PELIN TAVOITE JOHDANTO LATAA DIZED -ÄLYLAITESOVELLUS! TÄMÄN OPPAAN SISÄLTÖ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PELIN TAVOITE JOHDANTO LATAA DIZED -ÄLYLAITESOVELLUS! TÄMÄN OPPAAN SISÄLTÖ"

Transkriptio

1

2 JOHDANTO 1-01 Arvoisa lukija! Olet aloittamassa ikimuistoisen seikkailun. Tämä opas kertoo sinulle, miten Race to the North Pole -peliä pelataan. Tutustu oppaaseen siis huolella. Jännittäviä pelihetkiä! TÄMÄN OPPAAN SISÄLTÖ 1-03 Tämä opas on jaettu viiteen lukuun: (I) Johdanto, (II) Alkuvalmistelut, (III) Pelin kulku, (IV) Jäämaskit (eli Varusteet ja Vaarat), (V) Viimeiset vinkit 1-02 PELIN TAVOITE Tehtäväsi on valloittaa koko tutkimusryhmäsi voimin pelilaudan keskellä oleva pohjoisnapa ennen muita pelaajia. Arktinen sää on kuitenkin arvaamaton, ja myrskyjen seurauksena pyörivä pelilauta sekä juonikkaat kanssapelaajat tekevät kilpajuoksusta jännittävän ja haastavan kerta toisensa jälkeen! LATAA DIZED -ÄLYLAITESOVELLUS! 1-04 om Voit käyttää pelin yhteydessä älylaitetta, jolla saat mukaan uutta sisältöä ja kiinnostavia toimintoja. Dized-älylaitesovellus tekee pelistä entistä hauskemman ja sen oppimisesta vieläkin helpompaa. Lataa Dized jo tänään osoitteesta com

3 1-05 MALLI VALMISTELLUSTA PELISTÄ (1) Pelilauta, (2) Perusleiri, (3) Railoja, (4) Pohjoisnapakiekko, (5) Valloituslaatta, (6) Ryhmä ja sen Varusteet, (7) Laiva, (8) Nappulat (tutkimusryhmän jäsenet), (9) Pelaajamerkki, (10) Toimintokorttien nostopakka, (11) Käytettävissä olevat pelaajan toimintokortit, (12) Myrskypakka, (13) Poistopakka, (14) Jäämaskipino, (15) Poistetut jäämaskit, (16) Jääkarhunappula (Täysi listaus pelin osista takakannessa.)

4 2-02 VALMISTELE PELILAUTA 4 1 LUKU II 2 ALKUVALMISTELUT 3 5 x16 6 Levitä alalauta (1) ja sijoita sen keskireikään akseli (2). Sijoita päällilauta (3) ja sen kehys (4) alalaudan päälle. Varmista, että kaikissa neliönmuotoisissa aukoissa on ikkunalaatat (5). Lauta kohdistetaan kulmissa olevien veneiden avulla. Tavallisesti akselin päälle sijoitetaan Pohjoisnapakiekko, jossa on yksi saapassymboli (6). Varmista, että pyöreä ylälauta sekä pohjoisnapa pyörivät sulavasti erikseen. POISTA TYHJÄT OSAT JA VALMISTELE TOIMINTOKORTIT 2-03 Sekoita kaikki pensselillä merkityt osat. Ne eivät kuulu peliin, ennen kuin olet luonut niihin sisältöä. Sekoita Toimintokortit ja jaa pelilaudalle 12 korttia kuvapuoli ylöspäin. Tee lopuista nostopakka kuvapuoli alaspäin pelilaudan kulmaan. LAJITTELE JÄÄMASKILAATAT 2-04 Käännä pyöreät Jäämaskit naamiopuoli alaspäin ja lajittele ne taustavärin mukaan kolmeen pinoon. Vihreät ja ruskeat ovat varusteita, sinitaustaiset ovat vaaroja.

5 VALITSE TAI ARVO PELAAJIEN RYHMÄT 2-05 SIJOITA JÄÄMASKEJA PELILAUDALLE 2-06 x10 Jaa tai arvo pelaajille oma Ryhmä sekä Laiva. Ne asetetaan pelilaudan sivuun, yksi sivu per pelaaja. Anna kullekin joukkueelle Ryhmäkortissa näkyvät ruskeataustaiset alkuvarusteet ja Laivan värin mukaiset Nappulat. Poista ylimääräiset ruskeat alkuvarusteet pelistä. SIJOITA NAPPULOITA LAIVALLESI 2-07 Aseta Nappuloitasi Laivallesi seuraavasti: kahden pelaajan pelissä 4, kolmen pelaajan pelissä 3 ja neljän pelaajan pelissä 2 Nappulaa. Ylimääräiset Nappulat sijoitetaan valmiiksi Valloituslaatalle niille varatuille paikoille laatan alaosasta alkaen. Nappuloissa olevista symboleista erotat ryhmäsi jäsenet toisistaan. Käännä vihreät Jäämaskit ympäri ja sekoita ne. Jaa yksi jokaiseen pelilaudan kulmaan sekä yksi Valloituslaatalle, joka sijoitetaan pelilaudan viereen. Nämä Jäämaskit saa niiden luo ensimmäisenä ehtinyt. Käännä siniset vaarat ympäri ja sekoita ne loppuihin vihreisiin varusteisiin. Luo näistä kompassin päälle kymmenen laatan pino. Poista ylimääräiset Jäämaskit pelistä niitä katsomatta. VALITSE ALOITTAVA PELAAJA JA ALOITA KILPAJUOKSU! 2-08 Valitse aloittava pelaaja pudottamalla yksi Nappula jokaiselta pelaajalta keskelle pelilautaa. Se pelaaja, jonka Nappula jää lähimmäksi pohjoisnapaa, saa Pelaajamerkin ja aloittaa pelin. Siirrä Nappulat takaisin paikoilleen. Ylälaudan ja Pohjoisnapakiekon alkuasennon voit halutessasi arpoa johonkin sallittuun asentoon.

6 LIIKKUMINEN NAPAMANTEREELLA 3-02 LUKU III PELIN KULKU Pelilaudalla liikutaan 8x8 -kokoisessa ruudukossa kohti keskellä olevaa Pohjoisnapakiekkoa, joka on oma ruutunsa. Jokaisessa ruudussa voi olla vain yksi Nappula kerrallaan eikä varatun ruudun läpi voi liikkua. Varattuun ruutuun voi edetä ainoastaan taklaamalla, lähettäen siinä olleen kilpailijan Nappulan takaisin Laivaan. Pelilaudalla näkyviä railoja ei voi ylittää, joskin ne voi vinoliikkeellä ohittaa, kunhan ei kulje railon yli OMAN VUOROSI PELAAMINEN 1/4 3/4? 4/4 Vuorosi koostuu aina neljästä vaiheesta: (1/4) Matkusta Laivasta Perusleiriin, () Suorita toiminto, (3/4) Tarkista sää, (4/4) Päätä vuorosi. Pelaajien vuorot kiertävät myötäpäivään. VAIHE 1: MATKUSTA LAIVASTA PERUSLEIRIIN /4 Jos sinulla on Nappuloita Laivallasi, tuo aina vuorosi alussa yksi edessäsi olevaan Perusleiriin. Perusleirisi koostuu aina niistä neljästä jalanjäljin merkatusta ruudusta, jotka ovat sinun puolellasi pelilautaa.

7 PERUSLEIRIT OVAT TURVAPAIKKOJA /4 A VAIHE 2: SUORITA TOIMINTO B + 2 C Perusleirin sisällä, sisältä ja sisään voi liikkua, mutta ei taklata! Lisäksi Perusleirissä saa muusta laudasta poiketen olla useita Nappuloita samassa ruudussa. VOIT SUORITTAA NÄITÄ TOIMINTOJA Toimintokorttisi ovat aina sinun puolellasi pelilautaa. Korttien symbolit osoittavat mahdollisen toiminnon. (1) Toiminnon tyyppi: A) Pelkkä liike, B) Liike, joka sallii taklaamisen, ja C) Taklaus ilman liikettä. (2) Kortin mahdollistama toiminto. (3) Myrskysymboli ja pisteet, joilla lasketaan milloin pelilauta pyörähtää. TOIMINTO ON PELATTAVA, JOS MAHDOLLISTA A/ B 6 A?? 2 3 (1) Suora askel (vaaka- tai pystysuuntaan). (2) Askel vinosuuntaan. (3) Yksi tai kaksi suoraa askelta samaan suuntaan. (4) Yksi askel mihin tahansa suuntaan. (5) Nakkaamalla voit taklata suoralla linjalla olevan kilpailijan siirtämättä omaa Nappulaa. Voit nakata railojen yli, mutta et Nappuloiden läpi. (6) Vohki ja pelaa mikä vain myrskypisteitä sisältävä Toimintokortti pelilaudalta. Vohki-kortti menee Poistopakkaan / 4/4 A) Pelaa yksi Toimintokortti ja suorita toiminto pelilaudalla olevalla Nappulallasi. Laita kortti Myrskypakkaan niin, että kaikki pisteet jäävät näkyviin. B) Mikäli et voi pelata korttia käyttämättä Varustetta (1), etkä halua sellaista käyttää, laita mahdolliset Toimintokorttisi poistopakkaan ja nosta tilalle kolme uutta (2). Halutessasi voit nyt poistaa yhden Varusteesi ja pelata toiminnon normaalisti (3). Muuten siirry vuorossasi vaiheeseen neljä.

8 3-09 VOIT TAKLATA KILPAILIJOITASI 3-10 NÄIN TAKLAAT Tilaisuuden salliessa voit taklata vastustajan Nappulan takaisin Laivaan, jolloin otat kompassin päältä yhden Jäämaskin. Kun pinon viimeinen Jäämaski on paljastettu, pätevät Perusleirin säännöt koko pelilautaan: taklaus ei ole sallittua ja yhdessä ruudussa saa olla useita Nappuloita JÄÄMASKIEN HANKKIMINEN Yleensä taklaaminen tapahtuu etenemällä kilpailijan miehittämään ruutuun, mutta pelkällä taklaussymbolilla varustetulla Toimintokortilla voit nakata liikkumatta itse. Et voi taklata omia Nappuloita tai niiden läpi. = Jäämaskeja saat joko keräämällä niitä laudalta tai taklaamalla. Saadut Jäämaskit paljastetaan välittömästi. Varusteen voi käyttää heti tai sijoittaa Ryhmäkortille, mutta Vaarat tapahtuvat välittömästi. Lisätietoa luvussa IV VARUSTEIDEN KÄYTTÄMINEN 4! / 1/4 3/4 4/4 Voit käyttää haluamasi määrän Varusteita ennen vuorosi vaihetta neljä: Päätä vuorosi. Jokainen Varuste on kertakäyttöinen ja poistetaan käytön jälkeen. Sinulla voi olla korkeintaan kolme varustetta. Jos saat neljännen niin käytä tai poista yksi välittömästi.

9 POHJOISNAVALLE ETENEMINEN JA PELIN VOITTAMINEN /4 = Pohjoisnapakiekkoa ympäröivistä neljästä ruudusta on vielä yksi askel matkaa pohjoisnavalle. Pohjoisnapakiekolle voi kuitenkin edetä vain niistä suunnista, jotka on merkitty siihen saapassymbolilla. Voit astua perille millä vain saapassymbolilla varustetun kortin suora- tai vinoliikkeellä. Perille päässyt Nappula sijoitetaan välittömästi Valloituslaatalle. Kun saat koko ryhmäsi pohjoisnavalle, voitat pelin välittömästi. MYRSKYT MUUTTAVAT KAIKEN! 3-14 VAIHE 3: TARKISTA SÄÄ /4 Iskevän myrskyn suunnan näet Nostopakan päällimmäisestä kortista ja pakkaa ympäröivistä nuolista. Pyöritä ylälautaa avannon avulla sinisen myrskyn sattuessa neljänneskierros myötäpäivään, punaisella myrskyllä neljänneskierros vastapäivään ja violetilla myrskyllä puoli kierrosta, jolloin suunnalla ei ole väliä. Siirrä Myrskypakan kortit Poistopakkaan. Seuraava pelattu Toimintokortti aloittaa uuden myrskypakan Laske yhteen Myrskypakassa olevien Toimintokorttien pisteet. Kun pisteitä on vaadittu määrä, myrsky yllättää ja ylälautaa pyöritetään. Myrskyyn vaadittava pistemäärä riippuu pelaajien määrästä: kahdella pelaajalla 8 pistettä, kolmella pelaajalla 10 pistettä ja neljällä pelaajalla 12 pistettä. VAIHE 4: PÄÄTÄ VUOROSI /4 Päätä vuorosi täyttämällä Nostopakasta vain omat Toimintokorttisi kolmeen korttiin ja siirtämällä Pelaajamerkki seuraavalle pelaajalle. Muille pelaajille voi siis myrskyn seurauksena pyörähtää vajaa käsi seuraavalle vuorolleen. Mikäli Nostopakka tyhjentyy, sekoita Poistopakka ja tee siitä uusi Nostopakka.

10 4-02 HUSKYT, LUMIKENGÄT JA REPUT LUKU IV JÄÄMASKIT (ELI VARUSTEET JA VAARAT) 3/4 (1) HUSKY - Pelaa ylimääräinen Toimintokortti. Muista tarkistaa sää jokaisen pelatun kortin jälkeen. (2) LUMIKENGÄT - Käytä Toimintokortin kanssa ja liiku railojen yli. (3) REPPU - Voit säilöä yhden Toimintokortin edestäsi reppuun ennen vuorosi vaihetta neljä. Voit pelin myöhemmässä vaiheessa pelata kortin repusta edessäsi olevan Toimintokortin sijasta, jolloin reppu poistuu varusteistasi. 4 5 VAARAT TAPAHTUVAT VÄLITTÖMÄSTI! 4-03 IGLUT, HAKUT JA KOMPASSIT 6 (4) IGLU - Laita Nappulasi suojaan Igluun. Igluun eikä iglusta voi taklata. Iglua ei voi tehdä keskustan halkeilevalle jäälle. Iglu poistuu Nappulan jatkaessa matkaa. (5) HAKKU - Käytä hakku liiketoiminnon kanssa ja kiipeä pohjoisnavalle mistä tahansa suunnasta - tai taklaustoiminnolla riko iglu ja taklaa iglussa oleva pelaaja. (6) KOMPASSI - Käännä Pohjoisnapakiekko mihin vain haluamaasi sallittuun suuntaan. 7 8 = = 9 (7) MYRSKY - Käännä pelilautaa pyörteen värin mukaisesti tyhjentämättä Myrskypakkaa. Hävitä vaara. (8) AVANTO & (9) JÄÄKARHU. Sijoita vaara taklanneen nappulasi tilalle ja palauta nappula laivaan. Vaara täyttää kyseisen ruudun tästä eteenpäin. JÄÄKARHUN ollessa kentällä, kukin pelaaja voi pelata toimintansa oman nappulansa sijasta Karhulle noudattaen samoja pelin sääntöjä. Karhu voi liikkua, taklata, käyttää varusteita ja jopa kivuta Pohjoisnavalle. Karhun voi taklata, jolloin se poistuu pelistä.

11 VOIT PELATA MYÖS JOUKKUEITTAIN! LUKU V 5-02 VS. VIIMEISET VINKIT Neljän pelaajan joukkuepelissä sininen ja valkoinen ryhmä kilpailevat oranssia ja mustaa ryhmää vastaan. Joukkuetoverin väri näkyy Laivan kääntöpuolella. Pelissä suositellaan käytettävän kolmea Nappulaa per ryhmä, sekä pohjoisnapaa, jonne pääsee kahdesta eri suunnasta. Joukkue, joka saa ensin kaikki Nappulansa pohjoisnavalle, voittaa pelin. VOIT MUOKATA PELIÄ MYÖS ITSE! 5-03?? Voit muokata peliä sen mukana tulevilla tyhjillä osilla. Luo uusia sääntöjä, Toimintokortteja, Jäämaskeja, ryhmiä ja pohjoisnapoja! Huomaa, että tyhjät osat eivät ole osa itse peliä, joten muista poistaa ne muiden osien joukosta ennen pelin valmistelua. Muista, että lisää hauskaa vaihtelua peliin saat myös lataamalla Dizedälylaitesovelluksen! TALON SÄÄNNÖT (LUO ITSE) 5-04

12 PIKAOPAS TAVOITE - Voita peli johtamalla koko ryhmäsi pohjoisnavalle! JOKAISEN VUORON NELJÄ VAIHETTA JÄÄMASKIT Kerää Jäämaskeja laudalta ja ota yksi aina kun taklaat. Varusteita voi käyttää ennen vuoron vaihetta neljä. Poista käytön jälkeen. HUSKY - Pelaa ylimääräinen kortti vuorollasi. MYRSKYT Myrskyn iskiessä lautaa pyöritetään. Myrsky iskee, kun myrskypakassa on tarpeeksi pisteitä. Myrskyn suunnan näet nostopakan päällimmäisestä kortista. Myrskypakka tyhjennetään myrskyn jälkeen. Playmore Games Inc. VAIHE YKSI Tuo yksi nappula laivasta perusleiriisi. LIIKU ilman taklausta VAIHE KAKSI Liiku tai taklaa pelaamalla toimintokortti myrskypakkaan. MARSSI PUJAHDA LOIKKAA PINKAISE NAKKAA Yksi askel mihin vain sallittuun suuntaan. MAHDOLLISET TOIMINNOT TAKLAA LIIKKUMALLA VAIHE KOLME Tarkista iskeekö myrsky, ohjeet vasemmalla. Yksi tai kaksi askelta mihin vain suuntaan. VAIHE NELJÄ Täytä itsellesi kolme toimintokorttia ja anna vuoromerkki seuraavalle pelaajalle. TAKLAA ilman liikkumista Taklaa kaukaa liikkumatta itse. Voit nakata railojen yli, mutta et nappuloiden läpi. VOHKI Pelaa mikä vain kortti laudalta. Tämä kortti laitetaan poistopakkaan. LUMIKENGÄT - Ylitä railoja toimintokortilla. REPPU - Säilö kortti reppuun ja pelaa myöhemmin tavallisen kortin sijasta. IGLU - Sijoita nappulasi igluun. Se poistetaan kun jatkat matkaa. Igluun eikä Iglusta voi hyökätä. Ei voi tehdä keskustan heikolle jäälle. HAKKU - Pelaa toiminnon kanssa ja kiipeä pohjoisnavalle mistä vain suunnasta tai riko iglu taklatessasi. KOMPASSI - Käännä pohjoisnapa mihin vain sallittuun suuntaan. Vaarat iskevät heti! MYRSKY - Pyöritä lautaa värin mukaiseen suuntaan. Älä tyhjennä myrskypakkaa. AVANTO & JÄÄKARHU - Sijoita laudalle juuri taklanneen nappulasi tilalle, joka palautuu laivaasi. Karhu on kuin nappula: sille voi pelata toimintoja oman nappulan sijasta. Karhun voi taklata.

13 v1.3

KOKO PERHEEN HAUSKA STRATEGIAPELI OHJEET

KOKO PERHEEN HAUSKA STRATEGIAPELI OHJEET KOKO PERHEEN HAUSKA STRATEGIAPELI OHJEET ROBOGEM_Ohjevihko_148x210mm.indd 1 PELIN TAVOITE Robotit laskeutuvat kaukaiselle planeetalle etsimään timantteja, joista saavat lisää virtaa aluksiinsa. Ohjelmoi

Lisätiedot

Muinaiset kreikkalaiset uskoivat kaiken maanpäällisen koostuvan neljästä elementistä: maasta, ilmasta, vedestä ja tulesta.

Muinaiset kreikkalaiset uskoivat kaiken maanpäällisen koostuvan neljästä elementistä: maasta, ilmasta, vedestä ja tulesta. Johdanto Muinaiset kreikkalaiset uskoivat kaiken maanpäällisen koostuvan neljästä elementistä: maasta, ilmasta, vedestä ja tulesta. Jumalten maailma, kaikki ihmisten maailman yläpuolinen, koostui viidennestä

Lisätiedot

- 4 aloituslaattaa pelaajien väreissä molemmille puolille on kuvattu vesialtaat, joista lähtee eri määrä akvedukteja.

- 4 aloituslaattaa pelaajien väreissä molemmille puolille on kuvattu vesialtaat, joista lähtee eri määrä akvedukteja. AQUA ROMANA Vesi oli elintärkeä ja keskeinen edellytys Rooman imperiumin kehitykselle. Vedensaannin turvaamiseksi taitavimmat rakennusmestarit rakensivat valtavan pitkiä akvedukteja, joita pidetään antiikin

Lisätiedot

ALHAMBRA. Muuri Seralji Puutarha Holvikäytävä Paviljonki Asuinrakennus Torni Rakennuksen nimi Hinta

ALHAMBRA. Muuri Seralji Puutarha Holvikäytävä Paviljonki Asuinrakennus Torni Rakennuksen nimi Hinta ALHAMBRA Parhaat rakennusmestarit kaikkialta Euroopasta ja Arabiasta haluavat näyttää taitonsa. Palkkaa sopivimmat työjoukot ja varmista, että sinulla on aina tarpeeksi oikeaa valuuttaa. Sillä kaikkia

Lisätiedot

Israelin paluu Helpot säännöt Aloittelijoille Pelin sisältö, jonka aloittelijat ottavat käyttöön kpl

Israelin paluu Helpot säännöt Aloittelijoille Pelin sisältö, jonka aloittelijat ottavat käyttöön kpl Israelin paluu Helpot säännöt Aloittelijoille Pelin sisältö, jonka aloittelijat ottavat käyttöön kpl Pelilauta 1 Heimolaudat 4 Heimokiekot: 12 heimoa x 4 48 Heimokortit: 12 heimoa x 4 + Abraham x 4 52

Lisätiedot

http://www.nelostuote.fi/suomi/rummikubsaan.html

http://www.nelostuote.fi/suomi/rummikubsaan.html Sivu 1/5 Pelin sisältö 104 numeroitua laattaa (numeroitu 1-13) 2 laattaa kutakin neljää väriä (musta, oranssi, sininen ja punainen) 2 jokerilaattaa, 4 laattatelinettä, pelisäännöt Pelin tavoite Tavoitteena

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Language: English / Suomi

SÄÄNNÖT. Language: English / Suomi Rules of Coerceo by Coerceo Company Finnish translation by Janne Henriksson SÄÄNNÖT Language: English / Suomi Tekijänoikeus Mitään tämän dokumentin osaa ei saa jäljentää, kopioida tai välittää missään

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1. Johdanto

Sisällysluettelo. 1. Johdanto Säännöt Sisällysluettelo 1. Johdanto 3 2. Sisältö 4 3. Alkuvalmistelut 5 4. Pelin aloitus ja kulku 6 5. Pelin lopetus 9 6. Vaikea peli ja muut pelimuunnelmat 10 1. Johdanto Pelilauta on 25 ruudusta muodostuva

Lisätiedot

Trafficars - Ruuhkaara

Trafficars - Ruuhkaara 760104 Trafficars - Ruuhkaara 2 5 pelaajaa Ikäsuositus 5+, 8+ Peliaika 10 15 minuuttia Pelipaketin sisältö 50 autokorttia 12 erikoiskorttia ohjevihko Pelissä: Opitaan liikkumaan lukualueella 0 50. Harjoitellaan

Lisätiedot

Pikaopas. ALOITA TÄSTÄ! Pelin tavoite: Valmistaudu taisteluun!! Riko kaikki vastustajasi kilvet ja hyökkää vielä kerran voittaaksesi

Pikaopas. ALOITA TÄSTÄ! Pelin tavoite: Valmistaudu taisteluun!! Riko kaikki vastustajasi kilvet ja hyökkää vielä kerran voittaaksesi ALOITA TÄSTÄ! Pelin tavoite: Riko kaikki vastustajasi kilvet ja hyökkää vielä kerran voittaaksesi pelin! Pikaopas Valmistaudu taisteluun!! Sekoita pakkasi. Ota 5 korttia pakkasi päältä. Älä katso niitä.

Lisätiedot

ELASUND PELIN OSAT PELIVALMISTELUT Määrittele rakennusalue Ota pelivälineesi 10 voittopistemerkkiä 5 rakennuslupaa 4 rakennuslaattaa

ELASUND PELIN OSAT PELIVALMISTELUT Määrittele rakennusalue Ota pelivälineesi 10 voittopistemerkkiä 5 rakennuslupaa 4 rakennuslaattaa ELASUND On jo vuosia siitä, kun pelottomat merenkulkijat asettuivat asumaan Catanin saarelle, ja väestö on lisääntynyt merkittävästi. Siirtokuntia on syntynyt ympäri saarta ja sen rannikoille, ja niiden

Lisätiedot

TURNAUSOHJEET. Turnauksen tavoite. Ennen aloitusta. Taistelukierroksen Pelaaminen. www.ninjago.com

TURNAUSOHJEET. Turnauksen tavoite. Ennen aloitusta. Taistelukierroksen Pelaaminen. www.ninjago.com Turnauksen tavoite Ennen aloitusta Haluatko Spinjitzumestariksi? Valitse vastustaja ja mittele taitojasi monella kierroksella. Voitat ottamalla vastustajaltasi kaikki aseet! Jokainen pelaaja tarvitsee

Lisätiedot

Z O K E R OHJEET REGLER PÅ SVENSKA XL 3 XL 3 M4 1 L4 1 XL 3 M 23 XL 1 XL 4 ML 4 M 41 L4 3 L 1 S4 1 XL 2 XL 1 2 1 M 14 M 4 XL 3 LS 4 XL 3 L 3 S L3

Z O K E R OHJEET REGLER PÅ SVENSKA XL 3 XL 3 M4 1 L4 1 XL 3 M 23 XL 1 XL 4 ML 4 M 41 L4 3 L 1 S4 1 XL 2 XL 1 2 1 M 14 M 4 XL 3 LS 4 XL 3 L 3 S L3 X3 X X X X X X X X 3 3 3 X X 3 X X 3X 3 3 3 X 3 3 X 3 X 3 X X X X X 3 3 3 3 3 3 X 3 3 X X X 3 X X X 3 3 REGER PÅ VENK 3 www.zoker.org/se/regler X X X X X X X 3 X X 3 3 X X X 3 3 3 X 3 X X 3 3 3 3 3 3 3

Lisätiedot

Avainsanat: peli, matematiikka, polynomi, yhteen- ja vähennyslasku, kertolasku

Avainsanat: peli, matematiikka, polynomi, yhteen- ja vähennyslasku, kertolasku Pasi Leppäniemi OuLUMA, sivu 1 POLYNOMIPELI Avainsanat: peli, matematiikka, polynomi, yhteen- ja vähennyslasku, kertolasku Luokkataso: 8-9 lk Välineet: pelilauta, polynomikortit, monomikortit, tuloskortit,

Lisätiedot

Venekilpailu! Esteiden väistely ja hahmon ohjaaminen

Venekilpailu! Esteiden väistely ja hahmon ohjaaminen Venekilpailu! Esteiden väistely ja hahmon ohjaaminen 1 Vaihe 1 Valmistelu Lataa Boat Race eli Venekisa -niminen projekti seuraavasta linkistä ja avaa Scratchissa (Online- tai Offline-versiossa): http://jumpto.cc/boat-get

Lisätiedot

Liikkuminen. Pelivalmistelut. Ohittaminen FIN. Pelin sisältö:

Liikkuminen. Pelivalmistelut. Ohittaminen FIN. Pelin sisältö: FIN Suomi 4 + 2-7 20 + Pelin sisältö: 8-osainen pelilauta (jossa painatus molemmin puolin), 7 eriväristä puupossua, 7 possujen väristä puukiekkoa, Erikoisarpakuutio, jossa luvut 1, 1 ja 3 mustina pisteinä

Lisätiedot

Pelin suunnitellut Timo Multamäki

Pelin suunnitellut Timo Multamäki Pelin suunnitellut Timo Multamäki BLACKHAT Black Hat on tikkipeli 2-6 pelaajalle. Pelin tarkoituksena on murtautua tietojärjestelmään ja varastaa sieltä tietoja ilman, että kukaan saa selville sinun olleen

Lisätiedot

Impedanssitomografia-peli

Impedanssitomografia-peli Impedanssitomografia-peli Avainsanat: inversio-ongelmat, päättely, satunnaisuus Luokkataso: 3.-5. luokka, 6.-9. luokka, lukio, yliopisto Välineet: kynä, paperia, 2 pelinappulaa, 4 kolikkoa tai kolikonheittokortit

Lisätiedot

Avaruuden muoto. Kuvaus: Tehtävässä pohditaan avaruuden muotoa ja pelataan ristinollaa erilaisilla pinnoilla.

Avaruuden muoto. Kuvaus: Tehtävässä pohditaan avaruuden muotoa ja pelataan ristinollaa erilaisilla pinnoilla. Avaruuden muoto Avainsanat: torus, Kleinin pullo, topologia Luokkataso: 6.-9. luokka, lukio Välineet: kyniä, pelilaudat (liitteenä) Kuvaus: Tehtävässä pohditaan avaruuden muotoa ja pelataan ristinollaa

Lisätiedot

Pelivaihtoehtoja. Enemmän vaihtelua peliin saa käyttämällä erikoislaattoja. Jännittävimmillään Alfapet on, kun miinusruudut ovat mukana pelissä!

Pelivaihtoehtoja. Enemmän vaihtelua peliin saa käyttämällä erikoislaattoja. Jännittävimmillään Alfapet on, kun miinusruudut ovat mukana pelissä! Pelivaihtoehtoja Yksinkertaisin vaihtoehto: lfapetia voi pelata monella eri tavalla. Yksinkertaisimmassa vaihtoehdossa käytetään ainoastaan kirjainlaattoja. Pelilaudan miinusruudut ovat tavallisia ruutuja,

Lisätiedot

Pelin sisältö: Pelilauta, tiimalasi, 6 pelinappulaa ja 400 korttia.

Pelin sisältö: Pelilauta, tiimalasi, 6 pelinappulaa ja 400 korttia. 7+ 4+ 60+ FI Pelin sisältö: Pelilauta, tiimalasi, 6 pelinappulaa ja 400 korttia. Selitä sanoja käyttäen eri sanoja, synonyymejä tai vastakohtia! Tarkoituksena on saada oma pelikumppani tai joukkue arvaamaan

Lisätiedot

VIRUSKAAPPARI-PELI - KURKISTUS OHJELMOINNILLISEEN AJATTELUUN

VIRUSKAAPPARI-PELI - KURKISTUS OHJELMOINNILLISEEN AJATTELUUN VIRUSKAAPPARI-PELI - KURKISTUS OHJELMOINNILLISEEN AJATTELUUN Tämä teos on lisensoitu Creative Commons CC BY 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla. Tarkastele käyttölupaa osoitteessa http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/.

Lisätiedot

Ratkaiseva päätöskierros

Ratkaiseva päätöskierros Nuoli pysähtyy lippukortin kohdalle: Pelaaja, joka pyöräytti nuolta katsoo lippukorttiaan ja päättää mikä maanosa on kyseessä kierroksen aikana (Eurooppa, Etelä-merikka, Pohjois-merikka, frikka, asia vai

Lisätiedot

1 2 2/1 3/1 4/1 4/2 5/2 5/2/1 5/3/1 6/3/1 6/4/1 6/4/2 6/4/2/1 6/5/2/1 6/5/ 6/5/ 6/5/ 6/5/ 6/5/ 6/5/ d6 3/1 3/2 3/2/1 4/2/1 4/3/1 4/3/2

1 2 2/1 3/1 4/1 4/2 5/2 5/2/1 5/3/1 6/3/1 6/4/1 6/4/2 6/4/2/1 6/5/2/1 6/5/ 6/5/ 6/5/ 6/5/ 6/5/ 6/5/ d6 3/1 3/2 3/2/1 4/2/1 4/3/1 4/3/2 0.1 Johdanto Atlantis on 2-6 pelaajan melko nopea ja yksinkertainen seurapeli, jossa tarkoituksena on rakentaa Atlantiksen katoavan mantereen lopunajan voimakkain kulttuuri. 0.1.1 Varusteluettelo Arpakuutio.

Lisätiedot

VILLIN ILMAPIIRIN JA NOPEIDEN REFLEKSIEN KORTTIPELI 2 8 PELAAJAA I DB001 KÄ ALK 01SCAN/A

VILLIN ILMAPIIRIN JA NOPEIDEN REFLEKSIEN KORTTIPELI 2 8 PELAAJAA I DB001 KÄ ALK 01SCAN/A VILLIN ILMAPIIRIN JA NOPEIDEN REFLEKSIEN KORTTIPELI 2 8 PELAAJAA IKÄ ALKAEN 6 VUOTTA 2015-1/DOBB01SCAN/ADB001 Pelisäännöt Dobble, mikä se on? Dobble on yli 50 merkkiä, 55 korttia joista jokaisessa on 8

Lisätiedot

Aseta pelilauta keskelle pöytää. Kukin pelaaja ottaa itselleen kolme samanlaista eläintä ja asettaa ne pelilaudalle niille varatuille paikoille.

Aseta pelilauta keskelle pöytää. Kukin pelaaja ottaa itselleen kolme samanlaista eläintä ja asettaa ne pelilaudalle niille varatuille paikoille. OHJE / PELIOHJE 1 (9) Pelaajat: 2-6 pelaajaa Ikäsuositus: 3-12 vuotta SISÄLTÖ / PELIVÄLINEET 2 pelilautaa, joissa molemmilla puolilla eri pelit 32 kpl pelikortteja 32 kpl muistikortteja, yhdellä puolella

Lisätiedot

Pelin tavoitteena on kerätä eniten eläin-pelimerkkejä ennen takaisin leiriin palaamista.

Pelin tavoitteena on kerätä eniten eläin-pelimerkkejä ennen takaisin leiriin palaamista. OHJE / PELIOHJE 1 (5) Eläinsafari yli 5-vuotiaille pelilauta 4 värikästä jeeppi-pelikorttia 4 värikästä kortinpidikettä 2 noppaa 40 eläinkorttia, joissa 1-3 eläintä laskutaitoa taktikointia Kasatkaa pelilauta.

Lisätiedot

Johdatus go-peliin. 25. joulukuuta 2011

Johdatus go-peliin. 25. joulukuuta 2011 Johdatus go-peliin 25. joulukuuta 2011 Tämän dokumentin tarkoitus on toimia johdatuksena go-lautapeliin. Lähestymistapamme poikkeaa tavallisista go-johdatuksista, koska tässä dokumentissa neuvotaan ensin

Lisätiedot

Jännittävä seurapeli, jossa arvataan kanssapelaajien mieltymyksiä. Kuka tuntee sinut parhaiten?

Jännittävä seurapeli, jossa arvataan kanssapelaajien mieltymyksiä. Kuka tuntee sinut parhaiten? Jännittävä seurapeli, jossa arvataan kanssapelaajien mieltymyksiä. Kuka tuntee sinut parhaiten? Pelin tarkoitus Kerätä pisteitä arvaamalla kanssapelaajien mieltymyksiä. Alkuvalmistelut 1. Asettakaa pistekiekot

Lisätiedot

8-99- vuotiaille taikuri + yleisö

8-99- vuotiaille taikuri + yleisö 8-99- vuotiaille taikuri + yleisö Pelin tavoite: Tulla taikuriksi FI Sisältö: 61 korttia (48 kortin pakka + 6 tuplatausta korttia + 1 lyhyt kortti + 6 temppukorttia 4 perhettä (punainen, sininen, vihreä,

Lisätiedot

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja.

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja. KARAMBOLEN SÄÄNNÖT Kolmen vallin kara Yhden vallin kara Suora kara - Cadre YHTEISET SÄÄNNÖT KAIKILLE PELIMUODOILLE 1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä

Lisätiedot

Tekijät: Kerstin Wallner ja Klaus Miltenberger ( 2010) Lisenssi Projekt Spiel:n kautta

Tekijät: Kerstin Wallner ja Klaus Miltenberger ( 2010) Lisenssi Projekt Spiel:n kautta Art. Nr. 22421 Move & Twist Iloinen toimintapeli, jossa pienet leppäkertut yrittävät kiivetä kukan vartta pitkin ylös päästäkseen kauniin kukan luo. Tehtävästä suoriutumiseen leppäkertut tarvitsevat kuitenkin

Lisätiedot

Pelaajat siirtävät nappuloitaan vastakkaisiin suuntiin pelilaudalla. Peli alkaa näin. Tuplauskuutio asetetaan yhtä kauas kummastakin pelaajasta.

Pelaajat siirtävät nappuloitaan vastakkaisiin suuntiin pelilaudalla. Peli alkaa näin. Tuplauskuutio asetetaan yhtä kauas kummastakin pelaajasta. DVD Backgammon Pelin tavoite Pelin tavoitteena on siirtää kaikki omat pelinappulat omalle sisäkentälle ja sieltä pois laudalta. Se pelaaja, joka ensimmäisenä on poistanut kaikki pelinappulansa pelilaudalta,

Lisätiedot

Pelin suunnittelu. Multamäen Perhe. v 2.2

Pelin suunnittelu. Multamäen Perhe. v 2.2 Pelin suunnittelu Multamäen Perhe v 2.2 Darwinning!:ssa jokainen pelaaja pyrkii tulemaan menestyneimmäksi lajiksi kolmen evoluution aikakauden myötä - saamalla eniten Populaatiota, olemalla paras saalistaja

Lisätiedot

Arvaa sana. Peli sisältää

Arvaa sana. Peli sisältää Arvaa sana -korttipeli Katso netistä minuutin mittainen ohjevideo pelistä ja siitä, miten sitä pelataan! www.lukumummit.fi/arvaasana Peli sisältää 5 selitystapakorttia 90 sana- ja kuvakorttia eli sanakorttia

Lisätiedot

Kertomustaulut. Johdanto. Pakkauksen sisältö

Kertomustaulut. Johdanto. Pakkauksen sisältö Kertomustaulut Johdanto Tämä peli luotiin puheen ja kielen häiriöistä kärsiville lapsille, jotka tarvitsivat apua tarinankerronnassa, kun he esimerkiksi halusivat kuvailla luokkaretken tapahtumia. Kertomustaulut-peli

Lisätiedot

KASVOTON VIHOLLINEN - SÄÄNNÖT

KASVOTON VIHOLLINEN - SÄÄNNÖT KASTN IHLLINEN - SÄÄNNÖT A. LÄHTÖKHTA Kaksi armeijaa valmistautuu taisteluun. Torvet soivat, hevoset korskuvat malttamattomina. Sadat jalat marssivat tasatahtia ottaakseen paikkansa kentällä - paikan,

Lisätiedot

Digital Choice 12 + LISÄÄ, LISÄÄ, LISÄÄ!

Digital Choice 12 + LISÄÄ, LISÄÄ, LISÄÄ! LISÄÄ, LISÄÄ, LISÄÄ! Digital Choice Pienoisaihepiirejä voi ladata osoitteesta mytpchoice.fi Valittavana on yli 100 pienoisaihepiiriä, kuten Sankarit & Sankarittaret, Scifi & Fantasia, Matkat & Seikkailut,

Lisätiedot

Koululentistä ikäluokittain

Koululentistä ikäluokittain Koululentistä ikäluokittain AT OK U L 56 MALLIOPPITUNNIT Välineet: vat lyhyempiä PALLOT EMPUT noin 15 min Heitot tehdään omalla pallolla tai vuorotellen parin kanssa: pomppua) Tehdään noin 1015 kertaa

Lisätiedot

TWISTS & TUrnS. Tuhansia tapoja elää elämää! MITEN SINÄ ELÄT OMASI? PELI. www.hasbro.fi

TWISTS & TUrnS. Tuhansia tapoja elää elämää! MITEN SINÄ ELÄT OMASI? PELI. www.hasbro.fi 8+ 2-4 Pelaajaa Tuhansia tapoja elää elämää! MITEN SINÄ ELÄT OMASI? TWISTS & TUrnS 020804139109 Ab 2008 Hasbro. Kaikki oikeudet pidätetään. Distributed in the Nordic region by Hasbro Nordic, Ejby Industrivej

Lisätiedot

Scratch ohjeita. Perusteet

Scratch ohjeita. Perusteet Perusteet Scratch ohjeita Scratch on graafinen ohjelmointiympäristö koodauksen opetteluun. Se soveltuu hyvin alakouluista yläkouluunkin asti, sillä Scratchin käyttömahdollisuudet ovat monipuoliset. Scratch

Lisätiedot

Pelin materiaalit 1 pelilauta 12 rakennusmestaria (kolme jokaisella neljällä värillä)

Pelin materiaalit 1 pelilauta 12 rakennusmestaria (kolme jokaisella neljällä värillä) Pelin materiaalit 1 pelilauta 12 rakennusmestaria (kolme jokaisella neljällä värillä) 4 isoa työntekijää (1 jokaisella värillä) 28 pientä työntekijää(7 jokaisella värillä) 4 pientä harmaata työntekijää

Lisätiedot

Salasuhteita. esimerkiksi espanjaksi nimi tarkoittaa pientä pusua.

Salasuhteita. esimerkiksi espanjaksi nimi tarkoittaa pientä pusua. Salasuhteita Avioliittopeleistä kehiteltiin edelleen uusia pelejä, joissa varsinaisten avioliittojen lisäksi kohdataan sopimattomia suhteita kuningatarten ja sotilaiden välillä vieläpä maiden rajat ylittäen!

Lisätiedot

Puzzle SM 2005 15. 25.7.2005. Pistelasku

Puzzle SM 2005 15. 25.7.2005. Pistelasku Puzzle SM 005 5. 5.7.005 Pistelasku Jokaisesta oikein ratkotusta tehtävästä saa yhden () pisteen, minkä lisäksi saa yhden () bonuspisteen jokaisesta muusta ratkojasta, joka ei ole osannut ratkoa tehtävää.

Lisätiedot

Kompassi Suoritusten tarkistaminen ja tulosten julkaisu

Kompassi Suoritusten tarkistaminen ja tulosten julkaisu Kompassi Suoritusten tarkistaminen ja tulosten julkaisu Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka tarkistat kokeen ja julkaiset tulokset oppilaille. Suoritusten tarkistamisen voi aloittaa heti, kun ensimmäinen

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset ovat joukkuekohtaisia

Lisätiedot

Kompassi-digikokeen suoritusten arviointi ja tulosten julkaisu

Kompassi-digikokeen suoritusten arviointi ja tulosten julkaisu Kompassi-digikokeen suoritusten arviointi ja tulosten julkaisu Kokeen suoritusten arvioinnin voi aloittaa heti, kun ensimmäinen oppilas on lähettänyt vastauksensa ja siten päättänyt kokeensa suorittamisen.

Lisätiedot

2-6 PELAAJAA. PELIN TAVOITE Tavoitteena on jäädä pelin viimeiseksi pelaajaksi, kun kaikki muut ovat menneet konkurssiin.

2-6 PELAAJAA. PELIN TAVOITE Tavoitteena on jäädä pelin viimeiseksi pelaajaksi, kun kaikki muut ovat menneet konkurssiin. Jos tunnet Monopoly-pelin hyvin ja haluat nopeuttaa peliä: 1. Aluksi pankkiiri sekoittaa omistusoikeuskortit ja jakaa kullekin pelaajalle kaksi korttia. Pelaajat maksavat pankkiirille saamiensa kiinteistöjen

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Liveseuranta on kätevä tapa hoitaa ottelupöytäkirjan täyttäminen jo itse ottelun aikana. Suosittelemme sen käyttämistä sarjasta riippumatta, jolloin kaikki tarpeellinen pystytään tekemään

Lisätiedot

Rikkeen edellytykset

Rikkeen edellytykset Sääntö 12 Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös Erotuomarin peruskurssi Rikkeen edellytykset 2 Seuraavien perusedellytysten tulee täyttyä, jotta rikkomusta voidaan pitää rikkeenä: pelaajan on tehtävä

Lisätiedot

Ohjeet ovat työn alla ja kirjaan niitä päivittäen ja edes takaisin lukien pari viikkoa.

Ohjeet ovat työn alla ja kirjaan niitä päivittäen ja edes takaisin lukien pari viikkoa. ( 1 ) Hannu Särön lautapelien ohjeita pelaajille - ( 1 ) - Sisältö. ( 2 ) - Jätkänshakki. ( 3 ) - Reversi. ( 4 ) - Tammi. ( 5 ) - Mylly. ( 6 ) - Shakki. ( 7 ) - Shakki, uudet napit ja uudet laudat. Ohjeet

Lisätiedot

75059 Suuri lajittelusarja

75059 Suuri lajittelusarja 75059 Suuri lajittelusarja Peliohjeet Tämä sarjan sisältö: 632 kpl lajitteluesineitä 3 kpl onnenpyörää 6 kpl lajittelukulhoa 1 kpl muovinen lajittelualusta 1 kpl numeromerkitty arpakuutio Lajittelusarja

Lisätiedot

SUIHKUPUHDISTUSLAITE

SUIHKUPUHDISTUSLAITE SUIHKUPUHDISTUSLAITE J1000 ja J2000 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä materiaalista IS66998 issc ECN 6884 () 4197240, 4197248 SISÄLLYSLUETTELO Turvallisuus...3 Asennusstandardit...3

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

Ympäristöpeli Kipinä. Ympäristöpeli Kipinä on saatavilla sähköisenä osoitteessa: www.kierratyskeskus.fi/vety/julkaisut

Ympäristöpeli Kipinä. Ympäristöpeli Kipinä on saatavilla sähköisenä osoitteessa: www.kierratyskeskus.fi/vety/julkaisut Ympäristöpeli Kipinä Ympäristöpeli Kipinä on kevyt ja hauska tapa käsitellä ympäristötietoa. Se on suunnattu aikuisille, ja siinä on kahdeksan perusteemaa. Pelin kortteihin voivat tarttua ihan tavalliset

Lisätiedot

10 + 2-4. www.hasbro.fi. Originator: CG Approval: Conf ROD: 03.30 File Name: 55536i09.indd

10 + 2-4. www.hasbro.fi. Originator: CG Approval: Conf ROD: 03.30 File Name: 55536i09.indd 007 DreamWorks LLC ja Paramount Pictures Corporation. Camaro ja siihen liittyvät tunnukset ja ajoneuvomallit ovat General Motorsin tavaramerkkejä, joihin Hasbro, Inc:llä on käyttöoikeus. Saleen ja S81

Lisätiedot

ProPilkki 2. yhteistyössä tapahtumassa Virtuaalinen pilkkiviikko 19.03.2012 25.03.2012. järjestäjänä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry

ProPilkki 2. yhteistyössä tapahtumassa Virtuaalinen pilkkiviikko 19.03.2012 25.03.2012. järjestäjänä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry ProPilkki 2 yhteistyössä tapahtumassa Virtuaalinen pilkkiviikko 19.03.2012 25.03.2012 järjestäjänä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry 1) Asennus 2) Pelin käynnistys 3) Pelaaminen 4) Verkkopelin

Lisätiedot

SCIFEST-loppuraportointi korttia. Sara Kagan, Suvi Rönnqvist

SCIFEST-loppuraportointi korttia. Sara Kagan, Suvi Rönnqvist SCIFEST-loppuraportointi 2014 16 korttia Sara Kagan, Suvi Rönnqvist Ohjeet temppuun: Katsoja ottaa korttipakasta 16 korttia ja painaa yhden kortin mieleensä. Tämän jälkeen hän voi sekoittaa korttipakan

Lisätiedot

Muista että ketään ei ole kielletty toteuttamasta itseään joukkueen hyväksi.

Muista että ketään ei ole kielletty toteuttamasta itseään joukkueen hyväksi. 14 Tärkeitä on joka alueella: Aluepeli Näkökenttäpeli Kakkospallot Äänenkäyttö Liikkuminen ilman palloa Periksiantamattomuus Pallo liikkeelle yhdellä ja kahdella kosketuksella. Kavereiden auttaminen Taktiikan

Lisätiedot

Muumion kirous. Pelisuunnitteludokumentti. Veikkauksen pelisuunnittelukilpailua (Peliskaba2015) varten

Muumion kirous. Pelisuunnitteludokumentti. Veikkauksen pelisuunnittelukilpailua (Peliskaba2015) varten Pelisuunnitteludokumentti Muumion kirous Veikkauksen pelisuunnittelukilpailua (Peliskaba2015) varten Tekijä: Esko Vankka Osoite: Yliopistonkatu 39 E 51, 33500 Tampere Puh: 0400 832 907 Email: esko.pj.vankka@gmail.com

Lisätiedot

Sisältö. Sisällysluettelo. Johdanto

Sisältö. Sisällysluettelo. Johdanto Säännöt Sisältö Puheenjohtajan vasara 40 rahamerkkiä (arvot 1 ja 5) 45 omaisuuskorttia, 9 kutakin viittä eri väriä 5 omaisuuskorttia, joissa kaksi väriä kussakin 10 rahaomaisuuskorttia 39 toimintakorttia

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

Tätä lisäosaa voi pelata vain yhdessä Taru Sormusten Herrasta lautapelin kanssa!

Tätä lisäosaa voi pelata vain yhdessä Taru Sormusten Herrasta lautapelin kanssa! YSTÄVÄT & VIHOLLISET Tätä lisäosaa voi pelata vain yhdessä Taru Sormusten Herrasta lautapelin kanssa! Matka jatkuu. Nauti kahdesta uudesta seikkailulaudasta: kiehtovasta Briistä (Bree) ja mukaansatempaavasta

Lisätiedot

Rihtausohje. J.Puhakka

Rihtausohje. J.Puhakka Rihtausohje Pyörän vanteen pinnoitus (rihtaus) on aikaa vievä toimenpide, joka vaatii kärsivällisyyttä tekijältään. Tässä on ohje, joka toivottavasti helpottaa osaltaan työn onnistumista. J.Puhakka 1 Pinnat

Lisätiedot

Datatähti 2019 loppu

Datatähti 2019 loppu Datatähti 2019 loppu task type time limit memory limit A Summa standard 1.00 s 512 MB B Bittijono standard 1.00 s 512 MB C Auringonlasku standard 1.00 s 512 MB D Binääripuu standard 1.00 s 512 MB E Funktio

Lisätiedot

Ohjeistus Seppo pelipalvelun käyttämiseen

Ohjeistus Seppo pelipalvelun käyttämiseen Ohjeistus Seppo pelipalvelun käyttämiseen Kirjautuminen Seppo pelipalveluun Seppo (ex-smartfeet) löytyy nykyään osoitteesta seppo.io. Kirjautumiseen tarvitset käyttäjätunnuksen sekä salasanan. Salpauksessa

Lisätiedot

SÄÄNNÖT TAKTINEN JALKAPALLOPELI 1.0 SISÄLLYS LUETTELO

SÄÄNNÖT TAKTINEN JALKAPALLOPELI 1.0 SISÄLLYS LUETTELO TAKTINEN JALKAPALLOPELI SÄÄNNÖT 1.0 SISÄLLYS LUETTELO 1. PELIN OSAT...2 NOPAT... 2 PELILAUTA... 2 JOUKKOEET & TUOMARIT... 2 KORTIT... 2 2. SANASTO...3 2.1 PELAAJA JA JOUKKUE... 3 2.2 HALLITSEVA JA PASSIIVINEN

Lisätiedot

Pelaajien lukumäärä: suositus 3 4 pelaajaa; peliä voi soveltaa myös muille pelaajamäärille

Pelaajien lukumäärä: suositus 3 4 pelaajaa; peliä voi soveltaa myös muille pelaajamäärille Heli Vaara ja Tiina Komulainen OuLUMA, sivu 1 MERIROSVOJEN AARTEENJAKOPELI Avainsanat: matematiikka, pelit, todennäköisyys Pelaajien lukumäärä: suositus 3 4 pelaajaa; peliä voi soveltaa myös muille pelaajamäärille

Lisätiedot

Tehtävä: FIL Tiedostopolut

Tehtävä: FIL Tiedostopolut Tehtävä: FIL Tiedostopolut finnish BOI 2015, päivä 2. Muistiraja: 256 MB. 1.05.2015 Jarkka pitää vaarallisesta elämästä. Hän juoksee saksien kanssa, lähettää ratkaisuja kisatehtäviin testaamatta esimerkkisyötteillä

Lisätiedot

ENNEN PELIN ALKUA. Osa A ALOITA 20 min

ENNEN PELIN ALKUA. Osa A ALOITA 20 min ENNEN PELIN ALKUA Laittakaa pelin violetit ohjekortit A E pinoon pelilaudan viereen. Laittakaa pelilaudalla siniset toimintakortit ja pinkit näkökulmakortit niille osoitettuihin paikkoihin. Osiot suoritetaan

Lisätiedot

KODU. Lumijoen peruskoulu

KODU. Lumijoen peruskoulu KODU Lumijoen peruskoulu Sisällysluettelo 1. Aloitus... 2 1.1 Pelin tallennuspaikka... 2 1.2 Kodu Game lab... 3 2 Maan luominen... 4 2.1. Seinän tekeminen... 5 2.2. Vesialueen tekeminen peliin... 6 2.3.

Lisätiedot

16536 Pikkurakentajat

16536 Pikkurakentajat 16536 Pikkurakentajat Yhteistyöhön perustuva keräilypeli 1 3 pienelle rakennustyöläiselle, jotka ovat 2-vuotiaita tai vanhempia. Sisältää kilpamuunnelman. Tekijät: Christiane Hopper & Markus Nikisch Kuvitus:

Lisätiedot

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto)

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto) Peli-idea puolustuspeli Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto). - Jätä hieman vapaaksi vastustajan puolustuslinjan pelaajia, houkuttele syöttämään, prässää nopeasti ja samanaikaisesti! Peli-idea puolustuspeli.

Lisätiedot

TEE OMA BANAANIJOKERI!

TEE OMA BANAANIJOKERI! 01 TEE OMA BANAANIJOKERI! A N A N A B R E K O J Banaanista on moneksi! Se maistuu herkulliselta, ja siitä saa energiaa liikuntaan ja ajatteluun. Sen kuortakin voi käyttää vaikka kuinka moneen tarkoitukseen.

Lisätiedot

Suomen Epätieteellinen Seura MUISTIPELI

Suomen Epätieteellinen Seura MUISTIPELI Suomen Epätieteellinen Seura MUISTIPELI Elämme unohtumatonta tietoteknistä aikakautta. Monimuotoiset tekniset laitteet hallitsevat elämäämme. Niiden toimintakyky ja kapasiteetti kasvavat kiihtyvällä nopeudella

Lisätiedot

KuntaVaaliPeli. Tuomo Pekkanen / 2012

KuntaVaaliPeli. Tuomo Pekkanen / 2012 KuntaVaaliPeli Tuomo Pekkanen / 2012 Mistä oikein on kyse? Kuntavaalipelissä koitetaan selvittää mikä neljästä puolueesta onkaan seuraavien vaalien jälkeen se suuri puolue. Jokainen puolue kamppailee kolmesta

Lisätiedot

LUMATE-tiedekerhokerta, suunnitelma AIHE: PELIT JA TAKTIIKAT

LUMATE-tiedekerhokerta, suunnitelma AIHE: PELIT JA TAKTIIKAT LUMATE-tiedekerhokerta, suunnitelma AIHE: PELIT JA TAKTIIKAT 1. Alkupohdintaa Mitä lempipelejä oppilailla on? Ovatko ne pohjimmiltaan matemaattisia? (laskeminen, todennäköisyys ) Mitä taktiikoita esimerkiksi

Lisätiedot

Ohjeita opettajalle! Oppimispeli ammatillisen koulutuksen aloittaneille opiskelijoille

Ohjeita opettajalle! Oppimispeli ammatillisen koulutuksen aloittaneille opiskelijoille Pelin ohjeet Oppimispeli ammatillisen koulutuksen aloittaneille opiskelijoille Ohjeita opettajalle! Pelaajien tehtävänä on elää mahdollisimman tasapainoista elämää, kulkea pelilaudalla valitsemaansa opintotietä

Lisätiedot

Johdanto. Pelin Osat. Pihalauta. Loitsukortit. Taikurilauta. Lyhtykiekot. Henkikortit

Johdanto. Pelin Osat. Pihalauta. Loitsukortit. Taikurilauta. Lyhtykiekot. Henkikortit Johdanto Hämärä laskeutuu syksyiselle pihalle. Taikurit alkavat kilvan sytyttää lyhtyjä rakentaakseen puutarhojaan. Lyhdyt tuovat valon ja antavat taikavoimia. Käskyläisinä taikureilla on puutarhatonttunsa,

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Johdanto. Johdanto 3. Taas on uusi päivä koittanut napajäällä.

Sisällysluettelo. Johdanto. Johdanto 3. Taas on uusi päivä koittanut napajäällä. Säännöt Sisällysluettelo Johdanto 3 Sisältö 4 Alkuvalmistelut 5 Pelin kulku 7 Pelin lopetus ja pisteiden laskeminen 10 Pelimuunnelmat 11 Johdanto Taas on uusi päivä koittanut napajäällä. Pingviiniperhe

Lisätiedot

Blackjack on korttipeli, jossa pelaajan tavoitteena on voittaa pelinhoitaja.

Blackjack on korttipeli, jossa pelaajan tavoitteena on voittaa pelinhoitaja. POHDIN projekti Blackjack Blackjack on pelinhoitajaa vastaan pelattava korttipeli mutta myös ns. uhkapeli 1. Kun kyseessä on ns. rahapeli, niin ikäraja Suomessa on tällaiselle pelille K-18. Blackjackissä

Lisätiedot

Kenguru 2013 Cadet (8. ja 9. luokka)

Kenguru 2013 Cadet (8. ja 9. luokka) sivu 1 / 7 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Väärästä vastauksesta saat miinuspisteitä

Lisätiedot

Peli-idea Hyökkäyspeli

Peli-idea Hyökkäyspeli Peli-idea Hyökkäyspeli Pelijärjestelmä 1-4-4-2 Niin paljon kuin mahdollista avataan peliä puolustuslinjasta-pelirohkeus! Nopealla pallonhallintapelillä yritetään löytää hyökkäyssuuntaan kääntynyt keskikenttäpelaaja

Lisätiedot

SÄÄNTÖ: SET muodostuu 3 nopasta, joiden kaikki aiheet ovat samanlaisia TAI kaikkien 3 nopan aiheet ovat erilaisia.

SÄÄNTÖ: SET muodostuu 3 nopasta, joiden kaikki aiheet ovat samanlaisia TAI kaikkien 3 nopan aiheet ovat erilaisia. SET CUBED A Curious Game of Clever Connections Ohjeet Para instrucciones en Español por favor visiten www.setgame.com Pour des instructions en Français veuillez visiter www.setgame.com Für Spielanleitungen

Lisätiedot

250092 SUURI PELIPAKETTI

250092 SUURI PELIPAKETTI Viinikankatu 49, 33800 TAMPERE Puh (03) 380 5300, Fax (03) 380 5353 E-mail: myynti@tevella.fi, www.tevella.fi Ohje Tevellan tuotteelle 250092 SUURI PELIPAKETTI Suuri pelipaketti sisältää välineet kymmenen

Lisätiedot

Peliopas KAIKKI TAI EI MITÄÄN

Peliopas KAIKKI TAI EI MITÄÄN eliopas KAIKKI TAI EI MITÄÄN ÄIVITTÄINEN ARVONTAELI Kaikki tai ei mitään on erilainen ja kiinnostava peli, jonka avulla voi helposti tutustua numeropelien maailmaan. Yksinkertaisessa numeropelissä valitaan

Lisätiedot

Kognitiiviset taidot: reaktiokyvyn ja visuaalisen havainnointikyvyn kehittyminen

Kognitiiviset taidot: reaktiokyvyn ja visuaalisen havainnointikyvyn kehittyminen Peli edistää: Kognitiiviset taidot: reaktiokyvyn ja visuaalisen havainnointikyvyn kehittyminen Luvut, määrät & muodot: laskemisen alkeet, muotojen tunnistaminen Värit: värien tunnistaminen Sosiaaliset

Lisätiedot

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy 1 Yhteen (avain)kaulakoruun tarvitset: 1-2 m 0,6 tai 0,8 mm metallilankaa (valitse paksuus helmien reikäkoon mukaan) erilaisia ja kokoisia helmiä, riipuksia, korunosia, renkaita kalotteja, mikäli käytät

Lisätiedot

Pöytäkirjan täyttöohjeet. Ennen pelin alkua kirjuri merkitsee seuraavat ottelutiedot:

Pöytäkirjan täyttöohjeet. Ennen pelin alkua kirjuri merkitsee seuraavat ottelutiedot: Lisenssit ja niiden tarkistus ottelupaikalla / lisenssinumerot Joukkueella tulee olla ottelupaikalla mukana lisenssilista, jonka perusteella tuomari voi tarkistaa lisenssien olevan maksettu. Listan saat

Lisätiedot

Winter Tour 2014 PariScramble Open Sports Coach -golfsimulaattorissa

Winter Tour 2014 PariScramble Open Sports Coach -golfsimulaattorissa Winter Tour 2014 PariScramble Open Sports Coach -golfsimulaattorissa Simulaattorin perusasetukset alkusarjaan marraskuu 2013 - huhtikuu 2014 Valitaan jompikumpi pelattava kenttä - Linna Golf ja etu9 -

Lisätiedot

Säännöt. Pelivalmistelut

Säännöt. Pelivalmistelut Haasteet Haasteet 1. Lusikka kuppiin 2. Posse Pong 3. Räkäpallo 4. Syömäpuikkohaaste 5. hamsteriposket 6. Lattian kautta kuppiin 7. Korttipalapeli 8. Lajitteluhaaste 9. Pingis ristinolla 10. Lusikkaflipperi

Lisätiedot

10 + MAAILMANVALLOITUSPELI 2-4. www.hasbro.fi

10 + MAAILMANVALLOITUSPELI 2-4. www.hasbro.fi MAAILMANVALLOITUSPELI 2006 Hasbro. Kaikki oikeudet pidätetään. Distributed in the Nordic region by Hasbro Nordic, Ejby Industrivej 40, DK-2600 Glostrup, Denmark. www.hasbro.fi Made in Ireland 120614575109

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3. TILASTOINTI Näkymän muokkaus Kokoonpanot Pelaajien vaihtaminen Maali Rangaistukset Poista -toiminto

Lisätiedot

Asuinalue (ruskea tausta) Kalatori Viljatori

Asuinalue (ruskea tausta) Kalatori Viljatori Carcassonne Die Stadt Pelin osat: 70 muuria 2 lyhyttä muuria (käytetään portin vieressä silloin kun tavallinen muuri olisi liian pitkä) 12 tornia 1 portti 32 asukasta - 4 eri väriä 2 kangaspussia kaupunkilaattojen

Lisätiedot

Winter Tour 2015 PariScramble Open ja Personal Open

Winter Tour 2015 PariScramble Open ja Personal Open Winter Tour 2015 PariScramble Open ja Personal Open Sports Coach -golfsimulaattoreissa Simulaattorin perusasetukset PariScambleen (Personal kisassa normaali lyöntipeli) Valitaan pelattava kenttä - Linna

Lisätiedot

Mitäs peliä sitä oikein pelataan? Susanna Snellman Vyyhti-hanke

Mitäs peliä sitä oikein pelataan? Susanna Snellman Vyyhti-hanke Mitäs peliä sitä oikein pelataan? Case: Vyyhtipeli Susanna Snellman Vyyhti-hanke Pelillisyys vai peli? - Pelillistäminen tarkoittaa toiminnon tai menetelmän pelillistämistä (joskus se voi olla myös leikillistämistä)

Lisätiedot

HETKI VIELÄ! Peli sisältää: Mitä tarvitset:

HETKI VIELÄ! Peli sisältää: Mitä tarvitset: HETKI VIELÄ! Ennen kuin luet ohjeet, käy osoitteessa WWW.ThinkFun.com/RobotTurtles, niin löydät: Ohjevideoita Lisää tapoja järjestää pelilauta Robot Turtles -pelin tarinan kokonaisuudessaan Jos kuitenkin

Lisätiedot

Järjestelmäopas KAIKKI TAI EI MITÄÄN

Järjestelmäopas KAIKKI TAI EI MITÄÄN Järjestelmäopas KAIKKI TAI EI MITÄÄN JÄRJESTELMÄELAAMINEN Järjestelmäpelaamisella tarkoitetaan usean rivin pelaamista yhteen ruudukkoon. eli sisältää kaikki ne yksittäisrivit, jotka valituista numeroista

Lisätiedot

Ohjeet. Ohjeita on kahdessa paikassa. Admin-näytön oikeassa ylänurkasta. Seura- sivuilta kohdasta Dokumentit

Ohjeet. Ohjeita on kahdessa paikassa. Admin-näytön oikeassa ylänurkasta. Seura- sivuilta kohdasta Dokumentit Ohjeet Ohjeita on kahdessa paikassa Admin-näytön oikeassa ylänurkasta Seura- sivuilta kohdasta Dokumentit Jps.fi -periaatteita 1. Ensin luodaan joukkue (pääkäyttäjä) 1. joukkueen luominen synnyttää Ryhmän

Lisätiedot

Herpetobongari Matelija- ja sammakkoeläinaiheinen lautapeli

Herpetobongari Matelija- ja sammakkoeläinaiheinen lautapeli Matelija- ja sammakkoeläinaiheinen lautapeli Herpetobongari on lautapeli, jossa tarkoituksena on havaita pelimaastosta mahdollisimman paljon erilaisia eläimiä taidon ja tuurin avulla. Peli on kahden pelaajan

Lisätiedot