OHJE PALKKAPAIKKAA JA OPINTO-OIKEUTTA KOSKEVAN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN TURUN KAUPPAKORKEAKOULUN TOHTORIOHJELMAAN HUOM! Hakulomake ID numero 1427

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OHJE PALKKAPAIKKAA JA OPINTO-OIKEUTTA KOSKEVAN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN TURUN KAUPPAKORKEAKOULUN TOHTORIOHJELMAAN HUOM! Hakulomake ID numero 1427"

Transkriptio

1 1(11) Henkilöstöpalvelut 2015 / Turun kauppakorkeakoulun tohtoriohjelma 2015 OHJE PALKKAPAIKKAA JA OPINTO-OIKEUTTA KOSKEVAN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN TURUN KAUPPAKORKEAKOULUN TOHTORIOHJELMAAN HUOM! Hakulomake ID numero 1427 Hyvä hakija, näiden yksityiskohtaisten ohjeiden avulla täytät ja lähetät hakulomakkeesi Turun yliopiston Saimi-järjestelmässä. Lue ohjeet huolellisesti ja täytä hakemus niiden mukaisesti. Mikäli haet palkkapaikkaa (tohtorikoulutettavan määräaikainen tehtävä), muistathan täyttää hakemuksen englanninkielellä. Englanninkieliseen hakulomakkeeseen pääset -sivustolta (Call for applications). Tohtorikoulutettavan määräaikaisia tehtäviä ja/tai tohtorintutkinnon suoritusoikeutta haetaan täyttämällä hakulomake ja liittämällä siihen tarvittavat liitteet Saimi -järjestelmän kautta. Huom! Hakulomake on täytettävä ja jätettävä hakuilmoituksessa annettuun määräaikaan ( klo 23:59:59) mennessä. Hakemuksen lähettäminen määräajan jälkeen ei ole mahdollista. Linkki lomakkeeseen löytyy hakuilmoituksen yläosasta (sininen Täytä lomake -painike). Täytä lomake -linkin jälkeen avautuu Tervetuloa tutkijakoulun haku- ja seurantajärjestelmään -sivu, jossa on lisätietoja ja ohjeita järjestelmästä ja lomakkeen täyttämisestä. Lomakkeen täyttäminen aloitetaan valitsemalla Hyväksyn -painike.

2 2(11) Hyväksymisen jälkeen tulee valita, täyttääkö ensimmäistä kertaa hakulomakkeen vai onko jo aiemmin täyttänyt lomakkeen ja haluaa käyttää aiemmin ilmoittamiaan tietoja lomakkeen pohjana. Jos olet täyttänyt jo aiemmin lomakkeen, tällöin sinun tulee kirjautua sisään järjestelmään sähköpostiisi saamillasi tunnuksilla. Tarkemmat tiedot asiasta löytyvät tämän ohjeen lopusta. Lomake sisältää seuraavat välilehdet: Perustiedot Tavoitetutkinnon tiedot Toteutussuunnitelma Opinnot ja seuranta Liitteet Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. HUOM! Teknisistä syistä johtuen kaikkia pakollisia kysymyksiä ei ole voitu merkitä * tähdellä, vaan tämä ohje sisältää tarkentavia ohjeita täyttämiseen, joita hakijan tulee noudattaa. Henkilötiedot tulee täyttää huolellisesti. Ennen hakemuksen lähettämistä kaikki *tähdellä merkityt kentät on täytettävä. Lomakkeen tietoja on mahdollista muokata määräajan päättymiseen saakka. Hakulomakkeella suurin osa kysymyksistä on tarkoitettu kaikille hakijoille. Koska lomake on kuitenkin suunnattu erilaisille hakijoille, on osa kysymyksistä tarkoitettu niille, jotka hakevat tällä lomakkeella tohtorintutkinnon suoritusoikeutta sekä osa niille, joille on jo tohtorintutkinnon suoritusoikeus Turun kauppakorkeakoulussa. Lue kysymyksiä koskevat ohjeet huolellisesti ja anna lomakkeella tiedot sen mukaisesti mitä olet hakemassa.

3 3(11) Perustiedot Täytä henkilö- ja yhteystietosi. Sähköpostiosoitteeksi tulee antaa henkilökohtainen sähköpostiosoite, sillä SAIMIjärjestelmästä ja yliopistolta lähetetään tähän hakuun liittyvät viestit ko. sähköpostiosoitteeseen. TY:n opiskelijanro -kohta täytetään vain, jos lomakkeen täyttäjällä on jo opiskelijanumero Turun yliopistossa. Tavoitetutkinnon tiedot (ks. seuraava kuva) Ilmoita tiedot tutkinnosta, johon haet opinto-oikeutta kauppakorkeakoulusta tai johon sinulla on jo opinto-oikeus. Välilehdellä ilmoitetaan myös väitöskirjatutkimukseen liittyviä tietoja. Huom! Tällä lomakkeella (hakulomakkeen ID 1427) voi hakea opinto-oikeutta vain Turun kauppakorkeakoulusta. *Tavoitetutkinto: Turun kauppakorkeakoulussa voi suorittaa kauppatieteiden tohtorin tutkinnon (KTT), valtiotieteiden tohtorin tutkinnon (VTT) tai filosofian tohtorin tutkinnon (FT). Tavoitetutkinto valitaan pohjakoulutuksen mukaan. *Tiedekunta: Turun kauppakorkeakoulu *Tohtorintutkinnon pääaine/oppiaine: Tohtorintutkinnon suoritusoikeutta haetaan aina johonkin TuKKK:n pääaineeseen: Turun kauppakorkeakoulun oppiaineet *Väitöskirjan aihe tai alustava otsikko *Väitöskirja koostuu artikkeleista ja Väitöskirja on monografia -kohdissa kysytään väitöskirjasi rakenteesta. Monografialla tarkoitetaan tiettyyn tutkimukseen perustuvaa laajaa, yhtenäistä teosta, joka ei sisällä erillisiä artikkeleita. (*)Ohjaajat: Ohjaaja-tieto on pakollinen, mikäli sinulla on jo tohtorintutkinnon suoritusoikeus TuKKK:ssa. Jos haet tässä haussa tohtorintutkinnon suoritusoikeutta, jätä tämä kohta tyhjäksi. Jatko-opiskelijaksi valituille nimetään ohjaaja/t jatko-opintoihin hyväksymisen yhteydessä. *TuKKK:n pääaine, johon haen tohtorintutkinnon suoritusoikeutta: Tohtorintutkinnon suoritusoikeutta haetaan aina johonkin TuKKK:n pääaineeseen: Turun kauppakorkeakoulun oppiaineet (tämä tieto kysytään kahteen kertaan, koska halutaan varmistaa, että kaikki hakijat antavat ko. tiedon ja edellinen kenttä ei ole järjestelmässä pakollinen) HUOM! Jos haet tohtorintutkinnon suoritusoikeutta TuKKK:n Porin yksikköön, kerro se tässä! *Tällä hakemuksella haen (valitse yksi vaihtoehto): A) tohtorikoulutettavan tehtävää, B) tohtorintutkinnon suoritusoikeutta TuKKK:sta TAI C) tohtorintutkinnon suoritusoikeutta JA määräaikaista tohtorikoulutettavan tehtävää (palkkapaikkaa) TuKKK:sta *Arvioni väitöskirjani valmiusasteesta (anna yksi vaihtoehto): A) 10 % tai vähemmän, B) n. 25 %, C) n. 50 %, D) n. 75 % tai E) 90 % tai enemmän.

4 4(11) Toteutussuunnitelma Anna tiedot tutkinnon aikataulu- ja rahoitussuunnitelmista (ks. seuraava kuva) *Tutkimussuunnitelman tiivistelmä *Tämä tieto on pakollinen. *Tiivistelmä väitöskirjantutkimuksen tämänhetkisestä vaiheesta *Tämä tieto on pakollinen * Aikataulusuunnitelma *Aion tehdä tohtorintutkintoa päätoimisesti: Vastaa Kyllä, jos aiot tehdä väitöskirjatutkimusta ja suorittaa tohtorin tutkintoasi kokopäiväisesti ja Ei, jos aiot tehdä väitöskirjatutkimusta ja suorittaa tohtorintutkintoasi osaaikaisesti (esimerkiksi toisen työn ohessa). Voit tarkentaa tai perustella vastaustasi Miten olet suunnitellut rahoittaa opintosi? -kohdassa. *Rahoitussuunnitelma *Tämä tieto on pakollinen. Kuvaa ensin avoimessa kentässä (Miten olet suunnitellut rahoittaa opintosi?) yleisesti, miten aiot rahoittaa opintosi. Sen jälkeen merkitse seuraavan neljän vuoden osalta suunnitelmasi mukainen tohtoriopintojesi pääasiallinen rahoitusmuoto (apuraha, työsuhde, apuraha ja työsuhde) ja rahoituslähde. Rahoituslähde-kentässä voit tarkentaa ja perustella rahoitusmuoto valintaasi. *Onko sinulle jo myönnetty tutkimusrahoitusta? -kohdassa merkitse vain henkilökohtaiseen väitöskirjatutkimustyöhön myönnetyt vähintään 1 kuukauden mittaiset apurahat. Matka-apurahoja tms. ei tule merkitä taulukkoon. Mikäli vastaat Kyllä, erittele myönnöt rahoituslähteen mukaan.

5 * Haen palkkapaikkaa ajalle : Kysymys koskee vain palkkapaikkahakijoita. Ko. kohdassa merkitään haettavan palkkapaikkajakson alkamis- ja loppumisajankohta. Palkkapaikkaa voidaan hakea aikaisintaan seuraavan vuoden alusta lähtien. Palkkapaikka voidaan myöntää korkeintaan neljäksi vuodeksi. Jos et hae palkkapaikkaa, merkitse tähän kohtaan esim. (-), jotta saat hakemuksen lähetettyä. * Jos minulle ei myönnetä palkkapaikkaa, peruutan tähän hakemukseen liittyvän jatko-opintooikeushakemukseni tohtoriohjelmaan on tarkoitettu niille hakijoille, jotka hakevat tässä haussa sekä palkkapaikkaa että opinto-oikeutta. Huom! Kysymys on tehty pakolliseksi, vaikka ei kosketakaan kaikkia. Eli, jos haet palkkapaikkaa ja sinulla on jo opinto-oikeus tohtorintutkintoon kyseisessä tohtoriohjelmassa, vastaa kysymykseen Ei. Myös jos haet pelkkää opinto-oikeutta, vastaa kysymykseen Ei. *Väitöskirjani aihe ja sen yhteys Turun kauppakorkeakoulun tutkimusprofiiliin: Hakijan tutkimussuunnitelmasta arvioidaan tutkimuksen aihepiirin soveltuvuus ko. aineen tutkimusprofiiliin ja asiantuntijuusalueisiin (lisätietoja TuKKK:n tutkimusprofiilista). *Haetko tässä haussa tohtorintutkinnon suoritusoikeutta ja/tai tohtorikoulutettavan tehtävää myös jostain toisesta TY:n tiedekunnasta/tohtoriohjelmasta, mistä? 5(11)

6 6(11)

7 7(11) Opinnot ja seuranta Anna tiedot aiemmasta, hakukelpoisuuden antamasta tutkinnosta (ylempi kk-tutkinto, ylempi amk-tutkinto tai vastaavantasoinen ulkomainen tutkinto, joka tutkinnon myöntäneessä maassa antaa hakukelpoisuuden vastaaviin opintoihin). *Korkein suorittamasi tutkinto: anna tiedot suorittamastasi hakuperusteena olevasta tutkinnosta. *Tutkinto englanniksi *Hakukelpoisuuden antava tutkinto alkuperäiskielellä *Oppilaitos, jossa tutkinto on suoritettu tai jossa sitä suoritetaan. HUOM! Mainitse myös maa, jossa oppilaitos sijaitsee. *Tutkinnon suorituspäivämäärä tai arvio valmistumisajankohdasta. Hakuperusteena olevan tutkinnon tulee olla suoritettu viimeistään Pääaine *Lopputyön arvosana: Mikäli tiedossasi ei ole lopputyön arvosanaa, kirjoita kohtaan Ei ole. Pääaineen arvosana Muuta tietoa opinnoistasi / kursseistasi: Mikäli pohjakoulutuksesi (hakukelpoisuuden antava tutkinto) ei ole vielä valmis, kerro opintojesi vaihe kohdassa Muuta tietoa opinnoistasi / kursseistasi. *Tiedekunnan vaatimusten mukaan minun tulee osoittaa kielitaitoni kielitestein -kohdassa valitse kyllä tai ei (ks. tohtoriohjelman/tiedekunnan ohjeet kielitaidon osoittamisesta). Jos vastasit kyllä, ilmoita seuraavassa kohdassa suorittamasi kielitestin nimi ja suorituspäivämäärä. Mikäli sinulla on ulkomainen pohjakoulutus ja olet TuKKK:n valintaperusteiden kielitaitoa koskevien vaatimusten (ks. Riittävä kielitaito) mukaisesti vapautettu kielitestistä, mainitse vapautusperuste. Lisää myös vapautusperusteen osoittava tutkintotodistus liitteeseen nimeltä Tutkintotodistukset. * Nämä tiedot ovat pakollisia opinto-oikeutta haettaessa. Kaikkien kielitestitulosten pitää tulla Turun yliopistolle suoraan testin järjestäjältä hakuajan päättymiseen mennessä. *Jos minua ehdotetaan tohtoriohjelman palkkapaikalle tai varasijalle, nimeni saa julkaista Turun yliopiston internet-sivuilla Tiedot suoritetusta kandidaatin tutkinnosta (tutkinto, pääaine, suoritusvuosi, yliopisto), mikäli relevantti hakemuksen kannalta: Anna pyydetyt tiedot kandidaatin tutkinnosta, mikäli haet tohtorintutkinnon suoritusoikeutta ja pyrit osoittamaan esim. aiemmin suoritettujen opintojen määrää myös kandidaatin tutkintoon kuuluvilla opinnoilla ja liitä skannattu tutkintotodistus liitteeseen nimeltä Tutkintotodistukset sekä skannattu opintosuoritusote liitteeseen nimeltä Muu liite. *Kerro, oletko suorittanut tohtorintutkintoasi kokopäiväisesti, osa-aikaisesti (mikä %-osuus työajasta käytetty tutkinnon suorittamiseen) vai omalla ajallasi kokopäivätyön ohella ja anna ajanjakso/t kunkin osalta: Kysymys on pakollinen niille hakijoille, joilla on jo tohtorintutkinnon suoritusoikeus TuKKK:ssa. Mikäli sinulla ei vielä ole TuKKK:ssa tohtorintutkinnon suoritusoikeutta ja haet sitä tässä haussa, merkitse esim. (-), jotta saat lähetettyä hakemuksen. Vuosi ja kuukausi, jolloin minut on hyväksytty jatko-opiskelijaksi Turun kauppakorkeakouluun: Lisätietoja

8 8(11)

9 9(11) Liitteet Liitteet-välilehdellä ilmoitetaan hakuilmoituksessa pyydetyt liitteet (ks. tohtoriohjelman hakuilmoitus). Kuhunkin liitekohtaan voi lisätä vain yhden liitteen. Liitä tarvittaessa useampi tiedosto yhteen ennen kuin liität he hakulomakkeelle. Sallitut tiedostomuodot löytyvät kunkin liitteen tiedoista. Selvitys liitteistä (Huom! toimita liitteet pyydetyssä muodossa): CV = Ansioluettelo *Tämä liite on pakollinen kaikille hakijoille. Laadi CV:si Suomen Akatemian ohjeiden mukaisena: the instructions of the Academy of Finland and the Finnish Advisory Board on Research Integrity) Julkaisuluettelo *Tämä liite on pakollinen kaikille hakijoille. Laadi julkaisuluettelosi Opetusministeriön julkaisutyyppiluokituksen mukaan, jonka löydät mm. Suomen akatemian sivujen kautta) Tutkimussuunnitelma mukaan lukien suunnitelma tutkimuksen ja tutkinnon suorittamisen aikataulusta *Tämä liite on pakollinen kaikille hakijoille. (enint. 10 sivua (poislukien kansilehti ja lähdeluettelo), Times New Roman 12 pt, line spacing 1,5) Word-dokumenttina (doc, docx) tai rtftiedostona (Rich Text Format) (Ohjeita tutkimussuunnitelman laatimisesta TuKKK:n tohtoriohjelman sivulla). Liittämällä hakemukseensa tutkimussuunnitelman hakija hyväksyy tutkimussuunnitelman tarkastamisen Turnitin Originality Check järjestelmällä (sähköinen plagiaatintunnistusjärjestelmä). Tutkintotodistukset = Hakukelpoisuuden antavasta tutkinnosta skannattu/skannatut kopio/t virallisista tai virallisesti oikeaksi todistetuista tutkintotodistuksista (maisterin tutkinnosta tai vastaavasta ja tarvittaessa kandidaatin tutkinnosta) pdf-muodossa. *Tämä liite on pakollinen niille, jotka hakevat tohtorintutkinnon suoritusoikeutta TuKKK:sta Tarvittaessa kielitaitoa todentavat tutkintotodistukset haettaessa opinto-oikeutta Turun kauppakorkeakoulusta (elleivät ole samoja kuin edellä mainitut). Ks. kysymys kielitaidon osoittamisesta hakulomakkeen Opinnot ja seuranta -välilehdellä. Hakemus = Motivaatiokirje *Tämä liite on pakollinen niille, jotka hakevat tohtorintutkinnon suoritusoikeutta TuKKK:sta. Perustelut jatko-opintoihin hakeutumiselle. Jatko-opintosuunnitelma = Hops (henkilökohtainen opintosuunnitelma) * Tämä liite on pakollinen niille hakijoille, joilla on jo tohtorintutkinnon suoritusoikeus Turun kauppakorkeakoulussa. Muu liite = suoritusote *Tämä liite on pakollinen kaikille hakijoille. Ne hakijat, jotka hakevat tohtorintutkinnon suoritusoikeutta liittävät tähän skannatut kopiot hakukelpoisuuden antavan tutkinnon virallisista opintosuoritusotteista (maisterin tutkinnosta tai vastaavasta ja tarvittaessa kandidaatin tutkinnosta) pdf-muodossa. Ne hakijat, joilla on jo tohtorintutkinnon suoritusoikeus, liittävät tähän Nettiopsusta saatavan pdf-muotoisen opintosuoritusotteen jatko-opinnoistaan. Muu liite 2 = Skannatut kopiot tutkintotodistusten ja opintosuoritusotteiden virallisista käännöksistä (suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi) mikäli ko. asiakirjat eivät ole suomen-, ruotsin- tai englanninkielisiä. *Tämä liite on pakollinen niille tohtorintutkinnon suoritusoikeutta hakeville hakijoille, joiden tutkintotodistus ja/tai suoritusote ovat muulla kielellä kuin suomi, ruotsi tai englanti. Muu liite 3 = mahdolliset suosituskirjeet

10 10(11) Liitetyn liitteen voi poistaa valitsemalla Poista-painike. Huom! Tohtorintutkinnon suoritusoikeutta hakevien, jotka eivät ole suorittaneet haun perusteena olevaa tutkintoaan Turun yliopistossa/turun kauppakorkeakoulussa, tulee lisäksi toimittaa hakuilmoituksessa (päivitetty ) luetellut vaaditut liitteet postitse hakuajan päättymiseen mennessä ( , virka-aikana) Turun kauppakorkeakouluun. Katso ohjeet liitteiden toimittamisesta ja postiosoite hakujulistuksesta. Kun kaikki tarvittavat tiedot on täytetty, painetaan Esikatselu -painiketta. Järjestelmä näyttää tämän jälkeen yhteenvedon lomakkeelle tallennetuista tiedoista. Lomakkeelle tallennetut tiedot voi myös tulostaa Tulosta-painikkeen kautta. Kun lomake on valmis, painetaan Lähetä tiedot -painiketta. Saat lomakkeen tallentumisesta järjestelmään sähköpostiviestin lomakkeessa ilmoittamaasi osoitteeseen.

11 Sähköpostiviestissä on käyttäjätunnus ja salasana, joita voi käyttää jatkossa lomakkeen tietoja muokattaessa. Jos salasana unohtuu, uuden voi hakea valitsemalla Oletko unohtanut salasanasi? -linkin ja ilmoittamalla sähköpostiosoitteen, johon uusi salasana lähetetään. Voit kirjautua uudelleen lomakkeelle joko kyseisen tehtävän Täytä lomake -linkin kautta tai sähköpostiin saamasi linkin kautta. Järjestelmä ilmoittaa mitä paikkaa tai minkä lomakkeen hakija on aiemmin täyttänyt. Muokkaa lomaketta -linkistä pääsee tarvittaessa muokkaamaan lomaketta. 11(11) Kun olet muokannut tai lisännyt tarvittavat tiedot, Lähetä lomake uudelleen. Kirjaudu ulos -linkistä pääsee kirjautumaan ulos järjestelmästä. Lisätietoja Teknisissä Saimi-järjestelmään liittyvissä ongelmissa, ota yhteys: Hakuilmoitukseen tai hakemiseen liittyvissä kysymyksissä, ota yhteys Turun kauppakorkeakoulun tohtoriohjelman koordinaattoriin: Kirsi Tammi,