LAPIN LIITTO MUISTIOLUONNOS / /2012. Asia: Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan ohjausryhmän 7. kokous

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAPIN LIITTO MUISTIOLUONNOS / /2012. Asia: Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan ohjausryhmän 7. kokous"

Transkriptio

1 LAPIN LIITTO MUISTIOLUONNOS / /2012 Asia: Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan ohjausryhmän 7. kokous Aika: klo Paikka: Hotelli Santa Claus, Rovaniemi 1. Kokouksen avaus Ohjausryhmän puheenjohtaja Esko Lotvonen avasi kokouksen. Tiina Elo toimi kokouksen sihteerinä. Muistio lähetetään kokouksen osallistujille kommentoitavaksi sähköpostitse ja allekirjoitettuna kaikille ohjausryhmän jäsenille. 2. Läsnäolijoiden toteaminen Todettiin kokouksessa läsnä olevat (liite 1). Juha Piisilä esitteli ohjausryhmän kokoonpanoon tehdyt muutokset. Pelkosenniemen kunnan varsinaiseksi jäseneksi Erkki Parkkisen tilalle on nimetty Pertti Severinkangas. Sallan kunnan varsinainen jäsen Erkki Yrjänheikki on siirtynyt asiantuntijajäseneksi ja varsinaiseksi jäseneksi on nimetty Erkki Parkkinen. Hänen varajäsenenään toimii Pekka Huhtala. Erkki Yrjänheikin varajäsenenä toimii Olli Aatsinki. Metsäkeskuksen varsinaisen jäsenen Anssi Juujärven tilalle on nimetty Ulla Huusko. Pohjois-Suomen metsänomistajien liiton, nykyisin MTK ry:n varsinaiseksi jäseneksi Jukka Aulan tilalle on nimetty Samuli Kokkoniemi. 3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Todettiin kokous laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 4. Työjärjestyksen hyväksyminen Esityslista hyväksyttiin työjärjestykseksi. 5. Edellisen kokouksen muistio Lapin liitto Puhelin Hallituskatu 20 B Faksi PL 8056 info@lapinliitto.fi Rovaniemi etunimi.sukunimi@lapinliitto.fi

2 Juha Piisilä kävi lyhyesti läpi edellisen kokouksen muistion. Kokousmuistiosta ei ollut huomauttamista. Merkittiin muistio tiedoksi. 6. Tilannekatsaus Riitta Lönnström esitteli maakuntakaavan tilanteen. Lapin liiton hallitus hyväksyi 8.12 pidetyssä kokouksessa maakuntakaavan valmisteluaineiston taustaselvityksineen asetettavaksi nähtäville ja lausunnoille väliseksi ajaksi. Kaavaluonnoksen yleisötilaisuudet järjestettiin 7.1 Rovaniemellä, 8.1 Kemijärvellä, 13.1 Sallassa, 13.1 Savukoskella, 14.1 Luostolla, 14.1 Pelkosenniemellä, 15.1 Posiolla ja 15.1 Ranualla. Yleisöä tilaisuuksissa oli seuraavasti: Rovaniemi 18, Kemijärvi 54, Salla 29, Savukoski 7, Luosto 14, Pelkosenniemi 30, Posio 14 ja Ranua 6. Sidosryhmäneuvottelut pidettiin puolustusvoimien kanssa 11.2 sekä Rovaniemen kaupungin ja ympäristöministeriön kanssa Kaavaneuvottelu ympäristöministeriön ja Lapin ELYkeskuksen kanssa pidettiin Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan valmisteluaineistosta saadut palautteet ja niihin laaditut vastineluonnokset Riitta Lönnström esitteli maakuntakaavan valmisteluaineistosta saatuja palautteita ja niihin laadittuja vastineluonnoksia. Lausuntoja kaavaluonnoksesta saatiin 28 kappaletta ja mielipiteitä 123 kappaletta. Kemihaaran allas Keskusteltiin mahdollisuudesta edetä ehdotusvaiheeseen niin, että mukana olisivat molemmat vaihtoehdot, sekä energia-allas että maa- ja metsätalousvaltainen alue + suojelualueet. Todettiin, että Lapin liiton hallitus päättää mitä vaihtoehtoa lähdetään viemään eteenpäin vai viedäänkö molempia. Tuotiin esille, että ympäristöministeriö on antanut tulvasuojelusta hyvinkin kriittisen lausunnon. Meneekö työ hukkaan jos edetään energia-allasvaihtoehdon kanssa. Todettiin, että valtioneuvoston päätös asiassa on ratkaiseva, kaavan vahvistamismenettely tulee vasta sen jälkeen. Tuotiin esille, että Pelkosenniemen kunnan ja Itä-Lapin tahtotila on, että allasta ei kaavaan osoiteta ja toiveena on, että Itä-Lapin tahtotila asiassa huomioidaan. Jos alempana Kemijokivarressa on rakennettu tulvaherkille alueille niin voidaanko vaatia, että yläpuoliset alueet pidättävät vedet niin, että Rovaniemellä edelleen voidaan rakentaa tulvaherkille alueille. Todettiin, ettei Itä-Lapin kuntayhtymän lausunnossa esitetty selvää kantaa Kemihaaran energia-allasasiaan. Esitettiin, että kaavaselostuksessa on tuotava selvästi esille, mitä hätävesirajan nosto Kemijärvellä tarkoittaa käytännössä. Tarkoittaako se uusia alueita, joille Kemijärvellä ei voida osoittaa rakentamista.

3 Tuotiin esille, että koko Lapin liiton hallitus käsittelee asiaa, vaikka se eniten koskettaa Itä- Lapin aluetta. Rovajärven ampuma-alue Todettiin, että kantatie 82 eteläpuolen ja Hyypiön alueen vapautuminen täydennysrakentamisen ja peruskorjauksen osalta olisi suuri edistysaskel. Ratayhteys Rovaniemi/Kemijärvi Sodankylä Riitta Lönnström kertoi, että GeoVista Ab:n lisäselvitys tukee itäistä vaihtoehtoa ennen kaikkea Akanvaaran seudun malmipotentiaalin takia. Jorma Leskinen lisäsi, että GeoVistan Ab:n selvityksen mukaan 4-tietä myötäilevä vaihtoehto osoittautui kaivospotentiaalin perusteella mielenkiinnottomaksi. Todettiin, että vastineessa esitetään etenemistä kahdella vaihtoehdolla: 4-tietä myötäilevä vaihtoehto ja Kemijärven asemalta Pyhätunturin kautta kulkeva vaihtoehto. Esitettiin, että kaavaselostuksessa määriteltäisiin radasta aiheutuva häiriövyöhyke, jonne rakentamista ei voida osoittaa melun ja tärinän vuoksi. Kaivostoiminnan kehittämisen vyöhyke Tiedusteltiin perusteita kaivostoiminnan kehittämisen vyöhykemerkinnälle sekä selvitystarpeita mahdollisten vyöhykemerkintöjen lisäämiseen maakuntakaavaan. Todettiin yleisesti kehittämisperiaatemerkintöjen elinkeinollinen tausta ja perusteet. Tiedot perustuvat pääsääntöisesti olemassa oleviin selvityksiin. Joukkoliikenteen kehittämiskäytävä Todettiin, että joukkoliikenteen kehittämiskäytävä käsittää saman alueen kuin Barentsin käytävä. Tulisiko merkinnät yhdistää. Todettiin, että valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet korostavat joukkoliikenteen edistämistä. Joukkoliikenteen kehittämiskäytävän merkintää pidettiin hyödyllisenä Barentsin käytävän merkinnän lisäksi. Asuntovaltainen alue Rovaniemen kaupunki on kyseenalaistanut Norvajärven AA -merkintää lähinnä siksi, että ympäristöministeriön merkintäoppaassa todetaan asuntovaltaisen alueen merkinnän voivan tarkoittaa aluetta, joka tulee asemakaavoittaa. Norvajärvi on lähinnä ranta-aluetta eikä Rovaniemi halua asemakaavoittaa Norvajärven aluetta. Eri pykälät ohjaavat ranta-alueiden ja kyläalueiden kaavoitusta. Jos tarkoitetaan, että Norvajärven alueen kaavoitus voidaan ratkaista lähinnä yleiskaavalla, niin se täytyy tuoda selvästi esille. Merkintä ei sulje pois asemakaavoitusta.

4 Todettiin, ettei merkintä edellytä alueen asemakaavoittamista. ELY-keskus ohjaa kuntakaavoitusta. Tuotiin esille, että Länsi-Lapin maakuntakaavassa merkintää on käytetty osoittamaan pysyvää asutusta ja loma-asutusta olemassa olevien kyläalueiden ja taajamien yhteydessä. Norvajärvellä on väkimäärä huomattavasti kasvanut viimeisen 10 vuoden ajan ja asutusta on osoitettu myös muualle kuin ranta-alueelle. Tuodaan kaavaselostuksessa esille kaupungin tahtotila ettei Norvajärven aluetta ole tarkoitettu asemakaavoitettavaksi. Vähittäiskaupan suuryksikkö Tuotiin esille, että Rovaniemen kaupunki on seurannut muualla Suomessa tapahtuvaa kehitystä Eteläkeskuksen tyyppisillä lähellä keskustaa sijaitsevilla alueilla. Alueen sisäistä jakoa ei ole tehty muualla. Pirkanmaan maakuntakaavaluonnoksessa on osoitettu kauppaa erilaisilla aluevarausmerkinnöillä osoitetuille alueille. Kauppa ja sen tarpeet ovat muuttuvia ja Rovaniemi hakee joustavaa merkintätapaa. Nykyinen merkintä vaikuttaa kestämättömältä alueen hankkeiden osalta. Merkinnän suhteen toivotaan innovatiivisuutta ja uutta ajattelua niin, että se ohjaisi kaupan sijoittelua mutta joustaisi. Todettiin ympäristöministeriön kanssa käytyjen neuvottelujen tulos. Rovaniemen edellyttämää merkintää pidetään lainvastaisena eikä Pirkanmaan maakuntakaavan ratkaisuja voida soveltaa sellaisenaan. Todettiin, että keskeistä on säilyttää keskustatoimintojen alue kaupan sijoittumisen ensisijaisena alueena. Tilaa vaativa kauppa soveltuu sijoitettavaksi Eteläkeskuksen alueelle. Erikoistavarakauppa ja vähittäiskauppa Eteläkeskuksen läntisellä alueella kilpailisi keskustan kanssa. Kaavaselostuksessa tuodaan esille Eteläkeskuksen kaupan alueen jakolinjan yleispiirteisyyden tulkintaa ja jakoviivan joustavuutta. Maa- ja metsätalousvaltainen alue/ metsätalous- ja porovaltainen alue Paliskuntain yhdistys toi esille, että M1-merkintä erityisellä poronhoitoalueella on hyvä asia, mutta paliskuntain yhdistys esittää sitä myös koko poronhoitoalueelle. Toinen mahdollisuus olisi, että maa- ja metsätalousvaltaisen alueen merkintään (M) lisättäisiin myös poronhoito. Todettiin, että merkinnät ovat lähtökohtaisesti asetusperusteisia. Lapissa on kehitetty erityismerkintöjä joiden on hyvä olla koko alueella vastaavanlaisia. Pohjois-Salla/Savukoski/Inari - alueella porotalouden merkitys on erilainen kuin poronhoitoalueen eteläisillä alueilla. Tuotiin esille, että myös muualla poronhoitoalueella on alueita, joilla poronhoidolla on suuri merkitys. Paliskuntain yhdistys haluaisi selvityksen perusteista M1 -merkinnän käytölle. Todettiin, että paliskuntain yhdistys voisi selvittää eri näkökulmista, onko tarvetta yksityiskohtaisemmalle aluejaolle.

5 Maa- ja metsätalousvaltainen alue, jolla on erityistä ulkoilun ohjaamistarvetta Keskusteltiin MU -merkinnän sisällöstä ja mahdollisista rajoituksista rantarakentamiselle. Voiko merkintä haitata maanomistajan tai perikunnan rakentamista. Todettiin, että maakuntakaava ei käsittele eikä ohjaa yksittäistä rakentamista. Tuotiin esille näkökulma, että merkintä pikemminkin edistää alueen kehittämistä ja rakentamista eikä sillä ole vaikutusta poikkeamislupamenettelyyn. Poronhoidon kannalta erityisen tärkeä alue/kohde Paliskuntain yhdistys piti hyvänä, että poronhoidon kannalta tärkeitä alueita ja kohteita on osoitettu. Todettiin, että ehdotusasiakirjoihin lisätään POROT -hankkeen aineistot paliskunnittain liitekartoille. Keskustelussa tuotiin esille, että metsä- ja maatalous perustuvat maanomistukseen ja poronhoito perustuu poronhoitolakiin. Tämän takia tulee olla tarkka siitä, mitä osoitetaan kaavakartalla. Rakennusten tai rakennelmien rakentamisesta täytyy aina sopia maanomistajan kanssa. Kaavakarttamerkintä ei takaa rakentamista. Todettiin, että poronhoito on elinkeinona ainutlaatuinen ja erikoinen, koska se ei pohjaudu maanomistajuuteen vaan vapaaseen laidunnusoikeuteen ja lakisääteiseen oikeuteen harjoittaa poronhoitoa. Todettiin, ettei maakuntakaava ole toteuttava taso, vaan ohjaa alempiasteista suunnittelua ja lupamenettelyjä. Maa-ainesten ottoalue/-kohde Todettiin, että alueilla ja kohteilla pitäisi olla ylikunnallinen merkitys. Siihen nähden ottomäärä kuutiota on pieni. Todettiin, että maa-ainesten ottoalueista tullaan laatimaan lisäselvitys. Rovaniemen kaupunkia huolettaa ottoalueiden riittävyys. Kohteiden osalta voitaneen käyttää päällekkäisiä merkintöjä. Todettiin, että maa-ainesten ottoalueille, jotka ovat pohjavesialueilla lisätään kohdekohtainen suunnittelumääräys. Turpeenottoalue / turvetuotantopotentiaalinen alue Keskusteltiin vastineesta, jonka mukaan poistetaan Ranuan turvetuotantopotentiaaliset alueet Natura-alueiden läheisyydessä. Lupaprosessissa tilanne katsotaan jokaisen alueen osalta tarkemmin. Nuolisuon osalta asia on käynyt KHO:ssa eikä tuotanto ole saanut lupaa. Hirsimaansuo ja Pyöriäissuo ovat ns. ennakoivia tapauksia.

6 Tuotiin esille, että Rovaniemellä on Ranuan kanssa energiaturvetta ja metsähaketta tuottava yhteinen yhtiö. Maakuntakaava olisi mahdollistavampi jos alueet pysyvät kaavassa. Muutetaan vastinetta siten, että Nuolisuo poistetaan ja kahden muun suon osalta tilanne selvitetään. Myös Vapo on esittänyt lisättäviä alueita. Laaditaan lisäselvitys turvetuotantopotentiaalisista alueista. Rakennussuojelukohteet Rovaniemen kaupunki toi esille, että ympäristöministeriön kanssa käydyssä neuvottelussa todettiin, että ympäristöministeriö ei voi lisätä puuttuvia kohteita. Neuvottelussa todettiin myös, että asemakaavasuojelu ei ole peruste SR -merkinnälle. Esitetään vain kirkko-, rakennussuojelulailla yms. kohteet SR -merkinnällä. Vastineiden mukaan osoitetaan RKY-kohteista asemakaavasuojellut SR -merkinnällä ja muut mav -merkinnällä. Mikä ohjausvaikutus SR - merkinnällä halutaan osoittaa alempiasteiseen kaavoitukseen. Todettiin, että kohteiden perusteet tuodaan esille kaavaselostuksen liitteenä olevassa taulukossa. Lapin muissa maakuntakaavoissa on esitetty rakennussuojelukohteita tietyllä tavalla ja olisi epäloogista osoittaa ne nyt eri tavalla Rovaniemen osalta. Tiestö/Soklin yhteydet Todettiin, että YVA-harkinnassa hankevastaavana on liikennevirasto eikä kaivosyhtiö. Mikäli YVA:an päädytään, niin siinä arvioidaan kuljetusratkaisun ympäristövaikutukset, ei kaivoksen. Tuotiin esille, että Arvospuolen tietä pitkin kulkevassa vaihtoehdossa täytyy ottaa huomioon mahdollinen Kemihaaran allas. Lopuksi Pelkosenniemen kunnan ohjausryhmän jäsen Annika Kostamo teki esityksen, joka pohjautuu kunnan kantaan sekä muilta lähialueen asianosaisilta kunnilta ja toimijoilta sekä yhteisöiltä saatuihin lausuntoihin. Kostamo esitti, että tulvansuojelun vaihtoehdoista poistetaan vaihtoehto A. ja vaihtoehto B. jää voimaan. Lisäksi Annika Kostamo pyysi kirjallisena, että vaihtoehdosta poistetaan Kemijärven vesialueen suojelumääräys hätä HW nostosta 150,8 metriin ja tämän tilalle kirjataan 1/100a suojelutaso. Pertti Severinkangas toi esille, että päättäjille tuotaisiin muistutukseksi mikä on ollut suurin kanta allasasiaan Itä-Lapissa. Suurin kanta on selvillä ja toivotaan että sitä kunnioitetaan asiasta päätettäessä. 8. Jatkosuunnittelu Riitta Lönnström kertoi kaavan jatkoaikataulusta. Vastineet viedään Lapin liiton hallitukseen hyväksyttäväksi Lisäselvitykset käynnistetään ennen kesää. Natura-asioista käydään kaavaneuvottelu ympäristöministeriön ja ELY:n kanssa 8.6. Seuraava ohjausryhmän kokous on suunniteltu pidettäväksi lokakuussa.

7 9. Seuraava kokous Seuraava ohjausryhmän kokous pidetään klo 10 Kemijärvellä Heralammen yritystalossa. 10. Muut asiat Muita asioita ei ollut. 11. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja kiitti kokoukseen osallistujia ja päätti kokouksen klo Esko Lotvonen puheenjohtaja Tiina Elo sihteeri

8 LIITE 1 LÄSNÄ Kemijärven kaupunki Arto Ojala, Juha Pikkarainen Pelkosenniemen kunta Annika Kostamo, Pertti Severinkangas Posion kunta Toini Määttä Ranuan kunta Veijo Illikainen, Veli Saarijärvi Rovaniemen kaupunki Esko Lotvonen, Sakari Trög Sallan kunta Erkki Parkkinen, Raija Ämmälä Savukosken kunta Antti Mulari, Jouni Halonen Itä-Lapin kuntayhtymä Aila Ryhänen Lapin ELY / ympäristö ja luonnonvarat Kaija Pekkala Lapin ELY/ Liikenne ja infrastruktuuri Jorma Leskinen Lapin ELY / elinkeinot, työvoima, Päivi Kainulainen (klo ) osaaminen ja kulttuuri Suomen metsäkeskus Lappi Ulla Huusko Metsähallitus Lauri Karvonen Pohjois-Suomen metsänomistajien liitto Juha Savukoski Paliskuntain yhdistys Sanna Hast Liikennevirasto Seppo Serola Lapin liitto Riitta Lönnström, Juha Piisilä, Tiina Elo Asiantuntijat Kemijärven kaupunki Pelkosenniemen kunta Savukosken kunta Rovaniemen kaupunki Posion kunta Sallan kunta Tapio Pöyliö Panu Leinonen Jarmo Ahtinen Tarja Outila, Markku Pyhäjärvi Heli Knutars Erkki Yrjänheikki POISSA Lapin yrittäjät ry Lapin kauppakamari Rovaniemen kehitys Matkailuyrittäjien edustaja

Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan ohjausryhmän 12. kokous

Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan ohjausryhmän 12. kokous LAPIN LIITTO MUISTIO 15.11.2016 321/10.02.00/2012 Asia: Paikka: Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan ohjausryhmän 12. kokous Posio, Hotelli Kirikeskus Aika: 9.11.2016 klo 10.00 13.35 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan valmisteluvaiheen palautetta ja vastineita koskeva kaavaneuvottelu

Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan valmisteluvaiheen palautetta ja vastineita koskeva kaavaneuvottelu LAPIN LIITTO MUISTIO 12.3.2015 323/10.02.00/2012 Asia: Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan valmisteluvaiheen palautetta ja vastineita koskeva kaavaneuvottelu Aika: 12.3.2015 klo 9.30 12.20 Paikka: Hotelli

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 4 / 2016 Laatimispäivämäärä ( 4 )

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 4 / 2016 Laatimispäivämäärä ( 4 ) ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 4 / 2016 Hallitus Laatimispäivämäärä 27.5.2016 1 ( 4 ) KOKOUSAIKA Torstai 2.6.2016 klo10.00 alkaen KOKOUSPAIKKA Luontokeskus Naava / kokoustila Kuukkeli, Luontotie 1,

Lisätiedot

Asia: Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan ohjausryhmän 9. kokous. Pyhätunturi, luontokeskus Naava

Asia: Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan ohjausryhmän 9. kokous. Pyhätunturi, luontokeskus Naava LAPIN LIITTO MUISTIO 19.11.2015 LLH 30.11.2015 LIITE 321/10.02.00/2012 Asia: Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan ohjausryhmän 9. kokous Paikka: Pyhätunturi, luontokeskus Naava Aika: 17.11.2015 klo 9.40-14.30

Lisätiedot

LAPIN LIITTO LLH LIITE MUISTIO / /2012. Asia: Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan kaavaneuvottelu

LAPIN LIITTO LLH LIITE MUISTIO / /2012. Asia: Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan kaavaneuvottelu LLH 30.11.2015 LIITE LAPIN LIITTO MUISTIO 16.11.2015 324/10.02.00/2012 Asia: Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan kaavaneuvottelu Aika: 11.11.2015 klo 9.30-12.45 Paikka: Hotel Santa Claus Läsnä: Ympäristöministeriö:

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 8 / 2015 Laatimispäivämäärä ( 6 )

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 8 / 2015 Laatimispäivämäärä ( 6 ) ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 8 / 2015 Hallitus Laatimispäivämäärä 18.11.2015 1 ( 6 ) KOKOUSAIKA Tiistai 24.11.2015 klo 13.00 Ennen kokousta klo 12 alkaen lounas Hotelli Pyhätunturilla KOKOUSPAIKKA

Lisätiedot

MRL-PÄIVÄT , OLOS

MRL-PÄIVÄT , OLOS MRL-PÄIVÄT 7.9.2016, OLOS MAAKUNTAUUDISTUS LAPPI SOPIMUS MERIALUESUUNNITTELU POHJOIS-SUOMEN LIIKENNE- JA LOGISTIIKKASTRATEGIA MAAKUNTAKAAVOITUSTILANNE Riitta Lönnström suunnittelujohtaja LAPIN LIITTO Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Paikka: Ravintola Oppipoika, Auditorio. Korkalonkatu 33, Rovaniemi.

Paikka: Ravintola Oppipoika, Auditorio. Korkalonkatu 33, Rovaniemi. 1.2.2017 Koko Lapin Sote Lapin sote-valmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous esityslista Aika: 8.2.2017 klo 12 15.30 (tauko noin klo 14.00) Paikka: Ravintola Oppipoika, Auditorio. Korkalonkatu 33,

Lisätiedot

POSION KUNTA Toimintaympäristölautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELTA 2015

POSION KUNTA Toimintaympäristölautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELTA 2015 POSION KUNTA Toimintaympäristölautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELTA 2015 YLEISTÄ KAAVAJÄRJESTELMÄSTÄ Kaavat jaetaan yleispiirteisiin ja yksityiskohtaisiin kaavoihin. Yleispiirteisiä kaavoja ovat maakunta-

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 4 / KOKOUSPAIKKA Luontokeskus Naava, Pyhätunturi, Pelkosenniemi

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 4 / KOKOUSPAIKKA Luontokeskus Naava, Pyhätunturi, Pelkosenniemi ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 4 / 2016 Hallitus Päivämäärä 2.6.2016 Sivut 1 ( 8 ) _ KOKOUSAIKA Torstai 2.6.2016 klo 10.00 10.45 _ KOKOUSPAIKKA Luontokeskus Naava, Pyhätunturi, Pelkosenniemi _ OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Paikka: Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni 4 krs., Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Paikka: Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni 4 krs., Korkalonkatu 33, Rovaniemi 13.12.2016 Koko Lapin Sote Lapin sote-valmistelun johtoryhmän 3. kokous Muistio Aika: 13.12.2016 klo 10-13 Paikka: Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni 4 krs., Korkalonkatu 33, Rovaniemi Osallistujat:

Lisätiedot

Ô ÌÛ ëòï

Ô ÌÛ ëòï Ô ÌÛ ëòï Kuopion kaupunki MUISTIO 1 Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Asemakaavoitus Pauli Sonninen 14.8.2013 Jakelussa mainitut Linja-autoaseman asemakaava / -muutos Ehdotusvaiheen viranomaisneuvottelu

Lisätiedot

Yhteistyömallien selvittäminen Pelkosenniemen kunnan kanssa

Yhteistyömallien selvittäminen Pelkosenniemen kunnan kanssa Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 20.6.2016 klo 12.00-12,35 Paikka Savukosken kunnanvirasto 108 109 110 Yhteistyömallien selvittäminen Pelkosenniemen kunnan kanssa

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Laadittu 1.11.2014 Tarkistettu 06.10.2015 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelissa 2061 Kaavatunnus: 2-237 Diaarinro: 144/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 6.10.2014 Suunnittelualueen

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 5 / OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 5 / OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 5 / 2013 Hallitus Päivämäärä 22.11.2013 Sivut 1 ( 8 ) _ KOKOUSAIKA Perjantai 22.11.2013 klo 9.00 10.46 _ KOKOUSPAIKKA Valtuustosali, Savukosken kunnanvirasto _ OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Paikka: Lapin liitto. Aika: klo 9:30-11:45. 1 Kokouksen avaus. 2 Läsnäolijoiden toteaminen. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Paikka: Lapin liitto. Aika: klo 9:30-11:45. 1 Kokouksen avaus. 2 Läsnäolijoiden toteaminen. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kemijoen tulvaryhmän 11. kokouksen pöytäkirja 25.9.2014 LAPELY/5/07.02/2012 Paikka: Lapin liitto Aika: 22.9.2014 klo 9:30-11:45 Kemijoen tulvaryhmän 11. kokouksen pöytäkirja 1 Kokouksen avaus 2 Läsnäolijoiden

Lisätiedot

Hallituskatu 20 B PL 8056 96101 Rovaniemi info@lapinliitto.fi 30.01.2015 Dnro 65/2015

Hallituskatu 20 B PL 8056 96101 Rovaniemi info@lapinliitto.fi 30.01.2015 Dnro 65/2015 Lapin liitto LAUSUNTO Hallituskatu 20 B PL 8056 96101 Rovaniemi info@lapinliitto.fi 30.01.2015 Dnro 65/2015 Asia: Paliskuntain yhdistyksen lausunto Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavaluonnoksesta Viite:

Lisätiedot

SUHANGON KAIVOSHANKKEEN VAIHEMAAKUNTAKAAVA VALMISTELUAINEISTO YLEISÖTILAISUUS

SUHANGON KAIVOSHANKKEEN VAIHEMAAKUNTAKAAVA VALMISTELUAINEISTO YLEISÖTILAISUUS SUHANGON KAIVOSHANKKEEN VAIHEMAAKUNTAKAAVA VALMISTELUAINEISTO YLEISÖTILAISUUS VAIHEMAAKUNTAKAAVAN TARKOITUS Maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma alueiden käytöstä Suhangon kaivoshankkeen vaihemaakuntakaavassa

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla)

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Pöytäkirja 3/2019 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 16.4.2019 klo 9.00 10.15 Paikka: Pyhäjärvi, kaupungintalo valtuustosali Jäsenet (alleviivatut paikalla) Henrik Kiviniemi, varapj.pyhäjärveltä Esa

Lisätiedot

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus 1 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi tekninen@kemijarvi.fi 9.10.2015 Liite 5 Ehdotusvaiheen nähtävilläoloaikana (28.8 28.9.2015) saatujen lausuntojen (3 kpl) ja mielipiteiden (5

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Paikka: Ravintola Oppipoika, Auditorio. Korkalonkatu 33, Rovaniemi.

Paikka: Ravintola Oppipoika, Auditorio. Korkalonkatu 33, Rovaniemi. Koko Lapin Sote Lapin sote-valmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous pöytäkirja Aika: 8.2.2017 klo 12 15.30 Paikka: Ravintola Oppipoika, Auditorio. Korkalonkatu 33, Rovaniemi. Kutsutut: Poliittisen

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä PÖYTÄKIRJA 8/2017 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 21.11.2017 klo 9.00 10.30 Paikka: Reisjärvi, valtuuston kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Juha Uusivirta Mauri Tenkula Esa Jussila, pj.

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Kolhon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Juurakko avasi kokouksen.

1. Kokouksen avaus Kolhon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Juurakko avasi kokouksen. KOLHON KYLÄYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA Marko Lipsonen 2.1.2013 YHDISTYKSEN SYYSKOKOUS Aika 27.11.12, KLO 19.00 Paikka Osuuspankin kokoustilat Läsnä Läsnäolijoista erillinen liite Käsitellyt asiat: 1. Kokouksen

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla)

Jäsenet (alleviivatut paikalla) PÖYTÄKIRJA 7/2018 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 11.12.2018 klo 9.00 11.05 Paikka: Nivala, kaupunginhallituksen kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Henrik Kiviniemi, Pyhäjärveltä Esa Jussila,

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PELKOSENNIEMEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS PYHÄTUNTURI / OSA-ALUE C SOUTAJAN RANNAN ALUE Pyhätunturin matkailualueella korttelissa 582 kiinteistöjen 583-403-77-1, 583-403-77-45 ja 583-403-77-46 alueilla OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunta Osa-alue C, Soutajan alue Korttelit 89 ja 90 sekä katu- ja virkistysalueet

Pelkosenniemen kunta Osa-alue C, Soutajan alue Korttelit 89 ja 90 sekä katu- ja virkistysalueet Pelkosenniemen kunta Osa-alue C, Soutajan alue Korttelit 89 ja 90 sekä katu- ja virkistysalueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos 2013 1. YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Esityslista 2/2017 1 (5) Aika ma 20.3.2017 klo 9.00 Paikka Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Kokouksen esityslista liitteineen on saatavana Pohjois-Savon liiton www-sivuilta: www.pohjois-savo.fi/myr

Lisätiedot

Sisällysluettelo MAANKJ, :00, Pöytäkirja

Sisällysluettelo MAANKJ, :00, Pöytäkirja Sisällysluettelo MAANKJ, 4.3.2019 08:00, Pöytäkirja -1 Pöytäkirjan kansilehti (läsnäolijat)... 1 14 Kokouksen avaus ja sen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 15 Pöytäkirjan tarkastaminen... 4 16 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2013

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2013 Kielellisten palvelujen toimikunta 04.12.2013 PÖYTÄKIRJA 2/2013 13 Kokouksen avaus 14 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 15 Pöytäkirjan tarkastajat 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Metsänomistajan kaavoitusapu

Metsänomistajan kaavoitusapu 23 Lorem ipsum sit amet dolor estres con consequeter lorem ipsum ces lorem ipsum sit amet dolor estares. Metsänomistajan kaavoitusapu Tapio Oy 4.11.2016 1 Metsänomistajan kaavoitusapu Sisällys 1. Metsänomistaja

Lisätiedot

SEUTUVALTUUSTON KOKOUS

SEUTUVALTUUSTON KOKOUS 1 (7) SEUTUVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2016 Aika: keskiviikko 30.11.2016 klo 10.00 11.05 Paikka: Kärsämäki, Frosteruksen koulu Seutuvaltuutetut: varavaltuutetut: (läsnäolijat alleviivattu) Teija Myllylä

Lisätiedot

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Vastineet luonnosvaiheen palautteeseen: -8kpl lausuntoja -0kpl mielipiteitä? 1. Lapin Elinkeino-,

Lisätiedot

Tiedostoista löytyy sopimusluonnokset mutta uusia versioita niistä ei tuon jälkeen ole tehty.

Tiedostoista löytyy sopimusluonnokset mutta uusia versioita niistä ei tuon jälkeen ole tehty. Maankäyttötoimikunta 4 22.02.2016 Maankäyttötoimikunta 4 25.04.2016 Maankäyttötoimikunta 5 07.06.2016 Kaupunginhallitus 134 13.06.2016 Maankäyttötoimikunta 25 25.10.2016 Itä-Huiskan asemakaava Maanktmk

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

LAUSUNTO ROVANIEMEN ITÄ-LAPIN MAAKUNTAKAAVALUONNOKSESTA

LAUSUNTO ROVANIEMEN ITÄ-LAPIN MAAKUNTAKAAVALUONNOKSESTA Lapin Liitto LAUSUNTO ROVANIEMEN ITÄ-LAPIN MAAKUNTAKAAVALUONNOKSESTA I Rovajärven ampuma- ja harjoitusalue (EAH2900) (kaavaselostus s. 186-194) Kaavaluonnoksessa on esitetty kolme vaihtoehtoa Rovajärven

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2018

KAAVOITUSKATSAUS 2018 KAAVOITUSKATSAUS 2018 Kuortaneen kunnassa vuonna 2017 toteutuneet ja vuonna 2018 vireillä olevat kaava-asiat: Maakuntakaavat Maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma maakunnan alueiden käytöstä. Siinä

Lisätiedot

Sallatunturin asemakaavan laajennus, Pyhäjärven alue, korttelit ja sekä asemakaavan muutos, Keselmäjärven alue, kortteli 150 tontti 3

Sallatunturin asemakaavan laajennus, Pyhäjärven alue, korttelit ja sekä asemakaavan muutos, Keselmäjärven alue, kortteli 150 tontti 3 SALLAN KUNTA Sallatunturin asemakaavan laajennus, Pyhäjärven alue, korttelit 381-383 ja 396-398 sekä asemakaavan muutos, Keselmäjärven alue, kortteli 150 tontti 3 24.4.2018 P31622 I (I) Sallatunturin asemakaavan

Lisätiedot

Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen rajaus. Maanmittauslaitos

Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen rajaus. Maanmittauslaitos 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelien 35-39 ja 153 KL-, RM-, RT- ja YK-alueiden, VL-alueiden sekä katualueen ja yleiselle jalankululle ja pyöräilylle varatun alueen sekä vesialueen (Keselmäjärven

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

SEUTUKUNTAHALLITUKSEN KOKOUS

SEUTUKUNTAHALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2010 SEUTUKUNTAHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 20.4.2010 klo 9.00 9.40 Paikka: Nivala, Sapuskan kabinetti 1 Jäsenet (alleviivatut paikalla) Maija-Liisa Veteläinen Raimo Kaisto Riitta Hokkanen

Lisätiedot

Uuraisten kunta Uuraisten kunnan vesistöjen rantayleiskaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Uuraisten kunta Uuraisten kunnan vesistöjen rantayleiskaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma UURAISTEN KUNTA UURAISTEN KUNNAN VESISTÖJEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 edellyttää, että

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelissa 2061 Kaavatunnus: 2-237 Diaarinro: xx/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne Suunnittelualue

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN KUNTA Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 21.03.2014 Päivitetty 14.02.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi14022015.doc Osallistumis-

Lisätiedot

Paikka Oulun yliopisto, Yliopistokatu 9, C ovi, tila KTK 112

Paikka Oulun yliopisto, Yliopistokatu 9, C ovi, tila KTK 112 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI PÖYTÄKIRJA 26.5.2010 Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(5) VUOSIKOKOUS 31.3.2015 Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Paikka Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B Osallistujat Fordell Pertti Juntunen Raija Kauppinen Esko Kallio

Lisätiedot

Osa tiloista Stusnäs Östergård ja Stusnäs Vestergård Stusnäsin kylässä

Osa tiloista Stusnäs Östergård ja Stusnäs Vestergård Stusnäsin kylässä KEMIÖSAAREN KUNTA DRAGSFJÄRFIN LÄNTEISEN SAARISTON RANTAYLEISKAAVA RANTAYLEISKAAVAMUUTOS Osa tiloista Stusnäs Östergård 322-516-1-0 ja Stusnäs Vestergård 322-516-2-10 Stusnäsin kylässä OSALLISTUMIS- JA

Lisätiedot

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 27.03.2019 Diaarinumero VARELY/2018/2018 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 30.1.2019 Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

, iso neuvotteluhuone, Ilkantie 4 Valkea talo, Helsinki.

, iso neuvotteluhuone, Ilkantie 4 Valkea talo, Helsinki. Hallituksen kokous 1 (5) Aika 24.9.2016, iso neuvotteluhuone, Ilkantie 4 Valkea talo, Helsinki. Läsnä Hallituksen puheen ja jäsenet poissa Aaltonen Jaana Ahonen Outi Blundin Elina Hanhikoski Cecilia Lähteenmäki

Lisätiedot

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Luonnos 13.12.2016 EY 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rakennusjärjestystä

Lisätiedot

SALLAN KUNTA 1 Postipolku SALLA Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen rajaus.

SALLAN KUNTA 1 Postipolku SALLA Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen rajaus. SALLAN KUNTA 1 SALLAN KUNTA Sallan Kalliojärven ja Rytijärven asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen rajaus. Maanmittauslaitos 1. Miksi

Lisätiedot

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS PÖYTÄKIRJA 1 (5) SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS Aika Lauantai 24.4.2010 klo 9.30-11.35 Paikka Sokos Hotel Lappee, kokoustila Saimaa, Brahenkatu 1, Lappeenranta Läsnä Liitteen mukaan

Lisätiedot

Aika Tiistai klo Kirkkokatu 10, neuvotteluhuone, Lappeenranta. Käsiteltävät asiat:

Aika Tiistai klo Kirkkokatu 10, neuvotteluhuone, Lappeenranta. Käsiteltävät asiat: LAPPEENRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika Tiistai 10.2.2015 klo 17.00 18.38 Paikka Kirkkokatu 10, neuvotteluhuone, Lappeenranta Käsiteltävät asiat: 16 KOKOUKSEN AVAUS 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava.

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava. KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue ja kaavan tarkoitus Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

Poronhoito muuttuvassa ympäristössä

Poronhoito muuttuvassa ympäristössä Poronhoito muuttuvassa ympäristössä 13.11.2014 Mari Väänänen Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos RKTL/ Kuvagalleria POROT-hanke Maankäytön suunnittelua palvelevan porotalouden paikkatietokannan rakentaminen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto 30.11.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 30. päivä marraskuuta 2016, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 3.10.2018 Lempyyn osayleiskaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto 2018

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto 2018 1 PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2018 2018 Kokousaika: 06.02.2018 klo 17.10-18.35 Kokouspaikka: Jalasjärven Seurakuntatalo, kokoushuone Osanottajat Jani Latva-Nikkola puheenjohtaja Jarmo Alajoki varapuheenjohtaja poissa

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 9 / 2018 Aika keskiviikko klo 16.35 17.55 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

22 LAUSUNTO SUMMAN RISTEYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA

22 LAUSUNTO SUMMAN RISTEYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA Jussi Jääoja, Tuomo Sirkiä KÄSITTELYVERSIO 10042012 18 (33) LAUSUNNOT 1. Rakennuslautakunta 16.3.2012 Dnro HAMINA: 393 /2011 22 LAUSUNTO SUMMAN RISTEYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA Kaupunkisuunnittelu

Lisätiedot

Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaava Kuntien tavoitteet

Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaava Kuntien tavoitteet Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaava Kuntien tavoitteet Kuntakierros 13.-16.8.2013 Kemijärvi rata Sodankylään Kemijärveltä lyhintä reittiä Vikajärvi Kemijärvi tieyhteys merkittävästi parannettavaksi tieksi

Lisätiedot

SEUTUVALTUUSTON KOKOUS

SEUTUVALTUUSTON KOKOUS 1 (8) SEUTUVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2015 Aika: tiistai 24.11.2015 klo 10.00 11.00 Paikka: Nivala, kaupungintalo valtuustosali Seutuvaltuutetut: varavaltuutetut: (läsnäolijat alleviivattu) Anniina

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 56 Tekninen lautakunta 26.04.2016 AIKA 26.04.2016 klo 18:00-19:15 PAIKKA Pyhän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 27 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Puumalan kunta KESKUSTIEN JA VANHAN PUUMALANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Puumalan kunta KESKUSTIEN JA VANHAN PUUMALANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma PUUMALAN KUNTA KESKUTIEN JA VANHAN PUUMALANTIEN ASEMKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 edellyttää, että

Lisätiedot

POSION KUNTA Toimintaympäristölautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELTA 2016

POSION KUNTA Toimintaympäristölautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELTA 2016 POSION KUNTA Toimintaympäristölautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELTA 2016 YLEISTÄ KAAVAJÄRJESTELMÄSTÄ Kaavat jaetaan yleispiirteisiin ja yksityiskohtaisiin kaavoihin. Yleispiirteisiä kaavoja ovat maakunta-

Lisätiedot

Lämpimästi tervetuloa Lapin 61. Metsätalouspäiville helmikuuta 2019, Rovaniemelle, Lappia-taloon (Jorma Eton tie 8)

Lämpimästi tervetuloa Lapin 61. Metsätalouspäiville helmikuuta 2019, Rovaniemelle, Lappia-taloon (Jorma Eton tie 8) Lapin 61. Metsätalouspäivien järjestelytoimikunta Metsäalan asiantuntijat Meto Lappi ry Lapin Metsänhoitajat ry @LapinMTP LAPIN 61. METSÄTALOUSPÄIVÄT OHJELMA Lämpimästi tervetuloa Lapin 61. Metsätalouspäiville

Lisätiedot

MRL 66 :n mukainen viranomaisneuvottelu Lahden yleiskaavan 2025 ehdotuksesta

MRL 66 :n mukainen viranomaisneuvottelu Lahden yleiskaavan 2025 ehdotuksesta Yleiskaavatyö 2013-2016 Lahden läntisten osien osayleiskaava Y-202 Yleiskaavaehdotus 2016 D/318/10.02.02.00.04/2015 KV 13.6.2016 Liite 8 Tekninen ja ympäristötoimiala Maankäyttö ja aluehankkeet Pöytäkirja

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kaavan tilannekatsaus 4. 3 Kaavaehdotuksen esittely 5. 4 Seuraava kokous ja muut mahdolliset asiat 8

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kaavan tilannekatsaus 4. 3 Kaavaehdotuksen esittely 5. 4 Seuraava kokous ja muut mahdolliset asiat 8 MUISTIO 1/2019 1 AIKA 07.02.2019 klo 09:30-12:00 PAIKKA Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, maakuntasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kaavan tilannekatsaus 4 3 Kaavaehdotuksen esittely

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.1.2015 Nosto Consulting Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/

PÖYTÄKIRJA 3/ Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 3/2012 10.4.2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIVU 23 ILMOITUSASIAT 2 24 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

kaavaluonnosaineistoineen etukäteen kutsutuille.

kaavaluonnosaineistoineen etukäteen kutsutuille. MUISTIO Projekti Murtotuulen tuulivoimapuiston osayleiskaava Aihe Viranomaisneuvottelu 1 Päivämäärä 2.3.2017 Aika Klo 13:00-14:30 Paikka Lapin ELY-keskus, kokoustila Saana Hallituskatu 3B (valtion virastotalo),

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2015

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2015 Saaristotoimikunta 10.02.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Saaristoliikenteen ajankohtaiset 6 Saaristo-ohjelman

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 4/2019 Varpaisjärven seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 4/2019 Varpaisjärven seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 4/2019 Varpaisjärven seurakunnan seurakuntaneuvosto 2.5.2019 Seurakuntaneuvoston kokous Aika torstaina 2.5.2019 klo 18.00-19.52 Paikka Osallistujat: Jäsenet:

Lisätiedot

Salon seurakunta Pöytäkirja Kirkkoneuvosto Esityslista 9/2012

Salon seurakunta Pöytäkirja Kirkkoneuvosto Esityslista 9/2012 Salon seurakunta Pöytäkirja Kirkkoneuvosto Esityslista 9/2012 Aika: Keskiviikko 31.10.2012 klo 18.00 20.05 Paikka: Seurakuntatalo, Keskisali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Läsnä: Jäsen Läsnä Poissa Varajäsen

Lisätiedot

Sari Riihonen/T.Juurakko 24.11.2011 1(4)

Sari Riihonen/T.Juurakko 24.11.2011 1(4) KOLHON KYLÄYHDISTYS RY KOKOUSKUTSU Sari Riihonen/T.Juurakko 24.11.2011 1(4) SYYSKOKOUS Aika 24.11. klo 18.00 19.30 Paikka Läsnä Kolhon koulu Kokoukseen otti osaa 19 henkilöä, joiden nimilista on pöytäkirjan

Lisätiedot

SEUTUVALTUUSTON KOKOUS

SEUTUVALTUUSTON KOKOUS 1 (10) SEUTUVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2018 Aika: maanantai 26.11.2018 klo 10.00 11.25 (kahvit alkaen klo 9.30) Paikka Pyhäjärvi, kaupungintalo valtuustosali Seutuvaltuutetut: varavaltuutetut: (läsnäolijat

Lisätiedot

Asialista Keskiviikko klo _ Joutsenon seurakuntakeskus

Asialista Keskiviikko klo _ Joutsenon seurakuntakeskus Asialista Penttiläntie 5, 54100 Joutseno P. 040 3126 700, 040 3126 701 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Paikka Keskiviikko 16.8.2017 klo 18.00 - _20.20 Joutsenon seurakuntakeskus ASIALISTA 39 Kokouksen

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSA Korttelit 3063 Uimahallin ja Jyvälänpuiston päiväkodin alueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2018 Suunnittelualue Suunnittelun kohteena on noin 1,5

Lisätiedot

Lausunto Rovaniemen - Itä-Lapin maakuntakaavaluonnoksesta/menettelyvirheen korjaaminen

Lausunto Rovaniemen - Itä-Lapin maakuntakaavaluonnoksesta/menettelyvirheen korjaaminen Tekninen lautakunta 7 29.01.2015 Kaupunginhallitus 44 09.02.2015 Kaupunginhallitus 55 23.02.2015 Lausunto Rovaniemen - Itä-Lapin maakuntakaavaluonnoksesta/menettelyvirheen korjaaminen TEKL 29.01.2015 7

Lisätiedot

PORONHOITOLAIN 53 MUKAINEN NEUVOTTELU MURTOTUULEN TUULIPUISTOHANKKEEN JOHDOSTA

PORONHOITOLAIN 53 MUKAINEN NEUVOTTELU MURTOTUULEN TUULIPUISTOHANKKEEN JOHDOSTA MUISTIO Pöyry Finland Oy Tutkijantie 2 FI-96100 Oulu Finland Kotipaikka Vantaa, Finland Y-tunnus 0625905-6 Puh. +358 10 33280 www.poyry.fi 14.11.2012 PORONHOITOLAIN 53 MUKAINEN NEUVOTTELU MURTOTUULEN TUULIPUISTOHANKKEEN

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdensmusikinstitut Mestarinkatu 2, Turku. Hallituksen kokous 6/2016

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdensmusikinstitut Mestarinkatu 2, Turku. Hallituksen kokous 6/2016 Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdensmusikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku PÖYTÄKIRJA Hallituksen kokous 6/2016 Aika: Torstaina 15.12.2016 klo 17.00. Paikka:

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Ilomantsin kunta

Sisällysluettelo. Ilomantsin kunta ILOMANTSIN KUNTA KAAVOITUSKATSAUS 2019 Sisällysluettelo KAAVOITUSKATSAUS 2019... 2 KAAVAMUODOT... 2 Maakuntakaava... 2 Yleiskaava... 2 Asemakaava... 2 Ranta-asemakaava... 2 KAAVOITUSPROSESSI... 3 VIREILLÄ

Lisätiedot

Viranomaisneuvottelun muistio

Viranomaisneuvottelun muistio 1 (5) Pasi Ronkainen UPM-Kymmene Oyj Jänisjoen ranta-asemakaava, Tohmajärvi UPM-Kymmene Oyj, Kyyrönlammen ja Mäntylammen ympäristöjen ranta-asemakaava, Joensuu Tornator Oyj, Palojärven, Tekojärven ja Ala-Koitajoen

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Nuorisovaltuusto 06.02.2018 AIKA 06.02.2018 klo 16:00-17:01 PAIKKA Korvatunturin koulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTÄKIRJA 4/ Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 4/2012 8.5.2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIVU 29 ILMOITUSASIAT 2 30 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO

Lisätiedot

Peräpohjolan Leader ry:n puheenjohtaja Jorma Vaara avaa kokouksen.

Peräpohjolan Leader ry:n puheenjohtaja Jorma Vaara avaa kokouksen. lista SYYSKOKOUS 2016 Aika Torstaina 24.11.2015 klo 17.00 Paikka Tervolan nuorisoseuran talo, Seurantie, Tervola 1 KOKOUKSEN AVAUS Peräpohjolan Leader ry:n puheenjohtaja Jorma Vaara avaa kokouksen. 2 KOKOUSVIRKAILIJOIDEN

Lisätiedot

PURSIJÄRVEN VESIOSUUSKUNTA 1/4 Hausjärvi

PURSIJÄRVEN VESIOSUUSKUNTA 1/4 Hausjärvi PURSIJÄRVEN VESIOSUUSKUNTA 1/4 Hausjärvi PÖYTÄKIRJA PURSIJÄRVEN VESIOSUUSKUNTA vesiosuuskunnan varsinainen kokous 2017 Aika: 27.05.2017 kello 13.00 Paikka: Haminankylän Kotipirtti Läsnä: Paikalla oli 19

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/ YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 15.6.2016 klo 18 Paikka Kokoushuone Bäckman Läsnä Arhio Kaija, poissa Haaga Taru Haapakoski Paula Hannula Sirpa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (11) Nilsiä-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (11) Nilsiä-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 14:00-15:25 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Pöytäkirja 1 (12) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Aika 17.5.2016 kello 18:00-19:48 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2014

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2014 Saaristotoimikunta 10.09.2014 PÖYTÄKIRJA 3/2014 24 Kokouksen avaus 25 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 26 27 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 28 Varsinais-Suomen maakuntastrategia ja

Lisätiedot

MIKÄ ON MAAKUNTAKAAVA?

MIKÄ ON MAAKUNTAKAAVA? MIKÄ ON MAAKUNTAKAAVA? ETELÄ-KARJALAN LIITTO ALUESUUNNITTELU 2017 ARTO HÄMÄLÄINEN MIKÄ ON MAAKUNTAKAAVA? Kaavoituksella ohjataan hyvin arkisia asioita, joita ei välttämättä edes tule ajatelleeksi. Kuten

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot