KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta. Peter Grannas, puh.joht.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta. Peter Grannas, puh.joht."

Transkriptio

1 KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Keskiviikko klo PAIKKA LÄSNÄ Högsåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, puh.joht. Janne Smeds Mats Backlund Karl-Henrik Nikula Nina Jolkkonen-Porander MUUT LÄSNÄ OLLEET Thomas Söderlund, kaupunginhallituksen edustaja Sven Rosendahl, kokouksen sihteeri Leena Eränen, vt. kirjastotoimenjohtaja Harriet Lindelöf-Sahl, nuorisosihteeri Riitta Raikio-Söderlund, kulttuurisihteeri Päivikki Piiroinen, museotoimenjohtaja ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Peter Grannas Sven Rosendahl ASIAT Sivut PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN aika ja paikka Kristiinankaupungissa 4 / Allekirjoitukset Karl-Henrik Nikula Pöytäkirjantarkastaja Janne Smeds Pöytäkirjantarkastaja PÖYTÄKIRJA OLLUT Kristiinankaupungin kaupunginkanslia 7 / YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ aika ja paikka Kristiinankaupungissa / 2013 Todistaa Pöytäkirjanotteen oikeellisuuden todistaa viran puolesta Kristiinankaupungissa / 201 Sven Rosendahl, Sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen päällikkö

2 KRISTIINANKAUPUNKI Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen: Ajankohta klo Paikka Högsåsen, Lapväärtintie 163 C Asiat 68 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 69 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 70 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 5 71 ILMOITUSASIAT 6 72 KANSALAISOPISTON OPETUSSUUNNITELMA TYÖKAUDEKSI VUODEN 2014 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TOIMINTASUUNNITELMA 9 74 HANKEKOORDINAATTORIN PALKKAAMINEN NUORTEN MAAHANMUUTTAJIEN KOULUTUSTA VARTEN AVUSTUSTEN MYÖNTÄMINEN NUORISOHANKKEILLE SYKSYLLÄ AVUSTUSANOMUS (KOHDEAVUSTUS) KULTTUURITOIMINTAA VARTEN, TYÖRYHMÄ KRS JAZZ SELVENNYS HANKETYÖTEKIJÖIDEN PALKKAAMISTA KOSKEVAAN SUOSTUMUKSEEN TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT 15 YLIMÄÄRÄISET ASIAT 79 LAUSUNTO KRISTIINANKAUPUNGIN HYVINVOINTIKERTOMUKSESTA LAUSUNTO SVENSKA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND FÖR UTBILDNING OCH KULTUR:N (SÖFUK) VUODEN 2014 TALOUSARVIOKEHYKSESTÄ JA KUNTAYHTYMÄTOIMINNAN KEHITTÄMISESTÄ 17

3 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirjallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille Puheenjohtajan päätös: Kokouksen todettiin olevan laillisesti kokoon kutsuttu ja päätösvaltainen.

4 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta DNr ST:2/2010/ 69 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Janne Smeds ja Karl-Henrik Nikula. Pöytäkirja tarkastetaan kansalaisopiston toimistossa perjantaina klo

5 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta DNr ST:3/2010/ 70 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Lautakunta päätti ottaa käsittelyyn kaksi ylimääräistä asiaa: Lausunnon antaminen Kristiinankaupungin hyvinvointikertomuksesta, 79 ja Lausunto SÖFUK:in vuoden 2014 talousarviokehyksistä ja kuntayhtymän toiminnan kehittämisestä, 80.

6 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta ILMOITUSASIAT (HL-S) - Pohjoismainen nuorisokokous pidettiin Kristiinankaupungissa kesäkuuta 2013 järjestetyn Pohjoismaisen Cittaslow-verkoston kokouksen yhteydessä. Nuorille järjestettiin työpaja, jossa suunniteltiin muun muassa tulevaa nuorisovaihtoa. Työpajaan osallistui nuoria Ruotsin Falköpingistä, Norjan Levangerista, Sokndalista ja Eidskogista sekä Kristiinankaupungista. - Kotouttaminen liikunnan avulla -hankkeen puitteissa järjestettiin keväällä ja kesällä Kivaa kesälomatoimintaa urheilun ja leikin merkeissä"- kerhoja kantakaupungissa, Lapväärtissä ja Härkmeressä, uimakouluja, yleisurheiluohjelmaa, puistojumppaa ja jalkapalloleiri. - Uimahalli avasi syyskautensa Richard Lähteenmäki on palkattu liikunnan ja uimahallin toiminnanohjaajaksi Nuorisotalo avasi ovensa ja on auki maanantaisin ja torstaisin klo 18-21, perjantaisin klo Näiden iltojen lisäksi nuorisotalo on varattuna lasten, nuorten ja eläkeläisten toimintaryhmille. - Kaupungin liikunta- ja nuorisotyö on saanut 2660 euroa sen johdosta, että kuljetusyritys Arvi Siili lahjoitti yrityksen 50-vuotisjuhlan yhteydessä tehdyt tilillepanot kaupungin liikunta- ja nuorisotyön tukemiseksi. Määräraha siirretään vuoden 2014 talousarvioon. - YEPP-hankkeen puitteissa on jätetty EU-avustusanomus nuorisokonferenssin järjestämistä varten Kristiinankaupungissa vuonna Konferenssin teemana on Nuori yrittäjyys ja sen kohderyhmänä ovat nuoret, virkamiehet ja poliitikot. (RR-S) - Pikku-Aasin Nukketeatterin Pulcinella Pyttipannu -katuteatteriesitykset Kirkkokadulla ala-koulun oppilaille, päiväkodin lapsille ja perhepäivähoidossa oleville lapsille. - Vanhanajan Toripäivä järjestettiin 20. kerran lauantaina 7. syyskuuta Kristiinan-kaupungissa! Juhlavuoden ohjelman erityisenä teemana oli vanhanajan kulku-neuvot, joilla kyyditettiin vierailijoita! Toripäivänä ennätysmäärä vierailijoita. Päivän ohjelma liitetään, liite 1. - Weckis 100 vuotta. Kulttuurihenkilö Reinhold Weckis Weckströmin elämäntyö esitellään Felénin talolla. Näyttely on esillä klo perjantaina latvialaisen kanteleduon konsertti Kårkullan, Eskoon ja Tutun Tuvan asiakkaille tanssisalilla. - Nais Day Kristiinankaupungissa. Tarjolla on erikoistarjouksia, musiikkia, vaatteidenvaihtotilaisuus, FeelGood messut Brahegårdenilla, taidenäyttely Spectralla ja inspiraatioluento Kulttuuritalolla Duxilla ym! - Kristiinankaupungin teatteriyhdistys esittää Reijo Malmin käsikirjoittaman näytelmän Kihlamatka, joka tulee ensi-iltaan perjantaina Kulttuuritalo Duxilla.

7 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Syksyn konsertti- ja teatterimatkat Kristiinankaupungista: lauantaina Vaasan kaupunginteatterin esitykseen Pohjanmaa, joka perustuu Antti Tuurin klassikkoromaaniin sekä Wasa Teaterin musikaaliin Fighting Star. Konserttimatka lauantaina Forkin konserttiin Electrovocal Cirkus Vaasan kaupunginteatteriin. Kts. Liite 2. - konsertti: sunnuntaina Georg Jojje Wadenius & The Cleo Band (SWE/DNK) Kulttuuritalo Duxilla. - Middag med vänner, Åbo Svenska Teaterin esitys keskiviikkona klo Kulttuuritalo Duxilla. - Sover fiskar, Teater Fredagin esitys alakoulun oppilaille torstaina klo Nils Karlsson Pyssling, Wasa Teaterin esitys perjantaina klo Brahegårdenilla. Keskuksen päällikön ehdotus: Merkitään. Päätettiin muistaa ja kiittää kuljetusliike Arvi Siiliä siitä, että yhtiö lahjoitti yrityksen 50-vuotisjuhlan yhteydessä tehdyt lahjatilillepanot kaupungin liikunta- ja nuorisotyön hyväksi. Muilta osin asiat merkittiin tiedoksi.

8 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KANSALAISOPISTON OPETUSSUUNNITELMA TYÖKAUDEKSI (SR) Varsinainen työkausi on Syyslukukausi viikkoa Kevätlukukausi viikkoa Yhteensä 33 viikkoa Työvuoden painettu kurssiohjelma on jaettu kaikkiin talouksiin ja työpaikkoihin Kristiinankaupungin alueella. Ohjelma liitteenä 3. Tietoja opetustuntien lukumäärästä eri opintoryhmissä oheistetaan. Liite 4. Keskuksen päällikön päätösehdotus: Lautakunta hyväksyy opetussuunnitelman. Päätettiin, että eri opetusryhmien opetustuntimäärän kooste esitellään kesäkokouksessa. Muilta osin opetussuunnitelma hyväksyttiin.

9 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta VUODEN 2014 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TOIMINTASUUNNI- TELMA (SR, PP, RR-S, HL-S, LE) Kaupunginhallitus vahvisti / 205 vuoden 2014 talousarviokehykset alla olevan taulukon mukaisesti. Förvaltningscentralen Hallintokeskus Vård och omsorg Perusturva Utbildning Koulutus Bildning och fritid - Sivistys ja vapaa-aika Tekniska Tekninen Totalt Yhteensä Sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen vuoden 2014 talousarviokehys on toisin sanoen Vuoden 2014 arvioituja palkkakustannuksia korotetaan 0,5 %:lla Eläkemaksut ovat 26 % palkkasummasta Muut henkilöstösivukulut ovat 7 % palkkasummasta Kaupunginhallituksen antama talousarviokehys vuodelle 2014 perustuu kaupunginvaltuuston vuodelle 2013 hyväksymään talousarviokehykseen, johon sisältyy epärealistinen :n tulojenlisäys museotoimen ja kulttuuritoiminnan osalta. Tämä tulee tarkistaa sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen vuoden 2014 talousarviossa. Ulkoinen hankerahoitus on nettoperusteinen, johon usein kuuluu oma osuus. Lautakunta anoi , että kaupunginhallitus korottaa nuorisotyön vuoden 2014 talousarviota :lla, jotta nuorisotyö voi osallistua Decibel.fi nuorisoportaalin nuorisotiedotus- ja neuvontapalveluihin sekä työrinkiin. Kaupunginhallitus käsitteli asian ja päätti esittelijän muutetun ehdotuksen mukaisesti eli sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan päätöksen (kohta 3) mukaisesti. Katso alla. 3) ehdottaa kaupunginhallitukselle, että nuorisotyön talousarvion määrärahaa korotetaan eurolla, mikä huomioidaan vuoden 2014 talousarviokehyksessä, jotta nuorisotyö pystyy osallistumaan nuorisotiedotus- ja neuvontapalvelutoimintaan nuorisoportaali decibel.fi:hin sekä työrinkiin. Tämä merkitsee sitä, että sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen talousarviokehys on Vuoden 2014 talousarviomääräraha merkitsee muun muassa, että musiikkiopisto Legaton talousarviomääräraha tarkistetaan :ksi.

10 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Yksittäisten tulosyksiköiden vuoden 2014 talousarvioehdotukset sekä vuosien tavoitteet ja toimintasuunnitelmat liitteenä 5. Sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen vuoden 2014 talousarvioehdotus on yhteensä Tulot Menot Netto Sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen kaikki yksiköt pyrkivät talousarviovarojensa puitteissa noudattamaan toiminnassaan strategia-asiakirjaa ja tukemaan Cittaslow-ideologiaa. Keskuksen päällikön ehdotus: Lautakunta hyväksyy sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen vuoden 2014 talousarvioehdotuksen sekä vuosien tavoitteet ja toimintasuunnitelman liitteen 5 mukaisesti, mikä merkitsee sitä, että nettotalousarvion loppusumma on Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan päätös: Keskustelun aikana Nina Jolkkonen-Porander ehdotti, että musiikkiopisto Legaton määrärahaa korotettaisiin tulevaisuudessa. Muilta osin hyväksyttiin sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2014 sekä vuosien tavoitteet ja toimintasuunnitelma oheisen liitteen mukaisesti.

11 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta HANKEKOORDINAATTORIN PALKKAAMINEN NUORTEN MAAHANMUUT- TAJIEN KOULUTUSTA VARTEN (SR) Opetushallitus on myöntänyt Kristiinankaupungin kansalaisopistolle :n nuorisotakuun opintoseteliavustuksena 465 opetustuntia käsittävän koulutuksen toteuttamiseen. Käyttöaika alkoi ja päättyy viimeistään Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi Kotoutumista edistävää koulutusta maahanmuuttajanuorille -hankkeen ja sen talousarvion, ja päätti ehdottaa kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle vuoden 2013 talousarvion oikaisemista siten, että muodostetaan uusi kustannuspaikka keskuksen talousarviossa. Hankkeen toteutusta varten tarvitaan hankekoordinaattori, joka suunnittelee, järjestää ja konkretisoi koulutustilaisuudet. Hanke edellyttää laajoja erityispanostuksia, koska osallistujat ovat maahanmuuttajia (eri kulttuureja, kieliä). Keskuksella ei ole henkilöstöresursseja hankkeen toteutusta varten. Hankkeen toteuttamiseksi ei tarvita omia taloudellisia varoja. Keskuksen päällikön ehdotus: Lautakunta anoo kaupunginhallitukselta suostumusta hankekoordinaattorin palkkaamiseen. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

12 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta AVUSTUSTEN MYÖNTÄMINEN NUORISOHANKKEILLE SYKSYLLÄ 2013 (HL-S) Nuorisotoiminnalle jaettavista toiminta- ja kohdeavustuksista on kevään jaon jälkeen jäljellä Ville Kaleva on hakenut avustusta musiikki- ja taidehankkeelle Syksyn Fantasia. Ville Kaleva on jättänyt kohdeavustusanomuksen julkistaakseen CD-levyn ja järjestääkseen Spectralla audiovisuaalisen näyttelyn, joka tarjoaa taidetta ja musiikkielämyksiä kaikille aisteille. Näyttelyyn kutsutaan erityisesti nuoria. CD-levyn julkaisukustannuksiksi on arvioitu Kaleva anoo 500 :n avustusta. Keskuksen päällikön ehdotus: Ehdotetaan, että Ville Kalevan yleisölle ja erityisesti nuorille suunnatulle hankkeelle myönnetään 500 :n avustus. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

13 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta AVUSTUSANOMUS (KOHDEAVUSTUS) KULTTUURITOIMINTAA VARTEN, TYÖRYHMÄ KRS JAZZ (RR-S) Vuonna 2012 käyttöön otetun uuden kulttuuriavustusten hakujärjestelmän ansiosta, kulttuuritoimijat voivat hakea kohde- ja pienavustuksia sekä taidestipendejä vuoden ympäri. Tämän vuoden avustusmäärärahasta on jäljellä Työryhmä Krs Jazz hakee :n avustusta järjestääkseen konsertin, jossa esiintyy Georg Jojje Wadenius bändeineen. Cleo-niminen bändi koostuu jazz- ja popmusiikin kansainvälisistä huipuista. Anomus oheistetaan, liite 6. Keskuksen päällikön ehdotus: Krs Jazz -työryhmälle myönnetään 600 :n kohdeavustus. Peter Grannas ehdotti kohdeavustuksen tarkistamista 800 :oon. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

14 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta SELVENNYS HANKETYÖTEKIJÖIDEN PALKKAAMISTA KOSKEVAAN SUOS- TUMUKSEEN (SR) Kaupunginhallituksen kokouksen esityslistassa ehdotetaan, että sivistys- ja vapaa-aikalautakuntaa kehotetaan selvittämään, missä määrin vakinainen henkilöstö voi hoitaa seuraavien projektityöntekijöiden tehtäviä; projektityöntekijä/luetteloija (museotoimi), nuorisoneuvoston projektityöntekijä (nuorisosektori) ja projektityöntekijä/tietotekniikan ja tietokonepelien asiantuntija. Merkintä: Hankepäätökset saattavat merkitä sitä, että vakinainen henkilöstö vapautetaan kokonaan tai osittain tehtävistään siksi ajaksi kun he hoitavat hankkeisiin liittyvät tehtävät; Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja, Peter Grannas ja sivistysja vapaa-aikakeskuksen päällikkö Sven Rosendahl esittivät kaupunginhallituksen kokouksessa selvennyksen sivistys- ja vapaaaikakeskukselle myönnetyistä hankkeista ja antoivat erillisen selvityksen kyseisistä hankkeista. Ks. liite 7. Keskuksen päällikön ehdotus: Lautakunta hyväksyy liitteissä esitetyt kannanotot. Keskustelun aikana korostettiin, että vakinaisen henkilöstön työpanos sisältyy aina hankkeiden hakemusvaiheeseen. Vakinaiselta henkilöstöltä edellytetään hankkeiden yhteydessä toimeenpanoa ja ohjausta, valvontaa, lopputilitystä ja raportointia. Hanketyöntekijä tarvitaan hankesuunnitelmaan sisältyvien konkreettisten työtehtävien suorittamiseen. Hankkeiden toteutus vaatii usein erityisosaamista. Varsinaista ja normaalia toimintaa ei voi rahoittaa hankevaroilla. Muilta osin lautakunta yhtyi liitteissä esitettyihin näkemyksiin.

15 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT Todettiin, ettei uusia asioita esitetty.

16 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta LAUSUNTO KRISTIINANKAUPUNGIN HYVINVOINTIKERTOMUKSESTA (SR) Kaupunginjohtaja Riitta El-Nemr pyytää lautakunnilta lausuntoa sekä kolme konkreettista toimenpide-ehdotusta hyvinvoinnin edistämiseksi Kristiinankaupungissa toimikaudella Lausuntoehdotus liitteenä 8. Keskuksen päällikön ehdotus: Lautakunta hyväksyy liitteenä 8 olevan lausunnon. Keskuksen päällikkö täydensi ehdotusta suosittelemalla, että Kristiinankaupunki hyödyntää K5:n hyvinvointikoordinaattoria, mikä hyväksyttiin yksimielisesti. Muilta osin lausunto hyväksyttiin kokonaisuudessaan.

17 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta LAUSUNTO SVENSKA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND FÖR UTBILDNING OCH KULTUR:N (SÖFUK) VUODEN 2014 TALOUSARVIOKEHYKSESTÄ JA KUN- TAYHTYMÄTOIMINNAN KEHITTÄMISESTÄ (RR-S) Perussopimuksen mukaan kuntayhtymän Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur tehtävänä on: a) ylläpitää perustavaa nuorten ja aikuisten ammattikoulutusta, ammatillista aikuiskoulutusta, työvoimapoliittista koulutusta ja toisen asteen oppisopimuskoulutusta sekä voi ylläpitää ruotsinkielisellä Pohjanmaalla peruskoulutuksen jälkeistä lukio- ja muuta koulutusta. Tätä tarkoitusta varten kuntayhtymä ylläpitää ruotsinkielistä ammattiopistoa Yrkesakademin i Österbotten tai vastaavaa oppilaitosta. Kuntayhtymä voi lisäksi ottaa vastattavakseen tai perustaa muita oppilaitoksia ruotsinkielisellä Pohjanmaalla ja järjestää koulutusta muilla paikkakunnilla Suomessa sen mukaisesti, kuin kuntayhtymän kokous päättää. Oppilaitosten opetuskieli on ruotsi. b) ylläpitää ruotsinkielistä alueteatteritoimintaa ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Tätä tarkoitusta varten kuntayhtymä ylläpitää Wasa Teater - Pohjanmaan alueteatteria. c) toimia jäsenkuntien yhteistyöelimenä asioissa, jotka koskevat kulttuurija koulutuskysymyksiä sekä valvoa jäsenkuntien ja Pohjanmaan ruotsinkielisen väestön yhteisiä intressejä. Nämä tehtävät toteutetaan aloitteilla ja toimenpiteillä, selvityksillä ja tutkimuksilla. Kulttuuriasioiden hoitamista varten kuntayhtymä ylläpitää KulturÖsterbottenia. Kulttuurilautakunta muodostaa yhdessä kolmen Kulturdelegationen för Svenska kulturfondenin valitseman edustajan kanssa Svenska Österbottens kulturfondin hallituksen. Svenska Österbottens kulturfond on liitetty erityisenä rahastona Svenska kulturfondeniin, ja rahaston omistaa ja sitä hallinnoi kirjallisuusseura Svenska litteratursällskapet i Finland. d) omistaa ja hallita osakkeita ammattikorkeakouluosakeyhtiössä sekä osakkeita ja osuuksia muissa yhtiöissä e) kehitys- ja suunnittelutehtävien hoitaminen ja yhteensovittaminen liittyen koulutukseen ja kulttuuriin ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. f) harjoittaa kiinteistöjen ja maa-alueiden vuokrausta. Kuntayhtymän yleinen edunvalvonta merkitsee siten koulutuksen ja kulttuurin kehitys- ja suunnittelutehtävien hoitamista ja koordinointia ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Nämä tehtävät toteutetaan aloitteiden ja toimenpiteiden, selvitysten ja tutkimusten avulla. Ammattikorkeakou-lutukseen liit-

18 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta tyvä edunvalvonta on esimerkki yleisestä edunvalvonnasta, joka on näkynyt julkisuudessa selvästi viime aikoina. Kaikella edun-valvonnalla ei luonnollisestikaan ole samaa julkista näkyvyyttä, mutta sitä esiintyy kuitenkin. Liitteenä SÖFUK:n talousarvioehdotus vuodelle 2014, liite 9, ja taloussuunnitelma vuosille , liite 10. Huomioiden kuntien taloudellisen tilanteen SÖFUK on vuosina 2012 ja 2013 pitänyt kuntayhtymämaksut samalla tasolla. Aivan välttämätöntä on, että vähintään sama linjaus jatkuu vuoden 2014 talousarvioehdotuksessa koskien Wasa Teater:n, KulturÖsterbotten:n ja yleisen edunvalvonnan kuntayhtymämaksuja. Säästötoimenpiteet ovat sen sijaan kohdistuneet Kristiinankaupungin varsinaiseen kulttuuritoimintaan. Kulttuurin osuus Kristiinankaupungin talousarviosta on ainoastaan 0,3 % (sis. kuntayhtymämaksun euroa). Asukasmäärään suhteutettua, vastaavaa määrärahaa ei ole varattu Kristiinankaupungin talousarviossa suomenkielisen kulttuuritoiminnan tukemiseksi. SÖFUK:n talousarvioehdotuksessa seuraavat kuntayhtymämaksut Wasa Teater Österbottens regionteater 9 658, KulturÖsterbotten ja yleinen edunvalvonta tekevät yhteensä Nämä kuntayhtymämaksut ovat sisältyneet poikkeuksellisesti Kristiinkaupungin sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan/kulttuurin talousarvioon, joka poikkeaa muissa kunnissa noudatettavaa käytäntöä. Yleinen käytäntö on, että kuntien kuntayhtymämaksut sisältyvät keskitetysti kaupunginhallituksen talousarvioon jo siitäkin syystä, että budjettikehykset vaihtelevat vuosittain. Kaikkien edun mukaista on, että myös niiden hoito olisi keskitettyä Kristiinankaupungissa. Esimerkiksi kulttuuritoimen talousarviossa olevat/olleet yleisen edunvalvonnan määrärahat keskitetään vuonna 2013 kuten vuonna 2012 Medibothnia II -hankkeeseen, joka on sosiaali- ja terveydenhoitoalan hanke Vaasan kaupungin ja Vaasan sairaanhoitoalueen kanssa. Vaikuttaa siltä, että SÖFUK:n yleinen edunvalvonta on keskittynyt ja keskittyy voimakkaasti ammattikorkeakoulukysymyksiin myös tulevana vuonna eli yleiseen edunvalvontaan osoitetut kuntayhtymämäärärahat ohjautuvat muuhun kuin kulttuuritoimintaan. Toivoisimme SÖFUK:n suuntaavan yleistä edunvalvontaa kuntiin ja kunnan kulttuurikysymyksiin erityisesti taloudellisesti haastavina aikoina, jolloin yleisesti kulttuuripalvelujen kysyntä kasvaa. Ihmiset saavat iloa, inspiraatiota ja voimaa kulttuurista vaikeina aikoina. Keskeisiä yhteisiä tavoitteita tulisi olla alueellisen kulttuurisen infrastruktuurin kehittäminen kokoamalla verkostoja ja ottamalla huomioon yhteiskunnallisen kehityksen tuomat haasteet sekä kuntalaisten tarpeet. Maakunnallista kulttuuriyhteistyötä ja tapahtumamarkkinointia tulee kehittää. Monikulttuurinen maakunnallinen yhteistyö alueen eri kieli- ja väestö-

19 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta ryhmien kesken sekä kansainvälinen yhteistyö syventää siihen osallistuvien osaamista ja rikastuttaa paikkakunnan ja koko maakunnan kulttuuria. Resurssien käyttöä tehostetaan ja kulttuuritarjontaa monipuolistetaan kokoamalla yhteen kulttuuritoimijoita yhteisiin ideointi- ja suunnittelutilaisuuksiin sekä koordinoidaan kulttuuriyhteistyötä ja tapahtumamarkkinointia. Kulttuurivaihtoa harjoitetaan sekä maakunnan eri osien että lähialueiden kanssa. Alueellisen kulttuuriyhteistyön osalta toivoisimme enemmän konkreettisia kuntien kulttuuritoimintaa tukevia toimenpiteitä, jotka pohjautuvat tavoitteelliseen suunnitteluun kulttuurityöntekijöiden kanssa. Keskustelun jälkeen lautakunta päätti ehdottaa, että 1) kaupunginhallitus huolehtii kaikista kuntayhtymämaksuista 2) SÖFUK:in kuntayhtymämaksut siirretään Sivistys- ja vapaaaikakeskuksen talousarviosta kaupunginhallituksen talousarvioon. Kunnissa olevan yleisen käytännön ja edun mukaisesti kaikki kuntayhtymämaksut sisältyvät keskitetysti kaupunginhallituksen talousarvioon. 3) SÖFUK:in yleinen edunvalvonta suunnataan myös kunnan kulttuuripalveluihin ja -toimintaan. 4) maakunnallista kulttuuriyhteistyötä, kulttuurivaihtoa ja tapahtumamarkkinointia tulee kehittää. Alueellisen kulttuuriyhteistyön osalta toivotaan enemmän konkreettisia kuntien kulttuuritoimintaa tukevia toimenpiteitä. Keskeisiä yhteisiä tavoitteita tulisi olla alueellisen kulttuurisen infrastruktuurin kehittäminen kokoamalla verkostoja ja ottamalla huomioon yhteiskunnallisen kehityksen tuomat haasteet sekä kuntalaisten tarpeet.

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 1/2014 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 1/2014 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 1/2014 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Torstai 20.2.2014 klo 17.00 19.50 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, pj. Anders Wahlberg Lena

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Keskiviikko 19.2.2015 klo 17.00 18.10 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163C Peter Grannas, puh.joht. Jessica Bårdsnes,

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginvaltuusto

KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginvaltuusto KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginvaltuusto Kokouksen: Ajankohta 18.4.2002 klo 19:00 Paikka Raatihuone Asiat 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 4 18 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginvaltuusto

KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginvaltuusto KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginvaltuusto Kokouksen: Ajankohta 18.12.2001 klo 16:00 Paikka Raatihuone Asiat 120 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 121 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 4 122

Lisätiedot

-2, KH 2015-03-02 16:00

-2, KH 2015-03-02 16:00 -2, KH 2015-03-02 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 2.3.2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm

Lisätiedot

Läsnä 32, poissa 3 valtuutettua nimenhuutoluettelon mukaan.

Läsnä 32, poissa 3 valtuutettua nimenhuutoluettelon mukaan. -1, KV 21.10.2010 18:30 Kokousaika 21.10.2010 kello 18.30-21.03. Kokouspaikka Valtuustosali (kahvit 18.00 - ) Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Läsnä 32, poissa

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginvaltuusto

KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginvaltuusto KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginvaltuusto Kokouksen: Ajankohta 7.2.2002 klo 19:00 Paikka Raatihuone Asiat 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 4 3 ESITYSLISTAN

Lisätiedot

-2, KV 2014-12-22 18:00

-2, KV 2014-12-22 18:00 -2, KV 2014-12-22 18:00 Kokoustiedot Aika 22.12.2014 kl. 18.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Lyyra, Anna-Maija Boström, Peter Mäenpää, Tua Brännbacka-Brunell,

Lisätiedot

Kårkulla samkommun (Kårkullan kuntayhtymä) Valtuusto. Pöytäkirja

Kårkulla samkommun (Kårkullan kuntayhtymä) Valtuusto. Pöytäkirja Pöytäkirja Kokousajankohta: Torstai klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Läsnä: Huomautus: Scandic Rosendahl, Pyynikintie 13, Tampere Ks. liite (läsnäolijat) Kokous keskeytettiin ryhmäkokouksia varten klo 15.30

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä 26.6.2014

PÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä 26.6.2014 PÖYTÄKIRJA Nro 4/2013 4/52 Kokousaika Torstaina 26. kesäkuuta 2014, klo 19.00-22.20 Kokouspaikka Kunnantalo Päättäjät: Varajäsenet: Albäck, Peter Backman, Inger Broända, Helena Byggmästar, Liane Dahlbacka,

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä 1.4.2010

Kunnantoimisto Kemiössä 1.4.2010 2/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Torstaina klo 17.00-18.40 Kokouspaikka: Kemiön kunnankanslia, Hallituksen huone Päättäjät: Yngve Engblom Bo Lundell, 25 klo 17.35- Siw Abrahamsson Esko Antikainen Carola

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 114 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 225. 115 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 226

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 114 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 225. 115 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 226 6/2015 223 Kaupunginhallitus TID - AIKA 20.04.2015 kl./klo 15:00-19:30 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 114 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 225 115 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Koulualan pohjoismaisen yhteistyön kehittäminen

Koulualan pohjoismaisen yhteistyön kehittäminen MARKKU LINNA Koulualan pohjoismaisen yhteistyön kehittäminen Selvitys 2011 KOULUALAN POHJOISMAISEN YHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN Selvitys Markku Linna 26.9.2011 1 2 Kannen graafi nen suunnittelu Satu Salmivalli

Lisätiedot

EKENÄS STAD KOKOUSKUTSU 8/06 TAMMISAAREN KAUPUNKI. Kokouspäivämäärä Kaupunginvaltuusto

EKENÄS STAD KOKOUSKUTSU 8/06 TAMMISAAREN KAUPUNKI. Kokouspäivämäärä Kaupunginvaltuusto KOKOUSKUTSU 8/06 1 Paikka ja aika Seminarieskolan Tammisaaressa klo. 15.00 - Läsnä Jäsenet Augustson Anne-May Biström Bernhard Biström Lennart Blomqvist Thomas Borgman Mikael Donner Irina Enberg Håkan

Lisätiedot

www.mustasaari.fi Maahanmuuttajasta kuntalaiseksi

www.mustasaari.fi Maahanmuuttajasta kuntalaiseksi www.mustasaari.fi Maahanmuuttajasta kuntalaiseksi Mustasaaren kunnan kotouttamisohjelma Hyväksytty kunnanvaltuustossa 26.9.2011 Ohjelman on laatinut WorkPlace-hankkeen puitteissa erikoissuunnittelija Ritva

Lisätiedot

ISOJOEN KUNTA Kokouspöytäkirja Nro 2

ISOJOEN KUNTA Kokouspöytäkirja Nro 2 Kokouspöytäkirja Nro 2 Kunnanvaltuusto Sivu 17 KOKOUSAIKA: 30.04.2008 klo 13.00-15.02 KOKOUSPAIKKA: virasto, valtuuston kokoussali SAAPUVILLA OLLEET Akseli Janne Malin Raimo JÄSENET Haapalaakso Pirjo Peltonen

Lisätiedot

Pöytäkirja 6/2013 1. Valtuusto. Aika 09.09.2013, klo 18:00-19:25. Kungsvägens skola, Iso kylätie 8, Wessman-sali. Osallistujat.

Pöytäkirja 6/2013 1. Valtuusto. Aika 09.09.2013, klo 18:00-19:25. Kungsvägens skola, Iso kylätie 8, Wessman-sali. Osallistujat. Pöytäkirja 6/2013 1 Valtuusto Aika 09.09.2013, klo 18:00-19:25 Paikka Osallistujat Kungsvägens skola, Iso kylätie 8, Wessman-sali Nimi klo Tehtä vä Läsnä Aho Hanne 18:00-19:25 jäsen Alaterä Mandi 18:00-19:25

Lisätiedot

K5-alueen maahanmuuttajien Kotouttamisohjelma Yleinen osa

K5-alueen maahanmuuttajien Kotouttamisohjelma Yleinen osa K5-alueen maahanmuuttajien Kotouttamisohjelma Yleinen osa K5 SISÄLLYSLUETTELO sivu 1. YLEISTÄ KOTOUTTAMISOHJELMASTA 4 2. ULKOMAALAIS-/MAAHANMUUTTAJATILANNE K5:N ALUEELLA 4 3. KOTOUTTAMISLAIN TARKOITUS

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS 2011 Hyväksytty kunnanvaltuustossa 14.6.2012 40

TILINPÄÄTÖS 2011 Hyväksytty kunnanvaltuustossa 14.6.2012 40 KRUUNUPYYN KUNTA TILINPÄÄTÖS 2011 Hyväksytty kunnanvaltuustossa 14.6.2012 40 Kansikuva: Gun Näse SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTAKERTOMUS Yleistä tietoa kunnasta... 3 Kunnanjohtajan katsaus... 4 Arvio merkittävimmistä

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2013 1

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2013 1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2013 1 Sivistyslautakunta Aika 04.03.2013 klo 13:10-18:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto, 4. syyskuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto, 4. syyskuuta 2015 7/2015 KOKOUSKUTSU Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 25. elokuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Westersin puutarha, Kiila Päättäjät Muut Asiat Allekirjoitus Wilhelm Liljeqvist Martti Murto Brita

Lisätiedot

KV 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN... 2 KV 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 2 KV 3 ILMOITUSASIAT... 2 KV 4 ESITYSLISTAN

KV 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN... 2 KV 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 2 KV 3 ILMOITUSASIAT... 2 KV 4 ESITYSLISTAN KV 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN... 2 KV 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 2 KV 3 ILMOITUSASIAT... 2 KV 4 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN... 2 KV 5 MÄÄRÄRAHOJEN YLITYSPYYNTÖ /

Lisätiedot

EKENÄS STAD PÖYTÄKIRJA 6/05 TAMMISAAREN KAUPUNKI. Kokouspäivämäärä Kaupunginvaltuusto

EKENÄS STAD PÖYTÄKIRJA 6/05 TAMMISAAREN KAUPUNKI. Kokouspäivämäärä Kaupunginvaltuusto PÖYTÄKIRJA 6/05 1 Paikka ja aika SeminarieskolanTammisaaressa klo. 18.00-23.05 Läsnä Jäsenet Pykälät 1-20 Augustson Anne-May Biström Bernhard - Biström Lennart Blomqvist Thomas Borgman Mikael Donner Irina

Lisätiedot

-2, KH 2015-06-08 16:00

-2, KH 2015-06-08 16:00 -2, KH 2015-06-08 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 8.6.2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 3 / 2014 Sivu 1 19.03.2014

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 3 / 2014 Sivu 1 19.03.2014 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 3 / 2014 Sivu 1 Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta 19.03.2014 Kokoustiedot Aika 19.03.2014 Keskiviikko klo 17.00-18.05 Paikka Kaupungin virastotalo, lounashuone,

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 5/2009 1 (29)

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 5/2009 1 (29) 1 (29) Aika: 24.6.2009 klo 15.30 Paikka: Vanajanlinnan Metsänvartijan Tila Haitintie 792 13330 Harviala 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 86 Pöytäkirjan tarkastajien valinta... 3 87 Kokouksen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 23.4.2015

Kaupunginhallitus 23.4.2015 Kristiinankaupunki Kaupunginhallitus 23.4.2015 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginhallitus Kokouksen: Ajankohta 23.4.2015 klo. 18.00 Paikka Raatihuone Asiat 106 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 15/2014 Kunnanhallitus. Keskiviikko 6.8.2014 klo 17.00 20.21. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 15/2014 Kunnanhallitus. Keskiviikko 6.8.2014 klo 17.00 20.21. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 15/2014 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 6.8.2014 klo 17.00 20.21 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro 184 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen

Lisätiedot

Vaasan seudun kuntajakoselvitys 2014

Vaasan seudun kuntajakoselvitys 2014 Vaasan seudun kuntajakoselvitys 2014 Sivistystoimen asiantuntijaryhmä Väliraportti 1. Johdanto 2. Sivistystoimen palvelurakenne 3. Sivistystoimen hallinto 4. Sivistystoimessa meneillään olevat uudistukset

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 7/2008 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 28.8. 2008 99 MARTINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 7/2008 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 28.8. 2008 99 MARTINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS seurakuntaneuvosto 28.8. 2008 99 MARTINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 28.8.2008 klo 18.00 20.50 Paikka Martin seurakuntatalo Läsnä Tuomo Norvasuo puheenjohtaja Kirsti Grönberg Anna-Liisa

Lisätiedot