Lumijoen 4H-yhdistys Toimintakertomus toimintavuosi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lumijoen 4H-yhdistys Toimintakertomus 2014 83. toimintavuosi"

Transkriptio

1 Lumijoen 4H-yhdistys Toimintakertomus toimintavuosi

2 1. YHTEISTYÖKUMPPANIN KATSAUS VUOTEEN 2014 Vuosi 2014 oli Lumijoen 4H-yhdistyksen 83. toimintavuosi. Kunnan kanssa solmittu yhteistyösopimus jatkui entisin ehdoin ja vuoden 2014 aikana ehdittiin tekemään monenmoista. Veteraanipäivästä - Lumijoki-päiviin ja Ahvenmarkkinoista itsenäisyyspäivänjuhlaan. Limingan jäteaseman hoitaminen yhteistyössä Oulun Jätehuollon kanssa jatkui. Vuoden aikana toimi yhteensä 15 kerhoa myös kursseja ja koulutuksia pidettiin yhteensä 21. Yhdeksi yhdistyksen parhaimmaksi saavutukseksi voitanee sanoa se että loppuvuoden aikana yhdistyksen toiminnanjohtaja sai neljä eri 4H-yritystä innostumaan 4H-yrittäjä toiminnasta. Vuoden taloudelliseen tulokseen vaikuttivat monet seikat, mm. palkkakustannukset sekä se että mesimarjaa ei tänä vuonna ostettu 4Hyhdistysten kautta. Vuosi 2014 oli monille yhdistyksille kautta Suomen rahallisesti vaikea. Vuosi 2014 oli muutosten vuosi, sekä kunnallisella ja 3.sektorin puolella. Valtion tuet pienenevät vuosi vuodelta molemmilta organisaatioilta. Taloudellinen taantuma tuntuu ihan joka puolella, sama siitä puhutaanko valtiollisesta, kunnallisesta tai yksityisestä toimijasta. Toivottavasti vuosi 2015 toisi tullessaan tasapainoa Suomen talouteen ja tätä myöten tarjoaisi turvan pienen kunnan tärkeällä 3. sektorin toimijalle. Kunnan vapaaaikatoimen alle 12-vuotiaille suunnattava työ tehdään pääasiassa Lumijoen 4H-yhdistyksen toimesta, siksipä näin pienen kunnan vapaa-aikatoimenohjaajana toivonkin että voimme säilyttää kunnan tekemän sopimuksen vielä vuosiakin eteenpäin. Toivon että näistä tiukoista ajoista huolimatta pystymme edelleenkin tuottamaan yhtä laadukasta ja monipuolista toimintaa kuntalaisille. Salla Mertala Vapaa-aikatoimenohjaaja Lumijoen kunta

3 2. LUMIJOEN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAPERIAATTEET 4H-Yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti Lumijoen 4H-yhdistyksen tarkoituksena on 4Hnuorisotyön avulla 1. voimistaa nuorten omatoimisuutta, yritteliäisyyttä ja käytännön taitojen hallintaa; 2. tukea nuorten terveitä elämäntapoja, kestävän kehityksen kunnioittamista sekä kansainvälistymistä; 3. edistää nuorten elämänhallintaa ja ehkäistä heidän syrjäytymistään; 4. edistää nuorten ja heidän perheidensä hyvinvointia Lumijoen 4H-yhdistys on rekisteröity vuonna yhdistysrekisteriin. Yhdistys on perustettu vuonna Käyntiosoite on Lumijoen peruskoulun yhteydessä osoitteessa Poutalantie 1, Lumijoki. 4H-yhdistyksen y-tunnus on JÄSENET 4H-toimintaan osallistui vuonna 2014 yhteensä 261 nuorta ja lasta. Valtakunnallisen jäsenmaksun maksaneita heistä oli 176 henkilöä ja muita toimintaan osallistuneita oli 85 henkilöä. Nuorisojäsenten ikäjakauma oli 6-27 vuotta. Jäsenten keski-ikä oli 12,6 vuotta. Nuorisojäsenistä tyttöjä/naisia 148 Nuorisojäsenistä poikia/miehiä 113 Aikuisjäseniä 6 Jäsenyyden kesto oli yleisimmin ollut 2-5 vuotta (121 jäsentä) ja yli 6 vuotta (114 jäsentä). Uusia jäseniä eli alle vuoden toiminnassa mukana olleita oli 26 henkilöä.

4 4. HALLITUS 4.1 Hallituksen tehtävät työnantajan velvollisuuksista huolehtiminen ja hallinnosta vastaaminen paikkakunnan 4H-toiminnan johtaminen sekä suhdetoiminta sidosryhmiin taloudellisen vastuun kantaminen hanketoiminnan valvominen Yhdistyksen hallitukseen kuului kuusi jäsentä. Jäsenten toimiaika on kerrallaan kolme vuotta, kuitenkin enintään kolme kautta peräkkäin. Lumijoen 4H-yhdsityksen hallitukseen vuonna 2014 kuuluivat sääntömääräisen kokouksen valitsemina ja hallituksen järjestäydyttyä seuraavat henkilöt. 4.2 Hallituksen jäsenet Puheenjohtaja Sinikka Härkönen koulunkäynninohjaaja Varapuheenjohtaja Eeva Kauppi myyjä jäsen Ritva Lettojärvi perushoitaja/marjanviljelijä jäsen Mikko Paavola maanviljelijä jäsen Helena Ylilauri talouspäällikkö/eläkeläinen jäsen Hanna-Riitta Nurmi myyjä kunnan edustaja Anna-Maija Lukkarila kokki kunnan edustajan varajäsen Sari-Kaija Pernu palvelusihteeri varajäsen Salla Mertala vapaa-aikatoimenohjaaja Sihteerinä on toiminut 4H-toiminnanjohtaja Heidi Honkimaa syyskuun alusta alkaen ja siihen asti Anu Jokela. Kirjanpidon on hoitanut Päivi Pekkala Lakeuden Tili- ja toimistopalvelu Ky:stä maaliskuun loppuun asti ja huhtikuun alusta Suomen 4H-liiton kirjanpitäjä Katja Mommo. Toiminnantarkastajana toimi Elsa Kärkkäinen. Varatoiminnantarkastajana toimi Sirkka Kyrö.

5 4.3 Hallituksen kokoukset Hallitus kokoontui vuoden aikana neljätoista kertaa. Lumijoen 4H-yhdistyksen ylintä päätäntävaltaa käyttää vuosikokous, joka pidettiin nuorisotiloissa Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat. Vuosikokous vahvisti vuoden 2013 tilit ja tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden tilivelvollisille sekä hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle Erovuorossa olivat Jaana Ollakka ja Sinikka Härkönen. Jaana Ollakka ei jatkanut hallituksessa, sillä hän oli jo toiminut hallituksessa kolme kolmivuotiskautta peräkkäin. Hänen tilalleen valittiin Eeva Kauppi. Lumijoen kunnan edustajana hallituksessa jatkoi Anna-Maija Lukkarila. Hänen varajäsenenä toimi Sari-Kaija Pernu. Hallituksen varajäseneksi valittiin Salla Mertala. Kokouksessa palkittiin ansioituneita kerhonohjaajia ja työpalvelun nuoria. Yhdistyksen myöntämät stipendit jaettiin työpalvelu- ja kerhonohjaajanuorina toimineille Emilia Kämäräiselle, Jenny Hirvasniemelle, Benjami Viinikalle, Jenni Hintsalalle ja Salla Lääkölle. 5. 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTA 5.1 Toiminnan tavoitteet ja tulokset Lumijoen 4H-yhdistyksen toiminta vuonna 2014 perustui Suomen 4H-liiton edustajakokouksen hyväksymään strategiaan sekä syksyllä 2013 Oulun 4H-piirin kanssa käytyyn tuloskeskusteluun ja 4H-yhdistyksen sääntömääräisen kokouksen hyväksymään vuoden 2014 toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon. 4H-järjestössä toteutetaan Kolme askelta työelämään -mallin mukaista toimintaa. Toiminta on monipuolista sisältäen kerhotoimintaa, jossa opitaan vuorovaikutus- ja arjen taitoja. Kursseilla omaksutaan työtaitoja ja pelisääntöjä, joita hyödynnetään työelämässä. Nuori voi myös perustaa oman 4H-yrityksen saaden tukea yhdistykseltä ja henkilökohtaiselta yritysohjaajalta. Lisäksi on järjestetty retkiä, leirejä ja kilpailuja, projekteja ja tehty kouluyhteistyötä. 4H-yhdistys valvoi alakoulun nuokkarin torstaisin. Yhteistyö kunnan nuorisotoimen kanssa on sujunut mainiosti.

6 4H-yhdistyksen 4H-nuorisotoiminnan avaintuotteiden tulokset vuonna 2014 olivat: - 4H-kerhoja toimi yhteensä 15. Kerhot kokoontuivat yhteensä 242 kertaa ja niissä kirjattiin yhteensä 1920 käyntikertaa. - nuorten kurssi-, leiri- ja kilpailupäiviä toteutui yhteensä 582 pisteen verran - nuorille maksettiin työpalkkoja ja palkkioita yhteensä euroa. - Perustettuja 4H-yrityksiä oli 4 ja niiden yhteenlaskettu myyntitulo oli 419 euroa H-kerhot Kerhot tarjosivat monipuolista tekemistä käden- ja arjentaidoista, liikunnasta sekä kotitaloudesta. Vuoden aikana 4H-kerhoja toimi yhteensä 15 ja niitä ohjasi yhteensä 26 kerhonohjaajaa. Pääosa kerhonohjaajista on saanut tehtäväänsä osaava kerhonohjaaja - koulutuksen. Toiminnan sisällöt on suunniteltu vuodenajat, muut ajankohtaiset tapahtumat ja kerholaisten toiveet huomioiden. Suosituimmat kerhot olivat liikuntakerhot (897 käyntikertaa) ja sekakerhot (552 käyntikertaa). Vuoden 4H-kerhoksi valittiin Inka Oikarisen ja Julia Mattilan ohjaama 1-3 luokkien kokkikerho. Kerho ansioitui erityisesti uusien jäsenten mukaan saamisessa toimintaan. Kerhon ohjelma oli monipuolinen ja toiminta hyvin suunniteltua.

7 KERHOT 2014: Sekakerho 4 7 lk. Sähly tytöt 8-9 lk. ohjaajat: Heine Jussila ja Emilia Kämäräinen ohjaajat: Verna Sirviö (kevät) Isabella (keväällä) Heinänen (syksy) sekä Paju Vilkuna Sekakerho Ilopilleri ohjaajat: Neea Holmi (kevät) ja Annika Mattila (syksy) sekä Salla Hirvasniemi Kokkikerho 4-5 lk. ohjaajat: Jenny Maaria Hirvasniemi ja Soila Tölli (keväällä) Liikuntakerho 1-3 lk. ohjaajat: Katariina Pitkänen ja Janina Simuna (keväällä) Sählykerho pojat 1-6 lk. ohjaajat Benjami Viinikka (kevät) ja Joonas Ukura, Johannes Pitkänen ja Benjami Klaavo (syksy) Sekakerho Tip Top 2-4 lk. ohjaajat: Julia Mattila ja Meeri Hirvasniemi (syksy ja kevät) Askartelukerho 2-4 lk. ohjaajat: Jenni Hintsala ja Salla Lääkkö(keväällä) Liikuntakerho 1-6 lk. ohjaajat: Jasmiina Anttila ja Senja Hirvasniemi (keväällä) Kokkikerho 1-3 lk. ohjaajat: Julia Mattila ja Inka Oikarinen (syksyllä) Kokkikerho 2-4 lk. ohjaajat: Meeri Hirvasniemi ja Ella Eskola (syksyllä) 4H-askartelukerho ohjaajat: Annu Kivilompolo ja Laura Takkula (syksyllä) Kokkikerho 9 lk. ohjaajat: Nelli Kivilompolo ja Isabella Heinänen (syksyllä) Hiphop liikkumaan kerho ohjaajat: Salla Hirvasniemi ja Mariella Anttila (syksyllä) Yläkoulun poikien sählykerho ohjaajat: Johan Karjula ja Eeli Karjula (syksyllä)

8 5.3 Kilpailut ja kurssit Vuoden aikana järjestettiin kolme TOP-sählyturnausta, joihin Lumijoelta lähti yhteensä 44 pelaajaa. Turnaukset järjestettiin Tyrnävällä ja Lumijoella. Lokakuussa järjestettiin paras Halloween asu kilpailu, johon osallistui 24 lasta. Lumijoen liikuntahallilla pidetyssä hyvinvointipäivässä järjestettiin piirustuskilpailu, johon osallistui 15 lasta. Kursseja oli ympäri vuoden. Metsäsäätiön tukemana ekaluokille ja eskareille järjestettiin metsäpäivä, jossa tutustuttiin metsän antimiin. VUODEN 2014 KURSSI- JA TAPAHTUMATOIMINTA: - Osaava kerhonohjaajakoulutus, kevät ja syksy - Ystävänpäiväaskartelu - Laskiaisleivontakurssi - Korukurssi - Leivontakurssit keväällä ja syksyllä - Tikkarieläimet kurssi - Pääsiäisaskartelu - Äitienpäivän askartelu - Äitienpäiväkakkukurssi - Kesäaskartelukurssi - Syysaskartelukurssi - Eskarien ja ekaluokkien metsäpäivät - Koululaisen Menu kurssi - Kerhonohjaajien lisäkoulutus - Halloweenaskartelu - 4H-yrityskoulutus - Työpalvelukoulutus - Tonttuaskartelukurssi - Piparin leivonta- ja koristelukurssi

9 5.4 Työllistäminen Työllistämistoiminta oli vilkkaimmillaan kesäaikaan. 4H-yhdistys hoiti kunnan kesätyöllistämisen ja perehdytti nuoret työelämän perussääntöihin. Kunnan kesätyöpaikkoja olivat mm. päivähoito, vanhustentalo ja Lumilyhdyn palvelutalo, viheralueiden hoito, siivoustyöt koululla, avustavat työt Lumilyhdyn keittiöllä sekä Varjakan kesämyymälä. Jokaisen yksikön työntekijät perehdyttivät nuoret töihin. Käytössä oli ensimmäistä kertaa kesätyöseteli yrityksille. Nuoren palkanneelle yritykselle maksettiin 200 euroa kahdelta viikolta tukea nuoren palkkakuluihin. Kesätyöseteli myönnettiin viidelle yritykselle. Lisäksi kuntalaisille tarjottiin perinteistä 4H-työpalvelua, kuten siivous- ja lastenhoitotyötä, puutarhatöitä. 4H vastasi työnantajavelvoitteista ja maksoi nuorille työehtosopimuksen mukaisen palkan sekä opasti tarvittaessa nuoria työtehtävien aikana. Työpalvelutehtävissä, jäteasemalla, kerhonohjaajina ja kunnan kesätöissä toimi vuoden aikana yhteensä 66 nuorta. Eniten nuoria työllistyi kotitalousalan palvelutöihin sekä pihaja puutarhatöihin H-yritykset 4H-yritys antaa harrastustoiminnan avulla nuorelle perustietoa yrityksen perustamisesta sekä kosketuksen yrittäjänä toimimisesta ohjatusti ja omassa tahdissa. 4H-yrityksiä perustettiin loppuvuodesta neljä. Heinen ja Emilian 4H-yrityksen toimialana on siivous-, piha-, ja lastenhoitotyöt sekä vanhusten luona vierailut. Nean lastenhoitopalvelut tarjoaa lastenhoitopalveluita. Jennyn ja Jasmiinan kotiapu tekee kotisiivouksia, leipoo ja auttaa pihatöissä. Teräpojat teroittavat luistimia ja laskettelusuksien kantteja sekä voitelevat suksia. 6. HENKILÖSTÖ JA TALOUS Lumijoen 4H-yhdistyksellä on yksi kokoaikainen toiminnanjohtaja. 4H-toiminnanjohtajan sijaisuutta on hoitanut tammikuun 16 päivään asti merkonomi Katja Karjala ja tammikuusta syyskuun puoleen väliin asti insinööri-tradenomi Anu Jokela. Syyskuun alusta töihin palasi vakituinen toiminnanjohtaja Heidi Honkimaa Sosionomi (AMK). 4H-yhdistyksen henkilöstökulut olivat vuonna ,00 - Nuorisotoiminnan henkilöstökulut ,15 - Työllistämistoiminnan henkilöstökulut ,85 Nuorisotoiminnan henkilöstökuluissa on toiminnanjohtajien, kurssien ohjaajien ja kerhonohjaajien palkkakulut sivukuluineen. Työllistämistoiminnan henkilöstökuluissa on kesätyöntekijöiden, 4H-työpalvelun ja toiminnanjohtajien työllistämistointaan käyttämän työajan palkkakulut sivukuluineen. Lumijoen 4H-yhdistyksen tilikauden 2014 tulos oli alijäämäinen -7948,49 euroa.

10 Lumijoen kunnan palkkausavustus ,00 Lumijoen kunta sivistyslautakunta yleisavustus nuorisotoimintaan 950,00 Valtionavustus 4H-toimintaan 9717,04 Aluehallintoviraston luokkalaisten kerhotoiminnan avustus 3300,00 (avustus syksy 2014 kevät 2015) 6.1 Varainhankinta Kunnan ja valtionavustusten lisäksi yhdistyksellä on ollut omaa varainhankintaa. Jäsenmaksutuloilla on katettu kerhotoiminnan kuluja ja niitä saatiin edellisvuotta enemmän. Lisäksi kerhoissa oli käytössä tarvikemaksu. Metallin- ja lannoitesäkkikeräykset tuottivat lisäansioita sekä nuorille että yhdistykselle. Ympäri vuoden hoidettiin jäteasemaurakointia Oulun jätehuollolle Limingassa ja urakoinnista saatiin osa yhdistykselle. Kurssit ja myyjäiset toivat 4H-toimintaa tunnetuksi, eikä niistä saatu varsinaista tuottoa. Tukea nuorten ja aikuisten kursseihin saatiin kuitenkin opintotoiminnan keskusliitolta. Mesimarjaa ei ostettu vuonna 2014 lainkaan, mikä näkyi yhdistyksen tuloksessa. 6.2 Metalliromunkeräys Jokakeväinen metalliromun keräys järjestettiin yhteistyössä Kuusakoski Oy:n kanssa keväällä kunnan varikon piha-alueella. Keräykseen otettiin vastaan kotialouksien metalliromua. Keräykseen tuotu muovi- ja muu kielletty jäte oli vähentynyt edellisestä vuodesta. Talteen saatu metalliromu käytettiin raaka-aineena terästeollisuudessa. Keräys onnistui hyvin.

11 6.3 Lannoitesäkki- ja akkukeräys Kesällä järjestettiin perinteinen lannoitesäkkikeräys Mikko Paavolan tilalla. Säkkejä otettiin vastaan Yara Oy:lle. Keräykseen tuotiin 40 kg:n lannoitesäkkejä, suursäkkejä ja lavahuppuja. Tuotujen säkkien määrä oli vähäinen. Keräyksen yhteydessä järjestettiin lyijyakkujen vastaanotto yhteistyössä Kuusakoski Oy:n kanssa. 6.4 Limingan Jäteasema/neuvonta Lumijoen 4H-yhdistys on vastannut Oulun jätehuollon jäteaseman hoitamisesta Limingassa. Yhteistyö Oulun jätehuollon kanssa on toiminut loistavasti. Asemalla otetaan vastaan kotitalouksien sähkö- ja elektroniikkajätettä, öljyä, metallia sekä sekajätettä. Jäteasema työllistää nuoren. 4H-yhdistyksestä on lisäksi saanut jätehuoltoa koskevaa neuvontaa tarpeen mukaan. 6.5 Kunnan ja 4H-yhdistyksen yhteistyösopimus seka muu yhteistyö Lumijoen kunnan vapaa-aika- ja kulttuuritoimen kanssa solmitun yhteistyösopimuksen puitteissa tehtiin yhteistyötä läpi vuoden. 4H-yhdistys oli mukana toteuttamassa Veteraanipäivää, Lumijokipäiviä, Lakeus Festiä, Ahvenmarkkinoita sekä Itsenäisyyspäivän juhlaa. Lisäksi 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja valvoi alakoulun nuokkaria torstaisin. Yhteistyötä oli lakeuden alueen 4H-yhdistysten ja muiden kunnan järjestöjen kanssa. Lumijoen 4H-yhdistys kiittää kaikkia toimintaa tukeneita henkilöitä, paikallisia järjestöjä ja muita yhteistyökumppaneita vuodesta ERITYISESTI Lumijoen kunta Lumijoen peruskoulu Metsäsäätiö Oulun Osuuspankki Kempeleen 4H-yhdistys Kuusakoki Kirjasto Hiidenkivi Kuusakoski Suomen 4H-liitto Toimintaan osallistuneet nuoret Tyrnävän 4H-yhdistys Oulun Jätehuolto Vapaa-aika- kulttuuri ja liikuntatoimi

12 LUMIJOEN 4H-YHDISTYS Poutalantie Lumijoki Puh

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2011 Toimintasuunnitelma 2012 80. toimintavuosi

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2011 Toimintasuunnitelma 2012 80. toimintavuosi Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2011 Toimintasuunnitelma 2012 80. toimintavuosi 2 Sisällysluettelo PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 LIEDON 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2011... 4 LIEDON 4H-YHDISTYS...4

Lisätiedot

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2012 Toimintasuunnitelma 2013 81. toimintavuosi

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2012 Toimintasuunnitelma 2013 81. toimintavuosi Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2012 Toimintasuunnitelma 2013 81. toimintavuosi 1 Sisällys LIEDON 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2012... 3 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 LIEDON 4H-YHDISTYS... 3 JÄSENET...

Lisätiedot

HOLLOLAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014

HOLLOLAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014 1 HOLLOLAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014 HOLLOLAN 4H-YHDISTYS JÄSENET HALLITUS 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen

Lisätiedot

HARTOLAN 4H-YHDISTYS TOIMINTAKERTOMUS

HARTOLAN 4H-YHDISTYS TOIMINTAKERTOMUS HARTOLAN 4H-YHDISTYS TOIMINTAKERTOMUS 2013 Toimintasuunnitelma 2014 Yleiskatsaus Hartolan 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat 4H-järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet.

Lisätiedot

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2012

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2012 Sivu 1 / 6 NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2012 Naantalin 4H-yhdistys 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2014

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2014 0 u VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 21. toimintavuosi Sisällysluettelo 1. YLEISKATSAUS... 3 2. JÄSENISTÖ... 4 3. YHDISTYKSEN HALLINTO... 4 4. TOIMINNAN TARKASTAJAT... 5 5.

Lisätiedot

Suomen 4H-liitto VuoSikertomuS 2008

Suomen 4H-liitto VuoSikertomuS 2008 Suomen 4H-liitto Vuosikertomus 2008 Puheenjohtajan kynästä Vuosi 2008 siirtyi historiaan dramaattisia ja traagisia tapahtumia sisältäneenä ajanjaksona. Meitä nuorisotyön parissa toimivia järkytti syyskuussa

Lisätiedot

JOROISTEN 4H-YHDISTYS R.Y.

JOROISTEN 4H-YHDISTYS R.Y. JOROISTEN 4H-YHDISTYS R.Y. VUOSIKERTOMUS 2012 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SISÄLLYS 1. TOIMINNANJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 2 YHDISTYKSEN HALLINTO... 4 2.1 HALLITUS... 4 2.2 TOIMINNANTARKASTAJAT... 4 2.3 VUOSIKOKOUS

Lisätiedot

Suomen 4H-liitto Vuosikertomus 2007

Suomen 4H-liitto Vuosikertomus 2007 Suomen 4H-liitto Vuosikertomus 2007 Puheenjohtajan tervehdys Vuosi 2007 merkitsi Suomen 4H-liitolle ja koko 4H-järjestölle erään aikakauden päättymistä, tulevan toiminnan suunnittelua ja erityisesti sitoutunutta

Lisätiedot

Vuosikertomus 2013 Suomen 4H-liitto 4 H

Vuosikertomus 2013 Suomen 4H-liitto 4 H Vuosikertomus 2013 Suomen 4H-liitto 4 H Puheenjohtajan tervehdys Vuosi 2013 jää aikakirjoihin merkittävänä vaiheena 4H-järjestön historiassa. Hallinnon päätöksillä viitoitettiin uusia toimintamalleja,

Lisätiedot

HARTOLAN 4H-YHDISTYS TOIMINTAKERTOMUS 2010

HARTOLAN 4H-YHDISTYS TOIMINTAKERTOMUS 2010 HARTOLAN 4H-YHDITY TOIMINTAKERTOMU 2010 Toimintasuunnitelma 2011 Yleiskatsaus Yhdistyksellä oli työntäyteinen ja vilkas toimintavuosi takana, toiminta noudatteli pitkälti edellisvuosien linjoja, yritys,

Lisätiedot

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha LAHDEN 4H- YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lahden 4H- yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lahti. 2 Yhdistys osana 4H- järjestöä Yhdistyksen nimessä olevat H- kirjaimet tarkoittavat

Lisätiedot

Vuosikertomus 2010. Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu 47 15100 LAHTI Y-tunnus 1593266-0 www.lahti.4h.fi

Vuosikertomus 2010. Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu 47 15100 LAHTI Y-tunnus 1593266-0 www.lahti.4h.fi Vuosikertomus 2010 Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu 47 15100 LAHTI Y-tunnus 1593266-0 www.lahti.4h.fi Sisältö 1 Yleistä... 2 1.1 Suomen 4H-järjestö... 2 1.2 Lahden 4H-yhdistys ry... 2 2 Ostopalvelusopimukset...

Lisätiedot

Vuosikertomus 2011 Suomen 4H-liitto 4 H

Vuosikertomus 2011 Suomen 4H-liitto 4 H Vuosikertomus 2011 Suomen 4H-liitto 4 H Puheenjohtajan kynästä Vuonna 2011 sitoutunut 4H-väki näytti jälleen voimansa. Perustoiminnan tulokset olivat erinomaiset. Erikseen on syytä mainita Ajokortti työelämään

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2011. Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu 47 15100 Lahti. Y-tunnus: 1593266-0. www.lahti.4h.fi

VUOSIKERTOMUS 2011. Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu 47 15100 Lahti. Y-tunnus: 1593266-0. www.lahti.4h.fi Neljänkaivonkatu 47 15100 Lahti Y-tunnus: 1593266-0 www.lahti.4h.fi Vuosikertomus 2011 1 2 Hallinto 3 Jäsenistö 4 Yhdistyksen toiminta vuonna 2011 5 Rahoitus 6 Yhteistyö 7 Tiedotus 8 Lopuksi 1 4H-järjestön

Lisätiedot

johtaja Mika Rännäli oli säveltänyt kaimansa runoja ja kantaesitti ne baritoni Jorma Hynnisen kanssa jäähyväiskonsertissa,

johtaja Mika Rännäli oli säveltänyt kaimansa runoja ja kantaesitti ne baritoni Jorma Hynnisen kanssa jäähyväiskonsertissa, P YHÄJOEN KUULUMISET Keskiviikkona 29.10.2008 viikko 44 Tuulikannelten soidessa - Mika Jaakolan esikoisrunokokoelma Jaakolan katse on suunnttuna tulevaisuuteen uuden runokirjan myötä. Mika Jaakolan kirjoittama

Lisätiedot

LAHDEN 4H-YHDISTYKSEN VUOSIKERTOMUS

LAHDEN 4H-YHDISTYKSEN VUOSIKERTOMUS LAHDEN 4H-YHDISTYKSEN VUOSIKERTOMUS 2006 1. YLEISTÄ SUOMEN 4H-JÄRJESTÖ 4H-järjestö on kansainvälinen, poliittisesti sitoutumaton nuorisojärjestö. Suomessa järjestö on toiminut vuodesta 1928. 4H-tunnus

Lisätiedot

Sisältö. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry

Sisältö. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry Vuosikertomus 2013 Sisältö Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry 5 Puheenjohtajan puheenvuoro 6 Toiminnanjohtajan katsaus 7 Hallinto 8 Oikeuksienvalvonta ja järjestötoiminta 10 Tukitoiminta 14 Palvelutoiminta

Lisätiedot

2010 Toimintakertomus

2010 Toimintakertomus 2010 Toimintakertomus 2 Sisällysluettelo Puheenjohtajan tervehdys...4 Toiminnanjohtajan tervehdys...5 1 LASTEN JA LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN JA ELINOLOJEN EDISTÄMINEN...6 1.1 Näkyvyys ja vaikuttaminen...6

Lisätiedot

Vuosikertomus 2009. Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu 47 15100 Lahti Y-tunnus 1593266-0

Vuosikertomus 2009. Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu 47 15100 Lahti Y-tunnus 1593266-0 Vuosikertomus 2009 Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu 47 15100 Lahti Y-tunnus 1593266-0 Sisältö 1 Yleistä... 3 1.1 Suomen 4H-järjestö... 3 1.2 Lahden 4H-yhdistys ry... 3 2 Ostopalvelusopimukset...

Lisätiedot

Sisältö. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry Taitto Kirsi Aarnikare. Helsinki 2013. Multiprint Oy

Sisältö. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry Taitto Kirsi Aarnikare. Helsinki 2013. Multiprint Oy Vuosikertomus 2012 Sisältö Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry 5 Puheenjohtajan puheenvuoro 6 Toiminnanjohtajan katsaus 7 Hallinto 8 Oikeuksienvalvonta ja järjestötoiminta 10 Tukitoiminta 14 Palvelutoiminta

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 1 WAU ry Toimintakertomus 2012 15.2.2013 2 Puheenjohtajan tervehdys 2012 oli WAU ry:n neljäs toimintavuosi. Iloista ja reipasta toimintaa jatkettiin Espoossa, Kauniaisissa, Mustasaaressa, Rovaniemellä

Lisätiedot

70 Vapaan s:v:stystyon lautakunta

70 Vapaan s:v:stystyon lautakunta 70 Vapaan s:v:stystyon lautakunta TP 2013 TA 2014 TP 2014 Toimintatuotot Myyntituotot 181 023 226 800 204 864 Maksutuotot 256 378 318 460 235 269 Tuet ja Avustukset 90 240 83 800 108 797 Muut toimintatuotot

Lisätiedot

Vuosikertomus 2014 1

Vuosikertomus 2014 1 Vuosikertomus 2014 1 2 Sisältö Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry 5 Puheenjohtajan puheenvuoro 6 Toiminnanjohtajan katsaus 7 Hallinto 8 Edunvalvonta ja järjestötoiminta 10 Tukitoiminta 15 Palvelutoiminta

Lisätiedot

Tuloslaskelma...14. Tase...15. Tilintarkastuskertomus...16. Liite 1 (jäsenet kunnittain)...17. Liite 2 (paikallisosastojen hallinnoimat varat)...

Tuloslaskelma...14. Tase...15. Tilintarkastuskertomus...16. Liite 1 (jäsenet kunnittain)...17. Liite 2 (paikallisosastojen hallinnoimat varat)... VUOSIKERTOMUS 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHEENJOHTAJAN KATSAUS.....2 2. YLEISTÄ... 3 3. HALLINTO... 3 3.1. Yhdistyksen kokoukset... 3 3.2. Hallitus... 3 3.3. Tilintarkastajat... 4 3.4. Edustukset ja jäsenyydet...

Lisätiedot

Possuja ja porkkanoita vai mitä se oli?

Possuja ja porkkanoita vai mitä se oli? Possuja ja porkkanoita vai mitä se oli? Otteita kainuulaisen 4H-toiminnan menneiltä vuosilta 4H-toiminta käynnistyi 1900-luvun alussa Yhdysvalloissa vastauksena nuorten työttömyyteen, pahoinvointiin ja

Lisätiedot

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry TOIMINTA- KERTOMUS

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry TOIMINTA- KERTOMUS Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry TOIMINTA- KERTOMUS 2012 Sisällysluettelo Elävä ja muuttuva liitto Yhteishankkeella voimaa viestintään Liitto eilen, tänään ja huomenna 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Lisätiedot

4H-nuorisotyö 2014-2016 TEKOJA JA TEKIJÖITÄ. Suomen 4H-liitto Edustajakokous 26.4.2013

4H-nuorisotyö 2014-2016 TEKOJA JA TEKIJÖITÄ. Suomen 4H-liitto Edustajakokous 26.4.2013 4H-nuorisotyö 2014-2016 TEKOJA JA TEKIJÖITÄ 4 H Suomen 4H-liitto Edustajakokous 26.4.2013 Yhteinen tekemisen tahto 4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö.

Lisätiedot

Vapaa-aikatoimen toimintakertomus 2009

Vapaa-aikatoimen toimintakertomus 2009 Vapaa-aikatoimen toimintakertomus 2009 SISÄLLYS VAPAA-AIKATOIMI 2009... 2 1.TAPAHTUMAT...2 1.1 TAMMI-HELMIKUU...2 1.2 MAALIS-HUHTIKUU...3 1.3 TOUKO- KESÄKUU...4 1.4 HEINÄ ELOKUU...5 1.5 SYYS LOKAKUU...6

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry HYVÄT TUULET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A Lammaslammentie 17 A 01300 Vantaa 01710 Vantaa 09-8734386

Lisätiedot