OHJE: Taksiliikenteen tallentaminen NAP-palveluun

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OHJE: Taksiliikenteen tallentaminen NAP-palveluun"

Transkriptio

1 S i v u 1 OHJE: Taksiliikenteen tallentaminen NAP-palveluun 1. Siirry sivulle ja rekisteröidy palveluun. Mikäli ymmärrät paremmin ruotsin- tai englannin kieltä, vaihda kieli klikkaamalla kohtaa FI. 2. NAP-palveluun kirjataan ensin perustietoja taksiyrityksestäsi (palveluntuottaja) ja sen jälkeen tarkempia tietoja tarjoamastasi taksiliikennepalvelusta (liikkumispalvelu). Lisää seuraavaksi uusi taksiyritys (palveluntuottaja) NAP-palveluun. Aloita klikkaamalla kohtaa Lisää uusi palveluntuottaja. Täytä avautuneelle lomakkeelle tiedot palveluntuottajasta (taksiyrityksesi. Palveluntuottajan nimi: Taksiyrityksesi nimi, esim. Matin Taksi Oy tai Nenosen Taksi. Palveluntuottajan kuvaus: Millainen palveluntuottaja (taksiyritys) on kyseessä? Esim. Taksiyritys Uudellamaalla tai Taksiyritys Helsingissä. Täytä myös muut lomakkeella kysytyt tiedot. Esim. Osoitetietoihin täytä oma osoitteesi ja puhelinnumero-kenttään oma puhelinnumerosi. Paina lopuksi Tallenna.

2 S i v u 2 3. Lisää uusi liikkumispalvelu (taksipalvelu) NAP:iin painalla + Lisää uusi palvelu. 4. Valitse liikkumispalvelun tyypiksi Taksiliikenne (tieliikenne). A. Klikkaa ensin kohtaa Valitse liikkumispalvelun tyyppi. (punaisissa kehyksissä) B. Klikkaa seuraavaksi valikosta kohtaa Taksiliikenne (tieliikenne). C. Paina lopuksi Jatka -painiketta.

3 S i v u 3 5. Täytä avautuneella lomakkeella kysytyt tiedot ja seuraa lomakkeen ohjetekstejä Palvelun tyyppi: Tieliikenne. (Automaattisesti valittuna) Palvelun nimi: Nimeä tarjoamasi taksipalvelu. Mikäli yrityksesi nimi on esim. Matti Meikäläinen Oy, voi palvelun nimi olla esim. Matti Meikäläinen Oy Taksiliikenne. Palvelun kuvaus: Kuvaa tähän, millaista taksipalvelua tarjoat. Esim. Taksipalvelua pääkaupunkiseudulla tai Taksipalvelua Tampereella. Palvelun voimassaoloaika: Älä täytä tätä kohtaa, mikäli taksipalvelusi on jo voimassa ja et ole lopettamassa palvelua. Muussa tapauksessa valitse palvelulle alkamispäivämäärä ja päättymispäivämäärä, mikäli tarpeen. Palvelun yhteystiedot: Täytä tähän ne yhteystiedot, mistä taksin voi tilata. Mikäli ajat vain välityskeskuksen kyytejä, täytä tähän välityskeskuksen yhteystiedot. Palvelun tuottamiseen osallistuvat muut yritykset: Jätä täyttämättä, mikäli taksipalvelusi tuottamiseen ei osallistu muita yrityksiä. Välityspalvelua koskevat tiedot: Jätetään yleensä täyttämättä. Tämän kohdan täyttävät lähinnä taksien tilausvälityskeskukset, kuten esim. Taksi Helsinki ja Lähitaksi. Toiminta-alue: Kero tässä, millä alueella taksipalveluasi tarjotaan. o Pääasiallinen toiminta-alue: Alue, jolla taksipalvelua normaalisti tarjotaan. Esim. Helsinki. Voit myös valita useamman vaihtoehdon, esim. Helsinki, Espoo ja Vantaa. o Toissijainen toiminta-alue: Alue, jolla liikennöidään esim. erikseen sovittaessa. Esim. Suomi. Ulkoiset koneluettavat rajapinnat: Jätetään yleensä tyhjäksi. Mikäli yritykselläsi kuitenkin on tietoa omissa tai kumppanisi koneluettavissa rajapinnoissa, täytä niiden tiedot tähän kohtaan. (Huom. Rajapinnalla ei tarkoiteta ihmissilmin luettavaa WWW-sivua.) Matkatavaroita koskevat rajoitukset: Kerro tässä matkatavaroita koskevista rajoituksista. Esim. Enintään 2 laukkua per asiakas, Ei eläimiä tai Ei rajoituksia. Kerro myös, mikäli esim. suksien tai isojen tavaroiden kuljetuksesta veloitetaan lisämaksu. Reaaliaikapalvelun verkko-osoitetiedot: Jätetään yleensä tyhjäksi. Mikäli taksin GPSsijaintia voi seurata kartalta, täytä palvelun verkko-osoite tähän. Ennakkovaraus: Kerro taksipalvelun ennakkovarausvaatimuksista. Taksit valitsevat yleensä vaihtoehdon Palvelun ennakkovaraus on mahdollista, muttei pakollista. (Eli asiakkaita otetaan kyytiin sekä taksitolpalta että puhelinvarausten perusteella.) Varauspalvelun osoitetiedot: Jätetään yleensä tyhjäksi. Mikäli taksipalvelusi voi kuitenkin varata verkko-osoitteesta, täytä sivun www-osoite tähän kohtaan. Esteettömyys ja muut palvelut: Täytä tiedot palvelusi esteettömyydestä. Mikäli taksiautona toimii esim. vain yksi tavallinen henkilöauto, täytä vain kohta Kuljetettavat apuvälineet (taattu saatavuus).

4 S i v u 4 Hintatiedot: Kerro tässä kohtaa taksipalvelusi hinnat ja hyväksytyt maksutavat. (Hintojen tulee olla samat, kuin mitä lukee esim. taksiautosi ikkunassa olevassa tarrassa tai tulosteella, joka on asiakkaan nähtävillä.) Täytä hinnoitteluosio seuraavasti (valitse sopivin vaihtoehto): 1. Mikäli ajat välityskeskuksen kyytejä, lisää kohtaan Hinnoittelun verkkosivu WWW-osoite, josta välityskeskuksesi hinnat löytyvät. 2. Mikäli et aja välityskeskuksen kyytejä ja yritykselläsi on omat WWW-sivut, missä taksipalvelusi hinnat on kuvattu, täytä sivun osoite kohtaan Hinnoittelun verkkosivu. 3. Mikäli et aja välityskeskuksen kyytejä ja yritykselläsi ei ole WWW-sivuja, täytä taksipalvelusi hintatiedot niille kohtaan Hinnoittelun kuvaus tai hintatiedoille varattuun taulukkoon (Tuote, Hinta per yksikkö ja Hinnoitteluperuste). Maksutavat: Valitse listalta maksutavat, mitkä maksutavat taksissasi käyvät. (Käteinen, pankkikortti, luottokortti, jne.) Palveluajat: Kerro tässä kohtaa, milloin taksipalvelua on tarjolla. Valitse listalta viikonpäivät, jolloin palvelua tarjotaan ja ilmoita aukeamisaika ja kiinnimenoaika. o Mikäli tarjoat taksipalvelua joka päivä, 24h/vrk, valitse kohdasta Viikonpäivät" vaihtoehto Valitse kaikki. Laita lisäksi rasti kohtaan 24h. 6. Paina lopuksi Tallenna ja julkaise painiketta. Mikäli et voi julkaista taksipalveluasi, lomakkeella puutteita tai virheitä. Palaa tarkistamaan lomakkeen tiedot, joissa lukee huomio Tieto vaaditaan punaisella värillä. Julkaistun palvelun tietoja voit katsoa kohdassa Liikkumispalvelukatalogi. 7. Palvelun muokkaaminen myöhemmin Pääset myöhemmin muokkaamaan taksipalvelusi tietoja Omat palvelutiedot -sivulla klikkaamalla taksipalvelusi nimeä.

5 S i v u 5 Kysyttävää tai ongelmia? NAP-Helpdesk palvelee ma-pe klo 10-16, p ,