Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (18) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (18) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö"

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (18) 230 Helsingin kaupungin kiinteistöviraston ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Vuosaaren entisen jätevedenpuhdistamon alueella, Pallokuja 3 ja 5 sekä Itäreimarintie 9 HEL T Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on hyväksynyt Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tekemän ympäristönsuojelulain 136 :n mukaisen ilmoituksen alla esitetyn mukaisesti. Helsingin kaupungin kiinteistövirasto Tonttiosasto PL Helsingin kaupunki Y-tunnus: Yhteyshenkilö: Kati Valkama, puhelin (09) , sähköposti kati.valkama@hel.fi Alueen omistaja ja haltijat Alueen omistaja on Helsingin kaupunki. Osalla tonttia 2 on haltijana Cityremcon Oy ja osalla Helsingin kaupungin liikuntavirasto. Alueen sijainti, koko ja maan käyttö Ilmoituksessa esitetty alue sijaitsee Helsingin 54. kaupunginosassa (Vuosaari), osoitteissa Pallokuja 3 ja 5 sekä Itäreimarintie 9. Alueen koko on noin 1,7 hehtaaria. Alueeseen kuuluvat kiinteistöt , ja Alueella on toiminut vuosina mekaanis-biologinen jätevedenpuhdistamo. Alueella on sijainnut kolme betonista ilmastusallasta ja kaksi esiselkeytysallasta. Osa alueesta on toiminut kuivatun lietteen läjitysalueena. Jätevedenpuhdistamon rakennukset ja rakenteet on purettu. Kiinteistöä on käytetty noin vuodesta 2005 vuoteen 2015 varasto- ja koneiden huoltoalueena. Kiinteistöllä on harjoiteltu tulipalojen sammutusta mahdollisesti vain betonialtaissa tontilla 4.

2 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2 (18) Pilaantumisen syy Kunnostusalueella on voimassa asemakaava numero Kiinteistö on kaavoitettu autopaikkojen korttelialueeksi ja kiinteistöt ja yleisten rakennusten korttelialueiksi. Vuosaaren vanhan vedenpuhdistamon alue on merkitty kohtalaisen arvokkaaksi lintualueeksi. Kiinteistölle rakennetaan Helsingin kaupungin Staran ja liikuntaviraston varasto- ja korjaamotiloja. Osa alueesta tulee asfaltoiduksi piha-alueeksi, kulkuväyläksi sekä pysäköintialueeksi. Alueen maaperässä on havaittu öljyhiilivetyjä ja raskasmetalleja. Haitta-aineet ovat todennäköisesti peräisin jätevedenpuhdistamon toiminnasta. Alueen aiemmat kunnostukset Jätevedenpuhdistamon altaista poistettiin vuonna 2015 yhteensä 137,3 tonnia öljyhiilivetyjen raskailla jakeilla pilaantunutta maa-ainesta altaiden purkamisen yhteydessä. Ympäristökeskuksen päivätyssä tarkastusmuistiossa on esitetty työn periaatteet. Työtä ei ole raportoitu ympäristökeskukseen. Pallokujan katualueen pilaantunutta maaperää on kunnostettu vuonna 2005 katualueen rakentamisen yhteydessä. Ilmoitusvelvollisuus ja toimivaltainen viranomainen Ilmoitus koskee pilaantuneen maaperän puhdistamista. Toiminta on ilmoitusvelvollista ympäristönsuojelulain 136 :n mukaan. Ympäristöministeriö on päätöksillään 16/400/2000, 5/400/2004 ja 6/400/2010 siirtänyt Uudenmaan ympäristökeskukselta ja Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta Helsingin kaupungin ympäristölautakunnalle toimivallan käsitellä ympäristönsuojelulain mukaiset pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevat ilmoitukset Helsingin kaupungin alueella. Ympäristölautakunta on ( 372) siirtänyt tämän toimivallan ympäristönsuojelupäällikölle. Asian vireilletulo Ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta on saapunut Helsingin kaupungin ympäristökeskukseen Ilmoitukseen on liitetty seuraava asiakirja:

3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3 (18) Ilmoituksen sisältö Pilaantuneen maaperän kunnostuksen yleissuunnitelma, Vuosaaren vanha jätevedenpuhdistamo, kiinteistöt , ja , , Vahanen Environment Oy. Ilmoituksessa ja sen liitteissä on esitetty seuraavat tiedot mm. maaperästä, sen pilaantuneisuudesta ja puhdistustarpeesta sekä puhdistusmenetelmästä ja -tavoitteista: Maaperä, pohjavesi ja pintavesi Maanpinta on keskimäärin tasolla +2 +2,5 metriä alueen keskiosassa, itäosassa tasolla +1 +2,5 metriä ja länsiosassa tasolla metriä. Maaperätutkimusten perusteella alueen maaperä on täyttömaata 1 3,5 metrin syvyydelle. Täyttömaakerroksen alapuolella on länsiosassa silttiä ja savea ja itäosassa kallio. Kallion pinta on tutkimusten perusteella noin 1 5 metrin syvyydellä maanpinnasta. Alueen länsiosassa on paksuimmillaan noin 2,5 metriä paksu lietekerros. Itäreunassa lietekerroksen paksuus on noin 0,35 metriä. Täyttömaassa on hiekkaa, kiviä ja paikoitellen rakennusjätettä lietteen lisäksi. Pohjavedenpinta todettiin noin 1,6 metrin syvyydellä vuonna Pohjaveden arvioitu virtaussuunta on länteen. Pohjavedet purkautuvat todennäköisesti avo-ojiin kohteen länsi- ja itäpuolilla. Avo-ojat yhdistyvät Vuosaarenlahteen laskevaksi ojaksi. Pintavedet imeytyvät maahan. Vuosaaren pohjavesialue sijaitsee noin 100 metrin päässä kohteesta länteen. Pohjavesialueella ei ole käytössä olevia vedenottamoita. Alueella havaitut haitta-aineet Alueella on tehty maaperätutkimuksia vuosina Maaperää on tutkittu yhteensä 47 tutkimuspisteestä. Kohteen itä- ja kaakkoisreunassa on öljyhiilivetypitoisuudeltaan valtioneuvoston asetuksen (214/2007) mukaisten alempien ja ylempien ohjearvojen välisiä maa-aineksia 550 m²:n alueella 0 2 metrin syvyydellä yhteensä noin 560 m³. Kohteen länsiosassa on noin 2280 m³ maa-ainesta, jossa kuparin, sinkin, vanadiinin ja kadmiumin pitoisuudet ylittävät ylemmät ohjearvot. Maa-aines on noin 2500 m²:n alueella 0,5 2,5 metrin syvyydellä. Suurin osa haitta-aineista on todettu lietteessä. Lyijyn, nikkelin, kromin ja arseenin kynnysarvopitoisuudet ylittyvät pääosin samoissa tutkimuspisteissä. Kynnysarvon ylittävä syanidipitoisuus havaittiin yhdessä pisteessä. Haitta-ainepitoisuudeltaan kynnysarvon ylittäviä mutta alemman ohjearvon alittavia maita arvioidaan olevan noin 2200 m³.

4 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4 (18) Tehtyjen tutkimusten perusteella haitta-ainepitoisuudeltaan alempien ohjearvojen ylittävän maa-aineksen määräksi arvioidaan yhteensä noin 4200 m³, joista noin 2300 m³:ssä haitta-ainepitoisuudet ylittävät ylemmät ohjearvot. Maa-ainekset sijaitsevat noin 4500 m²:n alueella. Rakentamisen vuoksi arvioidaan kaivettavan haitta-ainepitoisuuksiltaan alemmat ohjearvot ylittäviä mutta ylemmät ohjearvot alittavia massoja noin 560 m³ ja ylemmät ohjearvot ylittäviä massoja noin 810 m³. Kaivettavaa lietettä arvioidaan olevan noin 1210 m³. Haitta-ainepitoisuuksiltaan ylemmät ohjearvot ylittävää lietettä on noin 420 m³. Haitta-ainepitoisuuksiltaan alempien ja ylempien ohjearvojen välistä lietettä ei kaiveta. Vuonna 2001 asennetuissa kahdessa pohjavesiputkessa ei havaittu kohonneita pitoisuuksia öljyhiilivetyjä. Kuparin ja nikkelin pitoisuudet ylittivät viitearvot. Vuonna 2015 koekuopasta otetussa vesinäytteessä havaittiin pieniä pitoisuuksia metalleja sekä perfluorioktaanisulfonaattiyhdisteitä (PFOS-yhdisteitä). PFOS-yhdisteitä ei todettu maanäytteessä. Pohjavesinäytteessä havaittiin öljyhiilivetyjä ja pieniä pitoisuuksia polyaromaattisia hiilivety-yhdisteitä (PAH-yhdisteitä). Öljyhiilivetypitoisuudet voivat osittain johtua näytteessä olevan kiintoaineksen öljyhiilivedyistä. Vuonna 2001 huokoskaasunäytteissä havaittiin öljyhiilivetyjen C7-C12- jaetta. Vuonna 2015 otetussa huokoskaasunäytteessä ei havaittu laboratorion määritysrajan ylittäviä haitta-ainepitoisuuksia. Vuonna 2015 havaittiin kaatopaikkakaasuista rikkivetyä ja syaanivetyä lietealueen tutkimuspisteissä. Alueella tehtiin vuonna 2002 tutkimus, jossa selvitettiin öljyhiilivetyjen luontaista biohajoamista. Pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arviointi sekä puhdistustavoitteet Valtioneuvoston asetuksen (214/2007) mukaisen maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnin tavoitteena on arvioida maaperän puhdistustarve ja esittää tarvittaessa puhdistustavoitteet sekä suositukset muista riskinhallintatoimenpiteistä. Riskinarviointi tehdään kohteen tulevalle käytölle työpaikka-, varasto-, varikko- ja pysäköintialueena. Kriittisinä haitta-aineina tarkastellaan öljyhiilivetyjen keskiraskaita jakeita. Rakentamistasoon kaivun jälkeen alueelle jää vain vuosina todettuja öljyhiilivetypitoisuuksia. Näytteiden tuloksia pidetään epäluotettavina luvun alun analyysimenetelmät ovat olleet nykymenetelmistä poikkeavia. Analyysilaboratorion mukaan pitoisuudet

5 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5 (18) voivat olla peräisin luontaisista hiilivedyistä. Puhdistustarve arvioidaan öljyhiilivetyjen osalta vuoden 2015 tutkimustulosten perusteella. Lietekerroksen ja pohjaveden öljyhiilivetypitoisuudet tarkastetaan ennen kunnostuksen aloittamista. Raskasmetalleista valittiin kriittisiksi haitta-aineiksi kupari, sinkki, vanadiini, nikkeli ja koboltti. PFOS-yhdisteitä ei todettu maanäytteissä, joten niitä ei tarkastella riskinarviossa. Haitta-aineiden kulkeutuminen pintavalunnan mukana tulevaisuudessa kunnostusalueella tai kulkeutuminen pölyämällä ei tule olemaan mahdollista. Haitta-aineiden kulkeutumista vajoveden mukana syvemmälle ei arvioida tapahtuvan merkittävässä määrin. Haitta-aineiden kulkeutuminen pohjaveden mukana pitkän ajan kuluessa kohteen ulkopuolelle ja avo-ojaan on teoriassa mahdollista. Öljyhiilivetypitoisuudet ovat kohtuullisen pieniä, sen vuoksi kaivantovedet ovat ohjattavissa maastoon. Kulkeutumisriskiä ei nykytiedoilla arvioida merkittäväksi. Kulkeutumisriski arvioidaan uudelleen, jos näytteenotossa havaitaan korkeita öljyhiilivetypitoisuuksia. Maan pintakerrokset vaihdetaan ja maanpinta päällystetään, joten alueella työskentelevien ei arvioida altistuvan maan pintaosassa oleville haitta-aineille. Altistumista haihtuville yhdisteille hengittämällä ulkona tai sisätiloissa ei arvioida tapahtuvan, koska kohteen maaperässä ei ole merkittäviä määriä haihtuvia yhdisteitä. Koko alueelle tulee pilaantumattomat rakennekerrokset ja alue päällystetään. Pilaantuneet maaainekset poistetaan rakennusten alta. Mahdollisesti maaperään jäävien pienien haitta-ainepitoisuuksien kulkeutumista hidastavat rakennusten alle tulevat rakennekerrokset ja pohjalaatta. Öljyhiilivetyjen kulkeutumisen kautta tapahtuvat ekologiset riskit arvioidaan merkityksettömän pieniksi. Kohde tulee jatkossakin olemaan työpaikka- ja varikkokäytössä. Arvion perusteella haitta-aineiden mahdollisesti aiheuttamat riskit ovat hyväksyttävällä tasolla eikä haitta-aineista aiheudu haittaa alueella työskenteleville tai oleskeleville ihmisille, eikä alueen kasveille tai eliöstölle. Riskinarvioon aiheuttaa epävarmuutta se, että kohteen maaperää on täytetty sekalaisella aineksella ja haitta-ainepitoisuudet voivat vaihdella alueittain. Aiemmin todettuja suuria öljyhiilivetypitoisuuksia ei todettu viimeisimmässä tutkimuksessa. Koekuoppatutkimukset pyrittiin tekemään kattavasti, mutta on mahdollista, että kaikkia haitta-ainepitoisuuksia ei ole havaittu. Riskinarviossa on oletettu, että aiempien tutkimusten öljyhiilivetypitoisuudet ovat todellisia pitoisuuksia merkittävästi kor-

6 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6 (18) keampia. Ennen kunnostuksen aloittamista alueen länsiosassa lietteessä todetut öljyhiilivetypitoisuudet tarkastetaan näytteillä. Rakentamisen vuoksi poistettavien maiden jälkeen alueelle jää tutkimustulosten perusteella ylemmän ja alemman ohjearvon ylittäviä pitoisuuksia raskasmetalleja. Kunnostustavoitteena ovat pysäköinti- ja muilla piha-alueilla orgaanisille haitta-aineille valtioneuvoston asetuksen (214/2007) mukaiset ylemmät ohjearvot. Epäorgaaniset haitta-aineet poistetaan pysäköinti- ja piha-alueilta rakentamisen vaatimaan tasoon saakka. Tulevien rakennuksien kohdilta poistetaan haitta-ainepitoisuuksiltaan valtioneuvoston asetuksen (214/2007) mukaiset alemman ohjearvon ylittävät maamassat. Mikäli maaperässä todetaan jätettä, poistetaan ne jätteet, jotka ovat näkyvissä, kun kaivutaso saavutetaan. Mikäli muualla alueella havaitaan aistivaraisesti arvioituna haitta-aineilla pilaantunutta maaperää tai merkittävä määrä jätejakeita, myös kyseisten alueiden kunnostustarve tutkitaan. Mikäli kohteen maankäyttö muuttuu herkemmäksi, maaperään jääneiden haitta-aineiden ympäristö- ja terveysriskit sekä kulkeutuminen tulee riskinarvion mukaan arvioida uudelleen. Puhdistusmenetelmä ja työn toteutus Kunnostus tehdään massanvaihtona. Alueelta poistetaan rakentamisen vuoksi maamassoja noin kaksi metriä. Muualta alueelta poistetaan maamassoja 0 2 metriä. Kiinteistön pohjois- ja keskiosassa kaivutaso on noin +2,15 metriä. Kiinteistöllä kaivutaso on noin +0,5 +1,5 metriä. Kiinteistön alueelta poistetaan vain pilaantuneiksi todetut maat. Työ tehdään rakentamisen vaatimassa järjestyksessä. Työssä pyritään noudattamaan jätelaissa esitettyä etusijajärjestystä. Alueen rakentaminen määrittelee kunnostusaikataulun, eikä in situ - kunnostustekniikkaa voi soveltaa. Kaivumaiden seassa mahdollisesti olevat jätteet sekä kivet erotellaan mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi välppäämällä. Eroteltuja kiviä käytetään hyödyksi kaivantojen täytöissä. Jätteet ensisijaisesti kierrätetään tai toissijaisesti toimitetaan jakeittain jätteidenkäsittelyyn. Maa-ainekset lajitellaan haitta-ainepitoisuuksien mukaan. Lietemassat kaivetaan ja kasataan erilleen. Lietteet pyritään kaivamaan mahdolli-

7 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7 (18) simman kuivana. Maamassat toimitetaan vastaanottopaikkoihin, joilla on lupa ottaa vastaan kyseisiä pilaantuneita maa-aineksia. Alueelta kuljetettavien maakuormien mukana toimitetaan pilaantuneen maan siirtoasiakirjat. Kuorma- ja siirtoasiakirjat säilytetään vähintään kolmen vuoden ajan. Kunnostus päätetään, kun kohteen maaperä on puhdistettu kunnostustavoitteisiin tai kunnostusalueen reuna saavutetaan. Puhdistustyön laadunvalvonta Työmaavalvoja seuraa ja ohjaa kunnostustyön etenemistä. Kaivun ohjausnäytteet otetaan noin 6 10 osanäytteen kokoomanäytteinä vastaamaan kaivettavaa ja pois vietävää maa-ainesta. Näytteistä analysoidaan XRF-kenttämittarilla metallit ja PID-kenttäanalysaattorilla haihtuvat hiilivedyt. Öljyhiilivetyjen kokonaispitoisuudet analysoidaan PetroFlag-kenttätestillä muista kuin lietenäytteistä. Kaatopaikkakaasuanalysaattorilla mitataan mahdollisia kaatopaikkakaasuja. Noin 10 %:sta näytteitä analysoidaan laboratoriossa haitta-aineet, joita tutkimuksissa on todettu alemman ohjearvon ylittävinä pitoisuuksina. Mikäli kunnostuksen aikana aistinvaraisesti havaitaan maaperässä aikaisemmissa tutkimuksissa toteamattomia haitta-aineita, kyseisistä maamassoista otetaan erilliset näytteet laboratorioanalyysejä varten. Kunnostuksen tavoitteiden saavuttaminen varmennetaan jäännöspitoisuusnäytteillä. Kaivannon seinämistä otetaan jäännöspitoisuusnäytteitä siten, että yksi näyte edustaa enintään 20 metrin matkaa kaivuseinämästä. Näytteet otetaan seinämästä maalajeittain korkeintaan metrin paksuisista kerroksista. Kaivannon pohjalta jäännöspitoisuusnäytteet otetaan siten, että yksi pohjanäyte edustaa noin 200 m²:n aluetta. Jokaisesta kaivannosta otetaan vähintään kaksi jäännöspitoisuusnäytettä. Jäännöspitoisuusnäytteitä ei oteta, jos kaivu päättyy kallioon. Jäännöspitoisuusnäytteistä analysoidaan kyseisellä kaivualueella todetut haittaaineet, joiden pitoisuudet ovat ylittäneet ylemmän tai alemman ohjearvon. Kunnostusalueilta kaivetuista maa-aineksista, joita on tarkoitus hyödyntää kaivualueilla, otetaan näytteitä siten, että maiden haitta-ainepitoisuudet saadaan selvitettyä luotettavasti. Pilaantuneen maa-aineksen eristäminen, merkitseminen ja dokumentointi Mikäli jäännöspitoisuusnäytteiden perusteella havaitaan alemman ohjearvon ylittävien haitta-ainepitoisuuksien jatkuvan kunnostusalueen ulkopuolelle, rajapinnat merkitään huomiorakentein esimerkiksi huomio-

8 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8 (18) verkolla. Asiasta informoidaan ympäristöviranomaisille välittömästi. Kaivualueiden pohjalle jäävät alemman ohjearvon ylittävät haitta-ainepitoisuudet merkitään myös huomiorakentein. Maaperään mahdollisesti jäävien haitta-aineiden riskit arvioidaan loppuraportissa, jos niitä ei ole arvioitu aiemmin. Piirustus huomiorakenteiden sijainneista esitetään loppuraportissa. Työn aiheuttamien terveys- ja ympäristöriskien hallinta Työmaa rajataan selkeästi siten, että kukaan ei tahattomasti pääse työmaa-alueelle ja kaivantoihin. Alue varustetaan pilaantuneen maan kunnostuksesta kertovin kyltein. Pilaantuneiden maiden kuormat peitetään ja autojen renkaat puhdistetaan tarvittaessa pilaantuneiden massojen leviämisen estämiseksi. Urakoitsija vastaa työntekijöiden terveydestä ja järjestää tarvittaessa perehdyttämistilaisuuden. Kaikilla kunnostukseen osallistuvilla on oltava henkilökohtaiset suojavälineet. Kaatopaikkakaasuanalysaattoria käytetään henkilösuojaimena mahdollisten kaatopaikkakaasujen havainnointiin. Kunnostustyön melulta ja tärinältä suojaudutaan normaalin maanrakennustyön toimenpiteillä. Veden tutkiminen ja käsittely Pilaantuneen maan kaivantoon mahdollisesti kertyvästä vedestä otetaan näyte, jos vesi aistinvaraisesti arvioituna sisältää haitta-aineita tai jos vettä muodostuu alueella, jossa maaperän haitta-ainepitoisuus ylittää alemman ohjearvon ja vettä joudutaan pumppaamaan. Näytteistä analysoidaan kyseisellä kaivualueella tutkimuksissa maaperässä todetut haitta-aineet ja kiintoainepitoisuus. Veden käsittelytavasta päätetään tulosten perusteella. Mahdolliseen viemäröintiin pyydetään HSY Vedeltä lupa. Kaivettujen maiden ja jätteiden varastointi ja esikäsittely alueella Kunnostusalueelta kaivettuja pilaantuneita ja pilaantumattomia maa-aineksia voidaan varastoida tilapäisesti kohteessa esimerkiksi viikonlopun yli tai odottamassa täyden kuorman muodostumista tai analyysitulosten valmistumista. Varastoitavien maiden pölyämistä seurataan ja tarvittaessa kasat peitetään tai niitä kostutetaan pölyämisen ehkäisemiseksi. Maa-aineksen hyödyntäminen alueella Haitta-ainepitoisuudeltaan alemmat ohjearvot alittavia massoja voidaan käyttää hyödyksi kohteen täytöissä, mikäli massat täyttävät rakennustekniset vaatimukset. Täyttöihin pyritään käyttämään mahdollisimman

9 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9 (18) paljon hyötykäytettävissä olevia maamassoja, koska haitta-ainepitoisuudeltaan kynnysarvot ylittävien maiden hyötykäyttö muissa kohteissa vaatii ympäristöluvan. Hyödyksi käytettävät maamassat voivat sisältää alle 5 % tiiltä ja betonia. Alueelle tuotavia maa-aineksia ja mahdollisesti hyötykäytettäviä maita käytetään suunnitelmallisesti rakentamisen vaatimalla tavalla täyttöihin. Pysäköintialueella täytöissä voidaan käyttää hyödyksi rakennusteknisesti soveltuvia massoja, joiden epäorgaanisten haitta-aineiden pitoisuudet alittavat ylemmät ohjearvot ja orgaanisten haitta-aineiden pitoisuudet alittavat alemmat ohjearvot. Pinnoittamattomiksi jäävien alueiden täytöissä käytetään 0 0,5 metrin syvyydellä massoja, joiden haittaainepitoisuudet alittavat kynnysarvot. Hyödynnettyjen maiden käyttökohteet dokumentoidaan kunnostuksen loppuraportissa. Toiminta poikkeuksellisissa tai yllättävissä tilanteissa Mikäli kunnostuksen aikana havaitaan uusia haitta-aineita tai pilaantuneisuus on huomattavasti arvioitua laajempaa, asiasta tiedotetaan Helsingin kaupungin ympäristökeskukselle ja sovitaan tarvittavista jatkotoimenpiteistä. Jälkiseuranta Jälkiseurannan tarve määritellään kunnostuksen loppuraportissa. Tiedottaminen ja raportointi Työmaavalvoja kirjaa toimenpiteet ja tapahtumat työmaapäiväkirjaan. Kunnostustyön aikana kirjataan muun muassa kaivutyön päivittäinen toteutus, työn aikaiset maaperä- ja vesitutkimukset, kaivetun pilaantuneen maa-aineksen sekä mahdollisten jätteiden laatu ja määrä, käsiteltyjen maa-ainesten määrät ja laatu sekä sijoituskohteet, eri käsittelypaikkoihin toimitettujen pilaantuneiden maa-ainesten ja jätteiden määrät ja laatu sekä sijoituspaikat, hyödynnettyjen maa-ainesjätteiden ja ylijäämämaa-ainesten määrä ja laatu sekä sijoituspaikat, mahdollisesti pumpatun veden sekä HSY Veden viemäriin johdetun veden määrä ja laatu sekä poikkeukselliset tilanteet. Kontrollinäytteistä pidetään kirjaa. Kirjanpito esitetään loppuraportissa. Kunnostuksesta laadittavassa loppuraportissa esitetään muun muassa kaivutyön toteutus, toteutuneet kaivualueet ja -syvyydet karttapiirustuksena, kuvaus työn aikaisista näytteenottomenetelmistä ja yhteenveto kaivutyön aikaisesta näytteenotosta, kirjanpitotiedot poistetuista pilaantuneista maa-aineksista ja jätteistä osa-alueittain, tiedot alueella hyö-

10 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10 (18) Ilmoituksen käsittely Ratkaisu Tarkastus dynnetyistä maa-ainesjätteistä ja ylijäämämaa-aineksista, alueelle jääneiden haitta-aineiden jäännöspitoisuustiedot ja karttapiirustus näytteenottopaikkojen sijainneista, kartat kunnostusalueelle jääneistä pilaantuneista alueista ja alueista, joissa on hyödynnetty maa-ainesjätettä, yhteenveto mahdollisesta haitta-ainepitoisen veden käsittelystä ja poistamisesta, yhteenveto siirtoasiakirjoista sekä tiedot ympäristönsuojelun kannalta merkittävistä poikkeuksellisista tilanteista. Loppuraportti toimitetaan Helsingin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle kahden kuukauden kuluessa kunnostustyön päättymisestä. Ennen kunnostustyön aloittamista Helsingin kaupungin ympäristökeskukseen toimitetaan aloitusilmoitus, jossa esitetään kunnostustyön aloitusajankohta sekä kunnostustyötä valvovan henkilön yhteystiedot. Puhdistustyön ajankohta Kunnostuksen arvioitu toteutusajankohta on vuonna Kunnostus toteutetaan rakentamisen yhteydessä. Tontin 2 eteläosa rakennetaan myöhemmin. on tehnyt alueelle tarkastuksen Vireilläolosta ilmoittaminen ja kuuleminen sekä lausunnot Ilmoituksesta ei ole pyydetty lausuntoja eikä kuultavia asianosaisia ole. on tarkastanut Helsingin kaupungin kiinteistöviraston ympäristönsuojelulain 136 :n mukaisen ilmoituksen, joka koskee pilaantuneen maaperän puhdistamista Vuosaaren vanhan jätevedenpuhdistamon alueella, ja on päättänyt hyväksyä sen seuraavin määräyksin. 1. Puhdistustavoitteet ja -menetelmä Pysäköinti- ja muilta piha-alueilta on poistettava maa-ainekset, joissa ylittyvät orgaanisten haitta-aineiden valtioneuvoston asetuksen (214/2007) mukaiset ylemmän ohjearvot. Epäorgaanisia haitta-aineita sisältävät maa-ainekset on poistettava pysäköinti- ja muilta piha-alueilta rakentamisen vaatimassa laajuudessa. Tulevien rakennusten kohdilta on poistettava maa-aines, jossa ylittyvät valtioneuvoston asetuksen (214/2007) mukaiset alemmat ohjearvot. (VNA 214/2007)

11 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11 (18) Alueelta tulee poistaa jätejakeet ja lietteet, jotka saattavat aiheuttaa haittaa tai vaaraa ympäristölle tai terveydelle. (JhL 3, 32 ) Jos maaperässä havaitaan aiemmin toteamattomia haitta-aineita valtioneuvoston asetuksen (214/2007) mukaiset kynnysarvot ylittävinä pitoisuuksina, maaperän pilaantuneisuus ja puhdistustarve on arvioitava näiden haitta-aineiden osalta valtioneuvoston asetuksen (214/2007) mukaisesti. Arviointi on toimitettava tarkastettavaksi ympäristökeskukseen ennen puhdistustyön jatkamista. Jos kyseiset maa-ainekset poistetaan alueelta, ei arviointia tarvitse tehdä. (VNA 214/2007) Mikäli kunnostuksen aikana havaitaan pilaantuneisuutta aiemmin havaittua laajemmalla alueella tai huomattavasti korkeampia haitta-ainepitoisuuksia, tulee kunnostustoimien riittävyys arvioida uudelleen. (VNA 214/2007) 2. Haitta-ainetutkimukset ja puhdistustyön laadunvalvonta Täydentävät tutkimukset Länsiosan lietealueelta on otettava lisänäytteitä öljyhiilivetypitoisuuksien selvittämiseksi ilmoituksessa esitetyn mukaisesti. (JhL 32, YSL 6 ) PFOS-yhdisteiden esiintymistä maaperässä on tutkittava lisäksi vähintään yhdestä maanäytteestä sen koekuopan läheltä, josta otetussa vesinäytteessä havaittiin aiemmin PFOS-yhdisteitä. (JhL 32, YSL 6 ) Kaivua ohjaavat tutkimukset Kunnostustyötä ohjaavien näytteiden kenttämittausten tuloksista vähintään 10 % tulee varmentaa laboratorioanalyysein. Laboratoriossa näytteistä on analysoitava niiden haitta-aineiden pitoisuudet, joita aiemmissa tutkimuksissa on havaittu kynnysarvot ylittävinä pitoisuuksina. Tarvittaessa maanäytteiden haitta-ainepitoisuuksia tulee määrittää riittävä määrä laboratoriotutkimuksilla, jos soveltuvaa kenttämittausmenetelmää ei ole käytettävissä. (JhL 32, YSL 6, 209 ) Jäännöspitoisuustutkimukset Pilaantuneiden maiden kaivun jälkeen otettavista jäännöspitoisuusnäytteistä on tutkittava laboratoriossa niiden haitta-aineiden pitoisuudet, joita kullakin kaivualueella on havaittu kynnysarvon ylittävinä pitoisuuksina. ( JhL 32, YSL 6 ) Tutkimusmenetelmien ja laitteiden luotettavuus

12 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12 (18) Analyysi- ja mittausmenetelmien on oltava luotettavia ja riittävän tarkkoja. Kenttämittauslaitteiden ja -välineiden on oltava tarkoitukseen sopivia, kunnossa ja oikein kalibroituja. (YSL 209 ) 3. Pilaantuneen maa-aineksen eristäminen tai merkitseminen Jos kunnostusalueelle jää maa-ainesta, jossa jonkin haitta-aineen pitoisuus ylittää alemman ohjearvon tai alemman ohjearvon ylittävä haittaainepitoisuus jatkuu kunnostusalueen rajauksen ulkopuolelle, tulee ko. paikalle asentaa soveltuva eriste- tai huomiorakenne. Ympäristökeskukselle on toimitettava tarkastettavaksi suunnitelma käytettävistä huomio- ja eristysrakenteista ennen ko. rakenteiden asentamista. (JL 13, YSL 139 ) Ympäristökeskukselle on varattava tilaisuus huomio- ja eristysrakenteiden tarkastamiseen ennen kaivannon täyttöä. (YSL 172 ) 4. Maa-aineksen kaivu, käsittely, välivarastointi ja kuljetus Maan kaivu, mahdollinen esikäsittely ja varastointi sekä kuljetus on tehtävä niin, ettei maata tai haitta-aineita leviä ympäristöön ilman kautta, veden mukana tai muilla tavoin. (JL 13 ) Pilaantumattomat ja eriasteisesti pilaantuneet maa-ainekset sekä mahdolliset jätejakeet on pidettävä erillään kaivun, lastaamisen ja kuljetuksen aikana. ( VNA 214/2007, JL 5, 15 ) Jätteitä saa luovuttaa kuljetettavaksi vain alueellisen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ylläpitämään jätehuoltorekisteriin merkityille kuljettajille. (JL 29 ) 5. Veden tutkiminen ja käsittely Kaivantovedet voi toimittaa luvanvaraiseen vastaanottopaikkaan tai johtaa jätevesiviemäriin HSY Vesihuollon liittymispalveluiden antamalla luvalla lupaehtoja noudattaen. HSY Vesihuollon liittymispalveluiden antama lupa on esitettävä ympäristökeskukselle. Veden poistamisesta muualle kuin jätevesiviemäriin tai luvanvaraiseen vastaanottopaikkaan on toimitettava ympäristökeskukselle erillinen suunnitelma. (YSL 155, 172 ) 6. Maa-aineksen hyödyntäminen alueella Kunnostuskohteesta kaivettuja maa-aineksia, joissa haitta-ainepitoisuudet ovat kynnysarvojen ja alempien ohjearvojen välissä, voidaan käyttää kohteessa hyödyksi. Pysäköintialueilla voidaan lisäksi käyttää hyödyksi epäorgaanisia haitta-aineita sisältäviä maa-aineksia, joissa haittaainepitoisuudet alittavat ylemmät ohjearvot, ei kuitenkaan maaperän

13 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13 (18) Päätöksen perustelut Yleiset perustelut ylimmässä 0,5 metrin paksuisessa pintakerroksessa. Selvästi haitta-aineelta haisevia, kynnysarvot ylittäviä pitoisuuksia haihtuvia haitta-aineita tai elohopeaa sisältäviä maa-aineksia ei kuitenkaan saa käyttää hyödyksi. (YSL 136, VNA 214/2007, JL 5, 6, 8, VNA 591/2006) Pinnoittamattomilla piha-alueilla hyötykäytetyn maa-aineksen yläpuolisissa vähintään 0,5 metrin paksuisissa pintakerroksissa maaperän haitta-ainepitoisuudet eivät saa ylittää kynnysarvoja. (YSL 136, VNA 214/2007, JL 5, 6, 8, VNA 591/2006) 7. Toiminta poikkeuksellisissa tai yllättävissä tilanteissa Ympäristökeskukselle on ilmoitettava välittömästi, jos työn aikana ilmenee oleellinen poikkeama aiemmista tutkimustuloksista tai tarve poiketa ilmoituspäätöksen mukaisesta kunnostuksesta. Tarvittaessa on lisäksi esitettävä suunnitelma puhdistustyön jatkamisesta, jotta uuden ilmoitusmenettelyn tarvetta voidaan harkita. (JhL 21, 32, YSL 134, 136, JL 13, YSL 172 ) 8. Tiedottaminen ja raportointi Helsingin kaupungin ympäristökeskukselle tehtävästä aloitusilmoituksesta on käytävä ilmi kunnostuksen aloitusajankohdan, työn vastuuhenkilöiden ja kunnostuksen valvonnasta vastaavan ympäristöteknisen valvojan yhteystietojen lisäksi myös kaivettujen maa-ainesten vastaanottopaikat. (YSL 172 ) Lisätutkimusten ja varsinaisen puhdistustyön aikana ympäristökeskukselle tulee tiedottaa esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostilla työn eri vaiheiden etenemisestä. (YSL 172 ) Ympäristönsuojelulain 136 :n mukaan maaperän ja pohjaveden puhdistamiseen pilaantuneella alueella sekä puhdistamisen yhteydessä kaivetun maa-aineksen hyödyntämiseen kaivualueella tai poistamiseen toimitettavaksi muualla käsiteltäväksi voidaan ryhtyä tekemällä siitä ilmoitus, jos puhdistaminen ei luvun 4 nojalla edellytä ympäristölupaa. Ilmoitus on tehtävä viimeistään 45 vuorokautta ennen puhdistamisen kannalta olennaisen työvaiheen aloittamista. Ympäristönsuojelulain 237 :n mukaan velvollisuuteen puhdistaa pilaantunut maaperä ennen ympäristönsuojelulain (527/2014) voimaantuloa sovelletaan 133 :ä, jos pilaantuminen on aiheutettu jälkeen. Ympäristönsuojelulain (527/2014) 135 ja 136 :n tai ympäristönsuojelulain (86/2000) 14 :n nojalla annettuja valtioneuvoston asetuksia

14 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14 (18) (713/2014) ja (214/2007) sovelletaan kuitenkin myös ennen aiheutettuun maaperän pilaantumiseen. Maaperän pilaantumiseen, joka on tapahtunut ennen jätelain (1072/1993) voimaantuloa , sovelletaan ennen voimassa olleita jätehuoltolain säännöksiä. Asian käsittelyyn ja menettelyyn sovelletaan ympäristönsuojelulakia (527/2014) ja jätelakia (646/2011). Kohteen maaperä on pilaantunut ennen vuotta 1994 todennäköisesti aiemmasta toiminnasta alueella. Edellä annetut määräykset pilaantuneen maaperän kunnostamisesta ovat tarpeellisia, jotta kiinteistön maaperä täyttää jätehuoltolain 32 :n ja ympäristönsuojelulain 16 :n mukaiset terveyden- ja ympäristönsuojelun vaatimukset. Pilaantuneisuuden arviointiperiaatteet Valtioneuvoston asetuksessa (214/2007) maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnista on säädetty maaperän yleisimpien haitta-aineiden pitoisuuksille kynnysarvot sekä alemmat ja ylemmät ohjearvot. Näitä pitoisuusarvoja käytetään apuna maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnissa. Jos jonkin haitta-aineen pitoisuus ylittää kynnysarvon, on arvioitava maaperän pilaantuneisuus ja puhdistustarve. Herkkyydeltään tavanomaisessa maankäytössä, kuten asuin-, puistoja virkistysalueilla, maaperää pidetään yleensä pilaantuneena, jos jonkin haitta-aineen pitoisuus ylittää alemman ohjearvon. Teollisuus-, varasto- tai liikennealueella tai muulla vastaavalla alueella maaperää pidetään yleensä pilaantuneena, jos jonkin haitta-aineen pitoisuus ylittää ylemmän ohjearvon. Vastaavalla alueella tarkoitetaan esimerkiksi päällystettyjä työpaikka-alueita, joilla ei ole asuinrakennuksia ja joiden maaperän suojelun tarve ei ole ihmisen toiminnan vuoksi erityinen. Puhdistustavoitteet voidaan määrittää myös tarkennetulla riskinarviolla, joka perustuu maankäyttöön ja muihin olosuhteisiin. Mikäli alueen maankäyttö muuttuu myöhemmin, pitää pilaantuneisuus ja puhdistustarve arvioida tarvittaessa uudelleen vastaamaan muuttunutta tilannetta. Päätöksessä pilaantumattomalla maa-aineksella tarkoitetaan maata, jossa haitta-aineiden pitoisuudet eivät ylitä kynnysarvoja. Pilaantumattomalla maa-aineksella, jossa on kohonneita haitta-ainepitoisuuksia, tarkoitetaan maata, jossa jonkin haitta-aineen pitoisuus on kynnysarvon ja alemman ohjearvon välissä. Pilaantuneella maa-aineksella tarkoite-

15 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15 (18) Määräysten perustelut taan maata, jossa yhden tai useamman haitta-aineen pitoisuus ylittää alemman ohjearvon. Kaivettu pilaantunut maa-aines on vaarallista jätettä, jos valtioneuvoston asetuksen jätteistä (179/2012) liitteissä 3 ja 4 esitetyt kriteerit täyttyvät. Jos maa-aineksessa todetaan olevan haitallisia aineita, niiden vaaraominaisuudet on selvitettävä tarvittaessa. Haitta-ainepitoisten maa-ainesten luokittelu Kaivetut haitta-ainepitoiset maa-ainekset luokitellaan kohonneita haittaainepitoisuuksia sisältäviksi maa-aineksiksi, tavanomaisiksi jätteiksi luokiteltaviksi pilaantuneiksi maa-aineksiksi sekä vaarallisiksi jätteiksi luokiteltaviksi pilaantuneiksi maa-aineksiksi. 1. Puhdistustavoitteet ja -menetelmä Kohteessa on tarve pilaantuneen maan poistamiselle rakentamisen takia. Kunnostustavoitteet on määritelty riskinarviolla. Alueella on havaittu täytössä jätejakeita. Erilaisilla jätejakeilla voi olla haitallisia ominaisuuksia. Alueella on havaittu toiminnasta syntynyttä lietettä. Lietealueella sijaitsevissa tutkimuspisteissä on havaittu kaatopaikkakaasuja. Kaatopaikkakaasujen haitallisuudesta havaituilla pitoisuuksilla ei ole esitetty arviota ilmoituksessa. Jätejakeiden ja lietteen poistamisella estetään mahdollisen haitan tai vaaran aiheutuminen ympäristölle tai terveydelle. Puhdistustyön aikana mahdollisesti havaittavien uusien haitta-aineiden riskien arviointi kynnysarvot ylittäville haitta-ainepitoisuuksille on tarpeen, koska kynnysarvopitoisuus toimii herätearvona pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnissa. voi antaa lisäohjeita pilaantuneen maan puhdistamisesta tai päättää jatkokäsittelystä ympäristönsuojelulain 136 :n mukaisesti puhdistustyön aikana ilmenneiden yllättävien tietojen perusteella. Ilmoituksessa on esitetty, että rakentamistasoon kaivamisen jälkeen alueen maaperään jää todettuja öljyhiilivetyjen pitoisuuksia vain niiden näytepisteiden alueelle, joista vuosina otettujen näytteiden tuloksia pidetään epäluotettavina. Nämä tulokset tarkastetaan näytteenotolla ennen kunnostuksen aloittamista. Lisäksi kohteen maaperää on täytetty sekalaisella aineksella, joten mahdollisten haitta-aineiden pitoi-

16 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16 (18) suudet voivat vaihdella alueittain. Riskinarviointi ja kunnostustavoitteiden määrittely on tehty tiedossa olevilla haitta-ainepitoisuustasoilla, joten päätöksessä on edellytetty kunnostustoimien riittävyyden arviointia, mikäli haitta-aineita havaitaan laajemmalla alueella tai aiempaa huomattavasti korkeampina pitoisuuksina. 2. Haitta-ainetutkimukset ja puhdistustyön laadunvalvonta Maa-ainesten riittävällä ja luotettavalla tutkimisella varmistetaan, että kaivettujen maa-aineksien kaikki haitta-aineet ja niiden pitoisuudet ovat selvillä, jotta maa-ainekset voidaan käyttää hyödyksi tai ne voidaan toimittaa oikeaan vastaanottopaikkaan. Pitoisuuksien mittaamisessa kenttämenetelmät ovat epätarkempia kuin laboratoriomenetelmät. Valtioneuvoston asetuksen (214/2007) mukaan tutkimusten tulee perustua standardoituihin tai niitä luotettavuudeltaan vastaaviin menetelmiin. Tämän vuoksi näytteet tai osa niistä on analysoitava laboratoriomenetelmin. Aiemmin kynnysarvopitoisuuden ylittävinä pitoisuuksina havaittujen haitta-aineiden tutkiminen on tarpeen, koska kynnysarvopitoisuus toimii herätearvona pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnissa. Jäännöspitoisuusnäytteillä varmennetaan puhdistustavoitteiden saavuttaminen. Jäännöspitoisuusnäytteistä tulee analysoida haitta-aineet, joita on havaittu kynnysarvopitoisuuden ylittävinä pitoisuuksina, koska kynnysarvopitoisuus toimii herätearvona pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnissa. 3. Pilaantuneen maa-aineksen eristäminen tai merkitseminen Suunnitelmien toimittamisella etukäteen tarkastettavaksi varataan ympäristökeskukselle mahdollisuus arvioida eristys- tai huomiorakenteen tarve ja riittävyys. Tiedot huomio- ja eristysrakenteiden asentamisesta ovat tarpeen viranomaisvalvonnassa. 4. Maa-aineksen kaivu, käsittely, välivarastointi ja kuljetus Määräys on tarpeen ehkäisemään ympäristö- ja terveyshaittoja. Pitämällä jätejakeet sekä eriasteisesti pilaantuneet maa-ainekset erillään estetään ympäristölle tai terveydelle aiheutuva vaara tai haitta. Alueelta luvanvaraisiin vastaanottopaikkoihin kuljetettava pilaantunut maa-aines on jätelain tarkoittamaa jätettä. Jätelain mukaan jätettä saa luovuttaa vain jätehuoltorekisteriin hyväksytylle kuljettajalle tai sille, jolla on oikeus ottaa vastaan jätettä ympäristöluvan nojalla.

17 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17 (18) 5. Veden tutkiminen ja käsittely Viemärin omistajan tai haltijan antaman luvan sekä veden puhdistus- ja johtamissuunnitelmien esittäminen ympäristökeskukselle ennen vesien johtamista on tarpeen viranomaisvalvonnassa. HSY Vesihuollon liittymispalvelujen luvassa ohjeistetaan viemäriin johdettavista vesistä tehtävät laatuselvitykset. 6. Maa-aineksen hyödyntäminen alueella Kunnostuskohteesta kaivettujen kohonneita haitta-ainepitoisuuksia sisältävien maa-ainesten hyödyntämisen edellytyksenä on, että hyötykäytettävästä maa-aineksesta ei aiheudu vaaraa tai haittaa ympäristölle tai terveydelle. Joidenkin orgaanisten yhdisteiden hajukynnys voi olla niille annettuja pilaantuneen maan viitearvoja alempi, ja ne voivat täytöissä aiheuttaa hajuhaittaa. Tämän vuoksi selvästi haisevia maa-aineksia ei voi käyttää hyödyksi alueella. Haihtuvia haitta-aineita tai elohopeaa sisältäviä maa-aineksia, joissa ko. haitta-ainepitoisuudet ylittävät kynnysarvot, ei voi käyttää hyödyksi alueella haitta-aineiden haitallisten ominaisuuksien ja haihtuvuuden takia. 7. Toiminta poikkeuksellisissa tai yllättävissä tilanteissa voi antaa lisäohjeita pilaantuneen maan puhdistamisesta tai päättää jatkokäsittelystä ympäristönsuojelulain 136 :n mukaisesti puhdistustyön aikana ilmenneiden yllättävien tietojen perusteella. 8. Tiedottaminen ja raportointi Tiedot massojen käsittely- ja loppusijoituspaikoista sekä työvaiheista ovat tarpeen viranomaisvalvonnassa. Ilmoituksen käsittelymaksu ja sen määräytyminen Sovelletut säännökset Ympäristölautakunnan vahvistaman ympäristönsuojelulain mukaisen ympäristönsuojeluviranomaisen taksan (ympäristölautakunta , 209 ) perusteella ilmoituksen käsittelystä peritään 1560,00 euron maksu. Ympäristönsuojelulaki (527/2014) 5, 6, 16, 17, 27, 32, 43, 44, 84, 85, 133, 134, 135, 136, 138, 139, 172, 190, 191, 200, 205, 209, 222, 226, 227, 237 Ympäristönsuojeluasetus (713/2014) 24, 25, 26 Jätelaki (646/2011) 5, 6, 8, 13, 15, 29, 118, 120, 121, 149, 150 Jätehuoltolaki (673/1978) 3, 21, 23, 32, 33

18 . Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18 (18) Päätöksen antaminen ja voimassaolo Muutoksenhaku Laskutus Valtioneuvoston asetus jätteistä (jäteasetus) (179/2012) 3, 4, 11, 24, liitteet 3 ja 4 Valtioneuvoston asetus maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnista (214/2007) Tämä päätös annetaan julkipanon jälkeen, ja se on voimassa toistaiseksi. Valitusosoitus on liitteenä asianosaisille. Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää. Helsingin kaupungin Taloushallintopalvelu-liikelaitos toimittaa laskun Helsingin kaupungin kiinteistövirastolle. Lisätiedot Virpi Salo, ympäristötarkastaja, puhelin: virpi.salo(a)hel.fi Liitteet 1 Ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta 2 Pilaantuneen maaperän kunnostuksen yleissuunnitelma_ Vuosaaren vanha jätevedenpuhdistamo_vahanen Environment Oy_ Vuosaaren jätevedenpuhdistamo_kartta Muutoksenhaku Hallintovalitus, YSL ilmoituspäätös Otteet Ote Otteen liitteet Helsingin kaupungin kiinteistövirasto, tonttiosasto Liite 3 Hallintovalitus, YSL ilmoituspäätös Uudenmaan elinkeino-, liikenne- Hallintovalitus, YSL ilmoituspäätös ja ympäristökeskus Liite 3 Etelä-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue Liite 3 HSY Vesihuollon liittymispalvelut Liite 3 Liite 3

Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula

Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula HAKIJA Metsä Board Oyj PL 20 02020 METSÄ KIINTEISTÖ Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Punkalaitumen kunnassa osoitteessa Lauttakyläntie 6, PUNKA- LAIDUN kiinteistörekisteritunnus

Punkalaitumen kunnassa osoitteessa Lauttakyläntie 6, PUNKA- LAIDUN kiinteistörekisteritunnus HAKIJA Oy Teboil Ab PL 102 00121 HELSINKI KIINTEISTÖT Punkalaitumen kunnassa osoitteessa Lauttakyläntie 6, 31900 PUNKA- LAIDUN kiinteistörekisteritunnus 619-425-2-17 Kiinteistön omistaa Oy Teboil Ab. VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 56/ (17) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 56/ (17) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 56/2014 1 (17) 187 Helen Sähköverkko Oy:n ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Töölön sähköaseman alueella HEL 2014-012181 T 11 01 00 06 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-462-7-61 osoitteessa Tykkitie, 36240 KANGASALA

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-462-7-61 osoitteessa Tykkitie, 36240 KANGASALA HAKIJA Rakennusliike Lapti Mannerheimintie 107 00280 HELSINKI KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-462-7-61 osoitteessa Tykkitie, 36240 KANGASALA VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Finnentie 1 Kangasala

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Finnentie 1 Kangasala HAKIJA Ruokakesko Oy Satamakatu 3 00016 KESKO KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-454-2-449 osoitteessa Finnentie 1 Kangasala VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-102-11-6 osoitteessa Satakunnankatu 21, TAMPERE

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-102-11-6 osoitteessa Satakunnankatu 21, TAMPERE HAKIJA VVO Kodit Oy PL 40 00301 HELSINKI KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-102-11-6 osoitteessa Satakunnankatu 21, TAMPERE VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Kuninkaankatu 25-27

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Kuninkaankatu 25-27 HAKIJA Pirkanmaan Osuuskauppa / Kari Mäkelä Åkerlundinkatu 11A 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-103-9901-0 osoitteessa Kuninkaankatu 25-27 VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

28.5.2013, ilmoitusta on täydennetty 17.6.2013

28.5.2013, ilmoitusta on täydennetty 17.6.2013 HAKIJA Elenia Oy PL 2 33901 TAMPERE KIINTEISTÖ Urjalan kunnassa kiinteistörekisteritunnukset 887-409-29-0 ja 887-409-2-71 osoitteessa Ratapihantie 18, 31700 Urjala As Kiinteistön 887-409-29-0 omistaa Elenia

Lisätiedot

Ikaalisten kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 143-1-13-4 osoitteessa Pärkonkatu,

Ikaalisten kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 143-1-13-4 osoitteessa Pärkonkatu, HAKIJA Ikaalisten kaupunki, Tekniset palvelut Kolmen Airon katu 3 39500 IKAALINEN KIINTEISTÖ Ikaalisten kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 143-1-13-4 osoitteessa Pärkonkatu, Ikaalinen VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

Sastamalan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 790-1-27-12 osoitteessa Lapinmäenkatu 38200 SASTAMALA

Sastamalan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 790-1-27-12 osoitteessa Lapinmäenkatu 38200 SASTAMALA HAKIJA Sastamalan kaupunki PL 23 38201 SASTAMALA KIINTEISTÖ Sastamalan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 790-1-27-12 osoitteessa Lapinmäenkatu 38200 SASTAMALA Kiinteistön omistaa Kiinteistö Oy Pohjolan

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus H

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus H HAKIJA As. Oy Kyläsepänkatu 9 Kyläsepänkatu 9 33270 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-207-1124-12-H VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA 10.5.2010

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-119-832-7 osoitteessa Sammonkatu 44 33530 Tampere

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-119-832-7 osoitteessa Sammonkatu 44 33530 Tampere HAKIJA Asunto Oy Tampereen Kalevan Elias Aleksis Kivenkatu 26 33200 Tampere KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-119-832-7 osoitteessa Sammonkatu 44 33530 Tampere Kiinteistön

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Hatanpäänkatu 2 (Viinikanlahden jätevedenpuhdistamon alue)

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Hatanpäänkatu 2 (Viinikanlahden jätevedenpuhdistamon alue) HAKIJA Tampereen Vesi Liikelaitos Viinikankatu 42 33800 Tampere KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-122-513-3 osoitteessa Hatanpäänkatu 2 (Viinikanlahden jätevedenpuhdistamon

Lisätiedot

KIINTEISTÖ Mänttä-Vilppulan kaupunki, kiinteistörekisteritunnukset 508-401-3-259, 508-401-3-305, 508-401-3-337, osoitteessa Sahatie, 35700 Vilppula

KIINTEISTÖ Mänttä-Vilppulan kaupunki, kiinteistörekisteritunnukset 508-401-3-259, 508-401-3-305, 508-401-3-337, osoitteessa Sahatie, 35700 Vilppula HAKIJA Metsäliitto Osuuskunta Metsä Wood Vilppulan saha Sahatie 35700 Vilppula KIINTEISTÖ Mänttä-Vilppulan kaupunki, kiinteistörekisteritunnukset 508-401-3-259, 508-401-3-305, 508-401-3-337, osoitteessa

Lisätiedot

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Nahkalinnankatu

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Nahkalinnankatu HAKIJA Asunto Oy Akaan Eemeli, c/o YIT Talonrakennus Oy Kihlmanninraitti 1E 33100 TAMPERE KIINTEISTÖ Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-150 osoitteessa Nahkalinnankatu 37830 VIIALA VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

Pirkanmaan Osuuskauppa Åkerlundinkatu 11 A TAMPERE

Pirkanmaan Osuuskauppa Åkerlundinkatu 11 A TAMPERE HAKIJA Pirkanmaan Osuuskauppa Åkerlundinkatu 11 A 33100 TAMPERE KIINTEISTÖ Lempäälän kunnassa kiinteistörekisteritunnus 418-425-17-6 osoitteessa Pirkkalantie 1, 37550 LEMPÄÄLÄ. Kiinteistön omistaa Kiinteistö

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Hepolamminkatu 10 TAMPERE

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Hepolamminkatu 10 TAMPERE HAKIJA Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Kiinteistökehitysyksikkö PL 487 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-65-7059-1 osoitteessa Hepolamminkatu 10 TAMPERE VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

A-Insinöörit Suunnittelu Oy on tehnyt alueelle syyskuussa 2009 koekuoppa-

A-Insinöörit Suunnittelu Oy on tehnyt alueelle syyskuussa 2009 koekuoppa- HAKIJA Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma Salmisaarenranta 11 00180 HELSINKI KIINTEISTÖ Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 604-412-1-542 osoitteessa Palmrothintie 1, 33950 PIRKKALA. Kiinteistön

Lisätiedot

Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Killonvainiontie

Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Killonvainiontie HAKIJA Asianajotoimisto Krogerus Rautatienkatu 21 A 33100 TAMPERE KIINTEISTÖ Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 604-402-1-634 osoitteessa Killonvainiontie 1 33960 PIRKKALA VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Lempääläntie 10

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Lempääläntie 10 HAKIJA VR-Yhtymä Oy Länsi-Suomen kiinteistöalue Rautatienkatu 25 33100 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-122-648-1 osoitteessa Lempääläntie 10 VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnuksissa , osoitteessa Sarankulmankatu 20, TAMPERE.

KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnuksissa , osoitteessa Sarankulmankatu 20, TAMPERE. HAKIJA Insta Group Oy PL 80 33901 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnuksissa 837-301-921-17, osoitteessa Sarankulmankatu 20, 33900 TAMPERE. VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

1(5) Purso Oy/Olavi Pajarinen Alumiinitie 1 37200 SIURO

1(5) Purso Oy/Olavi Pajarinen Alumiinitie 1 37200 SIURO 1(5) P I R K A N M A A N PÄÄTÖS Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S pilaantuneen alueen puhdistamisesta... Annetaan julkipanon jälkeen Ympäristönsuojeluosasto Päivämäärä Diaarinumero 27.8.2008 PIR-2008-Y-269-114

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (18) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (18) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/2015 1 (18) 117 St1 Oy:n ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Laajasalon Koirasaaressa HEL 2015-006523 T 11 01 00 06 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä Alueen

Lisätiedot

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-90 osoitteessa Kirkkokatu

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-90 osoitteessa Kirkkokatu HAKIJA Akaan kaupunki PL 34 37801 AKAA KIINTEISTÖ Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-90 osoitteessa Kirkkokatu 14, 37830 AKAA Kiinteistön omistaa Viialan VPK VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnuksissa , -6 ja -7, osoitteessa Auttilankatu, TAMPERE

KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnuksissa , -6 ja -7, osoitteessa Auttilankatu, TAMPERE HAKIJA Rakennustoimisto Pohjola Oy PL 825 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnuksissa 837-233-3079-3, -6 ja -7, osoitteessa Auttilankatu, 33300 TAMPERE Kiinteistöt omistaa

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Yliopistonkatu 50 ja Varastokatu 1, TAMPERE

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Yliopistonkatu 50 ja Varastokatu 1, TAMPERE HAKIJA Pohjola Rakennus Oy Sisä-Suomi Itsenäisyydenkatu 17 A 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-117-312-5 osoitteessa Yliopistonkatu 50 ja Varastokatu 1, 33100

Lisätiedot

Alueen maaperä-, pohja- ja pintavesiolosuhteet

Alueen maaperä-, pohja- ja pintavesiolosuhteet Päätös UUDELY/6735/2019 18.6.2019 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettava alue Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista

Lisätiedot

Sastamalan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Onkiniemenkatu SASTAMALA

Sastamalan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Onkiniemenkatu SASTAMALA HAKIJA Sastamalan kaupunki PL 23 38201 SASTAMALA KIINTEISTÖ Sastamalan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 790-1-10-24 osoitteessa Onkiniemenkatu 38201 SASTAMALA VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ympäristönsuojelulain 78 :n mukaisen ilmoituksen johdosta.

Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ympäristönsuojelulain 78 :n mukaisen ilmoituksen johdosta. Häme Ympäristö ja luonnonvarat PÄÄTÖS PILAANTUNEEN MAAPERÄN PUHDISTAMISESTA Dnro HAMELY/962/07.00/2010 YLO/222/2010 Annettu julkipanon jälkeen 19.11.2010 ASIA Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Veijanmäenkatu 16-18, TAMPERE

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Veijanmäenkatu 16-18, TAMPERE HAKIJA Arto Yli-Heikkilä Veijanmäenkatu 16-20 33560 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-015-4940-6 osoitteessa Veijanmäenkatu 16-18, 33560 TAMPERE VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Vantaan kaupunki Vanha Nurmijärventie 137. RN:ot 92-23-39-1, 92-23-38-1 ja 92-406-3-25: As Oy Vantaan Leivonsiipi

PÄÄTÖS. Vantaan kaupunki Vanha Nurmijärventie 137. RN:ot 92-23-39-1, 92-23-38-1 ja 92-406-3-25: As Oy Vantaan Leivonsiipi PÄÄTÖS UUDELY/1386/07.00/2010 3.11.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistöjen omistajat Toiminta kunnostusalueella Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

119 Oy Teboil Ab:n ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Pakilassa osoitteessa Pakilantie 66. Päätös

119 Oy Teboil Ab:n ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Pakilassa osoitteessa Pakilantie 66. Päätös Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (22) 119 Oy Teboil Ab:n ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Pakilassa osoitteessa Pakilantie 66 HEL 2018-005880 T 11 01 00 06 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnukset ja -626 osoitteessa Kuohunharjuntie 6, Kangasala

KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnukset ja -626 osoitteessa Kuohunharjuntie 6, Kangasala HAKIJA Hartela Oy Hämeenkatu 13 A 33100 TAMPERE KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnukset 211-407-2-622 ja -626 osoitteessa Kuohunharjuntie 6, Kangasala Kangasalan kunta on antanut suostumuksensa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (17) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (17) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (17) 50 Liikenneviraston ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Kehä I:n parannustöiden yhteydessä Espoon rajan ja Vihdintien eritasoliittymän välillä ja Hämeenlinnanväylän

Lisätiedot

Kohteen maaperän pilaantuminen ei ollut etukäteen tiedossa.

Kohteen maaperän pilaantuminen ei ollut etukäteen tiedossa. Päätös annettu julkipanon jälkeen 14.5.2013 POSELY/166/07.00/2013 Pohjois-Savo ASIA YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 78 :N MUKAINEN ILMOITUS. PILAANTUNEEN MAAPERÄN PUHDISTAMINEN, IISALMEN PRISMA, PARKATINTIE 2, IISALMI

Lisätiedot

Pilaantunut maaperä ja sen kunnostustarve

Pilaantunut maaperä ja sen kunnostustarve Pilaantunut maaperä ja sen kunnostustarve Tuuli Aaltonen Projektijohtaja Ympäristön kunnostus ja riskienhallinta FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy puh. 044 7046 273, tuuli.aaltonen@fcg.fi 13.2.2017 Page

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisesta pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevasta ilmoituksesta

Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisesta pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevasta ilmoituksesta 1(8) Päätös KASELY/1432/2016 7.10.2016 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisesta pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevasta ilmoituksesta ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa Hervannan kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnukset M501 ja osoitteessa Tieteenkatu 1

Tampereen kaupungissa Hervannan kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnukset M501 ja osoitteessa Tieteenkatu 1 HAKIJA Hervannan Vuokratontit Oy c/o Pöyry CM Oy Hämeenkatu 23 A, 4. krs. 33200 TAMPERE KIINTEISTÖT Tampereen kaupungissa Hervannan kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnukset 837-65-7050-1-M501 ja 837-65-7050-1

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kunnostusalueen omistaja ja haltija. Toiminnan kuvaus.

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kunnostusalueen omistaja ja haltija. Toiminnan kuvaus. PÄÄTÖS UUDELY/1019/07.00/2010 6.7.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 78 :n mukaisen pilaantuneen maaperän

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostettavan alueen sijainti. Kiinteistöjen omistaja. Toiminnan kuvaus

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostettavan alueen sijainti. Kiinteistöjen omistaja. Toiminnan kuvaus PÄÄTÖS UUDELY/3029/2017 7.4.2017 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Ratapihankatu TAMPERE

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Ratapihankatu TAMPERE HAKIJA Suomen Yliopistokiinteistöt Oy PL 310 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-18-324-12 osoitteessa Ratapihankatu 55 33100 TAMPERE VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kunnostusalueella. Asian vireilletulo

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kunnostusalueella. Asian vireilletulo PÄÄTÖS UUDELY/1222/07.00/2010 7.12.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistön omistaja Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 78 :n mukaisen

Lisätiedot

Sinikka Ignatius, Marja-Liisa Korhonen ja Helena Mäkinen Onkkaalantie PÄLKÄNE

Sinikka Ignatius, Marja-Liisa Korhonen ja Helena Mäkinen Onkkaalantie PÄLKÄNE HAKIJA Sinikka Ignatius, Marja-Liisa Korhonen ja Helena Mäkinen Onkkaalantie 112 36600 PÄLKÄNE KIINTEISTÖ Pälkäneen kunnassa kiinteistörekisteritunnus 635-424-24-136 osoitteessa Onkkaalantie 112, 36600

Lisätiedot

Urjalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Huhmarinmäentie

Urjalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Huhmarinmäentie HAKIJA Aliko Oy Patamäenkatu 7 33900 TAMPERE KIINTEISTÖ Urjalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 887-409-32-0 osoitteessa Huhmarinmäentie 38, 31700 URJALA VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78

Lisätiedot

Lemminkäinen Talo Oy Marjo Jalonen Satakunnankatu 22E TAMPERE

Lemminkäinen Talo Oy Marjo Jalonen Satakunnankatu 22E TAMPERE HAKIJA Lemminkäinen Talo Oy Marjo Jalonen Satakunnankatu 22E 33210 TAMPERE KIINTEISTÖT Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnukset 604-412-2-180-M602, 604-412-2-180-M603, 604-412-2-181-M603, 604-412-2-181-M606,

Lisätiedot

Jokirannankatu 1 C, Tampere Kiinteistörekisteritunnus

Jokirannankatu 1 C, Tampere Kiinteistörekisteritunnus Päätös PIRELY/7212/2017 6.2.2019 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta. KUNNOSTETTAVAN

Lisätiedot

Puolustusvoimat, Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta (MAAVMATLE) PL TAMPERE

Puolustusvoimat, Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta (MAAVMATLE) PL TAMPERE HAKIJA Puolustusvoimat, Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta (MAAVMATLE) PL 69 33541 TAMPERE KIINTEISTÖ Juupajoen kunnassa kiinteistörekisteritunnus 177-893-10-1 (Lylyn varikon alue) Alueen omistaa

Lisätiedot

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Kangasalantie 1070, KANGASALA

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Kangasalantie 1070, KANGASALA HAKIJA St 1 Oy Paula Puotiniemi PL 100 00381 HELSINKI KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-454-1-136 osoitteessa Kangasalantie 1070, 36200 KANGASALA VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Oriveden kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Aihtiantie 14, ORIVESI

Oriveden kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Aihtiantie 14, ORIVESI HAKIJA Oy Shell Ab PL 16 01301 VANTAA KIINTEISTÖ Oriveden kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 562-413-69-4 osoitteessa Aihtiantie 14, 35300 ORIVESI VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta. Yhteyshenkilö: Paula Puotiniemi, puh

ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta. Yhteyshenkilö: Paula Puotiniemi, puh Päätös EPOELY/779/07.00/2011 Annettu julkipanon jälkeen 4.8.2011 ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA YHTEYSTIEDOT St 1 Energy Oy Purotie

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Lempääläntie 10, TAMPERE. Kiinteistön omistaa VR Eläkesäätiö

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Lempääläntie 10, TAMPERE. Kiinteistön omistaa VR Eläkesäätiö HAKIJA Pirkanmaan Osuuskauppa PL 130 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-122-648-1 osoitteessa Lempääläntie 10, TAMPERE Kiinteistön omistaa VR Eläkesäätiö VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

MAAPERÄTUTKIMUKSET PAPINHAANKATU 11 RAUMA

MAAPERÄTUTKIMUKSET PAPINHAANKATU 11 RAUMA Vastaanottaja Rauman kaupunki Tekninen virasto Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 08.07.2014 MAAPERÄTUTKIMUKSET PAPINHAANKATU 11 RAUMA MAAPERÄTUTKIMUKSET Päivämäärä 08/07/2014 Laatija Tarkastaja

Lisätiedot

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Hämeentie

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Hämeentie HAKIJA Memar Oy Hämeentie 99 37800 AKAA KIINTEISTÖ Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-2-95-1 osoitteessa Hämeentie 99 37800 AKAA VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA

Lisätiedot

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Aakkulantie 48, Kangasala

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Aakkulantie 48, Kangasala HAKIJA Tampereen Loistoauto Oy Aakkulantie 48 36200 KANGASALA KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-417-1-293 osoitteessa Aakkulantie 48, 36200 Kangasala VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Halimajärventie, KANGASALA AS

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Halimajärventie, KANGASALA AS Pirkanmaa PÄÄTÖS pilaantuneen alueen puhdistamisesta Annetaan julkipanon jälkeen 19.1.2010 Dn:o PIRELY/31/07.00/2010 HAKIJA Kangasalan kunta PL 50 36201 KANGASALA KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi. Kunnostettavan alueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminnan kuvaus

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi. Kunnostettavan alueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminnan kuvaus Päätös UUDELY/8978/2017 18.9.2017 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettavan alueen sijainti Kiinteistön omistaja Toiminnan kuvaus Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136

Lisätiedot

Lähin pohjavesialue, II luokan pohjavesialue Nikkarinhanko-Liuttula ( B), sijaitsee kohteesta noin 4 km lounaaseen.

Lähin pohjavesialue, II luokan pohjavesialue Nikkarinhanko-Liuttula ( B), sijaitsee kohteesta noin 4 km lounaaseen. HAKIJA Valkeakosken kaupunki PL 20 37601 Valkeakoski KIINTEISTÖ Valkeakosken kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 908-17-6-9 osoitteessa Peuranoronkatu 5, 37630 Valkeakoski VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta. Yhteyshenkilö: Riitta Karvinen, puh

Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta. Yhteyshenkilö: Riitta Karvinen, puh Päätös EPOELY/559/07.00/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.7.2011 ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA YHTEYSTIEDOT WH 2005/NIAM III EAST

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa Lamminpään kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Myllypuronkatu 11

Tampereen kaupungissa Lamminpään kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Myllypuronkatu 11 HAKIJA Pirkanmaan Osuuskauppa PL 1130 33101 TAMPERE KIINTEISTÖT Tampereen kaupungissa Lamminpään kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnus 837-225-9906-0 osoitteessa Myllypuronkatu 11 Kiinteistön omistaa

Lisätiedot

Toiminnan kuvaus kiinteistöllä ja pilaantumisen aiheuttanut toiminta

Toiminnan kuvaus kiinteistöllä ja pilaantumisen aiheuttanut toiminta PÄÄTÖS UUDELY/1123/07.00/2010 6.8.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kiinteistön sijainti Kiinteistön omistajat Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 78 :n mukaisen

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa HAKIJA As Oy Ilokkaanpuisto Nurmenkatu 5 33820 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-312-5397-5 osoitteessa Nurmenkatu 5, 33820 TAMPERE VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Hämeenkyrön kunnassa Kyröskosken taajamassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Valtakatu 46, HÄMEENKYRÖ.

Hämeenkyrön kunnassa Kyröskosken taajamassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Valtakatu 46, HÄMEENKYRÖ. HAKIJA Kyröskosken Huoltokeskus Oy Valtakatu 46 39100 HÄMEENKYRÖ KIINTEISTÖ Hämeenkyrön kunnassa Kyröskosken taajamassa kiinteistörekisteritunnus 108-408-3-130 osoitteessa Valtakatu 46, 39100 HÄMEENKYRÖ.

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta

Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta PÄÄTÖS Dnro KASELY/353/2017 17.3.2017 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisesta pilaantuneen maan puhdistamista koskevasta ilmoituksesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (25) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (25) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2015 1 (25) 71 Kiinteistöviraston ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Länsisataman Saukonlaiturin itäisellä asemakaava-alueella HEL 2015-002855 T 10 05 00 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (21) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (21) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (21) 50 Liikenneviraston ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Kehä I:n parannustöiden yhteydessä Espoon rajan ja Vihdintien eritasoliittymän välillä ja Hämeenlinnanväylän

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta. Yhteyshenkilö: Antti Kamppila, puh

Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta. Yhteyshenkilö: Antti Kamppila, puh Päätös EPOELY/645/07.00/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.7.2011 ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA YHTEYSTIEDOT Alteams Oy Länsitie 61

Lisätiedot

PÄÄTÖS. RN:ot M601 ja M602. RN:o M601: Timo ja Riikka Tuominen

PÄÄTÖS. RN:ot M601 ja M602. RN:o M601: Timo ja Riikka Tuominen PÄÄTÖS UUDELY/1419/07.00/2010 21.10.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistöjen omistajat Toiminta kunnostusalueella Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista. koskevan ilmoituksen tarkastamisesta osoitteessa Ratapihankatu

Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista. koskevan ilmoituksen tarkastamisesta osoitteessa Ratapihankatu Turun kaupunki Päätöspöytäkirja 1 10822-2013 (231) Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen tarkastamisesta osoitteessa Ratapihankatu 12. Asia

Lisätiedot

NCC Rakennus Oy PL TAMPERE

NCC Rakennus Oy PL TAMPERE HAKIJA NCC Rakennus Oy PL 64 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnukset 837-37-5607-49, -50, - 51, -52 ja -53 osoitteissa Hannulanpolku 12 ja 20 sekä Aitolahdentie 22 ja

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kiinteistöillä. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kiinteistöillä. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta PÄÄTÖS UUDELY/362/07.00/2010 Uusimaa 1.4.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistön omistaja Toiminta kiinteistöillä Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kiinteistön sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminnan kuvaus. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kiinteistön sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminnan kuvaus. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta PÄÄTÖS UUDELY/517/07.00/2010 Uusimaa 18.3.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kiinteistön sijainti Kiinteistön omistaja Toiminnan kuvaus Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kiinteistöllä. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kiinteistöllä. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta PÄÄTÖS UUDELY/1490/07.00/2010 20.12.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistön omistaja Toiminta kiinteistöllä Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristö, lähimmät häiriintyvät kohteet ja kaavoitustilanne

Ympäristö, lähimmät häiriintyvät kohteet ja kaavoitustilanne Päätös UUDELY/189/2018 30.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettava alue Asian vireilletulo Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän

Lisätiedot

Nokian kaupungissa, kiinteistörekisteritunnus: osoitteessa Tanhuankatu

Nokian kaupungissa, kiinteistörekisteritunnus: osoitteessa Tanhuankatu HAKIJA KIINTEISTÖT Nanso Group Oy PL 4 37101 NOKIA Nokian kaupungissa, kiinteistörekisteritunnus: 536-4-22-1 osoitteessa Tanhuankatu 2, 37100 NOKIA VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 136 VIREILLETULOAIKA

Lisätiedot

Kiinteistö ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella.

Kiinteistö ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella. HAKIJA KIINTEISTÖ Rasi System Oy Rasintie 29 31900 PUNKALAIDUN Sastamalan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 790-489-3-48 osoitteessa Porintie 4711, 38510 SASTAMALA. Kiinteistön omistaa Harri Peltola.

Lisätiedot

Pälkäneen Metsästyseura ry Ampumaradantie PÄLKÄNE

Pälkäneen Metsästyseura ry Ampumaradantie PÄLKÄNE HAKIJA Pälkäneen Metsästyseura ry Ampumaradantie 5 36600 PÄLKÄNE KIINTEISTÖ Pälkäneen kunnassa Kuulialan kylässä kiinteistörekisteritunnus 635-415-1-78 (Kankaanlukon ampumarata) osoitteessa Ampumaradantie

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi. Kunnostettava alue. Asian vireilletulo. Kunnostettavan alueen kuvaus. Toimintahistoria

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi. Kunnostettava alue. Asian vireilletulo. Kunnostettavan alueen kuvaus. Toimintahistoria Päätös UUDELY/6750/2018 6.7.2018 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettava alue Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kunnostettavan alueen omistaja. Toiminta kiinteistöillä

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kunnostettavan alueen omistaja. Toiminta kiinteistöillä PÄÄTÖS UUDELY/659/07.00/2010 Uusimaa 31.3.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 78 :n mukaisen pilaantuneen

Lisätiedot

Tampereen kaupunki, Kaupunkiympäristön kehittäminen PL TAMPERE. KIINTEISTÖT Tampereen kaupungissa, kiinteistörekisteritunnus:

Tampereen kaupunki, Kaupunkiympäristön kehittäminen PL TAMPERE. KIINTEISTÖT Tampereen kaupungissa, kiinteistörekisteritunnus: HAKIJA Tampereen kaupunki, Kaupunkiympäristön kehittäminen PL 487 33101 TAMPERE KIINTEISTÖT Tampereen kaupungissa, kiinteistörekisteritunnus: 837-101-9903-0 VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 136

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (18) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (18) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (18) 102 Neste Markkinointi Oy:n ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta Roihuvuoressa, osoitteessa Roihuvuorentie 22 HEL 2016-003663 T 11 01 00 06 Päätös Ilmoitus

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kiinteistöllä. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kiinteistöllä. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta PÄÄTÖS UUDELY/432/07.00/2011 7.4.2011 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistön omistaja Toiminta kiinteistöllä Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Nokian kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Nokian valtatie 29, Nokia

Nokian kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Nokian valtatie 29, Nokia HAKIJA Nokian kaupunki PL 2 37101 NOKIA KIINTEISTÖ Nokian kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 536-1-903-3 osoitteessa Nokian valtatie 29, Nokia VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kunnostusalueella. Asian vireilletulo.

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kunnostusalueella. Asian vireilletulo. PÄÄTÖS UUDELY/1109/07.00/2010 20.8.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistön omistaja Toiminta kunnostusalueella Asian vireilletulo Päätös

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta

ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta Päätös EPOELY/761/07.00/2011 Annettu julkipanon jälkeen 4.8.2011 ASIA Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitusasia maaperän puhdistamisesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA YHTEYSTIEDOT Rudus Oy PL 2 28601 Pori

Lisätiedot

PÄÄTÖS pilaantuneen alueen puhdistamisesta Annetaan julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS pilaantuneen alueen puhdistamisesta Annetaan julkipanon jälkeen HAKIJA Tampereen kaupunki PL 487 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnukset 837-108-9901-0, 837-108-9906-0, 837-104-9903-0 ja 837-104-9901-0, Tipotien ja Paasikiventien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (19) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (19) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (19) 181 Kiinteistöviraston ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta osoitteessa Kirvesmiehenkatu 2 HEL 2016-008562 T 11 01 00 06 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kiinteistöillä. Asian vireilletulo.

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistön omistaja. Toiminta kiinteistöillä. Asian vireilletulo. PÄÄTÖS UUDELY/1057/07.00/2010 1.7.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistön omistaja Toiminta kiinteistöillä Asian vireilletulo Päätös

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista. koskevan ilmoituksen tarkastamisesta osoitteessa Kaasukellonaukio

Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista. koskevan ilmoituksen tarkastamisesta osoitteessa Kaasukellonaukio Turun kaupunki Päätöspöytäkirja 1 7461-2014 (231) Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen tarkastamisesta osoitteessa Kaasukellonaukio 6, Turku

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/2015 1 (5) 193 TeliaSonera Finland Oyj:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintatyö, Höyläämötie 4-8 sekä Valimotie 3 ja 5 HEL 2015-009643 T 11 01 00 02 Päätös

Lisätiedot

Toimintahistoria sekä nykyinen ja tuleva käyttö

Toimintahistoria sekä nykyinen ja tuleva käyttö Päätös UUDELY/5781/2019 29.5.2019 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettava alue Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista

Lisätiedot

ASIA Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen ilmoituksen johdosta.

ASIA Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen ilmoituksen johdosta. Häme Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualue Ympäristöyksikkö PÄÄTÖS PILAANTUNEN MAAPERÄN PUHDISTAMISESTA Dnro HAMELY/1301/2017 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2018 ASIA Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista

Lisätiedot

Keski-Kurun Metsästysseura ry Sääksinnokantie 136 as KURU

Keski-Kurun Metsästysseura ry Sääksinnokantie 136 as KURU HAKIJA Keski-Kurun Metsästysseura ry Sääksinnokantie 136 as 1 34300 KURU KIINTEISTÖ Ylöjärven kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 980-466-5-5 osoitteessa Anttilanperäntie 50, 34550 KURU. Tämä päätös

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kiinteistön sijainti. Kiinteistön omistajat. Toiminnan kuvaus. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kiinteistön sijainti. Kiinteistön omistajat. Toiminnan kuvaus. Pilaantumisen aiheuttanut toiminta PÄÄTÖS UUDELY/13/07.00/2010 Uusimaa 24.2.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kiinteistön sijainti Kiinteistön omistajat Toiminnan kuvaus Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristö, lähimmät häiriintyvät kohteet ja kaavoitustilanne

Ympäristö, lähimmät häiriintyvät kohteet ja kaavoitustilanne Päätös UUDELY/8826/2019 8.8.2019 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettava alue Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista

Lisätiedot

7.2.2014. Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ympäristönsuojelulain 78.2 :n mukaisen ilmoituksen johdosta

7.2.2014. Päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ympäristönsuojelulain 78.2 :n mukaisen ilmoituksen johdosta Häme Ympäristö ja luonnonvarat Ympäristöyksikkö PÄÄTÖS PILAANTUNEEN MAAPERÄN PUHDISTAMISESTA Dnro HAMELY/551/07.00/2013 YMP/103/2014 Annettu julkipanon jälkeen 7.2.2014 ASIA Päätös pilaantuneen maaperän

Lisätiedot

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistöjen omistaja. Toiminta kunnostusalueella

Asia. Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite. Kunnostusalueen sijainti. Kiinteistöjen omistaja. Toiminta kunnostusalueella PÄÄTÖS UUDELY/1129/07.00/2010 13.9.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistöjen omistaja Toiminta kunnostusalueella Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristö, lähimmät häiriintyvät kohteet ja kaavoitustilanne

Ympäristö, lähimmät häiriintyvät kohteet ja kaavoitustilanne Päätös UUDELY/6109/2018 29.6.2018 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi Kunnostettava alue Asian vireilletulo Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 136 :n mukaisen pilaantuneen maaperän

Lisätiedot

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Isoniementie 76, SAHALAHTI

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Isoniementie 76, SAHALAHTI HAKIJA Saarioinen Oy Sari Riippi PL 108 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-484-1-187 osoitteessa Isoniementie 76, SAHALAHTI Kiinteistön omistaa Atria Suomi Oy, joka

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Kiinteistö Oy Vantaan Kelatie 28 Kelatie 28 01450 Tuusula. Kiinteistö Oy Vantaan Kelatie 28. Ympäristönsuojelulaki 78 :n 2 ja 3 momentti

PÄÄTÖS. Kiinteistö Oy Vantaan Kelatie 28 Kelatie 28 01450 Tuusula. Kiinteistö Oy Vantaan Kelatie 28. Ympäristönsuojelulaki 78 :n 2 ja 3 momentti PÄÄTÖS UUDELY/1627/07.00/2010 7.3.2011 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kunnostusalueen sijainti Kiinteistön omistaja Asian vireilletulo Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000)

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Suomen laskuvarjokerho ry Topeliuksenkatu 19 A Helsinki. Hangon kaupunki, Täktom Hangon lentokenttä, Malmåsintie

PÄÄTÖS. Suomen laskuvarjokerho ry Topeliuksenkatu 19 A Helsinki. Hangon kaupunki, Täktom Hangon lentokenttä, Malmåsintie PÄÄTÖS UUDELY/18/07.00/2010 Uusimaa 25.5.2010 Annettu julkipanon jälkeen Asia Ilmoituksen tekijän nimi ja osoite Kiinteistön sijainti Kiinteistön omistaja Kiinteistön haltija Toiminnan kuvaus Maksu 1 008

Lisätiedot