TERVEYSPALVELUT JA AIKUISSOSIAALITYÖN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TERVEYSPALVELUT JA AIKUISSOSIAALITYÖN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ"

Transkriptio

1 1 (4) TERVEYSPALVELUT JA AIKUISSOSIAALITYÖN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 TOIMINTASÄÄNNÖN PERUSTA JA TARKOITUS Tämä toimintasääntö perustuu Järvenpään kaupungin hallintosäännön 1 ja 2 :iin. Tällä toimintasäännöllä määritellään en organisointi ja toimivalta. Palvelualueen avainalueiden toimintayksiköiden organisointi on tämän toimintasäännön liitteenä A ja yksittäisiä viranhaltijoita koskeva päätösvaltaluettelo liitteenä B. 2 PALVELUALUEEN PERUSTEHTÄVÄ JA TOIMINTATAPA en perustehtävänä on kustannustehokkailla ratkaisuilla tarjota kuntalaisille palveluita, joiden avulla elämänhallinta, terveyden edistäminen ja ylläpitäminen, sairauksien ehkäiseminen ja hyvä hoito sekä viimesijainen toimeentuloturva mahdollistetaan asiakaslähtöisesti, yksilön omia voimavaroja tukien, itseja omahoitokykyä vahvistaen sekä aktiivista vastuuntuntoa lisäten. Palvelualue vastaa Terveyden ja elämänhallinnan edistäminen -ydinprosessin palvelujen järjestämisestä ja painottaa toiminnassaan asiakaslähtöisyyttä, hyvää vuorovaikutusta, edistää poikkihallinnollista prosessimaista toimintatapaa sekä toimii tiiviissä yhteistyössä muiden palvelualueiden kanssa. osallistuu aktiivisesti seutuyhteistyöhön käytäntöjen yhteensovittamiseksi ja toimintojen toteuttamiseksi yhteisesti. Palvelualueen alaisesta toiminnasta vastaa sosiaali- ja terveyslautakunta. Lautakuntien tehtävät on määritelty hallintosäännön 7. luvussa. Yksityisten henkilöiden etuusasioissa ensimmäisen asteen muutoksenhakuelimenä toimii sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisuudessa ikääntyneiden ja toimintarajoitteisten lautakunnan sekä lasten ja nuorten lautakunnan kanssa yhteinen yksilöasiainjaosto. Terveyspalvelut ja aikuissosiaalityön palvelualueen asioissa esittelijänä toimii ko. palvelualueen palvelualuejohtaja ja hänen ollessa estynyt hänen nimeämänsä muu viranhaltija. 3 PALVELUALUEEN JOHTAJA JA ESIKUNTA Palvelualueen johtajana toimii Ikääntyneiden ja toimintarajoitteisten palvelualueen kanssa yhteinen palvelualuejohtaja. Palvelualuejohtaja vastaa Terveyden ja elämänhallinnan edistäminen -ydinprosessin johtamisesta ja palvelualuejohtajan yleiset tehtävät on määritelty hallintosäännön 32 :ssä. Palvelualuejohtaja voi antaa sosiaali- ja terveyslautakunnalta pyydettyjä lausuntoja ja selvityksiä.

2 2 (4) Palvelualuejohtajan sijaisena toimii palvelualueen yleisissä asioissa talouspäällikkö ja tämän ollessa estynyt tai esteellinen ensisijaisesti asiaa koskevan avainalueen asiakkuusjohtaja ja toissijaisesti palvelualueen muu asiakkuusjohtaja. Avainalueiden erityisasiantuntijuutta edellyttävissä asioissa palvelualuejohtajan sijaisena toimii ko. avainalueiden asiakkuusjohtajat tai heidän sijaisensa. Palvelualuejohtajan apuna toimii esikunta. Terveyspalvelut ja aikuissosiaalityön sekä Ikääntyneiden ja toimintarajoitteisten palvelualueilla on yhteinen esikunta. Esikunta hoitaa palvelualueiden suunnittelu-, tilastointi-, talous- ja hallintopalvelutehtäviä sekä tietohallinnon suunnittelu- ja koordinointitehtäviä. Lisäksi esikunta huolehtii palvelualueiden asiakirjahallinnosta, viestinnästä ja kuntatason arvioinnista. Esikunnan tehtävänä on myös hoitaa palvelualueiden kehittämis- ja hallintotehtäviä ja -prosesseja sekä palvelualueen luottamuselinten valmistelu- ja toimeenpanotehtäviä kaupungin johdon ja konsernipalveluiden johdolla. Talouspäällikön päätösvallan osalta noudatetaan soveltuvin osin mitä noudatetaan asiakkuusjohtajien osalta. 4 PALVELUALUEEN JOHTORYHMÄ Palvelualueella on palvelualuejohtajan nimittämä johtoryhmä, joka voi toimia palvelualuejohtajan johtamien molempien palvelualueiden yhteisenä johtoryhmänä. Johtoryhmän kokouksiin voidaan tarvittaessa kutsua asiantuntijoita. Palvelualuejohtaja voi myöntää muullekin henkilölle läsnäolo- ja puheoikeuden johtoryhmän kokouksiin. Palvelualueen johtoryhmän tehtävänä on palvelualuejohtajan johtamana valmistella, yhteen sovittaa ja kehittää palvelualueen prosessimaista palvelutuotantoa kaupungin sääntöjen, ohjeiden, strategioiden ja muiden suunnitelmien mukaisesti sekä käsitellä kaupungin päätöksentekoon valmisteltavat asiat. Palvelualueen johtoryhmä toimii aktiivisesti yhteistyössä muiden johtoryhmien kanssa. Johtoryhmä kokoontuu säännöllisesti sopimanaan ajankohtana. Johtoryhmän kokouksista laaditaan muistio, joka on henkilöstön luettavissa. Palvelualueen avainalueilla on johtotiimi, jonka kokoonpanosta ja toiminnasta päättää asiakkuusjohtaja. Lisäksi palvelualueella voi olla nimettynä muita ryhmiä ja tiimejä. 5 AVAINALUEET muodostuu kolmesta avainalueesta. Avainalueita johtavat asiakkuusjohtajat. Asiakkuusjohtajan yleiset tehtävät on määritelty hallintosäännön 33 :ssä. Asiakkuusjohtaja nimeää itselleen sijaisen. Avainalueet muodostuvat toimintayksiköistä, joita palvelupäälliköt johtavat toimintayksiköiden esimiehinä. Toimintayksiköiden esimiesten tehtävät on määritelty hallintosäännön 34 :ssä. Palvelupäälliköiden alaisuudessa toimii tarpeen mukaan työyksiköiden lähiesimiehiä. Lisäksi tämän toimintasäännön liitteessä B on tarkemmin määritelty viranhaltijoiden päätösvalta.

3 3 (4) Terveyspalvelut ja aikuissosiaalityön -palvelualueen avainalueet ovat: 5.1. Terveyden edistäminen Avainalueen tehtävänä on kaupunkilaisten terveyden ja itsehoidon edistäminen sekä hyvinvointi ja terveyserojen kaventaminen, kuntalaisten omia voimavaroja tukien, itse- ja omahoitoa vahvistaen sekä aktiivista vastuunottoa lisäten. Terveyden edistäminen on kokonaisuus, jossa ennakoidaan, raportoidaan ja tunnistetaan kaupunkilaisten hyvinvointiin ja terveyteen vaikuttavia tekijöitä, vastataan heidän toistuvaan tai akuuttiin avohoidon tarpeeseen terveyshyötyä tuottaen sekä edistetään työterveyttä, -hyvinvointia ja -turvallisuutta. Avainalueen toimintaa kuvaa poikkihallinnollisuus, monialainen yhteistyö ja vahva asiakasosallisuus. Avainaluetta johtaa asiakkuusjohtaja, terveyden edistämisen johtaja. Asiakkuusjohtaja vastaa avainprosessin palvelujen järjestämisestä ja kehittämisestä, taloudesta ja henkilöstöstä. Terveyden edistäminen -avainalue muodostuu kahdesta toimintayksiköstä, jotka ovat Terveyden ja itsehoidon palvelut sekä Työterveyspalvelut. Toimintayksiköitä johtavat palvelupäälliköt, terveyden edistämisen palvelupäällikkö ja työterveyspalvelujen päällikkö Sairauden hoito Avainalueen tehtävänä on huolehtia laadukkaasti, asiakaslähtöisesti ja tutkimusnäyttöön perustuen palveluprosessiensa mukaisista tehtävistä: sairauksien hoidosta, niiden diagnostiikasta ja kuntoutuksesta. Avainaluetta johtaa asiakkuusjohtaja, johtajalääkäri. Asiakkuusjohtaja vastaa avainprosessin palvelujen järjestämisestä ja kehittämisestä, taloudesta ja henkilöstöstä. Sairauden hoito -avainalue muodostuu neljästä toimintayksiköstä, jotka ovat Avosairaanhoito, Sairaalahoito ja erikoislääkäripalvelut, Mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä Suun terveydenhuolto. Toimintayksiköitä johtavat palvelupäälliköt, kaksi ylilääkäriä, mielenterveys- ja päihdetyön palvelupäällikkö sekä johtava hammaslääkäri. Terveydenhuoltolain tarkoittamista johtavan lääkärin tehtävistä vastaa johtajalääkäri Aikuisten sosiaalipalvelut Avainalueen tehtävänä on kuntalaisten elämänhallinnan ja itsenäisen selviytymisen tukeminen tarjoamalla pääosin lakisääteisiä sosiaalipalveluita. Aikuisten sosiaalipalveluiden avainalue muodostuu mm. viimesijaisen toimeentuloturvan, sosiaalisen luototuksen, tarpeenmukaisen majoittaminen ja tuetun asumisen, sosiaalityön ja sosiaalisen kuntoutuksen palveluiden muodostamasta kokonaisuudesta.

4 4 (4) Avainalueen työskentelyn tavoitteena on tiiviissä yhteistyössä asiakkaan, hänen läheisverkostonsa ja tarvittaessa muiden sektorien toimijoiden kanssa tukea kuntalaisten elämänhallintaa ja omien voimavarojen löytymistä myös haasteellisten ja vaikeiden elämäntilanteiden kohdatessa. Avainaluetta johtaa asiakkuusjohtaja, aikuisten sosiaalipalvelujen johtaja. Asiakkuusjohtaja vastaa avainprosessin palvelujen järjestämisestä ja kehittämisestä, taloudesta ja henkilöstöstä. Aikuisten sosiaalipalvelut -avainalue muodostuu kolmesta toimintayksiköstä, jotka ovat Muutossosiaalityö, Sosiaaliturva ja Tuettu asuminen. Toimintayksiköitä johtavat palvelupäälliköt, aikuissosiaalityön päällikkö, sosiaaliturvapäällikkö ja tuetun asumisen päällikkö.

5

6 1 (6) en toimintasääntö; LIITE A TULOSYKSIKÖIDEN ORGANISOITUMINEN A. PALVELUALUE Palvelualueen johtaja Palvelualuejohtaja Palvelualueen yleisissä asioissa talouspäällikkö ja tämän ollessa estynyt tai esteellinen ensisijaisesti asiaa koskevan avainalueen asiakkuusjohtaja ja toissijaisesti palvelualueen muu asiakkuusjohtaja. Avainalueiden erityisasiantuntijuutta edellyttävissä asioissa ko. avainalueiden asiakkuusjohtajat tai heidän sijaisensa. B. ESIKUNTA Toimintayksikön johtaja Palvelualuejohtaja 1. Talouspäällikkö 2. Tietojenkäsittelyn kehittämispäällikkö Palvelualuejohtajan apuna toimii kahden palvelualueen yhteinen esikunta (Ikääntyneiden ja toimintarajoitteisten sekä ). Esikunta hoitaa palvelualueiden suunnittelu-, tilastointi-, talous- ja hallintopalvelutehtäviä sekä tietohallinnon suunnittelu- ja koordinointitehtäviä. Lisäksi se vastaa palvelualueiden asiakirjahallinnosta, viestinnästä ja kuntatason arvioinnista. Esikunta huolehtii palvelualueiden hallintoprosesseista sekä luottamuselintensä valmistelu- ja toimeenpanotehtävistä kaupungin johdon ja konsernipalveluiden johdolla. Esikunta osallistuu palvelualueiden kehittämistehtäviin. Esikuntaa johtaa palvelualuejohtaja. Esikuntaan kuuluvan ICT-tiimin toiminnasta ja henkilöstöstä vastaa johtavan asiantuntijan roolissa tietojenkäsittelyn kehittämispäällikkö. Esikuntaan kuuluvan toimistotiimin toiminnasta ja henkilöstöstä vastaa johtavan asiantuntijan roolissa talouspäällikkö.

7 2 (6) en toimintasääntö; LIITE A C. AVAINALUEET 1. TERVEYDEN EDISTÄMINEN Avainalueen johtaja; asiakkuusjohtaja Terveyden edistämisen johtaja Terveyden edistämisen palvelupäällikkö Avainalue jakautuu kahteen toimintayksikköön, jotka ovat Terveyden ja itsehoidon palvelut sekä Työterveyspalvelut Terveyden ja itsehoidon palvelut Toimintayksikön päällikkö Terveyden edistämisen palvelupäällikkö Hoitotyön esimies (terveyden ja itsehoidon palvelut) Terveyden ja itsehoidon edistämisen palvelujen tehtävänä on vastata kuntalaisen akuuttiin tai toistuvaan avohoidon ja kuntoutuksen tarpeeseen hänen omia voimavarojaan tukien, itse- ja omahoitokykyään vahvistaen ja aktiivista vastuunottoa lisäten. Terveyden ja itsehoidon palvelut edistävät alueellisesti, ja kaupungin organisaatiossa, monialaista yhteistyötä poikkitoiminnallisesti sekä muiden toimijoiden kanssa, asiakkaille ja potilaille terveyshyötyä tuottaen. Terveyden ja itsehoidon palvelujen henkilöstö toimii myös osana avosairaanhoidon vastaanottotoiminnan ja päivystyksen tiimejä. Toimintayksikön toimintaa johtaa terveyden edistämisen päällikkö Työterveyspalvelut Toimintayksikön päällikkö Työterveyspalvelujen päällikkö 1. Työterveyslääkäri 2. Muu erikseen nimetty sijainen Työterveyspalvelut edistävät kaupunkilaisten työterveyttä, -turvallisuutta ja -hyvinvointia yhteistoiminnassa henkilöstöpalveluiden sekä muiden toimijoiden ja avainprosessien kanssa poikkitoiminnallisesti. Työterveyspalvelujen tehtävänä on työstä ja työympäristöstä johtuvien haittojen ennakointi, tunnistaminen, ehkäisy ja hoito. Toimintayksikön toimintaa johtaa työterveyspalvelujen päällikkö.

8 3 (6) en toimintasääntö; LIITE A 2. SAIRAUDEN HOITO Avainalueen johtaja; asiakkuusjohtaja Johtajalääkäri Erikseen nimetty ylilääkäri tai palvelupäällikkö Avainalue jakautuu neljään toimintayksikköön, jotka ovat Avosairaanhoito, Sairaalahoito ja erikoislääkäripalvelut, Mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä Suun terveydenhuolto Avosairaanhoito Toimintayksikön päällikkö Ylilääkäri Ylilääkäri tai apulaisylilääkäri Avosairaanhoidon tehtävänä on huolehtia sairauksien kiireettömästä ja kiireellisestä selvittelystä, hoidosta ja kuntoutuksesta sekä koordinoida monisairaiden hoitoa. Toimintayksikön toimintaa johtaa ylilääkäri Sairaalahoito ja erikoislääkäripalvelut Toimintayksikön päällikkö Ylilääkäri Erikseen nimetty ylilääkäri Sairaalahoidon ja erikoislääkäripalvelujen työyksiköitä ovat terveyskeskussairaalan akuuttiosastot ja kotisairaala. Terveyskeskuksen akuuttiosastoilla tutkitaan, hoidetaan ja kuntoutetaan perusterveydenhuollon akuuttia ympärivuorokautista osastohoitoa tarvitsevia potilaita. Lisäksi akuuttiosastot huolehtivat ympärivuorokautisesta palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta. Kotisairaala tarjoaa sairaalatasoista hoitoa kotona. Kotisairaalan suurimmat potilasryhmät ovat hyväkuntoiset infektiopotilaat sekä palliatiivisen hoidon ja saattohoidon potilaat. Erikoislääkäripalvelut vastaavat kuntalaisten erikoislääkäritasoisten palveluiden järjestämisestä sisältäen erikoisalakohtaiset konsultaatiot, pitkäaikaissairauden erityistason seurannan, sairauden tutkimuksen ja hoidon erikoissairaanhoidossa sekä laboratorio-, kuvantamis- ja seulontatutkimusten järjestämisen. Toimintayksikön toimintaa johtaa ylilääkäri Mielenterveys- ja päihdepalvelut Toimintayksikön päällikkö Mielenterveys- ja päihdetyön päällikkö 1. Apulaisylilääkäri 2. Muu erikseen nimetty sijainen Mielenterveys- ja päihdeyksikkö huolehtii päihde- ja mielenterveyspotilaiden hoidosta, konsultaatiosta ja kuntoutuksesta moniammatillisena tiiminä. Hoitoa annetaan sekä yksilöllisesti että ryhmissä. Osa päihdehuollon palveluista ostetaan ulkopuolisilta palveluntuottajilta. Toimintayksikön toimintaa johtaa mielenterveys- ja päihdetyön päällikkö.

9 4 (6) en toimintasääntö; LIITE A 2.4. Suun terveydenhuolto Toimintayksikön päällikkö Johtava hammaslääkäri 1. Ylihoitaja 2. Muu erikseen nimetty sijainen Suun terveydenhuolto huolehtii tiimityön periaatteilla järvenpääläisten suun terveyden edistämisestä, tutkimuksesta ja hoidosta hammaslääkärien, hammashoitajien ja suuhygienistien työnä. Toimintayksikön toimintaa johtaa johtava hammaslääkäri.

10 5 (6) en toimintasääntö; LIITE A 3. AIKUISTEN SOSIAALIPALVELUT Avainalueen johtaja; asiakkuusjohtaja Aikuisten sosiaalipalvelujen johtaja Erikseen nimetty avainalueen palvelupäällikkö Avainalue jakautuu kolmeen toimintayksikköön, jotka ovat Aikuissosiaalityö, Sosiaaliturva ja Tuettu asuminen Aikuissosiaalityö Toimintayksikön päällikkö Aikuissosiaalityön päällikkö 1. Erikseen nimetty sosiaalityöntekijä työyksiköstä 2. Aikuisten sosiaalipalvelujen johtaja Toimintayksikön tehtävänä on ammatillisen sosiaalityön palveluiden tuottaminen työikäiselle väestölle. Aikuissosiaalityön yksikön keskeisimpinä asiakasryhminä ovat syrjäytymisvaarassa olevat nuoret, maahanmuuttajat, pitkäaikaistyöttömät ja muut erityistä tukea tarvitsevat henkilöt. Keskeisenä työvälineenä asiakastyössä ovat yksiölliset kotouttamis-, aktivointi- ja asiakassuunnitelmat sekä niiden mukaisten palveluiden varmistaminen tiiviissä yhteistyössä muiden kaupungin toimijoiden kanssa. Yksikkö tuottaa myös elämänhallintaa ja työelämäosallisuutta tukevia sosiaalisen kuntoutuksen ja kuntouttavan työtoiminnan toiminnallisia ryhmäpalveluita. Toimintayksikön toimintaa johtaa aikuissosiaalityön päällikkö Sosiaaliturva Toimintayksikön päällikkö Sosiaaliturvapäällikkö 1. Johtava sosiaalityöntekijä 2. Aikuisten sosiaalipalvelujen johtaja Yksikön tehtävänä on viimesijaisen taloudellisen tuen ja neuvonnan sekä yleiseen sosiaaliturvaan liittyvien palveluiden järjestäminen. Yksikössä tarjotaan myös palveluohjausta ja neuvontaa tuen ja avuntarpeessa oleville ja kunnassa oleskeleville henkilöille. Sosiaaliturvayksikön tuottamia yksilöityjä palveluita ovat toimeentulotuki, sosiaalinen luototus, välitystilipalvelut, tilapäismajoittamisen järjestäminen sekäsosiaaliohjaus ja -neuvonta. Toimintayksikön toimintaa johtaa sosiaaliturvapäällikkö.

11 6 (6) en toimintasääntö; LIITE A 3.3. Tuettu asuminen Toimintayksikön päällikkö Tuetun asumisen päällikkö 1. Erikseen nimetty työntekijä yksiköstä 2. Aikuisten sosiaalipalvelujen johtaja Tuetun asumisen yksikön palveluiden tehtävänä on vähentää asunnottomuutta tarjoamalla asumisneuvontaa, ohjausta ja asumiseen liittyvää tukea sekä tukiasumista erityistä tukea elämänhallintaansa tarvitseville työikäisille kuntalaisille. Yksikön avoimen päiväkeskuksen kautta asunnottomilla on mahdollisuus matalan kynnyksen palveluihin ja ohjaukseen ja neuvontaan. Päiväkeskus on myös osa tukiasunnossa asuvien palvelukokonaisuutta. Tuetun asumisen kokonaisuuteen kuuluu kaupungin omat tukiasunnot sekä hajasijoitettuja erillisasuntoja, joita käytetään osana rakentamaan tarpeenmukaisia asumispolkuja kohti normaalia, itsenäistä asumista. Lisäksi yksikkö hallinnoi puitesopimuksen piirissä olevia tuetun asumisen ostopalveluita. Toimintayksikön toimintaa johtaa tuetun asumisen päällikkö.

12 Ydinprosessi en prosessit Terveyden ja elämänhallinnan edistäminen Avainprosessit Terveyden ja itsehoidon edistäminen Toimintakykyä edistävä sairauden hoito Elämänhallinnan tukeminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen Palveluprosessit Terveyden ja itsehoidon tuki Työterveyspalvelut Terveyden ja itsehoidon palvelut Tutkimus ja hoito vastaanotolla Tutkimus, hoito ja kuntoutus sairaalassa Erikoissairaanhoitoa tarvitsevien tutkimus ja hoito Mielenterveyden ja riippuvuuksien konsultaatio ja hoito Ennaltaehkäisevä suun terveyden ja sairauden hoito Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen Muistipotilaan hyvinvoinnin edistäminen Moniongelmaisten kokonaisvaltainen tuki Sosiaaliturvatyö Muutokseen tähtäävä sosiaalityö Asunnottomuuden vähentäminen Sosiaalinen kuntoutuminen 1

13 en organisaatio Sosiaali- terveyslautakunta Esikunta Palvelualuejohtaja Terveyden edistäminen Terveyden edistämisen johtaja Sairauden hoito Johtajalääkäri Aikuisten sosiaalipalvelut Aikuisten sosiaalipalvelujen johtaja Terveyden ja itsehoidon palvelut Terveyden edistämisen palvelupäällikkö Avosairaanhoito Ylilääkäri Aikuissosiaalityö Aikuissosiaalityön päällikkö Työterveyspalvelut Työterveyspalvelujen päällikkö Sairaalahoito ja erikoislääkäripalvelut Ylilääkäri Sosiaaliturva Sosiaaliturvapäällikkö Mielenterveys- ja päihdepalvelut Mielenterveys- ja päihdetyön päällikkö Tuettu asuminen Tuetun asumisen päällikkö Suun terveydenhuolto johtava hammaslääkäri 2

14 1 (10) en toimintasääntö; LIITE B VIRAN- JA TOIMENHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALTA Käyttötalousosan rahamääräiset ratkaisuvaltarajat Päättäjä Raja ( ) Sopimukset ja ulkopuolisten palvelujen käyttöä koskevat sitoumukset yksittäisen sopimuksen ja sitoumuksen osalta sekä leasing-hankinnat Edellä mainitut ICT/TVT hankintojen osalta Maksuhelpotukset, -vapautukset ja vahingonkorvaukset Avustukset Irtaimen omaisuuden myyminen Lautakunta Palvelualuejohtaja Asiakkuusjohtajat ja talouspäällikkö Palvelupäälliköt Tietojenkäsittelyn kehittämispäällikkö Lautakunta Palvelualuejohtaja Asiakkuusjohtajat ja talouspäällikkö Palvelupäälliköt Lautakunta Lautakunta Palvelualuejohtaja Asiakkuusjohtajat ja talouspäällikkö Palvelupäälliköt Yli saakka saakka saakka saakka Alle saakka saakka Yli saakka saakka saakka ESIKUNTA Talouspäällikkö 1. Päättää hankinnoista, maksuhelpotusten ja -vapautusten sekä vahingonkorvausten myöntämisestä ja irtaimen omaisuuden myynnistä käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 2. Päätösvallan osalta noudatetaan soveltuvin osin linjauksia, joita noudatetaan asiakkuusjohtajien osalta. 3. Päättää ja allekirjoittaa oman alueensa sopimukset käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa ja allekirjoittaa lautakunnan päätöksiin pohjautuvat oman alueensa yksittäistä palvelua koskevat sopimukset. Tietojenkäsittelyn kehittämispäällikkö 1. Päättää ICT-hankinnoista käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa.

15 2 (10) en toimintasääntö; LIITE B AVAINALUEET 1. Terveyden edistäminen Terveyden edistämisen johtaja 1. Päättää terveyden edistämisen avainalueen toimintaan liittyvistä asioista, jotka eivät kuulu palvelupäälliköiden, palvelualuejohtajan tai lautakunnan päätäntävaltaan. 2. Päättää hankinnoista, maksuhelpotusten ja -vapautusten sekä vahingonkorvausten myöntämisestä ja irtaimen omaisuuden myynnistä tai lahjoittamisesta käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 3. Koordinoi avainalueen kilpailutuksia ja sopimusvalvontaa. 4. Päättää ja allekirjoittaa oman alueensa sopimukset käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa ja allekirjoittaa lautakunnan päätöksiin pohjautuvat oman alueensa yksittäistä palvelua koskevat sopimukset. 5. Päättää järjestämisvastuullaan olevien yksityisten terveyspalvelujen laissa määritellyn valvontatehtävän toteuttamisesta kaupungin ohjeen mukaisesti. 6. Päättää järjestämisvastuullaan olevien terveydenhuoltolaissa määriteltyjen palvelujen rekisterinpitovelvoitteista henkilötietolain mukaisesti. 7. Päättää avainaluetta koskevat yksittäiset tutkimusluvat. 8. Antaa selvitykset, lausunnot ja vastineet omaan avainalueeseen liittyvissä toiminnallisissa ja asiakaskohtaisissa asioissa. 9. Vastaa korvaus- ja muiden hakemusten vireillepanosta sekä esitysten ja muutoshakemusten tekemisestä sekä vastineiden ja selitysten antamisesta hallintotuomioistuimille ja muille viranomaisille. 10. Päättää Terveyden edistämisen avainalueen viranhaltijoiden välisestä päätösvallan jakautumisesta silloin, kun asiasta ei ole hallintosäännössä, lautakunnan vahvistamassa toimintasäännössä tai toimivallan siirtoa koskevassa päätöksessä päätetty. Päätökset sekä sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat, jotka viranhaltija tekee hänelle annetun päätösvallan nojalla, allekirjoittaa asianomainen päätöksentekijä. Koko avainaluetta koskevat päätökset, sopimukset, sitoumukset ja asiakirjat allekirjoittaa asiakkuusjohtaja. Terveyden edistämisen palvelupäällikkö 1. Päättää vastuullaan olevan toiminnan hankinnoista, maksuhelpotusten ja -vapautusten sekä vahingonkorvausten myöntämisestä ja alueen/yksikön käytöstä poistetun irtaimen omaisuuden myynnistä tai lahjoittamisesta käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 2. Päättää ja allekirjoittaa oman alueensa sopimukset käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 3. Vastaa toimialueensa yksityisten palvelutuottajien toiminnanaikaisesta valvonnasta, ohjauksesta ja neuvonnasta sekä valvonta-asioita koskevien selvitysten ja vastineiden antamisesta muille valvontaviranomaisille. 4. Päättää asiakasmaksun määrittämisestä siltä osin kuin se sisältää julkisen vallan käyttöön sisältyvää harkintaa. 5. Päättää viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 14 :ssä tarkoitettua asiakirjaa koskevan tiedon antamisesta (tai antamatta jättämisestä), kun kyseessä on terveyspalvelujen ja aikuissosiaalityön lautakunnan tai toimialan hallussa oleva asiakirja. 6. Päättää toimialallaan lausunnon tai vastineen antamisesta terveyspalvelujen ja aikuissosiaalityön lautakunnan tai viranhaltijan päätöksestä tehtyyn valitukseen, jollei lausunnon tai vastineen antaminen kuulu muun viranhaltijan päätösvaltaan. 7. Antaa pyydettäessä lausuntoja ja selityksiä tulosyksikköään koskien. 8. Vastaa omavalvontasuunnitelman laatimisesta ja päivittämisestä prosessiaan koskevien omien palvelujen osalta. 9. Päättää oman ja alaisuudessaan olevien yksiköiden henkilöstön rekrytoinnista. 10. Vastaa Terveyden ja itsehoidon palvelujen budjetista ja toiminnan kehittämisestä.

16 3 (10) en toimintasääntö; LIITE B Työterveyspalvelujen päällikkö 1. Päättää työterveyspalvelujen hankinnoista, maksuhelpotusten ja -vapautusten sekä vahingonkorvausten myöntämisestä ja alueen/yksikön käytöstä poistetun irtaimen omaisuuden myynnistä tai lahjoittamisesta käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 2. Päättää ja allekirjoittaa oman alueensa sopimukset käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 3. Vastaa toimialueensa yksityisten palvelutuottajien toiminnanaikaisesta valvonnasta, ohjauksesta ja neuvonnasta sekä valvonta-asioita koskevien selvitysten ja vastineiden antamisesta muille valvontaviranomaisille. 4. Päättää asiakasmaksun määrittämistä siltä osin kuin se sisältää julkisen vallan käyttöön sisältyvää harkintaa. 5. Päättää viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 14 :ssä tarkoitettujen asiakirjaa koskevan tiedon antamisesta (tai antamatta jättämisestä) kun kyseessä on terveyspalvelujen ja aikuissosiaalityön lautakunnan tai toimialan hallussa oleva asiakirja. 6. Päättää toimialallaan lausunnon tai vastineen antamisesta terveyspalvelujen ja aikuissosiaalityön lautakunnan tai viranhaltijan päätöksestä tehtyyn valitukseen, jollei lausunnon tai vastineen antaminen kuulu muun viranhaltijan päätösvaltaan. 7. Antaa pyydettäessä lausuntoja ja selityksiä tulosyksikköään koskien. 8. Vastaa omavalvontasuunnitelman laatimisesta ja päivittämisestä prosessiaan koskevien omien palvelujen osalta. 9. Päättää oman yksikön henkilöstön rekrytoinnista lukuun ottamatta lääkärityövoimaa. 10. Vastaa Työterveyspalvelujen budjetista ja toiminnan kehittämisestä. 2. Sairauden hoito Johtajalääkäri 1. Päättää Sairauden hoidon avainalueen toimintaan liittyvistä asioista, jotka eivät kuulu palvelupäälliköiden, palvelualuejohtajan tai lautakunnan päätäntävaltaan. 2. Päättää hankinnoista, maksuhelpotusten ja -vapautusten sekä vahingonkorvausten myöntämisestä ja irtaimen omaisuuden myynnistä tai lahjoittamisesta käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 3. Koordinoi avainalueen kilpailutuksia ja sopimusvalvontaa. 4. Päättää ja allekirjoittaa oman alueensa sopimukset käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa ja allekirjoittaa lautakunnan päätöksiin pohjautuvat oman alueensa yksittäistä palvelua koskevat sopimukset. 5. Antaa selvitykset, lausunnot ja vastineet terveydenhuoltolain edellyttämistä asioista, joista viranhaltijat ovat lain nojalla päättäneet ja, joista eri tahot pyytävät selvitystä, lausuntoa tai vastinetta. 6. Päättää järjestämisvastuullaan olevien yksityisten terveyspalvelujen laissa määritellyn valvontatehtävän toteuttamisesta kaupungin ohjeen mukaisesti. 7. Päättää järjestämisvastuullaan olevien terveydenhuoltolaissa määriteltyjen palvelujen rekisterinpitovelvoitteista henkilötietolain mukaisesti. 8. Päättää avainaluetta koskevat yksittäiset tutkimusluvat. 9. Vastaa korvaus- ja muiden hakemusten vireillepanosta sekä esitysten ja muutoshakemusten tekemisestä vastuullaan olevan toiminnan osalta. 10. Päättää Sairauden hoidon avainalueen viranhaltijoiden välisestä päätösvallan jakautumisesta silloin, kun asiasta ei ole hallintosäännössä, lautakunnan vahvistamassa toimintasäännössä tai toimivallan siirtoa koskevassa päätöksessä päätetty. 11. Koordinoi yli avainalueen menevää lääkäritoimintaa.

17 4 (10) en toimintasääntö; LIITE B Avosairaanhoidon ylilääkäri (palvelupäällikkö) 1. Päättää Avosairaanhoidon hankinnoista, maksuhelpotusten ja -vapautusten sekä vahingonkorvausten myöntämisestä ja alueen/yksikön käytöstä poistetun irtaimen omaisuuden myynnistä tai lahjoittamisesta käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 2. Päättää ja allekirjoittaa oman alueensa sopimukset käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 3. Päättää toimialallaan lausunnon tai vastineen antamisesta terveyspalvelujen ja aikuissosiaalityön lautakunnan tai viranhaltijan päätöksestä tehtyyn valitukseen, jollei lausunnon tai vastineen antaminen kuulu muun viranhaltijan päätösvaltaan. 4. Antaa pyydettäessä lausuntoja ja selityksiä tulosyksikköään koskien. 5. Päättää viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 14 :ssä tarkoitettua asiakirjaa koskevan tiedon antamisesta (tai antamatta jättämisestä), kun kyseessä on terveyspalvelujen ja aikuissosiaalityön lautakunnan tai toimialan hallussa oleva asiakirja. 6. Päättää asiakasmaksun määrittämistä siltä osin kuin se sisältää julkisen vallan käyttöön sisältyvää harkintaa. 7. Vastaa omavalvontasuunnitelman laatimisesta ja päivittämisestä prosessiaan koskevien omien palvelujen osalta. 8. Päättää avosairaanhoidon lääkärihenkilöstön rekrytoinneista. 9. Vastaa Avosairaanhoidon budjetista ja toiminnan kehittämisestä. Sairaalahoidon ja erikoislääkäripalvelujen ylilääkäri (palvelupäällikkö) 1. Päättää Sairaalahoidon ja erikoislääkäripalvelujen hankinnoista, maksuhelpotusten ja -vapautusten sekä vahingonkorvausten myöntämisestä ja alueen/yksikön käytöstä poistetun irtaimen omaisuuden myynnistä tai lahjoittamisesta käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 2. Päättää ja allekirjoittaa oman alueensa sopimukset käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 3. Päättää toimialallaan lausunnon tai vastineen antamisesta terveyspalvelujen ja aikuissosiaalityön lautakunnan tai viranhaltijan päätöksestä tehtyyn valitukseen, jollei lausunnon tai vastineen antaminen kuulu muun viranhaltijan päätösvaltaan. 4. Antaa pyydettäessä lausuntoja ja selityksiä tulosyksikköään koskien. 5. Päättää viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 14 :ssä tarkoitettua asiakirjaa koskevan tiedon antamisesta (tai antamatta jättämisestä), kun kyseessä on terveyspalvelujen ja aikuissosiaalityön lautakunnan tai toimialan hallussa oleva asiakirja. 6. Päättää asiakasmaksun määrittämistä siltä osin kuin se sisältää julkisen vallan käyttöön sisältyvää harkintaa. 7. Vastaa omavalvontasuunnitelman laatimisesta ja päivittämisestä prosessiaan koskevien omien palvelujen osalta. 8. Vastaa alaistensa yksiköiden rekrytoinneista ja päättää niistä. 9. Vastaa Sairaalahoidon ja erikoislääkäripalvelujen budjetista ja toiminnan kehittämisestä. Akuuttiosastojen ja kotisairaalan ylilääkäri (johtava asiantuntija) Akuuttiosastojen ja kotisairaalan ylilääkäri työskentelee palvelupäällikön alaisuudessa johtavan asiantuntijan roolissa. 1. Valmistelee palvelupäällikölle akuuttiosastojen ja kotisairaalan toimintaa koskevat sopimukset. 2. Vastaa akuuttiosastojen ja kotisairaalan operatiivisesta toiminnasta ja toiminnan kehittämisestä. Terveyskeskussairaalan ylihoitaja (johtava asiantuntija) Terveyskeskussairaalan ylihoitaja työskentelee Sairaalahoidon ja erikoislääkäripalvelujen ylilääkärin alaisuudessa johtavan asiantuntijan roolissa. 1. Osallistuu Sairaalahoidon ja erikoislääkäripalvelujen ylilääkärin kanssa hoitohenkilöstön rekrytointiprosessiin ja valmistelee hoitohenkilöstön rekrytointiin liittyvät päätökset. 2. Vastaa hoitotyön, asiakaspalvelun ja toimintamallien kehittämisestä terveyskeskussairaalan akuuttiosastoilla ja kotisairaalassa.

18 5 (10) en toimintasääntö; LIITE B Mielenterveys- ja päihdetyön päällikkö 1. Päättää Mielenterveys- ja päihdepalvelujen hankinnoista, maksuhelpotusten ja -vapautusten sekä vahingonkorvausten myöntämisestä ja alueen/yksikön käytöstä poistetun irtaimen omaisuuden myynnistä tai lahjoittamisesta käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 2. Päättää ja allekirjoittaa oman alueensa sopimukset käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 3. Vastaa toimialueensa yksityisten palvelutuottajien toiminnanaikaisesta valvonnasta, ohjauksesta ja neuvonnasta sekä valvonta-asioita koskevien selvitysten ja vastineiden antamisesta muille valvontaviranomaisille. 4. Päättää asiakasmaksun määrittämisestä siltä osin kuin se sisältää julkisen vallan käyttöön sisältyvää harkintaa. 5. Päättää viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 14 :ssä tarkoitettua asiakirjaa koskevan tiedon antamisesta (tai antamatta jättämisestä), kun kyseessä on terveyspalvelujen ja aikuissosiaalityön lautakunnan tai toimialan hallussa oleva asiakirja. 6. Päättää toimialallaan lausunnon tai vastineen antamisesta terveyspalvelujen ja aikuissosiaalityön lautakunnan tai viranhaltijan päätöksestä tehtyyn valitukseen, jollei lausunnon tai vastineen antaminen kuulu muun viranhaltijan päätösvaltaan. 7. Antaa pyydettäessä lausuntoja ja selityksiä tulosyksikköään koskien. 8. Vastaa omavalvontasuunnitelman laatimisesta ja päivittämisestä prosessiaan koskevien omien palvelujen osalta. 9. Päättää oman ja alaisuudessaan olevien yksiköiden henkilöstön rekrytoinnista. 10. Vastaa Mielenterveys- ja päihdepalvelujen budjetista ja toiminnan kehittämisestä. Mielenterveys- ja päihdetyön apulaisylilääkäri Mielenterveys- ja päihdetyön apulaisylilääkäri työskentelee suoraan johtajalääkärin alaisuudessa johtavan asiantuntijan roolissa. 1. Vastaa Mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämisestä yhdessä moniammatillisen mielenterveys- ja päihdetyötä tekevän tiimin kanssa. 2. Vastaa mielenterveys- ja päihdetyön lääketieteellisestä toiminnasta ja sen kehittämisestä. Johtava hammaslääkäri (palvelupäällikkö) 1. Päättää Suun terveydenhuollon hankinnoista, maksuhelpotusten ja -vapautusten sekä vahingonkorvausten myöntämisestä ja alueen/yksikön käytöstä poistetun irtaimen omaisuuden myynnistä tai lahjoittamisesta käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 2. Päättää ja allekirjoittaa oman alueensa sopimukset käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 3. Vastaa toimialueensa yksityisten palvelutuottajien toiminnanaikaisesta valvonnasta, ohjauksesta ja neuvonnasta sekä valvonta-asioita koskevien selvitysten ja vastineiden antamisesta muille valvontaviranomaisille. 4. Päättää asiakasmaksun määrittämisestä siltä osin kuin se sisältää julkisen vallan käyttöön sisältyvää harkintaa. 5. Päättää viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 14 :ssä tarkoitettua asiakirjaa koskevan tiedon antamisesta (tai antamatta jättämisestä), kun kyseessä on terveyspalvelujen ja aikuissosiaalityön lautakunnan tai toimialan hallussa oleva asiakirja. 6. Päättää toimialallaan lausunnon tai vastineen antamisesta terveyspalvelujen ja aikuissosiaalityön lautakunnan tai viranhaltijan päätöksestä tehtyyn valitukseen, jollei lausunnon tai vastineen antaminen kuulu muun viranhaltijan päätösvaltaan. 7. Antaa pyydettäessä lausuntoja ja selityksiä tulosyksikköään koskien. 8. Vastaa omavalvontasuunnitelman laatimisesta ja päivittämisestä prosessiaan koskevien omien palvelujen osalta. 9. Päättää oman ja alaisuudessaan olevien yksiköiden henkilöstön rekrytoinnista. 10. Vastaa Suun terveydenhuollon budjetista ja toiminnan kehittämisestä.

19 6 (10) en toimintasääntö; LIITE B Suun terveydenhuollon ylihoitaja (johtava asiantuntija) Suun terveydenhuollon ylihoitaja työskentelee johtavan hammaslääkärin alaisuudessa johtavan asiantuntijan roolissa. 1. Osallistuu johtavan hammaslääkärin kanssa suun terveydenhuollon muun kuin lääkärihenkilöstön rekrytointiprosessiin ja valmistelee tämän henkilöstön rekrytointiin liittyvät päätökset. 2. Vastaa suun terveydenhuollon toiminnan, asiakaspalvelun ja toimintamallien kehittämisestä yhdessä johtavan hammaslääkärin kanssa. 3. Aikuisten sosiaalipalvelut Aikuisten sosiaalipalvelujen johtaja 1. Päättää aikuisten sosiaalipalvelujen toimintaan liittyvistä asioista, jotka eivät kuulu palvelupäälliköiden, palvelualuejohtajan tai lautakunnan päätäntävaltaan. 2. Päättää ostopalvelusopimusten hankinnasta ja kertahankinnoista sekä maksuhelpotusten ja - vapautusten sekä vahingonkorvauksen myöntämisestä käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 3. Koordinoi avainalueen kilpailutuksia ja sopimusvalvontaa. 4. Päättää ja allekirjoittaa oman alueensa sopimukset käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa ja allekirjoittaa lautakunnan päätöksiin pohjautuvat oman alueensa yksittäistä palvelua koskevat sopimukset. 5. Päättää järjestämisvastuullaan olevien yksityisten sosiaalipalvelujen laissa määritellyn valvontatehtävän toteuttamisesta kaupungin ohjeen mukaisesti. 6. Päättää järjestämisvastuullaan olevien sosiaalipalvelujen rekisterinpitovelvoitteista henkilötietolain mukaisesti. 7. Päättää avainaluetta koskevat yksittäiset tutkimusluvat. 8. Antaa selvitykset, lausunnot ja vastineet omaan avainalueeseen liittyvissä toiminnallisissa ja asiakaskohtaisissa asioissa sekä vastaa sosiaalihuollon asiakaslain perusteella tehtyyn muistutukseen alaistensa päälliköiden osalta. 9. Vastaa korvaus- ja muiden hakemusten vireillepanosta sekä esitysten ja muutoshakemusten tekemisestä sekä vastineiden ja selitysten antamisesta hallintotuomioistuimille ja muille viranomaisille. 10. Päättää kiireellisissä tapauksissa sosiaalihuollon antamisesta ja siihen liittyvistä muista toimenpiteistä lautakunnan vahvistamien perusteiden ja yleisten ohjeiden mukaisesti tarvittaessa samalla toimivallalla kuin alaisillaan palvelupäälliköillä ja sosiaalityöntekijöillä ja ohjaajilla. 11. Päättää Aikuisten sosiaalipalvelut -avainalueen viranhaltijoiden välisestä päätösvallan jakautumisesta silloin, kun asiasta ei ole hallintosäännössä, lautakunnan vahvistamassa toimintasäännössä tai toimivallan siirtoa koskevassa päätöksessä päätetty.

20 7 (10) en toimintasääntö; LIITE B Aikuissosiaalityön päällikkö 1. Päättää sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisesta sosiaalityön palveluiden kohdentamisesta ja ennaltaehkäisevien lastensuojeluilmoitusten käsittelystä. 2. Päättää toimeentulotuen (täydentävä- ja ennaltaehkäisevä tuki) myöntämisestä ja sen takaisinperinnästä sosiaaliturvapäällikön kanssa yhteistyössä tehtyjen euromääräisten linjausten mukaisissa puitteissa lautakunnan vahvistamien perusteiden ja yleisten ohjeiden ja lainsäädännön mukaisesti. 3. Päättää asiakirjojen luovuttamisesta/luovuttamatta jättämisestä julkisuuslain mukaisesti. 4. Päättää Aikuissosiaalityön hankinnoista, maksuhelpotusten ja -vapautusten sekä vahingonkorvausten myöntämisestä ja alueen/yksikön käytöstä poistetun irtaimen omaisuuden myynnistä tai lahjoittamisesta käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 5. Päättää ja allekirjoittaa oman alueensa sopimukset käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 6. Vastaa toimialueensa yksityisten palvelutuottajien toiminnanaikaisesta valvonnasta, ohjauksesta ja neuvonnasta sekä valvonta-asioita koskevien selvitysten ja vastineiden antamisesta muille valvontaviranomaisille. 7. Päättää lapsettomien asiakkaiden yli 7 vrk:n sijoittamisesta ensi- ja turvakotiin ympärivuorokautiseen hoitoon 8. Päättää kiireellisissä tapauksissa sosiaalihuollon antamisesta ja siihen liittyvistä muista toimenpiteistä lautakunnan vahvistamien perusteiden ja yleisten ohjeiden mukaisesti tarvittaessa samalla toimivallalla kuin alaisensa sosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaaja. 9. Vastaa sosiaalihuollon asiakaslain perusteella tehtyyn muistutukseen alaistensa osalta 10. Päättää asiakaskohtaisesta, elämänhallintaa tukevan kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palveluiden myöntämisestä ja siihen liittyvien matka- ja kulukorvausten maksamisesta 11. Päättää asiakasmaksun määrittämisestä siltä osin kuin se sisältää julkisen vallan käyttöön sisältyvää harkintaa. 12. Päättää Aikuissosiaalityön henkilöstön rekrytoinnista. 13. Vastaa Aikuissosiaalityön budjetista ja toiminnan kehittämisestä. Sosiaalityöntekijä 1. Päättää sosiaalihuoltolain mukaisista sosiaalityön ostopalveluiden käytöstä aikuissosiaalityön päällikön yleisohjeistuksen mukaisesti. 2. Pyytää sosiaalihuoltolain mukaisesti virka-apua poliisilta johtavan sosiaalihuollon viranhaltijan määräyksestä, kun huollon tarpeen selvittämiseksi on päästävä tällaisen henkilön asuntoon tai muuhun olinpaikkaan sekä päättää sosiaalihuollon asiakaslain mukaisista virka-apupyynnöistä. 3. Päättää lapsettomien asiakkaiden lyhytaikaisesta sijoittamisesta (alle 7 vrk) ensi- ja turvakotiin ympärivuorokautiseen hoitoon. 4. Päättää toimeentulotuen (perus- ja täydentävä) myöntämisestä ja perusosan alentamisesta hakijan erityisten tarpeiden tai olosuhteiden perusteella korkeintaan 1499 euroon saakka. 5. Päättää ennaltaehkäisevän toimeentulotuen myöntämisestä laissa ja kunnan sisäisissä ohjeissa määriteltyjen tavoitteiden toteuttamiseksi korkeintaan 1499 euroon saakka. 6. Päättää päihdehuoltolain mukaisesta tahdosta riippumattomasta hoidosta. 7. Päättää ilmoituksen tekemisestä holhousviranomaiselle edunvalvojan sijaisen määräämiseksi asiakkaalle sosiaalihuollon asiakaslain mukaisissa tilanteissa. 8. Esittää eläkkeiden ja muiden etuisuuksien maksamisesta sosiaali- ja terveyslautakunnan välityksellä. 9. Päättää asiakaskohtaisesta, elämänhallintaa tukevan kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palveluiden myöntämisestä ja siihen liittyvien matka- ja kulukorvausten maksamisesta.

21 8 (10) en toimintasääntö; LIITE B Sosiaaliohjaaja (muutokseen tähtäävä sosiaalityö) 1. Päättää asiakaskohtaisesta toimeentulotuen (perus- ja täydentävä ) myöntämisestä, takaisinperinnästä ja perusosan alentamisesta hakijan erityisten tarpeiden tai olosuhteiden perusteella korkeintaan 1499 euroon saakka. 2. Päättää ennaltaehkäisevän toimeentulotuen myöntämisestä laissa ja kunnan sisäisissä ohjeissa määriteltyjen tavoitteiden toteuttamiseksi korkeintaan 1499 euroon saakka 3. Päättää asiakaskohtaisesta, elämänhallintaa tukevan kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palveluiden myöntämisestä ja siihen liittyvien matka- ja kulukorvausten maksamisesta Sosiaaliturvapäällikkö 1. Päättää toimeentulotuen (perus-, täydentävä - ja ehkäisevä toimeentulotuki) myöntämisestä ja sen takaisinperinnästä ja siihen liittyvistä muista toimenpiteistä ja yleislinjauksista lautakunnan vahvistamien perusteiden ja yleisten ohjeiden ja lainsäädännön mukaisesti. 2. Päättää toimeentulotuen väärinkäytösepäilyiden tutkintapyynnön jättämisestä käräjäoikeudelle. 3. Päättää Sosiaaliturva -yksikön hankinnoista, maksuhelpotusten ja -vapautusten sekä vahingonkorvausten myöntämisestä ja alueen/yksikön käytöstä poistetun irtaimen omaisuuden myynnistä tai lahjoittamisesta käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 4. Päättää välitystilipalveluiden asiakkuuskriteereistä. 5. Päättää kiireellisissä tapauksissa sosiaalihuollon antamisesta ja siihen liittyvistä muista toimenpiteistä lautakunnan vahvistamien perusteiden ja yleisten ohjeiden mukaisesti tarvittaessa samalla toimivallalla kuin alaisensa johtava sosiaalityöntekijä ja sosiaaliohjaaja. 6. Vastaa sosiaalihuollon asiakaslain perusteella tehtyyn muistutukseen alaistensa osalta. 7. Päättää ja allekirjoittaa oman alueensa sopimukset käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 8. Vastaa toimialueensa yksityisten palvelutuottajien toiminnanaikaisesta valvonnasta, ohjauksesta ja neuvonnasta sekä valvonta-asioita koskevien selvitysten ja vastineiden antamisesta muille valvontaviranomaisille. 9. Päättää asiakaskohtaisesta, elämänhallintaa tukevan kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palveluiden myöntämisestä ja siihen liittyvien matka- ja kulukorvausten maksamisesta. 10. Päättää Sosiaaliturva -yksikön henkilöstön rekrytoinnista. 11. Vastaa Sosiaaliturva -yksikön budjetista ja toiminnan kehittämisestä. Johtava sosiaalityöntekijä 1. Päättää asiakaskohtaisesta perus-, täydentävän ja ennaltaehkäisevän myöntämisestä ja sen takaisinperinnästä ja siihen liittyvistä muista toimenpiteistä lautakunnan vahvistamien perusteiden ja yleisten ohjeiden ja lainsäädännön mukaisesti myös siltä osin, kun päätöksenteko ylittää sosiaaliohjaajien oikeudet tai edellyttää muuten poikkeuksellista harkintaa. 2. Päättää sosiaalisen luototuksen myöntämisestä, maksuohjelman muutoksista, sosiaalisen luoton irtisanomisesta ja takaisinperinnästä luopumisesta sekä saatavan tilinpidosta poistamisesta lautakunnan antamien ohjeiden perusteella. 3. Päättää päihdehuoltolain mukaisesta tahdosta riippumattomasta hoidosta. 4. Päättää kiireellisestä majoittamisesta ja asuttamisesta yli 2 viikon ylittävältä jaksolta.

22 9 (10) en toimintasääntö; LIITE B Sosiaaliohjaaja (sosiaaliturvatyö) 1. Päättää asiakaskohtaisesta toimeentulotuen (perus- ja täydentävä ) myöntämisestä, takaisinperinnästä ja perusosan alentamisesta hakijan erityisten tarpeiden tai olosuhteiden perusteella korkeintaan 1499 euroon saakka. 2. Päättää ennaltaehkäisevän toimeentulotuen myöntämisestä laissa ja kunnan sisäisissä ohjeissa määriteltyjen tavoitteiden toteuttamiseksi korkeintaan 1499 euroon saakka. 3. Päättää kiireellisestä majoittamisesta tai asuttamisesta korkeintaan 2 viikon yhtämittaiselle jaksolle. 4. Päättää enintään kahden kuukaudenvuokran suuruisen vuokraennakon ja takuuvuokran myöntämisestä ja takaisinperinnästä. 5. Päättää asiakaskohtaisesta eläkkeiden ja muiden etuisuuksien maksamisesta sosiaali- ja terveyslautakunnan välityksellä. 6. Pyytää sosiaalihuoltolain mukaisesti virka-apua poliisilta johtavan sosiaalihuollon viranhaltijan määräyksestä, kun huollon tarpeen selvittämiseksi on päästävä tällaisen henkilön asuntoon tai muuhun olinpaikkaan sekä päättää sosiaalihuollon asiakaslain mukaisista virka-apupyynnöistä. Sosiaalityön sihteeri 1. Päättää asiakaskohtaisesta perustoimeentulotuen myöntämisestä ja sen takaisinperinnästä ja siihen liittyvistä muista toimenpiteistä lautakunnan vahvistamien perusteiden ja yleisten ohjeiden ja lainsäädännön mukaisesti korkeintaan 999 euroon saakka ja osallistuu muiden päätösten valmisteluun. 2. Päättää täydentävän toimeentulotuen myöntämisestä, sen takaisinperinnästä ja siihen liittyvistä muista toimenpiteistä lautakunnan vahvistamien perusteiden ja yleisten ohjeiden ja lainsäädännön mukaisesti, silloin kuin päätöksentekoon ei liity erityistä harkintaa, korkeintaan 999 euroon saakka. 3. Päättää aikuissosiaalityön suunnitelman mukaisesta toimeentulotuen myöntämisestä sekä takaisinperinnästä. Tuetun asumisen päällikkö 1. Päättää aikuisten sosiaalipalveluiden tuetun asumisen hallinnassa olevien huoneistojen jälleenvuokrauksesta asumispalveluiden käyttöön. 2. Päättää huoneenvuokralain mukaisesta asumisen purkamisesta ja irtisanomisesta hallinnassaan olevien tukiasuntojen kohdalla. 3. Päättää asiakirjojen luovuttamisesta/luovuttamatta jättämisestä julkisuuslain mukaisesti. 4. Päättää Tuetun asumisen hankinnoista, maksuhelpotusten ja -vapautusten sekä vahingonkorvausten myöntämisestä ja alueen/yksikön käytöstä poistetun irtaimen omaisuuden myynnistä tai lahjoittamisesta käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 5. Päättää ja allekirjoittaa oman alueensa sopimukset käyttötalousosan rahamääräisten ratkaisuvaltarajojen puitteissa. 6. Päättää kiireellisissä tapauksissa sosiaalihuollon antamisesta ja siihen liittyvistä muista toimenpiteistä lautakunnan vahvistamien perusteiden ja yleisten ohjeiden mukaisesti tarvittaessa samalla toimivallalla kuin alaisensa asumisneuvoja. 7. Vastaa toimialueensa yksityisten palvelutuottajien toiminnanaikaisesta valvonnasta, ohjauksesta ja neuvonnasta sekä valvonta-asioita koskevien selvitysten ja vastineiden antamisesta muille valvontaviranomaisille. 8. Vastaa sosiaalihuollon asiakaslain perusteella tehtyyn muistutukseen alaistensa osalta 9. Päättää Tuetun asumisen henkilöstön rekrytoinnista. 10. Vastaa Tuetun asumisen budjetista ja toiminnan kehittämisestä.

23 10 (10) en toimintasääntö; LIITE B Asumisneuvoja 1. Päättää asiakaskohtaisesta viranhaltijapäätöksen tekemisestä kotiin vietävien tukipalveluiden osalta. 2. Päättää aikuisten sosiaalipalveluiden tuetun asumisen hallinnassa olevien huoneistojen asukasvalinnoista. 2. Allekirjoittaa asiakaskohtaiset vuokrasopimukset vuokranantajan edustajana. 3. Päättää asiakaskohtaiset päätökset yksityisten sosiaalihuollon palveluntuottajien käytöstä tukiasumisen palveluissa palvelupäällikön yleislinjausten mukaisesti.

Käyttötalousosan rahamääräiset ratkaisuvaltarajat Päättäjä Raja ( )

Käyttötalousosan rahamääräiset ratkaisuvaltarajat Päättäjä Raja ( ) 1 (16) VIRAN- JA TOIMENHALTIJOIDEN TOIMIVALTA Käyttötalousosan rahamääräiset ratkaisuvaltarajat Päättäjä Raja ( ) Sopimukset ja ulkopuolisten palvelujen käyttöä koskevat sitoumukset yksittäisen sopimuksen

Lisätiedot

SOSIAALI - JA TERVEYSPALVELUT -PALVELUALUEEN ORGANISAATIORAKENNE JA TOIMIVALLAN EDELLEEN SIIRTYMINEN

SOSIAALI - JA TERVEYSPALVELUT -PALVELUALUEEN ORGANISAATIORAKENNE JA TOIMIVALLAN EDELLEEN SIIRTYMINEN 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksynyt 25.4.2018 SOSIAALI - JA TERVEYSPALVELUT -PALVELUALUEEN ORGANISAATIORAKENNE JA TOIMIVALLAN EDELLEEN SIIRTYMINEN 1 TARKOITUS Tällä dokumentilla määritellään

Lisätiedot

1 (8) Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue

1 (8) Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue 1 (8) A. PALVELUALUE Palvelualueen johtaja Palvelualuejohtaja Ensisijaisesti johtajalääkäri ja tämän ollessa estynyt tai esteellinen palvelualuejohtajan nimeämä muu palvelualueen asiakkuusjohtaja, palvelupäällikkö

Lisätiedot

SOSIAALI - JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

SOSIAALI - JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 (5) Sosiaali - ja terveypalvelujen palvelualue Hyväksytty: Sosiaali- ja terveyslautakunta 14.12.2016 71 SOSIAALI - JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 TOIMINTASÄÄNNÖN PERUSTA JA TARKOITUS

Lisätiedot

SOSIAALI - JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

SOSIAALI - JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 (5) Sosiaali - ja terveypalvelujen palvelualue Hyväksytty: Ikääntyneiden ja toimintarajoitteisten lautakunta 24.02.2015 10 Sosiaali- ja terveyslautakunta 25.02.2015 9 SOSIAALI - JA TERVEYSPALVELUJEN

Lisätiedot

SIVISTYKSEN JA VAPAA-AJAN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

SIVISTYKSEN JA VAPAA-AJAN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 (4) Sivistyksen ja vapaa-ajan palvelualue Hyväksytty: Liikuntalautakunta 13.12.2012 24 Opetus- ja kasvatuslautakunta 18.12.2012 42 Sivistyslautakunta 19.12.2012 31 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 25.9.2014

Lisätiedot

HYVINVOINTI- VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ

HYVINVOINTI- VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ HYVINVOINTI- VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyvinvointivaliokunta 13.9.2017 1 Sisällysluettelo 1 Hyvinvointivaliokunnan toimintasäännön soveltaminen... 3 2 Hyvinvointipalveluiden tehtävät... 3 3 Tulosalueen

Lisätiedot

SÄÄ D Ö S K O K O E L M A

SÄÄ D Ö S K O K O E L M A Kotkan kaupungin SÄÄ D Ö S K O K O E L M A 2015 Nro 14 TERVEYDENHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 16.12.2015, tulee voimaan 1.1.2016) YLEISTÄ 1 Soveltamisala

Lisätiedot

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A Kotkan kaupungin S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A 2017 Nro 11 TERVEYDENHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 14.6.2017) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Sosiaalitoimi työllistymisen tukena 11.11.2014

Sosiaalitoimi työllistymisen tukena 11.11.2014 Sosiaalitoimi työllistymisen tukena 11.11.2014 Järvenpään kaupunki Tanja Bergman 11.11.2014 - Työllistymisen palvelut Järvenpäässä & Aikuissosiaalityön rooli - Työikäisten sosiaalityö Järvenpäässä / muutossosiaalityö

Lisätiedot

SÄÄDÖ SKO K O E L M A

SÄÄDÖ SKO K O E L M A Kotkan kaupungin SÄÄDÖ SKO K O E L M A 2017 Nro 2 SOSIAALIHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 29.3.2017) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala Sosiaalihuollon vastuualueen

Lisätiedot

SÄÄDÖ SKO K O E L M A

SÄÄDÖ SKO K O E L M A Kotkan kaupungin SÄÄDÖ SKO K O E L M A 2015 Nro 15 SOSIAALIHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 16.12.2015) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus Sosiaalihuollon

Lisätiedot

SÄÄDÖ SKO K O E L M A

SÄÄDÖ SKO K O E L M A Kotkan kaupungin SÄÄDÖ SKO K O E L M A 2017 Nro 12 SOSIAALIHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 14.6.2017) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus 3 Toimintatapa

Lisätiedot

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A Kotkan kaupungin S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A 2015 Nro 16 VANHUSTENHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 16.12.2015, voimaan 1.1.2016) YLEISTÄ 1 Soveltamisala

Lisätiedot

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö KOKEMÄEN KAUPUNKI Hyväksytty KV 19.4.2010 14 Voimaantulo 1.5.2010 P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö I LUKU PERUSTURVALAUTAKUNTA 1 Valinta ja kokoonpano 2 Perusturvalautakunnan tehtävä

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2013 Nro 14

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2013 Nro 14 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2013 Nro 14 TERVEYDENHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 28.8.2013, tulee voimaan 1.9.2013) YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

DELEGOINTISÄÄNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYSOSASTO TYRNÄVÄN KUNTA

DELEGOINTISÄÄNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYSOSASTO TYRNÄVÄN KUNTA DELEGOINTISÄÄNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYSOSASTO TYRNÄVÄN KUNTA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA, 26.4.2016 Sosiaali- ja terveyslautakunnan ratkaisuvalta (Hallintosääntö 3, 7, 8) Sosiaali- ja terveyslautakunnan

Lisätiedot

1. Toimii kunnan hallintosäännön 10 :n mukaisena tulosalueen vastuuhenkilönä. 2. Käyttää kunnan puhevaltaa tulosalueellensa kuuluvissa asioissa.

1. Toimii kunnan hallintosäännön 10 :n mukaisena tulosalueen vastuuhenkilönä. 2. Käyttää kunnan puhevaltaa tulosalueellensa kuuluvissa asioissa. Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille terveyspalveluiden ja toimintakyvyn tukipalveluiden tulosalueilla (esitetyt muutokset / lisäykset sinisellä fontilla):

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon viranhaltijoiden päätösvalta ja viranomaistehtävien hoito

Sosiaali- ja terveydenhuollon viranhaltijoiden päätösvalta ja viranomaistehtävien hoito Liite nro 1 Pela 13.1.2009 1 (9) Sosiaali- ja terveydenhuollon viranhaltijoiden päätösvalta ja viranomaistehtävien hoito Perusturvan tilaajaorganisaatio Viranhaltija viranomaistehtävä Tilaajajohtaja -

Lisätiedot

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A Kotkan kaupungin S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A 2017 Nro 14 VANHUSTENHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 14.6.2017) YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu: 8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu:

Lisätiedot

DELEGOINTISÄÄNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYSOSASTO TYRNÄVÄN KUNTA

DELEGOINTISÄÄNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYSOSASTO TYRNÄVÄN KUNTA DELEGOINTISÄÄNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYSOSASTO TYRNÄVÄN KUNTA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA, 26.8.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunnan ratkaisuvalta (Hallintosääntö 3, 7, 8) Sosiaali- ja terveyslautakunnan

Lisätiedot

Muutosehdotukset perusturvalautakunnan toimivaltansa edelleen siirtämisestä tekemään päätökseen:

Muutosehdotukset perusturvalautakunnan toimivaltansa edelleen siirtämisestä tekemään päätökseen: Muutosehdotukset perusturvalautakunnan toimivaltansa edelleen siirtämisestä tekemään päätökseen: Ennen muutoksia: Muutosehdotukset ajalle 2.29.7.2018 (kesäajan sijaiset): Vt. perusturvajohtaja, sijaisena

Lisätiedot

PERUSTURVALAUTAKUNNAN JA PERUSTURVAOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ

PERUSTURVALAUTAKUNNAN JA PERUSTURVAOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ Astuu voimaan 12.5.2014 PERUSTURVALAUTAKUNNAN JA PERUSTURVAOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ I LUKU PERUSTURVALAUTAKUNTA 1 Perusturvalautakunta ja jaostot Perusturvan toimialalla on perusturvalautakunta. Perusturvalautakunnalla

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2019 Nro 14 HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 5.3.2019) YLEISTÄ 1 Soveltamisala Hyvinvointilautakunnan tehtävänä

Lisätiedot

Muutosehdotukset perusturvalautakunnan toimivaltansa edelleen siirtämisestä tekemään päätökseen:

Muutosehdotukset perusturvalautakunnan toimivaltansa edelleen siirtämisestä tekemään päätökseen: Muutosehdotukset perusturvalautakunnan toimivaltansa edelleen siirtämisestä tekemään päätökseen: Ennen muutoksia: Muutosehdotukset (joulun ja vuodenvaihteen sekä joidenkin kevään lomapäivien sijaiset):

Lisätiedot

Palveluesimiehen tehtävänä on, sen lisäksi mitä muutoin on määrätty:

Palveluesimiehen tehtävänä on, sen lisäksi mitä muutoin on määrätty: Sosiaali- ja terveystoimen delegointisääntö Voimassa 1.5.2018 1 Tausta ja tarkoitus Hallintosäännön 42 :n mukaan Riihimäen kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta huolehtii tehtävistä, jotka sosiaali-

Lisätiedot

Perusturvan toimialalla on perusturvalautakunta. Perusturvalautakunnalla on yksilöasioiden jaosto.

Perusturvan toimialalla on perusturvalautakunta. Perusturvalautakunnalla on yksilöasioiden jaosto. PERUSTURVALAUTAKUNTA JA PERUSTURVAOSASTO I luku Perusturvalautakunta 118 Perusturvalautakunta ja jaosto 119 Lautakunnan ja jaoston kokoonpano Perusturvan toimialalla on perusturvalautakunta. Perusturvalautakunnalla

Lisätiedot

Delegointisäännön tullessa voimaan vastuualueet ovat:

Delegointisäännön tullessa voimaan vastuualueet ovat: Sosiaali- ja terveystoimen delegointisääntö Sosiaali- ja terveysjohtajan päätös 11.6.2019 77 Voimassa 1.7.2019 alkaen 1 Delegointisäännön tausta ja tarkoitus 2 Sosiaali- ja terveystoimialan organisaatio

Lisätiedot

KÄYTTÖSUUNNITELMAT Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue

KÄYTTÖSUUNNITELMAT Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue KÄYTTÖSUUNNITELMAT 2018 Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue Sosiaali- ja terveyslautakunta 20.12.2017 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUEEN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEET 2018 Terveyden edistäminen

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu:8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu: 12.3.2012

Lisätiedot

2. Lautakunta, neuvostot, sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmä, niiden tehtäväalueet kokoonpano ja esittely

2. Lautakunta, neuvostot, sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmä, niiden tehtäväalueet kokoonpano ja esittely SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuuston hyväksymä 23.1.2002, muutos 1.12.2004, muutos 15.6.2005 voimaan 1.7.2005, muutos 21.6.2006 voimaan 1.8.2006, muutokset kv 12.12.2012, voimaa 1.1.2013 SOSIAALI-

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ

KIRKKONUMMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ KIRKKONUMMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ KIRKKONUMMEN KUNNAN SOSIAALITOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ 1. LUKU: YLEISET MÄÄRÄYKSET...1 1 Toimialan toiminta-ajatus...1 2. LUKU: SOSIAALILAUTAKUNTA...1

Lisätiedot

Sosiaalipalvelut Terveystalo/Kymsote

Sosiaalipalvelut Terveystalo/Kymsote Sosiaalipalvelut Terveystalo/Kymsote Lasten-, nuorten- ja perheiden palvelut Perheiden sosiaalityö sisältää virka-aikaisen lastensuojelun päivystyksen ja sosiaalihuoltolain mukaisen ilmoitusten vastaanoton

Lisätiedot

Vakinaiset viranhaltijat käyttävät päätösvaltaa heidän ratkaistavakseen määrätyissä asioissa asianomaiseen virkaan tultuaan.

Vakinaiset viranhaltijat käyttävät päätösvaltaa heidän ratkaistavakseen määrätyissä asioissa asianomaiseen virkaan tultuaan. SASTAMALAN KAUPUNKI Sosiaalinen hyvinvointi ja toimintakyky ydinprosessi Sosiaali- ja terveyslautakunnan delegointisääntö I YLEISTÄ 1 Soveltamisala Sastamalan kaupungin hallintosäännön 9 :n mukaan lautakunnalla

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

TUUSNIEMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 TUUSNIEMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 2 1 Toiminta- ajatus 2 Sosiaalilautakunta Sosiaalitoimen vastuualueen toiminta- ajatuksena on järjestää kunnan asukkaille palveluja tarpeen mukaan sekä ylläpitää

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ TAIVALKOSKEN KUNTA SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuustossa 19.12.2012 93 2/8 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 Tehtäväalue... 3 2 Sosiaali- ja terveyslautakunta...

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupungin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen sekä ikäihmisten palveluiden toimintasääntö

Hämeenlinnan kaupungin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen sekä ikäihmisten palveluiden toimintasääntö HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN TERVEYDEN JA TOIMINTAKYVYN EDISTÄMISEN SEKÄ IKÄIHMISTEN PALVELUIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ Tetola 12.2.2013 Säännön nimi Hämeenlinnan kaupungin

Lisätiedot

Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa:

Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa: Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa: Lasten ja nuorten palvelut, peruspalvelut Palveluvastaava sosiaalihuoltolain (1301/2014) 19. :n mukaisesta lapsiperheiden

Lisätiedot

aikuisten asumispalvelut - palveluesimies kotiin annettavat palvelut palveluesimies terveyspalvelut sosiaali- ja terveysjohtaja

aikuisten asumispalvelut - palveluesimies kotiin annettavat palvelut palveluesimies terveyspalvelut sosiaali- ja terveysjohtaja Sosiaali- ja terveystoimen delegointipäätös Hallintoa, taloutta ja henkilöstöä koskevan toimivallan delegointi Sosiaali- ja terveysjohtajan päätös 16.8.2019 113 Voimassa 1.9.2019 alkaen 1 Delegointipäätöksen

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ

KAUPUNGINHALLITUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 KAUPUNGINHALLITUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ Kaupunginhallitus on hyväksynyt 17.12.2012 288 Noudatetaan 1.1.2013 Kaupunginhallitus on hyväksynyt muutoksen 13.1.2014 4 Noudatetaan 1.1.2014 Kaupunginhallitus on

Lisätiedot

Sosiaalipalvelut. Muutosehdotukset: Voimassaolevien delegointipäätösten mukaan:

Sosiaalipalvelut. Muutosehdotukset: Voimassaolevien delegointipäätösten mukaan: Kirkkonummen kunta Perusturva Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille: Voimassaolevien delegointipäätösten mukaan: Muutosehdotukset: Sosiaalipalvelut Sosiaalipalveluiden

Lisätiedot

SÄÄD Ö SK O K O E L M A

SÄÄD Ö SK O K O E L M A 1 (5) Kotkan kaupungin SÄÄD Ö SK O K O E L M A 2019 Nro 11 VARHAISKASVATUKSEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 5.3.2019) YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus Hyvinvointilautakunnan

Lisätiedot

Säännön nimi. Tetola 20.01.2009 Terveyden ja toimintakyvyn sekä Ikla 27.01.2009 ikäihmisten palveluiden toimintasääntö

Säännön nimi. Tetola 20.01.2009 Terveyden ja toimintakyvyn sekä Ikla 27.01.2009 ikäihmisten palveluiden toimintasääntö HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN TERVEYDEN JA TOIMINTAKYVYN EDISTÄMISEN SEKÄ IKÄIHMISTEN PALVELUIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ Säännön nimi Tetola 20.01.2009 Terveyden ja

Lisätiedot

JUST Nyt: Aikuissosiaalityön palvelut ja perustoimeentulotuen Kela-siirto

JUST Nyt: Aikuissosiaalityön palvelut ja perustoimeentulotuen Kela-siirto JUST Nyt: Aikuissosiaalityön palvelut ja perustoimeentulotuen Kela-siirto 31.1.2017 10.1.2017 Toimeentulotuki Toimeentulotuki on tarkoitettu tilapäiseksi tueksi auttamaan yli pahimpien talousvaikeuksien.

Lisätiedot

OPETUKSEN JA KASVATUKSEN PALVELUALUEEN ORGANISAATIORAKENNE JA VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALTA

OPETUKSEN JA KASVATUKSEN PALVELUALUEEN ORGANISAATIORAKENNE JA VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALTA LUONNOS 1 (11) 5.12.2018 Hyväksytty Lasten ja nuorten lautakunta 18.12.2018 Voimaan 1.1.2019 alkaen OPETUKSEN JA KASVATUKSEN PALVELUALUEEN ORGANISAATIORAKENNE JA VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALTA Järvenpään

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN PÄÄTEHTÄVÄALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

MIKKELIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN PÄÄTEHTÄVÄALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ MIKKELIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN PÄÄTEHTÄVÄALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 02.05.2005 83 Voimaantulo: 1.1.2006 Muutos: Kaupunginvaltuusto 15.1.2007 8 Voimaantulo: 15.1.2007

Lisätiedot

Kyh Kyh liite 3 Kyh Kyh liite 1

Kyh Kyh liite 3 Kyh Kyh liite 1 Kyh 20.1.209 6 Kyh liite 3 Kyh 21.9.2010 94 Kyh liite 1 2 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ANTAMISESTA JA JÄRJESTÄMISESTÄ PÄÄT- TÄMINEN JA RATKAISUVALTA YKSILÖASIOISSA Sosiaalihuollon ja terveydenhuollon

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ Sosiaali- ja terveyslautakunta 9.12.2015 94 Voimaantulo 1.1.2016 Sisällysluettelo I LUKU... 2 1 Toimintasääntö... 2 II LUKU...

Lisätiedot

Mäntsälän kunta. Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö

Mäntsälän kunta. Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö Mäntsälän kunta Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö Toimintasääntö tulee voimaan 1.2.2013 Sisällysluettelo Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö... 2 1. Toimintasäännön perusta ja tarkoitus...

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan ja perusturvaosaston johtosääntö

Perusturvalautakunnan ja perusturvaosaston johtosääntö 1 (8) Ylöjärven kaupunki Perusturvalautakunnan ja perusturvaosaston johtosääntö Kaupunginvaltuusto hyväksynyt X.X.2014 Voimaantulo 01.01.2015 I LUKU PERUSTURVALAUTAKUNTA 1 Perusturvalautakunta ja jaosto

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN PERHE- JA SOSIAALIPALVELUJEN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN PERHE- JA SOSIAALIPALVELUJEN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE Sosiaali- ja terveystoimen toimialan 2.2.2 1 (15) ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN PERHE- JA SOSIAALIPALVELUJEN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE Perusturvajohtaja 21.12.2016 Voimaan 1.1.2017

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNKI SOSIAALIJOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 8.12.2014 52. Voimaan: 1.1.2015 I LUKU

SUONENJOEN KAUPUNKI SOSIAALIJOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 8.12.2014 52. Voimaan: 1.1.2015 I LUKU 1 SUONENJOEN KAUPUNKI SOSIAALIJOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 8.12.2014 52 Voimaan: 1.1.2015 I LUKU SOVELTAMISALA 1 Suonenjoen kaupungin sosiaalihuollon järjestämisessä noudatetaan, mitä on

Lisätiedot

Perusturvalautakuntan siirtää päätöksellään toimivaltaansa alaisilleen viranhaltijoille lukien seuraavasti:

Perusturvalautakuntan siirtää päätöksellään toimivaltaansa alaisilleen viranhaltijoille lukien seuraavasti: LAUKAAN KUNTA Perusturvalautakunta LIITE Perusturvalautakuntan siirtää päätöksellään 27.8.2015 toimivaltaansa alaisilleen viranhaltijoille 28.8.2015 lukien seuraavasti: 1. PERUSTURVAJOHTAJA/OSASTOPÄÄLLIKKÖ

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintaa koordinoi johtoryhmä, jonka nimeää apulaiskaupunginjohtaja.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintaa koordinoi johtoryhmä, jonka nimeää apulaiskaupunginjohtaja. Vanhus- ja vammaispalvelujen vastuualue vastaa - seuraavien sosiaalihuoltolain 17. :ssä tarkoitettujen palvelujen järjestämisestä vanhuksille ja vammaisille: omaishoidon tuki, kotipalvelut, sosiaalityö,

Lisätiedot

1. Ratkaista toimialallaan kaupungille kuuluvat asiat, ellei niitä ole tällä johtosäännöllä määrätty sen alaisen viranhaltijan ratkaistavaksi.

1. Ratkaista toimialallaan kaupungille kuuluvat asiat, ellei niitä ole tällä johtosäännöllä määrätty sen alaisen viranhaltijan ratkaistavaksi. HEINOLAN KAUPUNKI KUNNALLINEN III/PER SÄÄNTÖKOKOELMA Sosiaali- ja terveystoimi Kaupunginvaltuuston 17.11.2008 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 9.2.2009 hyväksymä muutos Kaupunginvaltuuston 11.5.2009 hyväksymä

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ

KAUPUNGINHALLITUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 KAUPUNGINHALLITUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ Kaupunginhallitus on hyväksynyt 17.12.2012 288 Noudatetaan 1.1.2013 Kaupunginhallitus on hyväksynyt muutoksen 13.1.2014 4 Noudatetaan 1.1.2014 Kaupunginhallitus on

Lisätiedot

Oma tupa, oma lupa Ikääntyneiden arjen hallinnan haasteet

Oma tupa, oma lupa Ikääntyneiden arjen hallinnan haasteet Oma tupa, oma lupa Ikääntyneiden arjen hallinnan haasteet 24.2.2015 Rovaniemi Lakimies Timo Mutalahti Sininauhaliitto Asuminen ja päihteet Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden

Lisätiedot

Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille toimintakyvyn tukipalveluiden tulosalueella:

Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille toimintakyvyn tukipalveluiden tulosalueella: Kirkkonummen kunta Perusturva Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille toimintakyvyn tukipalveluiden tulosalueella: Perusturvan toimiala Voimassaolevien delegointipäätösten

Lisätiedot

Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen toimintasääntö

Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen toimintasääntö Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen toimintasääntö Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen johtokunta on hyväksynyt tämän toimintasäännön 2.2.2017 ja se on voimassa 1.3.2017 alkaen. YLEISET MÄÄRÄYKSET

Lisätiedot

SÄÄDÖ SKO K O E L M A

SÄÄDÖ SKO K O E L M A 1 (7) Kotkan kaupungin SÄÄDÖ SKO K O E L M A 2017 Nro 13 PERHEPALVELUIDEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 14.6.2017) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

SIVISTYKSEN JA VAPAA-AJAN PALVELUALUEEN ORGANISAATIORAKENNE JA VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALTA

SIVISTYKSEN JA VAPAA-AJAN PALVELUALUEEN ORGANISAATIORAKENNE JA VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALTA 1 (11) SIVISTYKSEN JA VAPAA-AJAN PALVELUALUEEN ORGANISAATIORAKENNE JA VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALTA Voimaan 1.6.2017 alkaen Uuden kuntalain 1.6.2017 voimaan tulevien säännösten mukaan kunnassa on yksi hallintosääntö,

Lisätiedot

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa.

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa. Riihimäen kaupunki JOHTOSÄÄNNÖT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 26.1.2015 Voimaantulo 1.4.2015 1. LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 1 Toimiala Sosiaali- ja terveystoimialan

Lisätiedot

Alueellisen erikoissairaanhoidon tulosalueen toimintasääntö

Alueellisen erikoissairaanhoidon tulosalueen toimintasääntö Alueellisen erikoissairaanhoidon tulosalueen toimintasääntö Johtokunta on hyväksynyt tämän toimintasäännön 4.12.2013 ja se on voimassa 1.1.2014 alkaen. Lisäykset (kursivoituna) johtokunta 5.2.2014 YLEISET

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ Sosiaali- ja terveyslautakunta 13.12.2017 Voimaantulopäivä 1.1.2018 1 Toimintasääntö Kunnanvaltuuston hyväksymän hallintosäännön

Lisätiedot

Hyvinvointi- ja terveystoimen johtosääntö. Hyväksytty

Hyvinvointi- ja terveystoimen johtosääntö. Hyväksytty Hyvinvointi- ja terveystoimen johtosääntö Hyväksytty.11.2010 Voimaantulo 1.1.2011 Sisällysluettelo: HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ 5 1. Luku Toimiala ja toiminta-ajatus 5 1 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

PERUSTURVALAUTAKUNNAN DELEGOINTISÄÄNTÖ

PERUSTURVALAUTAKUNNAN DELEGOINTISÄÄNTÖ PERUSTURVALAUTAKUNNAN DELEGOINTISÄÄNTÖ Perusturvalautakunta 21.4.2015 45 Korvaa 18.6.2013 80 vahvistetun delegointisäännön Keuruun kaupunki 2 Perusturvalautakunnan toimialan delegointi / lastensuojelun

Lisätiedot

HYVINVOINNIN PALVELUALUEEN ORGANISAATIORAKENNE JA VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALTA

HYVINVOINNIN PALVELUALUEEN ORGANISAATIORAKENNE JA VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALTA PäätösLUONNOS JAR1826711 1 (13) 20.12.2018 JARDno-2018-4107 Hyväksytty Sivistyksen ja vapaa-ajan lautakunta 20.12.2018 Voimaan 1.1.2019 alkaen HYVINVOINNIN PALVELUALUEEN ORGANISAATIORAKENNE JA VIRANHALTIJOIDEN

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan tehtäväalueena ovat sosiaali- ja terveydenhuollon toimialaan kuuluvien lakien mukaiset tehtävät.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan tehtäväalueena ovat sosiaali- ja terveydenhuollon toimialaan kuuluvien lakien mukaiset tehtävät. SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuuston hyväksymä, muutokset kv 21.1.2015, voimaan 1.2.2015 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT 1. Toiminta-ajatus Lempäälän sosiaali- ja terveyspalveluiden toiminta-ajatuksena

Lisätiedot

PERUSTURVAKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston hyväksymä 10.12.2012 ( 61)

PERUSTURVAKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston hyväksymä 10.12.2012 ( 61) Kristiinankaupunki Perusturvakeskuksen johtosääntö 1 Yhteistoimintamenettely 7.12.2010 Perusturvalautakunta 7.12.2010 ( 101) Kaupunginhallitus 13.1.2011( 16) Perusturvalautakunta 25.10.2011 ( 73) Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö

Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö Mäntsälän kunta Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö Toimintasääntö 1.4.2019 lukien LUONNOS Sisällysluettelo Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö... 2 1. Toimintasäännön perusta ja tarkoitus...

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Dnro HA 1084/2012 Sosiaali- ja terveyskeskus. Sosiaali- ja terveysjohtaja

KANGASALAN KUNTA PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Dnro HA 1084/2012 Sosiaali- ja terveyskeskus. Sosiaali- ja terveysjohtaja Sosiaali- ja terveysjohtaja 3.10.2017 1 65 SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUKSEN VIRANHALTIJOIDEN RATKAISUVALTA, HALLINTOSÄÄNNÖN MUKAINEN DELEGOINTIPÄÄTÖS, hallintosihteeri Päivi Seppi 29.9.2017 Valtuuston 29.5.2017

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 45

Espoon kaupunki Pöytäkirja 45 14.04.2015 Sivu 1 / 1 1688/00.01.01/2015 45 Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen viranhaltijoiden päätösvallan käyttämistä yksilöasioissa koskevan säännön muuttaminen Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen delegointisääntö

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen delegointisääntö Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen delegointisääntö Delegointisääntö on vahvistettu Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen kokouksessa 16.12.2013 223 ja se astuu

Lisätiedot

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA PERUSTURVATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA PERUSTURVATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA PERUSTURVATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Nakkilan kunta Voimaantulo 1.1.2013 1. Luku... 1 YLEISET MÄÄRÄYKSET... 1 1 Soveltamisala... 1 2 Perusturvatoimen tehtävät... 1 2. Luku... 1 PERUSTURVATOIMEN

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ja jaoston sekä sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen johtosääntö 1(8)

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ja jaoston sekä sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen johtosääntö 1(8) johtosääntö 1(8) SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JA JAOSTON SEKÄ SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 8.10.2012 103 ja tulee voimaan 1.1.2013 Muutos KV 10.12.2012

Lisätiedot

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin valmistelutyö. Vammaistyö osana piirin valmistelutyötä 10.9.2008

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin valmistelutyö. Vammaistyö osana piirin valmistelutyötä 10.9.2008 sosiaali- ja terveyspiirin valmistelutyö Vammaistyö osana piirin valmistelutyötä 10.9.2008 Organisoitumisen lähtökohdat Organisaation on vastattava n perussopimuksen ja perustamissuunnitelman tavoitteita

Lisätiedot

SIVISTYKSEN JA VAPAA-AJAN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

SIVISTYKSEN JA VAPAA-AJAN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 (4) Hyväksytty: Liikuntalautakunta 13.12.2012 24 Opetus- ja kasvatuslautakunta 18.12.2012 42 Sivistyslautakunta 19.12.2012 31 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 25.9.2014 46 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

Lisätiedot

Sosiaalipalvelukeskuksen tehtävät on määritelty perusturvalautakunnan johtosäännössä 9.

Sosiaalipalvelukeskuksen tehtävät on määritelty perusturvalautakunnan johtosäännössä 9. TOIMINTASÄÄNTÖ Sosiaalipalvelukeskus Sosiaalipalvelukeskuksen tehtävät on määritelty perusturvalautakunnan johtosäännössä 9. JOHTORYHMÄ Sosiaalipalvelukeskuksessa toimii johtoryhmä, jota johtaa sosiaalipalvelupäällikkö.

Lisätiedot

Henkilöstö kuuluu henkilöstöhallinnollisesti joko Kuopion kaupungin tai Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alaisuuteen.

Henkilöstö kuuluu henkilöstöhallinnollisesti joko Kuopion kaupungin tai Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alaisuuteen. KUOPION PSYKIATRIAN KESKUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Toimintasäännön tarkoitus Kuopion psykiatrian keskus (KPK) on perustettu Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän ja Kuopion kaupungin välisellä sopimuksella.

Lisätiedot

SAIRAALA- JA KUNTOUTUSPALVELUJEN TUOTANTOALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

SAIRAALA- JA KUNTOUTUSPALVELUJEN TUOTANTOALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Tuotantojohtajan päätös 21.1.2015, 16 SAIRAALA- JA KUNTOUTUSPALVELUJEN TUOTANTOALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 a. Toiminta-alue Sairaala- ja kuntoutuspalvelujen tehtävänä on tuottaa erikoissairaanhoidon palveluja,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Sosiaali- ja terveysvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Sosiaali- ja terveysvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkir 21/2014 1 (5) Virasto 123 n henkilöt niiden vastuutahot HEL 2014-004321 T 07 00 02 Päätös Virasto päätti, että Helsingin kaupungin sosiaali- terveysvirastossa on seuraavat henkilötietolain

Lisätiedot

Riihimäen kaupunki TOIMINTASÄÄNNÖT. Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 25.2.2015 40

Riihimäen kaupunki TOIMINTASÄÄNNÖT. Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 25.2.2015 40 Riihimäen kaupunki TOIMINTASÄÄNNÖT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALA Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 25.2.2015 40 Voimaantulo 1.4.2015, paitsi Mäkikujan perhekodin vastaavan ohjaajan ja vammaispalvelun

Lisätiedot

Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyskeskus

Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyskeskus Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyskeskus 17.2.2017 1 Henkilöstöasiat Sote-keskuksen vakinaisen henkilöstön valinta, virkavaalin vahvistaminen Ympäristöterveydenhuollon ja palkkauksesta henkilöstön päättäminen.

Lisätiedot

Asumissosiaalinen työ Jyväskylässä

Asumissosiaalinen työ Jyväskylässä Asumissosiaalinen työ Jyväskylässä Aikuissosiaalityö ja kuntouttavat palvelut Ritva Anttonen palvelupäällikkö 30.5.2017 Asumissosiaalisen työn teemapäivä 1 AUNE Perusturvalautakunta 29.10.2015: Jyväskylän

Lisätiedot

I luku YLEISET MÄÄRÄYKSET 3 1 Johtosäännön soveltaminen... 3 2 Toiminta-ajatus... 3

I luku YLEISET MÄÄRÄYKSET 3 1 Johtosäännön soveltaminen... 3 2 Toiminta-ajatus... 3 VIRTAIN KAUPUNKI PERUSTURVALAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 2 I luku YLEISET MÄÄRÄYKSET 3 1 Johtosäännön soveltaminen... 3 2 Toiminta-ajatus... 3 II luku PERUSTURVALAUTAKUNTA 3 3 Tehtäväalueet... 3 4 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

1. maksun perimättä jättämisestä tai alentamisesta lain sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuis ta 11 :n nojalla.

1. maksun perimättä jättämisestä tai alentamisesta lain sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuis ta 11 :n nojalla. Oulunkaaren kuntayhtymä Palvelutuotantolautakunnan päätösvallan delegointi viranhaltijoille. Palvelujohtaja päättää 1. maksun perimättä jättämisestä tai alentamisesta lain sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ Sosiaali- ja terveyslautakunta 17.5.2017 42 Voimaantulopäivä 1.6.2017 1 Toimintasääntö Kunnanvaltuuston hyväksymän hallintosäännön

Lisätiedot

Kohti uutta tapaa järjestää ja tuottaa sotepalvelut. Erikoissuunnittelija Pasi Oksanen Maailman terveyspäivä 2018

Kohti uutta tapaa järjestää ja tuottaa sotepalvelut. Erikoissuunnittelija Pasi Oksanen Maailman terveyspäivä 2018 Kohti uutta tapaa järjestää ja tuottaa sotepalvelut Erikoissuunnittelija Pasi Oksanen Maailman terveyspäivä 2018 Tuomas Pöysti 09/2016 Miksi sote-uudistus mitä tavoitellaan? Miten uudistus toteutetaan?

Lisätiedot

Mikä on ehkäisevän päihdetyön suhde soteen? Tytti Solankallio-Vahteri hyvinvointikoordinaattori

Mikä on ehkäisevän päihdetyön suhde soteen? Tytti Solankallio-Vahteri hyvinvointikoordinaattori Mikä on ehkäisevän päihdetyön suhde soteen? Tytti Solankallio-Vahteri hyvinvointikoordinaattori 19.4.2016 29.4.2016 Mikä on kunnan tehtävä? Kuntalaki (410/2015) 1 Kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö

Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö Sisällysluettelo 1. Toimialan toiminta-ajatus...

Lisätiedot

PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ

PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ KIRKKONUMMEN KUNTA PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ Voimaan 1.2.2013 1 Sisällys 1 LUKU... 3 PERUSTURVAN TOIMIALA... 3 1 Lautakunnan tehtävät... 3 2 LUKU... 3 PERUSTURVALAUTAKUNTA JA JAOSTOT... 3 2 Lautakunnan

Lisätiedot

SOTE-palvelut, tilannekatsaus Johanna Patanen Projektipäällikkö, sote-koordinaattori p

SOTE-palvelut, tilannekatsaus Johanna Patanen Projektipäällikkö, sote-koordinaattori p SOTE-palvelut, tilannekatsaus 11.10.2018 Johanna Patanen Projektipäällikkö, sote-koordinaattori p. 040 685 4035 Johanna.patanen@popmaakunta.fi www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta

Lisätiedot

AIKUISTEN SOSIAALIPALVELUT LIITE 3

AIKUISTEN SOSIAALIPALVELUT LIITE 3 AIKUISTEN SOSIAALIPALVELUT LIITE 3 Kotona tehtävä palvelutarpeen arviointi Kotiin vietävä psykososiaalinen tuki Palvelutarpeen arviointi (muu kuin kotona tehtävä) Aikuissosiaalityö (ennalta ehkäisevä sosiaalityö,

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko

Sote- ja maakuntauudistus. Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko Sote ja maakuntauudistus Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko 12.5.2017 1 Uusi soterakenne 1.1.2019 2 Lähde:www.alueuudistus.fi Maakuntien tehtävät ja uusi soterakenne 1.1.2019 Valtakunnallinen lupa

Lisätiedot

Ajankohtaista STM:n hallinnonalalta. Eveliina Pöyhönen

Ajankohtaista STM:n hallinnonalalta. Eveliina Pöyhönen Ajankohtaista STM:n hallinnonalalta Eveliina Pöyhönen Uusi sosiaalihuoltolaki Lain tarkoitus: Edistää ja ylläpitää hyvinvointia sekä sosiaalista turvallisuutta Vähentää eriarvoisuutta ja edistää osallisuutta

Lisätiedot

Sosiaalihuollon palvelutehtäväkohtaiset palveluprosessit

Sosiaalihuollon palvelutehtäväkohtaiset palveluprosessit Sosiaalihuollon palvelutehtäväkohtaiset palveluprosessit Versio 2.0 Lokakuu 2017 11.10.2017 Esityksen nimi / Tekijä 1 Keskeisiä käsitteitä Palvelutehtäväkohtainen palveluryhmä koostuu joukosta sosiaalipalveluja.

Lisätiedot

Henkilöstösuunnittelua varten

Henkilöstösuunnittelua varten Sosiaaliohjaaja Lasten ja nuorten palvelut Lapsiperheiden sosiaalipalvelut 36,25 040SOS050 I sivukuluja)* 31940 Johtava sosiaalityöntekijä 1.1.2017 toimen muuttaminen viraksi alkaen Sosiaalialalle suuntaava

Lisätiedot

Asiakkaan valinnanvapaus laajenee alkaen

Asiakkaan valinnanvapaus laajenee alkaen Asiakkaan valinnanvapaus laajenee 1.1.2019 alkaen Uudet maakunnat alkavat vastata sosiaali ja terveyspalvelujen järjestämisestä alueensa asukkaille 1.1.2019. Asiakas voi valita palvelun julkisen, yksityisen

Lisätiedot

Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelma II:n toimeenpanosuunnitelma

Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelma II:n toimeenpanosuunnitelma Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelma II:n toimeenpanosuunnitelma Tausta Kh hyväksyi valtion ja Espoon kaupungin välisen aiesopimuksen 2012-2015 pitkäaikaisasunnottomuuden poistamiseksi 18.6.2012.

Lisätiedot