Teknisen toimi jakaantuu yhdyskuntapalveluihin, kiinteistöpalveluihin ja muuhun liikeluontoiseen toimintaan.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Teknisen toimi jakaantuu yhdyskuntapalveluihin, kiinteistöpalveluihin ja muuhun liikeluontoiseen toimintaan."

Transkriptio

1 1 TOIMINTAKERTOMUS TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMINTA-AJATUS Vastaamme kunnan yhdyskuntarakenteen toimivuudesta ja hallinnassamme olevasta kiinteästä omaisuudesta. Huolehdimme ympäristön tarkoituksen mukaisesta käytöstä sekä ympäristön viihtyvyystekijöistä sekä järjestämme alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että siinä luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle sekä edistetään ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää kehitystä. Investointien suunnittelussa painotetaan kannattavien investointien toteuttamiseen huomioiden pitkällä tähtäimellä investoinnin elinkaarikustannukset ja tätä myötä vaikutukset käyttötalouteen. Teknisen toimi jakaantuu yhdyskuntapalveluihin, kiinteistöpalveluihin ja muuhun liikeluontoiseen toimintaan. YHDYSKUNTAPALVELUT TP 2013 TA 2014 TP 2014 Poikkeama Toimintatuotot Toimintakulut Toimintakate Tilikauden toimintakate on Se on euroa positiivisempi kuin talousarviossa. Talousarvioon verrattuna sekä toimintatuotot ja -kulut alittuivat merkittävästi ja poistot olivat lähes suunnitellulla tasolla. Poikkeamiset talousarvioon verrattuna: - maankäyttösopimuskorvaukset talousarviossa :a eivät toteutuneet. - kaavoituksesta perittävät maksut ja toimintakulut etenkin ostopalveluluiden osalta alittuivat suunnitellusta merkittävästi. - sisäisen laskutuksen osalta( tekninen-sivistystoimi) yleisten alueiden ja reittien kunnossapito toteutui jonkin verran talousarviota alempana sekä kulujen että tulojen osalta. Tekninen lautakunta ja hallinto Teknisen hallinnon tehtäväkokonaisuudet: - hallinto ja tekniset viranomaispalvelut - taloushallinto - kaavoitus ja maankäytön suunnittelu - kunnallistekninen suunnittelu, rakentaminen ja kunnossapito - kiinteistöpalvelut - tonttimarkkinointi, maanoston ja myynnin suunnittelu.

2 2 Teknisen hallinnon organisointi Rakennusmestari, rakennustarkastaja, maankäyttöinsinööri ja kanslisti, sekä hankkeissa ja sijaisena rakennusmestari 0,5 henkilötyövuotta. Tavoite Riskienhallinta, viranomais- ja muihin palvelutehtäviin on oltava riittävät resurssit. Talousarviovuonna tavoitteena oli saada teknisen toimiston resurssit palvelutehtävien vaatimalle tasolle. Tavoite saavutettiin, tehtävien jako kohtalaisen tasapuolista henkilöstön kesken. Henkilöstön ylityömäärät on saatu aikaisempia vuosia selkeästi kohtuullisemmalle tasolle. Viranomaistoimet Rakennusvalvonta, kaavoitus, maa-ainesluvat, ympäristösuojelu, asuntotuotanto ja rakennusvalvonta Savukoskella. Viranomaistoiminnan tulot olivat , talousarviossa oli ( toteuma 2013 tilinpäätöksessä ja 2012 tilinpäätöksessä ). Taantuman vaikutus näkyy selkeästi rakennuslupien määrän ja lupatulojen laskuna aikaisemmista vuosista. Rakennusvalvonnan, ympäristö- ja maaaineslupien taksoja korotettiin teknisen lautakunnan päätöksellä helmimaaliskuussa 2012 sekä uudelleen rakennusvalvonnan ja maa-aineslupien osalta tammi-helmikuussa Tästä huolimatta viranomaistoimien maksut eivät kuitenkaan tällä hetkellä kata viranomaistoimien kustannuksia. Tavoitteena on pitkällä aikavälillä saattaa tulot kattamaan menot ja näin turvata laadukkaat ja asiantuntevat palvelut. Viranomaistoimien tavoitteena tulee joustavan luparutiinikäytännön lisäksi huolehtia myös suunnittelun ja rakentamisen ohjauksesta alueella. Viranomaistoimissa toteutettiin lakimääräiset toimenpiteet ja asetetut tavoitteet saavutettiin hyvin ja palvelu oli joustavaa. Rakennusvalvonta Rakennusluvat ( kpl) Kerrosala (k-m2) Poikkeamispäätökset (kpl) Suunnittelutarveratkaisut ( kpl) Katselmukset Myönnetyt luvat; omakotitalot Myönnetyt luvat, vapaa-ajan rakennus

3 3 Maa-ainesluvat Maa-ainesluvat ( kpl ) Ottamisluvan siirto ( kpl ) Ottamismäärä ( m 3 ) Korjausavustukset Korjausavustukset ( kpl ) Energia-avustukset ( kpl ) Myönnetty avustus yht. ( ) Tekniset hallintopalvelut Hallintokoneiston osana tuottaa organisaatiolle ja sidosryhmille organisaatioiden vaatimaa palvelua ja materiaalia päätöksenteon ja kunnan johtamisen tueksi. Talousarviossa asetetut tavoitteet saavutettiin. Palveluiden kustannukset ja sisäinen laskutus oli suhteessa toteutettuihin palveluihin. Investointien suunnitteluun ja toteutuksen hallinnointiin käytettiin resursseja vajaa henkilötyövuosi. Investointien hallinnointiin ja tulevien vuosien investointisuunnitteluun tarvitaan myös jatkossa lähes vastaava resurssi, jolloin kesä/lisätyöntekijöiden rooli korostuu ajoittain. Yhdyskuntasuunnittelu ja kaavoitus Tavoite Alueiden käytön suunnittelussa tavoitellaan yhdyskuntien eheyttä ja olemassa olevan infrastruktuurin tehokkaampaa käyttöä. Kaavoituksella myös luodaan mahdollisuudet elinkeinoelämän kehittymiselle. Pyhän kehitys kansainväliseksi ympärivuotiseksi matkailukeskukseksi tarkoittaa mittavaa rakentamista, johon varaudutaan maankäytön toteuttamisohjelmien avulla. Ohjelmilla ohjataan eheän yhdyskuntarakenteen tasapainoista kehitystä. Kaavoituksen keinoin turvataan riittävä, kysyntää vastaava tonttitarjonta ja - reservi rakentamiseen. Kaavoituksen toteuttaminen tulee olla luotettavaa, ennakoivaa sekä joustavaa kunnan, maanomistajien ja viranomaisten kesken jotta kaavoitus etenee sujuvasti ilman turhia häiriötekijöitä.

4 4 Tilinpäätösvuoden kaavoitus Yleiskaavat Pyhä-Luosto yleiskaavan osa-alue 6 ( Pyhäjärven kylän ja Soutajan alue): - Yleiskaavaluonnos oli nähtävillä keväällä Saatujen lausuntojen ja muistutusten pohjalta jatkettiin yleiskaavaehdotuksen laadintaa ja selvityksiä täydennettiin Lapin ELY-keskuksen tekemällä pohjavesitutkimuksella. Yleiskaavaehdotus asetetaan nähtäville keväällä Pyhän ydinalueen yleiskaavamuutos: - Yleiskaavamuutos käynnistettiin ja kesällä 2014 alueelle laadittiin luontokartoitus sekä kartoitettiin alueen toimijoiden ja maanomistajien tarpeita sekä laadittiin osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Asemakaavat Kirkonkylän asemakaava Tavoitteena oli kirkonkylän asemakaava muutoksen jatkaminen talousarviovuonna. Asemakaavassa huomioidaan kelkkareitin linjaus Pelkosenniemen kirkonkylälle. - Talousarvio vuonna kaavamuutos alueella on tarkasteltu voimassa olevan asemakaavan muutostarpeita sekä laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Pyhän ydinalueen asemakaavanmuutokset Kortteleiden 339, 340 ja 399 asemakaavamuutosta jatkettiin yleiskaavamuutoksen rinnalla. Korttelin 394 kaavamuutoksesta valitettiin Hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset ja kaava on tullut lainvoimaiseksi Osa-alueen B asemakaavoitus Tavoite: Kaavan laadinta suoritetaan kunnan ja maanomistajien yhteistyönä. Maanomistajien kanssa neuvotellaan kaavoituksen toteutukseen liittyvät maankäyttösopimukset ennen kaavan hyväksymistä. Yksittäisenä tavoitteena ollut vakituisenasumisen tonttien kaavoittaminen ei valmistunut talousarviovuonna. - Alueelle valmistui vuoden 2014 syksyn aikana energiaselvityshanke alueen energiatarpeiden ja tuotannon selvittämiseksi.

5 5 - Alueella tehtiin syksyn ja alkutalven 2014 aikana maastotutkimuksia katusuunnittelua varten sekä kesän 2014 aikana täydentävä luontokartoitus, koska valmisteltava kaavaehdotus on muuttunut 2009 ehdotuksesta. Koko alueen kaavaehdotus on ollut nähtävillä Kaava hyväksytään osaalueittain. Vuonna 2013 alueelta hyväksyttiin Mäntymetsäntien asemakaava, josta valitettiin Hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen ja kaava on tullut lainvoimaiseksi Aikaisemmin osa-alueen B:n hyväksytyt asemakaavat: - Suopunkikadun asemakaava 31 ha - Ylämaankiepin asemakaava 10 ha - Luostontien risteyksen asemakaava - Noitatunturintien asemakaava Muu asemakaavoitus Ranta-asemakaavojen muuttamista asemakaavoiksi jatkettiin maanomistajien toimeksiannoista. Maankäyttökorvaukset Maankäyttökorvauksia oli talousarvioon budjetoitu tulona Tilinpäätösvuonna ei tuloutettu maankäyttökorvauksia. Maankäyttökorvausten kertyminen on yhteydessä toteutuneisiin hankkeisiin, joten tulojen arvioiminen suuntaan tai toiseen on aina epävarmaa. Maapolitiikka Kunnan maapolitiikka on perusteena kunnan elinkeinojen kehittämiselle ja elinkeinopolitiikalle. Maapolitiikan tulee olla johdonmukaista ja ennakoitavaa, jotta alueen toimijat ja yhteistyökumppanit tiedostavat kunnan toimintatavat ja linjaukset. Maapoliittinen ryhmä kokoontui toimintavuoden aikana kerran. Kokouksissa valmisteltiin maanmyyntiin, ostoon ja maankäyttösopimuksiin liittyviä asioita sekä käytiin läpi Pyhän alueella käynnissä olevia ja käynnistyviä hankkeita.

6 6 Liikenneväylät Tavoitteena huolehtia riittävästä ylläpidosta ja tehdä pienet liikenneturvallisuuteen vaikuttavat korjaukset talousarvion sallimissa puitteissa. Kunnan kaavateiden kunnossapidosta huolehdittiin edellisvuosien tapaan mm. korjaamalle kaikkien kunnan kaavateiden ja yleisten alueiden palaneet valaisimet ja kiinnittämälle erityistä huomioita kaavateiden sekä kesä että talvi kunnossapitoon, josta on saatu ajoittain jopa myönteistä palautetta. Organisointi, rakennusmestari ja kunnossapitourakoitsijat. Tienhoidon toimintakulut talousarviovuonna olivat hieman edellisvuotta korkeammat ja talousarvioon varatut määrärahat käytettiin lähes kokonaan. Puistot ja yleiset alueet Tavoitteena yleisten alueiden ja liikunta-alueiden tyydyttävä kunnossapito. Käyttäjien omaehtoisten kunnossapidon korostaminen. Pyhän matkailukeskuksen jatkuva kehittyminen ja palvelurakenteiden lisääntyminen myös kirkonkylälle lisää jatkossa entistä enemmän kunnan panostusta alueiden kunnossapitoon. Organisointi rakennusmestari, urakointi, kiinteistönhoitajat ja kesätyöntekijät. Toimintakulut talousarviovuonna olivat edellisvuoden tasolla ja talousarvion raamissa. Alueiden kunnossapidolle asetetut tavoitteet saavutettiin. Liikunta- ulkoilualueet Latu ja moottorikelkkareittien sopimus- ja reittitoimitusasiat sekä rakenteellinen kunnossapito. Kuntakohtainen avustus Pyhä-Luosto Vesi Oy:lle latujen ja kelkkareittien kunnossapitoon. Avustukset teknisen lautakunnan budjetissa. Kuntakohtainen latuavustus ja moottorikelkkareittien kunnossapito Moottorikelkkaurien Revontulireitti ja Pyhätunturi-Pelkosenniemi, (kirkonkylän laidalle saakka) reittitoimitus tehty marraskuussa Maanomistajakorvaukset maksettiin helmi-maaliskuussa 2013 jolloin reitti siirtyy Pelkosenniemen kunnan haltuun. Tehtiin investointina tarvittavat kunnostustyöt urasta reitiksi kesän ja syksyn 2014 aikana. Kirkonkylän urheilukentän, jalkapallokentän, monitoimikaukalon, frisbeegolfkentän sekä leikki- ja liikuntapaikkalaitteiden kunnossapito. Kirkonkylän pururadan ja taukopaikan ylläpito.

7 7 Luistelukaukalon kunnossapito kunnossapitourakkana Työpaja Sykkeellä. Kirkonkylän ladut kunnossapitourakkana. Avustukset kylien omaehtoiseen latuhuoltoon. Pyhätunturin leikki- ja liikuntapuiston, frisbeegolfkentän ja pulkkamäen kunnossapito. Muiden yleisten alueiden ja rakenteiden, uimarantojen, satamien sekä tuli- ja taukopaikkojen kunnossapito. Toimintakulut edellisvuoden tasolla talousarvion mukaisesti, toiminnalle asetetut tavoitteet saavutettiin. KIINTEISTÖPALVELUT Kiinteistönhoidon tehtävät ovat talonmiespalvelut, siivous ja kiinteistöjen ylläja kunnossapito. Kiinteistönhoidon yksikkö hoitaa lisäksi osaltaan myytävänä palveluna kaukolämmön ylläpitoa, Pelkosenniemen Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymän päivystys ja automaatio huoltoa, vuokrataloyhtiöiden kiinteistöjä ja yleisten alueiden hoidon. Vakituisten kiinteistöhoitajien kokonaisvahvuus on 2,5 henkilöä, yhden työntekijän ollessa osa-aika eläkkeellä. Siivoojia on 3 henkilöä (2,85 työaikana), yhden henkilön jäätyä eläkkeelle keväällä Kiinteistönhoidon kustannukset ja sisäinen laskutus kunnan eri hallintokunnille, yhtiöille ja muille tahoille olivat vuoden 2014 aikana nettokustannuksiltaan kustannusvastaavat. TP 2013 TA 2014 TP 2014 Poikkeama Toimintatuotot Toimintakulut Toimintakate Tilikauden toimintakate on Talousarvioon verrattuna toimintatuotot ja toimintakulut alittuivat arvioiduista ja poistot olivat suunnitelman mukaiset.

8 8 MUU LIIKELUONTOINEN TOIMINTA Muu liiketoiminta TP 2013 TA 2014 TP 2014 Poikkeama Toimintatuotot Toimintakulut Toimintakate Tonttien ja toimitilojen vuokraus ja myynti. Maa- ja vesialueiden vuokrat, tulot Talousarviovuonna kunta ei myynyt yhtään tonttia. Tonttien kysyntä on hiipunut Pyhän matkailualueella taloudellisen taantuman johdosta. Kaatopaikan lopettaminen Kaatopaikan lopettamista jatkettiin talousarviovuonna tekemällä pintakerros kahdessa osassa ja suodatin kaasunkeräyskentälle. Kustannukset olivat , joka on katettu kokonaisuutena pakollisesta varauksesta. Kaatopaikan suunnitelman mukainen lopettaminen on nyt käytännössä tehty ja työvaiheet ovat ajoittuneet seuraavasti: Sulkemistyö: vuosi Kustannukset - täyttöalueen muotoilu salaoja- ja siirtoputkistot esipeitto + kaasunkeräysputkistot tiivistyskerros kuivatuskerros pintakerros kahdessa osassa Yhteensä Kokonaisuutena kaatopaikan lopettamiseen on käytetty vuosina Summa on arvonlisäveroton. Kustannuksiin sisältyy omaa työtä arvosta, mm. suunnittelu, urakkaasiakirjojen laadinta, kilpailutus, urakoiden valvonta, mittaukset, katselmukset, laadunvalvonta ja muut kaatopaikka alueen siistimiseen liittyvät työt. Summa on tullut tulona teknisen toimen työstä ja kyseisiä palveluja ei ole tarvinnut ostaa ulkopuolisilta. Alkuperäisessä Finnish Consulting Groupin tekemässä suunnitelmassa (päivätty ) arvonlisäveroton kustannusarvio on , joka tekee indeksillä korotettuna hinnaksi vuosille noin

9 9 Kaatopaikan sulkemisen tekeminen suunnitelmallisesti, omassa ohjauksessa ja vaiheittain on vähentänyt kaatopaikan lopettamisen kustannuksia alkuperäisestä, koska samanaikaisesti Pelkosenniemen kunnalla on tehty mm. teiden perusparannushankkeita joista on hyödynnetty maa-aineksia ja kuljetuksia jo tehtävien urakoiden sivutuotteina. Kaatopaikan jätetäytön päälle on ajettu yli m3 maata. Lapin ELY keskus on pitänyt valvovana viranomaisena suunnitelman mukaisen lopputarkastuksen kaatopaikalla Pelkosenniemen kunta on toimittanut suljetun kaatopaikan loppu- ja laadunvarmistusraportin ELY-keskus on käynyt läpi kaatopaikan sulkemiseen liittyvän loppuraportin, hankeen sulkemiseen liittyvät toimenpiteet sekä todennut kaatopaikkarakenteet rakennetuksi suunnitelmassa esitetyllä tavalla. Lapin ELY-keskus on hyväksynyt Pelkosenniemen kaatopaikan sulkemistoimenpiteet Kaatopaikka alue ei saa toiminnan lopettamisen jälkeenkään aiheuttaa haittaa tai vaaraa ympäristölle. Lapin ympäristökeskuksen antamassa lupapäätöksessä (annettu ) on mainittu että luvan hakija vastaa edelleen, vähintään 30 vuoden ajan, ettei kaatopaikka alue aiheuta vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle. Kohteen pinta- ja pohjavesien tarkkailuohjelma säilyy ennallaan. Kaatopaikan lopettamiseen on varattu talousarviovuodelle 2015 määräraha :n jolla tehdään jälkitarkkailu, mittaukset ja urakoiden takuusummien palautus. Talousarviomäärärahoihin on samansuuruinen pakollinen varaus käyttötaloudessa.

10 10 INVESTOINNIT Teknisen lautakunnan investoinnit 2014 TP 2013 Määräraha 2014 Toteutunut 2014 Ero Toteuma % MENOT % TULOT % NETTO % RAKENNUKSET Kunnanvirasto Asiakaspalvelupisteen rakentaminen. Kustannukset , määräraha Palvelukoti Onnela Palvelukoti Onnelan vanhan puolen huoneiden kunnostusta, kustannukset -1306, määräraha Yläkoulu Ulkovuorityöt ja sisäpuoliset työt, LVIS työt, ilmastoinnin vaimennuslevyjen vaihto, puhdistus ja tasapainotus sekä pintakorjaukset, kustannukset määräraha Teknisen toimiston varasto/vanha paloasema Teknisen toimiston varaston ulkopuolen maalaus. Kustannukset määräraha MAARAKENTEET Pyhän kaavatiet ja rakenteet Pyhätunturin kaavatiet ja rakenteet, määräraha yhteensä johon haetaan avustusta Kunnan nettokustannus Ei toteutunut talousarviovuonna koska alueen kaavoitus ja hankkeistaminen on maanomistajien kanssa kesken. Kairoksen alikulkusilta Lapin ELY keskus toteutti vuonna 2013 hankkeen maantien 962 alikulkukäytävän kevyelle liikenteelle ja moottorikelkkareitille sekä kevyen liikenteen väylän 620 metriä rakentamiseksi. Hankkeen toteutunut kokonaiskustannus oli noin , josta Pelkosenniemen kunnan osuus , josta maksettu vuonna Kuntaosuus tilinpäätösvuodelle 2014 oli , määräraha

11 11 KIINTEÄT RAKENTEET JA LAITTEET Aittakurun katsomo ja teatterialue Talousarviovuonna 2012 on tehty hankkeesta yleissuunnitelma Aittakurun katsomo ja teatterialueen peruskorjauksesta sekä laajennuksesta. Määräraha varaus netto Aittakurun katsomo ja teatterialueen kunnostushanke ei toteutunut koska hankkeeseen ei talousarviovuonna saatu ulkopuolista rahoitusta. Rakenteisiin tehtiin kesän aikana peruskunnostustöitä jotta rakenteet pysyy käyttökunnossa. Kustannukset Pyhän ympäristö- ja virkistyskäytön kehittämishanke ELY-keskuksen hallinnoima EU-hanke ympäristön palvelurakenteen parantamiseksi Kokonaiskustannukset noin :a. Pelkosenniemen kunnan rahoitusosuudet ovat olleet vuosina yhteensä Hankkeessa rakennettu ja kunnostettu virkistyskäytön ja liikennepuolen infrastruktuuria Pyhä-Luosto matkailualueella. Hankkeen työt aloitettu vuonna 2013 ja ne jatkuvat pienimuotoisesti vielä vuonna Kustannukset määräraha oli Käytetty opasteiden hankkimiseen ja asennukseen sekä muihin jälkitöihin jotka eivät sisälly hankkeeseen. Kirjonkylän torialueen lava Pelkosenniemen kunta on haki hankkeella rahoituksen Lapin ELYkeskukselta, Pohjoisimman Lapin Leaderin kautta kirkonkylän torialueella rakennettavaan lavaan. Hankkeen toteutusaika oli Kunnan rahoitusosuus oli 6477,90 ja se katettiin kunnan maksuosuudesta Pohjoisimman Lapin Leader ry:n toimintaryhmälle. Hankkeen kokonaiskustannukset olivat , jotka avustuksen ja yksityisen rahoitusosuuden kautta kattoivat kustannukset. Pyhän latureitit Latureittien pohjien, opasteiden ja rakenteiden kunnostukset, kustannukset , määräraha Itä-Lapin moottorikelkkareitit Moottorikelkkareittien mm. Pelkosenniemi-Pyhätunturi reitin, pohjien, opasteiden ja rakenteiden kunnostukset, kustannukset , määräraha

Teknisen toimi jakaantuu yhdyskuntapalveluihin, kiinteistöpalveluihin ja muuhun liikeluontoiseen toimintaan.

Teknisen toimi jakaantuu yhdyskuntapalveluihin, kiinteistöpalveluihin ja muuhun liikeluontoiseen toimintaan. 1 TOIMINTAKERTOMUS TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMINTA-AJATUS Vastaamme kunnan yhdyskuntarakenteen toimivuudesta ja hallinnassamme olevasta kiinteästä omaisuudesta. Huolehdimme ympäristön tarkoituksen mukaisesta

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Liite 31

Tekninen lautakunta Liite 31 Tekninen lautakunta 20.03.2017 Liite 31 TOIMINTAKERTOMUS TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMINTA-AJATUS Vastaamme kunnan yhdyskuntarakenteen toimivuudesta ja hallinnassamme olevasta kiinteästä omaisuudesta. Huolehdimme

Lisätiedot

Teknisen toimi jakaantuu yhdyskuntapalveluihin, kiinteistöpalveluihin ja muuhun liikeluontoiseen toimintaan.

Teknisen toimi jakaantuu yhdyskuntapalveluihin, kiinteistöpalveluihin ja muuhun liikeluontoiseen toimintaan. TEKNINEN LAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Vastaa kunnan yhdyskuntarakenteen toimivuudesta ja hallinnassamme olevasta kiinteästä omaisuudesta. Huolehdimme ympäristön tarkoituksenmukaisesta käytöstä sekä ympäristön

Lisätiedot

Teknisen toimi jakaantuu yhdyskuntapalveluihin, kiinteistöpalveluihin ja muuhun liikeluontoiseen toimintaan.

Teknisen toimi jakaantuu yhdyskuntapalveluihin, kiinteistöpalveluihin ja muuhun liikeluontoiseen toimintaan. TEKNINEN LAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Vastaa kunnan yhdyskuntarakenteen toimivuudesta ja hallinnassamme olevasta kiinteästä omaisuudesta. Huolehdimme ympäristön tarkoituksenmukaisesta käytöstä sekä ympäristön

Lisätiedot

Teknisen toimi jakaantuu yhdyskuntapalveluihin, kiinteistöpalveluihin ja muuhun liikeluontoiseen toimintaan.

Teknisen toimi jakaantuu yhdyskuntapalveluihin, kiinteistöpalveluihin ja muuhun liikeluontoiseen toimintaan. TEKNINEN LAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Vastaa kunnan yhdyskuntarakenteen toimivuudesta ja hallinnassamme olevasta kiinteästä omaisuudesta. Huolehdimme ympäristön tarkoituksenmukaisesta käytöstä sekä ympäristön

Lisätiedot

Ed Tp Ta Muut Mr:t yht Tot Poikkeama Tot %Ero ed v %

Ed Tp Ta Muut Mr:t yht Tot Poikkeama Tot %Ero ed v % Pelkosenniemen kunta Sivu 1 08.05.201 Toteumavertailu R Ulkoinen/Sisäinen 01.01.2015-31.03.2015 Ed Tp Ta Muut Mr:t yht Tot Poikkeama Tot %Ero ed v 2014 01-12 2015 2015 2015 01-03 2015 01-03 2015 % 00000070

Lisätiedot

Kustannuspaikka Tunniste 1 Tili Tp Ta Ta - muutos Ta & muut Toteuma Poikkeama Tot % Tili 2014 01-12 2015 01-12 2015 01-12 2015 01-12 2015 01-06 summa

Kustannuspaikka Tunniste 1 Tili Tp Ta Ta - muutos Ta & muut Toteuma Poikkeama Tot % Tili 2014 01-12 2015 01-12 2015 01-12 2015 01-12 2015 01-06 summa Pelkosenniemen kunta Sivu 1 009712 Hallinto- ja laitosraken 1110 Kunnanvirasto 9000 Inv/Palkat -4 037 0 0 0 0,00 0,00 0,00 9010 Inv/Muut henkilö -851 0 0 0 0,00 0,00 0,00 9020 Inv/Tarvikeet, o -6 344 0

Lisätiedot

Ed Tp Ta Muut Mr:t yht Ed tot Tot Poikkeama Tot % Ero edv %

Ed Tp Ta Muut Mr:t yht Ed tot Tot Poikkeama Tot % Ero edv % Pelkosenniemen kunta Sivu 1 11.05.201 Toteumavertailu R Ulkoinen/Sisäinen 01.01.2017-31.03.2017 Ed Tp Ta Muut Mr:t yht Ed tot Tot Poikkeama Tot % Ero edv 2016 01-12 2017 2017 2016 01-03 2017 01-03 2017

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PELKOSENNIEMEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS PYHÄTUNTURI / OSA-ALUE C SOUTAJAN RANNAN ALUE Pyhätunturin matkailualueella korttelissa 582 kiinteistöjen 583-403-77-1, 583-403-77-45 ja 583-403-77-46 alueilla OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Kustannuspaikka Tunniste 1 Tili Tp Ta Ta - muutos Ta & muut Toteuma Poikkeama Tot % Tili summa

Kustannuspaikka Tunniste 1 Tili Tp Ta Ta - muutos Ta & muut Toteuma Poikkeama Tot % Tili summa Pelkosenniemen kunta Sivu 1 009000-009999 009220 Maa- ja vesialueet 0610 Maa- ja vesialueet 1102 Yleiset alueet MUUT 9031 Inv/Käyttöomaisu 0-50 000 0-50 000 0,00-50 000,00 0,00 MUUT y 0-50 000 0-50 000

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PELKOSENNIEMEN KUNTA KAAVOITUSKATSAUS 2017

PELKOSENNIEMEN KUNTA PELKOSENNIEMEN KUNTA KAAVOITUSKATSAUS 2017 KAAVOITUSKATSAUS 2017 Pelkosenniemen kunta Kaavoituskatsaus Päivitetty 30.5.2017 1 Sisällysluettelo 1. MIKÄ ON KAAVOITUSKATSAUS... 2 1.1 KAAVOITUSVIRANOMAINEN... 2 2. MAANKÄYTÖN SUUNNITELU JA KUNNAN TAVOITTEET...

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Toiminta-ajatus. Päämäärä. Toiminnan painopistealueet Toimintaympäristön muutos

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Toiminta-ajatus. Päämäärä. Toiminnan painopistealueet Toimintaympäristön muutos TEKNINEN LAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Teknisen toimen tarkoituksena on tuottaa ja ylläpitää teknisiä palveluja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen yhteistyössä naapurikuntien ja ulkopuolisten palvelun

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Tekninen hallinto

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Tekninen hallinto TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMINTATUOTOT 1 869 674 1 747 480 1 804 050 3,2 TOIMINTAKULUT -1 951 299-2 482 370-2 351 670-5,3 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -81 625-734 890-547 620-25,5 Poistot ja arvonalentumiset -467 845-441

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Tilinpäätös 2016

Juankosken kaupunki. Tilinpäätös 2016 Juankosken kaupunki Tilinpäätös 2016 Väestömuutokset ja rakentaminen Juankosken virallinen väkiluku 31.12.2016 on 4727. Vähennystä edelliseen vuoteen 77. Syntyneiden enemmyys -37. Kuntien välinen nettomuutto

Lisätiedot

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu /PL

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu /PL Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2016 25.10.2016/PL Yleistä - vertailu tehty talousarvio-osittain (tuloslaskelma, rahoituslaskelma, käyttötalous, investoinnit) - toteutuma syyskuun lopussa, vertailutietona

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PELKOSENNIEMEN KUNTA KAAVOITUSKATSAUS 2018

PELKOSENNIEMEN KUNTA PELKOSENNIEMEN KUNTA KAAVOITUSKATSAUS 2018 KAAVOITUSKATSAUS 2018 Pelkosenniemen kunta Kaavoituskatsaus Päivitetty 12.12.2018 1 Sisällysluettelo 1. MIKÄ ON KAAVOITUSKATSAUS... 2 1.1 KAAVOITUSVIRANOMAINEN... 2 2. MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU JA KUNNAN

Lisätiedot

Sivu 1. Tuloarviot uu Talous- Toteu- Poikke- Käyttö Talous- Toteu- Poikke- Käyttö NETTO N arvio tuma ama % arvio tuma ama % EUR B

Sivu 1. Tuloarviot uu Talous- Toteu- Poikke- Käyttö Talous- Toteu- Poikke- Käyttö NETTO N arvio tuma ama % arvio tuma ama % EUR B Talousarvion toteutumisvertailu 1.1.- 31.10.2012 Ulkoinen/sisäinen Keskimääräinen käyttö--% saisi olla 833 % Sivu 1 KAYTTOTALOUSOSA Sito Määrärahat Tuloarviot uu Talous- Toteu- Poikke- Käyttö Talous- Toteu-

Lisätiedot

Talousarvion toteumisvertailu maaliskuu /PL

Talousarvion toteumisvertailu maaliskuu /PL 1 (17) Talousarvion toteumisvertailu maaliskuu 2018 27.4.2018/PL Yleistä - vertailu tehty talousarvio-osittain (tuloslaskelma, rahoituslaskelma, käyttötalous, investoinnit) - toteutuma maaliskuun lopussa,

Lisätiedot

Kustannuspaikka Tunniste 1 Tili Tp Ta Ta - muutos Ta & muut Toteuma Poikkeama Tot % Tili summa

Kustannuspaikka Tunniste 1 Tili Tp Ta Ta - muutos Ta & muut Toteuma Poikkeama Tot % Tili summa Pelkosenniemen kunta Sivu 1 009210 Tietokoneohjelmistot 0602 Tietokoneohjelmistot 1005 Tietokoneohjelmistot MUUT 9049 Inv/Muut menot 0-30 000 0-30 000 0,00-30 000,00 0,00 MUUT y 0-30 000 0-30 000 0,00-30

Lisätiedot

Tavoite Toimenpide Mittari Toteuma Osaamisen kehittäminen ja työhyvinvoinnin edistäminen

Tavoite Toimenpide Mittari Toteuma Osaamisen kehittäminen ja työhyvinvoinnin edistäminen 11 TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMINTATUOTOT 1 804 050 1 804 050 1 965 695 109,0-161 645 TOIMINTAKULUT -2 366 670-30 340-2 397 010-2 452 737 102,3 55 727 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -562 620-30 340-592 960-487 043 82,1-105

Lisätiedot

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2015 29.10.2015/PL

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2015 29.10.2015/PL Kankaanpään kaupunki Talousarvion toteutumisvertailu syyskuu 2015 1 (22) Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2015 29.10.2015/PL Yleistä - vertailu tehty talousarvio-osittain (tuloslaskelma, rahoituslaskelma,

Lisätiedot

Teknisen hallinnon tehtävänä on teknisten kuntapalvelujen tuottaminen kuntalaisille.

Teknisen hallinnon tehtävänä on teknisten kuntapalvelujen tuottaminen kuntalaisille. TEKNISET PALVELUT Teknisten palvelujen tehtävänä on rakentaa ja ylläpitää kuntalaisille viihtyisä, turvallinen ja virikkeellinen työ- ja elinympäristö. Teknisten palvelujen vastuualueet ovat teknisen toimen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kemijärven kaupunki 1 (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaava Pyhätunturin matkailukeskuksessa Suopursunmutkan varrella. Suunnittelualue ja kaavan tavoite Suunnittelualue sijaitsee Pyhätunturin

Lisätiedot

Hallinnon tavoitteena on mahdollistaa toiminta-ajatuksen toteutuminen ja luoda sekä ylläpitää ajantasainen tietokanta hallinnonalaltaan.

Hallinnon tavoitteena on mahdollistaa toiminta-ajatuksen toteutuminen ja luoda sekä ylläpitää ajantasainen tietokanta hallinnonalaltaan. TEKNISEN TOIMEN TOIMINNALLISET JA TALOUDELLISET TAVOITTEET 2014 TEKNINEN LAUTAKUNTA Tekninen hallinto Vastuuhenkilö: Rakennusmestari Tehtävän toiminta-ajatus: Teknisen toimeen sijoittuvan teknisen lautakunnan

Lisätiedot

TOIMIVA INFRA JA YMPÄRISTÖ. Kaupunkiympäristötoimialan keskeiset palvelut

TOIMIVA INFRA JA YMPÄRISTÖ. Kaupunkiympäristötoimialan keskeiset palvelut TOIMIVA INFRA JA YMPÄRISTÖ Kaupunkiympäristötoimialan keskeiset palvelut YDINTOIMINNOT KAUPUNKIRAKENNE Yhdyskuntasuunnittelu Maankäyttö Yhdyskuntatekniikka VESIHUOLTO Veden myynti 4,22 milj. m3 / v Vesijohtoverkoston

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA Tekninen johtaja Tekniset hallintopalvelut Esimies: Toimistopäällikkö Esa Kähärä

TEKNINEN LAUTAKUNTA Tekninen johtaja Tekniset hallintopalvelut Esimies: Toimistopäällikkö Esa Kähärä RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Rakennustark. Rauno Kuokkanen Henkilöstömäärä 2.75 2.75 2.75 0.0 0.0 * vakituiset 2.75 2.75 2.75 Rakennusluvat 165 165 165 0 0.0 Toimenpideluvat 71 80 80 0 0.0 Ilmoitusluvat

Lisätiedot

900137 Teollisuuskiinteistöt 2015 2016 2017 yhteensä MENOT -20 000-81 000-101 000 TULOT 0 NETTO -20 000-81 000 0-101 000

900137 Teollisuuskiinteistöt 2015 2016 2017 yhteensä MENOT -20 000-81 000-101 000 TULOT 0 NETTO -20 000-81 000 0-101 000 INVESTOINTIOSA VUOSILLE 2015-2017 RAKENNUKSET JA RAKENNELMAT 900137 Teollisuuskiinteistöt MENOT -20 000-81 000-101 000 NETTO -20 000-81 000 0-101 000 Teollisuusalueiden kehittäminen vuodelle 2015. Rakennetaan

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Toteutuminen

Tekninen lautakunta Toteutuminen Tekninen lautakunta Toteutuminen 31.4.2016 Teknisen lautakunnan päävastuualueet valtuuston sitovuustasolla on Tekninen lautakunta. Lautakunnan sitovuustalolla ovat: yhdyskuntatekniikka, kiinteistötoimi

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PELKOSENNIEMEN KUNTA KAAVOITUSKATSAUS 2015

PELKOSENNIEMEN KUNTA PELKOSENNIEMEN KUNTA KAAVOITUSKATSAUS 2015 PELKOSENNIEMEN KUNTA KAAVOITUSKATSAUS 2015 1 Sisällysluettelo 1. MIKÄ ON KAAVOITUSKATSAUS... 2 2. MAANKÄYTÖN SUUNNITELU JA KUNNAN TAVOITTEET... 2 3. MAAKUNTAKAAVA... 3 4. YLEISKAAVA... 3 4.1. PYHÄ-LUOSTO

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunta Osa-alue C, Soutajan alue Korttelit 89 ja 90 sekä katu- ja virkistysalueet

Pelkosenniemen kunta Osa-alue C, Soutajan alue Korttelit 89 ja 90 sekä katu- ja virkistysalueet Pelkosenniemen kunta Osa-alue C, Soutajan alue Korttelit 89 ja 90 sekä katu- ja virkistysalueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos 2013 1. YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n

Lisätiedot

TULOSTILIT (ULKOISET)

TULOSTILIT (ULKOISET) HYRYNSALMEN KUNTA RAPORTTI 20.5.2010 LIITE 3 TALOUSARVION SEURANTA 30.4.2010 TULOSLASKELMA Talousarvio on toteutumassa suunniteltua paremmin. HYRYNSALMEN KUNTA 30.4.2010 Tilinpäätös Talousarvio Toteutuma

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.3.2018 3131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 17.4.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.3.2018 Ulvilan kaupungin toimintatulot aikavälillä

Lisätiedot

T E K N I S E N T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N

T E K N I S E N T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N VALTIMON KUNNAN T E K N I S E N T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N J O H T O S Ä Ä N T Ö Hyväksytty 6.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 2 TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus 2 Tekninen lautakunta

Lisätiedot

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2019

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2019 NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 29 Tekniset palvelut Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 29 Tekninen johtaja Reima Ojala: Strategisten ja operatiivisten tavoitteiden arviointi Tulosalueiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 TOHOLAMMIN KUNTA

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 TOHOLAMMIN KUNTA TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 TOHOLAMMIN KUNTA Tekninen johtaja 11.2.2015 VASTUUALUE TEKNINEN OSASTO HALLINTO JA TOIMISTO ESEEN HALLINTO JA TOIMISTO KUULUVAT YKSIKÖT IT-YKSIKKÖ RUOKAHUOLTO

Lisätiedot

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu /PL

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu /PL 1 (17) Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2018 25.10.2018/PL Yleistä - vertailu tehty talousarvio-osittain (tuloslaskelma, rahoituslaskelma, käyttötalous, investoinnit) - toteutuma syyskuun lopussa,

Lisätiedot

Teknisen hallinnon tehtävänä on teknisten kuntapalvelujen tuottaminen kuntalaisille.

Teknisen hallinnon tehtävänä on teknisten kuntapalvelujen tuottaminen kuntalaisille. 50 TEKNISET PALVELUT Teknisten palvelujen tehtävänä on rakentaa ja ylläpitää kuntalaisille viihtyisä, turvallinen ja virikkeellinen työ- ja elinympäristö. Teknisten palvelujen vastuualueet ovat teknisen

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 31.10.2011 klo 18.00 21.35 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 80 129 81 129 82

Lisätiedot

Raahen kaupunki Pääbudjetti 10.9.2015 INTIME/Talouden Suunnittelu 114 Toimielin: 30 Tekninen palvelukeskus

Raahen kaupunki Pääbudjetti 10.9.2015 INTIME/Talouden Suunnittelu 114 Toimielin: 30 Tekninen palvelukeskus Raahen kaupunki Pääbudjetti 10.9.2015 114 Toimielin: 30 Tekninen palvelukeskus 1 Myyntituotot 2 297 650 2 157 714 2 157 714 2 322 514 2 322 514 2 322 514 Maksutuotot 489 973 395 322 395 322 488 322 488

Lisätiedot

Talousarvion seuranta

Talousarvion seuranta Talousarvion seuranta tammi-syyskuu 218 Tuloslaskelma (ilman sisäisiä eriä ja maatalouslomitusta) 1 euroa 15 1 5-5 9 594 7 621 5 37 6 54 7 24 5 298 1 771 715 2 215 1 779 1 54 77 % 73 % 72 % 81 % 75 % 819

Lisätiedot

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 Rovaniemen kaupunki Yleiskaavan muutos kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.04.2013 ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ 2013 2 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

Talousarvio. Tot vuoden alusta

Talousarvio. Tot vuoden alusta Toimiala Vastuuhenkilö Tekniikka ja ympäristöpalvelut Tekninen johtaja Hannu Tylli Muutettu talousarvio Tekniikka ja ymp.palvelut TP 2016 Talousarvio Ta-muutos Tot vuoden alusta Poikkeama Tot-% muutettu

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Talousarvion muutokset 2015

Talousarvion muutokset 2015 PYHÄJOEN KUNTA Talousarvion muutokset 2015 Korjaukset Kunnanhallitus 7.12.2015 Valtuusto 16.12.2015 Korjaukset Kunnanhallitus 22.2.2016 Valtuusto 16.3.2016 KÄYTTÖTALOUSOSA/TULOSLASKELMA Ulkoinen/Sisäinen

Lisätiedot

Teknisten palvelujen tehtävänä on rakentaa ja ylläpitää kuntalaisille viihtyisä, turvallinen ja virikkeellinen työ- ja elinympäristö.

Teknisten palvelujen tehtävänä on rakentaa ja ylläpitää kuntalaisille viihtyisä, turvallinen ja virikkeellinen työ- ja elinympäristö. TEKNISET PALVELUT Yleistavoite/tarkoitus Teknisten palvelujen tehtävänä on rakentaa ja ylläpitää kuntalaisille viihtyisä, turvallinen ja virikkeellinen työ- ja elinympäristö. Teknisten palvelujen vastuualueet

Lisätiedot

Kunnanhallitus 7.12.2015 Valtuusto 16.12.2015

Kunnanhallitus 7.12.2015 Valtuusto 16.12.2015 Pyhäjoen kunta Talousarvion muutokset 2015 Kunnanhallitus 7.12.2015 Valtuusto 16.12.2015 PYHÄJOEN KUNTA (sitovuus) TALOUSARVION MUUTOKSET VUODELLE 2015 TULOSLASKELMA MUUTOKSET LOPULLINEN (Ulkoinen/Sisäinen)

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN OSAVUOSIKATSAUS

YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN OSAVUOSIKATSAUS YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN OSAVUOSIKATSAUS 30.4.2017 2/YMPLA 24.5.2017 Katsausajankohtaa vastaavan käyttötalouden toteuman tulisi tasaisen kertymän mukaan olla 33,3 %. Kokonaisuutena ympäristölautakunnan käyttötalous

Lisätiedot

Jyväskylän maapolitiikan ja maankäyttöpolitiikan linjaukset. 24.1.2013 Ora Nuutinen Kaupunkirakennepalvelut/Maankäyttö Tontit ja maanhallinta

Jyväskylän maapolitiikan ja maankäyttöpolitiikan linjaukset. 24.1.2013 Ora Nuutinen Kaupunkirakennepalvelut/Maankäyttö Tontit ja maanhallinta Jyväskylän maapolitiikan ja maankäyttöpolitiikan linjaukset 24.1.2013 Ora Nuutinen Kaupunkirakennepalvelut/Maankäyttö Tontit ja maanhallinta maapolitiikka Käsitteitä kaupungin suorittamaa maanhankintaa,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 5.4.2019 Korttelin 46 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön

Lisätiedot

Maapolitiikan pääperiaatteet. Kymppi-Moni työpaja 15.2.2012

Maapolitiikan pääperiaatteet. Kymppi-Moni työpaja 15.2.2012 Maapolitiikan pääperiaatteet Kymppi-Moni työpaja 15.2.2012 Maapoliittinen ohjelma Maapoliittinen ohjelma on asiakirja, jossa valtuusto määrittelee maapoliittiset tavoitteet ja periaatteet. Sipoon kunnan

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta TA 2018 TALOUSARVIOMUUTOS MTA Tarkastuslautakunta TA 2018 TALOUSARVIOMUUTOS MTA 2018

Keskusvaalilautakunta TA 2018 TALOUSARVIOMUUTOS MTA Tarkastuslautakunta TA 2018 TALOUSARVIOMUUTOS MTA 2018 KÄYTTÖTALOUS Valtuuston nähden sitovat toimielinten määrärahat Keskusvaalilautakunta Toimintatuotot 139 860 0 139 860 Toimintakulut -103 719 0-103 719 Toimintakate 36 141 0 36 141 Toimintakulut -2 604

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (7) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (7) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2017 1 (7) 3 Kaupunkiympäristön toimialan talousarvion toteutumisennuste sekä toiminnan osavuotiskatsaus 2/2017 (a-asia) HEL 2017-009167 T 02 02 01 Päätösehdotus Tiivistelmä

Lisätiedot

Tekninen ltk käyttötalousarvioesitys 2017

Tekninen ltk käyttötalousarvioesitys 2017 Tekninen ltk käyttötalousarvioesitys 2017 ULKOISET TUOTOT JA KULUT (Kh:n raami) raami 2017 TA esitys 2017 ltk Yli / alle Toimintatuotot 1 182 846 1 132 694 50 152 Toimintakulut -3 315 936-2 981 480 334

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 3131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 2.1.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä

Lisätiedot

Talousarvion seuranta

Talousarvion seuranta Talousarvion seuranta tammi-marraskuu 218 Tuloslaskelma (ilman sisäisiä eriä ja maatalouslomitusta) 1 euroa 15 1 Talousarviovertailu 218 9 314 9 594 8 85 6 165 6 4176 54 5 1 973 2 1192 215 1 754 1 568

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA Talousarvion muutokset 2016

PYHÄJOEN KUNTA Talousarvion muutokset 2016 PYHÄJOEN KUNTA Talousarvion muutokset 2016 Kunnanhallitus 28.11.2016 Valtuusto 14.12.2016 PYHÄJOEN KUNTA (sitovuus) TALOUSARVION MUUTOKSET VUODELLE 2016 TULOSLASKELMA MUUTOKSET LOPULLINEN (Ulkoinen/Sisäinen)

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS 3.4.217 2 SISÄLLYSLUETTELO PYHÄJÄRVEN KAUPUNGIN TALOUSKATSAUS.. Väestö. 3 Työllisyys.. 3 TULOSLASKELMA.. 4 Toimintatuotot. 4 Toimintakulut.. 4 Valtionosuudet.. 4 Vuosikatetavoite

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

1000 Arvopaperit Menot , Rahoitusosuudet 0, Käyttöomaisuuden myynti 0, Netto ,

1000 Arvopaperit Menot , Rahoitusosuudet 0, Käyttöomaisuuden myynti 0, Netto , TP TA TA TS TS 2015 2_2016 2017 2018 2019 1000 Arvopaperit Menot -23 211,44-890 000 0 0 0 Netto -23 211,44-890 000 0 0 0 2000 Kiinteä omaisuus Menot -77 000,00 0-500 000-500 000-500 000 Käyttöomaisuuden

Lisätiedot

Lauta-/johtokunnan pöytäkirjanote toimitetaan talouspalveluihin

Lauta-/johtokunnan pöytäkirjanote toimitetaan talouspalveluihin HALLINTOKUNTIEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Kunnanhallituksen antamat toimintakertomusta koskevat ohjeet Kuntalain 69 :n mukaan toimintakertomus on osa kunnan virallista tilinpäätöstä. Toimintakertomuksen

Lisätiedot

KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 YM PÄRISTÖLU PALAUTAKU NTA

KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 YM PÄRISTÖLU PALAUTAKU NTA KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 YM PÄRISTÖLU PALAUTAKU NTA Forssan kaupunki Talousarvio ja -suunnitelma 2015-2017 TOIMIALA PALVELU TILIVELVOLLINEN 50 YHDYSKUNTAPALVELUT 600 RAKENNUSVALVONTA JA YMPÄRISTÖPALVELUT

Lisätiedot

Tilaajan viesti tuottajalle Henkilöstömenoista on karsittu 14 000 euroa. Eläköityvän toimistosihteerin tilalle ei esitetä rekrytointia.

Tilaajan viesti tuottajalle Henkilöstömenoista on karsittu 14 000 euroa. Eläköityvän toimistosihteerin tilalle ei esitetä rekrytointia. TEKNINEN LAUTAKUNTA 97 Palvelu:Hallinto Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%) Vastuuhenkilö: Marja Kynsijärvi 2012 2013 2014 2015 2015 / 2014 2015 / 2013 Tilausraportti

Lisätiedot

TALOUSKATSAUS MARRASKUU 2012

TALOUSKATSAUS MARRASKUU 2012 TALOUSKATSAUS MARRASKUU 2012 Rahatoimisto 21.12.2012 Katsaus on laadittu 30.11.2012 tilanteesta. Katsaukseen sisältyvä ennuste poikkeaa elokuun osavuosikatsauksessa esitetystä ennusteesta toimintatulojen

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi A-2701 1 (6) A-2701 Asemakaavan muutos 25.4.2018 Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö Lahti.fi A-2701 2 (6) Asemakaavan muutos laaditaan Kiinteistö Oy Lahden Hirsimetsäntie 5 sekä JMK Investment

Lisätiedot

SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(6) SAVITAIPALEEN KUNTA SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Aloite ja suunnittelualue Osallistumis-

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 30 Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015 Asianro 248/02.06.01/2016 Hallintopäällikkö Anne Rantala 2.3.2016: Teknisen lautakunnan vuoden 2015 tilinpäätös on valmisteltu

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kemijärven kaupunki 1 (6) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaava Pyhätunturin matkailukeskuksessa Teuvontien varrella. Suunnittelualue ja kaavan tavoite Suunnittelualue sijaitsee Pyhätunturin

Lisätiedot

900005 Muiden kiinteistöjen korjaukset 2014 2015 2016 yhteensä MENOT -48 000-48 000 TULOT 0 NETTO -48 000 0 0-48 000

900005 Muiden kiinteistöjen korjaukset 2014 2015 2016 yhteensä MENOT -48 000-48 000 TULOT 0 NETTO -48 000 0 0-48 000 INVESTOINTIOSA VUOSILLE 2014-2016 RAKENNUKSET JA RAKENNELMAT 900137 Varikon varastokatos MENOT -81 000-81 000 NETTO 0 0-81 000-81 000 Rakennetaan lisää varastotilaa kunnan omaan käyttöön (ns. 120 neliön

Lisätiedot

Vuoden 2015 talousarvioon tehtävät muutokset. Käyttötalous Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Investoinnit

Vuoden 2015 talousarvioon tehtävät muutokset. Käyttötalous Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Investoinnit Vuoden 2015 talousarvioon tehtävät muutokset Käyttötalous Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Investoinnit Määrärahamuutokset Ta ennen Ta ennen Määrärahoihin tehtävät Ta muutoksen Ta muutoksen Toimi- muutosta

Lisätiedot

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA LIITE kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 4 / 1.11.2017 / Asia nro 40 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA Asemakaava koskee: Pirkkalan kylän määräaloja 79-428-2-72-M501

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2017

KAAVOITUSKATSAUS 2017 Rautalammin kunta KAAVOITUSKATSAUS 2017 Kaavoitusjaosto 13.9.2017 12 Kunnanhallitus 18.9.2017 318 Kunnanvaltusto 26.9.2017 91 1 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan kunnan tulee vähintään kerran

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2019

SAVUKOSKEN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2019 SAVUKOSKEN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2019 1 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Mikä on kaavoituskatsaus 2 Kaavoitusviranomainen 2 Miten voit osallistua kaavoitukseen 2 2. Maankäytön suunnittelu ja kunnan tavoitteet 3

Lisätiedot

TULOSLASKELMA TP-2015 TA-2016 TAE-2017

TULOSLASKELMA TP-2015 TA-2016 TAE-2017 RAKENNUSLAUTAKUNTA Rakennustark. Rauno Kuokkanen Henkilöstömäärä 1 1,00 1,00 0,0 1 1 * vakituiset 1 1,00 1,00 0,0 1 1 Rakennusluvat 116 110 105-5 180 180 Toimenpideluvat 59 70 70 0 100 100 Ilmoitusluvat

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 30.08.2012 160

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 30.08.2012 160 Kunnanhallitus 30.08.2012 160 Kunnanhallitus 92, 93, 94 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 92 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNKI OSAVUOSIKATSAUS YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 2/

KARKKILAN KAUPUNKI OSAVUOSIKATSAUS YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 2/ KARKKILAN KAUPUNKI OSAVUOSIKATSAUS YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 2/2016 1..1. 30.6. 1 KÄYTTÖTALOUS Tammikuu-Kesäkuu 2016 50,00 % YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA TA 2016 TOT 2016 Toteuma % Ennuste 2016 TOT 2015 TP 2015 Toimintatuotot

Lisätiedot

Lemin kunnanhallitus Toukkalantie 2 54710 LEMr leminkunta@lemi.fi 16.5.2019 OIKAISUVAATIMUS Vaadin oikaisua Lemin kunnanhallituksen päätökseen 24.4.2019 48. Kunnanhallitus on päättänyt, että "Hankinta

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.8.2017 Talous- ja hallinto-osasto 26.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.8.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä 1.1.

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI IKEAN LAAJENNUS ASEMAKAAVAN MUUTOS 5. KAUPUNGINOSA (KUNINKOJA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI IKEAN LAAJENNUS ASEMAKAAVAN MUUTOS 5. KAUPUNGINOSA (KUNINKOJA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI IKEAN LAAJENNUS ASEMAKAAVAN MUUTOS 5. KAUPUNGINOSA (KUNINKOJA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 12.12.2017 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Luonnos 13.12.2016 EY 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rakennusjärjestystä

Lisätiedot

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN MUUTOKSEN KÄYNNISTÄMISEKSI. Tuusulan kunta y PL Tuusula

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN MUUTOKSEN KÄYNNISTÄMISEKSI. Tuusulan kunta y PL Tuusula Pellavamäki kaavoituksen käynnistämissopimus kaavamuutos 1 (3) SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN MUUTOKSEN KÄYNNISTÄMISEKSI Luonnos A. Sopijapuolet Tuusulan kunta y 0131661-3 PL 60 04301 Tuusula jäljempänä tässä

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.10.2018 31.3.2013 131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 28.11.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.10.2018 Ulvilan kaupungin toimintatulot

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.7.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 12.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.7.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä 1.1.

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunta Sivu 1 009000-009999 009220 Maa- ja vesialueet 9031 Inv/Käyttöomaisuuden ost 0610 Maa- ja vesialueet 1102 Yleiset alueet 0-50 000 0-50 000 0,00-50 000,00 0,00 0610 Maa- ja vesialueet

Lisätiedot

TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT e 9 kk/1000e +muutokset 9 kk %

TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT e 9 kk/1000e +muutokset 9 kk % 500 TEKN.TOIM.HALL. JA PELASTUST.* TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT-15 1000e 9 kk/1000e +muutokset 9 kk % * MYYNTITUOTOT 394 295 389 440 287 433 73,80 * VUOKRATUOTOT 11 0 0 0 0,00 * MUUT TOIMINTATUOTOT

Lisätiedot

TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT e 8 kk/1000e +muutokset 8 kk %

TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT e 8 kk/1000e +muutokset 8 kk % 50 TEKNINEN TOIMI TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT-15 1000e 8 kk/1000e +muutokset 8 kk % * MYYNTITUOTOT 11 098 7 254 11 569 590 6 806 647 58,80 * MAKSUTUOTOT 503 284 545 630 226 285 41,50 * TUET JA

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1.-30.6.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 12.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.6.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot olivat 1.1-30.6.2017

Lisätiedot

TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT e 7 kk/1000e +muutokset 7 kk %

TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT e 7 kk/1000e +muutokset 7 kk % 50 TEKNINEN TOIMI TP-2014 TOT-2014 TA-2015 TOT-2015 TOT-15 1000e 7 kk/1000e +muutokset 7 kk % * MYYNTITUOTOT 11 098 6 162 11 569 590 6 065 924 52,40 * MAKSUTUOTOT 503 288 545 630 198 211 36,30 * TUET JA

Lisätiedot

Vuoden 2016 talousarvioesitys on 4.998.400 (ulkoiset menot, ilman poistoja).

Vuoden 2016 talousarvioesitys on 4.998.400 (ulkoiset menot, ilman poistoja). Ympäristölautakunta 126 13.10.2015 Ympäristölautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2016 353/22.220/2015 Ympäristölautakunta 126 Menot Vuoden 2016 talousarvioesitys on 4.998.400 (ulkoiset menot, ilman

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy SALLATUNTURIN MATKAILUKESKUS POROPUISTO Sallan kunta SALLATUNTURIN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS (Tieliikennealue ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

TP-2015 TOT-2015 TA-2016 TOT-2016 TOT e 1 kk/1000e +muutokset 1 kk %

TP-2015 TOT-2015 TA-2016 TOT-2016 TOT e 1 kk/1000e +muutokset 1 kk % 50 TEKNINEN TOIMI TP-2015 TOT-2015 TA-2016 TOT-2016 TOT-16 1000e 1 kk/1000e +muutokset 1 kk % * MYYNTITUOTOT 11 041 160 11 231 920 115 593 1,00 * MAKSUTUOTOT 619 48 425 600 29 099 6,80 * TUET JA AVUSTUKSET

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuva: Blom Kartta Oy ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslaki pähkinänkuoressa

Maankäyttö- ja rakennuslaki pähkinänkuoressa Maankäyttö- ja rakennuslaki pähkinänkuoressa Alueidenkäytön ajankohtaispäivä 19.4.2017 27.3.2017 Maankäyttö- ja rakennuslaki lyhyesti Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) on alueiden käyttöä ja suunnittelua

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA Talousarvion muutokset 2017

PYHÄJOEN KUNTA Talousarvion muutokset 2017 PYHÄJOEN KUNTA Talousarvion muutokset 2017 Kunnanhallitus 8.5.2017 Valtuusto 17.5.2017 PYHÄJOEN KUNTA (sitovuus) TALOUSARVION MUUTOKSET VUODELLE 2017 TULOSLASKELMA MUUTOKSET LOPULLINEN (Ulkoinen/Sisäinen)

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI Talousarvio 2012

VIRTAIN KAUPUNKI Talousarvio 2012 VIRTAIN KAUPUNKI Talousarvio 2012 Lautakunnan vastuualueen toimintaa ohjaavat tavoitteet Toimielin : Esittelijä : YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Osastopäällikkö Marko Saastamoinen Lautakunnan toiminta-ajatus Ympäristölautakunnan

Lisätiedot