MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS"

Transkriptio

1 KITEEN KAUPUNKI MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS Kaava-alueen ohjeellinen rajaus on osoitettu punaisella katkoviivalla (pohjakuva MML2016).

2 Sisältö 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Asemakaava Asemakaavan toteuttaminen LÄHTÖKOHDAT Selvitys kaava-alueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Ympäristön häiriötekijät Maanomistus Suunnittelutilanne Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Maakuntakaava Yleiskaava Asemakaava Rakennusjärjestys Rakennuskielto Pohjakartta Muut suunnitelmat, selvitykset ja päätökset ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Viranomaisyhteistyö Asemakaavamuutoksen tavoitteet ja perustelut ASEMAKAAVAMUUTOKSEN KUVAUS Kaavan rakenne Mitoitus Aluevaraukset Muut merkinnät Kaavan vaikutukset Vaikutukset ihmisten elinympäristöön Vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen Vaikutukset elinkeinoelämän toimintaedellytyksiin Vaikutukset luontoon, luonnonympäristöön ja maisemaan Vaikutukset kulttuuriympäristöön Vaikutukset liikenteen ja teknisen huollon järjestämiseen ASEMAKAAVAN TOTEUTUS LIITTEET LIITE 1 LIITE 2 LIITE 3 LIITE 4 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Vastineluettelo Poistuva asemakaava Seurantalomake, lisätään ehdotusvaiheessa

3 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 3/ Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee Kiteen kaupungin Selkuen (1) kaupunginosan kortteleita 58, 98, 107 ja 1059, Olkonkallion (2) kaupunginosan korttelin 2036 osaa sekä virkistys-, liikenne- ja katualueen osia. Asemakaavan muutoksella muodostuu Kiteen kaupungin Selkuen (1) kaupunginosan korttelit sekä virkistys-, liikenne-, erityis- ja katualueita Selkuen (1) ja Olkonkallion (2) kaupunginosissa. Kaava-alueen pinta-ala on m 2. Asemakaavan selostus koskee päivättyä asemakaavakarttaa. 1.2 Kaava-alueen sijainti Kaava-alue sijaitsee noin kilometri itään Kiteen keskustasta. Kaava-alue sijoittuu Savikontien pohjoispuolelle, Kiteen kirkon läheisyyteen. Kaava-alueella sijaitsee meijerin alue toimintoineen, asuinkerrostalo, uimaranta, vedenottamo sekä puistoalueita ja venevalkama. Kaavaalue sijoittuu kaupunginosan 1 Selkue ja 2 Olkonkallio alueille. Kaava-alueen pinta-ala on noin 12 ha. Kaava-alueen alustava rajaus on osoitettu punaisella katkoviivalla.

4 2 TIIVISTELMÄ 4/ Kaavaprosessin vaiheet Kaavatyö on käynnistynyt Kiteen kaupungin aloitteesta. Vireilletulosta on tiedotettu kaavoituskatsauksessa OAS oli nähtävillä Kaavaluonnos oli nähtävillä _. Kaavaehdotus oli nähtävillä _. Kaavaehdotus käsiteltiin kaupunginhallituksessa..201_. Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavan..201_. 2.2 Asemakaava Asemakaavan tavoitteena on toteuttaa Meijerinrannan osayleiskaavassa kaava-alueelle asetettuja maankäytöllisiä tavoitteita. Asemakaavan muutos mahdollistaa Meijerinrannan vanhan teollisuusalueen muuttamisen liike-, yritys-, toimisto- ja matkailua palvelevien toimintojen sekä kulttuuri- ja julkisten palveluiden alueeksi, alueen täydennysrakentamisen pien- ja kerrostaloilla, sekä kevyenliikenteen yhteyden muodostamisen Hutsista Meijerinrannan kautta kohti pohjoista. Asemakaavan muutoksen välillisenä tavoitteena on aktivoida Meijerinrannan alueen ja alueelle sijoittuvien vanhojen rakennusten käyttöä alueen erityispiirteitä ja arvoja kunnioittavalla tavalla. 2.3 Asemakaavan toteuttaminen Asemakaavan toteuttaminen voidaan aloittaa kaavan saatua lainvoiman.

5 3 LÄHTÖKOHDAT 5/ Selvitys kaava-alueen oloista Alueen yleiskuvaus Kaava-alue koostuu kiinteistöistä , , , , , , , , , ja Kaava-alue sijaitsee kaupunginosissa 1 Selkue ja 2 Olkonkallio. Ilmakuva kaava-alueesta. Kaava-alueen ohjeellinen sijainti on merkitty kartalle punaisella katkoviivalla (pohjakuva MML2016).

6 3.1.2 Luonnonympäristö 6/19 Kaava-alue on pääasiassa ihmisen muokkaamaa. Uimarannan koillispuolella on vanhaa peltomaata. Kaava-alueen vallitsevina metsätyyppinä ovat lehtomaiset kankaat. Rantatien eteläpuolisella puistoalueella on rehevä lehtolaikku, joka on metsälain 10 :n mukainen kohde Kiteen Meijerin ja ranta-alueen luonto- ja maisemaselvityksen (TOIMI- ympäristöalan asiantuntijuusosuuskunta, syyskuu 2011) mukaan. Selvitysalueella ei selvityksen mukaan ollut luonnonsuojelulain mukaisia luontotyyppejä. Meijerinrannan lepakkokartoituksen (Kiteen Meijerin ja ranta-alueen suunnittelualueen lepakkokartoitus, TOIMI ympäristöalan asiantuntijaosuuskunta, syyskuu 2011) mukaan kaava-alueella on lepakoiden tärkeä ruokailualue kaava-alueen eteläisimmässä rannassa. Lepakoita on tavattu myös meijerin alueella sekä uimarannan alueella. Vuonna 2011 tehdyssä viitasammakkoselvityksessä (Kiteen Meijerinrannan viitasammakkoselvitys, TOIMI- ympäristöalan asiantuntijaosuuskunta, syyskuu 2011) ei tehty havaintoja viitasammakosta kaava-alueella. Meijerin ja ranta-alueen lintukartoituksessa (Toimi-ympäristöalan asiantuntijaosuuskunta, syyskuu 2011) uimarannan ympäristö todettiin selvitysalueen arvokkaimmaksi osa-alueeksi lintujen elinympäristönä. Meijerinrannan osayleiskaavan laadinnan yhteydessä vuonna 2011 kohteelta tehtiin havainto valkoselkätikasta. Havainnon vuoksi aloitusvaiheen viranomaisneuvottelussa tehtiin päätös, että alueelta tulee tehdä lisäkartoitus (Lausunto, Kiteen meijerinrannan asemakaavan muutokseen kuuluvan osa-alueen merkityksestä valkoselkätikalle, Heikki Pönkkä ). Lausunnon ( Heikki Pönkkä) mukaan Kiteenjärven ranta-alueet ovat valkoselkätikan esiintymisaluetta ja kaava-alueella on valkoselkätikalle sopivaa elinympäristöä, vaikka alue ei ole riittävän kokoinen ruokailualueeksi. Riittävä ruokailualue kuitenkin useimmiten muodostuu useista pienialaisista lehtipuuta kasvavista alueista. Kaava-alueelle tulisi jättää lehtipuustoa tai siirtää poistettavaa lehtipuustoa jollekin lähialueen suojelualueelle. Suositukset huomioiden, välittömästi taajamassa sijaitsevana yksittäisenä pienialaisena kohteena ei tämän alueen kaavoituksella ole merkittävää haitallista vaikutusta valkoselkätikalle. Kaava-alue sijaitsee Kiteen 1. luokan pohjavesialueella ( ).

7 3.1.3 Rakennettu ympäristö 7/19 Kaava-alue rajautuu valtakunnallisesti arvokkaaseen rakennettuun kulttuuriympäristöön, Kiteen kirkko ja pappila (RKY 2009). Kaava-alueella sijaitsee maakunnallisesti arvokas Vanha osuusmeijeri alueineen. Meijerialueen rakennusten lisäksi alueella sijaitsee asuinkerrostalo, vedenottamo sekä uimarannan rakennuksia. Kiteen Meijerinrannan alue koostuu erivuosikymmenien aikana rakennetuista elinkeinoelämän rakennuksista. Alueella on toiminut meijerin ja myllyn lisäksi myös saha. Rakennukset meijerin alueella. 1. Vanha meijeri Kiteen osuusmeijerin kansallisromanttiseen tyyliin rakennettu kivinen meijerirakennus on valmistunut vuonna Meijeriä laajennettiin itään päin vuonna 1928 korkeammalla osalla. Vuonna 2009 meijerinrakennuksen vesikatto uudistettiin ja samalla tehtiin sisäpuolen kunnostuksia parantaen rakennuksen tulevia käyttömahdollisuuksia. Vanha meijerirakennus ja savupiippu takana 2. Konehuonerakennus / Voimalaitos Vuonna 1942 rakennettu kaksikerroksinen voimalaitos sijaitsee meijerin alapuolella. Voimalaitos toimi ensi höyryvoimalla, sitten hakkeella ja myöhemmin öljyllä. Voimalaitoksessa on jäljellä vielä vanha höyrykone ja savupiippu. 3. Savupiippu

8 8/19 Savupiippu ja konehuonerakennus 4. Uusi meijeri / maidon vastaanottorakennus Uusi meijeri on vuonna 1961 rakennettu punatiilinen rakennus, jossa on betonisokkeli. Alkuperäiseltään käytöltään rakennus on meijeritoiminnassa ja nykyisellään se on liiketilana. Vasemmalla uusi meijeri eli nykyinen puusepänverstas sekä oikealla muuntamo 5. Muuntamo 6. Autotalli Nykyisellään rakennus on varastokäytössä. Rakennuksen kunto on kohtalainen ja se on rakennettu vuonna Vasemmalla autotalli ja mylly oikealla 7. Mylly Myllyrakennus on rakennettu vuonna Sitä on laajennettu vuosina 1950 ja Julkisivua korjattiin vuosina

9 9/19 Entinen asuinrakennus (nro 10) vasemmalla, keskellä vanha eläinsuoja (nro 9) sekä oikealla konttori/asuinrakennus (nro 8) Vasemmalla Konttorirakennus/asuinrakennus (rakennus nro 8) ja oikealla entinen asuinrakennus (nro 10) sekä eläinsuoja (nro 9) 8. Konttorirakennus /asuinrakennus Rakennus on toimistoasuinrakennus 1940-luvulta. Rakennus on käyttämätön. Päädyissä ja eteläseinustalla on koristepilariyhdistelmiä. Satulakaton toinen sivu on toista kapeampi. Rakennuksessa on alakerrassa ollut toimisto ja kokoustilat. Viimeksi vuokralaisia on ko. rakennuksessa ollut 1980-luvulla. 9. Eläinsuoja Eläinsuoja on rakennettu 1900-luvun alussa. Rakennus on hirsirunkoinen ja tiilikatteella katettu. Rakennuksen itäpääty on ilmeisesti rakennettu myöhemmin. Rakennus on ollut käyttämätön pitkään. 10. Entinen asuinrakennus 1900-luvun alussa rakennettu asuinrakennus ns. mylläreiden asunto. Hirsirunkoinen, tiilikatteella katettu lautavuorattu asuinrakennus on huonokuntoinen ja ollut pitkään käyttämätön. Kivijalka ylärinteen puolella on lähes täysin kadonnut mädänneen kasvillisuuden alle. Vesikatto on huonokuntoinen.

10 10/ Entinen asuinrakennus, joka on rakennettu luvun alussa. Hirsirunkoinen rakennus on huonokuntoinen ja ollut pitkään käyttämätön. Entinen asuinrakennus (rakennus nro 11) Ympäristön häiriötekijät Kaava-alueen eteläpuolella sijaitsee Savikontie sekä hieman etäämmällä Kiteentie, joista saattaa aiheutua jonkin verran meluhaittaa. Alueella ei ole muita merkittäviä ympäristöhäiriötekijöitä Maanomistus Kiteen kaupunki omistaa suurimman osan kaava-alueesta. Lisäksi Kiteen seurakunta sekä Lemminkäinen Oyj omistavat joitakin kiinteistöjä kaava-alueelta.

11 3.2 Suunnittelutilanne Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet 11/19 Kaava-alueen läheisyyteen sijoittuu Kiteen kirkko ja pappila, joka on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Lisäksi kaava-alueen läheisyyteen sijoittuu Kiteenlahti, joka kuuluu valtakunnallisesti arvokkaaseen maisema-alueeseen Maakuntakaava Kitee kuuluu Pohjois-Karjalan maakuntaliiton alueeseen. Pohjois-Karjalan maakunnassa on tällä hetkellä voimassa tai vireillä viisi maakuntakaavaa: - Pohjois-Karjalan 1. vaihemaakuntakaava, jonka Pohjois-Karjalan maakuntavaltuusto hyväksyi Valtioneuvosto vahvisti maakuntakaavan Pohjois-Karjalan 2. vaihemaakuntakaava, jonka Pohjois-Karjalan maakuntavaltuusto hyväksyi Ympäristöministeriö vahvisti maakuntakaavan Pohjois-Karjalan 3. vaihemaakuntakaava, jonka Pohjois-Karjalan maakuntavaltuusto hyväksyi Ympäristöministeriö vahvisti maakuntakaavan Pohjois-Karjalan 4. vaihemaakuntakaava, jonka Pohjois-Karjalan maakuntavaltuusto hyväksyi Maakuntakaava on parhaillaan ympäristöministeriössä vahvistettavana. - Pohjois-Karjalan maakuntahallitus käynnisti Pohjois-Karjalan maakuntakaava Asemakaava sijoittuu maakunnallisesti merkittävälle rakennetulle kulttuuriympäristölle (ma/km), taajamatoimintojen alueelle (A), taajamaseudun kehittämisen kohdealueelle (tkk) sekä tärkeälle tai vedenhankintaan soveltuvalle pohjavesialueelle (pv). Kuva 2. Ote Pohjois-Karjalan maakuntakaavayhdistelmästä. Kaava-alueen ohjeellinen sijainti on osoitettu punaisella katkoviivalla. Kaavaote: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.

12 3.2.3 Yleiskaava 12/19 Alueella on voimassa Meijerinrannan osayleiskaava, jonka Kiteen kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Osayleiskaavassa Meijerinrannan asemakaava-alueelle on osoitettu seuraavat käyttötarkoitukset: - Asuinkerrostalojen alue (AK-1) - Pientalovaltainen asuntoalue (AP-1) - Liike-, yritys-, toimisto- ja matkailua palvelevien toimintojen sekä kulttuuri- ja julkisten palvelujen alue (P-2), - Lähivirkistysalueeksi (VL) - Urheilu- ja virkistyspalvelujen alue (VU) - Venesatama/venevalkama (LV) - Yhdyskuntateknisen huollon alue (ET) - Maa- ja metsätalousvaltainen alue (M) Osayleiskaavassa on osoitettu P-2 alueelle neljä suojeltavaa rakennusta tai rakennelmaa (sr-1, sr-2, sr-3 ja sr-4). Pientalovaltaiselle asuntoalueelle (AP-1) on osoitettu säilytettävä rakennus (s). P-2 sekä AP-1 alueille sijoittuu maisemallisesti arvokas alue (ma-3, meijerin alue). M-Maa- ja metsätalousvaltaiselle alueelle (M) sijoittuu maisemallisesti arvokas alue (ma-4, kosteikko) sekä luonnonmonimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeä alue (luo-29, keskiravinteinen kostea lehto). Osayleiskaavan lähivirkistysalueelle (VL) sekä urheilu- ja virkistyspalvelujen alueelle (VU) on osoitettu kevyen liikenteen yhteystarve. Meijerinrannan asemakaava-alue on osayleiskaavassa osoitettu tärkeäksi tai vedenhankintaan soveltuvaksi pohjavesialueeksi (pv). Nyt laadittava asemakaavan muutos on oikeusvaikutteisen osayleiskaavan tavoitteiden mukainen. Kuva 3. Ote Meijerinrannan osayleiskaavasta. Kaava-alueen ohjeellinen sijainti on osoitettu punaisella katkoviivalla.

13 3.2.4 Asemakaava Kaava-alueella ovat voimassa seuraavat kolme asemakaavaa: 13/19 - Asemakaava 1, joka on vahvistettu Pohjois-Karjalan lääninhallituksen päätöksellä n:o 879 L. Asemakaavaan sisältyy korttelissa 58 sijaitsevat teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue (T), asuntokerrostalojen korttelialue (AK) sekä yhdistettyjen asuntokerros- tai rivitalojen korttelialue (AKR). Asemakaavaan sisältyy korttelissa 107 sijaitseva asuntokerrostalojen korttelialue (AK), luonnontilassa säilytettävä puistoalue (PL), uimalaitos- tai ranta (UV) sekä katualueita. - Asemakaava 6, joka on vahvistettu Pohjois-Karjalan lääninhallituksen päätöksellä n:o 1499 L. Asemakaavaan sisältyy venesatama/venevalkama (LV), puistoalue (P), korttelissa 1059 sijaitseva kunnallisteknisten rakennusten ja laitosten korttelialue (YT) sekä katualueita. - Asemakaava 19, joka on vahvistettu Pohjois-Karjalan lääninhallituksen päätöksellä n:o 415 L. Asemakaavaan sisältyy osa korttelin 2036 rivitalojen ja muiden kytkettyjen rakennusten korttelialueesta (AR) sekä korttelin 2037 pohjoispuolella ja korttelin 2036 itäpuolella olevaa lähivirkistysaluetta (VL). Kuva 4. Ote Kiteen ajantasa-asemakaavasta (voimassa olevien asemakaavojen yhdistelmä). Kaavaalueen ohjeellinen rajaus on osoitettu punaisella katkoviivalla Rakennusjärjestys Kiteen kaupungin rakennusjärjestys on hyväksytty kaupunginvaltuustossa ja se on tullut voimaan Rakennuskielto Alueella ei ole voimassaolevia rakennus- tai toimenpidekieltoja.

14 3.2.7 Pohjakartta 14/19 Asemakaavan muutos laaditaan numeerisessa karttakoordinaattijärjestelmässä KKJ 4 mittakaavaan 1:2000. Pohjakartta on hyväksytty ja sen on toimittanut Kiteen kaupunki Muut suunnitelmat, selvitykset ja päätökset Suunnittelutyössä hyödynnetään soveltuvilta osin aikaisemmin laadittuja selvityksiä ja suunnitelmia, kuten: - Lausunto, Kiteen Meijerinrannan asemakaavan muutoksen kuuluvan osa-alueen merkityksestä valkoselkätikalle, Heikki Pönkkä Toimi- ympäristöalan asiantuntija Kiteen Meijerinrannan osayleiskaava, Airix Ympäristö Oy, Liikenneselvitys, Kiteen kaupunki Meijerinrannan osayleiskaava, Airix Ympäristö Oy, Meijerinrannan yritys- ja kulttuurikeskus, toiminnallinen suunnittelu; Airix Ympäristö Oy; loppuraportti Kiteen meijerin ja ranta-alueen luonto- ja maisemaselvitys, TOIMI ympäristöalan asiantuntijaosuuskunta, syyskuu Kiteen meijerinrannan viitasammakkoselvitys 2011, TOIMI ympäristöalan asiantuntijaosuuskunta, syyskuu Kiteen meijerin ja ranta-alueen suunnittelualueen lepakkokartoitus, TOIMI ympäristöalan asiantuntijaosuuskunta, syyskuu Kiteen ranta-alueen maiseman tarkastelu näkymien avaaminen, Airix Ympäristö Oy, Kiteen meijerin ranta-alueen maisemakuvaluonnos, Airix Ympäristö Oy, Pohjois-Karjalan kulttuuriympäristöt, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto 2003 julkaisu n:o 83 - Arvokasta Kiteellä, Kiteen kulttuuriympäristöohjelma, Marianne Rautiainen Pohjaveden tarkkailu, Kiteen vesikunta, Meijerinrannan vedenottamo, Kitee, Rakennuskulttuurin yleisluettelo, Sirpa Niinioja, ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Asemakaavan tavoitteena on toteuttaa Meijerinrannan osayleiskaavassa kaava-alueelle asetettuja maankäytöllisiä tavoitteita. 4.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Asemakaava on tullut vireille kaupungin toimesta. Kiteen kaupunginhallitus on päättänyt Meijerinrannan asemakaavan muutoksen laadinnasta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut nähtävillä kaupungin ilmoitustaululla välisen ajan. Kaava laaditaan Sweco Ympäristö Oy:n Tampereen toimistossa. 4.3 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osalliset ilmenevät liitteenä olevasta osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta, liite 1. LIITE 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

15 4.3.2 Vireilletulo 15/19 Kaavamuutoksen vireilletulosta ilmoitetaan yhtä aikaa kuin osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) asetetaan nähtäville Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Asemakaavan vireilletulosta tiedotetaan kaupungin ilmoituslehdissä, kaupungin ilmoitustaululla sekä kaupungin Internet-sivuilla. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) pidetään nähtävillä Kiteen kaupungin ilmoitustaululla. Kaavan eri vaiheista tiedotetaan kuulutuksilla kaupungin ilmoituslehdissä, kaupungin ilmoitustaululla sekä kaupungin Internet-sivuilla. Kaavaprosessiin liittyvän vuorovaikutuksen ja osallistumisen tiedot ovat tarkemmin osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa, liite 1. LIITE Viranomaisyhteistyö Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavaan liittyen on pidetty viranomaisneuvottelu Joensuussa. Viranomaisneuvotteluun osallistui edustajat Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Kiteen kaupungilta sekä kaavan laatijalta (Sweco Ympäristö Oy). Kunkin vaiheen aineistot toimitetaan viranomaisille ja pyydetään lausunnot. Kaavan hyväksymisestä ja voimaantulosta tiedotetaan maankäyttö- ja rakennusasetuksen mukaisesti. 4.4 Asemakaavamuutoksen tavoitteet ja perustelut Asemakaava on tullut vireille Kiteen kaupungin toimesta. Asemakaavan muutoksella toteutetaan kaava-alueen tulevalle maankäytölle Meijerinrannan osayleiskaavassa asetettuja tavoitteita. Asemakaavan muutos mahdollistaa Meijerinrannan vanhan teollisuusalueen muuttamisen liike-, yritys-, toimisto- ja matkailua palvelevien toimintojen sekä kulttuuri- ja julkisten palveluiden alueeksi, alueen täydennysrakentamisen pien- ja kerrostaloilla, sekä kevyen liikenteen yhteyden muodostamisen Hutsista Meijerinrannan kautta kohti pohjoista. Asemakaavan muutoksen välillisenä tavoitteena on aktivoida Meijerinrannan alueen ja alueelle sijoittuvien vanhojen rakennusten käyttöä alueen erityispiirteitä ja arvoja kunnioittavalla tavalla.

16 5 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN KUVAUS 16/ Kaavan rakenne Asemakaavan muutos mahdollistaa Meijerinrannan vanhan teollisuusalueen muuttamisen liike-, yritys-, toimisto- ja matkailua palvelevien toimintojen sekä kulttuuri- ja julkisten palveluiden alueeksi, alueen täydennysrakentamisen pien- ja kerrostaloilla, sekä kevyenliikenteen yhteyden muodostamisen Hutsista Meijerinrannan kautta kohti pohjoista. Asemakaava on oikeusvaikutteisen yleiskaavan tavoitteiden mukainen. Oikeusvaikutteinen yleiskaava on hyväksytty kaupunginvaltuustossa Mitoitus Asemakaava-alueen kokonaispinta-ala on m². Käyttötarkoitus Pinta-ala (m²) Tehokkuus (e) Rakennusoikeus (k-m²) AK e= AO e= P e= ET e= VL VV e= LV LP kadut Aluevaraukset AK Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen korttelialue sijaitsee korttelin 1032 tonteilla 1 ja 2. Asuinkerrostalojen korttelialueella sijaitseville tonteille saa rakentaa tehokkuuden e=0.45 mukaisesti. AO Erillispientalojen korttelialue Alueet sijaitsevat uuden katuyhteyden ja Meijerintien varrella kortteleissa 1032, 1033 ja Erillispientalojen korttelialueelle saa rakentaa tehokkuuden e=0.25 mukaisesti. P-1 Liike-, yritys-, toimisto- ja matkailua palvelevien toimintojen sekä kulttuuri- ja julkisten palveluiden rakennusten korttelialue. Alue sijaitsee korttelissa 1034 Meijerintien varrella. Kulttuuritoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueelle saa rakentaa tehokkuuden e=0.40 mukaisesti. Alueen suunnittelussa ja rakentamisessa on säilytettävä alueen kulttuurihistoriallinen ja kaupunkikuvallisesti arvokas luonne. VV Uimaranta- alue Alue sijaitsee kaava-alueen pohjoisosassa.

17 VL 17/19 Lähivirkistysalue Lähivirkistysalueet sijaitsevat korttelialueiden välissä sekä Kiteenjärven rannalla ja Rantatien eteläpuolella. LP Yleinen pysäköintialue Merkinnällä on osoitettu yleinen pysäköintialue Postinrannantien varteen. LV Venevalkama Alue sijaitsee kaava-alueen itäreunassa Rantatien pohjoispuolella. ET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialue Merkinnällä on osoitettu vedenottamon kortteli 1036 sekä puistomuuntamoille osoitetut alueet Postinrannantien varressa sekä korttelissa Vedenottamolle on osoitettu rakennusoikeutta tehokkuuden e=0.25 mukaisesti. 5.4 Muut merkinnät sr Suojeltava rakennus tai rakennettu ympäristö. Rakennustaiteellisesti, kulttuurihistoriallisesti ja/tai maisemallisesti arvokas rakennus tai rakennusryhmä, jota MRL 41.2 :n nojalla ei saa purkaa. Rakennuksissa suoritettavien toimenpiteiden ja pihapiirin uudisrakentamisen ratkaisujen tulee olla sellaisia, että rakennusten ja pihapiirien erityiset arvot säilyvät. Ennen rakennusta tai sen ympäristöä muuttaviin toimenpiteisiin ryhtymistä tulee museoviranomaiselle varata tilaisuus lausunnon antamiseen. Sr-merkinnällä on osoitettu Meijerin alueella sijaitsevat vanha meijeri, mylly, muuntamo sekä savupiippu. luo Luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeä alue. Mahdollinen metsälain 10 :n tai luonnonsuojelulain 29 :n mukainen kohde tai joku muu ympäristö-, luonto- tai maisema-arvoiltaan merkityksellinen kohde. Kohteen ominaispiirteitä ei saa heikentää. Merkinnällä on osoitettu mahdolliset metsälain 10 :n kohteet, rehevä keskiravinteinen kostea lehtolaikku. luo-1 Luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeä alue. Merkinnällä on osoitettu lepakoiden ruokailualueet alueen itärannalla. pv-1 Tärkeä tai veden hankintaan soveltuva pohjavesialue (I-luokka). Alueelle sijoittuva toiminta ei saa heikentää alueen pohjaveden laatua. Alueella ei saa varastoida tai säilyttää pohjavettä likaavia tai pohjaveden laatuun vaikuttavia aineita. Alueelle ei saa sijoittaa maanalaisia öljy- tai kemikaalivarastoja. Tontin vettä läpäisemättömiltä pinnoilta tulevista hulevesistä, puhtaita kattovesiä lukuun ottamatta on erotettava öljy ja hiekka. Öljyn- ja hiekanerotusjärjestelmä tulee varustaa näytteenottokaivolla. Merkinnällä on osoitettu Kiteen 1. luokan pohjavesialue, johon koko kaavoitettava alue kuuluu.

18 pima-1 18/19 Rakennuspaikan maaperän pilaantuneisuus tulee tutkia ja pilaantuneet alueet kunnostaa ympäristöviranomaisen hyväksymien suunnitelmien mukaisesti ennen rakennusluvan myöntämistä. 5.5 Kaavan vaikutukset Vaikutukset ihmisten elinympäristöön Asemakaavan muutos mahdollistaa paitsi alueen elinkeinoelämän kehittymisen myös alueen kulttuuri- ja luontoarvojen säilymisen, millä voidaan katsoa olevan elinympäristöä parantavia vaikutuksia. Kaavalla luodaan alueelle myös uutta asutusta mielenkiintoiseen ja monipuoliseen kulttuuriympäristöön Kiteen keskustassa. Asemakaavan muutos ei muuta merkittävästi melun tai päästöjen määrää alueella Vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen Asemakaavan muutos eheyttää yhdyskuntarakennetta Vaikutukset elinkeinoelämän toimintaedellytyksiin Asemakaavan muutos tukee elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä mahdollistamalla Meijerin alueen kehittymisen monipuoliseksi liike-, palvelu- ja kulttuuritoiminnan keskukseksi Kiteellä Vaikutukset luontoon, luonnonympäristöön ja maisemaan Asemakaavan muutos vähentää jonkin verran luonnontilaisten puistoalueiden määrää kaava-alueella. Luontokohteet huomioidaan kaavamerkinnöillä ja määräyksillä. Kaava-alueelle tulisi jättää lehtipuustoa tai siirtää poistettavaa lehtipuustoa jollekin lähialueen suojelualueelle. Valkoselkätikkalausunnossa todetaan, että suositukset huomioiden, välittömästi taajamassa sijaitsevana yksittäisenä pienialaisena kohteena ei tämän alueen kaavoituksella ole merkittävää haitallista vaikutusta valkoselkätikalle. Kaavalla osoitetaan yhtenäisiä viheralueita, istutettavia alueen osia sekä puurivejä, jotka tukevat valkoselkätikan elinympäristön säilymistä. Kaavassa on huomioitu kaavamerkinnöin alueen sijoittuminen tärkeälle tai vedenhankintaan soveltuvalle pohjavesialueelle Vaikutukset kulttuuriympäristöön Asemakaavan muutoksella voidaan katsoa olevan myönteinen vaikutus kulttuuriympäristöön. Kaavalla mahdollistetaan meijerin entisen tehdasalueen kehittäminen monipuoliseksi liike-, yritys- toimisto- ja matkailupalveluja tuottavaksi kulttuuri ja julkisten palveluiden alueeksi. Meijerin alueella kaavalla osoitetaan suojeltaviksi meijeri, mylly, savupiippu sekä muuntamorakennus. Kaavalla osoitettava uudisrakentaminen on maltillista ja selvästi alisteista Kiteen kirkkoon nähden Vaikutukset liikenteen ja teknisen huollon järjestämiseen Asemakaavan toteutuessa ajoneuvoliikenteen määrä alueella ei muutu merkittävästi nykytilanteeseen verrattuna. Näin ollen asemakaavamuutoksella ei oleteta olevan haitallisia vaikutuksia alueen liikenteen tai teknisen huollon järjestämiseen.

19 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 19/19 Asemakaavan toteuttaminen voidaan aloittaa kaavan saatua lainvoiman. Tampereella Sweco Ympäristö Oy Jouni Kiimamaa Osastopäällikkö Arkkitehti SAFA, YKS-381 Maria Kirveslahti Suunnittelija Insinööri (AMK)

MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS

MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS LIITE 1 KITEEN KAUPUNKI MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.8.2016 Kaava-alueen alustava rajaus on osoitettu punaisella katkoviivalla (pohjakuva MML2016). Sisältö

Lisätiedot

MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS

MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS LIITE 1 KITEEN KAUPUNKI MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA 1, YRITYSALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.8.2016, TARK. 24.11.2016, 27.2.2018 Kaava-alueen rajaus on osoitettu punaisella katkoviivalla

Lisätiedot

Postinrannan asemakaava SELOSTUS

Postinrannan asemakaava SELOSTUS Postinrannan asemakaava SELOSTUS 1.10.2014 Luonnos Tullut vireille 6.6.2014 KITEEN KAUPUNKI SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 1.1 TUNNISTETIEDOT... 3 1.2 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI... 3 2 TIIVISTELMÄ...

Lisätiedot

MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA 1, YRITYSALUE

MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA 1, YRITYSALUE KITEEN KAUPUNKI MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA 1, YRITYSALUE KAAVASELOSTUS EHDOTUS 27.2.2018 Kaava-alueen rajaus on osoitettu punaisella katkoviivalla (pohjakuva MML2016). Sisältö 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT...

Lisätiedot

MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA 1, YRITYSALUE

MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA 1, YRITYSALUE KITEEN KAUPUNKI MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA 1, YRITYSALUE KAAVASELOSTUS 27.2.2018, TARK 23.5.2018 Kaava-alueen rajaus on osoitettu punaisella katkoviivalla (pohjakuva MML2016). Hyväksytty Kiteen

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, kortteli 615

Asemakaavan muutos, kortteli 615 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI Asemakaavan muutos, kortteli 615 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 5.10.2012 P195-P19523 Kaavaselostus

Lisätiedot

MURSKETIEN ASEMAKAAVA

MURSKETIEN ASEMAKAAVA UURAISTEN KUNTA MURSKETIEN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS EHDOTUS 22.1.2016 Kaava-alueen ohjeellinen sijainti, kaava-alue rajattu punaisella (pohjakuva MML2015). Sisältö 1 PERUS-

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

S i s ä l l y s l u e t t e l o

S i s ä l l y s l u e t t e l o S i s ä l l y s l u e t t e l o 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 2 1.4 Liitteet 2 2 LÄHTÖKOHDAT 2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

MURSKETIEN ASEMAKAAVA

MURSKETIEN ASEMAKAAVA UURAISTEN KUNTA MURSKETIEN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS EHDOTUS 22.1.2016, TARK. 5.8.2016 Kaava-alueen ohjeellinen sijainti, kaava-alue rajattu punaisella (pohjakuva MML2015).

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulo: Kaavoituskatsaus 2014 Kaavaluonnos: 16.12.2014 Kaavaehdotus: 3.3.2015 Kaupunginhallitus: 31.8.2015, 116 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI LIITE 1 MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSAN NRO 8 KORTTELIN 801 TONTTI 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 17.11.2014, TARK. 6.2.2015 Sisältö 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUUN KAUPUNKI KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2015 Kaava-alueen ohjeellinen sijainti, kaava-alue rajattu punaisella. Sisältö 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16.

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. Selostus 16.5.2011 HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Asemakaava-alue 1.2 Kaava-alueen sijainti

Lisätiedot

VASTINELUETTELO KITEEN KAUPUNKI MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY

VASTINELUETTELO KITEEN KAUPUNKI MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY Liite 2 VASTINELUETTELO KITEEN KAUPUNKI MEIJERINRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS 24.11.2016 SWECO YMPÄRISTÖ OY KITEEN KAUPUNKI MEIJERINRANNAN AKM ALOITUSVAIHEESSA NÄHTÄVILLE ASETETTUUN AINEISTOON LIITTYEN JÄTETYT

Lisätiedot

Liite 3 MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) TARKISTETTU

Liite 3 MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) TARKISTETTU Liite 3 MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) TARKISTETTU 17.11.2014 17.11.2014 2/8 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

METSÄPÄIVÄKODIN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

METSÄPÄIVÄKODIN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) ÄÄNEKOSKI METSÄPÄIVÄKODIN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 17.3.2014 KAUPUNGINHALLITUS HYVÄKSYNYT _._.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 17. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS: VILPPULAN KORTTELI 18/OSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) TARKISTETTU

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS: VILPPULAN KORTTELI 18/OSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) TARKISTETTU MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS: VILPPULAN KORTTELI 18/OSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) TARKISTETTU 17.11.2014 17.11.2014 2/8 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus...

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 28.2.2017 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT:.. 2017 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 28. PÄIVÄNÄ HELMIKUUTA 2017 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1 PERUS-

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58)

Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58) LIEKSAN KAUPUNKI Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58) Kuva 1. Kaavamuutoksen tarkastelualue Maankäyttö- ja rakennuslain 63 ja asetuksen

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä.

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta Kylä Tilat Kaavan nimi Kaavan laatu Keuruu Pihlajavesi 249-407-2-59 Hakemaniemi 249-407-2-97 Eemelinranta Pihlajaveden osayleiskaava Osayleiskaavan muutos

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Kuva 1: Ilmakuva suunnittelualueesta Maankäyttö- ja rakennuslain 63 ja asetuksen 30 mukainen

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL 1 (13) VAALAN KUNTA Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL Asemakaavaselostus Kaavamuutosalueen rajaus voimassa olevalla asemakaavakartalla.

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Asemakaavamuutoksen selostus (luonnos) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI

Asemakaavamuutoksen selostus (luonnos) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI LIEKSAN KAUPUNKI MÄHKÖN (6). KAUPUNGINOSAN KORTTELIA RNO 58 KOSKEVA ASEMAKAAVAMUUTOS JA SITOVA TONTTIJAKO (OSAKORTTELI 58) Kuva 1: Kaavamuutoksen tarkastelualue Asemakaavamuutoksen selostus (luonnos) (selostus

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS-JA ARVIONTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS-JA ARVIONTISUUNNITELMA Teollisuuskylän 9. kaupunginosan osakorttelia 125 ja korttelia 128, osaa Maakarintietä sekä puistoalueita koskeva asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako (Lieksan Saha Oy:n asemakaavamuutos) Kuva 1: Ilmakuva

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 14.3.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA KOKKOLAN KAUPUNKI KAAVOITUSPALVELUT 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 340. kaupunginosan kortteleita

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 Kaavaselostus, ehdotus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 11.12.2012

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI

Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI LIEKSAN KAUPUNKI MÄHKÖN (6). KAUPUNGINOSAN KORTTELIA RNO 58 KOSKEVA ASEMAKAAVAMUUTOS JA SITOVA TONTTIJAKO (OSAKORTTELI 58) Kuva 1: Kaavamuutoksen tarkastelualue Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus

Lisätiedot

MURSKETIEN ASEMAKAAVA

MURSKETIEN ASEMAKAAVA UURAISTEN KUNTA MURSKETIEN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2.9.2015 Kaava-alueen ohjeellinen sijainti, kaava-alue rajattu punaisella (pohjakuva MML2015).

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta

KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta Asemakaava 506 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma PORVOON KAUPUNKISUUNNITTELU Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 43. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTI 14 JA OSA KEMIRANTIESTÄ JA OSA OUTOKUMMUNTIESTÄ

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 43. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTI 14 JA OSA KEMIRANTIESTÄ JA OSA OUTOKUMMUNTIESTÄ KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 43. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTI 14 JA OSA KEMIRANTIESTÄ JA OSA OUTOKUMMUNTIESTÄ ASEMAKAAVATYÖN SUUNNITTELUALUE 1 PERUS-

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Kaavaselostus LUONNOS KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ

Kaavaselostus LUONNOS KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ Kaavaselostus LUONNOS 29.8.2016 KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ Kaavaselostus Sivu 1/8 SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 2 1.1 Suunnittelualueen sijainti ja kuvaus...

Lisätiedot

ANTINKYLÄNTIEHEN RAJAUTUVAN KORTTELIN 731, KORTTELIN 787 OSAN SEKÄ PUISTO- JA LÄHIVIRKISTYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

ANTINKYLÄNTIEHEN RAJAUTUVAN KORTTELIN 731, KORTTELIN 787 OSAN SEKÄ PUISTO- JA LÄHIVIRKISTYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS L O V I I S A ANTINKYLÄNTIEHEN RAJAUTUVAN KORTTELIN 731, KORTTELIN 787 OSAN SEKÄ PUISTO- JA LÄHIVIRKISTYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: ANTINKYLÄNTIE

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (10) Paananen Susanna Sisällysluettelo 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

PAKURLANMETSÄN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PAKURLANMETSÄN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 PAKURLANMETSÄN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2018 päivitetty: 24.10.2018 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, Alhonniityn

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, Alhonniityn Kaavatunnus 2-236 Asianumero 867/10.02.03/2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, Alhonniityn Asemakaavan muutos koskee urheilu- ja virkistyspalvelujen aluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuvat

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2

SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 243-RAK1605 UUSIKAUPUNKI SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 26.7.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus-

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kotikallio 172-402-6-34 SELOSTUS Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

NIINNIEMEN ASEMAKAAVA

NIINNIEMEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS 18.3.2008 JOUTSAN KUNTA NIINNIEMEN ASEMAKAAVA Luonnos 18.3.2008 Korttelit 1-7 sekä niihin liittyvät lähivirkistys-, liikenne-, katu- ja vesialueet i 1 TIIVISTELMÄ 2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen rajaus. Maanmittauslaitos

Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen rajaus. Maanmittauslaitos 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelien 35-39 ja 153 KL-, RM-, RT- ja YK-alueiden, VL-alueiden sekä katualueen ja yleiselle jalankululle ja pyöräilylle varatun alueen sekä vesialueen (Keselmäjärven

Lisätiedot

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. vireille tulo:

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. vireille tulo: YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: päivitetty:..2018..2018 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja, jossa esitetään

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaavamuutos (Ylä-Kittilän niitty) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 3.11.2015 / HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.11.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2015 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti)

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) 1, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.12.2012 Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 79-81, 85 ja sekä katu-, viher- ja erityisaluetta

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 79-81, 85 ja sekä katu-, viher- ja erityisaluetta LOIMAAN KAUPUNKI 27.3.2018 1( 5) Asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma AK 0619 Lamminkadun eteläpään asemakaavamuutos 6. (Suopelto) kaupunginosa Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Nurmesniemi I) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 10.1.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu (6)

KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu (6) 1(6) KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu 30.1.2007 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) tarkoitus on määritelty Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1/6 NILSIÄN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMA KORTTELIN 83 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 10.5.2011 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 658 TONTTI 3 KIINTEISTÖT 2:574 (osa) 2:261 Kaavan laatija

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT.. FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 25.8.2014 P195-P19523

Lisätiedot