PÄÄTÖS. KSU 2007 Y 385/111 Telefaksi (014)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÄÄTÖS. KSU 2007 Y 385/111 Telefaksi (014)"

Transkriptio

1 PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. (014) Dnro KSU 2007 Y 385/111 Telefaksi (014) ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka sisältää Kuhmoisten kunnan Papinsaaren jätevedenpuhdistamon toiminnan. Puhdistamossa käsitellään Kuhmoisten kunnan keskustaajaman jätevedet ja Kuhmoisten kunnan sako ja umpisäiliöiden lietteet. Lietteet käsitellään kuivaamalla ja rumpukompostoimalla puhdistamolla. Käsitellyt jätevedet johdetaan Päijänteeseen. LUVAN HAKIJA JA PUHDISTAMON SIJAINTI Kuhmoisten kunta Toritie 34 A Kuhmoinen LUVAN HAKEMISEN PERUSTE LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Jätevedenpuhdistamo sijaitsee Kuhmoisten kunnassa, Tapialan kylässä, Papinsaaressa (RN:o 3:48). Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentin ja ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohdan 13 a) mukaan ympäristölupa on oltava puhdistamolla, joka on tarkoitettu vähintään asukasvastineluvultaan 100 henkilön jätevesien käsittelemiseen, tai vähintään 100 henkilön asumisjätevedet johdetaan muualle kuin yleiseen viemäriin. Ympäristönsuojelulain 28 :n 2 momentin 4 kohdan ja ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 3 momentin mukaan lupa on oltava jätteen laitos tai ammattimaiseen hyödyntämiseen tai käsittelyyn. Ympäristönsuojelulain 35 :n 4 momentin mukaan samalla toiminta alueella sijaitseville useille ympäristöluvanvaraisille toiminnoille on haettava ympäristölupaa samanaikaisesti, jos toiminnoilla on sellainen tekninen tai toiminnallinen yhteys, että niiden ympäristövaikutuksia tai jätehuoltoa on tarpeen tarkastella yhdessä. Toimivaltainen ympäristölupaviranomainen on Keski Suomen ympäristökeskus ympäristönsuojelulain 31 :n 2 momentin 2 kohdan ja ympäristönsuojeluasetuksen 6 :n 1 momentin kohdan 12 e) perusteella. Ympäristönsuojelulain 31 :n 4 momentin mukaan lupa asia ratkaisee alueellinen ympäristökeskus, jos toimintoihin on haettava lupaa 35 :n 4 momentin mukaan ja jos yhdenkin toiminnan lupa asia kuuluu sen toimivaltaan.

2 ASIAN VIREILLETULO 2/24 Lupahakemus on tullut vireille Keski Suomen ympäristökeskuksessa TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Itä Suomen vesioikeuden lupa 2/Ym/72 (134.Hp ) johtaa kirkonkylän puhdistetut jätevedet Päijänteeseen sekä asentaa paine ja purkujohdot (purku sisältäen I ja II rakennusvaiheen) vesistöön. Itä Suomen vesioikeuden muutos edelliseen päätökseen 39/Ym I/81 (265.Hp ). Lupa toteuttaa purkujohdon II rakennusvaihe aiemmassa luvassa määrättyä myöhemmin. Itä Suomen vesioikeuden muutos edellisiin päätöksiin 47/Va II/86 (304.Hp ). Lupa rakentaa purkujohdon II vaihe aiemmissa luvissa määrättyä pidemmäksi eli muuttaa purkupaikkaa aiemmissa luvissa määritetystä sekä toteuttaa hanke aiemmissa luvissa määrättyä myöhemmin. Jämsän seudun kansanterveystyön kuntaliiton valvontajaoston sijoituspaikkalupa ( ) puhdistamon laajennukselle ja saneeraukselle. Kuhmoisten kunnan Rakennuslautakunnan myöntämä jätelupa ( dnro 3/97) jätevedenpuhdistamon lietteen kompostoinnille jätevedenpuhdistamon yhteydessä. Ympäristönsuojelulainsäädännön voimaanpanosta annetun lain 6 :n mukainen ilmoitus ympäristönsuojelun tietojärjestelmään merkitsemisestä ( , Dnro KSU 2002 Y 282/12) Alueella on voimassa Kuhmoisten kunnanvaltuuston hyväksymä oikeusvaikutukseton osayleiskaava. Puhdistamo sijaitsee osayleiskaavan yhdyskuntateknisen huollon alueella (ET). Alueella ei ole asemakaavaa. Voimassa olevissa Keski Suomen seutukaavassa ja Keski Suomen maakuntakaavassa alue on merkitty taajamatoimintojen alueeksi (A). LAITOKSEN SIJAINTIPAIKKA JA SEN YMPÄRISTÖ Kuhmoisten jätevedenpuhdistamo sijaitsee noin 1 kilometrin etäisyydellä Kuhmoisten keskustaajamasta etelään Papinsaaressa, Papinsaarentien itäpuolella. Lähin asuntoalue ja lähimmät asuinrakennukset sijaitsevat puhdistamoalueen vieressä. Puhdistamon koillispuolella olevalla kiinteistöllä sijaitsee myös yritystoimintaa, Kalayhtymä Kääpä. Lähiympäristössä on hautausmaa sekä virkistysalueita. Noin 0,5 kilometrin päässä puhdistamolta etelään Papinsaaressa sijaitsee rautakautinen muinaisjäännös. Jätevedenpuhdistamo ei sijaitse tärkeällä tai vedenhankintaan soveltuvalla pohjavesialueella. Kuhmoisten jätevedenpuhdistamo on Päijänteen rannalla. Puhdistetut jätevedet johdetaan Päijänteen keskiosaan, Uotilansaaren koillispuolelle, noin 2 kilometrin päähän puhdistamolta. Jätevedet on purettu nykyiseen paikkaan vuodesta 1986 lähtien. Purkuvesistö kuuluu Kymijoen vesistöalueeseen (14), Suur

3 PUHDISTAMON TOIMINTA 3/24 Päijänteen alueeseen (14.2) ja edelleen Alainen Karkjärven vesistöalueeseen (14.224). Suur Päijänteen alue kokoaa Keski Suomen reittivesien vedet. Päijänteen hydrologisia tietoja: Valuma alue km 2 Pinta ala 1116 km 2 Keskisyvyys 16,2 m Tilavuus milj.m 3 Virtaama 240 m 3 /s Laatuluokaltaan Päijänne on hyvä/erinomainen. Päijänteen vedenlaatu paranee siirryttäessä pohjoisesta etelään. Päijänteen lahden, johon puhdistetut jätevedet johdetaan, pinta ala on noin 5 km 2. Jätevedet kulkeutuvat lahdesta pääasiassa Päijänteen selälle päin. Yleiskuvaus toiminnasta Kuhmoisten jätevedenpuhdistamo on biologis kemiallinen aktiivilietelaitos. Puhdistamolla käsitellään Kuhmoisten kunnan keskustaajaman jätevedet ja Kuhmoisten kunnan sakokaivolietteet. Käsitellyt vedet johdetaan Päijänteeseen. Ylijäämälietteet kuivataan ja kompostoidaan puhdistamolla sisätiloissa. Rumpukompostorissa käsitellään kuivattua lietettä noin 400 t/a. Jätevedenpuhdistusprosessin ja lietteen kuivauksen ja rumpukompostoinnin lisäksi kiinteistöllä on katettu turvevarasto sekä valvomo, sosiaali ja huoltotiloja. Puhdistamon asukasvastineluku (AVL) on Viemäröintialue ja viemäriverkosto Viemäriverkoston liittyjämäärä on noin 1400 asukasta eli noin 50 % kunnan asukkaista. Tulevaisuudessa viemäriverkoston liittyjämäärä kasvaa, jos viemäröintialuetta laajennetaan. Puhdistamolle ei johdeta jätevesiä teollisuudesta. Kuhmoisten viemäriverkoston pituus on noin 29 km. Viemäreistä suurin osa, yli 25 km, on muoviputkea ja loput betonia. Jäteveden käsittely Puhdistamo on rakennettu vuonna 1972 ja puhdistamoa on saneerattu vuonna 1993 mm. muuttamalla jälkiselkeytys esiselkeytykseksi ja rakentamalla uusi jälkiselkeytys luvulla on uusittu lietteen kuivatusta ja otettu käyttöön rumpukompostointi. Vuonna 2008 uusitaan esikäsittely (välppäys ja hiekanerotus) ja jätevedenpuhdistamon alueelle rakennetaan sako ja umpisäiliölietteiden vastaanottoasema. Puhdistamon yksikköprosessit ovat hiekanerotus, välppäys, esiselkeytys, biologinen osa (aktiiviliete) ja jälkiselkeytys. Fosfori saostetaan rinnakkaissaostuksessa ferrosulfaatilla. Tulopumppaamo sijaitsee noin 1 km päässä puhdistamolta Kuhmoisten keskustaajamassa. Jätevedenpuhdistamon yksikköprosessit ja niiden koot on esitetty taulukossa 1.

4 4/24 Taulukko 1. Kuhmoisten kunnan jätevedenpuhdistamon prosessiyksiköiden mitoitus. Yksiköiden lukumäärä Yhden yksikön koko Tilavuus (V) tai pinta ala (A) Huom. yhteensä Hiekanerotus 1 1 m 3 1 m 3 Pieni laatikko, uusi tulee olemaan samanlainen Esiselkeytys 1 64 m m 2 Pyöreä Ilmastus 2 108/100 m m 3 Aktiiviliete Jälkiselkeytys 2 57 m m m m 3 Syvä suorakaide Kuhmoisten kunnan jätevedenpuhdistamon mitoitusarvot ovat seuraavat: Mitoitusvirtaama Q kesk m 3 /d Mitoitusvirtaama q mit 100 m 3 /h BOD kg/d Kokonaisfosfori (P) 14,4 kg/d Kokonaistyppi (N) 54 kg/d Asukasvastineluku Lietteen käsittely Puhdistamoprosessin jälkiselkeytyksestä pumpataan palautuslietettä ilmastusaltaisiin. Esiselkeytyksestä poistetaan primaarilietettä sakeuttamoon. Ylijäämäliete poistetaan ilmastuksesta ja se pumpataan prosessin alkuun ja poistetaan esiselkeytyksestä sekalietteenä sakeuttamoon. Sekaliete tiivistetään sakeuttamossa, kuivataan lingolla ja kompostoidaan rumpukompostorissa puhdistamorakennuksen sisällä. Tukiaineena käytetään turvetta (suhde: 1 osa lietettä ja 1,5 osaa turvetta). Lietteen kuivauksessa käytetään polymeeriä. Lietettä kuivataan kaksi kertaa viikossa. Kuivattua liettä tulee noin 10 m 3 /viikko. Kompostoitu liete puretaan siirtolavoihin, jotka sijaitsevat sisätiloissa. Kompostoitua lietettä syntyy vuodessa noin 500 m 3 eli noin 300 tonnia. Kompostoitu liete on käytetty kaatopaikan maisemointiin. Tiivistyksen ja kuivauksen rejektivedet johdetaan takaisin prosessin alkuun, välppäkanavaan. Vuonna 2008 tehtävän esikäsittelyn saneerauksen jälkeen kuivauksessa syntyvät rejektivedet johdetaan esiselkeytykseen. Rumpukompostorin lämpötilaa tarkkaillaan. Rummun alkupäässä lämpötila on noin 40 C ja loppupäässä C. Happipitoisuutta ei mitata, mutta ilmaa syötetään rumpuun koko ajan. Rumpu pyörähtää puoli kierrosta joka kuuden tunnin välein. Viipymä rummussa on 9 10 vrk. Kompostoinnista muodostuvat kaasut johdetaan puhdistamon katolle. Kompostoitua lietettä on käytetty Antinkorven kaatopaikan maisemoinnissa. Sakokaivolietteiden vastaanotto Jätevedenpuhdistamolla käsitellään Kuhmoisten kunnan sakokaivolietteet. Tällä hetkellä sakokaivolietteiden vastaanottopiste sijaitsee tulopumppaamossa noin 1 km päässä puhdistamolta. Vuonna 2008 puhdistamolle rakennetaan sakokaivolietteen vastaanottoasema ja esikäsittely uusitaan. Saneerauksesta on laadittu suunnitelma syyskuussa 2007 (AIRIX Ympäristö Oy). Suunnitelma on ympäristölupahakemusasiakirjojen liitteenä. Jatkossa sakokaivolietteet otetaan vastaan puhdistamon vesiprosessiin.

5 Virt. Q m 3 /d 5/24 Haja asutusalueen vakituisesta ja loma asutuksesta muodostuu sako ja muita pienpuhdistamolietteitä vuosittain noin 2000 m 3. Vuonna 2020 määrän arvioidaan olevan noin m 3 /a. Purkupaikka Puhdistetut jätevedet pumpataan Uotilansaaren koillispuolelle Päijänteeseen. Purkuputken pituus on 2067 m. Puhdistamon tulokuorma Puhdistamon tulovirtaama ja kuormitus viiden viime vuoden ajalta ( ) on esitetty taulukossa 2. Taulukossa on esitetty myös arvio kuormituksesta vuonna Taulukko 2. Kuhmoisten kunnan jätevedenpuhdistamon tulovirtaama ja kuormitus viiden viime vuoden ajalta ( ) sekä arvio vuodelle Kok P mg/l Kok P kg/d BOD 7ATU mg/l BOD 7ATU kg/d Kok N mg/l Vuoden 2020 ennusteessa virtaaman ja kuormituksen on arvioitu kasvavan 10 % nykyisestä keskiarvosta. Kasvuennuste perustuu Jämsän seudun vesihuollon kehittämissuunnitelmaan (Vesihydro 2001). Tulokuorma puhdistamolle kasvaa loma asutuksen lisääntymisen myötä, haja asutuksen jätevesiasetuksen vaikutuksesta ja mahdollisen liittyjämäärän kasvamisen myötä. Tulokuorma on pysynyt alle mitoitusarvojen. Kok N kg/d Kiintoaine mg/l Kiintoaine kg/d ,8 4, , ,3 4, , ,8 3, Ka 440 9,4 4, (kasvu 10 %) 480 4, AVL Puhdistamon toiminta Itä Suomen vesioikeuden antaman jätevesien johtamisluvan 2/Ym/72 (134.Hp ) lupamääräysten mukaan puhdistamolta lähtevän veden kokonaisfosforiarvo saa olla enintään 2,0 mg/l ja BOD 7ATU :n puhdistustehon tulee olla vähintään 90 %. Puhdistamo on toiminut hyvin ja sille asetettujen vaatimusten mukaisesti. Puhdistustulos on huomattavasti luvan sallimaa tasoa parempi. Ohituksia ei ole jouduttu tekemään. Taulukkoon 3 on koottu jätevedenpuhdistamon puhdistustuloksien vuosikeskiarvot tarkkailujaksolta

6 Taulukko 3. Kuhmoisten kunnan jätevedenpuhdistamon puhdistustulos vuosina (% = puhdistustehoprosentti) 6/24 Virt. Q m 3 /d Kok P mg/l Kok P % BOD 7ATU mg/l BOD 7ATU % Jätevedenpuhdistamon vesistöön aiheuttama vesistökuormitus (kg/d) viideltä edelliseltä vuodelta on esitetty taulukossa 4. Lisäksi taulukkoon on otettu samojen vuosien virtaamatiedot. Taulukko 4. Kuhmoisten kunnan puhdistamolta vesistöön johdettu kuormitus vuosina Vuosi Virtaama m 3 /d Kok P kg/d Kok N kg/d BOD 7ATU kg/d NH4 N kg/d Kiintoaine kg/d ,2 18 3,7 12 6, ,1 19 3,3 13 5, ,1 20 4,7 14 5, ,1 19 4,6 12 3, ,2 17 3,5 11 4, ,2 20 4,5 11 5,1 Keskiarvo 440 0,2 19 4,0 12 5,1 Vuotovedet Kuhmoisten jätevesiverkoston vuotovesiprosentti on noin %. Vuotovesien määrä on korkeintaan noin 1000 m 3 /d. Vuotovesien vähentämiseksi verkostoa on saneerattu. Raaka aineet, kemikaalit ja polttoaineet Kok N mg/l Kok N % NH 4 N mg/l NH 4 N %* , , , , , , , , , , Ka 440 0, , * % tarkoittaa nitrifikaatioastetta Puhdistamolla käytetään fosforin saostukseen ferrosulfaattia ja lietteen kuivaukseen polymeeriä. Ferrosulfaatti toimitetaan puhdistamolle irtotavarana ja säilytetään ja liuotetaan omassa säiliössään. Annostelu tapahtuu sisätiloissa sijaitsevasta päiväsäiliöstä. Polymeeri tulee puhdistamolle säkeissä, jotka varastoidaan sisätiloissa. Polymeeri liuotetaan käyttöliuokseksi omassa laitteistossa. Taulukkoon 5 on koottu puhdistamolla käytetyt kemikaalimäärät vuosina sekä arvio käyttömääristä vuodelle Kiintoaine mg/l Kiintoaine % Ferrosulfaatti kg/a Polymeeri kg/a Taulukko 5. Kuhmoisten kunnan jätevedenpuhdistamolla käytetyt kemikaalit vuosina sekä arvio vuodelle Kompostoinnin tukiaineena käytetään turvetta, jota kuluu vuodessa noin 360 m 3. Turvevarasto on katettu.

7 Energian käyttö 7/24 Puhdistamolla on sähkölämmitys. Sähkönkulutus on noin 250 MWh/a. Taulukossa 6 on esitetty laitoksen sähkönkulutus ja ominaissähkönkulutus puhdistettua jätevesikuutiota kohti vuosina sekä arvio vuodelle Taulukko 6. Kuhmoisten jätevedenpuhdistamon sähkönkulutus vuosina ja arvio vuodelle Sähkönkulutus MWh/a Sähkönkulutus kwh/m 3 1,57 1,48 1,32 1,49 1,63 1,5 Paras käyttökelpoinen tekniikka (BAT) Vuoden 2008 aikana uusitaan tulevan veden välppäys ja sakokaivolietteen vastaanottoasema. Puhdistamolle hankitaan seuraavat uudet yksikköprosessit/laitteet: jäteveden porrasvälppä, sakokaivolietteen vastaanottoasema sisältäen välpän, sakokaivolietteen varastoaltaan, molemmille välpille yhteisen pesurin, puristimen, siirtoruuvin ja lavan. Uudistukset parantavat lietteen käsittelyjärjestelmän tasoa ja parantavat puhdistusprosessin toimintamahdollisuuksia, kun lietteen syöttö voidaan keskittää yöaikaan. Puhdistamo edustaa kulloisenkin rakennus ja saneerausaikansa parasta käyttökelpoista tekniikkaa. Ympäristölupaviranomaisen käsityksen mukaan ympäristöluvanhakijan käytettävissä oleva jätevedenkäsittelytekniikka ja prosessiratkaisu sekä lietteen käsittely vastaavat riittävän hyvin tämän hetkistä parhaan käyttökelpoisen tekniikan vaatimusta. PUHDISTAMON YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET Päästöt ilmaan Luvan hakijan mukaan puhdistamotoiminnasta ei aiheudu merkittäviä päästöjä ilmaan. Toiminnasta muodostuu normaaleja jätevedenkäsittelystä aiheutuvia hajuja ja päästöjä ilmaan. Myös kompostoinnista aiheutuu vähäisiä päästöjä ilmaan (mm. hiilidioksidi, hajut). Kaikki puhdistamo ja lietteenkäsittelytoiminnot sekä kompostointi tapahtuvat suljetuissa tiloissa. Lähimmät asuinkiinteistöt sijaitsevat noin 70 m päässä puhdistamosta. Vuonna 2008 otetaan käyttöön välpepesuri ja puristin. Pesuri ja puristin vähentävät välppeen sisältämän orgaanisen aineen määrää ja siten siitä aiheutuvia hajuhaittoja. Liikennöinti on normaalia työpaikkaliikennettä sekä lietteiden ja kemikaalien kuljetusliikennettä.

8 Päästöt maaperään ja pohjaveteen 8/24 Lingolla kuivattu (m 3 /a) Luvan hakijan mukaan puhdistamotoiminnasta ei aiheudu päästöjä maaperään tai pohjaveteen. Kaikki jätevesien kanssa tekemisissä olevat materiaalit on tehty vesitiiviistä materiaaleista. Puhdistamoalue ja puhdistamolle johtava tie on asfaltoitu. Jätevedenpuhdistamo ei sijaitse tärkeällä tai vedenhankintaan soveltuvalla pohjavesialueella. Ympäristölupaviranomaisen käsityksen mukaan ympäristölupahakemuksessa esitetystä jätevedenpuhdistamosta ei normaaliolosuhteissa aiheudu maaperän tai pohjaveden pilaantumista. Liikennejärjestelyt, melu ja tärinä Puhdistamolle johtava tie haarautuu Papinsaarentieltä. Puhdistamon piha alue on aidattu ja portti pidetään suljettuna, kun puhdistamolla ei ole henkilökuntaa. Vuonna 2008 rakennettavan sakokaivolietteiden vastaanottopisteen eteen tulee toinen piha alue. Tämä alue jää aidan ulkopuolelle. Liikennöinti puhdistamolle ajoittuu pääasiassa päiväsaikaan. Liikenne on kemikaalien, lietteiden ym. kuljetuksista aiheutuvaa raskaiden ajoneuvojen liikennettä ja työntekijöiden työmatka ja työaika ajoa henkilöautoilla. Luvan hakijan mukaan jätevedenpuhdistamon toiminnasta ei aiheudu tärinää tai häiritsevää melua. Yksittäisenä melulähteenä ovat kompressorit ja ilmanvaihtolaitteiden tulo ja poistoilma aukot. Kaikki toiminnot on sijoitettu sisätiloihin. Kemikaali ja jätekuljetuksia on harvoin, ne ovat epäyhtenäistä liikennemelua ja tapahtuvat päivätuntien aikaan. Puhdistamolla on suoritettu melumittauksia (työterveys ja työsuojelu) viimeksi Tällöin toimistossa melutaso oli 60 db (ovi kiinni puhdistamon tiloihin) ja 68 db (ovi auki). Puhdistamon henkilökuntaan kohdistuvia meluhaittoja voidaan ehkäistä työmenetelmiä kehittämällä ja henkilökohtaisilla suojaimilla. Syntyvät jätteet ja niiden edelleen toimittaminen Ylijäämäliete kuivataan lingolla ja kompostoidaan sisätiloissa. Kompostoitu liete puretaan sisätiloissa sijaitsevalle siirtolavalle. Lietettä ei varastoida ulkona. Siirtolavalla kompostoitu liete kuljetetaan Antinkorven jätekeskukseen, jonka toiminnasta vastaa Jämsän Seudun Jätehuolto Oy. Komposti käytetään vanhan Antinkorven kaatopaikan maisemointiin. Taulukkoon 7 on koottu kuivatun lietteen määrät ja ominaisuudet vuosilta sekä arvio vuodelle Taulukko 7. Tiedot lietteen määrästä ja ominaisuuksista vuosilta ja arvio vuodelle t TS/a % TS Kompostoitua lietettä kuljetetaan kaatopaikalle vuodessa noin 480 m 3 /a. Määrän arvioidaan kasvavan samassa suhteessa kuormituksen kanssa eli noin tasolle m 3 /a.

9 9/24 Lietteen lisäksi puhdistamolla muodostuu välpettä ja hiekkaa, jotka varastoidaan välpelaatikkoon. Jätteet kuljetetaan Jämsän Seudun Jätehuolto Oy:n Metsä Kivelän kaatopaikalle Jämsään. Vuodessa välpe ja hiekkajätettä muodostuu noin 16 m 3. Puhdistamolle hankitaan vuonna 2008 välpepesuri ja puristin tulevan jäteveden ja sakokaivolitteiden välppeiden käsittelyyn. Pesuri ja puristin tulevat vähentämään välpältä kerättävän kiintoainen tilavuutta, joten kaatopaikalle vietävän jätteen määrä pienenee. Uudistuksen jälkeen talteen saatu välpe on puhtaampaa ja kuivempaa kuin ennen. Pesurin ansiosta orgaaninen aine saadaan hajotettua puhdistamolla paremmin eikä se kulkeudu kaatopaikalle. Edellä mainittujen jätteiden lisäksi muodostuu normaalia yhdyskuntajätettä ja jonkin verran ongelmajätteitä. Vaikutukset yleiseen viihtyisyyteen, ihmisten terveyteen, luontoon ja luonnonsuojeluarvoihin Luvan hakijan mukaan jätevedenpuhdistamon toiminnan jatkumisella ei ole haitallisia vaikutuksia ihmisen terveyteen ja viihtyvyyteen. Jätevesien viemäröinnin ja käsittelyn tarkoituksena on jätevesistä aiheutuvien haittojen ja terveydellisten riskien vähentäminen sekä elinympäristön viihtyvyyden turvaaminen. Jätevedenpuhdistamon läheisyydessä sijaitseviin luonnonsuojelualueisiin ei puhdistamon toiminnalla tai puhdistamon purkuvesillä ole vaikutusta hakijan näkemyksen mukaan. Suojelualueet sijaitsevat maalla tai niin kaukana etteivät ne ole purkuvesien vaikutusalueella. Lähimmät vesistöön rajoittuvat luonnonsuojelualueet sijaitsevat n. 5 km päässä puhdistamon purkupaikasta. Ne ovat Hyvänapajanlahden tervaleppäkorpi ja Kaukkaanvuoren arvokas kallioalue. Lähin vesialueita sisältävä suojelualue on n. 17 km päässä sijaitseva Päijänteen Natura alue (FI ). Puhdistamon toiminnalla ei ole uusia vaikutuksia rakennettuun ympäristöön. Puhdistamon jätevesien vaikutus purkuvesistön veden laatuun Kuhmoisten kunnan jätevedenpuhdistamon ja purkuvesistön velvoitetarkkailun vuosiyhteenvedossa vuodelta 2006 todetaan Päijänteen veden laadun osalta seuraavaa. Fosforipitoisuuksien ja klorofylliarvojen perusteella havaintoasemat 1 ja 2 sijaitsevat lievästi rehevöityneellä alueella. Tosin fosforipitoisuudella on ollut lievästi aleneva trendi vuodesta 1993 lähtien. Jätevesien purkupaikan vieressä sijaitsevalla havaintoasemalla 6 vesi luokitellaan fosforipitoisuuden ja klorofyllimäärän perusteella karun ja lievästi rehevän rajalla olevaksi. Tarkkailun mukaan puhdistamon kuormitus ei ole vaikuttanut merkittävästi aseman 6 veden laatuun. Aseman 6 vedenlaatu vastaa usein lähes Päijänteen puhtaiden alueiden vedenlaatua. Yleisen käyttökelpoisuusluokituksen mukaan vesi puhdistamon ja purkupaikan läheisyydessä on erinomaista tai hyvää. Puhdistamolta vesistöön johdettu fosforikuorma oli vuonna 2006 keskimäärin 0,18 kg P/d ja keskimääräinen BOD kuorma oli 3,5 kg/d. Vesistön velvoitetarkkailussa on todettu, että puhdistamolta johdetulla kuormituksella ei ole merkitystä purkuvesistön veden laatuun. Havaintoasemien vedenlaatuun vaikuttaa nykyisellään muualta valuma alueelta tuleva kuormitus. Hakijan mukaan kuormituksella ei ole myöskään vaikutuksia viihtyisyyteen ja virkistyskäyttöön. Puhdistamon ja purkupaikan läheisyydessä veden virkistys

10 10/24 käyttöluokka on hyvä. Veden hygieeninen laatu on hyvä kaikilla velvoitetarkkailun havaintopisteillä. Kaikilla kolmella havaintoasemalla on todettu ajoittain hapenvajausta. Myös vuoden 2005 vuosiyhteenvedon tulokset olivat hyvin samansuuntaiset kuin vuoden 2006 tulokset. LAITOKSEN TOIMINNAN JA SEN VAIKUTUSTEN TARKKAILU Käyttötarkkailu Päästötarkkailu Puhdistamon kuormitusta ja vesistövaikutuksia tarkkaillaan Keski Suomen vesija ympäristöpiirin kirjeen (445/500 KSvy 1988) sisältämän tarkkailuohjelman mukaisesti. Puhdistamon henkilökunta tarkkailee puhdistamon toimintaa säännöllisesti. Käyttötarkkailu suoritetaan valmiin käyttöpäiväkirjapohjan mukaan. Päivittäin samaan aikaan kirjataan ylös seuraavat asiat: ulkoilman sekä tulevan ja lähtevän jäteveden lämpötilat käsitelty jätevesimäärä palautuslietteen määrä kompressorin käyntitunnit käytetyn ferrosulfaatin määrä ilmastusaltaan lietteen laskeutusarvo jäteveden ph näkösyvyys jälkiselkeytyksessä kuivatun lietteen määrä sääolosuhteet ylijäämäliete ja esiselkeytyspumppujen virtaama Kerran viikossa kirjataan ylös viikkovirtaama. Kuukausittain kirjataan ylös sähkön ja polymeerin kulutus. Myös mahdolliset ohijuoksutukset kirjataan. Puhdistamolla on automaatiojärjestelmä, josta hälytykset välittyvät päivystäjälle. Päästötarkkailussa seurataan puhdistamolle tulevan ja lähtevän jäteveden laatua, ilmastusaltaan lietettä ja kuivattua ylijäämälietettä. Puhdistamolle tulevan ja lähtevän jäteveden näyte otetaan neljä kertaa vuodessa 10 tunnin virtaamapainotteisena kokoomanäytteenä. Näytteistä analysoidaan seuraavat muuttujat: Happamuus ph Sähkönjohtavuus Alkaliteetti Kiintoaine SS Biologinen hapenkulutus BOD 7ATU Kokonaisfosfori Kok.P Kokonaistyppi Kok.N Lisäksi lähtevän veden kokoomanäytteestä analysoidaan rauta, biologinen hapenkulutus (BOD 7 ), liuennut fosfaatti ja ammoniumtyppi. Näytteenottoajankohdat sovitetaan eri neljännesvuosille.

11 Vaikutusten tarkkailu Raportointi 11/24 Lisäksi otetaan kahdeksan kertaa vuodessa lähtevän jäteveden virtaamapainotteinen 4 tunnin kokoomanäyte (välitarkkailu). Välitarkkailun näytteistä analysoidaan ph, kokonaisfosfori, liuennut fosfaatti, kiintoaine ja rauta. Näytteet otetaan niinä kuukausina, jolloin ei ole tulevan/lähtevän jäteveden tarkkailua. Ilmastusaltaan lietteestä otetaan neljä kertaa ja laitokselta poistettavasta ylijäämälietteestä otetaan kaksi kertaa vuodessa kertanäytteet. Näytteistä analysoidaan kiintoaine. Mikäli ylijäämälietettä luovutetaan hyötykäyttöön, tutkitaan siitä vuosittain ravinne ja raskasmetallimääritykset. Vesistötarkkailu Vesistön veden laatua seurataan Keski Suomen vesi ja ympäristöpiirin laatiman velvoitetarkkailuohjelman/vesistötarkkailu mukaisesti (445/500 KSvy 1988). Lisäksi havaintoasemilta on vuosittain elokuussa analysoitu liukoisten ravinteiden määrä pintavedestä. Vesinäytteet otetaan seuraavista pisteistä: Päijänne Kuhmoinen 1 (YK pohjoinen ja YK itä , syvyys 11,1 m), Päijänne Kuhmoinen 2 (YKpohjoinen ja YK itä , syvyys 17,3 m) ja Päijänne Kuhmoinen 6 (YK pohjoinen ja YK itä , syvyys 23 m). Näytteenottosyvyydet ovat 1m, 5 m, 10 m jne. sekä 1m pohjan yläpuolelta. Näytteet otetaan kaksi kertaa vuodessa, lopputalvella ja loppukesällä, ja niistä analysoidaan seuraavat muuttujat: lämpötila happi ph sähkönjohtavuus väri COD Mn kokonaisfosfori sekä 1 m:n näytteistä: kokonaistyppi fekaaliset streptokokit Kesäaikaisista näytteistä analysoidaan lisäksi klorofylli a (0 2 m). Velvoite ja kuormitustarkkailua suorittaa ja näytteet analysoi Jyväskylän yliopiston ympäristöntutkimuskeskus. Kalataloudellinen tarkkailu Kalataloudellista tarkkailua ei ole tehty. Hakija katsoo, että kalataloudellista tarkkailua ei ole tarpeen suorittaa jatkossakaan, koska jätevesillä ei ole käytännössä vaikutusta purkuvesistöön. Viranomaisille raportoidaan vuosittain jätevedenpuhdistamon käyttö, päästö ja vaikutustarkkailun yhteenvedot. Vuosiyhteenvetolomake toimitetaan Keski Suomen ympäristökeskuksen valvontaviranomaiselle ja kunnan ympäristönsuo

12 12/24 jeluviranomaiselle seuraavan vuoden helmikuun loppuun mennessä. Päästö ja vaikutustarkkailujen yksittäiset tutkimustulokset toimitetaan Keski Suomen ympäristökeskukseen välittömästi niiden valmistuttua. POIKKEUKSELLISET TILANTEET JA NIIHIN VARAUTUMINEN Riskinarviointi ja toimet onnettomuuksien estämiseksi Jätevedenpuhdistamon toimiessa normaalisti ei siitä aiheudu ympäristöriskiä. Toimintahäiriöitä jätevedenpuhdistamolle voivat aiheuttaa esimerkiksi sulamistai sadevesistä (vuotovedet) johtuvat virtaamahuiput, myrkkypäästöt viemäriin, laiterikot, saostuskemikaalin loppuminen tai annosteluhäiriöt tai äkillinen paisuntaliete. Luvan hakija on hakemuksessaan todennut, että jätevedenpuhdistamon toimintavarmuus on hyvä seuraavista syistä: Puhdistamolla on esiselkeytys Prosessi on kaksilinjainen. Kaksi linjaa tuo toimintavarmuutta ja turvaa käsittelykapasiteetin poikkeustilanteissa (huolto, laiterikko). Vaikka biologinen toiminta jostakin syystä heikkenisi, puhdistamo voi toimia kemiallisena puhdistamona. Jos biologista toimintaa ei olisi ollenkaan, reduktiot voisivat silti olla tasolla: BOD 80 %, N 10 %. Fosforin ja kiintoaineen osalta puhdistamo toimisi normaalisti. Prosessissa on varalaitteet. Puhdistamon hoidosta ja huollosta vastaa ammattitaitoinen henkilökunta. Puhdistamolla on automaatiojärjestelmä, josta hälytykset välittyvät päivystäjälle. Puhdistamo pystyy käsittelemään vuosittaiset virtaamahuiput, ohituksia ei ole tarvinnut tehdä. Vuotovesien määrän vähentämiseksi on verkostoa saneerattu. Kunnassa on laadittu vesihuollon valmiussuunnitelma. Ympäristölupaviranomaisen käsityksen mukaan toimintahäiriön aikana puhdistamon kuormitus saattaa nousta huomattavastikin. Toimintahäiriöitä voivat aiheuttaa edellä mainittujen syiden lisäksi sähkökatkokset. Poikkeukselliset tilanteet voivat aiheuttaa aktiivilietteen mikrobien tuhoutumisen. Laajamittaiset toimintahäiriöt ovat yhdyskuntajätevesien puhdistamoilla kuitenkin melko harvinaisia. Puhdistusprosessin toimintahäiriö esimerkiksi öljyn tai kemikaalipäästön takia johtaa siihen, että puhdistamo toimii vain osittain. Yleensä haitta korjaantuu prosessin elpymisen myötä, mutta tuhoutuneen aktiivilietteen poistaminen voi olla tarpeen puhdistusprosessin elpymiseksi. HAKIJAN ESITYS KORVAUKSISTA JA LUPAMÄÄRÄYKSISTÄ Korvaukset Luvan hakija katsoo, ettei ranta tai vesialueille tai kalastolle synny toiminnasta sellaista haittaa tai vahinkoa, joka olisi korvattava, koska jätevesien vaikutukset vesistöön jäävät erittäin vähäisiksi. Uudet lupaehdot Luvan hakija on hakemuksessaan esittänyt uudet lupaehdot puhdistamon toiminnalle. Ehdotus on esitetty taulukossa 8.

13 Taulukko 8. Luvan hakijan esitys uusiksi lupaehdoiksi. Lähtevän veden Poistuma vähintään Laskentajakso enimmäisarvo tai pitoisuus (mg/l) (%) BOD 7 ATU 15 ja 93 Vuosi Fosfori, P 0,8 ja 90 Vuosi COD Cr 125 tai 75 Vuosi Kiintoaine SS 35 tai 90 Vuosi 13/24 LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY Typenpoistoa ei katsota tarpeelliseksi, koska Valtioneuvoston asetuksessa typenpoistoa yhdyskuntajätevesistä ei edellytetä puhdistamoilta, joiden AVL on alle Lisäksi asetuksen mukaan typpeä on poistettava jätevesistä silloin, kun typpikuorman vähentämisellä voidaan parantaa vesien tilaa. Perustuotannon minimiravinne kaikilla Keski Päijänteen selillä on fosfori ja jätevesien puhdistuksessa ensisijainen tavoite on fosforinpoisto. Nitrifikaatiota ei myöskään katsota tarpeelliseksi, koska jätevesillä ei ole havaittu olleen merkitystä purkuvesistön veden laatuun. Jätevedenkäsittelyssä pyritään käytännössä aina parhaaseen mahdolliseen tulokseen kuten tähänkin asti. Lupahakemuksesta tiedottaminen Hakemuksesta on tiedotettu kuuluttamalla Kuhmoisten kunnan ilmoitustaululla ja Keski Suomen ympäristökeskuksen ilmoitustaululla Kuulutuksen julkaisemisesta on ilmoitettu Kuhmoisten Sanomissa Hakemusasiakirjat ovat olleet kuulutusaikana nähtävillä Kuhmoisten kunnassa ja ympäristökeskuksessa. Hakemuksesta on annettu erikseen tieto ympäristönsuojelulain 37 ja 38 :ien mukaan niille, joita asia erityisesti koskee (Dnro KSU 2007 Y 384/111) päivätyllä kirjeellä. Tarkastukset, neuvottelut ja katselmukset Lausunnot Jätevedenpuhdistamolla käytiin Ympäristönsuojelulain 36 :n mukaisesti Keski Suomen ympäristökeskus on pyytänyt lausunnot Keski Suomen työvoima ja elinkeinokeskuksen kalatalousyksiköltä ja Kuhmoisten kunnan rakennuslautakunnalta. Keski Suomen TE keskuksen kalatalousyksikön lausunto : Keski Suomen TE keskuksen näkemyksen mukaan hankkeesta ei ole haittaa yleiselle kalatalousedulle eikä toiminta näin ollen edellytä kalataloustarkkailua tai muita kalatalousvelvoitteita. Arvioidun haitattomuuden edellytyksenä on kuitenkin se, että puhdistamon kuormitustaso ei uudella lupakaudella merkittävästi lisäänny nykyisestä toteutuneesta tasosta, joka on ollut vuosina merkittävästi alhaisempi kuin hakijan esittämä uusi lupaehto lähtevän veden fosforipitoisuudelle (0,8 mg/l).

14 14/24 Kuhmoisten kunnan rakennuslautakunnan lausunto : Rakennuslautakunta puoltaa Papinsaaren jätevedenpuhdistamon ympäristölupahakemusta ja toteaa lausunnossaan seuraavaa: Puhdistamon henkilökunta tarkkailee puhdistamon toimintaa säännöllisesti ja kirjaa lupahakemuksen mukaiset asiat ylös valmiin käyttöpäiväkirjan mukaan Kuukausittain kirjataan ylös myös polymeerin ja sähkön kulutus, viikoittain kirjataan ylös viikkovirtaama ja päivittäin kirjataan ylös ylijäämäliete ja esiselkeytyspumppujen virtaama. Mahdolliset ohitukset kirjataan myös ylös. Purkuvesistön laatua seurataan velvoitetarkkailuohjelman mukaisesti. Viranomaisille raportoidaan vuosittain jätevedenpuhdistamon kuormitus, vesistö ja käyttötarkkailun yhteenvedot. Muistutukset ja mielipiteet Ympäristölupahakemuksesta ei ole esitetty muistutuksia tai mielipiteitä. Hakijan kuuleminen ja vastine Lupaviranomainen on kirjeellään varannut hakijalle tilaisuuden tutustua kertyneeseen asiakirja aineistoon ja tulla kuulluksi. Kuhmoisten kunta ei toimittanut vastinetta asia kirjoista. Vastaus yksilöityihin vaatimuksiin ja lausuntoihin LUPAVIRANOMAISEN RATKAISU Luparatkaisu Lausunnoissa esitetyt vaatimukset on otettu huomioon lupamääräyksistä ja niiden perusteluista ilmenevällä tavalla. Keski Suomen TE keskuksen kalatalousyksikön esittämät vaatimukset on huomioitu erityisesti lupamääräyksissä 2 ja 3. Kuhmoisten kunnan rakennuslautakunta on huomioitu lupamääräyksessä 12, 14 ja 16. Keski Suomen ympäristökeskus myöntää ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisen ympäristöluvan Kuhmoisten kunnan Papinsaaren jätevedenpuhdistamon toiminnalle ja käsiteltyjen jätevesien johtamiselle edelleen Päijänteeseen Uotilansaaren koillispuolelle. Lupa myönnetään myös puhdistamolitteiden sekä sakoja umpisäiliölietteiden kompostointiin puhdistamolla. Puhdistamon toiminta on toteutettava hakemusasiakirjojen mukaisesti sekä seuraavia ympäristökeskuksen antamia määräyksiä noudattaen. Lupamääräykset pilaantumisen ehkäisemiseksi 1. Jätevedenpuhdistamoa ja koko viemärilaitosta on käytettävä ja hoidettava niin, että saavutetaan mahdollisimman hyvä puhdistustulos ja että jätevesistä aiheutuva ympäristön pilaantuminen ja terveyshaitat jäävät mahdollisimman vähäisiksi. (YSL 42 ja 43 :t) 2. Jätevedet on käsiteltävä siten, että vesistöön johdettavan jäteveden BOD 7ATU arvo on enintään 12 mg O 2 /l ja kokonaisfosforipitoisuus enintään 0,8 mg/l. Puhdistustehon tulee olla BOD 7ATU :n ja kokonaisfosforin osalta vähintään 93 %.

15 15/24 Lisäksi jätevedet on käsiteltävä niin, että kemiallinen hapenkulutus COD Cr arvon on enintään 125 mg/l sekä poistoteho vähintään 75 % ja kiintoainespitoisuus enintään 35 mg/l tai vaihtoehtoisesti poistoteho vähintään 90 %. Kaikki edellä luetellut arvot lasketaan neljännesvuosikeskiarvoina mahdolliset ohijuoksutukset ja viemäriverkoston ylivuodot sekä muut mahdolliset poikkeustilanteet mukaan lukien. Lisäksi yksittäisten tarkkailukertojen tulosten arviointi ja näytteiden vuotuinen vähimmäismäärä on oltava valtioneuvoston asetuksen 888/2006 mukainen. (YSL 11, 43, YSA 19, Vna 888/2006) 3. Jäteveden käsittelyssä on pyrittävä mahdollisimman tehokkaaseen typen kokonaismäärän vähentämiseen. Puhdistamon prosessia on pyrittävä ajamaan niin, että se nitrifioi mahdollisimman tehokkaasti, kuitenkaan heikentämättä muuta jäteveden käsittelytulosta. Lisäksi luvan saajan on selvitettävä vuoden 2011 loppuun mennessä, kuinka puhdistamoprosessia voidaan kehittää siten, että käsitellyn jäteveden ammoniumtyppipitoisuus on enintään 4 mg/l ja poistoteho vähintään 90 % ja mitä toimenpiteitä tavoitteiden saavuttaminen edellyttää. Selvityksen perusteella lupaviranomainen voi antaa lisämääräyksien koskien jätevedenpuhdistamon toimintaa ja tarkkailua. (YSL 42, 43, 55, YSA 19 ) 4. Puhdistamo on pidettävä sellaisessa kunnossa ja sitä on hoidettava niin, ettei sen toiminnasta aiheudu terveyshaittaa eikä kohtuutonta rasitusta, esimerkiksi melu tai hajuhaittoja. Lietteen kuivatuksesta ja kompostoinnista lähtevä poistoilma tulee tarvittaessa käsitellä esim. suodattamalla tai muulla vastaavalla tavalla. (Naap 17, JA 8 ja YSL 42 ) 5. Kaikki vesihuoltolaitosten toiminta alueella muodostuvat jätevedet, jotka voidaan käsitellä yhdessä talousjätevesien kanssa, on pyrittävä johtamaan jätevedenpuhdistamolle. Sade, kuivatus ja vuotovesien joutuminen viemäriverkkoon on rajoitettava mahdollisimman vähäiseksi. (YSL 43 ) 6. Puhdistamolle johdettavien teollisuus tai niihin rinnastettavien laitosten jätevedet on esikäsiteltävä asianmukaisella tavalla siten, että ne eivät heikennä puhdistustehoa tai lietteen käyttömahdollisuuksia tai vaaranna puhdistamon työntekijöiden terveyttä. Luvan saajan on oltava selvillä verkostoon johdettavien teollisuusjätevesien määrästä, laadusta ja mahdollisesta esikäsittelystä. Toiminnanharjoittajan tulee tarvittaessa huolehtia osaltaan siitä, että tarvittaviin jäteveden esikäsittelytoimenpiteisiin ryhdytään. Edellä mainitut tiedot on pyydettäessä toimitettava ympäristönsuojelulain mukaiselle valvontaviranomaiselle. (YSL 42, 43 ja 47 :t, YSA 36 ja 36 a ) 7. Jätevedenpuhdistamon toiminnasta ja hoidosta vastaavalla henkilöllä on oltava riittävä asiantuntemus ja koulutus puhdistamon käyttö ja hoitotoimenpiteistä. Vastaavan hoitajan nimi ja yhteystiedot on ilmoitettava Keski Suomen ympäristökeskukselle ja Kuhmoisten kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. (YSL 42, 43 :t, YSA 19, JA 10 ) Jätteet ja niiden käsittely ja hyödyntäminen 8. Jätevedenpuhdistamon mekaanisessa esikäsittelyssä jätevedestä erottunut välpejäte tulee toimittaa asianmukaisen luvan saaneeseen jätteenkäsittelypaikkaan. Myös muut laitoksella syntyvät jätteet ja mahdolliset ongelmajätteet tulee toimittaa asianmukaiseen käsittelyyn.

16 16/24 Puhdistamolla muodostunut liete voidaan kompostoida puhdistamon sisätiloissa rumpukompostorissa. Kompostin välivarastoinnin tulee tapahtua sisätiloissa. Lietteen kuivauksessa muodostuvat rejektivedet tulee johtaa takaisin puhdistamon jätevedenpuhdistusprosessiin. Kompostoitavaan lietteeseen on sekoitettava riittävästi tukiainetta. Liete erän viipymä rumpukompostorissa on mitoitettava riittäväksi, jotta vaihtolavoille siirrettävästä kompostista ei aiheudu hajuhaittoja ympäristöön. Olosuhteet kompostimassassa on pidettävä suotuisina orgaanisen aineksen kompostoitumiselle. Massassa tulee olla riittävästi ilmaa ja kosteutta sekä riittävän korkea lämpötila kompostimassa hygienisoitumisen kannalta. Jokaisen kompostierän lämpötilan tulee kompostoitumisen aikana nousta +55 C. Mikäli kompostia toimitetaan käytettäväksi maanparannusaineena, on sen täyttävä Suomessa voimassa olevan lainsäädännön maanparannusaineille asetetut vaatimukset ja käytöstä on ilmoitettava Elintarviketurvallisuusvirastolle. Tiedot kompostin laadusta on annettava pyydettäessä vastaanottajille. Mikäli puhdistamolietteitä käytetään maanviljelyksessä, sovelletaan käyttöön Valtioneuvoston päätöstä puhdistamolietteen käytöstä maanviljelyksessä (282/1994). Lietteiden käytöstä maanviljelyksessä on myös ilmoitettava Elintarviketurvallisuusvirastolle. Toiminnassa syntyneistä kaikista jätteistä ja lietteestä, niiden määrästä, laadusta ja edelleen toimittamisesta on pidettävä kirjaa. (YSL 43 ja 45 :t, YSA 19, JL 6, 8, 9 ja 15 :t ja JA 8 ja 51 :t) Häiriötilanteet ja muut poikkeukselliset tilanteet 9. Jos puhdistamolta tai viemäriverkostosta on päässyt tai uhkaa päästä tavanomaisesta poikkeavaa kuormitusta vesistöön tai maaperään, luvan saajan on viipymättä ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin vahingon torjumiseksi, laajuuden selvittämiseksi ja toistuvuuden estämiseksi sekä viipymättä ilmoitettava asiasta Keski Suomen ympäristökeskukseen ja Kuhmoisten kunnan ympäristönsuojelu ja terveysviranomaiselle. (YSL 5, 7, 43, 62 ja 76 :t ja YSA 19 ja 30 :t) 10. Häiriötilanteissa, joissa rumpukompostorin käyttö estyy, tulee lietteet toimittaa jatkokäsiteltäväksi kyseisen jätteen käsittelyluvan omaavaan paikkaan. (YSL 43, 62 ) Toiminnan lopettaminen tai olennainen muuttaminen 11. Puhdistamon toiminnan lopettamisesta tai olennaisesta muuttamisesta on viipymättä ilmoitettava Kuhmoisten kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle ja Keski Suomen ympäristökeskukselle. (YSL 43, 81 ja 90 :t ja YSA 30 ) Tarkkailu ja raportointimääräykset Käyttötarkkailu 12. Jätevedenpuhdistamon henkilökunnan tulee suorittaa hoidon ja käytön yhteydessä puhdistamon toimintaa koskevaa käyttötarkkailua. Puhdistamon toi

17 minnan käyttötarkkailusta tulee pitää hoitopäiväkirjaa. Käyttötarkkailua tulee suorittaa ainakin seuraavilta osin: tulevan ja käsitellyn jäteveden virtaamat viikkovirtaamat ylijäämäliete ja esiselkeytyspumppujen päivittäiset virtaamat käytettyjen kemikaalien määrä lähtevän jäteveden ph jäteveden lämpötilat (tuleva jätevesi, prosessivesi ja lähtevä jätevesi) ilmastusaltaiden kiintoainepitoisuus ilmastusaltaan happipitoisuus jälkiselkeytyksen näkösyvyys viemäriverkon ja jäteveden pumppaamoiden mahdolliset ylivuodot puhdistamon ohitukset ja niiden syyt rumpukompostorin lämpötila kompostoidun lietteen määrä ja sijoituspaikka kompostoitavan lietteen tukiaineen kulutus jätteiden määrät ja toimituspaikat vastaanotetun sako ja umpisäiliölietteen määrä sähkön kulutus 17/24 Käyttötarkkailusta koottu hoitopäiväkirja on pyydettäessä esitettävä valvoville viranomaisille. (YSL 46 ja YSA 19 ) Päästötarkkailu 13. Jätevedenpuhdistamolle tulevasta ja lähtevästä jätevedestä tulee ottaa automaattisella näytteenottimella kahdeksan kertaa vuoden aikana 24 tunnin virtaamapainotteiset kokoomanäytteet. Näytteenottoajankohdat tulee sovittaa siten, että puhdistamon päästötarkkailun laskentajakson neljännesvuosikeskiarvoon tulee mukaan vähintäänkin kahden kokoomanäytesarjan analyysitulokset. Kokoomanäytteestä tulee analysoida ainakin seuraavat parametrit: biologinen hapenkulutus, BOD 7ATU kemiallinen hapenkulutus, COD Cr kokonaisfosfori, kok P kokonaistyppi, kok N ammoniumtyppi, NH 4 N nitriitti ja nitraattitypen summa, (NO 2 +NO 3 ) N alkaliteetti happamuus, ph kiintoaine, SS sähkönjohtavuus Lähtevän jäteveden kokoomanäytteestä tulee lisäksi analysoida ainakin seuraavat parametrit: kokonaisrauta ja liuennut rauta liukoinen fosfaattifosfori Lisäksi tulee jokaisen kokoomanäytesarjan oton yhteydessä ottaa ilmastusaltaista kertanäyte, mistä tulee analysoida ainakin ilmastusaltaiden kiintoainepitoisuus ja hehkutushäviö. Jätevedenpuhdistamolle tulevan jäteveden automaattinen näytteenotin tulee sijoittaa siten, ettei jäteveteen, josta näyte otetaan sekoitu sako ja umpisäilölietteitä eikä lietteen kuivauksessa syntyviä rejektivesiä.

18 18/24 Mittaukset, kalibroinnit ja analysoinnit on suoritettava standardimenetelmin ja valtioneuvoston asetuksen 888/2006 mukaisesti. Näytteet on käsiteltävä ja säilytettävä jääkaapissa siten, että niiden laatu analysointihetkellä vastaa mahdollisimman hyvin sen veden laatua josta kokoomanäytteet on otettu. Kuivatusta ja kompostoidusta lietteestä on määritettävä vähintään kolmen vuoden välein tai lietteen laadun muuttuessa oleellisesti nykyisestä ainakin seuraavat muuttujat: kuiva aine, hehkutusjäännös, ph, kokonaistyppi, kokonaisfosfori, kadmium, kromi, kupari, nikkeli, lyijy, sinkki ja elohopea. Vaihtoehtoisesti voidaan noudattaa myös muun lainsäädännön mukaista tarkkailua. Yksittäiset analyysitulokset on toimitettava välittömästi niiden valmistuttua Keski Suomen ympäristökeskukseen. (YSL 43 ja 46 :t ja, YSA 19, Vna 888/2006) Vaikutusten tarkkailu Vesistötarkkailu 14. Vesistötarkkailu tulee suorittaa hakemusasiakirjoissa mainituista kolmesta näytteenottopisteestä: Päijänne Kuhmoinen 1 (YK pohjoinen: , YK itä: ), Päijänne Kuhmoinen 2 (YK pohjoinen: , YK itä: ) ja Päijänne Kuhmoinen 6 (YK pohjoinen: , YK itä: ). Näytteenottosyvyydet ovat 1m, 5 m, 10 m sekä 1m pohjan yläpuolelta. Näytteet tulee ottaa kaksi kertaa vuodessa, lopputalvella ja loppukesällä ennen täyskiertoa, ja niistä tulee analysoida ainakin seuraavat parametrit: lämpötila happi ja hapen kylläisyysprosentti ph sähkönjohtavuus väri kemiallinen hapenkulutus, COD Mn kokonaisfosfori liukoinen fosfaattifosfori kokonaistyppi nitriitti ja nitraattitypen summa ammoniumtyppi fekaaliset streptokokit Lisäksi loppukesän 0 2 metrin pintanäytteistä on analysoitava a klorofylli. Näytteet on otettava, käsiteltävä ja säilytettävä siten, että niiden laatu analysointihetkellä vastaa mahdollisimman hyvin sen veden laatua, josta ne on otettu. Näytteenotto ja analysointi on tehtävä yleisesti hyväksytyllä tavalla. Vesistötarkkailun analyysitulokset tulee toimittaa sähköisesti Keski Suomen ympäristökeskukseen heti niiden valmistuttua (viimeistään kuukauden kuluessa näytteenotosta). Tulokset tulee toimittaa pyydettäessä myös Kuhmoisten kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. (YSL 46, YSA 19 )

19 Raportointi 19/24 RATKAISUN PERUSTELUT 15. Käyttö, päästö ja vaikutustarkkailusta tulee laatia vuosittain yhteenveto, joka tulee toimittaa Keski Suomen ympäristökeskukseen ja Kuhmoisten kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle raportointivuotta seuraavan vuoden helmikuun loppuun mennessä. Tarkkailutulokset tulee käsitellä ja raportoida siten, että luvan hakijalla on käsitys puhdistamon toiminnasta sekä päästö ja vesistövaikutuksista. Tarkkailua suorittava konsultti on ilmoitettava Keski Suomen ympäristökeskukselle. Tässä ympäristölupapäätöksessä olevia päästö, vaikutus ja käyttötarkkailua koskevia määräyksiä voidaan muuttaa tarvittaessa Keski Suomen ympäristökeskuksen toimesta ympäristönsuojelulain 46 :n mukaisesti. (YSL 46, YSA 19 ) Ennakoimattoman vahingon korvaaminen 16. Korvausta vesistön pilaantumista aiheuttavasta vahingosta, jota lupaa myönnettäessä ei ole ennakoitu, voi vahingonkärsijä hakea ympäristönsuojelulain 72 :n mukaisesti. Lupaharkinnan perusteet Ympäristönsuojelulain 41 :n mukaan ympäristölupa myönnetään, jos toiminta täyttää ympäristönsuojelulain ja jätelain sekä niiden nojalla annettujen asetusten vaatimukset. Kun jätevesien käsittelyssä ja johtamisessa sekä jätteiden käsittelyssä menetellään hakemuksen mukaisesti ja noudatetaan tämän päätöksen määräyksiä, toiminta täyttää ympäristönsuojelulain, jätelain ja niiden nojalla annettujen asetusten vaatimukset sekä mitä luonnonsuojelulaissa ja sen nojalla määrätään. Luvan myöntämisen edellytykset Puhdistamon toiminnasta asetetut lupamääräykset huomioon ottaen ei aiheudu yksinään tai yhdessä alueen muiden toimintojen kanssa terveyshaittaa, merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa, maaperän laadun huononemista, pohjaveden pilaamiskiellon vastaisia seuraamuksia, erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista, vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella eikä eräistä naapuruussuhteista annetun lain 17 :n 1 momentissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta. Toiminta täyttää ympäristönsuojelulain 42 :n mukaiset luvan myöntämisen edellytykset. Lisäksi mainittu lainkohta edellyttää, että toimintaa ei saa sijoittaa asemakaavan vastaisesti. Lupamääräysten yksilöidyt perustelut Toiminnasta ei saa aiheutua terveyshaittaa, merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa eikä erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista taikka vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella. (Määräys 1) Luvassa on annettava tarpeelliset määräykset päästöistä, niiden ehkäisemisestä ja rajoittamisesta. Määräys on tarpeen jätevesien tehokkaan käsittelyn varmistamiseksi ja jätevesistä vesistössä aiheutuvien vaikutusten vähentämiskeksi.

20 20/24 Valtioneuvoston asetus yhdyskuntajätevesistä (888/2006) antaa vähimmäisvaatimukset biologisen hapen kulutuksen, kemiallisen hapen kulutuksen, kiintoaineen, kokonaisfosforin ja kokonaistypen poistolle. Puhdistamon nykyinen taso huomioon ottaen voidaan katsoa, että puhdistusvaatimukset on mahdollista uudistaa vastamaan nykyisin saavutettavaa käsittelytulosta. Biologisen hapenkulutuksen ja kokonaisfosforin osalta on asetettu em. asetuksen vähimmäisvaatimusta alhaisemmat pitoisuusrajat ja korkeammat poistotehot. Kuhmoisten kunnan biologis kemiallisella puhdistusprosessilla saavutetaan BOD 7ATU:n ja kokonaisfosforin suhteen parempi puhdistustulos kuin em. valtioneuvoston asetuksessa on asetettu vähimmäisvaatimukseksi. Asetusta tiukemmat määräykset ovat tarpeen myös parhaan käyttökelpoisen tekniikan noudattamiseksi. (Määräykset 2 ja 3) Jätevedenpuhdistamoa ei saa käyttää siten, että naapureille tai lähistöllä asuville aiheutuu kohtuutonta rasitusta esimerkiksi hajusta, melusta tai roskaantumisesta. Määräyksellä varmistetaan luvan myöntämisen edellytykset. (Määräys 4) Määräyksellä pyritään jätevesistä aiheutuvien haittojen vähentämiseen. Jätevedet tulisi johtaa mahdollisimman tehokkaasti yhteen keskitettyyn paikkaan, missä ne voidaan käsitellä tehokkaasti toimivassa jätevedenpuhdistamossa. Puhdistamon toiminnan kannalta on tärkeää rajoittaa sade, kuivatus ja vuotovesien pääsyä ja johtamista viemäriin. Viemäriverkostoon kuulumattomat, lähes puhtaat sade, kuivatus ja vuotovedet kuormittavat turhaan puhdistamoa ja niillä saattaa olla huomattava merkitys jätevedenpuhdistamon prosessin ja hydraulisen toiminnan kannalta. Lisäksi näiden vesien vaikutuksella puhdistamon prosessin lämpötilaan tai esim. alkaliniteettiin ja edelleen mahdollisen jäteveden puskurikyvyn heikkenemisen seurauksena ph:n huomattavalla muutoksella voi olla merkitystä puhdistamon toiminnalle. (Määräys 5) Ehto on tarpeen teollisuusjätevesistä mahdollisesti aiheutuvien häiriöiden estämiseksi. Teollisuudesta peräisin olevissa prosessivesissä ja huuhteluissa syntyvissä jätevesissä voi olla sellaisia aineita, jotka voivat vaurioittaa puhdistamon laitteistoa ja viemäriverkostoa tai aiheuttaa niiden toimintahäiriöitä, aiheuttaa vaaraa tai terveyshaittaa puhdistamon työntekijöille sekä häiritä jätevedenpuhdistamon prosessia ja lietteen hyötykäyttöä. Lupahakemuksen mukaan puhdistamolle ei tällä hetkellä johdeta talousjätevesistä laadultaan poikkeavia ja esikäsittelyä vaativia jätevesiä, mutta määräys on tarpeen sillä tulevaisuudessa tällainen tilanne on mahdollinen. (Määräys 6) Ammattitaitoisen vastuuhenkilön nimeämisellä varmistetaan jätevedenpuhdistamon asianmukainen hoito ja kunnossapito. (Määräys 7) Ympäristöluvassa on annettava tarpeelliset määräykset jätehuollosta ja jätteistä sekä niiden synnyn ja haitallisuuden vähentämisestä. Jätteistä ei saa aiheutua vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle. Jätteen haltijan on huolehdittava jätteen kuljetuksen järjestämisestä. Jätteen saa luovuttaa vain asianmukaisen ympäristöluvan omaavalle käsittelylaitokselle. Liete erien riittävän pitkällä viipymällä rumpukompostorissa varmistetaan, ettei kompostoidusta massasta aiheudu hajuhaittoja ympäristöön. Kompostoinnille tulee varmistaa riittävän hyvät olosuhteet prosessin onnistumiseksi ja toiminnasta aiheutuvien mikrobi ja hajuhaittojen ehkäisemiseksi. Kompostimassassa tulee olla riittävästi ilmaa, jotta hajoamisprosessi tapahtuu aerobisesti. Tukiaineen

21 21/24 ja lietteen sekoitussuhteen tulee olla kohdallaan. Lämpötilaa rumpukompostorissa on tarkkailtava, jotta varmistetaan massan riittävä hygienisoituminen. Mikäli kompostoitua lietettä käytetään maanparannusaineena, tulee asiasta ilmoittaa Elintarviketurvallisuusvirastolle, joka ohjeistaa ja valvoo lannoitevalmisteiden valmistusta ja käyttöä sekä vastaa tuotteistukseen liittyvistä asioista. Lannoitevalmistelakia (539/2006) ei sovelleta vietäessä kompostoitua lietettä ympäristölainsäädännön nojalla hyväksytylle kaatopaikalle. (Määräys 8) Luvassa on annettava tarpeelliset määräykset toimista häiriö tai muissa poikkeuksellisissa tilanteissa. Määräyksillä varmistetaan asianmukainen toiminta häiriötilanteissa ja viranomaisten tiedonsaanti. (Määräykset 9 ja 10) Toiminnassa tapahtuvista olennaisista muutoksista tai toiminnan lopettamisesta tulee riittävän ajoissa ennen toimenpiteisiin ryhtymistä ilmoittaa ympäristökeskukseen. Ilmoituksen perusteella viranomainen voi tarkastella muutoksen vaikutusta ympäristöön ja laitoksen ympäristölupamääräyksiä. (Määräys 11) Määräykset koskien tarkkailua, raportointia ja kirjanpitoa on annettu ympäristönsuojelulain tarkkailuvelvollisuuden perusteella. Kirjanpidon, tarkkailun ja raportoinnin tarkoituksena on pitää toiminnanharjoittaja ja valvontaviranomaiset selvillä toiminnan vaikutuksista, laadusta ja laajuudesta. Toteutettujen tarkkailujen perusteella seurataan toiminnan lainmukaisuutta ja luvassa annettujen määräysten noudattamista sekä jäteveden käsittelyyn liittyvien ratkaisujen riittävyyttä ja kehittämistarvetta. (Määräykset 12, 13, 14 ja 15) Keski Suomen ympäristökeskus katsoo, että toimittaessa ympäristölupahakemuksen ja tämän päätöksen määräysten mukaisesti Kuhmoisten kunnan Papinsaaren jätevedenpuhdistamon toiminta ja jätevesien johtaminen eivät aiheuta sellaista vesistön pilaantumista tai ympäristövahinkoa, josta tulee määrätä haitan kärsijälle lain tarkoittamaa korvausta. Tämän ympäristöluvan käsittelyn yhteydessä ei ole esitetty korvausvaatimuksia koskien hakemuksen kohteena olevaa toimintaa. Toiminnanharjoittaja on vastuussa myös sellaisista vahingoista, joista lupaa myönnettäessä ei ole voitu ennakoida, mutta jotka toiminnasta aiheutuvat. Vesistön pilaantumista koskevaan korvausasiaan sovelletaan ympäristövahinkojen korvaamisesta annetun lain lisäksi ympäristönsuojelulain 11 luvun säädöksiä, joihin määrätty ennakoimattoman vahingon korvaamisasia kuuluu. (Määräys 16) LUVAN VOIMASSAOLO JA LUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN Päätöksen voimassaolo Tämä ympäristölupapäätös on voimassa toistaiseksi. Toiminnan olennaiseen laajentamiseen tai muuttamiseen on haettava uusi ympäristölupa. Lupamääräysten tarkistaminen Lupamääräysten tarkistamiseksi on lupaviranomaiselle jätettävä hakemus mennessä. Lupahakemukseen tulee liittää selvitys kokonaistypen määrän vähentämistarpeesta ja tarvittavista toimenpiteistä kokonaistypen vähentämiseksi. (YSL 55 ja YSA 19 ). Maininta lupaa ankaramman asetuksen noudattamisesta

ENON JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2018

ENON JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2018 ENON JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 218 1 JOENSUUN VESI Enon jätevedenpuhdistamo VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 218 1. YLEISTÄ Enon taajaman jätevedenpuhdistamo on tyypiltään biologis-kemiallinen

Lisätiedot

HAMMASLAHDEN JÄTEVEDENPUHDISTAMON

HAMMASLAHDEN JÄTEVEDENPUHDISTAMON HAMMASLAHDEN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2014 1 JOENSUUN VESI Hammaslahden jätevedenpuhdistamo VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2014 1. YLEISTÄ Hammaslahden jätevedenpuhdistamo

Lisätiedot

TUUPOVAARAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2018

TUUPOVAARAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2018 TUUPOVAARAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 218 JOENSUUN VESI Tuupovaaran jätevedenpuhdistamo 1 VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 218 1. YLEISTÄ Tuupovaaran taajaman jätevedet puhdistetaan

Lisätiedot

ENON TAAJAMAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON

ENON TAAJAMAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON ENON TAAJAMAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2014 1 JOENSUUN VESI Enon taajaman jätevedenpuhdistamo VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2014 1. YLEISTÄ Enon taajaman jätevedenpuhdistamo

Lisätiedot

Jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvan muuttaminen

Jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvan muuttaminen Jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvan muuttaminen Yhdyskuntajätevedenpuhdistamoiden neuvottelupäivät, Kuopio 3.-4.2019 28.3.2019 YSL 29 Luvanvaraisen toiminnan olennainen muuttaminen "Ympäristöluvanvaraisen

Lisätiedot

Kainuun Ympäristökeskus PL 115 Annettu julkipanon jälkeen Kajaani Dnro: 1297Y puh

Kainuun Ympäristökeskus PL 115 Annettu julkipanon jälkeen Kajaani Dnro: 1297Y puh K A I N U U N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Kainuun Ympäristökeskus PÄÄTÖS PL 115 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 87101 Kajaani Dnro: 1297Y0008-121 puh. 08-61631 ASIA Päätös hakemuksesta, joka koskee

Lisätiedot

KUHASALON JÄTEVEDENPUHDISTAMO Neljännesvuosiraportti 4/2017

KUHASALON JÄTEVEDENPUHDISTAMO Neljännesvuosiraportti 4/2017 1 KUHASALON JÄTEVEDENPUHDISTAMO Neljännesvuosiraportti 4/217 1. YLEISTÄ Loka-joulukuun välisenä aikana puhdistamon kuormitusta ja toimintaa on seurattu vähintään kaksi kertaa kuussa 24 h:n kokoomanäytteistä.

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

2.2.1. Viemäröinti ja puhdistamo

2.2.1. Viemäröinti ja puhdistamo 2.2. JALASJÄRVEN KUNTA 2.2.1. Viemäröinti ja puhdistamo Jalasjärven kunnan 8 281 asukkaasta 3 5 on liittynyt kunnallisen viemäriverkoston piiriin. Viemäriverkostoon piiriin kuuluu lisäksi juustola, kenkätehdas,

Lisätiedot

No 372/17 LAPPEENRANNAN NUIJAMAAN JÄTEVEDENPUHDISTA- MON VELVOITETARKKAILUN VUOSIYHTEENVETO Lappeenrannassa 24. päivänä helmikuuta 2017

No 372/17 LAPPEENRANNAN NUIJAMAAN JÄTEVEDENPUHDISTA- MON VELVOITETARKKAILUN VUOSIYHTEENVETO Lappeenrannassa 24. päivänä helmikuuta 2017 No 372/17 LAPPEENRANNAN NUIJAMAAN JÄTEVEDENPUHDISTA- MON VELVOITETARKKAILUN VUOSIYHTEENVETO 2016 Lappeenrannassa 24. päivänä helmikuuta 2017 Johanna Kaarlampi tutkija SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 2 KUORMITUSTARKKAILU

Lisätiedot

Itä-Suomen Aluehallintovirasto kirjaamo.ita@avi.fi. Kirjeenne 10.06.2015, Dnro ISSAVI/1600/2015.

Itä-Suomen Aluehallintovirasto kirjaamo.ita@avi.fi. Kirjeenne 10.06.2015, Dnro ISSAVI/1600/2015. Itä-Suomen Aluehallintovirasto kirjaamo.ita@avi.fi Viite: Asia: Kirjeenne 10.06.2015, Dnro ISSAVI/1600/2015. Elintarvikelaitoksen (Puljonki Oy) ympäristöluvan muuttaminen Juuan kunnan lausunto hakemuksen

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

sade sade 2016 lämpötila lämpötila 2016

sade sade 2016 lämpötila lämpötila 2016 18 25 15 2 Sade, mm 12 9 6 15 1 5 Keskilämpötila, o C 3-5 sade 2-215 sade 216 lämpötila 2-215 lämpötila 216 Liite 1 Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry JAKSORAPORTTI Yhdistelmätaulukko

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

KERTARAPORTTI 25.8.2014

KERTARAPORTTI 25.8.2014 s. 1 (2) UUDENKAUPUNGIN HÄPÖNNIEMEN KESKUSPUHDISTAMO Tutkimus: 8/2014, 6.8.2014 (uki8). Puhdistamo toimi tarkkailun aikana melko hyvin. Mereen lähtevän veden BOD7ATU- ja CODCr-arvot sekä fosfori- ja kiintoainepitoisuudet

Lisätiedot

Tampereen Vesi Pirkanmaan keskuspuhdistamon yleissuunnitelma sijoituspaikkana Sulkavuori

Tampereen Vesi Pirkanmaan keskuspuhdistamon yleissuunnitelma sijoituspaikkana Sulkavuori Liite 1: Mitoitusperusteet Tampereen Vesi Pirkanmaan keskuspuhdistamon yleissuunnitelma sijoituspaikkana Sulkavuori Mitoitusperusteet Sisältö Liite 1 - Mitoitusperusteet 1 1 JOHDANTO 2 2 LÄHTÖTIEDOT 2

Lisätiedot

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

KERTARAPORTTI

KERTARAPORTTI s. 1 (1) FORSSAN VESIHUOLTOLIIKELAITOS, JVP Tutkimus: 11/2018, 5.6.2018 (5FORSS). Tarkkailuajankohtana puhdistustulos täytti ympäristöluvan tason lukuun ottamatta lievästi luparajan ylittänyttä orgaanisen

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 16. Ympäristölautakunta 13.02.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 16. Ympäristölautakunta 13.02.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 13.02.2014 Sivu 1 / 1 460/11.01.00/2014 16 Etelä-Suomen aluehallintoviraston lausuntopyyntö koskien Rinnekoti-säätiön hakemusta Rinnekodin jätevedenpuhdistamon ja jätevesilietteen kompostointialueen

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Kyseessä on uusi toiminta olemassa oleva

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

KERTARAPORTTI

KERTARAPORTTI s. 1 (1) JANAKKALAN JÄTEVEDENPUHDISTAMO Tutkimus: 4/2017, 26.4.2017 (5JATUR). Tulokuormitus oli orgaanisen aineen osalta noin 20 % pienempi kuin vuoden 2016 keskimääräinen tulokuorma, mutta ravinnekuormitukset

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS PL 297 Annettu julkipanon jälkeen 33101 TAMPERE Puh. (03) 2420 111 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Länsi-Suomen vesioikeuden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2016 1 (5) 15 Vantaanjoen jätevedenpuhdistamoiden toiminta vuonna 2015 HEL 2016-009468 T 11 00 02 Päätösehdotus Tiivistelmä Riihimäen puhdistamo päättää merkitä tiedoksi

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto tammikuu 2016

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto tammikuu 2016 Orimattilan kaupunki / vesilaitos Tokkolantie 3 16300 ORIMATTILA Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto tammikuu 2016 Vääräkosken jätevedenpuhdistamon tarkkailunäytteet

Lisätiedot

JÄTEVESIENKÄSITTELYN TOIMIVUUSSELVITYS VEVI-6 JÄTEVEDENPUHDISTAMOLLA, LAPINJÄRVELLÄ

JÄTEVESIENKÄSITTELYN TOIMIVUUSSELVITYS VEVI-6 JÄTEVEDENPUHDISTAMOLLA, LAPINJÄRVELLÄ JÄTEVESIENKÄSITTELYN TOIMIVUUSSELVITYS VEVI-6 JÄTEVEDENPUHDISTAMOLLA, LAPINJÄRVELLÄ Jarmo Kosunen Ilkka Juva 15.1.2010 Valtioneuvoston asetus jätevesien käsittelystä vesihuoltolaitosten viemäriverkostojen

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

KUHASALON JÄTEVEDENPUHDISTAMON

KUHASALON JÄTEVEDENPUHDISTAMON KUHASALON JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2014 1 JOENSUUN VESI Kuhasalon jätevedenpuhdistamo VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2014 1. YLEISTÄ Jätevesien käsittely toteutetaan jälkiselkeytystä

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNGIN JÄTEVEDENPUHDISTAMON NELJÄNNESVUOSI- YHTEENVETO LOKA-JOULUKUU JA VUOSIYHTEENVETO 2015

HEINOLAN KAUPUNGIN JÄTEVEDENPUHDISTAMON NELJÄNNESVUOSI- YHTEENVETO LOKA-JOULUKUU JA VUOSIYHTEENVETO 2015 NELJÄNNESVUOSIYHTEENVETO VUOSIYHTEENVETO 29.1.2016 HEINOLAN KAUPUNGIN JÄTEVEDENPUHDISTAMON NELJÄNNESVUOSI- YHTEENVETO LOKA-JOULUKUU JA VUOSIYHTEENVETO 2015 1 YLEISTÄ Heinolan jätevedenpuhdistamo on kaksilinjainen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1031

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1031 PÄÄTÖS Helsinki 24.7.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2003 Y 96 119 No YS 1031 ASIA Päätös Neste Oil Oyj:n Porvoon jalostamon toiminnasta aiheutuvan melun tarkkailuohjelman muuttamisesta ja jalostamoalueen

Lisätiedot

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121)

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121) POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖKESKUS PL 69, 80101 Joensuu Puh. (013)*1411 PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 31.12.2004 Dnro 0795Y0215 (121) 1 ASIA Ympäristölupa, joka koskee Rääkkylän kunnan kirkonkylän jätevedenpuhdistamon

Lisätiedot

Vesihuoltolain ja ympäristönsuojelulain päällekkäisyydet sekä varautuminen häiriötilanteisiin ja raportointi

Vesihuoltolain ja ympäristönsuojelulain päällekkäisyydet sekä varautuminen häiriötilanteisiin ja raportointi Vesihuoltolain ja ympäristönsuojelulain päällekkäisyydet sekä varautuminen häiriötilanteisiin ja raportointi Yhdyskuntajätevedenpuhdistamoiden neuvottelupäivät 3.-4.4.2019 Kuopio Ari Kangas Ympäristöministeriö

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA Dnro 606/2012 KIRKKONUMMEN KUNNAN. 2 LUKU: Jätevedet

KIRKKONUMMEN KUNTA Dnro 606/2012 KIRKKONUMMEN KUNNAN. 2 LUKU: Jätevedet KIRKKONUMMEN KUNTA Dnro 606/2012 KIRKKONUMMEN KUNNAN YMPA RISTO NSUOJELUMA A RA YKSET 2 LUKU: Jätevedet Sisällys 2. LUKU: JÄTEVEDET... 3 3 Jätevesien käsittely viemäriverkoston ulkopuolella... 3 1. Jätevesien

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 48/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 261

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 48/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 261 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 48/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 261 Annettu julkipanon jälkeen 4.12.2007 ASIA Kannuksen kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa jäteveden käsittelyn

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 14/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 138 Helsinki Annettu

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 14/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 138 Helsinki Annettu LÄNSI SUOMEN PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 14/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 138 Helsinki Annettu 29.5.2006 ASIA Ympäristönsuojelulain 61 :n mukaisesta, koetoimintaa Raision kaupungin jätevedenpuhdistamolla

Lisätiedot

JÄTEVEDENPUHDISTAMOIDEN YHTEISTARKKAILU

JÄTEVEDENPUHDISTAMOIDEN YHTEISTARKKAILU JÄTEVEDENPUHDISTAMOIDEN YHTEISTARKKAILU HYVINKÄÄ, KALTEVAN PUHDISTAMO KÄYTTÖ- JA PÄÄSTÖTARKKAILUN VUOSIYHTEENVETO 2011 JA RAPORTTI 4/2011 (1.10. - 31.12.2011) 1. Yleistä Kaltevan puhdistamo on mekaanis-kemiallis-biologisesti

Lisätiedot

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto heinäkuu 2017

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto heinäkuu 2017 Orimattilan kaupunki / vesilaitos Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto heinäkuu 2017 Vääräkosken jätevedenpuhdistamon tarkkailunäytteet otettiin 17.-18.7.

Lisätiedot

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto syyskuu 2017

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto syyskuu 2017 Orimattilan kaupunki / vesilaitos Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto syyskuu 2017 Vääräkosken jätevedenpuhdistamon tarkkailunäytteet otettiin 26.-27.9.

Lisätiedot

Forssan jätevedenpuhdistamon puhdistustulokset olivat hyvät ja selvästi ympäristöluvan vaatimustason mukaiset.

Forssan jätevedenpuhdistamon puhdistustulokset olivat hyvät ja selvästi ympäristöluvan vaatimustason mukaiset. s. 1 (1) FORSSAN VESIHUOLTOLIIKELAITOS, JVP Tutkimus: 20/2017, 25.10.2017 (5FORSS). Forssan jätevedenpuhdistamon puhdistustulokset olivat hyvät ja selvästi ympäristöluvan vaatimustason mukaiset. Ville

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Levin Vesihuolto Oy Teppo, Hannu PL SIRKKA. *Fosfori liukoinen. *Typpi SFS-EN ISO :2005 / ROI SFS-EN ISO :1998 / ROI

Levin Vesihuolto Oy Teppo, Hannu PL SIRKKA. *Fosfori liukoinen. *Typpi SFS-EN ISO :2005 / ROI SFS-EN ISO :1998 / ROI JÄTEVESITUTKIMUS Testausseloste 1 (2) Raporttinumero: 055722 Analyysit Vrk-virtaama *Kiintoaine GF/C *Biologinen hapenkulutus BOD7 / ATU *Kemiallinen hapenkulutus, CODCr *Fosfori *Fosfaattifosfori *Fosfaattifosfori

Lisätiedot

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto syyskuu 2016

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto syyskuu 2016 Orimattilan kaupunki / vesilaitos Tokkolantie 3 16300 ORIMATTILA Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto syyskuu 2016 Vääräkosken jätevedenpuhdistamon tarkkailunäytteet

Lisätiedot

KERTARAPORTTI 2.10.2015

KERTARAPORTTI 2.10.2015 s. 1 (1) KEURUUN KAUPUNKI, JAAKONSUON JVP Tutkimus: 9/2015, 16.9.2015 (5keukk). Tulokset syyskuun puhdistamotarkkailusta. Lähtevän veden laatu oli hyvä. Laitos nitrifioi täysin ja tulostaso oli kaikkiaan

Lisätiedot

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto elokuu 2016

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto elokuu 2016 Orimattilan kaupunki / vesilaitos Tokkolantie 3 16300 ORIMATTILA Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto elokuu 2016 Vääräkosken jätevedenpuhdistamon tarkkailunäytteet

Lisätiedot

Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet. Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto

Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet. Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto Ilmoituksenvaraisen toiminnan luvanvaraisuus YSL LIITE 4 YSL 89 :n muutos UUSI HANKE Olennainen muutos TOIMINTAKOKONAISUUS

Lisätiedot

Tarkkailusäännösten toimivalta - alustus ja keskustelua. Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät

Tarkkailusäännösten toimivalta - alustus ja keskustelua. Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät Tarkkailusäännösten toimivalta - alustus ja keskustelua Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät 4.6.2019 Miltä osin valvoja voi päättää laitoksen tarkkailusta? 2 YSL 62 Seuranta- ja tarkkailumääräykset

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

TERVETULOA MR PIPE SERVICE FINLAND OY 1

TERVETULOA MR PIPE SERVICE FINLAND OY 1 TERVETULOA MR PIPE SERVICE FINLAND OY 1 JÄTEVEDEN KÄSITTELY Tiivistelmä: Asetus talousjätevesien käsittely vesihuoltolaitosten viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla MR PIPE SERVICE FINLAND OY 2 1.

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto kesäkuu 2016

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto kesäkuu 2016 Orimattilan kaupunki / vesilaitos Tokkolantie 3 16300 ORIMATTILA Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto kesäkuu 2016 Vääräkosken jätevedenpuhdistamon tarkkailunäytteet

Lisätiedot

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto helmikuu 2016

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto helmikuu 2016 Orimattilan kaupunki / vesilaitos Tokkolantie 3 16300 ORIMATTILA Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto helmikuu 2016 Vääräkosken jätevedenpuhdistamon tarkkailunäytteet

Lisätiedot

Viemäröinti ja jätevedenpuhdistus Anna Mikola TkT D Sc (Tech)

Viemäröinti ja jätevedenpuhdistus Anna Mikola TkT D Sc (Tech) Viemäröinti ja jätevedenpuhdistus Anna Mikola TkT D Sc (Tech) Kytkeytyminen oppimistavoitteisiin Pystyy kuvailemaan yhdyskuntien vesi- ja jätehuollon kokonaisuuden sekä niiden järjestämisen perusperiaatteet

Lisätiedot

Mäkikylän jätevedenpuhdistamon saneeraus ja laajennus

Mäkikylän jätevedenpuhdistamon saneeraus ja laajennus Mäkikylän jätevedenpuhdistamon saneeraus ja laajennus Vesihuoltopäivät 19.3.2015 Kouvola Jussi Lindholm jussi.lindholm@fcg.fi FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy 3.3.2015 Page 1 Mäkikylän jätevedenpuhdistamo

Lisätiedot

KERTARAPORTTI

KERTARAPORTTI s. 1 (1) JANAKKALAN KUNTA, TURENGIN JVP Tutkimus: 3/2017, 7.3.2017 (5jatur). Puhdistamolle tuleva kuormitus oli orgaanisen aineen osalta keskimääräisellä tasollaan (noin 2000 kg/d), mutta ravinnekuormitukset

Lisätiedot

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto marraskuu 2016

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto marraskuu 2016 Orimattilan kaupunki / vesilaitos Tokkolantie 3 16300 ORIMATTILA Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto marraskuu 2016 Vääräkosken jätevedenpuhdistamon

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KIRKONKYLÄN JÄTEVEDENPUHDISTAMO OSAVUOSIRAPORTTI 3/2016

MÄNTSÄLÄN KIRKONKYLÄN JÄTEVEDENPUHDISTAMO OSAVUOSIRAPORTTI 3/2016 Vastaanottaja Mäntsälän Vesi Oy Asiakirjatyyppi Osavuosiraportti Päivämäärä 18.10.2016 Viite 1510017530 MÄNTSÄLÄN KIRKONKYLÄN JÄTEVEDENPUHDISTAMO OSAVUOSIRAPORTTI 3/2016 OSAVUOSIRAPORTTI 3/2016 Päivämäärä

Lisätiedot

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto tammikuu 2017

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto tammikuu 2017 Orimattilan kaupunki / vesilaitos Tokkolantie 3 16300 ORIMATTILA Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto tammikuu 2017 Vääräkosken jätevedenpuhdistamon tarkkailunäytteet

Lisätiedot

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut 1.9.2014 alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntöjen muutokset ovat olleet vireillä tätä suojelusuunnitelmaa laadittaessa. Suojelusuunnitelmassa

Lisätiedot

KERTARAPORTTI

KERTARAPORTTI s. 1 (2) UUDENKAUPUNGIN HÄPÖNNIEMEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO Tutkimus: 10/2016, 10.10.2016 (uki8). Puhdistamo toimi tarkkailun aikana melko hyvin. Puhdistustulos täytti ympäristöluvan mukaiset puhdistusvaatimukset

Lisätiedot

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto heinäkuu 2016

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto heinäkuu 2016 Orimattilan kaupunki / vesilaitos Tokkolantie 3 16300 ORIMATTILA Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto heinäkuu 2016 Vääräkosken jätevedenpuhdistamon tarkkailunäytteet

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2014 1 (5) 9 Vantaanjoen jätevesipuhdistamoiden toiminta vuonna 2013 HEL 2014-010498 T 11 00 02 Päätösehdotus Esittelijä Riihimäen puhdistamo päättää merkitä tiedoksi

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen 1(5) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 28 YLO LOS-2008-Y-1167-111 Annettu julkipanon jälkeen 11.5.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suominen Kuitukankaat Oy:n ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

KERTARAPORTTI

KERTARAPORTTI s. 1 (1) POMARKUN KUNTA, JVP Tutkimus: 2/2018, 18.4.2018 (5POMAR). Pomarkun jvp:n tarkkailunäytteenotto epäonnistui tulevan veden näytteenottimen toimintahäiriön vuoksi. Puhdistamolta kuitenkin otettiin

Lisätiedot

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto toukokuu 2016

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto toukokuu 2016 Orimattilan kaupunki / vesilaitos Tokkolantie 3 16300 ORIMATTILA Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto toukokuu 2016 Vääräkosken jätevedenpuhdistamon tarkkailunäytteet

Lisätiedot

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto lokakuu 2016

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto lokakuu 2016 Orimattilan kaupunki / vesilaitos Tokkolantie 3 16300 ORIMATTILA Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto lokakuu 2016 Vääräkosken jätevedenpuhdistamon tarkkailunäytteet

Lisätiedot

PORIN KAUPUNGIN LUOTSINMÄEN KESKUSPUHDISTAMON KUORMITUSTARKKAILUN VUOSIYHTEENVETO

PORIN KAUPUNGIN LUOTSINMÄEN KESKUSPUHDISTAMON KUORMITUSTARKKAILUN VUOSIYHTEENVETO PORIN KAUPUNGIN LUOTSINMÄEN KESKUSPUHDISTAMON KUORMITUSTARKKAILUN VUOSIYHTEENVETO 2018 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ... 3 2 VIEMÄRÖINTIALUE... 4 3 TULOKUORMITUS... 4 4 PUHDISTUSTULOS JA VESISTÖN KUORMITUS... 5 4.1

Lisätiedot

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 330 29.05.2001 1 Ymp 7289-2000 (662) Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS Ympäristölupaosasto Annettu julkipanon jälkeen TAMPERE Päivämäärä Diaarinumero PIR 2002 Y

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS Ympäristölupaosasto Annettu julkipanon jälkeen TAMPERE Päivämäärä Diaarinumero PIR 2002 Y PL 297 Annettu julkipanon jälkeen 33101 TAMPERE ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Kihniön kunnan jätevedenpuhdistamon ympäristölupapäätöksessä asetetun

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSET

SIIKAISTEN KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSET SIIKAISTEN KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSET SIIKAISTEN KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSET 1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Tavoite Ympäristönsuojelumääräysten tavoitteena on paikalliset olosuhteet huomioon

Lisätiedot

Kustavin kunnan Kärtyn jätevedenpuhdistamo, ympäristölupamenettely ja toiminnan lopettamisen johdosta annettavat määräykset, Kustavi

Kustavin kunnan Kärtyn jätevedenpuhdistamo, ympäristölupamenettely ja toiminnan lopettamisen johdosta annettavat määräykset, Kustavi Etelä-Suomi Päätös Nro 18/2012/1 Dnro ESAVI/198/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.1.2012 ASIA LUVAN HAKIJA Kustavin kunnan Kärtyn jätevedenpuhdistamo, ympäristölupamenettely ja toiminnan lopettamisen

Lisätiedot

Talvivaara Projekti Oy

Talvivaara Projekti Oy 16.3.2009 Talvivaara Projekti Oy Talvivaaran kaivoksen tarkkailu v. 2008 Osa III Päästötarkkailu Talvivaaran kaivoksen tarkkailu v. 2008, Osa III Päästötarkkailu 1 Sisältö 1 JOHDANTO 1 2 PROSESSIN YLIJÄÄMÄVEDET

Lisätiedot

Puhdistustulos täytti tarkkailukerralla ympäristöluvan vaatimukset (vaatimukset täytettävä vuosikeskiarvona laskettuna). Nitrifikaatio oli voimakasta.

Puhdistustulos täytti tarkkailukerralla ympäristöluvan vaatimukset (vaatimukset täytettävä vuosikeskiarvona laskettuna). Nitrifikaatio oli voimakasta. TAIVASSALON UNNAN JÄTEVEDENPUHDISTAMO Tutkimus: 2/2017, 3.5.2017 (taiva8). Puhdistamo toimi tarkkailun aikana hyvin. Puhdistustulos täytti tarkkailukerralla ympäristöluvan vaatimukset (vaatimukset täytettävä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (5) 8 Vantaanjoen jätevedenpuhdistamoiden toiminta vuonna 2016 HEL 2017-003570 T 11 00 02 Päätösehdotus Tiivistelmä Riihimäen puhdistamo päättää merkitä tiedoksi

Lisätiedot

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Pohjois-Savon ELY-keskus 10.10.2018 1 Kaivostoiminnan luvat Kaivostoiminta edellyttää useita lupia ja muita menettelyjä (KaivosL,YVAL,

Lisätiedot

Talvivaara Sotkamo Oy

Talvivaara Sotkamo Oy 9M6090005 24.3.2010 Talvivaara Sotkamo Oy Talvivaaran kaivoksen tarkkailu v. 2009 Osa III Päästötarkkailu Talvivaaran kaivoksen tarkkailu v. 2009 Osa III Päästötarkkailu 1 Sisältö 1 JOHDANTO 1 2 PROSESSIN

Lisätiedot

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto huhtikuu 2016

Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto huhtikuu 2016 Orimattilan kaupunki / vesilaitos Tokkolantie 3 16300 ORIMATTILA Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto huhtikuu 2016 Vääräkosken jätevedenpuhdistamon tarkkailunäytteet

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

SIEPPIJÄRVEN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUN TULOKSET VUODELTA 2017

SIEPPIJÄRVEN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUN TULOKSET VUODELTA 2017 TUNTURI-LAPIN VESI OY SIEPPIJÄRVEN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUN TULOKSET VUODELTA 2017 KÄYTTÖ- JA PÄÄSTÖTARKKAILU EUROFINS AHMA OYOY Projektinro: 10849 i TUNTURI-LAPIN VESI OY SIEPPIJÄRVEN JÄTEVEDENPUHDISTAMON

Lisätiedot

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMI- SESTA

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMI- SESTA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMI- SESTA Dnro ESA-2007-Y-294-111 Annettu julkipanon jälkeen 13.3.2009 ASIA Ympäristönsuojelulain 55 mukainen lupamääräysten tarkistaminen, joka koskee Puumalan

Lisätiedot

asuinrakennuksen pinta-ala on alle 150 m2 käyttäjiä normaalisti 5 hlöä tai vähemmän kiinteistöllä

asuinrakennuksen pinta-ala on alle 150 m2 käyttäjiä normaalisti 5 hlöä tai vähemmän kiinteistöllä 1.6.2018 Vantaa JÄTEVESILASKELMA BIOBOX M Kohdetiedot: Loma-asunto vesistön läheisyydessä (alle 100 m tai pidemmällä). Kohteen wc ratkaisuna on ympäristöwc, eli virtsaa tai jätevettä ei johdeta jätevesiin,

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KIRKONKYLÄN JÄTEVEDENPUHDISTAMO OSAVUOSIRAPORTTI 2/2017

MÄNTSÄLÄN KIRKONKYLÄN JÄTEVEDENPUHDISTAMO OSAVUOSIRAPORTTI 2/2017 Vastaanottaja Nivos Vesi Oy Asiakirjatyyppi Osavuosiraportti Päivämäärä 1.8.2017 Viite 1510017530 MÄNTSÄLÄN KIRKONKYLÄN JÄTEVEDENPUHDISTAMO OSAVUOSIRAPORTTI 2/2017 OSAVUOSIRAPORTTI 2/2017 Päivämäärä 1.8.2017

Lisätiedot

KERTARAPORTTI

KERTARAPORTTI s. 1 (1) JANAKKALAN JÄTEVEDENPUHDISTAMO Tutkimus: 10/2018, 11.10.2018 (5JATUR). Tarkkailuajankohtana Janakkalan jätevedenpuhdistamon prosessissa todetiin joitain poikkeamia. Tulopumppaamossa todettiin

Lisätiedot

Liite Kerimäen kunnan rakennuslautakunnan päätökseen 1.10.2012. Rakennuslautakunta Annettu julkipanon jälkeen 4.10.2012

Liite Kerimäen kunnan rakennuslautakunnan päätökseen 1.10.2012. Rakennuslautakunta Annettu julkipanon jälkeen 4.10.2012 Liite Kerimäen kunnan rakennuslautakunnan päätökseen 1.10.2012 KERIMÄEN KUNTA PÄÄTÖS Rakennuslautakunta Annettu julkipanon jälkeen 4.10.2012 ASIA YMPÄRISTÖLUPA VIREILLETULO 27.6.2012 Päätös Kerimäen kunnan

Lisätiedot

Ei ole olemassa jätteitä, on vain helposti ja hieman hankalammin uudelleen käytettäviä materiaaleja

Ei ole olemassa jätteitä, on vain helposti ja hieman hankalammin uudelleen käytettäviä materiaaleja Jätehuolto Ei ole olemassa jätteitä, on vain helposti ja hieman hankalammin uudelleen käytettäviä materiaaleja Jätteiden käyttötapoja: Kierrätettävät materiaalit (pullot, paperi ja metalli kiertävät jo

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Ympäristölautakunta 22.10.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Ympäristölautakunta 22.10.2015 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 22.10.2015 Sivu 1 / 1 77/11.01.03/2013 93 Yhteenveto jätevedenpuhdistamoiden toiminnasta vuonna 2014 Valmistelijat / lisätiedot: Ilppo Kajaste, puh. 043 826 5220 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Jätevesien käsittely ja johtaminen viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla

Jätevesien käsittely ja johtaminen viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla Ympäristönsuojelulaki 16 luku Jätevesien käsittely ja johtaminen viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla 154 Talousjätevesien käsittelyyn liittyvät määritelmät Tässä luvussa tarkoitetaan: 1) talousjätevedellä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Ympäristölautakunta Sivu 1 / Suomenojan ja Viikinmäen jätevedenpuhdistamoiden toiminta vuonna 2015

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Ympäristölautakunta Sivu 1 / Suomenojan ja Viikinmäen jätevedenpuhdistamoiden toiminta vuonna 2015 Ympäristölautakunta 08.12.2016 Sivu 1 / 1 77/2013 11.01.03 107 Suomenojan ja Viikinmäen jätevedenpuhdistamoiden toiminta vuonna 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Ilppo Kajaste, puh. 043 826 5220 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

KERTARAPORTTI

KERTARAPORTTI s. 1 (1) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI, JVP Tutkimus: 4/2016, 20.4.2016 (5kanka). Kankaanpään jätevedenpuhdistamolle tuli tarkkailuajankohtana lähes yhtä suuri jätevesivirtaama kuin maaliskuun tarkkailun (31.3.2016)

Lisätiedot

Hyvinkään Vesi, Kaukasten jätevedenpuhdistamo Käyttö- ja päästötarkkailun vuosiyhteenveto 2015

Hyvinkään Vesi, Kaukasten jätevedenpuhdistamo Käyttö- ja päästötarkkailun vuosiyhteenveto 2015 Raportti 10/2015 Hyvinkään Vesi, Kaukasten jätevedenpuhdistamo Käyttö- ja päästötarkkailun vuosiyhteenveto 2015 Jari Männynsalo Raportti 10/2015 Hyvinkään Vesi, Kaukasten jätevedenpuhdistamon käyttö- ja

Lisätiedot

KERTARAPORTTI 20.11.2015

KERTARAPORTTI 20.11.2015 s. 1 (2) UUDENKAUPUNGIN HÄPÖNNIEMEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO Tutkimus: 11/2015, 3.11.2015 (uki8). Puhdistamo toimi tarkkailun aikana kohtalaisesti. Puhdistustulos täytti ympäristöluvan mukaiset puhdistusvaatimukset

Lisätiedot

Rinnekoti-Säätiön jätevedenpuhdistamo, Espoo Käyttö- ja päästötarkkailun vuosiyhteenveto 2015

Rinnekoti-Säätiön jätevedenpuhdistamo, Espoo Käyttö- ja päästötarkkailun vuosiyhteenveto 2015 Raportti 11/216 Rinnekoti-Säätiön jätevedenpuhdistamo, Espoo Käyttö- ja päästötarkkailun vuosiyhteenveto 215 Jari Männynsalo Raportti 11/216 Rinnekoti-Säätiön jätevedenpuhdistamo, Espoo. Käyttö- ja päästötarkkailun

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 348 21.05.2002 3 Ymp 2731-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) Ympkaalk 348 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

KERTARAPORTTI 25.8.2015

KERTARAPORTTI 25.8.2015 s. 1 (2) UUDENKAUPUNGIN HÄPÖNNIEMEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO Tutkimus: 8/2015, 11.8.2015 (uki8). Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tarkistanut 21.11.2012 päätöksellä nro 186/2012/1 (Dnro ESAVI/15/04.08/2010)

Lisätiedot