ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 1 / 2011 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 16 )

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 1 / 2011 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 16 )"

Transkriptio

1 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 1 / 2011 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 16 ) _ KOKOUSAIKA Torstai klo _ KOKOUSPAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone, Savukosken kunnanvirasto _ OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Erkki Parkkinen puheenjohtaja /jäsen Panu Leinonen varajäsen Heikki Nivala jäsen /puheenjohtaja Eeva Moilanen varajäsen Eila Hyvönen jäsen Kauko Jaakkola jäsen /varapuheenjohtaja Matti Salmijärvi varajäsen Heidi Martin jäsen Reijo Kilpelä jäsen Muut osallistujat Heikki Onnela Kaarina Imponen Olli-Pekka Salminen Kari Väyrynen kehittämispäällikkö toimistosihteeri kaupunginjohtaja kunnanjohtaja ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Puheenjohtaja Sihteeri :t 1-3 :t 4-14 Erkki Parkkinen Heikki Nivala Kaarina Imponen KÄSITELLYT ASIAT :t 1-14 PÖYTÄKIRJAN Aika ja paikka TARKASTUS Kemijärvellä Savukoskella ALLEKIRJOITUKSET Eila Hyvönen Reijo Kilpelä PÖYTÄKIRJA YLEISESTI Jäsenkuntien kunnanvirastot NÄHTÄVÄNÄ Todistaa Kaarina Imponen kuntayhtymän sihteeri

2 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Ky 1 Kokouskutsu ja asiakirjat on lähetetty postitse hallituksen jäsenille ja varajäsenille. Kokouspäivästä on ilmoitettu sähköpostitse Kokous on päätösvaltainen, kun vähintään puolet jäsenistä tai henkilökohtaisista varajäsenistä on läsnä kokouksessa. Esitys: Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Ky 2 Esitys: Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa. Päätös: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Eila Hyvönen ja Reijo Kilpelä.

3 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä 3 PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA Ky 3 Kuntayhtymän perussopimuksen :n 6 mukaan yhtymähallitus valitsee keskuudestaan vuorovuosin kustakin jäsenkunnasta vuodeksi kerrallaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Vuorotteluperiaatteen mukaan puheenjohtajuusvuorossa vuonna 2011 on Kemijärven kaupunki. Kehittämispäällikön esitys: Hallitus valitsee vuodelle 2011 puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Päätös: Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Heikki Nivala ja varapuheenjohtajaksi Kauko Jaakkola. TILINKÄYTTÖOIKEUKSIEN MUUTOKSET Ky 4 Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan vaihtumisen sekä kaupunginjohtajan vaihtumisen vuoksi kuntayhtymän tilinkäyttöoikeuksia tulee muuttaa. Kehittämispäällikön esitys: Hallitus myöntää kuntayhtymän tilinkäyttöoikeuden valitulle uudelle puheenjohtajalle sekä Kemijärven kaupunginjohtaja Olli-Pekka Salmiselle ja poistaa käyttöoikeuden toimikautensa päättävältä puheenjohtajalta Erkki Parkkiselta sekä Arto Ojalalta. Päätös: Hyväksyttiin.

4 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä 4 KEHITTÄMISPÄÄLLIKÖN TILANNEKATSAUS Ky 5 Kehittämispäällikkö antaa tilannekatsauksen kuntayhtymän toiminnasta ja ajankohtaisista asioista. Kehittämispäällikön esitys: Hallitus merkitsee tilannekatsauksen tiedoksi. Kuntayhtymän kautta ollaan kuntien pyynnöstä ja kustannuksella toteuttamassa Itä- Lapin matkailun mainoskampanjaa Venäjälle. Kuvaukset ovat alueellamme parhaillaan käynnissä. Mainoskampanjan hinta on 7000 eur. Mainokset esitetään tulevaa sesonkia varten loppusyksyllä Murmanskin alueella Venäjän televisiossa. Tulevaisuuden Itä-Lappi hanke: Itä-Lapin elinkeinostrategiatyö on käynnissä ja työn pitäisi valmistua keväällä. Valtuustojen päätettäväksi asia tulee toukokuussa. Esimerkkinä painopistealueista kehittämispäällikkö esitteli kaivannaisteollisuutta. Tulevaisuuden Itä-Lappi on sateenkaarihanke, jonka avulla myös toimialatiimityötä tehdään osana hankkeen toimintaa. Toimialatiimien työ on ollut käynnissä, mutta elinkeinostrategiaa lukuun ottamatta, merkittäviä tuloksia ei ole vielä syntynyt. KOKO -ohjelma : Ohjelman tilaisuuksissa on oltu aktiivisesti mukana. Kuntayhtymän käynnissä olevia hankkeita ovat Tulevaisuuden Itä-Lappi hanke, Etelä-Kuolan paikallishallinnon kehittämishanke, Itä-Lapin talvisotahistoria tutuksi hanke, Itä-Lapin Kotikylä hanke ja White Sea Tourism Gate esiselvitys- ja suunnitteluhanke. Heidi Martin tiedusteli miten voitaisiin selvittää Kemijoen lohen nousua ja kalaportaiden rakentamisesta. Hallitus keskusteli vilkkaasti KOKO-ohjelmasta. Päätös: Tilannekatsaus merkittiin tiedoksi. Hallitus päätti, että Tulevaisuuden Itä- Lappi hankkeen kautta tehdään selvitys siitä miten kalaporrasasiaa voidaan viedä eteenpäin. Hallitus päätti kutsua KOKO ohjelmajohtaja Mika Perttusen hallituksen seuraavaan kokoukseen kertomaan KOKO -ohjelman tilanteesta.

5 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä 5 KUNTAYHTYMÄN TOIMINNAN UUDET LINJAUKSET Ky / Ky 43 Kuntayhtymän jäsenkuntien kunnanjohtajat, kunnanhallitusten ja valtuustojen puheenjohtajat ovat kokoontuneet Sallassa linjanvetokokoukseen, jossa keskusteltiin kuntayhtymän roolista ja tehtävästä. Ky / Liitteenä nro 4 on linjanvetokokouksesta laadittu muistio. Kokouksessa päätettiin, että työvaliokunta valmistelee kuntayhtymän toiminnan uudet linjaukset kokouksessa sovittujen periaatteiden mukaan. Työvaliokunta aloitti työnsä Sallan kokouksessa ja työtä on jatkettu työvaliokunnan kokouksessa Työvaliokunnan määrittämät linjaukset ovat liitteenä nro 5. Työvaliokunnan linjaukset tulevat koskemaan myös kuntayhtymän perussopimusta, joten asia vaatii jäsenkuntien hyväksynnän, jotta perussopimuksen uudistamista voidaan lähteä työstämään. Hallintosääntöä joudutaan myös muuttamaan perussopimuksen muutoksen yhteydessä. Perussopimuksen muutoksen tavoiteaikataulu on, että sopimus olisi kuntien käsittelyssä syksyllä ja tulisi voimaan vuoden 2011 alusta. Kehittämispäällikön esitys: Hallitus hyväksyi liitteen nro 5 linjauksista kohdat 1-3. Hallinnon järjestämisestä muualla hankitaan vertailutietoa ja asiaan palataan myöhemmin. Posion kunta kutsutaan neuvotteluun Itä-Lapin kuntayhtymään liittymisestä. Työvaliokunta neuvottelee Posion kunnan kanssa. Päätös: Hyväksyttiin Ky 56 Edellisessä hallituksen kokouksessa hyväksyttiin työvaliokunnan valmistelema esitys muutoin paitsi kohta 4, joka koski hallintomallia. Posion kunnan edustajien kanssa on käyty kesän aikana kaksi neuvottelua ja Posio on kiinnostunut yhteistyöstä Itä-Lapin kuntayhtymän jäsenkuntien kanssa ja pitää ensisijaisena vaihtoehtona kuntayhtymävaihtoehdon sijaan yhteistä kehitysyhtiötä. Työvaliokunta käsittelee hallintomallia kokouksessaan Esityslistan liitteenä nro 1 on hyväksytyt toiminnan linjaukset sekä kehittämispäällikön hallintomallin osalta esittämät muutokset. Kehittämispäällikön esitys: Hallitus päättää, että hallituksen kokoonpano ja valintaperusteet säilyisivät ennallaan, mutta hallintosääntöä muutettaisiin seuraavasti: 1) Hallitus siirtää päätösvaltaa kehittämispäällikölle ja työvaliokunnalle seuraavilta osin:

6 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä 6 - päättää yhtymän henkilöstön ja omaisuuden vakuutustavasta - valitsee kehittämishankkeisiin projektihenkilöstön - päättää sellaisista virkavapauksista ja työlomista, joista maksetaan palkkaa - päättää sivutoimiluvasta 2) Hallitus päättää varata euron määrärahan, joka varataan asiantuntijapalkkioihin tai muihin yhteisesti sovittuihin toimeksiantoihin kehittämispäällikön ja työvaliokunnan päätettäväksi. Toimialatiimejä kuullaan tarvittaessa ennen päätöksentekoa. 3) Hallitus päättää, että toiminnan organisointimallin (ky, oy tai joku muu) valmistelu käynnistetään välittömästi työvaliokunnan toimesta. Tavoitteena on, että uusi tehokkaampi ja toimintakykyisempi malli olisi käytössä viimeistään ennen seuraavan kunnallisvaalikauden alkua. Toiminnan tehostamisen linjauksia käsiteltiin työvaliokunnan kokouksessa Esityslistan liitteenä nro 13 on työvaliokunnassa käsitelty esitys. Kehittämispäällikön muutettu esitys: 1) Hallitus kokoontuu kaksi kertaa vuodessa keskittyen strategisesti tärkeisiin asioihin, toiminnan pitkäjänteiseen suunnitteluun sekä merkittäviin toiminnallisiin linjaratkaisuihin. Hallitus vahvistaa toimintasuunnitelman ja seuraavan vuoden talousarvion sekä hyväksyy edellisen vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Hallitus valitsee kehittämispäällikön. Kehittämispäällikön valinnasta tai muusta erityisen tärkeästä syystä johtuen hallitus kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen. 2) Hallituksen muodostavat jäsenkuntien kuntajohtajat, valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajat, yhteensä kaksitoista jäsentä. Puheenjohtajuus on kaksivuotinen kiertäen kuntien kesken alkaen kaudella ) Yhtymähallituksen / työvaliokunnan tehtävät Työvaliokunnan tehtäviksi siirretään: - yhtymän henkilöstön ja omaisuuden vakuuttaminen - kuntayhtymän edustajien nimeäminen - muun henkilöstön valinta - virkavapaudet ja työlomat, joista maksetaan palkkaa - sivutoimiluvan myöntäminen - muut jatkovalmistelussa esille tulevat asiat 4) Hallitus päättää varata euron määrärahan, joka varataan asiantuntijapalkkioihin tai muihin yhteisesti sovittuihin toimeksiantoihin työvaliokunnan päätettäväksi. Toimialatiimejä kuullaan tarvittaessa ennen päätöksentekoa. 5) Toiminnan uudelleenorganisointi: Hallitus päättää, että toiminnan organisointimallin (ky, oy tai joku muu) valmistelu, muutoin kuin hallituksen kokoonpanon osalta, käynnistetään välittömästi työvaliokunnan toimesta. Tavoitteena on, että uusi tehokkaampi ja toimintakykyisempi malli olisi käytössä viimeistään ennen seuraavan kunnallisvaalikauden alkua.

7 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä 7 Heikki Nivalan esitys: Hallitus hylkää esityksen ja päättää, että osakaskuntien valtuustoryhmien edustajat neuvottelevat kuntien yhteistyön kehittämisestä mennessä. Kari Väyrynen poistui kokouksesta klo Puheenjohtajan esitys: Hallitus päättää, että neuvottelun tavoitteena on löytää uusi tehokkaampi ja toimintakykyisempi toiminnan organisointimalli (ky, oy tai joku muu). Ky / Päätös: Esitykset hyväksyttiin yksimielisesti Ky 70 Osakaskuntien valtuustoryhmien edustajat ovat kokoontuneet Kemijärvellä. Heikki Nivala kertoo hallitukselle neuvottelun tuloksen. Sallan kunnanvaltuusto on kokouksessaan päättänyt, että Sallan kunta jatkaa kuntayhtymän jäsenkuntana. Hallitukselle jaetaan kokouksessa Sallan kunnanvaltuuston päätös asiasta. Seutuseminaari on päätetty järjestää Savukoskella. Kuntayhtymän toimintamalli on ajankohtaisuutensa vuoksi seminaarin pääaiheena. Seminaarissa tullaan esittelemään erilaisia toimintamalleja. Kehittämispäällikön esitys: Hallitus keskustelee ja päättää jatkotoimenpiteistä. Heikki Nivalan esitys: Kemijärven kaupunki kutsuu Itä-Lapin kuntayhtymän jäsenkuntien edustajat (kunnanjohtajat, kunnanhallitusten pj:t ja kunnanvaltuustojen pj:t) sekä Posion edustajat neuvotteluun kuntayhtymän tulevasta toiminnasta. Neuvottelu pidetään Savukoskella. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti Ky 6 Sovittu neuvottelu kuntayhtymän tulevasta toiminnasta pidettiin Savukoskella. Tuolloin päätettiin, että toimintamalli valmistuisi helmikuun 2011 loppuun mennessä ja että Posion kunta tulisi tarkkailujäseneksi heti toimintamallin hyväksymisen jälkeen. Valmistelutyöryhmään valittiin kunnanjohtajat ja kunnanhallitusten puheenjohtajat. Kokoonkutsujana toimii Kemijärven kaupunki. Osakaskunnat suostuvat myös tiiviimpään yhteistyöhön vuoden 2011 aikana. Toimintamalli työryhmän kokouksessa valittiin jatkotyöstämisen pohjaksi vertailtavat organisaatiomallit 1) nykyinen kuntayhtymä muutettuna 2) yhtiömalli ja 3) vapaamuotoinen kuntien välinen yhteistyö/toimialatiimit. Valittua kolmea vaihtoehtoa valmistelemaan valittiin pienempi valmistelutyöryhmä. Valmistelutyöryhmään

8 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä 8 nimettiin Posion kunnanjohtaja Mika Riipi (koollekutsujana), Kemijärven talous- ja kehittämisjohtaja Tomi Timonen sekä kuntayhtymän kehittämispäällikkö Heikki Onnela. Toimintamalli työryhmän kokouksessa jatkoarvioinnin kohteeksi valittiin kuntayhtymämalli. Valmistelutyöryhmän tehtäväksi annettiin tehdä selkeä esitys toiminta- ja hallintomallista sekä kustannusten jaosta. Lisäksi työryhmän tuli arvioida kuntayhtymän nykyisen toiminnan taloutta ja toiminnan mahdollista tehostamista sekä ottaa kantaa kustannusten jakoon. Nykyisessä mallissa kustannukset jaetaan kuntien verokertymän (ei kiinteistöveroa) mukaisesti. Valmistelutyöryhmä sai työnsä päätökseen ja antoi esityksensä toimintamalli työryhmälle. Esityslistan liitteenä nro 1 on kokouksen muistio liitteineen, jossa on kuvattu molemmat työryhmälle esitetyt vaihtoehdot. Valmistelutyöryhmän esitys ei ollut yksimielinen ja työryhmä keskusteli kahden vaihtoehdon pohjalta. Vaihtoehtojen suurin ero on kuntayhtymän henkilöresurssit. Vaihtoehdossa 1 kuntayhtymässä olisi yksi henkilöresurssi ja vaihtoehdossa 2 jatkettaisiin kahden vakituisen henkilön resurssilla. Keskustelun jälkeen toimintamallityöryhmä hyväksyi yksimielisesti vaihtoehdon 2 mukaisen esityksen viemisen yhtymähallituksen päätettäväksi. Toimintamallityöryhmä keskusteli laajasti esitetyistä vaihtoehdoista ja päätti yksimielisesti esittää yhtymähallitukselle, että 1) Toimintamalliksi valitaan yllä esitetty vaihtoehto 2 seuraavin muutoksin: 2) Kuntayhtymässä toteutetaan vain sellaisia hankkeita joihin kaikki jäsenkunnat lähtevät mukaan, tällöin nk. sakkomaksua ei oteta käyttöön. 3) Kaikki jäsenkunnat tukevat ja edistävät kunkin jäsenkunnan nimeämää kärkihanketta. 4) Posion kunta voi liittyä Itä-Lapin kuntayhtymän jäseneksi sijoittamalla euroa kuntayhtymän peruspääomaan. 5) Posion kunnan liittyessä jäsenkunnaksi nykyistä yhtymähallituksen kokoonpanoa laajennetaan kolmella Posion edustajalla. Kehittämispäällikön muutettu esitys: Hallitus hyväksyy kuntayhtymän toimintamallin vaihtoehto 2.:n pohjalta työryhmän esittämin muutoksin (liite 1) ja esittää edelleen jäsenkunnilleen toimintamallin hyväksymistä. Kokous keskeytettiin neuvottelutauon ajaksi. Neuvottelutauko päättyi Matti Salmijärven esitys: Hallitus päättää että toimintamalli valmistellaan siten, että uusi perussopimus tulisi voimaan Reijo Kilpelä kannatti Salmijärven esitystä. Koska kokouksessa on tehty kehittämispäällikön esityksestä poikkeava esitys, suoritettiin äänestys. Äänestyskäytäntö: Kehittämispäällikön esitystä kannattavat äänestävät JAA ja Salmijärven esitystä kannattavat äänestävät EI.

9 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä 9 Suoritettiin nimenhuutoäänestys, jossa annettiin 6 JAA ääntä (Erkki Parkkinen, Panu Leinonen, Eeva Moilanen, Eila Hyvönen, Kauko Jaakkola ja Heikki Nivala) ja 3 EI ääntä (Matti Salmijärvi, Reijo Kilpelä ja Heidi Martin). Päätös: Kehittämispäällikön esitys hyväksyttiin äänin 6-3.

10 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä 10 KUNTAYHTYMÄN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA / Ky 72 Itä-Lapin kuntayhtymän alustava toiminta- ja taloussuunnitelma on esityslistan liitteenä nro 1. Alustavan toiminta- ja taloussuunnitelman pohjana on vuoden 2010 suunnitelma, johon on tehty tarvittavat muutokset, lisäykset ja päivitykset mm. toimintaan ja tavoitteisiin, edunvalvontaan ja kehittämistoimintaan. Toimintasuunnitelmassa on huomioitu linjanvetokokouksissa sovitut asiat sekä meneillään olevien kehittämistoimien jatkuminen mm. seudullinen elinkeinostrategiatyö. Toimialatiimien työtä jatketaan ja pyritää saamaan pysyväksi toimintatavaksi seutuyhteistyössä. Kehittämispäällikön esitys: Hallitus keskustelee kuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelmasta ja tekee tarvittaessa muutosesityksiä. Hallitus hyväksyy kuntayhtymän alustavan toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille (liite 1) ja lähettää sen jäsenkuntien käsittelyyn. Päätös: Hyväksyttiin Ky 7 Jäsenkunnat ovat käsitelleet kuntayhtymän toiminta ja taloussuunnitelman Kemijärven kaupunginhallitus on kokouksessaan ( 298) hyväksynyt toimintasuunnitelman edellyttäen seuraavia tekstimuutoksia: - s. 2. luku 2 Itä-Lapin kuntayhtymän hallitus kokoontuu tarvittaessa - s. 3 luku 3.3. Suomun lentomäkihanketta ei poisteta edunvalvontatehtävistä. - s. 3 luku 3.3. Maakuntakorkeakouluyhteistyötä ei poisteta edunvalvontatehtävistä. Lisäksi Kemijärven kaupunki edellytti, että kuntiin tuodaan helmikuun 2011 loppuun mennessä selkeä esitys toteuttamiskelpoisesta nykyistä tehokkaammasta ja taloudellisemmasta kuntien yhteistyön toimintamallista. Kehittämispäällikön esitys: Hallitus hyväksyy Kemijärven kaupungin edellyttämät muutokset ja merkitsee muutetun toiminta- ja taloussuunnitelman pöytäkirjan liitteeksi nro 2. Päätös: Hyväksyttiin lisäyksellä, että sivulle 3 kohtaan 3.2 Infraan liittyvät edunvalvonta-asiat lisätään Maantien 967 Hihnavaara-Kelujärvi perusparantaminen.

11 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä 11 KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2010 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS Ky 8 Kuntayhtymän toimintavuosi 2010 sisälsi paljon edunvalvontatyötä. Edunvalvontaasioina nostettiin esille mm. Soklin kaivoshanke ja sen vaatima liikenneinfrastruktuuri, Metsähallituksen luontopalveluiden määrärahat, Metsäntutkimuslaitoksen Sallan toimipisteen säilyttäminen, Pan Parks hankkeiden rahoitus ja Lapin keskussairaalan lääkäripäivystys sekä muita toimintakertomuksessa kuvattuja edunvalvonta-asioita. Koko toimintavuoden on etsitty kuntayhtymälle uutta toimintamallia ja tehty linjauksia. Lisäksi Posion kunnan kanssa on käyty yhteistyöneuvotteluja. Kuntayhtymän tehtävistä sovittiin jo alkuvuodesta, mutta hallinnollisen mallin osalta selvittely jatkui koko loppuvuoden. Kuntayhtymän edustajat vierailivat Kiinassa Anhuin maakunnassa, jossa allekirjoitettiin yhteistyön- ja ystävyyden aiesopimukset Huangshanin ja Suixin alueiden kanssa. Aiesopimukset pitävät sisällään ihmisten välisen ystävyyden lisäksi myös tuotannollisen ja taloudellisen yhteistyön. Vierailulle osallistui myös elinkeinoelämän edustajia, joista osa solmi myös aiesopimuksen. Kehittämistoiminnan volyymi on pysynyt samalla tasolla kuin edellisenä vuonna. Tulevaisuuden Itä-Lappi hankkeen kautta jatkui seudullisen elinkeinostrategian valmistelutyö. Kesällä kaikki kunnat hyväksyivät valitut strategian painopistealueet ja valistelutyötä jatkettiin työryhmissä. Strategiaa varten teetettiin lisäksi erillisiä selvitystöitä liittyen Soklin kaivoshankkeeseen ja bioenergiaan. Uusia kehittämishankkeita käynnistettiin kolme; Itä-Lapin Kotikylä hanke, Itä-Lapin talvisotahistoria tutuksi hanke ja esiselvityshanke lähialuematkailun kehittämisestä. Etelä-Kuolan paikallishallinnon kehittämishanke sai rahoituksen ulkoministeriöstä myös vuodelle Jatkossa lähialuehankkeille pyritään kuitenkin hakemaan rahoitusta avautuneesta ENPI CBC ohjelmasta. ENPI- hankkeen valmistelu on ollut käynnissä. Resurssien vähyyden vuoksi hankevalmisteluapua on jouduttu ostamaan ulkopuolelta. Kuntayhtymän tilinpäätös on 2.412,95 voitollinen. Kuntayhtymän hallinnon ja kehittämishankkeiden toimintamenot olivat yhteensä ,38 ja taseen loppusumma ,96. Kuntayhtymän maksuvalmius on ollut koko vuoden hyvä eikä kuntayhtymällä ole velkaa. Liiteenä 3 on kuntayhtymän tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta Kehittämispäällikön esitys: Hallitus hyväksyy ja allekirjoittaa vuoden 2010 tilinpäätöksen ja antaa sen tilintarkastajan tarkastettavaksi. Hallitus päättää siirtää ylijäämän 2.412,95 edellisten tilikausien voitto-/tappiotilille. Päätös: Hyväksyttiin kokouksessa esitellyn teknisen korjauksen jälkeen.

12 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä 12 LAPIN MATKAILUSTRATEGIA Ky 9 Lapin matkailustrategia ohjaa maakunnan matkailun kehittämistä määrittämällä kehittämisen lähtökohdat ja painopistealueet. Matkailustrategia pohjautuu Lapin maakuntasuunnitelmaan 2030, Lapin maakuntaohjelmaan ja Suomen matkailustrategiaan Matkailustrategia on koottu laajapohjaisessa yhteistyössä matkailuelinkeinon, tutkimus- ja kehittämisorganisaatioiden ja muiden matkailutoimijoiden kanssa. Lapin matkailustrategian päivitystä on tehty Lapin liitossa viime syksyn ja alkuvuoden aikana. Strategialuonnos on nyt lähetetty lausuntokierrokselle ja Lapin liiton hallitus käsittelee strategiaa huhtikuussa Lapin liitto pyytää Itä-Lapin kuntayhtymältä lausuntoa esityslistan liitteenä nro 4 (luettavissa internetissä osoitteessa olevasta Lapin matkailustrategialuonnoksesta mennessä. Lausuntopyyntö on lähetetty myös Itä-Lapin kuntiin. Liitteenä nro 5 luonnos kuntayhtymän lausunnoksi Lapin matkailustrategiasta jaetaan kokouksessa. Kehittämispäällikön esitys: Hallitus keskustelee lausunnosta ja tekee tarvittaessa muutoksia. Päätös: Hyväksyttiin liitteen 4 mukainen lausunto. Hallitus totesi, että kunnat voivat lisäksi antaa omat lausuntonsa.

13 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä 13 KUNTAYHTYMÄN LIITTYMINEN OSAKKAAKSI KPK ICT OSAKEYHTIÖÖN Ky 10 KPK ICT Oy:n hallitus esittää kirjeellään kuntayhtymälle liittymistä kuntien tietohallintojärjestelmien yhtenäistämistä ja palveluiden yhteistä kehittämistä ja hankintaosaamisen kehittämistä tarkoittavan yhtiön osakkaaksi. Osakkeiden ensimmäinen merkintäkausi päättyy ja siihen saakka osakkeen hinta on yksi euro/kuntayhtymä, minkä jälkeen hinta nousee portaittain. Kuntatoimijat ovat perustaneet palvelukeskusyhtiön KPK ICT Oy:n tuottamaan yhtenäisiä ja yhdessä kehitettäviä tietotekniikan palveluita kuntakentälle. Yhtiön perusti 24 perustajaosakaskuntaa ja lokakuun lopussa 47 kunta toimijaa on tehnyt päätöksen lähteä mukaan yhtiöön. Lisää kuntien päätöksiä on odotettavissa. Palvelukeskusyhtiön avulla tavoitellaan merkittäviä taloudellisia hyötyjä ja nykyistä parempaa palvelutasoa. Perustettu yhtiö on kokonaan kuntien omistuksessa. KPK ICT Oy tarjoaa omistajilleen tietohallinnon ja tietotekniikan asiantuntija-, sovellus- ja infrastruktuuripalveluita sekä toimii edustajana sovittuihin sidosryhmiin. Yhtiö järjestää ja kehittää palveluita koordinoimalla kuntasektorin ICT-kehityshankkeita ja palvelutarpeita. Se yhdistää ICT-toimittajien tarjoamia sovelluksia ja asiantuntijuutta valmiiksi kuntien toimintoja hyödyntäviksi kokonaisuuksiksi, ratkaisuiksi ja palveluiksi. KPK ICT:hen ei suoraan siirry kuntien henkilöstöä. Henkilöstöä voi siirtyä niihin yhtiöihin, joilta KPK ICT ostaa palveluja välittääkseen niitä kunnille. Tarve siirtoihin on kuitenkin täysin sidoksissa siihen mitä palveluja yhtiöltä ostetaan ja ratkeaa neuvottelujen yhteydessä myöhemmin. Kunnat ja kuntayhtymät voivat valita, mitä palveluja ne ostavat yhtiöltä eikä niiden tarvitse kilpailuttaa palveluita, koska yhtiö toimii ns. in house periaatteella (hankinta sidosyksiköltä, jolloin hankintalakia ei sovelleta). Yhtiön tarkoitus ei ole tuottaa osakkailleen voittoa osinkojen muodossa, mutta toiminnan on kuitenkin katettava rahoituskulut sekä riittävät investoinnit. Kuntayhtymän jäsenkunnista osa on jo liittynyt ja osa on parhaillaan liittymässä KPK ICT Oy:n osakkaaksi. Kehittämispäällikön esitys: Hallitus päättää, että kuntayhtymä liittyy KPK ICT Oy:n osakkaaksi merkitsemällä yhden osakkeen 1 : hintaan. Päätös: Hyväksyttiin.

14 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä 14 TIEDOKSI KUNTAYHTYMÄLLE Ky 11 a) Itä-Lapin Kotikylä hankkeen ohjausryhmän kokouksen pöytäkirja on esityslistan liitteenä nro 6. b) Itä-Lapin talvisotahistoria tutuksi hankkeen ohjausryhmän kokouksen pöytäkirja on esityslistan liitteenä nro 7. c) Itä-Lapin talvisotahistoria tutuksi hankkeen ohjausryhmän kokouksen pöytäkirja on esityslistan liitteenä nro 8. d) Itä-Lapin kuntayhtymän työvaliokunnan kokouksen pöytäkirja on esityslistan liitteenä nro 9. e) Itä-Lapin kuntayhtymän työvaliokunnan kokouksen pöytäkirja on esityslistan liitteenä nro 10. f) Tulevaisuuden Itä-Lappi hankkeen ohjausryhmän kokouksen pöytäkirja on esityslistan liitteenä nro 11. g) Itä-Lapin talvisotahistoria tutuksi hankkeen ohjausryhmän kokouksen pöytäkirja on esityslistan liitteenä nro 12. h) Itä-Lapin seutukunnan kuntajohtajatapaamisten muistiot : (esityslistan liite nro 13), (esityslistan liite nro 14) ja (esityslistan liite nro 15). i) Itä-Lapin Kotikylä hankkeen ohjausryhmän kokouksen pöytäkirja on esityslistan liitteenä nro 16. Kehittämispäällikön esitys: Hallitus merkitsee tiedoksiantoasiat tietoonsa saatetuiksi. Päätös: Hyväksyttiin.

15 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä 15 MUUT MAHDOLLISET ASIAT Ky 12 Lausunto maantien Tulppio-Ainijärvi lakkauttamisesta Hallitukselle jaettiin kokouksessa valmisteltu lausunto. Päätös: Hallitus päätti antaa asiasta liitteen 5 mukaisen lausunnon. Kiinalaisten vastavierailun valmistelu Päätös: Hallitus päätti, että kehittämispäällikkö ja työvaliokunta alkavat valmistella tulevia vierailuja.

16 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä 16 HALLITUKSEN SEURAAVA KOKOUS Ky 13 Vuorotteluperiaatteen mukaan hallituksen seuraava kokouspaikka on Pelkosenniemi. Kehittämispäällikön esitys: Hallitus päättää kuntayhtymän seuraavan kokouksen ajankohdan ja paikan. Päätös: Hallituksen kokouspäivästä sovitaan erikseen myöhemmin. KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Ky 14 Hallituksen puheenjohtaja päätti kokouksen klo Päätös: Hyväksyttiin.

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 6 / 2010 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 12 )

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 6 / 2010 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 12 ) ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 6 / 2010 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 12 ) 15.10.2010 _ KOKOUSAIKA Perjantai 15.10.2010 klo 12.00 13.45 _ KOKOUSPAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone, Sallan kunnanvirasto

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 5 / 2010 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 15 )

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 5 / 2010 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 15 ) ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 5 / 2010 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 15 ) 24.9.2010 _ KOKOUSAIKA Perjantai 24.9.2010 klo 8.30 10.25 _ KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärven kaupungintalo

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 6 ) 15.3.2012. KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 6 ) 15.3.2012. KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 6 ) 15.3.2012 _ KOKOUSAIKA Torstai 15.3.2012 klo 10.00 12.30 _ KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi _ OSALLISTUJAT

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 5 / OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 5 / OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 5 / 2013 Hallitus Päivämäärä 22.11.2013 Sivut 1 ( 8 ) _ KOKOUSAIKA Perjantai 22.11.2013 klo 9.00 10.46 _ KOKOUSPAIKKA Valtuustosali, Savukosken kunnanvirasto _ OSALLISTUJAT

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 2 / 2011 Laatimispäivämäärä 5.5.2011 1 ( 14 )

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 2 / 2011 Laatimispäivämäärä 5.5.2011 1 ( 14 ) ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 2 / 2011 Hallitus Laatimispäivämäärä 5.5.2011 1 ( 14 ) KOKOUSAIKA Perjantai 13.5.2011 klo 9.00 Ennen varsinaista kokousta hallitukselle esitellään Itä-Lapin elinkeinostrategiaa

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 4 / 2011 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 13 )

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 4 / 2011 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 13 ) ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 4 / 2011 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 13 ) 5.10.2011 _ KOKOUSAIKA Keskiviikko 5.10.2011 klo 10.00 13.15 _ KOKOUSPAIKKA Sallan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 8 / 2015 Laatimispäivämäärä ( 6 )

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 8 / 2015 Laatimispäivämäärä ( 6 ) ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 8 / 2015 Hallitus Laatimispäivämäärä 18.11.2015 1 ( 6 ) KOKOUSAIKA Tiistai 24.11.2015 klo 13.00 Ennen kokousta klo 12 alkaen lounas Hotelli Pyhätunturilla KOKOUSPAIKKA

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 1 / OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 1 / OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 1 / 2014 Hallitus Päivämäärä 7.2.2014 Sivut 1 (11 ) _ KOKOUSAIKA Perjantai 7.2.2014 klo 10.00 11.51 _ KOKOUSPAIKKA Valtuustosali, Sallan kunnanvirasto _ OSALLISTUJAT

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 4 / 2016 Laatimispäivämäärä ( 4 )

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 4 / 2016 Laatimispäivämäärä ( 4 ) ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 4 / 2016 Hallitus Laatimispäivämäärä 27.5.2016 1 ( 4 ) KOKOUSAIKA Torstai 2.6.2016 klo10.00 alkaen KOKOUSPAIKKA Luontokeskus Naava / kokoustila Kuukkeli, Luontotie 1,

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 3 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 12) KOKOUSAIKA Perjantai klo

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 3 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 12) KOKOUSAIKA Perjantai klo ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 3 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 12) 01.06.2012 _ KOKOUSAIKA Perjantai 01.06.2012 klo 11.00 13.47 _ KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi _ OSALLISTUJAT

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 1 / OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 1 / OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 1 / 2013 Hallitus Päivämäärä 22.3.2013 Sivut 1 ( 11 ) _ KOKOUSAIKA Perjantai 22.3.2013 klo 10.00 13.13 _ KOKOUSPAIKKA Sallan kunnanvirasto, valtuustosali _ OSALLISTUJAT

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 5 / 2014 Laatimispäivämäärä ( 8 )

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 5 / 2014 Laatimispäivämäärä ( 8 ) ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 5 / 2014 Hallitus Laatimispäivämäärä 22.9.2014 1 ( 8 ) KOKOUSAIKA Perjantai 3.10.2014 klo 9.30 kahvit alakerran kahviossa klo 10.00 alkaen kokous valtuustosalissa KOKOUSPAIKKA

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 8 / KOKOUSPAIKKA Hotelli Pyhätunturin kokouskeskus, kokoustila Pikku-Kuru

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 8 / KOKOUSPAIKKA Hotelli Pyhätunturin kokouskeskus, kokoustila Pikku-Kuru ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 8 / 2015 Hallitus Päivämäärä 24.11.2015 Sivut 1 ( 9 ) _ KOKOUSAIKA Tiistai 24.11.2015 klo 13.02 15.13 _ KOKOUSPAIKKA Hotelli Pyhätunturin kokouskeskus, kokoustila Pikku-Kuru

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2016. OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2016. OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2016 Hallitus Päivämäärä 3.3.2016 Sivut 1 ( 10 ) _ KOKOUSAIKA Torstai 3.3.2016 klo 10.00 11.30 _ KOKOUSPAIKKA Sallan kunnanvirasto, valtuustosali _ OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 51 3/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 24.03.2011 kello 16.35-16.40 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 4 / KOKOUSPAIKKA Luontokeskus Naava, Pyhätunturi, Pelkosenniemi

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 4 / KOKOUSPAIKKA Luontokeskus Naava, Pyhätunturi, Pelkosenniemi ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 4 / 2016 Hallitus Päivämäärä 2.6.2016 Sivut 1 ( 8 ) _ KOKOUSAIKA Torstai 2.6.2016 klo 10.00 10.45 _ KOKOUSPAIKKA Luontokeskus Naava, Pyhätunturi, Pelkosenniemi _ OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Kokoustiedot Aika: 10.4.2014 klo 10.00 13.23 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2010 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 (12 )

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2010 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 (12 ) ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2010 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 (12 ) 4.3.2010 _ KOKOUSAIKA Torstai 4.3.2010 klo 9.00 10.00 _ KOKOUSPAIKKA Kemijärven kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 1/2010. Aika Torstai , klo

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 1/2010. Aika Torstai , klo KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 1/2010 Aika Torstai 14.1.2010, klo 18.00-19.15 Paikka Nurmijärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 2 b, Nurmijärvi 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen

Lisätiedot

OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen. Helena Peltoniemi (vpj.)

OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen. Helena Peltoniemi (vpj.) PÖYTÄKIRJA No 7 / 2016 Hallitus Päivämäärä 6.10.2016 Sivut 1 ( 11 ) _ KOKOUSAIKA Torstai 6.10.2016 klo 10.00 11.39 _ KOKOUSPAIKKA Sallan kunnanvirasto /valtuustosali _ OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/2018 Kokousaika Tiistai 12.6.2018 klo 13.00 17.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, Neuvotteluhuone 1, HUOM. paikka Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 41 3

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kemijärven kaupungin organisaatio- ja

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 1 / OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 1 / OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 1 / 2016 Hallitus Päivämäärä 9.2.2016 Sivut 1 ( 12 ) _ KOKOUSAIKA Tiistai 9.2.2016 klo 10.00 11.52 _ KOKOUSPAIKKA Savukosken kunnanvirasto, valtuustosali _ OSALLISTUJAT

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PÖYTYÄN ESIYSLISTA Nro KANSANTERVEYSTYÖN 1 KUNTAYHTYMÄ Päivämäärä Sivu 1 YHTYMÄHALLITUS

PÖYTYÄN ESIYSLISTA Nro KANSANTERVEYSTYÖN 1 KUNTAYHTYMÄ Päivämäärä Sivu 1 YHTYMÄHALLITUS PÖYTYÄN ESIYSLISTA Nro KANSANTERVEYSTYÖN 1 KUNTAYHTYMÄ Päivämäärä Sivu 1 YHTYMÄHALLITUS 8.11.2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka OSALLISTUJAT Päätöksentekijät 8.11.2018 klo 18.00- Riihikosken terveysasema, taloustoimisto

Lisätiedot

KOKOUSPAIKKA Sallan poropuisto, auditorio, Hautajärventie 111, Salla. OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen

KOKOUSPAIKKA Sallan poropuisto, auditorio, Hautajärventie 111, Salla. OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen PÖYTÄKIRJA No 3 / 2017 Hallitus Päivämäärä 29.5.2017 Sivut 1 ( 9 ) _ KOKOUSAIKA Keskiviikko 24.5.2017 klo 12.00 15.38. _ KOKOUSPAIKKA Sallan poropuisto, auditorio, Hautajärventie 111, Salla _ OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Reino Ojala Sirpa Köppä

Reino Ojala Sirpa Köppä Aika: 18.4.2007 klo 9:07 9:44 Paikka: Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä Finlaysonin alue, Media 54 rakennus 2 krs. Satakunnankatu 18 A Päätöksentekijät: Ojala Reino puheenjohtaja Kivistö Anneli 4 8

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 26.4.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 26.10.2018 klo 13.00 13.15 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12,

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2015

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2015 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 15.4.2015 kello 16.30 17.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 29 / 2009 397 Kokousaika 19.10.2009 klo 16.00 19.25 (iltakoulu 16.00 18.10, 18.20 19.25) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 4.6.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus Muonion kunta Esityslista 20/2017 1 (7) Kunnanhallituksen kokous Aika ma klo 17.30 Paikka yhtenäiskoulun auditorio Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Sakari

Lisätiedot

40 Talousarvion toteutuminen Talousarvion kehys Yhtymähallituksen kokoukset syksyllä 2017

40 Talousarvion toteutuminen Talousarvion kehys Yhtymähallituksen kokoukset syksyllä 2017 KOKOUSKUTSU 8 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 15.9.2017 1 KOKOUSAIKA Torstai 21.9.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, aulaluokka, 1. krs (Suoratie 1) 40

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 24.5.2013 klo 10.00 12.15 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 3 / 2010 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 11 )

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 3 / 2010 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 11 ) ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 3 / 2010 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 11 ) 1.4.2010 _ KOKOUSAIKA Torstai 1.4.2010 klo 11.30 12.25 _ KOKOUSPAIKKA Kemijärven kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kokousaika Maanantai klo 15:00 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta

Kokousaika Maanantai klo 15:00 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta ENONTEKIÖN KEHITYS OY HALLITUKSEN KOKOUS 016 Kokousaika Maanantai 22.2.2016 klo 15:00 Kokouspaikka Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta Kutsutut jäsenet Varajäsen Hautamäki, Helinä

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto Marja-Leena Ala-Karvia jäsen Keijo Haanpää jäsen

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto Marja-Leena Ala-Karvia jäsen Keijo Haanpää jäsen 1 KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/ 2018 2018 Kokousaika: 26.09.2018 klo 18.02-19.33 Kokouspaikka: Jalasjärven seurakuntatalo, kokoushuone Osanottajat Tapani Virkkala puheenjohtaja Jarmo Alajoki varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) Tarkastuslautakunta TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 10.00 11.20. Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012 ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012 Aika: torstaina 23.2.2012 kello 18.00 19.20 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala x Varapuheenjohtaja Jutta Kivikallio

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 26.03.2013 12 ASIALISTA KOKOUSAIKA Tiistaina 26.03.2013 klo 18.00 19.13 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2011

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2011 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 13.4.2011 kello 9.00 10.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS PERUSSOPIMUKSEN TARKOITUS Itä-Lapin kuntayhtymän perussopimuksen tarkoituksena on organisoida hallinnollisesti Itä-Lapin kuntien yhteistyö. Itä-Lapin

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Viranomainen PÖYTÄKIRJA 6/2010 KOKOUSAIKA Torstai 14.10.2010 klo 18 20.30 KOKOUSPAIKKA Saarijärven kaupungintalo OSALLISTUJAT Kutsutut et Muut Launonen Jorma Koskinen Satu vpj. Hintikka Maija Lehtonen

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Satakunnan aikuiskoulutuskeskus, Huittinen

Satakunnan aikuiskoulutuskeskus, Huittinen KOKOUSKUTSU 4 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Satakunnan aikuiskoulutuskeskuksen johtokunta 7.10.2011 1 KOKOUSAIKA Torstai 13.10.2011 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan aikuiskoulutuskeskus,

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus 3.3.2011 1

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus 3.3.2011 1 KOKOUSKUTSU 3 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 3.3.2011 1 KOKOUSAIKA Tiistai 8.3.2011 klo 17.30 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto Kankaanpää, Kuninkaanlähteenkatu

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Kokoustiedot Aika Torstai 22.5.2014 klo 10.07 10.10 Perjantai 23.5.2014 klo 9.02 10.06 ja 13.31 14.39 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 Tarkastuslautakunta Marianne Karttinen. Markku Niskanen Sari Suomi jäsen,

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 Tarkastuslautakunta Marianne Karttinen. Markku Niskanen Sari Suomi jäsen, NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 Tarkastuslautakunta 2013 2016 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Maanantai 16.1.2017 klo 13.00 14.55 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Esa

Lisätiedot

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 26.10.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 63 13.06.2016 Kemijärven

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2.

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kabinetti 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 5/2015 Kokousaika: 16.11.2015 klo 13.00 15.40 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 3/2018

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 3/2018 Tarkastuslautakunnan kokous 8.6.2018 Pöytäkirja 3/2018 PÖYTÄKIRJA 2 (5) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 8.6.2018 klo 10.00 10.50 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 23-29

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Torstai 11. 6.2015 klo 19.00-20.44 Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila Näätänen Teuvo Tallgren Anja Viinala Jarmo Hakkarainen Timo Ojakoski

Lisätiedot

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 1/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 22.3.2018 klo 14.30 15.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski ASIAT

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 2 / KOKOUSPAIKKA Heralammen Yritystalon auditorio, Salorantie 1, Kemijärvi

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 2 / KOKOUSPAIKKA Heralammen Yritystalon auditorio, Salorantie 1, Kemijärvi ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 2 / 2019 Yhtymähallitus Laatimispäivämäärä 2.5.2019 1 ( 10 ) KOKOUSAIKA Keskiviikko 8.5.2019 klo 13:00 - KOKOUSPAIKKA Heralammen Yritystalon auditorio, Salorantie 1, KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 2.4.2014 kello 14.00 15.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 14.4.2010 kello 8.00 10.15 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs KOKOUSKUTSU 4 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 11.5.2012 1 KOKOUSAIKA Tiistai 22.5.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 19.02.2014 1 Aika Keskiviikkona 19.02.2014 klo 16.00 17.30 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto 2018

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto 2018 1 PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2018 2018 Kokousaika: 06.02.2018 klo 17.10-18.35 Kokouspaikka: Jalasjärven Seurakuntatalo, kokoushuone Osanottajat Jani Latva-Nikkola puheenjohtaja Jarmo Alajoki varapuheenjohtaja poissa

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 23.4.2012 kello 18.00-18.40 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen YHDISTYMISHALLITUS 110 28.11.2012 YHDISTYVÄN RAAHEN 23 10.12.2012 KAUPUNGINVALTUUSTO Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen 1667/06/0600/2012 YHALL 110 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1. Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. Arviointikertomuksen käsittely

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1. Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. Arviointikertomuksen käsittely Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 Aika 23.4.2015 klo 15:00 17:36 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 14 15 16 17 Tilinpäätös 2014 Arviointikertomuksen

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS PERUSSOPIMUKSEN TARKOITUS Itä-Lapin kuntayhtymän perussopimuksen tarkoituksena on organisoida hallinnollisesti Itä-Lapin kuntien yhteistyö. Itä-Lapin

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUKUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 24.4.2019 kello 9-9.05, keskeytys klo 9.05 10.44, jatkui 10.45-11.46 Halikon

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2015 Kokousaika: 20.4.2015 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/2016 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 7 TILINPÄÄTÖKSEN 2015 ESITTELY 3 8 KUNNANHALLITUKSEN PUHEENJOHTAJAN KATSAUS 3 9 EDELLISEN KOKOUKSEN

Lisätiedot

!/::' "'c;/j ;..,, VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ. Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA

!/::' 'c;/j ;..,, VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ. Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA 041041 Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA Päivän ohjelma: klo 10.00 Kahvi + kokous Tutustuminen kuntoutusyksikkö Sataman toimintaan n. klo 12.00 Ruokailu KOKOUSAIKA: KOKOUSPAIKKA: kello 10.00 Vaalijalan osaamis-

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Nastolan kunta Pöytäkirja 9/2012. Tarkastuslautakunta 2009-2012. Aika 1.11.2012 klo 14.00 16.20. Nastolan kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Nastolan kunta Pöytäkirja 9/2012. Tarkastuslautakunta 2009-2012. Aika 1.11.2012 klo 14.00 16.20. Nastolan kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone 9/2012 Aika 1.11.2012 klo 14.00 16.20 Paikka Nastolan kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 43 ntarkastajien valinta 44 Elinkeinoyhteistyö klo 14.00 45 Talousennusteet ja näkymät 2013

Lisätiedot

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2017 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) tiistai 15.8.2017 klo 18.00

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Hallitus 3/2014. Torstai 3.4.2014 klo 15.00 16.50. Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, toimiston kokoushuone, Piilolantie 17, Äänekoski

Hallitus 3/2014. Torstai 3.4.2014 klo 15.00 16.50. Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, toimiston kokoushuone, Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Hallitus 3/2014 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 3.4.2014 klo 15.00 16.50 Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, toimiston kokoushuone, Piilolantie 17,

Lisätiedot

Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio

Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio Pöytäkirja Numero 1/2019 1 (5) Tarkastuslautakunta Aika 15.3.2019 klo 9.00-12.00 Paikka Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio Osallistujat (x) Ruotsalainen Olavi, pj. ( ) Hynninen Erkki,

Lisätiedot

K O K O U S K U T S U

K O K O U S K U T S U ASKOLAN SEURAKUNTA Askolantie 23 07500 ASKOLA K O K O U S K U T S U Kirkkovaltuuston kokous pidetään 2.6.2016 klo 18.00 seurakuntakodilla, Askolantie 23 ASIALISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, tulee hänen ilmoittaa siitä varajäsenelleen.

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, tulee hänen ilmoittaa siitä varajäsenelleen. JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2017 1 / 6 AIKA to klo 17 (kahvit klo 16.45) PAIKKA Sivu / Korpilahden seurakuntatalo Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot