KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta. Peter Grannas, puh.joht.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta. Peter Grannas, puh.joht."

Transkriptio

1 KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Keskiviikko klo PAIKKA LÄSNÄ Högsåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, puh.joht. Janne Smeds Mats Backlund Karl-Henrik Nikula Nina Jolkkonen-Porander MUUT LÄSNÄ OLLEET Thomas Söderlund, kaupunginhallituksen edustaja Sven Rosendahl, kokouksen sihteeri Leena Eränen, vt. kirjastotoimenjohtaja Harriet Lindelöf-Sahl, nuorisosihteeri Riitta Raikio-Söderlund, kulttuurisihteeri Päivikki Piiroinen, museotoimenjohtaja ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Peter Grannas Sven Rosendahl ASIAT Sivut PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN aika ja paikka Kristiinankaupungissa 4 / Allekirjoitukset Karl-Henrik Nikula Pöytäkirjantarkastaja Janne Smeds Pöytäkirjantarkastaja PÖYTÄKIRJA OLLUT Kristiinankaupungin kaupunginkanslia 7 / YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ aika ja paikka Kristiinankaupungissa / 2013 Todistaa Pöytäkirjanotteen oikeellisuuden todistaa viran puolesta Kristiinankaupungissa / 201 Sven Rosendahl, Sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen päällikkö

2 KRISTIINANKAUPUNKI Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen: Ajankohta klo Paikka Högsåsen, Lapväärtintie 163 C Asiat 68 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 69 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 70 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 5 71 ILMOITUSASIAT 6 72 KANSALAISOPISTON OPETUSSUUNNITELMA TYÖKAUDEKSI VUODEN 2014 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TOIMINTASUUNNITELMA 9 74 HANKEKOORDINAATTORIN PALKKAAMINEN NUORTEN MAAHANMUUTTAJIEN KOULUTUSTA VARTEN AVUSTUSTEN MYÖNTÄMINEN NUORISOHANKKEILLE SYKSYLLÄ AVUSTUSANOMUS (KOHDEAVUSTUS) KULTTUURITOIMINTAA VARTEN, TYÖRYHMÄ KRS JAZZ SELVENNYS HANKETYÖTEKIJÖIDEN PALKKAAMISTA KOSKEVAAN SUOSTUMUKSEEN TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT 15 YLIMÄÄRÄISET ASIAT 79 LAUSUNTO KRISTIINANKAUPUNGIN HYVINVOINTIKERTOMUKSESTA LAUSUNTO SVENSKA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND FÖR UTBILDNING OCH KULTUR:N (SÖFUK) VUODEN 2014 TALOUSARVIOKEHYKSESTÄ JA KUNTAYHTYMÄTOIMINNAN KEHITTÄMISESTÄ 17

3 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirjallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille Puheenjohtajan päätös: Kokouksen todettiin olevan laillisesti kokoon kutsuttu ja päätösvaltainen.

4 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta DNr ST:2/2010/ 69 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Janne Smeds ja Karl-Henrik Nikula. Pöytäkirja tarkastetaan kansalaisopiston toimistossa perjantaina klo

5 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta DNr ST:3/2010/ 70 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Lautakunta päätti ottaa käsittelyyn kaksi ylimääräistä asiaa: Lausunnon antaminen Kristiinankaupungin hyvinvointikertomuksesta, 79 ja Lausunto SÖFUK:in vuoden 2014 talousarviokehyksistä ja kuntayhtymän toiminnan kehittämisestä, 80.

6 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta ILMOITUSASIAT (HL-S) - Pohjoismainen nuorisokokous pidettiin Kristiinankaupungissa kesäkuuta 2013 järjestetyn Pohjoismaisen Cittaslow-verkoston kokouksen yhteydessä. Nuorille järjestettiin työpaja, jossa suunniteltiin muun muassa tulevaa nuorisovaihtoa. Työpajaan osallistui nuoria Ruotsin Falköpingistä, Norjan Levangerista, Sokndalista ja Eidskogista sekä Kristiinankaupungista. - Kotouttaminen liikunnan avulla -hankkeen puitteissa järjestettiin keväällä ja kesällä Kivaa kesälomatoimintaa urheilun ja leikin merkeissä"- kerhoja kantakaupungissa, Lapväärtissä ja Härkmeressä, uimakouluja, yleisurheiluohjelmaa, puistojumppaa ja jalkapalloleiri. - Uimahalli avasi syyskautensa Richard Lähteenmäki on palkattu liikunnan ja uimahallin toiminnanohjaajaksi Nuorisotalo avasi ovensa ja on auki maanantaisin ja torstaisin klo 18-21, perjantaisin klo Näiden iltojen lisäksi nuorisotalo on varattuna lasten, nuorten ja eläkeläisten toimintaryhmille. - Kaupungin liikunta- ja nuorisotyö on saanut 2660 euroa sen johdosta, että kuljetusyritys Arvi Siili lahjoitti yrityksen 50-vuotisjuhlan yhteydessä tehdyt tilillepanot kaupungin liikunta- ja nuorisotyön tukemiseksi. Määräraha siirretään vuoden 2014 talousarvioon. - YEPP-hankkeen puitteissa on jätetty EU-avustusanomus nuorisokonferenssin järjestämistä varten Kristiinankaupungissa vuonna Konferenssin teemana on Nuori yrittäjyys ja sen kohderyhmänä ovat nuoret, virkamiehet ja poliitikot. (RR-S) - Pikku-Aasin Nukketeatterin Pulcinella Pyttipannu -katuteatteriesitykset Kirkkokadulla ala-koulun oppilaille, päiväkodin lapsille ja perhepäivähoidossa oleville lapsille. - Vanhanajan Toripäivä järjestettiin 20. kerran lauantaina 7. syyskuuta Kristiinan-kaupungissa! Juhlavuoden ohjelman erityisenä teemana oli vanhanajan kulku-neuvot, joilla kyyditettiin vierailijoita! Toripäivänä ennätysmäärä vierailijoita. Päivän ohjelma liitetään, liite 1. - Weckis 100 vuotta. Kulttuurihenkilö Reinhold Weckis Weckströmin elämäntyö esitellään Felénin talolla. Näyttely on esillä klo perjantaina latvialaisen kanteleduon konsertti Kårkullan, Eskoon ja Tutun Tuvan asiakkaille tanssisalilla. - Nais Day Kristiinankaupungissa. Tarjolla on erikoistarjouksia, musiikkia, vaatteidenvaihtotilaisuus, FeelGood messut Brahegårdenilla, taidenäyttely Spectralla ja inspiraatioluento Kulttuuritalolla Duxilla ym! - Kristiinankaupungin teatteriyhdistys esittää Reijo Malmin käsikirjoittaman näytelmän Kihlamatka, joka tulee ensi-iltaan perjantaina Kulttuuritalo Duxilla.

7 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Syksyn konsertti- ja teatterimatkat Kristiinankaupungista: lauantaina Vaasan kaupunginteatterin esitykseen Pohjanmaa, joka perustuu Antti Tuurin klassikkoromaaniin sekä Wasa Teaterin musikaaliin Fighting Star. Konserttimatka lauantaina Forkin konserttiin Electrovocal Cirkus Vaasan kaupunginteatteriin. Kts. Liite 2. - konsertti: sunnuntaina Georg Jojje Wadenius & The Cleo Band (SWE/DNK) Kulttuuritalo Duxilla. - Middag med vänner, Åbo Svenska Teaterin esitys keskiviikkona klo Kulttuuritalo Duxilla. - Sover fiskar, Teater Fredagin esitys alakoulun oppilaille torstaina klo Nils Karlsson Pyssling, Wasa Teaterin esitys perjantaina klo Brahegårdenilla. Keskuksen päällikön ehdotus: Merkitään. Päätettiin muistaa ja kiittää kuljetusliike Arvi Siiliä siitä, että yhtiö lahjoitti yrityksen 50-vuotisjuhlan yhteydessä tehdyt lahjatilillepanot kaupungin liikunta- ja nuorisotyön hyväksi. Muilta osin asiat merkittiin tiedoksi.

8 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KANSALAISOPISTON OPETUSSUUNNITELMA TYÖKAUDEKSI (SR) Varsinainen työkausi on Syyslukukausi viikkoa Kevätlukukausi viikkoa Yhteensä 33 viikkoa Työvuoden painettu kurssiohjelma on jaettu kaikkiin talouksiin ja työpaikkoihin Kristiinankaupungin alueella. Ohjelma liitteenä 3. Tietoja opetustuntien lukumäärästä eri opintoryhmissä oheistetaan. Liite 4. Keskuksen päällikön päätösehdotus: Lautakunta hyväksyy opetussuunnitelman. Päätettiin, että eri opetusryhmien opetustuntimäärän kooste esitellään kesäkokouksessa. Muilta osin opetussuunnitelma hyväksyttiin.

9 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta VUODEN 2014 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TOIMINTASUUNNI- TELMA (SR, PP, RR-S, HL-S, LE) Kaupunginhallitus vahvisti / 205 vuoden 2014 talousarviokehykset alla olevan taulukon mukaisesti. Förvaltningscentralen Hallintokeskus Vård och omsorg Perusturva Utbildning Koulutus Bildning och fritid - Sivistys ja vapaa-aika Tekniska Tekninen Totalt Yhteensä Sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen vuoden 2014 talousarviokehys on toisin sanoen Vuoden 2014 arvioituja palkkakustannuksia korotetaan 0,5 %:lla Eläkemaksut ovat 26 % palkkasummasta Muut henkilöstösivukulut ovat 7 % palkkasummasta Kaupunginhallituksen antama talousarviokehys vuodelle 2014 perustuu kaupunginvaltuuston vuodelle 2013 hyväksymään talousarviokehykseen, johon sisältyy epärealistinen :n tulojenlisäys museotoimen ja kulttuuritoiminnan osalta. Tämä tulee tarkistaa sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen vuoden 2014 talousarviossa. Ulkoinen hankerahoitus on nettoperusteinen, johon usein kuuluu oma osuus. Lautakunta anoi , että kaupunginhallitus korottaa nuorisotyön vuoden 2014 talousarviota :lla, jotta nuorisotyö voi osallistua Decibel.fi nuorisoportaalin nuorisotiedotus- ja neuvontapalveluihin sekä työrinkiin. Kaupunginhallitus käsitteli asian ja päätti esittelijän muutetun ehdotuksen mukaisesti eli sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan päätöksen (kohta 3) mukaisesti. Katso alla. 3) ehdottaa kaupunginhallitukselle, että nuorisotyön talousarvion määrärahaa korotetaan eurolla, mikä huomioidaan vuoden 2014 talousarviokehyksessä, jotta nuorisotyö pystyy osallistumaan nuorisotiedotus- ja neuvontapalvelutoimintaan nuorisoportaali decibel.fi:hin sekä työrinkiin. Tämä merkitsee sitä, että sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen talousarviokehys on Vuoden 2014 talousarviomääräraha merkitsee muun muassa, että musiikkiopisto Legaton talousarviomääräraha tarkistetaan :ksi.

10 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Yksittäisten tulosyksiköiden vuoden 2014 talousarvioehdotukset sekä vuosien tavoitteet ja toimintasuunnitelmat liitteenä 5. Sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen vuoden 2014 talousarvioehdotus on yhteensä Tulot Menot Netto Sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen kaikki yksiköt pyrkivät talousarviovarojensa puitteissa noudattamaan toiminnassaan strategia-asiakirjaa ja tukemaan Cittaslow-ideologiaa. Keskuksen päällikön ehdotus: Lautakunta hyväksyy sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen vuoden 2014 talousarvioehdotuksen sekä vuosien tavoitteet ja toimintasuunnitelman liitteen 5 mukaisesti, mikä merkitsee sitä, että nettotalousarvion loppusumma on Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan päätös: Keskustelun aikana Nina Jolkkonen-Porander ehdotti, että musiikkiopisto Legaton määrärahaa korotettaisiin tulevaisuudessa. Muilta osin hyväksyttiin sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2014 sekä vuosien tavoitteet ja toimintasuunnitelma oheisen liitteen mukaisesti.

11 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta HANKEKOORDINAATTORIN PALKKAAMINEN NUORTEN MAAHANMUUT- TAJIEN KOULUTUSTA VARTEN (SR) Opetushallitus on myöntänyt Kristiinankaupungin kansalaisopistolle :n nuorisotakuun opintoseteliavustuksena 465 opetustuntia käsittävän koulutuksen toteuttamiseen. Käyttöaika alkoi ja päättyy viimeistään Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi Kotoutumista edistävää koulutusta maahanmuuttajanuorille -hankkeen ja sen talousarvion, ja päätti ehdottaa kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle vuoden 2013 talousarvion oikaisemista siten, että muodostetaan uusi kustannuspaikka keskuksen talousarviossa. Hankkeen toteutusta varten tarvitaan hankekoordinaattori, joka suunnittelee, järjestää ja konkretisoi koulutustilaisuudet. Hanke edellyttää laajoja erityispanostuksia, koska osallistujat ovat maahanmuuttajia (eri kulttuureja, kieliä). Keskuksella ei ole henkilöstöresursseja hankkeen toteutusta varten. Hankkeen toteuttamiseksi ei tarvita omia taloudellisia varoja. Keskuksen päällikön ehdotus: Lautakunta anoo kaupunginhallitukselta suostumusta hankekoordinaattorin palkkaamiseen. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

12 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta AVUSTUSTEN MYÖNTÄMINEN NUORISOHANKKEILLE SYKSYLLÄ 2013 (HL-S) Nuorisotoiminnalle jaettavista toiminta- ja kohdeavustuksista on kevään jaon jälkeen jäljellä Ville Kaleva on hakenut avustusta musiikki- ja taidehankkeelle Syksyn Fantasia. Ville Kaleva on jättänyt kohdeavustusanomuksen julkistaakseen CD-levyn ja järjestääkseen Spectralla audiovisuaalisen näyttelyn, joka tarjoaa taidetta ja musiikkielämyksiä kaikille aisteille. Näyttelyyn kutsutaan erityisesti nuoria. CD-levyn julkaisukustannuksiksi on arvioitu Kaleva anoo 500 :n avustusta. Keskuksen päällikön ehdotus: Ehdotetaan, että Ville Kalevan yleisölle ja erityisesti nuorille suunnatulle hankkeelle myönnetään 500 :n avustus. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

13 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta AVUSTUSANOMUS (KOHDEAVUSTUS) KULTTUURITOIMINTAA VARTEN, TYÖRYHMÄ KRS JAZZ (RR-S) Vuonna 2012 käyttöön otetun uuden kulttuuriavustusten hakujärjestelmän ansiosta, kulttuuritoimijat voivat hakea kohde- ja pienavustuksia sekä taidestipendejä vuoden ympäri. Tämän vuoden avustusmäärärahasta on jäljellä Työryhmä Krs Jazz hakee :n avustusta järjestääkseen konsertin, jossa esiintyy Georg Jojje Wadenius bändeineen. Cleo-niminen bändi koostuu jazz- ja popmusiikin kansainvälisistä huipuista. Anomus oheistetaan, liite 6. Keskuksen päällikön ehdotus: Krs Jazz -työryhmälle myönnetään 600 :n kohdeavustus. Peter Grannas ehdotti kohdeavustuksen tarkistamista 800 :oon. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

14 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta SELVENNYS HANKETYÖTEKIJÖIDEN PALKKAAMISTA KOSKEVAAN SUOS- TUMUKSEEN (SR) Kaupunginhallituksen kokouksen esityslistassa ehdotetaan, että sivistys- ja vapaa-aikalautakuntaa kehotetaan selvittämään, missä määrin vakinainen henkilöstö voi hoitaa seuraavien projektityöntekijöiden tehtäviä; projektityöntekijä/luetteloija (museotoimi), nuorisoneuvoston projektityöntekijä (nuorisosektori) ja projektityöntekijä/tietotekniikan ja tietokonepelien asiantuntija. Merkintä: Hankepäätökset saattavat merkitä sitä, että vakinainen henkilöstö vapautetaan kokonaan tai osittain tehtävistään siksi ajaksi kun he hoitavat hankkeisiin liittyvät tehtävät; Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja, Peter Grannas ja sivistysja vapaa-aikakeskuksen päällikkö Sven Rosendahl esittivät kaupunginhallituksen kokouksessa selvennyksen sivistys- ja vapaaaikakeskukselle myönnetyistä hankkeista ja antoivat erillisen selvityksen kyseisistä hankkeista. Ks. liite 7. Keskuksen päällikön ehdotus: Lautakunta hyväksyy liitteissä esitetyt kannanotot. Keskustelun aikana korostettiin, että vakinaisen henkilöstön työpanos sisältyy aina hankkeiden hakemusvaiheeseen. Vakinaiselta henkilöstöltä edellytetään hankkeiden yhteydessä toimeenpanoa ja ohjausta, valvontaa, lopputilitystä ja raportointia. Hanketyöntekijä tarvitaan hankesuunnitelmaan sisältyvien konkreettisten työtehtävien suorittamiseen. Hankkeiden toteutus vaatii usein erityisosaamista. Varsinaista ja normaalia toimintaa ei voi rahoittaa hankevaroilla. Muilta osin lautakunta yhtyi liitteissä esitettyihin näkemyksiin.

15 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT Todettiin, ettei uusia asioita esitetty.

16 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta LAUSUNTO KRISTIINANKAUPUNGIN HYVINVOINTIKERTOMUKSESTA (SR) Kaupunginjohtaja Riitta El-Nemr pyytää lautakunnilta lausuntoa sekä kolme konkreettista toimenpide-ehdotusta hyvinvoinnin edistämiseksi Kristiinankaupungissa toimikaudella Lausuntoehdotus liitteenä 8. Keskuksen päällikön ehdotus: Lautakunta hyväksyy liitteenä 8 olevan lausunnon. Keskuksen päällikkö täydensi ehdotusta suosittelemalla, että Kristiinankaupunki hyödyntää K5:n hyvinvointikoordinaattoria, mikä hyväksyttiin yksimielisesti. Muilta osin lausunto hyväksyttiin kokonaisuudessaan.

17 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta LAUSUNTO SVENSKA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND FÖR UTBILDNING OCH KULTUR:N (SÖFUK) VUODEN 2014 TALOUSARVIOKEHYKSESTÄ JA KUN- TAYHTYMÄTOIMINNAN KEHITTÄMISESTÄ (RR-S) Perussopimuksen mukaan kuntayhtymän Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur tehtävänä on: a) ylläpitää perustavaa nuorten ja aikuisten ammattikoulutusta, ammatillista aikuiskoulutusta, työvoimapoliittista koulutusta ja toisen asteen oppisopimuskoulutusta sekä voi ylläpitää ruotsinkielisellä Pohjanmaalla peruskoulutuksen jälkeistä lukio- ja muuta koulutusta. Tätä tarkoitusta varten kuntayhtymä ylläpitää ruotsinkielistä ammattiopistoa Yrkesakademin i Österbotten tai vastaavaa oppilaitosta. Kuntayhtymä voi lisäksi ottaa vastattavakseen tai perustaa muita oppilaitoksia ruotsinkielisellä Pohjanmaalla ja järjestää koulutusta muilla paikkakunnilla Suomessa sen mukaisesti, kuin kuntayhtymän kokous päättää. Oppilaitosten opetuskieli on ruotsi. b) ylläpitää ruotsinkielistä alueteatteritoimintaa ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Tätä tarkoitusta varten kuntayhtymä ylläpitää Wasa Teater - Pohjanmaan alueteatteria. c) toimia jäsenkuntien yhteistyöelimenä asioissa, jotka koskevat kulttuurija koulutuskysymyksiä sekä valvoa jäsenkuntien ja Pohjanmaan ruotsinkielisen väestön yhteisiä intressejä. Nämä tehtävät toteutetaan aloitteilla ja toimenpiteillä, selvityksillä ja tutkimuksilla. Kulttuuriasioiden hoitamista varten kuntayhtymä ylläpitää KulturÖsterbottenia. Kulttuurilautakunta muodostaa yhdessä kolmen Kulturdelegationen för Svenska kulturfondenin valitseman edustajan kanssa Svenska Österbottens kulturfondin hallituksen. Svenska Österbottens kulturfond on liitetty erityisenä rahastona Svenska kulturfondeniin, ja rahaston omistaa ja sitä hallinnoi kirjallisuusseura Svenska litteratursällskapet i Finland. d) omistaa ja hallita osakkeita ammattikorkeakouluosakeyhtiössä sekä osakkeita ja osuuksia muissa yhtiöissä e) kehitys- ja suunnittelutehtävien hoitaminen ja yhteensovittaminen liittyen koulutukseen ja kulttuuriin ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. f) harjoittaa kiinteistöjen ja maa-alueiden vuokrausta. Kuntayhtymän yleinen edunvalvonta merkitsee siten koulutuksen ja kulttuurin kehitys- ja suunnittelutehtävien hoitamista ja koordinointia ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Nämä tehtävät toteutetaan aloitteiden ja toimenpiteiden, selvitysten ja tutkimusten avulla. Ammattikorkeakou-lutukseen liit-

18 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta tyvä edunvalvonta on esimerkki yleisestä edunvalvonnasta, joka on näkynyt julkisuudessa selvästi viime aikoina. Kaikella edun-valvonnalla ei luonnollisestikaan ole samaa julkista näkyvyyttä, mutta sitä esiintyy kuitenkin. Liitteenä SÖFUK:n talousarvioehdotus vuodelle 2014, liite 9, ja taloussuunnitelma vuosille , liite 10. Huomioiden kuntien taloudellisen tilanteen SÖFUK on vuosina 2012 ja 2013 pitänyt kuntayhtymämaksut samalla tasolla. Aivan välttämätöntä on, että vähintään sama linjaus jatkuu vuoden 2014 talousarvioehdotuksessa koskien Wasa Teater:n, KulturÖsterbotten:n ja yleisen edunvalvonnan kuntayhtymämaksuja. Säästötoimenpiteet ovat sen sijaan kohdistuneet Kristiinankaupungin varsinaiseen kulttuuritoimintaan. Kulttuurin osuus Kristiinankaupungin talousarviosta on ainoastaan 0,3 % (sis. kuntayhtymämaksun euroa). Asukasmäärään suhteutettua, vastaavaa määrärahaa ei ole varattu Kristiinankaupungin talousarviossa suomenkielisen kulttuuritoiminnan tukemiseksi. SÖFUK:n talousarvioehdotuksessa seuraavat kuntayhtymämaksut Wasa Teater Österbottens regionteater 9 658, KulturÖsterbotten ja yleinen edunvalvonta tekevät yhteensä Nämä kuntayhtymämaksut ovat sisältyneet poikkeuksellisesti Kristiinkaupungin sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan/kulttuurin talousarvioon, joka poikkeaa muissa kunnissa noudatettavaa käytäntöä. Yleinen käytäntö on, että kuntien kuntayhtymämaksut sisältyvät keskitetysti kaupunginhallituksen talousarvioon jo siitäkin syystä, että budjettikehykset vaihtelevat vuosittain. Kaikkien edun mukaista on, että myös niiden hoito olisi keskitettyä Kristiinankaupungissa. Esimerkiksi kulttuuritoimen talousarviossa olevat/olleet yleisen edunvalvonnan määrärahat keskitetään vuonna 2013 kuten vuonna 2012 Medibothnia II -hankkeeseen, joka on sosiaali- ja terveydenhoitoalan hanke Vaasan kaupungin ja Vaasan sairaanhoitoalueen kanssa. Vaikuttaa siltä, että SÖFUK:n yleinen edunvalvonta on keskittynyt ja keskittyy voimakkaasti ammattikorkeakoulukysymyksiin myös tulevana vuonna eli yleiseen edunvalvontaan osoitetut kuntayhtymämäärärahat ohjautuvat muuhun kuin kulttuuritoimintaan. Toivoisimme SÖFUK:n suuntaavan yleistä edunvalvontaa kuntiin ja kunnan kulttuurikysymyksiin erityisesti taloudellisesti haastavina aikoina, jolloin yleisesti kulttuuripalvelujen kysyntä kasvaa. Ihmiset saavat iloa, inspiraatiota ja voimaa kulttuurista vaikeina aikoina. Keskeisiä yhteisiä tavoitteita tulisi olla alueellisen kulttuurisen infrastruktuurin kehittäminen kokoamalla verkostoja ja ottamalla huomioon yhteiskunnallisen kehityksen tuomat haasteet sekä kuntalaisten tarpeet. Maakunnallista kulttuuriyhteistyötä ja tapahtumamarkkinointia tulee kehittää. Monikulttuurinen maakunnallinen yhteistyö alueen eri kieli- ja väestö-

19 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta ryhmien kesken sekä kansainvälinen yhteistyö syventää siihen osallistuvien osaamista ja rikastuttaa paikkakunnan ja koko maakunnan kulttuuria. Resurssien käyttöä tehostetaan ja kulttuuritarjontaa monipuolistetaan kokoamalla yhteen kulttuuritoimijoita yhteisiin ideointi- ja suunnittelutilaisuuksiin sekä koordinoidaan kulttuuriyhteistyötä ja tapahtumamarkkinointia. Kulttuurivaihtoa harjoitetaan sekä maakunnan eri osien että lähialueiden kanssa. Alueellisen kulttuuriyhteistyön osalta toivoisimme enemmän konkreettisia kuntien kulttuuritoimintaa tukevia toimenpiteitä, jotka pohjautuvat tavoitteelliseen suunnitteluun kulttuurityöntekijöiden kanssa. Keskustelun jälkeen lautakunta päätti ehdottaa, että 1) kaupunginhallitus huolehtii kaikista kuntayhtymämaksuista 2) SÖFUK:in kuntayhtymämaksut siirretään Sivistys- ja vapaaaikakeskuksen talousarviosta kaupunginhallituksen talousarvioon. Kunnissa olevan yleisen käytännön ja edun mukaisesti kaikki kuntayhtymämaksut sisältyvät keskitetysti kaupunginhallituksen talousarvioon. 3) SÖFUK:in yleinen edunvalvonta suunnataan myös kunnan kulttuuripalveluihin ja -toimintaan. 4) maakunnallista kulttuuriyhteistyötä, kulttuurivaihtoa ja tapahtumamarkkinointia tulee kehittää. Alueellisen kulttuuriyhteistyön osalta toivotaan enemmän konkreettisia kuntien kulttuuritoimintaa tukevia toimenpiteitä. Keskeisiä yhteisiä tavoitteita tulisi olla alueellisen kulttuurisen infrastruktuurin kehittäminen kokoamalla verkostoja ja ottamalla huomioon yhteiskunnallisen kehityksen tuomat haasteet sekä kuntalaisten tarpeet.

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 3/2012 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 3/2012 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 3/2012 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 24.5.2012 klo 18.30-19.30 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, puh.joht. Jari Hakala Helena

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2014 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2014 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2014 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Keskiviikko 30.9.2014 klo 17.00 18.50 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, puh.joht. Jessica Bårdsnes,

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 17.4.2013 klo 18.00-20.10 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, puh.joht., poistui kokouksesta

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Suomenkielinen koulutuslautakunta. Olli Pursiainen, pj.

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Suomenkielinen koulutuslautakunta. Olli Pursiainen, pj. KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Suomenkielinen koulutuslautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 8.4.2015 klo 19.00-21.26 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163C Olli Pursiainen, pj. Teija Hautaniemi Katja

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto Sivu 48

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto Sivu 48 kappelineuvosto 9.11.2015 Sivu 48 Kokousaika: Maanantai 9.11.2015 klo 16.00 18.00 Kokouspaikka: Kerimäen seurakuntakoti Saapuvilla olleet jäsenet: Muut saapuvilla olleet: Poissa: Loikkanen Toivo, puheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Torstai klo Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs

KOKOUSAIKA Torstai klo Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs KOKOUSKUTSU 8 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 14.10.2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 20.10.2016 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs 53 Yhtymäkokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 1 (5) AIKA keskiviikko klo 17.00-18.30 PAIKKA Aseman Pysäkki, kokoontumistila, Hannikaisenkatu 29 Käsiteltävät asiat 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 89 Työjärjestyksen hyväksyminen 90 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2016 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2016 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 16. päivä marraskuuta 2016 klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali ESITYSLISTA 88 Kokouksen avaus 89 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Keskiviikko 29.4.2015 klo 17.00 18.45 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, puh.joht. Jessica Bårdsnes,

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 18.01.2017 klo 16:00-17:56 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2

Lisätiedot

Salon kaupunki / /2017

Salon kaupunki / /2017 Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(14) Salon kaupunki 207/00.02.12.02/2017 Kokousaika 11.1.2017 klo 16.59 18.44 Kokouspaikka Salon kaupungintalo (kokoustila Mänty), Tehdaskatu 2 Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua 03.12.2015 39 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19.00 SEURAKUNTATALO JÄSENET Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto 30.11.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 30. päivä marraskuuta 2016, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

Keskiviikko klo Kunnantalo, kokoushuone 2

Keskiviikko klo Kunnantalo, kokoushuone 2 Vapaa-aikalautakunta Keskiviikko 06.04.2016 klo 19.00 Kunnantalo, kokoushuone 2 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Valkon kansalaisopiston johtokunta AIKA 27.08.2014 klo 17:30-18:45 PAIKKA Myllyharjun koulu LÄSNÄ Haverinen Katri puheenjohtaja Björkman-Nystén Nina varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 12.8.2013 klo 18.00-19.50 PAIKKA Kulttuuritalo DUX, Merikatu 21 LÄSNÄ Peter Grannas, puh.joht. Jessica Bårdsnes,

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 15 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 26

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 15 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 26 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 23 Hyvinvointilautakunta 24.05.2016 AIKA 24.5.2016 klo 18:07 20:02 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 15 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle Kaupungin talouskatsaus Tarkastuslautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017

Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle Kaupungin talouskatsaus Tarkastuslautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 Aika 24.8.2016 klo 15:00 17:30 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 61 62 63 64 65 66 Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle 2016

Lisätiedot

Kulttuuri- ja kansalaistoimi

Kulttuuri- ja kansalaistoimi 1 (5) Kulttuuri- ja kansalaistoimen johtosääntö Kaupunginvaltuuston hyväksymä 9.6.2010/ Kulttuuri- ja kansalaistoiminnan lautakunta 1 Toiminta-ajatus Toimiala Lautakunnan toiminta-ajatuksena on edistää,

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Kehittämistoimikunta 02.03.2016 AIKA 02.03.2016 klo 18:00-19:30 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Riihikosken toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Keskiviikko klo

Keskiviikko klo RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8/ 2016 Sivistyslautakunta Sivu 1 ( 8 ) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 21.9.2016 klo 16.00-18.15 Rautalammin lukio Anu Hotti Pirkko

Lisätiedot

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013,

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013, KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013, 7.1.2013 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja kunnanhallitus päätösvaltaiseksi. 2 Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjan tarkastajiksi

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 9

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 9 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 9 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2014. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2014. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2014 Sivistyslautakunta 18.03.2014 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 18.03.2014 klo 18.00 19.15 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 3 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen ja

Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 3 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen ja Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/2014 1 Veteraaniasiain neuvottelukunta Aika 21.01.2014 klo 09:30-11:30 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Kappelineuvosto

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika tiistai klo 18.30 20.45 Paikka Virojoen seurakuntatalo, Riihitie 2, Virojoki läsnä/poissa Osallistujat Karvonen Taina vt. kappalainen, puheenjohtaja (x) Hanski Liisa kappelineuvoston

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 25.01.2017 klo 17:03-18:00 PAIKKA Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 90 Tarkastuslautakunta AIKA 09.01.2013 klo 17:00-20:30 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Lohenoja Pertti puheenjohtaja Laukas Gunnel varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Puheenjohtaja: Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Puheenjohtaja: Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KULTTUURILAUTAKUNNAN KOKOUS Pöytäkirja 6/2013 1 Aika: Tiistai 19.11.2013 klo 17.00 Paikka: Kosken Tl Kirjasto Läsnä: Almgren Lassi (x) Hämäläinen Risto ( ) Julla Hans (x) Laakso Matti ( ) Ojala Seija (x)

Lisätiedot

Kunnantalon kokoushuone

Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 30.9.2016 Kokoustiedot Aika Tiistai 11.10.2016 klo 19.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 65 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika 9.12.2014 klo 15:08 16:30 Paikka Satakunnan keskussairaala Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 40 41 Satakunnan sairaanhoitopiirin toiminnan

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio

Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio KOKOUSKUTSU 9 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 5.10.2012 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.10.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio

Lisätiedot

Puheenjohtaja: Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Puheenjohtaja: Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 1 Pöytäkirja 5/2012 KULTTUURILAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Maanantai 3.12.2012 klo 17.00 Paikka: Kosken Tl Kirjasto Läsnä: Almgren Lassi (x) Hämäläinen Risto ( ) Pihlajamäki Anu (x) Kulo Eija-Liisa ( ) Salonen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 7 85

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 7 85 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 7 85 KOKOUSAIKA Tiistai 9.10.2007 klo 18.00 19.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnantalo Vanhala Jari A., puheenjohtaja Houni Juha,

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 2/2013 Sivu 9

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 2/2013 Sivu 9 KOKOUSAIKA 4.3.2013 klo 18.00 19.30 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 302 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Naskali Essi Järä Eveliina Tatti Saara Matintalo

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 3 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen ja

Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 3 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen ja Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/2015 1 Veteraaniasiain neuvottelukunta Aika 20.01.2015 klo 09:30-10:15 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Nummenpään koulun johtokunta 27.04.2016 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 1 NUMMENPÄÄN KOULUN TYÖSUUNNITELMAN TÄYDENTÄMINEN/KOULURETKI SUOMENLINNAAN 2 NUMMENPÄÄN KOULUN TYÖSUUNNITELMAN

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2013 Maaseutulautakunta

KARVIAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2013 Maaseutulautakunta KARVIAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2013 Maaseutulautakunta Kokousaika Tiistai 09.04.2013 klo 19.30-20.52 Lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olevat et Toni Hietanen Vuokko Luomanen Sari Teerioja Ritva

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2014 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 Tarkastuslautakunta 02.10.2014 AIKA 02.10.2014 klo 17:00-18:46 PAIKKA Limingantulli, Oulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen, Marko Törmälehto. Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen, Marko Törmälehto. Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 1/2010 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.1.2010 klo 14-14.40 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle kirkkoherran virastossa

Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle kirkkoherran virastossa Viranomainen TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Kirkkoneuvosto 5/2016 Kokousaika Tiistai 18.10.2016 kello 12.30 Kokouspaikka Kemien kirkon kahvio, Tohmajärvi Käsiteltävät asiat 57 Kokouksen avaus 58

Lisätiedot

NUKARIN JÄTEVESIOSUUSKUNNAN VARSINAINEN OSUUSKUNTAKOKOUS. 1 Kokouksen avaaminen Hallituksen puheenjohtaja Tuula Lempinen avasi kokouksen klo 18:05

NUKARIN JÄTEVESIOSUUSKUNNAN VARSINAINEN OSUUSKUNTAKOKOUS. 1 Kokouksen avaaminen Hallituksen puheenjohtaja Tuula Lempinen avasi kokouksen klo 18:05 , NJVOK PÖYTÄKIRJA 1/5 NUKARIN JÄTEVESIOSUUSKUNNAN VARSINAINEN OSUUSKUNTAKOKOUS Kokousaika: 16.5.2016 klo 18:05 Kokouspaikka: Läsnäolijat: Nukarin koulu, Nurmijärvi 5 henkilöä liitteenä olevan ääniluettelon

Lisätiedot

Torstai klo , Ympäristötalo, Kaikutie 11, Pietarsaari

Torstai klo , Ympäristötalo, Kaikutie 11, Pietarsaari KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Torstai klo. 14.00, Ympäristötalo, Kaikutie 11, Pietarsaari Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Ulrika Rönnback, puheenjohtaja Carola Sundqvist Ulf Stenman,

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/11 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta

TUUSNIEMEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/11 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/11 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta KOKOUSAIKA 26.4.2011 KELLO 17.00-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Väliaikaiset nuorisotilat, Poikkitie, Tuusniemi Juha Pitkänen,

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista KUU Aika Torstai klo 17.00

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista KUU Aika Torstai klo 17.00 Asialista Hietakallionkatu 7, 53850 Lappeenranta p. 040 3126 501 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Torstai 17.12.2015 klo 17.00 Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali, Hietakallionkatu 7

Lisätiedot

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 1/2017

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 1/2017 K U U L U T U S Askolan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään 26.01.2017 klo 18.00 seurakuntakodilla Askolantie 23 Kokouksen asialista on nähtävillä 20. - 26.1.2017 ja pöytäkirja 27.1. 13.2.2017

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 3/2012 Aika Torstai 11.10.2012 klo 18.00 19.05 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Jari Kannisto Päivi Haapaniemi-Kokko Jaana Vähäsavo

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2006 Sivistyslautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2006 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 08.02.2006 KOKOUSAIKA 08.02.2006 klo 18.00-20.30 KOKOUSPAIKKA Suutalan koulu KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 1 KOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AIKAKALENTERI 2006 2007 2 2 PELASTUSSUUNNITELMAT 3 3

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 2. helmikuuta 2012 kello 19.00 20.50 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Martti Mäkitalo pj x Matti Jolkki j. x Anna-Maija Kirsi-Korhonen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2015. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2015. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Sivistyslautakunta 24.03.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 24.03.2015 klo 18.00 19.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli

Lisätiedot

Oulun kaupunki PÖYTÄKIRJA 2/2015 Maahanmuuttajaneuvosto

Oulun kaupunki PÖYTÄKIRJA 2/2015 Maahanmuuttajaneuvosto Aika maanantai 7.9.2015 klo 16.30-19.15 Paikka Oulu 10, Torikatu 10A, Kokoushuone 142 Kokouksen osanottajat Fischer Erwin, puh.joht. Suorsa Angela, varapuh.joht. Awad Jamal El Hassane Kaza Györgyne Szanto

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 2 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 2 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta 16.2.2016 1 Kokousaika Tiistai 16.2.2016, klo 18.00 20.30 Kokouspaikka Perheasiain neuvottelukeskus, Rauhankatu 14, 3. krs, Hämeenlinna Läsnä Heiskanen Kari Kannisto Heli Suoranta Kirsti Syyrakki Sara

Lisätiedot

Pöytäkirja/ Asialista Estery-talo, Otto Mannisenkatu 4, Mikkeli

Pöytäkirja/ Asialista Estery-talo, Otto Mannisenkatu 4, Mikkeli Kokoustiedot Aika tiistai klo 16.00 17.20 Paikka Estery-talo, Otto Mannisenkatu 4, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kauko Väisänen, puheenjohtaja Eero Erola, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

33 Vastineet tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen 2014

33 Vastineet tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen 2014 Puumala Pöytäkirja 8/2015 1 (8) Aika 02.09.2015, klo 14:00-15:50 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 30 Pöytäkirjan tarkastus 31 Talousarvio

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto Sivu 1

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto Sivu 1 kappelineuvosto 14.3.2016 Sivu 1 Kokousaika: Maanantai 14.3.2016 klo 16.30 19.00 Kokouspaikka: Kerimäen seurakuntakoti Saapuvilla olleet jäsenet: Muut saapuvilla olleet: Poissa: Lamberg Jani, puheenjohtaja

Lisätiedot

aika torstaina kirkkovaltuuston kokouksen jälkeen paikka seurakuntakoti, Askolantie 23

aika torstaina kirkkovaltuuston kokouksen jälkeen paikka seurakuntakoti, Askolantie 23 ASKOLAN SEURAKUNTA Askolantie 23 07500 ASKOLA KOKOUSKUTSU Kirkkoneuvosto 20.01.2017 aika torstaina 26.01.2017 kirkkovaltuuston kokouksen jälkeen paikka seurakuntakoti, Askolantie 23 ASIALISTA 2 / 2017

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 2/2017 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 2/2017 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 15. päivä helmikuuta klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali 19 Kokouksen avaus 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 17.09.2015 klo 09:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 25. syyskuuta 2014 kello 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Jari Laurila pj Esko Syrjälä j. Kimmo Kupi j. Pirjo Leino j. Elina Rauhala j. Läsnä Poissa Muut saapuvilla

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 Aika 29.5.2012 klo 19.18 20.29 Paikka Saran koulu Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja Haavisto Jonna jäsen Hietikko

Lisätiedot

ESITYSLISTA 3 /2015 SEURAKUNTANEUVOSTO (5)

ESITYSLISTA 3 /2015 SEURAKUNTANEUVOSTO (5) SEURAKUNTANEUVOSTO 2.3.2015 1 (5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 3/2015 Aika ja paikka: Maanantaina 2.3.2015 klo 18 (kahvitarjoilu alkaa klo 17.30) Bulevardin seurakuntasali Bulevardi 16 B, 00120 Helsinki

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen 3.10.2013 33 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA JÄSENET torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo 19.00 alkaen Seurakuntatalo Eskelinen Sanna Haataja Markku Huuskonen Erkki Karppinen

Lisätiedot

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu VEHMAAN KUNTA Vehmaan kirjasto-kulttuurilautakunta

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu VEHMAAN KUNTA Vehmaan kirjasto-kulttuurilautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirj-kulttltk 17 KunL:n 58 :n 2 mom. mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä ja kokouskutsu on saapunut

Lisätiedot

Esityslista. Kokouksen alussa Vesa Kastari MHY:ltä esittelee Kurun alueen metsäsuunnitelmaa.

Esityslista. Kokouksen alussa Vesa Kastari MHY:ltä esittelee Kurun alueen metsäsuunnitelmaa. KIRKKONEUVOSTO 6/2016 1 (5) Aika Keskiviikko 12.10.2016 klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Kokouksen alussa Vesa Kastari MHY:ltä esittelee Kurun alueen metsäsuunnitelmaa. Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva ry:n Hämeen piiri ry pöytäkirja Asialistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva ry:n Hämeen piiri ry pöytäkirja Asialistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi Aika: 4.9.2011 kello 13:18-17.12 Paikka: Läsnä: Hämeenkatu 3 b 14, Tampere Tiina Koljonen, puheenjohtaja Arto Lehtinen, sihteeri Tuomas Sirén, jäsen Tino Svart, jäsen Kimi Uosukainen, jäsen Käsiteltävät

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ POISSA Karlsson Mikael varapuheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ POISSA Karlsson Mikael varapuheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2010 1 Yksityistiejaosto AIKA 18.11.2010 klo 19:00-19:45 PAIKKA Maaseututoimi, Bäckasinkuja 1 A, Liljendal LÄSNÄ Wikström Gudrun puheenjohtaja Hovi Tapani jäsen Kurki Thomas

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 23.05.2012 klo 17:15-18:00 PAIKKA Urheilupaviljonki, Urheilutie, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Haverinen Katri varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto 30.5.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA maanantaina 30. päivänä toukokuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 07.12.2011 35 ASIALISTA KOKOUSAIKA Keskiviikkona 07.12.2011 klo 17.00 18.10 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, ruokasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 30 37 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 14 Aika tiistai 10.12.2013 klo 18.30 19.56 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 15.4.2013 klo 10.00 12.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2013 Tarkastuslautakunta OSALLISTUJAT Esa Martikkala puheenjohtaja. Marianne Karttinen.

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2013 Tarkastuslautakunta OSALLISTUJAT Esa Martikkala puheenjohtaja. Marianne Karttinen. NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2013 Tarkastuslautakunta 2013 2016 KOKOUSTIEDOT Jatkokokousaika Jatkokokouspaikka Keskiviikko 6.11.2013 klo 13.00 16.30 Varikko, Nokian valtatie 31, 37100 Nokia OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Torstai 13.06.2013 klo 9.00 15.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

ALUEHALLINTOVIRASTON HARKINNANVARAISET NUORISOTYÖN VALTIONAVUSTUKSET

ALUEHALLINTOVIRASTON HARKINNANVARAISET NUORISOTYÖN VALTIONAVUSTUKSET ALUEHALLINTOVIRASTON HARKINNANVARAISET NUORISOTYÖN VALTIONAVUSTUKSET Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Harkinnanvaraiset valtionavustukset Nuorten työpajatoiminta

Lisätiedot

Kunnantalon kokoushuone

Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 31.10.2016 Kokoustiedot Aika Tiistai 15.11.2016 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 71 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO Hallintoelin Kokouspäivä 6.4.2009 Sivu 1 Paikka ja aika Veikkolan seurakuntatalo 6.4. klo 17.30 19.50 Läsnäolevat jäsenet Posti, Timo pj Erkkilä, Pentti jäsen Haukijärvi, Eino jäsen Leinonen, Anja jäsen

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 8/2011 Tekninen lautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 8/2011 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta 15.12.2011 KOKOUSAIKA 15.12.2011 klo 17.00-18.42 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 34 ILMOITUSASIAT 51 35 MAA-AINESLUPA, LEMMINKÄINEN INFRA OY 52 36 AMMATTIMIEHEN

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 7/2011 Tekninen lautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 7/2011 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta 09.11.2011 KOKOUSAIKA 09.11.2011 klo 17.00-17.17 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 32 ILMOITUSASIAT 48 33 SIIVOUSURAKOITSIJAN VALINTA 49 Tekninen lautakunta 09.11.2011

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 2/2010 9 Sivistyslautakunta 15.2.2010 klo 18.00 19.22 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO Esityslista 3/2016. Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Minnalle p

Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO Esityslista 3/2016. Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Minnalle p -3, KV 31.3.2016 18:30 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Oulun Eteläisen instituutin ja Kerttu Saalasti säätiön toiminnan esittely - johtaja, säätiön asiamies Ville Isoherranen Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2016 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2016 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA keskiviikkona 22. päivä kesäkuuta 2016 klo 18.00 alkaen tarjoilua klo 17.30 18.00 Seurakuntatalo/takasali ESITYSLISTA 42 Kokouksen avaus 43 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Y h t y m ä v a l t u u s t o

Y h t y m ä v a l t u u s t o LIITE 2 Y h t y m ä v a l t u u s t o KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA 1/2016 Kokousaika Tiistai 24.5.2016 klo 16.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastian auditorio, Hattelmalantie 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2010 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 8/2010

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2010 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 8/2010 Kirkkoneuvosto 19.7.2010 76 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 8/2010 KOKOUSAIKA maanantai 19. päivänä heinäkuuta 2010 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo, takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen YHDISTYMISHALLITUS 110 28.11.2012 YHDISTYVÄN RAAHEN 23 10.12.2012 KAUPUNGINVALTUUSTO Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen 1667/06/0600/2012 YHALL 110 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 7/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 2.11.2016 klo 17:01-18.34 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse AIKA 04.02.2016 klo 18.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3/14 Työjärjestyksen hyväksyminen 3/15

Lisätiedot

Pykälä Käsiteltävä asia Sivu

Pykälä Käsiteltävä asia Sivu 1 (6) Elin: Vuosikokous Aika: 19.11.2014 klo 18.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan Elinkeinotalo, Huhtalantie 2, 60200 Seinäjoki Esityslista Pykälä Käsiteltävä asia Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot