Kysymyksiä ja vastauksia Datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kysymyksiä ja vastauksia Datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen"

Transkriptio

1 Kysymyksiä ja vastauksia Datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Tähän dokumenttiin on kerätty datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Tässä dokumentissa on seuraavien aihealueiden kysymyksiä: 1. Valtuutukset 2. Kytkentä- ja katkaisuprosessit 3. Tuote- ja laskurivitiedot 1 Valtuutukset 1.1 Voiko edellinen käyttöpaikan omistaja antaa valtuutuksen käyttöpaikan tietoihin? Esim. kauppakirjan allekirjoitushetkellä poismuuttava asiakas voisi valtuuttaa sisäänmuuttavan asiakkaan, uuden myyjän saamaan käyttöpaikan tietoja. Lähtökohtaisesti sisäänmuuttava asiakas tai hänen valitsemansa sähkönmyyjä, eivät voi saada laajasti tietoja käyttöpaikasta ennen sisäänmuuttopäivää. Asiakkaalla on oikeus käyttöpaikan tietoihin vasta sopimuksen voimaantullessa. Kysymyksen toimintamallia ei siis ole kuvattu datahubiin. 1.2 Uuden myyjän valtuutus, kuinka hoidetaan datahubissa? Uusi myyjä tallentaa asiakkaan antaman valtuutuksen omiin järjestelmiin ja ilmoittaa saamastaan valtuutuksesta datahubiin. Jos uusi myyjä on tekemässä sopimusta, silloin ei valtuutuksesta tarvitse erikseen ilmoittaa, sillä asiakkaan katsotaan antaneen valtuutus sopimuksen solmimisen yhteydessä. 1.3 Yhteyshenkilötiedot - kulkevatko käsi kädessä valtuutusten kanssa? Yhteyshenkilö ei ole sopimuskumppani. Ainoastaan sopimuskumppanina oleva asiakas voi antaa valtuutuksen. 1.4 Kenet toimija voi valtuuttaa omiin tietoihinsa? Esimerkiksi palveluja tuottavan yrityksen, jonka on myös oltava datahubin rekisteröity osapuoli osapuolen valtuutus - tarkistaako datahub, että valtuutus on todellakin voimassa? 3.osapuoli tallentaa valtuutuksen omiin tietoihinsa ja ilmoittaa valtuutuksesta datahubiin. Datahub luottaa toimijan ilmoittamaan valtuutukseen. 1.6 Jos asiakas on valtuuttanut 3.osapuolen omiin tietoihinsa, menevätkö mittaustiedot 3.osapuolelle? Kyllä.

2 1.7 Jos asiakkaalla on useita käyttöpaikkoja ja useita myyjiä, voiko asiakas valtuuttaa yhden myyjän saamaan kaikkien käyttöpaikkojen tiedot omaan järjestelmäänsä esim. raportointia varten? Entä saako kaikki sopimuksen tiedot - myös hinnat? Asiakas voi halutessaan valtuuttaa jonkun myyjän saamaan kaikkien käyttöpaikkojensa tiedot. Myyntisopimuksen tiedoista valtuutettu osapuoli näkee vain sopimuksen voimassaoloaikojen tiedot. 1.8 Kun asiakas ottaa yhteyttä 3.osapuoleen, onko osapuolen heti ilmoitettava valtuutuksesta datahubiin saadakseen asiakkaan tiedot? Kyllä, valtuutustieto tulee olla datahubissa ennen kuin tietoja voi hakea. 1.9 Miten myyjä hakee tietoja? Onko olemassa massahakuja myyjälle? Myyjä voi hakea asiakkaan ja käyttöpaikan tietoja yksittäin. Massahakuna myyjä voi hakea ainoastaan sopimustensa mukaisesti mittaustietoja Miten sellainen asiakas, jolla ei ole internet yhteyttä käytettävissä voi tehdä valtuutuksen? Entä kuinka se todennetaan? Valtuutuksen voi tehdä toimijan kanssa toimijan sopimilla tavoilla, esimerkiksi puhelimitse tai kirjallisesti sopimalla. Tämä valtuutus tulee toimijan tallentaa omiin tiedostoihin ja ilmoittaa valtuutuksesta datahubiin Onko sopimuksen voimassaoloaika sellaista minkä voi valtuuttaa toisen osapuolen näkemään? Kyllä on Onko valtuutus rasti ruutuun - tyyppinen toiminta? Datahubiin tulee tieto kenellä osapuolella on valtuutus ja mille ajalle Voiko asiakas antaa valtuutuksen vain tiettyihin tietoihin? Valtuutuksella asiakas valtuuttaa osapuolen omiin asiakas-, käyttöpaikka- ja mittaustietoihin. Sopimustiedoista näkee ainoastaan sopimuksen voimassaoloajat Voiko kuka tahansa rekisteröity osapuoli ilmoittaa olevansa oikeutettu saamaan datahubista tietoa, eikä valtuutusta mitenkään tarkisteta, ellei epäselvyyksiä ilmene? Tämä epäilemättä suoraviivaistaa prosessia, mutta onko täysin tietosuojasäädösten mukainen menettely? Mahdollisiin väärinkäytöksiin voidaan varautua esim. valvomalla valtuutusilmoituksia ja seuraamalla haetun datan määrää. Näiden lisäksihän asiakas näkee portaalista, että kuka on mitäkin dataa datahubista hakenut Voiko valtuutukselle määrittää, miltä ajalta tietoja voi katsella? Valtuutukselle tulee ilmoittaa voimassaoloaika ja tämän voimassaoloajan puitteissa saa osapuoli hakea hänelle valtuutettuja tietoja.

3 1.16 Osapuolten valtuutukset - voiko samassa roolissa olla useita toimijoita esim. jos on useita mittausalueita? Kyllä voi Voiko asiakas poistaa myyjän tai verkon valtuutuksen datahubin tarjoamassa portaalissa? Kyllä voi Miten datahubissa hoidetaan henkilökohtaiset valtuutukset esim. kuolinpesät, holhoukset? Datahubin käyttöönotto ei tuo muutoksia henkilökohtaisten valtuutusten käsittelyyn. Osapuolet ylläpitävät itse tietoa siitä kuka saa esimerkiksi hoitaa kuolinpesän asioita. Datahub hoitaa näiden sopimusten osalta tiedonvaihdon normaalisti Onko tarkoitus, että datahub ilmoittaa päättyvistä valtuutuksista 3. osapuolelle, jotta pystyy asiakasta muistuttamaan ja asiakas pystyy / muistaa valtuutuksen tarvittaessa uusimaan? Kyllä, datahub ilmoittaa kyseiselle osapuolelle tapahtuneesta valtuutuksen muutoksesta DH-810 / DH-820 Asiakkaan valtuutuksen päättyminen. Huolehtiiko Datahub valtuutuksen päättämisen, jos valtuuttavan asiakkaan sopimus päättyy? Asiakkaalla voi olla voimassaoleva valtuutus, vaikka sopimus päättyy. Asiakas voi haluta, että 3. osapuoli voi hakea asiakkaan tietoja siltä ajalta, kun asiakkaalla on ollut sopimus voimassa. 2 Kytkentä- ja katkaisuprosessit 2.1 Kytky/katkojen harmonisointi, aikataulut ja hinnoittelu? Tämä on linjattu toteutettavaksi datahubiin linkillä verkonhaltijan verkkopalveluhinnastoon. Mikäli ala pääsee yhteisymmärrykseen esim. jälleenkytkentä ajan harmonisoinnista, huomioidaan linjaus toiminnallisuuksissa. 2.2 Oliko datahubissa linkki jakeluverkonhaltijan hinnastoon? Jakeluverkonhaltija kertoo omilla verkkosivulla palveluhinnastossaan kytköjen ja katkaisujen hinnat ja muita aikatauluohjeita. Jakeluverkonhaltijan velvollisuus ylläpitää tietoja. Datahub tarjoaa linkin muille osapuolille. 2.3 Virheelliseen käyttöpaikaan tehty sopimus ja paljastuu vasta kun sähkö kytketään pois aiemmasta? Mahdollisesti vasta tällöin, kyllä.

4 2.4 Kun asiakas ilmoittaa verkolle ja myyjälle katkaisusta eri päiville. Kenen vastuulla on selvittää päivämääräero? Jos on estetty muutto kuluvalle päivälle eikä voi antaa samalle päivälle. Datahub auttaa reaaliaikaisuudellaan useissa selvitystöissä (toimija näkee datahubista sinne jo ilmoitetun tapahtuman). Tarvittaessa toimijat selvittävät asiakkaan tahdon ja sen mukaisesti tehdään tarvittavat toimenpiteet datahubiin. 2.5 Virheelliset katkaisut - nämä ovat sähkönmyyjän ja asiakkaan välinen asia, ohjaus jakeluverkonhaltijalta myyjälle. On annettu virheellinen osoite tai aloitettu väärään käyttöpaikkaan. Myyjä normaalisti ottaa omaan piikkiin katkaisumaksun. Myyjä selvittää asiakkaan kanssa onko kyse ollut myyjän virheestä vai kenties jostain muusta. 2.6 Miten toimitaan katkaisun tieto? Monesti kohteen mennessä katkoon, yritetään katkoa kiertää muuttamalla sopimus esim. kaverin nimiin? Onko jakeluverkonhaltija velvoitettu aina kytkemään sähköt, vaikka olisi kyseessä ilmeinen katkon kierto? Datahubihan vahvistanee myyntisopimuksen muuttona ko. tilanteessa. Datahub ei voi ottaa kantaa siihen kenen nimiin on oikein tehdä sopimus. Datahubin näkökulmasta tehdään uusi sopimus uudelle asiakkaalle sisäänmuuttona. 2.7 Kytkennän tieto olisi saatava samalle päivälle kun kytkentä on tehty. Jakeluverkonhaltijan tulee hoitaa prosessi siten, että saadaan samalle päivälle. 2.8 Turvallinen jälleenkytkentä, miksi edelleen on jakeluverkonhaltijan vastuulla? Jakeluverkonhaltija pystyy sopimaan asiakkaan kanssa tarkasti jälleenkytkennän ajan ja näin ollen varmistamaan sähköjen turvallisen jälleenkytkennän. Vastuu turvallisesta jälleenkytkennästä on lopulta verkonhaltijalla, joten työryhmät katsoivat, ettei jälleenkytkennästä sopimista voi siirtää sähkönmyyjille. 2.9 Jos asiakas on ilmoittanut kaikki sopimustiedot oikein ja ajoissa, eikä jakeluverkonhaltija saa kytkettyä sähköjä, niin miksi ilmoitus vasta seuraavana päivänä? Pitäisi olla urgent message! Kehitysajatus viedään prosessityöryhmän käsiteltäväksi. Jakeluverkonhaltija vastaa niin nopeassa aikataulussa kun pystyy oman prosessinsa mukaisesti Perinnän jälleenkytkennässä myyjä voi infota asiakasta olemaan yhteydessä jakeluverkonhaltijaan turvallisen kytkennän varmistamiseksi. Kyllä Meneekö datahubiin aikatietoa milloin on kytketty/katkaistu? Käyttöpaikan statuksella ei ole aikatietoa? Kytkentä-/katkaisutieto tulee datahubiin tunnin tarkkuudella.

5 2.12 Meneekö kaikissa tapauksissa myyjän ilmoittaman katkaisupäivän jälkeen taseet verkkoyhtiön taseeseen vaikka viiveestä ilmoitetaan myyjälle ja ilmoitetaan mahdollinen katkopäivä? Kyllä, pyydetyn päivän jälkeinen kulutus menee jakeluverkonhaltijan taseeseen Myyjältä ei vaadita kuittausta, että on saanut tiedon kytkennästä. Oletetaanko, että tekniikka toimii kaikissa olosuhteissa? Kun datahub välittää tiedon osapuolelle, valvoo datahub sen, että osapuoli kuittaa vastaanottamansa tiedon. Kuittauskäsittely on kuvattu tarkemmin Datahub-tapahtumat dokumentissa luvussa Miten nopeasti kytkentä saadaan tehtyä kun ilmoitus lähtee - saadaanko samalle päivälle? Ja mihin aikaan kytkentäpyyntö on lähetettävä jotta saa samalle päivälle kytkennän? Kytkentäajat vaihtelevat verkkoyhtiöittäin. Jakeluverkonhaltijoiden kytkentäaikataulut ja hinnastot on tarkoitus tarjota myyjille datahubin välityksellä. Tästä myyjät voivat tarkistaa jakeluverkonhaltijoittain miten voivat asiakkaalle kytkennät luvata ja mihin mennessä ilmoitus on tehtävä, jotta kytkentä saadaan samalle päivälle Onko jakeluverkonhaltijan ilmoituksessa katkaisun tai kytkennän viivästymisestä syy-tieto avoin tekstikenttä vai määritelläänkö syyt datahubiin etukäteen? Syytieto on avoin tekstikenttä. 3 Tuote ja laskurivitiedot 3.1 Miten sovitaan siitä, että laskurivit lähetetään? Voiko osapuoli lähettää laskurivit Datahubiin ja velvoittaa toista osapuolta hoitamaan laskutuksen puolestaan? Osapuolet sopivat keskenään siitä jos laskurivitietoja on tarkoitus lähettää tai vastaanottaa. Ilman osapuolten välisiä valtuutuksia ei asiaa voi hoitaa. 3.2 Kuinka ilmoitetaan korjatut laskurivit datahubiin? Korjatut laskurivit ilmoitetaan datahubiin kuten varsinaisetkin laskurivit.

6

Kysymyksiä ja vastauksia Datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen

Kysymyksiä ja vastauksia Datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Kysymyksiä ja vastauksia Datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Tähän dokumenttiin on kerätty datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Tässä dokumentissa on seuraavien

Lisätiedot

Datahub-webinaarit Tuote- ja laskurivitietojen ylläpito ja osapuolitietojen ylläpito sekä valtuutukset datahubissa

Datahub-webinaarit Tuote- ja laskurivitietojen ylläpito ja osapuolitietojen ylläpito sekä valtuutukset datahubissa Datahub-webinaarit 2017 Tuote- ja laskurivitietojen ylläpito ja osapuolitietojen ylläpito sekä valtuutukset datahubissa 17.5.2017 Kouluttaja marjut.puukangas@fingrid.fi p. 030 395 5292 Avustamassa Kerttu

Lisätiedot

Datahub webinaarit Webinaarien aikana tulleet kysymykset

Datahub webinaarit Webinaarien aikana tulleet kysymykset Datahub webinaarit 2017 Webinaarien aikana tulleet kysymykset 31.5.2017 Kouluttaja marjut.puukangas@fingrid.fi p. 030 395 5292 Avustamassa Kerttu Korpelainen kerttu.korpelainen@fingrid.fi p. 030 395 5238

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia Datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen

Kysymyksiä ja vastauksia Datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen 1 (18) Kysymyksiä ja Datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Tähän dokumenttiin on kerätty datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Kysymyksiä saatiin datahub-liiketoimintaprosessien

Lisätiedot

Käyttöönottotyöryhmä Muutokset / tarkennukset datahubprosesseihin

Käyttöönottotyöryhmä Muutokset / tarkennukset datahubprosesseihin Käyttöönottotyöryhmä 31.10.2018 Muutokset / tarkennukset datahubprosesseihin Dokumentaatio versio 1.6 Uudet dokumentit julkaistu 1.10.2018 Sähkön vähittäismarkkinoiden liiketoimintaprosessit datahubissa

Lisätiedot

Datahub webinaarit Sopimusten ilmoitus

Datahub webinaarit Sopimusten ilmoitus Datahub webinaarit 2017 Sopimusten ilmoitus 29.3.2017 Kouluttaja marjut.puukangas@fingrid.fi p. 030 395 5292 Avustamassa Kerttu Korpelainen kerttu.korpelainen@fingrid.fi p. 030 395 5238 2 Webinaarin eteneminen

Lisätiedot

Datahub webinaarit Yleistä datahubista ja dokumenteista

Datahub webinaarit Yleistä datahubista ja dokumenteista Datahub webinaarit 2017 Yleistä datahubista ja dokumenteista 10.2.2017 Kouluttaja marjut.puukangas@fingrid.fi p. 030 395 5292 Avustamassa Kerttu Korpelainen kerttu.korpelainen@fingrid.fi p. 030 395 5238

Lisätiedot

Kooste tilaisuuksista. Datahub-liiketoimintaprosessien perehdytystilaisuudet Vantaa, Oulu ja Jyväskylä Marjut Puukangas

Kooste tilaisuuksista. Datahub-liiketoimintaprosessien perehdytystilaisuudet Vantaa, Oulu ja Jyväskylä Marjut Puukangas Kooste tilaisuuksista Datahub-liiketoimintaprosessien perehdytystilaisuudet Vantaa, Oulu ja Jyväskylä Marjut Puukangas Perehdytystilaisuudet 12.1.2016 Vantaalla, n.120 osallistujaa 14.1.2016 Oulussa, n.

Lisätiedot

Datahub webinaarit Sopimusmuutokset ja sopimusten päättämiset

Datahub webinaarit Sopimusmuutokset ja sopimusten päättämiset Datahub webinaarit 2017 Sopimusmuutokset ja sopimusten päättämiset Kouluttaja marjut.puukangas@fingrid.fi p. 030 395 5292 Avustamassa Kerttu Korpelainen kerttu.korpelainen@fingrid.fi p. 030 395 5238 2

Lisätiedot

Datahub webinaarit Katkaisu- ja kytkentäprosessit

Datahub webinaarit Katkaisu- ja kytkentäprosessit Datahub webinaarit 2017 Katkaisu- ja kytkentäprosessit Kouluttaja marjut.puukangas@fingrid.fi p. 030 395 5292 Avustamassa Kerttu Korpelainen kerttu.korpelainen@fingrid.fi p. 030 395 5238 2 Webinaarin eteneminen

Lisätiedot

Datahub webinaarit Asiakastietojen ylläpito

Datahub webinaarit Asiakastietojen ylläpito Datahub webinaarit 2017 Asiakastietojen ylläpito 15.3.2017 Kouluttaja marjut.puukangas@fingrid.fi p. 030 395 5292 Avustamassa Kerttu Korpelainen kerttu.korpelainen@fingrid.fi p. 030 395 5238 2 Webinaarin

Lisätiedot

Datahub seurantaryhmän kokous

Datahub seurantaryhmän kokous Datahub seurantaryhmän kokous 4.4.2017 Julkaistavia uusia dokumentteja Sähkön vähittäismarkkinoiden liiketoimintaprosessit datahubissa versio 1.2 prosessidokumentti Datahub-tapahtumat versio 1.1 tekninen

Lisätiedot

Ajankohtaiskatsaus 17.11.2015

Ajankohtaiskatsaus 17.11.2015 Ajankohtaiskatsaus 17.11.2015 Uusi sähkönmyyjiä 3 Uusia sähkönmyyjiä Lumo Energia Oy / LUMO Werel Oy (Pamrek) / PAM Statkraft Energi AS / STAK Nammo Vihtavuori Oy / NAM 2.12.2015 Minna Arffman Fingridin

Lisätiedot

Datahub webinaarit Taseselvitys ja tasevirheiden käsittely

Datahub webinaarit Taseselvitys ja tasevirheiden käsittely Datahub webinaarit 2017 Taseselvitys ja tasevirheiden käsittely Kouluttaja esa.pietarinen@fingrid.fi p. 030 395 5277 Avustamassa Kerttu Korpelainen kerttu.korpelainen@fingrid.fi p. 030 395 5238 2 Webinaarin

Lisätiedot

Prosessityöryhmät. Datahub projekti seurantaryhmän kokous 10.11.2015 Minna Arffman

Prosessityöryhmät. Datahub projekti seurantaryhmän kokous 10.11.2015 Minna Arffman Prosessityöryhmät Datahub projekti seurantaryhmän kokous 10.11.2015 Minna Arffman Prosessityössä määritellään liiketoimintaprosessit Ensimmäiseksi kuvataan nykyiset prosessit ja varmistetaan niiden syvä

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia Datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen

Kysymyksiä ja vastauksia Datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Kysymyksiä ja vastauksia Datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Tähän dokumenttiin on kerätty datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Kysymyksiä saatiin datahub-liiketoimintaprosessien

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen

Kysymyksiä ja vastauksia datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Kysymyksiä ja vastauksia datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Tähän dokumenttiin on kerätty datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Kysymyksiä saatiin datahub-liiketoimintaprosessien

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen

Kysymyksiä ja vastauksia datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Kysymyksiä ja vastauksia datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Tähän dokumenttiin on kerätty datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Tässä dokumentissa on seuraavien

Lisätiedot

Muuttotilanteita koskevat ET:n linjaukset

Muuttotilanteita koskevat ET:n linjaukset SÄHKÖKAUPPA SÄHKÖVERKKO Heinimäki, Piispanen 14.3.2013 MUISTIO 1(5) Muuttotilanteita koskevat ET:n linjaukset Tähän ohjeeseen on kerätty yhteen Energiateollisuus ry:n ohjeet asiakkaan muuttoprosessin hoitamiseksi.

Lisätiedot

Sähkönmyyjäportaali- käyttäjälle

Sähkönmyyjäportaali- käyttäjälle Sähkönmyyjäportaali- käyttäjälle 2 (8) Sisällys 1. YLEISTÄ... 3 1.1. Yleiskuvaus... 3 1.2. Kirjautuminen portaaliin... 3 2. Toiminnallisuudet... 3 2.1. Käyttöpaikkahaku ja käyttöpaikan perustiedot... 3

Lisätiedot

SÄHKÖNMYYNTISOPIMUKSEN PERUUTTAMINEN ENNEN TOIMITUKSEN ALKUA

SÄHKÖNMYYNTISOPIMUKSEN PERUUTTAMINEN ENNEN TOIMITUKSEN ALKUA SÄHKÖKAUPPA SÄHKÖVERKKO OHJE 1 (8) Markus Piispanen SÄHKÖNMYYNTISOPIMUKSEN PERUUTTAMINEN ENNEN TOIMITUKSEN ALKUA Tässä ohjeessa esitetty menettelytapa otetaan käyttöön 16.1.2012, jota ennen kaikki peruutukset

Lisätiedot

Datahub-projekti. Prosessityöryhmä

Datahub-projekti. Prosessityöryhmä Datahub-projekti Prosessityöryhmä 5.4.2019 Agenda 8:30 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistio 8:45 Lyhyt katsaus projektiin 9:15 Osoiterakenne eri käyttötarpeisiin 9:45 Peruutustapahtumien tarkennusta

Lisätiedot

Prosessityöryhmän Skype-kokous

Prosessityöryhmän Skype-kokous Pöytäkirja 1 (5) Prosessityöryhmän Skype-kokous 14.6.2019 Aika 14.6.2019 klo 12.00 13.35 Paikka Skype-palaveri Läsnä Marjut Puukangas (pj.) Emmi Kaivosoja Teemu Hellas Arttu Laine Keravan Energia Oy Emma

Lisätiedot

Datahub webinaarit Mittaustietojen hallinta datahubissa

Datahub webinaarit Mittaustietojen hallinta datahubissa Datahub webinaarit 2017 Mittaustietojen hallinta datahubissa 26.4.2017 Kouluttaja esa.pietarinen@fingrid.fi p. 030 395 5277 Avustamassa Kerttu Korpelainen kerttu.korpelainen@fingrid.fi p. 030 395 5238

Lisätiedot

Liite 1 VPE2014 tarkennukset

Liite 1 VPE2014 tarkennukset Sopimus 1 Liite 1 VPE2014 tarkennukset Sisällys 1 Liitteen tarkoitus... 2 2 Verkkopalveluehtojen mukaiset vastuut ja tehtävät... 2 2.1 VPE 2014 kohta 2: Verkkosopimuksen tekeminen ja käyttäjän sähkön hankintaa

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia 6. webinaarista

Kysymyksiä ja vastauksia 6. webinaarista 1 (6) Kysymyksiä ja vastauksia 6. webinaarista 1 Voiko mittausaikasarjan yksikköä muuttaa? Aikasarjan yksikkö tullaan tallentamaan datahubiin jollain tietyllä yksiköllä. Tällä ei kuitenkaan oikeastaan

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen

Kysymyksiä ja vastauksia datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Kysymyksiä ja vastauksia datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Tähän dokumenttiin on kerätty datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Kysymyksiä saatiin datahub-liiketoimintaprosessien

Lisätiedot

Datahub webinaarit Käyttöpaikkatietojen ylläpito

Datahub webinaarit Käyttöpaikkatietojen ylläpito Datahub webinaarit 2017 Käyttöpaikkatietojen ylläpito 22.3.2017 Kouluttaja marjut.puukangas@fingrid.fi p. 030 395 5292 Avustamassa Kerttu Korpelainen kerttu.korpelainen@fingrid.fi p. 030 395 5238 2 Webinaarin

Lisätiedot

Prosessityöryhmän kokous

Prosessityöryhmän kokous Pöytäkirja 1 (7) Prosessityöryhmän kokous 5.4.2019 Aika 5.4.2019 klo 8.30 14.30 Paikka Duetto Business Park, Läkkisepäntie 23, 00620 Helsinki nh. Kuolajärvi Läsnä Marjut Puukangas (pj.) Emmi Kaivosoja

Lisätiedot

Datahub-projekti. Prosessityöryhmä

Datahub-projekti. Prosessityöryhmä Datahub-projekti Prosessityöryhmä 15.1.2019 Agenda 15.1.2019 8:30 Kokouksen avaus 8:35 Edellisen kokouksen muistio 8:45 Lyhyt katsaus projektiin 9:15 Valtuutukset datahubissa 10:00 Prosessidokumentaation

Lisätiedot

Statuspalaveri. Datahubin tietokonversio

Statuspalaveri. Datahubin tietokonversio Statuspalaveri Datahubin tietokonversio Agenda Titan tilanne (Solteq) Käyttöönottosuunnitelmat Konversiotyön eteneminen Muut asiat Etunimi 2 Sukunimi Statuspalaverit tallennetaan, tallenteet Youtubessa:

Lisätiedot

Statuspalaveri. Datahubin tietokonversio

Statuspalaveri. Datahubin tietokonversio Statuspalaveri Datahubin tietokonversio Tietokonversion tavoitteet 2019 Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Statuspalaverit viikoittain Titan kehitystyöt I Vaihe (95% /

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus

Lisätiedot

Datahub webinaarit Datahub ajankohtaista

Datahub webinaarit Datahub ajankohtaista Datahub webinaarit 2018 Datahub ajankohtaista Esiintyjänä Marjut Puukangas Avustamassa Kerttu Korpelainen 2 Webinaarin eteneminen Mahdollisuus esittää kysymyksiä koko webinaarin ajan Kyselyt webinaarin

Lisätiedot

Fingrid Datahub Oy. Datahub ajankohtaiswebinaari

Fingrid Datahub Oy. Datahub ajankohtaiswebinaari Fingrid Datahub Oy Datahub ajankohtaiswebinaari Esiintyjät: Lauri Jännes Fredrik Södö Kerttu Korpelainen 2 Webinaarin eteneminen Mahdollisuus esittää kysymyksiä koko webinaarin ajan Webinaarin tallenne

Lisätiedot

Statuspalaveri. Datahubin tietokonversio

Statuspalaveri. Datahubin tietokonversio Statuspalaveri Datahubin tietokonversio Agenda Titan tilanne (Solteq) Käyttöönottosuunnitelmat Konversiotyön eteneminen Muut asiat Etunimi 2 Sukunimi Statuspalaverit tallennetaan, tallenteet Youtubessa:

Lisätiedot

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan

Lisätiedot

2011 EDI-päivien ryhmätyötehtävien oikeat vastaukset

2011 EDI-päivien ryhmätyötehtävien oikeat vastaukset EDI-päivien ryhmätyökysymysten oikeat vastaukset 13.6.2011 Kehitysryhmä 2011 EDI-päivien ryhmätyötehtävien oikeat vastaukset 1. Pientuotanto käyttöpaikoissa, joissa on myös kulutusta a) Miten erotat pientuotannon

Lisätiedot

Tuotetiedot. Taseselvitys. T a s e v i r h e e t. Mittaustiedot. Osapuolitiedot Ilmoitus. Valtuutustiedot. Laskurivitiedot.

Tuotetiedot. Taseselvitys. T a s e v i r h e e t. Mittaustiedot. Osapuolitiedot Ilmoitus. Valtuutustiedot. Laskurivitiedot. Tuotetiedot Taseselvitys T a s e v i r h e e t Osapuolitiedot Tuote- ja hintatiedot Lisäys Päivitys Laskurivitiedot Päivitys Sopimustiedot Peruuttaminen Päättäminen osapuolelta Käyttöpaikkatiedot Valtuutustiedot

Lisätiedot

Statuspalaveri. Datahubin tietokonversio

Statuspalaveri. Datahubin tietokonversio Statuspalaveri Datahubin tietokonversio Agenda Titan tilanne (Solteq) Käyttöönottosuunnitelmat Konversiotyön eteneminen Muut asiat Etunimi 2 Sukunimi Statuspalaverit tallennetaan, tallenteet Youtubessa:

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia Datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen

Kysymyksiä ja vastauksia Datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Kysymyksiä ja vastauksia Datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Tähän dokumenttiin on kerätty datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Tässä dokumentissa on seuraavien

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

Fingrid Datahub Oy. Käyttöönottotyöryhmä

Fingrid Datahub Oy. Käyttöönottotyöryhmä Fingrid Datahub Oy Käyttöönottotyöryhmä Agenda, 09:00 15:00 Työpajan avaus 11.6. kokouksen pöytäkirja Ajankohtaiset asiat Ajankohtaisia asioita datahub projektista ja muista työryhmistä Marjut Puukangas

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen

Kysymyksiä ja vastauksia datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Kysymyksiä ja vastauksia datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Tähän dokumenttiin on kerätty datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Tässä dokumentissa on seuraavien

Lisätiedot

ENERGIAMARKKINAVIRASTO PÄÄTÖS

ENERGIAMARKKINAVIRASTO PÄÄTÖS ENERGIAMARKKINAVIRASTO PÄÄTÖS Dnro 77/422/2011 1.6.2011 ASIA Sähkön perusmaksuja koskeva alennus ASIANOSAINEN Fortum Markets Oy TOIMENPIDEPYYNNÖN TEKIJÄ Juha Lustman VIREILLETULO 8.2.2011 SELOSTUS ASIASTA

Lisätiedot

Datahub-projekti. Käyttöönottotyöryhmä

Datahub-projekti. Käyttöönottotyöryhmä Datahub-projekti Käyttöönottotyöryhmä 7.5.2019 Agenda, 09:00 15:00 Työpajan avaus 15.4. kokouksen pöytäkirja Ajankohtaiset asiat Työpajan tavoitteet Kuulumisia tietokonversioista / Lauri Jännes Käyttöönottosuunnitelman

Lisätiedot

Datahub 0.1 Julkaisutiedot

Datahub 0.1 Julkaisutiedot 2 (9) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 1.1 Poikkeamat markkinadokumentaatio v1.7:n ja skeemakuvausten välillä... 4 2 Datahub-toteutuksen osavaiheen 1 julkaisutiedot... 5 2.1 Julkaisun toiminnallisuudet...

Lisätiedot

Prosessityöryhmän kokous

Prosessityöryhmän kokous Pöytäkirja 1 (8) Prosessityöryhmän kokous 8.11.2018 Aika 8.11.2018 klo 9.00 15.00 Paikka Duetto Business Park, Läkkisepäntie 23, 00620 Helsinki nh. Kuolajärvi Läsnä Marjut Puukangas (pj.) Kerttu Korpelainen

Lisätiedot

Webinaari Tietokonversio 1. vaihe

Webinaari Tietokonversio 1. vaihe Webinaari 18.12.2018 Tietokonversio 1. vaihe Esiintyjät Henri Nieminen Lauri Jännes 2 14.12.2018 Webinaarin eteneminen Mahdollisuus esittää kysymyksiä koko webinaarin ajan Webinaarin tallenne ja esitysmateriaali

Lisätiedot

Markkinatoimikunnan kokous Pasi Aho. Datahub tilannekatsaus

Markkinatoimikunnan kokous Pasi Aho. Datahub tilannekatsaus Markkinatoimikunnan kokous 22.3.2019 Pasi Aho Datahub tilannekatsaus Tietojärjestelmäprojektin yleistilanne Tietojärjestelmäprojekti on ollut CGI:n kanssa käynnissä n. 6 kk Datahub-järjestelmän yleissuunnittelu,

Lisätiedot

2.1. Vuokraoikeus, palvelun avaus, palvelu ja tietojen välittäminen

2.1. Vuokraoikeus, palvelun avaus, palvelu ja tietojen välittäminen Sopimusehdot 1. Osapuolet Aditro Oy ja Asiakas. Jatkossa Aditro Oy = Toimittaja. 2. Sopimuksen kohde 2.1. Vuokraoikeus, palvelun avaus, palvelu ja tietojen välittäminen Sopimuksen kohteena ovat Toimittajan

Lisätiedot

Paikallisvoima ry:n lausunto datahub-projektin prosessi- ja tietomallikokonaisuuden määrittelydokumentaatiosta sekä teknisestä dokumentaatiosta

Paikallisvoima ry:n lausunto datahub-projektin prosessi- ja tietomallikokonaisuuden määrittelydokumentaatiosta sekä teknisestä dokumentaatiosta Fingrid Oyj Datahub datahub@fingrid.fi LAUSUNTO 19.2.2016 Viite: Kommentointipyyntönne 21.12.2015 ja 29.1.2016 Paikallisvoima ry:n lausunto datahub-projektin prosessi- ja tietomallikokonaisuuden määrittelydokumentaatiosta

Lisätiedot

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Medbit Oy 1 SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT-12-2014 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Raision sosiaali- ja terveyskeskus Y- tunnus: 0204428-5 Osoite: PL 100, 20201 RAISIO Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ 2 (5) Sisällys 1 Osapuolet... 3 2 Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 3 3 Mittausalueet... 3 4 Mittausalueen ylläpitäjän

Lisätiedot

Myyntiyhtiön tehtävälistat datahubin tietokonversioprojektissa

Myyntiyhtiön tehtävälistat datahubin tietokonversioprojektissa Liite 8 1 (5) Myyntiyhtiön tehtävälistat datahubin tietokonversioprojektissa Tässä dokumentissa on kuvattu sähkön myyntiyhtiön tehtävälistat datahubin tietokonversioprojektin vaiheissa 1 3. Datahubin käyttöönoton

Lisätiedot

Vähittäismarkkinoiden menettelytapojen kehitysryhmä 1/2016

Vähittäismarkkinoiden menettelytapojen kehitysryhmä 1/2016 SÄHKÖKAUPPA SÄHKÖVERKKO Markus Piispanen 12.2.2016 MUISTIO 1(5) Vähittäismarkkinoiden menettelytapojen kehitysryhmä Vähittäismarkkinoiden menettelytapojen kehitysryhmä 1/2016 Aika Maanantaina 1.2.2016

Lisätiedot

Caruna ja datahub projekti

Caruna ja datahub projekti Caruna ja datahub projekti Sisältö Taustaa Projektin aikataulu ja organisaatio Tietokonversiot Tiedonlaatu työt GS1 koodi Järjestelmäkehitys Prosessikehitys Taustaa Carunassa seurattu alan kehitystä Tanskan

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi palvelun käyttöohje Palvelua voi käyttää selaimilla: Internet Explorer 9 tai uudempi Firefox 3.5 tai uudempi Opera 10.5 tai uudempi Chrome ja Safari uusimmat versiot

Lisätiedot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 25.5.2018 Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 2 (5) Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Muutokset käyttöehdoissa ja palvelussa... 3 3. Palvelun toimittaminen... 3 4.

Lisätiedot

Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma 2011-2013. Yhteistyöhankkeiden taloushallinto

Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma 2011-2013. Yhteistyöhankkeiden taloushallinto Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma 2011-2013 Yhteistyöhankkeiden taloushallinto Taloushallinto on pohjoisen ja etelän kuntien yhteinen asia Taloushallinto on pohjoisen ja etelän yhteinen asia!

Lisätiedot

Vuonna 2014 sovitut menettelytavat

Vuonna 2014 sovitut menettelytavat SÄHKÖVERKKO SÄHKÖKAUPPA Markus Piispanen 10.4.2015 Vähittäismarkkinoiden menettelytapojen kehitysryhmä 1(6) Vuonna 2014 sovitut menettelytavat Tähän dokumenttiin on kerätty vähittäismarkkinoiden menettelytapojen

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

Verotarkastuksilla havaitut asiat liittyen sähköisiin järjestelmiin ja raportointiin

Verotarkastuksilla havaitut asiat liittyen sähköisiin järjestelmiin ja raportointiin Verotarkastuksilla havaitut asiat liittyen sähköisiin järjestelmiin ja raportointiin Työntekijätiedot Urakkatiedot Verohallinto 2 Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus Työntekijätietojen ilmoittaminen

Lisätiedot

Markkinatoimikunnan kokous Minna Arffman. Ajankohtaista asiaa datahub -projektista

Markkinatoimikunnan kokous Minna Arffman. Ajankohtaista asiaa datahub -projektista Markkinatoimikunnan kokous 17.9.2019 Minna Arffman Ajankohtaista asiaa datahub -projektista Minna Arffman Fingrid Datahub Oy palvelupäällikkö minna.arffman@fingrid.fi +358 40 648 3015 Datahub järjestelmätoteutus

Lisätiedot

ET:n kanta varttimittaukseen siirtymisestä. Varttitasereferenssiryhmän kokous Ina Lehto

ET:n kanta varttimittaukseen siirtymisestä. Varttitasereferenssiryhmän kokous Ina Lehto ET:n kanta varttimittaukseen siirtymisestä Varttitasereferenssiryhmän kokous 13.12.2018 Ina Lehto Varttitaseeseen siirtyminen Sääntelyn ja toimintaympäristön asettamat reunaehdot Varttitase otetaan käyttöön

Lisätiedot

VASTIKKEELLISEN RAHOITUKSEN EHDOT 20.10.2015

VASTIKKEELLISEN RAHOITUKSEN EHDOT 20.10.2015 1. YLEISTÄ 1.1 EkoRent Oy (jäljempänä Projektikumppani ) tarjoaa Joukon Voima Oy:n (jäljempänä Rahoituksenjärjestäjä ) (jäljempänä Joukkorahoittajat ) Projektikumppanin palveluun (jäljempänä Palvelu )

Lisätiedot

ENERGIAMARKKINAVIRASTO PÄÄTÖS

ENERGIAMARKKINAVIRASTO PÄÄTÖS ENERGIAMARKKINAVIRASTO PÄÄTÖS Dnro 1226/420/2012 JULKINEN 29.11.2012 ASIA Vahvistusilmoituksen lähettämisen laiminlyönti ja laskun lähettäminen ennen huomautusajan päättymistä ASIANOSAINEN 220 Energia

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite 7 1 (6) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa PISA 2021 -palvelusopimusta (Dnro ), jäljempänä

Lisätiedot

Katso-organisaatiotunnistus. Sanna Koivisto Verohallinto

Katso-organisaatiotunnistus. Sanna Koivisto Verohallinto Katso-organisaatiotunnistus Sanna Koivisto Verohallinto Katso-tunniste Yrityksen avain sähköiseen asiointiin Palveluun kirjautuneen käyttäjän henkilöllisyys ja organisaatiokytkös on tiedossa Tunniste on

Lisätiedot

Palvelukuvaus Vaihtotilaus Versio: 1.0 9.4.2015

Palvelukuvaus Vaihtotilaus Versio: 1.0 9.4.2015 PALVELUKUVAUS 1 (8) Palvelukuvaus Vaihtotilaus Versio: 1.0 PALVELUKUVAUS 2 (8) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Vaihtotilaus prosessin osapuolet... 3 3 Vaihtotilauksen tekeminen DNA:lle... 3 4 Vaihtotilauksen

Lisätiedot

Sähkömarkkinoiden tiedonvaihto Suomessa

Sähkömarkkinoiden tiedonvaihto Suomessa Sähkömarkkinoiden tiedonvaihto Suomessa Jan Segerstam, Kehitysjohtaja, Empower IM Oy 29.9.2015 29.9.2015 Tiedonvaihtojärjestelmä Tiedonvaihtojärjestelmä on kokonaisuus, jonka puitteissa sähkömarkkinoiden

Lisätiedot

VEROHALLINTO A220/200/

VEROHALLINTO A220/200/ VEROHALLINTO 23.11.2017 A220/200/2017 1.0 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

Yhteiskokous

Yhteiskokous Energiateollisuus ry:n vähittäismarkkinoiden menettelytapojen kehitysryhmä / Fingrid Oyj:n sähkömarkkinoiden tiedonvaihdon kehitysryhmä Yhteiskokous 20.5.2019 Agenda 09:00 14:15 / Aamupäivä Läkkisepäntie

Lisätiedot

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 SOPIMUKSEN EHDOT... 3 4 SOPIMUKSEN MUUTOKSET... 3

Lisätiedot

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 13.06.2017 A137/200/2017 1.2 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

Savon Voima Verkko Oy:n syrjimättömyyden varmistamisohjelma

Savon Voima Verkko Oy:n syrjimättömyyden varmistamisohjelma 1(5) Ryhänen Matti 13.4.2015 Savon Voima Verkko Oy:n syrjimättömyyden varmistamisohjelma Savon Voima Verkko Oy, Y-tunnus 2078265-2, puhelin 017 223 111, faksi 017 223 900, postiosoite PL 1024 (Kapteeninväylä

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen

Kysymyksiä ja vastauksia datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Kysymyksiä ja vastauksia datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyen Tähän dokumenttiin on kerätty datahub-liiketoimintaprosesseihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Tässä dokumentissa on seuraavien

Lisätiedot

Datahub webinaarit Datahub käyttöönottosuunnitelma

Datahub webinaarit Datahub käyttöönottosuunnitelma Datahub webinaarit 2017 Datahub käyttöönottosuunnitelma 24.10.2017 Asiantuntijat: Minna Arffman / Fingrid Oyj minna.arffman@fingrid.fi Johanna Piispa / Vantaan Energia Sähköverkot Oy johanna.piispa@vantaanenergia.fi

Lisätiedot

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Tietosuoja- ja rekisteriseloste Tietosuoja- ja rekisteriseloste Evästeet Aparnasremontit.fi kerää joitakin käyttäjäkohtaisia tietoja käyttämällä evästeitä ( cookies ). Eväste on vierailijan selaimelle lähetettävä pieni tekstitiedosto,

Lisätiedot

Kuluttajaverkkolaskutus ja esilläpitopalvelu Suomessa

Kuluttajaverkkolaskutus ja esilläpitopalvelu Suomessa Kuluttajaverkkolaskutus ja esilläpitopalvelu Suomessa Palvelun kuvaus sivu 1/7 Tiedon asiakirjat: tekijänoikeudet Tämän asiakirjan sisältöä tai mitään sen osaa ei saa jäljentää yrityksenne ulkopuolella

Lisätiedot

Prosessityöryhmän kokous

Prosessityöryhmän kokous Pöytäkirja 1 (10) Prosessityöryhmän kokous 3.12.2018 Aika 3.12.2018 klo 8.30 14.30 Paikka Duetto Business Park, Läkkisepäntie 23, 00620 Helsinki nh. Kuolajärvi Läsnä Marjut Puukangas (pj.) Kerttu Korpelainen

Lisätiedot

Työ- ja elinkeinoministeriön asetus

Työ- ja elinkeinoministeriön asetus TEM-asetus, AR, 7.7.2015 lausuntokierros Työ- ja elinkeinoministeriön asetus sähkökaupassa ja sähköntoimitusten selvityksessä noudatettavasta tiedonvaihdosta Työ- ja elinkeinoministeriön päätöksen mukaisesti

Lisätiedot

Datahub-projekti. Prosessityöryhmä

Datahub-projekti. Prosessityöryhmä Datahub-projekti Prosessityöryhmä 8.10.2018 Agenda 8.10.2018 9.00 Kokouksen avaus 9.05 Edellisen kokouksen muistio 9.15 Kotitehtävien läpikäynti (muut kuin risteävät prosessit) 9:30 Risteävien prosessien

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

Prosessityöryhmän kokous

Prosessityöryhmän kokous Pöytäkirja 1 (9) Prosessityöryhmän kokous 28.5.2019 Aika 28.5.2019 klo 8.30 14.30 Paikka Duetto Business Park, Läkkisepäntie 23, 00620 Helsinki nh. Kuolajärvi Läsnä Marjut Puukangas (pj.) Emmi Kaivosoja

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta.

Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta. Korpelan Voiman Online-palvelun käyttöohje Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta. Käyttäjätunnuksen takaa asiakas voi hallinnoida

Lisätiedot

Vähittäismarkkinan taseselvityksen ehdot

Vähittäismarkkinan taseselvityksen ehdot Vähittäismarkkinan taseselvityksen ehdot Vähittäismarkkinan taseselvityksen ehdot 2 (11) Sisällysluettelo 1 VÄHITTÄISMARKKINAN TASESELVITYKSEN EHDOT... 3 2 MÄÄRITELMÄT... 3 3 JAKELUVERKONHALTIJAN REKISTERÖINTI...

Lisätiedot

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen.

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen. LiiteSopimusliite JAR1825129 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 29.11.201822.10.2018 1 (5) JARDno-2017-1652 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa Sopimusta työterveyshuollon

Lisätiedot

Kansan Sivistysrahaston asettamat ehdot Kulttuurilahja -kampanjan hakijoille

Kansan Sivistysrahaston asettamat ehdot Kulttuurilahja -kampanjan hakijoille Kansan Sivistysrahaston asettamat ehdot Kulttuurilahja -kampanjan hakijoille 1. Määritelmät. Kulttuurilahja -palvelulla tarkoitetaan Kansan Sivistysrahaston toimeenpanemaa rahankeräystä Internet-osoitteessa

Lisätiedot

toisen maksupalveludirektiivin väitettyä rikkomista koskevista valitusmenettelyistä

toisen maksupalveludirektiivin väitettyä rikkomista koskevista valitusmenettelyistä EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Ohjeet toisen maksupalveludirektiivin väitettyä rikkomista koskevista valitusmenettelyistä 1. Noudattamista ja ilmoittamista koskevat velvoitteet Näiden ohjeiden asema 1. Tämä

Lisätiedot

Vuonna 2010 sovitut menettelytavat Vähittäismarkkinoiden menettelytapojen kehitysryhmä

Vuonna 2010 sovitut menettelytavat Vähittäismarkkinoiden menettelytapojen kehitysryhmä SÄHKÖVERKKO SÄHKÖKAUPPA Piispanen, Heinimäki 18.5.2011 Raportti 1(6) Vuonna 2010 sovitut menettelytavat Vuonna 2010 sovitut menettelytavat Vähittäismarkkinoiden menettelytapojen kehitysryhmä Oheiseen dokumenttiin

Lisätiedot

ILMOITUS HUONEISTON KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖSTÄ

ILMOITUS HUONEISTON KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖSTÄ ILMOITUS HUONEISTON KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖSTÄ 1. TALOYHTIÖ- JA YHTEYSTIEDOT (Osakas täyttää) Taloyhtiön nimi Huonston osoite Osakkeenomistaja Puhelinnumero, koti Osakkeenomistajan osoite Puhelinnumero,

Lisätiedot

VEHO ONLINE- PÄÄLLIRAKENNEPALVELU. Päällirakentajan ohje Veho Oy Ab

VEHO ONLINE- PÄÄLLIRAKENNEPALVELU. Päällirakentajan ohje Veho Oy Ab VEHO ONLINE- PÄÄLLIRAKENNEPALVELU Päällirakentajan ohje Veho Oy Ab VEHO ONLINE PÄÄLLIRAKENNEPALVELU Kirjautuminen ja rekisteröityminen VehoOnline palveluun https://online.vehotrucks.fi Käyttäjätunnusten

Lisätiedot

Kaasupörssin kaupankäynti-ilmoitussäännöt Versio 1.0

Kaasupörssin kaupankäynti-ilmoitussäännöt Versio 1.0 Kaasupörssin kaupankäynti-ilmoitussäännöt Versio 1.0 v6 Kaasupörssin kaupankäynti-ilmoitussäännöt 1.0 2 (9) Muutokset Versio Pvm Muutos 1 13.9.2017 2 18.11.2017 Vaatimukset taseryhmää koskien lisätty,

Lisätiedot

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010 YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 (5) STT:n yleiset sopimusehdot 1. Käyttöoikeus 2. Käyttöehdot 1 Kappale päivitetty 1.1.2016 alkaen. Asiakkaalla on oikeus käyttää STT:n palvelua ja/tai siihen sisältyviä aineistoja

Lisätiedot

OSAAMISENHALLINTA OMAT TIEDOT. Peruskäyttäjän pikaohje

OSAAMISENHALLINTA OMAT TIEDOT. Peruskäyttäjän pikaohje OSAAMISENHALLINTA OMAT TIEDOT Peruskäyttäjän pikaohje Omat tiedot Omien tietojen etusivulla näkyy kirjautuneen käyttäjän nimi sekä käytössä olevat osiot Osaamisenhallinnan käyttöönotossa määritellään eri

Lisätiedot

Prosessityöryhmän kokous

Prosessityöryhmän kokous Pöytäkirja 1 (8) Prosessityöryhmän kokous 15.1.2019 Aika 15.1.2019 klo 8.30 13.15 Paikka Duetto Business Park, Läkkisepäntie 23, 00620 Helsinki nh. Kuolajärvi Läsnä Marjut Puukangas (pj.) Kerttu Korpelainen

Lisätiedot

Lähdeaineiston tarkastus Titta-palvelussa

Lähdeaineiston tarkastus Titta-palvelussa LUONNOS 2 (12) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 4 2 Tarkastusprosessit... 4 2.1 Tiedostotarkastus... 4 2.1.1 Syntaksin tarkastus... 5 2.1.2 Tietosisällön tarkastus... 6 2.1.3 Duplikaattitarkastus... 7 2.2

Lisätiedot

Uusi sopimus siis alkaa torstaina 24.6. eli +15vrk. Tämä näkyy sopimuksen aloituspäivämääränä Z03[1]-sanomassa.

Uusi sopimus siis alkaa torstaina 24.6. eli +15vrk. Tämä näkyy sopimuksen aloituspäivämääränä Z03[1]-sanomassa. 8.6.2010 1(7) EDI -käyttäjäpäivät, ryhmätyöt 9.-10.6.2010 Haikon kartano, Porvoo 1. Myyjä hoitaa asiakkaan muuton asiakkaan puolesta ja ilmoittaa siitä normaalisti verkonhaltijalle sanomitse. Miten verkonhaltijan

Lisätiedot