KAUPPATORIN KEHITTÄMISKYSELY 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAUPPATORIN KEHITTÄMISKYSELY 2013"

Transkriptio

1 KAUPPATORIN KEHITTÄMISKYSELY 2013 Kesän 2013 aikana järjestettiin kaksi erillistä kyselyä, joiden kysymykset olivat keskenään yhtä kysymystä lukuun ottamatta identtiset. Kohdennettu kysely lähetettiin sähköpostilla yrittäjille (torimyyjät, Haminan Yrittäjien ja Kehittyvä Hamina Ry:n jäsenet). Toinen kysely järjestettiin avoimena, yleisenä kyselynä kaupungin kotisivuilla olleen linkin kautta. Kyselyt tehtiin erillisinä, koska haluttiin vertailla yrittäjien mielipidettä ja yleistä mielipidettä keskenään. Kysely muodostui kaikkiaan 30 kysymyksestä. Vaikka kysely oli pitkä ja raskas, se haluttiin toteuttaa sellaisenaan, jotta mielipiteet ja ideat saataisiin kyselyllä kattavasti esille. Runsas vastauksien määrä 317 kpl oli positiivinen yllätys, ja myös se, kuinka hyvin vastaajat olivat keskittyneet ja paneutuneet vastaamaan kyselyihin. Avoimiinkin kysymyksiin saatiin runsaasti vastauksia. Lyhyenä yhteenvetona voidaan todeta, että yrittäjien mielipide ja yleinen mielipide eivät juuri toisistaan eroa. Keskustan ja kauppatorin kehittämistä pidetään vastauksien perusteella aiheellisena. Yrittäjät kokevat keskustan kehittämisen yleistä mielipidettä vieläkin tärkeämpänä. Seuraavassa vaiheessa laaditaan torin yleissuunnitelma, johon liittyy vaiheittain toteutettavia toiminnallisia ja rakenteellisia uudistuksia. Suunnitelmassa huomioidaan kyselyn tulokset.

2 YHTEENVEDOT KYSELYISTÄ: YLEINEN KYSELY 245 vastaajaa Yleisiä kysymyksiä koskevat vastaukset Naiset olivat miehiä innokkaampia vastaajia (naisia n. 64 % vastaajista). Vastaajat ovat pääosin Haminassa asuvia, työikäisiä ja työssäkäyviä. Keskustan kehittämistä koskevat vastaukset Keskustaan saavutaan pääasiassa kaupallisten palveluiden takia autolla tai moottoripyörällä. Keskustassa käydään usein, lähes päivittäin. Yli puolet vastaajista käy keskustassa päivittäin tai lähes päivittäin. Melkein kolmannes käy keskustassa 2-4 kertaa viikossa. Keskustan kehittämiselle nähdään olevan tarvetta. Yli puolet vastaajista piti keskustan kehittämistä jossain määrin aiheellisena. 40 % mielestä keskustan kehittäminen on aiheellista ja siihen tulee investoida vaikka se olisi pois muualta Keskusta toimii hyvin. Keskustan kehittäminen on jossain määrin aiheellista. Keskustan kehittäminen on erittäin aiheellista. Siihen tulee investoida, vaikka se olisi pois muualta. Kauppatorin kehittämistä koskevat vastaukset Tori merkitsee ensisijaisesti ostospaikkaa, ja se kaipaa jonkin verran kehittämistä. Kaupunkikuvan ja ympäristön viihtyisyyden ja esteettisyyden kehittämistä pidetään tärkeimpänä kyselyssä esitetyistä väittämistä, sen sijaan maanalainen toriparkki saa kannatusta vähiten. Klo on vastaajien mukaan kaikkein soveliain asiointiaika torilla. Tori on kaupungin sydän ja antaa matkailijoille kuvan koko kaupungista ja siitä miten kaupungista pidetään huolta.

3 Torin nykyisiä toimintoja ja liikkumista koskevat vastaukset Yli puolet vastaajista on sitä, että nykyiset torin toiminnot eivät ole riittäviä. Nykyisistä toiminnoista arvostetaan erityisesti elintarvike- ja kukkamyyntiä sekä kahviloita. Torille toivotaan jatkossa wc:itä, sekä lisää tapahtumia, myyntiä ja ostosmahdollisuuksia. Viimetalven luistinratakokeilu koettiin hyvänä ja sille kaivataan tulevina talvina oheistoimintaa, kuten välinevuokrausta, sekä torille muutoinkin ympärivuotista kahvilaa. Merkittävä osa vastaajista on sitä, että torin ympäristön ilmettä ja toimintoja tulisi kehittää toria ympäröivien rakennusten julkisivut kunnostamalla, sekä mm. valaistukseen, istutuksiin, penkkeihin ja kiinteisiin myyntikojuihin satsaamalla. Pysäköintialueen koetaan olevan sopivan kokoinen suhteessa muuhun torialueeseen. Istutukset ovat vastaajien mielestä tärkeä osa torin viihtyisyyttä. Yrittäjien huomioiminen torilla ja sen ympärillä jakaa mielipiteitä. Kehitettäisiin oma piirakka, kuten L:rannassa on Atomi ja Vety. Haminassa voisi hyödyntää merellisiä juttuja, esim. Kippari olisi savulohta ja munaa sisältävä salaattilihapiirakka ja Puosu olisi silakkapihvillä ja munalla varustettu salaattia sisältävä lihapiirakka. takapaksi -kirppis, muualla erittäin kovassa suosiossa, kannattaa kokeilla myös Haminassa Humppafestivaalit. Maratontanssikilpailu. Lastentapahtumat - pussijuoksukilpailut ym. Lettukestit. Talvella luistelukenttä ja musiikkia. Erilaisia pömpeliherkkupaikkoja. Talven pimeyteen tulishow, nuotiomakkaraa, ulkoilmaravintola toteineen, joulumarkkinatunnelmaa. Ehdotan myös Suomen ensimmäistä Speaker s Corneria, kuten Hyde Parkissa Lontoossa. Jokainen saa torin/puiston kulmassa nousta sanomaan sanomisensa, ja kuuntelijat kuuntelee (jos kuuntelee)!... Ihmiset tulisi saattaa autojen kanssa sivumpaan ja kevyttä liikennettä suosia, toripäivinä kaikki peltilehmäpalvojat ruuhkauttavat torin ympäristön ja siellä ei ole kiva puikkelehtia vaunujen ja useamman lapsen kanssa. Opasteet voisivat olla isommalla, sitten kun toria ja keskustaa on parannettu. Sillä meiningillä, että tuolla on THE Haminan Tori.

4 Torin teknistä tasoa sekä uusia rakenteita ja rakennuksia koskevat vastaukset Tärkeimmäksi kehittämisen kohteeksi torin teknisen tason osalta koetaan yleiset wc tilat ja vähiten kehittämistä nähdään äänentoistossa. Kalusteet ja laitteet, sosiaalitilat sekä jätehuolto ja puhtaanapito koetaan tärkeimmiksi kyselyssä mukana olleista kehittämisryhmistä. Suurin osa vastaajista pitää palvelurakennuksen rakentamista torille tarpeellisena. Monella kauppatorilla on palvelurakennus, jossa on esim. kahvila, kioski yms. Kaupungin rakentama palvelurakennus kauppatorille on tarpeen myös Haminassa. Katettu kiinteä esiintymislava kaupungin rakentamana on tarpeen Haminan torille. Torin myyntikojuilla, - vaunuilla ja katoksilla tulisi olla yhtenäinen kaupungin määrittämä ulkoasu. Torilla tulisi olla torin identiteettiä vahvistava maamerkki (esim. veistos, suihkulähde, valoteos). Eri Jossain määrin eri En osaa sanoa Jossain määrin samaa Samaa Yhteensä Keskiarvo , , , ,48 Matkailijan palveluita koskevat vastaukset Matkailupalveluja koskevissa vastauksissa korostuu matkailijoiden saniteettipalvelujen, matkailijoille suunnatun myynnin, uusien tapahtumien ja aktiviteettien lisääminen ja kehittäminen. Erityisesti toria ympäröivien rakennuksien julkisivujen nähdään vaikuttavan merkittävästi torin imagoon. Enemmistö ehdottaa Lipputornia matkailuinfon tiloiksi.

5 Jos tori palvelee hyvin kantaväestöä, viihtyy siellä turistikin. automaattinen pyörälainaamo. Pyörän voi palauttaa eri paikkaan esim. Tervasaari - tori - Raatihuone - kirjasto. Tämä malli Pariisista. Talvella voisi olla puistohiihtotempaus perheille, syksyllä esim. yökaupunkisuunnistus. Hamina kaipaisi myös omaleimaista ravintolaa torin laidalle Torilla tulisi olla taxi-tolppa ulkomaalaiset ja vammaiset huomioiden!... Tunnelmaa (kuten kaikki haemme joulu joululta sitä joulun tunnelmaa) ei sovi unohtaa. Sen merkitys alitajunnassa saa ihmeitä aikaan! Torin ohjelmatarjontaa ja Iltatoria koskevat kysymykset Perjantaita Iltatorin päivänä ei ole vastaajien mielestä tarvetta muuttaa. Sen sijaan yleisen mielipiteen mukaan Iltatorin tulisi kestää nykyistä kauemmin. Eniten toivotaan torimyynnin ja -tapahtumien kestävän klo 20 asti. Paras viikonpäivä Iltatorille olisi mielestäni maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai sunnuntai Lapsille esityksiä. Stand uppia tai muuta huumoria!!!! Yhteislauluillat. Lapsille pomppulinnat. Pallomeret. Leikkimökkikylä. Kiipeilyteline. Kukkopillimaalausta ym Hyviä ruokatuoksuelämyksiä kohtuuhintaisia ruokia.

6 Erilaiset teemat voisivat olla myös tervetulleita torille, kuten veneilyyn, mökkeilyyn, puutarhaan, metsänhoitoon, ruoanlaittoon yms. liittyvät teemat ja niiden ympärille rakennetut näyttelyt/kurssit/myyntikojut yms. En tule sinne ohjelman vuoksi eli toivoisin lähinnä tunnelmamusiikkia muuhun torielämään. YRITTÄJÄ -KYSELY 72 vastaajaa Yleisiä kysymyksiä koskevat vastaukset Vastaajat ovat tasaisesti sekä naisia että miehiä. He ovat pääosin Haminassa asuvia työikäisiä yrittäjiä, muita kuin torikauppiaita, joita vastaajista oli vain neljä. Keskustan kehittämistä koskevat vastaukset Kuten yleisen kyselyn vastauksissakin, keskustaan saavutaan pääasiassa kaupallisten palveluiden takia autolla tai moottoripyörällä. Keskustassa käydään usein, lähes päivittäin. Keskustan kehittämistä pidetään erittäin tärkeänä. Noin 61 % vastaajista on sitä, että keskustan kehittäminen on aiheellista ja siihen tulee investoida, vaikka se olisi pois muualta. Kauppahallin tarpeellisuudesta mielipiteet jakaantuvat. Melkein kolmasosa ei osaa sanoa mielipidettään asiasta.

7 Keskusta toimii hyvin. Keskustan kehittäminen on jossain määrin aiheellista. Keskustan kehittäminen on erittäin aiheellista. Siihen tulee investoida, vaikka se olisi pois muualta. Kauppatorin kehittämistä koskevat vastaukset Kuten yleisen kyselyn vastauksissakin, tori merkitsee vastaajille ensisijaisesti ostospaikkaa, ja se kaipaa jonkin verran kehittämistä. Samaa ollaan yleisten vastauksien kanssa väittämienkin osalta. Kaupunkikuvan ja ympäristön viihtyisyyden ja esteettisyyden kehittämistä pidetään tärkeimpänä väittämistä, sen sijaan maanalainen toriparkki saa kannatusta vähiten. Kaikkein soveliain asiointiaika torilla on yrittäjien mielestä kuitenkin yleistä mielipidettä aiemmin, klo Tori on toimiva ja viihtyisä kokonaisuus. Tori kaipaa jonkin verran kehittämistä. Tori kaipaa merkittävää kehittämistä Torin nykyisiä toimintoja ja liikkumista koskevat vastaukset Nykyisien toimintojen osalta yrittäjät ovat hämmästyttävän samaa yleisen mielipiteen kanssa. Yli puolet vastaajista on sitä, että nykyiset torin toiminnot eivät ole riittäviä. Nykyisistä toiminnoista arvostetaan erityisesti elintarvike- ja kukkamyyntiä sekä kahviloita. Torille toivotaan jatkossa wc:itä, sekä lisää tapahtumia ja kiinteää rakennusta. Viimetalvena hyväksi koetulle luistinradalle kaivataan rinnalle mm. mäenlaskupaikka, välinevuokrausta sekä ympärivuotista infopistettä ja kahvilaa. Kuten yleisen kyselyn vastauksissakin, merkittävä osa vastaajista on sitä, että torin ympäristön ilmettä ja toimintoja tulisi kehittää toria ympäröivien rakennusten julkisivut kunnostamalla. Tori kaipaisi vastaajien mukaan ehostusta viihtyisyyden, vehreyden, valaistuksen ja kalusteiden suhteen, sekä toritilan jäsentämistä.

8 Pysäköintialueen koetaan olevan sopivan kokoinen suhteessa muuhun torialueeseen. Istutukset ovat tärkeä osa torin viihtyisyyttä. Yrittäjien huomioiminen torilla ja sen ympärillä jakaa mielipiteitä, eikä siihen olla täysin tyytyväisiä. Ympärivuotinen torikahvila toisi torille enemmän myös ympärivuotista toimintaa. Luistelurata oli hyvä idea viime talvena, tähän yhteyteen voisi kehittää jotain muutakin Lumiveistostapahtumaa, liukumäkeä, pidempään auki olevaa kahvilatoimintaa Autot ovat hallitsevassa osassa, ne täyttävät näkymän S -Marketin ja Osuuspankin suunnasta katsottuna. Näkymää Kesäpuiston suuntaan tulisi avata, jolloin torille saataisiin jatkuvuutta siihen suuntaan. Tähän liittyisi myös uudet kevyenliikenteen järjestelyt torin ja Kesäpuiston välillä. Ajonopeudet ovat liian kovat, välillä meno kuin villissä lännessä. Töyssyt ja korotetut suojatiet voisi hidastaa ajonopeuksia. Tilausbusseille pysäköintimahdollisuus torin lähelle, niin tuo lisää asiakkaita. Torin teknistä tasoa sekä uusia rakenteita ja rakennuksia koskevat vastaukset Tärkeimmäksi kehittämisen kohteeksi torin teknisen tason osalta koetaan yleiset wc tilat ja vähiten kehittämistä nähdään torin pintamateriaalissa. Kalusteet ja laitteet sekä sosiaalitilat koetaan tärkeimmiksi kyselyssä mukana olleista kehittämisryhmistä. Myös enemmistö yrittäjistä pitää kyselyn perusteella palvelurakennuksen rakentamista tarpeellisena.

9 Monella kauppatorilla on palvelurakennus, jossa on esim. kahvila, kioski yms. Kaupungin rakentama palvelurakennus kauppatorille on tarpeen myös Haminassa. Katettu kiinteä esiintymislava kaupungin rakentamana on tarpeen Haminan torille. Torin myyntikojuilla, - vaunuilla ja katoksilla tulisi olla yhtenäinen kaupungin määrittämä ulkoasu. Torilla tulisi olla torin identiteettiä vahvistava maamerkki (esim. veistos, suihkulähde, valoteos). Eri Jossain määrin eri En osaa sanoa Jossain määrin samaa Samaa Yhteensä , , , ,71 Keskiarvo Matkailijan palveluita koskevat vastaukset Myös yrittäjäkyselyn vastauksissa korostuu matkailijoiden saniteettipalvelujen, matkailijoille suunnatun myynnin, uusien tapahtumien ja aktiviteettien lisääminen ja kehittäminen. Toria ympäröivien rakennuksien julkisivujen nähdään vaikuttavan merkittävästi torin ulkonäköön ja imagoon. Myös näissä vastauksissa enemmistö ehdottaa Lipputornia matkailuinfon tiloiksi. Miksi pitäisi olla matkailijoille suunnattua myyntiä kun ei ole juurikaan matkailijoita?

10 Saniteettitilat ovat edellytys matkailijan viihtymiselle mutta erittäin tärkeitä myös paikallisille. Kaupungin tulisi luoda edellytykset yksityisille toimia, ei välttämättä lisätä omia kustannuksia Torin ohjelmatarjontaa ja Iltatoria koskevat kysymykset Perjantaita Iltatorin päivänä ei ole vastaajien mielestä tarvetta muuttaa. Sen sijaan yrittäjien mielipiteen mukaan Iltatorin tulisi kestää nykyistä kauemmin. Eniten torimyynnin ja -tapahtumien toivotaan kestävän klo 19 asti. Koko perheelle sopivaa ohjelmaa, visailua ja kisailua. kaikki ohjelma tuo elämää torille. Joten ei niinkään väliä mitä se on, kunhan sitä vaan on säännöllisesti. erilaisia eri-ikäisille sopivia elämyksiä. Bändien ja lauluyhtyeiden lisäksi esim. taikuutta ym. Miten olisi ulkoilmaelokuvat?

Kyselytutkimuksen loppuraportti Helmikuu 2013

Kyselytutkimuksen loppuraportti Helmikuu 2013 Kyselytutkimuksen loppuraportti Helmikuu 2013 Tutkijat: Suvi Kuusniemi, Simo Andersson Vastauksia huomisen kysymyksiin Mäntyharjun kunta käynnisti syksyllä 2012 keskustaajaman kehityshankkeen. Tämän tutkimuksen

Lisätiedot

Toritutkimus. Aineistonhankinta- ja analyysimenetelmät

Toritutkimus. Aineistonhankinta- ja analyysimenetelmät Terhi Palojärvi & Nina Kukkonen Jyväskylän Yliopiston Kauppakorkeakoulu 11.5.2015 Toritutkimus Tämän Jyväskylän toria käsittelevän tutkimuksen tarkoituksena oli kartoittaa, millainen Jyväskylän torin pitäisi

Lisätiedot

Ideatalkoot Karkkilan torin kehittämiseksi raportti 9.4.2014. 1. Mielellään laita rasti ruutuun myös oletko Vastaajien määrä: 65

Ideatalkoot Karkkilan torin kehittämiseksi raportti 9.4.2014. 1. Mielellään laita rasti ruutuun myös oletko Vastaajien määrä: 65 Ideatalkoot Karkkilan torin kehittämiseksi raportti 9.4.2014 1. Mielellään laita rasti ruutuun myös oletko Vastaajien määrä: 65 2. Tällä hetkellä tori on avoinna torimyyntiä varten perjantaisin läpi vuoden

Lisätiedot

Kysely syksy 2007. Vastaan lähinnä. Käsitykseni Naantalin keskustasta yleisesti (1-10) Vastausajankohta: Nimi tai nimimerkki. Asuinpaikkani?

Kysely syksy 2007. Vastaan lähinnä. Käsitykseni Naantalin keskustasta yleisesti (1-10) Vastausajankohta: Nimi tai nimimerkki. Asuinpaikkani? Kysely syksy 2007 Vastauksia tuli yhteensä 100 kappaletta. Kysely toteutettiin netissä. Kyselystä tiedotettiin Nasta-lehden jutussa ja kaupungin nettisivujen aloitussivulla. Muutama vastaus tuli puhelimitse

Lisätiedot

Mitkä palvelut vaativat eniten kehittämistä? Miksi edellä mainitsemasi palvelut vaativat kehittämistä? Riviotsikot "Muu mikä?": "rautakauppa" Koska

Mitkä palvelut vaativat eniten kehittämistä? Miksi edellä mainitsemasi palvelut vaativat kehittämistä? Riviotsikot Muu mikä?: rautakauppa Koska Mitkä palvelut vaativat eniten kehittämistä? Miksi edellä mainitsemasi palvelut vaativat kehittämistä? Riviotsikot "Muu mikä?": "rautakauppa" Koska haluaa asioida keskustassa, kun ei ole omaa autoakaan.

Lisätiedot

Salon keskustan sosiaalisen ympäristön selvitys

Salon keskustan sosiaalisen ympäristön selvitys Salon keskustan sosiaalisen ympäristön selvitys Asukaskysely Nuorisokysely Eläytymismenetelmä Turun ammattikorkeakoulu Tekniikka, ympäristö ja talous Anna Kangas & Jari Hietaranta 2011 SISÄLTÖ 1. Esipuhe

Lisätiedot

Yrityskysely Tulokset

Yrityskysely Tulokset Yleiskaava 09 Kehityskuvat Ympäristötoimiala Kaupunkisuunnittelu Kaavoitusyksikkö 1.11.01 Yrityskysely Tulokset Sisällys 1 Johdanto... Yhteenveto tuloksista... 3 3 Kyselyn tulokset....1 Yrityksen tiedot....

Lisätiedot

Jokikeskuksen asukaskysely 28.10.2010 15.11.2010

Jokikeskuksen asukaskysely 28.10.2010 15.11.2010 Jokikeskuksen asukaskysely 28.10.2010 15.11.2010 Asukkaiden ideat teemoittain: Veneily 1 Sillat 3 Rantarakenteet 4 Yleisilme 5 Liikenne 7 Istuimet ja istutukset 7 Siisteys 8 Valaistus 8 Lapsiperheet 8

Lisätiedot

Jonna-Leea Välimaa. Kurikan palveluiden kartoittaminen

Jonna-Leea Välimaa. Kurikan palveluiden kartoittaminen Jonna-Leea Välimaa Kurikan palveluiden kartoittaminen Opinnäytetyö Kevät 2014 Liiketalouden, yrittäjyyden ja ravitsemisalan yksikkö Pk-yrittäjyyden koulutusohjelma 2 SEINÄJOEN AMMATTIKORKEAKOULU Opinnäytetyön

Lisätiedot

PEHMOGIS- KYSELY I ASEMAKAALUONNOS

PEHMOGIS- KYSELY I ASEMAKAALUONNOS PEHMOGIS- KYSELY I ASEMAKAALUONNOS PEHMOGIS-KYSELY, KEVÄT 2014 Rykmentinpuiston I asemakaavaluonnoksen PehmoGIS-kysely avautui yleisölle maaliskuussa 2014 ja päättyi 21.4.2014. Kyselyssä kysyttiin vastaajien

Lisätiedot

Kemi-Tornio Tukholma reittilentoyhteyden kysyntätutkimus

Kemi-Tornio Tukholma reittilentoyhteyden kysyntätutkimus Meri-Lapin kehittämiskeskus Kemi-Tornio Tukholma reittilentoyhteyden kysyntätutkimus Raportti Jenni Iisakka 7.8.2014 2 Sisällys Johdanto... 2 Taustatiedot... 3 Vierailut Tukholmassa edellisen vuoden aikana...

Lisätiedot

Tori- ja markkinakaupan keskusjärjestön TOIMIVA TORI -opas

Tori- ja markkinakaupan keskusjärjestön TOIMIVA TORI -opas Tori- ja markkinakaupan keskusjärjestön TOIMIVA TORI -opas 1 Suomalainen torikauppa on tänäkin päivänä merkittävä kaupankäynnin muoto. Tämän oppaan on koonnut Tori- ja markkinakaupan keskusjärjestön nimeämä

Lisätiedot

Jokaiseen paikkaan on lyhyt matka

Jokaiseen paikkaan on lyhyt matka LAPSIASIAVALTUUTETTU Jokaiseen paikkaan on lyhyt matka Lasten mielestä hyvä kunta Lapsiasiavaltuutetun ja Suomen Lasten Parlamentin kuntakyselyn tulosten raportti 7.6.2012 LAPSIASIAVALTUUTETUN TOIMISTO

Lisätiedot

Tori- ja markkinakaupan keskusjärjestön TOIMIVA TORI -OPAS

Tori- ja markkinakaupan keskusjärjestön TOIMIVA TORI -OPAS Tori- ja markkinakaupan keskusjärjestön TOIMIVA TORI -OPAS 1 Suomalainen torikauppa on tänäkin päivänä merkittävä kaupankäynnin muoto. Tämän oppaan on koonnut Tori- ja markkinakaupan keskusjärjestön nimeämä

Lisätiedot

Tähän voitte halutessanne kirjoittaa kommentteja keskustaan ja sen kehittämiseen liittyvistä asioista.

Tähän voitte halutessanne kirjoittaa kommentteja keskustaan ja sen kehittämiseen liittyvistä asioista. Tähän voitte halutessanne kirjoittaa kommentteja keskustaan ja sen kehittämiseen liittyvistä asioista. Julkinen liikenne Ahtaassa keskustassa kaikki salon bussit aina yhtäaikaa pysäkillä, 5 kpl. Ajatelkaa,

Lisätiedot

LOHJALAINEN KULUTTAJA 2004

LOHJALAINEN KULUTTAJA 2004 Lempi Uusimaa projektin selvityksiä LOHJALAINEN KULUTTAJA 2004 Laurea - ammattikorkeakoulu Joulukuu 2004 EUROOPAN UNIONI Euroopan Sosiaalirahasto Artikla 6 Innovatiiviset toimet 2 1. JOHDANTO 3 2. TUTKIMUKSEN

Lisätiedot

MAASEUDUN KEHITTÄMISYHDISTYS VIISARI RY. Konneveden liikkuvat palvelut

MAASEUDUN KEHITTÄMISYHDISTYS VIISARI RY. Konneveden liikkuvat palvelut MAASEUDUN KEHITTÄMISYHDISTYS VIISARI RY Konneveden liikkuvat palvelut FCG KOULUTUS JA KONSULTOINTI OY Konneveden liikkuvat palvelut 1 (24) Kokkonen Vesa Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Kysely kuntalasille...

Lisätiedot

KURIKAN KAUPUNKIKESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 14.6.2010

KURIKAN KAUPUNKIKESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 14.6.2010 KURIKAN KAUPUNKIKESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 1 1 JOHDANTO 2 2 KESKUSTAYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN 4 2.1 Ydinkeskustan julkinen ympäristö ja laatuvyöhykkeet 4 2.2 Kaupungintalon kortteli ja kymppikortteli

Lisätiedot

LÄNSIMÄEN ASUKASKYSELYN TULOKSIA 2014

LÄNSIMÄEN ASUKASKYSELYN TULOKSIA 2014 LÄNSIMÄEN ASUKASKYSELYN TULOKSIA 2014 Olli Nuutila, Kaupunkisuunnittelu Vantaan kaupunki 2014 Aluksi Tämä tutkimusraportti toimii yhteenvetona Länsimäen kaupunginosassa tehdystä pehmogis-kyselystä, joka

Lisätiedot

SPECIAN ARVO- JA ASENNE- TUTKIMUS

SPECIAN ARVO- JA ASENNE- TUTKIMUS SPECIAN ARVO- JA ASENNE- TUTKIMUS SPECIAN JULKAISU 1/2007 Specia Kannet: Public Design Oy Piirrokset: Miiku Lehtelä Taitto: Olli Luotonen Forssan kirjapaino 2007 ISBN 978-952-5738-00-1 ISSN 1797-1810 SPECIAN

Lisätiedot

Pornaisten vapaa-aikatoimen tyytyväisyyskyselyn raportti

Pornaisten vapaa-aikatoimen tyytyväisyyskyselyn raportti 1 Pornaisten vapaa-aikatoimen tyytyväisyyskyselyn raportti Vapaa-aikatoimi järjesti kyselyn, jonka avulla kerättiin vastauksia kuntalaisilta koskien nuoriso- ja liikuntapalveluita. Tyytyväisyyskysely tehtiin

Lisätiedot

Mikkeli vuonna 2020. Tulevaisuuspohdinnan tulokset 8.3.2009

Mikkeli vuonna 2020. Tulevaisuuspohdinnan tulokset 8.3.2009 Mikkeli vuonna 2020 Tulevaisuuspohdinnan tulokset 8.3.2009 Sisältö Tavoite... 3 Osallistaminen... 4 Menetelmä... 5 Tulokset... 6 Yhteenveto... 6 Alle 36-vuotiaat... 7 36-55-vuotiaat... 8 Yli 55-vuotiaat...

Lisätiedot

ESIPUHE. Vaasassa helmikuussa 2003. Jouko Havunen Levón-instituutin johtaja

ESIPUHE. Vaasassa helmikuussa 2003. Jouko Havunen Levón-instituutin johtaja ESIPUHE Maaseudun palvelujen väheneminen on ollut viime aikojen kestopuheenaihe. Vaihtoehtoisia tapoja tuottaa palveluja on koetettu kehittää ja osin siinä on onnistuttukin. Silti monin paikoin tilanne

Lisätiedot

Sisällysluettelo KIRJALLISESTI SAATU PALAUTE... 3

Sisällysluettelo KIRJALLISESTI SAATU PALAUTE... 3 KESKUSTAVISIO 2014 LUONNOS 11.9.2014 Kooste luonnosvaiheen palautteesta ja vastauksia yleisimmin esitettyihin kysymyksiin/mielipiteisiin Tässä on kooste keskustavisiosta saadusta palautteesta kiitos kaikille

Lisätiedot

ASUKASKYSELYN TULOKSET

ASUKASKYSELYN TULOKSET ASUKASKYSELYN TULOKSET Sysmän taajaman kehittämisohjelma Petra Reimi 11.10.2013 Sysmän rannikkoalueen ja miljöön kehittämisohjelma EAKR-hanke 1 Sisällys 1 JOHDANTO... 4 2 TAAJAMAN KEHITTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT...

Lisätiedot

Selvitys kadunvarsiliiketiloista Helsingin uusissa kaupunginosissa

Selvitys kadunvarsiliiketiloista Helsingin uusissa kaupunginosissa Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston yleissuunnitteluosaston selvityksiä 2009:3 Selvitys kadunvarsiliiketiloista Helsingin uusissa kaupunginosissa Selvitys kadunvarsiliiketiloista Helsingin uusissa kaupunginosissa

Lisätiedot

TAPAHTUMAKYSELY KOUVOLAN KAUPUNGIN ELINKEINO- JA KULTTUURITOIMELLE KUNTALAISILLE TEETETYN KYSELYN TULOKSET

TAPAHTUMAKYSELY KOUVOLAN KAUPUNGIN ELINKEINO- JA KULTTUURITOIMELLE KUNTALAISILLE TEETETYN KYSELYN TULOKSET KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU Liiketalous Reeta Anteroinen & Sonia Lensu TAPAHTUMAKYSELY KOUVOLAN KAUPUNGIN ELINKEINO- JA KULTTUURITOIMELLE KUNTALAISILLE TEETETYN KYSELYN TULOKSET Projektityö 2011 2

Lisätiedot

Tampere vuonna 2020. Tulevaisuuspohdinnan tulokset 5.2.2009

Tampere vuonna 2020. Tulevaisuuspohdinnan tulokset 5.2.2009 Tampere vuonna 2020 Tulevaisuuspohdinnan tulokset 5.2.2009 Sisältö Tavoite... 3 Osallistaminen... 4 Menetelmä... 5 Tulokset... 6 Yhteenveto... 6 Alle 26-vuotiaat... 7 26-35-vuotiaat... 7 36-45-vuotiaat...

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyyskysely ikäihmisten asumispalvelujen asiakkaille 2013 Viola koti, Taatala ja Keinupuisto

Asiakastyytyväisyyskysely ikäihmisten asumispalvelujen asiakkaille 2013 Viola koti, Taatala ja Keinupuisto Asiakastyytyväisyyskysely ikäihmisten asumispalvelujen asiakkaille 2013 Viola koti, Taatala ja Keinupuisto Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Selvityksen taustaa... 4 2.1 Aineistonkeruu... 5 3 Asukaskyselyn tulokset...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto HELSINKI SUUNNITTELEE 2014:4. Nuorten Helsinki Nuorten Kaupunki

Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto HELSINKI SUUNNITTELEE 2014:4. Nuorten Helsinki Nuorten Kaupunki Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto HELSINKI SUUNNITTELEE 2014:4 Nuorten Helsinki Nuorten Kaupunki ... Nuorten Helsinki Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto Teksti: Kuvat: Graafinen suunnittelu

Lisätiedot