Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.12.2012"

Transkriptio

1 Kristiinankaupunki Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Esityslista

2 KRISTIINANKAUPUNKI Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen: Ajankohta klo Paikka Högåsen, Lapväärtintie 163 C Asiat 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 62 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 63 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 5 64 ILMOITUSASIAT 6 65 UINNINVALVOJAN VALINTA 9 66 PIENAVUSTUSHAKEMUS KULTTUURITOIMINTAAN (Lappfjärds pensionärsklubb ) KOHDEAVUSTUSHAKEMUS KULTTUURITOIMINTAAN (Petra Domsch) KOHDEAVUSTUSHAKEMUS KULTTUURITOIMINTAAN (Svenska Odlingens Vänner i Kristinestad) KOHDEAVUSTUSHAKEMUS KULTTUURITOIMINTAAN (Rita Backman ) KOHDEAVUSTUSHAKEMUS KULTTUURITOIMINTAAN (Svenska föreningen Brahegården) KOHDEAVUSTUSHAKEMUS KULTTUURITOIMINTAAN (Natalia Kaleva) WASA TEATER ÖSTERBOTTENS REGIONTEATER:IN ERITYISAVUSTUS LUETTELO SIVISTYS- JA VAPAA-AIKAKESKUKSEN PÄÄLLIKÖN VUODEN 2012 PÄÄTÖKSISTÄ TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT 18

3 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirjallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille Puheenjohtajan päätös:

4 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Lautakunnan päätös:

5 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Lautakunnan päätös:

6 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta ILMOITUSASIAT (SR) - Rehtori Sven Rosendahl ja Per-Elof Boström osallistuivat OSAAVA Forumiin, joka järjestettiin Oulussa. Tilaisuudessa järjestimme OSAAVA K3 ja KUNNIG i Väst -hankkeiden toiminnasta kertovan näyttelyn. Tilaisuudessa oli yhteensä kuusi näytteilleasettajaa. OSAAVA Forum järjestettiin kaikille OSAAVA-ohjelman noin 200 osallistujalle. Ohjelma oheistetaan, liite 1. Uusi hakemus KUNNIG i Väst -hanketta varten jätetään mennessä. (HL-S) Kristiinankaupungissa järjestettiin nuorisotiedotustilaisuus, johon osallistuivat Nuorisobussi (SÖU), Työrinki, Nuorisoneuvosto ja Job- Center. - Syyskuussa järjestettiin maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden kotouttamishankkeena työpaja, jonka teemana oli DejaVu. Työpajan ohjaajana toimi kuvataiteilija Maria Nordlund Vaasasta ja valokuvatyöpajan tulokset olivat esillä kirjastossa lokakuussa ja marraskuussa. Pohjanmaan taidetoimikunta myönsi avustuksen työpajan toteutukselle YEPP:in ohjaaja Tetiana Katsbert vieraili Kristiinankaupungissa, jolloin hän piti arviointikoulutuksen. Berliinissä pidettyyn YEPP-yrittäjien työpajaan osallistuivat Ida Haapamäki, Diana Lillhannus ja Julia Lövdahl. - Uimahallissa on tänä syksynä järjestetty hygieniakampanja, Ruotsalaisuuden viikkoon liittyvä teema, Folkhälsanin näyttely ja syksyn aikana järjestetään uintikampanja. Uimahalliin on hankittu vitriini, jossa voi pitää erilaisia näyttelyjä nuorisotalolla järjestettiin kansainvälinen pelipäivä Juhani Metsärannan johdolla. Järjestäjänä toimi Mannerheimin lastensuojeluliitto. - Perjantaisin Juhani Metsäranta pitää myös pöytätennis- ja biljardikurssin nuorisotalolla. Kurssi on osa hanketta, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajien kotoutumismahdollisuuksia liikunnan avulla ja sen kohderyhmänä ovat maahanmuuttajat ja muut kiinnostuneet nuoret. - Nuorisoparlamentti pidettiin ja siihen oli kutsuttu yläasteenkoulujen oppilasneuvostot, nuorisoneuvosto, JobCenter, seurakunnan nuorisotyö, vapaaehtoistyö jne. Päivän innoittajana toimi Mia Vanhatalo. Parlamentti keskusteli nuorisoneuvoston uusista suuntaviivoista ja toimintaohjelmasta järjestettiin Pikkuparlamentti, johon osallistui oppilaita kaikista kuudesta ala-asteenkoulusta. Vuoden teemana oli yhteistyö ja Tjöck skola -koulun ehdotus, diskon järjestäminen, voitti. - Nuorisoneuvosto järjesti kahvilan ja elokuvanäytöksen Duxissa ELY-keskukseen on jätetty kehitysavustushakemus maahanmuuttajien kotouttamiseksi liikunnan avulla. (PP)

7 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Joulupöytien näyttely Felénin talolla, yhteistyössä Lebellin kauppiaantalomuseon kanssa. Avoinna ti-su Muistatko? Minns du? innovatiivisen hankkeen neljä materiaalikokonaisuutta ovat valmistuneet. Muistojen kapsäkkejä lainataan laitoksiin ja eläkeläisten kokoontumisiin. Hankkeeseen oli myönnetty Museoviraston innovatiivisten hankkeiden rahoitusta. (RR-S) - Kristiinankaupungin teatteriyhdistys on esittänyt menestyksekkäästi Seija Holman käsikirjoittaman näytelmän Onnellisten Maa , 24.10, , ja Kulttuuritalo Duxilla. - Pohjalaista nykytaidetta esillä Galleria Spectralla. Taiteilijat: Carina Granlund, Susanne Hedman, Martin Karlsson ja Maria Nordbäck. Avajaisissa: tanssitaideteos tanssitaiteen läänintaiteilija Mia Malviniemeltä ja musiikkiesitys säveltaiteen läänintaiteilija Piia Kleemola-Välimäeltä. Yhteistyöhanke Pohjanmaan läänin taidetoimikunnan ja Taideyhdistys Spectran kanssa. - Tanssi- ja elokuvaesitys Kulttuuritalo Duxilla. Teemana: Luonto. - Tanssijat: Mia Malviniemi company - Tanssielokuva Menuetti: ohjaus/kuvaus/leikkaus Jukka Rajala- Granstubb, musiikki Marianne Maans, koreografi Mia Wiik. - Teater Fredag (Sve) esitti 6.11 ruotsinkielisen lukion ja yläasteen oppilaille - teatteriesityksen Clyde & Bonnie. Svenska Finlands Folkting maksoi esityksen ja kulttuurisihteeri huolehti tiedotuksesta ja käytännön järjestelyistä. - Åbo Svenska Teater & Wasa Teater esittivät Liz Lochheadin käsikirjoittaman romanttisen komedian Ett riktigt fynd Kulttuuritalo Duxilla. Svenska Finlands Folkting maksoi esityksen, kulttuurisihteeri huolehti tiedotuksesta ja käytännön järjestelyistä. Tilaisuuteen jaettiin - ilmaisia vapaalippuja. - Kulttuurin moniottelija Tuula Stolt vastaanotti Pohjanmaan liiton kulttuurilautakunnan kulttuuripalkinto 2012 tunnustuksena toiminnasta Pohjanmaan maakunnan suomenkielisen kulttuurielämän edistämiseksi ja tunnetuksi tekemiseksi. - Kristinestads Kulturfond myönsi avustuksen Suupohjan Konserttitukiyhdistykselle konserttipianon hankintaa varten Yhdistys on tehnyt päätöksen sijoittaa Yamaha -konserttipianon YUS3 SILPESG SG Kulttuuritalo Duxille. Piano toimii akustisena (klassinen) sekä digitaalisena (jazz. pop) konserttisoittimena. - Perinteiset talvimarkkinat 1.12 Hemslöjdsgårdenilla ja Kulttuuritalo Duxilla - Suupohjan Kehitysvammaisten Tuki ry:n iltapäivätanssit Länsirannikon pelimannien säestämänä Kauppahuone Cornerissa. - Itsenäisyyspäivän juhla Kunnianosoitus lotille ja maamme äideille järjestetään klo Kulttuuritalo Duxilla. Itsenäisyyspäivän ja -juhlan ohjelma liitteenä 2.

8 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Ehdotus: Merkitään. Päätös:

9 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta UINNINVALVOJAN VALINTA (HL-S) Uinninvalvojan toimi on ollut haettavana Niklas Kamppikosken päätettyä työsuhteensa toukokuussa Osa-aikaisen (75 %) uinninvalvojan toimi on julistettu haettaviksi kaupungin ilmoitustaululla ja kotisivuilla sekä Työvoimatoimiston kautta, ks. liite 3. Tointa ovat hakeneet Anna Söderlund ja Raili Bergqvist. Anna Söderlund on hoitanut tointa määräaikaisella sopimuksella elokuusta 2012 alkaen. Molemmilla on uinninvalvojan kelpoisuus, liite 4. Keskuksen päällikön ehdotus: Ehdotetaan, että Anna Söderlund valitaan uinninvalvojaksi lähtien. Anna Söderlundilla on SUH:n uinninvalvojilta edellyttämä koulutus, lisäksi hänellä on pitkä työkokemus uinninopettajana ja -valvojana. Anna Söderlundin äidinkieli on suomi, mutta hän hallitsee myös ruotsin kielen. Anna Söderlund on toiminut elokuusta 2012 alkaen Kristiinankaupungin uimahallin uinninvalvojana ja ohjaa myös uimakouluja ja vesijumppaa. Lautakunnan päätös:

10 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta PIENAVUSTUSHAKEMUS KULTTUURITOIMINTAAN (Lappfjärds pensionärsklubb ) (RR-S) Vuonna 2012 käyttöön otettu uusi kulttuuriavustusten hakujärjestelmä mahdollistaa sen, että kulttuuritoimijat voivat hakea kohde- ja pienavustusta sekä taidestipendiä ympäri vuoden. Vuoden 2012 avustusmäärärahoista on jäljellä Lappfjärds Pensionärsklubb hakee pienavustusta 300 kuorotoimintaan. Kuoro vierailee ohjelman valmistuttua Kristiinankaupungin hoitolaitoksissa ja esiintyy kerhon omissa tilaisuuksissa. Hakemus liitteenä 5. Esittelijän ehdotus: Myönnetään pienavustusta 200. Päätös:

11 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOHDEAVUSTUSHAKEMUS KULTTUURITOIMINTAAN (Petra Domsch) (RR-S) Vuonna 2012 käyttöön otettu uusi kulttuuriavustusten hakujärjestelmä mahdollistaa sen, että kulttuuritoimijat voivat hakea kohde- ja pienavustusta sekä taidestipendiä ympäri vuoden. Vuoden 2012 avustusmäärärahoista on jäljellä Taiteilija Petra Domsch hakee kohdeavustusta 375 pop-up sushiravintolaillan järjestämiseksi galleria Villa Christinassa. Hankeidean perustana on kunnioittaa slow-food konseptia ja käyttää lähellä tuotettua kalaa sekä esteettisiä ulottuvuuksia. Toivon mukaan japanilainen kokki on myös paikalla. Hakemus liitteenä 6. Esittelijän ehdotus: Kulttuuritoiminnan kohdeavustusta ei myönnetä pop-up ravintolatoimintaan. Päätös:

12 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOHDEAVUSTUSHAKEMUS KULTTUURITOIMINTAAN (Svenska Odlingens Vänner i Kristinestad) (RR-S) Vuonna 2012 käyttöön otettu uusi kulttuuriavustusten hakujärjestelmä mahdollistaa sen, että kulttuuritoimijat voivat hakea kohde- ja pienavustusta sekä taidestipendiä ympäri vuoden. Vuoden 2012 avustusmäärärahoista on jäljellä Svenska Odlingens Vänner i Kristinestad hakee kohdeavustusta 800 rahoittaakseen teatterimies, taiteilija ja käsikirjoittaja Reinhold Weckströmin 100-vuotisnäyttelyn Felénin talolla Hakemus liitteenä 7. Esittelijän ehdotus: Myönnetään 800 kohdeavustusta Reinhold Weckström 100- vuotisnäyttelyn toteutukseen. Päätös:

13 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOHDEAVUSTUSHAKEMUS KULTTUURITOIMINTAAN (Rita Backman ) (RR-S) Vuonna 2012 käyttöön otettu uusi kulttuuriavustusten hakujärjestelmä mahdollistaa sen, että kulttuuritoimijat voivat hakea kohde- ja pienavustusta sekä taidestipendiä ympäri vuoden. Vuoden 2012 avustusmäärärahoista on jäljellä Rita Backman hakee kohdeavustusta 450 Avoimet Portit -tapahtuman yhteydessä toteutettavaan hankkeeseen, jossa osoitetaan kuinka cityviljelmä voidaan luoda asfaltoidulle pihalle ja antaa tilaa salaatti- ja yrttiviljelmille, kukille ja omenapuille. Lähiviljelyä cittaslow-henkeen. Hakemus liitteenä 8. Esittelijän ehdotus: Kulttuuritoiminnan kohdeavustusta ei myönnetä yksittäisen Avoimet Portit -pihan istutuksiin tai pihan ehostukseen. Päätös:

14 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOHDEAVUSTUSHAKEMUS KULTTUURITOIMINTAAN (Svenska föreningen Brahegården) (RR-S) Vuonna 2012 käyttöön otettu uusi kulttuuriavustusten hakujärjestelmä mahdollistaa sen, että kulttuuritoimijat voivat hakea kohde- ja pienavustusta sekä taidestipendiä ympäri vuoden. Vuoden 2012 avustusmäärärahoista on jäljellä Svenska föreningen Brahegården r.f. hakee kohdeavustusta 250 koostaakseen valokuva-albumin kauppaneuvos Alfred Carlströmistä ja hänen perheestään. Valokuva-albumi olisi yleisesti katseltavissa hänen entisessä ruokasalissa ns. Varustajahuoneessa Brahegårdenilla. Hakemus liitteenä 9. Esittelijän ehdotus: Kulttuuritoiminnan kohdeavustus 250 myönnetään valokuva-albumin koostamiseen kauppaneuvos Alfred Carlströmistä ja hänen perheestään ns.varustajahuoneeseen Brehegårdenilla. Päätös:

15 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOHDEAVUSTUSHAKEMUS KULTTUURITOIMINTAAN (Natalia Kaleva) (RR-S) Vuonna 2012 käyttöön otettu uusi kulttuuriavustusten hakujärjestelmä mahdollistaa sen, että kulttuuritoimijat voivat hakea kohde- ja pienavustusta sekä taidestipendiä ympäri vuoden. Vuoden 2012 avustusmäärärahoista on jäljellä Natalia Kaleva Kansainvälisen taideviikko -hankkeen vetäjänä hakee kohdeavustusta taideviikon ja taidenäyttelyn järjestämiseksi Kulttuuritalo Duxissa. Hakemus liitteenä 10. Esittelijän ehdotus: Kulttuuritoiminnan kohdeavustus myönnetään kansainvälisen taideviikon ja taidenäyttelyn järjestämiseen. Päätös:

16 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta WASA TEATER ÖSTERBOTTENS REGIONTEATER:IN ERITYISAVUSTUS (RR-S) Wasa Teater - Österbottens regionteater hakee erityisavustusta projektiin Fighting Star. Hakemus oheistetaan liitteenä 11. Esittelijän ehdotus: Kulttuuritoiminnan talousarviossa on kuntayhtymä-maksu Wasa Teater - Österbottens regionteater -toimintaan. Tässä taloudellisessa tilanteessa emme voi tukea rahallisesti enempää. Päätös:

17 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta LUETTELO SIVISTYS- JA VAPAA-AIKAKESKUKSEN PÄÄLLIKÖN VUODEN 2012 PÄÄTÖKSISTÄ (SR) Luettelo sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen vuoden 2012 päätöksistä oheistetaan, liite 12. Keskuksen päällikön ehdotus: Luettelo hyväksytään. Lautakunnan päätös:

18 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT Lautakunnan päätös: