Paikkatietoratkaisut. cgi.fi 2015 CGI GROUP INC.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Paikkatietoratkaisut. cgi.fi 2015 CGI GROUP INC."

Transkriptio

1 Paikkatietoratkaisut Facta Kartta mahdollistaa kuntarekisterin kohteiden esittämisen paikkatietona muiden kartta- ja paikkatietoaineistojen kanssa järjestelmän sisälle upotetussa karttaikkunassa. Facta Kartassa on avoimen standardin mukainen rajapinta erimuotoisten (WMS, WFS, WMTS) aineistojen käyttämiseen kartta-aineistoina. Helppokäyttöiset toiminnot ja työkalut mahdollistavat kohteen sijainnin ja tietojen lisäämiseen sekä muuttamiseen. Facta Karttaa voi käyttää myös Factan osajärjestelmien hakutoiminnoissa ja kohdesivuilla. FactaMap ja FactaGIS FactaMap on monipuolinen järjestelmä kunnan paikkatietojen ylläpitoon ja kartantuotantoon. Se on suunniteltu kuntien mittaus- ja kiinteistötoimen työtehtäviin, kuten karttatietojen (esim. pohjakartta, virastokartta, opaskartta) ylläpitoon, kiinteistö-toimitusten tekoon, maastomittausten käsittelyyn sekä yleiskaavoitukseen (laajennus). FactaGIS on työasemapohjainen ohjelmisto, joka hyödyntää yllämainittuja tietoja. Molemmat ohjelmat sisältävät alan edistyneimmät paikkatietotoiminnot, joiden avulla voidaan tuottaa teemakarttoja ja tehdä paikkatietoihin pohjautuvia analyysejä. Ominaisuudet ovat hyödynnettävissä kaikissa kuntaorganisaation suunnittelu-, kartantuotanto- ja paikkatietotehtävissä CGI GROUP INC.

2 FactaMap/FactaGIS sijaintitieto KTJ-lukijalla kunnan kiinteistötietojärjestelmän (KTJ) paikkatietoja voidaan ylläpitää suoraan KTJ:n tietopalvelusanomien avulla. KTJ-lukijalla paikkatietokantaan voidaan ladata koko kunnan tai valitun alueen kiinteistöjen sijaintitiedot Facta WebGIS on monipuolinen väline paikkatiedon julkaisuun. WebGIS tarjoaa edullisen tavan välittää ja julkaista tietovarastoja ja paikkatieto-aineistoja laajalle käyttäjäjoukolle kunnan intranetissä ja Internetissä. Käyttöön tarvitaan vain Internet -selain. WebGIS:n keskeiset toiminnot: Paikkatieto- ja rekisteriaineistojen esittäminen helppokäyttöisessä selainkäyttöliittymässä kunnan intranet -verkossa Valmiit hakutoiminnot ja käyttöliittymät Facta ja KuntaNet -kuntarekisterien tietojen esittämiseen ja käsittelyyn kartalla Karttaliikenne Facta ja KuntaNet -kuntarekisterien kanssa Helppokäyttöiset ja monipuoliset toiminnot ja työkalut myös kuntalaisille ja matkailijoille suunnattujen Internet -karttapalveluiden toteuttamiseen Avoimen standardin mukaiset toiminnot rajapinta-aineistojen käyttämiseen ja julkaisuun (WMS, WFS, WMTS) liiketoimintaprosessien kehittämisen tueksi. Konsultoimme asiakkaitamme liiketoiminnan kehittämisessä, integroimme tietojärjestelmiä ja olemme asiakkaidemme ulkoistuskumppani. Meitä on asiantuntijaa yli 40 maassa. Asiakaskeskeinen asiakkaidemme käytössä on pysyvä, omistautunut ja joustava tiimi, joka vastaa toiminnasta paikallisesti, lähellä asiakasta. Lisätietoa Facta MapInfo Karttaliittymä mahdollistaa myös MapInfon käyttämisen Facta -kuntarekisterin kanssa. Helppokäyttöinen sovellus pohjautuu tällä hetkellä jo lähes 200 kunnassa käytettävään KuntaNet Karttaliittymään. Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat mm. Rekisterikohtaiset käyttöoikeudet ja käyttäjäkohtaiset asetukset Yhteinen käyttäjätunnus Factan kanssa Factan tietokannan tiedot saadaan automaattisesti kartalle Siirtyminen rekisteristä kartalle ja päinvastoin Helpot hakutoiminnot rekisteritietojen hakemiseen ja paikantamiseen Helposti ja nopeasti tietoa valitusta kohteesta Mahdollisuus antaa sijainti ja päivittää sitä Karttatuloste ja kartta-aineistosta haku Maanmittauslaitoksen KTJ-tulospalvelun hyödyntäminen VesiGIS ja VesiWebGIS tarjoavat karttaliittymät CGI:n Vesikanta järjestelmään. VesiGIS tuo karttaliittymän monipuoliset toiminnot työasemaympäristöön ja VesiWebGIS selainkäyttöliittymään. Ratkaisu on toteutettu ESRI:n teknologiaa hyödyntäen. Sovelluksella voidaan tarkastella Vesikannan kulutuspistekohteita kartalla ja tehdä monipuolisia hakuja Vesikanta-järjestelmään käyttämällä rajaavana tekijänä kartalta valittuja aluejakoja (esim. toiminta-alueet, kiinteistöt, tilastoalueet, postinumeroalueet). Tarkastelun kohteena voi olla esim. valittujen alueiden veden ja jäteveden vuosikulutus. LISÄTIETOJA PALVELUISTA CGI 2015 CGI GROUP INC.

3 Lisäksi ohjelmalla voidaan muodostaa teemakarttoja kuvaamaan veden kulutusta ja sen alueellista jakaumaa. Paikkatieto väestöpohjaisen suunnittelun apuna ReittiGIS, MediGIS, SosGIS Opetus- ja sosiaalitoimen sekä terveydenhuollon toimintaa voidaan suunnitella ja johtaa käyttämällä paikannettuja väestötietoja muiden paikkatietojen kanssa. ReittiGIS on kehittynyt paikkatietopohjainen työkalu henkilökuljetusten suunnitteluun ja optimointiin. Se soveltuu hyvin etenkin kuntien sivistystoimen käyttöön oppilaskuljetusten hallintaan. Sovellus hyödyntää kunnan omia ajantasaisia rakennus- ja väestötietoja ja integroituu Primusoppilashallintojärjestelmän kanssa. ReittiGIS:n avulla voidaan myös mitata koulumatkat, suunnitella oppilaaksiottoalueita, tehdä oppilasennusteita. MediGIS sopii terveydenhuollon vastuualueiden suunnitteluun. Alueellisissa väestöjakaumaraporteissa voidaan huomioida asiakkaiden poikkeavat omalääkäri merkinnät. Alue tai omalääkäri/hoitaja tietoja voidaan päivittää suoraan Pegasokseen. liiketoimintaprosessien kehittämisen tueksi. Konsultoimme asiakkaitamme liiketoiminnan kehittämisessä, integroimme tietojärjestelmiä ja olemme asiakkaidemme ulkoistuskumppani. Meitä on asiantuntijaa yli 40 maassa. Asiakaskeskeinen asiakkaidemme käytössä on pysyvä, omistautunut ja joustava tiimi, joka vastaa toiminnasta paikallisesti, lähellä asiakasta. Lisätietoa SosGIS on työkalu sosiaalitoimen kartta-pohjaiseen raportointiin hyödyntäen Pro Consonan sosiaalitoimen järjestelmän tietoja. Raportteja on erityisesti päivähoidon, vanhustyön ja sosiaalitoimen alalta. LISÄTIETOJA PALVELUISTA CGI 2015 CGI GROUP INC.

4 Facta Kartta Facta-kuntarekisterin karttasovellus F acta Kartta on karttaikkuna, joka on upotettu osaksi Facta Kuntarekisteriä. Facta Kartta mahdollistaa Facta Kuntarekisterin kohteiden esittämisen paikkatietona muiden kartta- ja paikkatietoaineistojen kanssa järjestelmän sisälle upotetussa karttaikkunassa. Päätoiminnot Paikkatieto- ja rekisteriaineistojen esittäminen Facta Kuntarekisterin käyttöliittymään upotetussa karttaikkunassa. Käytössä Factan osajärjestelmien hakutoiminnoissa ja kohdesivuilla. Helppokäyttöiset toiminnot ja työkalut kohteen sijainnin ja tietojen lisäämiseen sekä muuttamiseen. Avoimen standardin mukainen rajapinta eri muotoisten (WMS, WFS, WMTS) aineistojen käyttämiseen kartta-aineistoina. HYÖDYT Kohteiden paikkatiedot ja kartat helposti Factan käyttäjän saatavilla Kuntarekisterin käyttö kartan kautta Käyttöliittymään upotettu kartta helpottaa loppukäyttäjän työtä Facta osajärjestelmäkohtaisesti räätälöidyt karttatoiminnot tukevat ja parantavat käytettävyyttä Mahdollista kytkeytyä julkisiin WMS- ja WFS- aineistopalveluihin (MML, SYKE) Sijaintikartta ja Toimintokartta Facta Kartasta on kaksi versiota; Sijaintikartta ja Toimintokartta. Sijaintikartta sisältää toiminnot kohteen sijainnin esittämiseen kartalla ja valintatyökalun kohteiden valintaan. Sijaintikartassa on käytössä vain yksi taustakartta ja Factan kohdetasot. Toimintokartan sisältö on asiakaskohtainen ja se sisältää enemmän toimintoja ja työkaluja kartan käsittelyyn, kohteiden valintoihin, tulostukseen sekä Factan osajärjestelmäkohtaisia toimintoja.

5 Toimintokartan ominaisuuksia Facta kuntarekisteriaineistot ajantasaisina suoraan operatiivisesta järjestelmästä. WMS, WMTS ja WFS muotoiset aineistolähteet Tasojen läpinäkyvyys loppukäyttäjän säädettävissä aineistokohtaisesti Kartalla liikkumisen työkalut ja monipuoliset graafiset valintatyökalut Info- työkalu kartan kohteiden ominaisuustietojen avaamiseen Kartta toimii Factan hakusivuilla yhtenä hakutekijänä tai haun rajaajana (kartalta valitut kohteet, alueet jne.) liiketoimintaprosessien kehittämisen tueksi. Konsultoimme asiakkaitamme liiketoiminnan kehittämisessä, integroimme tietojärjestelmiä ja olemme asiakkaidemme ulkoistuskumppani. Meitä on asiantuntijaa yli 40 maassa. Asiakaskeskeinen asiakkaidemme käytössä on pysyvä, omistautunut ja joustava tiimi, joka vastaa toiminnasta paikallisesti, lähellä asiakasta. Lisätietoa Matkan ja pinta-alan mittaus Pdf -karttatuloste Karttaliikenne Facta kuntarekisterin kanssa Kartalta valituilta kohteilta siirtyminen Factassa kohdesivulle ja Facta kuntarekisteristä haettujen kohteiden näyttäminen kartalla Toimipaikkojen (kiinteistö, hallintayksikkö, rakennus) liittäminen Ympäristövalvonnan ja Ympäristöterveyden kohteille Sijainnin (koordinaatit) määritys Facta kuntarekisterin kohteille Uusien vuokra-aluekohteiden piirtäminen ja lisääminen WFS-T rajapinnan kautta Facta kuntarekisteriin Käytettävät tietovarastot Kunnan paikkatietoaineistoja kantakarttaa opaskarttaa kaava-aineistoja kiinteistö-, rakennus- ja huoneistotietoja kunnallistekniikan ja vesilaitoksen aineistoja. Maanmittauslaitoksen rajapintapalvelun (WMS, WFS) aineistoja taustakartta, maastokartta, ortokuvat Muut julkiset aineistopalvelut mm. ympäristöön liittyviä aineistoja (SYKE) LISÄTIETOJA PALVELUSTA CGI cgi.com

6 FactaMap Kunnan paikkatietojen ylläpito ja kartantuotanto FactaMap on monipuolinen järjestelmä kunnan paikkatietojen ylläpitoon ja kartantuotantoon. FactaMap on suunniteltu kuntien mittaus- ja kiinteistötoimen työtehtäviin, kuten karttatietojen ylläpitoon, kiinteistötoimitusten tekoon ja maastomittausten käsittelyyn. Lisäksi siinä on alan edistyneimmät GIS-toiminnot. FactaMapia voi hyödyntää kaikissa organisaation kartantuotanto- ja paikkatietotehtävissä. Päätoiminnot Karttakohteiden piirtämiseen ja muokkaamiseen tarvittavat työkalut ja tyypilliset kartoitustoiminnot Aineisto tallennetaan paikkatietokantaan, joka voi olla joko yhden käyttäjän ylläpitämä tai useille yhtä aikaiselle editoijalle versioitu relaatiotietokanta Valmiit hakutoiminnot ja käyttöliittymät Facta ja KuntaNet -kuntarekisterien tietojen käsittelemiseen Karttaliikenne Facta ja KuntaNet -kuntarekisterien kanssa Karttaliikenne kuntarekisterien kanssa FactaMapissa on kaksisuuntainen karttaliikenne kartan ja kuntarekisterin välillä. Kartalta valitut kohteet voidaan nähdä listana kuntarekisterissä ja siirtyä syvemmälle kohteiden tietoihin. Kuntarekisteristä haetut kohteet nähdään kartalle sijoitettuna. Rakennusten, rakennuslupien ja kiinteistöjen koordinaatit voidaan tallentaa FactaMapin kautta. Sijainti osoitetaan kartalta ja koordinaatit tallentuvat kuntarekisterin tietokantaan. HYÖDYT Keskeinen osa Facta- ja KuntaNet -kuntarekistereitä Yhtenäinen kokonaisuus yhdessä FactaGISin ja WebGISin kanssa Kehitetty keskitettyyn paikkatiedon ylläpitoon monen samanaikaisen käyttäjän tietokantaympäristössä Monipuolinen käyttöliittymä ja kuntarekisterin helppo käyttö kartan kautta Helposti visuaalista raportointitietoa kunnan suunnittelun ja johtamisen tarpeisiin Lähes 80 erilaisen tietoformaatin käyttö mahdollista

7 Ominaisuuksia FactaMapissa on monipuoliset paikkatietotoiminnot, joita on räätälöity erityisesti kunnan tarpeisiin esim.: Kartalla liikkuminen ja siihen perustuvat valintamahdollisuudet (mm. puskurointi, naapurien valinta, valinta alueella) Monipuoliset kartoitustoiminnot Kuntarekisteritietojen haku (rakennusluvat, rakennukset, kiinteistöt, väestö, kiinteistöjen omistajat) Tietojen haku kartta-aineistoista Lisäosan avulla kunnan paikkatietokantaan voidaan lukea KTJpaluusanomasta muuttuneiden ja uusien kiinteistöjen sijaintitiedot Helppo karttojen julkaisu Teemakartan esitystavat erittäin monipuoliset, käytetään hyödyksi ESRIn tuotteiden monipuolisia ominaisuuksia Karttoja voidaan käyttää FactaGISissä ja julkaista suoraan WebGISissä sekä ArcGIS Onlinessa liiketoimintaprosessien kehittämisen tueksi. Konsultoimme asiakkaitamme liiketoiminnan kehittämisessä, integroimme tietojärjestelmiä ja olemme asiakkaidemme ulkoistuskumppani. Meitä on asiantuntijaa yli 40 maassa. Asiakaskeskeinen asiakkaidemme käytössä on pysyvä, omistautunut ja joustava tiimi, joka vastaa toiminnasta paikallisesti, lähellä asiakasta. Lisätietoa Käytetty tekniikka Perustuu ESRI ArcGIS paikkatieto-ohjelmistoon Paikkatietokantana käytetään Oracle-tietokannan päällä olevaa ArcGIS Server Enterprise Basic-tuotetta. Tiedon tallennusmuotona voidaan käyttää avointa Oracle Spatial/Locator -muotoa ja ESRIn binäärimuotoa Paikkatiedon automaattiseen prosessointiin voidaan käyttää Data InterOperability -laajennusta Käytettävät ja tuotettavat tietovarastot Käytettävissä on n. 70 erilaista paikkatietoformaattia vektoreina ja rastereina. Laaja tuki perustuu ESRIn ohjelmistojen ominaisuuksiin. Kantakartta Kaava-aineistot KuntaGML -aineistot KTJ-paluusanomat Opaskartta Virastokartta Maastotietokanta Tie- ja katuverkko (osoiteaineisto) Väestötiedot pisteinä tai alueina Kiinteistö-, rakennus- ja huoneistotiedot Kunnallistekniikan ja vesilaitoksen aineistot Ympäristöön liittyviä aineistot Erilaisilla GIS-sovelluksilla tuotetut tiedot: MediGIS, SosGIS, VesiGIS, mski jne. LISÄTIETOJA PALVELUSTA

8 WebGIS Kunnan paikkatiedot selaimeen WebGIS on monipuolinen väline paikkatiedon julkaisuun ja esittämiseen. Se tarjoaa edullisen ja helpon tavan välittää ja julkaista tietovarastoja ja paikkatieto-aineistoja laajalle käyttäjäjoukolle kunnan intranetissä. Käyttöön tarvitaan vain web-selain. WebGIS on laajennettavissa myös Internet-paikkatietopalveluksi. PÄÄTOIMINNOT Paikkatieto- ja rekisteriaineistojen esittäminen selainkäyttöliittymässä kunnan intranet-verkossa. Valmiit hakutoiminnot ja käyttöliittymät Facta- ja KuntaNet -kuntarekisterien tietojen käsittelemiseen. Karttaliikenne Facta- ja KuntaNet-kuntarekisterien kanssa Helppokäyttöiset ja monipuoliset toiminnot ja työkalut koko kunnan intranet-karttapalveluiden toteuttamiseen. OGC-standardin mukainen rajapinta aineistojen käyttämiseen ja julkaisuun. HYÖDYT Paikkatiedot ja kartat kaikkien ulottuville Kuntarekisterin helppo käyttö kartan kautta Helppo käyttöliittymä karttoihin, ei tarvita ohjelmisto-asennuksia Mahdollista kytkeytyä julkisiin WMS- ja WFS-aineistopalveluihin (MML, SYKE) Saadaan helposti visuaalista raportointitietoa kunnan suunnittelun ja johtamisen tarpeisiin Karttaliikenne kuntarekisterien kanssa WebGIS:ssä on kaksisuuntainen karttaliikenne kartan ja kuntarekisterin välillä. Kartalta valitut kohteet voidaan nähdä listana kuntarekisterissä, josta voi edetä yksittäisen kohteen tietojen selailuun tai editointiin. Kuntarekisteristä haetut kohteet voidaan nähdä kartalle sijoitettuina. Rakennusten, rakennuslupien ja kiinteistöjen sijaintikoordinaatit voidaan tallentaa WebGIS:n avulla. Sijainti osoitetaan kartalta ja koordinaatit tallentuvat kuntarekisterin tietokantaan.

9 Ominaisuuksia WebGISissä on monipuoliset paikkatietotoiminnot, joita on räätälöity erityisesti kunnan tarpeisiin. Kartalla liikkuminen ja monipuoliset valintamahdollisuudet mm. puskurointi, naapurien valinta, valinta alueella. Kuntarekisteritietojen haku mm. rakennusluvat, rakennukset, kiinteistöt, kiinteistöjen omistajat. Liittymä MML:n kiinteistötietojen tulostepalveluun. Käyttäjätunnistus perustuu kuntarekisterin tunnuksiin. Käytettävissä olevat toiminnot ja aineistot voidaan rajata käyttäjäryhmittäin. Pdf-karttatulosteet Matkan ja pinta-alan mittaus liiketoimintaprosessien kehittämisen tueksi. Konsultoimme asiakkaitamme liiketoiminnan kehittämisessä, integroimme tietojärjestelmiä ja olemme asiakkaidemme ulkoistuskumppani. Meitä on asiantuntijaa yli 40 maassa. Asiakaskeskeinen asiakkaidemme käytössä on pysyvä, omistautunut ja joustava tiimi, joka vastaa toiminnasta paikallisesti, lähellä asiakasta. Lisätietoa Tekniikkaa Perustuu OpenLayers -ratkaisuun Nopeasti kehittyvä vapaan lähdekoodin web-karttakäyttöliittymä Aineistoina käytetään WMS, WMTS ja WFS -palveluita. WMS, WMTS ja WFS -palveluita voidaan tuottaa esim. GeoServer, Esri ArcGIS for Server, Bentley WebPublisher, jne. -ohjelmistoilla Kartta- ja rekisteriaineistot ajantasaisena operatiivisesta tietokannasta (esim. Facta tai KuntaNet) Yhteensopiva MML:n Rasteriaineistojen palvelurajapinnan (WMS) kanssa Toimii standardiselaimilla Internet Explorer, Firefox, Google Chrome ilman laajennusten asentamista Käytettävät tietovarastot Aineistoina voidaan käyttää esim. Kunnan paikkatietoaineistoja kantakarttaa opaskarttaa kaava-aineistoja maastotietokantaa kiinteistö-, rakennus- ja huoneistotietoja kunnallistekniikan ja vesilaitoksen aineistoja. Maanmittauslaitoksen rajapintapalvelun (WMS, WFS) aineistoja taustakartat maastokartta ortokuvat kiinteistörajat, -tunnukset. Muut julkiset aineistopalvelut mm. ympäristöön liittyviä aineistoja (SYKE) LISÄTIETOJA PALVELUSTA CGI cgi.com

10 VesiGIS ja VesiWebGIS VesiGIS ja VesiWebGIS tarjoavat karttaliittymät CGI:n Vesikanta järjestelmään. VesiGIS tuo karttaliittymän monipuoliset toiminnot työasemaympäristöön ja VesiWebGIS selainkäyttöliittymään. Ratkaisu on toteutettu ESRI:n teknologiaa hyödyntäen. CGI:llä on laaja kokonaisuus muitakin kunnille suunnattuja toimialakohtaisia paikkatietoratkaisuja, jotka integroituvat kunnan operatiivisiin rekistereihin. Kulutuspisteet kartalla Sovelluksella voidaan tarkastella Vesikannan kulutuspistekohteita kartalla ja tehdä monipuolisia hakuja Vesikanta-järjestelmään käyttämällä rajaavana tekijänä kartalta valittuja aluejakoja (esim. toiminta-alueet, kiinteistöt, tilastoalueet, postinumeroalueet). Tarkastelun kohteena voi olla esim. valittujen alueiden veden ja jäteveden vuosikulutus. Myös kulutuspisteiden mittarityyppiä, toimenpidettä (esim. vaihto, huolto, jne.) ja ajankohtaa voidaan käyttää rajaavina ehtoina. Teemakartat VesiGIS on työkalu Vesikanta -tietojen karttapohjaiseen raportointiin ja analysointiin. Tämän lisäksi ohjelmalla voidaan muodostaa teemakarttoja kuvaamaan veden kulutusta ja sen alueellista jakaumaa. Lähtötietonsa sovellus lukee suoraan Vesikannan tietokannasta ja kunnan perusrekisteristä. HYÖDYT Vesikannan kohteille voidaan tallentaa sijainnit kartan avulla Saadaan helposti visuaalista raportointitietoa kunnan suunnittelun ja johtamisen tarpeisiin WebGIS -liittymällä tiedot helposti intranet käyttäjille Helppo muuttaa karttateemojen esitystapoja Poikkeavien vesikulutusten havainnointi kartalta

11 VESIKANNAN KARTTALIITTYMÄN TOIMINTOYMPÄRISTÖT Työasemaympäristö VesiGIS Kulutuspisteiden sijainnit havainnollisesti kartalla Monipuoliset kyselytoiminnot Vesikannan kohteille Kulutuspisteen numero, Nimi, Aluerajaus (aluejaot kartalla), Huoltotoimenpiteet, Aikaväli, Mittarityyppi Vesikannan kohteille sijainnin tallennus (koordinaatit) kartalta Kartta-rekisteriliikenne Kartalta valitun kohteen tiedot Vesikanta ohjelmassa Vesikanta ohjelmasta valitun kohteen sijainti kartalla Kattavat ja helpot toiminnot teemakartoituksen ja raportoinnin toteutukseen liiketoimintaprosessien kehittämisen tueksi. Konsultoimme asiakkaitamme liiketoiminnan kehittämisessä, integroimme tietojärjestelmiä ja olemme asiakkaidemme ulkoistuskumppani. Meitä on asiantuntijaa yli 40 maassa. Asiakaskeskeinen asiakkaidemme käytössä on pysyvä, omistautunut ja joustava tiimi, joka vastaa toiminnasta paikallisesti, lähellä asiakasta. Lisätietoa Selainkäyttöliittymä VesiWebGIS Kulutuspisteiden sijainnit ja perustiedot havainnollisesti internetselaimella toimivassa karttapalvelussa Ei vaadi käyttäjältä asennusta eikä työasemaan lisenssiä Monipuoliset hakutoiminnot Vesikannan kohteille Kulutuspisteen numero, Nimi, Aluerajaus, Huoltotoimenpiteet, Aikaväli, Mittarityyppi Kartalta rajatulta alueelta mahdollisuus muodostaa CSV -tiedosto (mm. matkapuhelinnumerot) esim. vikaviestintää varten Teemakarttojen ja raporttien julkaisu sekä esittäminen LISÄTIETOJA PALVELUSTA

12 ReittiGIS R eittigis on kehittynyt paikkatietopohjainen työkalu henkilökuljetusten suunnitteluun ja optimointiin. Se soveltuu hyvin etenkin kuntien sivistystoimen käyttöön oppilaskuljetusten hallintaan. Sovellus hyödyntää kunnan omia ajantasaisia rakennus- ja väestötietoja ja integroituu Primus-oppilashallintojärjestelmän kanssa. Kunnissa tapahtuvat muutokset ja kuntaliitokset edellyttävät tehokkaita tapoja suunnitella ja toteuttaa henkilökuljetukset. Hallittavan tiedon määrä, laajat vastuualueet ja muun muassa polttoaine- ja työvoimakustannusten nousu ovat kaikki osatekijöitä, jotka tulee huomioida kuljetusten suunnittelussa. ReittiGIS on tehokas ja monipuolinen reitinsuunnitteluohjelmisto, joka etsii optimaaliset reittivaihtoehdot ja mahdollistaa reittien havainnollisen tarkastelun karttapohjalla. ReittiGIS on ensisijaisesti suunniteltu sivistystoimen tarpeisiin, mutta soveltuu erinomaisesti muidenkin henkilökuljetusten suunnitteluvälineeksi. Suunnittelussa on helppo yhdistää kunnan kaikki henkilökuljetustarpeet yksiköstä riippumatta. Näin vaikkapa sivistys- ja sosiaalitoimen asiakkaiden kuljetukset voidaan järjestää samaa kuljetuskapasiteettia hyödyntäen. ReittiGISin päätoimintoja ovat: kuljetusten suunnittelu koulumatkojen mittaus oppilaaksiottoalueiden suunnittelu. LYHYESTI ReittiGIS on CGI:n kehittämä toisen sukupolven työkalu henkilökuljetusten suunnitteluun. Karttapohjaista sovellusta käytetään jo yli 40 kunnassa koulukuljetusten suunnittelutyökaluna. Integroituu Starsoft Oy:n Primusoppilashallintojärjestelmään sekä kunnan rakennus- ja väestötietojärjestelmiin Sovellus yhdistää useat tietolähteet ja aineistot yhdeksi hallittavaksi kokonaisuudeksi Päätoimintoina reittien suunnittelu, koulumatkojen mittaaminen sekä oppilaaksiottoalueiden hallinta Kartalla näkyvät väestö- ja oppilastiedot auttavat suunnittelu- ja tilastointitehtävissä Kuljetuskustannusten tiliöinti Monipuoliset raportit reiteistä, oppilaista ja kustannuksista Reittitietojen tallennus ReittiGIS:stä suoraan Primukseen (ja Wilmaan)

13 REITTIGIS MITTAA MATKAT JA SUUNNITTELEE REITIT Sivistystoimen suunnittelutarpeisiin ReittiGIS sopii erityisen hyvin yhdistettynä Starsoft Oy:n Primus-ratkaisun kanssa. Primus tarjoaa reittisuunnittelun pohjaksi tarvittavat oppilas- ja lukujärjestystiedot. Kuljetussuunnittelun lisäksi ReittiGIS laskee oppilaiden koulumatkojen pituuden. Tiedot tallentuvat suoraan Primukseen. Myös oppilaaksiottoalueiden hallinta hoituu helposti ReittiGIS:n avulla ja aluetieto voidaan tallentaa Primukseen oppilaskohtaisesti. ReittiGIS:in käytöllä saavutetaan seuraavia etuja: Koko kuljetusprosessin erilaisten tietojen hallinta yhdellä sovelluksella Ohjelma suunnittelee reitit yhtäaikaisesti kaikille oppilaille huomioiden näiden koulun aloitus-/loppumisajankohdan Reitinoptimointi ja kuljetuskustannusten parempi seuranta mahdollistavat kustannussäästöt. Lisäksi reittien suunnitteluun kuluvaa työaikaa säästyy ReittiGIS:in ja Primuksen välinen tiedonsiirto toimii kahteen suuntaan. Mm. oppilaiden lukujärjestystiedot ja vaihtoehtoiset haku- tai vientipaikat tuodaan suunnittelun pohjatiedoiksi ReittiGIS:iin ja tulostietoja taas voidaan viedä Primukseen Kuljetettavien tietoja voidaan tuoda ReittiGIS:iin mistä tahansa järjestelmästä Excel-muodossa ja erityyppiset kuljetukset voidaan yhdistellä samoille reiteille Voidaan hyödyntää myös kilpailutustilanteissa tarjouspyynnön suunnitteluun ja tarjousten vertailuun (kustannusvertailu) Koulumatkojen laskenta voidaan suorittaa yhdelle oppilaalle tai useammalle (kaikille) oppilaille kerralla. Yhden oppilaan koulumatkasta voidaan tehdä karttatuloste. Oppilas- ja väestötietojen visualisointi ja tilastointi kartalla Eri ikäryhmät näkyviin kartalle (myös alle kouluikäiset) Eri koulujen oppilaat Oppilaaksiottoalueiden oppilaat Näkymät päivittyvät automaattisesti kun väestötiedot päivittyvät Monipuoliset mahdollisuudet aluejakojen muokkaamiseen ja niihin perustuvaan suunnitteluun ja tilastointiin esimerkiksi suunniteltaessa uusia kouluja tai oppilaaksiottoalueita Sovellus sisältää erilaisia tulosteita ja raportteja (mm. reittien tiedot, kustannukset ja oppilasennuste), joiden avulla tietoja voidaan jakaa kouluille, autoilijoille ja koteihin Kuljetuskustannusten tiliöinti liiketoimintaprosessien kehittämisen tueksi. Konsultoimme asiakkaitamme liiketoiminnan kehittämisessä, integroimme tietojärjestelmiä ja olemme asiakkaidemme ulkoistuskumppani. Meitä on asiantuntijaa yli 40 maassa. Asiakaskeskeinen asiakkaidemme käytössä on pysyvä, omistautunut ja joustava tiimi, joka vastaa toiminnasta paikallisesti, lähellä asiakasta. Lisätietoa LISÄTIETOJA PALVELUSTA CGI

Ympäristö ja ympäristöterveys

Ympäristö ja ympäristöterveys Ympäristö ja ympäristöterveys Facta Ympäristöosa tukee kuntien ympäristövalvontaan liittyviä työprosesseja. Käyttäjä voi katsella, ylläpitää ja tulostaa ympäristökohteiden tietoja, kirjata valvontatapahtumia

Lisätiedot

Facta Kuntarekisteri. Käyttäjäystävällistä kuntarekisteritietojen ylläpitoa ja hyödyntämistä. cgi.com 2015 CGI GROUP INC.

Facta Kuntarekisteri. Käyttäjäystävällistä kuntarekisteritietojen ylläpitoa ja hyödyntämistä. cgi.com 2015 CGI GROUP INC. Facta Kuntarekisteri Käyttäjäystävällistä kuntarekisteritietojen ylläpitoa ja hyödyntämistä cgi.com 2015 CGI GROUP INC. F acta -kuntarekisteri on kehitetty kuntien tarpeeseen rekisteritietojen hallintaan.

Lisätiedot

SeutuRuutu & SeutuCD - paikkatietoa pk-seudulta. Mikko Nikkanen Paikkatietoasiantuntija HSY

SeutuRuutu & SeutuCD - paikkatietoa pk-seudulta. Mikko Nikkanen Paikkatietoasiantuntija HSY SeutuRuutu & SeutuCD - paikkatietoa pk-seudulta Mikko Nikkanen Paikkatietoasiantuntija HSY 16.11.2017 Mikä SeutuRuutu? Miksi SeutuRuutu? Kuka käyttää SeutuRuutua? Miten se toimii? Mistä data tulee? Mitä

Lisätiedot

Kaavoitus, Kiinteistöt ja Maaomaisuus

Kaavoitus, Kiinteistöt ja Maaomaisuus Kaavoitus, Kiinteistöt ja Maaomaisuus Facta Suunnitelma on kunnan kaavatietojen hallintaohjelma. Suunnitelmaosasta löytyvät tiedot mm. tonttijaoista, kaavamääräyksistä, rakennuskielloista ja -oikeuksista

Lisätiedot

Kampanjat ja uudet tuotteet. Road Show 2015

Kampanjat ja uudet tuotteet. Road Show 2015 Kampanjat ja uudet tuotteet Road Show 2015 CGI Group Inc. 2015 Sisältö 1. Facta Kartta 2. Facta Maaomaisuuden kirjanpito KuntaNet-kunnille 3. Facta Ympäristöterveys ja -suojelu 4. FactaMap Yleiskaavoitus

Lisätiedot

Seutu- Ruutu? Seudullinen Perusrekisteri? Kuka käyttää? Mihin käyttää?

Seutu- Ruutu? Seudullinen Perusrekisteri? Kuka käyttää? Mihin käyttää? Seutu- Ruutu? Seudullinen Perusrekisteri? Kuka käyttää? Mihin käyttää? Uudistettu SeutuRuutu- seudulliset rekisteri- ja paikkatiedot helposti käyttöön Mikko Nikkanen Paikkatietoasiantuntija HSY 28.5.2015

Lisätiedot

Metsätietojen hallinta Hyvinkäällä. Heikki Karttunen paikkatietoinsinööri 30.5.2007

Metsätietojen hallinta Hyvinkäällä. Heikki Karttunen paikkatietoinsinööri 30.5.2007 Metsätietojen hallinta Hyvinkäällä Heikki Karttunen paikkatietoinsinööri 30.5.2007 Heikki Karttunen 30.5.2007 1 Agenda Hyvinkään metsät ja suunnittelu Hyvinkään paikkatiedot metsäsuunnittelun kannalta

Lisätiedot

ArcGISSM. Online. Paikkatietoalusta organisaatiollesi

ArcGISSM. Online. Paikkatietoalusta organisaatiollesi ArcGISSM Online Paikkatietoalusta organisaatiollesi ArcGIS Online on yhteisöllinen, pilvipohjainen alusta karttojen, sovellusten ja paikkatietoaineistojen tekemiseen ja jakamiseen. ArcGIS Online on Esrin

Lisätiedot

Ajankohtaista kuntarekisteri- ja paikkatietoratkaisuista

Ajankohtaista kuntarekisteri- ja paikkatietoratkaisuista Ajankohtaista kuntarekisteri- ja paikkatietoratkaisuista Tampereen seutukunnan maanmittauspäivät Ikaalisissa Hannu Lammi 18.3.2010 Logica 2008. All rights reserved Logicaa lukuina Logicassa yhteensä noin

Lisätiedot

Paikkatiedon infrastruktuurin hyödyntäminen

Paikkatiedon infrastruktuurin hyödyntäminen Paikkatiedon infrastruktuurin hyödyntäminen Mikko Viitala Sisältö WMS rajapintapalvelun toteuttaminen Teklan sovelluksilla Katselupalvelujen hyödyntäminen Teklan sovelluksissa WFS suorasaantipalvelun toteuttaminen

Lisätiedot

Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki

Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki TARJOUS 70214 06.03.2014 Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto Anu Soukki PL 2205 00099 Helsingin kaupunki anu.soukki@hel.fi eero.saarinen@hel.fi tea.tikkanen@hel.fi

Lisätiedot

Kaukokartoitusaineistojen hyödyntäminen toiminnanohjausjärjestelmässä 5.6.2014

Kaukokartoitusaineistojen hyödyntäminen toiminnanohjausjärjestelmässä 5.6.2014 Kaukokartoitusaineistojen hyödyntäminen toiminnanohjausjärjestelmässä 5.6.2014 Jani Heikkilä Bitcomp Oy Uuden ajan toiminnanohjausjärjestelmät Modulaarisia selainsovelluksia Käytettävissä selaimella työskentelypaikasta

Lisätiedot

Paikkatietoinsinööri Asko Harinen. Case: Nurmijärvi

Paikkatietoinsinööri Asko Harinen. Case: Nurmijärvi Paikkatietoinsinööri Asko Harinen Case: Nurmijärvi Sisältö Nurmijärven kunta Paikkatieto-ohjelma Metatiedot Rajapintapalvelun käyttöönotto Rajapintapalvelu Palvelun järjestäminen Aineistot paikkatieto-ohjelmassa

Lisätiedot

Projektinhallintaa paikkatiedon avulla

Projektinhallintaa paikkatiedon avulla Projektinhallintaa paikkatiedon avulla Tampereen Teknillinen Yliopisto / Porin laitos Teemu Kumpumäki teemu.kumpumaki@tut.fi 25.6.2015 1 Paikkatieto ja projektinhallinta Paikkatiedon käyttäminen projektinhallinnassa

Lisätiedot

Verkkopalvelut ja portaalitryhmän

Verkkopalvelut ja portaalitryhmän Verkkopalvelut ja portaalitryhmän kokous Jukka Vänttinen Yleistä Lähtökohtana Teklan asiakkaiden keräämien tietojen julkaisu rajapintojen avulla Kaikilla kunta-asiakkailla on lisenssit ja toiminnallisuus

Lisätiedot

Kirjaamisjärjestelmä kuntanäkökulmasta tietopalvelut ja rajapinnat

Kirjaamisjärjestelmä kuntanäkökulmasta tietopalvelut ja rajapinnat Kirjaamisjärjestelmä kuntanäkökulmasta tietopalvelut ja rajapinnat Kuntien ja Maanmittauslaitoksen kiinteistötehtävien koulutuspäivä Pasila 17.9.2013 Marko Kauppi Tampereen kaupunki Taustaa Tampere käyttänyt

Lisätiedot

Läpileikkaus kuntarekistereihin

Läpileikkaus kuntarekistereihin Läpileikkaus kuntarekistereihin Road Show 2015 CGI Group Inc. Sisältöä Versiokatsausta mitä tehty vuoden aikana mitä tehdään vuoden 2015 aikana mm. Facta 4.1-4.2 Siirtyminen KuntaNetistä Factaan Tuotepaketointeja

Lisätiedot

Facta 4.0 / 4.1. Road Show 2015. CGI Group Inc.

Facta 4.0 / 4.1. Road Show 2015. CGI Group Inc. Facta 4.0 / 4.1 Road Show 2015 CGI Group Inc. Mitä tehty vuoden aikana? RaKi-projekti -> saatiin päätökseen! Facta Kuntanet GIS-tuotteet Rakennusvalvonta ja Väestö Uusi Väestökanta ja laturi Samalla on

Lisätiedot

Avoin data ja Tampereen paikkatietoinfrastruktuuri

Avoin data ja Tampereen paikkatietoinfrastruktuuri Avoin data ja Tampereen paikkatietoinfrastruktuuri 26.1.2016 Yhteistoiminta ja tietomallit Tampereen raitiotieallianssissa Marko Kauppi Tampereen kaupunkimittaus 1 Miten avoin data ja paikkatietoinfrastuktuuri

Lisätiedot

Paikkatietopalveluiden tuottaminen ja käyttö Tikessä

Paikkatietopalveluiden tuottaminen ja käyttö Tikessä Paikkatietopalveluiden tuottaminen ja käyttö Tikessä Jukka Rahkonen Tike, Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus 9. toukokuuta 2014 Tiken paikkatietojen rajapintapalvelut WFS tuotannossa 2006

Lisätiedot

Facta Osoiterekisterin ja KRYSP-Osoitteet rajapinnan käyttöönotto

Facta Osoiterekisterin ja KRYSP-Osoitteet rajapinnan käyttöönotto Facta Osoiterekisterin ja KRYSP-Osoitteet rajapinnan käyttöönotto Helsingin kaupunki TARJOUS 288448 1.6.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 TARJOUKSEN KOHDE... 3 2 FACTA OSOITEREKISTERI... 3 3 KRYSP-OSOITTEET RAJAPINTA...

Lisätiedot

Avoimen lähdekoodin karttapalvelu Oskarin hyödyntäminen HSY:ssä. Henna-Kaisa Räsänen HSY paikkatietoseminaari Finlandia-talo

Avoimen lähdekoodin karttapalvelu Oskarin hyödyntäminen HSY:ssä. Henna-Kaisa Räsänen HSY paikkatietoseminaari Finlandia-talo Avoimen lähdekoodin karttapalvelu Oskarin hyödyntäminen HSY:ssä Henna-Kaisa Räsänen HSY paikkatietoseminaari 22.3.2017 Finlandia-talo Avoimen lähdekoodin ohjelmisto paikkatiedon esittämiseen ja monipuoliseen

Lisätiedot

KARTTA- JA PAIKKATIETOTUOTEHINNASTO

KARTTA- JA PAIKKATIETOTUOTEHINNASTO HINNOITTELU 1.1.2015 alkaen KARTTA- JA PAIKKATIETOTUOTEHINNASTO ARVONLISÄVERO ALV 0%, hintoihin lisätään arvonlisäveroa 24 % silloin, kun aineistoa myydään muille kuin kaupungin organisaatioon kuuluville.

Lisätiedot

Kaupunkimittauksen tietopalvelut KMO:n tietopalvelut, Jussila ja Uotila

Kaupunkimittauksen tietopalvelut KMO:n tietopalvelut, Jussila ja Uotila Kaupunkimittauksen tietopalvelut Kaupunkimittauksen tietopalvelut Mitä tietopalvelut ovat? Tietopalvelutiimi Tietopalvelujen murros Tietopalvelujen vaikuttavuus Mitä tietopalvelut ovat? Tavoite Tuottaa

Lisätiedot

Rajapinnat kuntajärjestelmissä #Kuntamarkkinat

Rajapinnat kuntajärjestelmissä #Kuntamarkkinat Tapio Ahomäki Rajapinnat kuntajärjestelmissä #Kuntamarkkinat 15.9.2016 Trimble yrityksenä Tekla Oy Trimble Solutions Oy Tekla on ollut osa Trimble Corporationia vuodesta 2011 Teklan liiketoiminnan kehitys

Lisätiedot

Paikkatiedon tulevaisuus

Paikkatiedon tulevaisuus Paikkatiedon tulevaisuus Yksityismetsätalouden metsänhoitajien vierailu TE:llä 11.10.2007 Juhani Tervo Pääarkkitehti, GIS Iso skaala erilaisia paikkatietojärjestelmiä Paikkatieto tietojärjestelmissä Paikkatietojärjestelmä

Lisätiedot

Paikkatietoanalyysien hyödyntäminen sivistys- ja hyvinvointisektoreilla Kokemuksia ja ajatuksia Turun kaupungissa

Paikkatietoanalyysien hyödyntäminen sivistys- ja hyvinvointisektoreilla Kokemuksia ja ajatuksia Turun kaupungissa Paikkatietoanalyysien hyödyntäminen sivistys- ja hyvinvointisektoreilla Kokemuksia ja ajatuksia Turun kaupungissa 5.11.2012 Katariina Hilke 1 Hyvinvointisektori ja paikkatiedon hyödyntäminen 1990-luvulla

Lisätiedot

Tietopalvelu 3D-kiinteistöistä

Tietopalvelu 3D-kiinteistöistä Tietopalvelu 3D-kiinteistöistä Mikko Tallgren, vastuualuepäällikkö MML / Sovelluspalvelut 7.9.2016 Kiinteistötehtävien koulutuspäivä, Helsinki 2 Esityksen sisältö KTJ:n tietopalvelumuodot Toteutusprojektin

Lisätiedot

Verkkopalvelusopimuksen täydentäminen: Karttajulkaisun käyttöehdot. Maanmittauslaitos / Inspire-sihteeristö

Verkkopalvelusopimuksen täydentäminen: Karttajulkaisun käyttöehdot. Maanmittauslaitos / Inspire-sihteeristö Verkkopalvelusopimuksen täydentäminen: Karttajulkaisun käyttöehdot Maanmittauslaitos / Inspire-sihteeristö Taustaa Verkkopalvelusopimus liitteineen (1-5) valmisteltiin vuonna 2010 yhteistyössä viranomaisten

Lisätiedot

Ajankohtaista peltolohkorekisterissä

Ajankohtaista peltolohkorekisterissä Ajankohtaista peltolohkorekisterissä Ajantasaistus keväällä 2009 Talvella 2008-2009 maataloushallinto teki ajantasaistusta yhteensä 104 kunnan alueella. Kaikkia kuntia ei ole ajantasaistettu kokonaisuudessaan,

Lisätiedot

Seuraavat tasot sisältävät alueita ja pisteitä samassa tasossa. o Asemakaavat o Kaavayksiköt o Kiinteistöt

Seuraavat tasot sisältävät alueita ja pisteitä samassa tasossa. o Asemakaavat o Kaavayksiköt o Kiinteistöt 1 (7) 14.3.2017 SeutuCD-rajapinnan käyttöohje WFS SeutuCD-rajapinnan käyttöohje WFS HSY:n tuottamia käyttöoikeuden vaatimia aineistoja on mahdollista hyödyntää OGC-standardin mukaisena rajapintana. WFS-rajapinta

Lisätiedot

Vaatimusluettelo. Liite2_Vaatimusluettelo. Tun nus (ID) Kpl Tärkeys Toimittajan kommentit Navigointi. Haut

Vaatimusluettelo. Liite2_Vaatimusluettelo. Tun nus (ID) Kpl Tärkeys Toimittajan kommentit Navigointi. Haut Vaatimusluettelo Tun nus (ID) Kpl Tärkeys Toimittajan kommentit Navigointi 1 Karttasovelluksessa tulee olla yleisesti vastaavissa sovelluksissa käytetyt navigointitoiminnot 4.2. 1 Kartta pitää voida kohdistaa

Lisätiedot

Facta Osoiterekisterin käyttöönotto Factan testiympäristössä

Facta Osoiterekisterin käyttöönotto Factan testiympäristössä Facta Osoiterekisterin käyttöönotto Factan testiympäristössä Helsingin kaupunki TARJOUS 293725 27.1.2016 Facta Osoiterekisterin käyttöönotto Factan testiympäristössä SISÄLLYSLUETTELO 1 TARJOUKSEN KOHDE...3

Lisätiedot

Johdatus ArcGIS-ohjelmistoon

Johdatus ArcGIS-ohjelmistoon Johdatus ArcGIS-ohjelmistoon PAIKKATIETOPAJA hanke Esityksen pohjalla Raili Hokajärven tekemä esitys ArcGIS ESRI:n (Environmental Systems Research Institute) kehittämä ja myymä paikkatietoohjelmistojen

Lisätiedot

KuntaGML rajapinnat Kuopiosta: Neljä prosessia - neljä rajapintaa

KuntaGML rajapinnat Kuopiosta: Neljä prosessia - neljä rajapintaa KuntaGML rajapinnat Kuopiosta: Neljä prosessia - neljä rajapintaa Jari Torvinen 10.2.2016 1 ESITYKSEN SISÄLTÖ KuntaGML rajapintojen käyttöönoton tilanne KuntaGML rajapinnat osana prosesseja tai palvelua

Lisätiedot

Miten asiakkaat ja tiedot kohtaavat

Miten asiakkaat ja tiedot kohtaavat Miten asiakkaat ja tiedot kohtaavat Paikkatietotuotteet ja harmonisointi -työryhmä: Käyttäjänäkökulma paikkatietoon ja käyttäjätarpeiden tunnistaminen Keskiviikko 13.4.2011 Sisältö Asiakkaiden tarpeet

Lisätiedot

HSY:n seudulliset paikkatietoaineistot mitä uutta? Sami Karjalainen Paikkatietoasiantuntija

HSY:n seudulliset paikkatietoaineistot mitä uutta? Sami Karjalainen Paikkatietoasiantuntija HSY:n seudulliset paikkatietoaineistot mitä uutta? Sami Karjalainen Paikkatietoasiantuntija Miksi seudullista tietoa? 4 5 6 7 8 Espoo Helsinki 15.12.2011 Päivähoidon yhteiskäyttöalue A 10 HSY:n Seutu-

Lisätiedot

Sijainnin merkitys Itellassa GIS. Jakelun kehittämisen ajankohtaispäivä

Sijainnin merkitys Itellassa GIS. Jakelun kehittämisen ajankohtaispäivä Jakelun kehittämisen ajankohtaispäivä Karttajärjestelmällä havainnollisuutta, tehokkuutta ja parempaa asiakaspalvelua Käytännön kokemuksia pilotoinneista ja käytössä olevista karttajärjestelmistä Juha

Lisätiedot

Rajapintapalvelut ja verkkojulkaisu MapInfon

Rajapintapalvelut ja verkkojulkaisu MapInfon Rajapintapalvelut ja verkkojulkaisu MapInfon tuotteilla Vesa Raulos Senior Systems Engineer Pitney Bowes Software Taustaa ja yritys MapInfo Corporation perustettiin USA:ssa vuonna 1986 Pioneeri helppokäyttöisten

Lisätiedot

SUOMEN KUNTALIITTO RY

SUOMEN KUNTALIITTO RY Karttaliittymä Versio: 18.10.2011 Julkaistu: 27.10.2011 Voimassaoloaika: Toistaiseksi Sisällys 1 Johdanto... 2 1.1 Suosituksen tausta... 2 1.2 Suosituksen rakenne... 2 2 Soveltamisala... 2 3 Lyhenteet...

Lisätiedot

Bentley Geo Web Publisher V8i moderni Web GIS ratkaisu

Bentley Geo Web Publisher V8i moderni Web GIS ratkaisu co tley Systems, In Bentley Geo Web Publisher V8i moderni Web GIS ratkaisu Timo Mäkilä Bentley Geo Web Publisher V8i moderni Web GIS ratkaisu Johdanto Web 2.0 ja Bentley Geo Web Publisher Uusia ominaisuuksia

Lisätiedot

Palvelualustat karttojen julkaisemiseen verkkokäyttöön

Palvelualustat karttojen julkaisemiseen verkkokäyttöön Palvelualustat karttojen julkaisemiseen verkkokäyttöön Vesa Raulos Senior Systems Engineer Pitney Bowes Software vesa.raulos@pb.com MapInfo Suite MapInfo Professional: analyysin ja visualisoinnin työkalu

Lisätiedot

Paikkatietoikkunan Verkkopalvelusopimus Karttajulkaisun käyttöehdot. Maanmittauslaitos / Inspire-sihteeristö / Antti Rainio 29.9.

Paikkatietoikkunan Verkkopalvelusopimus Karttajulkaisun käyttöehdot. Maanmittauslaitos / Inspire-sihteeristö / Antti Rainio 29.9. Paikkatietoikkunan Verkkopalvelusopimus Karttajulkaisun käyttöehdot Maanmittauslaitos / Inspire-sihteeristö / Antti Rainio 29.9.2011 Taustaa Verkkopalvelusopimus liitteineen (1-5) valmisteltiin vuonna

Lisätiedot

MML:n karttakuvapalvelut WMS-palveluista WMTS-karttatiileihin (Rajapinnat tehokäyttöön seminaari)

MML:n karttakuvapalvelut WMS-palveluista WMTS-karttatiileihin (Rajapinnat tehokäyttöön seminaari) MML:n karttakuvapalvelut WMS-palveluista WMTS-karttatiileihin (Rajapinnat tehokäyttöön seminaari) 7.3.2013 Teemu Sipilä Maanmittauslaitos Aiheet 1. Taustaa MML:n karttakuvapalveluista MML:n nykyiset WMS-

Lisätiedot

Facta Kuntarekisteri. Facta 4.0 asennus testiin ja tuotantoon. Helsingin kaupunki

Facta Kuntarekisteri. Facta 4.0 asennus testiin ja tuotantoon. Helsingin kaupunki Helsingin kaupunki TARJOUS 74747 24.2.2015 Helsingin kaupunki Anu Soukki Markku Leinonen Ari Jaakola Eero Sarjanen PL 7015 00099 HELSINGIN KAUPUNKI FACTA 4.0 VERSIOPÄIVITYS 1 Tarjouksen kohde Tarjoamme

Lisätiedot

Facta Mukana mobiiliratkaisu: Rakentamisen aikaiset katselmukset. Road Show 2015

Facta Mukana mobiiliratkaisu: Rakentamisen aikaiset katselmukset. Road Show 2015 Facta mobiiliratkaisu: Rakentamisen aikaiset katselmukset Road Show 2015 CGI Group Inc. 2014 Mobiiliratkaisut mobiilialusta Tuoteportfolio HR Kolibri Rondo Mobilog - Työnohjaus Facta AVL mobiilialusta

Lisätiedot

Paikkatietoikkunan Verkkopalvelusopimus Karttajulkaisun käyttöehdot. Maanmittauslaitos / Inspire-sihteeristö / Antti Rainio

Paikkatietoikkunan Verkkopalvelusopimus Karttajulkaisun käyttöehdot. Maanmittauslaitos / Inspire-sihteeristö / Antti Rainio Paikkatietoikkunan Verkkopalvelusopimus Karttajulkaisun käyttöehdot Maanmittauslaitos / Inspire-sihteeristö / Antti Rainio 22.11.2011 Taustaa Verkkopalvelusopimus liitteineen (1-5) valmisteltiin vuonna

Lisätiedot

LAS- ja ilmakuva-aineistojen käsittely ArcGIS:ssä

LAS- ja ilmakuva-aineistojen käsittely ArcGIS:ssä Esri Finland LAS- ja ilmakuva-aineistojen käsittely ArcGIS:ssä November 2012 Janne Saarikko Agenda Lidar-aineistot ja ArcGIS 10.1 - Miten LAS-aineistoa voidaan hyödyntää? - Aineistojen hallinta LAS Dataset

Lisätiedot

Avoimen datan vaikutuksia tiedontuottajan toimintaan

Avoimen datan vaikutuksia tiedontuottajan toimintaan Avoin data ja liiketoiminta Avoimen datan vaikutuksia tiedontuottajan toimintaan SKS/Poligonin talviseminaari 3.2.2011 Antti Kosonen MML Tietopalvelukeskus MML ja avoin data 2011 alusta MML on tarjonnut

Lisätiedot

HARAVA-PALVELU AVOIMEN LÄHDEKOODIN TEKNOLOGIOILLA ALPO-seminaari 2013

HARAVA-PALVELU AVOIMEN LÄHDEKOODIN TEKNOLOGIOILLA ALPO-seminaari 2013 HARAVA-PALVELU AVOIMEN LÄHDEKOODIN TEKNOLOGIOILLA ALPO-seminaari 2013 Kaarina Vartiainen, SYKE SADE SADE - HARAVA Ympäristöministeriön tilaama palvelu, osana SADe- hanketta (Sähköisen asioinnin ja demokratian

Lisätiedot

KULTTUURIYMPÄRISTÖTIETO SIIRI TAMPEREEN KAUPUNKI, MUSEOPALVELUT, PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSEO

KULTTUURIYMPÄRISTÖTIETO SIIRI TAMPEREEN KAUPUNKI, MUSEOPALVELUT, PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSEO KULTTUURIYMPÄRISTÖTIETO SIIRI Kuva: Tuija-Liisa Soininen, maakuntamuseo- ja kulttuuriympäristöpalvelut. TAMPEREEN KAUPUNKI, MUSEOPALVELUT, PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSEO MIKSI Alueellinen kulttuuriympäristöviranomaistoiminta

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Maanmittauslaitos Dnro MML /00 04 00/2015 KUNTA PAIKKATIETOAINEISTOJEN HANKINTAA JA KÄYTTÖOIKEUTTA KOSKEVA SOPIMUS

Lapuan kaupunki Maanmittauslaitos Dnro MML /00 04 00/2015 KUNTA PAIKKATIETOAINEISTOJEN HANKINTAA JA KÄYTTÖOIKEUTTA KOSKEVA SOPIMUS Maanmittauslaitos Dnro MML /00 04 00/2015 KUNTA PAIKKATIETOAINEISTOJEN HANKINTAA JA KÄYTTÖOIKEUTTA KOSKEVA SOPIMUS Sopimusosapuolet: Yhteyshenkilö: Jaakko Rissanen Maanmittauslaitos, Yhteyshenkilö: Kari

Lisätiedot

Terrasolid kaupunkimallipäivä, Kuntien aineistojen vienti KMTK-kantaan. Jussi Immonen, MML

Terrasolid kaupunkimallipäivä, Kuntien aineistojen vienti KMTK-kantaan. Jussi Immonen, MML Terrasolid kaupunkimallipäivä, 22.8.2017 Kuntien aineistojen vienti KMTK-kantaan Jussi Immonen, MML KMTK KASKO-projekti Toteutettavat ratkaisut ovat osa paikkatietoalustaa Projektin toimiaika 2017 loppuun

Lisätiedot

Verkkopalveluiden hyödyntäminen

Verkkopalveluiden hyödyntäminen Verkkopalveluiden hyödyntäminen Verkkopalveluiden toteutus ja käyttäminen MapInfo Professional ja MapInfo Manager -ohjelmistoilla Vesa Raulos Pitney Bowes Business Insight Esityksen sisältö MapInfo Professional

Lisätiedot

Tampereen paikkatietoinfrastruktuuri ja Inspire. Kunnat ja Inspire koulutus Marko Kauppi

Tampereen paikkatietoinfrastruktuuri ja Inspire. Kunnat ja Inspire koulutus Marko Kauppi Tampereen paikkatietoinfrastruktuuri ja Inspire Kunnat ja Inspire koulutus 18.11.2014 Marko Kauppi Periaatteet ja lainsäädäntö Inspire-direktiivi Laki paikkatietoinfrastruktuurista ja asetus Kansallinen

Lisätiedot

Facta Kartta. Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto Kaupunkimittaus

Facta Kartta. Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto Kaupunkimittaus Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto Kaupunkimittaus TARJOUS 66470 13.2.2015 Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto, Kaupunkimittausosasto Anu Soukki Rakennusvalvonta Markku Leinonen FACTA TOIMINTOKARTTA

Lisätiedot

KRYSP-seminaari 24.11.2011 MML:n maastotietokannan ylläpito

KRYSP-seminaari 24.11.2011 MML:n maastotietokannan ylläpito KRYSP-seminaari 24.11.2011 MML:n maastotietokannan ylläpito Jurkka Tuokko Maanmittauslaitos Maastotietokanta Maanmittauslaitoksen ylläpitämä valtakunnallinen paikkatietoaineisto, joka sisältää tietoja

Lisätiedot

Public Account-tili on pysyvä, joten kannattaa käyttää mieluummin sitä kuin kaupallisen tilin kokeiluversiota.

Public Account-tili on pysyvä, joten kannattaa käyttää mieluummin sitä kuin kaupallisen tilin kokeiluversiota. 1.1 Tässä harjoituksessa opit laatimaan luokitellun teemakartan maastossa aiemmin keräämistäsi pisteistä. Käytämme Esrin ArcGis-palvelun ilmaisia ominaisuuksia. Kartan tekoa voi harjoitella kokonaan ilman

Lisätiedot

KRYSP-rajapintojen suorituskykytestaukset. Jari Torvinen 12.2.2014

KRYSP-rajapintojen suorituskykytestaukset. Jari Torvinen 12.2.2014 KRYSP-rajapintojen suorituskykytestaukset Jari Torvinen 12.2.2014 1 Esityksen sisältö Rajapintojen käyttöönoton tilanne Kuopiossa Miksi suorituskykytestaus? Suorituskykytestauksen toteuttaminen Testaustulosten

Lisätiedot

Tervetuloa. Road Show 2015

Tervetuloa. Road Show 2015 Tervetuloa Road Show 2015 CGI Group Inc. 2015 10 pysähdystä13.5. 10.6. Ke 13.5. Helsinki CGI:n pääkonttori Ti 19.5. Turku Sokos Hotel Hamburger Börs Ke 20.5. Tampere Scandic Rosendahl Ma 25.5. Kuopio Sokos

Lisätiedot

INSPIRE ArcGIS-tuotteilla. Ulla Järvinen ja Jussi Immonen INSPIRE-koulutuksessa

INSPIRE ArcGIS-tuotteilla. Ulla Järvinen ja Jussi Immonen INSPIRE-koulutuksessa INSPIRE ArcGIS-tuotteilla Ulla Järvinen ja Jussi Immonen INSPIRE-koulutuksessa 14.10.2010 ArcGIS-teknologian avulla organisaatiot voivat kehittää palvelujaan ja tehostaa toimintaansa... Improving How We

Lisätiedot

ArcGIS. mobiililaitteille

ArcGIS. mobiililaitteille ArcGIS mobiililaitteille Liikkuvan työn tehostaminen Mitä on mobiili paikkatietoteknologia? Mobiili paikkatietoteknologia ulottaa paikkatiedon toimiston ulkopuolelle. Organisaatiot voivat tehdä tarkkoja,

Lisätiedot

Hallinnon karttapalvelu

Hallinnon karttapalvelu Hallinnon karttapalvelu Maanmittauslaitoksen tarjoama palvelu www-sivuille upotettavan kartan julkaisuun JulkICTLab-seminaari Jani Kylmäaho / Teija Tarvainen Maanmittauslaitos Mikä Hallinnon karttapalvelu?

Lisätiedot

MapInfon palvelintuotteet aineistojen julkaisemisessa Inspire-koulutuspäivä II

MapInfon palvelintuotteet aineistojen julkaisemisessa Inspire-koulutuspäivä II MapInfon palvelintuotteet aineistojen julkaisemisessa Inspire-koulutuspäivä II 25.1.2011 Vesa Raulos Risto Mustonen Karttapalvelimen perustaminen (MapInfo) Aineistojen tarjoaminen katseltavaksi tai ladattavaksi

Lisätiedot

Avoimen datan löytäminen, käyttöönotto ja jakaminen. Havainnolliset analyysit avoimella paikkatiedolla ProGIS ry ja Poligon, 11.4.

Avoimen datan löytäminen, käyttöönotto ja jakaminen. Havainnolliset analyysit avoimella paikkatiedolla ProGIS ry ja Poligon, 11.4. Avoimen datan löytäminen, käyttöönotto ja jakaminen Havainnolliset analyysit avoimella paikkatiedolla ProGIS ry ja Poligon, 11.4.2013 Tanja Lahti Mikä on avoin data ja HRI? Julkista Lupa käyttää http://opendefinition.org/okd/suomi/

Lisätiedot

UUSI PYSÄKKITYÖKALU - koulutus

UUSI PYSÄKKITYÖKALU - koulutus UUSI PYSÄKKITYÖKALU - koulutus 29.4.2014 Susanna Kymäläinen / Liikennevirasto Kouluttajat Tietopalveluasiantuntija Susanna Kymäläinen / Liikennevirasto Susanna.kymalainen@liikennevirasto.fi, p. 040 6766

Lisätiedot

Kaksisuuntainen sähköinen asiointi (2sasi) Jani Hokkanen

Kaksisuuntainen sähköinen asiointi (2sasi) Jani Hokkanen Kaksisuuntainen sähköinen asiointi (2sasi) Jani Hokkanen 7.9.2016 Kaksisuuntaisuus? Tavoitteena on tehdä kansalaisille, yrityksille ja yhteisöille palvelu, jossa kaikki kiinteistöihin liittyvä asiointi

Lisätiedot

Viasys VDC Stream Mallipohjaista projektinhallintaa. Tapani Parmanen ja Mia Rantakari Vianova Systems Finland Oy

Viasys VDC Stream Mallipohjaista projektinhallintaa. Tapani Parmanen ja Mia Rantakari Vianova Systems Finland Oy Mallipohjaista projektinhallintaa Tapani Parmanen ja Mia Rantakari Vianova Systems Finland Oy Web-pohjainen projektiportaali, mikä tarjoaa tehokkaat työvälineet hankkeen tietojen hallintaan, aineiston

Lisätiedot

Digiroadpysäkkisovelluskoulutus

Digiroadpysäkkisovelluskoulutus Digiroadpysäkkisovelluskoulutus Emmi Sallinen / Digiroad-operaattori Henni Vainio / Digiroad-operaattori 2.6.2015 Tilaisuuden sisältö ja tavoite Valtakunnallisen pysäkkirekisterin esittely Digiroadin näkökulmasta

Lisätiedot

JulkICTLab projektien tilannekatsaukset 06/2015

JulkICTLab projektien tilannekatsaukset 06/2015 JulkICTLab projektien tilannekatsaukset 06/2015 Hallinnon karttapalvelu Työn alla / Jatkuu Valmis Tulossa seuraavaksi Projektin sisäinen valmius Palvelun seuraavan version suunnittelu Asennukset Labiin

Lisätiedot

Katselupalvelut ja latauspalvelut - Paikkatietoa karttakuvina ja GML-muodossa

Katselupalvelut ja latauspalvelut - Paikkatietoa karttakuvina ja GML-muodossa Katselupalvelut ja latauspalvelut - Paikkatietoa karttakuvina ja GML-muodossa Paikkatietoinfran hyödyntäminen -koulutukset 29.9. Jani Kylmäaho 1 Sisältö WMS-rajapinta (katselupalvelu, karttakuvapalvelu)

Lisätiedot

Oskari.org. kehittäminen

Oskari.org. kehittäminen Oskari.org ohjelmakirjaston kehittäminen Jani Kylmäaho SOVELLUSKERROS Asioinnin tukipalvelut Tunnistus Valtuutukset Asiointitili Maksaminen Paikkatieto-ohjelmistot (GIS, Geographical Information Systems)

Lisätiedot

Rajapintapalveluiden mahdollisuudet Tampere-talo 25.4.2012

Rajapintapalveluiden mahdollisuudet Tampere-talo 25.4.2012 Rajapintapalveluiden mahdollisuudet Tampere-talo 25.4.2012 Pasi Lappalainen pasi.lappalainen@nostoconsulting.fi GSM 0400 858 101 TAVOITETILA Metatieto Inspire WFS Kokoava tietopalvelu KuntaGML LandXML

Lisätiedot

Joukkoliikenteen pysäkkitietojen valtakunnallinen ylläpito

Joukkoliikenteen pysäkkitietojen valtakunnallinen ylläpito Joukkoliikenteen pysäkkitietojen valtakunnallinen ylläpito Perustiedot pysäkkitietojen ylläpidosta kunnille ja Ely-keskuksille 12.5.2014 Tavoitteet pysäkkitiedon kansallisessa ylläpidossa Kattava ja laadukas

Lisätiedot

Katselu- ja latauspalveluiden toteuttaminen kunnissa

Katselu- ja latauspalveluiden toteuttaminen kunnissa Katselu- ja latauspalveluiden toteuttaminen kunnissa Kunnat ja Inspire -koulutus Jani Kylmäaho 18.11.2014 Hyödyntämisen vaiheet Lisensointi ja käyttöoikeudet Metatiedot Aineisto saataville helposti hyödynnettävässä

Lisätiedot

BORIS 2. Järjestelmän rajapinnat. Samuli Neuvonen, SYKE Rajapinnat tehokäyttöön -seminaari

BORIS 2. Järjestelmän rajapinnat. Samuli Neuvonen, SYKE Rajapinnat tehokäyttöön -seminaari BORIS 2 Järjestelmän rajapinnat Samuli Neuvonen, SYKE Rajapinnat tehokäyttöön -seminaari 7.3.2013 BORIS 2 -hanke öljysuojarahaston ja SYKEn rahoittama hanke yhteistyössä mukana kaikki öljyntorjunnan toimijat

Lisätiedot

Oskarin avulla kaupungin karttapalvelut kuntoon

Oskarin avulla kaupungin karttapalvelut kuntoon Oskarin avulla kaupungin karttapalvelut kuntoon CASE: TAMPERE Marko Kauppi, Tampereen kaupunki Oskari-verkostopäivä, Pasila, Messukeskus Tiistaina 19. toukokuuta 2015 Tänään tarjolla 1. Oskari.org Tampereella

Lisätiedot

Ohje internetkarttapalveluun

Ohje internetkarttapalveluun Ohje internetkarttapalveluun Kartalla liikkuminen Liiku kartalla käyttäen hiirtä, karttaikkunan zoomauspainikkeita tai pikavalikkotoimintoja. 1. Näkymän liikuttaminen: Liikuta karttaa hiirellä raahaamalla.

Lisätiedot

Kesäseminaari 4.6.2015. Jani Heikkilä Metsä mukaasi Kantoon sovelluksella

Kesäseminaari 4.6.2015. Jani Heikkilä Metsä mukaasi Kantoon sovelluksella Kesäseminaari 4.6.2015 Jani Heikkilä Metsä mukaasi Kantoon sovelluksella Kesäseminaari 4.6.2015 Jani Heikkilä, Myyntijohtaja Metsä mukaasi Kantoon - sovelluksella Mobiililaajennus Metsään.Ai - palveluun

Lisätiedot

alv 0 % yhteensä alv 0 % 24 % 24 %

alv 0 % yhteensä alv 0 % 24 % 24 % 1 Voimaan 1.1.2016 alkaen A GRAAFISET TULOSTEET, JÄLJENNÖKSET JA PDF-TIEDOSTOT 1. KARTTATULOSTEET MATERIAALI JA KOKO TODISTAMATON OIKEAKSI TODISTETTU PAPERI JA PDF- TIEDOSTOT 0 % 0 % 24 % 24 % A4 6,66

Lisätiedot

Väestövastuualueiden oikea sijoittaminen paikkatietoanalyyseillä, sekä kynätön lupaprosessi

Väestövastuualueiden oikea sijoittaminen paikkatietoanalyyseillä, sekä kynätön lupaprosessi Väestövastuualueiden oikea sijoittaminen paikkatietoanalyyseillä, sekä kynätön lupaprosessi Kuntien paikkatiedon hyvät käytänteet -seminaari 2011 Petri Kapanen Varkauden kaupunki, Maankäyttö Petri Kapanen

Lisätiedot

Avaras, kyselykooste. Petri Linna, TTY Porin laitos

Avaras, kyselykooste. Petri Linna, TTY Porin laitos Avaras, kyselykooste Petri Linna, TTY Porin laitos Kyselyn tausta Toteutusaika: 2013/12-2014/1 Rajaus: kunnat ja ICT-yritykset Satakunnassa Otos: Lähetetyt/vastaajat Kunta 81/17 ICT 86/27 Tavoite: Selvitetään

Lisätiedot

Karttatulosteista peritään maksu hinnaston kohdan Kartta- ja ilmakuva-aineistojen tulosteet ja kopiot mukaisesti 12,60 15,50. 2,45 / kpl 3,00 / kpl

Karttatulosteista peritään maksu hinnaston kohdan Kartta- ja ilmakuva-aineistojen tulosteet ja kopiot mukaisesti 12,60 15,50. 2,45 / kpl 3,00 / kpl Sivu 1/18 252012 Hinnasto Kiinteistöjen kauppahintarekisteri Kauppojen esittäminen karttatulosteella Katso kohta Kartta- ja ilmakuva-aineistojen tulosteet ja kopiot Karttatulosteista peritään maksu hinnaston

Lisätiedot

Rajapintapalveluiden toteutusvaihtoehdot ja tilaaminen. Kunnat ja Inspire koulutus Jani Kylmäaho

Rajapintapalveluiden toteutusvaihtoehdot ja tilaaminen. Kunnat ja Inspire koulutus Jani Kylmäaho Rajapintapalveluiden toteutusvaihtoehdot ja tilaaminen Kunnat ja Inspire koulutus 29.1.2013 Jani Kylmäaho Rajapintapalvelujen toteutusvaihtoehdot Itse tekemällä Rajapintapalvelut kunnan omaan paikkatietojärjestelmään

Lisätiedot

Rajapintojen hyödyntäminen aineistojen myynti- ja jakelupalveluissa

Rajapintojen hyödyntäminen aineistojen myynti- ja jakelupalveluissa Rajapintojen hyödyntäminen aineistojen myynti- ja jakelupalveluissa Mikko Ristikangas 15.9.2011 Kuntamarkkinat Aineistojen myynti- ja jakelupalvelut Kuntien aineistojen myynti- ja jakelu Miksi sähköisiä

Lisätiedot

Kerro tarinasi kartalla Story Maps. Sanna Paavilainen sanna.paavilainen@esri.fi

Kerro tarinasi kartalla Story Maps. Sanna Paavilainen sanna.paavilainen@esri.fi Kerro tarinasi kartalla Story Maps Sanna Paavilainen sanna.paavilainen@esri.fi Sisältö Tarinakarttakilpailu Mitä tarinakartat ovat Tarinakarttaesimerkkejä Suomesta ja maailmalta Parhaat käytännöt tarinakartan

Lisätiedot

MML:n sähköinen asiointi

MML:n sähköinen asiointi 1 MML:n sähköinen asiointi Asiointipalvelun kehittäminen Kiinteistötietopalvelun uudistaminen Jaakko Viitala 6.9.2017 Kuntien ja Maanmittauslaitoksen yhteinen kiinteistötehtävien koulutuspäivä 2 Asiointipalvelun

Lisätiedot

Paikkatietojärjestelmät

Paikkatietojärjestelmät Paikkatietojärjestelmät Engl. GIS, Geographical Information Systems. Paikkatieto on tietoa, johon liittyy maantieteellinen sijainti (koordinaatit). Paikkatieto esitetään taulukkona jossa on kunkin sijainnin

Lisätiedot

Factan ja KuntaNetin integraatio Lupapisteeseen. Road Show 2015

Factan ja KuntaNetin integraatio Lupapisteeseen. Road Show 2015 Factan ja KuntaNetin integraatio Lupapisteeseen Road Show 2015 CGI Group Inc. 2013 Factan ja KuntaNetin Lupapisteintegraatio Lupapiste on Ympäristöministeriön yhteistyössä Solita Oy:n kanssa toteuttama

Lisätiedot

ArcGIS.com. uusia tapoja jakaa paikkatietoa

ArcGIS.com. uusia tapoja jakaa paikkatietoa ArcGIS.com uusia tapoja jakaa paikkatietoa Mikä on ArcGIS.com? ArcGIS.com on online-foorumi, jossa voidaan jakaa paikkatietoa ja tehdä yhteistyötä karttojen avulla. ArcGIS.com on maksuton ja avoin kaikille.

Lisätiedot

Karttapalvelu -kurssi Lounaispaikan karttapalveluiden kehittäminen

Karttapalvelu -kurssi Lounaispaikan karttapalveluiden kehittäminen Karttapalvelu -kurssi Lounaispaikan karttapalveluiden kehittäminen Sanna Jokela Aiheet tänään Lounaispaikka ja sen tavoitteet lyhyesti Mitä karttapalvelun suunnittelu vaatii? Mitä haasteita ja mahdollisuuksia

Lisätiedot

Tietovarannot. Anna Eteläaho. Analyysi ja yhteenveto avoimen datan innovaatiokilpailun kilpailutöistä. Intressiryhmän 2. kokous 27.2.

Tietovarannot. Anna Eteläaho. Analyysi ja yhteenveto avoimen datan innovaatiokilpailun kilpailutöistä. Intressiryhmän 2. kokous 27.2. Analyysi ja yhteenveto avoimen datan innovaatiokilpailun kilpailutöistä Tietovarannot Anna Eteläaho Intressiryhmän 2. kokous 27.2.2014 AVARAS 1.8.2013 31.12.2014 www.tut.fi/avaras Taustaa Apps4Finland

Lisätiedot

Paikkatiedon palvelualustan konsepti

Paikkatiedon palvelualustan konsepti Paikkatiedon palvelualustan konsepti - karttajulkaisusta palvelualustaksi Paikkatietoasiain neuvottelukunta Antti Rainio 2.3.2012 Karttaikkuna http://www.tampere.fi/kaavatjakiinteistot/kaavoitus/rakennuskiellot/rakennuskieltoalueetkartalla.html

Lisätiedot

Maastotietokannan ylläpito

Maastotietokannan ylläpito Maastotietokannan ylläpito Kuntien paikkatietoseminaari 10.-11.2.2015 Risto Ilves Kehityspäällikkö, Maastotietotuotanto Maanmittauslaitos Sisältö Nykytoiminta lyhyesti Kansallinen maastotietokanta hanke

Lisätiedot

Kantakarttakyselyn tuloksia

Kantakarttakyselyn tuloksia Kantakarttakyselyn tuloksia Kansallinen maastotietokanta-hanke Tilannekuva-työpaketti 28.11.2016 YHTEISTYÖSSÄ: Vastanneiden kuntien määrä Kyselyyn vastanneet kunnat Ei vastausta 154 kuntaa 49,2 % Vastaus

Lisätiedot

Pikaohje KTJ -selaintietopalveluun

Pikaohje KTJ -selaintietopalveluun Pikaohje KTJ -selaintietopalveluun Käyttöliittymä Orientointikartta näyttää valitun kohteen sijainnin. Mittakaavan vaihto. Ulos kirjautuminen palvelusta. Ilmoittaa käytössä olevan mittakaavan. Valitun

Lisätiedot

AVARAS. (Avoimista tietovarannoista liiketoimintaa Satakuntaan) , 156 k, TTY Porin laitos

AVARAS. (Avoimista tietovarannoista liiketoimintaa Satakuntaan) , 156 k, TTY Porin laitos AVARAS (Avoimista tietovarannoista liiketoimintaa Satakuntaan) 1.8.2013.- 31.12.2014, 156 k, TTY Porin laitos Avointen tietovarantojen hyödyntämistä tukevan tiedon tuottaminen Satakuntalaisen elinkeinoelämän

Lisätiedot

Jani Heikkilä, Myyntijohtaja, Bitcomp Oy. Kantoon -sovellus ja muut metsänomistajan palvelut

Jani Heikkilä, Myyntijohtaja, Bitcomp Oy. Kantoon -sovellus ja muut metsänomistajan palvelut Jani Heikkilä, Myyntijohtaja, Bitcomp Oy Kantoon -sovellus ja muut metsänomistajan palvelut Missio: Tietojärjestelmämme tuottavat asiakkaillemme aitoa arvoa ja rahassa mitattavia hyötyjä. Bitcomp Oy osaamista

Lisätiedot

Visma Fivaldi. Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin

Visma Fivaldi. Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin Visma Fivaldi Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri

Lisätiedot

Olemme tehneet yhteistyötä asianajotoimistojen kanssa jo yli 20 vuotta. A&M Juristi on alusta pitäen suunniteltu selainkäyttöliittymälle.

Olemme tehneet yhteistyötä asianajotoimistojen kanssa jo yli 20 vuotta. A&M Juristi on alusta pitäen suunniteltu selainkäyttöliittymälle. A&M Juristi Ohjelmiston esittely A&M Juristi on asianajotoimistoille räätälöity selaimella käytettävä ohjelmisto toimeksiantoihin liittyvien tietojen keruu-, raportointi- ja laskutusjärjestelmäksi. Ohjelmisto

Lisätiedot