Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous"

Transkriptio

1 MUISTIO (9) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous Aika: ke , klo Paikka: Priimus, Pruuvi -auditorio, Taulumäentie 45, Jyväskylä Osallistujat: Liite osallistujat_ pdf MUISTIO: 1. AVAUS Ohjausryhmän puheenjohtaja Satu Koskinen avasi kokouksen klo LÄSNÄOLIJOIDEN TOTEAMINEN Ehdotus: Todetaan läsnäolijat nimenhuudolla. Päätös: Todettiin läsnäolijat. 3. ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Ehdotus: Hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi. Päätös: Todettiin, että esityslista oli toimitettu sovitusti kaksi viikkoa aiemmin ( ). Osa esityslistan liiteaineistosta oli toimitettu myöhemmin, kokoontunut johtoryhmä on esittänyt täydennyksenä esityslistaan seuraavat asiat: sote- ja maakuntauudistuksen organisoinnin muutokset sote- ja maakuntauudistuksen täsmennetty aikataulu. Hyväksyttiin täydennetty esityslista kokouksen työjärjestykseksi. 4. OHJAUSRYHMÄN KOKOONPANON TARKISTAMINEN Ehdotus: Kuhmoinen ei ole nimennyt edustajaansa ohjausryhmään (varsinainen jäsen SDP, nainen ja varajäsen SDP, mies), jolloin D Hondt:n mukainen poliittinen edustavuus ohjausryhmässä ei tällä hetkellä täyty. Ohjausryhmä on kokouksessaan pyytänyt johtoryhmää esittämään ratkaisua asiaan. Sote- ja maakuntauudistuksen virkamiesjohtoryhmä esittää seuraavaa: Kuhmoisille pidetään edelleen paikka auki, mutta siihen saakka kun Kuhmoinen ei ole nimennyt edustajaansa, SDP:n Keski-Suomen piirijärjestö voi nimetä edustajan ohjausryhmään. Lisäksi virkamiesjohtoryhmä esittää, että tiedonkulun takaamiseksi johtoryhmälle kokonaisuudessaan sekä sote-työvaliokunnan sihteerille myönnetään puhe- ja läsnäolooikeus poliittisessa ohjausryhmässä.

2 MUISTIO (9) Päätös: Ohjausryhmä päätti, että Kuhmoisille pidetään edelleen paikka auki, mutta siihen saakka kun Kuhmoinen ei ole nimennyt edustajaansa, SDP:n Keski-Suomen piirijärjestö voi nimetä edustajan ohjausryhmään. Tämän mukaisesti SDP:n Keski-Suomen piiri on nimennyt varsinaiseksi jäseneksi Eila Simolan ja varajäseneksi Jari Blomin. Ohjausryhmä päätti, että johtoryhmä kutsutaan kokouksiin tarvittaessa. 5. MAAKUNTAUUDISTUKSEN PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ PIRJO PERÄAHO ESITTÄYTYY Kuultiin Pirjo Peräahon esittäytyminen, jossa hän samalla kertoi asiantuntijatyöryhmien työn käynnistymisestä ja täsmensi esivalmisteluvaiheen aikataulua (Liite 1: Esivalmistelun aikataulu). Maakuntauudistuksen asiantuntijatyöryhmien kokoonpanot ovat selvillä ja osa on jo aloittanut työnsä. Maakuntauudistuksen työryhmiä on alkuvaiheessa pyydetty tekemään nykytilan analyysi (faktatiedot) ja asiakasryhmien määrittelyt. Sote-puolella palvelutuotantotyöryhmä kokoontuu , jolloin käsitellään uusien ryhmien (järjestäminen, maakunnan palvelulaitos ja valinnanvapauden piiriin kuuluva palvelutuotanto) kokoonpanot ja tehtävät. Yhteiset asiantuntijatyöryhmät ovat käynnistyneet jo aiemmin ja kokoonpanoja on laajennettu ohjausryhmän linjauksen mukaisesti maakuntauudistuksen yhdentyvien organisaatioiden edustajilla. Kaikkia ryhmiä on evästetty henkilöstö- ja asiakaskuulemisen tärkeydestä. Esivalmistelun täsmennetty aikataulu on rakennettu siten, että poliittisella ohjausryhmällä on kolme kokousta kevään 2017 aikana. Helmikuussa ohjausryhmä käsittelee asiantuntijatyöryhmien väliraportit ja evästää ryhmien jatkotyötä. Huhtikuussa ohjausryhmä hyväksyy asiantuntijatyöryhmien loppuraportit ja alustavat ehdotukset uuden maakunnan tehtävien järjestämisestä ja palveluiden tuotantomalleista (lähtevät laajalle lausuntokierrokselle). Samalla käynnistetään keskustelu väliaikaishallinnosta. Kesäkuun lopussa ohjausryhmä käsittelee alustavan suunnitelman uuden maakunnan tehtäväkokonaisuuksista ja palvelutavoitteista sekä väliaikaishallinnon käynnistymisen aikataulun ja toimenpiteet. Väliaikaishallinnon asettaminen kuuluu maakuntien liittojen tehtäväksi. Keski-Suomessa keskustelu väliaikaisesta valmistelutoimielimestä käydään kevään aikana ja tavoitteena on, että maakuntavaltuusto tekisi asettamispäätöksen kokouksessaan Keskustelussa tuotiin esille mahdollinen tarve jatkaa poliittisen ohjausryhmän työtä myös esivalmisteluvaiheen jälkeen, väliaikaishallinnon aikana. Asia valmistellaan päätettäväksi seuraavassa kokouksessa. Ohjausryhmä nosti keskustelussaan esille valtakunnalliset linjaukset ja lainsäädännön valmistelun, jotka ovat vielä keskeneräisiä eikä niiden sisällöistä tiedetä. Todettiin, että esivalmistelua joudutaan tekemään epävarmuuden vallitessa, mutta eteenpäin on mentävä.

3 MUISTIO (9) Ohjausryhmä kävi keskustelun eri ryhmien roolista uudistuksen valmistelussa. Ohjausryhmän tehtävänä on linjata yhteistä tahtotilaa ja varmistaa esivalmistelun eteneminen oikeaan suuntaan tavoitellussa aikataulussa. Ohjausryhmä evästää asiantuntijatyöryhmiä ja sparraa johtoryhmää. Ohjausryhmällä on myös tärkeä tiedonvälittäjän rooli, erityisesti kuntien suuntaan. Johtoryhmä valmistelee esitykset ohjausryhmälle. Asiantuntijatyöryhmät tekevät tärkeää pohjatyötä, mutta niillä ei ole päätösvaltaa. Lopulliset päätökset tekee uusi suorilla vaaleilla valittu maakuntavaltuusto. Todettiin, että nyt ollaan esivalmisteluvaiheessa, eikä virallista päätöksentekotoimielintä ole. Ehdotus: Hyväksytään sote- ja maakuntauudistuksen täsmennetty aikataulu. Päätös: Hyväksyttiin aikataulu. 6. MAAKUNTAUUDISTUKSEN ASIANTUNTIJATYÖRYHMIEN KOKOONPANO JA TARKENNETTU TOIMEKSIANTO Edellisessä kokouksessaan ohjausryhmä linjasi, että johtoryhmää kuullen maakuntauudistuksen asiantuntijatyöryhmien puheenjohtajat kutsuvat esivalmistelutyön kannalta olennaiset tahot jäseniksi työryhmiin. Virkamiesjohtoryhmä on kokouksessaan täsmentänyt asiantuntijatyöryhmien toimeksiantoa kehottamalla asiakasraatien hyödyntämiseen asiakasnäkökulman tuomiseksi valmisteluun sekä korostamalla järjestämis- ja tuottamisvastuun eriyttämisen huomioimista. Ehdotus: Todetaan asiantuntijatyöryhmien kokoonpano ja toimeksiannon tarkentaminen. Päätös: Todettiin maakuntauudistuksen asiantuntijatyöryhmien kokoonpanot ja käytiin läpi kunnanjohtajakokouksessa nimetyt kuntaedustajat. Ohjausryhmän näkemyksen mukaan samojen henkilöiden osallistumista useaan ryhmään tulisi välttää. Päätettiin, että asiantuntijatyöryhmien kokoonpanot toimitetaan yhteystietoineen ohjausryhmälle (siht. huom. Julkisuuslainsäädännön mukaan laajoja yhteystietolistoja ei voida jakaa, sekä lisäksi yhteystietojen jakaminen edellyttää asianomaisen henkilön lupaa. Liiteaineistosta löytyy työryhmien kokoonpanot ja puheenjohtajien s-postiosoitteet.) Liite 2: Maku-työryhmien kokoonpanot Ohjausryhmä totesi johtoryhmän tekemän täsmennyksen toimeksiantoon. Ohjausryhmän evästyksenä todettiin, että Alueidenkäyttö, luonnonvarat ja liikenne - työryhmässä tulee huomioida selkeämmin luonnon- ja ympäristönsuojelu, luonnon monimuotoisuuden varjelu sekä luonnon kestävä käyttö. Ko. työryhmän työtä täydentää perustettavat alatyöryhmät.

4 MUISTIO (9) 7. SOTE-UUDISTUKSEN ASIANTUNTIJATYÖRYHMÄT Keski-Suomen sote-uudistuksen palvelutuotantotyöryhmä on päättänyt sosiaalija terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen jatkovalmistelusta Keski-Suomen SOTE hankkeen jälkeen. Keski-Suomen sote-valmistelua jatketaan kolmessa asiantuntijatyöryhmässä, jotka ovat järjestäminen, maakunnan palvelulaitos ja valinnanvapauden piiriin kuuluva palveluntuotanto. Palvelutuotantotyöryhmä valitsi työryhmien puheenjohtajiksi Mikael Palolan / Perusturvaliikelaitos Saarikka (järjestäminen), Juha Kinnusen / Keski-Suomen sairaanhoitopiiri (palvelulaitos) ja Kati Kallimon / Jyväskylän kaupunki (valinnanvapaus). Ehdotus: Todetaan sote-uudistuksen uudet asiantuntijatyöryhmät ja niiden puheenjohtajat. Ohjausryhmä velvoittaa, että ryhmien kokoonpanoissa huomioidaan ensisijaisesti asiantuntijuus, mutta mahdollisuuksien mukaan myös maakunnallinen kattavuus. Lisäksi jokaiseen työryhmään nimetään yksi henkilöstöjärjestöjen edustaja. Ohjausryhmä edellyttää, että sote-asiantuntijatyöryhmät huomioivat seuraavat kaikkia sote- ja maakuntauudistuksen asiantuntijatyöryhmiä koskevat linjaukset. Työryhmien tehtävänä on: Yhteen sovittaa laissa määrätyt tehtävät uudeksi palvelukokonaisuudeksi asiantuntijatyöryhmän tehtäväalueelta Määritellä palveluprosessit asiakaslähtöisesti; Asiakasnäkökulman huomioimisessa hyödynnetään mm. asiakasraateja Huomioida järjestämis- ja tuottamisvastuun eriyttäminen Tehdä työsuunnitelma, joka sisältää raportointivaiheet ja aikataulun (pohjana yhteinen kokonaisvalmistelun etenemisen aikataulu, johon ryhmä sovittaa oman aikataulunsa) Organisaatiorakenteen / johtamisjärjestelmän pohtimista ei tehdä tässä vaiheessa esivalmistelua. Asiantuntijatyöryhmien / palvelukokonaisuuksien rajapintoja tarkastellaan valmistelun edetessä. Päätös: Todettiin henkilöstöjärjestöjen toimittama esitys nimetä sote-uudistuksen kolmeen asiantuntijatyöryhmään henkilöstöjärjestöjen edustus kaikista pääsopijajärjestöjen liitoista (JHL, JYTY, JUKO, SUPER ja TEHY) siten, kun KT ja pääsopijajärjestöt ovat esittäneet. Kuhunkin työryhmään nimettäisiin kolme varsinaista jäsentä ja heille varajäsenet. Liite 3: Henkilöstöjärjestöjen edustus. Ohjausryhmä pitää henkilöstön edustusta tärkeänä ja velvoittaa noudattamaan henkilöstöjärjestöjen esitystä. Muutoin kokoonpanoa koskeva evästys hyväksyttiin ehdotetusti. Ohjausryhmä tarkensi sote-asiantuntijatyöryhmien toimeksiantoa siten, että valmistelussa tulee huomioida asiakas-, henkilöstö-, talous- ja vaikuttavuusnäkökulmat. Tällä lisäyksellä hyväksyttiin evästys sote-asiantuntijatyöryhmille.

5 8. SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN YHTEISET ASIANTUNTIJATYÖRYHMÄT MUISTIO (9) Sote- ja maakuntauudistuksen yhteisiä asiantuntijatyöryhmiä ovat alun perin sote-uudistuksen valmistelua varten perustetut: talous- ja tukipalvelut työryhmä (puheenjohtaja Ari Hirvensalo / Jyväskylän kaupunki), ICT-työryhmä (puheenjohtaja Arto Jalkanen / Jyväskylän kaupunki) ja henkilöstötyöryhmä (puheenjohtaja Arja Aroheinä / Jyväskylän kaupunki). Ohjausryhmä on kokouksessaan velvoittanut mainittujen yhteisten asiantuntijatyöryhmien puheenjohtajat kutsumaan ryhmiin edustajat yhdentyvistä maakuntauudistuksen organisaatioista. Ehdotus: Ohjausryhmä velvoittaa, että sote- ja maakuntauudistuksen yhteisten asiantuntijatyöryhmien kokoonpanoissa huomioidaan ensisijaisesti asiantuntijuus, mutta mahdollisuuksien mukaan myös maakunnallinen kattavuus. Lisäksi jokaiseen työryhmään nimetään yksi henkilöstöjärjestöjen edustaja. Ohjausryhmä edellyttää, että yhteiset asiantuntijatyöryhmät huomioivat seuraavat kaikkia sote- ja maakuntauudistuksen asiantuntijatyöryhmiä koskevat linjaukset. Työryhmien tehtävänä on: Yhteen sovittaa laissa määrätyt tehtävät uudeksi palvelukokonaisuudeksi asiantuntijatyöryhmän tehtäväalueelta Määritellä palveluprosessit asiakaslähtöisesti; Asiakasnäkökulman huomioimisessa hyödynnetään mm. asiakasraateja Huomioida järjestämis- ja tuottamisvastuun eriyttäminen Tehdä työsuunnitelma, joka sisältää raportointivaiheet ja aikataulun (pohjana yhteinen kokonaisvalmistelun etenemisen aikataulu, johon ryhmä sovittaa oman aikataulunsa) Organisaatiorakenteen / johtamisjärjestelmän pohtimista ei tehdä tässä vaiheessa esivalmistelua. Asiantuntijatyöryhmien / palvelukokonaisuuksien rajapintoja tarkastellaan valmistelun edetessä. Päätös: Ehdotuksesta poiketen sekä ICT- että talous- ja tukipalvelut työryhmiin ohjausryhmä velvoittaa nimeämään henkilöstön edustuksen edellisen asiakohdan mukaisesti. Muutoin kokoonpanoa koskeva evästys hyväksyttiin ehdotetusti. Johtoryhmä on kokouksessaan esittänyt, ettei maakuntauudistuksen työryhmää Sopimusperusteinen yhteistyö, hankinnat ja muut tehtävät perusteta tässä vaiheessa. Johtoryhmä esittää perustettavaksi sote- ja maakuntauudistuksen yhteinen asiantuntijatyöryhmä koulutuksen, tutkimuksen ja kehittämisen teemasta. Uuden työryhmän puheenjohtajaksi esitetään erikoissuunnittelija Päivi Hamarusta Keski-Suomen Ely-keskuksesta ja varapuheenjohtajaksi KSSHP:n perusterveydenhuollon yksikön vs. osastonylilääkäri Tiina Ahosta. Ohjausryhmä hyväksyy esitetyt organisoinnin muutokset ja puheenjohtajat sekä edellyttää, että uuden ryhmän kokoonpanossa huomioidaan henkilöstön edustus. Ohjausryhmä tarkensi yhteisten asiantuntijatyöryhmien toimeksiantoa siten, että valmistelussa tulee huomioida asiakas-, henkilöstö-, talous- ja vaikuttavuusnäkökulmat. Tällä lisäyksellä hyväksyttiin evästys yhteisille asiantuntijatyöryhmille.

6 MUISTIO (9) Tehtäväsisältöjen osalta nostettiin esille hankinnat sekä kiinteistö- ja tila -kysymykset. Nämä sisältyvät talous- ja tukipalvelut -työryhmän tehtäviin. 9. SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Viestintäsuunnitelmaa on valmisteltu sote- ja maakuntauudistuksen viestintätyöryhmässä ja valmistelussa on huomioitu johtoryhmän linjaukset viestinnästä. Hallinto- ja viestintäpäällikkö Emmi Hyvönen Jyväskylän kaupungilta ja viestintäpäällikkö Merja Lahti Keski-Suomen liitosta esittelevät viestintäsuunnitelman. Ehdotus: Kuullaan esitys viestintäsuunnitelmasta. Hyväksytään viestintäsuunnitelma osaksi sote- ja maakuntauudistuksen valmistelusuunnitelmaa. Päätös: Kuultiin esitys viestintäsuunnitelmasta ja viestintätoimenpiteistä (Liite 4: Viestintäsuunnitelman esittely). Viestinnän perustana on avoimuus, luottamus ja yhdessä tekeminen. Viestintäryhmälle esitettiin toive valmiiden esityspakettien tuottamisesta yhteiselle alustalle, josta jokainen voisi hyödyntää niitä tarpeen mukaan. Ohjausryhmä kannatti vahvasti esitettyjä viestinnän tavoitteita ja toimintatapoja. Viestintäsuunnitelma hyväksyttiin. 10. SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN BUDJETTI Kokonaisarvio uudistuksen ulkoisille kustannuksille on euroa, josta sote-ryhmät euroa, maakuntauudistuksen ryhmät euroa, yhteiset ryhmät 0 euroa ja viestintä euroa. Maltillinen budjetti perustuu siihen, että valmistelu tehdään pääosin omana virkatyönä ja lähettävä organisaatio maksaa edustajansa matkakulut. Sote-ryhmien työ on suunniteltu rahoitettavaksi kuntien ja sairaanhoitopiirin toimesta. VM on varaamassa ensi vuodelle noin 36 M sote- ja maakuntauudistuksen esivalmisteluun. Tästä osa ohjautuu valtakunnalliselle tasolle, mutta myös maakuntiin on luvassa rahaa. Valtion rahoitusta tullaan myöntämään tarveharkintaisesti hakemusten perusteella. Maakuntauudistuksen ja viestinnän osalta kustannuksien välirahoittajana toimii Keski-Suomen liitto siihen saakka, kun päästään hakemaan valtion rahoitusta. Liite 5: Esivalmistelun budjetti Ehdotus: Kuullaan esitys sote- ja maakuntauudistuksen resurssitarpeista ja ehdotus niiden rahoittamiseksi. Todetaan sote- ja maakuntauudistuksen esivalmisteluvaiheen resurssitarpeet ja niiden rahoitus. Päätös: Kuultiin esitys sote- ja maakuntauudistuksen resurssitarpeista ja ehdotus niiden rahoittamiseksi.

7 MUISTIO (9) Ohjausryhmä hyväksyi budjetin ja sen rahoittamisen. Ohjausryhmä yhtyi maakuntavaltuuston linjaukseen siitä, ettei sote- ja maakuntauudistuksen valmistelukustannuksia tule kattaa kuntien varoin, vaan valtion tulee osoittaa siihen varat. 11. SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN ALUEELLISEN VALMISTELUN TIEKARTTA Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö ovat valmistelleet tiekartan sote- ja maakuntauudistuksen alueellisen valmistelun etenemisestä, Tiekartta on jatkuvasti päivittyvä asiakirja, jota täydennetään uudistuksen ja sitä koskevan lainsäädännön valmistelun edetessä. Esivalmisteluvaiheessa luodaan edellytyksiä tehtävien, henkilöstön ja omaisuuden siirtämiselle. Tiekartan mukaan esivalmisteluvaiheessa on tärkeää hahmottaa ainakin: Maakunnan tavoitetilan kuvaus (muutosvisio) Maakunnan tehtäviä toteuttavien palvelutoiminnan toiminnalliset tavoitteet Pääasialliset keinot ja toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi. Myös maakunnan alueen tutkimus-, innovaatio- ja kehittämistoiminta on hyvä muistaa. Muutoksen keskeiset vaiheet ja vaiheiden lopputulokset/tuotokset Muutoksen toteutusvaiheiden aikataulut Suunniteltujen toimenpiteiden toteuttamisen tarvitsemat resurssit (kyvykkyydet) ja niiden määrät Muutoksen toteutukseen liittyvä viestintä ja vuorovaikutus Huomioiden maakunnassa ja kunnissa käynnissä olevien kärkihankkeiden muutosohjelmien tavoitteet ja sisällöt Ehdotus: Käydään keskustelu tiekartan esiin nostamista asioista. Todetaan, että tiekarttaa hyödynnetään valmistelun tausta-aineistona. Päätös: Ohjausryhmä totesi tiekartan tausta-aineistoksi valmistelutyölle 12. SEURAAVAT KOKOUKSET JA MUUT TILAISUUDET Ehdotus: Ohjausryhmän seuraava kokous sovitaan helmikuun 2017 alkuun Kuntaliiton maakuntakierros ja maakuntavaltuuston seminaari pidetään pe Jyväskylän Paviljongissa. Tilaisuuteen osallistuvat Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina ja maakuntauudistuksen muutosjohtaja Pauli Harju. Sote- ja maakuntauudistuksen asiantuntijatyöryhmät esittelevät työtään päivän aikana. Kutsu tilaisuuteen ja tarkempi ohjelma toimitetaan ohjausryhmälle myöhemmin. Päätös: Ohjausryhmän seuraavat kokoukset määrittyvät asiakohdassa 5. esitetyn aikataulun mukaisesti. Esitetystä poiketen pidettävään seminaariin ei sisällytetä asiantuntijatyöryhmien tekemää työtä. Ohjausryhmää kannustetaan osallistumaan tilaisuuteen.

8 MUISTIO (9) 13. MUUT ASIAT - Muutosvalmiuden tukeminen: Aluekehittämisen koordinoituminen maakuntauudistuksessa -pilottihankkeen esittely, maakuntauudistuksen projektipäällikkö Pirjo Peräaho, Keski-Suomen liitto Pohjois-Savon ja Keski-Suomen Ely-keskukset ja maakuntien liitot ovat mukana Keha-keskuksen rahoittamassa hankkeessa, jossa tarkastellaan maakuntauudistusta tulevaisuuden näkökulmasta, sekä asiakkaan ja henkilöstön osallistamisena. Keski-Suomessa hanketta vetää Humap Oy:n Olli-Pekka Juoperi. Asiantuntijatyöryhmissä asiakkaat ja henkilöstö kutsutaan mukaan kertomaan palautetta ja kehittämisideoita Humap Oy:n digitaalisen REAL-alustan avulla. - Rolf Nyholm toi kannanoton Koulupsykologiliitolta liittyen opiskelijahuoltoon uusissa maakunnissa. Liite 6: Kannanotto_psykologi- ja kuraattoripalvelut - Esitettiin toive sähköisen kokoustekniikan hyödyntämisestä uudistuksen valmisteluun liittyvissä kokoontumisissa. - Ohjausryhmän esityslistan ja liitemateriaalien toimittamisessa pyritään mahdollisimman hyvin noudattamaan kahden viikon etukäteislähetystä. Tiukan kokonaisaikataulun puitteissa on kuitenkin varauduttava siihen, että liitteitä joissakin tapauksissa joudutaan toimittamaan myöhemmin. Todettiin, että päätösesitykset tulisi olla selvillä siinä vaiheessa, kun esityslista lähtee. Jatkossa kaikki materiaali toimitetaan myös ohjausryhmän varajäsenille. - KSSHP:n johtaja Juha Kinnunen kertoi sairaanhoitopiirin hallituksen päätöksestä rakentaa tuotantokeittiö uuden sairaalan yhteyteen. Uusi keittiö rakennetaan sairaalan omia ruokatarpeita varten, mutta laajempaan tuotantoon varaudutaan rakentamalla 500 bruttoneliön laajennusvara. Lisäksi hallitus antoi valtuudet viedä eteenpäin koko maakuntaa palvelevan asiakas- ja potilastietojärjestelmän kilpailutusta. 14. KOKOUKSEN PÄÄTÖS Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Muistion vakuudeksi Satu Koskinen Puheenjohtaja Kirsi Mukkala Sihteeri Muistion liitteet:

9 MUISTIO (9) JAKELU: Ohjausryhmän jäsenet (varsinaiset jäsenet ja varajäsenet) Keski-Suomen liitto: Tapani Mattila, Hannu Korhonen, Pirjo Peräaho, Merja Lahti, Virpi Heikkinen, Helena Anttonen Keski-Suomen Ely-keskus: Pasi Patrikainen, Jukka Lehtinen, Kari Lehtinen Keski-Suomen TE-toimisto: Tuula Säynätmäki Keski-Suomen Pelastuslaitos: Simo Tarvainen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: Marja-Riitta Vest, Leena Keituri Keski-Suomen sairaanhoitopiiri: Juha Kinnunen Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus: Marja Heikkilä SAK: Ahti Ruoppila Akava: Tuula Peltonen STTK: Kaija Haapsalo Keski-Suomen Yrittäjät: Sanna-Mari Hynninen MTK Keski-Suomi: Anja Kettunen Keski-Suomen kauppakamari / EK: Uljas Valkeinen Tiedoksi: Puolueiden Keski-Suomen piirijärjestöjen toiminnanjohtajat Keski-Suomen kuntien kirjaamot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous ESITYSLISTA 1.11.2016 1(6) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous Aika: ke 16.11.2016, klo 10-13 Paikka: Priimus, Pruuvi -auditorio, Taulumäentie 45,

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän kokous MUISTIO 12.10.2016 1(7) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän kokous Aika: ti 4.10.2016, klo 10-13 Paikka: Cygnaeustalo / kokoustila Anni, Cygnaeuksenkatu 1,

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous Aika: pe 3.2.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous MUISTIO 21.11.2016 1(7) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Valmistelu Keski-Suomessa

Sote- ja maakuntauudistus. Valmistelu Keski-Suomessa Sote- maakuntauudistus Valmistelu Keski-Suomessa 2.2.2017 Sote- maakuntauudistus Suomen historian suurimpia hallinnon julkisten palveluiden uudistuksia Suurin muutos on hallinnon kokoaminen kolmeen tasoon:

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 3. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 3. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 3. kokous Aika: ma 12.12.2016, klo 10-11 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous Aika: ke 14.6.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous Aika: ke klo 10.02-11.57 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Kasvupalvelut-asiantuntijaryhmä

Kasvupalvelut-asiantuntijaryhmä Muistio 1(5) 1/2016 18.11.2016 Kasvupalvelut-asiantuntijaryhmä Aika Perjantai 18.11.2016 klo 13.00-15.05 Paikka Keski-Suomen TE-toimisto, Vapaudenkatu 58A, 40100 Jyväskylä Auditorio, 1. krs Osallistumisesta

Lisätiedot

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja Henkilöstöryhmän kokous 17.11.2016, Karstula Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja 22.11.2016 Järjestäytyminen Läsnäolijat Aikataulu 9-11 oma kokous, Kunnatalo 11-12 mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous Aika: ke 10.5.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO 1. Neuvottelun osapuolet Hankasalmen kunta Joutsan kunta Kannonkosken kunta Karstulan kunta Kinnulan kunta Kivijärven kunta

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto 1.7.2017 alkaen 6.2.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk Väliaikainen hallinto 8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous Aika: to 20.4.2017, klo 13.00-16.00 (tulokahvi tarjolla klo 12.30 alkaen) Paikka: Priimus, auditorio

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus 25.8.2017 Kesällä 2017 tapahtunutta Perustuslakivaliokunnan lausunto sote-palvelujen valinnanvapauden toteutustapa (yhtiöittäminen) uudelleen valmisteltavaksi kuntien itsehallinnon

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 7/2017 Aika: to klo 14.00 16.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan koulutettujen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika 28.04.2017 kello 9:00 11:05 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous Aika: pe 3.2.2017, klo 10.07-12.41 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTAUUDISTUS MUISTIO 1/2016. Asia Otsikko Sivu

KAINUUN MAAKUNTAUUDISTUS MUISTIO 1/2016. Asia Otsikko Sivu AIKA Perjantai 9.12.2016 klo 9:00 10.27 PAIKKA Kainuun liitto, 2. krs. neuvotteluhuone Kanerva, Kauppakatu 1, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokoonpanon toteaminen ja

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/2017 1 Kokousaika kello 10:00 13:33 Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:30 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Pelastustoimi valmistelutyöryhmä 11.01.2017 Kokousaika 11.01.2017 kello 13:00 13:50 Kokouspaikka Juvan paloasema, Yhdystie 3, 51900 Juva Asialista: Sivu 1

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016 Pöytäkirja 1 (12) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016 Aika 19.4.2016 kello 18:00-19:53 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous Aika: to 6.4.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Sote-sparrausryhmä valmistelutyöryhmän kokous 7.2.2018 Aika 7.2.2018 klo 10:00 12:00 Paikka Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Esittelijät / sihteerit Palo Miia. Lapin maakunta-

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017 56 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen

Lisätiedot

Ministeriöt ovat jättäneet mennessä selvityshenkilö Lauri Tarastille selvityksensä

Ministeriöt ovat jättäneet mennessä selvityshenkilö Lauri Tarastille selvityksensä Maakuntahallitus 8 18.01.2016 Maakuntahallitus 18 22.02.2016 Maakuntahallitus 67 16.05.2016 Maakuntahallitus 83 20.06.2016 Maakuntahallitus 98 22.08.2016 Maakuntauudistuksen valmistelu maakunnassa Maakuntahallitus

Lisätiedot

Tilannekatsaus

Tilannekatsaus Tilannekatsaus 1.3.2017 Muutoksen laatikot Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 3 5 10 1 6 1 1 1 28 9700 htv EP Maakunnan päätöksenteko, toiminta ja asukkaiden osallistuminen Liikelaitos

Lisätiedot

PoSoTe hanke II vaihe. Valmistelutehtävät Valmistelun linjaukset ja periaatteet Valmistelutyön organisointi Aikataulu

PoSoTe hanke II vaihe. Valmistelutehtävät Valmistelun linjaukset ja periaatteet Valmistelutyön organisointi Aikataulu PoSoTe hanke II vaihe Valmistelutehtävät Valmistelun linjaukset ja periaatteet Valmistelutyön organisointi Aikataulu Valmistelua ohjaava rakenne Maakuntauudistuksen valmistelu / PoSoTe Maakuntavaltuusto

Lisätiedot

KOSKEN TOIMINTASUUNNITELMA Kosken vuosikokous Marja Heikkilä

KOSKEN TOIMINTASUUNNITELMA Kosken vuosikokous Marja Heikkilä KOSKEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Kosken vuosikokous 22.3.2017 Marja Heikkilä VUODEN 2017 KYSYMYKSIÄ Sote- ja maakuntauudistus on edennyt pidemmälle kuin koskaan ennen mutta ei ole vielä lakiin kirjoitettu.

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.38 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 13:00 15:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous Aika: pe 17.2.2017, klo 9.00-14.30 (aamukahvi tarjolla klo 8.30 alkaen) Paikka: Jyväskylän ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus 22.6.2016 Maija Valta Lapin liitto Koko Lapin Sote pitkospuita rakentamalla sote-uudistusta kohti Koko Lapin Sote -prosessi Lapin maakunnan kehittämisrahalla rahoitettu,

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous Aika: pe 17.2.2017, klo 9-14.38 Paikka: Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT Dynamo / auditorio, Piippukatu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:00 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Kokous helmikuuta :05

Kokous helmikuuta :05 Kokous 06.03.2017 22. helmikuuta 2017 14:05 Kokouksen aihe: Lapin ICT työryhmä / Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelu Kokouksen päivämäärä: 6.3.2017 9:00 Sijainti: Skype-kokous Kutsuviesti Osallistujat

Lisätiedot

Väliaikainen hallinto Tilanne Kunnanjohtajakokous Poliittinen ohjausryhmä

Väliaikainen hallinto Tilanne Kunnanjohtajakokous Poliittinen ohjausryhmä Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto Tilanne 20.4.2017 Kunnanjohtajakokous Poliittinen ohjausryhmä Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous Aika: ke 10.5.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 25.4.2019 kello 12 13.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus 4 MUISTIO 6/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 01.09.2017 klo 14:05-15:50 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen avaus 3 26

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (10) Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016 Aika 3.5.2016 kello 18:00 Paikka n kaupunginvaltuuston istuntosali, Hallituskatu 12 Läsnäolijat

Lisätiedot

Väliaikaishallinto Neuvottelu

Väliaikaishallinto Neuvottelu Sote- ja maakuntauudistus Väliaikaishallinto Neuvottelu 2.6.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.X.2017 1.X.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10-12 kk Väliaikainen hallinto 5-8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 26.6.2017 klo 12.30 14.10 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Matkalla uuteen maakuntaan Lähteet: Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma

Matkalla uuteen maakuntaan Lähteet:  Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma Matkalla uuteen maakuntaan Lähteet: www.alueuudistus.fi Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma Miksi maakuntauudistus? Paitsi organisaatiouudistus edellytyksenä lisäksi julkisen hallinnon

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Maakuntahallitus 86 19.06.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto, kokoushuone Piällysmies / Skype

Etelä-Savon maakuntaliitto, kokoushuone Piällysmies / Skype 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 18.5.2018 kello 14:00 16:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, kokoushuone Piällysmies / Skype Asialista 3/2018 1. Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 10.08.2016 kello 10:00-12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous Aika: to 6.4.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous Aika: to 20.4.2017, klo 13.00-16.00 Paikka: Priimus, auditorio Pruuvi, Taulumäentie 45, Jyväskylä Osallistujat:

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 24.10.2016 klo 12.30 14.30 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Päytäkirjan

Lisätiedot

Hoidon JÄRJESTÄMINEN uudessa SOTE:ssa. Mauno Vanhala, prof

Hoidon JÄRJESTÄMINEN uudessa SOTE:ssa. Mauno Vanhala, prof Hoidon JÄRJESTÄMINEN uudessa SOTE:ssa Mauno Vanhala, prof 04.04.2017 Uudistusten tavoitteet Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tavoitteena on: kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja, parantaa

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1 Kokousaika 21.4.2017 kello 13:00 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Pelastuslaitoksen tilat Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Väliraportin

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto Muistio 5/ / 5 Maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmä

Pohjois-Savon liitto Muistio 5/ / 5 Maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmä Aika: Torstai 6.4.2017 klo 14.00 15.50 Paikka: Pohjois-Savon liiton maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Osallistujat: Varsinainen jäsen: Varajäsen: (x) Kari Virranta pj. (x) Jari Mutanen (x) Jarmo Pirhonen

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous Aika: to 12.1.2017, klo 14-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

SOTEsta. Tuija Koivisto

SOTEsta. Tuija Koivisto SOTEsta Tuija Koivisto 1 27.3.2017 Etunimi Sukunimi SOTE ja maakuntauudistus Suomen historian suurimpia hallinnon ja julkisten palveluiden uudistuksia Suurin muutos on hallinnon kokoaminen kolmeen tasoon:

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 21.12.2016 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.03 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2016 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

- palvelutuotanto - yhdyspinnat - hallittu siirto ja prosessin ohjaus (järjestämisen ja tuotannon yhteensovittaminen).

- palvelutuotanto - yhdyspinnat - hallittu siirto ja prosessin ohjaus (järjestämisen ja tuotannon yhteensovittaminen). Väliaikainen valmistelutoimielin 89 19.12.2017 Väliaikainen valmistelutoimielin 5 09.01.2018 Sote-valmistelun organisoituminen LLVate 19.12.2017 89 Väliaikainen valmistelutoimielin on kokouksessaan 24.10.2017

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

Väliaikainen hallinto Ensimmäinen neuvottelu klo 14.30

Väliaikainen hallinto Ensimmäinen neuvottelu klo 14.30 Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto Ensimmäinen neuvottelu 24.3.2017 klo 14.30 Asialista 1. Esivalmistelusta valmisteluun, Rolf Nyholm 2. Väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpanon hahmottelu,

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä. Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali)

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä. Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali) Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä Aika klo: 09:00 11.30 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali) Läsnä Helisten Petteri puheenjohtaja Haapanen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 06.06.2018 kello 15:00 19:00 Kokouspaikka Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki Muistio 4/2018 1. Kokouksen avaus... 3 2. Edellisen muistion

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Kuntajohtajakokous 24.3.2017 Kari Hakari muutosjohtaja Ajankohtaista Valtakunnallisesti:

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKUvirkamiesryhmä. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKUvirkamiesryhmä. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu Nro 7/2017 9.6.2017 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen virkamiesryhmän kokous Kokousaika pe 9.6.2017 klo 9.00-11.10 Kokouspaikka Etelä-Pohjanmaan liitto, maakuntasali Käsiteltävät asiat Asia Sivu

Lisätiedot

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Aika: 7.2.2014 klo 13.00-15.50 Paikka: Merikarvian kunnatalo Läsnä: Jaana Laitinen-Pesola, pj x Aino-Maija Luukkonen x Pori Leena Jokinen-Anttila

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous Aika: 2.8.2016 klo 14- Paikka: Läsnä: Keski-Suomen liitto, Kokoushuone Anni Osallistujalista liitteenä 1. Avaus ja järjestäytyminen Kuntavaaleissa

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun käytännön toteutus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun käytännön toteutus Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun käytännön toteutus 9.12.2016 Soma-esivalmistelun organisaatio (maakuntahallitus 21.11.2016) Neuvottelukunta valmistelutahot,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 12:00 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 13.02.2018 klo 14:10-16:09 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous Aika: to 12.1.2017, klo 14-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Esityslista 2/2017 1 (5) Aika ma 20.3.2017 klo 9.00 Paikka Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Kokouksen esityslista liitteineen on saatavana Pohjois-Savon liiton www-sivuilta: www.pohjois-savo.fi/myr

Lisätiedot

Keski-Suomen sote-palveluiden järjestäminen -asiantuntijatyöryhmä. TYÖPAJA klo Muistio

Keski-Suomen sote-palveluiden järjestäminen -asiantuntijatyöryhmä. TYÖPAJA klo Muistio Keski-Suomen sote-palveluiden järjestäminen -asiantuntijatyöryhmä TYÖPAJA 9.3.2017 klo 13-16.05 Muistio TYÖPAJA 9.3.2017 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun tilannekatsaus Tuotantoa koskevat linjaukset

Lisätiedot

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus Maakuntahallitus 11 12.02.2018 Maakuntahallitus 123 04.06.2018 Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus 510/04.00.02/2016, 15/00.00.00/2018 MHS 12.02.2018 11 Tiivistelmä Tulevan Uudenmaan

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmän Kokousaika 11.12.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Kenkävero, Rantapaviljonki Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli www.kenkavero.fi Asialista 1 Kokouksen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot