Käyttöopas. Versio 4.1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttöopas. Versio 4.1"

Transkriptio

1 Käyttöopas Versio 4.1

2 YLEISKATSAUS... 4 OMINAISUUDET YKSITYISKOHTAISESTI... 5 Äänentuotto... 5 Sanaennustus... 5 Kirjoitusalusta... 6 Käyttötavat... 6 Lausekkeet... 8 Lisää lauseke... 8 Muokkaa lauseketta Lisää kategoria Muokkaa kategoriaa Kopioi/liitä Sähköposti Sosiaalisen median integrointi (ainoastaan Suorakosketustilassa) Skype (ainoastaan ipad ja ipad Mini) Uutiset Viesti (ainoastaan Suorakosketustilassa) Historia Tulostaminen ASETUKSET Käyttötapa-asetukset Suorakosketuksen asetukset Skannaus Skannausnopeus Skannauksen lopettaminen Nopea lopetus... 24

3 Skannaustyyppi Käyttäjän askellusta Bluetooth-kytkinlaatikon kytkeminen ipadiin/ipodiin/iphoneen Äänituki Äänivalinta Puhevaihtoehdot Sanaennustus Tekstin asettelu Ominaisuudet Näppäimistö Varmuuskopio LISÄTIEDOT JA PALAUTE Tietoja Predictablesta Tietoja Therapy Boxista Seuraa meitä... 40

4 YLEISKATSAUS Predictable on äänentuottoon perustuva kommunikaatioapusovellus Apple ios tableteille, iphonepuhelimille ja ipodeille. Se on suunniteltu kommunikaatioapuvälineitä tarvitseville käyttäjille, joilla on ALSoireyhtymä, CP-oireyhtymä tai muita kommunikaatiovaikeuksia. Predictablen avulla rajallisesti puhetta tuottavat henkilöt voivat kommunikoida helposti ja nopeasti. Predictablen peruskäyttö on todella helppoa: käyttäjä kirjoittaa viestin, napauttaa puhepainiketta ja sovellus toistaa viestin ääneen korkealaatuisella Nuance- tai ios äänellä. Viestejä voi rakentaa nopeasti valitsemalla vaihtoehtoja sanaennustuskentästä tai käyttämällä ennalta tallennettuja lausekkeita, jotka ovat saatavilla kategorisoidusta lausekepankista. Predictablea pääsee käyttämään näytöltä suorakosketuksen kautta, jolloin käyttäjä pystyy hallitsemaan sovellusta samalla tavalla kuin muitakin sovelluksia. Predictablea voi käyttää kahden eri skannaustilan avulla. Ensimmäinen on Kosketa mihin vain tila, joka muuttaa koko näytön yhdeksi suureksi kosketusnäytöksi ja hyödyntää rivi- ja sarakeskannausta päästäkseen käyttämään sovelluksen sisältöjä. Toinen vaihtoehto, Painikkeiden käyttö, on saatavilla, jos sinulla on käytössäsi Bluetooth-kytkin. Voit skannata sovelluksen käyttämällä Bluetooth-kytkintä, ja sinulla on myös mahdollisuus käyttää joko yhtä kytkintä (Automaattinen skannaus) tai kahta kytkintä (Käyttäjän askellus). Se on myös yhteensopiva ios7- ja ios8-kytkinhallinnan kanssa.

5 OMINAISUUDET YKSITYISKOHTAISESTI Äänentuotto Predictablen käyttäjät voivat toistaa ääneen minkä tahansa viesti-ikkunaan syötetyn viestin joko näytöllä olevan näppäimistön, Kosketa mihin vain tilan tai Painikkeiden käyttö -tilan avulla. Käyttäjät voivat valita mieleisensä äänen kahdesta Nuance-äänestä, ja he voivat jopa valita käyttämässään Apple idevice laitteessa olevan ios-äänen. Jokaisessa äänivaihtoehdossa on mukana tunne-elementtejä, joita voi myös käyttää viesteissä tuomaan niihin luonnollista tuntua. Sanaennustus Predictablessa on edistynyt itseoppiva sanaennustusominaisuus. Alustava ennustus perustuu viestiikkunaan kirjoitettaviin kirjaimiin. Toissijaisesti ennustusominaisuus ennustaa seuraavia sanoja kontekstin ja kieliopin perusteella. Näytölle ilmestyy viiden ennustuksen lista, ja lisäksi näytölle ilmestyy välilehti, jonka kautta saa esiin toiset viisi ennustusta. Ennustustoiminto muokkautuu käyttäjän toiminnan mukaan ja se oppii uusia käytettyjä sanoja ja niiden käyttökontekstit. Ennustustoiminto korjaa myös usein esiintyvät kirjoitusvirheet (englannin kielessä ennustus korvaa esimerkiksi muodon "hte" muodolla "the"). Itseoppimistoiminto on intuitiivinen ja oppii käyttäjän toimintatapojen perusteella. Jos haluaisit esimerkiksi sanoa Asun Madridissa kahdesti, ennustustoiminto oppii nämä sanat ensimmäisellä kerralla ja ehdottaa toisella kerralla seuraavaksi sanaksi Madridissa, jos aloitat kirjoittaa Asun. Tämä vähentää näppäilyn tarvetta, joka on hyvin tärkeä etu niille käyttäjille, joille näppäily on ongelmallista. Toiminto oppii myös standardikielestä poikkeavia erikoisempia sanoja.

6 Kirjoitusalusta Kuten edellä mainittiin, tekstiä voi syöttää näppäimistön kautta, mutta käsinkirjoitussyötön mahdollisuus on myös olemassa (ainoastaan Suorassa kosketuksessa). Voit kirjoittaa kirjaimen tai sanan ja sitten valita sen menemään viesti-ikkunaan. Se toimii samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin näppäimistömerkintä, joten voit käyttää sitä myös sanaennustusvaihtoehtojen kanssa. Napauta tätä kuvaketta päästäksesi tähän syöttövaihtoehtoon. Kirjoita ensin kirjain/kirjaimet. Tarkasta sitten, että kirjoitusalusta tunnistaa sen oikealla tavalla katsomalla pientä, suoraan kirjoitusalustan päällä sijaitsevaa ikkunaa. Jos se on oikein, napauta paluunuolipainiketta valitaksesi sen. Jos haluat pyyhkiä kirjoituksen pois, napauta peruutusnuolipainiketta. Palataksesi näppäimistöön napauta näppäimistönäppäintä viesti-ikkunan tilassa. Käyttötavat Predictablessa on kolme käyttötapavaihtoehtoa. Suorakosketus tilassa käyttäjä kirjoittaa tekstiä näytön näppäimistön avulla.

7 Toinen tapa on Kosketa mihin vain, jossa käyttäjä hyödyntää sovelluksen skannaustoimintoa ja valitsee haluamansa kohteen koskettamalla mitä tahansa kohtaa näytöllä valitakseen skannauksessa korostetun sisällön. Kolmas vaihtoehto on Painikkeiden käyttö kytkimen/kytkinten avulla. Tämä vaatii Bluetoothkytkinkäyttöliittymän (Therapy Boxin kytkinlaatikko, kytkinkäyttöliittymä seuraavilta tahoilta: RJ Cooper, Zyteq, Spectronics tai Compusult). Käyttäjän kytkin (kytkimet) liitetään tähän laatikkoon. Tämä vaatii kytkinlaatikon synkronointia käyttäjän ipadiin, iphoneen tai ipod Touchiin. Assistentti syöttää sitten halutun skannaustavan, jotta se vastaa avustettavan tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Jos käytetään kahta kytkintä, käyttäjä voi valita Käyttäjän askelluksen salliakseen skannauksen ja syöttötavan. Näitä kolmea vaihtoehtoa voi käyttää ainoastaan yksitellen, ei yhdessä. Käyttäjä voi halutessaan siirtyä helposti yhdestä käyttötavasta toiseen.

8 Lausekkeet Ennalta tallennetut lausekkeet löytyvät Kategoriat-osiosta. Tämä sivu korvaa näytöllä olevan näppäimistön ja organisoi käyttäjän lausekkeet pikavalintakategorioiksi. Sovelluksessa on valmiina joitakin kategorioita, mutta niitä voi helposti muokata mieleisekseen. Jokaiseen lausekkeeseen voi liittää kuvan helpottamaan lausekkeen paikallistamista. Muokkaus päätetään yksinkertaisen näyttöeditorin avulla, jonka kautta käyttäjä tai hänen avustajansa voi yksilöidä lausekkeita nopeasti. Lausekkeita voi lisätä suoraan viesti-ikkunasta tai Historia-sivulta. Lisää lauseke 1. Napauta ensin Käytä-painiketta, joka sijaitsee pikapainikenavigointipalkissa pelitilan oikeassa yläkulmassa. 2. Napauta sitten Lisää lauseke. 3. Voit muokata lauseketta avautuvassa ikkunassa. Jos haluat luoda pikakuvakkeen pitkille lausekkeille tai kappaleille, voit lisätä myös Näyttönimen (esimerkiksi kesäloma lomastasi kertovalle pidemmälle tekstille). 4. Valitse sitten yksi tai useampi kategoria, johon/joihin haluat tallentaa lausekkeesi. 5. Kun olet valinnut haluamasi kategoriat, sovellus antaa sinulle sitten pääsyn lisäominaisuuksiin, joiden kautta voit liittää lausekkeeseen kuvia, äänitteitä tai multimediasisältöä. Kuvissa voit valita joko laitteesi kameralla otetun kuvan, kuvan laitteesi galleriasta tai Predicablen kirjastosta.

9 6. Äänitteissä voit ottaa käyttöön joko Predictablen oletusäänen, nauhoittaa uuden äänen tai valita äänen kirjastostamme. 7. Voit myös lisätä multimediasisältöä, joka toistetaan lausekkeen valinnan yhteydessä. Voit myös valita musiikkikappaleen itunes-kirjastostasi, videon YouTubesta tai verkkosivuston.

10 8. Lisätäksesi tämän uuden lausekkeen napauta Palaa Predictableen painiketta ja vahvista ilmestyvässä ponnahdusikkunassa, että haluat tallentaa tämän uuden lausekkeen. Muokkaa lauseketta 1. Muokataksesi mitä tahansa olemassa olevaa lauseketta napauta alla esitettyä painiketta: 2. Voit sitten muokata lauseketta joko napauttamalla lausekesolun sisällä olevaa muokkauspainiketta, tai jos haluat poistaa lausekkeen, voit napauttaa kunkin lausekkeen edessä sijaitsevaa poistopainiketta ja vahvistaa poiston napauttamalla Poista.

11 3. Jos napautat muokkauspainiketta, voit vaihtaa tekstiä tai lausekkeeseen liitettyjä kuvia, äänitteitä tai multimediasisältöä. 4. Tallentaaksesi muutokset, tai jos et halua tehdä muutoksia, napauta Palaa Predictableen painiketta. Lisää kategoria 1. Lisätäksesi kategorian mene lausekkeisiin ja valitse vihreä + -kuvake.

12 2. Lisää sitten teksti, jonka haluat näkyvän kategoriassa, sekä kuva seuraavista vaihtoehdoista: i. Kuvan ottaminen laitteen omalla kameralla ii. Laitteessa olevan kuvan valitseminen galleriasta iii. Kuvan valitseminen Predictablen kirjastosta 3. Tallentaaksesi uuden kategorian, tai jos et halua tallentaa tätä uutta kategoriaa, napauta Palaa Predictableen painiketta. Muokkaa kategoriaa 1. Muokataksesi mitä tahansa olemassa olevaa kategoriaa napauta alla esitettyä painiketta: 2. Jos haluat muokata jotakin kategoriaa, valitse haluamasi kategoria ja voit sitten vaihtaa tekstin ja kuvan tai kategorian. Tallentaaksesi uuden kategorian, tai jos et halua tallentaa tätä uutta kategoriaa, napauta Palaa Predictableen painiketta. 3. Jos haluat poistaa kategorian, napauta poistopainiketta. Kopioi/liitä Käyttäjä voi kopioida ja liittää tekstiä sovelluksen sisältä sen ulkopuolelle ja päinvastoin. Tämä toiminto löytyy Käytä-pikapainikkeen ponnahdusikkunasta.

13 Sähköposti Minkä tahansa Predictablessa tuotetun tekstin voi lähettää sähköpostina suoraan sovelluksesta. Tämä toiminto edellyttää Apple-laitteelta verkkoyhteyttä joko 3G/4G-verkon tai Wi-Fi-yhteyden kautta. Huomioithan, ettei Predictableen voi vastaanottaa sähköpostiviestejä. Kun olet kirjoittanut viesti-ikkunaan sähköpostiviestin, valitse Käytä viesti-ikkunan oikeassa laidassa olevista painikkeista. Valitse sitten Sähköposti. Suorakosketus tilassa Predictable käyttää idevice-laitteesi sähköpostisovelluksen käyttämää sähköpostiosoitetta. Huomioithan, että tarvitset Wi-Fi- tai 3G-yhteyden voidaksesi lähettää sähköpostia. Kosketa mihin vain tai Painikkeiden käyttö -tilassa sähköpostiasetukset täytyy määrittää erikseen. Tehdäksesi sähköpostin alkumääritykset mene ensin Sähköpostiasetuksiin ja valitse Lähettäjän sähköpostiosoite, ja valitse sitten käyttämiesi sähköpostipalveluiden tarjoaja.

14 Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi, jotka sitten tallennetaan asetuksiin. Jos käyttämiesi sähköpostipalvelujen tarjoaja ei ole mikään listatuista neljästä vaihtoehdosta, sinun tulee syöttää palveluntarjoajan smtp-osoite. Asettaaksesi tämän sähköpostiosoitteen Predictablen oletussähköpostiksi napauta Valitse oletussähköpostiosoitteeksi -liukukytkintä.

15 Syötä sitten vastaanottajan sähköpostiosoite alla olevaan laatikkoon. Käyttäjillä on myös mahdollisuus kytkeä Predictablen sähköpostiallekirjoitusominaisuus päälle tai pois päältä napauttamalla liukukytkintä. Kun valitset Sähköpostin Käytä-valikosta, pääset tälle näytölle. Jos syötät vastaanottajan sähköpostiosoitteen, se näkyy ensimmäisessä solussa, tai voit näppäimistön avulla etsiä laitteeseesi tallennetun kontaktin. Valitse haluamasi kontakti lähettääksesi sähköpostin.

16 Sosiaalisen median integrointi (ainoastaan Suorakosketustilassa) Predictablen avulla voit päivittää Facebook-statuksesi tai lähettää twiitin sisältäen tekstiä viestiikkunasta. Huomioithan, että Apple-laitteesi tarvitsee verkkoyhteyden tämän ominaisuuden käyttämiseksi. Tätä toimintoa voi käyttää ainoastaan Suorakosketus tilassa. Huomioithan, että Facebook-statuksen päivittäminen tai twiittien lähetys on mahdollista ainoastaan Suorakosketus tilassa. Tämä toiminto ei ole tällä hetkellä saatavilla Kosketa mihin vain tai Painikkeiden käyttö -tilassa. Kirjaudu sisään tiliisi laitteen asetusten kautta ja valitse sitten Facebook/Twitter päivittääksesi statuksesi tai lähettääksesi twiitin. Päivitä myös ios-laitteesi varmistaaksesi, että sinulla on käytössäsi viimeisin sosiaalisen median sovellus käytettäväksi yhdessä Predictablen kanssa. Skype (ainoastaan ipad ja ipad Mini) Käyttäjät voivat nyt soittaa Skype-puheluita Predictablen avulla. Huomioithan, että Apple-laitteesi tarvitsee verkkoyhteyden tämän ominaisuuden käyttämiseksi. Tätä toimintoa voi käyttää ainoastaan Suorakosketus tilassa. Kirjaudu myös sisään Skype-tiliisi Skype-sovelluksen kautta ennen Skype-puhelun soittamista.

17 1. Päästäksesi Skypeen napauta Käytä-pikapainiketta ja valitse Skype. 2. Jos käytät tätä toimintoa ensimmäistä kertaa tai jos yrität lisätä uuden kontaktin, valitse Lisää uusi kontakti. 3. Kirjoita sitten lisäämäsi henkilön nimi ja hänen Skype-ID:nsä. 4. Voit sitten lisätä kuvan tälle kontaktille joko ottamalla kuvan laitteesi kameralla, valitsemalla kuvan galleriastasi tai valitsemalla kuvan Predictablen kirjastosta. 5. Äänitteissä voit ottaa tälle kontaktille käyttöön joko Predictablen oletusäänen, nauhoittaa uuden äänen tai valita äänen kirjastostamme.

18 6. Napauta Palaa Predictableen painiketta tallentaaksesi kontaktin. Valitse sitten tämä kontakti, ja pääset suoraan Skype-sovellukseen. Valitse sitten Äänipuhelu puhelun soittamiseen tarkoitetun ponnahdusikkunan ilmestyessä. 7. Kun kontaktisi on ottanut puhelun vastaan, palaa Predictableen. Voit tehdä tämän helposti kaksoisnapauttamalla kotipainiketta idevice-laitteessasi ja valitsemalla Predictablen.

19 8. Palattuasi Predictableen syötä haluamasi teksti ja napauta sitten puhepainiketta. Kontaktisi kuulee tällöin syöttämäsi tekstin. Uutiset Tämän uuden uutistoiminnon avulla käyttäjät voivat selata uusimpia uutisia Predictablessa.

20 Käyttäjät voivat valita eri kanavia. Mene Ominaisuuksien asetuksiin ja valitse Uutiset valitaksesi haluamasi kanavan. Voit lähettää uutisotsikon viestikenttään napauttamalla sitä, toistaa uutisotsikon ääneen tai lukea uutisen tarkemmin. Viesti (ainoastaan Suorakosketustilassa) imessage-viestin voi lähettää mistä tahansa idevice-laitteesta toiselle käyttäjälle, jolla on idevice-laite. Tekstiviestejä voi lähettää ainoastaan iphonen kautta. Mene Käytä-valikon alla olevaan pikapainikevalikkoon ja valitse sitten Viesti. Mikä tahansa viesti-ikkunaan juuri kirjoittamasi viesti (jota ei ole poistettu) siirtyy sitten imessage-viestisi/tekstiviestisi sisällöksi. Lisää seuraavaksi vastaanottajan nimi idevice-laitteessasi olevista kontakteista tai syötä puhelinnumero, ja valitse sitten Lähetä. Huomioithan, että vaikka alkuperäisen viestin voi luoda skannauksen tai kytkintilan kautta, niiden kautta ei voi lähettää imessage-viestiä/tekstiviestiä.

21 Historia Tämä osa mahdollistaa viimeisimpien viesti-ikkunaan syötettyjen (ja ääneen toistettujen tai julkaistujen) sanojen tai lausekkeiden pikavalinnan. Tämän toiminnon kautta voi toistaa jotakin hiljattain sanottua, tai näitä tietoja voivat hyödyntää avustajat, opettajat tai terapeutit kartoittaessaan sitä, miten käyttäjä käyttää sovellusta. Tämän ominaisuuden voi myös kytkeä pois päältä yksityisyyssyistä. Jos haluat siirtää lausekkeen Historia-osiosta olemassa olevaan kategoriaan, napauta alapalkissa olevaa Muokkaa-painiketta ja valitse kategoria, johon haluat tallentaa lausekkeen. Tulostaminen Jos idevice-laitteesi on yhteydessä Air Printer -tulostimeen, voit myös tulostaa tekstisi suoraan Predictablesta menemällä Käytä-valikkoon ja valitsemalla Tulosta. Tulostuksen esikatselu ilmestyy sitten näytölle. Voit sitten valita tulostimen ja kopioiden lukumäärän napauttamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa Tulosta-kuvaketta. ASETUKSET Asetuksiin pääsee koskettamalla näytön vasemmassa alareunassa olevaa asetuskuvaketta (ratas).

22 Käyttötapa-asetukset Predictablessa on kolme käyttötapavaihtoehtoa: Suorakosketus, Kosketa mihin vain ja Painikkeiden käyttö Apple-laitteella. Suorakosketus käyttää Predictablen näytön näppäimistöä. Voit käyttää kursoria käyttämällä Suoraa kosketusta. Kosketa mihin vain tila muuttaa Apple-laitteen näytön yhdeksi suureksi kosketusnäytöksi. Kosketa mihin vain tilan ollessa päällä Predictable skannaa itseään käyttämällä rivi- ja sarakeskannausta. Kun käyttäjä pääsee sovelluksessa siihen kohtaan, jota hän haluaa käyttää, hän voi napauttaa näyttöä mistä tahansa kohdasta tehdäkseen valinnan. Kosketa mihin vain tilan voi muokata vastaamaan käyttäjän tarpeita. Käyttäjä voi valita esimerkiksi skannausnopeuden ja sen, kuinka monta kierrosta skanneri tekee ennen alkuasentoon palaamista. Painikkeiden käyttöä käytetään yhden tai kahden kytkimen avulla. Huomioithan, että kytkimiä ei voi kytkeä suoraan ipadiin/ipodiin/iphoneen, vaan ne vaativat sovittimen. Tämä sovellus toimii Therapy Boxin kytkinlaatikon kanssa. Käyttäjän tulee kytkeä kytkinlaatikko ipadiin/ipodiin/iphoneen Bluetoothin avulla. Suorakosketuksen asetukset Pakotettu viive Pakotetun viiveen aktivointi tarkoittaa sitä, että tietty viive aktivoituu ennen kuin seuraava napautus näytöllä rekisteröidään. Tähän olemassa oleva vaihtoehto on täysin muokattavissa vastaamaan käyttäjän tarpeita.

23 Painikkeen pidon viive Painikkeen pidon viiveen aktivointi tarkoittaa sitä, että tietty pitoaika aktivoituu ennen kuin seuraava napautus näytöllä rekisteröidään. Tähän olemassa oleva vaihtoehto on täysin muokattavissa vastaamaan käyttäjän tarpeita. Skannaus Asetusvaihtoehtojen kolmannen osan avulla voi hallita Predictablen skannausominaisuuksia. Näitä vaihtoehtoja voi käyttää silloin, kun käyttäjä käyttää Predictablea joko Kosketa mihin vain tai Painikkeiden käyttö -tilassa. Skannausnopeus Valitse haluamasi skannausnopeus. Vaihtoehtoja on yhteensä viisi: 1. Hyvin nopea 2. Nopea 3. Normaali 4. Hidas 5. Hyvin hidas Skannauksen lopettaminen Valitse haluamasi skannauskierrosten lukumäärä. Tämä saattaa osoittautua hyödylliseksi, jos käyttäjä tarvitsee lisää aikaa miettimiseen tai halutun kohteen etsimiseen. Voit valita yhdestä viiteen skannauskierrosta. Voit myös valita rajattoman skannauksen (Ei koskaan).

24 Nopea lopetus Ollessasi nopean lopetuksen skannaustilassa voit poistua tilasta nopeasti napauttamalla painiketta, jos olet joko Kosketa mihin vain tai Painikkeiden käyttö -tilassa. Kuvake sijaitsee näytön vasemmassa reunassa sanaennustuksen yläpuolella. Kuten alla näkyy, tämä laukaisee ponnahdusikkunan, jonka kautta käyttäjä voi poistua tilasta. Jos käyttäjä ei paina OK-painiketta viestilaatikossa, se katoaa ja skannaus jatkuu taustalla. Skannaustyyppi Painikkeiden käyttö -tilassa käyttäjä voi myös käyttää joko automaattiskannausta tai käyttäjän askellusta. Automaattiskannaus korostaa vuorotellen näytön eri osioita vakionopeudella ja käyttäjä napauttaa kytkintä, kun hänen haluamansa osio näytöstä on korostettuna.

25 Käyttäjän askellusta kutsutaan joskus myös nimellä Napauta jatkaaksesi, ja tämä tila vaatii kahden kytkimen käyttöä. Tässä tilassa ensimmäinen kytkin siirtää skannauskorostusta eri osioiden välillä ja toisella kytkimellä valitaan haluttu osio. Bluetooth-kytkinlaatikon kytkeminen ipadiin/ipodiin/iphoneen 1. Mene ipadin/iphonen/ipadin Asetuksiin. 2. Etsi vaihtoehto Bluetooth. 3. Kytke Bluetooth päälle.

26 4. Kytke kytkin kytkinlaatikkoon. 5. Laita kytkinlaatikko päälle painamalla punaista virtanappia ja pitämällä sitä pohjassa yhden sekunnin ajan. LED-valo vilkkuu kolme kertaa ja yrittää luoda yhteyden ipadiin/ipodiin/iphoneen. LED-valo vilkkuu oranssina nopeasti silloin kun yhteyttä luodaan. Kun yhteys on luotu, valo vilkkuu nopeasti vaihdellen vihreästä punaiseen. Vapauta sitten nappi. 6. Valitse haluamasi idevice-laite. 7. Odota, kunnes laite löytyy ja näytössä lukee Yhdistetty.

27 Jos kytkentä ei onnistu, poista isäntälaitteessa näkyvä laite. Resetoi ja kokeile yhdistämistä uudelleen. Huomioithan, että alustava tunnistus voi viedä jopa 30 sekuntia. Resetoidaksesi kytkennän (esimerkiksi kokeillaksesi kytkentää johonkin toiseen ipadiin/iphoneen/ipodiin) paina punaista nappia ja pidä se pohjassa kahdeksan sekuntia, kunnes se vilkkuu nopeasti vaihdellen vihreästä punaiseen. Vapauta sitten nappi. Lataa kytkimen käyttöopas osoitteesta saadaksesi lisätietoja kytkimen integroinnista ja käytöstä. Äänituki Yksi napautus äänelle (äänipalaute) - Päällä / Pois päältä Yksi napautus äänelle tilassa sovellus toistaa käyttäjälle ääneen jokaisen painikkeen otsikon. Oletuksena tämä tila toistaa ääneen painikkeen otsikon ja suorittaa sen sisältämän toiminnon. Tuplaklikkaa valitaksesi Päällä / Pois päältä Korosta puheen aikana (äänipalaute) toimintoa voi viivästyttää ja hallita kaksoisnapautuksella Tuplaklikkaa valitaksesi tilassa. Tässä tilassa käyttäjän täytyy napauttaa jokaista painiketta kahdesti toistaakseen ääneen niiden nimen ja tehdä sitten valinta. (Huomioithan, että tämä toiminto on saatavilla ainoastaan silloin kun Korosta puheen aikana toiminto on kytkettynä päälle.)

28 Äänivalinta Käyttäjät voivat valita mieleisensä äänen kahden Nuance-äänen joukosta, ja he voivat myös käyttää idevice-laitteessaan olevaa ios-ääntä. Kaikki äänet ovat valmiiksi asennettuja eikä niitä tarvitse erikseen ladata, eli käyttäjä voi valita haluamansa äänen ja se on valmiina käyttöön heti pelitilaan palatessa.

29

30 Puhevaihtoehdot Puhu välilyönnin jälkeen Päällä / Pois päältä Kun sanaennustuskentästä valittu sana syötetään viesti-ikkunaan tai syötetyn sanan jälkeen on välilyönti, sana toistetaan ääneen automaattisesti eikä puhepainiketta tarvitse erikseen painaa. Puhu kursorin jälkeen Päällä / Pois päältä Vie kursori viestilaatikossa mihin tahansa kohtaan, jonka haluaisit toistettavan ääneen, ja napauta Puhu. Predictable toistaa ääneen halutun sisällön kursorin osoituskohdasta lausekkeen loppuun asti. Korosta puheen aikana Päällä / Pois päältä Kun puhepainiketta napautetaan, ääneen toistettava sana korostuu. Tyhjennä viestin toistamisen jälkeen Päällä / Pois päältä Tämä toiminto hallitsee sitä, poistetaanko teksti viesti-ikkunasta ääneen toistamisen jälkeen (Päällä) vai ei (Pois päältä). Julkaise - Päällä / Pois päältä Tämän toiminnon avulla käyttäjä voi valita, toistaako Predictable tekstin ääneen (Pois päältä) vai julkaiseeko sen (Päällä). Toistettuna ääneen teksti toistetaan ääneen korkealuokkaisella äänellä, kun taas julkaistuna teksti kääntyy viesti-ikkunassa ylösalaisin siten että vastapäätä oleva kommunikaatiokumppani voi lukea sen yksityisesti. Sanaennustus Itse opitut sanat Predictable oppii uusia käyttäjän käyttämiä sanoja, jotka eivät ole sovelluksen sanakirjoissa.

31 Sovellus oppii uudet sanat kolmen toistokerran jälkeen ja ne voi myös halutessaan poistaa menemällä kohtaan Asetukset > Sanaennustus > Itse opitut sanat ja valitsemalla ruksin sen sanan vierestä, jonka haluat poistaa. Yksilöidyt sanalistat (Tallenna uudet sanat tai Muokkaa ääntämistä) Joskus uusien tai olemassa olevien sanojen ääntämistä täytyy muokata. Tämän voi tehdä helposti menemällä Käyttäjäsanakirjaan Predictablen Asetuksissa. Täällä voit lisätä sanan kirjoitusasussaan (esim. ipad ) ja ääntämisasussaan ( eye pad ). Lukihäiriötuki Päällä / Pois päältä

32 Predictable tarjoaa tukea lukihäiriöihin, sillä se pystyy tunnistamaan kirjoitusvirheitä ja tarjoamaan oikean kirjoitusmuodon sanaennustuslaatikossa. Lihavoitu sanaennustus Päällä / Pois päältä Käyttäjä voi valita Sanaennustuslaatikossa olevan tekstin näkymään normaalina tai lihavoituna liukukytkimen avulla. Tekstin asettelu Käyttäjät voivat nyt valita sen, millaisena pikapainikevalikko näkyy. Sen sijaan, että valikossa näkyy kaikki Predictablen tarjoamat vaihtoehdot, käyttäjät voivat valita näkyviin vain haluamansa vaihtoehdot.

33 Käyttäjä voi esimerkiksi yksilöidä Käytä-pikapainikkeen tarjoamat vaihtoehdot menemällä kohtaan Asetukset > Tekstin asettelu > Pikapainikevalikko > Käytä ja valitsemalla haluamansa vaihtoehdot. Tämä toiminto on saatavilla kaikille pikapainikkeille. Hymiöiden käyttö Päällä / Pois päältä Käyttäjät voivat laittaa hymiöiden käytön päälle tai pois päältä. Pikapainikkeiden sijainti Oikea/Vasen Käyttäjä voi vaihtaa pikapainikkeiden sijainnin joko näytön oikeaan tai vasempaan reunaan.

34 Ominaisuudet Näppäinäänet Päällä / Pois päältä Käyttäjät voivat laittaa näppäinäänet päälle tai pois päältä Asetuksista löytyvän Näppäinäänetlikukytkimen avulla. Tallenna historia Päällä / Pois päältä Tämän toiminnon avulla voit laittaa päälle tai pois päältä ääneen toistettujen tekstien tallentamisen Historia-sivulle. Kellohälytys Päällä / Pois päältä Tämän toiminnon avulla voit valita haluamasi äänen kellohälytykselle. Kellohälytyksen yksilöinti Voit muokata kellohälytyksen mieleiseksesi. Voit tehdä muutoksia menemällä kohtaan Kellohälytys ja napauttamalla Yksilöity kellohälytys solua äänittääksesi oman kellohälytysäänesi.

35 Lähetä suosikit viestilaatikkoon Päällä / Pois päältä Tämän toiminnon avulla voit valita, lähetetäänkö suosikeissasi olevat lausekkeet viestilaatikkoon vai toistetaanko ne vain ääneen. Hälytysviestin viive Päällä / Pois päältä Tämän toiminnon avulla voit määrittää liukukytkimellä, kuinka pitkään hälytysviestit näkyvät näytöllä. Näppäimistö Käyttäjät voivat nyt ottaa käyttöön tai pois käytöstä kirjoitusalustan, suosikit ja kellon.

36 Käyttäjillä on valittavanaan kolme erilaista näppäimistöä: QWERTY-, ABCD- ja korkeataajuusnäppäimistö.

37 Näppäimistön suuraakkoset Päällä / Pois päältä Tämän toiminnon avulla käyttäjä voi laittaa näppäimistön suuraakkoslukon päälle tai pois päältä. Näppäimistön lihavointi Päällä / Pois päältä Tämän toiminnon avulla käyttäjä voi laittaa näppäimistön tekstin lihavoinnin päälle tai pois päältä. Varmuuskopio Jos idevice-laitteesi vaurioituu, lopettaa toimimisen tai varastetaan, voit varmuuskopioida kaikki Predictableen tallennetut tiedot.

38 Anna ensin nimi varmuuskopiotiedostolle. Napauta sitten sinistä oikein-merkkiä tallentaaksesi tiedoston. Voit tarkastella kaikkia tallentamiasi varmuuskopiotiedostoja valitsemalla vaihtoehdon Hallinnoi varmuuskopioita. Palauttaaksesi tiedot aikaisemmasta varmuuskopiotiedostosta Predictableen napauta vastapäivään osoittavaa nuolta.

39 Lähettääksesi kopion varmuuskopiotiedostosta sähköpostin kautta napauta sähköpostipainiketta (tiedoston koon täytyy olla alle 20MB). Tallentaaksesi varmuuskopiotiedoston Dropbox-tilillesi (sinulla täytyy olla Dropbox-tili jo valmiina ja asennettuna idevice-laitteellesi) napauta Dropbox-kuvaketta. Poistaaksesi varmuuskopiotiedoston napauta roskakorikuvaketta. Palauttaaksesi Dropboxiin tallennetun varmuuskopiotiedoston napauta kohtaa Varmuuskopio Dropboxista. Voit myös importoida ja eksportoida varmuuskopiotiedostoja idevice-laitteesi ja tietokoneesi välillä napauttamalla Varmuuskopio idevice-laitteelta tietokoneelle painiketta. Varmista ensin, että idevice-laitteesi ja tietokoneesi ovat samassa Wi-Fi-verkossa ja kytke sitten idevice-laitteesi tietokoneeseesi. Odota sitten 2-5 minuuttia, kunnes IP-osoite ilmaantuu idevice-laitteeseesi. Syötä sitten tämä IP-osoite tietokoneesi verkkoselaimeen ja seuraa tietokoneesi antamia ohjeita. LISÄTIEDOT JA PALAUTE Tietoja Predictablesta Käyttöopas Napauttamalla Käyttöopas-painiketta saat verkkoselaimeesi näkyviin PDF-muodossa olevan käyttöoppaan, jonka kautta saat helposti lisätietoja kaikista Predictablen ominaisuuksista.

40 Anna meille viiden tähden arvostelu Napauttamalla Anna meille viiden tähden arvostelu painiketta itunes avautuu automaattisesti Predictableen. Käytä tätä toimintoa auttaaksesi muita asiakkaita ostopäätöksen tekemisessä jättämällä arvostelun sovelluksestamme itunesiin. Lähetä meille tukipyyntö sähköpostilla - Napauttamalla Lähetä meille sähköpostia painiketta saat automaattisesti näkyviin sähköposti-ikkunan, jossa on suora linkki Therapy Boxin tekniseen tukeen. Jos sinulla on ongelmia sovelluksen käytössä tai jotakin kysyttävää, ota yhteyttä suoraan Therapy Boxiin tämän toiminnon kautta ja olemme sinuun yhteydessä pian. Ilmoita ohjelmointivirheestä - Napauttamalla Ilmoita ohjelmointivirheestä painiketta saat automaattisesti näkyviin sähköposti-ikkunan, jossa on suora linkki Therapy Boxin tekniseen tukeen. Jos huomaat pienenkin virheen tai ongelman sovelluksen toiminnassa, ilmoita siitä meille sähköpostilla. Olemme sinuun yhteydessä heti kun olemme saaneet ongelman ratkaistua. Tietoja Therapy Boxista Ketä me olemme Napauttamalla Vieraile verkkosivullamme linkkiä pääset suoraan verkkosivullemme osoitteeseen Muut sovelluksemme Tämän toiminnon kautta pääset tutustumaan muihin Therapy Boxin sovelluksiin. Napauttamalla mitä tahansa sovellusta pääset tutustumaan siihen tarkemmin itunesissa. Sovelluskehityksemme Tämän toiminnon kautta saat lisätietoja tarjoamistamme sovelluskehityspalveluista. Seuraa meitä Saadaksesi lisätietoja Predictablesta tai muista Therapy Boxin sovelluksista ja palveluista seuraa meitä Facebookissa, Twitterissä ja YouTubessa. Voit myös tilata uutiskirjeemme, jonka kautta saat säännöllisesti uusinta tietoa palveluistamme.

ChatAble-sovelluksen esittely

ChatAble-sovelluksen esittely Contents ChatAble-sovelluksen esittely... 2 Kotisivu... 3 Navigointi... 4 Muokkauspainikkeet... 4 Paluupainike... 5 Näkymän käyttäminen... 5 Tauluston käyttäminen... 6 Hybridin käyttäminen... 7 Uuden sivun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/36 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.2. Käyttöopas

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.2. Käyttöopas BlackBerry Classic Smartphone Versio: 10.3.2 Käyttöopas Julkaistu: 2015-05-27 SWD-20150527101433616 Sisältö Määritys ja perustiedot...6 Uutta tässä julkaisussa...6 Johdatus BlackBerry-älypuhelimeen...

Lisätiedot

BlackBerry Z30 Smartphone. Versio: 10.2.1. Käyttöopas

BlackBerry Z30 Smartphone. Versio: 10.2.1. Käyttöopas BlackBerry Z30 Smartphone Versio: 10.2.1 Käyttöopas Julkaistu: 2014-05-12 SWD-20140512134013062 Sisältö Määritys ja perustiedot...7 Uutta tässä julkaisussa...7 Laitteen esittely... 9 Johdatus BlackBerry-älypuhelimeen...

Lisätiedot

MELCloudpalvelun. käyttöopas

MELCloudpalvelun. käyttöopas The Renewable Solutions Provider Making a World of Difference MELCloudpalvelun käyttöopas Tervetuloa käyttämään MELCloudTMpalvelua, jonka avulla valvot Mitsubishi Electric -järjestelmiäsi nopeasti ja helposti.

Lisätiedot

PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone. Käyttöopas. Versio: 10.2.1

PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone. Käyttöopas. Versio: 10.2.1 PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone Käyttöopas Versio: 10.2.1 Julkaistu: 2014-05-16 SWD-20140516171441342 Sisältö Määritys ja perustiedot... 7 Uutta tässä julkaisussa...7 Laitteen esittely...9 BlackBerry

Lisätiedot

Seniorin oppikirja ipadin käyttöön 2014

Seniorin oppikirja ipadin käyttöön 2014 Seniorin oppikirja ipadin käyttöön 2014 Sisältö Perusasiat Asetukset Surffaus Lukeminen Tiedostojen jakaminen Valokuvaus Kirjoittaminen Filmaaminen Äänittäminen ipadissa olevia muita työvälineitä Perusasiat

Lisätiedot

ipad Käyttöopas ios 7,1 -ohjelmistolle

ipad Käyttöopas ios 7,1 -ohjelmistolle ipad Käyttöopas ios 7,1 -ohjelmistolle Sisältö 7 Luku 1: ipad yhdellä silmäyksellä 7 ipadin yleiskatsaus 8 Lisävarusteet 9 Multi-Touch-näyttö 9 Nukkumispainike 10 Koti-painike 10 Äänenvoimakkuuspainikkeet

Lisätiedot

BlackBerry Q10 Smartphone. Versio: 10.1. Käyttöopas

BlackBerry Q10 Smartphone. Versio: 10.1. Käyttöopas BlackBerry Q10 Smartphone Versio: 10.1 Käyttöopas Julkaistu: 2013-05-10 SWD-20130510084510844 Sisältö Tervetuloa... 8 BlackBerry 10 -laitteen uudet sovellukset ja toiminnot... 9 Aloitus... 13 SIM-kortin,

Lisätiedot

BlackBerry Z30 Smartphone. Versio: 10.3.2. Käyttöopas

BlackBerry Z30 Smartphone. Versio: 10.3.2. Käyttöopas BlackBerry Z30 Smartphone Versio: 10.3.2 Käyttöopas Julkaistu: 2015-05-29 SWD-20150529093406813 Sisältö Määritys ja perustiedot...6 Uutta tässä julkaisussa...6 Johdatus BlackBerry-älypuhelimeen... 8 Laitteen

Lisätiedot

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.1. Käyttöopas

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.1. Käyttöopas BlackBerry Classic Smartphone Versio: 10.3.1 Käyttöopas Julkaistu: 2015-03-02 SWD-20150302133713123 Sisältö Määritys ja perustiedot...6 Uutta tässä julkaisussa...6 Johdatus BlackBerry-älypuhelimeen...

Lisätiedot

Doro PhoneEasy 632. Suomi

Doro PhoneEasy 632. Suomi Doro PhoneEasy 632 Suomi 1 2 3 4 5 6 7 8 14 13 12 11 10 9 15 16 17 18 19 23 22 21 20 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Kuuloke

Lisätiedot

ipad Käyttöopas ios 6.1 -ohjelmistolle

ipad Käyttöopas ios 6.1 -ohjelmistolle ipad Käyttöopas ios 6.1 -ohjelmistolle Sisältö 7 Luku 1: ipad yhdellä silmäyksellä 7 ipadin yleiskatsaus 8 Lisävarusteet 9 Painikkeet 11 SIM-kortin alusta 12 Tilakuvakkeet 13 Luku 2: Alkuun pääseminen

Lisätiedot

Lightwriter SL40 Connect

Lightwriter SL40 Connect Lightwriter SL40 Connect Käyttöohje SL40 CONNECT dedicated to communication Tämä on Lightwriter SL40 Connect -käyttöohje. Päivitykset ja lisäykset löydät osoitteesta http://www.toby-churchill.com Suunnittelu

Lisätiedot

Doro PhoneEasy 530X. Suomi

Doro PhoneEasy 530X. Suomi Doro PhoneEasy 530X Suomi 1 2 3 18 4 5 6 7 8 9 10 19 20 21 22 23 17 16 15 14 13 12 11 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. 1. Kuuloke

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA Pääkohdat Tobii Communicator 4 Ajotila Tämä on ohjelman käyttötila tai käyttäjän tila, jossa muokattuja ja tehtyjä sivuja voidaan käyttää. Kun painikkeita

Lisätiedot

Alkutoimien pääkohdat

Alkutoimien pääkohdat Alkutoimien pääkohdat Alkutoimet Tobii Communicator Alkutoimien pääkohdat Koskee Tobii Communicator -malleja alkaen versiosta 4.6. Sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Tarkasta tämän käyttöoppaan

Lisätiedot

Infovox4 Ohje. Versio 4

Infovox4 Ohje. Versio 4 Infovox4 Ohje Versio 4 Julkaistu 22.3.2015 Copyright 2013-2015 Acapela Group Kaikki oikeudet pidätetään. http://www.acapela-group.com JOHDATUS INFOVOX4-OHJELMAAN Sisällysluettelo INFOVOX4 LAUNCHPAD LAUNCHPAD-PAINIKKEET

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Nokia E6 00 -käyttöohje

Nokia E6 00 -käyttöohje Nokia E6 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 10 Aseta tai poista muistikortti 12 Lataus 14 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS

BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS KIITOS että valitsitte ClickFree Backup laitteen. Nämä käyttöohjeet on laadittu avuksi tuotteen käytössä, mutta luonnollisesti toivomme että laitteen käyttö sujuisi intuitiivisesti

Lisätiedot

iphone Käyttöopas ios 5.1 -ohjelmistolle

iphone Käyttöopas ios 5.1 -ohjelmistolle iphone Käyttöopas ios 5.1 -ohjelmistolle Sisältö 9 Luku 1: iphone yhdellä silmäyksellä 9 iphonen yleiskuva 9 Lisävarusteet 10 Painikkeet 12 Tilakuvakkeet 14 Luku 2: Alkuun pääseminen 14 Käyttöoppaan näyttäminen

Lisätiedot

Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6.

Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6. Memeo AutoBackup käyttöohje Memeo AutoBackupin asentaminen Tärkeää: Sinulla on oltava järjestelmänvalvojan oikeudet siihen tietokoneeseen, johon olet asentamassa Memeo AutoBackupia. Memeo AutoBackupia

Lisätiedot

BlackBerry Z30 Smartphone. Versio: 10.3.1. Käyttöopas

BlackBerry Z30 Smartphone. Versio: 10.3.1. Käyttöopas BlackBerry Z30 Smartphone Versio: 10.3.1 Käyttöopas Julkaistu: 2015-03-06 SWD-20150306133859267 Sisältö Määritys ja perustiedot...6 Uutta tässä julkaisussa...6 Johdatus BlackBerry-älypuhelimeen... 14 Laitteen

Lisätiedot

1 Lue ennen käyttöönottoa

1 Lue ennen käyttöönottoa Käyttöopas 1 Lue ennen käyttöönottoa 1.1 Varoitusmerkinnät Lue varoitusmerkinnät huolella, jotta käytät matkapuhelintasi oikein. Älä lyö, heitä tai lävistä matkapuhelinta. Vältä pudottamasta, puristamasta

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. APPLE IWEB http://fi.yourpdfguides.com/dref/3677516

Käyttöoppaasi. APPLE IWEB http://fi.yourpdfguides.com/dref/3677516 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohje. Xperia M4 Aqua E2303/E2306/E2353

Käyttöohje. Xperia M4 Aqua E2303/E2306/E2353 Käyttöohje Xperia M4 Aqua E2303/E2306/E2353 Sisältö Aloittaminen... 6 Tietoja tästä käyttöoppaasta... 6 Yleiskatsaus... 6 Kokoaminen...7 Laitteen ensimmäinen käynnistyskerta...8 Miksi Google -tili tarvitaan?...

Lisätiedot