KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta. Peter Grannas, puh.joht.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta. Peter Grannas, puh.joht."

Transkriptio

1 KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Keskiviikko klo PAIKKA LÄSNÄ Högsåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, puh.joht. Janne Smeds Mats Backlund Karl-Henrik Nikula Nina Jolkkonen-Porander MUUT LÄSNÄ OLLEET Thomas Söderlund, kaupunginhallituksen edustaja Sven Rosendahl, kokouksen sihteeri Leena Eränen, vt. kirjastotoimenjohtaja Harriet Lindelöf-Sahl, nuorisosihteeri Riitta Raikio-Söderlund, kulttuurisihteeri Päivikki Piiroinen, museotoimenjohtaja ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Peter Grannas Sven Rosendahl ASIAT Sivut PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN aika ja paikka Kristiinankaupungissa 4 / Allekirjoitukset Karl-Henrik Nikula Pöytäkirjantarkastaja Janne Smeds Pöytäkirjantarkastaja PÖYTÄKIRJA OLLUT Kristiinankaupungin kaupunginkanslia 7 / YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ aika ja paikka Kristiinankaupungissa / 2013 Todistaa Pöytäkirjanotteen oikeellisuuden todistaa viran puolesta Kristiinankaupungissa / 201 Sven Rosendahl, Sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen päällikkö

2 KRISTIINANKAUPUNKI Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen: Ajankohta klo Paikka Högsåsen, Lapväärtintie 163 C Asiat 68 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 69 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 70 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 5 71 ILMOITUSASIAT 6 72 KANSALAISOPISTON OPETUSSUUNNITELMA TYÖKAUDEKSI VUODEN 2014 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TOIMINTASUUNNITELMA 9 74 HANKEKOORDINAATTORIN PALKKAAMINEN NUORTEN MAAHANMUUTTAJIEN KOULUTUSTA VARTEN AVUSTUSTEN MYÖNTÄMINEN NUORISOHANKKEILLE SYKSYLLÄ AVUSTUSANOMUS (KOHDEAVUSTUS) KULTTUURITOIMINTAA VARTEN, TYÖRYHMÄ KRS JAZZ SELVENNYS HANKETYÖTEKIJÖIDEN PALKKAAMISTA KOSKEVAAN SUOSTUMUKSEEN TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT 15 YLIMÄÄRÄISET ASIAT 79 LAUSUNTO KRISTIINANKAUPUNGIN HYVINVOINTIKERTOMUKSESTA LAUSUNTO SVENSKA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND FÖR UTBILDNING OCH KULTUR:N (SÖFUK) VUODEN 2014 TALOUSARVIOKEHYKSESTÄ JA KUNTAYHTYMÄTOIMINNAN KEHITTÄMISESTÄ 17

3 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirjallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille Puheenjohtajan päätös: Kokouksen todettiin olevan laillisesti kokoon kutsuttu ja päätösvaltainen.

4 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta DNr ST:2/2010/ 69 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Janne Smeds ja Karl-Henrik Nikula. Pöytäkirja tarkastetaan kansalaisopiston toimistossa perjantaina klo

5 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta DNr ST:3/2010/ 70 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Lautakunta päätti ottaa käsittelyyn kaksi ylimääräistä asiaa: Lausunnon antaminen Kristiinankaupungin hyvinvointikertomuksesta, 79 ja Lausunto SÖFUK:in vuoden 2014 talousarviokehyksistä ja kuntayhtymän toiminnan kehittämisestä, 80.

6 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta ILMOITUSASIAT (HL-S) - Pohjoismainen nuorisokokous pidettiin Kristiinankaupungissa kesäkuuta 2013 järjestetyn Pohjoismaisen Cittaslow-verkoston kokouksen yhteydessä. Nuorille järjestettiin työpaja, jossa suunniteltiin muun muassa tulevaa nuorisovaihtoa. Työpajaan osallistui nuoria Ruotsin Falköpingistä, Norjan Levangerista, Sokndalista ja Eidskogista sekä Kristiinankaupungista. - Kotouttaminen liikunnan avulla -hankkeen puitteissa järjestettiin keväällä ja kesällä Kivaa kesälomatoimintaa urheilun ja leikin merkeissä"- kerhoja kantakaupungissa, Lapväärtissä ja Härkmeressä, uimakouluja, yleisurheiluohjelmaa, puistojumppaa ja jalkapalloleiri. - Uimahalli avasi syyskautensa Richard Lähteenmäki on palkattu liikunnan ja uimahallin toiminnanohjaajaksi Nuorisotalo avasi ovensa ja on auki maanantaisin ja torstaisin klo 18-21, perjantaisin klo Näiden iltojen lisäksi nuorisotalo on varattuna lasten, nuorten ja eläkeläisten toimintaryhmille. - Kaupungin liikunta- ja nuorisotyö on saanut 2660 euroa sen johdosta, että kuljetusyritys Arvi Siili lahjoitti yrityksen 50-vuotisjuhlan yhteydessä tehdyt tilillepanot kaupungin liikunta- ja nuorisotyön tukemiseksi. Määräraha siirretään vuoden 2014 talousarvioon. - YEPP-hankkeen puitteissa on jätetty EU-avustusanomus nuorisokonferenssin järjestämistä varten Kristiinankaupungissa vuonna Konferenssin teemana on Nuori yrittäjyys ja sen kohderyhmänä ovat nuoret, virkamiehet ja poliitikot. (RR-S) - Pikku-Aasin Nukketeatterin Pulcinella Pyttipannu -katuteatteriesitykset Kirkkokadulla ala-koulun oppilaille, päiväkodin lapsille ja perhepäivähoidossa oleville lapsille. - Vanhanajan Toripäivä järjestettiin 20. kerran lauantaina 7. syyskuuta Kristiinan-kaupungissa! Juhlavuoden ohjelman erityisenä teemana oli vanhanajan kulku-neuvot, joilla kyyditettiin vierailijoita! Toripäivänä ennätysmäärä vierailijoita. Päivän ohjelma liitetään, liite 1. - Weckis 100 vuotta. Kulttuurihenkilö Reinhold Weckis Weckströmin elämäntyö esitellään Felénin talolla. Näyttely on esillä klo perjantaina latvialaisen kanteleduon konsertti Kårkullan, Eskoon ja Tutun Tuvan asiakkaille tanssisalilla. - Nais Day Kristiinankaupungissa. Tarjolla on erikoistarjouksia, musiikkia, vaatteidenvaihtotilaisuus, FeelGood messut Brahegårdenilla, taidenäyttely Spectralla ja inspiraatioluento Kulttuuritalolla Duxilla ym! - Kristiinankaupungin teatteriyhdistys esittää Reijo Malmin käsikirjoittaman näytelmän Kihlamatka, joka tulee ensi-iltaan perjantaina Kulttuuritalo Duxilla.

7 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Syksyn konsertti- ja teatterimatkat Kristiinankaupungista: lauantaina Vaasan kaupunginteatterin esitykseen Pohjanmaa, joka perustuu Antti Tuurin klassikkoromaaniin sekä Wasa Teaterin musikaaliin Fighting Star. Konserttimatka lauantaina Forkin konserttiin Electrovocal Cirkus Vaasan kaupunginteatteriin. Kts. Liite 2. - konsertti: sunnuntaina Georg Jojje Wadenius & The Cleo Band (SWE/DNK) Kulttuuritalo Duxilla. - Middag med vänner, Åbo Svenska Teaterin esitys keskiviikkona klo Kulttuuritalo Duxilla. - Sover fiskar, Teater Fredagin esitys alakoulun oppilaille torstaina klo Nils Karlsson Pyssling, Wasa Teaterin esitys perjantaina klo Brahegårdenilla. Keskuksen päällikön ehdotus: Merkitään. Päätettiin muistaa ja kiittää kuljetusliike Arvi Siiliä siitä, että yhtiö lahjoitti yrityksen 50-vuotisjuhlan yhteydessä tehdyt lahjatilillepanot kaupungin liikunta- ja nuorisotyön hyväksi. Muilta osin asiat merkittiin tiedoksi.

8 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KANSALAISOPISTON OPETUSSUUNNITELMA TYÖKAUDEKSI (SR) Varsinainen työkausi on Syyslukukausi viikkoa Kevätlukukausi viikkoa Yhteensä 33 viikkoa Työvuoden painettu kurssiohjelma on jaettu kaikkiin talouksiin ja työpaikkoihin Kristiinankaupungin alueella. Ohjelma liitteenä 3. Tietoja opetustuntien lukumäärästä eri opintoryhmissä oheistetaan. Liite 4. Keskuksen päällikön päätösehdotus: Lautakunta hyväksyy opetussuunnitelman. Päätettiin, että eri opetusryhmien opetustuntimäärän kooste esitellään kesäkokouksessa. Muilta osin opetussuunnitelma hyväksyttiin.

9 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta VUODEN 2014 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TOIMINTASUUNNI- TELMA (SR, PP, RR-S, HL-S, LE) Kaupunginhallitus vahvisti / 205 vuoden 2014 talousarviokehykset alla olevan taulukon mukaisesti. Förvaltningscentralen Hallintokeskus Vård och omsorg Perusturva Utbildning Koulutus Bildning och fritid - Sivistys ja vapaa-aika Tekniska Tekninen Totalt Yhteensä Sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen vuoden 2014 talousarviokehys on toisin sanoen Vuoden 2014 arvioituja palkkakustannuksia korotetaan 0,5 %:lla Eläkemaksut ovat 26 % palkkasummasta Muut henkilöstösivukulut ovat 7 % palkkasummasta Kaupunginhallituksen antama talousarviokehys vuodelle 2014 perustuu kaupunginvaltuuston vuodelle 2013 hyväksymään talousarviokehykseen, johon sisältyy epärealistinen :n tulojenlisäys museotoimen ja kulttuuritoiminnan osalta. Tämä tulee tarkistaa sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen vuoden 2014 talousarviossa. Ulkoinen hankerahoitus on nettoperusteinen, johon usein kuuluu oma osuus. Lautakunta anoi , että kaupunginhallitus korottaa nuorisotyön vuoden 2014 talousarviota :lla, jotta nuorisotyö voi osallistua Decibel.fi nuorisoportaalin nuorisotiedotus- ja neuvontapalveluihin sekä työrinkiin. Kaupunginhallitus käsitteli asian ja päätti esittelijän muutetun ehdotuksen mukaisesti eli sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan päätöksen (kohta 3) mukaisesti. Katso alla. 3) ehdottaa kaupunginhallitukselle, että nuorisotyön talousarvion määrärahaa korotetaan eurolla, mikä huomioidaan vuoden 2014 talousarviokehyksessä, jotta nuorisotyö pystyy osallistumaan nuorisotiedotus- ja neuvontapalvelutoimintaan nuorisoportaali decibel.fi:hin sekä työrinkiin. Tämä merkitsee sitä, että sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen talousarviokehys on Vuoden 2014 talousarviomääräraha merkitsee muun muassa, että musiikkiopisto Legaton talousarviomääräraha tarkistetaan :ksi.

10 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Yksittäisten tulosyksiköiden vuoden 2014 talousarvioehdotukset sekä vuosien tavoitteet ja toimintasuunnitelmat liitteenä 5. Sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen vuoden 2014 talousarvioehdotus on yhteensä Tulot Menot Netto Sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen kaikki yksiköt pyrkivät talousarviovarojensa puitteissa noudattamaan toiminnassaan strategia-asiakirjaa ja tukemaan Cittaslow-ideologiaa. Keskuksen päällikön ehdotus: Lautakunta hyväksyy sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen vuoden 2014 talousarvioehdotuksen sekä vuosien tavoitteet ja toimintasuunnitelman liitteen 5 mukaisesti, mikä merkitsee sitä, että nettotalousarvion loppusumma on Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan päätös: Keskustelun aikana Nina Jolkkonen-Porander ehdotti, että musiikkiopisto Legaton määrärahaa korotettaisiin tulevaisuudessa. Muilta osin hyväksyttiin sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2014 sekä vuosien tavoitteet ja toimintasuunnitelma oheisen liitteen mukaisesti.

11 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta HANKEKOORDINAATTORIN PALKKAAMINEN NUORTEN MAAHANMUUT- TAJIEN KOULUTUSTA VARTEN (SR) Opetushallitus on myöntänyt Kristiinankaupungin kansalaisopistolle :n nuorisotakuun opintoseteliavustuksena 465 opetustuntia käsittävän koulutuksen toteuttamiseen. Käyttöaika alkoi ja päättyy viimeistään Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi Kotoutumista edistävää koulutusta maahanmuuttajanuorille -hankkeen ja sen talousarvion, ja päätti ehdottaa kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle vuoden 2013 talousarvion oikaisemista siten, että muodostetaan uusi kustannuspaikka keskuksen talousarviossa. Hankkeen toteutusta varten tarvitaan hankekoordinaattori, joka suunnittelee, järjestää ja konkretisoi koulutustilaisuudet. Hanke edellyttää laajoja erityispanostuksia, koska osallistujat ovat maahanmuuttajia (eri kulttuureja, kieliä). Keskuksella ei ole henkilöstöresursseja hankkeen toteutusta varten. Hankkeen toteuttamiseksi ei tarvita omia taloudellisia varoja. Keskuksen päällikön ehdotus: Lautakunta anoo kaupunginhallitukselta suostumusta hankekoordinaattorin palkkaamiseen. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

12 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta AVUSTUSTEN MYÖNTÄMINEN NUORISOHANKKEILLE SYKSYLLÄ 2013 (HL-S) Nuorisotoiminnalle jaettavista toiminta- ja kohdeavustuksista on kevään jaon jälkeen jäljellä Ville Kaleva on hakenut avustusta musiikki- ja taidehankkeelle Syksyn Fantasia. Ville Kaleva on jättänyt kohdeavustusanomuksen julkistaakseen CD-levyn ja järjestääkseen Spectralla audiovisuaalisen näyttelyn, joka tarjoaa taidetta ja musiikkielämyksiä kaikille aisteille. Näyttelyyn kutsutaan erityisesti nuoria. CD-levyn julkaisukustannuksiksi on arvioitu Kaleva anoo 500 :n avustusta. Keskuksen päällikön ehdotus: Ehdotetaan, että Ville Kalevan yleisölle ja erityisesti nuorille suunnatulle hankkeelle myönnetään 500 :n avustus. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

13 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta AVUSTUSANOMUS (KOHDEAVUSTUS) KULTTUURITOIMINTAA VARTEN, TYÖRYHMÄ KRS JAZZ (RR-S) Vuonna 2012 käyttöön otetun uuden kulttuuriavustusten hakujärjestelmän ansiosta, kulttuuritoimijat voivat hakea kohde- ja pienavustuksia sekä taidestipendejä vuoden ympäri. Tämän vuoden avustusmäärärahasta on jäljellä Työryhmä Krs Jazz hakee :n avustusta järjestääkseen konsertin, jossa esiintyy Georg Jojje Wadenius bändeineen. Cleo-niminen bändi koostuu jazz- ja popmusiikin kansainvälisistä huipuista. Anomus oheistetaan, liite 6. Keskuksen päällikön ehdotus: Krs Jazz -työryhmälle myönnetään 600 :n kohdeavustus. Peter Grannas ehdotti kohdeavustuksen tarkistamista 800 :oon. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

14 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta SELVENNYS HANKETYÖTEKIJÖIDEN PALKKAAMISTA KOSKEVAAN SUOS- TUMUKSEEN (SR) Kaupunginhallituksen kokouksen esityslistassa ehdotetaan, että sivistys- ja vapaa-aikalautakuntaa kehotetaan selvittämään, missä määrin vakinainen henkilöstö voi hoitaa seuraavien projektityöntekijöiden tehtäviä; projektityöntekijä/luetteloija (museotoimi), nuorisoneuvoston projektityöntekijä (nuorisosektori) ja projektityöntekijä/tietotekniikan ja tietokonepelien asiantuntija. Merkintä: Hankepäätökset saattavat merkitä sitä, että vakinainen henkilöstö vapautetaan kokonaan tai osittain tehtävistään siksi ajaksi kun he hoitavat hankkeisiin liittyvät tehtävät; Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja, Peter Grannas ja sivistysja vapaa-aikakeskuksen päällikkö Sven Rosendahl esittivät kaupunginhallituksen kokouksessa selvennyksen sivistys- ja vapaaaikakeskukselle myönnetyistä hankkeista ja antoivat erillisen selvityksen kyseisistä hankkeista. Ks. liite 7. Keskuksen päällikön ehdotus: Lautakunta hyväksyy liitteissä esitetyt kannanotot. Keskustelun aikana korostettiin, että vakinaisen henkilöstön työpanos sisältyy aina hankkeiden hakemusvaiheeseen. Vakinaiselta henkilöstöltä edellytetään hankkeiden yhteydessä toimeenpanoa ja ohjausta, valvontaa, lopputilitystä ja raportointia. Hanketyöntekijä tarvitaan hankesuunnitelmaan sisältyvien konkreettisten työtehtävien suorittamiseen. Hankkeiden toteutus vaatii usein erityisosaamista. Varsinaista ja normaalia toimintaa ei voi rahoittaa hankevaroilla. Muilta osin lautakunta yhtyi liitteissä esitettyihin näkemyksiin.

15 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT Todettiin, ettei uusia asioita esitetty.

16 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta LAUSUNTO KRISTIINANKAUPUNGIN HYVINVOINTIKERTOMUKSESTA (SR) Kaupunginjohtaja Riitta El-Nemr pyytää lautakunnilta lausuntoa sekä kolme konkreettista toimenpide-ehdotusta hyvinvoinnin edistämiseksi Kristiinankaupungissa toimikaudella Lausuntoehdotus liitteenä 8. Keskuksen päällikön ehdotus: Lautakunta hyväksyy liitteenä 8 olevan lausunnon. Keskuksen päällikkö täydensi ehdotusta suosittelemalla, että Kristiinankaupunki hyödyntää K5:n hyvinvointikoordinaattoria, mikä hyväksyttiin yksimielisesti. Muilta osin lausunto hyväksyttiin kokonaisuudessaan.

17 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta LAUSUNTO SVENSKA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND FÖR UTBILDNING OCH KULTUR:N (SÖFUK) VUODEN 2014 TALOUSARVIOKEHYKSESTÄ JA KUN- TAYHTYMÄTOIMINNAN KEHITTÄMISESTÄ (RR-S) Perussopimuksen mukaan kuntayhtymän Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur tehtävänä on: a) ylläpitää perustavaa nuorten ja aikuisten ammattikoulutusta, ammatillista aikuiskoulutusta, työvoimapoliittista koulutusta ja toisen asteen oppisopimuskoulutusta sekä voi ylläpitää ruotsinkielisellä Pohjanmaalla peruskoulutuksen jälkeistä lukio- ja muuta koulutusta. Tätä tarkoitusta varten kuntayhtymä ylläpitää ruotsinkielistä ammattiopistoa Yrkesakademin i Österbotten tai vastaavaa oppilaitosta. Kuntayhtymä voi lisäksi ottaa vastattavakseen tai perustaa muita oppilaitoksia ruotsinkielisellä Pohjanmaalla ja järjestää koulutusta muilla paikkakunnilla Suomessa sen mukaisesti, kuin kuntayhtymän kokous päättää. Oppilaitosten opetuskieli on ruotsi. b) ylläpitää ruotsinkielistä alueteatteritoimintaa ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Tätä tarkoitusta varten kuntayhtymä ylläpitää Wasa Teater - Pohjanmaan alueteatteria. c) toimia jäsenkuntien yhteistyöelimenä asioissa, jotka koskevat kulttuurija koulutuskysymyksiä sekä valvoa jäsenkuntien ja Pohjanmaan ruotsinkielisen väestön yhteisiä intressejä. Nämä tehtävät toteutetaan aloitteilla ja toimenpiteillä, selvityksillä ja tutkimuksilla. Kulttuuriasioiden hoitamista varten kuntayhtymä ylläpitää KulturÖsterbottenia. Kulttuurilautakunta muodostaa yhdessä kolmen Kulturdelegationen för Svenska kulturfondenin valitseman edustajan kanssa Svenska Österbottens kulturfondin hallituksen. Svenska Österbottens kulturfond on liitetty erityisenä rahastona Svenska kulturfondeniin, ja rahaston omistaa ja sitä hallinnoi kirjallisuusseura Svenska litteratursällskapet i Finland. d) omistaa ja hallita osakkeita ammattikorkeakouluosakeyhtiössä sekä osakkeita ja osuuksia muissa yhtiöissä e) kehitys- ja suunnittelutehtävien hoitaminen ja yhteensovittaminen liittyen koulutukseen ja kulttuuriin ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. f) harjoittaa kiinteistöjen ja maa-alueiden vuokrausta. Kuntayhtymän yleinen edunvalvonta merkitsee siten koulutuksen ja kulttuurin kehitys- ja suunnittelutehtävien hoitamista ja koordinointia ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Nämä tehtävät toteutetaan aloitteiden ja toimenpiteiden, selvitysten ja tutkimusten avulla. Ammattikorkeakou-lutukseen liit-

18 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta tyvä edunvalvonta on esimerkki yleisestä edunvalvonnasta, joka on näkynyt julkisuudessa selvästi viime aikoina. Kaikella edun-valvonnalla ei luonnollisestikaan ole samaa julkista näkyvyyttä, mutta sitä esiintyy kuitenkin. Liitteenä SÖFUK:n talousarvioehdotus vuodelle 2014, liite 9, ja taloussuunnitelma vuosille , liite 10. Huomioiden kuntien taloudellisen tilanteen SÖFUK on vuosina 2012 ja 2013 pitänyt kuntayhtymämaksut samalla tasolla. Aivan välttämätöntä on, että vähintään sama linjaus jatkuu vuoden 2014 talousarvioehdotuksessa koskien Wasa Teater:n, KulturÖsterbotten:n ja yleisen edunvalvonnan kuntayhtymämaksuja. Säästötoimenpiteet ovat sen sijaan kohdistuneet Kristiinankaupungin varsinaiseen kulttuuritoimintaan. Kulttuurin osuus Kristiinankaupungin talousarviosta on ainoastaan 0,3 % (sis. kuntayhtymämaksun euroa). Asukasmäärään suhteutettua, vastaavaa määrärahaa ei ole varattu Kristiinankaupungin talousarviossa suomenkielisen kulttuuritoiminnan tukemiseksi. SÖFUK:n talousarvioehdotuksessa seuraavat kuntayhtymämaksut Wasa Teater Österbottens regionteater 9 658, KulturÖsterbotten ja yleinen edunvalvonta tekevät yhteensä Nämä kuntayhtymämaksut ovat sisältyneet poikkeuksellisesti Kristiinkaupungin sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan/kulttuurin talousarvioon, joka poikkeaa muissa kunnissa noudatettavaa käytäntöä. Yleinen käytäntö on, että kuntien kuntayhtymämaksut sisältyvät keskitetysti kaupunginhallituksen talousarvioon jo siitäkin syystä, että budjettikehykset vaihtelevat vuosittain. Kaikkien edun mukaista on, että myös niiden hoito olisi keskitettyä Kristiinankaupungissa. Esimerkiksi kulttuuritoimen talousarviossa olevat/olleet yleisen edunvalvonnan määrärahat keskitetään vuonna 2013 kuten vuonna 2012 Medibothnia II -hankkeeseen, joka on sosiaali- ja terveydenhoitoalan hanke Vaasan kaupungin ja Vaasan sairaanhoitoalueen kanssa. Vaikuttaa siltä, että SÖFUK:n yleinen edunvalvonta on keskittynyt ja keskittyy voimakkaasti ammattikorkeakoulukysymyksiin myös tulevana vuonna eli yleiseen edunvalvontaan osoitetut kuntayhtymämäärärahat ohjautuvat muuhun kuin kulttuuritoimintaan. Toivoisimme SÖFUK:n suuntaavan yleistä edunvalvontaa kuntiin ja kunnan kulttuurikysymyksiin erityisesti taloudellisesti haastavina aikoina, jolloin yleisesti kulttuuripalvelujen kysyntä kasvaa. Ihmiset saavat iloa, inspiraatiota ja voimaa kulttuurista vaikeina aikoina. Keskeisiä yhteisiä tavoitteita tulisi olla alueellisen kulttuurisen infrastruktuurin kehittäminen kokoamalla verkostoja ja ottamalla huomioon yhteiskunnallisen kehityksen tuomat haasteet sekä kuntalaisten tarpeet. Maakunnallista kulttuuriyhteistyötä ja tapahtumamarkkinointia tulee kehittää. Monikulttuurinen maakunnallinen yhteistyö alueen eri kieli- ja väestö-

19 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta ryhmien kesken sekä kansainvälinen yhteistyö syventää siihen osallistuvien osaamista ja rikastuttaa paikkakunnan ja koko maakunnan kulttuuria. Resurssien käyttöä tehostetaan ja kulttuuritarjontaa monipuolistetaan kokoamalla yhteen kulttuuritoimijoita yhteisiin ideointi- ja suunnittelutilaisuuksiin sekä koordinoidaan kulttuuriyhteistyötä ja tapahtumamarkkinointia. Kulttuurivaihtoa harjoitetaan sekä maakunnan eri osien että lähialueiden kanssa. Alueellisen kulttuuriyhteistyön osalta toivoisimme enemmän konkreettisia kuntien kulttuuritoimintaa tukevia toimenpiteitä, jotka pohjautuvat tavoitteelliseen suunnitteluun kulttuurityöntekijöiden kanssa. Keskustelun jälkeen lautakunta päätti ehdottaa, että 1) kaupunginhallitus huolehtii kaikista kuntayhtymämaksuista 2) SÖFUK:in kuntayhtymämaksut siirretään Sivistys- ja vapaaaikakeskuksen talousarviosta kaupunginhallituksen talousarvioon. Kunnissa olevan yleisen käytännön ja edun mukaisesti kaikki kuntayhtymämaksut sisältyvät keskitetysti kaupunginhallituksen talousarvioon. 3) SÖFUK:in yleinen edunvalvonta suunnataan myös kunnan kulttuuripalveluihin ja -toimintaan. 4) maakunnallista kulttuuriyhteistyötä, kulttuurivaihtoa ja tapahtumamarkkinointia tulee kehittää. Alueellisen kulttuuriyhteistyön osalta toivotaan enemmän konkreettisia kuntien kulttuuritoimintaa tukevia toimenpiteitä. Keskeisiä yhteisiä tavoitteita tulisi olla alueellisen kulttuurisen infrastruktuurin kehittäminen kokoamalla verkostoja ja ottamalla huomioon yhteiskunnallisen kehityksen tuomat haasteet sekä kuntalaisten tarpeet.

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.6.2014

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.6.2014 Kristiinankaupunki Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.6.2014 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen: Ajankohta 12.6.2014 klo 17.00 Paikka Högåsen; Lapväärtintie 163

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 3/2012 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 3/2012 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 3/2012 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 24.5.2012 klo 18.30-19.30 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, puh.joht. Jari Hakala Helena

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 7/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 7/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 7/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.12.2013 klo 17.00 18.30 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163C Peter Grannas, puh.joht. Jessica Bårdsnes,

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2014 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2014 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2014 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Keskiviikko 29.4.2014 klo 17.00 19.40 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, puh.joht. Jessica Bårdsnes,

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2014 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2014 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2014 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Keskiviikko 30.9.2014 klo 17.00 18.50 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, puh.joht. Jessica Bårdsnes,

Lisätiedot

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 29.4.2015

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 29.4.2015 Kristiinankaupunki Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 29.4.2015 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen: Ajankohta 29.4.2015 klo. 17.00 Paikka Högåsen, Lapväärtintie 163

Lisätiedot

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.12.2012

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.12.2012 Kristiinankaupunki Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.12.2012 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen: Ajankohta 12.12.2012 klo. 18.00 Paikka Högåsen, Lapväärtintie

Lisätiedot

(SR) Kirjallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille

(SR) Kirjallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille 9 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS (SR) Kirjallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille 3.2.2010. Puheenjohtajan päätös: 10 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN Lautakunta Hallitus Valtuusto nähtävänä: 11

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 3/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 3/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 3/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Keskiviikko 24.3.2015 klo 17.00 18.25 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, puh.joht. Peter Lassfolk

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 17.4.2013 klo 18.00-20.10 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, puh.joht., poistui kokouksesta

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2012 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2012 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2012 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 19.6.2012 klo 18.00-19.50 PAIKKA LÄSNÄ Kulttuuritalo DUX Peter Grannas, puh.joht. Jari Hållfast, Jari Hakalan

Lisätiedot

15.12.2010. (SR) Kirjallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille 9.12.2010.

15.12.2010. (SR) Kirjallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille 9.12.2010. 67 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS (SR) Kirjallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille 9.12.2010. Puheenjohtajan päätös: 68 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN Lautakunta Hallitus Valtuusto nähtävänä:

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 21.01.2014 klo 18:00-18:57 PAIKKA Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2012 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2012 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2012 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 10.10.2012 klo 18.00-21.10 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, puh.joht. Micael Gröndahl

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 12.8.2013 klo 18.00-19.50 PAIKKA Kulttuuritalo DUX, Merikatu 21 LÄSNÄ Peter Grannas, puh.joht. Jessica Bårdsnes,

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Keskiviikko 29.4.2015 klo 17.00 18.45 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, puh.joht. Jessica Bårdsnes,

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Suomenkielinen koulutuslautakunta. Olli Pursiainen, pj.

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Suomenkielinen koulutuslautakunta. Olli Pursiainen, pj. KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Suomenkielinen koulutuslautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 8.4.2015 klo 19.00-21.26 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163C Olli Pursiainen, pj. Teija Hautaniemi Katja

Lisätiedot

Kulttuurilautakunta Valmistelija ja esittelijä: kirjasto- ja kulttuuritoimenpäällikkö Jenny Olsson-Korsu, puh

Kulttuurilautakunta Valmistelija ja esittelijä: kirjasto- ja kulttuuritoimenpäällikkö Jenny Olsson-Korsu, puh Kaupunginhallitus 269 02.11.2015 Kulttuurilautakunta 33 17.11.2015 Kulttuuripoliittinen ohjelma 49/12.03.00/2014 KH 269 (Kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.1.2014 15 tehtiin aloite kulttuuripoliittisesta

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2009. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2009. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2009 Sivistyslautakunta 24.03.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 24.03.2009 klo 18.00 18.50 Kunnanviraston kokoushuone Räsänen Jesse Jokioja

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Keskiviikko 19.2.2015 klo 17.00 18.10 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163C Peter Grannas, puh.joht. Jessica Bårdsnes,

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Tarkastuslautakunta 16.09.2014 AIKA 16.09.2014 klo 16:00-20:21 PAIKKA KPMG:n toimitilat, Isokatu 32B, Oulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (7) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto Sivu 48

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto Sivu 48 kappelineuvosto 9.11.2015 Sivu 48 Kokousaika: Maanantai 9.11.2015 klo 16.00 18.00 Kokouspaikka: Kerimäen seurakuntakoti Saapuvilla olleet jäsenet: Muut saapuvilla olleet: Poissa: Loikkanen Toivo, puheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Torstai klo Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs

KOKOUSAIKA Torstai klo Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs KOKOUSKUTSU 8 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 14.10.2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 20.10.2016 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs 53 Yhtymäkokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

20.6.2011. (SR) Kirjallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille 15.6.2011.

20.6.2011. (SR) Kirjallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille 15.6.2011. 32 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS (SR) Kirjallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille 15.6.2011. Puheenjohtajan päätös: Kokous todettiin olevan laillisesti kokoonkutsuttu ja päätösvaltainen. 33 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (13) Vehmersalmen pitäjäraati

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (13) Vehmersalmen pitäjäraati Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 18:30-20:40 Paikka Vehmersalmen asukastupa, Satamarannantie 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Taina Maria Worster,

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2016 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2016 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 16. päivä marraskuuta 2016 klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali ESITYSLISTA 88 Kokouksen avaus 89 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (14) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (14) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (14) Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-17:00 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja Jaakko

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 1 (5) AIKA keskiviikko klo 17.00-18.30 PAIKKA Aseman Pysäkki, kokoontumistila, Hannikaisenkatu 29 Käsiteltävät asiat 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 89 Työjärjestyksen hyväksyminen 90 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Tainion koulun neuvotteluhuone KOKOUPÖYTÄKIRJA

Tainion koulun neuvotteluhuone KOKOUPÖYTÄKIRJA Tainion koulun neuvotteluhuone KOKOUPÖYTÄKIRJA KIVIJÄRVEN KUNTA Sivistystoimenlautakunta KOKOUSKUTSU Perjantaina klo 18.30 - Tainion koulun neuvotteluhuone 2 / 2006 LIITE 13 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kulttuuri- ja kansalaistoimi

Kulttuuri- ja kansalaistoimi 1 (5) Kulttuuri- ja kansalaistoimen johtosääntö Kaupunginvaltuuston hyväksymä 9.6.2010/ Kulttuuri- ja kansalaistoiminnan lautakunta 1 Toiminta-ajatus Toimiala Lautakunnan toiminta-ajatuksena on edistää,

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 18.01.2017 klo 16:00-17:56 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua 03.12.2015 39 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19.00 SEURAKUNTATALO JÄSENET Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika 19.9.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1 Aika klo 18:00 Paikka Virastotalo, kokoushuone 427 Käsiteltävät asiat Asianro Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 28.02.2017 klo 18:00-19:55 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä Antti varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33 Iitin kunta Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta 23.09.2015 Aika Keskiviikko 23.09.2015 klo 18:00-19:42 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkaistu julkisessa tietoverkossa

Tämä kokouskutsu on julkaistu julkisessa tietoverkossa Vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 23.10.2017 klo 19.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Liite nro 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Vapaa-aikalautakunnan kokouksen avaus

Lisätiedot

Keskiviikko klo Kunnantalo, kokoushuone 2

Keskiviikko klo Kunnantalo, kokoushuone 2 Vapaa-aikalautakunta Keskiviikko 06.04.2016 klo 19.00 Kunnantalo, kokoushuone 2 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston pöytäkirja. Aika 22.04.2014 klo 15.00 Paikka Nuorisotila Zentra

Nuorisovaltuuston pöytäkirja. Aika 22.04.2014 klo 15.00 Paikka Nuorisotila Zentra Pöytäkirja 4/14 1 (6) Nuorisovaltuuston pöytäkirja Aika klo 15.00 Paikka Nuorisotila Zentra 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4. Esityslistan

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 15 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 26

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 15 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 26 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 23 Hyvinvointilautakunta 24.05.2016 AIKA 24.5.2016 klo 18:07 20:02 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 15 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013,

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013, KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013, 7.1.2013 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja kunnanhallitus päätösvaltaiseksi. 2 Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjan tarkastajiksi

Lisätiedot

Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle Kaupungin talouskatsaus Tarkastuslautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017

Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle Kaupungin talouskatsaus Tarkastuslautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 Aika 24.8.2016 klo 15:00 17:30 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 61 62 63 64 65 66 Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle 2016

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1. Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. Arviointikertomuksen käsittely

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1. Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. Arviointikertomuksen käsittely Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 Aika 23.4.2015 klo 15:00 17:36 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 14 15 16 17 Tilinpäätös 2014 Arviointikertomuksen

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-08-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.8.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto 30.11.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 30. päivä marraskuuta 2016, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

-3, KH 15.9.2015 17:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 15.9.2015

-3, KH 15.9.2015 17:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 15.9.2015 -3, KH 15.9.2015 17:30 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 15.9.2015 Esityslista 19/2015 -2, KH 15.9.2015 17:30 Kokousaika Tiistai 15.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen huone KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN:

Lisätiedot

Salon kaupunki / /2017

Salon kaupunki / /2017 Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(14) Salon kaupunki 207/00.02.12.02/2017 Kokousaika 11.1.2017 klo 16.59 18.44 Kokouspaikka Salon kaupungintalo (kokoustila Mänty), Tehdaskatu 2 Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 14.9.2017 klo 16.30-18.52. PAIKKA Keltinmäen kirkko, Keltinmäentie 10 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Lähidemokratiajaosto. Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu 31

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Lähidemokratiajaosto. Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu 31 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00-17:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu 31 Lisätietoja Kokouksen alussa projektipäällikkö

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 22.2.2017 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 16 - - Allekirjoitukset

Lisätiedot

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO. Paikka ja aika Keskustan srk-talo, klo

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO. Paikka ja aika Keskustan srk-talo, klo Hallintoelin Kokouspäivä 30.11.2009 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan srk-talo, 30.11.2009 klo 17.30 19.10 paikalla poissa Posti, Timo pj x Erkkilä, Pentti jäsen x Harinen, Ari jäsen poissa Haukijärvi, Eino

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Valkon kansalaisopiston johtokunta AIKA 27.08.2014 klo 17:30-18:45 PAIKKA Myllyharjun koulu LÄSNÄ Haverinen Katri puheenjohtaja Björkman-Nystén Nina varapuheenjohtaja

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus 10.10.2014 1

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus 10.10.2014 1 KOKOUSKUTSU 7 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 10.10.2014 1 KOKOUSAIKA Tiistai 16.10.2014 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kankaanpää, auditorio, Kuninkaanlähteenkatu

Lisätiedot

Kosken Tl kulttuurilautakunta

Kosken Tl kulttuurilautakunta 1 KULTTUURILAUTAKUNNAN KOKOUS Pöytäkirja 4/2013 Aika: Torstai 5.9.2012 klo 17.00 Paikka: Kosken Tl Kirjasto Läsnä: Almgren Lassi (x) Hämäläinen Risto ( ) Julla Hans (x) Laakso Matti ( ) Ojala Seija ( )

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2010. Sivistyslautakunta 23.03.2010 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2010. Sivistyslautakunta 23.03.2010 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2010 Sivistyslautakunta 23.03.2010 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 23.03.2010 klo 18.00 19.05 Kunnanviraston kokoushuone Räsänen Jesse Jokioja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSKUTSU ASIALISTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 30.10.2013 klo 18.00-19.15 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koulu KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 46 65 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Kehittämistoimikunta 02.03.2016 AIKA 02.03.2016 klo 18:00-19:30 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Riihikosken toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Elinkeinolautakunta 8.12.2011. KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Elinkeinolautakunta 8.12.2011. KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KOKOUSKUTSU Elinkeinolautakunta 8.12.2011 KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 57 35 Osallistuminen Oppiva

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Yhtymähallitus 20.10.2016 1 AIKA Torstai 20.10.2016 klo 17.00-18.32 PAIKKA Sataedu Kankaanpää, Kokoushuone (Kuninkaanlähteenkatu) PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 1 Kokouksen

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Sivu 47. Yttilän Otta Lahti Sirpa Pelttari Marko Eskola Tanja Kotiranta Anna-Maija Ojala Jouni Saarinen Heikki.

Sivistyslautakunta Sivu 47. Yttilän Otta Lahti Sirpa Pelttari Marko Eskola Tanja Kotiranta Anna-Maija Ojala Jouni Saarinen Heikki. Viranomainen No 4/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 47 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.6.2014 17.00 17.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Yttilän

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 9

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 9 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 9 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/2013 1/14

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/2013 1/14 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/2013 1/14 Nuorisovaltuusto Aika 0 klo 17:00-17:30 Paikka Vääksyn nuorisotalo Käsitellyt asiat Asia Sivu 80 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 81 Sihteerin

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Aika Tiistai 21.02.2012 klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat nro Liite nro 10 3 Käyttösuunnitelma vuodelle 2012 11 4 Sivistystoimen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 9/2013 1/14

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 9/2013 1/14 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 9/2013 1/14 Nuorisovaltuusto Aika 0 klo 17:00-18:00 Paikka Vääksyn nuorisotalo Käsitellyt asiat Asia Sivu 105 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 106 Sihteerin

Lisätiedot

Keskiviikko klo

Keskiviikko klo RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8/ 2016 Sivistyslautakunta Sivu 1 ( 8 ) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 21.9.2016 klo 16.00-18.15 Rautalammin lukio Anu Hotti Pirkko

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 2/2013 Sivu 9

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 2/2013 Sivu 9 KOKOUSAIKA 4.3.2013 klo 18.00 19.30 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 302 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Naskali Essi Järä Eveliina Tatti Saara Matintalo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2014. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2014. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2014 Sivistyslautakunta 18.03.2014 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 18.03.2014 klo 18.00 19.15 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Yhtymähallitus 24.1.2017 1 AIKA Tiistai 24.1.2017 klo 17.00-18.14 PAIKKA Sataedu Kokemäki, aulaluokka, 1. krs, (Suoratie 1) PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa. varajäsen Törnroos Ingrid

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa. varajäsen Törnroos Ingrid LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 19.03.2013 klo 18:00-19:15 PAIKKA Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä

Lisätiedot

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2014

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2014 HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2014 Kristiinankaupungin Sivistys- ja vapaa-aikakeskus on koonnut hiihtolomaviikon ohjelmalehtisen, tarjolla on paljon erilaista toimintaa. Kristiinankaupungin

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama keskiviikkona klo

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama keskiviikkona klo MULTIAN KUNTA 4/2017 PÖYTÄKIRJA n kokous Multian Palvelukeskus Poukama keskiviikkona 20.12.2017 klo 13.00 13.45 ASIAT 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 31 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 32

Lisätiedot

3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30

3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30 3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30 Jäsenet Posti Timo pj Elonsalo Raimo Erkkilä Pentti Harinen Ari poissa Hickey Hanna-Leena Kaurila

Lisätiedot

Aika 4. syyskuuta 2017 klo Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, Helsinki

Aika 4. syyskuuta 2017 klo Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, Helsinki PÖYTÄKIRJA 1 (9) PÖYTÄKIRJA Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika 4. syyskuuta 2017 klo 18 20.05 Paikka Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, 00120 Helsinki Läsnä Matti Poutiainen,

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 90 Tarkastuslautakunta AIKA 09.01.2013 klo 17:00-20:30 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Lohenoja Pertti puheenjohtaja Laukas Gunnel varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 3/

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 3/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/03.09.2012 Kokousaika 03.09.2012 klo 16.00 16.35 Kokouspaikka Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet Saapuvilla olleet enet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä -

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) Kaupunginvaltuusto. 15 Asianro 1130/14.07.00/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) Kaupunginvaltuusto. 15 Asianro 1130/14.07.00/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) 15 Asianro 1130/14.07.00/2012 Valtuustoaloite nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamista edistävän työryhmän perustamisesta Kuopioon Kaupunginhallitus 14.1.2013 27:

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 10/2009 Kirkkoneuvosto 29.7.2009 108 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 10/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 10/2009 Kirkkoneuvosto 29.7.2009 108 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 10/2009 Kirkkoneuvosto 29.7.2009 108 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 10/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 29. päivänä heinäkuuta 2009 kello 10.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET Seurakuntatalo Sari Heiskanen Markku Huttunen Tuula Kauppinen,

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, tulee hänen ilmoittaa siitä varajäsenelleen.

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, tulee hänen ilmoittaa siitä varajäsenelleen. JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2017 1 / 6 AIKA to klo 17 (kahvit klo 16.45) PAIKKA Sivu / Korpilahden seurakuntatalo Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 3 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen ja

Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 3 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen ja Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/2014 1 Veteraaniasiain neuvottelukunta Aika 21.01.2014 klo 09:30-11:30 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:15 Paikka Kaupungintalon kabinetti, 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Kappelineuvosto

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika tiistai klo 18.30 20.45 Paikka Virojoen seurakuntatalo, Riihitie 2, Virojoki läsnä/poissa Osallistujat Karvonen Taina vt. kappalainen, puheenjohtaja (x) Hanski Liisa kappelineuvoston

Lisätiedot

Punkaharjun kappeliseurakunta kappelineuvoston kokous 6 /

Punkaharjun kappeliseurakunta kappelineuvoston kokous 6 / PUNKAHARJUN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 6/2017 KAPPELINEUVOSTO KOKOUSAIKA Keskiviikko 4.10.2017 klo 18 KOKOUSPAIKKA Punkaharjun seurakuntatalo KOKOUKSEN OSALLISTUJAT Jäsenet Läsnä (Varajäsenet)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010 Sivistyslautakunta 26.01.2010 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 26.01.2010 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2009 90 Sivistyslautakunta 15.09.2009 Aika 15.09.2009 klo 18:00-20:22 Paikka Haukkamäen koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 92

Lisätiedot

Kunnantalon kokoushuone

Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 30.9.2016 Kokoustiedot Aika Tiistai 11.10.2016 klo 19.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 65 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2015. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2015. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Sivistyslautakunta 24.03.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 24.03.2015 klo 18.00 19.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli

Lisätiedot

Pöytäkirja 2/14 1 (6)

Pöytäkirja 2/14 1 (6) Pöytäkirja 2/14 1 (6) Nuorisovaltuuston pöytäkirja Aika klo 17.00 Paikka Nuorisotila Zentra 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4. Esityslistan

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, Rauhan sali, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011 KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA seurakuntatalo, takasali Markku Huttunen Erkki Huuskonen 146 153 Tuula Kaitila-Juntunen

Lisätiedot