tiistaina klo kunnantalo, kahvio 1 Teknisen lautakunnan kokoukset 2012 ja pöytäkirjan nähtävillä olo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "tiistaina 14.2.2012 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 Teknisen lautakunnan kokoukset 2012 ja pöytäkirjan nähtävillä olo"

Transkriptio

1 Tekninen lautakunta tiistaina klo kunnantalo, kahvio 1 Teknisen lautakunnan kokoukset 2012 ja pöytäkirjan nähtävillä olo 2 1 Kumpuniemen asemankaavan muutos- ja laajennus/ kaavaehdotus 3 2 Vuoden 2011 talousarvion toteutuminen 4 Rakennustoimikunnan nimeäminen kunnan rakennuskohteisiin vuodelle Kaavatoimikunnan nimeäminen vuodelle Kaavoituskatsaus vuodelle Talousarvio vuodelle 2012/investointiosan käyttösuunnitelma ja työ-ohjelma 8 5 Tuntipalkkaisen henkilöstön palkantarkistukset Tekniselle lautakunnalle saapuneet työsopimukset ja viranhaltijapäätökset 10 Ilmoitusasiat 11 Muut mahdolliset asiat: Teknisen toimen tehtäviä ja työvoimatilannetta selvittävän työryhmän nimeäminen AARO PUURULA

2 Tekninen lautakunta 1/2012 ti klo kunnantalo, kahvio Aaro Puurula Minna Aho Anne Alakoski Pauli Niemi Heli Heinonen Kari Sorola puheenjohtaja Matti Kiviniemi Teuvo Nyman Tiina Kesänen esittelijä-sihteeri khall pj. khall ed. Todettiin : 1-11 Teknisessä toimistossa ke klo Pöytäkirjan tarkistajat: Pauli Niemi ja Minna Aho Aaro Puurula Matti Kiviniemi ke klo ma tekninen toimisto klo tekninen johtaja

3 Tekninen lautakunta TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUKSET 2012 JA PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVILLÄ OLO Tekla 1 Toim.hoit. Reisjärven kunnan hallintosäännön 6 mukaan toimielin pitää kokouksensa päättämänään aikana päättämässään paikassa. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen sen pitämisestä. Hallintosäännön 15 mukaan esittelijänä toimii vastuualueen esimies, ellei ao. toimielin toisin päätä. Esittelijän ollessa poissa tai esteellinen toimii esittelijänä hänen sijaisekseen määrätty. Toimielin voi erityisestä syystä päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esitystä. Hallintosäännön 18 mukaan toimielimen kokousten pöytäkirjan pitäjänä toimii ja sen muistakin sihteerintehtävistä huolehtii toimielimen määräämä viranhaltija. Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä toimielimen päättämänä aikana ja paikassa siten kuin siitä vähintään yhtä päivää aiemmin on ilmoitettu. Ehdotus: Tekninen lautakunta päättää kokoontua vuoden 2012 aikana tarvittaessa pääsääntöisesti tiistaisin tai torstaisin klo kunnantalon valtuustosalissa. Lautakunnan esittelijänä ja sihteerinä toimii tekninen johtaja ja hänen poissa ollessaan kunnan rakennusmestari ja hänen ollessa esteellinen asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esitystä. Kunnan rakennusmestari Risto Hurme kutsutaan lautakunnan kokouksiin asiantuntijaksi.

4 Tekninen lautakunta TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUKSET 2012 JA PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVILLÄ OLO (JATKOA) Tarkistetut ja allekirjoitetut pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset pidetään yleisesti nähtävänä kokousta ja päätöstä seuraavan viikon ensimmäisenä arkipäivänä teknisessä toimistossa viraston aukioloaikana. Muuten kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön luku 2 ohjeita. Päätös: Yksimielisesti hyväksyttiin.

5 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta KUMPUNIEMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS- JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA/KAAVALUONNOS Tekla 30 Kumpuniemen alueen asemakaava valmistui Kaavan hyväksymisestä jäi pois läntinen osa ja liikennejärjestelyt kaava- ja yleisille teille. Kaavatyön loppuunsaattaminen on käynnistynyt. Ensimmäisenä on valmistunut osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Liikennejärjestelyistä neuvotellaan tieviranomaisten kanssa Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta on tiedotettava MRL 63 ja MRA 30 mukaisesti. Ehdotus: Tekninen lautakunta päättä tiedottaa asemakaavan muutoksen vireille tulosta ja vuorovaikutuksesta Kumpuniemen alueen kaavoituksessa osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa (liite 2) osallisiksi määritellyille lähetettävällä kirjeellä ja ilmoittamalla asiasta Reisjärvi-lehdessä ja kunnan internet-sivuilla. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. K.S/M.A Tekla 37 Kumpuniemen kaavakuulutus oli Reisjärvilehdessä ja lähetettiin kirjeitse MRL 63 ja MRA 30 mukaisesti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävänä Reisjärven kunnan teknisen toimen ilmoitustaululla ja Reisjärven kotisivuilla. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävillä olo aikana saapuivat lausunnot Vattenfall verkko Oy:ltä ja museovirastolta. Museoviraston lausunnossa edellytettiin tehtäväksi arkeologisen selvityksen. Teknisen toimiston toimesta on käynnistetty arkeologisen selvityksen teettäminen. Selvitys valmistuu ennen ehdotusvaihetta.

6 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta KUMPUNIEMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS- JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA/KAAVALUONNOS (JATKUU) Työneuvottelussa ELY-keskuksen liikenne ja ympäristöosastojen edustajat antoivat suullisia ohjeita kaavan jatkovalmisteluun. Kaavasuunnittelija on valmistellut ohjeiden pohjalta luonnoksen Kumpuniemen kaavaksi ja tehnyt viranomaisten tarpeelliseksi katsomat tarkennukset Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan. Ehdotus: Tekninen lautakunta päättää hyväksyä kaavasuunnittelijan laatiman Kumpuniemen asemakaavaluonnoksen ja tekemät tarkennukset Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan (liite 2.)sekä asettaa ne yleisesti nähtäville 14 päivän ajaksi ja tiedottaa nähtävillä olosta osallisille. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. M.A./P.N KUMPUNIEMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS- JA LAAJENNUS/KAAVAEHDOTUS Tekla 43 Kaavaluonnos ja tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma olivat nähtävillä ja niistä pyydettiin lausunnot osallisilta. Luonnoksen nähtävillä oloaikana saapui lausunto ELY-keskukselta, Museovirastolta ja Maakuntamuseolta. Kaavasuunnittelija on huomioinut lausunnot ja laatinut niihin vastineet sekä valmistellut kaavaehdotuksen nähtäville asettamista varten.

7 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta KUMPUNIEMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS- JA LAAJENNUS/KAAVAEHDOTUS (JATKUU) Ehdotus: Tekninen lautakunta päättää asettaa Kumpuniemen asemakaavan muutoksen ja laajennuksen ehdotuksen kartan ja selostuksen(liite) virallisesti nähtäville 30 päivän ajaksi ja pyytä ehdotuksesta tarvittavat lausunnot sekä tiedottaa ehdotuksen nähtävillä olosta osallisille. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. A.A/P.N Tekla 2 Kumpuniemen päivätyt asemakaavaehdotus kartta ja selostus olivat yleisesti nähtävillä ja siitä pyydettiin lausunnot osallisilta. Nähtävillä oloaikana ei tullut yhtään muistutusta kaavaehdotukseen. Lausunnon antoivat Pohjois- Pohjanmaan ELY-keskus , Museovirasto , Pohjois-Pohjanmaan Museo , Vattenfall Verkko Oy Lausunnot liitteenä. Koska kaavaehdotuksesta ei jätetty yhtään muistutusta ja lausunnoissa ei edellytetty tarkistuksia eikä muutoksia, ehdotus on valmis hyväksyttäväksi. Ehdotus: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle Kumpuniemen asemakaavan hyväksymistä nähtävillä olleen kaavaehdotuksen mukaisena. Liite 1. Päätös: Yksimielisesti hyväksyttiin.

8 Tekninen lautakunta VUODEN 2011 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN/MUUTOKSIA TALOUSARVIOON 2011 Tekla 3 Toim.hoit. Hallintokunnat ovat itse vastuussa oman toimialansa määrärahojen seurannasta. Lautakuntien tulee seurata talousarvion toteutumista ja ilmoittaa siitä neljännesvuosittain kunnanhallitukselle. Talousarvion seurannassa ja määrärahojen tarkkailussa käytetään Selänteen kirjanpito- ja reskontrapalvelua. Teknisen toimen TA-2011 netto ja toteutuma v Tekninen lautakunta tiedotti jo kunnanhallitukselle, että ko. nettotuloihin ei päästä, koska kunnanhallitus oli lisännyt talousarviokokouksessa teknisen toimen tuloihin Muita perusteluja: - talousarviomenoihin ei ole saatu korotuksia vaikka kustannukset ovat nousseet, energian hinta on noussut ja pakolliset palkkojen yleiskorotukset on toteutettu - ruoka- ja siivouspalveluiden ja liikuntatoimen henkilöstön pitkien sairaslomalaisten ja sijaisten palkat - tiejaoston avustusten lisääntyminen yksityisteille ja yksityisteiden hoidossa avustamistarpeen lisääminen - kunnan vanhojen kiinteistöjen vuokratulojen riittämättömyys edes käyttömenojen kattamiseen - palaturpeen nosto-ongelmat kostean kesän takia ja palaturpeen väheneminen kunnan turvesuolta on lisännyt muiden kalliimpien polttoaineiden hankintaa Teknisen toimen talousarvion toteutuminen on pöytäkirjan liitteenä 2. Koulurakennusten osalta talousarvioon varattu määräraha ylittyi Niemenkartanon koulun pihan alkuperäistä suunnitelmaa laajemman päällystyksen vuoksi.

9 Tekninen lautakunta VUODEN 2011 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN/MUUTOKSIA TALOUSARVIOON 2011 Mäntykodin rakentamiseen tehtiin määrärahaesitys alv 0 tasoon. Koska asukkaat ovat pääosin vuokrasuhteessa, joudutaan menot kirjaamaan arvonlisäverollisina menokohdalle. Mäntykodin rakentamista on nopeutettu niin, että rakentamisen aikana tarpeelliseksi todettu asukkaiden tilapäinen asuttaminen muualle jäisi mahdollisimman lyhytaikaiseksi. Kustannuslaskennan ja talousarviomäärärahaesityksen jälkeen on mm. paloviranomainen edellyttänyt ennakoitua selvästi kalliimpia rakenneratkaisuita (palomuurit), joita joudutaan toteuttamaan vuoden aikana voimaan astuneiden määräysten johdosta. Palo-osastoinnin lisäksi pitää automaattinen paloilmoitus- ja sammutusjärjestelmät rakentaa myös laajennusosaan. Vanhalla osalla toteutetaan alustavasta suunnitelmasta poikkeavia laajempia muutoksia. Vanhalla osalla on jouduttu tekemään suunniteltuja laajempia uusimisia, kun rakenteita avattaessa on paljastunut odotettuja heikompia rakenteita. Työmaa on edennyt alkuperäistä suunnitelmaa nopeammin, joten kustannuskertymä on talousarviovuodelle 2011 suurempi kuin talousarvion laatimisvaiheessa arvioitiin. Investointiosan julkiseen käyttöomaisuuteen varatuista määrärahoista osa tulee jäämään käyttämättä, kun kaikkia talousarvion laadinnan yhteydessä suunniteltuja hankkeita ei tulla toteuttamaan suunnitellussa laajuudessa. Ehdotus: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että investointiosan julkisesta omaisuudesta käyttämättä jääneet määrärahat käytetään talorakennuksen ylityksen kattamiseen ja sen jälkeen ylittyvälle osalle myönnetään ylitysoikeus perusteena Mäntykodin rakentamisen lisäkustannukset ja työmaan ennakoitua nopeampi eteneminen. Päätös: Yksimielisesti hyväksyttiin.

10 Tekninen lautakunta RAKENNUSTOIMIKUNNAN NIMEÄMINEN KUNNAN RAKENNUSKOHTEISIIN VUODELLE 2012 Tekla 4 Toim.hoit. Tekn. joht. Kunnan rakennuttamistehtävien joustavan sujumisen ja käytännön järjestelyjen kannalta on tarkoituksen mukaista nimetä rakennustoimikunta rakennuskohteisiin, joka voi nopeasti kokoontua päättämään rakennustyömaalla esille tulevia asioita. Rakentamisohjelmassa investointeihin on määrärahaa talousarviossa Ehdotus: Tekninen lautakunta nimeää rakennustoimikunnan kunnan rakennuskohteisiin vuodelle Päätös: Tekninen lautakunta nimesi rakennustoimikuntaan Aaro Puurulan, Kari Sorolan ja Minna Ahon.

11 Tekninen lautakunta KAAVATOIMIKUNNAN NIMEÄMINEN VUODELLE 2012 Tekla 5 Toim.hoit. Tekninen lautakunta nimeää vuosittain kaavahankkeiden ohjausta varten työryhmän. Kaavatoimikunnassa ovat olleet teknisen lautakunnan puheenjohtajat sekä kutsuttuna jäsenenä kunnanhallituksen puheenjohtaja. Ehdotus: Tekninen lautakunta nimeää kaavatoimikunnan vuodelle Päätös: Tekninen lautakunta nimesi kaavatoimikuntaan Aaro Puurulan ja Pauli Niemen.

12 Tekninen lautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELLE 2012 Tekla 6 Kunnan tulee vuosittain laatia kaavoituskatsaus (MRL 7 ). Katsauksessa esitellään maakunnan liitossa ja kunnassa vireillä olevat ja lähiaikoina vireille tulevat kaava-asiat, mitkä eivät ole merkitykseltään vähäisiä. Siinä selostetaan lyhyesti kaava-asiat ja niiden käsittelyvaiheet sekä sellaiset kunnan päätökset ja toimet, joilla on välitöntä vaikutusta kaavoituksen lähtökohtiin ja tavoitteisiin. Katsaus ei voi olla muutoksenhaun kohteena eikä siihen voi vedota muutoksenhakuperusteena yksittäisiä kaava-asioita käsiteltäessä. Tämä rakennusasetuksen vaatima Reisjärven kunnan kaavoituskatsaus kertoo varsinaisten vireillä olevien kaavahankkeiden lisäksi lähiajan kaavoitushankkeista olematta kuitenkaan mikään varsinainen kaavoitusohjelma. Liitteenä 3 on teknisen johtajan laatima kaavoitusohjelma ja kaavoituskatsaus vuodelle 2012, joka on nähtävänä teknisen toimiston ilmoitustaululla huhtikuun 2012 loppuun asti. Ehdotus: Tekninen lautakunta merkitsee tiedoksi kaavoitusohjelman ja kaavoituskatsauksen vuodelle Päätös: Yksimielisesti hyväksyttiin.

13 Tekninen lautakunta TALOUSARVIO VUODELLE 2012/INVESTOINTIOSAN KÄYTTÖSUUNNITELMA JA TYÖ-OHJELMA Tekla 7 Toim.hoit. Kunnanvaltuusto on hyväksynyt kokouksessaan rakentamisohjelman vuosille Teknisessä toimistossa on valmisteltu investointiosan käyttösuunnitelma/työ-ohjelma vuodelle 2012 apuna käyttäen vuoden 2012 rakentamisohjelmaa. Liite 4. Investoinnit yhteensä Ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy käyttösuunnitelman ja työ-ohjelman vuodelle Päätös: Yksimielisesti hyväksyttiin.

14 Tekninen lautakunta TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN PALKANTARKISTUKSET Tekla 8 Toim.hoit. Kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimuksen mukaan palkkoja korotetaan ,7 prosentin yleiskorotuksella ja 0,7 prosentin järjestelyerällä, jotka on käytetty keskitetysti. Yleiskorotuksella ja järjestelyvaraerällä korotetaan perustuntipalkkoja, henkilökohtaisia lisiä, työkokemus- ja työolosuhdelisiä. Tuntipalkkaisen henkilöstön tarkistetut palkat lisineen on liitteenä 5. Ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy kunnallisen TTES:n tarkistetut teknisen toimen tuntipalkkaisen henkilöstön palkat Päätös: Yksimielisesti hyväksyttiin.

15 Tekninen lautakunta TEKNISELLE LAUTAKUNNALLE SAAPUNEET VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET JA TYÖSOPIMUKSET Tekla 9 Tekniselle lautakunnalle saapuneet viranhaltijapäätökset: Kunnanrakennusmestari Kunnan kiinteistöjen huolto- ja korjaustöissä käytettävä LVI-urakoitsijan valinta vuodelle 2012: LVI-urakointi Raimo Kahilainen ja öljypoltihuoltajaksi Vesi ja Lämpö Oy Kunnan kiinteistöjen huolto- ja korjaustöissä käytettävä sähköurakoitsijan valinta vuodelle 2012: VM-Sähköpalvelu ja kylmä- ja sähkölaitehuoltajaksi Sähkölaitehuolto J. Laukkanen. Tekninen johtaja Mäntykodin rakentaminen/ilmanvaihtokojeen hankinta (Onninen Oy) Työsopimukset: Anttila Irene ,yläasteen siivous Leppänen Kaija , terv.keskuksen ja yläasteen keittiötyöt Honkaperä Anu , terv.keskuksen keittiötyöt (oppisopimus) Leppälä Paula , yläasteen keittiötyöt Kesänen Sisko , niemenkartanon keittiötyöt Heiskanen Leo , ulkotyöt ja kuljetustehtävät (palkkatuki) Anttila Olli , liikunta-alueiden kunnossapito Räisälä Markku , neuvolan siivous Leppänen Kaija , yläasteen siivous Puh.joht. Ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy saapuneet viranhaltijapäätökset ja työsopimukset. Päätös: Yksimielisesti hyväksyttiin.

16 Tekninen lautakunta ILMOITUSASIAT Tekla 10 Kirje As. Oy Anjalantien asukkailta; Jalankulku-/pyörätien rakentaminen välille Anjalantie - Lehmuskuja. (Talvitie toteutettu) Kalajokilaakson Metsänhoitoyhdistyksen vuosiraportti 2011 Reisjärven kunta/metsätalous. Pohjois-Pohjanmaan Aluehallintoviraston kirje ; Kuntien päivittäistavarahuollon valmiussuunnitelmat Nivala-Haapajärven seutukunnan työ- ja elinkeinotoimiston päätös palkkatuen myöntämisestä alueiden hoitaja Leo Heiskaselle Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen Pate-hankkeen ilmoitukset kuntouttavasta työtoiminnasta Niskanen Marko ja Lehto Miika Metsäliiton erittely puukauppamaksusta Energiatukipäätöksiin jatkoaikahakemukset Työ- ja Elinkeinoministeriölle Reisjärven kunnan ja Vapo Oy:n energiaturpeen toimitussopimus Kunnanhallituksen otteet: Asuinhuoneistojen vuokrien tarkistus Susisaaren asemakaavan uusiminen Ehdotus: Tekninen lautakunta merkitsee saapuneet ilmoitusasiat tiedoksi. Päätös: Merkittiin tiedoksi.

17 Tekninen lautakunta TEKNISEN TOIMEN TEHTÄVIÄ JA TYÖVOIMATILANNETTA SELVITTÄVÄN TYÖRYHMÄN NIMEÄMINEN Tekla 11 Teknisen toimen tehtäväalueella on tapahtunut merkittäviä muutoksia sekä tehtävämäärissä että työvoimassa. Tilapalvelutoiminta aloitettiin seitsemän vuotta sitten. Vuoden 2010 alusta aloitti kuntayhtymä Selänne toimintansa. Tällöin kiinteistöhuollon lisäksi tekniselle toimelle siirrettiin koko kunnan ruokahuolto sivistystoimelta ja Selänteeseen siirtyneeltä sosiaali- ja terveystoimialalta. Teknisen toimien työvoima työnjohdossa on vuosien kuluessa supistunut huomattavasti. Kunnalta on jäänyt pois tiemestari ja työnjohtaja, joiden tehtävät ovat siirtyneet tekniselle johtajalle. Kunnan rakennusmestari jäi osa-aikaeläkkeelle vuoden 2010 alusta ja hänen tehtäväalueensa rajattiin koskemaan yksinomaan tilapalvelua. Kaikki muut aiemmin hänelle kuuluneet käyttötalouden alueeseen kuuluneet tehtävät siirtyivät tekniselle johtajalle ja toimistosihteerille. Toimistosihteerin tehtäväalan kasvattaminen edellytti viran perustamista. Vuoden 2010 alusta liikunta-alueiden hoito siirrettiin sivistystoimelta tekniselle toimelle. Toiminnan järjestämien ja työnjohto siirtyi tekniselle johtajalle. Kunnan investointien toteuttamiseen osallistui aiemmin kunnanrakennusmestari, tiemestari ja työnjohtaja. Tiemestarin ja työnjohtajan poistumisen sekä kunnan rakennusmestarin osaaikaistumisen jälkeen kaikki investointien toteuttaminen on jäänyt yksin teknisen johtajan tehtäväksi. Tehtäväkuvien muutokset ovat aiheuttaneet epäselvyyttä sekä kiinteistöjen käyttäjille että teknisen toimen työntekijöille.

18 Tekninen lautakunta TEKNISEN TOIMEN TEHTÄVIÄ JA TYÖVOIMATILANNETTA SELVITTÄVÄN TYÖRYHMÄN NIMEÄMINEN (JATKOA) Työmäärien ja tehtäväjaon selventämiseksi sekä työresurssien riittävyyden kartoittamiseksi on tarkoituksenmukaista perustaa työryhmä. Ehdotus: Tekninen lautakunta nimeää työryhmän selvittämään teknisen toimen työmääriä, tehtäväjakoa ja työvoiman riittävyyttä. Päätös: Tekninen lautakunta valitsi työryhmään Aaro Puurulan, Pauli Niemen, Kari Sorolan ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Teuvo Nymanin.

torstaina 3.2.2011 klo 19.00 1 1 Talousarvion toteutuminen 31.12.2010 mennessä 2 Teknisen lautakunnan kokoukset 2011 ja pöytäkirjan nähtävillä olo

torstaina 3.2.2011 klo 19.00 1 1 Talousarvion toteutuminen 31.12.2010 mennessä 2 Teknisen lautakunnan kokoukset 2011 ja pöytäkirjan nähtävillä olo Tekninen lautakunta torstaina 3.2.2011 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 1 Talousarvion toteutuminen 31.12.2010 mennessä 2 Teknisen lautakunnan kokoukset 2011 ja pöytäkirjan nähtävillä olo 3 Rakennustoimikunnan

Lisätiedot

tiistaina 18.10.2011 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 1 Talousarvion toteutuminen 30.9.2011 mennessä 2 Muutoksia talousarvioon 2011/investoinnit

tiistaina 18.10.2011 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 1 Talousarvion toteutuminen 30.9.2011 mennessä 2 Muutoksia talousarvioon 2011/investoinnit Tekninen lautakunta tiistaina 18.10.2011 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 1 Talousarvion toteutuminen 30.9.2011 mennessä 2 Muutoksia talousarvioon 2011/investoinnit 3 2 Kumpuniemen asemankaavan muutos- ja

Lisätiedot

tiistaina 30.8.2011 klo 19.00 kunnantalo, kokoushuone 3 1 1 Talousarvion toteutuminen 30.6.2011 mennessä

tiistaina 30.8.2011 klo 19.00 kunnantalo, kokoushuone 3 1 1 Talousarvion toteutuminen 30.6.2011 mennessä Tekninen lautakunta tiistaina 30.8.2011 klo 19.00 kunnantalo, kokoushuone 3 1 1 Talousarvion toteutuminen 30.6.2011 mennessä 2 2 Kumpuniemen asemankaavan muutos- ja laajennus/ osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

tiistaina 31.5.2011 klo 19.00 1 1 Mäntykodin laajennus/rakennusteknisten töiden suorittajan valinta

tiistaina 31.5.2011 klo 19.00 1 1 Mäntykodin laajennus/rakennusteknisten töiden suorittajan valinta Tekninen lautakunta tiistaina 31.5.2011 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 1 Mäntykodin laajennus/rakennusteknisten töiden suorittajan valinta 2 2 Mäntykodin laajennus/lvi-teknisten töiden suorittajan valinta

Lisätiedot

torstaina 29.5.2012 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 Kaukolämpötaksan muutos/energiamaksun tarkistaminen

torstaina 29.5.2012 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 Kaukolämpötaksan muutos/energiamaksun tarkistaminen Tekninen lautakunta torstaina 29.5.2012 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 Kaukolämpötaksan muutos/energiamaksun tarkistaminen 2 1 Susisaaren loma-asuntoalueen asemakaavan muutos/osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 21 20.05.2014 Kaavoitustoimikunta 28 08.09.2014 Kaavoitustoimikunta 22 11.05.2015 Kunnanhallitus 118 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 51 12.10.2015 Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan

Lisätiedot

tiistaina 29.3.2011 klo 19.00 1 1 Mäntykodin laajennus/rakennussuunnittelijan valinta 2 2 Mäntykodin laajennus/sähkösuunnittelijan valinta

tiistaina 29.3.2011 klo 19.00 1 1 Mäntykodin laajennus/rakennussuunnittelijan valinta 2 2 Mäntykodin laajennus/sähkösuunnittelijan valinta Tekninen lautakunta tiistaina 29.3.2011 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 1 Mäntykodin laajennus/rakennussuunnittelijan valinta 2 2 Mäntykodin laajennus/sähkösuunnittelijan valinta 3 3 Mäntykodin laajennus/lvi-suunnittelijan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA

Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA Tekn. ltk. 1 Lavian kunnanvaltuusto on kokouksessaan 19.12.2013 hyväksynyt talousarvion vuodelle 2014, taloussuunnitelman

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Torstai klo Kunnantalo, kokoushuone 2

Torstai klo Kunnantalo, kokoushuone 2 Vapaa-aikalautakunta Torstai 11.04.2013 klo 19.00 Kunnantalo, kokoushuone 2 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Asialistan hyväksyminen 5 Vapaa-aikalautakunnan

Lisätiedot

Sisällys TEKNINEN LAUTAKUNTA 1 /2018

Sisällys TEKNINEN LAUTAKUNTA 1 /2018 REISJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 1 /2018 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Aika: ke 21.3.2018 klo 18.00-20.20 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Mattila Johannes, pja Saaranen Jarno, 1. vpja Lakanen Keijo,

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 1/2013 1 ti 5.2.2013 klo 19.00 21.45. kunnantalo, kahvio

Tekninen lautakunta 1/2013 1 ti 5.2.2013 klo 19.00 21.45. kunnantalo, kahvio Tekninen lautakunta 1/2013 1 ti 5.2.2013 klo 19.00 21.45 kunnantalo, kahvio Aaro Puurula puheenjohtaja Minna Aho Johannes Mattila Heli Heinonen Tiina Hirvinen Ahti Niskakoski Jarno Saaranen poistui klo

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014 viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen Pyhäjärven kaupunginvaltuusto hyväksynyt..2014 KAAVOITUSKATSAUS 2014 1.5.2014 Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaisesti

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUKSET JA PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVILLÄ OLO... 3

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUKSET JA PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVILLÄ OLO... 3 REISJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 5/2017 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Aika: torstaina 22.8.2017 klo 19.00-21.20 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Mattila Johannes, pj Saaranen Jarno, vpj Aho Minna,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 1/2015. kunnantalo, kahvio. Tiina Hirvinen Ahti Niskakoski Jarno Saaranen Heli Heinonen Minna Aho Johannes Mattila

Tekninen lautakunta 1/2015. kunnantalo, kahvio. Tiina Hirvinen Ahti Niskakoski Jarno Saaranen Heli Heinonen Minna Aho Johannes Mattila Tekninen lautakunta 1/2015 ti 17.3.2015 klo 19.00 21.05 1 kunnantalo, kahvio Aaro Puurula Tiina Hirvinen Ahti Niskakoski Jarno Saaranen Heli Heinonen Minna Aho Johannes Mattila puheenjohtaja Matti Kiviniemi

Lisätiedot

Sisällys KUNNANHALLITUS 4/2016. Aika: 15.3.2016 klo 18.00-19.34 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2

Sisällys KUNNANHALLITUS 4/2016. Aika: 15.3.2016 klo 18.00-19.34 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 REISJÄRVEN KUNTA KUNNANHALLITUS 4/2016 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Aika: 15.3.2016 klo 18.00-19.34 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 Läsnä: Nyman Teuvo, pja Muuttola Markus, 1. vpja Muhonen Kirsi, 2. vpja

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUKSET 2016 JA PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVILLÄ OLO... 2 RAKENNUSTOIMIKUNNAN NIMEÄMINEN KUNNAN RAKENNUSKOHTEISIIN...

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUKSET 2016 JA PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVILLÄ OLO... 2 RAKENNUSTOIMIKUNNAN NIMEÄMINEN KUNNAN RAKENNUSKOHTEISIIN... REISJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 1 /2016 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Aika: to 25.2.2016 klo 18.00 21.30 Paikka: Kunnantalo, kahvio Läsnä: Puurula Aaro, pja Mattila Johannes, 1. vpja Niskakoski Ahti, j

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2015

KAAVOITUSKATSAUS 2015 Rautalammin kunta KAAVOITUSKATSAUS 2015 Kaavoitusjaosto 30.7.2015, 16 1 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 3/2014. kunnantalo, kahvio. Tiina Hirvinen Ahti Niskakoski Jarno Saaranen Heli Heinonen Minna Aho Johannes Mattila

Tekninen lautakunta 3/2014. kunnantalo, kahvio. Tiina Hirvinen Ahti Niskakoski Jarno Saaranen Heli Heinonen Minna Aho Johannes Mattila Tekninen lautakunta 3/2014 to 21.8.2014 klo 19.00 20.45 46 kunnantalo, kahvio Aaro Puurula Tiina Hirvinen Ahti Niskakoski Jarno Saaranen Heli Heinonen Minna Aho Johannes Mattila puheenjohtaja Matti Kiviniemi

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 1/2014 1 to 27.2.2014 klo 18.00 21.15. kunnantalo, kahvio

Tekninen lautakunta 1/2014 1 to 27.2.2014 klo 18.00 21.15. kunnantalo, kahvio Tekninen lautakunta 1/2014 1 to 27.2.2014 klo 18.00 21.15 kunnantalo, kahvio Aaro Puurula Johannes Mattila Tiina Hirvinen Ahti Niskakoski Jarno Saaranen Anna-Liisa Leppänen Kimmo Mustikkaniemi puheenjohtaja

Lisätiedot

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2015

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2015 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2015 Sisällysluettelo 1. Yleistä 2. Maakuntakaava 3. Yleiskaava 4. Asemakaava 5. Rakennusjärjestys 6. Ohjelmoimattomat kaavoitustyöt 7. Kaavoitusohjelma 8. Liitekartat

Lisätiedot

Rakennustarkastaja antaa asiaan tarkemman esityksen kokouksessa.

Rakennustarkastaja antaa asiaan tarkemman esityksen kokouksessa. Teknisen lautakunnan lupajaosto 58 10.09.2009 Teknisen lautakunnan lupajaosto 78 09.12.2010 Teknisen lautakunnan lupajaosto 23 07.04.2011 Teknisen lautakunnan lupajaosto 28 05.05.2011 Teknisen lautakunnan

Lisätiedot

Sisällys KUNNANHALLITUS /2013. Aika: Tiistai 8.10.2013 klo 18.00 19.10 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2

Sisällys KUNNANHALLITUS /2013. Aika: Tiistai 8.10.2013 klo 18.00 19.10 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 REISJÄRVEN KUNTA KUNNANHALLITUS /2013 ASIALISTA Aika: Tiistai 8.10.2013 klo 18.00 19.10 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 Läsnä: Nyman Teuvo, pja Muuttola Markus, 1. vpja Haukipuro Henna, vj Järvelä Eila,

Lisätiedot

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena.

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena. RÄYSKÄLÄN LENTOKENTTÄALUEEN OSAYLEISKAAVAN LAATIMINEN Kunnanhallitus 30.3.2015 ( 79): Metsähallituksen ja Puolustusvoimien suorittamien harjoitusalueiden vaihdon myötä uusien maanvuokra-alueiden saaminen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

tiistaina 16.10.2012 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 1 Susisaaren loma-asuntoalueen asemakaavan muutos/ kaavaehdotus

tiistaina 16.10.2012 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 1 Susisaaren loma-asuntoalueen asemakaavan muutos/ kaavaehdotus Tekninen lautakunta tiistaina 16.10.2012 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 1 Susisaaren loma-asuntoalueen asemakaavan muutos/ kaavaehdotus 2 2 Kunnan rakennusmestarin valinta/ Heikki Hovin oikaisuvaatimus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013 OAS 1 (6) 15.10.2013 Kirkonkylän asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KULAJOEN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013 MIKÄ ON OSALLISTUMIS

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rakennusjärjestyksen uusiminen Rakennusjärjestyksen uusiminen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Yleistä tietoa rakennusjärjestyksestä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen

Lisätiedot

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue ILOMANTSI Kirkonkylä Päiväys 30.1.2015 KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Ilomantsin Kirkonkylän

Lisätiedot

Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen

Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Mikä rakennusjärjestys on? Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 4/2014. kunnantalo, kahvio. Tiina Hirvinen Ahti Niskakoski Jarno Saaranen Heli Heinonen Minna Aho Johannes Mattila

Tekninen lautakunta 4/2014. kunnantalo, kahvio. Tiina Hirvinen Ahti Niskakoski Jarno Saaranen Heli Heinonen Minna Aho Johannes Mattila Tekninen lautakunta 4/2014 ti 23.9.2014 klo 19.00 20.30 56 kunnantalo, kahvio Aaro Puurula Tiina Hirvinen Ahti Niskakoski Jarno Saaranen Heli Heinonen Minna Aho Johannes Mattila puheenjohtaja Matti Kiviniemi

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 7.12.2016 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan ja Teilimäen alueiden osittainen kumoaminen (läntinen alue), kaavaehdotus

Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan ja Teilimäen alueiden osittainen kumoaminen (läntinen alue), kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 40 24.09.2015 Kaavoitustoimikunta 55 09.11.2015 Kaavoitustoimikunta 3 13.01.2016 Kunnanhallitus 19 01.02.2016 Kunnanhallitus 58 21.03.2016 Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan

Lisätiedot

Mustikkakankaan teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LUONNOS 26.1.2015

Mustikkakankaan teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LUONNOS 26.1.2015 Mustikkakankaan teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LUONNOS 26.1.2015 KAAVAMUUTOKSEN KOHDE, TARKOITUS JA TAVOITTEET Mustikkakankaan teollisuusalue sijaitsee

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 16.3.2016 Kokoustiedot Aika Tiistai 29.3.2016 klo 19.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Sisällysluettelo TE, :00, Esityslista 1

Sisällysluettelo TE, :00, Esityslista 1 Sisällysluettelo TE, 9.9.2019 17:00, Esityslista 1-1 Esityslistan kansilehti (kokouskutsu)... 1 1 Taloussuunnitelman laatiminen vuosille 2020-2022 (sisäiset erät tekn.ltk)... 2 2 Asemakaavan muutos korttelit

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy SALLATUNTURIN MATKAILUKESKUS POROPUISTO Sallan kunta SALLATUNTURIN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS (Tieliikennealue ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

Kaustisen kunta. Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy

Kaustisen kunta. Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy 710 Kaustisen kunta Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy Nikolaintie 6 A 62200 KAUHAVA (06) 434 2300 www.hkminfra.fi Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 HÄMEENKYRÖN KUNTA OSA KORTTELIA 64, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 1 Sisältö 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2016

KAAVOITUSKATSAUS 2016 Rautalammin kunta KAAVOITUSKATSAUS 2016 Kaavoitusjaosto 16.2.2017, 3 Kunnanhallitus 27.2.2017 62 1 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus

Lisätiedot

Kemin korkeusjärjestelmämuutoksesta johtuva asemakaavan muutos (N2000) SELOSTUS - LUONNOS 10.09.2013 (sama pvm kuin karttaan)

Kemin korkeusjärjestelmämuutoksesta johtuva asemakaavan muutos (N2000) SELOSTUS - LUONNOS 10.09.2013 (sama pvm kuin karttaan) ASEMAKAAVAMUUTOS KOKO KEMIN KAUPUNGIN ASEMAKAAVA-ALUEET Kemin korkeusjärjestelmämuutoksesta johtuva asemakaavan muutos (N2000) SELOSTUS - LUONNOS 10.09.2013 (sama pvm kuin karttaan) 1 (6) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2012

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2012 OAS 1 (6) KONNEVEDEN KUNTA PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Hannu Heiskanen OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2012 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta.

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA 2090 Moisio-Hakkarin asemakaava, Kiviahon pohjoisosan laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.3.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 63 ) mukainen asiakirja, jossa kuvataan

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA Länkipohjan teollisuusalueen asemakaava (55. kaupunginosa) Tampereentie Tampere 65 km Jämsä 27 km Hirsikankaantie Suunnittelualue

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015 LAPPAJÄRVEN KUNTA Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain

Lisätiedot

Sisällys TEKNINEN LAUTAKUNTA 7/2015. Aika: Paikka: Kunnantalo, kahvio

Sisällys TEKNINEN LAUTAKUNTA 7/2015. Aika: Paikka: Kunnantalo, kahvio REISJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 7/2015 PÖYTÄKIRJA Aika: 18.00-18.50 Paikka: Kunnantalo, kahvio Läsnä: Puurula Aaro, pja Mattila Johannes, 1. vpja Niskakoski Ahti, j Saaranen Jarno, j Hirvinen Tiina,

Lisätiedot

KH , Liite 1. Tekla , liite no 1 LAPINLAHDEN KUNTA

KH , Liite 1. Tekla , liite no 1 LAPINLAHDEN KUNTA KH 23.4.2019 78, Liite 1 Tekla 3.4.2019 23, liite no 1 LAPINLAHDEN KUNTA 1 LAPINLAHDEN KUNTA KAAVOITUSKATSAUS 2019 YLEISTÄ Kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015 3/2015 KUTSU LISÄLISTA Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 31. maaliskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kemiön kunnantoimisto Päättäjät Muut Asiat Allekirjoitus Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus, toimeenpano

Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus, toimeenpano Kaavoitustoimikunta 9 11.03.2013 Kaavoitustoimikunta 30 09.09.2013 Kunnanhallitus 241 07.10.2013 Kunnanhallitus 321 16.12.2013 Kunnanvaltuusto 1 28.01.2014 Kaavoitustoimikunta 8 25.03.2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSA Korttelit 3063 Uimahallin ja Jyvälänpuiston päiväkodin alueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2018 Suunnittelualue Suunnittelun kohteena on noin 1,5

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016 Hyväksytty: Valtuusto 29.11.2016 97 2 1. Yleistä kaavoituskatsauksesta Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) sekä maankäyttö- ja rakennusasetus (MRA) säätelevät kaavoitusta

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.1 SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26662.30 PÄIVÄYS: 16.12. 2013, TARK. 9.4. 2014 Sweco Ympäristö Oy S w e co Y m p ä r is t ö O

Lisätiedot

Rakennustarkastaja antaa asiaan tarkemman esityksen kokouksessa.

Rakennustarkastaja antaa asiaan tarkemman esityksen kokouksessa. Teknisen lautakunnan lupajaosto 58 10.09.2009 Teknisen lautakunnan lupajaosto 78 09.12.2010 Teknisen lautakunnan lupajaosto 23 07.04.2011 Teknisen lautakunnan lupajaosto 28 05.05.2011 Teknisen lautakunnan

Lisätiedot

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin.

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin. Kaavoitustoimikunta 21 08.12.2006 Joutsan kunnanhallitus, -2007 81 05.03.2007 Kaavoitustoimikunta 24 05.10.2007 Joutsan kunnanhallitus 39 04.02.2008 Kaavoitustoimikunta 7 10.04.2008 Joutsan kunnanhallitus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KÄRKÖLÄ JÄRVELÄ JAAKONSAARI ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 31.10.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 58 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 05.05.2011 kello 16.00-16.42 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 658 TONTTI 3 KIINTEISTÖT 2:574 (osa) 2:261 Kaavan laatija

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 2/2010 13 Tekninen lautakunta Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri

Lisätiedot

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2006 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Voimassa olevan kaavan

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.12.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 108 75

Lisätiedot

torstaina 22.11.2012 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 1 Susisaaren loma-asuntoalueen asemakaavan muutos/ kaavaehdotus

torstaina 22.11.2012 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 1 Susisaaren loma-asuntoalueen asemakaavan muutos/ kaavaehdotus Tekninen lautakunta torstaina 22.11.2012 klo 19.00 kunnantalo, kahvio 1 1 Susisaaren loma-asuntoalueen asemakaavan muutos/ kaavaehdotus 2 2 Talousarvio vuodelle 2013 3 Kunnan rakennusmestarin valinta/

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA 1.6.2011 TAMMELAN KUNTA Lunkaan kylä Kiinteistö Mäkilä RN:o 17:0 Tammelan kunta Kunnanhallitus TAMMELAN KUNTA 2(5) Tunnistetiedot: Kunta: Kaavan nimi: Suunnittelualue: Kaavan laadituttaja: Tammela Pääjärven

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1 MITEN VOIN VAIKUTTAA RAKENNUSJÄRJESTYKSEEN? 1 Mikä on rakennusjärjestys Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla (MRL 14.1 ). Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) TUUSNIEMEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.9.2017 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 834/2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan laaditaan asemakaava hankkeesta osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jossa kuvataan osallisten

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA 4.4.2016 LEMIN KUNTA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 1 2 SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Kärsämäen kunta. Kaavoituskatsaus Sisällysluettelo. 1. Yleistä. 2. Maakuntakaava. 3. Yleiskaava. 4. Asemakaava. 5. Asemakaavan pohjakartta

Kärsämäen kunta. Kaavoituskatsaus Sisällysluettelo. 1. Yleistä. 2. Maakuntakaava. 3. Yleiskaava. 4. Asemakaava. 5. Asemakaavan pohjakartta 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2014 Sisällysluettelo 1. Yleistä 2. Maakuntakaava 3. Yleiskaava 4. Asemakaava 5. Asemakaavan pohjakartta 6. Rakennusjärjestys 7. Ohjelmoimattomat kaavoitustyöt 8. Kaavoitusohjelma

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 5/2014 62 to 27.11.2014 klo 19.00 20.55. kunnantalo, kahvio. Tiina Hirvinen Ahti Niskakoski Jarno Saaranen Johannes Mattila

Tekninen lautakunta 5/2014 62 to 27.11.2014 klo 19.00 20.55. kunnantalo, kahvio. Tiina Hirvinen Ahti Niskakoski Jarno Saaranen Johannes Mattila Tekninen lautakunta 5/2014 62 to 27.11.2014 klo 19.00 20.55 kunnantalo, kahvio Aaro Puurula Tiina Hirvinen Ahti Niskakoski Jarno Saaranen Johannes Mattila Kimmo Mustikkaniemi puheenjohtaja (Minna Ahon

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 208 Yleistä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisella kunnalla tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksessä annetaan rakentamista

Lisätiedot

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA KREULANRANNAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.11.2015, tarkistettu 22.3.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Hinnerjoki 403 KIINTEISTÖT 1:122 (osa), 10:17, 1:135 (osa), 1:139, 1:140,

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) LIPERIN KUNTA PYHÄSELÄN TELMONSELÄN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYNÄMÄEN KUNTA 1.1 KATTELUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E27437 PÄIVÄYS: 8.1. 2015, TARK. 4.9. 2015 Sweco Ympäristö Oy MYNÄMÄEN KUNTA Katteluksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaunispään asemakaavan muutos VT 4:n ympäristö OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 19.10.2009 Sisällysluettelo: 1. Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? 3 2. Suunnittelu- ja vaikutusalue 3 3.

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA MÄNTSÄLÄ SUVIKETO RANTA-ASEMAKAAVA. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, 26.8.2014, täyd. 20.11.2014

MÄNTSÄLÄN KUNTA MÄNTSÄLÄ SUVIKETO RANTA-ASEMAKAAVA. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, 26.8.2014, täyd. 20.11.2014 1(5) MÄNTSÄLÄ SUVIKETO RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, 26.8.2014, täyd. 20.11.2014 PROJ. NRO 247 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 1/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot