PALOSAAREN JÄRJESTÖFOORUMI TOIMINTAKERTOMUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PALOSAAREN JÄRJESTÖFOORUMI TOIMINTAKERTOMUS 2013-2014"

Transkriptio

1 PALOSAAREN JÄRJESTÖFOORUMI TOIMINTAKERTOMUS Vuoden 2013 toiminta Uusi Paikallisuus hankkeen Palosaaren osahankkeessa keskittyi ennen kaikkea järjestöyhteistyön luomiseen ja vahvistamiseen. Se onnistuikin hyvin. Alueellinen Palosaaren Järjestöfoorumi perustettiin alkuvuodesta ja siihen tuli mukaan 10 eri yhdistystä ja toimijaa. Lisäksi sähköpostilistalla on 5 muuta yhdistystä. Järjestöfoorumi kokoontui eri kokoonpanoilla 7 kertaa vuoden aikana ja sai aikaan yhteisen Palosaarella tapahtuu -esitteen, Joulutori-tapahtuman sekä valokuvanäyttelyn alueen yhdistystoiminnan historiasta. Järjestöyhteistyöllä on pystytty toteuttamaan tapahtumia ja toimintaa, johon asukkaat ovat mielellään osallistuneet. Osahankkeessa aiemmin toteutetut keskustelutilaisuudet ja vastaavat eivät houkutelleet suuria määriä osallistujia, ja varsinkin nuoret ja lapsiperheet ovat loistaneet poissaolollaan. Asukkaiden innostaminen nimenomaan matalan kynnyksen tapahtumien kautta tuntuu toimivan Palosaarella hyvin ja eri-ikäiset ja eri elämäntilanteissa olevat ihmiset on helpompi tavoittaa. Vuoden 2013 toiminnan perusteella päätettiinkin aloittaa lapsiperheille suunnattu ideaolohuonetoiminta vuonna Esitteen jakelu jokaiseen palosaarelaiseen talouteen tilattiin jakelufirmalta, mutta kävi ilmi, että kaikki eivät kuitenkaan esitettä olleet saaneet. Esitettä on ollut jaossa myös asukasyhdistyksen tapahtumissa, kirjastossa, Työväenmuseossa ja Setlementtikeskuksessa. Esitteen ulkonäkö sai paljon kiitoksia ja erityisesti harrastajateatteriryhmä Palosaaren Pisarat sai esitteen avulla useita uusia jäseniä mukaan toimintaan. Myös Palosaaren Uusi paikallisuus -hankkeen Facebook-sivun tykkääjämäärä kasvoi selvästi esitteen jakamisen jälkeen. Esitteen kansi.

2 Joulutoritapahtumalle oli selvää tilausta. Paikalla oli useita yhdistyksiä ja myyjiä ja asukasta huonosta säästä huolimatta. Tapahtuman järjestämistä kiiteltiin. Joulutorin suunnittelu aloitettiin toukokuussa 2012 pidetyn kansalaisraadin julkilausuman pohjalta: siinä toivottiin Palosaarelle lisää tapahtumia ja nimenomaan jouluista tunnelmaa torille. Yhteistyö Kyrönmaalla toimivan Yhyreskehittämisyhdistyksen kanssa poiki torille jopa joulukuusen, jota Vaasan kaupunki ei enää toimita. Asukasyhdistys ja Uusi paikallisuus -hanke tarjosivat torilla kuumaa mehua ja suklaakonvehteja, jotka kelpasivatkin kävijöille hyvin. Tuulisen sään vuoksi torilla ei voinut jakaa esitteitä, mutta tapahtuman toistuessa tämäkin asia varmasti korjaantuu. Valokuvanäyttely lähti niin ikään kansalaisraadin julkilausumasta liikkeelle. Siinä toivottiin Palosaaren historian ja kulttuurin esiin nostamista. Valokuvanäyttely oli hyvin suosittu: vieraskirjaan kertyi 354 nimeä ja lempikuvaäänestykseen osallistui 116 ihmistä. Kuvaäänestyksen voitti Heimo Hokkasen tunnelmallinen kuva Kuja Palosaarelta. Äänet jakautuivat hyvin laajasti useille kuville, voittajakuva sai 13 ääntä. Kuvat kerättiin yhdistysten ja yksityisihmisten arkistoista sekä Pohjanmaan perinnearkistosta (Österbottens traditionsarkiv). Kirjaston työntekijät kertoivat, että näyttely kiinnosti kävijöitä kovasti ja kirjasto sai sen ansiosta paljon lisää asiakkaita. Valokuvanäyttely Palosaaren kirjastossa. (Kuva Anne Majaneva) Järjestöyhteistyön osittaiseksi ansioksi voi laskea myös sen, että asukasyhdistyksen järjestämä keskustelutilaisuus kirjaston aukioloista sai aikaan toivotun muutoksen. Kirjastolautakunta päätti lakkauttaa lauantain aukiolon säästösyistä syksyllä Asukasyhdistys järjesti keskustelutilaisuuden, josta levitettiin tietoa mm. Järjestöfoorumin kautta. Lautakunnan jäsen ja kirjastotoimenjohtaja olivat paikalla, ja asukkaat saivat kertoa, miten tärkeää kirjaston aukiolo lauantaisin on. Keskustelun lopputulos oli se, että lautakunta päätti harkita asiaa uudelleen. Vuoden 2014 alusta kirjasto on jälleen ollut auki lauantaisin, ja yhden arki-illan aukioloa supistettiin. Järjestöfoorumin toiminnassa mukana olleet yhdistykset ovat sekä suullisessa että kirjallisessa palautteessaan kiitelleet toimintaa ja todenneet sen piristäneen yhdistyksen toimintaa ja tuoneen uusia ihmisiä mukaan. Vuorovaikutus eri yhdistysten ja toimijoiden kesken nähdään tärkeänä ja edistettävänä asiana. Alussa mukaan tulleista 10 yhdistyksestä 4-5 osallistuu toimintaan (kokouksiin, tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen) hyvin aktiivisesti, loput vähemmän tai vain sähköpostia seuraten.

3 2014 Järjestöfoorumi toimi vuoden aikana aktiivisesti ja järjesti kaksi päätapahtumaa, Palosaari-karnevaalit ensimmäistä kertaa sekä Joulutorin toista kertaa. Foorumi kokoontui vuoden aikana 9 kertaa. Palosaari-karnevaali syntyi ajatuksesta kehittää Palosaarelle tapahtuma, joka innostaisi mahdollisimman monen osallistumaan ja tuntemaan ylpeyttä omasta asuinalueestaan. Hauskan tapahtuman avulla haluttiin tukea ihmisten kiinnostusta vaikuttaa oman asuinalueen asioihin. Järjestöfoorumi ideoi tämän ajatuksen pohjalta Palosaaren itsenäiseksi julistautumisen, jota voitaisiin juhlia useita päiviä. Tämän hieman hullun idean ympärille syntyi kolmepäiväinen Palosaarikarnevaali, jolloin juhlitaan itsenäisyyttä sankoin joukoin kaduilla, pihoilla ja torilla, ja valitaan Palosaarelle oma pormestari, joka puhuu Präntöön puolesta. Tapahtuma päätettiin järjestää jo perinteeksi muodostuneen Palosaaren tori-illan yhteyteen. Tori-ilta on erittäin suosittu jokavuotinen tapahtuma, jonka järjestää Palosaaren asukasyhdistys. Idea osoittautui sopivaksi, sillä myös media kiinnostui siitä ja karnevaali oli hyvin esillä sekä lehdissä että radiokanavilla kevään mittaan. Vasabladet kirjoitti karnevaaleista lähes aukeaman mittaisen jutun sekä haastatteli pormestariksi kansanäänestyksellä valittua Juha Wahlströmiä etukäteen, ja julkaisi myös jokaiselta karnevaalipäivältä oman reportaasin. Pohjalainen huomioi pormestarin valinnan ja kirjoitti karnevaalien ensimmäisestä päivästä. Myös Radio Vaasa, Yle Pohjanmaan radio sekä Ikkuna-lehti huomioivat karnevaalit. Lapsiperheille järjestettiin oma tapahtuma karnevaalien ensimmäisenä päivänä. Uusi paikallisuus hankkeessa on kevään 2014 aikana järjestetty Lapsiperheiden ideaolohuone iltoja, joissa pohdittiin ja ideoitiin lapsiperheiden hyvää arkea Palosaarella. Ideaolohuoneessa kokoontuneiden perheiden toiveesta syntyi lapsiperheille oma tapahtuma Merimuseon rantaan. Tapahtumassa pääpaino oli iloisella yhdessäololla. Palosaaren urheiluseura tarjosi makkaraa ja liikuntaradan, Soiva sammakko yhtye esiintyi, ja Merimuseossa oli opastuksia. Torille järjestettiin karnevaalien päätapahtumat, jotka olivat itsenäisyysjulistus ensimmäisenä iltana sekä tori-ilta karnevaalin päätteeksi. Itsenäisyysjulistuksessa Palosaari julistautui itsenäiseksi juhlallisesti vastavalitun pormestarin sanoin. Tämän jälkeen torilla oli laulu- ja teatteriesityksiä. Esiintymislava oli torilla koko karnevaalien ajan ja siellä oli ohjelmaa aina iltaisin. Lisäksi Vaasa Mustasaari oppaat järjesti karnevaalien aikana Venny Kontturi kävelykierroksia. Palosaaren pormestari Juha Wahlström. (Kuva Johan Hagström)

4 Lapsiperheiden tapahtuma Merimuseolla. (Kuva Johan Hagström) Koululaiset osallistettiin tapahtumaan suuntaamalla heille lipunsuunnittelukilpailu. Itsenäinen Palosaari tarvitsee tietenkin oman lipun, ja Palosaaren koulusta muutama luokka lähti kilpailuun mukaan. Ehdotukset koottiin näyttelyksi Palosaaren kirjastoon, jossa halukkaat saivat käydä niitä äänestämässä. Voittaneesta Ronja Sandvikin ehdotuksesta teetetään oikea lippu vuonna Palosaaren lipuksi valittu ehdotus. (Kuva Anne Majaneva) Yhdistykset haastettiin mukaan karnevaaleille järjestämään esimerkiksi avoimia ovia tai jonkin muun tempauksen. Vaasan Setlementtiyhdistys järjesti avoimet ovet ja kuppikakkukahvilan, jossa oli elävää musiikkia. Tapahtuma oli menestys, paikalla oli yli 100 kävijää. Kissatalo järjesti myös avoimet ovet. Vaasan Setlementtiyhdistyksen kuppikakkukahvila. (Kuva Pihla Ruuskanen)

5 Yrityksille markkinoitiin karnevaaleja mahdollisuutena asettaa erityistarjouksia karnevaalihenkeen. Järjestöfoorumin jäsenet kävivät kertomassa tapahtumasta ja jakamassa esitteitä palosaarelaisissa yrityksissä, mutta vain kaksi kauneusalan yritystä sekä paikallinen kirppisyrittäjä lähtivät mukaan. Tapahtuma keräsi kuitenkin sen verran paljon huomiota ja väkeä, että järjestöfoorumi uskoo yritysten lähtevän paremmin mukaan ensi vuonna. Asukkaita innostettiin järjestämään omia tapahtumia, esimerkiksi pihakahviloita ja kirppiksiä. Pari taloyhtiötä järjestikin pihakirppiksen ja kaksi perhettä järjesti yhdessä pihakahvilan. Pihakahvila #brändöromantikerna. (Kuva Johan Hagström) Pihakirppis. (Kuva Pihla Ruuskanen) Sää suosi tapahtumaa jokaisena päivänä ja väkeä oli liikkeellä sadoittain. Tapahtumaa pidettiin erittäin onnistuneena kaikin tavoin.

6 Joulutori järjestettiin vuonna 2014 toisen kerran. Sää ei tälläkään kertaa suosinut tapahtumaa, jota vietettiin tällä kertaa vesisateessa. Kävijöitä oli arviolta noin sata. Joulukuusi oli kuitenkin edellisvuotta komeampi ja asukasyhdistyksen aktiivisten henkilöiden ansiosta kuuselle saatiin pysyvä paikka torille. Joulutorilla oli hieno ja monipuolinen ohjelma, joka huipentui tulitanssijoiden esitykseen. Joulutorin mainos.

Pilke Stay Up Late 2015

Pilke Stay Up Late 2015 Pilke Stay Up Late 2015 Tapahtumajärjestäminen Sami Haverinen Anni Ketola Jenni Korhonen Leena Korteniemi Vilma Linna Pauliina Suojärvi Maarit Tähkänen Soluessee Kesäkuu 2015 Liiketalous Proakatemia 2

Lisätiedot

ETUPÄÄSSÄ ERINOMAISTA, YHTEISTYÖHANKE LIVONSAARI & VELKUA 1.5.2013-31.12.2014

ETUPÄÄSSÄ ERINOMAISTA, YHTEISTYÖHANKE LIVONSAARI & VELKUA 1.5.2013-31.12.2014 YLEISHYÖDYLLISEN KEHITTÄMISHANKKEEN LOPPURAPORTTI ETUPÄÄSSÄ ERINOMAISTA, YHTEISTYÖHANKE LIVONSAARI & VELKUA 1.5.2013-31.12.2014 Sisältö 1. Toteuttajan nimi 2. Hankkeen nimi ja numero sekä toteutusaika

Lisätiedot

HERVANNASSA ASUMISEN TUNTU

HERVANNASSA ASUMISEN TUNTU Noora karumaa ja Salome Tuomaala HERVANNASSA ASUMISEN TUNTU Tampereen Hervannan kehittämiskävely ja paneelikeskustelu 5/2014 SISÄLLYS JOHDANTO... 2 1. KEHITTÄMISKÄVELYN TAUSTAA... 3 2. ENNEN KÄVELYÄ...

Lisätiedot

PALOSAAREN KANSALAISRAADIN LOPPURAPORTTI

PALOSAAREN KANSALAISRAADIN LOPPURAPORTTI PALOSAAREN KANSALAISRAADIN LOPPURAPORTTI Vaasa 20.8.2012 Kansalaisraadin toteuttaja: Suomen Setlementtiliitto ry, Uusi paikallisuus hanke Yhteistyössä: Vaasan kaupunki, Vaasan yliopisto ESIPUHE Uusi paikallisuus

Lisätiedot

Mun Vuoro! -hanke 2009-2011. Loppuarviointi. Tiina Tuomisto

Mun Vuoro! -hanke 2009-2011. Loppuarviointi. Tiina Tuomisto Mun Vuoro! -hanke 2009-2011 Loppuarviointi Tiina Tuomisto 2011 Sisältö Arvioinnin tarkoitus... 3 Lapsille suunnattu kysely... 3 Järjestöjen ohjaajien, paikallistason toimijoiden ja liittotason toimijoiden

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013

Toimintakertomus 2013 Toimintakertomus 2013 Tampereen Napapiiri ry Tampereen Napapiiri ry TOIMINTAKERTOMUS 1 (6) Toimintavuosi 2013 Sääntöjen mukaan Tampereen Napapiiri ry edistää pirkanmaalaisten perheiden yhteistoimintaa

Lisätiedot

20.12.2013 Anna-Maria Salonen projektisuunnittelija Parkinson työssä -hanke Suomen Parkinson liitto ry. Loppuraportti

20.12.2013 Anna-Maria Salonen projektisuunnittelija Parkinson työssä -hanke Suomen Parkinson liitto ry. Loppuraportti 20.12.2013 Anna-Maria Salonen projektisuunnittelija Parkinson työssä -hanke Suomen Parkinson liitto ry. Loppuraportti 2 Hankkeen taustaa Viime vuosina Suomen Parkinson-liitossa on havaittu, että tavanomainen

Lisätiedot

1. HALLINTO TILINTARKASTAJAT. Koski Topi Alikirri Minna varalla: Sairanen Maija Rämö Tarja 2. KOKOUKSET

1. HALLINTO TILINTARKASTAJAT. Koski Topi Alikirri Minna varalla: Sairanen Maija Rämö Tarja 2. KOKOUKSET SISÄLLYS 1. Hallinto 2 2. Kokoukset 2 3. Jäsenet 2 4. Työntekijät 3 5. Toimintamuodot 3 5.1. Perhekahvila 3 5.2. Vauvakahvila 4 5.3. Puistotreffit 6 5.4. Lastenhoitopalvelut 7 5.5. Työryhmä Lapanen 7 6.

Lisätiedot

Mental Health Art Week. Hyvää mieltä kulttuurista toimintaviikko

Mental Health Art Week. Hyvää mieltä kulttuurista toimintaviikko Mental Health Art Week Hyvää mieltä kulttuurista toimintaviikko Suomen ensimmäinen Hyvää mieltä kulttuurista toimintaviikko 19.- 25.5 2014 Taidetta ja kulttuuria yksilön ja yhteisön mielen hyvinvointia

Lisätiedot

OPTIMI RY TOIMINTAKERTOMUS 2013

OPTIMI RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 OPTIMI RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 2(19) YLEISKATSAUS OPTIMI RY:N TOIMINTAVUOTEEN 2013 Yleistä. Vuonna 2013 Optimin toiminnassa oli jatkuvuutta, sillä jopa kahdeksan hallituksen jäsentä oli edellisestä hallituksesta.

Lisätiedot

Tasavertainen kaveruus onnistuu Best Buddies -projektin (2011 2013) loppuraportti

Tasavertainen kaveruus onnistuu Best Buddies -projektin (2011 2013) loppuraportti Taru Oulasvirta ja Lea Vaitti Best Buddies -projektin (2011 2013) loppuraportti Taru Oulasvirta ja Lea Vaitti Best Buddies -projektin (2011 2013) loppuraportti Best Buddies -projekti (RAY 2011 2013), 2013

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS. Liisa Lehto-Ääri

TOIMINTAKERTOMUS. Liisa Lehto-Ääri TOIMINTAKERTOMUS 2011 Liisa Lehto-Ääri 1 SISÄLLYS 1. Hallinto 2 2. Kokoukset 2 3. Jäsenet 2 4. Työntekijät 3 5. Puheenjohtajan tervehdys Miksi teemme vapaaehtoistyötä? 3 6. Toimintamuodot 4 6.1. Perhekahvila

Lisätiedot

Kansalaisen vaikuttamisopas

Kansalaisen vaikuttamisopas Kansalaisen vaikuttamisopas 6 2012 Oma ääni kuuluviin! Kehitysvammaisten Tukiliitto ry. Me Itse ry Kuva Hanna Rajakangas Mihin asioihin sinä haluat vaikuttaa? Tämän lehden teemana on vaikuttaminen. Vaikuttaa

Lisätiedot

Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa.

Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa. Lea Vaitti Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa. Selvitys Kehitysvammaisten Tukiliiton jäsenyhdistysten toiminnasta Osaamme Toimimme Vaikutamme Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI OMAISELVIS -PROJEKTI 2012-2014

LOPPURAPORTTI OMAISELVIS -PROJEKTI 2012-2014 LOPPURAPORTTI OMAISELVIS -PROJEKTI 2012-2014 Koordinaattori Rauni Koikkalainen OmaisELVIS -projekti FinFami Uusimaa ry. (Omaiset mielenterveystyön tukena Uudenmaan yhdistys ry.) 6.3.2015 1 Muutos Olen

Lisätiedot

Meidän juttu. Nuoret tapahtuman järjestäjinä

Meidän juttu. Nuoret tapahtuman järjestäjinä Meidän juttu Nuoret tapahtuman järjestäjinä Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeutta hyvään ja turvalliseen lapsuuteen. MLL:n keskusjärjestön

Lisätiedot

Vapaa-ajan asukkaat kaupallisten palvelujen käyttäjinä Ylöjärvellä

Vapaa-ajan asukkaat kaupallisten palvelujen käyttäjinä Ylöjärvellä 1 LOPPURAPORTTI 16.1.2012 18.3.2013 Vapaa-ajan asukkaat kaupallisten palvelujen käyttäjinä Ylöjärvellä (15931) Ylöjärven Yrityspalvelu Oy 2 Sisällys 1. Hankkeen toteuttajan nimi... 4 2. Hankkeen nimi ja

Lisätiedot

Kyläkipinä Aistien-tila Kylien vapaaehtoisille

Kyläkipinä Aistien-tila Kylien vapaaehtoisille Kyläkipinä Aistien-tila Kylien vapaaehtoisille Pilottiraportti Heli Laurikainen Hämeen Kylät ry / Aistien-hanke Sisällys 1. Tausta ja tarve Aistien-menetelmälle... 3 2. Toimijat ja toteuttajat... 3 3.

Lisätiedot

Menu-messut 2012 Vanha ylioppilastalo 28.11.2012 klo 13-18

Menu-messut 2012 Vanha ylioppilastalo 28.11.2012 klo 13-18 7.1.2013 Menu-messut 2012 Vanha ylioppilastalo 28.11.2012 klo 13-18 Näytteilleasettajien antama palaute 1. Saitteko messuilla tai messujen välittömänä seurauksena uusia vapaaehtoisia? Vastaajien määrä:

Lisätiedot

Kesäretki 2014: Tampsan lava.

Kesäretki 2014: Tampsan lava. Kesäretki 2014: Tampsan lava. VUOSIKERTOMUS 2014 YLEISTÄ 2 Kouvolan seudun Muisti ry:n tarkoituksena on toimia alueellaan muistisairautta sairastavien henkilöiden ja heidän omaistensa hyväksi, tukea heidän

Lisätiedot

Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry. TOIMINTAKERTOMUS. Markus Heimonen 17.2.2008

Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry. TOIMINTAKERTOMUS. Markus Heimonen 17.2.2008 Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry. TOIMINTAKERTOMUS 2007 Markus Heimonen 17.2.2008 1 Yleistä (Puheenjohtaja Markus Heimonen) Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry:n yhdeksännen toimintavuoden

Lisätiedot

YAD Youth Against Drugs ry:n Festarityön sosiaalinen tilinpäätös

YAD Youth Against Drugs ry:n Festarityön sosiaalinen tilinpäätös YAD Youth Against Drugs ry:n Festarityön sosiaalinen tilinpäätös 2014 Sisällysluettelo Miksi sosiaalinen tilinpito?...3 Sosiaalisen tilinpidon rakenne...5 Festaritoiminta YAD:ssa... 10 100 Kohtaaminen

Lisätiedot

Vaihdon tori -kuntakierros

Vaihdon tori -kuntakierros Vaihdon tori -kuntakierros Mitä hyviä toimintamalleja Etelä-Karjalan kyliltä löytyy ja mitä voimme niistä oppia? Etelä-Karjalan kylät ry, Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socomin Monteri -

Lisätiedot

ATOPIALIITON ATOMI-PROJEKTIN (2006-2008) LOPPURAPORTTI

ATOPIALIITON ATOMI-PROJEKTIN (2006-2008) LOPPURAPORTTI ATOPIALIITON ATOMI-PROJEKTIN (2006-2008) LOPPURAPORTTI Vertaistukea, voimia ja tietoa perheille ja nuorille 23.4.2009 Aino Ovaskainen 1 KUVAILULEHTI Atopialiitto ry Karjalankatu 2 B, 00520 Helsinki www.atopialiitto.fi

Lisätiedot

Me ry:n Käsikynkkä -projektin puhujakoulutukset 2010-2012 ******** Anne Repo

Me ry:n Käsikynkkä -projektin puhujakoulutukset 2010-2012 ******** Anne Repo Me ry:n Käsikynkkä -projektin puhujakoulutukset 2010-2012 ******** Anne Repo 1 2 Sisällys 1 Käsikynkän puhujakoulutukset... 3 2 Koulutussisällöt ja toteutus... 4 2.1 Tutustuminen ja toiminnan esittely...

Lisätiedot

Uusia avauksia kansalaistoimintaan

Uusia avauksia kansalaistoimintaan Setlementti 2 2 0 1 4 S E T L E M E N T T I L I I K E O N I H M I S E N M U O T O I N E N Uusia avauksia kansalaistoimintaan Kansalaisjärjestöt muutoksessa Aluesuunnittelua kehittämiskävelyllä Setlementtiliikkeen

Lisätiedot

Ideoista toimintaan! paikallisryhmätoimijoille

Ideoista toimintaan! paikallisryhmätoimijoille Ideoista toimintaan! opas paikallisryhmätoimijoille Ideoista toimintaan! Opas Changemakerin paikallisryhmätoimijoille TOIMITUS: Karita Heikkinen Kuvat: Changemakerin kuva-arkisto: Ville Asikainen (s.

Lisätiedot

ALUEELLISEN NUORISOTOIMINNAN KÄYNNISTÄMINEN

ALUEELLISEN NUORISOTOIMINNAN KÄYNNISTÄMINEN ALUEELLISEN NUORISOTOIMINNAN KÄYNNISTÄMINEN Ilkka Nisula Siikaranta-opisto Työelämän asiantuntuja ryhmä 13 toukokuu 2011 Sisältö 1. Johdanto 1 2. Mietteitä nuorisotoiminnasta 1 3. Lahden nuorisojaoston

Lisätiedot

Nuorten aikuisten käsityksiä museoista. Mitä mielikuvia sana museo herättää nuorissa?

Nuorten aikuisten käsityksiä museoista. Mitä mielikuvia sana museo herättää nuorissa? Nuorten aikuisten käsityksiä museoista Suomen käsityön museo on kartoittanut nuorten aikuisten mielipiteitä ja kokemuksia museoista työpajoissa, joita on kuvattu aikaisemmissa blogikirjoituksissa. Tässä

Lisätiedot

SISÄLLYS 1. HALLINTO

SISÄLLYS 1. HALLINTO 1 SISÄLLYS 1. Hallinto 2 2. Kokoukset 2 3. Jäsenet 2 4. Työntekijät 3 5. Liedon MLL:n 86. vuosi 3 6. Toimintamuodot 4 6.1. Perhekahvila 4 6.2. Vauvakahvila 5 6.3. Puistotreffit 7 6.4. Lastenhoitopalvelut

Lisätiedot