Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 4 / 2012 Sivu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 4 / 2012 Sivu 1 18.04.2012"

Transkriptio

1 Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 4 / 2012 Sivu Kokoustiedot Aika Keskiviikko klo Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Moilanen Pekka Lahti Jari Airas Sanna Järvinen Sami Leppänen Heikki Marttinen Anu Marttinen Timo Pietiläinen Maija Rahikainen Marja-Leena Ruhanen Seija-Liisa Ruotsalainen Raimo Suovalkama Kirsi Tikkanen Petri Tullinen Hannu Vihermäki Eeva Siiskonen Marja Korhonen Kirsi puheenjohtaja, Mikkeli varapuheenjohtaja, Mikkeli jäsen, Mikkeli jäsen, Mikkeli jäsen, Mikkeli jäsen, Hirvensalmi jäsen, Hirvensalmi jäsen, Mikkeli jäsen, Mikkeli jäsen, Mikkeli jäsen, Suomenniemi jäsen, Mikkeli jäsen, Ristiina jäsen, Mikkeli jäsen, Ristiina varajäsen, Mikkeli varajäsen, Suomenniemi Muut saapuvilla olleet Mikander Kimmo Seppälä Arto Taavitsainen Satu Ruhanen Seppo Puukko Kalevi Siekkinen Virpi Olkkonen Kirsi Muukkonen Matti Kauppi Marja Talo Timo Helminen Niina Kaukonen Niina Mutanen Minna Will-Orava Johanna Pitkänen Paavo kaupunginjohtaja, Mikkeli kh:n puheenjohtaja, Mikkeli kh:n edustaja, Mikkeli kunnanjohtaja, Hirvensalmi kh:n pj, Hirvensalmi kunnanjohtaja, Ristiina kh:n pj, Ristiina kunnanjohtaja, Suomenniemi kh:n pj, Suomenniemi vt. palvelutuotantojohtaja tulosalueen esimies, psykososiaaliset palvelut tulosalueen esimies, vanhusten palvelut tulosalueen esimies, terveyspalvelut tulosalueen esimies, perhepalvelut vs. hallintopäällikkö, pöytäkirjanpitäjä

2 Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 4 / 2012 Sivu 2 Poissa: Puntanen Pia Ruottinen Outi jäsen, Mikkeli jäsen, Suomenniemi

3 Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 4 / 2012 Sivu 3 Käsiteltävät asiat 1 / 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 / 39 Pöytäkirjantarkastajat 3 / 40 Vanhusneuvoston sihteerin valinta 4 / 41 Liite 1 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys toimintavuodelta / 42 Otavan ostopalvelujen muutos kotihoidossa 6 / 43 Hammashoidon tilojen laajentaminen Pankalammen terveysasemalla 7 / 44 Liite 2 Oikaisuvaatimus ylihammaslääkärin viranhaltijapäätökseen/antikainen Kari 8 / 45 Liite 3 Turvapuhelinpalvelun palvelutuottajan valinta 9 / 46 Liite 4 Järjestöavustukset vuonna / 47 Otto-oikeus, viranhaltijapäätökset 11 / 48 Otto-oikeus, viranhaltijapäätökset

4 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 1 Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Ehdotus Palvelutuotantojohtaja: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 2 Sivu Pöytäkirjantarkastajat Ehdotus Palvelutuotantojohtaja: Valitaan pöytäkirjantarkastajiksi Marttinen Timo ja Pietiläinen Maija.

6 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 3 Sivu Sosiaali- ja terveyslautakunta / 013 / 2011 Vanhusneuvoston sihteerin valinta Sosiaali- ja terveyslautakunta / 16 Valmistelija vanhusten palvelujen johtaja Niina Kaukonen. Kaupunginhallituksen hyväksymän vanhusneuvoston toimintasäännön 4 :n mukaan vanhusneuvoston sihteerin nimeää sosiaali- ja terveyslautakunta. Vanhusneuvoston sihteerinä on toiminut vuosina toimistosihteeri Pirjo Maaranen. Vanhusneuvoston sihteerin tehtäviin esitetään nimettäväksi alkaen toiminnanohjaaja Ria-Liisa Jokinen vuosille Ria-Liisa Jokinen on siirrettynä toiminnanohjaaja vakanssilta projektityöntekijäksi Teva-hankkeeseen (tehokas ja vaikuttava hyvinvointipalvelutuotanto) vuoden 2011 loppuun asti. Ria-Liisa Jokisen työaika on saakka 60 % kokoaikatyöstä. Teva-hanke työllistää noin 50 % työajasta ja loput työajasta on käytettävissä vanhuspalveluiden johto- ja toimistopalveluihin. Ehdotus johtaja: Sosiaali- ja terveyslautakunta nimeää vanhusneuvoston sihteeriksi alkaen toiminnanohjaaja Ria-Liisa Jokisen vuosille Päätös Sosiaali- ja terveyslautakunta: Hyväksyttiin Valmistelija vanhusten palvelujen johtaja Niina Kaukonen Ria-Liisa Jokinen on nimetty , 16 vanhusneuvoston sihteeriksi ajalle Ria-Liisan Jokisen tehtäväkuva on muuttunut ja nykyinen työ vie aikaa niin, että vanhusneuvoston sihteerin työtehtävät tulee järjestää uudelleen. Esitän, että alkaen vanhusneuvoston sihteerin tehtävissä jatkaa toiminnanohjaaja Sari Mäkitalo-Tulokas. Vanhusneuvoston puheenjohtajan kanssa asiasta on keskusteltu ja järjestely sopii heille. Ehdotus Palvelutuotantojohtaja: nimeää Ria-Liisa Jokisen tilalle vanhusneuvoston sihteeriksi Sari Mäkitalo-Tulokkaan alkaen.

7 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 3 Sivu 7 Tiedoksi Vanhusneuvosto

8 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 4 Sivu / 430 / 2012 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys toimintavuodelta 2011 Valmistelija sosiaali- ja potilasasiamies Kari Wainio. Tämä on 3. Mikkelin kaupungin sosiaali- ja potilasasiamiehen laatima selvitys Mikkelin kaupunginhallitukselle. Selvitys sisältää sekä sosiaalihuollon että perusterveydenhuollon osion. Asiamiehen selvitys perustuu vuoden 2011 aikana tulleisiin asiakas- ja potilasyhteydenottoihin, johtavien viranhaltijoiden ja työntekijöiden haastatteluihin, muihin kyselyihin ja asiamiestoiminnassa muutoin esille tulleisiin asioihin ja havaintoihin. Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys jakaantuu 8 lukuun. Johdanto-osan jälkeen 2. luvussa luodaan yleiskatsaus asiamiestoimintaan ja sen järjestämiseen Itä-Suomen alueella sekä valtakunnallisesti. 3. luvussa on yhteenveto sosiaaliasiamiehelle tulleista asiakasyhteydenotoista, niiden aiheista ja sisällöstä. 4 luvussa on puolestaan yhteenveto potilasasiamiehelle tulleista yhteydenotoista sekä niiden aiheista ja sisällöstä. 5. luvussa arvioidaan sosiaali- ja terveyspalvelujen toteutumista asiakaspalautteen sekä muun asiamiestoiminnassa saadun tiedon valossa sekä valtakunnan tasolla että asiamiehen toiminta-alueella. 6.luvussa pohditaan kehittämistarpeita Mikkelissä ja uudella sosiaali- ja terveystoimen alueella. 7. luvussa käydään lävitse Mikkelin kaupungilta, Itä-Suomen aluehallintovirastolta ja Kuopion hallinto-oikeudelta saadut tiedot koskien vuoden 2011 aikana tehtyjä muistutuksia, kanteluja ja oikaisuvaatimuksia. 8. luvussa on sosiaali- ja potilasasiamiehen toimintasuunnitelma vuodelle Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys vuodelta 2011 Liite 1 Ehdotus Palvelutuotantojohtaja: merkitsee kertomuksen tiedokseen ja saattaa samalla kertomuksen kaupunginhalltuksen tietoon.

9 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 5 Sivu / 031 / / 031 / 2012 Otavan ostopalvelujen muutos kotihoidossa Valmistelija Kotihoidon tulosyksikköryhmän esimies Ulla Yli-Karro. Työosuuskunta Otavan Lähipalvelukeskukselta on ostettu kotipalvelua Otavan alueelle kotihoidon tueksi pääasiassa ilta- ja viikonloppupalveluna kotihoidon asiakkaille. Tällä hetkellä asiakkaita on 5-7, joilla kaikilla on erilaiset tarpeet. Asiakkaiden toimintakyky vaatii useamman kotikäynnin vuorokaudessa (3-4 kotikäyntiä/vrk). Työosuuskunnan toiminta tukee kotihoidon toimintaa oikeana resurssina. Työosuuskunta suorittaa hoitotyön toimintoina mm. seuraavaa: aamutoimissa avustaminen (pesut, pukeminen), aamupala, lääkkeiden antaminen, kauppa- ja apteekkiasiat, pyykkihuolto, nukkumaan laitto ja pienet hoitotoimenpiteet mm. verensokerin seuranta. Yhteistyö on ollut moitteetonta ja joustavaa.tämän vuoden 2012 aikana puretaan asiakassopimukset Otavan lähipalvelukeskuksen kanssa ja toiminta toteutetaan omana toimintana edellyttäen tietenkin, että kotihoidon täyttöluvat myönnetään. Työosuuskunta Otavan Lähipalvelukeskus esittää Mirja-Terttu Jartti-Konnaksen saapuneessa kirjeessä koti- ja tukipalveluiden hinnoiksi alkaen seuraavaa: arkitunti v olisi 29,50, vertailuhinta v oli 28,50 iltatyölisä klo 18 jälkeen + 15 % ja yölisä 30 % klo lauantailisä + 25 % sunnuntailisä % (la klo su klo 24.00) Hinta on tarkistettu palkka- ja yleiskustannusten nousua vastaavaksi. Korotus on keskimäärin 3,5 % (vuonna 2011 arkitunnilta 28,50 ). Korvaus sisältää kilometrikorvaukset ja matka-ajat 10 km säteellä Otavasta, yhteistyöpalaverit sekä toimistokulut. Koti- ja tukipalveluiden hinnat Liite 4 Ehdotus johtaja: hyväksyy Työosuuskunta Otavan Lähipalvelukeskuksen ostopalvelujen hintojen tarkistuksen alkaen. Vs. sosiaali- ja terveystoimen johtaja muutti kokouksessa päätösesitystä siten, että Työosuuskunta Otavan lähipalvelukeskukselta ei osteta kodinhoitopalveluja vuonna 2012, koska määrärahoja ei tähän ole varattu. Kotihoitopalvelut tuotetaan palvelusetelin avulla sekä omana toimintana.

10 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 5 Sivu 10 Päätös : Hyväksyttiin Valmistelijat vanhusten palvelujen johtaja Niina Kaukonen ja kotihoidon tulosyksikköryhmän esimies Ulla Yli-Karro Mikkelin kaupungin kotihoidon Otavan alueen iltavuorojen palvelun on tuottanut jo vuosia Otavan lähipalvelukeskus. Iltapalvelua ovat tarvinneet kotihoidon säännöllisen palvelun asiakkaat. Asiakasmäärä Otavassa lähipalvelukeskuksen palveluiden piirissä on ollut keskimäärin 8 asiakasta/iltavuoro. tuotantolautakunnan päätöksen / 6 mukaan on luovuttu ostopalveluista kotihoidossa ja kehitetään palvelusetelitoimintaa. Tämän päätöksen seurauksena Otavan lähipalvelukeskuksen palvelujen käyttäminen on lopetettu ja palvelu on tuotettu oman kotihoidon toimesta niin, että palkattuna on kaksi lähihoitajaa määräaikaisena asti. Otavan lähipalvelukeskuksesta siirtyneet asiakkaat eivät mahdu kotihoidon tämän hetkisiin iltalistoihin, joissa on keskimäärin 15 asiakasta/lista klo Iltavuorossa asiakasta kohden on matkoineen hoitoaikaa noin 32 minuuttia. Muutokset edellyttävät, että Mikkelin kaupungin kotihoidon läntiselle alueelle perustetaan kaksi lähihoitajan toimea turvaamaan Otavan seudun asiakkaiden kotona asumisen ja siellä tapahtuvan hoidon ja hoivan. Omana toimintana tuotettuna toiminta maksaa noin 30 % vähemmän kuin yksityisen tuottamana. Laskelmat kustannusvaikutuksista oheismateriaalina. Ehdotus Palvelutuotantojohtaja: esittää kaupunginhallitukselle kahden lähihoitajan toimen perustamista Mikkelin kaupungin kotihoidon läntiselle alueelle.

11 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 6 Sivu / 651 / 2012 Hammashoidon tilojen laajentaminen Pankalammen terveysasemalla Valmistelija ylihammaslääkäri Tarja Rutkiewicz Mikkelin kaupungin suun terveydenhuollon hammaslääkäritilanne on äkillisesti heikentynyt irtisanoutumisten, eläköitymisten, pitkän sairasloman ja osa-aikaisuuksien vuoksi. Tällä hetkellä Mikkelin kaupungista puuttuu lähes 6 hammaslääkärin työpanos. Kuluvana vuonna tapahtuvat eläköitymiset ja sijaisuuksien päättymiset pahentavat tilannetta entisestään: jos rekrytoinnissa ei onnistuta, on kuluvana vuonna edessä vähintään 8 hammaslääkärin vajaus. Jotta jatkossa pystytään selviämään hammaslääkärivajauksen ja hammaslääkäreiden rekrytointiongelmien aiheuttamista haasteista, on itse toimintaa kyettävä järjestämään siten, että lainsäädännön asettamat vaatimukset täytetään ja alueelliseen hoidon tarpeeseen pystytään vastaamaan hammaslääkäripulasta huolimatta. Tässä auttaa toimintojen keskittäminen, uudenlaisten toimintatapojen käyttöönotto ja työnjaon toteuttaminen eri ammattiryhmien välillä potilasturvallisuuden ja hoidon laadun kärsimättä. Tämänhetkiset hammashoidon tilajärjestelyt vaikeuttavat em. toiminnan järjestämistä. Hammashoidon päivystyspalvelut on nykyisin keksitetty Pankalammen terveysasemalle. Aikaisemmin päivystys kiersi vuorotellen eri hoitoloissa sen mukaan, kuka hammaslääkäreistä kulloinkin oli päivystysvuorossa. Nykyinen toimintatapa on potilasystävällisempi. Seurauksena päivystyksen keskittämisestä on kuitenkin ollut se, että Mikkelin kaupungin alueella kaksi hoitohuonetta on kokonaan siirretty päivystävien hammaslääkäreiden käyttöön. Tämä on merkinnyt käytössä olevien huoneresurssien vähenemistä keskustassa. Vapaita huoneresursseja löytyy Anttolasta, Haukivuorelta, Puumalasta ja Hirvensalmelta. Näitä tyhjiä tiloja ei kuitenkaan voida hyödyntää nykyistä enempää, koska henkilökunta ei ole halukasta työskentelemään Mikkelin ulkopuolella. Toisaalta em. paikoissa tarjotut palvelut ovat nykyisellään riittävät, kun sen sijaan Mikkelin kaupungin alueella kysyntä ei vastaa tarjontaa. Mikkeliläiset potilaat eivät halua käydä hammashoidossa kaupungin ulkopuolella, vaikka hoitoaika sinne järjestyisi nopeastikin. Nykyisistä ja tulevista haasteista selviämisen kannalta ja kustannusten nousua hillitsevänä tekijänä hoidon laadusta tinkimättä on tärkeää panostaa työnjakoon hammashoidon eri ammattilaisten välillä.

12 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 6 Sivu 12 Mikkelin kaupungin päättäjät ovat edesauttaneet em. toimintamallin toteuttamista myöntämällä uusia suuhygienistivakansseja vuodelle Suuhygienistien ja hammaslääkäreiden suhteellinen osuus hammashoidon henkilökunnassa oli jäänyt Mikkelissä muuta valtakuntaa huonommalle tasolle. Nyt tämä tilanne on korjaantunut suuhygienistivakanssien määrän noustua kahdeksaan. Hoitajavakanssien säilyttäminen ennallaan hammaslääkäreiden määrän huomattavasti vähennyttyä on myös auttanut töiden uudelleenjakoa. Tämä on mahdollistanut sen, että hammaslääkärit ovat voineet keskittyä tehtäviin, joita mikään muu ammattiryhmä ei voi hoitaa. Vastaavasti suuhygienistien ja hoitajien keskinäinen työnjako on edistänyt kustannustehokasta toimintamallia. Toimintamallin hyödyntämistä jarruttaa kuitenkin Mikkelin seudun hammashoidon tilojen hajasijoittamisesta johtuva toiminnan pirstaloituminen. Pankalammen terveysaseman tilat eivät nykyisellään riitä ja haja-asutusalueilla vapaina olevia hoitotiloja ei voida hyödyntää uutta toimintamallia varten. Jopa pääterveysasemalla hammashoitohuoneet on sijoitettu erilleen kahteen eri rakennukseen, mikä toiminnan jäykistämisen lisäksi estää synergiaetujen saavuttamisen. Jotta potilaita voitaisiin hoitaa tehokkaasti jopa nykyisellä henkilöstömäärällä puhumattakaan siitä että hammaslääkäreiden saatavuus entisestään heikkenee on tärkeää, että suuhygienisteillä ja itsenäistä työtä tekevillä hammashoitajilla on jatkuva hammaslääkäreiden konsultaatiomahdollisuus. Tämän lisäksi ja mikäli tilat sallisivat, voidaan toimintaa kehittää toteuttamalla ns. monivastaanottomallia, mikä varsinkin oikomishoidossa mutta myös tavallisessa vastaanottotoiminnassa tehostaa hammashoidon toimintaa ja parantaa potilasturvallisuutta ja annettavan hoidon laatua. Tällaisen toimintamallin toimivuudesta on hyviä kokemuksia muista Suomen terveyskeskuksista mm. Joensuusta ja Espoosta. Tiloja tarvitaan myös silloin, mikäli vastavalmistuneita ja/tai valmistuvia hammaslääkäreitä saadaan rekrytoitua terveyskeskukseen. Kokemattomat työntekijät eivät voi työskennellä yksin ilman ohjaavan kollegan läheisyyttä. Mikkelin kaupungin tulee profiloitua koulutusystävällisenä työpaikkana, varsinkin kun osa valmistuvien hammaslääkäreiden koulutuksesta siirtyy hammaslääkäreiden koulutusuudistuksen myötä terveyskeskuksiin. Näin voimme turvata hammaslääkäriresurssien uusiutumisen ja täydentymisen myös tulevaisuudessa. Kevään 2012 aikana on tietoon tullut, että vanhuspalvelujen henkilökuntaa siirtyy pois Pankalammelta. Tässä yhteydessä vapautuu tiloja hammashoitola 1:n yhteydestä. Tämä tieto ei ole ollut käytettävissä tämän vuoden määrärahatarpeita arvioitaessa. Nämä tilat olisi kuitenkin tärkeää saada hammashoidon käyttöön mahdollisimman pian varsinkin tässä tilanteessa, kun hammaslääkäreiden rekrytointi on

13 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 6 Sivu 13 vaarassa. Vanhusten palveluista vapautuvat tilat voitaisiin ottaa käyttöön hammashoidossa. Mikkelin kaupungin kiinteistöjohtaja on vahvistanut että tilakeskus voi aloittaa remontin heti tilojen vapauduttua. Muutostyöt maksettaisiin korotettuna vuokrana, joka alustavan kustannusarvion ( euroa) mukaan olisi kuitenkin sitouduttava maksamaan muutostyöt korotettuna vuokrana, jolloin vuokrankorotus on n /kk 5 vuoden ajan. Remontti toteutettaisiin aikaisintaan kesällä, ja se vie aikaa n. 2-3 kk. Uusien tilojen kustannusvaikutus olisi vuoden 2012 osalta n euroa ja vuositasolla n euroa. Vuoden 2012 talousarvion osalta vuokrakustannukset on mahdollista sisällyttää hammashoidon nykyiseeb talousarvioon. Vuoden 2012 hammashoidolle varatut kaluste- ja investointimäärärahat saadaan riittämään, jos muita suunniteltuja hankintoja lykätään. Suunnitelmissa on varustaa kolme hoitohuonetta. On odotettavissa että hammashoito toimii ko. tiloissa vähintään viisi vuotta. Mikäli toiminta siirtyy sen jälkeen muualle, hoitokoneet, kalusteet ja muu varustelu voidaan muuttaa uusiin tiloihin, joten niihin sijoitettua rahaa ei menetetä, vaikka toiminta suunnitelluissa tiloissa ei jatkuisikaan pitkälle tulevaisuuteen. Tiloja tarvitaan jo tällä hetkellä Mikkelin kaupungissa, jossa odotusaika hoitoon on pisin ja hammashoidon palvelujen kysyntä laajinta. Sivupisteissä olevia tyhjillään olevia tiloja ei voida hyödyntää nykyisessä tilanteessa. Ehdotus Palvelutuotantojohtaja: Lautakunta hyväksyy hammashoidon tilojen laajentamisen vanhusten palveluista vapautuviin tiloihin. Tiedoksi Tilakeskus

14 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 7 Sivu / 110 / 2012 Oikaisuvaatimus ylihammaslääkärin viranhaltijapäätökseen/antikainen Kari Mikkelin kaupungin hammashoidossa oli haettavana mennessä oikomishoitoon erikoistuvan hammaslääkärin virka. Määräaikaan mennessä virkaa haki kaksi hakijaa, joista molemmat haastateltiin. Erikoistuvan hammaslääkärin virkaan valittiin ylihammaslääkärin päätöksellä hll Outi Tiessalo. Kari Antikainen on toimittanut säädetyssä ajassa oikaisuvaatimuksen valintapäätökseen ja vaatii valintapäätöksen oikaisua ja kumoamista. Antikaisen mukaan valintapäätöstä ei oltu perusteltu millään tapaa ja hallintolain 45 :n mukaan päätös on perusteltava ja perusteluissa on ilmoitettava, mitkä seikat ja selvitykset ovat vaikuttaneet ratkaisuun. Antikainen on pyytänyt hakijoiden ansiovertailun, jonka hän on saanut sähköpostilla. Ansiovertailussa Antikaisen mukaan ei ole lainkaan huomioitu 20 täydennyskoulutuskurssia oikomishoidon alalta. Tiedot kursseista on toimitettu hakemuksen mukana. Antikaisen mukaan koulutukset oikomishoidon osalta tulisi olla olennainen tekijä tehdessä hakijoiden ansiovertailua. Antikaisen mukaan päätöksen perustelemattomuus tuo esille sen, että päätöksessä on rikottu perustuslakia, hallintolakia ja sen lisäksi yhdenvertaisuuslain tarkoittamaa syrjinnän kieltoa. Lisäksi päätöksessä on rikottu tasa-arvolain 7 :n syrjintäkieltoa valitsemalla virkaan vähemmän ansioitunut nainen sukupuolen perusteella. Antikainen pyytää a kumoamaan ylihammaslääkärin tekemän virheellisen ja syrjintäkieltoa rikkovan päätöksen ja valitsemaan virkaan ansioituneimman hakijan. Perustuslain :n säännöksen mukaan julkisten virkojen yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Perustuslain säännös edellyttää hakijoiden ansioiden vertailua. Koulutuksen ja työkokemuksen ohella on arvioitava viran hoitamisen kannalta merkityksellisiä henkilökohtaisia ominaisuuksia. Tämän harkinnan perusteella valitaan ansioitunein hakija. Tasa-arvolain mukaan syrjintää on muun muassa, jos työnantaja työhön ottaessaan syrjäyttää henkilön, joka on ansioituneempi kuin valituksi tullut toista sukupuolta oleva henkilö. Ansiovertailua suoritettaessa otetaan huomioon koulutus, työkokemus sekä sellaiset taidot ja tiedot, jotka ovat objektiivisesti osoitettavissa. Jos ansiovertailu osoittaa syrjintää tapahtuneen, työnantaja voi kumota näin syntyneen syrjintäolettaman osoittamalla, että valintaan on ollut

15 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 7 Sivu 15 työn tai tehtävän laadusta johtuva painava ja hyväksyttävä syy, taikka valinta on johtunut muusta hyväksyttävästä seikasta kuin sukupuolesta. Kenelläkään ei ole ehdotonta oikeutta tulla valituksi kunnan virkaan pelkästään siksi, että hänellä on korkeampi koulutus tai pitempi työkokemus kuin muilla hakijoilla (mm. KHO: /2296). Hakijoiden henkilökohtaisten ominaisuuksien arvioinnin perusteella on lain mukaan mahdollista päätyä valitsemaan kelpoisuusvaatimukse täyttävistä hakijoista muukin kuin korkeimmin koulutettu taikka kokenein. Virkaa täyttävällä kunnan viranomaisella on harkintavalta käyttää valinnan perusteena kokonaisarviointia ja soveltuvuutta tehtävään. Hakijat arvioitiin haastattelujen sekä esitettyjen todistusten perusteella. Haastattelijoina toimivat sekä ylihammaslääkäri että oikomishoidon erikoishammaslääkäri. Ansioiden vertailussa käytettiin Helsingin Yliopiston Hammaslääketieteellisen laitoksen Oikomishoidon osastolta saatua vertailutaulua. Vertailutaulu huomioitiin päätöksentekovaiheessa samoin kuin Kari Antikaisen täydennyskoulutus. Molemmat oikomishoidon erikoistumisvirkaa hakeneet henkilöt täyttivät kelpoisuusvaatimukset, joka on Suomessa laillistettu hammaslääkäri. Lisäksi vaadittiin kokemusta kliinisestä työstä vähintään 2 vuotta. Virka on koulutusvirka, jonka erikoistumiskoulutus toteutetaan yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa. Kari Antikaisella on pidempi työkokemus, hän on toiminut terveyskeskuksessa ns. apuoikojana ja hankkinut oikomishoitoon liittyvää täydennyskoulutusta Outi Tiessaloa enemmän. Koska kyseessä on erikoistumisvirka, jossa täydennyskoulutus saadaan työn ohessa, ei aikaisemmalla teoreettisella koulutuksella ole valinnassa oleellista merkitystä. Päätöksessä on huomioitu henkilöiden kokemus tutkimustyöstä, joka on Outi Tiessalolla Kari Antikaista suurempi. Molemmilla on tehtävään vaadittu yli kahden vuoden kliininen kokemus. Valintapäätöksessä on otettu huomioon hakijoiden viran hoidon kannalta merkitykselliset henkilökohtaiset ominaisuudet. Valintaprosessissa on käytetty kokonaisarviointia, jonka perusteella on katsottu, että vähäisemmästä työkokemuksesta huolimatta Outi Tiessalo on tehtävään soveltuvampi hakija. Hakemusasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa.

16 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 7 Sivu 16 Oikaisuvaatimus Liite 2 Ehdotus Palvelutuotantojohtaja: Lautakunta hylkää oikaisuvaatimuksen ja pitää ylihammaslääkärin viranhaltijapäätöksen voimassa. Valintapäätös on perustunut hakijoiden kokonaisarviointiin ja soveltuvuuden arviointiin. Arvioinnin perusteella on valittu tehtävään soveltuvin henkilö.

17 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 8 Sivu / 063 / 2011 Turvapuhelinpalvelun palvelutuottajan valinta Valmistelijat kotihoidon esimies Ulla Yli-Karro ja hankintapäällikkö Jarmo Autere Esperi Care on valittu sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksellä turvapuhelinpalvelujen palveluntuottajaksi Hankintapäätöksestä on valitettu markkinaoikeuteen, jolloin hankintapäätöstä ei ola laitettu täytäntöön. Mikkelin kaupunki ja Esperi Care Oy ovat väliaikaisesti tehneet yhteistyötä turvapuhelinpalvelujen hankkimiseksi, kunnes markkinaoikeus antaa päätöksen hankinnasta tehtyyn valitukseen. Väliaikaisen sopimuksen sisällöstä on käyty neuvotteluja Esperi Oy:n ja Mikkelin kaupungin kesken, mutta varsinainen sopimusta ei ole allekirjoitettu. Esperi Care Oy:n tuottamasta turvapuhelinhälytysten vastaanottopalvelusta ja laitteiston toimimattomuudesta on tullut runsaasti negatiivista palautetta asiakkailta, omaisilta, hoitohenkilökunnilta ja erilaisilta sidosryhmiltä. Esperi Care Oy on ollut tietoinen tehdyistä valituksista palvelun ja laitteiden suhteen. Esperi Care Oy:lle on lähetetty huomautuskirje liitteineen , jossa on tuotu esille Esperi Care Oy:n toiminnassa esiintyvät ongelmat. Kirjeessä on kerrottu, että Esperi Care Oy:llä on 30 päivää aikaa korjata mainitut epäkohdat. Esperi Care Oy ei ole korjannut toimintaansa ja virheet ovat toistuneet lähes päivittäin vaarantaen oleellisesti asiakasturvallisuuden. Toiminta ei ole vastannut Esperi Care Oy;n tarjouksessa esittämää palvelun sisältöä. Tämän vuoksi on perusteltua, että Mikkelin kaupunki purkaa turvapalveluyhteistyön Esperi Care Oy:n kanssa ja velvoittaa Esperi Care Oy:n tuottamaan palvelun saakka. Koska Mikkelin kaupungilla ja Esperi Care Oy:llä ei ole allekirjoitettua sopimusta, niin Mikkelin kaupunki lopettaa turvapalveluyhteistyön, koska Esperi Care Oy ei noudata tarjouksessaan lupaamiaan palveluehtoja. Ratkaisut turvapalvelujen hankintasopimuksista tehdään sen jälkeen kun markkinaoikeus on antanut päätöksensä valitusasiassa. Ehdotus johtaja: Sosiaali- ja terveyslautakunta purkaa turvapuhelinten, turvahälytysten vastaanottotoiminnan ja IP-kameravalvonnan palveluyhteistyön

18 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 8 Sivu 18 Mikkelin kaupungin ja Esperi Care Oy:n välillä ja velvoittaa Esperi Care Oy:n tuottamaan palvelut saakka. Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää ostaa väliaikaisena suorahankintana turvapuhelinpalvelut toiselta tarjouksen jättäneeltä tuottajalta BLC Oy:lta ajalle. Mikkelin kaupungin turvapalveluyksikkö voi aloittaa asiakkaiden tietojen siirtämisen ja laitteistojen vaihdon välittömästi sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksen jälkeen. Kun asiakkaalle on vaihdettu BLC Oy:n turvapuhelinlaitteisto Mikkelin kaupungin turvapalveluyksikön henkilökunta huolehtii asiakkuuden päättämisestä Esperi Care Oy:n kanssa. Päätös Sosiaali- ja terveyslautakunta: Hyväksyttiin. Tiedoksi Esperi Care Oy Markkinaoikeus Valmistelijat kotihoidon esimies Ulla Yli-Karro ja hankintapäällikkö Jarmo Autere. Esperi Care Oy vaatii lähettämässään oikaisuvaatimuksessa kumoamaan sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksen palveluyhteistyön purkamisesta Mikkelin kaupungin ja Esperi Care Oy:n välillä (päätös ). Laitteiden toimittamisessa, paikantavien laitteiden paikantamisessa, auttamistehtävien eteenpäin ohjaamisessa, joka on tärkein perustehtävä, asiakastietojen päättämisessä, ovihälyttimien toimivuudessa ja asennuksiin liittyvässä yhteistyössä on ilmennyt reklamaation jälkeen edelleen ongelmia. Edellä mainitut puutteet liittyvät asiakasturvallisuuteen joko välittömästi tai välillisesti. Mikkelin kaupunki katsoo, että Esperi Care Oy ei ole pystynyt tuottamaan antamansa tarjouksen mukaisia palveluita. Edellä mainittujen puutteiden lisäksi Esperi Care Oy:n tuottamasta toiminnasta ja laitteista on tullut negatiivista asiakaspalautetta myös reklamaation jälkeen. Oheismateriaalina on asiakaskohtaiset selostukset ilmenneistä ongelmista. Esperi Care Oy on tietoinen reklamaation jälkeisistä ongelmista. Esperi Care Oy ei ole pystynyt korjaamaan toimintaansa reklamaatiossa edellytetyllä tavalla käytännön tasolla. Oikaisuvaatimus Liite 3 Ehdotus johtaja: Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää pitää voimassa tekemänsä päätöksen

19 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 8 Sivu 19 Päätös : Hyväksyttiin. Kaupunginhallituksen edustaja Arto Seppälä poistui kokouksesta klo tämän pykälän käsittelyn aikana Valmistelija vs. hallintopäällikkö Paavo Pitkänen ja kaupunginlakimies Kristian Loven Esperi Care Oy on nyt valittanut edellä käsitellystä asiasta Kuopion hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus pyytää Mikkelin kaupungin vastinetta valitukseen. Esperi Care Oy vetoaa valituksessaan siihen, että Mikkelin kaupungilla ei olisi ollut oikeutta purkaa yhteistyötä, koska toiminnan puutteet ovat niin vähäisiä, että purkuperustetta ei synny. Asiaa on valmisteltu kaupunginlakimiehen kanssa. Valmistelijat ovat päätyneet siihen, että nyt Mikkelin kaupunki ei vastaa purkuperusteita koskeviin vaatimuksiin vaan esittää, että hallinto-oikeus jättää valituksen tutkimatta. Esperi Care Oy:n valitus ei kohdistu hallinnolliseen menettelyyn, vaan selkeästi on kyse sopimusoikeudellisesta kiistasta. Asiakirjat ovat nähtävillä kokouksessa. Lausunto Liite 3 Ehdotus Palvelutuotantojohtaja: hyväksyy liitteen mukaisen lausunnon. Tiedoksi Kuopion hallinto-oikeus

20 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 9 Sivu / 053 / 2012 Järjestöavustukset vuonna 2012 Järjestöavustuksiin on varattu vuonna 2012 yhteensä euroa. Avustusmäärärahasta käytetään vuoden sosiaaliteko tunnustuspalkintoon 900 euroa. Järjestöavustuksia on myönnetty lähinnä sosiaalityön, lastensuojelun, päihdehuollon, mielenterveystyön, vammaishuollon ja eläkeläisten parissa toimiville yhdistyksille. Lisäksi on voitu myöntää kohdeavustusta erityisen tapahtuman vuoksi. Avustuksen myöntämisperusteita: - toiminnan vaikuttavuus sosiaali- ja terveystoimen sektorilla - toiminta tukee sosiaalitoimen tehtäväkenttää - avustusta myönnetään pääsääntöisesti Mikkelin alueella tai seudulla toimiville yhdistyksille - yhdistyksen taloudellinen tilanne otetaan huomioon - yhdistyksen tulee toimittaa toimintasuunnitelma ja -kertomus toteutuneesta vuodesta sekä tilinpäätöstiedot lautakunnalle - avustus voi olla harkinnan mukaan myös kohdeavustus Järjestöavustusten hakijat on esitetty liitteessä, josta selviää myös haetun avustuksen määrä ja esitettävä avustussumma. Haettu avustussumma on yhteensä euroa. Järjestöavustukset 2012 Liite 4 Ehdotus Palvelutuotantojohtaja: päättää myöntää avustukset liitteen mukaisesti.

21 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 10 Sivu Otto-oikeus, viranhaltijapäätökset Hallintosääntö 29: Kaupungin viranomaisen on ilmoitettava hallitukselle tekemistään päätöksistä lukuun ottamatta sellaisia asioita tai asiaryhmiä, joista hallitus on päättänyt, ettei se käytä otto-oikeuttaan. Ilmoitus on tehtävä neljän päivän kuluessa pöytäkirjan tarkastamisesta. Jos pöytäkirjaa ei tarkasteta, määräaika lasketaan pöytäkirjan allekirjoittamisesta. Lautakunnan alaisen viranomaisen on ilmoitettava lautakunnalle tekemistään päätöksistä lukuun ottamatta niitä asioita tai asiaryhmiä, joista lautakunta on ilmoittanut, ettei se käytä otto-oikeuttaan. Päätökset niissä asioissa, joista ei tarvita ilmoittaa, voidaan otto-oikeuden estämättä panna täytäntöön, jollei yksittäistapauksessa ole ilmoitettu asian ottamisesta kaupunginhallituksen tai lautakunnan käsiteltäväksi. Lautakunta päätti , ettei seuraavassa mainittuja asiaryhmiä koskevia päätöksiä tarvitse ilmoittaa lautakunnalle: * KVTES:n mukaiset ehdottomat virkavapaudet ja työlomat, * vuosilomat ja mahdolliset lomarahavapaat, * sijaisten ottaminen alle 6 kuukauden määräajaksi, * kulutustavarahankinnoista sekä alle euron irtaimistohankinnoista päättäminen, * maksujen määräämistä koskevat asiat, * koulutusta ja virkamatkoja koskevat päätökset, * alle 12 kuukauden palkattomat virkavapaudet. Viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat, jotka on toimitettu lautakunnalle: Palvelutuotantojohtaja 19 Mutanen Minna, terveyspalvelujen esimiehen tehtävien hoitaminen ajalla Ehdotus Tuotantolautakunnan pj: Koska sosiaali- ja terveystoimen tuotantolautakunnan puheenjohtaja ei ole havainnut pöytäkirjassa sellaista, mikä olisi esteenä päätöksen täytäntöönpanolle sosiaali- ja terveystoimen tuotantolautakunnan puheenjohtaja ehdottaa, ettei lautakunta käytä kuntalain 51 mukaista otto-oikeutta em. viranomaisen tekemään päätökseen.

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 4 / 2014 Sivu 1 16.04.2014

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 4 / 2014 Sivu 1 16.04.2014 Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 4 / 2014 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko klo 14.00 - Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Pöytäkirja 7/2015 1 (40) Aika 19.08.2015, klo 14:08-17:03 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Pöytäkirja 6/2015 1 (18) Aika 10.06.2015, klo 14:01-15:04 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Käsitellyt asiat 42 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 8 / 2013 Sivu 1 25.09.2013

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 8 / 2013 Sivu 1 25.09.2013 Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 8 / 2013 Sivu 1 25.09.2013 Kokoustiedot Aika 25.09.2013 Keskiviikko klo 14.00 - Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10,

Lisätiedot

14.05.2014. Aika 14.05.2014 Keskiviikko klo 14.00-15.40. Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

14.05.2014. Aika 14.05.2014 Keskiviikko klo 14.00-15.40. Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 5 / 2014 Sivu 1 Sosiaali- ja terveystoimen tuotantolautakunta 14.05.2014 Kokoustiedot Aika 14.05.2014 Keskiviikko klo 14.00-15.40 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone,

Lisätiedot

Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Kokouskutsu 1 (15) Aika 10.06.2015, klo 14:00 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Käsiteltävät asiat 42 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2013 Sivu 46. 1 / 103 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2013 Sivu 46. 1 / 103 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2013 Sivu 46 Käsitellyt asiat 1 / 103 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 / 104 Pöytäkirjantarkastajat 3 / 105 Hammaslääkäripalveluiden optiovuoden käyttöönotto

Lisätiedot

Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Kokouskutsu 1 (17) Aika 29.04.2015, klo 14:00 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Käsiteltävät asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 3 / 2014 Sivu 1 19.03.2014

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 3 / 2014 Sivu 1 19.03.2014 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 3 / 2014 Sivu 1 Sosiaali- ja terveystoimen tuotantolautakunta 19.03.2014 Kokoustiedot Aika 19.03.2014 Keskiviikko klo 17.10-20.05 Paikka Mikkelin kaupunginvaltuuston istuntosali,

Lisätiedot

Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros. 135 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3

Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros. 135 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS KOKOUSKUTSU 9/2006 Kokousaika 31.10.2006 kello 17.00 Kokouspaikka Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

HENKILÖSTÖVALINNAN PERUSTELEMINEN - tärkeintä on hakijoiden ansiovertailu ja kokonaisarvioinnin perusteella ansioituneimman valinta

HENKILÖSTÖVALINNAN PERUSTELEMINEN - tärkeintä on hakijoiden ansiovertailu ja kokonaisarvioinnin perusteella ansioituneimman valinta MUISTIO Taisto Ahvenainen elokuu 2008 Heikki Harjula Mika Paavilainen Suomen Kuntaliitto HENKILÖSTÖVALINNAN PERUSTELEMINEN - tärkeintä on hakijoiden ansiovertailu ja kokonaisarvioinnin perusteella ansioituneimman

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2014 204

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2014 204 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2014 204 Perusturvalautakunta 12.11.2014 Aika 12.11.2014 klo 17:00-20:35 Paikka Hyvinvointineuvola, Menninkäinen 4, 04620 Mäntsälä Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 108 Kokouksen

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 KUNNANHALLITUS 10.6.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 KUNNANHALLITUS 10.6.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 SISÄLLYSLUETTELO 94 POIKKEAMINEN KOSKIEN LIESIPOUKAMA NIMISTÄ TILAA RN:O 2:127 HULIPPAAN KYLÄSSÄ... 216 95 VESIJOHTOVUOTOJEN LASKUTUSPERUSTEET... 218 96 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 11.05.2015 klo 17.00-18.35

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 11.05.2015 klo 17.00-18.35 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 07/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 11.05.2015 klo 17.00-18.35 Kunnanviraston valtuustosali Jäsen Paikalla

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2015 1. Paikka Uudenkaupungin virastotalo, Välskärintie 2 C, kokoushuone 426

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2015 1. Paikka Uudenkaupungin virastotalo, Välskärintie 2 C, kokoushuone 426 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2015 1 Terveyslautakunta 28.04.2015 Aika 28.04.2015 klo 17:30-20:03 Paikka Uudenkaupungin virastotalo, Välskärintie 2 C, kokoushuone 426 Luettelo käsitellyistä asioista

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1 24.09.2014

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1 24.09.2014 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1 Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta 24.09.2014 Kokoustiedot Aika 24.09.2014 Keskiviikko, klo 17:00-20:05 Paikka Mikkelin kaupungintalo 2. kerros,

Lisätiedot

Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros. 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3

Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros. 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 1 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS KOKOUSKUTSU 5/2007 Kokousaika 29.5.2007 kello 14.30 Kokouspaikka Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pidettiin kokoustauko 19.40 19.49.

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pidettiin kokoustauko 19.40 19.49. 154 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 6.5.2013/101 Kh 101 Kunnanhallituksen kokous on kutsuttu koolle toimittamalla kokouskutsu ja esityslista kunnanhallituksen jäsenille kirjeitse

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 4 / 2014 Sivu 1 21.08.2014

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 4 / 2014 Sivu 1 21.08.2014 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 4 / 2014 Sivu 1 Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta 21.08.2014 Kokoustiedot Aika 21.08.2014 Torstai klo 14.00-15.45 Paikka Mikkelin lautakuntien kokoushuone,

Lisätiedot

Kokousaika 17.01.2014 kello 14:01-16:30

Kokousaika 17.01.2014 kello 14:01-16:30 Siilinjärven kunta Pöytäkirja 1/2014 1 Kunnanhallitus Kokousaika 17.01.2014 kello 14:01-16:30 Kokouspaikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Asiat Otsikko Sivu 1 Kiinteistön kauppa / Vinkuva RN:o

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 3 / 2015 Sivu 1

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 3 / 2015 Sivu 1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 3 / 2015 Sivu 1 Kaupunginhallitus 10.02.2015 Kokoustiedot Aika 10.02.2015 Tiistai klo 8.00-8.19 Paikka Hotelli Aulanko, Hämeenlinna Saapuvilla olleet jäsenet Kuikka Seija,

Lisätiedot

Anitta Hakkarainen Markku Toikkanen**** (x) (x) Sampo Laitala Jonna Laulumaa Virpi Piispanen Manu Toikkanen Kari-Pekka Urpilainen*

Anitta Hakkarainen Markku Toikkanen**** (x) (x) Sampo Laitala Jonna Laulumaa Virpi Piispanen Manu Toikkanen Kari-Pekka Urpilainen* KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 5 16.3.2015 167 u Kokousaika 16.3.2015 klo 17.00 20.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2015 45. Perusturvalautakunta. Aika 10.04.2015 klo 10:25-12:15. Kunnanvirasto, valtuustosali.

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2015 45. Perusturvalautakunta. Aika 10.04.2015 klo 10:25-12:15. Kunnanvirasto, valtuustosali. Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2015 45 Perusturvalautakunta Aika 10.04.2015 klo 10:25-12:15 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 24 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 48 25 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Otsikko Sivu 60 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 102 61 Pöytäkirjantarkastajien valinta ja pöytäkirjan nähtävillä

Otsikko Sivu 60 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 102 61 Pöytäkirjantarkastajien valinta ja pöytäkirjan nähtävillä PÖYTÄKIRJA 4/2015 99 Kuntayhtymähallitus 22.04.2015 AIKA 22.04.2015 klo 09:00-13:15 PAIKKA Reisjärvi, kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 60 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Esityslista Johtokunta

Esityslista Johtokunta Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Esityslista Johtokunta N:o 16 / 2010 Paikka Kauhajoen kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone Aika 2.11.2010 klo 16.00 Saapuvilla olleet jäsenet Lasse Hautala

Lisätiedot

Pöytäkirja Johtokunta

Pöytäkirja Johtokunta Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Pöytäkirja Johtokunta N:o 5 / 2009 Paikka Kauhajoen kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone Aika 14.4.2009 klo 15.00 16.00 Saapuvilla olleet jäsenet Lasse

Lisätiedot

Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros. 110 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3

Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros. 110 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 1 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS KOKOUSKUTSU 7/2007 Kokousaika 28.8.2007 kello 15.30 Kokouspaikka Pääterveysasema, Viipurintie 1-3, A-rakennus II kerros Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/2014 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/2014 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/2014 1 Perusturvalautakunta Aika 27.11.2014 klo 18:05 20:46 Paikka Kokoushuone Ervast, Kirkkonummen kunnantalo 1. krs. Ervastintie 2, 02400 Kirkkonummi Läsnäolijat Määttä

Lisätiedot

Otsikko Sivu 76 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 77 Pöytäkirjantarkastajien valinta ja pöytäkirjan nähtävillä

Otsikko Sivu 76 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 77 Pöytäkirjantarkastajien valinta ja pöytäkirjan nähtävillä PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Kuntayhtymähallitus 18.06.2014 AIKA 18.06.2014 klo 09:00-11:55 PAIKKA Pyhäjärvi, kaupungintalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 76 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(39) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous 5.2.2015

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(39) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous 5.2.2015 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(39) Aika Torstai 5.2.2015 klo 16.15 18.00 Paikka Osallistujat Kokoushuone Rooma Jäsenet Mäkinen, Jussi puheenjohtaja Alajoki, Asko Eskelinen, Tiina

Lisätiedot