GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. KOPUTUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. KOPUTUS"

Transkriptio

1 GFI GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. KOPUTUS

2 GFI (7) Sisällys 1 YLEISKUVAUS KESKUKSEN TOIMINTA Koputtaminen Vuorottelu Kolmen neuvottelu Puhelun siirto Keskuksen toiminta tilaajan menettelyvirheissä TELEYRITYKSEN TOIMENPITEET TOIMINTEEN KÄYTTÖ LIITTYMÄSTÄ Toiminnekoodi Aktivointi Passivointi Käyttö Kysely KESKUKSEN VELOITUSOMINAISUUDET... 7

3 GFI (7) 1 YLEISKUVAUS Toiminne perustuu CEPT:n toiminnekäsikirjassa määriteltyyn toiminteeseen: Service Call Waiting, Indication controlled by the called subscriber, Acceptance without clearing. Liittymään annetaan käynnissä olevan puhelun aikana merkkiääni liittymään tulevasta uudesta, toisesta kutsusta. Uuteen kutsuun voidaan haluttaessa vastata siirtämällä alkuperäinen puhelu odotustilaan tai lopettamalla se. Liittymästä on mahdollista koputustilan aikana estää koputus käynnissä olevan puhelun ajaksi. Kun uuteen kutsuun on vastattu siirtämällä käynnissä ollut puhelu odotustilaan, voidaan kummankin puhelun kesken vuorotella siirtämällä toinen puhelu odotustilaan. Odotustilassa olevalta yhteydeltä ei voida kuunnella käynnissä olevaa puhelua. Kumpi puhelu tahansa voidaan haluttaessa päättää ja jatkaa toista puhelua. Käytetty terminologia: K-liittymä: Koputuksen kohteena oleva liittymä V-liittymä: Alkuperäisen yhteyden toinen osapuoli V-yhteys: Alkuperäinen yhteys (V- ja K-liittymien välinen) C-liittymä: Koputtavan yhteyden muodostava liittymä C-yhteys: C-liittymästä muodostettu yhteys (koputtava yhteys C- ja K-liittymien välinen) Kutsu: Yhteys, joka odottaa vastausta Puhelu: Puhetilassa oleva yhteys (vastattu) Puhetila: Yhteys, jossa puhetiet läpikytketty (vastattu) Odotustila: Yhteys, joka on siirretty puhetilasta odottamaan (puheteitä ei ole läpikytketty) Koputus-toiminteen yhteydessä on mahdollista käyttää vuorottelu-toimintoa, joka on täysin samanlainen kuin Välikysely, kolmen neuvottelu ja siirto -toiminteessa. Jotta Koputus - toiminne olisi kaikinpuolin yksiselitteinen ja yhtenevä Välikysely, kolmen neuvottelu ja siirto - toiminteen kanssa, on molemmista toiminteista laadittu yhteinen tilakaavio, joka on dokumentissa GFI Lisäksi on mahdollista käyttää kolmen neuvottelu- ja puhelun siirto -toimintoja, mikäli liittymään on erikseen annettu näiden toimintojen käyttöoikeus.

4 GFI (7) 2 KESKUKSEN TOIMINTA 2.1 Koputtaminen Koputtaminen on mahdollista, kun K-liittymän ja V-liittymän välillä on vastattu yhteys (puhelu) ja K-liittymällä on aktiivisena Koputus-toiminne. Yhteys katsotaan vastatuksi, kun merkinannossa on siirretty vastausmerkki tai -sanoma ja puheyhteys on muodostunut. K-liittymään annetaan koputuksen merkkiääni, kun C-liittymästä yritetään muodostaa yhteys K-liittymään ja K-liittymällä on käynnissä oleva puhelu. V- tai C-liittymään ei koputuksen merkkiääntä anneta. Koputtamisen alkaessa K-liittymä siirtyy koputustilaan. Koputustila päättyy C-yhteyden päätyttyä, koputuksen aikavalvonnan lauetessa, K-liittymän vastatessa koputukseen purkamalla V- yhteyden tai proseduureilla R1/R2 tai estäessä koputuksen proseduurilla R0. Kun K-liittymästä lopetetaan käynnissä oleva puhelu, koputustilan aikana, purkaa keskus yhteyden K- ja V-liittymän väliltä välittömästi merkinantostandardien mukaisesti riippumatta siitä, kumpi on ollut yhteyden muodostaja. Keskus antaa K-liittymään soiton C-yhteydeltä ja koputustila päättyy. Näin muodostunutta uutta kutsua käsitellään tästä lähtien normaalina tulevana kutsuna. Vastaanotettaessa K-liittymästä proseduuri R1 koputustilan aikana purkaa keskus yhteyden K- ja V-liittymän väliltä välittömästi merkinantostandardien mukaisesti riippumatta siitä, kumpi on ollut yhteyden muodostaja, ja kytkee C-yhteyden K-liittymän uudeksi V-yhteydeksi. Ts. proseduurilla R1 puretaan sillä hetkellä käynnissä oleva puhelu, ja joko vastataan C-yhteyteen tai siirretään odotustilassa oleva kutsu puhelutilaan, mikäli C-yhteyteen on aikaisemmin vastattu käyttäen proseduuria R2. Vastaanotettaessa K-liittymästä proseduuri R2 koputustilan aikana kytkee keskus V-puhelun odotustilaan ja C-yhteyden puhelutilaan. Keskus antaa C-liittymään tiedotuksen ja/tai merkkiääntä koko koputustilan ajan. Jos K- liittymästä lopetetaan proseduurilla R0 tai jos aikavalvonta lopettaa koputustilan, puretaan C- yhteys eli C-liittymään annetaan varattuääni. Odotustilassa oleva puhelu on mykkä, tai sille voidaan tarvittaessa määritellä vapaasti valittavissa oleva merkkiääni tai tiedotus. K-liittymään koputtavia C-yhteyksiä voi olla kerrallaan vain yksi. Jos K-liittymästä vastataan kutsuun siten, että alkuperäinen V-yhteys V-liittymään purkautuu, voi uusi C-yhteys koputtaa K-liittymään. K-liittymän ollessa koputus- tai vuorottelutilassa tulkitaan K-liittymän tila merkinannon kannalta varattutilaksi. Koputustilan aikavalvonta on käytönohjauskomennolla keskuskohtaisesti aseteltavissa kymmenen sekunnin portain alueella sekuntia. K-liittymän sulkiessa puhelun aikana V- tai C-yhteyden ollessa odotustilassa tai kesken proseduurin, lähetettävän soiton aikavalvonta on käytönohjauskomennolla keskuskohtaisesti määriteltävissä s viiden sekunnin portain. Liittymään lähetettävänä soittotahtina käytetään normaalia soittotahtia.

5 GFI (7) Mikään toiminne, joka K-liittymästä voidaan käynnistää rekisterin uudelleenkutsupainikkeella, ei saa käynnistyä ennenkuin on kulunut 8-12 sekuntia koputustilan päättymisestä silloin, kun koputustila on päättynyt koputustilan aikavalvonnan tai C-yhteyden purkaantumisen vaikutuksesta. 2.2 Vuorottelu Vuorottelu kahden yhteyden kesken on mahdollista samalla tavalla kuin Välikysely, kolmen neuvottelu ja siirto -toiminteessa. 2.3 Kolmen neuvottelu Kolmen neuvottelu on mahdollista samalla tavalla kuin Välikysely, kolmen neuvottelu ja siirto -toiminteessa, mikäli liittymässä on käytössä tämä toiminne. 2.4 Puhelun siirto Puhelun siirto on mahdollista samalla tavalla kuin toiminteessa Välikysely, kolmen neuvottelu ja siirto. Mahdollisuus puhelun siirtoon (proseduuri R4) voidaan antaa liittymäkohtaisella parametrilla tarvittaessa. Normaalisti puhelun siirto ei ole käytettävissä. 2.5 Keskuksen toiminta tilaajan menettelyvirheissä Jos K-liittymä sulkee toisen yhteyden ollessa odotustilassa, lähettää keskus K-liittymään soiton, mutta odotustilassa olevalle yhteydelle ei lähetetä soiton merkkiääntä. On huomioitava, että mikäli odotustilassa oleva yhteys on muodostettu K-liittymästä (V-yhteys) ja mikäli V- liittymä sulkee odotustilan aikana, mutta B-sulkee-tietoa ei ole vielä vastaanotettu K-liittymän keskuksessa, lähetetään K-liittymään soitto. K-liittymän vastatessa soittoon on yhteys mykkä tai kuuluu varattuääni. Jos K-liittymä sulkee puhelun aikana V- tai C-yhteyden ollessa odotustilassa, puretaan se yhteys, joka oli puhelutilassa ja lähetetään K-liittymään soittoa s ajan. Jos K-liittymästä ei vastata soittoon, puretaan odotustilassa oleva yhteys. K-liittymän vastatessa soittoon palautuu puhelutila odotustilassa olleen yhteyden kanssa. K-liittymän sulkiessa heti rekisterin uudelleenkutsun jälkeen (mahdollisesti kaksi yhteyttä odotustilassa) lähetetään K-liittymään soittoa s ajan. Jos K-liittymästä ei vastata soittoon, puretaan odotustilassa olevat puhelut. K-liittymän vastatessa soittoon palautetaan ennen K- liittymän sulkemista vallinnut tilanne. K-liittymään lähetettävän soiton aikana ei odotustilassa oleville liittymille anneta mitään merkkiääntä. Soiton aikana K-liittymällä odotustilassa olevasta V-yhteydestä kertyvä veloitus rekisteröidään normaalisti.

6 GFI (7) Aikaisemmin vallinnut tilanne palautetaan, jos K-liittymästä valitaan tilanteen kannalta merkityksetön ohjauskoodi tai vastaanotetaan rekisterin uudelleenkutsumerkki ohjauskoodin asemesta. K-liittymään kytketään varattuääni, jos K-liittymästä vastaanotetun rekisterin uudelleenkutsumerkin jälkeen ei vastaanoteta ohjauskoodia ennen valinnan vastaanoton aikavalvonnan laukeamista. Odotustilassa olevia yhteyksiä ei pureta. K-liittymän sulkiessa lähetetään liittymään soittoa s ajan. Jos K-liittymästä ei vastata soittoon, puretaan odotustilassa olevat puhelut. K-liittymän vastatessa soittoon palautetaan ennen rekisterin uudelleenkutsumerkin vastaanottamista vallinnut tilanne. Jos K-liittymästä varattuäänen aikana vastaanotetaan rekisterin uudelleenkutsumerkki, kytketään liittymään uudelleen valintaääni. 3 TELEYRITYKSEN TOIMENPITEET Teleyritys määrittelee käytönohjauskomennolla liittymälle oikeuden käyttää Koputus - toiminnetta. Teleyritys poistaa käytönohjauskomennolla liittymältä oikeuden käyttää Koputus-toiminnetta. 4 TOIMINTEEN KÄYTTÖ LIITTYMÄSTÄ 4.1 Toiminnekoodi Toiminteen toiminnekoodi on Aktivointi Toiminteen aktivointi suoritetaan proseduurilla: NK VÄ * 43 # IND LK 4.3 Passivointi Toiminteen passivointi suoritetaan proseduurilla: NK VÄ # 43 # IND LK 4.4 Käyttö R VÄ 0 koputustilan aikana purkaa C-yhteyden ja estää uuden koputustilan syntymisen käynnissä olevan puhelun ajaksi tai

7 GFI (7) kaksipuhelutilanteessa purkaa odotustilassa olevan yhteyden. Molemmissa tapauksissa käynnissä ollut puhelu jatkuu proseduurin jälkeen. R VÄ 1 koputustilan aikana vastaus C-yhteyteen tai kaksipuhelutilanteessa siirtyminen odotustilassa olevaan yhteyteen. Molemmissa tapauksissa käynnissä oleva puhelu puretaan. R VÄ 2 koputustilan aikana vastaus C-yhteyteen tai kaksipuhelutilanteessa siirtyminen odotustilassa olevaan yhteyteen Molemmissa tapauksissa käynnissä oleva puhelu asetetaan odotustilaan. tai neuvottelutilassa siirtää C-puhelun odotustilaan ja säilyttää puhelun V-yhteydelle. R VÄ 3 Muodostaa kolmen neuvottelun kahden puhelun tilassa. R VÄ 4 Kahden puhelun tilassa tai neuvottelutilassa kytkee K-liittymän pois puhelutilasta. K-liittymä vapautuu, eikä voi enää palata puheluun. Puhelu jatkuu V- ja C-liittymien välillä.

8 GFI (7) 4.5 Kysely Toiminteen kysely suoritetaan proseduurilla: NK VÄ * # 43 # VAS LK 5 KESKUKSEN VELOITUSOMINAISUUDET Toiminteesta veloitetaan toiminteiden yleisten veloitusperiaatteiden mukaisesti. C-yhteyden veloitus kohdistuu C-liittymään vastauksen jälkeen normaalisti vastaustavasta riippumatta. K-liittymää veloitetaan V-yhteydestä koko sen olemassaolon ajan, mikäli se on muodostettu K-liittymästä. Odotustilassa olevasta puhelusta veloitetaan sen muodostajaa myös odotusajalta. Tämä koskee myös puhelua, joka antaa K-liittymään varoitussoittoa erehdyksessä tapahtuneen sulkemisen vuoksi. Puhelun siirron jälkeen V-yhteydeltä muodostuva veloitus rekisteröidään alkuperäisen V- yhteyden muodostaneelle liittymälle. C-liittymään kohdistuu C-yhteydeltä muodostuva veloitus.

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. VÄLIKYSELY, KOLMEN NEUVOTTELU JA SIIRTO

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. VÄLIKYSELY, KOLMEN NEUVOTTELU JA SIIRTO GFI 9802-15 3.9.1998 GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. VÄLIKYSELY, KOLMEN NEUVOTTELU JA SIIRTO GFI 9802-15 1 (6) Sisällys 1 YLEISKUVAUS... 2 2 KESKUKSEN TOIMINTA... 3 2.1 Välikyselyn

Lisätiedot

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. NEUVOTTELUPUHELU

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. NEUVOTTELUPUHELU GFI 9802-16 3.9.1998 GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. NEUVOTTELUPUHELU GFI 9802-16 1 (4) Sisällys 1 YLEISKUVAUS... 2 2 KESKUKSEN TOIMINTA... 2 3 TELEYRITYKSEN TOIMENPITEET...

Lisätiedot

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. PUHELUN JÄLJITYS

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. PUHELUN JÄLJITYS GFI 9802-18 3.9.1998 GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. PUHELUN JÄLJITYS GFI 9802-18 1 (4) Sisällys 1 YLEISKUVAUS... 2 2 KESKUKSEN TOIMINTA... 2 3 TELEYRITYKSEN TOIMENPITEET...

Lisätiedot

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. LÄHTEVIEN PUHELUJEN RAJOITUKSET

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. LÄHTEVIEN PUHELUJEN RAJOITUKSET GFI 9802-06 3.9.1998 GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. LÄHTEVIEN PUHELUJEN RAJOITUKSET GFI 9802-06 1 (4) Sisällys 1 YLEISKUVAUS... 2 2 KESKUKSEN TOIMINTA... 2 3 TELEYRITYKSEN

Lisätiedot

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. UUDELLEENKUTSU VARATTUUN LIITTY- MÄÄN

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. UUDELLEENKUTSU VARATTUUN LIITTY- MÄÄN GFI 9802-19 3.9.1998 GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. UUDELLEENKUTSU VARATTUUN LIITTY- MÄÄN GFI 9802-19 1 (5) Sisällys 1 YLEISKUVAUS... 2 2 KESKUKSEN TOIMINTA... 2 3 TELEYRITYKSEN

Lisätiedot

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. LYHYTVALINTA

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. LYHYTVALINTA GFI 9802-01 3.9.1998 GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. LYHYTVALINTA GFI 9802-01 1 (4) Sisällys 1 YLEISKUVAUS... 2 2 KESKUKSEN TOIMINTA... 2 3 TELEYRITYKSEN TOIMENPITEET... 2

Lisätiedot

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. SULJETTU KÄYTTÄJÄRYHMÄ

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. SULJETTU KÄYTTÄJÄRYHMÄ GFI 9802-20 3.9.1998 GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. SULJETTU KÄYTTÄJÄRYHMÄ GFI 9802-20 1 (4) Sisällys 1 YLEISKUVAUS... 2 2 KESKUKSEN TOIMINTA... 2 3 TELEYRITYKSEN TOIMENPITEET...

Lisätiedot

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. HERÄTYS

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. HERÄTYS GFI 9802-05 3.9.1998 GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. HERÄTYS GFI 9802-05 1 (5) Sisällys 1 YLEISKUVAUS... 2 2 KESKUKSEN TOIMINTA... 2 3 TELEYRITYKSEN TOIMENPITEET... 2 4 TOIMINTEEN

Lisätiedot

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. YHTEISTOIMINTA TOIMINTEIDEN KESKEN

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. YHTEISTOIMINTA TOIMINTEIDEN KESKEN TELEHALLINTOKESKUS GFI 9803 edition 2 3.5.2001 GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. YHTEISTOIMINTA TOIMINTEIDEN KESKEN GFI 9803 1 (31) ESIPUHE Tässä dokumentissa on esitetty dokumentissa

Lisätiedot

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. TILAAJATOIMINTEISIIN LIITTYVIÄ YLEI- SIÄ PERIAATTEITA

GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. TILAAJATOIMINTEISIIN LIITTYVIÄ YLEI- SIÄ PERIAATTEITA GFI 9802-00 3.9.1998 GUIDELINES FOR IMPLEMENTATION KANSALLISET TILAAJATOIMINTEET. TILAAJATOIMINTEISIIN LIITTYVIÄ YLEI- SIÄ PERIAATTEITA GFI 9802-00 1 (10) ESIPUHE Tämä dokumentti sisältää tilaajatoiminteiden

Lisätiedot

Määräys viestintäverkkojen ja -palveluiden yhteentoimivuudesta

Määräys viestintäverkkojen ja -palveluiden yhteentoimivuudesta Viestintävirasto 28 I/2014 M 1 (5) Määräys viestintäverkkojen ja -palveluiden yhteentoimivuudesta Annettu Helsingissä x päivänä yykuuta 2014 Viestintävirasto on määrännyt x päivänä yykuuta 2014 annetun

Lisätiedot

Raahen seutu Johanna Paananen

Raahen seutu Johanna Paananen Raahen seutu Johanna Paananen 1 Koulutuksen sisältö Vaihdepalvelu Läsnäolotiedot vaihteelle Loma- ja poissaolotiedot Kirjautuminen käyttöliittymiin 2 Vaihdepalvelu pähkinänkuoressa Sisäiset puhelut soitetaan

Lisätiedot

TikkaComin puhelinliittymään saat paljon erilaisia lisäpalveluita, jotka helpottavat puhelimen käyttöä. Tutustu ja ota palvelut käyttöösi!

TikkaComin puhelinliittymään saat paljon erilaisia lisäpalveluita, jotka helpottavat puhelimen käyttöä. Tutustu ja ota palvelut käyttöösi! TikkaComin puhelinliittymään saat paljon erilaisia lisäpalveluita, jotka helpottavat puhelimen käyttöä. Tutustu ja ota palvelut käyttöösi! TikkaComin lisäpalvelut TikkaComin puhelinliittymään saat paljon

Lisätiedot

Määräys TILAAJAN NUMEROTIETOJEN SIIRROSTA VIESTINTÄVERKOSSA. Annettu Helsingissä 1 päivänä huhtikuuta 2005

Määräys TILAAJAN NUMEROTIETOJEN SIIRROSTA VIESTINTÄVERKOSSA. Annettu Helsingissä 1 päivänä huhtikuuta 2005 1 (5) Määräys TILAAJAN NUMEROTIETOJEN SIIRROSTA VIESTINTÄVERKOSSA Annettu Helsingissä 1 päivänä huhtikuuta 2005 Viestintävirasto on määrännyt 23 päivänä toukokuuta 2003 annetun viestintämarkkinalain (393/2003)

Lisätiedot

Elisa Kotipuhelin Käyttöohje

Elisa Kotipuhelin Käyttöohje Elisa Kotipuhelin Käyttöohje 1 Sisällysluettelo: 1. Elisa Kotipuhelimen lisäpalvelut...3 1.1 Elisa Vastaaja...3 1.2 Elisa Soitonsiirrot...4 1.3 Elisa Numeronäyttö...5 1.4 Puhelu tulossa, koputus...5 1.5

Lisätiedot

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA Kotiluuri -liittymä on perinteisellä kiinteällä lankaliittymänumerolla matka viestinverkossa toimiva liittymä. Voit soittaa minne tahansa ja siihen voi soittaa mistä vain,

Lisätiedot

Määräys VIESTINTÄVERKKOJEN YHTEENLIITETTÄVYYDESTÄ, YHTEENTOIMIVUUDESTA JA MERKINANNOSTA. Annettu Helsingissä 1 päivänä huhtikuuta 2005

Määräys VIESTINTÄVERKKOJEN YHTEENLIITETTÄVYYDESTÄ, YHTEENTOIMIVUUDESTA JA MERKINANNOSTA. Annettu Helsingissä 1 päivänä huhtikuuta 2005 1 (6) Määräys VIESTINTÄVERKKOJEN YHTEENLIITETTÄVYYDESTÄ, YHTEENTOIMIVUUDESTA JA MERKINANNOSTA Annettu Helsingissä 1 päivänä huhtikuuta 2005 Viestintävirasto on määrännyt 23 päivänä toukokuuta 2003 annetun

Lisätiedot

Elisa Kotipuhelin. Käyttöohje

Elisa Kotipuhelin. Käyttöohje Elisa Kotipuhelin Käyttöohje 1 Sisällysluettelo: 1. Liittymäesittely...3 2. Elisa Kotipuhelimen lisäpalvelut...3 2.1 Elisa Vastaaja...3 2.2 Elisa Siirto & Saldo pääkaupunkiseudulla...4 2.3 Elisa Soitonsiirrot...4

Lisätiedot

Siirto Yritysasiakkaille. Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto

Siirto Yritysasiakkaille. Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto Siirto Yritysasiakkaille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto 15. huhtikuuta 2018 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Siirto-maksun yleiskuvaus... 3 Siirto-maksun edut... 3 Nordean Siirto Yritysasiakkaille...

Lisätiedot

DNA Vaihdepalvelu: päivityspaketti

DNA Vaihdepalvelu: päivityspaketti YRITYSLIIKETOIMINTA TOIMINNALLINEN KUVAUS 1 (8) DNA Vaihdepalvelu: päivityspaketti 3.4.2019 Sisältö 1 Mobiiliverkon koputus... 2 1.1 Aktivointi ja tila... 2 1.2 Koputus henkilökohtaisille puheluille...

Lisätiedot

VAPA. Sähköisen säilyttämisen palvelu [ESITYSAINEISTO] 29.10.2012

VAPA. Sähköisen säilyttämisen palvelu [ESITYSAINEISTO] 29.10.2012 VAPA Sähköisen säilyttämisen palvelu [ESITYSAINEISTO] 29.10.2012 Sisältö VAPA kokonaiskuva Siirto- ja säilytyssopimus Aineiston käyttö VAPAsta Milloin VAPA-asiakkaaksi? VAPAn käyttöönotolla kustannussäästöjä

Lisätiedot

Siirto Yrityksille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto

Siirto Yrityksille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto Siirto Yrityksille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto 1 Sisällysluettelo Siirto-maksun yleiskuvaus... 3 Siirto-maksun edut... 3 Nordean Siirto Yrityksille - tuoteperhe... 3 Siirto-vastaanotto... 4 Palvelun

Lisätiedot

OHJE OPINTO-OIKEUDEN PURKAMISESTA PASSIIVIREKISTERISTÄ

OHJE OPINTO-OIKEUDEN PURKAMISESTA PASSIIVIREKISTERISTÄ OHJE OPINTO-OIKEUDEN PURKAMISESTA PASSIIVIREKISTERISTÄ Sisällys 1. Passivoinnin purkaminen opinto-oikeudesta 31.7.2016 mennessä suoritetun opinnon perusteella.. 1 2. Passivoinnin purkaminen hyväksytyn

Lisätiedot

Kalastusalueiden toiminnan lopetus. Kalastusaluepäivät Mikkeli Rauno Jaatinen, Etelä-Savon Kalatalouskeskus ry

Kalastusalueiden toiminnan lopetus. Kalastusaluepäivät Mikkeli Rauno Jaatinen, Etelä-Savon Kalatalouskeskus ry Kalastusalueiden toiminnan lopetus Kalastusaluepäivät Mikkeli 7.2.2018 Rauno Jaatinen, Etelä-Savon Kalatalouskeskus ry Loppuuko toiminta? Kalastuslain mukaan kalastusalueet korvataan kalatalousalueilla

Lisätiedot

Kohti kalatalousaluetoimintaa. Pohjois-Karjalan kalastusaluepäivät 2017 Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto

Kohti kalatalousaluetoimintaa. Pohjois-Karjalan kalastusaluepäivät 2017 Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto Kohti kalatalousaluetoimintaa Pohjois-Karjalan kalastusaluepäivät 2017 Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto Kalastusalueen lakisääteiset tehtävät siirtymäkaudella Kalastusalueet hoitavat 2016-2018 kalastuslain

Lisätiedot

Elisa Kotipuhelin. Käyttöohje

Elisa Kotipuhelin. Käyttöohje Elisa Kotipuhelin Käyttöohje 1 06_06_EL_Kotipuh_kayttis.indd 1 29.6.2006 09:23:47 Sisällysluettelo: 1. Liittymäesittely...3 2. Elisa Kotipuhelimen lisäpalvelut...4 2.1 Elisa Vastaaja...4 2.2 Elisa Plusnumero...4

Lisätiedot

OHJE OPISKELUOIKEUDEN PURKAMISESTA PASSIIVIREKISTERISTÄ

OHJE OPISKELUOIKEUDEN PURKAMISESTA PASSIIVIREKISTERISTÄ OHJE OPISKELUOIKEUDEN PURKAMISESTA PASSIIVIREKISTERISTÄ 23.2.2018 Sisällys 1. Passivoinnin purkaminen opiskeluoikeudesta 31.7. mennessä suoritetun opinnon perusteella... 1 2. Passivoinnin purkaminen hyväksytyn

Lisätiedot

PUHELINNUMERON SIIRRETTÄVYYS KIINTEÄN VERKON JA MATKAVIESTINVERKON VÄLILLÄ. Viestintäviraston suosituksia 314/2008 S

PUHELINNUMERON SIIRRETTÄVYYS KIINTEÄN VERKON JA MATKAVIESTINVERKON VÄLILLÄ. Viestintäviraston suosituksia 314/2008 S 15.2.2008 PUHELINNUMERON SIIRRETTÄVYYS KIINTEÄN VERKON JA MATKAVIESTINVERKON VÄLILLÄ n suosituksia 314/2008 S Suositus 314/2008 S 1 (5) Julkaisija Tekijät Pekka Sillanmäki KUVAILULEHTI Asiakirjan päivämäärä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE DUAL TIME RADIO CONTROLLED Malli: AT90xx, FC00xx, cal. H820. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE DUAL TIME RADIO CONTROLLED Malli: AT90xx, FC00xx, cal. H820. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE DUAL TIME RADIO CONTROLLED Malli: AT90xx, FC00xx, cal. H820 Aurinkopaneeli on kellotaulun alla Vähäisen varaustilan varoitusmerkit Ennen käyttöönottoa: Lataa kellon akku täyteen

Lisätiedot

Liityntäverkon hinnasto

Liityntäverkon hinnasto Liityntäverkon hinnasto (Tilaaja- ja kiinteiden yhteyksien vuokraaminen) Voimassa 1.7.2013 alkaen toistaiseksi Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy (JNT) tarjoaa voimassa olevan lainsäädännön ja määräysten mukaisesti

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Matkapuhelimen käyttäjän ohje

Elisa Puheratkaisu Vakio Matkapuhelimen käyttäjän ohje Elisa Oyj KÄYTTÖOHJE 1 (8) Elisa Puheratkaisu Vakio Matkapuhelimen käyttäjän ohje Elisa Oyj KÄYTTÖOHJE 2 (8) Sisältö 1 PALVELUN PERUSTOIMINTOJEN KÄYTTÖ... 3 1.1 Soittotavat... 3 1.1.1 Sisäpuhelujen soittaminen...

Lisätiedot

Hälyri-tietojärjestelmän järjestelmätestaussuunnitelma ja -raporttimalli

Hälyri-tietojärjestelmän järjestelmätestaussuunnitelma ja -raporttimalli Hälyri-tietojärjestelmän järjestelmätestaussuunnitelma ja -raporttimalli Laatijat: Veli Mikko Puupponen ja Ilkka Rautiainen Päivämäärä: 26.5.2014 Versio: 1.0.0 1. Testausympäristö ja yhteenveto Testatun

Lisätiedot

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet HP Roar Plus -kaiutin Muut ominaisuudet Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft-konsernin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Määräys hätäliikenteen teknisestä toteutuksesta ja varmistamisesta

Määräys hätäliikenteen teknisestä toteutuksesta ja varmistamisesta Viestintävirasto 33 F/2014 M 1 (5) Määräys hätäliikenteen teknisestä toteutuksesta ja varmistamisesta Annettu Helsingissä 17 päivänä joulukuuta 2014 Viestintävirasto on määrännyt 7 päivänä marraskuuta

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

Pääkäyttäjän opas. Sonera Vaihdepalvelu 5.8.2014 1 (24) Pääkäyttäjän opas

Pääkäyttäjän opas. Sonera Vaihdepalvelu 5.8.2014 1 (24) Pääkäyttäjän opas 5.8.2014 1 (24) Sonera Vaihdepalvelu Pääkäyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT No. FI14756079

Lisätiedot

Asio-opetuksensuunnittelun ja Oodin integraatio Web Servicellä

Asio-opetuksensuunnittelun ja Oodin integraatio Web Servicellä Asio-opetuksensuunnittelun ja Oodin integraatio Web Servicellä Integraation yleiskuvaus Erillinen lisämoduuli Asion opetuksen suunnitteluohjelmistoon Mahdollistaa Asio-opetuksensuunnittelussa suunnitellun

Lisätiedot

1 Tivax siirto uuteen koneeseen

1 Tivax siirto uuteen koneeseen Tivax siirto uuteen koneeseen 1 1 Tivax siirto uuteen koneeseen 1.1 Tivax ohjelman asentaminen Huom. Siirrossa mahdollisesti esiintyvien ongelmien ratkaisu on veloituksetonta ainoastaan asiakkaille, joilla

Lisätiedot

TELEVERKKO- OPERAATTORIPALVELUJEN HINNASTO N:o 36

TELEVERKKO- OPERAATTORIPALVELUJEN HINNASTO N:o 36 Sivu 1 (9) LL/AJ 21.12.2015 TELEVERKKO- OPERAATTORIPALVELUJEN HINNASTO N:o 36 Hinnasto sisältää Länsilinkki Oy:n (Y-tunnus 0853251-1 ja teleyritystunniste 23) vahvistamat televerkko-operaattoripalvelujen

Lisätiedot

Ohjelmassa on käytettävä funktiota laskeparkkimaksu laskemaan kunkin asiakkaan maksu. Funktio floor pyöristää luvun lähimmäksi kokonaisluvuksi.

Ohjelmassa on käytettävä funktiota laskeparkkimaksu laskemaan kunkin asiakkaan maksu. Funktio floor pyöristää luvun lähimmäksi kokonaisluvuksi. Tehtävä 24. Kallioparkki veloittaa 2 euroa kolmelta ensimmäiseltä pysäköintitunnilta. Yli kolmen tunnin pysäköinnistä veloitetaan lisäksi 0.5 euroa jokaiselta yli menevältä tunnilta. Kuitenkin maksimiveloitus

Lisätiedot

Määräys PUHELINNUMERON SIIRRETTÄVYYDESTÄ. Annettu Helsingissä 23 päivänä tammikuuta 2006

Määräys PUHELINNUMERON SIIRRETTÄVYYDESTÄ. Annettu Helsingissä 23 päivänä tammikuuta 2006 1 (6) Määräys PUHELINNUMERON SIIRRETTÄVYYDESTÄ Annettu Helsingissä 23 päivänä tammikuuta 2006 Viestintävirasto on määrännyt 23 päivänä toukokuuta 2003 annetun viestintämarkkinalain (393/2003) 52 ja 129

Lisätiedot

TELEVERKKO- OPERAATTORIPALVELUJEN HINNASTO

TELEVERKKO- OPERAATTORIPALVELUJEN HINNASTO 1 (8) Versio 04 TELEVERKKO- OPERAATTORIPALVELUJEN HINNASTO Hinnasto sisältää Eurajoen Puhelin Osk:n, Y-tunnus 0132319-4 televerkkooperaattoripalvelujen maksut. Hinnaston maksut kattavat myös Yhtiön televerkkoihin

Lisätiedot

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy:

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: A10 GSM vanhusvahti Asennusohje Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: http://www.microdata.fi/pdf/kingpigeon/kingpigeon_a10_asennusohje.pdf Laitteen maahantuoja: Microdata

Lisätiedot

Pääkäyttäjän opas. Sonera Vaihdepalvelu (23) Pääkäyttäjän opas

Pääkäyttäjän opas. Sonera Vaihdepalvelu (23) Pääkäyttäjän opas 17.7.2012 1 (23) Sonera Vaihdepalvelu Pääkäyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT No. FI14756079

Lisätiedot

Ring-Data Oy Aethra NT1plus käyttöohje 3.11.1999. Aethra NT1plus. Käyttöohje. Ring-Data Oy. Sivu 1/13

Ring-Data Oy Aethra NT1plus käyttöohje 3.11.1999. Aethra NT1plus. Käyttöohje. Ring-Data Oy. Sivu 1/13 Aethra NT1plus Käyttöohje Ring-Data Oy Sivu 1/13 1 NT1plus VERKKOPÄÄTE... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2 Ominaisuudet... 4 1.3 Merkkivalot ja liitännät... 4 1.3.1 Merkkivalot... 5 1.3.2 Dip-kytkimet... 5 2 ISDN-VERKON

Lisätiedot

Elisa Kotipuhelin. Käyttöohje

Elisa Kotipuhelin. Käyttöohje Elisa Kotipuhelin Käyttöohje Sisällysluettelo: 1. Liittymäesittely... 3 2. Maksuttomat Elisa Lisäpalvelut... 4 2.1 Elisa Siirto&Saldo... 4 2.2 Elisa Soitonsiirrot... 5 2.3 Elisa Numeronäyttö... 6 2.4 Puhelukohtainen

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Contact Mobile Poca käyttöohje Android puhelimeen

Contact Mobile Poca käyttöohje Android puhelimeen Contact Mobile Poca käyttöohje Android puhelimeen 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä... 3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen... 3 3 Poca-sovelluksen aktivoiminen... 3 3.1 Toiminnon aktivoiminen:... 3

Lisätiedot

Tekninen kuvaus Aineistosiirrot Interaktiiviset yhteydet iftp-yhteydet

Tekninen kuvaus Aineistosiirrot Interaktiiviset yhteydet iftp-yhteydet Tekninen kuvaus Aineistosiirrot Interaktiiviset yhteydet iftp-yhteydet 15.11.2012 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 1.2 Interaktiivinen FTP-yhteystapa... 3 1.3 Linkki aineistosiirtopalveluun liittyvät dokumentit...

Lisätiedot

Aethra NT1 Plus ISDN-VERKKOPÄÄTE

Aethra NT1 Plus ISDN-VERKKOPÄÄTE Aethra NT1 Plus ISDN-VERKKOPÄÄTE Käyttöohje Ring-Data Oy Sivu 1/13 1 NT1plus VERKKOPÄÄTE...3 1.1 Yleistä...3 1.2 Ominaisuudet...4 1.3 Merkkivalot ja liitännät...4 1.3.1 Merkkivalot...5 1.3.2 Dip-kytkimet...5

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalveluiden verkkoneuvonta. Verkkoneuvontapalvelun käyttöohjeet asiakkaille

Sosiaali- ja terveyspalveluiden verkkoneuvonta. Verkkoneuvontapalvelun käyttöohjeet asiakkaille Sosiaali- ja terveyspalveluiden verkkoneuvonta Verkkoneuvontapalvelun käyttöohjeet asiakkaille 2 Sisällys 1 Verkkoneuvonnan käyttämiseen liittyvät tekniset vaatimukset... 3 2 Palveluun kirjautuminen: Uudet

Lisätiedot

a The world in your hands

a The world in your hands a The world in your hands Ascom NT+2ab Mark II ISDN-verkkopääte kahdella analogisella rajapinnalla Käyttökäsikirja Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeätä tietää... 2 Turvaohjeita... 2 Asennus...

Lisätiedot

Datahub webinaarit Sopimusmuutokset ja sopimusten päättämiset

Datahub webinaarit Sopimusmuutokset ja sopimusten päättämiset Datahub webinaarit 2017 Sopimusmuutokset ja sopimusten päättämiset Kouluttaja marjut.puukangas@fingrid.fi p. 030 395 5292 Avustamassa Kerttu Korpelainen kerttu.korpelainen@fingrid.fi p. 030 395 5238 2

Lisätiedot

VIESTINTÄVIRASTON MÄÄRÄYSEHDOTUKSEN 28 F/2005 M PERUSTELUMUISTIO

VIESTINTÄVIRASTON MÄÄRÄYSEHDOTUKSEN 28 F/2005 M PERUSTELUMUISTIO Viestintävirasto MUISTIO 28 F/2005M 1 (6) VIESTINTÄVIRASTON MÄÄRÄYSEHDOTUKSEN 28 F/2005 M PERUSTELUMUISTIO Muistioon on merkitty asianomaisten pykälien kohdalle määräysmuutoksen johdosta tehdyt lisäykset

Lisätiedot

Hälyri-tietojärjestelmän järjestelmätestaussuunnitelma ja -raporttimalli

Hälyri-tietojärjestelmän järjestelmätestaussuunnitelma ja -raporttimalli Hälyri-tietojärjestelmän järjestelmätestaussuunnitelma ja -raporttimalli Laatijat: Veli-Mikko Puupponen ja Ilkka Rautiainen Päivämäärä: 26.5.2014 Versio: 1.0.0 1. Testausympäristö ja yhteenveto Testatun

Lisätiedot

Kela Kanta-palvelut Terveydenhuollon todistusten välitys Toiminnalliset prosessit

Kela Kanta-palvelut Terveydenhuollon todistusten välitys Toiminnalliset prosessit Kela Kanta-palvelut 19.5.2016 Terveydenhuollon todistusten välitys Toiminnalliset prosessit Kela Kanta-palvelut 19.5.2016 Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Todistuksen välitys vastaanottokäynnin yhteydessä (perusprosessi)3

Lisätiedot

Tutustuminen tuotantolinjastoon

Tutustuminen tuotantolinjastoon Tutustuminen tuotantolinjastoon Hands-on harjoitus 1 1 Tehtävät 2 Tuotantolinjasto yleisesti 2.1 Asemien käsitteleminen (Kuva 1) 2.2 Tuotantolinjaston toiminta 3 Jakeluaseman kuvaus 4 Testausaseman kuvaus

Lisätiedot

Toiminnot eli käyttäytyminen. Tieto eli rakenteelliset ominaisuudet

Toiminnot eli käyttäytyminen. Tieto eli rakenteelliset ominaisuudet Toiminnot eli käyttäytyminen Tieto eli rakenteelliset ominaisuudet Olio (ks. määritelmä): rajattavissa ja yksilöitävissä oleva asia tai käsite, joka on merkityksellinen käsillä olevan tarkastelun kannalta

Lisätiedot

Jabra EASYGO USER MANUAL

Jabra EASYGO USER MANUAL USER MANUAL Sisällysluettelo KIITOS......................................................... 2 ESITTELYSSÄ JABRA EASYGO................................... 2 KUULOKKEEN OMINAISUUDET.................................

Lisätiedot

Profset Pro10 -käyttöopas

Profset Pro10 -käyttöopas Profset Pro10 -käyttöopas Onneksi olkoon! Olet hankkinut ammattitason matkapuhelinkuulokkeen huippuluokan taustamelun poistomikrofonilla. Pakkauksen sisältö Pakkaus sisältää Profset Pro10- kuulokkeen,

Lisätiedot

Hinnasto sisältää Vakka-Suomen Puhelin Oy:n (Y-tunnus ) vahvistamat televerkko-operaattoripalvelujen maksut.

Hinnasto sisältää Vakka-Suomen Puhelin Oy:n (Y-tunnus ) vahvistamat televerkko-operaattoripalvelujen maksut. 26.2.2010 1 (7) Palveluoperaattori / Kai Heikkilä VSP TELEVERKKO-OPERAATTORIPALVELUJEN HINNASTO Hinnasto sisältää Vakka-Suomen Puhelin Oy:n (Y-tunnus 0213072-2) vahvistamat televerkko-operaattoripalvelujen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto liite nro 8 (1/5)

Kaupunginhallitus liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto liite nro 8 (1/5) Kaupunginhallitus 3.12.2018 liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto 10.12.2018 liite nro 8 (1/5) SOPIMUS YMPÄRISTÖNSUOJELUN JA RAKENNUSVALVONNAN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Luonnos 2. Aleksi Heikkilä, 1 Sopimuksen

Lisätiedot

Bruksanvisning. Bruksanvisning. Käyttöohje FIN. Brugsanvisning. User Manual. Gebruikershandleiding. DEFA SilentAlarm

Bruksanvisning. Bruksanvisning. Käyttöohje FIN. Brugsanvisning. User Manual. Gebruikershandleiding. DEFA SilentAlarm N S FIN DK GB NL Bruksanvisning Bruksanvisning Käyttöohje Brugsanvisning User Manual Gebruikershandleiding DEFA SilentAlarm N S FIN DK GB Bruksanvisning s.3 Bruksanvisning s.10 Käyttöohje s.17 Brugsanvisning

Lisätiedot

Lyhenteet Siirtoprosessin vaiheet (ja vastaavat viestit) NPO Siirtopyyntö NPOC Siirtohyväksyntä NPC Siirtovahvistus SC-NOTICE SD-NOTICE

Lyhenteet Siirtoprosessin vaiheet (ja vastaavat viestit) NPO Siirtopyyntö NPOC Siirtohyväksyntä NPC Siirtovahvistus SC-NOTICE SD-NOTICE Lyhenteet Siirtoprosessin vaiheet (ja vastaavat viestit) = Siirtopyyntö (Number Port Order). C = Siirtohyväksyntä (Number Port Order Confirmation) - luovuttava operaattori tarkistaa siirtopyynnön tietojen

Lisätiedot

Nokia Kannettava radio-hf HS-2R Käyttöohje. 9355494 2. painos

Nokia Kannettava radio-hf HS-2R Käyttöohje. 9355494 2. painos Nokia Kannettava radio-hf HS-2R Käyttöohje 9355494 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-2R noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä.

Lisätiedot

TELEVERKKO- OPERAATTORIPALVELUJEN HINNASTO

TELEVERKKO- OPERAATTORIPALVELUJEN HINNASTO 1 TELEVERKKO- OPERAATTORIPALVELUJEN HINNASTO Hinnasto sisältää Ikaalisten- Parkanon Puhelin Osakeyhtiön vahvistamat televerkko-operaattoripalvelujen maksut. Hinnaston maksut kattavat myös Yhtiön televerkkoihin

Lisätiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot Tuotetiedot Hands free -laite Mikrofoni Lyhyt mikrofoni 1 12 V -liitin 2 Mikrofoniliitäntä 3 Linkkipainike 4 Toiminnon merkkivalo (sininen/punainen) 5 Soittopainike 6 Äänenvoimakkuuden lisääminen (+) Käyttö

Lisätiedot

Palvelukuvaus v Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu

Palvelukuvaus v Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu 1 (5) Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu 1. Yleiskuvaus Kansallisarkiston lakisääteisenä tehtävänä on ottaa vastaan ja säilyttää viranomaisten pysyvästi säilytettävät

Lisätiedot

Tarjoudumme ostamaan tässä mainitut osakkeet tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. Kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään.

Tarjoudumme ostamaan tässä mainitut osakkeet tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. Kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään. TARJOUS, asunto-osake Tarjoudumme ostamaan tässä mainitut osakkeet tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. 1. Kaupantekopäivä Kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään. 2. Kaupan

Lisätiedot

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti.

Lisätiedot

CABAS. Release Notes 5.4. Uusi kuvien ja dokumenttien käsittely

CABAS. Release Notes 5.4. Uusi kuvien ja dokumenttien käsittely Release Notes 5.4 CABAS Uusi kuvien ja dokumenttien käsittely Olemme päivittäneet ja nykyaikaistaneet CABASin kuvien ja dokumenttien käsittelyn. Nyt kuvia voi vetää hiiren osoittimella ja pudottaa ne kuvaluetteloon.

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite IBM Lotus Notes -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite IBM Lotus Notes -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.0 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä IBM Lotus Notes -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita. Integrointi

Lisätiedot

Kysymykset ja vastaukset

Kysymykset ja vastaukset Viite: TH01/PeRo Lapin ammattikorkeakoulu Oy Kysymykset ja vastaukset TYÖTERVEYSPALVELUIDEN HANKINTA Lapin ammattikorkeakoulu Oy Jokiväylä 11 C, 96300 Rovaniemi Sisältö 1 Kysymykset ja vastaukset... 3

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

TALOUSHALLINTO-OSASTO

TALOUSHALLINTO-OSASTO TALOUSHALLINTO-OSASTO Lxxx SISÄLLYSLUETTELO 1. KÄYTTÖTILIN MÄÄRITELMÄ... 2 2. KÄYTTÖTILIN VELOITUSJÄRJESTELMÄ... 2 3. KÄYTTÖTILIN AVAAMINEN... 2 4. VAROJEN LISÄÄMINEN KÄYTTÖTILILLE... 2 4.1 Maksutavat...

Lisätiedot

GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE

GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE Sivu 2/8 Johdanto Tämä ohje on tarkoitettu helpottamaan Infinite Prime keskuksen ohjelmallista käyttööottoa. Syötä Infinite Prime keskukseesi tässä ohjeessa luetellut

Lisätiedot

Tarjoudumme ostamaan tässä mainitun kiinteistön ja sillä olevat rakennukset tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla.

Tarjoudumme ostamaan tässä mainitun kiinteistön ja sillä olevat rakennukset tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. TARJOUS, kiinteistö Tarjoudumme ostamaan tässä mainitun kiinteistön ja sillä olevat rakennukset tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. 1. Kaupantekopäivä Kauppakirja allekirjoitetaan

Lisätiedot

Hälyri-tietojärjestelmän järjestelmätestaussuunnitelma ja -raporttimalli

Hälyri-tietojärjestelmän järjestelmätestaussuunnitelma ja -raporttimalli Hälyri-tietojärjestelmän järjestelmätestaussuunnitelma ja -raporttimalli Laatijat: Veli-Mikko Puupponen ja Ilkka Rautiainen Päivämäärä: 26.5.2014 Versio: 1.0.0 1. Testausympäristö ja yhteenveto Testatun

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje V1.4 Käyttö- ja asennusohje Etäluentalaite ionsign Oy PL 246, Paananvahe 4, 26100 Rauma ionsign.fi, ionsign@ionsign.fi, p. 02 822 0097 Y-tunnus 2117449-9, VAT FI21174499 NEUTRON12-3G ETÄLUENTALAITE 1 Yleistä

Lisätiedot

Laskennan mallit (syksy 2009) Harjoitus 11, ratkaisuja

Laskennan mallit (syksy 2009) Harjoitus 11, ratkaisuja 582206 Laskennan mallit (syksy 2009) Harjoitus 11, ratkaisuja 1. Seuraavissa laskennoissa tilat on numeroitu sarakkeittain ylhäältä alas jättäen kuitenkin hyväksyvä tila välistä. Turingin koneen laskenta

Lisätiedot

Televerkko-operaattoripalveluiden hinnasto

Televerkko-operaattoripalveluiden hinnasto Televerkko-operaattoripalveluiden hinnasto Voimassa 1.1.2015 alkaen toistaiseksi Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy (PSP) tarjoaa voimassa olevan lainsäädännön ja määräysten mukaisesti toisille teleoperaattoreille

Lisätiedot

Hoitoonpääsy terveyskeskuksissa

Hoitoonpääsy terveyskeskuksissa Hoitoonpääsy terveyskeskuksissa Kysely terveyskeskusten johtaville lääkäreille Lokakuu 2012 1 Sidonnaisuudet Minerva Krohn Perusterveydenhuollon kehittäjäylilääkäri THL Luennoitsijana lääkeyrityksen tilaisuudessa

Lisätiedot

VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS KOSKIEN NUMERON SIIRRETTÄVYYTTÄ MÄÄRÄAIKAISIS- SA SOPIMUKSISSA

VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS KOSKIEN NUMERON SIIRRETTÄVYYTTÄ MÄÄRÄAIKAISIS- SA SOPIMUKSISSA Päivämäärä / Datum /Date Nro / Nr / No. 8.9.2004 824/520/2004 Jakelussa mainitut JULKINEN VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS KOSKIEN NUMERON SIIRRETTÄVYYTTÄ MÄÄRÄAIKAISIS- SA SOPIMUKSISSA ASIANOSAINEN Finnet Com

Lisätiedot

Tarjoudumme ostamaan tässä mainitut osakkeet tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. Kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään.

Tarjoudumme ostamaan tässä mainitut osakkeet tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. Kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään. TARJOUS, asunto-osake Tarjoudumme ostamaan tässä mainitut osakkeet tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. 1. Kaupantekopäivä Kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään. 2. Kaupan

Lisätiedot

PROBYTE GSM ALARM #6d

PROBYTE GSM ALARM #6d PROBYTE GSM ALARM #6d PROBYTE GSM ALARM #6 toimii GSM-hälyttimenä ja kaukoohjaimena. Soitto- tai SMS-hälytysviestien vastaanottajia voidaan hallita etäohjatusti. Ohjusrelettä voidaan ohjata SMS-viestillä.

Lisätiedot

1 PALKANLASKENTA, TYVI VUOSI-ILMOITUS

1 PALKANLASKENTA, TYVI VUOSI-ILMOITUS 1 PALKANLASKENTA, TYVI VUOSI-ILMOITUS Ecom 3 ohjelmassa Tyvi Vuosi-ilmoitus on erillinen ohjelmaosio, joka löytyy Kaukosäätimestä Palkanlaskenta-valikon alta kohdasta TYVI-raportit. Ohjelman voi avata

Lisätiedot

RAJAPINTAKUVAUS Itella Customer Connection

RAJAPINTAKUVAUS Itella Customer Connection RAJAPINTAKUVAUS 1 (5) 11.9.2009 RAJAPINTAKUVAUS Itella Customer Connection MBS2010 Itella Information Oy Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: 1465570-2, ALV rek. RAJAPINTAKUVAUS 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ...

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE

OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE 29.2.2012 Tiedonsiirto mahdollistaa opiskelijaryhmän siirtämisen oodista optimaan. Optimaan siirtyy opiskelijaryhmä, joka liitetään Optimassa työtilaan. Tiedonsiirtotoiminnallisuus

Lisätiedot

Määräys HÄTÄLIIKENTEEN OHJAUKSESTA JA VARMISTAMISESTA. Annettu Helsingissä 5 päivänä toukokuuta 2011

Määräys HÄTÄLIIKENTEEN OHJAUKSESTA JA VARMISTAMISESTA. Annettu Helsingissä 5 päivänä toukokuuta 2011 1 (5) Määräys HÄTÄLIIKENTEEN OHJAUKSESTA JA VARMISTAMISESTA Annettu Helsingissä 5 päivänä toukokuuta 2011 Viestintävirasto on määrännyt 23 päivänä toukokuuta 2003 annetun viestintämarkkinalain (393/2003)

Lisätiedot

Henkilöasiakkaiden tilinsiirtopalvelu

Henkilöasiakkaiden tilinsiirtopalvelu Henkilöasiakkaiden tilinsiirtopalvelu Pankeilla on velvollisuus tarjota tilinsiirtopalvelua kuluttaja-asiakkaalle, joka siirtää maksuasiointinsa toiseen Suomessa toimivaan pankkiin ja uusi tili on samassa

Lisätiedot

AutoFutur ja KoneFutur. Asiakastyytyväisyyskysely- palvelu. Käyttöohje

AutoFutur ja KoneFutur. Asiakastyytyväisyyskysely- palvelu. Käyttöohje AutoFutur ja KoneFutur Asiakastyytyväisyyskysely- palvelu Käyttöohje 18.2.2011 1 Sisällys KÄYTTÖÖNOTTO... 3 ASETUKSET... 3 KYSELYIDEN MUOKKAAMINEN JA LÄHETTÄMINEN... 3 Kyselytekstin asettaminen ja muokkaaminen...

Lisätiedot

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa Sisällys Laitteen käyttöönotto...3 Latauskehdon asennus...3 Tiedonsiirto-ohjelman asennus...4 Keräilylaitteen käyttö...5 Viivakoodien luku...5

Lisätiedot

Siirto Yritysasiakkaille Palvelukuvaus: Siirto-rajapinta

Siirto Yritysasiakkaille Palvelukuvaus: Siirto-rajapinta Siirto Yritysasiakkaille Palvelukuvaus: Siirto-rajapinta 1 Sisällysluettelo Siirto-maksun yleiskuvaus... 3 Siirto-maksun edut ja hyödyt... 3 Nordean Siirto Yritysasiakkaille... 4 Siirto Yritysasiakkaille-palvelun

Lisätiedot

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto 1. Puhelin poistetaan laatikostaan 2. Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä

Lisätiedot

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE TDC Skaala PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE 1 PUHELIMEN PAINIKKEET JA TOIMINNOT HUOM: Voit käyttää vain yhtä laitetta kerrallaan: luuria, sankaluuria tai kaiutinta. Vaihtaaksesi näiden välillä puhelun

Lisätiedot

GBC Networks - Portal

GBC Networks - Portal GBC Networks - Portal Moderni tekniikka oikeissa käsissä mahdollistaa liike-elämän kannalta oikeat kommunikaatioratkaisut pitkälle tulevaisuuteen. Soittoryhmätyökalu - kutsunumerot Mikäli yrityksen puhelinvaihteeseen

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

KServer Etäohjaus Spesifikaatio asiakaspuolen toteutuksille

KServer Etäohjaus Spesifikaatio asiakaspuolen toteutuksille KServer Etäohjaus 1 (5) KServer Etäohjaus Spesifikaatio asiakaspuolen toteutuksille Palvelimen toteutuksen ollessa versio 1.0, spesifikaation versio 1.0.0. 2009, Riku Eskelinen/ KServer Software Development

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot