Ruoveden 4H-yhdistyksen toimintakertomus 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ruoveden 4H-yhdistyksen toimintakertomus 2015"

Transkriptio

1 Ruoveden 4H-yhdistyksen toimintakertomus toimintavuosi Toimintaa lapsille ja nuorille Ruovedellä jo 85 vuoden ajan!

2 RUOVEDEN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2015 RUOVEDEN 4H-YHDISTYS 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti Ruoveden 4H-yhdistyksen tarkoituksena on 4H-nuorisotyön avulla 1. voimistaa nuorten omatoimisuutta, yritteliäisyyttä ja käytännön taitojen hallintaa; 2. tukea nuorten terveitä elämäntapoja, kestävän kehityksen kunnioittamista sekä kansainvälistymistä; 3. edistää nuorten elämänhallintaa ja ehkäistä heidän syrjäytymistään; 4. edistää nuorten ja heidän perheidensä hyvinvointia 4H-yhdistys on rekisteröity yhdistysrekisteriin. Käyntiosoite on Honkalantie 10, RUOVESI. 4H-yhdistyksen Y-tunnus on JÄSENET 4H-yhdistyksellä oli vuonna yhteensä 84 nuorisojäsentä (73 / 2014), joista valtakunnallisen jäsenmaksun maksaneita jäseniä oli 46 kpl - yhteensä 16 aikuisjäsentä (15 / 2014), joista valtakunnallisen jäsenmaksun maksaneita jäseniä oli 12 kpl 4H-yhdistyksen nuorisojäsenistä tyttöjä oli 44 ja poikia oli 40. Nuorisojäsenten ikäjakauma on 6-28 vuotta. HALLITUS Ruoveden 4H-yhdistyksen hallitukseen kuuluivat sääntömääräisen kokouksen valitsemina ja hallituksen järjestäydyttyä seuraavat henkilöt: Puheenjohtaja: Tuija Tulijoki Varapuheenjohtaja: Ritva Saarinen Jäsen: Sanna Leponiemi Jäsen: Tarja Pessi Jäsen: Marjo Haapaniemi Jäsen: Vilhelmiina Sorkkala Hallituksen sihteerinä toimi 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Teija Perttula. KOKOUKSET 4H-yhdistyksen sääntömääräinen kokous pidettiin Palvelutalo Honkalan takkahuoneella Hallitus kokoontui vuoden aikana 4 kertaa ja lisäksi päätti muutamista asioista sähköpostikokouksin.

3 4H-yhdistyksen sääntömääräisessä kokouksessa jaettiin seuraavat nuorten stipendit sekä toimihenkilöiden, luottamushenkilöiden ja vapaaehtoisten ansiomerkit: Vuoden kerholaiset Vintin Puuhakerho I Vintin Puuhakerho II Muroleen 4H-kerho Vuoden ohjaajat 20 euroa + 4H-muistivihko ja kynä Veera Turpeinen ja Santtu Ahola Juuso Mäkinen ja Atte Moksunen Matti Mähönen ja Aada Aarrepalo 25 euroa + 4H-muistivihko ja kynä Laura Sarvana Siiri Sarvana Laura ja Siiri ohjasivat Muroleen 4H-kerhoa. Ohjaajina he olivat innokkaita, idearikkaita ja vastuuntuntoisia. Kerhossa kävi huikea määrä lapsia; parhaimmillaan jopa 28 kerholaista. 4H-säätiön alueelliset stipendit, 350 euroa Eemeli Hursti Vilhelmiina Sorkkala Eemeli Hursti on toiminut jo vuodesta H-yrittäjänä. Hänen yrityksensä Eemelin Metsäpalvelut valittiin viime vuonna voittajaksi valtakunnallisessa Vuoden 4H-yritys 2013 kilpailussa. Eemelin työ 4Hyrittäjänä on ollut pitkäjänteistä, tavoitteellista ja vienyt hänet myös opiskelemaan metsäalaa. Vilhelmiina Sorkkala on ohjannut 4H-kerhoa Muroleessa vuosien ajan ja viime vuosina myös opastanut itselleen seuraajat, jotka kerhosta ovatkin ottaneet jo vetovastuun. Ohjaajana Vilhelmiina on ollut pidetty ja luotettava. Vilhelmiina on myös 4H-yhdistyksen hallituksen jäsen. Sininen Hetki Tuotepalkinto Linda Leponiemi Sininen hetki kuvakilpailu järjestettiin kevättalvella alueellisesti yhteistyössä Mänttä-Vilppulan, Juupajoen ja Virtain 4H-yhdistysten kanssa. Tehtävänä oli piirtää tai maalata sininen hetki. Linda Leponiemi sijoittui 6 9-vuotiaiden sarjassa kolmanneksi. Kilpailun tuomarina toimi Sampo Linkoneva, Serlachiusmuseoiden tuotantopäällikkö, taiteilija, Mäntän kuvataideviikkojen toimitusjohtaja 20 vuoden ajalta. Mainio 4H-muistoni Bussi-Manninen Oy:n lahjakortti ja tuotepalkinnot Minna Jussila Linda Leponiemi Lea Harsu-Savilahti Mainio 4H-muistoni -kilpailussa oli tavoitteena kerätä talteen mainioita muistoja toiminnan 85-vuotisen historian ajalta. Muistoja saatiin monelta vuosikymmeneltä. Luettiin muutama mainio katkelma. Tiina Mäki Kiitos kuluneista vuosista ja tehdystä työstä 4H-yhdistyksen hyväksi. Tiinalle annettiin lahjakortti Palvelutalo Honkalaan. Lahjakortti luovutettiin myöhemmin.

4 TOIMINTAYMPÄRISTÖ Ruoveden 4H-yhdistys on Suomen 4H-liiton jäsenyhdistys. Paikka- ja seutukunnalla 4H-yhdistys on jäsenenä lasten kulttuurityöryhmä LaKu:ssa ja lisäksi yhteistyötä tehdään useiden eri sidosryhmien kanssa. Ruoveden 4H-yhdistyksen toimialueeseen kuuluu Ruoveden kunta. Edelliseen vuoteen verrattuna toimialue säilyi ennallaan. TOIMINNAN TAVOITTEET JA OHJAUS Ruoveden 4H-yhdistyksen toiminta vuonna 2015 perustui 4H-järjestön edustajakokouksen hyväksymään kolmivuotiseen strategiaan Tekoja ja Tekijöitä , syksyllä H-liiton lähitukihenkilön ja yhdistyksen hallituksen kanssa käytyyn tuloskeskusteluun ja 4H-yhdistyksen sääntömääräisen kokouksen hyväksymään vuoden 2015 toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon. TOIMINTA 4H-järjestössä toteutetaan Kolme askelta työelämään -toimintamallia. Ensimmäisellä askeleella harjoitellaan kerhotoiminnan myötä mm. vuorovaikutus- ja arjentaitoja, luontoon ja ympäristöön liittyviä taitoja sekä omaksutaan tekemällä oppimisen periaatteita. Toisella askeleella eli kursseilla opitaan erilaisia työtaitoja ja työelämän pelisääntöjä, joita hyödynnetään työelämässä esimerkiksi 4H-yhdistyksen toimiessa työnantajana. Kolmannella askeleella nuori voi työllistymisen lisäksi perustaa oman 4H- Yrityksen saaden tukea yhdistykseltä ja henkilökohtaiselta yritysohjaajalta. 4H-nuorisotoiminnan avaintuotteita ovat kerhot, kurssit, työllistäminen sekä yrittäjyys. Näiden osaalueiden tulokset kertomusvuonna olivat: - kerhoja ja teemakerhoja yhteensä 8 kpl (4 / 2014), joiden kokoontumiskertojen määrä oli yhteensä 94 ja osallistujamäärä yhteensä 792 (809 / 2014) - nuorten kurssi-, leiri- ja kilpailupäiviä toteutui yhteensä 31 pv (12 / 2014) - nuorille maksettiin työpalkkoja ja palkkioita yhteensä 4008,48 (1256 / 2014) - perustettuja 4H-Yrityksiä oli 3 kpl ja niiden yhteenlaskettu myyntitulo oli 8271,66 Yleisesti merkittävää vuoden 2015 yhdistyksen toiminnassa oli 85-vuotisjuhlavuoden viettäminen toiminnallisissa merkeissä; juhlavuoden kunniaksi esimerkiksi lisättiin toimintaa, järjestettiin kilpailuja, tarjottiin kakkukahvit sääntömääräisessä kokouksessa, oltiin mukana tapahtumissa ja toteutettiin mini-liite Ruovesi-lehden väliin yhdistyksen toiminnasta. Lions Club Ruovesi nimesi Ruoveden 4H-yhdistyksen v esimerkilliseksi toimijaksi lasten ja nuorten hyväksi tehdystä ansiokkaasta ja vastuullisesta nuorisotyöstä. Kunniakirja ja 2000 euron avustus nuorten työllistämiseen luovutettiin yhdistyksen sääntömääräisessä kokouksessa. Kokouksessa piti puheen myös kansanedustaja Arto Pirttilahti toivottaen 85-vuotiaalle yhdistykselle menestystä jatkossakin. Sami Lehminiemi ja Ensio Lehtinen luovuttamassa toiminnanjohtaja Teija Perttulalle kunniakirjaa. Kuvassa myös kansanedustaja Arto Pirttilahti. Kuva Ruovesi-Lehti, Anne Kojola

5 Ruoveden 4H-yhdistys toteutti metsäkasvatusta peräti viiden Suomen Metsäsäätiön kuljetusapurahan avulla toteutetun koululaisten metsäretken kautta. Metsäretkillä metsään ja metsäluontoon kävi tutustumassa niin paikallisia lapsia ja nuoria kuin myös turvapaikanhakijalapsia sivukoulujen valmistavan opetuksen luokilta. Lisäksi 4H-yhdistys osallistui metsäaiheisiin tapahtumiin ja pilotoi syksyllä Metsä-TET -toimintamallia yläkoulun 9.-luokkalaisille. 4H-ketjuvasikka vaihtoi omistajaa kesällä 2015, kun Milli-vasikka muutti Kangaspusun tilalta Visuvedeltä Mäkelän tilalle Neea Rimmin nimikkovasikaksi. Syksyllä 2015 käynnistettiin Leader-toimintaryhmä PoKo ry:n Mini-Leader-hankeavustuksella Eräkerhopienoishanke. Hankkeen puitteissa järjestettiin syksyllä mm. erä- ja riista-aiheinen Eräkerho, geokätköilykurssi, sekä Eräkerhossa vapaaehtoisina toimineiden eri yhdistysten ja seurojen edustajien tapaaminen. Toiminta jatkuu kevätkaudella Sääntömääräinen kokous Kuva Ruovesi-lehti, Anne Kojola HENKILÖSTÖ JA HENKILÖSTÖKULUT Ruoveden 4H-yhdistyksen palveluksessa oli yksi vakituinen osa-aikainen toimihenkilö, toiminnanjohtaja Teija Perttula. 4H-yhdistyksen työllistämien nuorisojäsenten lukumäärä oli 17. Kesätyöllistämisen kautta työllistyi seitsemän nuorta. Lisäksi nuorille kerhonohjaajille maksettiin ohjaajapalkkioita. Kerhoja ohjasi myös yksi vapaaehtoinen yli 29-vuotias. 4H-yhdistyksen henkilöstökulut olivat vuonna 2015 yhteensä 17679,66 (11 192,12 /2014). Varsinaisen työsuhteisen henkilöstön palkkojen lisäksi henkilöstökuluihin sisältyvät ulkopuoliset palkkionsaajat ja kokouspalkkiot. Kustannuksiin sisältyvät maksettujen palkkojen ja palkkioiden eläkekulut ja muut henkilösivukulut sekä lomapalkkavelan muutos. TALOUS Ruoveden 4H-yhdistyksen tilikauden 2015 tulos oli ylijäämäinen 73,79. Taseen loppusumma oli ,87 (12 339,68 /2014). Suomen 4H-liiton välittämän valtionavustuksen määrä oli 7095,64 (5218 /2014). Kuntarahoitus oli yhteensä 9600 (11600 / 2014) ja se koostui Ruoveden kunnan myöntämästä avustuksesta 8000 ja Ruoveden kunnan sivistyslautakunnan avustuksesta nuorisotoimintaan H-yhdistyksen muu rahoitus koostui jäsenmaksutuloista, palvelutoiminnan tuotoista, manttaalisäätiön avustuksesta, Pohjois-Hämeen maataloussäätiön avustuksesta ja muusta omatoimisesta varainhankinnasta. Lions Club Ruovesi ja Ruoveden Osuuspankki sekä Ruoveden maaseutuseura rahoittivat nuorten kesätyöllistämistä. Aluehallintovirastolta saatiin avustusta lasten ja nuorten paikallisen kerhotoiminnan kehittämiseen. Ruoveden 4H-yhdistyksen toiminnantarkastajana toimi Sirkka Hovila.

6 TULEVA KEHITYS Ruoveden 4H-yhdistyksen hallitus arvioi, että Ruoveden 4H-yhdistyksen toiminta tulee jatkumaan laadukkaana ja vahvana tulevinakin vuosina. Toimintaa kehitetään jatkuvasti ja nuorten tarpeisiin pyritään vastaamaan entistä paremmin. Toiminta elää yhteiskunnan mukana vaikka mahdolliset muutokset toimintakentässä heijastuvat myös yhdistykseen. Kerhotoimintaa kehitetään jatkuvasti niin kirkonkylä kuin sivukylät ja kaikki kylien erilaiset lapset huomioiden. Kursseja ja erityisesti työelämäkursseja nuorille tarjotaan tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan. 4H-yrittäjyyteen ja nuorten työelämävalmiuksien parantamiseen kiinnitetään huomiota, ja erityisesti 4H-yrittäjyyttä nostetaan esille tulevaisuudessa. Hyvä yhteistyö kunnan ja muiden järjestöjen ja yhteisöjen sekä yritysten kanssa paikkakunnalla on ensiarvoisen tärkeää ja siihen panostetaan jatkossakin. Kehitys monipuolisen yhteistyön parissa on saanut vuonna 2015 hyvän alun ja sitä jatketaan edelleen. 4H-yhdistyksen talous on herkkä muutoksille. Toimintamme on pitkälti erilaisten avustusten varassa, joista yhdenkin supistuminen toisi isoja muutoksia suoraan nuorisotyöhön. Jatkossa yhtenä Ruoveden 4H-yhdistyksen talouden ja toiminnan osa-alueena tulee olemaan hanketoiminta. Leaderhankeavustusten avulla pystymme tekemään entistä vaikuttavampaa nuorisotyötä paikkakunnalla ja kehittämään osaltamme paikkakunnan elinvoimaisuutta alkavan Meiltä meille -hankkeen avulla tutkitaan nuorten tarpeita paikkakunnan vapaa-ajantoiminnan kehittämiseksi ja tarjotaan nuorille mahdollisuuksia osallistua vapaa-ajantoimintojen kehittämiseen ja paikkakunnalla vaikuttamiseen. Tulevaisuus Ruoveden 4H-yhdistyksessä on valoisa tiukoista ajoista huolimatta. Toimintamme tavoittaa lapsia ja nuoria, ja meillä on mukana iso joukko lapsia ja nuoria kasvamassa vastuullisiksi ja aktiivisiksi sekä yritteliäiksi kansalaisiksi.

7 RUOVEDEN 4H-YHDISTYS Honkalantie RUOVESI Puh

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2011

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 Sivu 1 / 5 NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 Naantalin 4H-yhdistys 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

Mynämäen-Mietoisten 4H-yhdistys Toimintakertomus 2011

Mynämäen-Mietoisten 4H-yhdistys Toimintakertomus 2011 Mynämäen-Mietoisten 4H-yhdistys Toimintakertomus 2011 MYNÄMÄEN-MIETOISTEN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 MYNÄMÄEN-MIETOISTEN 4H-YHDISTYS 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä,

Lisätiedot

4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet.

4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. RUOVEDEN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2017 RUOVEDEN 4H-YHDISTYS 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti Ruoveden

Lisätiedot

4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet.

4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. RUOVEDEN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2016 RUOVEDEN 4H-YHDISTYS 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti Ruoveden

Lisätiedot

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2012

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2012 Sivu 1 / 6 NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2012 Naantalin 4H-yhdistys 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

Nastolan 4H-yhdistys ry. Y-tunnus: Yhdistyksen perustamiskokouksesta 60 vuotta! VUOSIKERTOMUS 2015

Nastolan 4H-yhdistys ry. Y-tunnus: Yhdistyksen perustamiskokouksesta 60 vuotta! VUOSIKERTOMUS 2015 Nastolan 4H-yhdistys ry Y-tunnus: 10706445 Yhdistyksen perustamiskokouksesta 60 vuotta! VUOSIKERTOMUS 2015 Nastolan 4H-yhdistys ry Nastolan 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat 4Hjärjestön yhteinen päämäärä,

Lisätiedot

Toimintakertomus 2018 Liedon 4H-yhdistys. 4H Toimintakertomus 1

Toimintakertomus 2018 Liedon 4H-yhdistys. 4H Toimintakertomus 1 Toimintakertomus 2018 Liedon 4H-yhdistys 4H Toimintakertomus 1 Liedon 4H-yhdistys 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen

Lisätiedot

Mynämäen-Mietoisten 4H-Yhdistys r.y. Toimintakertomus 2012

Mynämäen-Mietoisten 4H-Yhdistys r.y. Toimintakertomus 2012 Mynämäen-Mietoisten 4H-Yhdistys r.y. Toimintakertomus 2012 MYNÄMÄEN-MIETOISTEN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2012 MYNÄMÄEN-MIETOISTEN 4H-YHDISTYS JÄSENET HALLITUS 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön

Lisätiedot

Uuraisten 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2015 Toimintavuosi 2014

Uuraisten 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2015 Toimintavuosi 2014 Uuraisten 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2015 Toimintavuosi 2014 Uuraisten 4H-YHDISTYS R.Y. Mansikkamäentie 2, 41230 Uurainen p. 044 545 3959, s-posti: uurainen.4h.fi UURAISTEN 4H-YHDISTYS RY:N Uuraisten

Lisätiedot

JUUAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2015

JUUAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2015 JUUAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2015 JUUAN 4H-YHDISTYS JÄSENET HALLITUS KOKOUKSET 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen

Lisätiedot

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sivu 1 / 5 NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013 Naantalin 4H-yhdistys 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014 Sivu 1 / 6 NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014 Naantalin 4H-yhdistys 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

HOLLOLAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014

HOLLOLAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014 1 HOLLOLAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014 HOLLOLAN 4H-YHDISTYS JÄSENET HALLITUS 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen

Lisätiedot

Vihannin 4H-yhdistys Toimintakertomus toimintavuosi

Vihannin 4H-yhdistys Toimintakertomus toimintavuosi Vihannin 4H-yhdistys Toimintakertomus 2017 85. toimintavuosi VIHANNIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2017 VIHANNIN 4H-YHDISTYS 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus,

Lisätiedot

Viitasaaren 4H-yhdistys ry

Viitasaaren 4H-yhdistys ry 2015 Viitasaaren 4H-yhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VIITASAAREN 4 H-YHDISTYS R.Y:N TOIMINTAKERTOMUS 2015 VIITASAAREN 4H-YHDISTYS 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus,

Lisätiedot

Yleiskatsaus. Hartolan 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat 4H-järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet.

Yleiskatsaus. Hartolan 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat 4H-järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. HARTOLAN 4H-YHDISTYS TOIMINTAKERTOMUS 2012 Toimintasuunnitelma 2013 Yleiskatsaus Hartolan 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat 4H-järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet.

Lisätiedot

Joroisten: 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma toimintavuosi

Joroisten: 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma toimintavuosi Joroisten: 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2016 59. toimintavuosi 000088404048 Suomen 4H-liiton toimitusjohtajan tervehdys Suomessa tulevaisuususko on ollut koetuksella mm. vaatimattoman talouskehityksen,

Lisätiedot

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2014 Toimintasuunnitelma 2015 83. toimintavuosi

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2014 Toimintasuunnitelma 2015 83. toimintavuosi Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2014 Toimintasuunnitelma 2015 83. toimintavuosi 1 Sisällys LIEDON 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014... 3 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 LIEDON 4H-YHDISTYS... 4 JÄSENET...

Lisätiedot

HARTOLAN 4H-YHDISTYS TOIMINTAKERTOMUS

HARTOLAN 4H-YHDISTYS TOIMINTAKERTOMUS HARTOLAN 4H-YHDISTYS TOIMINTAKERTOMUS 2013 Toimintasuunnitelma 2014 Yleiskatsaus Hartolan 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat 4H-järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet.

Lisätiedot

HOLLOLAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013

HOLLOLAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013 1 HOLLOLAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013 HOLLOLAN 4H-YHDISTYS JÄSENET HALLITUS KOKOUKSET 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet.

Lisätiedot

Kangasniemen 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 88. toimintavuosi

Kangasniemen 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 88. toimintavuosi Kangasniemen 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2017 88. toimintavuosi Suomen 4H-liiton toimitusjohtajan tervehdys Maailma ympärillämme muuttuu ällistyttävän nopeasti. Informaatio- ja tietoteknologia muuttavat

Lisätiedot

Liedon 4H-yhdistys Toimintakertomus toimintavuosi

Liedon 4H-yhdistys Toimintakertomus toimintavuosi Liedon 4H-yhdistys Toimintakertomus 2016 86. toimintavuosi PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Viimeistään Liedon 4H- yhdistyksen sääntömääräisen kokouksen kynnyksellä huomaa ajan riennon rivakan virran. Tätä kirjoitettaessa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (5) Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet...2 Toiminnalliset avaintavoitteet...2 Ryhmätoiminta...2 Nuorten kurssit ja koulutukset...2

Lisätiedot

Nurmeksen 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 85. toimintavuosi

Nurmeksen 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 85. toimintavuosi Nurmeksen 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2017 85. toimintavuosi Suomen 4H-liiton toimitusjohtajan tervehdys Maailma ympärillämme muuttuu ällistyttävän nopeasti. Informaatio- ja tietoteknologia muuttavat

Lisätiedot

4H-yhdistyksen luottamushenkilön opas

4H-yhdistyksen luottamushenkilön opas 4H-yhdistyksen luottamushenkilön opas www.4h.fi 1 4H-yhdistyksen luottamushenkilön opas Tämä opas auttaa sinua alkuun 4H-yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana sekä toiminnanjohtajan esimiehenä tai hallituksen

Lisätiedot

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha LAHDEN 4H- YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lahden 4H- yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lahti. 2 Yhdistys osana 4H- järjestöä Yhdistyksen nimessä olevat H- kirjaimet tarkoittavat

Lisätiedot

Lahden 4H-yhdistys ry. Neljänkaivonkatu 47 15100 Lahti. Y-tunnus: 1593266-0 VUOSIKERTOMUS 2014

Lahden 4H-yhdistys ry. Neljänkaivonkatu 47 15100 Lahti. Y-tunnus: 1593266-0 VUOSIKERTOMUS 2014 Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu 47 15100 Lahti Y-tunnus: 1593266-0 VUOSIKERTOMUS 2014 Lahden 4H-yhdistys ry 4H-järjestö on kansainvälinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö.

Lisätiedot

Vihannin 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 86. toimintavuosi

Vihannin 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 86. toimintavuosi Vihannin 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2018 86. toimintavuosi Suomen 4H-järjestöllä on 50 000 jäsentä, joista nuorisojäseniä on 43 000. Järjestön kokonaistuotot ovat n. 26 milj. euroa. Kerhotoiminta

Lisätiedot

Liedon 4H-yhdistys Toimintakertomus toimintavuosi

Liedon 4H-yhdistys Toimintakertomus toimintavuosi Liedon 4H-yhdistys Toimintakertomus 2017 87. toimintavuosi PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS NUORISOTOIMINNAN YTIMESSÄ Vuonna 2001 Littoisten kokkikerho kokoontui syyskauden ensimmäisen kerran silloisen iltapäiväkerhon

Lisätiedot

Juuan 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 81. toimintavuosi

Juuan 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 81. toimintavuosi Juuan 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2017 81. toimintavuosi Suomen 4H-liiton toimitusjohtajan tervehdys Maailma ympärillämme muuttuu ällistyttävän nopeasti. Informaatio- ja tietoteknologia muuttavat vuorovaikutus-

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet... 2 Toiminnalliset avaintavoitteet... 2 Ryhmätoiminta... 2 Nuorten kurssit ja koulutukset...

Lisätiedot

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2011 Toimintasuunnitelma 2012 80. toimintavuosi

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2011 Toimintasuunnitelma 2012 80. toimintavuosi Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2011 Toimintasuunnitelma 2012 80. toimintavuosi 2 Sisällysluettelo PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 LIEDON 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2011... 4 LIEDON 4H-YHDISTYS...4

Lisätiedot

Opinto-ohjauksen rooli hyvinvointityössä

Opinto-ohjauksen rooli hyvinvointityössä Opinto-ohjauksen rooli hyvinvointityössä 30.11.2018 Järjestöt koulujen ja oppilaitosten kumppanina työelämävalmiuksien edistämisessä. Helena Herttuainen, Suomen 4H-liitto ry 4H-järjestö 4H on lasten ja

Lisätiedot

Lumijoen 4H-yhdistys Toimintakertomus 2014 83. toimintavuosi

Lumijoen 4H-yhdistys Toimintakertomus 2014 83. toimintavuosi Lumijoen 4H-yhdistys Toimintakertomus 2014 83. toimintavuosi 000088404048 1. YHTEISTYÖKUMPPANIN KATSAUS VUOTEEN 2014 Vuosi 2014 oli Lumijoen 4H-yhdistyksen 83. toimintavuosi. Kunnan kanssa solmittu yhteistyösopimus

Lisätiedot

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2013 Toimintasuunnitelma 2014 82. toimintavuosi

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2013 Toimintasuunnitelma 2014 82. toimintavuosi Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2013 Toimintasuunnitelma 2014 82. toimintavuosi 1 Sisällys LIEDON 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2013... 2 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 LIEDON 4H-YHDISTYS... 3 JÄSENET...

Lisätiedot

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2012 Toimintasuunnitelma 2013 81. toimintavuosi

Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2012 Toimintasuunnitelma 2013 81. toimintavuosi Liedon 4H-yhdistys Vuosikertomus 2012 Toimintasuunnitelma 2013 81. toimintavuosi 1 Sisällys LIEDON 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2012... 3 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 LIEDON 4H-YHDISTYS... 3 JÄSENET...

Lisätiedot

Liedon 4H-yhdistys ry toimintakertomus 2015 toimintasuunnitelma toimintavuosi

Liedon 4H-yhdistys ry toimintakertomus 2015 toimintasuunnitelma toimintavuosi Liedon 4H-yhdistys ry toimintakertomus 2015 toimintasuunnitelma 2016 85. toimintavuosi 1 Sisällys LIEDON 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2015... 3 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 LIEDON 4H-YHDISTYS... 4

Lisätiedot

Hakemus Kulttuuri- ja nuorisotoiminnan toiminta-avustus yhdistykselle Toimintavuosi 2017

Hakemus Kulttuuri- ja nuorisotoiminnan toiminta-avustus yhdistykselle Toimintavuosi 2017 Janakkalan kunta Juttilantie 1, 14200 Turenki puh. (03) 68 011 fax (03) 680 1209 kirjaamo@janakkala.fi www.janakkala.fi Hakemus Kulttuuri- ja nuorisotoiminnan toiminta-avustus yhdistykselle Toimintavuosi

Lisätiedot

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus Korson koulun vanhempainyhdistys ry Toimintakertomus kaudelta 1.8.2013-31.7.2014 2 Sisällys 1. Korson koulun vanhempainyhdistys ry... 3 2. Jäsenyys... 3 3. Hallitustyö... 4 4. Toiminta... 5 5. Talous...

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Toiminnan painopisteet ovat

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Toiminnan painopisteet ovat NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (7) Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Toiminnan painopisteet ovat nuoret +15 nuorten yrittäjyyden tukeminen ja heidän keskinäinen verkottuminen nuorten työllistäminen yhdistyksen

Lisätiedot

Konneveden 4H-yhdistys Toimintakertomus 2014

Konneveden 4H-yhdistys Toimintakertomus 2014 Konneveden 4H-yhdistys Toimintakertomus 2014 KONNEVEDEN 4H-YHDISTYKSEN PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hei kaikki 4H-väki, Hyvillä mielin voimme muistella mennyttä vuotta 2014. Vuosi kului iloisissa merkeissä

Lisätiedot

4H-Yritys. Ohjattuja yrittäjyyden ensiaskeleita

4H-Yritys. Ohjattuja yrittäjyyden ensiaskeleita 4H-Yritys Ohjattuja yrittäjyyden ensiaskeleita 4H-Yritys on Osa 4H-nuorisotyötä. Valmis työväline nuorten yritystoiminnan tukemiseen ja käynnistämiseen. Mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä ohjatusti. TYÖELÄMÄVALMIUDET

Lisätiedot

Hakemus kunnan avustus järjestölle/yhdistykselle/ryhmälle Toimintavuosi 2017

Hakemus kunnan avustus järjestölle/yhdistykselle/ryhmälle Toimintavuosi 2017 Janakkalan kunta Juttilantie 1, 14200 Turenki puh. (03) 68 011 tai (019) 75 801 fax (03) 680 1209 tai (019) 758 0209 kirjaamo@janakkala.fi www.janakkala.fi Hakemus kunnan avustus järjestölle/yhdistykselle/ryhmälle

Lisätiedot

Konneveden 4H-yhdistys. Toimintakertomus 2016

Konneveden 4H-yhdistys. Toimintakertomus 2016 Konneveden 4H-yhdistys Toimintakertomus 2016 KONNEVEDEN 4H-YHDISTYKSEN PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Arvoisa 4H-väki, Vuosi 2016 oli yhdistyksessämme tapahtumarikas. Uusi YEP! (Yhdessä enemmän ja paremmin)

Lisätiedot

Vapaaehtoisena 4H:ssa

Vapaaehtoisena 4H:ssa Vapaaehtoisena 4H:ssa Vapaaehtoistoiminnan ohjelma 1. 4H ON TOIMIHENKILÖIDEN JA VAPAAEHTOISTEN YHTEISTYÖTÄ 4H-toiminta perustuu ammattitaitoisten toimihenkilöiden ja vapaaehtoisten hyvään yhteistyöhön.

Lisätiedot

4H-yrittäjänä olet itsesi pomo. #YritäOpiTienaa #4HSuomi

4H-yrittäjänä olet itsesi pomo.  #YritäOpiTienaa #4HSuomi 4H-yrittäjänä olet itsesi pomo www.4h.fi/yritys #YritäOpiTienaa #4HSuomi 4H = Suomen suurin nuorisojärjestö 4H toimii maailman laajuisesti 2 Ampun 4H yhdistys toimii Lapinjärven, Myrskylän, Orimattilan

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Uuraisten 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2016 Toimintavuosi 2015

Uuraisten 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2016 Toimintavuosi 2015 Uuraisten 4H-yhdistys Toimintasuunnitelma 2016 Toimintavuosi 2015 Uuraisten 4H-YHDISTYS R.Y. Mansikkamäentie 2, 41230 Uurainen p. 044 545 3959, s-posti: uurainen.4h.fi Sisällys JÄSENET... 4 HALLITUS...

Lisätiedot

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus Korson koulun vanhempainyhdistys ry Toimintakertomus kaudelta 1.8.2015-31.7.2016 2 Sisällys 1. Korson koulun vanhempainyhdistys ry... 3 2. Jäsenyys... 3 3. Hallitustyö... 3 4. Toiminta... 4 5. Talous...

Lisätiedot

Konneveden 4H-yhdistys. Toimintakertomus 2015

Konneveden 4H-yhdistys. Toimintakertomus 2015 Konneveden 4H-yhdistys Toimintakertomus 2015 KONNEVEDEN 4H-YHDISTYKSEN PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät lukijat, kädessänne on 4H-yhdisyksen vuosikertomus 2015. Mennyt vuosi oli nuorekkaan yhdistyksemme

Lisätiedot

4H-nuorisotyö 2014-2016 TEKOJA JA TEKIJÖITÄ. Suomen 4H-liitto 2013 Edustajakokouksen hyväksymä

4H-nuorisotyö 2014-2016 TEKOJA JA TEKIJÖITÄ. Suomen 4H-liitto 2013 Edustajakokouksen hyväksymä 4H-nuorisotyö 2014-2016 TEKOJA JA TEKIJÖITÄ 4 H Suomen 4H-liitto 2013 Edustajakokouksen hyväksymä Yhteinen tekemisen tahto 4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton

Lisätiedot

EDUSKUNNAN MAATALOUSJAOSTOLLE

EDUSKUNNAN MAATALOUSJAOSTOLLE Maatalousjaosto HE 134/2016 vp EDUSKUNNAN MAATALOUSJAOSTOLLE 4H johdattaa työelämään ja yrittäjyyteen 4H-nuorisotyön ydinsisältö on kiteytetty Kolme askelta työelämään toimintamalliin (liite). Kerhoissa

Lisätiedot

ALAVIESKAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2015

ALAVIESKAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2015 ALAVIESKAN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2015 ALAVIESKAN 4H-YHDISTYS RY 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaan

Lisätiedot

4H-nuorisotyö 2014-2016 TEKOJA JA TEKIJÖITÄ. Suomen 4H-liitto Edustajakokous 26.4.2013

4H-nuorisotyö 2014-2016 TEKOJA JA TEKIJÖITÄ. Suomen 4H-liitto Edustajakokous 26.4.2013 4H-nuorisotyö 2014-2016 TEKOJA JA TEKIJÖITÄ 4 H Suomen 4H-liitto Edustajakokous 26.4.2013 Yhteinen tekemisen tahto 4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö.

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ

SIVISTYSLAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ SIVISTYSLAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Sivistyslautakunta 26.11.2013 113 KULTTUURIAVUSTUKSET 1. KOHDEAVUSTUS YHTEISÖILLE Kohdeavustusta voidaan myöntää sellaiselle tervolalaiselle yhdistykselle, yhteisölle

Lisätiedot

Kunnan avustus rekisteröidyille järjestöille/yhdistyksille/seuroille 07500 Askola Toimintavuosi Puh. (019) 529 100/vaihde www.askola.

Kunnan avustus rekisteröidyille järjestöille/yhdistyksille/seuroille 07500 Askola Toimintavuosi Puh. (019) 529 100/vaihde www.askola. Askolan kunta HAKEMUS Askolantie 30 Kunnan avustus rekisteröidyille järjestöille/yhdistyksille/seuroille 07500 Askola Toimintavuosi Puh. (019) 529 100/vaihde www.askola.fi Kulttuuripalvelut Liikuntapalvelut

Lisätiedot

Lumijoen 4H-yhdistys Toimintakertomus toimintavuosi

Lumijoen 4H-yhdistys Toimintakertomus toimintavuosi Lumijoen 4H-yhdistys Toimintakertomus 2015 84. toimintavuosi 000088404048 1. KATSAUS VUOTEEN 2015 Vuosi 2015 oli hyvä yritysrintamalla, sillä saimme ensimmäiset 4H-yrittäjät mukaan toimintaamme. 4H-yrityksiä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 1 (4)

HELSINGIN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 1 (4) HELSINGIN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 1 (4) Yhdistyksen nimi vuodelle Rekisterinumero Y-tunnus Nuorisoyhdistys Yhdistyksen jakeluosoite Nuorten toimintaryhmä Postinumero ja -toimipaikka Tilinumero Tilinhaltija

Lisätiedot

Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry TASEKIRJA

Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry TASEKIRJA Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry TASEKIRJA 1.1. 31.12.2011 II Sisällysluettelo Toimintakertomus 1.1. 31.12.2011...3 Toiminnan tarkoitus...3 Yleistä...3 Hallitustyöskentely vuonna 2011...3 Yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 Toiminta Hallitus Suomen Saksanpystykorva harrastaja Sapy ry:n tarkoituksena on tehdä eri saksanpystykorvia ja eri harrastusmuotoja tunnetuksi, tuoda rotujen harrastajat yhteen,

Lisätiedot

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os.

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os. KUTSU Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 21.11.2016 klo 16.45 alkaen Meijän Vintillä os. Savonkatu 11 A 6 Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 määräämät asiat. Luottamusvaalikokous

Lisätiedot

LASTEN TAMPERE RY VUOSIKERTOMUS 2017

LASTEN TAMPERE RY VUOSIKERTOMUS 2017 LASTEN TAMPERE RY VUOSIKERTOMUS 2017 Hyvä Suomi! -konsertit 19.2 ja 17.5.2017 Tampere-talo - Suomi 100 vuotta Lasten Tampere ry Vuosikertomus 2017 Sisältö 1. Yleistä 2. Toiminta 2.1. Hyvä Suomi! lastenkonsertti

Lisätiedot

Toimintakertomus. vuodelta 2015

Toimintakertomus. vuodelta 2015 Toimintakertomus vuodelta 2015 31.12.2015 Kanta-Hämeen TOIMINTAKERTOMUS 1/8 JOHDANTO Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry. on valtakunnallisen kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys

Lisätiedot

KARIJOEN KUNNAN Liikuntalautakunta ja Nuorisolautakunta julistavat paikallisten järjestöjen haettavaksi seuraavat AVUSTUKSET.

KARIJOEN KUNNAN Liikuntalautakunta ja Nuorisolautakunta julistavat paikallisten järjestöjen haettavaksi seuraavat AVUSTUKSET. TIEDOTE KUULUTUS / 2013 KARIJOEN KUNNAN Liikuntalautakunta ja Nuorisolautakunta julistavat paikallisten järjestöjen haettavaksi seuraavat AVUSTUKSET. 2013 URHEILUSEUROJEN VUOSIAVUSTUKSET (6700 euroa )

Lisätiedot

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys:

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: 1/5 Vuosikokouksen 2013 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: Kokonaisohjelma:

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sivu 2 / 5 YLEISKATSAUS SF-Caravan Saimaan Seutu ry on perustettu 13.6.1970 ja se kuuluu jäsenjärjestönä SF-Caravan ry:een, joka on 17.5.1964 perustettu

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen SUOMEN KARTOITTAJAYHDISTYS SKY ry SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 Paikka Rakennusmestarien toimitila Kajaaninkatu 16, Oulu Valtakirjojen tarkastus on kokoushuoneessa klo 15.45. Aika 3.3.2016 klo 16.15

Lisätiedot

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ TOIMINTAKERTOMUS 2017 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2017... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Sääntömuutos... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset...

Lisätiedot

Jäsentiedote 1/ Vuosikokouskutsu. Hyvä Suomen Fyysikkoseuran jäsen,

Jäsentiedote 1/ Vuosikokouskutsu. Hyvä Suomen Fyysikkoseuran jäsen, Jäsentiedote 1/2007 7.3.2007 Hyvä Suomen Fyysikkoseuran jäsen, Suomen Fyysikkoseuran varsinainen kokous on vuosikokous, joka pidetään tänäkin vuonna Fysiikan päivien yhteydessä. Ohessa kokouskutsu ja esityslista

Lisätiedot

2016 LIIKUNTA-, NUORISO-

2016 LIIKUNTA-, NUORISO- Julistetaan haettavaksi vuodelle 2016 LIIKUNTA-, NUORISO- ja KULTTUURITOIMINNAN TOIMINTA-AVUSTUKSET - liikuntajärjestöille - nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille - kulttuurijärjestöille Järjestöjen

Lisätiedot

4 H. Toimintakertomus 2014 4H-nuorisotoimikunta

4 H. Toimintakertomus 2014 4H-nuorisotoimikunta NUTOKU 4 H Toimintakertomus 2014 4H-nuorisotoimikunta VUOSI Mikä on nuorisotoimikunta? Nuorisotoimikunta eli Nutoku koostuu viidestä 16 28-vuotiaasta 4H-nuoresta, jotka haluavat vaikuttaa järjestön nuorisotoiminnan

Lisätiedot

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(5) VUOSIKOKOUS 31.3.2015 Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Paikka Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B Osallistujat Fordell Pertti Juntunen Raija Kauppinen Esko Kallio

Lisätiedot

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen.

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen. KOKOUSKUTSU Vuosikokous 2016 Aika: 8.3.2016 kello 19.00 Paikka: Sauna Arla, Kaarlenkatu 15, Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen: puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä piiri.

Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä piiri. 1 ELÄKELIITTO RY:N PIIRIEN MALLISÄÄNTÖ Yhdistysrekisterin ennakkotarkastus 26.4.2012 Hyväksytty XVII liittokokouksessa 6.6.2012.piirin säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri

Lisätiedot

Jyvälän Nuoret ry:n toimintasuunnitelma 2011

Jyvälän Nuoret ry:n toimintasuunnitelma 2011 Jyvälän Nuoret ry:n toimintasuunnitelma 2011 Posti: Kortesuonkatu 52-54, 40700 Jyväskylä Käynti: Viitaniementie 11-13, 40720 Jyväskylä Puh. 0400 90 80 97 Sähköposti: jyvalan.nuoret@jyvala.fi http://nuoret.jyvala.fi

Lisätiedot

Laurinlahden Koti ja Koulu ry. Tilinpäätös

Laurinlahden Koti ja Koulu ry. Tilinpäätös Laurinlahden Koti ja Koulu ry Tilinpäätös 1.8.2009 31.7.2010 1 Tilinpäätös tilikaudelta 1.8.2009-31.7.2010 sivu Sisällysluettelo 1 Toimintakertomus 2 Tuloslaskelma 4 Tase 5 Luettelo käytetyistä kirjanpitokirjoista

Lisätiedot

Tietojamme saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) kyllä

Tietojamme saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) kyllä Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) vapaa-aikatoimi PAKOLLINEN!!! Yhdistyksille järjestetään kaavakkeen täyttöilta 17.9.2019 HAKIJA: Tietojamme saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut,

Lisätiedot

3. luomalla edellytyksiä nuorten ammatillisten taitojen kehittymiselle ja työllistymiselle

3. luomalla edellytyksiä nuorten ammatillisten taitojen kehittymiselle ja työllistymiselle LAHDEN 4H-YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimenä on Lahden 4H-yhdistys ja kotipaikkana Lahden kaupunki. Yhdistyksen toimina-alueena on Lahden kaupunki. Yhdistys kuuluu jäsenenä Etelä-

Lisätiedot

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä PIÄLLYSMIES Toimintasuunnitelma 2015 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa xx.xx.2014 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto...

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie a HAKIJA: Tällä pohjavärillä olevat tiedot, saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) Liikunta Nuoriso Kulttuuri

Lisätiedot

Safkasynttäreiden tunnelmia Suomi 100 -kerhossa

Safkasynttäreiden tunnelmia Suomi 100 -kerhossa Kk Safkasynttäreiden tunnelmia Suomi 100 -kerhossa 1. KATSAUS VUOTEEN 2017 Vuosi 2017 meni siivillä 4H:n perustoiminnan kerhojen, kurssien, kesäleirien, työllistämisen ja 4H-yritystoiminnan puitteissa.

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2011 Yleistä Vuosi 2011 oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUSOHJE

MIKKELIN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUSOHJE MIKKELIN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUSOHJE Nuorisolain mukaan kunnan yhtenä tehtävänä on tukea nuorisojärjestöjä ja nuorten toimintaryhmiä. Laki edellyttää myös kuntia toimimaan yhteistyössä nuorisojärjestöjen

Lisätiedot

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös Turun Seudun Pool ry Tilinpäätös 1.6.2015 31.5.2016 Sisällys Sisällysluettelo...2 Toimintakertomus...3 Vuosikertomus...5 Taseet...7 Tilinpäätöksen allekirjoitukset...8 Toimintakertomus 2015-2016 YLEISTÄ

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/11 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta

TUUSNIEMEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/11 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/11 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta KOKOUSAIKA 26.4.2011 KELLO 17.00-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Väliaikaiset nuorisotilat, Poikkitie, Tuusniemi Juha Pitkänen,

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 Vuosikokouksen jälkeen kyläasiamies Henrik Hausen kertoo uudesta hankkeesta ja vastaa kysymyksiin. 28.2.2016 klo 18.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat: 1.

Lisätiedot

Lieksan kaupungin avustusten hakuinfo 2018

Lieksan kaupungin avustusten hakuinfo 2018 avustusten hakuinfo 2018 14.3.2018 Kaupunginhallituksen toiminta-, kohde- ja talkoo Hyvinvointilautakunnan kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimen sekä sosiaali- ja terveystoiminnan toiminta- ja kohde 15.3.2018

Lisätiedot

NUORISO-, LIIKUNTA-, KULTTUURITOIMEN JA KUNTA-AVUSTUKSEN AVUSTUSOHJEET

NUORISO-, LIIKUNTA-, KULTTUURITOIMEN JA KUNTA-AVUSTUKSEN AVUSTUSOHJEET NUORISO-, LIIKUNTA-, KULTTUURITOIMEN JA KUNTA-AVUSTUKSEN AVUSTUSOHJEET 1. YLEISTÄ Mäntsälässä nuoriso-, liikunta-, kulttuuri- ja muuta toimintaa harjoittavien yhdistysten tukemisesta ja avustamisesta vastaa

Lisätiedot

2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Edustajiston sääntömääräinen syyskokous Esityslista Aika: 21.11.2017 klo 17.00 Paikka: Kutsu:, Helsinki. P317 Edustajiston jäsenet Hallitus KOKOUSTEKNISET ASIAT 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2015

Toimintakertomus 2015 Toimintakertomus 2015 Yleistä Kulunut vuosi oli Saviniemen Asukasyhdistys ry:n 23. toimintavuosi. "Yhdistyksen tarkoituksena on edistää saviniemeläisten yhteisiä asumiseen liittyviä etuja, alueen viihtyvyyttä,

Lisätiedot

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet.

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki

Lisätiedot

SOUTH WEST KARTING FIN RY YHDISTYSSÄÄNNÖT

SOUTH WEST KARTING FIN RY YHDISTYSSÄÄNNÖT 1 (5) SOUTH WEST KARTING FIN RY YHDISTYSSÄÄNNÖT 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on South West Karting Fin ry ja sen kotipaikkana on Raision kaupunki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT

MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT 1 MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1. Yhdistyksen nimi on Pohjois-Karjalan Martat ry, josta käytetään näissä säännöissä nimitystä piiri. Piirin kotipaikka on Joensuu, ja se kuuluu

Lisätiedot