OHJ-1010 Tietotekniikan perusteet 4 op Syksy 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OHJ-1010 Tietotekniikan perusteet 4 op Syksy 2012"

Transkriptio

1 OHJ-1010 Tietotekniikan perusteet 4 op Syksy 2012 Luento 4: Tekijänoikeudet, henkilörekisterit Tekijät: Antti Virtanen, Timo Lehtonen, Matti Kujala, Kirsti Ala-Mutka, Petri M. Gerdt et al.

2 Luennon aiheet Tekijänoikeuslaki Henkilötietolaki Internetin muisti

3 Luentotauolla tulleita kysymyksiä Voiko viikkoharjoituksia tehdä osissa? Voi, mutta Moodle voi joskus kuulemma seota Suositus: tee kerralla kaikki tehtävät, jos mahdollista

4 Tekijänoikeuslaki Tekijänoikeuslaki, 1 : Sillä, joka on luonut kirjallisen tai taiteellisen teoksen, on tekijänoikeus teokseen, olkoonpa se kaunokirjallinen tahi selittävä kirjallinen tai suullinen esitys, sävellys- tai näyttämöteos, elokuvateos, valokuvateos tai muu kuvataiteen teos, rakennustaiteen, taidekäsityön tai taideteollisuuden tuote taikka ilmetköönpä se muulla tavalla. Kirjallisena teoksena pidetään myös karttaa sekä muuta selittävää piirustusta tai graafista taikka plastillisesti muotoiltua teosta sekä tietokoneohjelmaa. Lähde: ( )

5 Tekijänoikeuslaki (1/2) Tekijänoikeus = tekijän yksinoikeus määrätä teoksesta Koskee mm. muuttamista, kopiointia, esittämistä, levittämistä Mutta mikä on teos? Opetusministeriö: [tekijänoikeus]suojan saamiseksi teoksen tulee ylittää ns. teoskynnys eli yltää teostasoon Mitä tarkoittaa teoskynnys? Vaihtelee teostyypeittäin... Teoskynnyksen yhteydessä on käytetty ilmauksia luova omaperäisyys, tekijänsä omaperäisyys, persoonallinen ote, riittävä poikkeavuus muista vastaavista suorituksista Viime kädessä Tekijänoikeusneuvosto päättää mikä on teos Lähteet: Opetusministerioön www-sivut, Lauri Kerosuo: 10 juttua tekijänoikeudesta: sivut/sivut-journalistiliitto/pelisaannot/ tekijanoikeus/

6 Tekijänoikeuslaki (2/2) Teos saa tekijänoikeudet automaattisesti, kun se on luotu Mitään rekisteröintiä tai ilmoitusta ei tarvita Teoksessa ei myöskään tarvitse olla ns. Copyright-merkintää Copyright-merkintä tms. toki selventää asioita, joten sellaista kannattaa käyttää Teoksen tekijänoikeudet ovat pääsääntöisesti voimassa tekijän elinajan ja lisäksi 70 vuotta kuoleman jälkeen Tekijänoikeuden voi siirtää testamentilla tai sopimuksella Tekijänoikeus ei suojaa aihetta, ideaa, metodia, periaatetta, tietosisältöä tai juonta Ohjelmapatenteista sen sijaan väännetään kättä: USA:ssa niitä on, EU on nihkeämmällä kannalla Lähteet: Opetusministerioön www-sivut, ( ) ( )

7 Tekijänoikeudet ja teosten kopiointi Tekijänoikeuslaki 12 : Julkistetusta teoksesta saa jokainen valmistaa muutaman kappaleen yksityistä käyttöään varten. Siten valmistettua kappaletta ei ole lupa käyttää muuhun tarkoitukseen 12 ei koske tietokoneohjelmia tai tietokantoja! Tietokoneohjelmat, tietokannat (25 j ) Laillisesti hankitusta ohjelmasta saa tehdä varmuuskopion Laillisesti hankittua ohjelmaa saa muokata ja korjata käyttötarkoituksen edellyttämällä tavalla Kopiosuojattua materiaalia ei saa kopioida (50 a ) Esimerkiksi kopiosuojattuja CD-levyjä ei saa muuttaa MP3:ksi Lähde: ( )

8 Tekijänoikeudet ja opiskelu Opiskelijalla on tekijänoikeudet opiskellessaan tuottamaansa materiaaliin (kun teoskynnys ylittyy) Opinnoissa lainataan usein materiaalia eri lähteistä Tekijänoikeuslaki, 22: julkistetusta teoksesta on lupa hyvän tavan mukaisesti ottaa lainauksia tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa. Akateemisessa maailmassa hyvä tapa edellyttää lähteen merkitsemistä Viittaa aina lainaamaasi teokseen koulun harjoitustöissä Plagiointi on melko helppoa havaita ja todentaa Seuraukset voivat olla opiskelijan kannalta ikäviä Lähde: ( )

9 Tekijänoikeudet työntekijän kannalta Työnantaja voi rajoittaa työntekijän tekijänoikeutta työn teon tuloksena syntyviin teoksiin työsopimuksessa Yleensä Työntekijän työaikana tuottaman materiaalin oikeudet kuuluvat työnantajalle Työntekijan työsuhteen aikana tekemät keksinnöt kuuluvat työnantajalle Yliopiston työntekijät poikkeus Tutkimuksen tekijänoikeudet kuuluvat tutkijalle Entäpä keksinnöt?

10 Tekijänoikeuden rajoittaminen Teoksen oikeuksien haltija voi halutessaan rajoittaa oikeuksiaan On olemassa erilaisia kansainvälisiä sopimuksia ja lisenssejä, joilla tekijänoikeuksia rajoitetaan, esimerkiksi Public domain: tekijä luopuu oikeuksistaan täysin Creative commons: vapaasti levitettävä teos, tekijä mainittava Freeware: vapaasti levitettävä ohjelma Shareware: vapaasti levitettävä rajoitettu ohjelma

11 Tekijänoikeusrikkomukset Rikollista on muun muassa (Tekijänoikeuslaki 56 ) Suomen lainsäädännön mukaan laittomasti ulkomailla valmistetun teoksen maahantuonti Teoksen kopion saattaminen yleisesti saataville Tietokoneohjelman suojauksen poistavan laitteen tms. levitys ja hallussapito ansiotarkoituksessa Suomessa oikeuden määräämät sanktiot ja korvaukset vaihtelevat suuresti eri tekijöistä riippuen Aiheutettu vahinko Rikoksella saadun taloudellinen hyöty Motiivi Rangaistuksena sakkoja ja / tai vankeutta Lähde: ( )

12 Tekijänoikeuksiani on rikottu! Ennen oikeuteen haastamista oikea tapa on ottaa yhteyttä ao. tahoon ja pyytää asiattoman materiaalin poistamista tai korjaamista

13 Käytännön huomioita tekijänoikeudesta Lakia on paikoitellen vaikea tulkita Tätä ei kuitenkaan lasketa lieventäväksi tekijäksi tekijänoikeusrikkomuksissa... Kannattaa lukea esimerkiksi Jukka Korpelan kirjoittamat yhteenvedot, joissa kryptinen lakiteksti on purettu järkevään esitysmuotoon Opetuksen yhteydessä tekijänoikeuslaki on hieman erilainen Ota selvää, jos toimit opettajana oppilaitoksessa Lisätietoa: etujärjestö Kopiosto ry:n sivut:

14 Kuvitteellinen tehtävänanto Kirjoita essee (noin yksi A4 sivu) aiheesta: Isaac Newtonin elämä Kirjoita teksti omin sanoin ja mainitse käyttämäsi lähteet!

15 Ammattilaisetkaan eivät aina hallitse Ylittyikö teoskynnys tässä?

16 Henkilötietolaki Suomessa henkilötietolaki säätelee henkilötietojen käsittelyä Ulkomaisia (netti-)palveluja tämä laki ei tietenkään sido Useat nettipalvelut vaativat rekisteröitymistä nykyään Rekisteröitymisen yhteydessä kysellään henkilötietoja Nettipalvelu voi myös kerätä tietoa asiakkaan käyttäytymisestä Henkilötietolaki on syytä tuntea, jos ylläpitää asiakastai jäsenrekisteriä Sanastoa Rekisteröity on henkilö, jonka henkilötietoja käsitellään Rekisterinpitäjä käsittelee ja tallettaa henkilötietoja Lähde: Tietosuojavaltuutetun toimisto, ( )

17 Henkilötietolaki rekisterinpitäjän kannalta (1/2) Rekisterinpitäjällä on useita velvoitteita, käsittelemme niistä vain joitakin Rekisterikuvauksen laatiminen Määrittelee henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen Menettelytavat tietojen keräämiseen, tallettamiseen säilyttämiseen ja luovuttamiseen Tutkassa Hallinto Lait ja säännöt Rekisteriselosteet Milloin henkilötietoja saa käsitellä? Rekisteröity on yksiselitteisesti antanut luvan Rekisteröidyllä on työsuhde, asiakassuhde tai jäsenyyssuhde rekisteriä pitävään tahoon Myös tieteellinen tutkimus, viranomaistoiminta, tilastointi Lähde: Tietosuojavaltuutetun toimisto, ( )

18 Henkilötietolaki rekisterinpitäjän kannalta (2/2) Mitä tietoja henkilöstä ei saa käsitellä? Rotua tai etnistä alkuperää Yhteiskunnallista, poliittista tai uskonnollista vakaumusta Rikollista tekoa, rangaistusta tai muuta rikoksen seuraamusta Henkilön seksuaalista suuntautumista tai käyttäytymistä Henkilön sosiaalihuollon tarvetta tms. sosiaalisia etuuksia Henkilötunnuksen loppuosaa ei saa käsitellä, ellei se ole välttämätöntä yksiselitteisyyden vuoksi Rekisteriä tulee vartioida tietomurtojen varalta Turhat rekisteritiedot tulee hävittää Rekisterinpitäjä on velvollinen antamaan tietoja rekisteröidyille Lähde: Tietosuojavaltuutetun toimisto, ( )

19 Henkilötietolaki: rekisteröidyn oikeudet (1/2) Tiedonsaantioikeus: rekisteröidylle on kerrottava Kuka rekisteriä ylläpitää, yrityksen tapauksessa edustaja Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus Minne tietoja mahdollisesti luovutetaan Tarkastusoikeus Mitä tietoja rekisteröidystä rekisterissä on Tiedot on annettava ymmärrettävässä muodossa Tiedot on annettava pyynnöstä kirjallisena Mistä tiedot on kerätty Mihin tietoja käytetään Lähde: Tietosuojavaltuutetun toimisto, ( )

20 Henkilötietolaki: rekisteröidyn oikeudet (2/2) Oikeus saada tietonsa korjatuiksi Rekisterinpitäjän tulee korjata virheelliset tiedot rekisteröidyn vaatimuksesta Rekisterinpitäjän tulee ilmoittaa korjauksista niille, joille virheelliset tiedot on välitetty Rekisterinpitäjän tulee ilmoittaa korjauksista taholle, jolta virheellinen tieto on peräisin Kielto-oikeus: rekisteröity voi kieltää rekisteritietojen hyödyntämisen Suoramarkkinointiin ja suoramainontaan Markkina- ja mielipidetutkimuksen tekemiseen Henkilömatrikkelin ja sukututkimuksen tekemiseen Lähde: Tietosuojavaltuutetun toimisto, ( )

21 Internet ei unohda koskaan! Kannattaa omalla kohdallaan arvioida mitä haluaa internetin muistavan Toisaalta, esimerkiksi poliittiset mielipiteet eivät saa olla työhönoton este lain mukaan Wayback Machinen kaltaisia palveluita on olemassa IRC-gallerian sensuroituja kuvia säilytellään erinäisissä paikoissa Joskus Internet kuitenkin unohtaa sellaista, joka saisi säilyä Jos löydät jotain kiinnostavaa, pistä se talteen Esimerkiksi tänään laillisesti ilmainen kirja voi olla huomenna maksullinen

22 Linkkejä Tekijänoikeudet Finlex: Opetusministeriö: Etujärjestö Kopiosto ry:n kompaktit sivut: Lauri Kerosuon artikkelisarja Suomen journalistiliiton sivuilla 10 juttua tekijänoikeudesta tekijanoikeus/index.htx Jukka Korpelan nasevat sivut: Effi ry:n (kriittinen) näkemys: Henkilötietolaki Tietosuojavaltuutetun toimisto:

23 Yhteenveto Tekijänoikeuslaki Henkilötietolaki Internetin muisti on pitkä

Mitä on tekijänoikeus?

Mitä on tekijänoikeus? Tekijänoikeudet Elina Ulpovaara 21.9.2009 2009 Mitä on tekijänoikeus? Tekijänoikeuslaki 8.7.1961/404 Tekijänoikeuden kohde ja sisällys 1 Sillä, joka on luonut kirjallisen tai taiteellisen teoksen, on tekijänoikeus

Lisätiedot

Opetus ja tekijänoikeus: lähtökohdat ja käytännön ongelmatilanteet

Opetus ja tekijänoikeus: lähtökohdat ja käytännön ongelmatilanteet Sivistystyönantajat Tieteentekijöiden liitto Professoriliitto IPR University Center Tekijänoikeus yliopistojen työsuhteissa 28.11.2016 Opetus ja tekijänoikeus: lähtökohdat ja käytännön ongelmatilanteet

Lisätiedot

Arkistojen aarteet - Tekijänoikeudet ja yksityisyyden suoja. 13.3.2014 Pirjo Heinonen

Arkistojen aarteet - Tekijänoikeudet ja yksityisyyden suoja. 13.3.2014 Pirjo Heinonen 1 Arkistojen aarteet - Tekijänoikeudet ja yksityisyyden suoja 2 TEKIJÄNOIKEUDET ja Teosto Teoston mukaan kyse on oikeudesta määrätä teoksen käytöstä ja tulla mainituksi teoksen tekijänä Suomessa yleinen

Lisätiedot

Tietosuoja käytännössä

Tietosuoja käytännössä Tietosuoja käytännössä Tehtävälista vai organisaatiokaavio? Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry Ihmisen asialla vuodesta 1938 Painopisteemme ovat 1. Osallisuus ihmisten äänen kuunteleminen ja välittäminen

Lisätiedot

TEOKSEN (esim. tekstin, kuvien, musiikin tai muiden hengentuotteiden) tekijöillä on tekijänoikeus teokseensa.

TEOKSEN (esim. tekstin, kuvien, musiikin tai muiden hengentuotteiden) tekijöillä on tekijänoikeus teokseensa. TEKIJÄNOIKEUDET 1) Mitä on tekijänoikeus? TEOKSEN (esim. tekstin, kuvien, musiikin tai muiden hengentuotteiden) tekijöillä on tekijänoikeus teokseensa. Tekijänoikeus sisältää ns. taloudellisen oikeuden

Lisätiedot

Tekijänoikeudet liiketoiminnassa

Tekijänoikeudet liiketoiminnassa Tekijänoikeudet liiketoiminnassa IPR-seminaari 9.11.2016 Albert Mäkelä lainopillinen asiamies, Suomen Yrittäjät 1 Mitä tekijänoikeus suojaa? Tekijänoikeus suojaa kirjallista tai taiteellista teosta Teoksen

Lisätiedot

Siikalatvan kunnan koulutuslautakunta/ Aleksanterin koulu. Yhteystiedot (osoite, puhelin)

Siikalatvan kunnan koulutuslautakunta/ Aleksanterin koulu. Yhteystiedot (osoite, puhelin) Henkilötietolaki (523/99) 10 mukainen REKISTERISELOSTE ja lain 24 :n mukainen INFORMOINTI Laatimispvm: 05.10.2016 1. Rekisterinpitäjä Nimi Siikalatvan kunnan koulutuslautakunta/ Aleksanterin koulu Yhteystiedot

Lisätiedot

OPPILASREKISTERISELOSTE

OPPILASREKISTERISELOSTE OPPILASREKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 mukainen REKISTERISELOSTE ja lain 24 :n mukainen INFORMOINTI Laatimispvm: 2.1.2017 1. Rekisterinpitäjä Nimi Siikalatvan kunnan koulutuslautakunta /

Lisätiedot

Tekijänoikeuden perusteet. Ville Oksanen - 16.4.2007

Tekijänoikeuden perusteet. Ville Oksanen - 16.4.2007 Tekijänoikeuden perusteet Ville Oksanen - 16.4.2007 Sisältö Tekijänoikeuden perusteet Rajoitukset tekijänoikeuteen Tekijänoikeusjärjestöt Lisensointi Tekijänoikeuden sisältö Suojattavat teoslajit (TekL

Lisätiedot

Tekijänoikeudet opetustoimessa

Tekijänoikeudet opetustoimessa Tekijänoikeudet opetustoimessa Leena Hiltunen Teos ja tekijän oikeus siihen 1.1.2006 alkaen uudistuksia vuoden 1961 tekijänoikeuslakiin (osa uudistuksista voimaan 1.1.2007); TekijäL 1 : Sillä, joka on

Lisätiedot

Tietosuojaasiat. yhdistysten näkökulmasta

Tietosuojaasiat. yhdistysten näkökulmasta Tietosuojaasiat yhdistysten näkökulmasta 2018 Pähkinänkuoressa Tietosuoja-asetus tullut voimaan 25.5.2016 Asetusta sovellettava viimeistään 25.5.2018 Pitkä siirtymäkausi: kansallinen lainsäädäntö tekeillä

Lisätiedot

MITÄ BLOGIIN, WIKIIN TAI KOTISIVUILLE SAA LAITTAA?

MITÄ BLOGIIN, WIKIIN TAI KOTISIVUILLE SAA LAITTAA? MITÄ BLOGIIN, WIKIIN TAI KOTISIVUILLE SAA LAITTAA? Tekijänoikeudet ja tietosuoja verkossa Ella Kiesi 26.3.2009 www.oph.fi Osaamisen ja sivistyksen asialla Vaikuttava lainsäädäntö Tekijänoikeuslaki 404/1961

Lisätiedot

Tekijänoikeuden vaikutuksesta E tiedon hyödyntämisessä. Mari Lampenius Asianajaja

Tekijänoikeuden vaikutuksesta E tiedon hyödyntämisessä. Mari Lampenius Asianajaja Tekijänoikeuden vaikutuksesta E tiedon hyödyntämisessä Mari Lampenius Asianajaja 23.5.2011 Teoksen tekijänoikeus Tekijänoikeuslain mukaan sillä joka on luonut kirjallisen tai taiteellisen teoksen on tekijänoikeus

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 19.4.2018 1. Rekisterin pitäjä Hotelli Mesikämmen Oy

Lisätiedot

Mitä tiedekustantajan pitäisi tietää sopimuksista ja oikeuksista? Suomen tiedekustantajien liitto Jukka-Pekka Timonen KOPIOSTO

Mitä tiedekustantajan pitäisi tietää sopimuksista ja oikeuksista? Suomen tiedekustantajien liitto Jukka-Pekka Timonen KOPIOSTO Mitä tiedekustantajan pitäisi tietää sopimuksista ja oikeuksista? Suomen tiedekustantajien liitto 24.9.2010 Jukka-Pekka Timonen KOPIOSTO 1 Tekijänoikeus syntyy henkilölle siirtyy kustantajalle vain sopimuksella

Lisätiedot

Tekijänoikeudet liiketoiminnassa

Tekijänoikeudet liiketoiminnassa Tekijänoikeudet liiketoiminnassa IPR-seminaari, Rovaniemi 7.2.2017 Albert Mäkelä, lainopillinen asiamies, Suomen Yrittäjät Riikka Tähtivuori, IPR asiantuntija, Elinkeinoelämän keskusliitto EK Mitä tekijänoikeus

Lisätiedot

Aikuissosiaalityön rekisteriseloste

Aikuissosiaalityön rekisteriseloste Aikuissosiaalityön rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT 5. REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS 6. REKISTERIN PITÄMISEN

Lisätiedot

Kuraattoripalveluiden asiakasrekisterin tietosuojaseloste

Kuraattoripalveluiden asiakasrekisterin tietosuojaseloste Kuraattoripalveluiden asiakasrekisterin tietosuojaseloste Sisällys 1. REKISTERIN NIMI... 2 2. REKISTERINPITÄJÄ... 2 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ... 2 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT... 2 5. REKISTERIN

Lisätiedot

5/8/2016 The Copyright Law 1

5/8/2016 The Copyright Law 1 5/8/2016 The Copyright Law 1 5/8/2016 The Copyright Law 2 Yleistä Tekijänoikeuden kohteena on kirjallinen tai taiteellinen teos. Suojan saadakseen teoksen tulee ylittää ns. teoskynnys. Suojattu teos on

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 TALOUS- JA SUUNNITTELUKESKUS Tietotekniikkaosasto 13.11.2012

HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 TALOUS- JA SUUNNITTELUKESKUS Tietotekniikkaosasto 13.11.2012 HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 13.11.2012 HELMI-EXTRANET-KÄYTTÖPOLITIIKKA SISÄLTÖ 1 Extranet-tunnuksen käyttöpolitiikka 2 Käyttäjätunnusten myöntöperusteet 3 Salasanat Käyttäjätunnuksen hyväksyttävä

Lisätiedot

Tekijänoikeus,oppilas, opettaja ja koulu. OTK Maria E. Rehbinder

Tekijänoikeus,oppilas, opettaja ja koulu. OTK Maria E. Rehbinder Tekijänoikeus,oppilas, opettaja ja koulu OTK Maria E. Rehbinder 26.10.2009 maria.rehbinder@gmail.com Henkilölle syntyvä oikeus Tekijänoikeus voi syntyä vain luonnolliselle henkilölle Poikkeuksena työnantajalle

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Laatimispäivämäärä:

TIETOSUOJASELOSTE Laatimispäivämäärä: TIETOSUOJASELOSTE Laatimispäivämäärä: 21.5.2018 Vaasan kaupunki 1. Rekisterin nimi Kulttuuri- ja kirjastopalveluiden henkilöstörekisteri 2. Rekisterinpitäjä Nimi: Vaasan kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta

Lisätiedot

Oheisen mallin mukainen täytetty jäsenluettelon rekisteriseloste on pyydettäessä nähtävillä jokaisessa marttayhdistyksessä.

Oheisen mallin mukainen täytetty jäsenluettelon rekisteriseloste on pyydettäessä nähtävillä jokaisessa marttayhdistyksessä. Oheisen mallin mukainen täytetty jäsenluettelon rekisteriseloste on pyydettäessä nähtävillä jokaisessa marttayhdistyksessä. JÄSENLUETTELON REKISTERISELOSTE JA JÄSENEN INFORMOINTI Tällä lomakkeella ovat

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1990:16

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1990:16 TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1990:16 Asia Hakija Suojan kohde, valokuva A Annettu 13.11.1990 Tiivistelmä A Oy:n teepakkauksessa olevan valokuvan kohde ei ollut tekijänoikeudellisesti suojattu teos. Valokuva

Lisätiedot

HENKILÖTIETOLAIN (523/99) 10 :N MUKAINEN REKISTERISELOSTE (HRKS): Linpunmyyjä-opas/kanslisti Aija Avnery, puh. 019-758 4108

HENKILÖTIETOLAIN (523/99) 10 :N MUKAINEN REKISTERISELOSTE (HRKS): Linpunmyyjä-opas/kanslisti Aija Avnery, puh. 019-758 4108 HENKILÖTIETOLAIN (523/99) 10 :N MUKAINEN REKISTERISELOSTE (HRKS): 1. Rekisterinpitäjä Suomen lasimuseo Tehtaankatu 23 11910 Riihimäki 2. Rekisteriasioita hoitava henkilö 3. Rekisterin nimi Linpunmyyjä-opas/kanslisti

Lisätiedot

Kai Paananen, p Reumantie 4, Heinola. 3. Rekisterin nimi Aikuisten työpajojen ja työllisyydenhoidon asiakasrekisteri

Kai Paananen, p Reumantie 4, Heinola. 3. Rekisterin nimi Aikuisten työpajojen ja työllisyydenhoidon asiakasrekisteri 1. Rekisterinpitäjä Rauhankatu 3 18100 Heinola 2. Rekisterin vastuuhenkilö Kai Paananen, p. 044 469 4297 Reumantie 4, 18100 Heinola Rekisterin yhdyshenkilö Henkilö, johon voit ottaa yhteyttä henkilötietojen

Lisätiedot

Tekijänoikeus, miten käytän toisen työtä, Digilupa ja koulun muut käyttöluvat

Tekijänoikeus, miten käytän toisen työtä, Digilupa ja koulun muut käyttöluvat Tekijänoikeus, miten käytän toisen työtä, Digilupa ja koulun muut käyttöluvat Juha Kallanranta Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry Turku 11.10.2014 Juha Kallanranta 2003 Tekijänoikeuden sisältö Tekijänoikeuden

Lisätiedot

3 REKISTERIN VASTUUHENKILÖT JA REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT

3 REKISTERIN VASTUUHENKILÖT JA REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT Rekisteriseloste HelMet-kirjastojen eli Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen asiakasrekisteri Rekisteriseloste ja rekisteröidyn informointi Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24

Lisätiedot

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa.

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Laatimispäivä: 10 /2015 Tämä on tietosuojaseloste, joka sisältää rekisteriselosteen ja asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä koskevan informoinnin. 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Nimi: Katuosoite:

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla. Urho Tuominen -konserni:

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla. Urho Tuominen -konserni: Sivu 1 / 5 Tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla Urho Tuominen -konserni: 1. Rekisterinpitäjä Urho Tuominen Oy (0143919-7) (1707453-2)

Lisätiedot

Lastenvalvojan rekisteriseloste

Lastenvalvojan rekisteriseloste Lastenvalvojan rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT 5. REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS 6. REKISTERIN PITÄMISEN PERUSTE

Lisätiedot

Kuraattoripalveluiden asiakasrekisterin tietosuojaseloste

Kuraattoripalveluiden asiakasrekisterin tietosuojaseloste Kuraattoripalveluiden asiakasrekisterin tietosuojaseloste Sisällys 1. REKISTERIN NIMI... 2 2. REKISTERINPITÄJÄ... 2 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ... 2 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT... 2 5. REKISTERIN

Lisätiedot

Tietoisku tekijänoikeudesta

Tietoisku tekijänoikeudesta Tietoisku tekijänoikeudesta Duodecimin seminaari 9.5.2007 Satu Kangas Viestinnän Keskusliitto 1 Verkkojulkaisemisen ABC A: Tietoverkoissa pätevät samat tekijänoikeussäännöt kuin perinteisessä julkaisemisessa

Lisätiedot

SUOSITUS SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTÖSTÄ

SUOSITUS SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTÖSTÄ 1 SUOSITUS SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTÖSTÄ Kemin kaupungilla on omat Facebook-sivut (Kemin kaupunki), joiden tarkoituksena on tehostaa kaupungin ulkoista viestintää, tiedottaa tapahtumista, hankkeista, palveluista

Lisätiedot

Verkostokehittäjät-hanke Tietosuoja ja tietoturvallisuus

Verkostokehittäjät-hanke Tietosuoja ja tietoturvallisuus Verkostokehittäjät-hanke 22.9.2016 Tietosuoja ja tietoturvallisuus 1 2 Esityksen sisältö Käsitteitä Juridiikkaa Miksi? Rekisteröidyn oikeudet Rekisterinpitäjän velvollisuudet Rekisterinpitäjän tarkistuslista

Lisätiedot

Henkilötietolain (521/1999) 10 ja 24 :ssä säädetyistä tiedoista koostuva tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on laadittu

Henkilötietolain (521/1999) 10 ja 24 :ssä säädetyistä tiedoista koostuva tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on laadittu TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolain (521/1999) 10 ja 24 :ssä säädetyistä tiedoista koostuva tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on laadittu 30.4.2018. REKISTERINPITÄJÄ Rekisterinpitäjänä toimii: Tili-Saarimaa

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUDELLISET KYSYMYKSET SÄHKÖISISSÄ OPINNÄYTETÖISSÄ. KIRJASTO/Anna-Kaarina Linna

TEKIJÄNOIKEUDELLISET KYSYMYKSET SÄHKÖISISSÄ OPINNÄYTETÖISSÄ. KIRJASTO/Anna-Kaarina Linna 1 TEKIJÄNOIKEUDELLISET KYSYMYKSET SÄHKÖISISSÄ OPINNÄYTETÖISSÄ KIRJASTO/Anna-Kaarina Linna 2 OPINNÄYTETYÖN JULKISUUS Julkisessa oppilaitoksessa laadittu ja tutkintotodistuksen saamiseen johtanut opinnäytetyö

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Voimassa EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) jatietosuojalaki Sivu 1/5. Keiturin Sote Oy Henkilöstörekisteri

TIETOSUOJASELOSTE Voimassa EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) jatietosuojalaki Sivu 1/5. Keiturin Sote Oy Henkilöstörekisteri Sivu 1/5 REKISTERIN NIMI Henkilöstörekisteri Rekisterinpitäjä Virtaintie 26 34800 VIRRAT Rekisterin vastuuhenkilöt Toimitusjohtaja Pirkko Mäenpää Rekisteriasioiden yhteyshenkilö Henkilöstöpäällikkö Helena

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Sivu 1 / 2 TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjän tulee laatia jokaisesta eri henkilörekisteristä rekisteriseloste, joka on pidettävä yleisesti saatavilla esimerkiksi

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1994:17. Tiivistelmä Tuulilasin puhdistusväline ja siitä tehdyt rakennepiirustukset eivät saaneet tekijänoikeussuojaa.

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1994:17. Tiivistelmä Tuulilasin puhdistusväline ja siitä tehdyt rakennepiirustukset eivät saaneet tekijänoikeussuojaa. TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1994:17 Asia Hakija Teostaso A Annettu 28.9.1994 Tiivistelmä Tuulilasin puhdistusväline ja siitä tehdyt rakennepiirustukset eivät saaneet tekijänoikeussuojaa. SELOSTUS ASIASTA

Lisätiedot

9. ASIAKASTIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAISET HENKILÖTIETOJEN LUOVUTUKSET

9. ASIAKASTIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAISET HENKILÖTIETOJEN LUOVUTUKSET ALAVUDEN KAUPUNKI / SIVISTYSRYHMÄ REKISTERISELOSTE ALAVUDEN YLÄASTEEN OPETTAJA- JA OPPILASREKISTERI Laatimispäivä: 16.2.2010 SISÄLTÖ: 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ

Lisätiedot

TUOTTEISTAMINEN JA TEKIJÄN OIKEUDET HANKETYÖSSÄ

TUOTTEISTAMINEN JA TEKIJÄN OIKEUDET HANKETYÖSSÄ TUOTTEISTAMINEN JA TEKIJÄN OIKEUDET HANKETYÖSSÄ Kuka omistaa hankkeiden tulokset? Kokkola 2.2.2007 OTK Jaakko Eskola Osakeyhtiö Opus Henkilötietolaki Yksityiselämän ja henkilötietojen suoja Pääpiirteet

Lisätiedot

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan Kouvolan Korttelikotiyhdistys ry:n toteuttamat asiakastietojen käsittelyn tavat.

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan Kouvolan Korttelikotiyhdistys ry:n toteuttamat asiakastietojen käsittelyn tavat. TIETOSUOJASELOSTE: ASIAKASTIEDOT Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan Kouvolan Korttelikotiyhdistys ry:n toteuttamat asiakastietojen käsittelyn tavat. Tämän selosteen tarkoituksiin asiakastiedoilla tarkoitetaan

Lisätiedot

Ajankohtaista tekijänoikeudesta JY:ssä! Visa Hiltunen !

Ajankohtaista tekijänoikeudesta JY:ssä! Visa Hiltunen ! Ajankohtaista tekijänoikeudesta JY:ssä! Visa Hiltunen 29.10.2014! Alustuksen sisältö!! Kertaus tekijänoikeuden perusteista!! Työsuhde ja tekijänoikeus!! Tekijänoikeussopimuskäytännöt tutkimus vs. opetus!!

Lisätiedot

E-KANDIT LATURI TEKIJÄNOIKEUDELLISET KYSYMYKSET. KIRJASTO/Anna-Kaarina Linna

E-KANDIT LATURI TEKIJÄNOIKEUDELLISET KYSYMYKSET. KIRJASTO/Anna-Kaarina Linna 1 E-KANDIT LATURI TEKIJÄNOIKEUDELLISET KYSYMYKSET KIRJASTO/Anna-Kaarina Linna 2 OPINNÄYTTEEN PALAUTUSPROSESSI Ohjaaja toimittaa opintosihteerille tutkielman pohjatiedot. Ohjaaja lataa tutkielman Laturista

Lisätiedot

Kirjoita ja julkaise -koulutus

Kirjoita ja julkaise -koulutus Kirjoita ja julkaise -koulutus Tiedejulkaiseminen ja tekijänoikeudet Lakimies Visa Hiltunen 8.2.2012 Luennon sisältö 1. Tekijänoikeuden perusteet 2. Korkeakouluissa ilmeneviä tekijänoikeuskysymyksiä 3.

Lisätiedot

Tekijänoikeus tuo leivän tekijän pöytään

Tekijänoikeus tuo leivän tekijän pöytään Tekijänoikeus tuo leivän tekijän pöytään Jokaisella on oikeus niiden henkisten ja aineellisten etujen suojaamiseen, jotka johtuvat hänen luomastaan tieteellisestä, kirjallisesta tai taiteellisesta tuotannosta.

Lisätiedot

Yksityisyydensuoja ja kirjaaminen. Itsemääräämisoikeus ja asiakirjat THL Liisa Murto Ihmisoikeuslakimies Kynnys ry/vike

Yksityisyydensuoja ja kirjaaminen. Itsemääräämisoikeus ja asiakirjat THL Liisa Murto Ihmisoikeuslakimies Kynnys ry/vike Yksityisyydensuoja ja kirjaaminen Itsemääräämisoikeus ja asiakirjat THL 18.11.2016 Liisa Murto Ihmisoikeuslakimies Kynnys ry/vike Yksityisyydensuoja perusoikeutena Jokaisen yksityiselämä, kunnia ja kotirauha

Lisätiedot

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa.

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Laatimispäivä: 10 / 2015 Tämä on tietosuojaseloste, joka sisältää rekisteriselosteen ja asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä koskevan informoinnin. 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Katuosoite:

Lisätiedot

Opas tekijänoikeudesta valokuvaan, piirrettyyn kuvaan, liikkuvaan kuvaan, ääneen ja musiikkitallenteisiin sekä tekijänoikeudesta internettiin.

Opas tekijänoikeudesta valokuvaan, piirrettyyn kuvaan, liikkuvaan kuvaan, ääneen ja musiikkitallenteisiin sekä tekijänoikeudesta internettiin. Opas tekijänoikeudesta valokuvaan, piirrettyyn kuvaan, liikkuvaan kuvaan, ääneen ja musiikkitallenteisiin sekä tekijänoikeudesta internettiin. TEKIJÄNOIKEUS (Kopiereg - Derechos d autor - Müəlliflik hüquqları

Lisätiedot

Pro Consona lastensuojelurekisterin rekisteriseloste

Pro Consona lastensuojelurekisterin rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja Rekisteriseloste Pro Consona lastensuojelurekisterin rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja Rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ

Lisätiedot

Nykydokumentoinnin koulutuspäivä. Tietosuojakysymykset ja eettiset periaatteet nykydokumentoinnissa

Nykydokumentoinnin koulutuspäivä. Tietosuojakysymykset ja eettiset periaatteet nykydokumentoinnissa Nykydokumentoinnin koulutuspäivä Tietosuojakysymykset ja eettiset periaatteet nykydokumentoinnissa Suomen kansallismuseo 1.11.2010 Teemu Ahola Vs. museonjohtaja Työväenmuseo Werstas Materiaalin kerääminen

Lisätiedot

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: , päivitetty

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: , päivitetty Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: 17.12.2013, päivitetty 26.4.2017 1. Rekisterin nimi Optima verkko-oppimisympäristö 2. Rekisterinpitäjä Jyväskylän

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste. REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE Varhaiskasvatuspalvelujen sijaisrekisteri Henkilötietolaki (523/99) 10 SISÄLTÖ

Rekisteri- ja tietosuojaseloste. REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE Varhaiskasvatuspalvelujen sijaisrekisteri Henkilötietolaki (523/99) 10 SISÄLTÖ REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE Varhaiskasvatuspalvelujen sijaisrekisteri Henkilötietolaki (523/99) 10 SISÄLTÖ 1 REKISTERIN NIMI 2 REKISTERINPITÄJÄ 3 REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ 4 REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS

Lisätiedot

Laatimispäivä Osoite Kuterintie Terälahti. Puhelinnumero www-sivut Puhelinnumero

Laatimispäivä Osoite Kuterintie Terälahti. Puhelinnumero www-sivut   Puhelinnumero REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 Laatimispäivä 4.4.2019 1. Rekisterinpitäjä Nimi Sf-caravan Pirkanmaa ry Osoite Kuterintie 34 34260 Terälahti 050 524 8857 toimisto@sfcpirkanmaa.fi www-sivut

Lisätiedot

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa.

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Laatimispäivä: 1/2015 Tämä on tietosuojaseloste, joka sisältää rekisteriselosteen ja asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä koskevan informoinnin. 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Katuosoite: Kuopion

Lisätiedot

Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit. Tapio Lahtinen

Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit. Tapio Lahtinen Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit Tapio Lahtinen Mistä on kyse ja miten päästä alkuun? Tietosuoja-asetus ei suoraan anna yleisvastausta, siihen, mitä pitäisi tehdä Kärjistäen kyse on ikään

Lisätiedot

Tietosuoja turvaa oikeutesi

Tietosuoja turvaa oikeutesi Tietosuoja turvaa oikeutesi Kuka saa kerätä tietoja sinusta? Miten tietojasi käytetään? Miten niitä säilytetään? Mihin tietojasi luovutetaan? Pidä huoli oikeuksistasi TIETOSUOJAVALTUUTETUN TOIMISTO Tässä

Lisätiedot

Tekijänoikeuden suoja tekijän & käyttäjän näkökulmasta

Tekijänoikeuden suoja tekijän & käyttäjän näkökulmasta Tekijänoikeuden suoja tekijän & käyttäjän näkökulmasta 10/2013 Kopiosto ry Arttu Juselius Tekijänoikeuden syntyminen Tekijänoikeuden suoja syntyy heti kun teos on luotu Automaattisesti. Ei vaadi merkkiä.

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Nuoriso- ja kulttuuripalveluiden leiri-, kerho- ja retkitoiminta

Lisätiedot

Rekisteriseloste. Kehitysvammaisten asumispalvelujen asiakasrekisterin rekisteriseloste

Rekisteriseloste. Kehitysvammaisten asumispalvelujen asiakasrekisterin rekisteriseloste Rekisteriseloste Kehitysvammaisten asumispalvelujen asiakasrekisterin rekisteriseloste Versiot Hyväksytty 1 Johtoryhmä 7.2.2012 2 Päivitetty 05.8.2016 Rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ

Lisätiedot

Kangasalan Moottorikerhon tietosuojakäytännöt

Kangasalan Moottorikerhon tietosuojakäytännöt Kangasalan Moottorikerhon tietosuojakäytännöt Kerhon nimi: Kangasalan Moottorikerho Ry (Yhdistysnumero 93.425) Osoite: c/o Nallekarhuntie 2 36100 Kangasala Kangasalan Moottorikerho (myöhemmin kerho tai

Lisätiedot

Henkilötietojen huolellinen käsittely marttayhdistyksissä. Reijo Petrell, Marttaliiton hallinto- ja talousjohtaja

Henkilötietojen huolellinen käsittely marttayhdistyksissä. Reijo Petrell, Marttaliiton hallinto- ja talousjohtaja Henkilötietojen huolellinen käsittely marttayhdistyksissä Reijo Petrell, Marttaliiton hallinto- ja talousjohtaja 24.3.2018 Uusi tietosuoja-asetus Eu:n tietosuoja-asetusta tulee noudattaa 25.5.2018 alkaen

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2003:19. Uutisportaalisivustolle viedyt kolumnit ja haastattelut

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2003:19. Uutisportaalisivustolle viedyt kolumnit ja haastattelut TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2003:19 Asia Hakija Uutisportaalisivustolle viedyt kolumnit ja haastattelut H.T. Annettu 01.12.2003 LAUSUNTOPYYNTÖ H.T. (jäljempänä hakija) on 03.06.2003 saapuneella kirjeellään

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2008:7. Tiivistelmä Käsikirjoituksen saattaminen yleisön saataville internetissä edellytti tekijän luvan.

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2008:7. Tiivistelmä Käsikirjoituksen saattaminen yleisön saataville internetissä edellytti tekijän luvan. TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2008:7 Asia Hakija Tekijänoikeus kirjalliseen teokseen A Annettu 10.3.2008 Tiivistelmä Käsikirjoituksen saattaminen yleisön saataville internetissä edellytti tekijän luvan.

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Henkilötietojen käsittelyn tietopyynnöt Tiedonanto laadittu:

Lisätiedot

QRIDI - TIETOSUOJASELOSTE

QRIDI - TIETOSUOJASELOSTE QRIDI - TIETOSUOJASELOSTE 7.8.2017 Tietosuojaseloste on laajennettu henkilötietolain (523/1999) 10 :n mukainen rekisteriseloste. Tietosuojaselosteen kohdat 1 12 ovat tietosuojavaltuutetun toimiston tietosuojaselostemallin

Lisätiedot

puh

puh 1. Rekisterin nimi Kunnan alueelle sijoitettujen lasten valvontarekisteri 2. Rekisterin pitäjä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä 3. Rekisteriasioista vastaava henkilö Hyvinvointijohtaja 4. Yhteyshenkilöt rekisteriasioissa

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 11.2.2014 1. Rekisterinpitäjä Nimi Hevostoiminta Laukki Yksityinen elinkeinonharjoittaja, Y-tunnus 2601111-1 Yhteystiedot Puh: 040-186 2222,

Lisätiedot

Perhetyön ja lapsiperheiden kotipalvelun asiakasrekisterin rekisteriseloste

Perhetyön ja lapsiperheiden kotipalvelun asiakasrekisterin rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja Rekisteriseloste Perhetyön ja lapsiperheiden kotipalvelun asiakasrekisterin rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja Rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3.

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Uimahalli ja kuntosali Liprakan asiakasrekisteri Tiedonanto

Lisätiedot

Sosiaalityön päällikkö, p Tietopyynnöt: PL 4 (Pohjolankatu 21), Iisalmi

Sosiaalityön päällikkö, p Tietopyynnöt: PL 4 (Pohjolankatu 21), Iisalmi 1. Rekisterin nimi Adoptiorekisteri 2. Rekisterin pitäjä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä 3. Rekisteriasioista vastaava henkilö Sosiaalityön päällikkö, p. 040 594 9012 Tietosuojavastaava Puh: 040 5752 678 4.

Lisätiedot

puh

puh 1. Rekisterin nimi Lapsen huolto- ja tapaamisoikeuden rekisteri 2. Rekisterin pitäjä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä 3. Rekisteriasioista vastaava henkilö Hyvinvointijohtaja 4. Yhteyshenkilöt rekisteriasioissa

Lisätiedot

Organisaatioluvan hakeminen

Organisaatioluvan hakeminen Organisaatioluvan hakeminen Vaatimukset Hakijan tulee toimittaa seuraavat kaksi asiakirjaa e-tutkijaan tehtävän lupahakemuksen liitteenä kun tutkimuksessa käsitellään henkilötietoja. 1. Tietosuojaseloste,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5)

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) Laatimispäivä/Päivityspäivä 18.8.2016 1. nimi 2. pitäjä 3. vastuuhenkilö 4. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa 5. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Lisätiedot

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja käsittelyn laillinen peruste

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja käsittelyn laillinen peruste Tietosuojaseloste EU:n tietosuoja asetus 2016/679 Henkilötietolaki 523/1999 1. Rekisterin nimi Kiasma teatterin uutiskirjelista 2. Rekisterinpitäjä Nimi ja Y tunnus Kansallisgalleria, 0800570 2 Osoite

Lisätiedot

Tietorekisteriseloste. Fysioterapeutti Annukka Laukkanen 2019

Tietorekisteriseloste. Fysioterapeutti Annukka Laukkanen 2019 Tietorekisteriseloste Fysioterapeutti Annukka Laukkanen 2019 REKISTERIN NIMI... 2 REKISTERINPITÄJÄ... 3 ASIAKASREKISTERIN VASTUUHENKILÖ... 3 REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ... 3 HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN

Lisätiedot

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm:

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: 6.3.2017 1. Rekisterin nimi Esmikko -rikosilmoitin ja -kulunvalvontajärjestelmä 2. Rekisterinpitäjä Käyntiosoite:

Lisätiedot

Rekisteriseloste. Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen asiakasrekisterin rekisteriseloste

Rekisteriseloste. Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen asiakasrekisterin rekisteriseloste Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen asiakasrekisterin rekisteriseloste Versiot Hyväksytty 1 Johtoryhmä 7.2.2012 2 Päivitetty 05.8.2016 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio. Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio. Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella. Tietosuojaseloste Sivu 1 (4) Tietosuojaseloste EU:n yleisen tietosuojaasetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Tili ja isännöinti Harri Nupponen Ytunnus: 12826942 osoite: Sammontie 7 as 8,

Lisätiedot

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus Rekisterinpitäjä Nimi: HammasOskari Oy Y-tunnus: 2796478-2 Posti- ja käyntiosoite: Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa Puhelin: 09 566 6733 Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Nimi: Ville-Pekka Paalasmaa

Lisätiedot

Sivistyspalvelut Koulutoimisto Kasurilantie Siilinjärvi. Sivistystoimenjohtaja Kari Mustonen

Sivistyspalvelut Koulutoimisto Kasurilantie Siilinjärvi. Sivistystoimenjohtaja Kari Mustonen REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 Laadittu/päivitetty 1.6.2011/28.9.2012/4.6.2013 REKISTERINPITÄJÄ SIILINJÄRVEN KUNTA Sivistyspalvelut REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT Sivistystoimenjohtaja

Lisätiedot

Esitysmateriaalit ja luentotallenteet

Esitysmateriaalit ja luentotallenteet Esitysmateriaalit ja luentotallenteet Tekijänoikeudet ammatin opetuksessa Opentekoa.fi Avainsanat: esitysmateriaali, luentotallenne, avoimet aineistot, CC, Creative Commons, jakaminen, OER, tekijänoikeus

Lisätiedot

Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen rekisteriseloste

Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen rekisteriseloste Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen rekisteriseloste Johtoryhmä 7.2.2012 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA

Lisätiedot

KOPIOINTILUPA YLIOPISTOILLE JA AMMATTIKORKEAKOULUILLE

KOPIOINTILUPA YLIOPISTOILLE JA AMMATTIKORKEAKOULUILLE KOPIOINTILUPA YLIOPISTOILLE JA AMMATTIKORKEAKOULUILLE YLIOPISTOJEN JA AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOPIOINTILUPA Tekijänoikeuden suojaaman aineiston kopiointiin opetuksessa, tutkimuksessa ja organisaation hallinnollisessa

Lisätiedot

HENKILÖTIETOLAIN (523/99) 10 :N MUKAINEN REKISTERISELOSTE (HRKS): Perintäsihteeri Sinikka Tuomi, puh. 019-758 4080

HENKILÖTIETOLAIN (523/99) 10 :N MUKAINEN REKISTERISELOSTE (HRKS): Perintäsihteeri Sinikka Tuomi, puh. 019-758 4080 HENKILÖTIETOLAIN (523/99) 10 :N MUKAINEN REKISTERISELOSTE (HRKS): 1. Rekisterinpitäjä Riihimäen kaupunki Talous- ja suunnitteluyksikkö Kalevankatu 1 11100 Riihimäki 2. Rekisteriasioita hoitava henkilö

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5)

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) Laatimispäivä/Päivityspäivä 31.12.2014 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. nimi 2. pitäjä 3. vastuuhenkilö 4.

Lisätiedot

Työnhakijarekisterin tietosuojaseloste

Työnhakijarekisterin tietosuojaseloste Työnhakijarekisterin tietosuojaseloste Työnhakijalle Rekisteriselosteessa kerrotaan henkilötietojen käsittelyn tarkoituksesta ja käsittelyn oikeusperusteesta. Se selvittää rekisteröidyn oikeudet sekä kertoo

Lisätiedot

Nimi: Tuomas Hujala Sähköposti: tuomas.hujala. Puhelin: Sähköposti: tietosuoja

Nimi: Tuomas Hujala Sähköposti: tuomas.hujala. Puhelin: Sähköposti: tietosuoja TIETOSUOJASELOSTE 1. Rekisterinpitäjä Nimi: Sosiaali- ja terveysalan lupa ja valvontavirasto Valvira Osoite: PL 210, 00281 HELSINKI (Mannerheimintie 103 B) Muut yhteystiedot: puh. 0295 209 111(vaihde),

Lisätiedot

Rekisteriin kuuluvat seuraavat henkilötietoja sisältävät rekisterit ja osarekisterit:

Rekisteriin kuuluvat seuraavat henkilötietoja sisältävät rekisterit ja osarekisterit: Karvian kunta Kirjaston tietosuojaseloste Rekisterin nimi Kirjaston rekisteri Rekisteriin kuuluvat seuraavat henkilötietoja sisältävät rekisterit ja osarekisterit: - Satakirjastojen kirjastojärjestelmä

Lisätiedot

Rekisterinpitäjä. Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö. Rekisterin nimi. Rekisterin käyttötarkoitus. Rekisterin tietosisältö

Rekisterinpitäjä. Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö. Rekisterin nimi. Rekisterin käyttötarkoitus. Rekisterin tietosisältö Ekapeli-palvelun (Java-versiot: Ekapeli-Eskari, Ekapeli-Yksi, Ekapeli-Lukeminen, Ekapeli-Sujuvuus, Ekapeli- Maahanmuuttaja, Ekapeli-Spel-Ett, Ekapeli-Matikka) rekisteriseloste Henkilötietolain mukainen

Lisätiedot

1. Rekisterinpitäjä Nimi: Liperin kunta / Sosiaali- ja terveysosasto, perhekeskus

1. Rekisterinpitäjä Nimi: Liperin kunta / Sosiaali- ja terveysosasto, perhekeskus TIETOSUOJASELOSTE yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 Laatimispvm: 6.5.2011 Päivitetty: 29.3.2016 Laatija:Iija den Herder 1. Rekisterinpitäjä Nimi: Liperin

Lisätiedot

Rekisteri perustuu asiakkuuteen ja sitä käytetään asiakassuhteen hoitamiseen.

Rekisteri perustuu asiakkuuteen ja sitä käytetään asiakassuhteen hoitamiseen. Tietosuojaseloste EU:n Yleinen Tietosuoja-asetus Laatijan tiedot Laadittu (pvm ja nimi) 24.9.2018 Hannu Hietala Päivitetty (pvm ja nimi) 19.10.2018 Hannu Hietala Rekisteritiedot 1. Rekisterin nimi :n asiakasrekisteri

Lisätiedot

Tutkittavan informointi ja suostumus

Tutkittavan informointi ja suostumus Tutkittavan informointi ja suostumus yhdistettäessä tutkittavilta kerättyjä tietoja rekisteritietoihin Ylitarkastaja Raisa Leivonen Tietosuojavaltuutetun toimisto 9.12.2010 Kysy rekisteritutkimuksen luvista

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Laatimispäivämäärä: ,

TIETOSUOJASELOSTE Laatimispäivämäärä: , TIETOSUOJASELOSTE Laatimispäivämäärä: 21.5.2018, 13.11.2018 Vaasan kaupunki 1. Rekisterin nimi Kirjaston kirjastoautomaation käyttöhistoriarekisteri 2. Rekisterinpitäjä Nimi: Vaasan kaupungin kulttuuri-

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.05.2018 1.

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTEET. Lieksan Kehitys Oy LieKe

TIETOSUOJASELOSTEET. Lieksan Kehitys Oy LieKe TIETOSUOJASELOSTEET Lieksan Kehitys Oy LieKe TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjän tulee laatia jokaisesta eri henkilörekisteristä rekisteriseloste, joka on pidettävä

Lisätiedot

Tämä seloste koskee henkilötietojen käsittelyä palvelussa Kauppakeskuksen asiakasrekisteri

Tämä seloste koskee henkilötietojen käsittelyä palvelussa Kauppakeskuksen asiakasrekisteri Tämä seloste koskee henkilötietojen käsittelyä palvelussa Kauppakeskuksen asiakasrekisteri SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä 2. Mitä tietoja käsittelemme? 3. Missä tarkoituksissa henkilötietojasi käsitellään?

Lisätiedot

Tervetuloa tietosuoja-asetuskoulutukseen! JASMINA HEINONEN

Tervetuloa tietosuoja-asetuskoulutukseen! JASMINA HEINONEN Tervetuloa tietosuoja-asetuskoulutukseen! 17.1.17 1 Päivän kulku 09:40-10:20 Jasmina Heinonen: Tietosuoja-asetus: Johdatus ja rekisteröidyn oikeudet 10:20-10:35 Tauko 10:35-11:30 Lotta Kuusisto: Tietosuoja-asetus

Lisätiedot