Potilastietojärjestelmien käyttöoikeuksien ja käyttäjätunnusten määrittely ja tekeminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Potilastietojärjestelmien käyttöoikeuksien ja käyttäjätunnusten määrittely ja tekeminen"

Transkriptio

1 Ohje (5) Potilastietojärjestelmien käyttöoikeuksien ja käyttäjätunnusten määrittely ja tekeminen 1. Yleistä 1.1 Perusperiaatteet Hyvä tiedonhallintatavan ja henkilötietojen suojaamisen edellyttämien potilastietojen tarpeellisuus-, virheettömyys- ja käyttötarkoitussidonnaisuusvaatimusten noudattaminen, valvonta ja suojaamisesta huolehtiminen edellyttää eri järjestelmiin käyttöoikeuksien asianmukaista määrittelyä ja käytön valvontamahdollisuutta. Käyttöoikeudet ja niiden sisältö on määriteltävä henkilötasolla, samoin käyttöoikeuksien myöntämis- ja päivittämisvastuut eri järjestelmiin. PPSHP:n potilastietojärjestelmien ja niiden osarekistereiden käyttäjät on määriteltävä: kenellä on oikeus myöntää käyttöoikeuksia, kenellä on oikeus tehdä ja päivittää käyttöoikeuksia, kenellä on oikeus käyttää ko. tietojärjestelmiä, tieto käyttöoikeuksien sisällöstä/laajuudesta, määräaikaisessa tehtävässä oleville käyttöoikeuksien päättymisaika. Johtajaylilääkärin tehtävänä on potilasrekisterin vastuuhenkilönä luoda koko sairaanhoitopiiriä koskevat yhteiset linjat potilastietojärjestelmien käyttämiselle. Tässä ohjeessa kuvataan potilastietojärjestelmien käyttöoikeuksien määrittelyn sekä käyttäjätunnusten tekemisen periaatteet Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Kaikkien potilastietojärjestelmien henkilökohtaiset käyttöoikeudet määrittelee ja myöntää esimies. Pääperiaate on, että myöntäjä (päättäjä) voi määritellä työntekijälle enintään yhtä laajat tai suppeammat oikeudet, kuin hänellä itsellään on. Käyttöoikeuksien määrittelyn on aina perustuttava työtehtävään ja työrooliin (esim. sairaanhoitaja sairaanhoitajan tehtävässä tai opiskelija sairaanhoitajan tehtävässä) sekä työroolin kestoon. Työtehtävän päätyttyä käyttöoikeudet on poistettava välittömästi. Käyttöoikeuksien tekijä liittää käyttäjätunnukseen ne oikeudet, jotka päättäjä on määritellyt. Vastuualueen johtajan on huolehdittava, että yksiköissä on nimetyt käyttäjätunnusten tekijät ja päivittäjät ja heillä sijaiset, joilla on oltava vastaavat käyttöoikeudet. Molempien osaamisesta käyttäjätunnusten tekemiseen on huolehdittava. Tietohallinto ei tee Esko- ja Oberon potilastietojärjestelmien käyttäjätunnuksia eikä päivitä käyttöoikeuksia.

2 Ohje (5) 2. Esko-potilastietojärjestelmä 2.1 Työntekijän käyttäjätunnus ja käyttöoikeudet Esko-potilastietojärjestelmään kuuluvat: Potilaskertomus; Lääkehoito; Lähete ja palauteosio; Hoitosuunnitelma; Informointi, kielto, suostumus; Anestesiaosio (Antti); Leikkaus- ja toiminnanohjaus (Lesu); Riskit ja diagnoosit (DGRT); Fysiologiset mittaukset; Kuntaesko (alueelliset palvelut). Esko- ja Oberon-käyttäjätunnusten on oltava yhdenmukaisia ja ne ovat aina henkilökohtaisia (tunnus 8 merkkiä, 6 mrk sukunimestä + 2 mrk etunimestä, tai 5 + 3, tai 4 + 4). Tunnuksiin ja salasanoihin ei saa kirjoittaa ääkkösiä, vaan ne tulee korvata a- tai o -kirjaimilla. Käyttöoikeuksien myöntäminen, tekeminen ja päivittäminen on hajautettu potilastietoja käsitteleviin yksiköihin. Esko-potilastietojärjestelmän käyttäjätunnusten tekeminen on vastuutettu seuraavasti: OYS:n klinikkasihteeri: lääkärit, lääketieteen opiskelijat ja muut lääkäreiden alaisuudessa toimivat sekä osastonhoitajat. o Jos työntekijä työskentelee sekä OYS:ssa että Oulaskankaan sairaalassa, OYS:n klinikkasihteeri tekee ja päivittää molemmat. Oulaskankaan hallinnon toimistosihteeri ja virka-ajan ulkopuolella päivystyspoliklinikan toimistosihteeri: lääkärit. Visalan sairaalan akuuttiosaston osastonsihteeri: lääkärit. Kehitysvammahuollon arkiston toimistosihteeri: lääkärit. PPSHP:n osastonhoitajat ja virka-ajan ulkopuolella yksikön nimetty vastuuhoitaja: omat alaiset tehtävänimikkeestä riippumatta. Erityistyöntekijöiden ja muiden kuin suoranaisesti potilaan hoitoon osallistuvien yksiköiden esimiehet: omat alaiset (esimerkiksi arkistopalvelupäällikkö alaisilleen). 2.2 Tutkijan käyttäjätunnus ja käyttöoikeudet Työsuhteessa PPSHP:iin oleva tutkija (sisäinen) Tutkimusluvan antaja (johtajaylilääkäri/hallintoylihoitaja/tulosyksikön- /vastuualueenjohtaja/ylihoitaja) päättää myös tutkijan käyttöoikeuksista. Esko-potilastietojärjestelmässä on tutkimustyötä varten syykoodi T, jota tutkijan tulee käyttää tutkimustyötä tehdessään. Työn ohessa tutkimustyötä tekevän tutkijan tulee toimittaa arkistopalvelupäällikölle paperikopio tutkimusluvasta ja luettelo tutkittavista potilaista. Työntekijä tekee tutkimustyötä Eskopotilastietojärjestelmässä omilla henkilökohtaisilla tunnuksillaan. Mikäli

3 Ohje (5) PPSHP:n ulkopuolinen tutkija (ulkoinen) 2.3 Opiskelijan käyttäjätunnus ja käyttöoikeudet Opiskelija opiskelijan roolissa Opiskelija tutkijan roolissa Opiskelija työntekijän roolissa (sisäinen) tutkijan käyttöoikeudet eivät riitä tutkimustyön tekemiseen, arkistopalvelupäällikkö päivittää tutkimusluvan mukaiset oikeudet. Vain tutkimustyötä PPSHP:ssä tekevä ulkopuolinen tutkija täyttää klinikkahallinnossa tai arkistopalvelupäällikön kanssa käyttäjäsitoumuksen ja käyttöoikeuslomakkeen (kopiot klinikkahallintoon/arkistopalvelupäällikölle). Mahdollinen muualta saatu tutkimuslupa, eettisen toimikunnan lausunto sekä luettelo tutkittavista potilaista ja em. lomakkeet toimitetaan johtajaylilääkärille, joka antaa suostumuksen tutkimuksen tekemiseen. Arkistopalvelupäällikkö tai hänen sijaisensa sekä antaa Tutkijakirjautumistunnukset PPSHP:n tietoverkkoon ja tekee käyttäjätunnukset Esko-potilastietojärjestelmään. Tunnushakemus on toimitettava vähintään viikkoa ennen tutkimustyön aloittamista. Klinikkasihteeri tekee lääketieteen opiskelijoille 3. vuosikurssin alussa henkilökohtaiset Esko-potilastietojärjestelmän käyttäjätunnukset konsultaatioikeuksilla lukuvuodeksi kerrallaan ( ) Käyttöoikeudet aktivoidaan syyslukukauden alkaessa. Klinikkasihteeri päivittää tarvittaessa lääketieteen opiskelijan Eskopotilastietojärjestelmän käyttöoikeuksia syventäviin opintoihin ja pistesuorituspotilaisiin liittyvien tutkimusten osalta. Hoitotyön opiskelijoiden henkilökohtaiset potilastietojärjestelmän käyttäjätunnukset tekee PPSHP:n opetuskoordinaattori. Mikäli lääketieteen opiskelija osallistuu opiskelun ohella lääketieteelliseen tutkimukseen, hän toimittaa tutkimusluvan ja listan tutkittavista potilaista arkistopalvelupäällikölle, joka päivittää käyttöoikeudet tutkimusluvan mukaisiksi enintään tutkimuksen keston ajaksi. Kun lääketieteen opiskelija tekee sijaisuuksia amanuenssina, klinikkasihteeri päivittää tarvittaessa hänen käyttäjätunnuksensa voimassaoloaikaa. Lääketieteen opiskelijan toimiessa hoitotyössä, osastonhoitaja päivittää hänen käyttöoikeutensa työtehtävän mukaiseksi määräajaksi, jonka jälkeen klinikkasihteeri palauttaa opiskelija-käyttöoikeudet. Hoitoalan opiskelijan toimiessa sijaisena, osastonsihteeri tekee tai päivittää tarvittaessa tunnukset. Erityistyöntekijän sijaisuuksissa esimies huolehtii tunnusten tekemisestä.

4 Ohje (5) 3. Oberon potilashallinnon tietojärjestelmän käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet 4. Diagnostiset tutkimukset, nearis o Käyttöoikeuksien tekijä liittää käyttäjätunnukseen ne oikeudet, jotka päättäjä on määritellyt. o Klinikkasihteeri: Oberon -käyttöoikeudet lääkäreille. o Osastonhoitaja: määrittelee ja tekee käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet alaiselleen. o Erityistyöntekijöiden ja muiden kuin suoranaisesti potilaan hoitoon osallistuvien yksiköiden esimiehet: omat alaiset. o Potilas- ja kuntalaskutusyksikkö: tarvittaessa potilaslaskutuksen käsittelyoikeudet (laskutustunnus). Pääsääntöisesti nearis-käyttöoikeudet tulevat Esko-potilastietojärjestelmän käyttäjätunnusten ja käyttöoikeuksien myöntämisen yhteydessä. 4.1 Työntekijä tai opiskelija diagnostisten tutkimusten tilaajana nearis-sovellusta käytetään Eskon kautta niissä yksiköissä, jotka tilaavat tutkimuksia. Jos työntekijä tai opiskelija tarvitsee peruskäyttäjää laajemmat käyttöoikeudet, esimiehen on tehtävä päivitystilaus järjestelmäpalvelujen nearis-pääkäyttäjille. 4.2 Työntekijä tai opiskelija diagnostisten tutkimusten tekijänä 4.3 Tutkijan käyttäjätunnus ja käyttöoikeudet Työsuhteessa PPSHP:iin oleva tutkija PPSHP:n ulkopuolinen tutkija Diagnostisia tutkimuksia tekevien yksiköiden työntekijät tai opiskelijat käyttävät pääsääntöisesti suoraan nearis-sovellusta. Esimiehen on tehtävä tilaus käyttöoikeuksien laajentamisesta järjestelmän pääkäyttäjille. Tutkijan käyttöoikeuksista päättää esimies tai johtajaylilääkäri eettisen toimikunnan lausunnon perusteella. nearisissa on tutkimustyötä varten syykoodi Tieteellinen tutkimus, jota tutkijan tulee käyttää tutkimustyötä tehdessään. Tutkija käyttää omia nearis- ja neapacs-tunnuksiaan. Mikäli tutkija tarvitsee tunnukset myös TutkimusPACS:iin, järjestelmän pääkäyttäjät tekevät tutkimusluvan mukaiset käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet. Vain tutkimustyötä PPSHP:ssä tekevä tutkija täyttää klinikkahallinnossa tai arkistopalvelupäällikön kanssa käyttäjäsitoumuksen ja käyttöoikeuslomakkeen (kopiot klinikkahallintoon/arkistopalvelupäällikölle).

5 Ohje (5) 5. Effector Apuvälinepalvelut - järjestelmä Mahdollinen muualta saatu tutkimuslupa, eettisen toimikunnan lausunto, luettelo tutkittavista potilaista ja em. lomakkeet toimitetaan johtajaylilääkärille, joka antaa suostumuksen tutkimuksen tekemiseen. Mikäli tutkijalle tehdään Esko-käyttäjätunnukset, tutkija voi käyttää nearissovellusta Eskon kautta. Jos tutkija tarvitsee peruskäyttäjää laajemmat käyttöoikeudet, arkistopalvelupäällikkö toimittaa tutkimusluvan mukaisen pyynnön pääkäyttäjille. Effector Apuvälinepalvelut on apuvälinepalveluiden hallintajärjestelmä. Esimies määrittelee sekä työntekijän että opiskelijan käyttöoikeuden laajuuden ja voimassaoloajan. Pääkäyttäjä tekee tunnukset esimiehen tilauksesta. Tutkijoiden käyttäjätunnusten ja käyttöoikeuksien myöntämisessä noudatetaan Esko-potilastietojärjestelmässä kuvattua mukaista menettelyä. 6. Muut potilastietojärjestelmät 7. Muuta Noudatetaan kohdassa 1. kuvattuja perusperiaatteita ja sovelletaan luvun 2. menettelyjä. Tällä ohjeella kumotaan ja korvataan hallintokeskuksen tiedote 16/2009. Tietohallinto antaa erillisen ohjeen tietoverkon kirjautumistunnuksista. Aino-Liisa Oukka Johtajaylilääkäri Pirjo Karhunen Arkistopäällikkö, tietosuojavastaava

Tietosuojavastaavan rooli lokivalvonnassa

Tietosuojavastaavan rooli lokivalvonnassa 1 Tietosuojavastaavan rooli lokivalvonnassa Atk-päivät Jyväskylä 26. 27.5.2009 Helena Eronen arkistotoimen johtaja/tietosuojavastaava PPSHP Tietosuojavastaava 2 Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN JOHTAJAYLILÄÄKÄRIN 2/2015 1 (5) SAIRAANHOITOPIIRI Yhtymähallinto 26.1.2015

HELSINGIN JA UUDENMAAN JOHTAJAYLILÄÄKÄRIN 2/2015 1 (5) SAIRAANHOITOPIIRI Yhtymähallinto 26.1.2015 HELSINGIN JA UUDENMAAN JOHTAJAYLILÄÄKÄRIN 2/2015 1 (5) OPINNÄYTETYÖN TUTKIMUSLUPA 1 Ohjeen sovellusala 2 Tutkimusluvan hakeminen opinnäytetyölle Opinnäytetyöllä tarkoitetaan tässä yhteydessä ammattikorkeakouluissa

Lisätiedot

Oheistusta selkeyttävä prosessikuvaus on liitteessä 2.

Oheistusta selkeyttävä prosessikuvaus on liitteessä 2. HELSINGIN JA UUDENMAAN JOHTAJAYLILÄÄKÄRIN 1/2010 1 (5) OPINNÄYTETYÖN TUTKIMUSLUPA 1 Ohjeen sovellusala 2 Tutkimusluvan hakeminen opinnäytetyölle Opinnäytetyöllä tarkoitetaan tässä yhteydessä ammattikorkeakouluissa

Lisätiedot

Tehtävät henkilöstö- ja yksikkömuutoksissa

Tehtävät henkilöstö- ja yksikkömuutoksissa Tehtävät henkilöstö- ja yksikkömuutoksissa Hyväksytty xx.xx.2014 Sisällysluettelo 1. Henkilöstömuutokset... 1 1.1. Irtisanoutuminen tai määräaikaisen työsuhteen päättyminen... 1 1.2. Pitkäaikainen poissaolo,

Lisätiedot

Peltolantie 2 D, Vantaa puh.(09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää)

Peltolantie 2 D, Vantaa puh.(09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää) Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan terveyskeskus Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa puh.(09) 83911 2. Osarekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö vastuuhenkilö yhteyshenkilö ja yhteystiedot:

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa toteutettavat tutkimukset ja selvitykset sekä niiden lupamenettely

Tampereen kaupungissa toteutettavat tutkimukset ja selvitykset sekä niiden lupamenettely Konsernimääräys 1 (6) Tampereen kaupungissa toteutettavat tutkimukset ja selvitykset sekä niiden lupamenettely 1 Lähtökohdat... 1 2 Tutkimuslupamenettely ja tutkimuksen valmistuminen... 2 2.1 Tutkimusluvan

Lisätiedot

Käyttöoikeuksien hallinta Kenelle käyttöoikeudet annetaan?

Käyttöoikeuksien hallinta Kenelle käyttöoikeudet annetaan? POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Käyttöoikeuksien hallinta Kenelle käyttöoikeudet annetaan? Terveydenhuollon atk-päivät, Tampere 25.-26.5.2010 Helena Eronen arkistotoimen johtaja PPSHP/Hallintokeskus/Asiakirjahallinto

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

2. REKISTERINPITÄJÄ Nimi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

2. REKISTERINPITÄJÄ Nimi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri Rekisteriseloste 1 (5) 1. REKISTERIN NIMI Potilasrekisteri 2. REKISTERINPITÄJÄ Nimi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri Käyntiosoite Postiosoite Puhelinvaihde (08) 315 2011 3. REKISTERIASIOIDEN VASTUUHENKILÖ

Lisätiedot

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: , päivitetty

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: , päivitetty Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: 6.11.2007, päivitetty 19.4.2017 1. Rekisterin nimi Efecte-tietohallintoratkaisut (IT Asset Management ja Help

Lisätiedot

Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot HetiL 10 että rekisteröidyille annettava informaatio henkilötietojen käsittelystä 24.

Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot HetiL 10 että rekisteröidyille annettava informaatio henkilötietojen käsittelystä 24. TIETOSUOJASELOSTE - Keski-Pohjanmaan alueen yhteinen potilasrekisteri Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot HetiL 10 että rekisteröidyille annettava

Lisätiedot

Tampereen kaupunkia koskevat tutkimukset ja selvitykset sekä niiden lupamenettely

Tampereen kaupunkia koskevat tutkimukset ja selvitykset sekä niiden lupamenettely Konsernimääräys 1 (6) Tampereen kaupunkia koskevat tutkimukset ja selvitykset sekä niiden lupamenettely 1 Lähtökohdat... 1 2 Tutkimuslupamenettely ja tutkimuksen valmistuminen... 2 2.1 Tutkimusluvan hakeminen...2

Lisätiedot

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm:

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: 6.4.2017 1. Rekisterin nimi HRM lomien ja cv-tietojen tallennusohjelma 2. Rekisterinpitäjä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka REKISTERISELOSTE Pro-Wellness-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3.

SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka REKISTERISELOSTE Pro-Wellness-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3. Pro-Wellness-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3.2015 Sivu 1/5 1 Rekisterin nimi 2 Rekisterinpitäjä ProWellness-potilastietojärjestelmä/ SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos

Lisätiedot

Hakemuksen saapumispvm (opetusylihoitaja täyttää): Tutkija täyttää: Tutkimuksen nimi: Tutkimuksen tekijä /-t: Tutkimus:

Hakemuksen saapumispvm (opetusylihoitaja täyttää): Tutkija täyttää: Tutkimuksen nimi: Tutkimuksen tekijä /-t: Tutkimus: TUTKIMUSLUPAHAKEMUS 2013 1 (5) SOSIAALI- JA TERVEYSALAN TUTKIMUSLUPAHAKEMUS Ylemmät korkeakoulututkinnot ja (YAMK, pro gradu, lisensiaatti, väitöskirja jne.) Hakemuksen saapumispvm (opetusylihoitaja täyttää):

Lisätiedot

Mitä työnantaja odottaa nuorelta tutkijalta?

Mitä työnantaja odottaa nuorelta tutkijalta? Mitä työnantaja odottaa nuorelta tutkijalta? Naantali 26.4.2012 Jussi Mertsola Ylilääkäri Lastenklinikka, TYKS Lastenklinikka 2011 Tutkimusprojekteja 94 Tutkimushenkilöstöä 95, 312 palvelujaksoa Tutkijoita

Lisätiedot

ESKO sovelluskokonaisuus ja toimiva sähköinen potilaskertomus

ESKO sovelluskokonaisuus ja toimiva sähköinen potilaskertomus ESKO sovelluskokonaisuus ja toimiva sähköinen potilaskertomus Asiantuntijalääkäri III Valtakunnallinen hoitoketjuseminaari Pohto Aiheita: v 3.0 ESKO kartalla, PPSHP:ssa ja OYS:ssa ESKO sovelluskokonaisuus

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Rekisteriseloste

Naantalin kaupunki Rekisteriseloste Naantalin kaupunki Rekisteriseloste 1. Rekisterinpitäjä Naantalin kaupunki, sosiaali- ja terveyslautakunta kirjaamo@naantali.fí 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Susanna Kekkonen Tuulensuunkatu

Lisätiedot

SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka REKISTERISELOSTE Pegasos-potilastietojärjestelmä -tietokanta Sivu 1/5

SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka REKISTERISELOSTE Pegasos-potilastietojärjestelmä -tietokanta Sivu 1/5 Pegasos-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3.2015 Sivu 1/5 1 Rekisterin nimi 2 Rekisterinpitäjä Pegasos-potilastietojärjestelmä/SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka -tietokanta SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos

Lisätiedot

Työterveyden potilastietorekisteri. Rekisterin pitäjä: Oulunkaaren kuntayhtymä Piisilta 1, Ii puh (vaihde)

Työterveyden potilastietorekisteri. Rekisterin pitäjä: Oulunkaaren kuntayhtymä Piisilta 1, Ii puh (vaihde) 1. Rekisterin nimi Työterveyden potilastietorekisteri 2. Rekisterinpitäjä, vastuuhenkilö ja tietosuojavastaava Rekisterin pitäjä: Oulunkaaren kuntayhtymä Piisilta 1, 90100 Ii puh. 08 5875 6100 (vaihde)

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 TALOUS- JA SUUNNITTELUKESKUS Tietotekniikkaosasto 13.11.2012

HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 TALOUS- JA SUUNNITTELUKESKUS Tietotekniikkaosasto 13.11.2012 HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 13.11.2012 HELMI-EXTRANET-KÄYTTÖPOLITIIKKA SISÄLTÖ 1 Extranet-tunnuksen käyttöpolitiikka 2 Käyttäjätunnusten myöntöperusteet 3 Salasanat Käyttäjätunnuksen hyväksyttävä

Lisätiedot

SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka REKISTERISELOSTE Pegasos-potilastietojärjestelmä -tietokanta Työterveyshuolto 18.3.

SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka REKISTERISELOSTE Pegasos-potilastietojärjestelmä -tietokanta Työterveyshuolto 18.3. Työterveyshuolto 18.3.2015 Sivu 1/5 1 Rekisterin nimi Pegasos-potilastietojärjestelmä/ SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka tietokanta, työterveyshuolto 2 Rekisterinpitäjä SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos

Lisätiedot

Rekisteriseloste Sosiaali- ja terveystoimi Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24

Rekisteriseloste Sosiaali- ja terveystoimi Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 1 TORNION KAUPUNKI Rekisteriseloste Sosiaali- ja terveystoimi Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Potilastiedote terveydenhuollon rekisteristä 1. Rekisterinpitäjä Nimi Tornion kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

Tietosuojaseloste/Rekisterinpitäjän informointi rekisteröidylle

Tietosuojaseloste/Rekisterinpitäjän informointi rekisteröidylle Tietosuojaseloste/Rekisterinpitäjän informointi rekisteröidylle Tämä seloste on osa EU:n tietosuojaasetuksen (EU) 2016/679 edellyttämiä informointi ja osoitusvelvoitteita. Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: päivitetty

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: päivitetty Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: 12.4.2017 päivitetty 19.12.2017 1. Rekisterin nimi Secapp-turvallisuus- ja viestintäjärjestelmä 2. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 1(6) Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 3 luku Henkilöstöorganisaatio 9 Henkilöstöorganisaatio

Lisätiedot

Laitepassikoulutukset käytännössä

Laitepassikoulutukset käytännössä Laitepassikoulutukset käytännössä Turun kaupunki, Sairaalapalvelut, Kuntouttava osastoryhmä Hoitotyön asiantuntija Emmi Kleemola / 13.6.2019 Laitepassi LOVe Esimiesten tarkistuslista Hyvinvointitoimialalla

Lisätiedot

Alueellisen erikoissairaanhoidon tulosalueen toimintasääntö

Alueellisen erikoissairaanhoidon tulosalueen toimintasääntö Alueellisen erikoissairaanhoidon tulosalueen toimintasääntö Johtokunta on hyväksynyt tämän toimintasäännön 4.12.2013 ja se on voimassa 1.1.2014 alkaen. Lisäykset (kursivoituna) johtokunta 5.2.2014 YLEISET

Lisätiedot

POTILASTIETOVERKKOTUNNUKSET (työasematunnukset ja Mediatri) PKSSK:n ja perusterveydenhuollon harjoitteluun meneville 5.8.2014 5.8.

POTILASTIETOVERKKOTUNNUKSET (työasematunnukset ja Mediatri) PKSSK:n ja perusterveydenhuollon harjoitteluun meneville 5.8.2014 5.8. 1 POTILASTIETOVERKKOTUNNUKSET (työasematunnukset ja Mediatri) PKSSK:n ja perusterveydenhuollon harjoitteluun meneville POTILASTIETOVERKKOTUNNUKSET - tunnuksiin liittyvät infot oppilaitoksella harjoitteluinfoissa

Lisätiedot

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: , päivitetty

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: , päivitetty Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: 17.12.2013, päivitetty 26.4.2017 1. Rekisterin nimi Optima verkko-oppimisympäristö 2. Rekisterinpitäjä Jyväskylän

Lisätiedot

ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012

ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012 ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012 SISÄLLYS Johdanto... 1 Uuden ARVI -tunnuksen luominen... 2 Varmista, onko käyttäjä entuudestaan Opalusermanagerissa...

Lisätiedot

Peltolantie 2 D, Vantaa puh. (09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää)

Peltolantie 2 D, Vantaa puh. (09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää) Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa puh. (09) 83911 2. Osarekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö vastuuhenkilö yhteyshenkilö

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Rekisteriseloste

Naantalin kaupunki Rekisteriseloste Naantalin kaupunki Rekisteriseloste 1. Rekisterinpitäjä Naantalin kaupunki, sosiaali- ja terveyslautakunta kirjaamo@naantali.fi 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Virpi-Maija Kyrki Tuulensuunkatu

Lisätiedot

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja 4 04600 MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde) 019 264 5000 puhelin (vaihde) 019 264 5000

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja 4 04600 MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde) 019 264 5000 puhelin (vaihde) 019 264 5000 TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja - Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 1. Rekisterinpitäjä Mäntsälän kunta, Heikinkuja 4 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupungin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunta. Osoite: Raatihuoneenkatu 9, PL 84

Hämeenlinnan kaupungin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunta. Osoite: Raatihuoneenkatu 9, PL 84 REKISTERISELOSTE JA ASIAKKAAN INFORMOINTI Henkilötietolaki 10 ja 24 Päivitetty: 1.12.2014 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Hämeenlinnan kaupungin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunta

Lisätiedot

Liite 2 : RAFAELA -aineiston elinkaaren hallinta

Liite 2 : RAFAELA -aineiston elinkaaren hallinta RAFAELA-hoitoisuusluokitus-jär je 1 Liite 2 : RAFAELA -aineiston elinkaaren hallinta Ohje: Lomake täytetään Tilaajan toimesta ja palautetaan Toimittajalle käyttöoikeussopimuksen mukana. 1. Aineiston omistajuus

Lisätiedot

KanTa Asiakastietojen käsittely ja menettelytavat eresepti-palvelua käytettäessä

KanTa Asiakastietojen käsittely ja menettelytavat eresepti-palvelua käytettäessä Malli: Asiakastietojen käsittely 1 (7) KanTa Asiakastietojen käsittely ja menettelytavat eresepti-palvelua käytettäessä Ohje: Tämän ohjeen kohderyhmä on terveydenhuollon toimintayksikön johto. Ohje on

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta. Osoite: Raatihuoneenkatu 9, PL 84. Tietosuojavastaava Hämeenlinnan kaupungin

Hämeenlinnan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta. Osoite: Raatihuoneenkatu 9, PL 84. Tietosuojavastaava Hämeenlinnan kaupungin REKISTERISELOSTE JA ASIAKKAAN INFORMOINTI Henkilötietolaki 10 ja 24 Päivitetty: 13.9.2017 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Hämeenlinnan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta Osoite: Raatihuoneenkatu

Lisätiedot

REKISTERÖIDYN TIEDONSAANTIOIKEUDET HENKILÖTIETOLAIN MUKAAN

REKISTERÖIDYN TIEDONSAANTIOIKEUDET HENKILÖTIETOLAIN MUKAAN 27. 28.5.2002 Liite 5. REKISTERÖIDYN TIEDONSAANTIOIKEUDET HENKILÖTIETOLAIN MUKAAN YLEINEN TIEDONSAANTIOIKEUS : REKISTERISELOSTE HENKILÖKOHTAINEN TIEDONSAANTIOIKEUS: - Rekisteröityjen informointi henkilötietojensa

Lisätiedot

Organisaatiomuutokset yksityisessä terveydenhuollossa

Organisaatiomuutokset yksityisessä terveydenhuollossa Organisaatiomuutokset yksityisessä terveydenhuollossa 19.10.2017 1 Johdanto Terveydenhuollon palvelunantaja tai itsenäinen ammatinharjoittaja (IAH) vastaa potilastietojen rekisterinpitäjänä arkistoitujen

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE TIETOSUOJASELOSTE. Yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja

TIETOSUOJASELOSTE TIETOSUOJASELOSTE. Yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja TIETOSUOJASELOSTE Yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 1. Rekisterinpitäjä Puh: (02) 8800 880 2. Rekisteriasioista vastaavat henkilöt Kirsi Viskari Puh:

Lisätiedot

ACUTE OHJE Informointi, kielto ja suostumus

ACUTE OHJE Informointi, kielto ja suostumus ACUTE OHJE Informointi, kielto ja suostumus Sisällysluettelo 1 Johdanto 2 Informointi, kielto, suostumus 2.1 Informointi 2.2 Suostumus 2.3 Kielto 1 Johdanto Asiakkaan informointi, suostumus ja kieltomerkintöjä

Lisätiedot

Tampereen kaupunki TUTKIMUSLUPAHAKEMUS 1 (5) Sähköpostiosoite. Väitöskirja Lisensiaattitutkimus Pro gradu Ammatillinen opinnäytetyö Muu, mikä

Tampereen kaupunki TUTKIMUSLUPAHAKEMUS 1 (5) Sähköpostiosoite. Väitöskirja Lisensiaattitutkimus Pro gradu Ammatillinen opinnäytetyö Muu, mikä Tampereen kaupunki TUTKIMUSLUPAHAKEMUS 1 (5) 1 TUTKIMUSLUVAN HAKIJA/HAKIJAT Hakemuksen saapumispvm Sukunimi Etunimi Syntymäaika Osoite Muut tutkimuksen tekemiseen osallistuvat henkilöt Sukunimi Etunimi

Lisätiedot

Hoitotietojen väärinkäytökset ja siitä aiheutuvat seuraukset Kuntamarkkinat Sosiaali- ja terveydenhuollon hoitotietojen käytönvalvonta 12.9.

Hoitotietojen väärinkäytökset ja siitä aiheutuvat seuraukset Kuntamarkkinat Sosiaali- ja terveydenhuollon hoitotietojen käytönvalvonta 12.9. POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Hoitotietojen väärinkäytökset ja siitä aiheutuvat seuraukset Kuntamarkkinat Sosiaali- ja terveydenhuollon hoitotietojen käytönvalvonta 12.9.2012 Helena Eronen arkistotoimen

Lisätiedot

1. Terveydenhuollon toimintayksikkö. HammasOskari Oy, Liesikuja 4A, Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö

1. Terveydenhuollon toimintayksikkö. HammasOskari Oy, Liesikuja 4A, Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö Tietosuojaseloste 1. Terveydenhuollon toimintayksikkö HammasOskari Oy, Liesikuja 4A, 01600 HammasOskari Oy:n potilasrekisteri on sen toimintayksikössä käytössä niiden terveyshuollon ammattihenkilöiden

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja

TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Sivu 1 / 5 TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 Päivitys: 20.1.2017 1. Rekisterinpitäjä Caritas Lääkärit Oy 2a. Rekisteriasioista vastaava

Lisätiedot

Rekisteriseloste, Espoon kaupunki

Rekisteriseloste, Espoon kaupunki Tietosuojaseloste 1 (5) Rekisteriseloste, Espoon kaupunki 1. Rekisterin nimi Kulunvalvonnan ja työajan seurantarekisteri Esmikko työajanseuranta- ja kulunvalvontajärjestelmä Esgraf-valvontasovellus 2.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Opetusvirasto

HELSINGIN KAUPUNKI Opetusvirasto REKISTERISELOSTE SISÄLTÖ 1 REKISTERIN NIMI 2 REKISTERINPITÄJÄ 3 REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4 REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ 5 REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS 6 REKISTERIN PITÄMISEN PERUSTE 7 REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ

Lisätiedot

Tämä on Kuopion Hammaskulma OY:n EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Tämä on Kuopion Hammaskulma OY:n EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Rekisteriseloste Tämä on Kuopion Hammaskulma OY:n EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. 1 Rekisterinpitäjä Kuopion Hammaskulma Oy Puijonkatu 35 70100 Kuopio

Lisätiedot

Palvelutarpeen arvioinnin rekisteri

Palvelutarpeen arvioinnin rekisteri Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelut: perhepalvelujen johtaja

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 1. Rekisterin nimi Potilasrekisteri 2. Rekisterin pitäjä Nimi Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite Osoite Mariankatu 16 20 67200 Kokkola Puhelinvaihde (06) 8264111 3. Rekisterin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5)

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) Laatimispäivä/Päivityspäivä 24.8.2016 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. nimi 2. pitäjä 3. vastuuhenkilö 4.

Lisätiedot

Omasote rekisteriseloste

Omasote rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Rekisteriseloste 1.10.2017 Omasote rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Rekisteriseloste 1.10.2017 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN

Lisätiedot

9. ASIAKASTIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAISET HENKILÖTIETOJEN LUOVUTUKSET

9. ASIAKASTIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAISET HENKILÖTIETOJEN LUOVUTUKSET ALAVUDEN KAUPUNKI / SIVISTYSRYHMÄ REKISTERISELOSTE ALAVUDEN YLÄASTEEN OPETTAJA- JA OPPILASREKISTERI Laatimispäivä: 16.2.2010 SISÄLTÖ: 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ

Lisätiedot

Hoitotietojen käytön lokivalvonnan vaatimuksia 12.9.2012

Hoitotietojen käytön lokivalvonnan vaatimuksia 12.9.2012 Hoitotietojen käytön lokivalvonnan vaatimuksia 12.9.2012 Potilastietojen käyttö ja luovutus Henkilötietolaissa (22.4.1999/523) Rekisterinpitäjän velvollisuus suojata henkilörekistereitä riittävin teknisin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5)

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) SL 33 Rekisteriseloste Henkilörekisteri 15.7.2013 HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) Laatimispäivä/Päivityspäivä 26.5.2014 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa

Lisätiedot

Lakisääteisen eettisen toimikunnan tehtävät alueellinen yhteistyö

Lakisääteisen eettisen toimikunnan tehtävät alueellinen yhteistyö Lakisääteisen eettisen toimikunnan tehtävät alueellinen yhteistyö Tapani Keränen Itä-Suomen yliopisto; Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, tutkimusyksikkö ja eettinen toimikunta 21.3.2012 1 Alueelliset eettiset

Lisätiedot

1. Rekisterin nimi Kunnan alueelle sijoitettujen lasten valvontarekisteri. Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja PL ESPOON KAUPUNKI

1. Rekisterin nimi Kunnan alueelle sijoitettujen lasten valvontarekisteri. Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja PL ESPOON KAUPUNKI TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Laatimispäivä: 20.12.2016 REKISTERITIEDOT 1. Rekisterin nimi Kunnan alueelle sijoitettujen lasten valvontarekisteri 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje Emmi-sovelluksen kirjautumisohje - päivitetty 5.9.2017- Sisällys 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta... 2 2. Yleistä PPSHP tunnuspalvelusta... 2 3. Yleistä tunnuksen hallinnasta... 2 4. Tunnuksen luominen...

Lisätiedot

Potilaan hoidon suunnittelu, toteutus ja arkistointi. Toiminnan tilastointi ja suunnittelu.

Potilaan hoidon suunnittelu, toteutus ja arkistointi. Toiminnan tilastointi ja suunnittelu. REKISTERISELOSTEET Koulutettu hieroja, terveydenhuollon ammattilaisena ja yrittäjänä, kerää asiakkaistaan hoidon ja asiakassuhteen kannalta olennaiset tiedot. Ammatinharjoittaja on vastuussa keräämistään

Lisätiedot

Järvenpään lasten ja nuorten lautakunta. Järvenpään kaupunki Hallintokatu 2, PL Järvenpää p. keskus

Järvenpään lasten ja nuorten lautakunta. Järvenpään kaupunki Hallintokatu 2, PL Järvenpää p. keskus 1. Rekisterinpitäjä Järvenpään lasten ja nuorten lautakunta Järvenpään kaupunki Hallintokatu 2, PL 41 04401 Järvenpää p. keskus 09 21 797 2. Osarekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Lasten

Lisätiedot

Suostumusten hallinta kansallisessa tietojärjestelmäarkkitehtuurissa

Suostumusten hallinta kansallisessa tietojärjestelmäarkkitehtuurissa Suostumusten hallinta kansallisessa tietojärjestelmäarkkitehtuurissa 30.5.2007 Maritta Korhonen 24.03.2013 1 Taustaa Sosiaali- ja terveydenhuollossa hyödynnettävälle tietoteknologialle asettaa erityisvaatimuksia

Lisätiedot

Lapsen huolto- ja tapaamisoikeuden rekisteri

Lapsen huolto- ja tapaamisoikeuden rekisteri Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesonen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5)

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) Laatimispäivä/Päivityspäivä 18.8.2016 1. nimi 2. pitäjä 3. vastuuhenkilö 4. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa 5. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE. Ostoreskontra LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ 1/5 FORSSAN AMMATTI-INSTITUUTTI FAKTIA OY. Sisältö

REKISTERISELOSTE. Ostoreskontra LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ 1/5 FORSSAN AMMATTI-INSTITUUTTI FAKTIA OY. Sisältö LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ 1/5 Sisältö REKISTERISELOSTE Ostoreskontra 1.9.2017 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ 5. REKISTERIN

Lisätiedot

Huolehdittava asia Kuka huolehtii ja miten Tarkistus Verkon käyttäjätunnus ja sähköposti

Huolehdittava asia Kuka huolehtii ja miten Tarkistus Verkon käyttäjätunnus ja sähköposti 1 (6) PALVELUSSUHTEESEEN LIITTYVÄT KÄYTTÖOIKEUS- YM. ICT-ASIAT Palvelussuhteen alkaessa Huolehdittava asia Kuka huolehtii ja miten Tarkistus Verkon käyttäjätunnus ja sähköposti Esimies tilaa IdM-järjestelmän

Lisätiedot

REKISTERINPITÄJÄN INFORMAATIO KUNTOUTUJILLE TOIMINTATERAPIA A KAARRETKOSKI OY

REKISTERINPITÄJÄN INFORMAATIO KUNTOUTUJILLE TOIMINTATERAPIA A KAARRETKOSKI OY REKISTERINPITÄJÄN INFORMAATIO KUNTOUTUJILLE TOIMINTATERAPIA A KAARRETKOSKI OY SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERIN PITÄJÄ 3.POTILASREKISTERIN VASTUUHENKILÖT 4.REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT 5.REKISTERIN

Lisätiedot

Omasote rekisteriseloste

Omasote rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Rekisteriseloste 18.6.2014 Omasote rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Rekisteriseloste 18.6.2014 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Rekisterin/palvelun nimi: Rakentamisen ja kunnossapidon palvelujen asioinnin

Lisätiedot

Kirjaaminen ja sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisissä palveluissa ja Henkilörekisterien uudistaminen

Kirjaaminen ja sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisissä palveluissa ja Henkilörekisterien uudistaminen Kirjaaminen ja sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisissä palveluissa ja Henkilörekisterien uudistaminen Sosiaali- ja Terveydenhuollon ATK-päivät 2015 Tampere Pia-Liisa Heiliö Neuvotteleva virkamies 12.5.2015

Lisätiedot

PALVELUSSUHTEESEEN LIITTYVÄT KÄYTTÖOIKEUS- YM. ICT-ASIAT. Palvelussuhteen alkaessa 1 (6)

PALVELUSSUHTEESEEN LIITTYVÄT KÄYTTÖOIKEUS- YM. ICT-ASIAT. Palvelussuhteen alkaessa 1 (6) 1 (6) PALVELUSSUHTEESEEN LIITTYVÄT KÄYTTÖOIKEUS- YM. ICT-ASIAT Palvelussuhteen alkaessa Käyttöoikeudet ja käyttäjätunnukset - Esimies tilaa työntekijälle verkon käyttäjätunnuksen ja sähköpostin KS-Tiedon

Lisätiedot

SAIRAUSLOMA. Sari Anetjärvi

SAIRAUSLOMA. Sari Anetjärvi SAIRAUSLOMA Sari Anetjärvi SAIRAUSLOMAN MYÖNTÄMINEN Sairaudesta johtuvan työkyvyttömyyden vuoksi on haettava sairauslomaa toimivaltaiselta työnantajan edustajalta. Esimies voi myöntää sairauslomaa ilman

Lisätiedot

SIPOON PALVELUTALOSÄÄTIÖ SR:N POTILASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE

SIPOON PALVELUTALOSÄÄTIÖ SR:N POTILASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE 1 SIPOON PALVELUTALOSÄÄTIÖ SR:N POTILASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE Pvm: 25.5.2018 / hg 1 REKISTERINPITÄJÄT Sipoon palvelutalosäätiön tuottamat terveyspalvelut, joissa Sipoon palvelutalosäätiö on rekisterinpitäjä:

Lisätiedot

2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö

2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö 4.3.2013 1. Rekisterinpitäjä Järvenpään kaupunki Hallintokatu 2, PL 41 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö 04401 Järvenpää Lasten ja nuorten palvelualueelle perhesosiaalityön palveluihin

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Sisältö REKISTERISELOSTE

Sisältö REKISTERISELOSTE REKISTERISELOSTE 1.8.2014 Sisältö REKISTERIN NIMI... 2 REKISTERINPITÄJÄ... 2 REKISTERIN VASTUUHENKILÖ... 2 REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ... 2 REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS... 3 REKISTERIN PITÄMISEN PERUSTE...

Lisätiedot

TUTKIMUSLUPAHAKEMUS. Sosiaali- ja terveystoimi 1 (5) 1 TUTKIMUSLUVAN HAKIJA Nimi. Osoite. Tutkimuslaitos, oppilaitos tai muu organisaatio

TUTKIMUSLUPAHAKEMUS. Sosiaali- ja terveystoimi 1 (5) 1 TUTKIMUSLUVAN HAKIJA Nimi. Osoite. Tutkimuslaitos, oppilaitos tai muu organisaatio 1 (5) Saapunut Kiertoon 1 TUTKIMUSLUVAN HAKIJA Osoite Puhelinnumero Sähköpostiosoite Suoritetut tutkinnot ja nykyinen koulutusala tai työtehtävä 2 TUTKIMUSRYHMÄN MUUT JÄSENET (tarvittaessa erillisellä

Lisätiedot

Asetuksissa määritellyt Auroran käyttäjäryhmät

Asetuksissa määritellyt Auroran käyttäjäryhmät Asetuksissa määritellyt Auroran käyttäjäryhmät (11.7.2017 /PJ) Käyttäjäryhmien tekemisestä ja niiden oikeuksista vastaa Tampereen kaupunginkirjaston verkkopäällikkö. Tunnuksista vastaavat sekä verkkopäällikkö

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla. Urho Tuominen -konserni:

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla. Urho Tuominen -konserni: Sivu 1 / 5 Tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla Urho Tuominen -konserni: 1. Rekisterinpitäjä Urho Tuominen Oy (0143919-7) (1707453-2)

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisteri- ja tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot (HetiL 10 ) että rekisteröidylle annettava informaatio henkilötietojen käsittelystä

Lisätiedot

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten 7.1.2015 alkaen käyttöönotettavaan AIPAL aikuiskoulutuksen palautejärjestelmään myönnetään käyttöoikeuksia.

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten 7.1.2015 alkaen käyttöönotettavaan AIPAL aikuiskoulutuksen palautejärjestelmään myönnetään käyttöoikeuksia. AIPAL-KÄYTTÖOHJE 7.1.2015 1(6) Näyttötutkinnon järjestäjän AIPAL-koulutustoimijan pääkäyttäjälle TERVETULOA AIPAL - KOULUTUSTOIMIJAN PÄÄKÄYTTÄJÄKSI! Tässä ohjeessa kerrotaan, miten 7.1.2015 alkaen käyttöönotettavaan

Lisätiedot

Ilmoittautumis- ja kulunseurantajärjestelmä Avohoitotalo, Oulun yliopistollinen sairaala

Ilmoittautumis- ja kulunseurantajärjestelmä Avohoitotalo, Oulun yliopistollinen sairaala POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Ilmoittautumis- ja kulunseurantajärjestelmä Avohoitotalo, Oulun yliopistollinen sairaala Terveydenhuollon ATK-päivät Lahti 24 25.05.2011 Kari Haukipuro AHT kerroksittain

Lisätiedot

Henkilötietolain (523/1999) 10 :n mukainen REKISTERISELOSTE ja 24 :n mukainen INFORMOINTI HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ

Henkilötietolain (523/1999) 10 :n mukainen REKISTERISELOSTE ja 24 :n mukainen INFORMOINTI HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ Henkilötietolain (523/1999) 10 :n mukainen REKISTERISELOSTE ja 24 :n mukainen INFORMOINTI HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ Terveydenhuollon toimintayksikössä potilailta kerättävät tiedot ja potilasasiakirjat

Lisätiedot

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: , päivitetty

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: , päivitetty Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: 16.8.2010, päivitetty 9.1.2017 1. Rekisterin nimi BasWare TEM matkanhallintajärjestelmä (Basware Travel & Expense

Lisätiedot

HAMINAKOTKA SATAMA OY:N VISY ACCESS GATE- KULUNVALVONTAOHJELMISTON REKISTERISELOSTE

HAMINAKOTKA SATAMA OY:N VISY ACCESS GATE- KULUNVALVONTAOHJELMISTON REKISTERISELOSTE REKISTERISELOSTE 1(5) HAMINAKOTKA SATAMA OY:N VISY ACCESS GATE- KULUNVALVONTAOHJELMISTON REKISTERISELOSTE Kallio Timo Turvallisuuspäällikkö puh. 020 790 8851 timo.kallio@haminakotka.fi Kosunen Kim Turvatekniikka-asiantuntija

Lisätiedot

tilanne. Pirjo Kejonen Hallintoylihoitaja PPSHP Valtuuston info

tilanne. Pirjo Kejonen Hallintoylihoitaja PPSHP Valtuuston info 14.3.2017 tilanne Pirjo Kejonen Hallintoylihoitaja PPSHP Valtuuston info 20.3.2017 Mielenterveyspalvelujen järjestelyt/ PPSHP eteläinen alue Avo-osasto Oulaskankaan sairaalaan Nuorten tukitalo (Ylivieska)

Lisätiedot

Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen rekisteriseloste

Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen rekisteriseloste Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen rekisteriseloste Johtoryhmä 7.2.2012 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA

Lisätiedot

Valvottujen tapaamisten rekisteri

Valvottujen tapaamisten rekisteri Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö vs. perhepalvelujen johtaja Anna Cantell-Forsbom

Lisätiedot

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan TIETOSUOJASELOSTE

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan TIETOSUOJASELOSTE Relipe Oy Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan Tässä selosteessa on kerrottu tietosuojalainsäädännön edellyttämät tiedot tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistasta, joka on tilitoimiston

Lisätiedot

Hämeenkyrön terveyskeskus. Yhteystiedot: Hämeenkyrön terveyskeskus Härkikuja 10 39100 Hämeenkyrö

Hämeenkyrön terveyskeskus. Yhteystiedot: Hämeenkyrön terveyskeskus Härkikuja 10 39100 Hämeenkyrö HÄMEENKYRÖN KUNTA REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Perusturva Terveyspalvelut 15.4.2014 1. Terveydenhuollon toimintayksikkö (rekisterinpitäjä) 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö Rekisteriasioiden

Lisätiedot

Potilaan hoidon suunnittelu, toteutus ja arkistointi. Toiminnan tilastointi ja suunnittelu.

Potilaan hoidon suunnittelu, toteutus ja arkistointi. Toiminnan tilastointi ja suunnittelu. REKISTERISELOSTEET Koulutettu hieroja, terveydenhuollon ammattilaisena ja yrittäjänä, kerää asiakkaistaan hoidon ja asiakassuhteen kannalta olennaiset tiedot. Ammatinharjoittaja on vastuussa keräämistään

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Sosiaali- ja terveysvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Sosiaali- ja terveysvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkir 21/2014 1 (5) Virasto 123 n henkilöt niiden vastuutahot HEL 2014-004321 T 07 00 02 Päätös Virasto päätti, että Helsingin kaupungin sosiaali- terveysvirastossa on seuraavat henkilötietolain

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Raision sosiaali- ja terveyskeskus Nallinkatu 3, Raisio

Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Raision sosiaali- ja terveyskeskus Nallinkatu 3, Raisio 1 (5) Raision kaupunki Seloste henkilötietojen käsittelystä Tietosuoja-asetus 13 ja 14 artikla 1. Rekisterinpitäjä Nimi 1. Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 2. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Lisätiedot

JIK ky.n tietosuojavastaava : Tietosuojavastaava Päivi Kupila Pappilantie 2, Ilmajoki Puh Sähköposti:

JIK ky.n tietosuojavastaava : Tietosuojavastaava Päivi Kupila Pappilantie 2, Ilmajoki Puh Sähköposti: Rekisteriseloste Tämä on Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen aktiklan 13 mukainen henkilötietoihin liittyvä rekisteriseloste, jolla täytetään asetukseen pohjautuva tiedonantovelvollisuus. 1.

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

WINHIT OMAVALVONTA. Omavalvonnan käyttöliittymän ja seurantalokin ohjekirja

WINHIT OMAVALVONTA. Omavalvonnan käyttöliittymän ja seurantalokin ohjekirja WINHIT OMAVALVONTA Omavalvonnan käyttöliittymän ja seurantalokin ohjekirja 2015 2 / 8 SISÄLLYSLUETTELO 1. POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖLOKI... 3 1.1. YKSITYISEN TERVEYDENHUOLLON OMAVALVONTA... 3 1.2.

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUKSIEN HAKU- JA MYÖNTÖPROSESSI

KÄYTTÖVALTUUKSIEN HAKU- JA MYÖNTÖPROSESSI KÄYTTÖVALTUUKSIEN HAKU- JA MYÖNTÖPROSESSI Maaseutuviraston Mavi Hd (Iacstuki) vastaa maataloushallinnon sovellusten käyttövaltuuksien myönnöstä ja toteutuksesta Sovellukset, joiden oikeuksia tehdään Mavissa

Lisätiedot

ASIAKKAAN ASIAKIRJATIETOJEN KÄSITTELY JA ARKISTOINTI

ASIAKKAAN ASIAKIRJATIETOJEN KÄSITTELY JA ARKISTOINTI 2018 ASIAKKAAN ASIAKIRJATIETOJEN AUTISMISÄÄTIÖ Anssi Tuomi, tietosuojavastaava AUTISMISÄÄTIÖ Tietosuojaryhmä 2018 Autismisäätiö, tietosuojaryhmä 1(4) SISÄLLYSLUETTELO 1. Mihin tarkoitukseen Autismisäätiö

Lisätiedot

Asiakas- ja potilastietojärjestelmien käyttäjärekisterin rekisteri- ja

Asiakas- ja potilastietojärjestelmien käyttäjärekisterin rekisteri- ja Asiakas- ja potilastietojärjestelmien käyttäjärekisterin rekisteri- ja tietosuojaseloste Versiot Laadittu Hyväksytty Hyväksyjä 1 12.3.2014 2 17.02.2016 Johtoryhmä 1 REKISTERIN NIMI REKISTERIN PITÄJÄ ASIAKAS-

Lisätiedot