OSAVUOSIKATSAUS Q

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OSAVUOSIKATSAUS Q"

Transkriptio

1 OSAVUOSIKATSAUS Q Maailman johtava oviympäristöratkaisujen toimittaja Vahvaa kasvua kehittyneillä markkinoilla Toinen vuosineljännes Liikevaihto kasvoi 4 % ja oli miljoonaa SEK (17 082). Kasvusta 4 % (4) oli orgaanista kasvua ja 4 % (3) yritysjärjestelyjen kautta. Kasvu oli vahvaa Americas- ja EMEA-alueella sekä Global Technologies - divisioonassa ja hyvää Entrance Systems -divisioonassa. Aasian ja Tyynenmeren alueella kasvu oli negatiivista Kiinan heikon kysynnän vuoksi. Vuosineljänneksen aikana sovittiin kuudesta yritysostosta, joiden arvioitu vuotuinen liikevaihto on yhteensä noin 950 miljoonaa SEK. Liikevoitto (EBIT) kasvoi 6 % ja oli miljoonaa SEK (2 742). Käyttökate oli 16,3 % (16,1) liikevaihdosta. Nettotulos oli miljoonaa SEK (1 888). Osakekohtainen tulos kasvoi 7 % ja oli 1,82 SEK (1,70). Operatiivinen kassavirta kasvoi 27 % ja oli miljoonaa SEK (1 991). Orgaaninen kasvu +4 % Liikevoitto +6 % Osakekohtainen tulos +7 %

2 Liikevaihto ja tulos Toinen vuosineljännes Ensimmäinen vuosipuolisko Δ Δ Liikevaihto milj. SEK % % jossa orgaaninen kasvu % % yrityshankinnat % % Valuuttakurssimuutosten vaikutukset % % Liikevoitto (EBIT), MSEK % % Liikevoitto (EBIT), % 16,1 % 16,3 % 15,7 % 15,7 % Tulos ennen veroja, milj. SEK % % Nettotulos, milj. SEK % % Operatiivinen kassavirta, milj. SEK % % Voitto/osake (EPS), SEK 1,70 1,82 7 % 3,15 3,30 5 % Konsernijohtajan kommentit "Toisella vuosineljänneksellä ASSA ABLOYn kysyntä oli vahvaa", sanoo konsernijohtaja Johan Molin. "Kehittyneillä markkinoilla oli yleisesti vahvaa kasvua, mitä emme ole nähneet talouskriisin jälkeen, samalla kun nousevien markkinoiden lasku jatkui. Liikevaihto kasvoi 5 % vuosineljänneksen aikana, ja kasvusta 4 % oli orgaanista kasvua. Liikevoitto kasvoi liikevaihtoa enemmän, 6 %." "Kalenterin positiivinen noin yhden päivän vaikutus vaikutti orgaaniseen kasvuun vuosineljänneksellä. Americas- ja EMEA-alueella sekä Global Technologies - divisioonassa liikevaihdon rohkaiseva kasvu jatkui, kun taas Entrance Systems - divisioonassa kasvu oli heikompaa. Aasian ja Tyynenmeren alueella lasku jatkui heikon kysynnän vuoksi, erityisesti Kiinassa. Myös nousevat markkinat pysyivät heikkoina lukuun ottamatta muutamia ilonaiheita Itä-Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa Brasiliaa lukuun ottamatta." "Forbes-talouslehti on jälleen kerran nimennyt ASSA ABLOYn yhdeksi maailman sadasta innovatiivisimmasta yrityksestä. On ilo nähdä, että innovatiivisissa uusissa tuotteissamme kasvu on vahvaa. Vuosineljänneksen aikana markkinoille tuotiin niin sanottu usean perheen ratkaisu, jossa ASSA ABLOY tarjoaa ensimmäistä kertaa usean perheen taloille kokonaisratkaisun, jossa kaikki lukot ovat sekä elektronisia että verkossa. Sähköinen sisältö kasvaa tasaisesti markkinoilla, ja tulevaisuuden potentiaalia on paljon." "Vuosineljänneksen aikana tehtiin kuusi uutta yritysostoa. Oviautomaatiomarkkinoiden konsolidoituminen jatkui Nassaun, joka on alueellinen markkinajohtaja pääasiassa Tanskassa, ostamisen myötä. Toinen kiinnostava yritysosto oli Mauer, joka on lukkojen markkinajohtaja Bulgariassa. ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos Q (10)

3 ASSA ABLOY on rakentanut markkinajohtajuutta Itä-Euroopassa useiden vuosien ajan, ja Mauer on tähän erittäin hyvä täydennys. kaavion teksti Sales by quarter and last 12 months SEK M Sales, quarter Sales, 12 months suomennos Liikevaihto vuosineljänneksittäin ja viimeisten 12 kuukauden ajalta milj. SEK Liikevaihto, neljännes Liikevaihto, 12 kuukautta "Vuosineljänneksen liikevoitto kasvoi 6 %. Samalla liikevoittomarginaali nousi 16,3 prosenttiin huolimatta yritysostojen aiheuttamasta laimentumisesta ja valuuttakurssien vaikutuksista. Marginaalin paraneminen johtui pääasiassa 4 prosentin hyvästä orgaanisesta kasvusta ja raaka-aineiden hintojen laskusta." "Näkemykseni mukaan maailmantalouden kehityssuunta jatkuu heikkona, mutta Amerikassa ja osissa Eurooppaa näkyy positiivista kehitystä. Muualla monet nousevat markkinat ovat seisahtuneet. Laajentumisstrategiamme nousevilla markkinoilla pysyy muuttumattomana, koska pitkällä aikavälillä niillä odotetaan näkyvän erittäin hyvää taloudellista kasvua. Jatkamme myös panostamista uusiin tuotteisiin erityisesti sähkömekaniikan kasvavalla alueella." kaavion teksti Operating cash flow by quarter and last 12 months suomennos Operatiivinen kassavirta vuosineljänneksittäin ja viimeisten 12 kuukauden ajalta ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos Q (10)

4 SEK M milj. SEK Operating cash flow, quarter Operatiivinen kassavirta, neljännes Operating cash flow, 12 months Operatiivinen kassavirta, 12 kuukautta Toinen vuosineljännes Konsernin liikevaihto oli miljoonaa SEK (17 082). Vertailukelpoisten yksiköiden orgaaninen kasvu oli 4 % (4). Hankittujen yksiköiden osuus oli 4 % (3). Valuuttakursseilla oli -431 miljoonan SEK:n (2 008) eli -3 %:n (15) vaikutus liikevaihtoon. Liikevoitto ennen poistoja (EBITDA) oli miljoonaa SEK (3 117). Vastaava EBITDA-prosentti oli 18,5 % (18,2). Konsernin liikevoitto, EBIT, oli miljoonaa SEK (2 742). Käyttökate oli 16,3 % (16,1) liikevaihdosta. Nettorahoituserät olivat -181 miljoonaa SEK (-191). Konsernin tulos ennen veroja oli miljoonaa SEK (2 551), jossa oli 7 % parannusta edellisvuoteen verrattuna. Valuuttakursseilla oli -77 miljoonan SEK:n (278) vaikutus konsernin tulokseen ennen veroja. Voittomarginaali oli 15,2 % (14,9). Arvioitu efektiivinen veroprosentti oli vuositasolla arviolta 26 % (26). Osakekohtainen tulos oli 1,82 SEK (1,70), jossa kasvua oli 7 % edellisvuoteen verrattuna. kaavion teksti Earnings per share by quarter and last 12 months SEK Earnings per share, quarter Earnings per share, 12 months suomennos Osakekohtainen tulos vuosineljänneksittäin ja viimeisten 12 kuukauden ajalta SEK Osakekohtainen tulos, vuosineljännes Osakekohtainen tulos, 12 kuukautta Ensimmäinen vuosipuolisko Konsernin vuoden 2016 ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto oli yhteensä MSEK (32 334), jossa oli kasvua 4 %. Orgaaninen kasvu oli 4 % (4). Hankittujen yksiköiden osuus oli 3 % (3). Valuuttakursseilla oli -730 MSEK:n (3 900) eli -3 %:n (16) vaikutus liikevaihtoon vuoden 2015 ensimmäiseen puolivuotiskauteen verrattuna. ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos Q (10)

5 Liikevoitto ennen poistoja, EBITDA, oli puolivuotiskaudella MSEK (5 776). Vastaava EBITDA-prosentti oli 18,0 % (17,9). Konsernin liikevoitto, EBIT, oli MSEK (5 071), jossa kasvua oli 5 % edellisvuoteen verrattuna. Liikevoitto oli 15,7 % (15,7) liikevaihdosta. Ensimmäisen vuosipuoliskon osakekohtainen tulos oli 3,30 SEK (3,15), jossa oli kasvua 5 % edellisvuoteen verrattuna. Operatiivinen kassavirta oli MSEK (2 511). Uudelleenjärjestelytoimet Kaikista nykyisistä uudelleenjärjestelyohjelmista vuosineljänneksen aikana aiheutuneet kustannukset olivat 50 miljoonaa SEK. Uudelleenjärjestelyohjelmat etenivät suunnitelman mukaan, ja ne ovat johtaneet henkilöstön vähenemiseen 146 henkilöllä vuosineljänneksen aikana sekä henkilöllä projektien alusta vuonna 2006 lukien. Toisen vuosineljänneksen lopussa taseessa oli 395 miljoonan SEK:n varaus ohjelmien toteutusta varten. Kommentit alueittain EMEA (Eurooppa, Lähi-itä, Afrikka) EMEA-alueella vuosineljänneksen liikevaihto oli yhteensä miljoonaa SEK (4 068), jossa oli orgaanista kasvua 6 % (5). Skandinavian, Suomen, Afrikan, Saksan, Iberian niemimaan ja Itä-Euroopan markkinoilla näkyi vahvaa kasvua. Britanniassa, Benelux-maissa, Italiassa ja Israelissa kasvu oli hyvää. Sähkömekaanisten tuotteiden positiivinen kehitys jatkui. Yritysostojen tuoma kasvu oli 1 % (2). Liikevoitto oli yhteensä 649 miljoonaa SEK (614) eli 15,3 % (15,1) liikevaihdosta (EBIT). Sijoitetun pääoman tuotto oli 18,4 % (17,4). Operatiivinen kassavirta ennen korkoja oli 581 miljoonaa SEK (355). AMERICAS (Pohjois- ja Etelä-Amerikka) Americas-divisioonan vuosineljänneksen liikevaihto oli yhteensä miljoonaa SEK (3 953), jossa oli orgaanista kasvua 8 % (5). Kasvu oli vahvaa turvaovissa, sähkömekaanisissa tuotteissa, yksityisasuntomarkkinoilla, Meksikossa ja Etelä- Amerikassa lukuun ottamatta Brasiliaa, missä kasvu oli negatiivista. Perinteisissä lukkotuotteissa, korkean turvallisuustason tuotteissa ja Kanadassa kasvu oli hyvällä tasolla. Yritysostojen tuoma kasvu oli 3 % (2). Liikevoitto oli yhteensä 949 miljoonaa SEK (870) eli 22,1 % (22,0) liikevaihdosta (EBIT). Sijoitetun pääoman tuotto oli 26,0 % (24,5). Operatiivinen kassavirta ennen korkoja oli miljoonaa SEK (955). ASIA PACIFIC (Aasia ja Tyynenmeren alue) Asia Pacific -divisioonan vuosineljänneksen liikevaihto oli yhteensä miljoonaa SEK (2 793), jossa oli orgaanista kasvua -6 % (-2). Tyynenmeren alueella liikevaihto kasvoi vahvasti, ja Kaakkois-Aasiassa ja Koreassa kehitys oli hyvää. Negatiivinen myynnin kehitys jatkui Kiinassa alhaisen kotimaisen kysynnän vuoksi. Yritysostojen tuoma kasvu oli 1 % (9). Liikevoitto oli yhteensä ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos Q (10)

6 355 miljoonaa SEK (403) eli 14,1 % (14,4) liikevaihdosta (EBIT). Sijoitetun pääoman tuotto oli 11,5 % (14,0). Operatiivinen kassavirta ennen korkoja oli 362 miljoonaa SEK (261). GLOBAL TECHNOLOGIES Global Technologies -divisioonan vuosineljänneksen liikevaihto oli yhteensä miljoonaa SEK (2 315), jossa oli orgaanista kasvua 5 % (10). HID Globalin osalta kulunvalvonta (PCAS), Government ID ja Quantum Secure kasvoivat vahvasti. Tunnistusteknologia (IDT) ja AdvanIDe kasvoivat. Loogisen kulunvalvonnan (IAM) ratkaisujen liikevaihto laski. Hospitalityn tulos oli vakaalla tasolla. Yritysostojen tuoma kasvu oli 2 % (3). Liikevoitto oli 447 miljoonaa SEK (417) eli 18,5 % (18,0) liikevaihdosta (EBIT). Sijoitetun pääoman tuotto oli 17,4 % (16,9). Operatiivinen kassavirta ennen korkoja oli 320 miljoonaa SEK (155). ENTRANCE SYSTEMS Entrance Systems -divisioonan vuosineljänneksen liikevaihto oli yhteensä miljoonaa SEK (4 325), jossa oli orgaanista kasvua 4 % (5). Oviautomaation, nopeiden ovien ja Euroopan teollisuuskäyttöön tarkoitettujen ovien myynti kasvoi vahvasti ja 4Frontin, Amarrin ja Ditecin kasvu oli hyvää. Euroopan yksityisasuntomarkkinoiden liikevaihto heikkeni. Yritysostojen tuoma kasvu oli 8 % (0). Liikevoitto oli yhteensä 628 miljoonaa SEK (556) eli 13,2 % (12,9) liikevaihdosta (EBIT). Sijoitetun pääoman tuotto oli 13,7 % (13,1). Operatiivinen kassavirta ennen korkoja oli 632 miljoonaa SEK (603). YRITYSOSTOT JA MYYNNIT Neljänneksen aikana yhtiön tulokseen konsolidoitiin kolme pientä yritysostoa. Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana ostettujen yritysten kokonaishankintahinta oli miljoonaa SEK, ja alustavat hankinta-analyysit osoittavat, että hankinnan liikearvo ja muut kestoiältään määrittämättömät aineettomat varat ovat miljoonaa SEK. Hankintahinta on korjattu hankitulla nettovelalla ja arvioiduilla lisäkauppahinnoilla. Arvioidut lisäkauppahinnat ovat 178 miljoonaa SEK. Konsernin Car Locks -liiketoiminnan myyntiä koskeva sopimus solmittiin japanilaisen Alpha Corporationin kanssa maaliskuussa. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä, ja se edellyttää asianmukaisten viranomaisten hyväksyntää. Liiketoiminto on 1. tammikuuta alkaen luokiteltu myytävänä olevaksi omaisuuseräksi IFRS 5:n mukaan. Uudelleenluokituksen seurauksena puolivuotiskauden liikevaihto väheni 287 miljoonaa SEK edellisvuoteen verrattuna. Organisaatio Christophe Sut on nimitetty Global Technologies -divisioonan Hospitalityliiketoimintayksikön johtajaksi lähtien. Hän on eläkkeelle jäävän Tim Shean seuraaja. Christophe Sut on toiminut useissa tehtävissä ASSA ABLOYn palveluksessa vuodesta 2001 lähtien, viimeksi Hospitality-liiketoimintayksikön liiketoiminnan kehityksestä ja teknologiasta vastaavana johtajana. Koulutukseltaan Sut on markkinoinnin ja myynnin maisteri ja kielten ja matematiikan kandidaatti. ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos Q (10)

7 KESTÄVÄ KEHITYS Jätteiden määrän vähentäminen on tärkeä osa ASSA ABLOYn pitkäjänteistä työtä konsernin ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Suuri osa jätteistä syntyy konsernin tuotantolaitoksissa. Yhä useampi tuotantolaitos noudattaa periaatetta, jonka mukaan jätteitä ei pitäisi mennä kaatopaikalle. EMEA-divisioonassa 15 tuotantolaitosta on äskettäin saanut Carbon Trustin "kaatopaikkajäte nolla" - sertifikaatin. Sertifikaatti tarkoittaa, että vähintään 95 prosenttia jätteen kokonaismäärästä erotellaan eri jätejakeiksi ja kierrätetään. Muut ASSA ABLOYn divisioonat arvioivat laitostensa vastaavaa sertifiointia. Tehokkaamman jätteiden lajittelun ohella käytössä on muita toimia jätteen määrän vähentämiseksi esimerkiksi ostettujen komponenttien palautettavien pakkausten käytön kautta. Konsernin tavoitteena on vähentää jätteen määrää suhteessa liiketoiminnan kokoon 20 prosentilla vuoden 2020 loppuun mennessä. EMOYHTIÖ Emoyhtiön ASSA ABLOY AB:n "Liiketoiminnan muut tuotot" olivat ensimmäisellä puolivuotiskaudella MSEK (1 518). Liikevoitto oli ensimmäisellä puolivuotiskaudella 875 MSEK (524). Aineelliseen ja aineettomaan omaisuuteen tehdyt investoinnit olivat 7 miljoonaa SEK (7). Likviditeetti on hyvä ja omavaraisuusaste oli 42,9 % (41,4). TILINPÄÄTÖKSEN LAADINTAPERIAATTEET ASSA ABLOY on käyttänyt IFRS-standardien (International Financial Reporting Standards) mukaista raportointia Euroopan unionin suositusten mukaisesti. Merkittävät tilinpäätöksen laadinta- ja arvostusperiaatteet on esitetty vuoden 2015 vuosikertomuksen sivuilla Tämä osavuosikatsaus on laadittu IAS34- standardin (Osavuosikatsaukset) ja tilinpäätöslain mukaan. Emoyhtiön osavuosikatsaus on laadittu tilinpäätöslain ja Ruotsin Kirjanpitolautakunnan RFR 2 -standardin mukaisesti. ASSA ABLOY käyttää erilaisia tunnuslukuja, joita ei ole määritetty yhtiön käyttämissä raportointisäännöissä - niin sanottuja "vaihtoehtoisia tunnuslukuja". Taloudellisten tunnuslukujen määritelmät löytyvät tämän osavuosikatsauksen sivulta 18 ja yhtiön uusimmasta vuosikertomuksesta. Viimeisimmän ja aiempien kausien tunnuslukujen laskentatavat on esitetty tämän osavuosikatsauksen taulukoista ja yhtiön vuosikertomuksesta. Vuosikertomukset vuosilta ovat yhtiön verkkosivuilla osoitteessa Taulukoissa ja tekstiosassa esitetyt summat eivät välttämättä ole yksittäisten lukujen tarkkoja summia pyöristyserojen vuoksi. Tavoitteena on, että jokainen rivi vastaa lähdettään, minkä vuoksi pyöristyserot ovat mahdollisia. LIIKETOIMET LÄHIPIIRIN KANSSA ASSA ABLOYn ja sen lähipiirin välillä ei ole toteutettu liiketoimia, jotka vaikuttaisivat merkittävästi yhtiön asemaan ja tulokseen. ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos Q (10)

8 RISKIT JA EPÄVARMUUSTEKIJÄT Koska ASSA ABLOY on laajalle maantieteelliselle alueelle levinnyt kansainvälinen konserni, se on altis monille liiketoiminnallisille, taloudellisille ja verotuksellisille riskeille. Liiketoiminnan riskit voidaan jakaa strategisiin, toiminnallisiin ja oikeudellisiin riskeihin. Taloudelliset riskit liittyvät sellaisiin tekijöihin kuin valuuttakurssit, korkokanta, likviditeetti, luotonanto, raaka-aineet ja rahoitusinstrumentit. ASSA ABLOYssa riskienhallinnan tavoitteena on tunnistaa, hallita ja pienentää riskejä. Tämä työ alkaa ilmenneiden riskien todennäköisyyden ja niiden konsernille aiheuttaman potentiaalisen vaikutuksen arvioinnista. Riskejä ja riskienhallintaa on kuvattu tarkemmin vuoden 2015 vuosikertomuksessa. Vakuutus Yhtiön hallitus ja konsernijohtaja toteavat, että tämä puolivuotisraportti antaa todenmukaisen kuvan emoyhtiön ja konsernin toiminnoista, asemasta ja tuloksesta ja kuvailee emoyhtiön ja konserniin kuuluvien yhtiöiden toiminnan merkittäviä riskejä ja epävarmuustekijöitä. Tukholmassa 18. heinäkuuta 2016 Lars Renström Hallituksen puheenjohtaja Carl Douglas Hallituksen varapuheenjohtaja Ulf Ewaldsson Eva Karlsson Birgitta Klasen Eva Lindqvist Johan Molin Konsernijohtaja Jan Svensson Ulrik Svensson Bert Arleros Henkilöstön edustaja Mats Persson Henkilöstön edustaja ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos Q (10)

9 Osavuosikatsauksen tarkastusraportti Johdanto Olemme tarkastaneet ASSA ABLOYn (publ.) tiivistetyn osavuosikatsauksen (väliraportti) 30. kesäkuuta 2016 edeltävältä puolivuotiskaudelta. Yhtiön hallituksen ja toimitusjohtajan velvollisuus on laatia ja esittää tämän osavuosikatsauksen sisältämät tiedot IAS 34 -standardin ja Ruotsin tilinpäätöslain mukaisesti. Meidän tehtävämme on antaa tästä osavuosikatsauksesta lausunto yleisluonteisen tarkastuksemme perusteella. Tarkastelun laajuus Olemme suorittaneet yleisluonteisen tarkastuksen kansainvälisen auktorisoitujen tilintarkastajien yhdistyksen yleisluonteista tarkastusta koskevan standardin ISRE 2410 mukaan. Yleisluonteiseen tarkastukseen kuuluu tiedustelujen tekeminen lähinnä taloudesta ja laskennasta vastaavilta henkilöiltä sekä analyyttisten ja muiden yleisluonteisten tarkastustoimenpiteiden suorittaminen. Yleisluonteinen tarkastus on laajuudeltaan huomattavasti suppeampi kuin kansainvälisten tilintarkastusstandardien (ISA) ja muiden Ruotsissa yleisesti hyväksyttyjen tilintarkastusstandardien mukaan suoritettu tilintarkastus. Yleisluonteisen tarkastuksen yhteydessä suoritetut tarkastustoimenpiteet eivät anna meille varmuutta siitä, että kaikki merkittävät asiat, jotka tilintarkastuksessa olisi voitu havaita, ovat tulleet esille. Tämän vuoksi emme anna tilintarkastajan lausuntoa. Johtopäätös Yleisluonteisen tarkastuksemme perusteella tietoomme ei ole tullut seikkoja, jotka antaisivat meille aihetta olettaa, ettei konsernin osavuosikatsaus ole kaikilta olennaisilta osiltaan IAS 34 -standardin ja Ruotsin tilinpäätöslain sekä emoyhtiön osavuosikatsaus Ruotsin tilinpäätöslain mukainen. Tukholmassa 18. heinäkuuta 2016 PricewaterhouseCoopers Bo Karlsson Auktorisoitu tilintarkastaja Päävastuullinen tilintarkastaja Linda Corneliusson Auktorisoitu tilintarkastaja ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos Q (10)

10 TALOUDELLISET TIEDOTTEET Kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsaus julkaistaan 21. lokakuu Pääomamarkkinapäivä pidetään 16. marraskuu 2016 Tukholmassa. LISÄTIETOJA ANTAVAT: Johan Molin, konsernijohtaja, puh Carolina Dybeck Happe, talousjohtaja, puh ASSA ABLOY pitää analyytikkojen kokouksen tänään klo Operaterassenilla Tukholmassa. Analyytikkojen kokousta voi seurata myös Internetissä osoitteessa Kysymyksiä voi esittää puhelimitse soittamalla numeroon , tai ASSA ABLOY AB julkaisee tässä esitetyt tiedot EU:n markkinoiden väärinkäyttöasetuksen ja Ruotsin arvopaperimarkkinoita koskevan lain velvoittamana. Tiedot annettiin julkisuuteen edellä mainittujen yhteyshenkilöiden toimiston kautta 19. heinäkuuta 2016 klo 8.00 CET. ASSA ABLOY AB (publ) Box Stockholm Käyntiosoite Klarabergsviadukten 90, Tukholma, Ruotsi Puh. +46 (0) Fax +46 (0) Yritysnumero: No. 11/2016 ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos Q (10)

1) Osakekohtainen tulos on oikaistu kaikille raportointijaksoille heijastamaan vuonna 2015 tehtyä osakkeen jakamista (3:1).

1) Osakekohtainen tulos on oikaistu kaikille raportointijaksoille heijastamaan vuonna 2015 tehtyä osakkeen jakamista (3:1). ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos 27.4.2016 1 (5) ASSA ABLOY aloitti vuoden vahvasti ENSIMMÄINEN VUOSINELJÄNNES Liikevaihto kasvoi 4 % ja oli 15 891 miljoonaa SEK (15 252). Kasvusta 3 % (5) oli

Lisätiedot

ASSA ABLOY aloitti vuoden vahvasti

ASSA ABLOY aloitti vuoden vahvasti ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos 28.4.2015 1 (5) ASSA ABLOY aloitti vuoden vahvasti 28.4.2015 No. 08/15 Vuosineljänneksen aikana liikevaihto kasvoi 24 % ja oli 15 252 miljoonaa SEK (12 305). Kasvusta

Lisätiedot

Δ Δ % jossa: Orgaaninen kasvu % Yritysostot ja myynnit % Valuuttakurssimuutosten vaikutus 1 661

Δ Δ % jossa: Orgaaninen kasvu % Yritysostot ja myynnit % Valuuttakurssimuutosten vaikutus 1 661 ASSA ABLOYn kehitys oli vakaata neljänneksellä Kolmas neljännes Liikevaihto oli 18 025 miljoonaa SEK (17 465). Kasvusta 2 % (3) oli orgaanista kasvua ja 2 % (4) yritysjärjestelyjen kautta. Kasvu oli vahvaa

Lisätiedot

Julkaistu: 08:00 CEST 29-10-2012 /Thomson Reuters /Lähde: ASSA ABLOY /XSTO: ASSAB /ISIN: SE0000255648

Julkaistu: 08:00 CEST 29-10-2012 /Thomson Reuters /Lähde: ASSA ABLOY /XSTO: ASSAB /ISIN: SE0000255648 29.10.2012 ASSA ABLOYn tiedotteen suomennos 1 (5) Julkaistu: 08:00 CEST 29-10-2012 /Thomson Reuters /Lähde: ASSA ABLOY /XSTO: ASSAB /ISIN: SE0000255648 ASSA ABLOY jatkoi hyvän tuloksen tekemistä Liikevaihto

Lisätiedot

ASSA ABLOY: Liikevaihto ja tulos vakaalla tasolla heikoista markkinoista huolimatta

ASSA ABLOY: Liikevaihto ja tulos vakaalla tasolla heikoista markkinoista huolimatta ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen 24.4.2013 suomennos 1 (5) Julkaistu: 12:00:00 CEST 24-04-2013/Thomson Reuters /Lähde: ASSA ABLOY /XSTO: ASSAB /ISIN: SE0000255648 ASSA ABLOY: Liikevaihto ja tulos vakaalla

Lisätiedot

ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos 1 (8)

ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos 1 (8) ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen 19.7.2013 suomennos 1 (8) Julkaistu: 8:00:00 CEST 19-07-2013/Thomson Reuters /Lähde: ASSA ABLOY /XSTO: ASSAB /ISIN: SE0000255648 ASSA ABLOY palasi kasvu-uralle ja kasvatti

Lisätiedot

ASSA ABLOYlla jälleen vahva vuosineljännes

ASSA ABLOYlla jälleen vahva vuosineljännes ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen 20.10.2015 suomennos 1 (5) ASSA ABLOYlla jälleen vahva vuosineljännes Liikevaihto kasvoi 19 % ja oli 17 465 miljoonaa SEK (14 727). Kasvusta 3 % (4) oli orgaanista kasvua.

Lisätiedot

ASSA ABLOY jatkoi hyvää kehitystä

ASSA ABLOY jatkoi hyvää kehitystä ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos 29.4.2014 1 (5) ASSA ABLOY jatkoi hyvää kehitystä Vuosineljänneksen aikana liikevaihto kasvoi 13% ja oli 12 305 miljoonaa kruunua (10 868). Kasvusta 4 % oli orgaanista

Lisätiedot

ASSA ABLOY: Vahvaa etenemistä

ASSA ABLOY: Vahvaa etenemistä 1 ASSA ABLOY: Vahvaa etenemistä Keskiviikko 27.7.2011 08:00:00 +0200 Liikevaihto oli 10 502 miljoonaa SEK (9 356), jossa on kasvua 12 %, josta 5 % orgaanista kasvua, 20 % yritysostojen tuomaa kasvua ja

Lisätiedot

ASSA ABLOYn vuosi jatkuu vahvana

ASSA ABLOYn vuosi jatkuu vahvana ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos 17.7.2015 1 (7) No. 15/15 ASSA ABLOYn vuosi jatkuu vahvana Vuosineljänneksen aikana liikevaihto kasvoi 22 % ja oli 17 082 miljoonaa SEK (13 964). Kasvusta 4 % oli

Lisätiedot

ASSA ABLOY (5)

ASSA ABLOY (5) ASSA ABLOY 21.4.2010 1 (5) Julkaistu: 12:00 CEST 21-04-2010 /HUGIN /Lähde: ASSA ABLOY /XOME: TICKER ASSAB /ISIN: SE0000255648 ASSA ABLOY: Piristyneet markkinat ja parempi kannattavuus Liikevaihto oli 8

Lisätiedot

ASSA ABLOY: Vakaata kasvua, tulos parani vahvasti

ASSA ABLOY: Vakaata kasvua, tulos parani vahvasti ASSA ABLOY osavuosikatsaus 24.4.2012, CET 12:00 1 (5) ASSA ABLOY: Vakaata kasvua, tulos parani vahvasti Liikevaihto kasvoi 25 % ja oli 10 839 miljoonaa SEK (8 699). kasvusta 3 % oli orgaanista kasvua.

Lisätiedot

27.7.2012 ASSA ABLOYn tiedotteen suomennos 1 (6) ASSA ABLOYn kasvu ja tulos vahvalla tasolla

27.7.2012 ASSA ABLOYn tiedotteen suomennos 1 (6) ASSA ABLOYn kasvu ja tulos vahvalla tasolla 27.7.2012 ASSA ABLOYn tiedotteen suomennos 1 (6) ASSA ABLOYn kasvu ja tulos vahvalla tasolla Liikevaihto kasvoi 14 % ja oli 11 997 miljoonaa SEK (10 502). kasvusta 3 % oli orgaanista kasvua. Kehitys parani

Lisätiedot

ASSA ABLOY päätti vuoden vahvasti

ASSA ABLOY päätti vuoden vahvasti ASSA ABLOYn tilinpäätöstiedotteen suomennos 8.2.2016 1 (9) ASSA ABLOY päätti vuoden vahvasti Neljäs vuosineljännes Liikevaihto kasvoi 15 % vuosineljänneksellä ja oli 18 301 miljoonaa SEK (15 847). Orgaaninen

Lisätiedot

ASSA ABLOY: Hyvää tulosta heikoilla markkinoilla

ASSA ABLOY: Hyvää tulosta heikoilla markkinoilla ASSA ABLOYn tiedotteen 7.2.2013 suomennos 1 (6) Julkaistu: 08:00 CET 07-02-2013 /Thomson Reuters /Lähde: ASSA ABLOY /XSTO: ASSAB /ISIN: SE0000255648 ASSA ABLOY: Hyvää tulosta heikoilla markkinoilla Neljäs

Lisätiedot

Vahva loppuvuosi ASSA ABLOYlle

Vahva loppuvuosi ASSA ABLOYlle ASSA ABLOYn tiedotteen 7.2.2014 suomennus Julkaistu 08:00 CET 07-02-2014 / Lähde: ASSA ABLOY Vahva loppuvuosi ASSA ABLOYlle Neljäs vuosineljännes Vuosineljänneksen aikana liikevaihto kasvoi 8 % ja oli

Lisätiedot

ASSA ABLOY: Hyvää tulosta heikoilla markkinoilla

ASSA ABLOY: Hyvää tulosta heikoilla markkinoilla ASSA ABLOYn osavuosikatsaus 28.10.2011/ Suomennos 1 (5) Julkaistu: 08:00 CEST 28-10-2011 /Thomson Reuters /Lähde: ASSA ABLOY /XSTO: ASSAB /ISIN: SE0000255648 ASSA ABLOY: Hyvää tulosta heikoilla markkinoilla

Lisätiedot

ASSA ABLOY kasvoi vahvasti kaikilla alueilla Eurooppaa lukuun ottamatta

ASSA ABLOY kasvoi vahvasti kaikilla alueilla Eurooppaa lukuun ottamatta ASSA ABLOYn osavuosikatsauksen suomennos 28.10.2013 1 (6) 8.00 AM CET / 28-10-2013 / ASSA ABLOY (STO:ASSA B) ASSA ABLOY kasvoi vahvasti kaikilla alueilla Eurooppaa lukuun ottamatta Liikevaihto kasvoi 5

Lisätiedot

ASSA ABLOY: Hyvä alku vuodelle

ASSA ABLOY: Hyvä alku vuodelle Torstai 28.4.2011 ASSA ABLOY: Hyvä alku vuodelle Liikevaihto oli 8 699 miljoonaa SEK (8 345), jossa on kasvua 4 %, josta 6 % orgaanista kasvua, 7 % yritysostojen tuomaa kasvua ja valuuttakurssien vaihtelujen

Lisätiedot

ASSA ABLOY: Hyvä suoritus koko konsernissa

ASSA ABLOY: Hyvä suoritus koko konsernissa ASSA ABLOY 27-10-2010 1 (5) Julkaistu: 08:00 CEST 27-10-2010 /Thomson Reuters /Source: ASSA ABLOY /XOME: ASSAB /ISIN: SE0000255648 ASSA ABLOY: Hyvä suoritus koko konsernissa Liikevaihto oli 9 474 miljoonaa

Lisätiedot

Julkaistu: 08:00 CEST /Thomson Reuters /Source: ASSA ABLOY /XOME: TICKER ASSAB /ISIN: SE

Julkaistu: 08:00 CEST /Thomson Reuters /Source: ASSA ABLOY /XOME: TICKER ASSAB /ISIN: SE ASSA ABLOYn osavuosikatsaus 28.7.2010, suomennos 1 (7) Julkaistu: 08:00 CEST 28-07-2010 /Thomson Reuters /Source: ASSA ABLOY /XOME: TICKER ASSAB /ISIN: SE0000255648 ASSA ABLOY: Ennätyksellinen tulos ja

Lisätiedot

ASSA ABLOY: Vahva loppu vuodelle 2010

ASSA ABLOY: Vahva loppu vuodelle 2010 1 7. helmikuuta 2011 ASSA ABLOY: Vahva loppu vuodelle 2010 Neljäs jakso Liikevaihto oli 9 648 MSEK (8 799), jossa on kasvua 10 %, josta 6 % orgaanista kasvua, 9 % yritysostojen tuomaa kasvua ja valuuttakurssien

Lisätiedot

ASSA ABLOYlla ennätyksellinen vuosi heikosta markkinakehityksestä huolimatta

ASSA ABLOYlla ennätyksellinen vuosi heikosta markkinakehityksestä huolimatta 13. helmikuuta 2009 ASSA ABLOYlla ennätyksellinen vuosi heikosta markkinakehityksestä huolimatta Neljäs jakso Liikevaihto oli 9 468 MSEK (8 721) osoittaen 9 % kasvua. Siinä oli -4 % orgaanista kasvua,

Lisätiedot

ASSA ABLOY: Vahva neljännes, liikevaihto ja tulos ennätystasolla

ASSA ABLOY: Vahva neljännes, liikevaihto ja tulos ennätystasolla 10.2.2012 1 (5) Julkaistu: 08:00 CET 10-02-2012/Thomson Reuters /Lähde: ASSA ABLOY /XSTO: ASSAB /ISIN: SE0000255648 ASSA ABLOY: Vahva neljännes, liikevaihto ja tulos ennätystasolla Neljäs jakso Liikevaihto

Lisätiedot

ASSA ABLOY: Kannattavuus säilyi hyvällä tasolla hieman piristyneillä markkinoilla

ASSA ABLOY: Kannattavuus säilyi hyvällä tasolla hieman piristyneillä markkinoilla 12.2.2010 1 (7) 12. helmikuuta 2010 ASSA ABLOY: Kannattavuus säilyi hyvällä tasolla hieman piristyneillä markkinoilla Neljäs jakso Liikevaihto oli 8 799 miljoonaa SEK (9 444), missä on laskua 7 %, orgaanista

Lisätiedot

ASSA ABLOYn kannattavuus hyvä, markkinat vakautumassa USA:a lukuun ottamatta

ASSA ABLOYn kannattavuus hyvä, markkinat vakautumassa USA:a lukuun ottamatta 1 (6) ASSA ABLOYn kannattavuus hyvä, markkinat vakautumassa USA:a lukuun ottamatta Julkaistu 28.10.2009 klo 8.30 (CET) Liikevaihto oli 8 425 MSEK (8 722), jossa laskua 3%. Orgaanista kasvua -13%, yritysostojen

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta huhtikuuta 2012 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja

KONEen osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta huhtikuuta 2012 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja KONEen osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta 2012 24. huhtikuuta 2012 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja Q1 2012: Vahva alku vuodelle Q1/2012 Q1/2011 Historiallinen muutos Vertailukelpoinen muutos Saadut tilaukset

Lisätiedot

KONEEN TALOUDELLINEN KATSAUS tammikuuta 2006 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja

KONEEN TALOUDELLINEN KATSAUS tammikuuta 2006 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja KONEEN TALOUDELLINEN KATSAUS 2005 27. tammikuuta 2006 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja Strategia KONE tuo asiakkailleen kilpailuetua innovatiivisilla palveluillaan ja ratkaisuillaan. Samalla KONEen tuotteet

Lisätiedot

Ensimmäisen neljänneksen tulos

Ensimmäisen neljänneksen tulos 2018 Ensimmäisen neljänneksen tulos 25.4.2018 Tulevaisuutta koskevat arviot Tähän katsaukseen sisältyvät, muut kuin jo toteutuneisiin asioihin liittyvät kannanotot ovat tulevaisuutta koskevia arvioita.

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi maaliskuulta huhtikuuta 2011 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta

KONEen osavuosikatsaus tammi maaliskuulta huhtikuuta 2011 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta KONEen osavuosikatsaus tammi maaliskuulta 2011 20. huhtikuuta 2011 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta Q1 2011: Vahvaa kasvua tilauksissa ja liikevoitossa Q1/2011 Q1/2010 Historiallinen muutos 2010 Saadut tilaukset

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi syyskuulta 2013

KONEen osavuosikatsaus tammi syyskuulta 2013 KONEen osavuosikatsaus tammi syyskuulta 2013 22. lokakuuta 2013 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja KONE pitää matkustajat liikkeessä liukuporrasinnovaatioilla. KONEen viimeisin liukuporrasinnovaatio, KONE

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi syyskuulta lokakuuta 2015 Henrik Ehrnrooth, toimitusjohtaja

KONEen osavuosikatsaus tammi syyskuulta lokakuuta 2015 Henrik Ehrnrooth, toimitusjohtaja KONEen osavuosikatsaus tammi syyskuulta 2015 22. lokakuuta 2015 Henrik Ehrnrooth, toimitusjohtaja Q3 2015: Kannattavaa kasvua ja vahva rahavirta Q3/2015 Q3/2014 Historiallinen muutos Vertailukelpoinen

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta heinäkuuta 2010 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta

KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta heinäkuuta 2010 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta 2010 20. heinäkuuta 2010 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta Q2 2010: Kokonaisuudessaan vahvaa kehitystä Q2/2010 Q2/2009 Historiallinen muutos 2009 Saadut tilaukset Me

Lisätiedot

LÄNNEN TEHTAAT OYJ PÖRSSITIEDOTE 11.10.2000 KLO 9.00

LÄNNEN TEHTAAT OYJ PÖRSSITIEDOTE 11.10.2000 KLO 9.00 LÄNNEN TEHTAAT OYJ PÖRSSITIEDOTE 11.10.2000 KLO 9.00 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.8.2000 Lännen Tehtaiden tammi-elokuun liikevaihto kasvoi 28 prosenttia ja oli 1 018,1 miljoonaa markkaa (1999: 797,1 Mmk). Tulos

Lisätiedot

Ahlstrom. Tammi-syyskuu 2015. Marco Levi toimitusjohtaja. Sakari Ahdekivi talousjohtaja 28.10.2015

Ahlstrom. Tammi-syyskuu 2015. Marco Levi toimitusjohtaja. Sakari Ahdekivi talousjohtaja 28.10.2015 Ahlstrom Tammi-syyskuu 215 Marco Levi toimitusjohtaja Sakari Ahdekivi talousjohtaja 28.1.215 Sisältö Heinä-syyskuu 215 Liiketoiminta-aluekatsaus Taloudelliset luvut Tulevaisuuden näkymät Sivu 2 Heinä-syyskuu

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta 2013

KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta 2013 Uusi KONE UltraRope -teknologia nostaa rakennukset uusiin korkeuksiin. KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta 2013 Innovatiivinen KONE UltraRope tulee mullistamaan korkeiden rakennusten suunnittelu- ja

Lisätiedot

Q1/2019 tulos. Pekka Vauramo, Toimitusjohtaja Eeva Sipilä, Talous- ja rahoitusjohtaja Metso

Q1/2019 tulos. Pekka Vauramo, Toimitusjohtaja Eeva Sipilä, Talous- ja rahoitusjohtaja Metso Q1/2019 tulos Pekka Vauramo, Toimitusjohtaja Eeva Sipilä, Talous- ja rahoitusjohtaja 25.4.2019 Tulevaisuutta koskevat arviot Tähän katsaukseen sisältyvät, muut kuin jo toteutuneisiin asioihin liittyvät

Lisätiedot

Osavuosikatsaus tammi - syyskuu 2009. Exel Composites Oyj

Osavuosikatsaus tammi - syyskuu 2009. Exel Composites Oyj Osavuosikatsaus tammi - syyskuu 2009 Exel Composites Oyj Toimitusjohtaja Vesa Korpimies Heinä - syyskuu 2009 lyhyesti Jatkuvien toimintojen liikevaihto pieneni 24,5 % 15,9 (21,1) miljoonaan euroon Jatkuvien

Lisätiedot

2017 Q4 ja koko vuoden tulos. 1. tammikuuta 31. joulukuuta 2017

2017 Q4 ja koko vuoden tulos. 1. tammikuuta 31. joulukuuta 2017 2017 Q4 ja koko vuoden tulos 1. tammikuuta 31. joulukuuta 2017 Tulevaisuutta koskevat arviot Tähän katsaukseen sisältyvät, muut kuin jo toteutuneisiin asioihin liittyvät kannanotot ovat tulevaisuutta koskevia

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-3/2012. Mika Ihamuotila

Osavuosikatsaus 1-3/2012. Mika Ihamuotila Osavuosikatsaus 1-3/2012 Mika Ihamuotila 9.5.2012 Agenda 1) Kauden tapahtumat: Ensimmäisen vuosineljänneksen kehitys vastasi pitkälti yhtiön odotuksia. Kaudella avattiin yksi oma myymälä Suomessa. 2) Liikevaihto:

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi maaliskuulta 2013. 23. huhtikuuta 2013 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja

KONEen osavuosikatsaus tammi maaliskuulta 2013. 23. huhtikuuta 2013 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja KONEen osavuosikatsaus tammi maaliskuulta 2013 23. huhtikuuta 2013 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja Q1 2013: Erittäin vahva alku vuodelle Q1/2013 Q1/2012 Historiallinen muutos Vertailukelpoinen muutos Saadut

Lisätiedot

Kamux Osavuosikatsaus tammi maaliskuu Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Väliaikainen talousjohtaja Milla Kärpänen

Kamux Osavuosikatsaus tammi maaliskuu Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Väliaikainen talousjohtaja Milla Kärpänen Kamux Osavuosikatsaus tammi maaliskuu 219 1.5.219 Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Väliaikainen talousjohtaja Milla Kärpänen Sisältö Osavuosikatsaus Q1/219 Q1/219 lyhyesti Taloudellinen kehitys Näkymät

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja

Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja 18.5.2005 Ramirent - konserni lyhyesti Ramirent on johtava rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokraukseen keskittynyt yritys, joka toimii Suomen,

Lisätiedot

Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 2018

Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 2018 Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 218 23.8.218 Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Talousjohtaja Tapio Arimo Sisältö Puolivuosikatsaus 218 Q2/218 lyhyesti Taloudellinen kehitys Näkymät ja taloudelliset

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta 2015

KONEen osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta 2015 Elämyksellisiä kauppakeskuksia. Miellyttävä ostosympäristö on avain sekä kauppakeskusten asiakkaiden että kauppiaiden tyytyväisyyteen. Kun liikkuminen keskuksessa on vaivatonta, kävijät viihtyvät ostoksilla

Lisätiedot

Vakaa kehitys jatkui. Osavuosikatsaus tammi maaliskuu /4/2019

Vakaa kehitys jatkui. Osavuosikatsaus tammi maaliskuu /4/2019 Vakaa kehitys jatkui 2 2019 kohokohdat LIIKEVAIHTO 163,0 (167,5) miljoonaa euroa, laskua -2,7 % tai -0,7 % vertailukelpoisilla valuuttakursseilla VERTAILUKELPOINEN LIIKETULOS (EBIT) 17,3 (21,2) miljoonaa

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi-kesäkuulta 2014

KONEen osavuosikatsaus tammi-kesäkuulta 2014 Tähtäimessä vieläkin vihreämpi huolto KONE etsii jatkuvasti uusia, innovatiivisia tapoja vähentää toimintojensa ympäristövaikutuksia. Huoltomiehillämme on maailmanlaajuisesti käytössään 10,000 huoltoautoa.

Lisätiedot

KONE H HEINÄKUUTA 2019 HENRIK EHRNROOTH, TOIMITUSJOHTAJA ILKKA HARA, TALOUSJOHTAJA

KONE H HEINÄKUUTA 2019 HENRIK EHRNROOTH, TOIMITUSJOHTAJA ILKKA HARA, TALOUSJOHTAJA KONE H1 2019 18. HEINÄKUUTA 2019 HENRIK EHRNROOTH, TOIMITUSJOHTAJA ILKKA HARA, TALOUSJOHTAJA Q2 2019 kohokohdat Hyvää kasvua ja parantunut marginaali saaduissa tilauksissa Modernisointi vahvassa vireessä

Lisätiedot

Puolivuositulos January 1 June 30. Eeva Sipilä Väliaikainen toimitusjohtaja Talous- ja rahoitusjohtaja Metso

Puolivuositulos January 1 June 30. Eeva Sipilä Väliaikainen toimitusjohtaja Talous- ja rahoitusjohtaja Metso Puolivuositulos 2018 January 1 June 30 Eeva Sipilä Väliaikainen toimitusjohtaja Talous- ja rahoitusjohtaja 26.7.2018 Tulevaisuutta koskevat arviot Tähän katsaukseen sisältyvät, muut kuin jo toteutuneisiin

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi syyskuulta lokakuuta 2011 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta

KONEen osavuosikatsaus tammi syyskuulta lokakuuta 2011 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta KONEen osavuosikatsaus tammi syyskuulta 2011 20. lokakuuta 2011 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta Q3 2011: Myönteinen kehitys jatkui haastavassa ympäristössä Q3/2011 Q3/2010 Historiallinen muutos 2010 Saadut

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta heinäkuuta 2012 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja

KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta heinäkuuta 2012 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta 2012 19. heinäkuuta 2012 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja Q2 2012: Vahva kehitys jatkui Q2/2012 Q2/2011 Historiallinen muutos Vertailukelpoinen muutos Saadut tilaukset

Lisätiedot

Tilinpäätös 2006. Erkki Pehu-Lehtonen toimitusjohtaja

Tilinpäätös 2006. Erkki Pehu-Lehtonen toimitusjohtaja Tilinpäätös 26 Erkki Pehu-Lehtonen toimitusjohtaja Liikevaihto 1985-26 7 6 5 4 3 Infrastruktuuri & ympäristö Energia Metsäteollisuus 2 1 Metsäteollisuus, uusinvestoinnit 12 % vuotuinen kasvu 1985 1991

Lisätiedot

MARIMEKKO OYJ. Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2008

MARIMEKKO OYJ. Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2008 MARIMEKKO OYJ Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2008 5.11.2008 LIIKETOIMINNAN KEHITYS 1-9/2008 Liikevaihto kasvoi ja tulos parani ennakoidun mukaisesti. Suomessa merkittävä osa kasvusta kertyi kertaluonteisista

Lisätiedot

Toimintakatsaus. Viking Linen ensimmäinen vuosineljännes ennallaan. ajalta tammikuu maaliskuu Tammikuu maaliskuu 2019 (tammikuu maaliskuu 2018)

Toimintakatsaus. Viking Linen ensimmäinen vuosineljännes ennallaan. ajalta tammikuu maaliskuu Tammikuu maaliskuu 2019 (tammikuu maaliskuu 2018) Toimintakatsaus ajalta tammikuu maaliskuu 2019 Viking Linen ensimmäinen vuosineljännes ennallaan Tammikuu maaliskuu 2019 (tammikuu maaliskuu 2018) Liikevaihto oli 95,8 miljoonaa euroa (100,3 Meur). Liiketoiminnan

Lisätiedot

TIEDOTE 15.8.2011. Medialiiketoiminnan liikevaihdon ja kannattavuuden ennakoidaan pysyvän edellisvuoden tasolla.

TIEDOTE 15.8.2011. Medialiiketoiminnan liikevaihdon ja kannattavuuden ennakoidaan pysyvän edellisvuoden tasolla. 1 (5) Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2011 Tulos parani Konserni Aina Group -konsernin liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 41,4 milj. euroa (vuonna 2010 vastaavalla

Lisätiedot

TIEDOTE (5) AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2012

TIEDOTE (5) AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2012 1(5) AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2012 Konserni Aina Group -konsernin liikevaihto oli tammi-syyskuussa 58,9 milj. euroa (vuonna 2011 vastaavalla jaksolla 61,3 milj. euroa). Liiketulos oli

Lisätiedot

TIEDOTE Medialiiketoiminnan liikevaihto oli 4,4 (4,3) milj. euroa ja sen osuus konsernin liikevaihdosta oli 22,1 %.

TIEDOTE Medialiiketoiminnan liikevaihto oli 4,4 (4,3) milj. euroa ja sen osuus konsernin liikevaihdosta oli 22,1 %. 1 (5) Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-MAALISKUU 2012 Konserni Aina Group -konsernin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 19,8 milj. euroa (vuonna 2011 vastaavalla jaksolla

Lisätiedot

Glaston puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu

Glaston puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu Glaston puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 218 9.8.218 Q2 lyhyesti Saadut tilaukset: 25,4 milj. euroa, -4 % Liikevaihto: 25,6 milj. euroa, -12 %*) Vertailukelpoinen liikevoitto:,8 milj. euroa (1,5 milj. euroa)

Lisätiedot

KONEen yhtiökokous helmikuuta 2015 Henrik Ehrnrooth, toimitusjohtaja

KONEen yhtiökokous helmikuuta 2015 Henrik Ehrnrooth, toimitusjohtaja KONEen yhtiökokous 2015 23. helmikuuta 2015 Henrik Ehrnrooth, toimitusjohtaja 2014: Kannattava kasvu jatkui 2014 2013 Historiallinen muutos Vertailukelpoinen muutos Saadut tilaukset Me 6 812,6 6 151,0

Lisätiedot

KONE H HEINÄKUUTA 2018 HENRIK EHRNROOTH, TOIMITUSJOHTAJA ILKKA HARA, TALOUSJOHTAJA

KONE H HEINÄKUUTA 2018 HENRIK EHRNROOTH, TOIMITUSJOHTAJA ILKKA HARA, TALOUSJOHTAJA KONE H1 2018 19. HEINÄKUUTA 2018 HENRIK EHRNROOTH, TOIMITUSJOHTAJA ILKKA HARA, TALOUSJOHTAJA Q2 2018 kohokohdat Saadut tilaukset kasvoivat kaikilla alueilla marginaalien ollessa vakaat Palveluiden hyvä

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi syyskuulta lokakuuta 2012 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja

KONEen osavuosikatsaus tammi syyskuulta lokakuuta 2012 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja KONEen osavuosikatsaus tammi syyskuulta 2012 23. lokakuuta 2012 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja Q3 2012: Myönteinen kehitys jatkui ja rahavirta oli ennätystasolla Q3/2012 Q3/2011 Historiallinen muutos

Lisätiedot

Q1 Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2008. Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 18.4.2008

Q1 Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2008. Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 18.4.2008 Q1 Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2008 Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 1 Keskeistä tammi-maaliskuussa 2008 Saadut tilaukset kasvoivat yli 26 % ja olivat 1 155 (1 3 /2007: 915) milj. euroa Liikevaihto kasvoi

Lisätiedot

KONEen tilinpäätös 2011. 26. tammikuuta 2012 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta

KONEen tilinpäätös 2011. 26. tammikuuta 2012 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta KONEen tilinpäätös 2011 26. tammikuuta 2012 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta Q4 2011: Hyvää kehitystä haastavassa ympäristössä Q4/2011 Q4/2010 Historiallinen muutos Vertailukelpoinen muutos Saadut tilaukset

Lisätiedot

Q3/2018 tulos. Eeva Sipilä Väliaikainen toimitusjohtaja Talous- ja rahoitusjohtaja Metso

Q3/2018 tulos. Eeva Sipilä Väliaikainen toimitusjohtaja Talous- ja rahoitusjohtaja Metso Q3/2018 tulos Eeva Sipilä Väliaikainen toimitusjohtaja Talous- ja rahoitusjohtaja 26.10.2018 Tulevaisuutta koskevat arviot Tähän katsaukseen sisältyvät, muut kuin jo toteutuneisiin asioihin liittyvät kannanotot

Lisätiedot

WULFF-YHTIÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 12.8.2009, KLO 11.15 KORJAUS WULFF-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUKSEN 1.1. - 30.6.2009 TIETOIHIN

WULFF-YHTIÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 12.8.2009, KLO 11.15 KORJAUS WULFF-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUKSEN 1.1. - 30.6.2009 TIETOIHIN WULFF-YHTIÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 12.8.2009, KLO 11.15 KORJAUS WULFF-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUKSEN 1.1. - 30.6.2009 TIETOIHIN Pörssille 11.8.2009 annetussa tiedotteessa oli toisen neljänneksen osakekohtainen

Lisätiedot

L ä n n e n Te h t a a t O s a v u o s i k a t s a u s 1. 1. - 3 0. 4. 2 0 0 0

L ä n n e n Te h t a a t O s a v u o s i k a t s a u s 1. 1. - 3 0. 4. 2 0 0 0 Lännen Tehtaat Osavuosikatsaus 1.1.-30.4.2000 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.4.2000 Liikevaihto Lännen Tehtaiden tammi-huhtikuun liikevaihto oli 491,7 miljoonaa markkaa (1999: 382,0 Mmk). Liikevaihto kasvoi 29

Lisätiedot

KONEen yhtiökokous 2014. 24. helmikuuta 2014 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja

KONEen yhtiökokous 2014. 24. helmikuuta 2014 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja KONEen yhtiökokous 2014 24. helmikuuta 2014 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja 2013: Vahvaa kokonaiskehitystä 2013 2012 Historiallinen muutos Vertailukelpoinen muutos Saadut tilaukset M 6 151,0 5 496,2 11,9

Lisätiedot

Osavuosikatsaus tammi maaliskuulta 2007

Osavuosikatsaus tammi maaliskuulta 2007 Osavuosikatsaus tammi maaliskuulta 27 Helsinki 26.4.27 Toimitusjohtaja Sami Erviö Kannattavuus ja tilauskanta vahvistuivat merkittävästi tammi maaliskuussa Liikevaihto 19,5 miljoonaa euroa (19,4) Liikevoitto

Lisätiedot

TOIMINTAKATSAUS AJALTA TAMMIKUU MAALISKUU 2018

TOIMINTAKATSAUS AJALTA TAMMIKUU MAALISKUU 2018 TOIMINTAKATSAUS AJALTA TAMMIKUU MAALISKUU 2018 LIIKEVAIHTO JA TULOS Konsernin tulos vuoden ensimmäiseltä kvartaalilta parani verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Konsernin liikevaihto oli 1. tammikuuta

Lisätiedot

Yhtiökokous 28.2.2006. Toimitusjohtaja Carl-Gustaf Bergström

Yhtiökokous 28.2.2006. Toimitusjohtaja Carl-Gustaf Bergström Yhtiökokous Toimitusjohtaja Carl-Gustaf Bergström 1 Keskeiset asiat vuonna 2005 MacGREGORin osto ja integrointi Cargotec listautui 1.6.2005 Cargotecille valittiin uusi hallitus 12.7.2005 43,4 milj. osaketta

Lisätiedot

VTI-konsernin osavuosikatsaus tammisyyskuu

VTI-konsernin osavuosikatsaus tammisyyskuu VTI-konsernin osavuosikatsaus tammisyyskuu 2007 Tammi syyskuu kehittyi tammi syyskuussa odotusten mukaisesti ja oli 56,5 miljoonaa euroa (tammi syyskuu 2006: 52,6 miljoonaa euroa). Edellisvuoden vastaavan

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi-kesäkuulta 2015

KONEen osavuosikatsaus tammi-kesäkuulta 2015 Hissi, jonka jokainen koti ansaitsee. Kaikenikäiset asukkaat voivat nauttia turvallisesta ja mukavasta hissimatkasta KONEen asuinrakennuksiin tarkoitettujen ratkaisujen avulla. Heitä myös ilahduttaa tieto

Lisätiedot

KONEen tilinpäätös tammikuuta 2008 Matti Alahuhta, pääjohtaja. KONE Corporation

KONEen tilinpäätös tammikuuta 2008 Matti Alahuhta, pääjohtaja. KONE Corporation KONEen tilinpäätös 2007 25. tammikuuta 2008 Matti Alahuhta, pääjohtaja 1 KONE Corporation Q4 Saatujen tilausten ja liikevoiton voimakas kasvu jatkui 10-12/2007 10-12/2006 Hist. muutos Vert. muutos Saadut

Lisätiedot

Kamux tilinpäätöstiedote 2018

Kamux tilinpäätöstiedote 2018 Kamux tilinpäätöstiedote 218 1.3.219 Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Talousjohtaja Tapio Arimo Sisältö Vuosikatsaus 218 Q4 ja 218 lyhyesti Taloudellinen kehitys Näkymät ja taloudelliset tavoitteet Yhteenveto

Lisätiedot

Kamux Osavuosikatsaus tammi syyskuu 2018

Kamux Osavuosikatsaus tammi syyskuu 2018 Kamux Osavuosikatsaus tammi syyskuu 218 22.11.218 Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Talousjohtaja Tapio Arimo Sisältö Osavuosikatsaus 218 Q3/218 lyhyesti Taloudellinen kehitys Näkymät ja taloudelliset tavoitteet

Lisätiedot

Harvia Oyj Osavuosikatsaus

Harvia Oyj Osavuosikatsaus Harvia Oyj Osavuosikatsaus tammi maaliskuu 2019 7.5.2019 Tapio Pajuharju, toimitusjohtaja Ari Vesterinen, talousjohtaja Sisältö 1. Tammi maaliskuu 2019 lyhyesti 2. Harvian strategia 3. Taloudellinen kehitys

Lisätiedot

TIEDOTE Operatiivinen tulos parani Laajennutaan mobiilimaksamiseen Uphill Oy:n osake-enemmistön ostolla

TIEDOTE Operatiivinen tulos parani Laajennutaan mobiilimaksamiseen Uphill Oy:n osake-enemmistön ostolla 1 (5) Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-MAALISKUU 2011 Operatiivinen tulos parani Laajennutaan mobiilimaksamiseen Uphill Oy:n osake-enemmistön ostolla Konserni Aina

Lisätiedot

Smart way to smart products Etteplan Q1: Merkittävä tulosparannus

Smart way to smart products Etteplan Q1: Merkittävä tulosparannus Etteplan Q1: Merkittävä tulosparannus Toimitusjohtaja Juha Näkki 7.5.2015 Markkinakatsaus 1-3/2015 Vuosi 2015 käynnistyi joulun lomakauden jälkeen hitaasti. Suunnittelupalveluiden ja teknisen dokumentoinnin

Lisätiedot

1-9/2006 Osavuosikatsaus. Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen

1-9/2006 Osavuosikatsaus. Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 1-9/2006 Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 1 Keskeiset asiat 7-9/2006 Tilauksia saatiin 603 (Q3/05: 578) milj. euroa Liikevaihto kasvoi 8 % ja oli 625 (577) milj. euroa Operatiivinen liikevoitto

Lisätiedot

Ahlstrom-konsernin osavuosikatsaus Q1/2006

Ahlstrom-konsernin osavuosikatsaus Q1/2006 Ahlstrom-konsernin osavuosikatsaus Q1/2006 Jukka Moisio, toimitusjohtaja Jari Mäntylä, talousjohtaja Helsingissä 28.4.2006 1 Liikevaihto kasvoi 10,6 % ja myyntimäärät 3,6 %* ) Taloudellinen kehitys Q1/2006

Lisätiedot

Jaakko Pöyry Group Tilinpäätös 2003

Jaakko Pöyry Group Tilinpäätös 2003 Jaakko Pöyry Group Tilinpäätös 23 Liiketoiminnan fokus 23 Kannattavuus Taseen ja maksuvalmiuden vahvistaminen Kohdennetut yritysostot (lähipalvelut, markkina-asema, teknologia tietotaito) Global Network

Lisätiedot

Toinen vahvan kehityksen vuosi

Toinen vahvan kehityksen vuosi Toinen vahvan kehityksen vuosi Tanskan konevuokrausliiketoiminnan myynti vaikutti lukuihin 2018 kohokohdat Liikevaihto ja vertailukelpoinen kannattavuus paranivat 2 LIIKEVAIHTO 711,7 (685,5) miljoonaa

Lisätiedot

TAMMI-MAALISKUU 2014 OSAVUOSIKATSAUS. 29.4.2014 Alexis Fries, toimitusjohtaja Jukka Pahta, talousjohtaja

TAMMI-MAALISKUU 2014 OSAVUOSIKATSAUS. 29.4.2014 Alexis Fries, toimitusjohtaja Jukka Pahta, talousjohtaja TAMMI-MAALISKUU 214 OSAVUOSIKATSAUS 29.4.214 Alexis Fries, toimitusjohtaja Jukka Pahta, talousjohtaja ESITYKSEN PÄÄKOHDAT 214 Q1 lyhyesti Tammi-maaliskuu 214 Liitteet Alexis Fries Toimitusjohtaja Q1/214

Lisätiedot

Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2002

Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2002 Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2002 Ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto oli 1.632 MSEK, kasvua oli 35 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Voitto ennen veroja on 389 MSEK, kasvua on

Lisätiedot

Tapani Kiiski, toimitusjohtaja

Tapani Kiiski, toimitusjohtaja Tapani Kiiski, toimitusjohtaja 14.2.19 Markkinatilanne Liiketoimintaympäristö 18 Markkinatilanne hyvä Liiketoimintaympäristössä ei merkittäviä muutoksia Positiivinen kehitys jatkui tärkeimmillä markkina-alueilla

Lisätiedot

Määrätietoisesti eteenpäin. 5. maaliskuuta 2012 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta

Määrätietoisesti eteenpäin. 5. maaliskuuta 2012 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta Määrätietoisesti eteenpäin 5. maaliskuuta 2012 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta Sisältö Liiketoiminnan kehitys vuonna 2011 Markkinoiden kehitys vuonna 2011 Vuoden 2011 kohokohdat Markkina- ja liiketoimintanäkymät

Lisätiedot

Konsernin liikevaihto oli 149,4 (151,8) miljoonaa euroa. Vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto oli 37,7 (35,8) miljoonaa euroa.

Konsernin liikevaihto oli 149,4 (151,8) miljoonaa euroa. Vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto oli 37,7 (35,8) miljoonaa euroa. GLASTON OYJ ABP Pörssitiedote 8.2.2011 klo 9.00 Glaston: Ennakkotietoja vuoden tuloksesta Saadut tilaukset olivat tammi-joulukuussa 148,3 (151,5) miljoonaa euroa. Neljännen vuosineljänneksen saadut tilaukset

Lisätiedot

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9.

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9. Julkaistu: 2003-11-12 08:00:20 CET Wulff - neljännesvuosikatsaus BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1 Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.

Lisätiedot

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TIEDOTE 16.5.2005 Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.3.2005 Aina Group- konsernin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 14.674.840 euroa. Liikevaihto kasvoi 9,9 % edellisen

Lisätiedot

Taloudellinen katsaus maaliskuuta 2010 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta

Taloudellinen katsaus maaliskuuta 2010 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta Taloudellinen katsaus 2009 1. maaliskuuta 2010 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta Sisältö 1. KONEen kilpailukyvyn kehittäminen 2. Taloudellinen kehitys 3. Markkinakehitys 4. Kehitysohjelmat 5. Markkinanäkymät

Lisätiedot

Q4/2018 ja vuosi Mika Rautiainen, toimitusjohtaja Markku Pirskanen, talousjohtaja

Q4/2018 ja vuosi Mika Rautiainen, toimitusjohtaja Markku Pirskanen, talousjohtaja Q4/2018 ja vuosi 2018 Mika Rautiainen, toimitusjohtaja Markku Pirskanen, talousjohtaja Vuoden 2018 pääfokus: ASIAKASLUOTTAMUKSEN PARANTAMINEN POSITIIVISEN KÄÄNTEEN VUOSI 2 Q4/18: kasvu jatkui, kertaluontoiset

Lisätiedot

Glaston tammi-syyskuu 2016

Glaston tammi-syyskuu 2016 Glaston tammi-syyskuu 216 31.1.216 Q3 lyhyesti Markkinat neljänneksen alussa hiljaiset mutta vilkastuivat katsauskauden loppupuolella Saadut tilaukset olivat 25,6 (28,2) miljoonaa euroa Machines tilaukset

Lisätiedot

Osavuosikatsaus

Osavuosikatsaus Osavuosikatsaus 1.1.-30.9.2010 28.10.2010 Tapani Kiiski, toimitusjohtaja Markkinatilanne ennallaan Liiketoimintaympäristö: Yleisestä talouden taantumasta johtuen rakentamisen ja kuljetusvälineteollisuuden

Lisätiedot

Q liiketoimintakatsaus Vt. toimitusjohtaja Harri Sivula ja talousjohtaja Markku Pirskanen

Q liiketoimintakatsaus Vt. toimitusjohtaja Harri Sivula ja talousjohtaja Markku Pirskanen Q3 2017 liiketoimintakatsaus Vt. toimitusjohtaja Harri Sivula ja talousjohtaja Markku Pirskanen KESKEISTÄ Q3 2017 HYVÄ LIIKEVAIHDON KASVU 4,5% Liikevaihto kasvoi 4,5% 195,4 milj. euroon (187,0) vertailukelpoinen

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUULTA heinäkuuta 2007 Matti Alahuhta, pääjohtaja

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUULTA heinäkuuta 2007 Matti Alahuhta, pääjohtaja Q2 OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUULTA 2007 20. heinäkuuta 2007 Matti Alahuhta, pääjohtaja Q2-KATSAUS 2007 4-6/2007 4-6/2006 muutos 2006 Saadut tilaukset M 944,4 821,9 15 % 3 116,3 Tilauskanta M 3 318,0 2

Lisätiedot

VMP Oyj Puolivuosikatsaus. tammi-kesäkuu Juha Pesola, toimitusjohtaja Jarmo Korhonen, talousjohtaja

VMP Oyj Puolivuosikatsaus. tammi-kesäkuu Juha Pesola, toimitusjohtaja Jarmo Korhonen, talousjohtaja VMP Oyj Puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 2018 29.8.2018 Juha Pesola, toimitusjohtaja Jarmo Korhonen, talousjohtaja Sisältö 1. VMP:n Q2/18 lyhyesti 2. Taloudellinen kehitys 3. Näkymät ja taloudelliset tavoitteet

Lisätiedot

15,9 % (11,4 %); 15,7 % (8,4 %) 110,7 (94,0) milj. EUR investointien jälkeen -23,1 (-11,5) milj. EUR kasvoi 64,1 % ja oli 0,32 (0,20) EUR

15,9 % (11,4 %); 15,7 % (8,4 %) 110,7 (94,0) milj. EUR investointien jälkeen -23,1 (-11,5) milj. EUR kasvoi 64,1 % ja oli 0,32 (0,20) EUR 362,6 (338,7) milj. EUR, kasvua 7,0 % tai 10,1 % vertailukelpoisilla valuuttakursseilla kasvoi 40,9 % ja oli 48,4 (34,4) milj. EUR tai 13,4 % (10,2 %) liikevaihdosta 15,7 % (8,4 %) 15,9 % (11,4 %); 110,7

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta HEINÄKUUTA 2016 HENRIK EHRNROOTH, TOIMITUSJOHTAJA

KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta HEINÄKUUTA 2016 HENRIK EHRNROOTH, TOIMITUSJOHTAJA KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta 2016 19. HEINÄKUUTA 2016 HENRIK EHRNROOTH, TOIMITUSJOHTAJA Figures Avainluvut for January June tammi kesäkuu 2016 Q2 2016 Avainluvut VAHVAA KEHITYSTÄ JA KANNATTAVAA

Lisätiedot

Tokmanni-konsernin IFRS 16 Vuokrasopimukset -standardin mukaiset oikaistut vertailutiedot vuodelta 2018

Tokmanni-konsernin IFRS 16 Vuokrasopimukset -standardin mukaiset oikaistut vertailutiedot vuodelta 2018 IFRS 16 VUOKRASOPIMUKSET -STANDARDIN KÄYTTÖÖNOTTO TOKMANNISSA 1.1.2019 voimaan astunut IFRS 16 Vuokrasopimukset -standardi käsittelee vuokrasopimusten määritelmää, kirjaamista, arvostamista sekä vuokrasopimuksista

Lisätiedot

Konsernin liikevaihdon ennakoidaan laskevan ja liiketuloksen paranevan.

Konsernin liikevaihdon ennakoidaan laskevan ja liiketuloksen paranevan. 11.11.2013 1(5) AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2013 Konserni Aina Group -konsernin liikevaihto oli tammi-syyskuussa 48,4 milj. euroa (vuonna 2012 vastaavalla jaksolla 52,7 milj. euroa). Liiketulos

Lisätiedot