustuu kolmen palvelukeskittymän malliin ei sairaansijoja Perusturvalautakunta 118 01.10.015 Kunnanhallitus 344 0.11.015 Kunnanvaltuusto 116 16.11.015 Hyvinvointikeskushankkeen hankesuunnitelman hyväksyminen 510/10.03.0.0/011 Perusturvalautakunta 01.10.015 118

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kunnan edustajien toimikauden jatkaminen saakka kunnan kokonaan tai osittain omistamien yhtiöiden yhtiökokouksissa

Kunnan edustajien toimikauden jatkaminen saakka kunnan kokonaan tai osittain omistamien yhtiöiden yhtiökokouksissa Konserniosto 13 28.02.2017 Kunnan edustajien toimikauden tkaminen 31..2017 saakka kunnan kokonaan tai osittain omistamien yhtiöiden yhtiökokouksissa 331/00.00.01/2013 Konserniosto 28.02.2017 13 16.03.201

Lisätiedot

Vaihemaakuntakaavan tavoitteet ja teemat

Vaihemaakuntakaavan tavoitteet ja teemat Yhdyskuntatekniikan lautakunta 8 21.01.2016 Kunnanhallitus 51 29.02.2016 Kirkkonummen kunnan lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan ehdotuksesta 999/10.02.00/2013 Yhdyskuntatekniikan lautakunta 21.01.2016

Lisätiedot

Sepänkannas III asemakaava-alueen omakotitonttien vuokrausperusteiden hyväksyminen

Sepänkannas III asemakaava-alueen omakotitonttien vuokrausperusteiden hyväksyminen Yhdyskuntatekniikan lautakunta 27.02.20 Kunnanhallitus 9 7.0.20 Kunnanvaltuusto.0.20 Sepänkannas III asemakaava-alueen omakotitonttien vuokrausperusteiden hyväksyminen 6/0.00.02/20 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

Lapinkylä. Keskusvaalilautakunnan ehdotus kunnanhallitukselle. Europarlamenttivaalit 2019, vaalilautakunnat ja vaalitoimikunta

Lapinkylä. Keskusvaalilautakunnan ehdotus kunnanhallitukselle. Europarlamenttivaalit 2019, vaalilautakunnat ja vaalitoimikunta Europarlamenttivaalit 2019, vaalilautakunnat ja vaalitoimikunta Keskusvaalilautakunnan 31.1.2019 ehdotus kunnanhallitukselle Äänestysalueen 1 vaalilautakunta: Lapinkylä Jerri Kämpe-Hellenius 1 Juha Tarvainen

Lisätiedot

Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi

Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Rakennus- ja 111 09.06.015 ympäristölautakunta Kunnanhallitus 346 0.11.015 Rakennusjärjestys 5 ja 6 uusiminen ja muuttaminen (kv) 605/00.01.01/01 Rakennus- ja ympäristölautakunta 09.06.015 111 Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2015 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2015 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2015 1 Konsernijaosto Aika 17.08.2015 klo 17:00-19:26 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Ervast, Ervastintie 2, Kirkkonummi Läsnäolijat Harinen Ari puheenjohtaja Sjölund Thorolf

Lisätiedot

Pöytäkirja 14/ (10)

Pöytäkirja 14/ (10) Pöytäkirja 14/2016 1 (10) Am mat ti kor kea kou lu Oy, hallitus 07.11.2016 Aika 07.11.2016 klo 14:00-15:55 Paikka Kasarmiravintolan kabinetti, Kouvola Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 8/2015 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 8/2015 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 8/2015 1 Kunnanvaltuusto Aika 05.10.2015 klo 18:00-21:00 Paikka Kunnantalo Ervastintie 2, Kirkkonummi-sali 1 krs. Läsnäolijat Kjerin Ulf puheenjohtaja Vanhamäki Veikko I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Valmistelija: ympäristöpäällikkö Sari Soini, p , etunimi.sukunimi(at)kirkkonummi.fi

Valmistelija: ympäristöpäällikkö Sari Soini, p , etunimi.sukunimi(at)kirkkonummi.fi Kunnanhallitus 421 12.12.2016 Kunnanvaltuusto 130 19.12.2016 Ympäristönsuojeluviranomaisen taksan tarkistaminen vuonna 2016 285/11.01.00/2013 Kunnanhallitus 12.12.2016 421 Ympäristönsuojeluviranomaisen

Lisätiedot

Vaihtoehdot ovat seuraavat: - Vaihtoehto I perustuu kolmen palvelukeskittymän malliin ei sairaansijoja - Vaihtoehto II

Vaihtoehdot ovat seuraavat: - Vaihtoehto I perustuu kolmen palvelukeskittymän malliin ei sairaansijoja - Vaihtoehto II Perusturvalautakunta 8 0.0.05 Kunnanhallitus 344 0..05 Hyvinvointikeskushankkeen hankesuunnitelman hyväksyminen (Kv) 50/0.03.0.0/0 Perusturvalautakunta 0.0.05 8 Kunnanvaltuusto päätti 4.4.04 34 jatkaa

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikan lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Yhdyskuntatekniikan lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Yhdyskuntatekniikan lautakunta 80 20.10.2016 Kunnanhallitus 374 21.11.2016 Kunnanhallitus 394 05.12.2016 Kunnanvaltuusto 127 19.12.2016 Kuntakeskuksen kehityskuvan 2040 hyväksyminen 248/00.01.05/2016 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

Ely-keskuksen kirje Uudenmaan alueen kunnille

Ely-keskuksen kirje Uudenmaan alueen kunnille Perusturvalautakunta 37 30.03.2017 Kunnanhallitus 131 10.04.2017 Kunnanvaltuusto 38 24.04.2017 Uudenmaan ELY-keskuksen pyyntö pakolaisten kuntapaikkojen käsittelystä kunnanhallituksissa ja valtuustoissa

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2014 105 Perusturvalautakunta 12.06.2014 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 56 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 107 57 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 108 58 HOITOVASTUUNSA

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto määrää (KiintVL 11, 12 ja 12 b ): Kunnanvaltuusto voi määrätä (KiintVL 12 a, 13, 13a ja 14 )

Kunnanvaltuusto määrää (KiintVL 11, 12 ja 12 b ): Kunnanvaltuusto voi määrätä (KiintVL 12 a, 13, 13a ja 14 ) Kunnanhallitus 456 28.10.2013 Kunnanvaltuusto 148 11.11.2013 Kunnan kiinteistöveroprosenttien vahvistaminen vuodeksi 2014 1644/02.03.01/2011 Kunnanhallitus 28.10.2013 456 Kiinteistön sijaintikunnalle suoritetaan

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 3/2016 1/9. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 3/2016 1/9. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 3/2016 1/9 Tarkastuslautakunta Aika 18.05.2016 klo 14:00-16:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 12 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Pöytäkirja 15/ (10)

Pöytäkirja 15/ (10) Pöytäkirja 15/2016 1 (10) Am mat ti korkea kou lu Oy, hallitus 15.11.2016 Aika 15.11.2016 klo 10:30-12:00 Paikka Videokokous: Kotkassa rehtorin työhuone B1014 Kouvolassa neuvotteluhuone 150 Mikkelissä

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Vanhusneuvosto. AIKA klo 14:00-15:30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Vanhusneuvosto. AIKA klo 14:00-15:30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 17 Vanhusneuvosto AIKA 26.10.2016 klo 14:00-15:30 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Sinisalo Seppo Puheenjohtaja Mäkinen Satu Varapuheenjohtaja Huhtinen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Aika 01.02.2018 klo 09:00-11:10 Paikka Orimattilan kaupungintalo, 2. krs. kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Saarikko Eino pj. Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

Oheismateriaali: sivistyslautakunnan päätös

Oheismateriaali: sivistyslautakunnan päätös Kunnanhallitus 385 21.11.2016 Kunnanhallitus 404 05.12.2016 Sivistyslautakunnan päätös 26.10.2016 81 (Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2017-2018),

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2015 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2015 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/05 Konsernijaosto Aika 7.05.05 klo 7:0-9:4 Paikka Kunnantalo, kokous- ja edustustila Kajanus, 5. krs, Ervastintie, Kirkkonummi Läsnäolijat Harinen Ari puheenjohtaja Sjölund

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Ote pöytäkirjasta 2/ (6) Kunnanvaltuusto

Kirkkonummen kunta Ote pöytäkirjasta 2/ (6) Kunnanvaltuusto Kirkkonummen kunta Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (6) Kunnanhallitus, 51, 26.06.2017 Kunnanhallitus, 87, 28.08.2017 Kunnanvaltuusto, 35, 04.09.2017 35 Kuntalaisaloite: kuntarajan siirto Siikajärven kylässä,

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Esityslista 12/2013 1/22

Kirkkonummen kunta Esityslista 12/2013 1/22 Kirkkonummen kunta Esityslista 12/2013 1/22 Aika 22.04.2013 klo 18:00 Paikka Kokouhuone Ervast 1. krs kunnantalo Lisätietoja Osallistujat Läsnä Vahasalo Raija puheenjohtaja Harinen Ari I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Lapinkylä. Äänestysalueen 1 vaalilautakunta:

Lapinkylä. Äänestysalueen 1 vaalilautakunta: Vaalilautakunnat ja vaalitoimikunta Presidentinvaalit 2018 Kunnanhallituksen päätös 27.11.2017 258, kokouksen jälkeen annetut puolueiden tarkistustiedot mukana Poistettu nimet, joita ei saa julkaista.

Lisätiedot

Kunnanhallitus päätti mm.

Kunnanhallitus päätti mm. Kunnanhallitus 8 9.0.05 Kunnanhallitus 5 0..05 Kunnanvaltuusto 0 6..05 Vuoden 06 talousarvio ja vuosien 07-08 taloussuunnitelma 58/0.0.00/05 Kunnanhallitus 9.0.05 8 Kunnanhallitus päätti.6.05 0 mm. hyväksyä

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2016 1 Eerikinkartanon johtokunta Aika 27.09.2016 klo 18:00-18:40 Paikka Eerikinkartano, Eerikinkartanontie 164, Veikkola Läsnäolijat Piironen Marjokaisa puheenjohtaja Kämpe-Hellenius

Lisätiedot

PÖYTÄKI RJA LIPERIN KUNTA 6/2015

PÖYTÄKI RJA LIPERIN KUNTA 6/2015 LIPERIN KUNTA PÖYTÄKI RJA 6/2015 2 Saapuvilla olleet et Nimi Reijonen Eero Tikka Tiina Parkkinen Sanna Hakulinen Pauli Hartikainen Mikko Hoppa Helinä Huikuri Pekka Huohvanainen Kauko Jetsonen Anne Karjalainen

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta.

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta. ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Aika 25.10.2018 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Saarikko Eino pj. Karinen Jussi vpj. poissa Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ (12) Kuntakehitysjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ (12) Kuntakehitysjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2017 1 (12) Aika 26.09.2017, klo 17:33-20:56 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kajanus (5. krs) Käsitellyt asiat 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 6/2017 64 Tarkastuslautakunta 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:12-19:28 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan

Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan Kunnanhallitus 49 24.02.2014 Kunnanvaltuusto 19 10.03.2014 Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen 19.12.2011 454 etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan 1710/10.00.01/2011

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 Laatimispvm Tarkastuslautakunta 5.12.2017 Aika 14.12.2017 klo 09:00 Paikka Osanottajat Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ (81) Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ (81) Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2017 1 (81) Aika 13.11.2017, klo 18:06-21:28 Paikka Kunnantalo, Ervastintie 2, Kirkkonummisali Käsitellyt asiat 62 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/2015 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/2015 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/2015 1 Konsernijaosto Aika 07.12.2015 klo 16:00-19:10 Paikka Kunnantalo, kokoustila Kajanus, Ervastintie 2, Kirkkonummi Läsnäolijat Harinen Ari puheenjohtaja Sjölund Thorolf

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.09.2017 16:30-16:37 Paikka Ruoveden kunnantalon kahvihuone Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 42 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Valmistelu: kunnanjohtaja Tarmo Aarnio

Valmistelu: kunnanjohtaja Tarmo Aarnio Kunnanhallitus 70..05 Kunnanhallitus 80.0.06 Rakennusjärjestyksen uusiminen, väliraportti 605/00.0.0/0 Kunnanhallitus..05 70 Kunnanhallitus päätti..05 6 ehdottaa kunnanvaltuustolle että kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikan lautakunta päättää

Yhdyskuntatekniikan lautakunta päättää Yhdyskuntatekniikan lautakunta 60 25.08.2016 Kunnanhallitus 269 12.09.2016 Kunnan lausunto HSL- kuntayhtymän alustavasta toiminta- ja taloussuunnitelmasta 538/08.01.00/2014 Yhdyskuntatekniikan lautakunta

Lisätiedot

20.5.2013. Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta.

20.5.2013. Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. 3..03 tiedote (6) 0.5.03 Ennakkotiedot Kirkkonummen kunnanhallituksen päätöksistä 0.5.03 tiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset

Lisätiedot

Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu. Kärkkäinen Eero jäsen

Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu. Kärkkäinen Eero jäsen Esityslista 2/2016 1 Aika 11.04.2016 klo 14:30 Paikka Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu Lisätietoja Osallistujat Huusko Anu puheenjohtaja Isoniemi

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Minutes 1/ (15) Kuntakehitysjaosto

Kirkkonummen kunta Minutes 1/ (15) Kuntakehitysjaosto Kirkkonummen kunta Minutes 1/2017 1 (15) Meeting 16.08.2017, klo 17:24-21:32 date Meeting Kokoushuone Kajanus (5. krs) location Meeting topics 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Nuorisolautakunta 3 5.03.07 Kunnanhallitus 5 7.03.07 Kunnanhallitus 55 0.05.07 Kunnanvaltuusto 56 9.05.07 Nuorisovaltuuston perustaminen 4/.05.00/07 Nuorisolautakunta 5.03.07 3 Kuntalaki (40/05) velvoittaa

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

Ely-keskuksen kirje Uudenmaan alueen kunnille

Ely-keskuksen kirje Uudenmaan alueen kunnille Perusturvalautakunta 37 30.03.2017 Kunnanhallitus 131 10.04.2017 Uudenmaan ELY-keskuksen pyyntö pakolaisten kuntapaikkojen käsittelystä kunnanhallituksissa ja valtuustoissa (kv) 146/04.03.01/2016 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot