Sisältö. Lomake Hiukan lomakkeesta: ~ 1 ~ Omien tietojen syöttö/muokkaus Saariston palvelurekisterissä Pikakäsikirja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisältö. Lomake Hiukan lomakkeesta: ~ 1 ~ Omien tietojen syöttö/muokkaus Saariston palvelurekisterissä Pikakäsikirja"

Transkriptio

1 ~ 1 ~ Omien tietojen syöttö/muokkaus Saariston palvelurekisterissä Pikakäsikirja Sisältö Rekisteritiedot...1 Lomake...1 Muokkaussivu 1 yrityksen tiedot...2 Osoitetiedot...3 Intenet ja karttapiste...4 Muokkaussivu 2 - Yhteystiedot...4 Muokkaussivu 3 Toimialan/alojen valinta...5 Muokkaussivu 4 Palvelun kuvaus...7 Muokkaussivu 5 Lisäpalvelut...9 www-lomakkeen käyttö pitää olla sujuvaa ja mutkatonta. Tässä tapauksessa tarvitaan paljon erilaista tietoa, jota on vaikea esittää riittävän helposti lomakkeessa. Olemme tehneet parhaamme. Käsikirjaa ei ole tarkoitettu luettavaksi vaan haktuteokseksi klikkaa sisällössä sopivaa otsikkoa. Rekisteritiedot Palvelusi markkinonnin kannalta on tärkeää että rekisterin tiedot pitävät paikkansa. Rekisteri on luotu ASIAKKAILLESI. Päämäränä on, että kuluttajat ja turistit löytävät palvelurekisteristä helposti ja mahdollisimman tarkasti kaipaamansa palvelun tai tuotteen. Täytä mahdollisimman paljon tietoja rekisteriin, niin asiakkasi löytävät sinut varmemmin eri hauissa. Älä liioittele tyhjistä lupauksista seuraa tyytymätön asiakas. Lomake Hiukan lomakkeesta: Muokkauslomake on jaettu viiteen numeroituun sivuun (välilehteen) 1. Perustiedot ja yrityksen yhteystiedot 2. Yrittäjän/yhdeyshenkilön yhteystiedot ja palvelun saatavuus 3. Yrityksen toimiala(t) 4. Toiminnan kuvaus, lisätiedot ja (piilotetut) hakusanat 5. Lisäpalvelut On mahdollista selata lomakkeessa välilehtien välillä nuoli -painikkeilla ilman että tietoa häviää lomakkeesta. Välilehtipainikkeiden vieressä on Tallenna! -painike. Voit tallentaa antamasi tiedot milloin tahansa, jolloin sinut viedään Kiitos -sivulle. Kiitos-sivulla on linkki takaisin (nyt tallennettuun) lomakkeeseen.

2 ~ 2 ~ Pakolliset kentät on merkitty punaisella asteriskilla * Muutamat kentät on merkitty kahdella asteriskilla **. Se tarkoittaa että tietoa on annettava jommallakummalla kotimaisella kielellä, mutta molempia ei ole pakko syöttää. Monessa paikassa näkyy kysymysmerkki. Kysymysmerkki-ikoni avaa aputeksin kyseiselle syöttöruudulle välilehden sivulla. Klikkaa kysymysmerkkiä avataksesi aputekstin. Klikkaa kysymysmerkkiä uudelleen niin aputeksti häipyy. Muokkaussivu 1 yrityksen tiedot Palveluntuottajan nimi Syötä yrityksen nimi (palvelun toimittaja) niin kuin asiakkaasi sinut tuntevat. Mahdolliset aakkoselliset listat luodaan tämän nimen avulla. Kirjoita siksi yrityksen nimi ensin ja mahdollinen yritysmuoto (Oy, Ky, T:mi) varsinaisen nimen jälkeen. Asiakkaasi eivät löydä sinua odotetussa paikassa kun yrityksesi virheellisesti löytyy Oy:n tai T:mi:n kohdalla. Jos yrityksellä on eri nimi eri kielillä syötä ne. Jos yrityksen nimi on sama kaikilla kielillä, syötä nimi johonkin kohtaan, niin se kopioituu automaattisesti muille kielille. Yrityksen nimi YHDELLÄ kielellä on pakollinen. Yrityksen virallinen nimi Kentän tiedot ei näy netissä. Täytä tähän yrityksen virallinen (rekisteröity) nimi. Yrityksen sivutoiminimi Tämä tieto näkyy netissä mikäli kohta on täytetty lomakkeessa. Emoyhtiö näkyy hakutuloksissa jos hakusanana on yrityksen sivutoiminimi.

3 ~ 3 ~ Y-tunnus Kentän tiedot ei näy netissä. Tärkeätä, jotta yritystä voi identifioida varmuudella ja tarvittaessa tarkistaa rekisteritiedot. Osoitetiedot Monessa tapauksessa postiosoite ei ole sama kuin palvelun käyntiosoite. Tätä on rekisterissä huomioitu! Postiosoite Syötä mielummin molemmilla kotimaisilla, jotta tiedot voi antaa aina oikealla kielellä. ** tarkoittaa että jos tiedot on annettu vain toisella kotimiaisella, niin annettu osoite kopioidaan myös toiselle kotimaiselle. Postinumero Kun palvelurekisteri kattaa pääosin Turrunmaan aluetta on kaikki alueen postipaikat valmiiksi syötetty järjestelmään. Valitse sinulle sopivin. Käyntiosoite Monessa yrityksessä postiosoite ja käyntiosoite ei ole sama. Näissä tapauksissa postiosoite ei ohjaa asiakkaitasi palvelupisteeseen. Jos käyntiosoitteesi eroaa postiosoitteesta syötä käyntiosoite tähän kohtaan (molemmilla kotimiaisilla). ** tarkoittaa että jos tiedot on annettu vain toisella kotimiaisella, niin annettu osoite kopioidaan myös toiselle kotimaiselle. Jos käyntiosoite jätetään kokonaan täyttämättä, tähän kohtaan kopioituu postiosoite. Paikkakunta Tästä löytyy sama postipaikkakuntalista. Valitse se paikkakunta jossa palvelupiste sijaitsee. Jos rekisteristä otetaan kaikki Korppoon palvelut niin listaan tulee ne palvelut joilla on palvelupiste Korppoossa (postilaatikko voi olla toisessa kunnassa)

4 Intenet ja karttapiste ~ 4 ~ www-osoite Yhä useammalla palveluntuottajalla on www-sivusto, jossa palvelut ja tuotteet esitellään laajemmin. Kirjoita tai kopioi haluttu www-osoite tähän kenttään. Tarkista jossakin vierailijanäkymässä että linkki toimii halutulla tavalla ja vie asiakkaasi oikealle sivulle. Aseta karttapiste Suuri osa saaristion palveluista eivät sijaitse kadun varrella. Palvelurekisterin karttapalvelu käyttää GoogleMaps palvelua GPS-koordinaattien perusteella (ei katuosoitteen mukaan). Avaa kartta ja suurenna sitä palvelupisteesi alueelle. Aseta palvelusi karttapiste oikeaan kohtaan kartalle klikkaamalla oikeaa kohtaa kartalla et tarvitse mitään fyysistä osoitetta. Automaagisesti saat palvelupisteesi suhteellisen tarkat GPS-koordinaatit. Hyväksy karttapiste. Voit muokata/siirtää pistettäsi tarvitaessa (Avaa kartta ja siirrä karttapistettä), tai voit poistaa karttapisteesi linkillä Poista karttapiste (ks kuva yllä). Jos karttapiste on annettu näkyy sen GPS-korrdinaatit lomakeessa. Muokkaussivu 2 - Yhteystiedot Asiakkaasi haluavat tietää keneltä (ihmisen nimi) he voivat kysyä, jos kaipaavat lisätietoja.

5 ~ 5 ~ Yhteyshenkilö Pienissä palveluissa tämä on useimmiten palveluntuottajan nimi, mutta suuremmissa yrityksissä löytyy yhteyshenkilö joka on helposti tavoitettavissa, vastaa asiakaspalvelusta ja osaa vastata useimpiin kysymyksiin yrityksen palveluista. Päänumero Ennen kysyttiin Puhelin ja GSM. Nykyään ja etenkin saaristossa on yrittäjillä vain kännykkä. Päänumero on yhteyshenkilön numeo (lanka tai mobiili). Varanumero Kännykästä voi loppua akku, voi olla väliaikaisesti pois päältä tai voi olla alueella jossa kenttää ei ole. Siinä tapauksessa on hyvä ilmoittaa myös varanumero. Se voi viedä jollekin toiselle henkilölle yrityksessä, yhteistyökumppanille, tai vaimolle siellä kotona. Fax Monessa yrityksessä on vielä toimiva Faksi. e-osoite Aina vain tärkeämpi yhteydenpitokanava. Täytä oikein! ISähköposti ei häiritse kesken työn tai kokouksen. Voit vastata sähköpostiin kunnollisesti sitten kun itse ehdit. Kaupungille on tärkeätä saada viestejä yrittäjille tarvitsematta soittaa tai lähettää satoja kirjeitä. Yhteydenpito kaupungilta paranee. Yhteyshenkilön kielitaidot Millä kielillä pystyt palvelemaan asiakkaistasi? Asiakkaiden on helpompi lähestyä sinua jos he tietävät etukäteen millä kielillä asiointi onnistuu. Tärkeää etenkin matkailuyrittäjille. Yhteydenottokielen valinta on myös alueemme erikoisominaisuus. Yhteydenottokieli. Mitä kieltä puhut mieluiten itse? Jos kaupunki ottaa sinuun yhteyttä millä kielellä haluat tietoa puhelimitse postitse tai sähköpostitse? Kunta-alueet jossa palvelu on tarjolla Kunta-alueiden valintalista on oikealla - Taas alueemme erikoisuus. Turunmaa on maantieteellisesti hankala. Kaikki palvelut eivät ole tarjolla koko alueella. Korppoossa toimiva parturi ei leikkaa hiuksiä Taalintehtaalla. Asiakkaillesi on tärkeätä tietää MISSÄ palvelusi on tarjolla. Ruksaa ne alueet jossa palvelusi on tarjolla. Muokkaussivu 3 Toimialan/alojen valinta Jos asiakkaat suorittavat hakua toimalan perusteella on tärkeää että palvelutuottaja on kytketty kaikkiin sopiviin toimialoihin. Saariston tuhat-taitajia on vaikea lukita määrättyyn kategoriaan. Valitse se/ne toimiala(t) joita varmasti hallitset..

6 ~ 6 ~ Aloita avaamalla sopiva toimialaryhmä klikkaamalla sitä. Kuvassa toimialaryhmä Julkiset palvelut on avattu. Päätoimiala Valitse päätoimiala asettamalla pilkku oikealla. Päätoimiala on pakollinen. Jos ett valitse päätoimialaa itse poimii järjestelmä jonkun valitsemistasi toimialoista päätoimialaksesi. Päätoimialan merkitys Raporteissa on joskus niin että yksi palvelu saa esiintyä raportissa vain kerran. Näissä tapauksissa palvelusi näkyy vain valitun päätoimialan alla.netissä päätoimialan merkitys on varsin vähäinen. Toimialat Ruksaa kaikki ne toimialat joilla tarjoat palveluita. Voit valita toimialoja eri toimialaryhmistä. Toimiala-haussa olet näkyvissä kaikissa valitsemillasi toimialoilla. Valitse harkiten Asiakkaat edellyttävät että tarjoat palveluita valitsemiltasi toimialoissa.

7 ~ 7 ~ Muokkaussivu 4 Palvelun kuvaus Kuvaile palvelusi lyhyesti ja selvästi, niinkuin sinä oletat että asiakkaasi haluat sen kuulla. Kentässä on tilaa lyhyille romaaneille, mutta niitä ei kukaan jaksa lukea. Toiminnan kuvaus suomeksi ja ruotsiksi on pakollinen. Englanti ja Saksa ovat tärkeitä matkailuyrityksille, mutta niitä ei vaadita. Toiminnan kuvaus ei näy niillä kielillä joilla teksti puuttuu. Kuvaus tai osia siitä voidaan julkaista raporteissa ja luetteloissa. Lisätiedot Jos haluat kertoa toiminnastasi lisää tässä palvelurekisterissä on se mahdollista. Asiakkaasi ilahtuvat varmasti lisätiedoista esim. aukioloajoista, tuote/palveluvalikoimasta, alennuksista. palveluiden saatavuusrajoituksista tai muuta jota asiakkaasi ihmettelevät tai johon joudut vastaamaan puhelimitse toistuvasti.

8 ~ 8 ~ Täysin vapaaehtoinen kenttä, mutta asiakkaasi arvostelema. Säästää itsellesikin aikaa kun ei tarvitse jatkuvasti vastata samohin kysymyksiin puhelimessa. Hakusanat Hakusanat eivät näy missään! Palvelurekisterissä on hakukone joka hakee KAIKISTA TEKSTIKENTISTÄ tietoa, exim yrityksen nimi, osoite, yhteyshenkilön yhteystiedot, kuvaus, lisätiedot ja hakusanat. Tässä on hyvä syöttää määrätyt toimintasi avainsanat, joita asiakkaasi voisivat käyttää hauissa. Anna VAIN sanoja joita EI ESIINNY missään muussa syöttämäsi tekstikentässä. On turha toistaa sanoja joita on jo syötetty tietoihisi aikaisemmin. Sopivia sanoja ovat esim. edustamasi merkit tai tuotteet, Tuotemerkkejä joita korjaat. Toimialasi erikoistermejä, käsitteitä, toimenpiteitä. HUOM1! VAIN VÄLILYÖNTI sanojen väliin, ei pilkkuja eikä pisteitä. Ne vain sekoittavat hakukonetta.

9 ~ 9 ~ HUOM2! Hakukone osaa vain hakea kokonaisia sanoja ei sanojen osia (kuten Google). Huono hakusana on polkupyöräkorjaamo. Harvemmin suorittaa hakuja niin pitkällä sanalla mutta ei sitä koskaan tiedä... Anna myös polkupyöräkorjaamo pyörä polkupyörä korjaamo pyöräkorjaamo rengas korjaus jne... Muokkaussivu 5 Lisäpalvelut Tässä vaiheessä on tarjolla vain ruksi jos haluat jatkossa ylläpitää rekisteritietosi itse. Muita lisäpalveluita voidaan lisätä myöhemmin. Ainoa vaatimus itsepäivitykselle on että olet syöttänyt lomakkeeseen e-osoitteen. Sinulle toimietetaan sähköpostitse viesti joka sisältää salatun linkin tietojesi muokkaukseen. Keskellä viestin sivua on koodattu linkki yrityksesi muokkaussivulle palvelurekisterissä. Voit koska tahansa klikata sähköpostiviestissä olevaa linkkiä. Linkki toimii siihen asti kunnes saat jostain syystä uuden vastaavanlaisen viestin jossa on uusi koodattu linkki. Jos linkkiviestisi häviää Ei haittaa, jos linkkiviesti häviää. Voit tarvittaessa tilata uuden viestin uudella itsemuokkauslinkillä. Muokkauslinkki uusimmassa viestissä toimivat. Vanhoissa itesmuokkausviesteissä oleva koodattu linkki lakkaa toimimasta kun uusi koodiviesti lähetetään yrittäjälle. Suosittelemme itesmuokkausta Ei ole ketään jonka tehtäviin kuuluu jatkuvasti selvittää yritysten tietojen päivitystarpeita ja suorittaa ne rekisterissä. Palveluntuottajan intresseissä on markkinoida palveluitaan aina paikkansapitävillä ja riittävillä tiedoilla. MUISTA TALLENTAA tekemäsi muokkaukset!! Tsemppiä! Smart & Cool

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi 1 Sisällysluettelo Sisäänkirjautuminen... 4 Valikko... 4 Etusivu... 4 Omat tiedot... 5 Ohje... 5 Sulje palvelu... 5 Tekstihaku... 5 Tekstihaun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/36 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Asiakaspalvelu Myynti: 020 7416 669 Tuki: 020 7416 668 Sähköposti: tuki@verkkovelho.fi www.verkkovelho.fi Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO Vaihde: 020

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

YRITTÄJÄNAISTEN KESKUSLIITTO 19.2.2008 1 (11)

YRITTÄJÄNAISTEN KESKUSLIITTO 19.2.2008 1 (11) YRITTÄJÄNAISTEN KESKUSLIITTO 19.2.2008 1 (11) JÄSENREKISTERISTÄ REKISTERIVASTAAVALLE Sisään jäsenrekisteriin osoitteella: Kolme välilehteä: www.yrittajanaiset.fi/yhdistykset - kirjoita yhdistyksen tunnus

Lisätiedot

Käyttöohjeet Hurmos-rekrytointijärjestelmään

Käyttöohjeet Hurmos-rekrytointijärjestelmään Käyttöohjeet Hurmos-rekrytointijärjestelmään Sisällysluettelo 1. Tervetuloa Hurmos-rekrytointijärjestelmän käyttäjäksi... 1 2. Hurmokseen kirjautuminen... 2 3. Päävalikot... 2 3.1. Hakemukset... 2 3.1.1.

Lisätiedot

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja VERKKOLASKU.FI Käyttäjän käsikirja Päivitetty 10.2.2010 HUOM! LUE TÄMÄ. Verkkolasku.fi -palvelun avulla pienyrittäjät voivat helposti, nopeasti ja edullisesti aloittaa verkkolaskujen lähettämisen ja vastaanoton.

Lisätiedot

Ohjeita etwinning-työkalujen käyttöön

Ohjeita etwinning-työkalujen käyttöön Ohjeita etwinning-työkalujen käyttöön Rekisteröidy etwinningiin Ensimmäinen askel: rekisteröityjän tiedot Toinen askel: etwinning-toiveet Kolmas askel: koulun tiedot Neljäs askel: koulun profiili TwinFinder

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

Service Connection käyttöohje Versio: Oy Anglo-Service Ab

Service Connection käyttöohje Versio: Oy Anglo-Service Ab 1 (30) Service Connection käyttöohje Versio: Oy Anglo-Service Ab 2 (30) SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 3 1.1 Käyttöönotto 4 1.2 Prosessikuvaus 4 2. Laitteen vastaanotto 5 2.1 Tilauksen luominen (koontitilaus)

Lisätiedot

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle A) Kuksaan rekisteröityminen = partioid:n luominen (ensimmäisellä käyttökerralla) ja kirjautuminen (jatkossa) B) Huoltajan omien tietojen

Lisätiedot

OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012)

OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012) OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012) Ohjeet on tehty ensisijaisesti Puutarha.nettiin käyttöohjeeksi siellä toimivien valvojien toimesta, ja niissä on myös sääntöjä täydentävää asiaa. Jos Rakentaja.fi

Lisätiedot

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47)

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47) 1 (47) 1 Käyttöönotto... 3 1.1 Rekisteröityminen... 3 1.2 Asetukset... 3 1.3 Nämä on hyvä tietää... 5 1.3.1 Päivämääräkentät... 5 1.3.2 Hakukentät... 5 1.3.3 Pikanäppäimet... 5 1.3.4 Suositeltu selain

Lisätiedot

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot...

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... 3 Palaute ja tuki... 3 Sanasto... 4 Pikaopas... 6 Käy asetukset

Lisätiedot

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 1 Yleistä... 3 Muistilista Nopan opintojaksosivuston ylläpitäjälle... 4 Kerro opiskelijoille Nopasta opintojakson alkaessa... 4 Opintojaksotietojen siirtyminen

Lisätiedot

OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01)

OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01) OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01) SISÄLLYSLUETTELO: 1.0 Yleistä 1.1 Yleistä oppaasta 1.2 Kirjautuminen 1.3 Hallinta 1.4 Hyödyllistä tietää 2.0 Katalogi 2.1 Tuoteryhmät / tuotteet 2.2 Uuden tuoteryhmän

Lisätiedot

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Muokattu viimeksi 26.8.2010 1 Ohjeet Moodlen käytön tueksi Sisällys Mistä löydän SAMKin Moodlen ja kirjaudun verkko-oppimis-ympäristöön?...

Lisätiedot

Käyttöohjeet 2012-04-26

Käyttöohjeet 2012-04-26 2012-04-26 Vaihe 1: Kirjautuminen Jos koulusi on liittynyt Kouluruoka-sovellukseen, sinulle on toimitettu kirjautumistiedot sovellukseen. Jos et ole saanut kirjautumistietoja, lähetä sähköpostia osoitteeseen

Lisätiedot

Turun kasvatus- ja opetustoimi Jarkko Lehmuskenttä & Mirkku Virkkunen Versio: 15.10.2012

Turun kasvatus- ja opetustoimi Jarkko Lehmuskenttä & Mirkku Virkkunen Versio: 15.10.2012 Turun kasvatus- ja opetustoimi Jarkko Lehmuskenttä & Mirkku Virkkunen Versio: 15.10.2012 Palautetta voi lähettää osoitteeseen: moodletuki@turku.fi Sisällysluettelo 1 Kasvatus- ja opetustoimen moodlet...1

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi KÄYTTÖOPAS Sisältö 1. PERUSSANASTO... 1 1.1 Kysymystyypit... 1 1.2 Palvelun termit... 2 2. KYSELYN LUONTI... 6 2.1 Pikaopas... 6 2.2 Eri kysymystyyppien luonti (Classic mode)... 7 2.2.1 Otsikko... 7 2.2.2

Lisätiedot

SAK:N PAIKALLISJÄRJESTÖJEN NETTIPALVELUT

SAK:N PAIKALLISJÄRJESTÖJEN NETTIPALVELUT SAK:N PAIKALLISJÄRJESTÖJEN NETTIPALVELUT KÄYTTÄJÄN OPAS, VERSIO 1.8 7.5.2010 JULKISET SIVUT http://www.sak-paikalliset.fi/ Username: Password: YLLÄPITO http://www.sak-paikalliset.fi/adm Username: Password:

Lisätiedot

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Voit tehdä tyylikkäät kotisivut yhdistyksellesi Suomen Yrittäjien kotisivupaketilla. Aloittaaksesi tarvitset vain tietokoneen ja Internet yhteyden. Tarkempia neuvoja

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE SIVU 1/30 POLKU SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

Tämä käsikirja on suojattu tekijänoikeuslailla. Sisällön muuttaminen tai osittainen kopioiminen on kielletty ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa.

Tämä käsikirja on suojattu tekijänoikeuslailla. Sisällön muuttaminen tai osittainen kopioiminen on kielletty ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa. Tekijänoikeus Tämä käsikirja on suojattu tekijänoikeuslailla. Sisällön muuttaminen tai osittainen kopioiminen on kielletty ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa. Käsikirjaa voi vapaasti levittää kokonaisena

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

Savalanche-käyttöohje

Savalanche-käyttöohje Savalanche-käyttöohje Perusta verkkokauppa ja hyödynnä uudet jakelukanavat Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Savalanche-palvelun pikaohje... 3 3. Savalanche-palveluun rekisteröityminen... 5 4. Kauppiaaksi

Lisätiedot

SEMPRE M E D I A. Monet. Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0. Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki. +358 45 113 8137 www.sempre.

SEMPRE M E D I A. Monet. Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0. Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki. +358 45 113 8137 www.sempre. SEMPRE M E D I A Monet Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0 Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki +358 45 113 8137 Sisällys 1. Aloitus 3 Yleistä Monet-työkalusta 3 Käyttövaatimukset 3 Kirjautuminen

Lisätiedot

Elisa Ring 2.0. Vaihteenhoitaja

Elisa Ring 2.0. Vaihteenhoitaja Elisa Ring 2.0 Vaihteenhoitaja Johdanto Ring käyttöliittymä Asiakaspalvelusarjat Vaihteenhoitajan toiminteet Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa

Lisätiedot