Volvo S80 halogeeniumpioiden päivitys Bi-xenon umpioihin Projekti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Volvo S80 halogeeniumpioiden päivitys Bi-xenon umpioihin Projekti"

Transkriptio

1 Volvo S80 halogeeniumpioiden päivitys Bi-xenon umpioihin Projekti Tervehdys vaan kaikille foorumilaisille! Ajattelin Tee-Se-Itse hengessä väsätä tämmöisen pienimuotoisen oppaan, kuinka saat sorvattua bi-xenon umpiot vanhojen halogeeni umpioiden tilalle, kun ei oikein mistään tahtonut löytyä valmista ohjetta. Halusin vähän päivitystä valojen tehoon ja totesin näiden olevan hyvä ratkaisu. Aiemmin olleet jälkiasennus xenonit ei oikeen osottautuneet hyväksi ratkaisuksi noissa halogeeniumpioissa. (terve vaan kaikille valoista häikäistyneille) Ja prkle, onhan nuo musta pohjaiset vaan paljon hienommat. Yritin mahdollisimman tarkkaan kuvata vaihe vaiheelta mitä pitää tehdä ja miten, mutta on hyvinkin mahdollista, että olen jotain unohtanut mainita.. Lisäksi laitan mukaan myös kytkemisohjeet noille johdoille. Uudempien umpioiden johdot kun ei tietenkään käy suoraan autoon. Pihi kun olin, niin tein itse ja säästin. Niin ja kaikille jälkiviisaille sun muille tiedoksi, auto jota esimerkissä käytettiin on otettu käyttöön , eli ei koske vielä tuo automaattisen korkeudensäätö sitä, joten saa kabiinista itse ruuvailla niitä muiden kiusaksi miten sattuu. Siitä siis ei tarvitse huomauttaa. En ota mitään vastuuta, jos menet silpomaan autosi johtoja tms. Itsellä näiden ohjeiden mukaan toteutettu päivitys toimii täysin 100% ja olen ainakin itse tyytyväinen. Sehän riittää. Tässä hieman listaa mitä olisi hyvä olla hommaa suorittaessa: - uudet umpiot (käytetyt uudet minun tapauksessa) - 8mm, 10mm & 12mm hylsyt + räikkä + jatkovarsi räikkään - juotoskolvi ja tinaa sekä sähköteippiä, sokeripala (kytkentärima) kokeiluvaiheessa - kutistesukkaa ja lämpöpuhallin - talttameisseli, porakone + metalliterä - yleismittari on myös hyödyllinen olla - kaapelinkuorintapihdit, hampaita en suosittele käyttämään - hyviä juomia!

2 Vilkkujen sekä valojen korkeudensäätömoottorien liittimet käyvät suoraan uusiin umpioihin, niiden johtoja ei tarvitse muokata millään tavalla. Kummallakin puolella on johdot kaukovaloille, lähivaloille ja seisontavaloille Oikea puoli = matkustajan puoli Vasen puoli = kuljettajan puoli Auton johdotukset Oikean puolen johdot (matkustajan puoli) valkoinen = kaukovalot sininen/valkoinen = lähivalot harmaa = seisontavalot (parkki) musta = maa Vasemman puolen johdot (kuljettajan puoli) sininen = kaukovalot sininen / valkoinen = lähivalo valkoinen = seisontavalot (parkki) musta = maa

3 Bi-Xenon umpioiden johdot Uusien umpioiden liittimessä johtoja, joilla ei tee mitään. Ne voi katkoa tai antaa vaikka olla vaan. Päätä itse mitä teet niille. Suosittelen lisäksi vielä tarkistamaan yleismittarilla, että johdot ovat varmasti oikein. Tosin selviäähän se sitten, kun isket valot päälle. Tässä tapauksessa testasimme johdot yksitellen läpi. Tässä ohje miten yhdistät johdot oikein umpiosta auton johtoihin. Oikean puolen umpio (matkustajan puoli) musta (umpio) = musta (auto) Punainen (umpio) = valkoinen (auto) harmaa (umpio) = sininen/valkoinen (auto) keltainen (umpio) = harmaa (auto) Vasemman puolen umpio (kuljettajan puoli) Punainen (umpio) = Sininen (auto) harmaa (umpio) = sininen / valkoinen (auto) keltainen (umpio) = valkoinen (auto) musta (umpio) = musta (auto) Seisontavalot (parkki) oikea puoli (matkustajan puoli) Musta = harmaa (auto) Keltainen = musta (auto) Seisontavalot (parkki) vasen puoli (kuljettajan puoli) Musta = valkoinen (auto) Keltainen = musta (auto)

4 Aloitetaan! Koko hommahan lähtee etupuskurin irrottamisesta, se käy seuraavanlaisesti Ensin irroitetaan äärivalo, se käy kampeamalla se irti etureunasta. Sen jälkeen otetaan johto irti liittimestä ja mielellään se poltinkin irti, ettei kolhiinnu missään vaiheessa hajalle.

5 Sitten irrotetaan lasin pesimet Se onnistuu 8 mm lenkillä/hylsyllä. Nyppää suoraan eteenpäin, niin lähtee irti. Irrota myös pesurin letku tuosta varresta.

6 Seuraavaksi kammetaan irti muovilista, sen kanssa kannattaa olla varovainen ettei tule naarmuja maalipintaan irrotusyrityksistä. Pikkuhiljaa kun lähtee kampeamaan irti, niin hyvä tulee. Kannattaa vaikka pari kierrosta laittaa teippiä ruuvimeisselin kärjen päälle niin ei naarmuta.

7 Kun klipsut saa päästä irti, niin loppu lista lähteekin jo varovaisesti vetämällä irti Kas näin

8 Listan alta paljastuu pultti, se irti (sama homma toisella puolella) Myös umpion alla on pultti, joka pitää puskuria paikallaan. Sama toisella puolen.

9 Tämän jälkeen irrotetaan pultit puskurin alaosasta, ne löytyy täältä. Pultit on muovisuojan alla piilossa, se lähtee irti kampeamalla se yläreunasta.

10 Sitten irrotetaan muovipidikkeet 6 kpl maskin päältä. Se onnistuu painamalla keskellä kiinnikettä olevaa osaa alaspäin esim. talttameisselillä. Vielä pitää lokasuojasta porata 4 kpl pop-niittejä. (Kuvassa näkyy vain kolme, neljäs on ylempänä)

11 Sitten vain otetaan tukeva ote puskurin reunasta lokasuojan puolelta ja vedetään/työnnetään suoraan eteenpäin. Puskurin pitäisi lähteä nätisti irti.

12 Nyt päästään itse valojen kimppuun. Aloita irrottamalla päältä 2 kpl 10mm pulttia Sitten umpion sivusta irti yksi pultti. (tämä kuva kuskin puolen umpiosta)

13 Nyt umpio lähteekin irti vetämällä sitä suoraan eteenpäin. Seuraavaksi irrota kaikki valojen liittimet

14 Vanhoista umpioista otetaan talteen ajovalonpesurien moottorit. Se onnistuu avaamalla kaksi pulttia ja vetämällä moottorin irti. Myös nuo pidikkeet tai mitkä lie rajoittimet sulille on hyvä ottaa talteen.

15 Tässäpä olisi nyt tämä uusi (käytetty uusi) umpio, mitä aletaan askartelemaan paikalleen. Huomaa, että näihin umpioihin pitää hankkia samalla uudet vilkut, joissa on seisontavaloille paikat, sillä bi-xenon umpioissa niitä ei ole.

16 Etsitään auton johdoista tämän näköinen liitin Kuoritaan johtonipun ympäriltä hieman teippiä ja tuota kourua pois, sen jälkeen kylmän viileästi katkaistaan liittimelle tulevat neljä johtoa. Muista jättää kuitenkin pienet pätkät johtoa liittimeen, mikäli joskus haluat askarrella alkuperäiset umpiot takaisin. Johtojen värit ovat: valkoinen, sininen, sini-valkoinen ja musta. Tämä siis kuskin puolella.

17 Kuoritaan johtoja pieni pätkä autosta ja umpioiden johtonipusta. Suosittelen asennusvaiheessa käyttämään tuota sokeripalaa kokeiluun, niin ei tarvitse mitään pitäviä patentteja ruveta vielä tekemään johdoille. Ja varmistutaan nyt tässä vaiheessa, että johdot tulee vedettyä oikein. Käy helposti kun apukamu istuu ohjaamossa räpsimässä valoja. Parkeille menevää johtoa ei muuten sitten oteta tuosta umpioiden ns. pääliittimestä vaan siitä parkkien omasta liittimestä katkoo sen keltaisen johdon ja yhdistää sen auton johtoihin.

18 Jahka on kokeiltu ja varmistuttu ja kokeiltu vielä uudestaan ja todettu, että johdot ovat oikein. Niin ei muuta kun kolvailemaan. Kutistesukka päälle ja kaikki johdot nippuun siististi sähköteipillä.

19 Hyvin alkoi pelittämään. Tuo automaattinen korkeudensäätö ei tietenkään toimi, kun autosta ei moista toimintoa löydy, eli se ei käännä tuota lyhyttä valo ylöspäin kun laittaa pitkät päälle. Mutta ideanahan oli se, että saa luvan kanssa laittaa näihin umpioihin xenonit, jotka parantaa huomattavasti näkyvyyttä. Ei häikäise vastaantulijoita silmiin ja valokuvio on vallan loistava. Pitkiin laitoin 50w 6000k jälkiasennus xenonit, luulisi näkevän pimeällä. Lyhkäsissä valoissa on tuo vakiopoltin, eli vissiinkin se 4300k tai 5000k 35w, en nyt millään muista. Kannattaa muuten laittaa tuon lyhkäsen ajovalon virtajohtoon vielä 20w lisävastus, ellet aio vaihtaa siihen canbus ballastia. Ajotietokone valittaa muuten palaneesta polttimosta. Sitten vain toiselle puolelle ohjeiden mukainen asennus ja umpioiden sekä puskurin kiinnitys. Nuo johdot ovat erittäin helppo homma itse toteuttaa. Kauhean paljon et tarvitse kokemusta sähkötöistä. Mutta mikäli et halua tärvellä auton johtoja, niin 78 kappale maksaa oem kaapeli volvolta per puoli. Joten tein itse ja säästin. Aikaa koko projektiin meni kolmesta neljään tuntia. Hiljaa tekemällä hyvä tulee. Hyviä juomia kannattaa varata reilusti.

20 Tässä vielä kuva lopputuloksesta, hyvältä näyttää! Muistilista: Muista pitää kaapelien pituus niin pitkänä kuin mahdollista, äläkä katkaise suoraan liittimen juuresta. Lisäksi on suositeltavaa käyttää pieniä jatkopätkiä (10-15cm). Jos haluat myöhemmin vaihtaa umpiot, on kasaaminen huomattavasti helpompaa, kun on pidemmät johdot. Kun saat johdot liitettyä toisiinsa, pidä huoli etteivät liitokset pääse kosketuksiinsa toistensa kanssa. Tämä polttaa muuten sulakkeita. Suosittelenkin laittamaan kutistesukan jokaisen liitoksen päälle erikseen. Lisäksi kannattaa liitoksia tehdessä tinata ne kunnolla, eikä käyttää mitään jatkoliittimiä. Valmiin nipun päälle vielä pari pyöräytystä sähköteippiä ja hyvä tulee! Toivottavasti tästä on hyötyä, ota yhteyttä yv:llä mikäli jotain jäi epäselväksi tai haluat kysyä jotain! Qmes

Paremmat valot Volvo S60.

Paremmat valot Volvo S60. 1/5 Paremmat valot Volvo S60. Minulla on ollut lähes uudesta asti Volvo S60 vm. 2002. Siinä on kohtuullisen hyvät valot aivan vakionakin, mutta eihän pienestä parantamisesta yleensä mitään haittaa ole.

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Pysäköintitutka, etu

Installation instructions, accessories. Pysäköintitutka, etu Installation instructions, accessories Ohje nro 30765381 Versio 1.2 Osa nro 31269615, 30765383, 31339977, 31285041 Pysäköintitutka, etu Volvo Car Corporation Pysäköintitutka, etu- 30765381 - V1.2 Sivu

Lisätiedot

Jos asennat LED nauhan valmiilla liitosjohdolla, hyppää kohtaan "asennus, kun nauhassa on valmis liitosjohto".

Jos asennat LED nauhan valmiilla liitosjohdolla, hyppää kohtaan asennus, kun nauhassa on valmis liitosjohto. LED nauhan asennus alumiiniseen profiiliin. Tämä ohje kertoo, kuinka helppoa on LED nauhan asennus asennusprofiiliin, jota myös asennuslistaksi kutsutaan. Alumiinista profiilia (asennuslistaa) ei tarvita

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Pysäköintiapu, etu. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Pysäköintiapu, etu. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 30660330 Versio 1.1 Osa nro 30660327, 31339975, 31339976 Pysäköintiapu, etu Volvo Car Corporation Pysäköintiapu, etu- 30660330 - V1.1 Sivu 1 / 22 Varuste

Lisätiedot

Ohje nro Versio Osa nro

Ohje nro Versio Osa nro Ohje nro Versio Osa nro 9172671 1.1 Hälytin, perussarja D3902161 Sivu 1 / 13 Varuste A0000162 D3902162 Sivu 2 / 13 A8901293 Sivu 3 / 13 IMG-213320 Sivu 4 / 13 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

SCdefault. 900 Asennusohje. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :84-30 Aug May 03

SCdefault. 900 Asennusohje. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :84-30 Aug May 03 SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Etupuskuri MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 400

Lisätiedot

Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö

Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö Installation instructions, accessories Ohje nro 30660544 Versio 1.0 Osa nro Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö Volvo Car Corporation Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö- 30660544 - V1.0 Sivu 1

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664283 Versio 1.0 Osa nro Yhdennetty puhelin Volvo Car Corporation Yhdennetty puhelin- 30664283 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0801178

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31399510 Versio 1.0 Osa nro 31260698 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) IMG-378205 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Ylös asennetut ajovalot. Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista. Kytkentävaihtoehdot

Ylös asennetut ajovalot. Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista. Kytkentävaihtoehdot Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista Ylös asennettavat ajovalot korvaavat tavalliset ajovalot ja suuntavilkkuvalot esimerkiksi silloin, kun eteen on asennettu

Lisätiedot

JAHN-2000 JAHN-12516 JAHN-12961. - 35 W - P32d-2 (D2S) JAHN-1000... 116,- 67. 7. xenon-polttimo - 35 W - P32d-3 (D2R) JAHN-2000...

JAHN-2000 JAHN-12516 JAHN-12961. - 35 W - P32d-2 (D2S) JAHN-1000... 116,- 67. 7. xenon-polttimo - 35 W - P32d-3 (D2R) JAHN-2000... hinnat sis. alv. % polttimot JAHN- JAHN- JAHN- JAHN-0 JAHN-. H-ajovalopolttimo JAHN-000 - V - W - Pt JAHN-...,0 - V - 0 W - Pt JAHN-...,. H-ajovalopolttimo - V - W - PXd JAHN-...,. tavallinen ajovalopolttimo

Lisätiedot

X-TRE Power Box. 1. Asennus

X-TRE Power Box. 1. Asennus X-TRE Power Box Asennus ja käyttöohje Malli XT-S01 Tuote käy seuraaviin SUZUKIN moottoripyöriin: GSX-R600 (2006-2010), GSX-R750 (2006-2010), GSX-R1000 (2005-2010), GSX1300R Hayabusa (2008-2010), B-King

Lisätiedot

Koristepaneeli, ulkopuoli

Koristepaneeli, ulkopuoli Ohje nro Versio Osa nro 31265210 1.2 31265211 Koristepaneeli, ulkopuoli IMG-275024 Sivu 1 / 13 Varuste A0000162 IMG-239446 IMG-239980 IMG-239663 A0000177 A0000214 M0000232 IMG-275023 Sivu 2 / 13 JOHDANTO

Lisätiedot

MPK Oy Finland OVH SIS.ALV. 24% SISÄLLYSLUETTELO LED LISÄVALOT HALOGEN LISÄVALOT HALOGEN TYÖVALOT LED TYÖVALOT HEIJASTIMET

MPK Oy Finland OVH SIS.ALV. 24% SISÄLLYSLUETTELO LED LISÄVALOT HALOGEN LISÄVALOT HALOGEN TYÖVALOT LED TYÖVALOT HEIJASTIMET SISÄLLYSLUETTELO 2 4 5 6 7 10 10 11 12 16 16 17 18 20 21 22 28 HID LISÄVALOT HALOGEN LISÄVALOT LED LISÄVALOT HALOGEN TYÖVALOT LED TYÖVALOT HID TYÖVALOT LED TYÖVALOT HEIJASTIMET POLTTIMOT 1 LISÄVALOSSA

Lisätiedot

Asennus. 12 V:n pistokesovitinsarja Workman MDE Apuajoneuvo Mallinro: Sarjanro: tai suurempi. Koneen valmistelu.

Asennus. 12 V:n pistokesovitinsarja Workman MDE Apuajoneuvo Mallinro: Sarjanro: tai suurempi. Koneen valmistelu. 12 V:n pistokesovitinsarja Workman MDE Apuajoneuvo Mallinro: 07318 Sarjanro: 310000001 tai suurempi Form No. 3363-444 Rev A Asennusohjeet Asennus Irralliset osat Tarkista alla olevasta taulukosta, että

Lisätiedot

HP LJ1100 /Canon LBP800

HP LJ1100 /Canon LBP800 HP LJ1100 /Canon LBP800 Asennusohje 1100COMPLETEKIT RY7-9090 separation pad kit RB2-4026 Pickup roller RB2-3912 Feeder roller V1.0 / 20.7.2005 1 Tärkeää Lue tämä ohje ensin läpi loppuun asti ja aloita

Lisätiedot

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Installation instructions, accessories Ohje nro 31285391 Versio 1.2 Osa nro 31285376, 31339014 Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Volvo Car Corporation Navigointijärjestelmä, kannettava,

Lisätiedot

Jarru- ja merkkivalosarja Workman GTX -sarjan sähkötoiminen työajoneuvo

Jarru- ja merkkivalosarja Workman GTX -sarjan sähkötoiminen työajoneuvo Form No. Jarru- ja merkkivalosarja Workman GTX -sarjan sähkötoiminen työajoneuvo Mallinro: 133-717 3413-53 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories - Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö

Installation instructions, accessories - Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö S60 / S80 / V70 / V70 XC / XC70 Section Group Weight(Kg/Pounds) Year Month 3 36 2004 05 S60 2001, S60 2002, S60 2003, S60 2004, S60 2005, S60 2006, S60 2007, S60 2008, S60 2009, S80 (-06) 1999, S80 (-06)

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1.

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359457 Versio 1.0 Osa nro 31359437 Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. IMG-265587 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

Ohje nro Versio Osa nro

Ohje nro Versio Osa nro Ohje nro Versio Osa nro 9172663 1.0 Hattuhyllyn kaiutin M3903198 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 M3903199 Sivu 2 / 10 M3903381 Sivu 3 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

Asennussarja, lisävalot

Asennussarja, lisävalot Installation instructions, accessories Ohje nro 30660602 Versio 1.0 Osa nro Asennussarja, lisävalot M3501113 Volvo Car Corporation Asennussarja, lisävalot- 30660602 - V1.0 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162

Lisätiedot

KORJAUSOHJE. Biomatic eletroniikan vaihto

KORJAUSOHJE. Biomatic eletroniikan vaihto KORJAUSOHJE Biomatic eletroniikan vaihto SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ Ohjauspanelin vaihto... 3-4 Ohjauskortin vaihto...5 Prosessorin vaihto...6 Näyttökortin vaihto...7 Ylilämpösuojien vaihto... 8-9 J2 johdon

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Skidplate, takana. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Skidplate, takana. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Ohje nro Versio Osa nro 30796998 1.2 30764994, 31213014 Skidplate, takana IMG-271924 Sivu 1 / 13 Varuste A0000162 IMG-240693 IMG-239660 IMG-239681 IMG-239940 M0000232 IMG-271784 Sivu 2 / 13 IMG-213320

Lisätiedot

Pysäköintiapu, ohjain

Pysäköintiapu, ohjain Installation instructions, accessories Ohje nro 31408456 Versio 1.3 Osa nro 31399352 Pysäköintiapu, ohjain Volvo Car Corporation Pysäköintiapu, ohjain- 31408456 - V1.3 Sivu 1 / 76 Erikoistyökalut 999 7234

Lisätiedot

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel)

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennusohje Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennuksessa tarvittavat varusteet: Tilausnumero Hydronic D5W

Lisätiedot

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Fiat Ducato JTD Peugeot Boxer HDi Citroën Jumper HDi 2002 > (vaijerikäyttöinen)

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Fiat Ducato JTD Peugeot Boxer HDi Citroën Jumper HDi 2002 > (vaijerikäyttöinen) AP-550 Servon asennusohje Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Fiat Ducato JTD Peugeot Boxer HDi Citroën Jumper HDi 2002 > (vaijerikäyttöinen) Osa B B1 Johdanto GoldCruise

Lisätiedot

Kynnyslista, valaistu

Kynnyslista, valaistu Installation instructions, accessories Ohje nro 30721137 Versio 1.3 Osa nro 31414735, 30790158, 30790156 Kynnyslista, valaistu IMG-266944 Volvo Car Corporation Kynnyslista, valaistu- 30721137 - V1.3 Sivu

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

RL020 kaukovalosarja H3 12 V / 55 W ref. 17,5 ø 155 x 64 mm sis. kaksi valoa + polttimot

RL020 kaukovalosarja H3 12 V / 55 W ref. 17,5 ø 155 x 64 mm sis. kaksi valoa + polttimot RL020 kaukovalosarja H3 12 V / 55 W ref. 17,5 ø 155 x 64 mm sis. kaksi valoa + polttimot RL021 sumuvalosarja H3 12 V / 55 W ø 155 x 64 mm sis. kaksi valoa + polttimot RL022 kaukovalosarja H3 12 V / 55

Lisätiedot

SCdefault. 900 Asennusohje

SCdefault. 900 Asennusohje SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Asennussarja, lisävalot MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No.

Lisätiedot

Skidplate, takapuskuri

Skidplate, takapuskuri Installation instructions, accessories Ohje nro 31265633 Versio 1.3 Osa nro 31265630, 30756290, 31316484, 31316485, 31316074, 31316075 Skidplate, takapuskuri IMG-340000 Volvo Car Corporation Skidplate,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 31316158 Versio 1.3 Osa nro 30756974, 30758207 Alcoguard IMG-335486 Volvo Car Corporation Alcoguard- 31316158 - V1.3 Sivu 1 / 22 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Pysäköintitutka, kamera, taakse

Pysäköintitutka, kamera, taakse Installation instructions, accessories Ohje nro 31428063 Versio 1.0 Osa nro 31428061, 31428882 Pysäköintitutka, kamera, taakse IMG-258000 Volvo Car Corporation Pysäköintitutka, kamera, taakse- 31428063

Lisätiedot

Dresden RCR 128 Boston RCR 128

Dresden RCR 128 Boston RCR 128 Radio / Cassette Dresden RCR 128 Boston RCR 128 Asennusohje Asennusohje Turvallisuusohjeita Ennen kuin aloitat autoradion asennuksen, lue asennus ja liitäntäohjeet. Asennus ja liitäntätöiden ajaksi on

Lisätiedot

Suppilon tärytinsarja ProPass-katelevitin ja MH-400-levitysyksikkö

Suppilon tärytinsarja ProPass-katelevitin ja MH-400-levitysyksikkö Suppilon tärytinsarja ProPass-katelevitin ja MH-400-levitysyksikkö Mallinro: 44723 Form No. 3397-936 Rev A Asennusohjeet Turvaohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää

Lisätiedot

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus.

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus. Form No. Ajovalo- ja katsastusvarustussarja 202-malli ja uudempi Workman HD -työajoneuvo Mallinro: 20-5030 Mallinro: 20-5045 3386-909 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Lisätiedot

Bluetooth, mykistyssarja

Bluetooth, mykistyssarja Installation instructions, accessories Ohje nro 31210093 Versio 1.0 Osa nro Bluetooth, mykistyssarja Volvo Car Corporation Bluetooth, mykistyssarja- 31210093 - V1.0 Sivu 1 / 23 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2012/2013 VilliHelmi Oy

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2012/2013 VilliHelmi Oy 1 Yhteen isoon varsiruusuun tarvitset: 20 g tsekkiläisiä tai japanilaisia siemenhelmiä 10/0 HS punainen 20 g tsekkiläisiä tai japanilaisia siemenhelmiä 11/0 HS tumma oliivi/vihreä 0,16 0,30 mm taipuisaa

Lisätiedot

Sähköikkunoiden asennus takaoviin

Sähköikkunoiden asennus takaoviin Sähköikkunoiden asennus takaoviin Jos sinulla on jo etuovissa sähkölasit, niin hankintalistalle menee ikkunamekanismi * 2, pyydä kiinnityspultit mukaan oven johtosarja *2 takaovien käyttökytkimineen nelinappinen

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , ,

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , , Installation instructions, accessories Ohje nro 30796884 Versio 1.3 Osa nro 30796879, 30796876, 31359712, 31359714 Vetokoukku, kiinteä IMG-211570 Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 30796884 - V1.3

Lisätiedot

Kattospoileri lisäjarruvalolla

Kattospoileri lisäjarruvalolla Ohje nro Versio Osa nro 30664254 1.0 Kattospoileri lisäjarruvalolla M8400560 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8903187 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko

Lisätiedot

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat ja terassinovet Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen

Lisätiedot

36-37 421 000 vas. rek.valolla - MB 2a, Iveco Magirus 330 337 x 138 mm. 36-37 526 000 oik. 36-37 527 000 vas. 36-37 529 000 vas. rek.

36-37 421 000 vas. rek.valolla - MB 2a, Iveco Magirus 330 337 x 138 mm. 36-37 526 000 oik. 36-37 527 000 vas. 36-37 529 000 vas. rek. sisällysluettelo takavalot Mercedes Benz... 3-4 Scania... 4-5 Volvo... 6 Yleismallit... 6-12 Valaisinsarjat... 13 Monitoimivalaisimet... 13-14 Äärivalot... 14-23 -äärivalot... 23-26 -jarruvalot... 26 Takavalot

Lisätiedot

Kynnyslista, valaistu, eteen

Kynnyslista, valaistu, eteen Installation instructions, accessories Ohje nro 31285847 Versio 1.3 Osa nro 30763394 Kynnyslista, valaistu, eteen IMG-266944 Volvo Car Corporation Kynnyslista, valaistu, eteen- 31285847 - V1.3 Sivu 1 /

Lisätiedot

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B AP-550 Servon asennusohje Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B B1 Johdanto GoldCruise on laatutuote jonka Gold Automotive

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31337686 Versio 1.2 Osa nro 31337677, 31310791, 31357750 Handsfree, bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, bluetooth- 31337686 - V1.2 Sivu 1 / 74 Materiaali

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Ohje nro Versio Osa nro 30668471 1.2 30682095, 30682096 Vetokoukku, kiinteä M8901547 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000172 A0000165 IMG-213560 Sivu 2 / 16 IMG-223189 Sivu 3 / 16 IMG-213320

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31338957 Versio 1.6 Osa nro 31359616 Vetokoukku, irrotettava Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava- 31338957 - V1.6 Sivu 1 / 50 Erikoistyökalut 999

Lisätiedot

Saab 9-3 5D M Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3 5D M Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Pysäköintiapu (SPA) MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Lisätiedot

Hälytin, perussarja, Alustanro

Hälytin, perussarja, Alustanro Installation instructions, accessories Ohje nro 30732936 Versio 1.2 Osa nro 30756211, 30756212, 31269421, 31269422 Hälytin, perussarja, Alustanro -84236 IMG-294023 Volvo Car Corporation Hälytin, perussarja,

Lisätiedot

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Installation instructions, accessories Ohje nro 31316496 Versio 1.1 Osa nro 31316493, 31339012 Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Volvo Car Corporation Navigointijärjestelmä, kannettava,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. CD-vaihtaja. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 25 M

Installation instructions, accessories. CD-vaihtaja. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 25 M Installation instructions, accessories Ohje nro 30660445 Versio 1.0 Osa nro CD-vaihtaja M3903183 Volvo Car Corporation CD-vaihtaja- 30660445 - V1.0 Sivu 1 / 25 Varuste A0000162 A0000163 A0801450 A0000161

Lisätiedot

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen ja huoltoon.

Lisätiedot

OMNIA OPINNÄYTETYÖ AMMATTIOPISTO. ATK-kaapelointi. Nro 2011-EASP08SAG-003 OMNIAN AMMATTIOPISTO

OMNIA OPINNÄYTETYÖ AMMATTIOPISTO. ATK-kaapelointi. Nro 2011-EASP08SAG-003 OMNIAN AMMATTIOPISTO OMNIA AMMATTIOPISTO OPINNÄYTETYÖ ATK-kaapelointi Nro 2011-EASP08SAG-003 OMNIAN AMMATTIOPISTO KOULUTUSALA Sähkö, elektroniikka- ja tietoliikennetekniikka OPISKELIJA Samu Anttalainen OHJAAJA Erkki Viiala

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia 230 V

Matkustamon pistorasia 230 V Installation instructions, accessories Ohje nro 8688353 Versio 1.0 Osa nro Matkustamon pistorasia 230 V Volvo Car Corporation Matkustamon pistorasia 230 V- 8688353 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000161

Lisätiedot

CD-vaihtaja, 10:lle CD-levylle, vaakasuora asennus

CD-vaihtaja, 10:lle CD-levylle, vaakasuora asennus Ohje nro Versio Osa nro 30889512 1.0 CD-vaihtaja, 10:lle CD-levylle, vaakasuora asennus H3902978 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000175 H8802684 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista.

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Bodykit. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 18

Installation instructions, accessories. Bodykit. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 18 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664734 Versio 1.0 Osa nro Bodykit Volvo Car Corporation Bodykit- 30664734 - V1.0 Sivu 1 / 18 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000165 A0000214 A0000177

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Ohje nro Versio Osa nro 31265459 1.4 31265663, 31265673, 31265668 Vetokoukku, kiinteä J8903199 Sivu 1 / 11 Varuste A0000162 IMG-281883 IMG-239664 IMG-240693 IMG-261183 Sivu 2 / 11 IMG-262084 Sivu 3 / 11

Lisätiedot

HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183

HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183 HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183 OMINAISUUDET Pituus: 420 mm Leveys: 305 mm Korkeus: 200 mm Rengasväli: 255 mm Maavara: 50 mm. Renkaiden halkaisija/leveys: 130 mm/52 mm Moottori: RC550L

Lisätiedot

MPK Oy Finland OVH SIS.ALV. 24% SISÄLLYSLUETTELO

MPK Oy Finland OVH SIS.ALV. 24% SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 2 3 6 3 4 7 10 11 12 13 13 15 16 18 19 21 22 ÄÄRIVALON KANNAKKEET ÄÄRIVALOT JATKOKAAPELIT JA HAAROITTIMET KUMIVARSIVALOT REKISTERI JA LISÄJARRUVALOT PYÖREÄT TAKAVALOT HAMPURILAIS TAKAVALOT

Lisätiedot

Lisävalot, asennussarja

Lisävalot, asennussarja Installation instructions, accessories Ohje nro 30756729 Versio 1.3 Osa nro 30796565 Lisävalot, asennussarja IMG-251578 Volvo Car Corporation Lisävalot, asennussarja- 30756729 - V1.3 Sivu 1 / 19 Varuste

Lisätiedot

Hegetest Wire Detector Pulssitesteri

Hegetest Wire Detector Pulssitesteri Hegetest Wire Detector Pulssitesteri Toiminta- ja käyttöohje: Hegetest Wire Detector on uusi laite johtimien tutkimiseen. Tällä laitteella voit yhdellä kytkennällä todeta kaapelista kuusi sen eri tilaa:

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31414772 Versio 1.3 Osa nro 31454698, 31373543, 31435945 Vetokoukku, kiinteä IMG-381926 Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 31414772 - V1.3 Sivu 1

Lisätiedot

Muistin ja valinnaisten lisäkorttien asennus

Muistin ja valinnaisten lisäkorttien asennus Näiden ohjeiden avulla voit poistaa muisti- tai valinnaisia lisäkortteja. Katso alla olevasta kuvasta, missä on poistettavan kortin liitin. Kiintolevyn liitin 1 Lisäkortin liitin Laiteohjelmakortin liitin

Lisätiedot

Dokumentaatio. Fiat Stilo MW 130

Dokumentaatio. Fiat Stilo MW 130 Dokumentaatio Fiat Stilo MW 130 Master 7 Kimmo Kolkka sisällysluettelo: 4.1.1 Laitteisto ja virtakaavio: 3 4.1.2 Piilotetut komponentit: 4 4.1.3 Piilotetut johdotukset: 9 4.2.1 Sulakkeet: 29 4.2.2 Johtoliitokset:

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Kattokiskot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro

Installation instructions, accessories. Kattokiskot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro Ohje nro Versio Osa nro 8685942 1.0 Kattokiskot J8401014 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000161 J8401006 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl.

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359444 Versio 1.2 Osa nro 31359438 Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. IMG-247665 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia,

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro Ohje nro Versio Osa nro 30756782 1.3 30660691 Vetokoukku, kiinteä IMG-218040 Sivu 1 / 14 Varuste A0000162 A0000161 A0000165 IMG-217920 IMG-308223 Sivu 2 / 14 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vahvistin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 20

Installation instructions, accessories. Vahvistin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 20 Installation instructions, accessories Ohje nro 30660636 Versio 1.2 Osa nro 30775119 Vahvistin Volvo Car Corporation Vahvistin- 30660636 - V1.2 Sivu 1 / 20 Varuste A0000162 A0000161 A0801178 M8802509 Sivu

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, Hitch. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 21 IMG

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, Hitch. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 21 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 30796885 Versio 1.1 Osa nro 30796880 Vetokoukku, Hitch IMG-228967 Volvo Car Corporation Vetokoukku, Hitch- 30796885 - V1.1 Sivu 1 / 21 Varuste A0000162 A0000161

Lisätiedot

1. Juota vastukset R1 (47ohm tai 33ohm) ja R3 (15ohm) paikoilleen.

1. Juota vastukset R1 (47ohm tai 33ohm) ja R3 (15ohm) paikoilleen. Asennusohje. Jarrunsäätökytkimen valmistelut: 0. Avaa kytkimen kiinnitysmutteri, poista prikka ja aseta rajoitin kynsi asentoon 10. Varmista, että kytkin ei ole siinä asennossa. Nyt kytkimestä tulisi löytyä

Lisätiedot

Huolto-ohjeistus MullToa 55/65ai. Varaosien vaihto-ohjeita

Huolto-ohjeistus MullToa 55/65ai. Varaosien vaihto-ohjeita Huolto-ohjeistus MullToa 55/65ai Varaosien vaihto-ohjeita Sisällys Sivu 3-4 Ohjelmiston päivitys 5 Näytön asettaminen huoltotilaan ja käyttötietojen lukeminen 6 Yläkuoren irrotus ja kiinnitys 7 Kytkentäriman

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Koristekehys. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 16

Installation instructions, accessories. Koristekehys. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 16 Installation instructions, accessories Ohje nro 31650499 Versio 1.0 Osa nro 31650496 Koristekehys Volvo Car Corporation Koristekehys- 31650499 - V1.0 Sivu 1 / 16 Varuste IMG-345497 IMG-239667 IMG-263203

Lisätiedot

Dokumentaatio-08. Fiat Stilo MW 130. Advanced 7. Kimmo Talkkari Kolkka

Dokumentaatio-08. Fiat Stilo MW 130. Advanced 7. Kimmo Talkkari Kolkka Dokumentaatio-08 Fiat Stilo MW 130 Advanced 7 Kimmo Talkkari Kolkka 4.1.2 Piilotetut komponentit: soittimen kondensaattori 0.33 F, liittimet suojattu lakalla - sijoitettu ylähanskakotelon taakse, nippuside/ankkuri

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31269485 Versio 1.6 Osa nro 31269502, 31269500 Vetokoukku, irrotettava IMG-225145 Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava- 31269485 - V1.6 Sivu 1 /

Lisätiedot

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW LISÄVARUSTEVASTUKSEN ASENNUSOHJE KAUKORA OY Kaukora Oy 2015 Jäspi kattilavastus 6kW Asentajan ohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää 4 Turvallisuustiedot 4 Sähköasennukset 4 2 Takuuehdot

Lisätiedot

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy 1 Yhteen (avain)kaulakoruun tarvitset: 1-2 m 0,6 tai 0,8 mm metallilankaa (valitse paksuus helmien reikäkoon mukaan) erilaisia ja kokoisia helmiä, riipuksia, korunosia, renkaita kalotteja, mikäli käytät

Lisätiedot

7" YLEISMALLISET UMPIOT

7 YLEISMALLISET UMPIOT ROSSI AJOVALOJA Rossi-kehyksissä on parkkivalo kehyksen alareunassa, mutta sitä voidaan myös muuttaa vilkkuvaloksi. Jos aiot maalata kehykset auton väriseksi, niin suosittelemme muovisia, sillä kromi voidaan

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Lisäbasso. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 17

Installation instructions, accessories. Lisäbasso. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 17 Installation instructions, accessories Ohje nro 8698415 Versio 1.0 Osa nro Lisäbasso Volvo Car Corporation Lisäbasso- 8698415 - V1.0 Sivu 1 / 17 Varuste A0000162 A0000161 A0801178 J3904777 Sivu 2 / 17

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 405768-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

Samsung tarakka-akku Asennusohje

Samsung tarakka-akku Asennusohje Samsung tarakka-akku Asennusohje (voidaan soveltaa myös muihin tarakka-akkuihin) Kiinnitysosat: Asennus: Huom. Koska pyöriä on erilaisia, on nämä ohjeet suuntaa antavia. Lue ohjeet läpi ennen asennusta.

Lisätiedot

Asennusohje SH4KIT-UNI johtosarjalle

Asennusohje SH4KIT-UNI johtosarjalle Asennusohje SH4KIT-UNI johtosarjalle Käytä tätä sarjaa seuraavissa laitteissa: APRILIA RS125, RS250, RSV Mille, Dorsoduro, Shiver, Tuono, Falco, etc.. DUCATI ST3s ABS (2006-2007), ST4s ABS (2004-2005),

Lisätiedot

NENTUOTETUKIp.0400244780

NENTUOTETUKIp.0400244780 PÄÄTÄI STUMAKORKEUSENNENASENNUSTA! TEKNI NENTUOTETUKIp.0400244780 SCHWAB ASENNUSOHJE Ennen asennusta: Tarkista, ettei tuotteessa ole kuljetuksen aikana tulleita halkeamia tai kolhuja. Märkätilassa elementti

Lisätiedot

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-kaiutin on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

Scala/Classic matala laatikko

Scala/Classic matala laatikko Scala/Classic matala laatikko SCALA CLASSIC MATALA LAATIKKO Laatikon sivut Laatikon kiskot c b a b Etusarjan kiinnike Classic laatikon Charmia-peitelätkä a LAATIKON PAIKOILLEEN LAITTO JA POIS OTTAMINEN

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Korisarja. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 21 J

Installation instructions, accessories. Korisarja. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 21 J Installation instructions, accessories Ohje nro 31372892 Versio 1.4 Osa nro 39874286 Korisarja J8000369 Volvo Car Corporation Korisarja- 31372892 - V1.4 Sivu 1 / 21 Varuste A0000162 A0000172 A0000161 A0000165

Lisätiedot

Dokumentaatio. Fiat Stilo MW 130. Advanced 7. Kimmo Talkkari Kolkka

Dokumentaatio. Fiat Stilo MW 130. Advanced 7. Kimmo Talkkari Kolkka Dokumentaatio Fiat Stilo MW 130 Advanced 7 Kimmo Talkkari Kolkka 4.1.2 Piilotetut komponentit: soittimen kondensaattori 0.33 F - sijoitettu soittimen taakse, ruuvi ja reikänauha kiinnitys soittimen AD-DA

Lisätiedot

Asennusohje. Yhdistelmäkaapeli Cat 6 U/UTP+4xSM G.657A1

Asennusohje. Yhdistelmäkaapeli Cat 6 U/UTP+4xSM G.657A1 Asennusohje Yhdistelmäkaapeli Cat 6 U/UTP+4xSM G.657A1 2008 01 M. Heurman Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 1.1 Dokumenttihistoria... 2 2 Yleistä... 3 2.1 Tuote... 3 2.1.1 Yhdistelmäkaapelin rakenne...

Lisätiedot

Rihtausohje. J.Puhakka

Rihtausohje. J.Puhakka Rihtausohje Pyörän vanteen pinnoitus (rihtaus) on aikaa vievä toimenpide, joka vaatii kärsivällisyyttä tekijältään. Tässä on ohje, joka toivottavasti helpottaa osaltaan työn onnistumista. J.Puhakka 1 Pinnat

Lisätiedot

Arctic Cat ZR200 / Yamaha Snoscoot ohjauksen muutos

Arctic Cat ZR200 / Yamaha Snoscoot ohjauksen muutos 1 Arctic Cat ZR200 / Yamaha Snoscoot 2018 2019 ohjauksen muutos Kelkan alkuperäinen ohjaustanko on kiinnitetty ohjausakseliin hitsaamalla, eikä ajoasentoa voi muuttaa. Lisäksi ohjaustanko on hyvin korkealla

Lisätiedot

Saab 9-5 5D M Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-5 5D M Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 9-5 Asennusohje SITdefault Pysäköintiapu (SPA) MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Lisätiedot

E-kelojen johdinsarja 2011 Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet

E-kelojen johdinsarja 2011 Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet Form No. E-kelojen johdinsarja 2011 Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö Mallinro: 132-6967 3396-470 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

Team Xecuter Joycon Modi Tehnyt: XxWiReDxX

Team Xecuter Joycon Modi Tehnyt: XxWiReDxX Team Xecuter Joycon Modi Tehnyt: XxWiReDxX Toimii Kaikilla Switch-konsoleilla SX OS toimii kaikilla Nintendo Switcheillä ja kaikilla järjestelmäversioilla! Pelaa Kaikkia Pelejä SX OS:n avulla voit pelata

Lisätiedot

E-kelojen johdinsarja Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet

E-kelojen johdinsarja Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet E-kelojen johdinsarja Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö Mallinro: 131-8758 Form No. 3394-599 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 33

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 33 Installation instructions, accessories Ohje nro 31408664 Versio 1.7 Osa nro 31414929 Vetokoukku, kiinteä Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 31408664 - V1.7 Sivu 1 / 33 Materiaali Nimike Osanumero

Lisätiedot