Muista että ketään ei ole kielletty toteuttamasta itseään joukkueen hyväksi.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Muista että ketään ei ole kielletty toteuttamasta itseään joukkueen hyväksi."

Transkriptio

1 14 Tärkeitä on joka alueella: Aluepeli Näkökenttäpeli Kakkospallot Äänenkäyttö Liikkuminen ilman palloa Periksiantamattomuus Pallo liikkeelle yhdellä ja kahdella kosketuksella. Kavereiden auttaminen Taktiikan toteuttaminen Hoitaa erikoistilanteet sovitulla tavalla? Muista että ketään ei ole kielletty toteuttamasta itseään joukkueen hyväksi. Aluepeli, näkökenttäpeli ja kakkospallot ovat käytännössä samaa asiaa kun pelataan joukkueen jalkapalloa. Kun muistaa aluepelin ja näkökenttäpelin kyllä hoituu homma kotiin. Aluepeli ei ole miesvartiointipeli vaan alueiden peittämistä näkövartiointia ja Tuntuma vartiointia.

2 15 Aluepelin käsitteet ja termit. 1. Prässääminen: Lähin pelaaja aloittaa pallollisen vastustajan prässäämisen ja yrittää estää tätä kuljettamasta eteenpäin tai syöttämästä. Näin vähennetään vastustajalta pelitilaa ja saadaan aikaa oman joukkueen ryhmittymiseen. Jos prässäävää pelaaja ehtii tukemaan kanssapelaaja, prässääjä yrittää riistää pallon vastustajalta. 2. Tukeminen: Pelaajat on opetettava ymmärtämään kuinka tärkeä on prässäävän pelaajan tukeminen. Jos vastustaja ohittaa prässäävän pelaajan, on tukemaan tuleen pelaajan siirryttävä nopeasti prässäämään ja peittämään, hidastamaan ja tilanteen mukaan yrittämään palonriistoa. Näin toimitaan yhteistyössä. 3. Peittäminen, Varmistus : Pelaajien täytyy varmistaa omat alueet ja sellaiset joihin vastustaja aikoo liikkua, esimerkiksi syvyysjuoksut ja poikittaisjuoksut, viivyttäminen ja hidastaminen. Kun joudutaan puolustettaessa alivoimatilanteeseen, ei kannata yrittääkään prässätä. Peittäminen jos ohjaten viivytetään pallollista vastustajaa niin, että omat kanssapelaajamme ehtivät pallon alapuolelle puolustustehtäviin, vartiointitehtäviin sekä varmistustehtäviin. 4. Vartiointi Vartioi niin, että voit katkaista syötön ennenkuin vastustaja saa pallo haltuunsa. A) Joukkue X on juostu usein kumoon, koska se on pyrkinyt pelaamaan miesvartiointia. B) Pelaajat, varsinkin keskikenttäpelaajat saavat juosta pitkiä matkoja ja usein poissa pallosta Tämän peliin osallistumattomuuden he kokevat negatiivisena, sillä vastustajat pitävät palloa ja juoksuttavat kuin pässejä narun päässä. C) Vastustajat luovat älykkäillä juoksuillaan tyhjää tilaa, koska koko kenttä miesvartiointi antaa siihen mahdollisuuden. 8 Opetellaan aluepeliä ja juoksutetaan ME vastustajaa.) D) On etu tuntea eri puolustussysteemejä, tällöin voidaan ottelunkin aikana muuttaa systeemiä. Aluepeliä puolustaa vielää se, että on helpompi pelata joukkuetta vastaan, joka pelaa samalla tavalla. AJATTELE MITÄ HARJOITUKSISSA TEHDÄÄN JA PAINA MIELEEN. Prässääminen - Viivyttäminen Tukeminen - varmistaminen peittäminen - aluevartiointo

3 16 Peittää varmistaa varmistaa vartioi peittää prässää tukee ja peittää vastustaja pallollinen pelaaja peittää prässää peittää peittää vartio Tukee Varmistaa

4 17 Näkökenttä Pidä pallollinen ja pallottomat pelaajat näkökentässä. Se auttaa sinua syötön katkossa ja estää syötön annon alueelle. Silloin voit ohjata pelikavereita. Aluepeliä on helpompi pelata. Kun pallo on saatu omalle joukkueelle puolustustilanteen jälkeen, sinun on helpompi lähteä hyökkäystilanteeseen mukaan, kun sinulle on ollut jo pallo ja vastustajia näkökentässäsi. Kun sinä riistetään vastustajalta pallon on helppo lähteä pelaaman omaa peliä, kun näkökentässä on monta omaa pelaajaa jo valmiiksi katsottuna. Oikea ratkaisu löytyy helposti. Näkökenttäpeli ja aluepeli ja kakkospallot kuuluvat pelillisesti kaikki jalkapalloiluun ne tukevat toisiansa.

5 18 Hyökkäysalue Aluepelialue Vartiointialue Sydänalue on alue jonka kautta peliä pyöritetään. Alue joka liikkuu pelin aikana kentällä pysty suuntaan ylös ja alas. Sydänalue pelikentän pelintekoalue, joka pumppaa verta jokaiselle lohkolle, että peli ei kuolisi. PUOLUSTUSPELISSÄ: Sydänalueella, kun vastustajalla on pallo täytyy alueella olla vähintään 5-6 pelaajaa. HYÖKKÄYSPELISSÄ: Pelaajien määrä tilanteen mukaan noin 3-4 pelaajaa. Sinne tulevat monesti kakkospallot puolustus ja hyökkästilanteessa. Pelin aikana pallo käy kaikkein eniten tällä alueella. Sydänalueelta ohjataan peliä. Alueen hoito kuuluu kaikille pelaajille jotka ovat kentällä. Ei anneta vastustajan määrätä tällä alueella. MUISTA ETTÄ KAIKKI ALUEET OVAT TÄRKEITÄ.

6 19 Tiivistäminen, Levittäminen, ja Varmistaminen x 4. X 3. X X Alakerran toimintaa yhdessä, myös keskikentällä ja ylhäälläkin levittää, tiivistää, varmistetaan. (Syötön hakua takaviistosta.) Kuvassa maalivahdin, Toppareiden ja pakkien yhteistoimintaa: 1 maalivahdin avaus laitaan pakille oikealle,( jos vasemmalle tehtävän kuvat vaihtuvat.) 2 KOHTA, Pakki (toppari) kuljettaa eteen päin, vastustaja tulee päälle. toppari tiivistää ja varmistaa takaviistosta. - Toinen Toppari varmistaa keskustaan päin linjassa tai hakee syöttöä ylempää ja tekee tilaa MV:lle eteen mahdollistasyöttöä varten, MV on joukkueen Libero! - VASENPAKKI tiivistää keskelle päin tai levittää laitaan vasemmalle riippuu tilanteesta. - hieman ylemmäksi kuin Toppari. Näin luodaan pelitilaa ja vaikeutetaan vastustajan karvausta. 3 KOHTA, Oikeapakki kääntyminen, syöttö taakse viistoon Topparille tai MV:lle. - Toppari haltuunotto kääntyminen samaan aikaisesti vasemmalle, pieni kuljetus tai syöttö. - Vasenpakki, kun Toppari kääntyy pallon kanssa, samaan aikaan levitys vasemmalle. 4-5 KOHTA, Alin mies syöttö vasemmalle pakille ja tiivistäminen ja porrastaminen vasemmalle syötön jälkeen. - Vasenpakki levitys haltuunotto ja kuljetus eteenpäin. - Oikeapakki tiivistää keskelle. Tukeminen, Levittäminen, Varmistaminen ovat aluepelimuotoja.

7 20 Aluepeliasiat 1 v 1 Peli Hyökkääjät; Harhautukset ohitukset laukaus. Puolustaja: Peittäminen viivyttäminen ajaa vastustaja sivurajaa päin Prässätä 2 V 1 Peli Hyökkääjä: Pallollinen, harhautukset syöttö tilanteko pallottomalle. Palloton syöttömahdollisuuden tekeminen takaakierot, seinäsyötöt, taustahyökkäys. 3 v 1 Peli Hyökkääjä, Pallollinen, syöttö sen jälkeen syöttömahdollisuuden tarjoaminen. Pallottomat Pelaajat, syöttömahdollisuuden tarjoaminen. Yksi aina takana varmistaa. Samanlaista tilantekoa kuin 2 v 1 pelissä. Taustahyökkäykset. Puolustaja sama kuin 2 v 1 pelissä, tarjotaan syöttömahdollisuus reunaan päin EI KESKELLE. 3 v 2 Peli Hyökkääjä, Sama kuin 3 v 1 pelissä Puolustajat Toinen prässätä viivyttää peittää iskee pallon poissa. Palloton tukee ja varmistaa peittää Laitimmainen pelaaja jätetään vähemmälle huomiolle. Osat vaihtuvat puolustajilla hyökkäyksen aikana. Toimivat myös maalivahdin kanssa yhteistyössä.

8 21 Aluepeliasiat 3 v 3 Peli HYÖKKÄÄJÄT: Pallollinen Liikkuu pallon kanssa sillä tavalla, että toisille jää mahdollisuus hakea syöttöpaikkoja. Syötön jälkeen hakea itsensä vapaaksi. PALLOTTOMAT: Liikkuvat itselleen syöttöpaikkoja tai yhdessä toimia järjestävät toisilleen tyhjiätiloja. Poissa syöttö varjoista ja luoda syöttö suuntia pallolliselle pelaajalle., PUOLUSTAJAT: Pelattava aluepeliä aluepelialueella ja vartiointipeli vartiointipelialueella. Pallollista pelaajaa prässätään, viivytetään ja riistetään pallo pissa. Vartiointi vartiointialueella. Toinen varmistaa, tukee, peittää. vartioi vartiointialueella Kolmas peittää, varmistaa ja peittää syöttö mahdollisuuden alueelle. Vartioidaan vartiointialueella. Samat ajatukset, jotka ovat esiintyneet kaikissa pienemmissä peleissä pätevät myös 5 v 3, 4 v 4, v 8 Peleissä. Näistä pienemmistä pelimuodoista rakennetaan aluepeli 11 v 11 eli kokokenttäpeli. Vartiointipeli Jos tuntee asian teoriassa, on paljon helpompaa oppia se käytännössä. Se mikä on alitajunnassa, toteutuu myös käytännössä --- PELEISSÄ!

9 22 Mentaaliharjoitus Mentaaliharjoitus auttaa näissä asioissa sinua eteenpäin. Prässäätkö oikein vastustajaa. Miten olet sijoittunut tilanteeseen nähden kaveri prässää vastustajaa. Peitätkö alueelle syöttö mahdollisuudet. Aluepeli: Prässääminen Tukeminen Peittäminen alue ja syöttömahdollisuudet sinne. Vartiointi. Mikä on vartalon asento, rintama suunta, jalkaterien asento. Mikä on seuraava liikkeen suunta! Näkökenttä, pallo ja vastapuolen pelaajat näkyviin. Houkutteleeko pallo puoleensa sinua. Autatko pelikaveriasi. Karvaatko oikein, oletko maalin puolella vastustajaan nähden. Hyökkäys tilanteessa: Autatko pallollista pelaajaa. Saadaan pallo omalle joukkueelle haetko itsellesi TYHJÄNTILAN syöttöä varten. Liikutko oikeaan aikaan. Teetkö TILAA pelikaverille. Pelaatko taktiikan mukaan peliä ja erikoistilanteet. Syötätkö kaverille helpon syötön, että hän pystyy pelaamaan peliä yhdellä ja kahdella kosketuksella, nopeata peliä tai ottamaan pallon haltuun itselleen. Ajatteletko syötön annon aikana jo toista ja kolmatta jopa neljättä syöttöä eteenpäin. Liikutko pallottomana pelaajana kentällä ajatellen ensimmäistä toista, kolmatta, neljättä jopa viidennettä syöttöä eteenpäin pelin aikana. Jatkuu vielä 3:lla ILMAN PALLOA PITÄÄ OPPIA LIIKKUMAAN ILMAN PALLOA. Pallo on yhdellä pelaajalla pelin aikana min pelipaikasta riippuen. Ilman palloa liikutaan min pelin aikana. Jalkapallo on joukkuepeliä, joka vaatii saumatonta yhteispeliä ja ajattelua pelin aikana.

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto)

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto) Peli-idea puolustuspeli Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto). - Jätä hieman vapaaksi vastustajan puolustuslinjan pelaajia, houkuttele syöttämään, prässää nopeasti ja samanaikaisesti! Peli-idea puolustuspeli.

Lisätiedot

Peli-idea Hyökkäyspeli

Peli-idea Hyökkäyspeli Peli-idea Hyökkäyspeli Pelijärjestelmä 1-4-4-2 Niin paljon kuin mahdollista avataan peliä puolustuslinjasta-pelirohkeus! Nopealla pallonhallintapelillä yritetään löytää hyökkäyssuuntaan kääntynyt keskikenttäpelaaja

Lisätiedot

IKÄ KEHITYSTAULUKKO MITEN HARJOITELLAAN

IKÄ KEHITYSTAULUKKO MITEN HARJOITELLAAN IKÄ PIENPELI KEHITYS IKÄ KEHITYSTAULUKKO MITEN HARJOITELLAAN MUUT PELIMUODOT TEKNIIKKA FYSIIKKA 7 2v2 3v3 1v1 Pallon kuljetus Tasapaino, liikkuvuus, reaktionopeus 8 2v2 3v3 1v1 2v1 3v1 Kuljetus, harhautukset,

Lisätiedot

P97 seututaitokoulu 8/ (1h,45min)

P97 seututaitokoulu 8/ (1h,45min) P97 seututaitokoulu 8/12 2007 (1h,45min) -Pallon pomputtelu 10 min (lohkojen teko) -Taitoteemamallit 10min -Nopeus/ketteryys 10min -Rastiharjoittelu lohkoissa 1-5 10min /lohko(yht50min) 4+4pel.ryhmät/ohjaaja

Lisätiedot

KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT. TEKNISET TAIDOT syöttäminen - sisäteräsyöttö

KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT. TEKNISET TAIDOT syöttäminen - sisäteräsyöttö 76 A KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT TEKNISET TAIDOT syöttäminen - sisäteräsyöttö haltuunotto - jalkapohjalla - sisäterällä kuljettaminen PELITAIDOT pallollinen pelaaja palloton

Lisätiedot

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx TERMIT: MV = Maalivahti OP = Oikea puolustaja VP = Vasen puolustaja KK = Keskikenttä OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki AVAUSKOKOONPANO: MV = xxx OP = xxx VP = xxx KK = xxx Vaihtomiehet:

Lisätiedot

7 VS 7 PELIKIRJA. OTE HJS PELIKIRJASTA ( Word dokumentti ) Kai Savonniemi

7 VS 7 PELIKIRJA. OTE HJS PELIKIRJASTA ( Word dokumentti ) Kai Savonniemi 7 VS 7 PELIKIRJA OTE HJS PELIKIRJASTA ( Word dokumentti ) Kai Savonniemi 7 VS 7 PELIRYHMITYS PELIN AVAUS TILA ALHAALLA Maalivahti pelaa pallon topparille niin, että topparin pelisuunta on eteenpäin PELIN

Lisätiedot

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä.

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä. Taktiikka yleisesti Sanalla taktiikka tarkoitetaan sitä, kuinka käytetään oman joukkueen vahvuuksia ja vastustajan heikkouksia hyväksi valmistauduttaessa otteluun sekä sen aikana valmentajan tekemiä muutoksia

Lisätiedot

KÄSIPALLO. Olympialaji vuodesta 1972

KÄSIPALLO. Olympialaji vuodesta 1972 KÄSIPALLO Olympialaji vuodesta 1972 Tiesitkö, että Käsipallo on maailman 3. suurin sisäpallopeli (koris, lentis, käsis) Maailmassa on 20 miljoonaa käsipalloilijaa lähes 200 maassa Käsipalloa luonnehditaan

Lisätiedot

ACK 8v8 Pelikirja

ACK 8v8 Pelikirja 1 ACK 8v8 Pelikirja 10.10.2016 8v8 yleistä Pelipaikkojen ja niiden tehtävien tiedostaminen Pelipaikkojen täyttäminen Ylivoiman luominen Tyhjän tilan käyttö Kenttätasapaino Pääajatuksena minä, sinä ja pallo

Lisätiedot

Maalivahdin avaussuunnat

Maalivahdin avaussuunnat PELIKIRJA 11 vs 11 Maalivahdin avaussuunnat Maalivahdin avaussuunnat Pallo maalivahdilla keskiakselin jommallakummalla puolella noin maalitolpan kohdalla. Näin kenttäpelaajat tietävät kumpi puoli on painoton.

Lisätiedot

RYHMITYS FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2

RYHMITYS FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2 RYHMITYS 4 4-2 FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2 KÄYNNISTÄMINEN (tarkoitetaan vaihetta, jossa peli käynnistetään maalivahdilta) Pyritään avaamaan peliä lyhyellä -> toppareille / AKK:lle, jos mahdollista (vastustajia

Lisätiedot

Alkuverryttelyt, leikit ja pelit. 1.Kiinan keisari. 2.Käpyjahti

Alkuverryttelyt, leikit ja pelit. 1.Kiinan keisari. 2.Käpyjahti Harjoituksia 2009-2010 Alkuverryttelyt, leikit ja pelit 1.Kiinan keisari Haetaan neliöstä palloja (jalalla) ja kartioita (kädellä) jaetaan pelaajat 3-4 hengen joukkueisiin valitaan 2 pelaajaa lohikäärmeiksi

Lisätiedot

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Tausta Valmennus on pitkäjänteistä työtä. Yhdessä vuodessa ehditään vähän mutta 10-vuodessa enemmän. Emme pysty kehittämään kaikkia asioita

Lisätiedot

Kuvassa ( a) A2 näyttää tukevan oikeassa. A) Väärin. kulmassa, mutta hänen näkökenttänsä on rajoitetunut 90 asteeseen. D1. Tämä on väärin. A1.

Kuvassa ( a) A2 näyttää tukevan oikeassa. A) Väärin. kulmassa, mutta hänen näkökenttänsä on rajoitetunut 90 asteeseen. D1. Tämä on väärin. A1. 23 Syötöt ja Tukeminen Mahdollisimman laaja näkökenttä eteenpäin on hyvin tärkeää, sillä tukemassa oleva pelaaja todennäköisesti tulee muuttamaan hyökkäyksen suuntaa. Hänen tulee harkita ristisyöttöä eteenpäin.

Lisätiedot

Pelaaminen 4-4-2. SPL Uusimaa pojat Pohjola Cup. SPL Uusimaa Pohjola Cup 1

Pelaaminen 4-4-2. SPL Uusimaa pojat Pohjola Cup. SPL Uusimaa Pohjola Cup 1 Pelaaminen 4-4-2 SPL Uusimaa pojat Pohjola Cup SPL Uusimaa Pohjola Cup 1 Hyökkääminen Avaaminen on alhaalta alkavan hyökkäyksen ensimmäinen vaihe, eli se miten pelaamme vastustajan ensimmäisen linjan ohi.

Lisätiedot

P97 seututaitokoulu (1h,45min) Taitokuja + 4v4 teemapelit

P97 seututaitokoulu (1h,45min) Taitokuja + 4v4 teemapelit P97 seututaitokoulu 29.12 2007 (1h,45min) Taitokuja + 4v4 teemapelit -Liivien jako/teemat /lohkojen teko, n.10 min -Taitokujat 2 kpl, n.20 min -Pienpelit lohkoissa 1-5 15min/lohko (yht75min) 4+4pel.ryhmät/ohjaaja

Lisätiedot

P97 seututaitokoulu (1h,45min)

P97 seututaitokoulu (1h,45min) P97 seututaitokoulu 5.1 2008 (1h,45min) -Liivien jako/teemat /lohkojen teko, n.10 min -Nopeus ketteryys harjoituksen alussa, n.20 min -Rastiharjoittelu lohkoissa 1-5 15min/lohko (yht75min) 4+4pel.ryhmät/ohjaaja

Lisätiedot

8. P97 seututaitokoulu (1h,45min)

8. P97 seututaitokoulu (1h,45min) 8. P97 seututaitokoulu 26.1 2008 (1h,45min) -Liivien jako/teemat /lohkojen teko, n.15 min -Nopeus ketteryys harjoituksen alussa, n.15 min -Rastiharjoittelu lohkoissa 1-5 max.15min/lohko (yht75min) 4+4pel.ryhmät/ohjaaja

Lisätiedot

PELAAMISEN PERIAATTEET

PELAAMISEN PERIAATTEET PELAAMISEN PERIAATTEET 1. Mielummin 5-4 voitto kuin 0-1 tappio 2. Pidämme palloa ja haastamme 1v1 tilanteissa jos olemme yli puolessa kentässä 3. 2v1 tilanteissa haastamme aina. 4. Alivoimalla syötämme

Lisätiedot

KAUSISUUNNITELMA 2012-2013

KAUSISUUNNITELMA 2012-2013 FCFJ T03-05 KAUSISUUNNITELMA 2012-2013 Yleiset Vastuuvalmentaja: Kriba Karlsson Joukkuejohtaja: Tiina Rahkonen Valmentajia: Tom Nyman Krisse Tanila-Pellikka (Janne, Petteri, Jouko, Pale) Rahastonhoitaja:

Lisätiedot

FC ESPOO. Pelitavan pääpiirteet 9v9

FC ESPOO. Pelitavan pääpiirteet 9v9 FC ESPOO Pelitavan pääpiirteet 9v9 ISO KUVA: - Rohkea: Pelaaja uskaltaa käyttää taitojaan joka osa-alueella - Liikkuva: Pelaajan liikkuminen on monipuolista ja nopeaa - Taitava: Pelaajalla on perustaidot

Lisätiedot

Henkilökohtaiset lajitaidot:

Henkilökohtaiset lajitaidot: Henkilökohtaiset lajitaidot: F-tytöt (1-2 luokkalaiset) mailaote ja kätisyys pallon kuljettaminen syöttäminen E-tytöt (3-4 luokkalaiset) peliasennon hallitseminen pallon kuljettaminen juosten laukaisemisen

Lisätiedot

SAPA ry Pelaajakoulutuslinja osa 4. Pelin teoria

SAPA ry Pelaajakoulutuslinja osa 4. Pelin teoria SAPA ry Pelaajakoulutuslinja osa 4 Pelin teoria Sisällys 1. Käytettävät ryhmitykset 2. Pelin jatkuvan kierron malli 3. Hyökkäyspelaaminen Pelin avaaminen Rakentelu Murtautuminen Viimeistely Positiivinen

Lisätiedot

SAMI HYYPIÄ ACADEMY FOOTBALL CAMP 6.-8.6.2015, EERIKKILÄ LEIRIN HARJOITTEET YHTEENVETO: KIMMO KANTOLA

SAMI HYYPIÄ ACADEMY FOOTBALL CAMP 6.-8.6.2015, EERIKKILÄ LEIRIN HARJOITTEET YHTEENVETO: KIMMO KANTOLA SAMI HYYPIÄ ACADEMY FOOTBALL CAMP 6.-8.6.2015, EERIKKILÄ LEIRIN HARJOITTEET YHTEENVETO: KIMMO KANTOLA 1.HARJOITUS LA 6.6 13.30-13.45 (75 ) SISÄLTÖ JA TAVOITTEET: PALLOTTOMAN PELAAJAN SIJOITTUMINEN, LIIKKUMINEN

Lisätiedot

SPL Tampere Haavikatsastukset Marraskuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003

SPL Tampere Haavikatsastukset Marraskuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003 SPL Tampere Haavikatsastukset Marraskuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003 SPL Tampere, haavitoiminta Painopistealueet Kaikilla Havainnointi (pää pyörii, löydä tila, ennakoi seuraava tilanne)

Lisätiedot

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto Maalintekoa Sininen oma kuljetus syötä itselle ennen merkkiä. Nopea käännös yksi kosketus katse kohteeseen hae tyhjätila, maalivahdinliike. Katse palloon lauo liike perään, irtopallot maaliin. Haetaan

Lisätiedot

Pelin kautta oppiminen

Pelin kautta oppiminen Pelin kautta oppiminen Suunnittele PELI Suunnittele E11-ikäluokalle sopiva peli Valitse pelille AIHE, joka on ikäluokalle tärkeä Mieti ainakin seuraavat asiat Montako maalia ja miten sijoitettu Miten maali

Lisätiedot

Kesäkausi, täältätullaan. Me kehitämme - Me menestymme

Kesäkausi, täältätullaan. Me kehitämme - Me menestymme Kesäkausi, täältätullaan Joukkuejako, alkuehdot Poikia 50 kpl Pelaajamäärä kasvanut talvikauden lopussa huomattavasti Röllin suositus pelaajamääräksi otteluun: 10 poikaa Talvikauden kokemus: ilmoittautuneet

Lisätiedot

KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT. TEKNISET TAIDOT kuljettaminen

KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT. TEKNISET TAIDOT kuljettaminen 100 SA KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT TEKNISET TAIDOT kuljettaminen syöttäminen syötön vastaanottaminen PELITAIDOT pallollinen pelaaja palloton pelaaja SÄÄNNÖT sähly koulupelimuotona

Lisätiedot

SPL Tampere Haavikatsastukset Lokakuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003

SPL Tampere Haavikatsastukset Lokakuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003 SPL Tampere Haavikatsastukset Lokakuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003 SPL Tampere, haavitoiminta Painopistealueet Kaikilla Havainnointi (pää pyörii, löydä tila, ennakoi seuraava tilanne) Tilanteenvaihto

Lisätiedot

Opas omatoimiseen harjoitteluun

Opas omatoimiseen harjoitteluun Opas omatoimiseen harjoitteluun Muista myös taitopassi ja kuperkeikkapassi Tämä on opas omatoimiseen jalkapallotaitojen harjoitteluun. Oppaasta saat vinkkejä eri tekniikoiden opetteluun. Katso ja opi videolta

Lisätiedot

Hyökkääminen Pelin alueet

Hyökkääminen Pelin alueet Hyökkääminen Pelin alueet Alue 1 Pelin avaaminen sekä rakenteluvaihe Alue käytännössä vastustajan keskikenttäpelaajien etupuolella oleva alue Alue 2 Murtautumisvaihe Alue käytännössä vastustajan alimpien

Lisätiedot

PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET

PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET 1. Maalinteko 1v1 vastakkaisiin maaleihin Tilanne käynnistyy valmentajan merkistä molemmilta maaleilta yhtäaikaa. Puolustava pelaaja syöttää lyhyen kuljetuksen jälkeen

Lisätiedot

Mitä peli kertoo? Marko Viitanen, SPL

Mitä peli kertoo? Marko Viitanen, SPL Mitä peli kertoo? Marko Viitanen, SPL - Henkinen ja sosiaalinen Miten lapsi? heittäytyy peliin, säilyttää keskittymisensä ymmärtää jo rooliaan kokonaisuudessa / pelipaikalla reagoi esim. tappioasemaan

Lisätiedot

YKSILÖN TEKNIS-TAKTISET VALMIUDET JA PELIN OPPIMINEN PELITILANNEROOLI AJATTELU

YKSILÖN TEKNIS-TAKTISET VALMIUDET JA PELIN OPPIMINEN PELITILANNEROOLI AJATTELU YKSILÖN TEKNIS-TAKTISET VALMIUDET JA PELIN OPPIMINEN PELITILANNEROOLI AJATTELU Taitavuuden osatekijät Pelitaidot Peli Lajitekninen osaaminen Joukkueen pelitapa / - taktiikka Yksilön teknis taktisista valmiuksista

Lisätiedot

LIPPUPALLOTUOMARIN PIKASÄÄNTÖKOE

LIPPUPALLOTUOMARIN PIKASÄÄNTÖKOE LIPPUPALLOTUOMARIN PIKASÄÄNTÖKOE 1. Ottelun aikana saa blokata eli estää muita pelaajia asettumalla koripallon tapaan scriiniin. 2. Puolustava joukkue saa syötönkatkon ja palauttaa pallon 4 jaardin päähän

Lisätiedot

GrIFK-2011 MALLIHARJOITUKSET I-III

GrIFK-2011 MALLIHARJOITUKSET I-III GrIFK-0 MALLIHARJOITUKSET I-III Harjoitukset rakentuvat seuraavaan kaavaan: - Koordinaatio, askellus, juoksu sekä tasapaino (5 min) - Tekniikan harjoittelu (5 min) - Taktiset harjoitteet, useimmiten pienpelien

Lisätiedot

SPL Kaakkois-Suomen piiri ry, Kimpisenkatu 17 B 29, 53100 Lappeenranta puh: 05-411 8481, fax: 05-411 8464, Internet: www.kaakkois-suomi.palloliitto.

SPL Kaakkois-Suomen piiri ry, Kimpisenkatu 17 B 29, 53100 Lappeenranta puh: 05-411 8481, fax: 05-411 8464, Internet: www.kaakkois-suomi.palloliitto. D12 Ikäluokan haavit D12 Haavin tarkoitus Antaa lahjakkaille ja motivoituneille pelaajille mahdollisuuden päästä vertailemaan omia taitojaan muiden saman ikäisten ja tasoisten pelaajien kanssa Saada muutama

Lisätiedot

ACK 5v5 Pelikirja

ACK 5v5 Pelikirja 1 ACK 5v5 Pelikirja 10.10.2016 5v5 yleistä Innostaminen ja onnistuminen avainasiassa Oikeantasoista ja kannustavaa toimintaa Pelipaikkojen ja niiden tehtävien tiedostaminen Puolustussuuntaan pelipaikkojen

Lisätiedot

PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET

PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET 1. Maalinteko 1v1 vastakkaisiin maaleihin Tilanne käynnistyy valmentajan merkistä molemmilta maaleilta yhtäaikaa. Puolustava pelaaja syöttää lyhyen kuljetuksen jälkeen

Lisätiedot

KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT. TEKNISET TAIDOT perusluistelu - liu ut

KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT. TEKNISET TAIDOT perusluistelu - liu ut 48 A KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT TEKNISET TAIDOT perusluistelu - liu ut - eteenpäin luistelu - taaksepäin luistelu - aurajarrutus mailankäsittely - syöttäminen - haltuunotto

Lisätiedot

1. KOMMUNIKOINTI 2. PÄÄTÖKSENTEKO 3. SUORITUS

1. KOMMUNIKOINTI 2. PÄÄTÖKSENTEKO 3. SUORITUS 1. Potku haltuunotto kolmio Pelaajien rotaatio: pohja kärki laita pohja Laituri hakee pallon aloitukseen! Varapallot aloituskulmaan! ensimmäisen kosketuksen suunta mitä potkua käytetään? miten kova potkun

Lisätiedot

F8-F9 5 v 5 ANNA PELAAJAN RATKAISTA! Harjoittele pelaamalla, vältät jonoja. Innosta pihapeleihin ja omatoimiseen harjoitteluun.

F8-F9 5 v 5 ANNA PELAAJAN RATKAISTA! Harjoittele pelaamalla, vältät jonoja. Innosta pihapeleihin ja omatoimiseen harjoitteluun. GBK 6-11 v lasten valmennuslinja perustuu SPL:n valmennuslinjaan, seuran valmentajien näkemyksiin ja kokemuksiin sekä käytettävissä oleviin olosuhteisiin ja resursseihin. SPL VALMENNUSLINJA Toiminnan painopisteet

Lisätiedot

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 TALVI 2013-2014 2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIVUOROT Harjoitus- ja peliohjelma pojat E10 Päivämäärä Aika Paikka Toiminta ke 6.11. klo 17.00-18.00 Pullerin Säästöpankki

Lisätiedot

SPL Tampere haavikatsastukset syys-lokakuu 2014 tytöt ja pojat 2002, 2003

SPL Tampere haavikatsastukset syys-lokakuu 2014 tytöt ja pojat 2002, 2003 SPL Tampere haavikatsastukset syys-lokakuu 2014 tytöt ja pojat 2002, 2003 SPL Tampere, haavitoiminta Painopistealueet Kaikilla Havainnointi (pää pyörii, löydä tila, ennakoi seuraava tilanne) Tilanteenvaihto

Lisätiedot

JÄÄPALLOILUN LAJIANALYYSI. Pekka Liikanen 8.4.2005

JÄÄPALLOILUN LAJIANALYYSI. Pekka Liikanen 8.4.2005 JÄÄPALLOILUN LAJIANALYYSI Pekka Liikanen 8.4.2005 Jääpalloilu on peli, joka koostuu rajattomasta määrästä jatkuvasti vaihtuvia tilanteita. Pelitilanteet vaihtuvat joukkueen pelaajien, vastustajien ja pallon

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 13 Harhauttaminen I

Harjoitussuunnitelma viikko 13 Harhauttaminen I Harjoitussuunnitelma viikko 13 Harhauttaminen I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerran

Lisätiedot

Muistiinpanoja. Lukijalle

Muistiinpanoja. Lukijalle Muistiinpanoja Lukijalle Sydän Pelissä toiminta on osa TPS jalkapallon toimintaa. Sydän Pelissä Ohjaajakoulutuksen tavoitteena on tarjota ohjaajille, valmentajille ja opettajille käytännön vinkkejä ohjaus-

Lisätiedot

PELAAJA-ARVIOINTI MAAJOUKKUE. 22.3.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1

PELAAJA-ARVIOINTI MAAJOUKKUE. 22.3.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 PELAAJA-ARVIOINTI MAAJOUKKUE 22.3.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 MEIDÄN PELIN PRIORITEETIT = TAVOITTEET ERI PELITILANTEISSA HYÖKKÄYSTILANTEET PUOLUSTUSTILANTEET 1. Maalinteko 1. Maalinesto 2. Tilan voittaminen

Lisätiedot

Kaikki Pelissätehtäväkortit

Kaikki Pelissätehtäväkortit 1. Kolmen pallon peli Alue 45m x 25m. 6v6 pelimuoto. 3 palloa pelissä. Peliaika 2-4 minuuttia aina kerrallaan. Lyhyitä pelejä pelataan useita. Aluksi kaikki kolme palloa annetaan toisen joukkueen pelaajille.

Lisätiedot

1. PERUSTELUT PELITAVALLE PELINAVAAMINEN JA RAKENTELU...

1. PERUSTELUT PELITAVALLE PELINAVAAMINEN JA RAKENTELU... 8 v 8 Pelikirja Sisällysluettelo 1. PERUSTELUT PELITAVALLE... 3 2. PELINAVAAMINEN JA RAKENTELU... 4 2.1 AVAAMINEN MAALIVAHDILTA... 5 2.2 AVAAMINEN TOPPARILTA... 8 2. 3 AVAAMINEN JA RAKENTELU ALEMMALTA

Lisätiedot

Joukkueet muodostetaan kortteliliigasta, joukkueet muodostetaan kahdesta eri ikäluokasta

Joukkueet muodostetaan kortteliliigasta, joukkueet muodostetaan kahdesta eri ikäluokasta HARJOITELU ERI IKÄKAUSINA 7-9 VUOTIAAT (H ja G nuoret) Harjoitteiden tulee sisältää vaihtelevia leikkejä ja pelejä. Avoin innostava ilmapiiri Hauskaa, iloista ja monipuolista Paljon kosketuksia ja toistoja,

Lisätiedot

P97 seututaitokoulu 1/ (1h,45min)

P97 seututaitokoulu 1/ (1h,45min) P97 seututaitokoulu 1/12 2007 (1h,45min) -Pallon pomputtelu 10 min (lohkojen teko) -Taitoteemamallit 10min -Nopeus/ketteryys 10min -Rastiharjoittelu lohkoissa 1-5 10min /lohko(yht50min) 4+4pel.ryhmät/ohjaaja

Lisätiedot

Kysymys ka. 1 2 3 4 5

Kysymys ka. 1 2 3 4 5 Kausikyselyn tarkoituksena oli selvittää pelaajien kehitystarpeita ja tavoitteita. Lisäksi kysyttiin osallistumisinnkuutta turnauksiin ja Eerikkilän leirille. Vastausten pohjalta kehitetään joukkueen toimintaa

Lisätiedot

Valmennuslinja 2017-> Nuoren pelaajan oppimisprosessi naperoista edustusjoukkueeseen

Valmennuslinja 2017-> Nuoren pelaajan oppimisprosessi naperoista edustusjoukkueeseen Valmennuslinja 2017-> Nuoren pelaajan oppimisprosessi naperoista edustusjoukkueeseen Nuoren pelaajan oppimisprosessi 5v->19v Kolme avainasiaa: 1. Pelaajien pitää pelata jalkapalloa 2. Pelaajien pitää oppia

Lisätiedot

Epäurheilijamainen virhe. Säännöt 2017 Sääntö 37

Epäurheilijamainen virhe. Säännöt 2017 Sääntö 37 Epäurheilijamainen virhe Säännöt 2017 Sääntö 37 37.1 Määritelmä 37.1.1 Epäurheilijamainen virhe on pelaajan tekemä kosketusvirhe, jossa erotuomarin näkemyksen mukaan: ei yritetä reilusti pelata palloa

Lisätiedot

TIPS T07 Pelikirja. Jokainen meistä on taitava pelaaja, jokaisesta meistä tulee taitavampi kun pelaan joukkueen kautta.

TIPS T07 Pelikirja. Jokainen meistä on taitava pelaaja, jokaisesta meistä tulee taitavampi kun pelaan joukkueen kautta. TIPS T0 Pelikirja Jokainen meistä on taitava pelaaja, jokaisesta meistä tulee taitavampi kun pelaan joukkueen kautta -Xabi Alonso - HYVÄ TIETÄÄ Pelaajat ennen harjoituksia: - Muista ravinto (lämmin ruoka

Lisätiedot

SalPa jalkapallon tavoitteet ja toimintamalli

SalPa jalkapallon tavoitteet ja toimintamalli SalPa jalkapallon tavoitteet ja toimintamalli Kiireetön kasvattaja toimintamalli -> Kaikissa toimissa panostetaan yksilön kehittämiseen turvallisessa ja kiireettömässä toimintaympäristössä -> Menestymään

Lisätiedot

Palaute joukkueen toiminnasta

Palaute joukkueen toiminnasta Pelikirja Vanhemmille Toimintakausi 2017-2018 Vanhemmat: SÄÄNNÖT VANHEMMILLE - Huolehtivat, että pelaajat ilmoittautuvat tapahtumiin nimenhuudossa https://nimenhuuto.com/ - Huolehtivat, että pelaajilla

Lisätiedot

JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle

JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle Kentän osia Maalivahdinalue Rangaistusalue Meillä tätä ei vielä erotella Maalipotku annetaan laatikon sisäpuolelta Kulmapotkut annetaan kulmista Keskipiste Peli alkaa

Lisätiedot

Loimaan Korikonkarit Valmentajakerho Petri Kajander 13.4.2010

Loimaan Korikonkarit Valmentajakerho Petri Kajander 13.4.2010 Loimaan Korikonkarit Valmentajakerho Petri Kajander 13.4.2010 Aihe: Puolustus / joukkuepuolustus (pelaajavartiointi) Mikään puolustusmuoto ei toimi, jollei pelaaja osaa puolustuksen perustaitoja. Joukkuepuolustus

Lisätiedot

Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta

Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta Pelaajamuodostelma 1) Paikallaan juoksu pallo jalkojen välissä. (polvet hieman koukussa) 2) Tikkaus pallon syöttely jalkojen välissä mahd. nopeasti (kisa: lasketaan

Lisätiedot

Leikkimaailma ikäisille malliharjoituksia

Leikkimaailma ikäisille malliharjoituksia Leikkimaailma ikäisille malliharjoituksia Pyri käyttämää harjoitteissa paljon pienpelejä. Pienpelien kautta pelaaja oppii teknisen teemanmukaisen taidon lisäksi: Havainnoimaan ympäristöä Joutuu tilanteeseen

Lisätiedot

Pelinopettaminen. Juniori KalPa ry PELAAMINEN PELAAMISTA TUKEVAT LAJITEKNIIKAT

Pelinopettaminen. Juniori KalPa ry PELAAMINEN PELAAMISTA TUKEVAT LAJITEKNIIKAT Pelinopettaminen Juniori KalPa ry PELAAMINEN PELAAMISTA TUKEVAT LAJITEKNIIKAT 2 TAVOITTEET ERI PELITILANTEISSA HYÖKKÄYSTILANTEET PUOLUSTUSTILANTEET 1. Maalinteko 1. Maalinesto 2. Tilan voittaminen 2. Riisto

Lisätiedot

PE JULA NIAJ O A R IP OL P K O U LKU 1 Rami Peltomaa

PE JULA NIAJ O A R IP OL P K O U LKU 1 Rami Peltomaa JUNIORI PELAAJA POLKU 1 NUOREMPI SÄBÄKOULU TAVOITTEET KAUDEN AIKANA Pelataan/leikitään yhdessä. Opetellaan käytöstapoja, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin Opetellaan ryhmässä olemista/toimimista/sääntöjä

Lisätiedot

Säännöt pähkinänkuoressa

Säännöt pähkinänkuoressa Säännöt pähkinänkuoressa Lentopallossa pyritään "tappamaan" pallo vastustajan kenttään ja toisaalta pitämään sitä elossa omalla kenttäpuolella. Pisteen voi hankkia myös lyömällä pallo vastustajan torjunnan

Lisätiedot

Harjoitusten rakenne ja kulku. Alkulämmittely. Yksilötaito: Haltuunotto - jalalla, ilmasta Syöttäminen - nilkalla, pitkä.

Harjoitusten rakenne ja kulku. Alkulämmittely. Yksilötaito: Haltuunotto - jalalla, ilmasta Syöttäminen - nilkalla, pitkä. Title: Viikko 21/2015 Date: 11/05/2015 Venue: Matinkylän UP Duration: 1,5h No of Players: 20-40 Ability / Level: Equipment: Purpose: Yksilötaito: Pelitaito: Haltuunotto - jalalla, ilmasta Syöttäminen -

Lisätiedot

3m-5m. T: kuljettaminen, kääntyminen Kenttä: ¼ tai liikuntasali

3m-5m. T: kuljettaminen, kääntyminen Kenttä: ¼ tai liikuntasali Kenttäalue: LIIKUNTASALI tai ¼ tekonurmikenttä JA KÄÄNTYMINEN 3m-5m 5m 5m 3m-5m TAITO A (0 ): kääntyminen kuljettaminen merkkikiekolle, pysähtyminen ja kääntyminen seuraavaa merkkiä kohti kääntyminen ilman

Lisätiedot

Palloultimate Soveltaminen:

Palloultimate Soveltaminen: Liikuntaseikkailu Liikuntavinkit2013 Palloultimate Peliä pelataan suurehkolla kentällä, ulkona alueeksi sopii esimerkiksi puolikas jalkapallokenttä. Kentän molemmissa päädyissä on koko kentän levyinen

Lisätiedot

HIFK KKI35/40 Pelikirja 2017/Taktik 2017

HIFK KKI35/40 Pelikirja 2017/Taktik 2017 HIFK KKI35/40 Pelikirja 207/Taktik 207 4-4-2 tai 4-4-- Kompakti alhaalta, liikkuva & luova ylhäältä Mitä alempana pelaan, sitä kurinalaisemmin Mitä ylempänä pelaan, sitä liikkuvammin & luovemmin Pidetään

Lisätiedot

LIPPUPALLODEMO 1,5 H 1

LIPPUPALLODEMO 1,5 H 1 LIPPUPALLODEMO 1,5 H 1 1.TUTUSTUMINEN PALLOON pareittain heittoharjoittelua kahdessa rivissä huomioi turvallisuusseikat - rauhallisia, tarkkoja heittoja 2 2. OPETUSKESKUSTELU: OTE PALLOSTA HEITOSSA etusormi

Lisätiedot

2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIOHJELMA

2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIOHJELMA HJS E10 Tytöt TALVI 2013-2014 2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIOHJELMA Päivämäärä Aika Paikka Toiminta ke 6.11. klo 17.00-18.00 Pullerin Säästöpankki Areena Harjoitus 1 su 10.11. klo 11.00-12.00 Pullerin Säästöpankki

Lisätiedot

Valmennuksen kokonaissuunnitelma Koitossa

Valmennuksen kokonaissuunnitelma Koitossa Valmennuksen kokonaissuunnitelma Koitossa Yleistä Valmennuksen kokonaissuunnitelma on tarkoitettu ohjeeksi seuraan tulevalle valmentajalle ja nykyisille valmentajille. Tämä suunnitelma on hyväksytetty

Lisätiedot

Mitä harjoitteella halutaan saavuttaa (aim), eli päämäärä (tarkoitusperä):

Mitä harjoitteella halutaan saavuttaa (aim), eli päämäärä (tarkoitusperä): 1 Stressipeli Kasvattaa kilpapelaajan itsetuntoa ja sopivasti röyhkeyttä. Hävinneen pelaajan on nopeasti kartoitettava katseellaan tilanne, jotta pääsisi haastamaan pelaajan jonka uskoo voittavansa. Eli

Lisätiedot

SPL Tampere Haaviharjoitukset Marraskuu 2015 Pojat D13, 2003

SPL Tampere Haaviharjoitukset Marraskuu 2015 Pojat D13, 2003 SPL Tampere Haaviharjoitukset Marraskuu 2015 Pojat D13, 2003 SPL Tampere, haavitoiminta Painopistealueet Kaikilla Havainnointi (pää pyörii, löydä tila, ennakoi seuraava tilanne) Tilanteenvaihto (pallo

Lisätiedot

Valmennuslinja. Kultsujuniorit

Valmennuslinja. Kultsujuniorit Valmennuslinja Kultsujuniorit Seuran tavoitteet - Kehittää junioreita yksilöinä pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti - yksittäisen pelaajan oman tason mukainen harjoittelu ja pelaaminen - joukkueet jaetaan

Lisätiedot

Rikkeen edellytykset

Rikkeen edellytykset Sääntö 12 Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös Erotuomarin peruskurssi Rikkeen edellytykset 2 Seuraavien perusedellytysten tulee täyttyä, jotta rikkomusta voidaan pitää rikkeenä: pelaajan on tehtävä

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 1 Pallo tutuksi I

Harjoitussuunnitelma viikko 1 Pallo tutuksi I Harjoitussuunnitelma viikko 1 Pallo tutuksi I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa Harjoituskerran tavoitteena on

Lisätiedot

Perustaitoja. Syötöt: Sisäsyrjäsyöttö. Laukaukset:

Perustaitoja. Syötöt: Sisäsyrjäsyöttö. Laukaukset: Perustaitoja Syötöt: katsekontakti syötettävään katse palloon potkuhetkellä tukijalan paikka painopiste pallon päällä tasapainotus käsillä osumakohta palloon jalka hieman irti maasta jalan saatto " potkaise

Lisätiedot

Taustaa. Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät. Keminmaan Pallo ry

Taustaa. Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät. Keminmaan Pallo ry KemPa Taustaa Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät Pelaajamäärä Pelipassien määrä 2010-2012 180 160 140 120 100 80 Sarja1 60 40 20 0 2010 2011 toukukuu

Lisätiedot

Joukkuepelin rakentaminen

Joukkuepelin rakentaminen Joukkuepelin rakentaminen 3. 3. HK HK hyökkäys hyökkäys 4. 4. Puolustus Puolustus pienpelit pienpelit 5. 5. Hyökkäys Hyökkäys pienpelit pienpelit 2. 2. Hk Hk puolustus puolustus Joukkuepeli Joukkuepeli

Lisätiedot

D -IKÄISTEN HARJOITTELUA

D -IKÄISTEN HARJOITTELUA D -IKÄISTEN HARJOITTELUA VERYTTELYT niveljumppa Erityisen tärkeitä kaikki käsien heilautukset, olkapäiden rentouden kehittämiseen paljon aikaa. Matkitaan rennosti iskulyönnin käsien vientiä ylös ja liikettä

Lisätiedot

TEMPPUILIJAN SUORITUSKORTTI

TEMPPUILIJAN SUORITUSKORTTI TEMPPUILIJAN SUORITUSKORTTI BOING-temppuradalle on suunniteltu kahdeksan erilaista temppua, joista radan järjestäjä on valinnut osan BOING-temppurataan. Suorituspaikkojen ohjeet saat suorituspaikoilta

Lisätiedot

Jakson tarkoituksena on opetella pallon käsittelyä ja harhautusta

Jakson tarkoituksena on opetella pallon käsittelyä ja harhautusta JAKSO 3 Jakson tarkoituksena on opetella pallon käsittelyä ja harhautusta Treenit on jaettu kolmeen n. 15min moduuliin Alkuverryttely, Treeniosio, Peliosio. Jokaiseen moduuliin on 45 eri vaihtoehtoa, joita

Lisätiedot

Harjoitus 1. TEEMA KULJETTAMINEN JA 1v1

Harjoitus 1. TEEMA KULJETTAMINEN JA 1v1 Harjoitus 1 TEEMA KULJETTAMINEN JA 1v1 Alkulämmittely. 20min Huuhkaja hippa ilman palloa 5min -Tarkoituksena ohittaa puolustaja ja lukea tila milloin mahdollisuus päästä läpi. Kannusta rohkeaan murtautumiseen.

Lisätiedot

Valmennussuunnitelma. Kolarin Kontio

Valmennussuunnitelma. Kolarin Kontio Valmennussuunnitelma Kolarin Kontio Kolarin Kontion junioreiden valmennussuunnitelma Tämä valmennussuunnitelma määrittelee suuntaviivat Kolarin Kontion juniorivalmennukselle ikäluokittain. Tavoitteena

Lisätiedot

KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET. TEKNISET TAIDOT valmiusasento

KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET. TEKNISET TAIDOT valmiusasento 84 A KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT TEKNISET TAIDOT valmiusasento palloon tottuminen syöttäminen - rannesyöttö polvet koukussa, painopiste alhaalla pää pystyssä, katse pelissä

Lisätiedot

Kaikki Pelissätehtäväkortit

Kaikki Pelissätehtäväkortit Kaikki Pelissätehtäväkortit 10. Pallon ilmassa pito vauhdissa Merkitse lähtö ja maalilinja 10 metrin päähän toisistaan. Ponnauttele palloa jalalla samalla kävellen eteenpäin lähtölinjalta maalilinjalle

Lisätiedot

Leirin ohjelma ja harjoitteet

Leirin ohjelma ja harjoitteet Leirin ohjelma ja harjoitteet "Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do" Pelé Edson Arantes do

Lisätiedot

JUNNUBandy syksyn 2015 jäätreenit (halli) - PAINOPISTE LUISTELUMOTORIIKASSA -

JUNNUBandy syksyn 2015 jäätreenit (halli) - PAINOPISTE LUISTELUMOTORIIKASSA - JUNNUBandy syksyn 2015 jäätreenit (halli) - PAINOPISTE LUISTELUMOTORIIKASSA - Yleistä: Aloitetaan harjoittelu heti Tarvikkeet valmentajien toimesta jäällä valmiina Päävalmentaja kokoaa pelaajat yhteen

Lisätiedot

Erkki Paananen Emppu Peliajatus ja taktiikka kaudesta 1995 eteenpäin

Erkki Paananen Emppu Peliajatus ja taktiikka kaudesta 1995 eteenpäin 1 Erkki Paananen Emppu Peliajatus ja taktiikka kaudesta 1995 eteenpäin Tekijät: Erkki Paananen Emppu 2 ohjeita pelaajille Harjoitus tekee mestarin. Luota pelikavereihin, he luottavat silloin sinuun. Käytä

Lisätiedot

URHEILU- TOIMINNAN LINJAUS

URHEILU- TOIMINNAN LINJAUS URHEILU- TOIMINNAN LINJAUS GRIFK JÄÄKIEKKO on Kauniaisissa toimiva amatöörikiekkoseura, joka tarjoaa kaupungin vaikutusalueen pelaajille mahdollisuuden harrastaa jääkiekkoa. Pelitai harjoittelupaikka tarjotaan

Lisätiedot

HELMARIVAIHE v.

HELMARIVAIHE v. HELMARIVAIHE 14-15 v. Minihelmarista Helmariksi tyttöjen pelaajakoulutuksen painopistealueet 2019-2021 20-23v. Naisten Akatemia 15-17v. Hybridiakatemiat 18-20v. Urheiluakatemiat 15-16v. Aluetoiminta 11-13v

Lisätiedot

Maskun Palloseuran valmennuslinja

Maskun Palloseuran valmennuslinja Maskun Palloseuran valmennuslinja Maskun Palloseuran valmennuslinjaus on tarkoitettu kaikkien juniorijoukkueiden valmentajien avuksi ja tueksi. Seuran valmennusta yhtenäistetään. Tällä taataan jokaiselle

Lisätiedot

VIISIPALLO PELI JOKA KEHITTÄÄ YHTENÄISYYTTÄ YHTEISTYÖTÄ YHTEISÖÄ

VIISIPALLO PELI JOKA KEHITTÄÄ YHTENÄISYYTTÄ YHTEISTYÖTÄ YHTEISÖÄ VIISIPALLO PELI JOKA KEHITTÄÄ YHTENÄISYYTTÄ YHTEISTYÖTÄ YHTEISÖÄ LYHYESTI VIISIPALLOSTA Viisipallo muistuttaa pohjimmiltaan paljon polttopalloa: Siinä on sisäjoukkue ja ulkojoukkue. Sisäjoukkue lyö pallon

Lisätiedot

HYÖKKÄYSPELAAMINEN KOULUTUSPÄIVÄT 10.-11.2.2006 Suomen Urheiluopisto, Vierumäki

HYÖKKÄYSPELAAMINEN KOULUTUSPÄIVÄT 10.-11.2.2006 Suomen Urheiluopisto, Vierumäki KOULUTUSPÄIVÄT 10.-11.2.2006 Suomen Urheiluopisto, Vierumäki Timo Tuomi I. Yksilö => henk.koht. taktiikka LITURGIA Hyökkäys lähtee puolustuksen kautta! Miten pelaaja tämän ymmärtää??? Yksilö harjoituksissa

Lisätiedot

FORTUM TUTOR Peli-iloa koko perheelle Jalkapallojuniorin vanhemman opas 20.6.2012

FORTUM TUTOR Peli-iloa koko perheelle Jalkapallojuniorin vanhemman opas 20.6.2012 FORTUM TUTOR Peli-iloa koko perheelle Jalkapallojuniorin vanhemman opas Fortum Tutor ohjelma Fortumin ja Suomen Palloliiton vuonna 2009 aloittama valtakunnallinen ohjelma Kohderyhmänä erityisesti alle

Lisätiedot

1 Yleistiedot. 2 Perustiedot taktiikasta. 1.1 FC Varikkotiimi. 1.2 Tukifutis. 2.1 Lähtökohdat tukifutikseen

1 Yleistiedot. 2 Perustiedot taktiikasta. 1.1 FC Varikkotiimi. 1.2 Tukifutis. 2.1 Lähtökohdat tukifutikseen TUKIFUTIS PELIKIRJA 2014 1 Yleistiedot 1.1 FC Varikkotiimi Joukkue ja sen pelaajat edustavat kristillisyyttä ja seurakuntaa. Tämä näkyy mm. kielen käytössä, sääntöjen vastaisten otteiden vähäisyydessä.

Lisätiedot

PPV:n valmentajatilaisuus 29.5

PPV:n valmentajatilaisuus 29.5 PPV:n valmentajatilaisuus 29.5 PPV:n valmennustoiminnan yleiset periaatteet Sytytä futiskipinä! Reilu oppimisympäristö Turvallinen oppimisympäristö Hauska oppimisympäristö Positiivisuus, suvaitsevaisuus,

Lisätiedot