KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 7/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 7/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta"

Transkriptio

1 KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 7/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Keskiviikko klo PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163C Peter Grannas, puh.joht. Jessica Bårdsnes, varapj. Anders Wahlberg Lena Westerback Tony Lehto, Ida Haapamäen varaj. Janne Smeds, poistui kokouksesta klo Mats Backlund Karl-Henrik Nikula Nina Jolkkonen-Porander MUUT LÄSNÄ OLLEET Thomas Söderlund, kaupunginhallituksen edustaja Sven Rosendahl, kokouksen sihteeri Leena Eränen, vt. kirjastotoimenjohtaja ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Peter Grannas Sven Rosendahl ASIAT Sivut 1 14 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN aika ja paikka Kristiinankaupungissa 16 / Allekirjoitukset Jessica Bårdsnes Pöytäkirjantarkastaja Mats Backlund Pöytäkirjantarkastaja PÖYTÄKIRJA OLLUT YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ aika ja paikka Todistaa Kristiinankaupungin kaupunginkanslia 17/ Kristiinankaupungissa / 2013 Pöytäkirjanotteen oikeellisuuden todistaa viran puolesta Kristiinankaupungissa / 201 Sven Rosendahl, Sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen päällikkö

2 KRISTIINANKAUPUNKI Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen: Ajankohta klo Paikka Högåsen, Lapväärtintie 163C Asiat 86 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 87 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 88 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 5 89 ILMOITUSASIAT 6 90 KIRJASTOTOIMEN HENKILÖSTÖJÄRJESTELYT 8 91 KIRJASTON AUKIOLOAJAT 9 92 AVUSTUSANOMUS (KOHDEAVUSTUS) KULTTUURITOIMINTAA VARTEN (LAPPFJÄRDS DAM- OCH MANSKÖR) AVUSTUSANOMUS (PIENAVUSTUS) KULTTUURITOIMINTAA VARTEN (KRISTIINANKAUPUNGIN MATKAILU RY) LUETTELO SIVISTYS- JA VAPAA-AIKAKESKUKSEN PÄÄLLIKÖN PÄÄTÖKSISTÄ, SYKSY KORVAUS ERITYISTEHTÄVÄSTÄ TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT 14

3 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirjallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille Puheenjohtajan päätös: Kokous todettiin laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta DNr ST:2/2010/ 87 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Jessica Bårdsnes ja Mats Backlund. Pöytäkirja tarkastetaan kansalaisopiston kansliassa maanantaina klo 8.00.

5 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta DNr ST:3/2010/ 88 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Hyväksyttiin.

6 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta ILMOITUSASIAT (SR) - Opetushallitus on vahvistanut Kristiinankaupungin kansalaisopiston yksikköhinnan ja tuntikehyksen vuodeksi 2014 seuraavasti: 78,61 x h x 57 % = Katso liite 1. Vuonna 2013 vahvistettu yksikköhinta ja tuntimäärä olivat: 78,75 x h x 57 % = Vuoden 2014 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman valmistelussa kaupunginhallituksen käsittelyä varten ehdotetaan että vuonna 2014 valmistellaan sivistys- ja vapaaaikakeskuksen siirtymistä koulutuskeskuksen yhteyteen. Kulttuurisihteerin työpiste tulee tarkoituksenmukaisuussyistä (tapahtumajärjestelyt ym.) sijaita elinkeinokeskuksen yhteydessä. Museotoimenjohtajan työpiste on tarkoituksenmukaisinta sijoittaa tekniseen keskukseen, lähemmäksi rakennustarkastajaa, jonka kanssa museotoimella on tiivistä yhteistyötä esim. konservointineuvonnassa. (HL-S) - Kristiinankaupunki osallistui yhdellä joukkueella suunnistuksen maakuntaviestiin Lehtimäellä Joukkueeseen kuuluivat Stefan Lillandt, Jari Rajamäki, Kalle Eskola ja Henrik Ådjers. Joukkue sijoittui 25:ksi. - Maahanmuuttajien kotouttaminen liikunnan avulla -hankkeen puitteissa on syksyn aikana järjestetty sählyharjoituksia Kristiinahallissa ja Lapväärtin ruotsinkielisessä koulussa. Vetäjänä on toiminut Janne Kaarre. Maahanmuuttajille on järjestetty uimakursseja ja Kristiinahallissa on kerran viikossa järjestetty futsalia Olli Råttsin johdolla. - Nuorisotalossa on järjestetty pöytätennis- ja biljarditurnauksia. Rasmus Back on toiminut vastuuhenkilönä. Keskiviikkoisin on järjestetty kahvila maahanmuuttajanaisille, jolloin teemana on ollut terveys ja hyvinvointi, samanlaisia tilaisuuksia on järjestetty miehille perjantaisin. Vetäjänä on toiminut Inger Ylikoski. - Syksyn aikana on järjestetty kaksi monikulttuurista kahvilaa Duxissa, toinen , jolloin vieraileva luennoitsija oli Sara Razai ja toinen , jolloin luennoitsija oli Vuoden pakolaisnainen 2011 Saido Muhamed. - Pikkuparlamentti järjestettiin Nuorisotalolla. Parlamenttiin kokoontui osallistujia kaikista ala-asteen kouluista, Härkmeri skola - koulun ehdotus Pyhävuorella järjestettävästä ulkoilupäivästä sai eniten ääniä. Hanke toteutetaan kevättalvella. - Moniammatillisen työryhmän kokouksessa DelSamhankkeen vetäjä Ann Backman kertoi JobCenterin toimintaan osallistuvien nuorten keskuudessa suoritettujen ryhmähaastattelujen tuloksista. Haastatteluissa kysyttiin nuorten tilanteesta ja tarpeista. - Suomenkielisen yläasteen koulussa järjestettiin monologi "Kuvaaminen kielletty 5.11.

7 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta YEPP:in hallitus kokoontui Kristiinankaupunkiin Kokousten lisäksi osallistujille järjestettiin opastettu kaupunkikierros ja nuorisohallinnossa tehtävän työn esittelyt. Internetkahvila-toiminta, Nuorisoneuvosto, Jobcenter ja Maahanmuuttajien kotouttaminen koulutuksen avulla -hanke esiteltiin. - Uintikampanja järjestetään uimahallissa (RR-S) - Wasa Teater esitti perjantaina klo näytelmän Kaos Dagsmarkin Majbossa. - Kristiinankaupungin Teatteriyhdistys esitti ke , la 2.11., pe 8.11., la 9.11., su 10.11, la , su näytelmän Kihlamatka Kulttuuritalo Duxissa. - Keskiviikkona klo järjestettiin lauluyhtye SIMNOT:in (Ukraina) tunnelmallinen JOULUKONSERTTI Maailman joululaulut Kulttuuritalo Duxissa. Lisäksi järjestettiin keskiviikkona klo 9.00 Kristiinahallissa lauluyhtye SIMNOT:in joulukonsertti koululaisille, päivähoidon lapsille, Lafon musiikkiopiskelijoille sekä Eskoon, Kårkullan, Tutun tuvan, De Gamlas hemin, Kristiinakodin ja Åldersron asiakkaille. - Yhteenveto Kristiinankaupungin vuoden 2013 jouluohjelmasta (liitteenä): myyjäisiä, joulukonsertteja, Luciapäivän ohjelma jne. - Konsertti Silver Beatles 50th Anniversary lauantaina klo Kultturitalo Duxissa. - Avointen ovien päivä Lapväärtin kansanopistolla keskiviikkona 4. joulukuuta klo Illan aikana esitellään musiikki-, ääni- ja musiikkituotantotoiminta sekä erilaisia käsitöitä. - Kristinestads Manskör -mieskuoron 85-vuotisjuhlakonsertti Classic & Pop lauantaina klo Kauppatalo Cornerissa sekä juhla Brahegårdenilla konsertin jälkeen. - Itsenäisyyspäivän ja juhlan ohjelma Kristiinankaupungissa perjantaina oheistetaan, liite 2. Keskuksen päällikön ehdotus: Merkitään. Merkittiin.

8 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KIRJASTOTOIMEN HENKILÖSTÖJÄRJESTELYT (SR) Muutosprosessi on aloitettu ja se saattaa johtaa henkilöstötarpeen uudelleenarviointiin. Vallitseva taloudellinen tilanne ei salli uusien henkilöiden palkkaamista kirjastotoimeen. Toimintaa voitaisiin jatkaa nykyisin järjestelyin. 1. Kirjastonhoitaja Leena Eränen suostuu jatkamaan virkaa toimittavana (vt.) kirjastotoimenjohtajana , jolloin hänen oma virkasuhteensa on täyttämättä. 2. Kirjastovirkailija Christina Rosengren-Viitasalo on välisenä aikana täydentänyt henkilöstöresurssia työskentelemällä kokopäiväisesti. Hänen normaali työaikansa on 24 h/viikko (66,21 %). Ajalle laaditaan Christina Rosengren-Viitasalon kanssa sopimus kokoaikatyöstä. 3. Elisabeth Sundén on palkattu työsopimussuhteiseksi kirjastovirkailijaksi 4 tuntia viikossa ja siivoojaksi 1 tunti viikossa ajalla Siipyyn lainausasemalla. Hän suostuu jatkamaan nykyistä työsopimusta ajalle Keskuksen päällikön ehdotus: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta: 1. määrää kirjastonhoitaja Leena Eräsen määräaikaiseksi kirjastotoimenjohtajaksi (vt.) , tehtäväkohtainen palkka 2 641,22. Sinä aikana hänen oma virkasuhteensa on täyttämättä. 2. hyväksyy kirjastovirkailija Christina Rosengren-Viitasalon työsopimuksen muutoksen siten, että työ on kokopäiväinen palkkaa Elisabeth Sundénin Siipyyn lainausaseman työsopimussuhteiseksi kirjastovirkailijaksi 4 tuntia viikossa ja siivoojaksi 1 tunti viikossa Asia edellyttää kaupunginhallituksen suostumuksen ja hyväksynnän. Yleisen keskustelun jälkeen päätettiin, että ehdotus käsitellään kohdittain. 1. Leena Eränen ilmoitti esteellisyydestä eikä osallistunut tämän kohdan käsittelyyn. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 2. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 3. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

9 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KIRJASTON AUKIOLOAJAT (LE) Pääkirjaston ja Lapväärtin kirjaston henkilökunta on säästötoimenpiteenä ottanut vapaaehtoista virkavapaata vuonna Vapaat otetaan joulukuussa , mikä merkitsee sitä, että pääkirjasto on suljettuna Joulun jälkeen kirjojen lainaustarve ei ole niin suuri eikä lehtiä tule normaaliin tapaan, minkä vuoksi kirjastossa on vähemmän asiakkaita. Lapväärtin kirjasto on suljettuna samana aikana kirjastonhoitajan vuosiloman takia. Lapväärtin kirjaston aukioloaikoihin ehdotetaan alkaen seuraavia muutoksia: Aikaisemmin Uudet ajat ma-ti ke to pe mikä merkitsee 1 tunnin vähennystä aukioloaikoihin. Kokemusten perusteella uudet aukioloajat olisivat kirjaston käyttöä ajatellen paremmat. Keskuksen päällikön ehdotus: Lautakunta hyväksyy seuraavan: 1) Lapväärtin kirjasto on suljettuna , 2) Pääkirjasto on suljettu , sekä 3) Lapväärtin kirjaston uudet aukioloajat. Lautakunta hyväksyi yksimielisesti ehdotuksen kaikki kohdat.

10 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta AVUSTUSANOMUS (KOHDEAVUSTUS) KULTTUURITOIMINTAA VARTEN (LAPPFJÄRDS DAM- OCH MANSKÖR) (RR-S) Vuonna 2012 käyttöön otetun uuden kulttuuriavustusten hakujärjestelmän myötä kulttuuritoimijat voivat hakea kohde- ja pienavustuksia sekä taidestipendejä ympäri vuoden. Kuluvan vuoden avustusmäärärahasta on jäljellä Lappfjärds Dam- och Manskör anoo 700 kohdeavustusta Lapväärtin kirkossa järjestettävän joulukonsertin markkinointimenoihin ja ääni- ja valoteknisiin kustannuksiin sekä nuottien hankintaan. Anomus oheistetaan, liite 4. Keskuksen päällikön ehdotus: Markkinointi-, ääni- ja valoteknisiin kustannuksiin myönnetään 600 :n kohdeavustus. Lena Wissander ilmoitti esteellisyydestä eikä osallistunut asian käsittelyyn. Keskuksen päällikkö täydensi ehdotusta siten, avustukseen sisältyy nuottien hankinta. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

11 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta AVUSTUSANOMUS (PIENAVUSTUS) KULTTUURITOIMINTAA VARTEN (KRISTIINANKAUPUNGIN MATKAILU RY) (RR-S) Vuonna 2012 käyttöön otetun uuden kulttuuriavustusten hakujärjestelmän myötä kulttuuritoimijat voivat hakea kohde- ja pienavustuksia sekä taidestipendejä ympäri vuoden. Kuluvan vuoden avustusmäärärahasta on jäljellä Kristiinankaupungin matkailu ry. hakee pienavustusta 300 Kristiinankaupungin Jouluavajaistapahtumaan Hakemus liitteenä 5. Esittelijän ehdotus: Myönnetään Kristiinankaupungin matkailu ry:lle pienavustus 300. Päätös: Keskustelun aikana kävi ilmi, että avustusanomukset tulee käsitellä nopeammin ajatellen sitä että anomus on saapunut hyvissä ajoin. Järjestäjän tulee saada tietää, myönnetäänkö rahoitus. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

12 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta LUETTELO SIVISTYS- JA VAPAA-AIKAKESKUKSEN PÄÄLLIKÖN PÄÄTÖK- SISTÄ, SYKSY 2013 (SR) Luettelo sivistys- ja vapaa-aikakeskuksen päällikön päätöksistä syksyllä 2013 oheistetaan, liite 6. Keskuksen päällikön ehdotus: Luettelo hyväksytään. Hyväksyttiin yksimielisesti.

13 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KORVAUS ERITYISTEHTÄVÄSTÄ (Puheenjohtajan selostus) Viitaten sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan päätöksiin 55 ja 56/ ja 41/ todetaan, että hankkeille KUNNIG vid KUSTEN, OSAAVA K 3 sekä OSAAVA K 3 2 on hyväksytty hallinto- ja kehityskustannuksia yhteensä vuosiksi 2013 ja Kansalaisopiston rehtori on mukana hankkeiden työvaliokunnissa ja ohjausryhmissä. Lisäksi hän vastaa hankkeiden taloudesta, arkistoinnista ja toimii hankkeiden nettivastaavana. Em. työtehtävät ovat vaativaa lisätyötä, joka ei kuulu yleiseen rehtorintoimintoon. Tämän perusteella rehtorille tulee myöntää korvausta erityistehtävästä, joka merkitsee laajaa lisätyötä. Kustannus kuormittaa hankkeen talousarviota. Puheenjohtajan selostukseen perustuva päätösehdotus: Rehtorille myönnetään korvaus OSAAVA K 3 2 -hankkeen ohjausryhmän jäsenyydestä, taloudellisesta vastusta sekä arkistovastaavan ja nettivastaavan tehtävistä ajalle , yhteensä 120 /kk. Kustannus kuormittaa OSAAVA K 3 2 -hanketta, joka päättyy Sven Rosendahl ilmoitti esteellisyydestä eikä osallistunut tämän asian käsittelyyn. Lautakunta valitsi puheenjohaja Peter Grannaksen sihteeriksi. Keskustelun jälkeen ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

14 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT Seuraavat asiat ajankohtaistettiin: 1) Selvitys kulttuuritalo Duxin käytöstä mukaan lukien vuokralaiset ja vuokrat. 2) Kooste kulttuuritoiminnan avustusten (pienet avustukset, kohdeavustukset, toiminta-avustukset, vuoden taiteilija) jakoon sovellettavista kriteereistä esitellään ja otetaan keskusteltavaksi lautakunnan seuraavassa kokouksessa. 3) Ennen liikunta- ja nuorisosektorin toiminta-avustusten jakoa lautakunnan tulee kokoontua epäviralliseen kokoukseen keskustelemaan yhdistysten toiminnasta. Ajatuksena on, että lautakunnan kokous, jossa päätetään avustusten myöntämisestä, toteutetaan joustavammin. Janne Smeds poistui kokouksesta klo ) Liikuntalaitosten nykytilasta ja tulevaisuuden suunnitelmista ehdotettiin, että tekninen johtaja ja liikuntalaitosten vastuuhenkilöt kutsutaan keskusteluun. 5) Lautakunnan jäsenet kutsutaan liikunta-aiheiseen keskustelutilaisuuteen, joka järjestetään Högåsenille.