Hyvinvointitoimikunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hyvinvointitoimikunta"

Transkriptio

1 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Hyvinvointitoimikunta Aika klo 9:15-10:56 Paikka Kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma Kasvatus- ja opetuslautakunnan talousarvio 2014 ja toiminnalliset tavoitteet 39 Ajankohtaiset asiat

2 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot Läsnä Frosterus Anu Helena 9:15-10:56 puheenjohtaja Boström Marianne 9:15-10:56 varapuheenjohtaja Ala-Hiiro Veikko 9:15-10:56 jäsen Stenholm Aulis 9:15-10:56 jäsen Poissa Söderström Minna jäsen Iisalo Risto jäsen Tuomisto Niku sivistyst.joht., esittelijä Sintonen Risto kaupunginhallituksen pj Riekkinen Anna-Liisa kaupunginhallituksen edustaja Huotari Eino kuntayht.tark.ltk:n jäsen Kuusela Matti kuntayht.tark.ltk:n jäsen Palenius Timo kuntayht. hallituksen jäsen Sundström Mia kuntayht. hallituksen jäsen Muut osallistujat Majalahti Juha 9:15-10:56 kaupunginjohtaja, esittelijä Laine Seija 9:15-10:56 tietp.siht., pöytäkirjanpitäjä Ahjoniemi Markku 9:15-10:56 kuntayht. hallituksen jäsen Reiterä Riitta-Liisa 9:15-10:30 kuntayhtymän johtaja Allekirjoitukset Anu Frosterus puheenjohtaja Seija Laine pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Karkkila klo Veikko Ala-Hiiro Aulis Stenholm Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Hallintopalvelut klo 9-12

3 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Seija Laine tietopalvelusihteeri

4 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Hyvinvointitoimikunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Hyvinvointitoimikunta 34 Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta. Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouskutsu lähetetään jäsenille, varajäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus, toimielimen päättämällä tavalla. Hyvinvointitoimikunnan kokous on päätösvaltai nen, kun saa puvilla on enemmän kuin puolet hyvinvointitoimikun nan jä se nis tä. Ehdotus: Päätös: Todetaan laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Hyvinvointitoimikunta Pöytäkirjantarkastajien valinta Hyvinvointitoimikunta 35 Hyvinvointitoimikunnan pöytäkirjan tarkastaa kul la kin ker ral la kak si sitä varten valittua jäsentä. Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan kaksi aakkosjärjestyksessä tarkastusvuorossa olevaa jäsentä. Ehdotus: Päätös: Hyvinvointitoimikunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Tarkastusvuorossa ovat Risto Iisalo ja Aulis Stenholm. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Veikko Ala-Hiiro ja Aulis Stenholm.

6 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Hyvinvointitoimikunta Asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen Hyvinvointitoimikunta 36 Asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä, jollei puheenjohtaja tai hyvinvointitoimikunta toisin pää tä. Toi mi elin voi ottaa käsiteltäväkseen sellaisenkin asian, jota ei ole mai nittu kokous kutsussa. Ehdotus: Päätös: Hyvinvointitoimikunta hyväksyy esityslistan asioi den kä sit te ly järjes tykseksi. Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

7 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Hyvinvointitoimikunta Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma Yhtymähallitus Ptky Karviaiselle on laadittu talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma vuosille Talousarvio 2014 perustuu palvelutasosuunnitelmaan, joka on laadittu vuosille Talousarvio vuodelle 2014 sisältää toiminnalliset tavoitteet, palvelujen euromääräiset arvot tuoteryhmittäin ja niiden ikäryhmä- tai asukaskohtaiset kustannukset jäsenkunnittain. Jäsenkuntaosuuksien laskelma pohjautuu tuote- ja toimipistekohtaisiin menoihin, suoritearvioihin ja laskennallisiin yksikköhintoihin. Karviaisen tavoitteet vuodelle 2014 on asetettu 4 näkökulmasta ASIAKASNÄKÖKULMA 1. Tyytyväiset asiakkaat 2. Terveys- ja hyvinvointivaikutusta ennalta ehkäisevällä työllä PROSESSINÄKÖKULMA 3. Lapsiperheiden hyvinvointi paranee 4. Kansanterveys- ja sosiaalityössä palvelujen riittävä saatavuus suhteessa väestön määrään, rakenteeseen ja tarpeisiin HENKILÖSTÖNÄKÖKULMA 6. Ammattitaitoinen, sitoutunut ja tyytyväinen henkilöstö TALOUSNÄKÖKULMA 7. Toiminnan kustannukset oikeassa suhteessa palvelutarpeisiin Talousarvion laadinta vuodelle 2014 on ollut vaativaa liittyen mm. eräiden asiakasryhmien palvelutarpeen kasvuun, työllisyystilanteeseen ja väestön ikääntymiseen. Toisaalta taas Karviaisen strategisissa koko väestön tai ikäryhmän kattavissa palveluissa arvioitu kustannuskehitys on hyvin maltillinen vuodelle Talousarviolukuihin vaikuttaa myös Vihdin kunnan suorittama huomattava tilavuokrien korotus. Nyt laaditun Ptky Karviaisen talousarvion 2014 nettomenosumma yhteensä on 78,2 milj. euroa (74,0 milj. euroa 2013). Kasvua vuoden 2013 alkuperäiseen talousarvioon on 5,2 % ja pienennettyyn talousarvioon 5, 7 %. Kesäkuun tilanteesta laadittuun tilinpäätösennusteeseen nähden kasvua on 4,6 %. Tilavuokrien korotusten osuus koko talousarvion kasvusta on 0,5 %. Karviaisen toimintakuluista oman toiminnan osuus vuonna 2014

8 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Hyvinvointitoimikunta on 45 %. Omaksi toiminnaksi on katsottu yksiköt, joissa työskentelee Karviaisen oma henkilöstö. Asiakkaille suoraan välitettävien ostopalvelujen osuus on 43 % toimintakuluista. Asiakkaille välitettävien avustusten osuus on 12 % toimintakuluista. Vuoden 2013 talousarvioon esitetään investointeja 629,8 tuhatta euroa (564,6 tuhatta euroa TA 2013 ja 316,5 tuhatta euroa TP 2012). Investoinneissa on varauduttu mm. liittymiseen kansalliseen terveydenhuollon arkistopalveluihin (earkisto). Liite: Vuoden 2014 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille Oheismateriaali: Esityslistan mukana jaetaan luettelo toiminnoista, joiden osalta resursseja voitaisiin kohdentaa uudelleen. Luettelon luvut eivät sisälly talousarvioehdotukseen. Valmistelija: Riitta-Liisa Reiterä, Satu Karppanen, Pirkko Hynynen, Arja Tikkala, Mikko Purhonen, Lars Forsell, Aila Idman Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Yhtymähallitus päättää hyväksyä vuoden 2014 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille liitteen mukaisesti. Käsittely: Päätös: Asian käsittelyn aikana esittelijä muutti päätösehdotustaan seuraavasti: Yhtymähallitus päättää jatkaa vuoden 2014 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille valmistelua. Lisäksi yhtymähallitus päättää, että jäsenkunnille annetaan tiedoksi valmistelun nykyinen tilanne. Yhtymähallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kuntayhtymän johtajan muutetun päätösehdotuksen. Tiedoksianto: Jäsenkunnat Yhtymähallitus Talousarviota 2014 ja taloussuunnitelmaa on valmisteltu edelleen. Valmistelussa on muutettu talousarviota yhtymähallituksen edellisessä kokouksessa antamien ohjeiden mukaisesti. Talousarvio liitteineen kootaan ja toimitetaan kokousasiakirjoina päätösesityksineen viimeistään perjantaina Ptky Karviaisen talousarvion 2014 nettomenosumma yhteensä on 77,8 milj. euroa (74,0 milj. euroa 2013). Kasvua vuoden 2013 alkuperäiseen talousarvioon on 4,7 % ja pienennettyyn talousarvioon 5,2 %. Kesäkuun tilanteesta laadittuun tilinpäätösennusteeseen nähden kasvua on 4,1 %.

9 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Hyvinvointitoimikunta Talousarvion euromääräinen kasvu on 3,8 milj. euroa. Suurimmat euromääräiset kasvut ovat toiminnoissa, joissa on tapahtunut asiakaslisäystä vuonna 2013 ja joissa palvelun järjestäminen tapahtuu pääasiassa asiakkaille ostetuilla palveluilla. Suurimmat euromääräiset kasvut muodostuvat vammaispalveluista 1,1 milj. euroa, ikäihmisten asumispalveluista 0,7 milj. euroa, lastensuojelun palveluista 0,4 milj. euroa, työllisyyden hoidosta työmarkkinatuen ja sosiaalisen kuntoutuksen osalta 0,4 milj. euroa, Vihdin kunnan suorittamista vuokrankorouksista 0,4 milj. euroa ja lääkinnällisen kuntoutuksen osalta 0,2 milj. euroa. Vuonna 2014 resursseja uudelleen kohdentamalla panostetaan erityisesti " Hoidon saatavuuden edelleen parantamiseen lääkärin vastaanotolla ja suun terveydenhuollossa " Mielenterveyspalvelujen tuottamiseen Karviaisessa " Kuntouttavan työtoiminnan lisäämiseen tarkoituksena pienentää kunnan (Karviaisen) osuutta työttömyysajan työmarkkinatuesta " Ikäihmisten palvelurakenteen edelleen kehittämiseen. Palvelurakenteenkehittämisessä on keskeistä terveyttä ja hyvinvointia edistävä toiminta sekä kotona ja kodinomaisessa yksikössä asumisen tukeminen mahdollisimman pitkään tarkoituksenmukaisten sosiaali- ja terveyspalvelujen turvin. " Lasten sijaishuollon menojen vähentämiseen. Karviaisen toimintakuluista oman toiminnan osuus vuonna 2014 ennen resurssien uudelleen kohdentamista ja ilman erikoissairaanhoidon osuutta on n. 47 %. Omaksi toiminnaksi on katsottu yksiköt, joissa työskentelee Karviaisen oma henkilöstö. Asiakkaille suoraan välitettävien ostopalvelujen ja tarvikkeiden osuus on 43 % toimintakuluista. Asiakkaille välitettävien avustusten osuus on 10 % toimintakuluista. Oman toiminnan kasvu verrattuna vuoden 2013 alkuperäiseen talousarvioon on 2,9 % ja verrattuna kesäkuussa muutettuun talousarvioon on 4,7 %. Talousarviomuutoksessa oman toiminnan osuus väheni, koska karsinta kohdistui oman henkilöstön palkkamenoihin, joista määrärahoista osa siirrettiin asiakkaille ostattaviin palveluihin. Asiakkaille ja yhteisöille maksettavien avustusten osuus kasvaa 4,0 % verrattuna sekä alkuperäiseen että muutettuun talousarvioon. Asiakkaille ostettavien palveluiden ja tavaroiden osuus kasvaa 9,3 % verrattuna alkuperäiseen talousarvioon ja 8,4 % verrattuna muutettuun talousarvioon. Jäsenkuntien maksuosuudet vuoden 2014 talousarvion mukaan ovat " Karkkila 29,8 milj. euroa (29,2 milj. euroa ennuste 2013) (28,9 milj.euroa TA 2013)

10 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Hyvinvointitoimikunta " Vihti 48,0 milj. euroa (45,6 milj.euroa ennuste 2013) (45,4 milj. euroa TA 2013 alkuperäinen) (45,1 milj. euroa TA 2013 pienennetty). Talousarvion 2014 nettosumma (Karkkila ja Vihti) kasvaa prosentteina siten, että osavuosikatsauksen ennusteeseen 2013 nähden 4,1 %, vuoden 2013 alkuperäiseen talousarvioon nähden 4,7 % ja vuoden 2013 pienennettyyn talousarvioon nähden 5,2 %. Vihdin osalta talousarvion 2014 kasvu vuoden 2013 ennusteeseen nähden on 5,3 % ja alkuperäiseen talousarvioon nähden 5,7 % ja pienennettyyn talousarvioon nähden 6,4 %. Karkkilan osalta talousarvion 2013 kasvu ennusteeseen nähden on 2,1 % ja alkuperäiseen talousarvioon nähden 3,3 %. Karkkilan talousarvioon Karviaisessa ovat vuodesta 2013 alkaen sisältyneet myös kaupungin erikoissairaanhoidon menot. Vihdin kunnan maksuosuutta Karviaisessa nostaa se, että Vihdin kunta korottaa Karviaisen tilojen vuokria vuodelle 2014 siten, että vuokrat nousevat Vihdissä sijaitsevien tilojen osalta 34,4, %. Euromääräisenä vuokrien korotus on euroa. Kaikkien tilojen osalta vuokrat korottuvat 20,1 %. Vuokrakulujen kokonaismäärä vuodelle 2014 on 2,2 milj. euroa. Vihdin kunnan talousarvion kasvusta vuodelle 2014 vuokrakulujen nousun osuus on 0,8 %. Karviaisen talousarvioon merkitään menoksi peruspääomalle maksettava korko. Arvion mukaan peruspääomalle vuonna 2014 maksettava korko on yhteensä euroa ( euroa TA 2013). Kunnan talousarvioon tämä erä merkitään korkotuloksi. Peruspääoman korko määräytyy ensimmäisen vuoden 2014 alussa julkaistavan euribor 12 kk viitekoron mukaisesti. Vuoden 2014 talousarvioon esitetään investointeja euroa ( euroa TA 2013 ja euroa TP 2012). Investoinneissa on varauduttu mm. liittymiseen kansalliseen terveydenhuollon arkistopalveluihin (earkisto). Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Valmistelija: Riitta-Liisa Reiterä, Satu Karppanen, Pirkko Hynynen, Arja Tikkala, Lars Forsell, Aila Idman Yhtymähallitus päättää hyväksyä vuoden 2014 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille liitteen mukaisesti. Lisäksi yhtymähallitus päättää esittää jäsenkunnille vuoden 2014 talousarvion ja taloussuunnitelman hyväksymistä siten, että maksu-osuus 2014 Vihdin kunnan osalta on euroa ja Karkkilan kaupungin osalta erikoissairaanhoito mukaan lukien on euroa.

11 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Hyvinvointitoimikunta Käsittely: Lasten ja nuorten palvelulinjajohtaja saapui kokoukseen tämän asian esittelyn aikana klo 17:20. Kokouksessa pidettiin tauko klo 19:30-19:35. Tauon aikana kokouksesta poistuivat Karkkilan kaupunginjohtaja Juha Majalahti sekä työikäisten palvelulinjajohtaja Pirkko Hynynen klo 19:30. Tauon jälkeen Ilkka Sivula esitti, että vuoden 2014 talousarviossa Vihdin kunnan maksuosuutta pienennetään eurolla ja Karkkilan kaupungin maksuosuutta eurolla ja kuntayhtymän johtaja valtuutetaan tekemään stilistiset muutokset liitteeseen: Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma Timo Palenius kannatti tätä esitystä. Koska oli tehty pohjaehdotuksesta poikkeava kannatettu esitys, asiasta päätettiin äänestää kättennostolla siten, että pohjaehdotus on JAA ja Ilkka Sivulan esitys EI. Suoritetussa äänestyksessä JAA-ääniä tuli 0 ja EI-ääniä 7. Puheenjohtaja totesi Ilkka Sivulan esityksen tulleen hyväksytyksi. Päätös: Yhtymähallitus päätti valtuuttaa kuntayhtymän johtajan tekemään uuden esityksen mukaiset stilistiset muutokset liitteeseen: Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma Hyvinvointitoimikunta 37 Lisäksi yhtymähallitus päätti esittää jäsenkunnille vuoden 2014 talousarvion ja taloussuunnitelman hyväksymistä siten, että maksuosuus vuonna 2014 Vihdin kunnan osalta olisi euroa ja Karkkilan kaupungin osalta erikoissairaanhoito mukaan lukien euroa. Kaupunginjohtajan ehdotus: Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Valmistelija / lisätietojen antaja: kaupunginjohtaja Juha Majalahti, puh. (09) tai sähköposti "etunimi.sukunimi@karkkila.fi" Asiantuntijana kokouksessa: kuntayhtymän johtaja Riitta-Liisa Reiterä Esityslistan oheismateriaali - Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma Karkkilan kaupungin talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma , perusturvakuntayhtymä Karviainen ja erikoissairaanhoito

12 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Hyvinvointitoimikunta Hyvinvointitoimikunta merkitsee perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvion vuo delle 2014 ja taloussuunnitelman tiedoksi ja esittää kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle niiden hyväksy mistä. Käsittely: Kuntayhtymän johtaja Riitta-Liisa Reiterä selosti asiaa kokouksessa. Keskustelun kuluessa hyvinvointitoimikunta totesi yksimielisesti, että talousarvioesitys on selkeä ja hyvin valmisteltu ja että tavoitteet ovat hyviä. Riitta-Liisa Reiterä poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn jälkeen klo Päätös: Täytäntöönpano: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Lisäksi hyvinvointitoimikunta totesi yksimielisesti, että talousarvioesitys on selkeä ja hyvin valmisteltu ja että tavoit teet ovat hyviä. kaupunginhallitus

13 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Kasvatus- ja opetuslautakunta Hyvinvointitoimikunta Kasvatus- ja opetuslautakunnan talousarvio 2014 ja toiminnalliset tavoitteet 397/02.02/2013 Kasvatus- ja opetuslautakunta Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistystoimenjoh taja Niku Tuomisto puh.(09) tai sähköposti "etunimi.sukunimi@karkkila.fi" Kaupunginhallitus on nimennyt toukokuussa 2013 talouden tasapainottamistyöryhmän, jonka tavoitteena on tehdä kaupunginhallitukselle esitys, miten kaupungin talous saadaan tasapainoon (Kuntalaki 65 ) 2016 mennessä. Osana kaupungin talouden tasapainottamista kaupunginhallitus on päättänyt käynnistää YT-neuvottelut, joiden tavoitteena on saada pysyvä euron henkilöstösäästö. Ensi vuoden henkilöstömenojen säästötavoite on euroa. Talouden tasapainottamistyöryhmä on valmistellut kaupungin talouden tasapainotusohjel maa vuosille sekä toimitilastrategian sisältöä, ajoi tusta ja konkreettisia toimenpide-esityksiä. Ohjelmaa käsiteltiin kaupunginhallituksen ja johtoryhmän talousseminaarissa Kaupunginvaltuusto hyväksyi talouden tasapainotta misohjelman , 95. Valtuuston päätöksen mukaan on valmisteltu vuoden 2014 talousarviota ja suunnitelmakautta Talousarvion ja - suunnitelman laadinnan perusteena kunnissa ovat voimassa oleva strate gia, taloussuunnitelma, edellisen vuoden tilinpäätös, kuluvan vuo den tilinpäätösennuste sekä valtuuston mahdolliset kannanotot. Kuntalaki edellyttää että, taloussuunnitelman on oltava tasapai nossa tai ylijäämäinen enintään neljän vuoden pituisena suunnit telukautena. Kuntalain mukaan kunnan toiminnassa ja taloudessa on noudatettava talousarviota. Talous arvio on sitova ohje kaupunginhallitukselle, lautakunnille, toimi aloille, vastuualuepäälliköille sekä muille kaupungin viranhaltijoille ja työntekijöille. Pääsääntöisesti kaupunginvaltuustoon nähden si tova erä on käyttötalousosassa toimielimen (kaupunginhallitus, lautakunnat), Perusturvakuntayhtymä Karviaisen ja erikoissai raanhoidon netto eli ulkoinen toimintakate. Talousarvioehdotuksen mukaisesti kasvatus- ja opetuslautakunnan ul koi set toi mintatuotot kasvavat 7,8 % ja toi min ta kulut kasvavat 1,5 %. Oheismateriaali

14 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Kasvatus- ja opetuslautakunta Hyvinvointitoimikunta Sivistystoimenjohtajan ehdotus: - kasvatus- ja opetuslautakunnan ulkoinen tulos las kel ma, ta lousar vio 2014 ja val tuustotason toiminnalliset tavoit teet Kasvatus- ja opetuslautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy kasvatus- ja opetuslautakunnan käyttötalousosan ul koi sen ta lous ar vion vuodel le Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Täytäntöönpano: kaupunginhallitus / -valtuusto Hyvinvointitoimikunta 38 Kaupunginjohtajan ehdotus: Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Valmistelija / lisätietojen antaja: kaupunginjohtaja Juha Majalahti, puh. (09) tai sähköposti "etunimi.sukunimi@karkkila.fi" Esityslistan oheismateriaali - kasvatus- ja opetuslautakunnan ulkoinen tuloslaskelma, talousarvio 2014 ja valtuustotason toiminnalliset tavoitteet Hyvinvointitoimikunta merkitsee kasvatus- ja opetuslautakunnan käyttötalousosan vuodelle 2014 tiedoksi ja esittää kau pun gin hal lituk sel le ja kau pun gin val tuus tolle nii den hy väk sy mistä. Käsittely: Keskustelun kuluessa puheenjohtaja ehdotti, että hyvin voin ti toimikunta esittää kaupunginhallitukselle ja kaupunginval tuus tolle kasvatus- ja opetuslautakunnan käyttötalousosasta vuo delle 2014 seuraavaa: Hyvinvointitoimikunta on arvioidessaan kas va tus- ja ope tus toimen en si vuoden toiminnallisia ta voittei ta kiin nittä nyt huomiota siihen, että ta voitteista puuttuvat kaikki hyvin vointi ta voit teet. Kasvatus- ja opetustoimi on asettanut yksin taloudellisia tavoitteita toiminnalleen, mutta jät tänyt huomiotta, että toimialalla vaikutetaan keskeisesti muun muassa lastensuojelun ja nuorisotyöttömyyden kustannuksiin. Laadukas varhaiskasvatus ja perusopetus ovat parhaimmillaan ehkäisevää lastensuojelua ja siksi muun muassa nuorisotakuun toteuttaminen ja syrjäytymisen ehkäisy ovat kasvatus- ja opetus toimen vaikuttavin säästökeino.

15 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Kasvatus- ja opetuslautakunta Hyvinvointitoimikunta Karkkilan päivitettyyn strategiaan ja talouden sopeuttamisen ohjelmaan on kirjattu useita kasvatus- ja opetustoimen hyvinvointitavoitteita, joiden tulisi näkyä myös toimialan omissa tavoitteissa. Hyvinvointitoimikunta esittää kasvatus- ja opetuslautakunnan valtuustotason sitoviin toimin nallisiin tavoitteisiin lisättäväksi seuraavaa: Päämäärä Kilpailukykyisen elinkeinoympäristön Karkkila Suunnittelukauden tavoite Nuorisotakuun toteutuminen Talousarviovuoden tavoite Arviointikriteeri/mittari Vastuuhenkilö Karkkilalaisten nuorten koulutustasoa nostetaan ja vähennetään työelämän ul kopuolelle jäävien nuorten määrää. Peruskoulun ja lukion jälkeen koulutuksessa jatkavien osuus. Alle 25-vuotiaiden nuorisotyöttömyyden lasku. sivistystoimenjohtaja, yhteiskoulun rehtori, lukion rehtori Keskustelun kuluessa puheenjohtaja ehdotti edelleen, että hyvinvoin ti toi mikunta esittää kasvatus- ja opetuslautakunnalle lau takun ta ta soisiksi tavoitteiksi seuraavaa: Päämäärä Suunnittelukauden tavoite Talousarviovuoden tavoite Arviointikriteeri/mittari Vastuuhenkilö Kaupungin talous tasapainossa Resurssien tehokas käyttö ja palelutuotannon priorisointi Koko palvelu- ja henkilöstörakenne mi toitetaan tiukan talouden kehykseen, jot ta talous saadaan tasapainoon ja voi daan turvata kuntalaisten palvelut Talouden sopeuttamisen ohjelman mukainen uusi henkilöstörakenne on valmis sivistystoimenjohtaja Päämäärä Suunnittelukauden tavoite Talousarviovuoden tavoite Arviointikriteeri/mittari Vastuuhenkilö Monipuolisen asumisen ekologinen puu tarhakaupunki Energiankulutuksen ja jätteiden määrän vähentäminen sekä kierrätyksen edistäminen Kouluissa lajitellaan kaikki jäte Sekajätteen määrä vähenee rehtorit Päämäärä Aktiivisesti osallistuvat ja hyvinvoi vat asukkaat

16 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Kasvatus- ja opetuslautakunta Hyvinvointitoimikunta Suunnittelukauden tavoite Talousarviovuoden tavoite Arviointikriteeri/mittari Vastuuhenkilö Kaupunki vastaa kaupunkilaisten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista läheisessä yhteistyössä koulujen ja varhaiskasvatuksen kanssa. Koulu ja varhaiskasvatustoimijoille luo daan toimivat yhteistyökäytänteet sosi aali- ja terveys palveluiden toimijoiden kesken. Koulu ja varhaiskasvatus osallis tuvat hyvin vointisuunnitelman valmiste luun. Yhteistyötavat luotu ja hyvinvointisuunnitelma käytössä. sivistystoimenjohtaja, varhaiskasvatuspäälliköt Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja tiedusteli, voidaanko ehdotukset yksi mielisesti hyväksyä. Koska ehdotuksia ei vas tustettu, puheenjoh taja totesi hyvinvointitoimikunnan hy väk sy neen ne. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin seuraavin lisäyksin: Hyvinvointitoimikunta esit tää kau pun gin hal li tuk selle ja kau pun ginval tuus tolle kas vatus- ja ope tuslau ta kun nan käyttötalousosasta vuo delle 2014 seu raavaa: Hyvinvointitoimikunta on arvioidessaan kas va tus- ja ope tus toimen en si vuoden toiminnallisia ta voittei ta kiin nittä nyt huomiota siihen, että ta voitteista puuttuvat kaikki hyvin vointi ta voit teet. Kasvatus- ja opetustoimi on asettanut yksin taloudellisia tavoitteita toiminnalleen, mutta jät tänyt huomiotta, että toimialalla vaikutetaan keskeisesti muun muassa lastensuojelun ja nuorisotyöttömyyden kustannuksiin. Laadukas varhaiskasvatus ja perusopetus ovat parhaimmillaan ehkäisevää lastensuojelua ja siksi muun muassa nuorisotakuun toteuttaminen ja syrjäytymisen ehkäisy ovat kasvatus- ja opetus toimen vaikuttavin säästökeino. Karkkilan päivitettyyn strategiaan ja talouden sopeuttamisen ohjelmaan on kirjattu useita kasvatus- ja opetustoimen hyvinvointitavoitteita, joiden tulisi näkyä myös toimialan omissa tavoitteissa. Hyvinvointitoimikunta esittää kasvatus- ja opetuslautakunnan valtuustotason sitoviin toimin nallisiin tavoitteisiin lisättäväksi seuraavaa: Päämäärä Kilpailukykyisen elinkeinoympäristön

17 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Kasvatus- ja opetuslautakunta Hyvinvointitoimikunta Karkkila Suunnittelukauden tavoite Nuorisotakuun toteutuminen Talousarviovuoden tavoite Karkkilalaisten nuorten koulutustasoa nostetaan ja vähennetään työelämän ul kopuolelle jäävien nuorten määrää. Arviointikriteeri/mittari Peruskoulun ja lukion jälkeen koulutuksessa jatkavien osuus. Alle 25-vuotiaiden nuorisotyöttömyyden lasku. Vastuuhenkilö sivistystoimenjohtaja, yhteiskoulun rehtori, lukion rehtori Hyvinvointitoimikunta esittää kas va tus- ja ope tus lau ta kun nal le lau ta kun ta ta soisiksi ta voitteiksi seu raavaa: Päämäärä Suunnittelukauden tavoite Talousarviovuoden tavoite Arviointikriteeri/mittari Vastuuhenkilö Kaupungin talous tasapainossa Resurssien tehokas käyttö ja palelutuotannon priorisointi Koko palvelu- ja henkilöstörakenne mi toitetaan tiukan talouden kehykseen, jot ta talous saadaan tasapainoon ja voi daan turvata kuntalaisten palvelut Talouden sopeuttamisen ohjelman mukainen uusi henkilöstörakenne on valmis sivistystoimenjohtaja Päämäärä Suunnittelukauden tavoite Talousarviovuoden tavoite Arviointikriteeri/mittari Vastuuhenkilö Monipuolisen asumisen ekologinen puu tarhakaupunki Energiankulutuksen ja jätteiden määrän vähentäminen sekä kierrätyksen edistäminen Kouluissa lajitellaan kaikki jäte Sekajätteen määrä vähenee rehtorit Päämäärä Suunnittelukauden tavoite Talousarviovuoden tavoite Arviointikriteeri/mittari Aktiivisesti osallistuvat ha hyvinvoivat asukkaat Kaupunki vastaa kaupunkilaisten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista läheisessä yhteistyössä koulujen ja varhaiskasvatuksen kanssa. Koulu ja varhaiskasvatustoimijoille luo daan toimivat yhteistyökäytänteet sosi aali- ja terveys palveluiden toimijoiden kesken. Koulu ja varhaiskasvatus osallis tuvat hyvin vointisuunnitelman valmiste luun. Yhteistyötavat luotu ja hyvinvointisuunni-

18 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Kasvatus- ja opetuslautakunta Hyvinvointitoimikunta Vastuuhenkilö telma käytössä. sivistystoimenjohtaja, varhaiskasvatuspäälliköt Täytäntöönpano: kaupunginhallitus, kasvatus- ja opetuslautakunta

19 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Hyvinvointitoimikunta Ajankohtaiset asiat Hyvinvointitoimikunta 39 Kaupunginjohtajan ehdotus: Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginjohtaja ja sivistystoimenjohtaja esittävät kokouksessa katsauksen ajankohtaisista asioista. Hyvinvointitoimikunta merkitsee katsaukset tietoonsa saatetuik si. Päätös: Hyvinvointitoimikunta merkitsi kaupunginjohtajan katsauksen ajankohtaisista asioista tietoonsa saatetuksi.

20 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvali tusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa :t 34-39

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma Kaupunginhallitus 351 18.11.2013 Kaupunginhallitus 362 25.11.2013 Kaupunginvaltuusto 133 02.12.2013 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma 2015-2017 Yhtymähallitus

Lisätiedot

Hyvinvointitoimikunta 16.09.2014

Hyvinvointitoimikunta 16.09.2014 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 5/2014 53 Hyvinvointitoimikunta 16.09.2014 Aika 16.09.2014 klo 18:30-20:23 Paikka Kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Hyvinvointitoimikunta

Hyvinvointitoimikunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 3/2013 23 Hyvinvointitoimikunta 18.06.2013 Aika 18.06.2013 klo 16:00-18:00 Paikka Kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma 2015-2017

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma 2015-2017 Kaupunginhallitus 351 18.11.2013 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma 2015-2017 Yhtymähallitus 22.10.2013 110 Ptky Karviaiselle on laadittu talousarvio vuodelle

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 352 18112013 Kaupunginhallitus 363 25112013 Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma 2014-2016 KHAL 352 Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Valmistelija / lisätietojen antaja: vt

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

Hyvinvointitoimikunta

Hyvinvointitoimikunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 5/2013 48 Hyvinvointitoimikunta 24.10.2013 Aika 24.10.2013 klo 17:00-19:16 Paikka Kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Hyvinvointitoimikunta

Hyvinvointitoimikunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 4/2013 33 Hyvinvointitoimikunta 12.09.2013 Aika 12.09.2013 klo 17:34-21:10 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 19 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviainen talousarvio vuodelle 2013 ja taloussuunnitelma vuosille

Perusturvakuntayhtymä Karviainen talousarvio vuodelle 2013 ja taloussuunnitelma vuosille Kaupunginhallitus 280 19.11.2012 Kaupunginhallitus 295 26.11.2012 Perusturvakuntayhtymä Karviainen talousarvio vuodelle 2013 ja taloussuunnitelma vuosille 2014-2016 209/02.02/2011 Kyh 09.10.2012 122 Perusturvakuntayhtymä

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2009 90 Sivistyslautakunta 15.09.2009 Aika 15.09.2009 klo 18:00-20:22 Paikka Haukkamäen koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 92

Lisätiedot

Hyvinvointitoimikunta

Hyvinvointitoimikunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 7/2014 85 Hyvinvointitoimikunta 05.11.2014 Aika 05.11.2014 klo 17:02-18:35 Paikka Kokoustila Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Katsaus Karviaisen toimintaan ja talouteen kaudelta

Katsaus Karviaisen toimintaan ja talouteen kaudelta Kaupunginhallitus 208 10.06.2013 Kaupunginvaltuusto 77 17.06.2013 Katsaus Karviaisen toimintaan ja talouteen kaudelta 205/02.02.02/2013 Yhtymähallitus 21.05.2013 63 Karviaisessa on laadittu vuoden 2013

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvion 2012 muuttaminen Karkkilan kaupungin osalta

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvion 2012 muuttaminen Karkkilan kaupungin osalta Kaupunginhallitus 126 28.05.2012 Kaupunginvaltuusto 23 11.06.2012 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvion 2012 muuttaminen Karkkilan kaupungin osalta 209/02.02/2011 Kyh 67 Karkkilan kaupunginhallitus

Lisätiedot

Katsaus Karviaisen toimintaan ja talouteen kaudelta

Katsaus Karviaisen toimintaan ja talouteen kaudelta Kaupunginhallitus 266 13.09.2013 Katsaus Karviaisen toimintaan ja talouteen kaudelta 1.1.-30.6.2013 205/02.02.02/2013 Yhtymähallitus 27.08.2013 92 Karviaisessa on laadittu vuoden 2013 toinen osavuosikatsaus

Lisätiedot

Karkkilan kaupunki Esityslista 9/ Kasvatus- ja opetuslautakunta klo17:00. Käsiteltävät asiat.

Karkkilan kaupunki Esityslista 9/ Kasvatus- ja opetuslautakunta klo17:00. Käsiteltävät asiat. Karkkilan kaupunki Esityslista 9/2016 1 04.10.2016 Aika Paikka 04.10.2016 klo17:00 Tuorilan koulu Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 78 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 79 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon

Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon Kaupunginhallitus 297 26.11.2012 Kaupunginvaltuusto 77 03.12.2012 Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon Karviaisessa on

Lisätiedot

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika 13.02.2014 klo 13:00-16:15 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 2 Kunnanjohtaja

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2016 ja taloussuunnitelma

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2016 ja taloussuunnitelma Kaupunginhallitus 252 23.11.2015 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2019 195/02.02/2015 Yhtymähallitus 20.10.2015 81 Ptky Karviaiselle on laadittu talousarvio

Lisätiedot

Yhtymähallitus Talousarvio vuodelle 2015 ja taloussuunnitelma / /2014. Yhtymähallitus 95

Yhtymähallitus Talousarvio vuodelle 2015 ja taloussuunnitelma / /2014. Yhtymähallitus 95 Yhtymähallitus 95 14.10.2014 Talousarvio vuodelle 2015 ja taloussuunnitelma 2016-2018 32/02.02.00/2014 Yhtymähallitus 95 Ptky Karviaiselle on laadittu talousarvio vuodelle 2015 ja taloussuunnitelma vuosille

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 Tarkastuslautakunta 19.12.2017 Aika 19.12.2017 klo 15:00-18:38 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 46 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 11/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 11/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 11/2014 1 Yhtymähallitus 25.11.2014 AIKA 25.11.2014 klo 17:00-17:15 PAIKKA Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 16:00-17:32 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti Tekninen lautakunta 83 10.09.2013 Kaupunginhallitus 282 30.09.2013 Kaupunginvaltuusto 89 07.10.2013 Tekninen lautakunta 97 30.10.2013 Kaupunginhallitus 338 04.11.2013 Nyhkälän koulun pääpiirustusten hyväksyminen

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:00-18:45. Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2.

Mikkeli Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:00-18:45. Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. Mikkeli Pöytäkirja 5/2017 1 (9) Aika 19.12.2017, klo 16:00-18:45 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 30 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen palvelutasosuunnitelma

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen palvelutasosuunnitelma Kaupunginhallitus 329 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 121 11.11.2013 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen palvelutasosuunnitelma 2013-2016 344/00.04.01/2013 Yhtymähallitus 27.08.2013 93 Kuntayhtymän johtajan

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Yhtymähallitus 118 14.06.2013 Yhtymävaltuusto 22 26.06.2013 Yhtymähallitus 162 17.09.2013 Yhtymähallitus 231 10.12.2013 Yhtymävaltuusto 33 17.12.2013 Vuoden 2013 talousarviomuutokset 29/02.02.01/2013 Yhall

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta

Kasvatus- ja opetuslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 2/2013 32 Kasvatus- ja opetuslautakunta 19.03.2013 Aika 19.03.2013 klo 18:00-20:40 Paikka Kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 16.12.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 53 Hoito- ja vanhuspalvelujohtajan

Lisätiedot

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016 Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 21.11.2017, klo 16:00-18:09 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 19 astuslautakunta AIKA 07.06.2019 klo 15:00-15:25 PAIKKA Taipalsaaren kunnanvirasto, Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 21.06.2017 AIKA 21.06.2017 klo 10:00-11:14 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 12/2017 130 Tarkastuslautakunta 13.12.2017 Aika 13.12.2017 klo 16:03-19:05 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman investoinnit Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 7

Sisällysluettelo. 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman investoinnit Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 7 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 28.10.2015 Sisällysluettelo Sivu 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman 2016-2019 investoinnit 4 68 Kaupunginjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 9) Kajaanin kaupunginteatteri - liikelaitoksen johtokunta

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 9) Kajaanin kaupunginteatteri - liikelaitoksen johtokunta Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 ( 9) Aika, klo 15:01-16:34 Paikka Kaupunginteatteri, Kauppakatu 14 Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 alueteatteri

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 24.10.2017 Sisällysluettelo Sivu 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman 2018 2021 investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Kuntayhtymänjohtajan esitys:

Kuntayhtymänjohtajan esitys: Kunnanhallitus 389 08.12.2014 Valtuusto 93 17.12.2014 n talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 50/02.02.00/2014 OmOhj 23 Hyvinvointikuntayhtymään on laadittu palvelurakenteen kehittämissuunnitelma

Lisätiedot

21 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2017

21 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2017 Mikkeli Pöytäkirja 4/2018 1 (8) Aika 17.04.2018, klo 16:00-18:14 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20

Lisätiedot

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015 Kaupunginhallitus 144 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 54 15.06.2015 Markku Ahjoniemen eronpyyntö Karkkilan kaupungin luottamustehtävistä 1/00.00.01/2013, 3/00.00.01/2013, 9/00.00.01/2013, 10/00.00.01/2013,

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

Otsikko Sivu 45 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 46 Sosiaali- ja terveystoimen kokonaisuus ja organisointi,

Otsikko Sivu 45 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 46 Sosiaali- ja terveystoimen kokonaisuus ja organisointi, KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 8/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika Keskiviikko 14.11.2018 klo 09:00-12:05 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 3/2009 48 Sivistyslautakunta 28.04.2009 Aika 28.04.2009 klo 18:07-18:32 Paikka Lautakuntien kokoushuone Viilari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 6/2017 64 Tarkastuslautakunta 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:12-19:28 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma kaupunginhallitus päätti

Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma kaupunginhallitus päätti Sosiaali- ja terveyslautakunta 109 19.09.2017 Sosiaali- ja terveyslautakunta 118 10.10.2017 Sosiaali- ja terveyslautakunta 124 24.10.2017 Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2017 24 Yhteistyötoimikunta AIKA 23.11.2017 14:15-15:30 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Aika 12.12.2018 klo 17:00-18:20 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Kyöstilä Mauri pj. Gripenberg Marianna

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Aika 01.02.2018 klo 09:00-11:10 Paikka Orimattilan kaupungintalo, 2. krs. kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Saarikko Eino pj. Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 352 18.11.2013 Kaupunginhallitus 363 25.11.2013 Kaupunginvaltuusto 134 02.12.2013 Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma 2014-2016 KHAL 352 Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 29.10.2015 klo 14:00-16:05 Paikka Kaupungintalo, 2. kerroksen neuvotteluhuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen Pertti

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.06.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 28 Tarkastuslautakunnan arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Kaupunkikehitystoimikunta

Kaupunkikehitystoimikunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 2/2013 13 Kaupunkikehitystoimikunta 20.03.2013 Aika 20.03.2013 klo 17:00-19:19 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kokousaika Torstai klo 14:00-15:26

Kokousaika Torstai klo 14:00-15:26 Suonenjoen kaupunki Kokouspöytäkirja 2/2019 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokousaika Torstai 28.03.2019 klo 14:00-15:26 Kokouspaikka Kaupungin tekninen toimisto, Sairaalapolku 3, neuvotteluhuone Luettelo käsitellyistä

Lisätiedot

Vastaus valtuustoaloitteeseen / Karkkilan liikuntapaikkasuunnitelman päivitys

Vastaus valtuustoaloitteeseen / Karkkilan liikuntapaikkasuunnitelman päivitys Kaupunginvaltuusto 106 07.12.2015 Kaupunginhallitus 302 14.12.2015 Vapaa-aikalautakunta 26 04.04.2017 Kaupunginhallitus 91 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 34 08.05.2017 Vastaus valtuustoaloitteeseen / Karkkilan

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33 Iitin kunta Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta 23.09.2015 Aika Keskiviikko 23.09.2015 klo 18:00-19:42 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

33 Kajaanin Vesi -liikelaitoksen toiminnan ja talouden seurantaraportti

33 Kajaanin Vesi -liikelaitoksen toiminnan ja talouden seurantaraportti Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 05.10.2017, klo 16:15-16:47 Paikka Onnelantie 10 Käsitellyt asiat 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 31 Pöytäkirjan tarkastus 32 Viranhaltijoiden

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/ (11)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/ (11) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/2019 1 (11) Tarkastuslautakunta Aika 24.01.2019 klo 15:00-16:44 Paikka Hallintokeskus, kokoustila Aalto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 Aluejohtokunta Aika 15.12.2016 klo 17:35-17:55 Paikka Kesälahti-talo, Puruvesi-sali Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Lipsanen Pentti 17:35-17:55 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 Kunnanhallituksen hyvinvointijaosto AIKA 12.08.2014 klo 18:00 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, Ruorisilta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 06.04.2018 klo 08:30-12:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/ Otsikko Sivu 47 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/ Otsikko Sivu 47 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 07.11.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 47 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 48 Sosiaali- ja terveysjohtajan

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2019 32 Yhteistyötoimikunta AIKA 18.04.2019 09:00-10:25 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 20.02.2019, klo 17:04-17:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Kokouksen

Lisätiedot

Alkuperäiset tilinpäätösasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa.

Alkuperäiset tilinpäätösasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa. Kaupunginhallitus 170 20.08.2012 Kaupunginvaltuusto 36 03.09.2012 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen tilinpäätös vuodelta 2011 152/02.05.01/2012 Kyh 38 27.03.2012 Kuntalain 68 :ssä on säädetty kunnan ja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Sivistyslautakunta 22.05.2017 AIKA 22.05.2017 klo 18:00-21:10 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 9) Aika 17.06.2019, klo 09:02-09:27 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4 1 Tarkastuslautakunta AIKA 10.03.2015 klo 14:00 16:10 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone Pyhä ASIAT Sivu Otsikko 1 Tarkastuslautakunnan esittelijä vuonna 2015 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2018 1 (1) 67 18.9.2018 75 9.10.2018 80 Asianro 3997/02.02.00/2018 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2019 talousarvion laadinnan valmistelutilanne historia 18.9.2018

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta.

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta. ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Aika 25.10.2018 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Saarikko Eino pj. Karinen Jussi vpj. poissa Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 21.3.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:50 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Marjatta

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pääterveysasema, Vareliuksenkatu 1, sosiaalitoimiston kokoustila 2 krs.

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pääterveysasema, Vareliuksenkatu 1, sosiaalitoimiston kokoustila 2 krs. LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Vanhusneuvosto AIKA 07.05.2019 kello 13:00-14:58 PAIKKA Pääterveysasema, Vareliuksenkatu 1, sosiaalitoimiston kokoustila 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:45 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37. Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 39 30 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 40

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37. Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 39 30 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 40 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37 Hyvinvointilautakunta 08.06.2015 AIKA 8.6.2015 klo 18:00 18.34 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Alkuperäiset tilinpäätösasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa.

Alkuperäiset tilinpäätösasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa. Kaupunginhallitus 191 27.05.2013 Kaupunginvaltuusto 76 17.06.2013 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen tilinpäätös vuodelta 2012 275/02.02.01/2013 Yhtymähallitus 26.3.2013 26 Kuntalain 68 :ssä on säädetty

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 13 Tarkastuslautakunta 2013-2016 01.03.2017 AIKA 01.03.2017 klo 09:00-11:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Laillisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10 Aika 24.10.2017 klo 16:30 Paikka Toivakan kirjasto Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 29 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 30 Esityslistan hyväksyminen 4 31 Pöytäkirjan

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2019 11 Yhteistyötoimikunta AIKA 25.02.2019 14:15-15:00 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 08:41-14:43 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanvirasto, valtuustosali 12 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajat 14 Kunnan taloudellisen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot