Matkaraportti Kevät 2013 k MBA Exchange Kenan-Flagler Business School University of North Carolina at Chapel Hill

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Matkaraportti Kevät 2013 k87145. MBA Exchange Kenan-Flagler Business School University of North Carolina at Chapel Hill"

Transkriptio

1 Matkaraportti Kevät 2013 k87145 MBA Exchange Kenan-Flagler Business School University of North Carolina at Chapel Hill

2 Chapel Hill ja UNC Kenan-Flagler University of North Carolina at Chapel Hill sijaitsee nimensä mukaisesti Chapel Hill:in kaupungissa Pohjois-Carolinassa. Chapel Hill muodostaa Durhamin (tupakkateollisuuden entinen kehto) ja Raleigh:n kanssa Research Triangle-alueen, joka tunnetaan maailmalla mm. lääketieteen, High-Tech R&D:n ja huippu-yliopistojen alueena. University of North Carolina at Chapel Hill (ja Kenan-Flagler Business School) on hieman tuntemattomampi Suomessa, mutta Yhdysvalloissa yliopisto arvostetaan parhaimpien joukkoon Forbes rankkasi mm. Kenan-Flagler:in MBAohjelman tuoreeltaan maan 11. parhaaksi. UNC:n kampuskokemusta pidetään lisäksi yhtenä maan parhaista. 1. Valmistautuminen vaihtoon Vaihtoon valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä hakemusprosessit UNC:n MBA Exchange-ohjelmaan ja USA:n viisumia varten vaativat jonkin verran säätöä. Valmistautuminen alkaa käytännössä siitä, kun Patricia (Assistant Director, Global Programs) lähettää mailin, joka sisältää tarkan ohjeistuksen hakuprosessista. Patricia on loistava tyyppi ja suureksi avuksi lähes kaikessa. Alla on muutama poiminta valmistautumisvaiheen aktiviteeteista & dokumenteista: Online hakemus MBA-ohjelmaan o Lähinnä muodollisuus Todistus varallisuudesta o Yliopistolle tulee lähettää varallisuustodistus (v.2013 yliopisto vaatimus oli n.10k ) osoituksena siitä, että olet varautunut kattamaan lukukauden kulut. Lähetettävän todistuksen pitää olla alkuperäinen ja se tulee lähettää expressmaililla. Kopio passista, Resume/CV, Short Biography Immunization form o Jenkit vaativat vaihtarilta tiettyjä rokotuksia, mutta suomalaisilla nämä pitäisi olla kunnossa (löytyy mm. rokotuskortista). Olin suomalaisena muistaakseni ainoa, kenen ei tarvinnut ottaa rokotteita orientaatiopäivänä. Health insurance o Vaaditaan jokaiselta (oletuksena kaikille määrätään koulun oma vakuutus). Rahanarvoinen neuvo: valitse waive insurance ja hoida itsellesi UNC:n politiikan mukainen sairaus- ja matkavakuutus jo Suomesta (vakuutus oltava kuitenkin englanniksi) esim keväällä tällä tapaa säästyi yli 500.

3 F1-Student Visa o Viisumiprosessi oli jokseenkin vaivalloinen, mutta voitettavissa. Kun sinut hyväksytään kouluun, Patricia lähettää sinulle I-20 dokumentin viisumin hakemista varten sekä jatko-ohjeet. Viisumiprosessiin kannattaa varata aikaa (haastattelut jne.) ja se tulee tehdä ajoissa. Varmista myös passin voimassaolo. o Viisumin saaminen kestää n. viikon, jos olet ajoissa. o Ennen haastattelua tulee täyttää viisumin hakulomake sekä maksaa MRV fee ja Sevis fee. Tarvitset viisumia varten myös asiallisen kuvan, älä kuitenkaan maksa 50 viisumikuvasta itse otin kuvan kännykällä kotonani. o Tarvitset haastattelua varten erilaisia maksukuitteja (sevis fee, MRV fee) ja dokumentteja (varallisuustodistus, vakuutus, I-20) sekä valmiiksi maksetun palautuskuoren. Haastattelijat lähinnä ihmettelevät miten pääset ilmaiseksi niin hyvään yliopistoon. o Viisumikuluja kertyi yli 200, joten tämä on hyvä huomioida. Lennot ja saapuminen Chapel Hill:iin o Lennot kannattaa varata ajoissa, jolloin lippuja saa vielä jokseenkin edullisesti. Lentoliput maksavat n e riippuen ajoituksesta itse jouduin hieman kärsimään myöhäisestä varauksesta johtuen. Kannattaa lentää pääteasemalle Raleigh-Durham (RDU) joko Lontoon tai New Yorkin kautta. Jos lennät JFK:n kautta, kuten itse tein, vaihtoon kannattaa varata ainakin tunti (visa control). Kun laskeudut RDU:lle, sieltä on noin puolentunnin taksimatka UNC:n kampukselle, joka sijaitsee Chapel Hill:issä, taksa n.$ o Jos asut kampuksella, kannattaa kysellä voisiko joku asuntolassa asuva tulla vastaan. Itse asuin off-campus, ja koulussa mba:ta opiskeleva vuokraisäntäni oli nukahtanut sohvalle, joten päädyin tyylikkäästi hotelliin ensimmäiseksi yöksi. 2. Opiskelu vaihtokohteessa Vaihto alkoi orientaatiolla 3.1. ja itse koulu alkoi muutama päivä orientaation jälkeen. Orientaatio piti sisällään tutustumista, valokuvauksen, kampuskierroksen ja paperien selvittelyä. Orientaatio on pakollinen, mutta hyödyllinen. Lukukausia on kaksi ja niiden välissä oli viikon tenttikausi ja mehevä spring break (pari viikkoa). Kevät loppuu koulun osalta toukokuun alussa. Kenan-Flaglerin kurssitarjonta oli mielestäni erittäin hyvä erityisesti Finance/Accounting ja General Management (esim. eri toimialoittain) alueiden kursseja oli paljon tarjolla. Opiskelin itse Aallolla rahoitusta, joten MBA opintoni keskittyivät luonnollisesti enemmän muihin kuin rahoituksen kursseihin. Kursseja on jaettu ohjelmiin, joten voit halutessasi suorittaa erilaisia kursseja jonkin ohjelman puitteissa: Finance, Consulting, Healthcare, Management, jne.

4 Kaikki kurssit ovat MBA-kursseja ne ovat luonteeltaan huomattavasti Aallon maisterikursseja interaktiivisempia ja keskustelua on todella paljon. Opetuksen ideana on luoda jo km.5-10 vuotta työssä käyneille MBA-kandidaateille valmiuksia johtotehtäviin. Pääasialliset opetustavat ovat case:t ja interaktiiviset luennot. Kurssit pidetään luonnollisesti Amerikan englanniksi, mutta kv-opiskelijoiden eri aksentit tuovat keskusteluun pikanttia lisää. Kurssien ilmoittautuminen on periaatteessa first come first served MBA opiskelijat bid:aavat kursseista, ja kun kaikki ovat vahvistaneet kurssit joille lopulta haluavat osallistua, jonot puretaan ja paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Vaihtareille on paikka-allokaatio ja useimmiten haluamilleen kursseille pääsee. Muutamat suosituimmat kurssit saattavat kuitenkin olla kiven alla. Itse en päässyt 2 tai 3 haluamalleni kurssille. Varaa siis ensin ne kurssit minne erityisesti haluat. Kurssit ovat lähes poikkeuksetta laajuudeltaan n. 1.5 Credits (US), ja Aalto edellyttää suorittamaan yhteensä 12 Credit:in verran kursseja eli yhteensä 8 kurssia. Kursseja oli mielestäni reilumman puoleisesti (esim. Aallon vaatimus kurssien määrästä viereisessä Duke:n yliopistossa oli 6 kurssia), joten vaihdon aikana tuli opiskeltuakin. Vapaa-aikaa kuitenkin oli myös todella mukavasti. Tenttejä ei kursseilla juurikaan ole, ja kurssit arvostellaan lähinnä case-vastausten, ryhmätöiden, aktiivisuuden ja take-home tenttien perusteella. Arvostelu on asteikolla: High Pass Pass Low Pass Fail. Jakauma arvosanojen välillä menee kurssista riippuen suunnilleen niin, että 70-90% saa arvosanaksi Pass, 5-15% saa High Pass ja n. 5-15% saa Low Pass -arvosanana. Low Pass-arvosanaa ei käytännössä saa, jos tekee kaikki vaaditut tehtävät ja osallistuu luennoille aktiivisesti. Itse sain mielestäni kohtuullisen kevyellä vaivannäöllä High Pass arvosanan lähes kaikista käymistäni kursseista vapaa-aikaakin oli selvästi enemmän kuin Aallossa. Kurssit Managing Innovation Processes & Performance in Organizations MBA721A Luennoitsija: prof. Arvind Malhotra Credits: 1.5 Arvio kurssista: Kurssilla käytiin läpi yritysten innovaatioprosesseja sekä niiden johtamista ja johtamismalleja. Lähes jokaiselle luennolle oli case, joka lähestyi innovaatiojohtamista eri näkökulmista ja prosessin vaiheista. Kurssilla käytiin lisäksi läpi mm. avoimen innovaation mallia ja sen johdannaisia. Luennoitsija oli yksi alansa johtavia asiantuntijoita ja hänen opetustyylinsä on erittäin innostava. Kurssi oli jokseenkin työllistävä, mutta erittäin mielenkiintoinen. Arviointi perustui caseihin ja osallistumiseen luennoilla.

5 Global Context of Business MBA 806 Luennoitsija: prof. Peter Brews Credits: 1.5 Arvio kurssista: Kurssi sai MBA:n aivot sopivasti solmuun. Aiheena oli globaalien kyvykkyyksien luominen globaaleissa organisaatioissa. Kävimme läpi maailman eri talouksien kehittymistä ja sitä, miten eri globaalit yritykset ovat pystyneet luomaan erilaisissa ympäristöissä (mm. BRIC) erilaisia globaaleja kyvykkyyksiä. Kiinan talous oli arvatenkin suhteellisen suuressa roolissa kurssilla. Kurssilla käsiteltiin myös globaalien kyvykkyyksien ylläpitämisen vaikeuksia. Keissien joukossa oli mm. Apple, Nike ja Daewoo. Kurssi oli ok työmäärältään proffan veikeästi harjoittama hiillostus piti kyllä huolen, että case:t tuli luettua. Professori oli loistava tyyppi. Arviointi perustui caseihin, loppupresentaation ja ryhmätyöhön. Retail Operations MBA 708A Luennoitsija: prof. Saravanan Kesavan Credits: 1.5 Arvio kurssista: Kurssin veti Harvardista UNC:n leipiin siirtynyt nuori proffa, jolla on erittäin hyvä kokemus retail operaatioista. Kurssi käsitteli Tuta-tyylisesti retail-toimialaa ja vähittäistoiminnan johtamista. Case:t ja keskustelut olivat mielenkiintoisia Yhdysvalloissa retail-toimiala on aivan eri luokkaa kuin esim. Suomessa. Opettaja oli asiantunteva, työmäärä kohtalainen. Arviointi perustui caseihin ja ryhmätyöhön. Strategy & Uncertainty MBA 811 Luennoitsija: prof. Rich Bettis Credits: 1.5 Arvio kurssista: Kurssi oli jokseenkin kevyttä kertausta riskienhallinnan, strategian ja päätöksenteon behavioralististen elementtien maailmaan. Luennot olivat enemmän seilailevaa luennoimista ja itse case:t olivat lyhyitä ja jokseenkin helppoja. Professori oli kuitenkin asiantunteva. Erittäin hyvä valinta kurssiksi, jos haluat viettää paljon vapaa-aikaa loppukeväästä. Kurssin työmäärä oli erittäin vähäinen. Healthcare Operations MBA 898 Luennoitsija: Vineyak Deshpande Arvio kurssista: Todella mielenkiintoinen kurssi, jossa professori ja usea luennoitsijavieras (mm. Deloitte:n Health Care konsultoinnin johtaja, UNC Health Care johtajia) esittivät miten terveydenhuollon operaatioita voidaan parantaa ja tehostaa säästöjen saavuttamiseksi. Kurssi keskittyi keissien

6 puolesta pitkälti optimointiin ja tuotantotalous-tyyppiseen laskentaan. Kurssin professori on erittäin hyvä tyyppi ja asiantunteva. Suosittelen kurssia konsultoinnista ja ongelmanratkaisusta kiinnostuneille. Arvio perustui keisseihin ja ryhmätyöhön. Managing the Growing Business MBA 899 Luennoitsija: prof. Bingham Arvio kurssista: Kurssi käsitteli käytännössä sitä, miten yritystä kasvatetaan start-up vaiheen jälkeen aina pörssikuntoon (tai muuhun exitiin) asti. Luennoitsija on kerännyt itse n. 0.7 miljardia dollaria kasvurahoitusta ja vienyt useamman yrityksen New Yorkin pörssiin. Vierailijaluennoitsijat olivat kaikki ammattilaisia kasvun johtamisessa. Kurssi oli hyvin käytännöllinen ja rento. Työmäärä kurssilla oli mielestäni suhteellisen vähäinen. Arviointi: take-home exam, case:t ja ryhmätyö. Global Marketing MBA 741G Luennoitsija: prof. Steenkamp Arvio kurssista: Kurssilla käsiteltiin globaalien yritysten markkinointia ja sen johtamista. Kaikki keissit olivat kansainvälisiä (mm. P&G, IKEA) kurssilla pyrittiin ymmärtämään eri globaalien toimialojen ja asiakaskuntien dynamiikkaa sekä kulttuurisia tekijöitä. Professori Steenkamp on yksi Yhdysvaltojen johtavia markkinoinnin asiantuntijoita, erityisesti markkinoinnin kvantitatiivisen analytiikan osalta. Kurssin työmäärä oli kohtalainen. Arviointi: ryhmätyö, henkilökohtainen keissi ja tentti (50%). Global Leadership: Leading Across Culture MBA 861 Luennoitsija: Shimul Melwani Arvio kurssista: Kurssi oli erittäin pehmeä ja kevyt tutustuimme eri harjoitteiden ja metodien kautta eri kulttuureihin ja ihmistyyppeihin. Kurssi sisälsi neuvotteluharjoituksen sekä useita tuntien aikana tehtäviä case-harjoituksia. Johtamista käsiteltiin pitkälti diversiteetin ymmärtämisen ja sen hyödyntämisen osalta. Kurssi oli kuitenkin erittäin mielenkiintoinen. Kurssiin sisältyi mm. simulaatio Kiinalaisen yritysympäristössä. Professori oli nuori Whartonista UNC:hen siirtynyt nainen. Arviointi perustui caseihin, neuvotteluharjoitukseen ja erilaisiin tehtäviin.

7 3. Vapaa-aika ja muuta Asuminen ja muut kustannukset: Jokaiselle kurssille täytyy käytäntöjen ja honor code:n mukaan ostaa erillinen course package näiden hinnat vaihtelevat n. $ välillä ja yhteensä näistä tulee jonkin verran lisäkustannusta kahdeksalle kurssille. Hintataso asumisessa on keskimäärin $1000/kuukausi, riippuen asumismuodosta. Itse jaoin tilavan off-campus kolmion yhden MBA-opiskelijan kanssa tämä oli halvempi ja erittäin toimiva konsepti, sillä tällöin ei tarvitse käyttää aikaa erilaisten asioiden selvittelyyn, vaan aina voi kysyä neuvoa. Asunnon etsimiseen parhaat vinkit saa ehdottomasti Patricialta. Mainittakoon kuitenkin, että MBA opiskelijoita lähtee vaihtoon samoihin aikoihin, joten subleasing mahdollisuuksia on tarjolla. Mikäli haluat asua kampuksella, on syytä olla ajoissa liikenteessä Patricia hallinnoi myös vaihtarien kampusasumista. Chapel Hillissä on verrattain tasokas infra ja hyvät bussiyhteydet (pl. viikonloppu), joten jos löydät asunnon kampuksen ulkopuolelta, on liikenneyhteydet hyvä tarkistaa. Bussi on kaupungin asukkaille ilmainen. Lähes kaikki alueet Chapel Hillissä ovat asuttavia kyseessä on rauhallinen ja maineikas kaupunki. Ruokakauppoja (Harris Teeter, Wholefoods jne.) muutama ympäri Chapel Hilliä ja niihin pääsee bussilla, mutta Walmart, Best Buy ja Target ovat automatkan päässä kyytejä kannattaa tiedustella, niitä varmasti löytyy. Vapaa-aika & muuta: Chapel Hill on kaupunkina pienehkö, mutta ravintoloita ja baareja (erityisesti Top of the Hill on MBA opiskelijoiden suosiossa) riittää. Matkustelu kannattaa myös, sillä lähistöllä on paljon nähtävää, New york Charleston Miami akseli tästä esimerkkinä. Pienpanimot ovat Pohjois-Carolinassa maan parhaimpia (mm. NoDa/Charlotte ja Asheville). Tekemistä UNC kampuksella riittää kyllä itse kampus on suuri ja tapahtumia on lähes jatkuvasti. Ihmisiin tutustuu parhaiten, kun osallistuu ennakkoluulottomasti yliopiston tapahtumiin ja erityisesti urheilutapahtumiin keväällä koripallo, syksyllä jenkkifutis. Tämä on paras tapa tutustua paikallisiin ja kampuskulttuuriin. Koripallon osalta mainittakoon, että UNC Tar Heels on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä yliopistojoukkueista koripallossa (5xNCAA champion) ja mm. Michael Jordan on entinen Tar Heel. Kevään kohokohtia on, kun UNC Tar Heels kohtaa Duke Blue Devilsit Battle of the blues matsissa. Liput koripallotapahtumiin ovat ilmaisia - ne arvotaan, mutta käytännössä jollain MBA-tutulla jää lippu aina käyttämättä. Kävin n. 10 korismatsissa, joissa jokaisessa oli käytännössä jääkiekon Suomi-Ruotsi-finaaliin verrattava tunnelma. Yliopiston oma koripallo-museo on ehdottomasti vierailun arvoinen.

8 Keväällä sää oli jo maaliskuun keskivaiheilla helteinen eikä lunta tullut tammikuussakaan oikeastaan lainkaan. Kurssit kannattaa ajoittaa niin, että loppukeväällä on paljon vapaa-aikaa, sillä mm. urheilumahdollisuudet kampuksella ovat huikeat ja käyttö kaikenlisäksi opiskelijoille ilmaista. Mikäli pidät esim. pyöräilystä, on Lake Jordan:in ympäristö huikea kokemus. 4. Loppukommentit Suosittelen ehdottomasti UNC:tä kenelle tahansa Business School on yksi yhdysvaltojen arvostetuimpia ja kampuskokemus on monen lähteen mukaan (ml. oma kokemukseni) yksi USA:n parhaimpia.

Vaihtopaikasta kiinnostuneet saavat ottaa minuun yhteyttä (pietari pellinen ät aalto fi).

Vaihtopaikasta kiinnostuneet saavat ottaa minuun yhteyttä (pietari pellinen ät aalto fi). Vaihtoraportti Koulutusohjelma: Rakenne- ja rakennustuotantotekniikka Vaihtoyliopisto: KAIST Korean Advanced Institute of Science and Technology Vaihto-ohjelma: Kahdenvälinen vaihtokohde Opetuskieli: Englanti

Lisätiedot

Matkaraportti Kevät 2013

Matkaraportti Kevät 2013 Matkaraportti Kevät 2013 University of Strathclyde Business School Duke of Wellington - patsas K93614 1 Sisällysluettelo 1. Valmistautuminen vaihtoon.... 3 2. Opiskelu vaihtokohteessa...4 2.1 Yleistä kursseista

Lisätiedot

MATKARAPORTTI Sheffield Hallam University Syksy 2017

MATKARAPORTTI Sheffield Hallam University Syksy 2017 MATKARAPORTTI Sheffield Hallam University Syksy 2017 Sanna Ruusunen Sheffield Sheffield on Englannin viidenneksi suurin teollisuuskaupunki Pohjois-Englannissa, Etelä- Yorkshiressä. Asukkaita mäkisessä

Lisätiedot

Kevät 2011, Etelä-Tanskan yliopisto, Odense. Reetta-Mari Tammela RAT8SN2B

Kevät 2011, Etelä-Tanskan yliopisto, Odense. Reetta-Mari Tammela RAT8SN2B Kevät 2011, Etelä-Tanskan yliopisto, Odense Reetta-Mari Tammela RAT8SN2B Valmistelut ja hakeminen Haku Etelä-Tanskan yksikköön tehtiin kokonaisuudessaan yliopistosivuilta löytyvällä lomakkeella kv-toimiston

Lisätiedot

Matkaraportti. Noora Äijälä

Matkaraportti. Noora Äijälä Matkaraportti Noora Äijälä Vietin syyslukukauden 2012 Copenhagen Business School:ssa. CBS on yksi Euroopan suurimmista yliopistoista yli 19 000 opiskelijan määrällä ja yliopistolla on pitkä historia aina

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Yleiskuvaus kohteesta. Järjestelyt Suomessa ja kohdemaassa. Käytännön asiat vaihtokohteessa. Opinnot

Vaihtoraportti. Yleiskuvaus kohteesta. Järjestelyt Suomessa ja kohdemaassa. Käytännön asiat vaihtokohteessa. Opinnot Vaihtoraportti Koulutusohjelma: Materiaalitekniikka Vaihtoyliopisto: KU Leuven Ajankohta: 15.9.2014-8.2.2015 Vaihto-ohjelma: Erasmus Opetuskieli: englanti S-posti: michael.saulny@aalto.fi Julkaisuoikeus:

Lisätiedot

HARJOITTELURAPORTTI: PRINTELA

HARJOITTELURAPORTTI: PRINTELA 20.12.2014 Tuotantotalouden tiedekunta HARJOITTELURAPORTTI: PRINTELA SYKSY 2014/LIETTUA Katja Nuutilainen, 0400205 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 2 2 LÄHTÖVALMISTELUT... 2 3 SAAPUMINEN LIETTUAAN... 3 4

Lisätiedot

MATKARAPORTTI. Vaihto- oppilaana Mannheimin yliopistossa Saksassa Ilari Lyytikäinen. Kati 4

MATKARAPORTTI. Vaihto- oppilaana Mannheimin yliopistossa Saksassa Ilari Lyytikäinen. Kati 4 LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO MATKARAPORTTI Vaihto- oppilaana Mannheimin yliopistossa Saksassa 1.2.2013-14.6.2013 Ilari Lyytikäinen Kati 4 Mannheim ja yliopisto Mannheim sijaitsee Saksan Baden- Würtembergin

Lisätiedot

ITALIA, Torino. Syksy 2009

ITALIA, Torino. Syksy 2009 ITALIA, Torino Harri Aaltonen Ville Veijola Syksy 2009 KOT7SN2 KOT7SN2 Torino Asukkaita 909 000 Sijaitsee Po-joen varrella Piemonten maakunnassa Pohjois- Italiassa. Torino tunnetaan erityisesti Fiat-autotehtaasta.

Lisätiedot

MATKARAPORTTI Brno University of Technology Faculty of Business and Management (http://www.vutbr.cz)

MATKARAPORTTI Brno University of Technology Faculty of Business and Management (http://www.vutbr.cz) MATKARAPORTTI Brno University of Technology 1.2.2006 30.6.2006 Faculty of Business and Management (http://www.vutbr.cz) Kimmo K. kimmo.kokkila (at) tkk.fi K Opiskelu Vaihto-opiskelijoiden lukukausi Brnossa

Lisätiedot

North2north Winnipeg Kanada

North2north Winnipeg Kanada North2north Winnipeg Kanada WINNIPEG Manitoba provinssin pääkaupunki Kanadan 7. suurin kaupunki Väkiluku 634 000 asukasta Kaupungissa on kaksi yliopistoa University of Winnipeg (n. 9000 opiskelijaa) ja

Lisätiedot

Lukuvuosi Moskovan valtiollisessa teknillisessä yliopistossa eli Baumanissa

Lukuvuosi Moskovan valtiollisessa teknillisessä yliopistossa eli Baumanissa MATKARAPORTTI Henry Huusko Lukuvuosi 2015-16 Moskovan valtiollisessa teknillisessä yliopistossa eli Baumanissa 1. JOHDANTO Valitsin vaihtokohteekseni Baumanin teknillisen yliopiston Moskovassa ja vietin

Lisätiedot

MATKARAPORTTI University of Surrey Syyslukukausi 1.10.2013-31.1.2014

MATKARAPORTTI University of Surrey Syyslukukausi 1.10.2013-31.1.2014 MATKARAPORTTI University of Surrey Syyslukukausi 1.10.2013-31.1.2014 Joonas Remes SäTe 5 23.3.2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. LÄHTÖVALMISTELUT... 4 2.1. Hakeminen... 4 2.2. Muut valmistelut...

Lisätiedot

Groningen sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Bremenistä (Saksa), joten halvin vaihtoehto on lentää Tampereelta Bremeniin (Ryanair) ja ottaa

Groningen sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Bremenistä (Saksa), joten halvin vaihtoehto on lentää Tampereelta Bremeniin (Ryanair) ja ottaa Groningen sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Bremenistä (Saksa), joten halvin vaihtoehto on lentää Tampereelta Bremeniin (Ryanair) ja ottaa Bremenistä bussi Groningeniin (Public Express), joka maksaa

Lisätiedot

Vaihtoraportti lukuvuosi 2010-2011. Bond University KTA

Vaihtoraportti lukuvuosi 2010-2011. Bond University KTA Vaihtoraportti lukuvuosi 2010-2011 Bond University KTA Henkilötiedot Koulutusohjelma: Kiinteistötalous Vaihtoyliopisto: Bond University Sijainti: Gold Coast, Queensland, Australia Ajankohta: 1.9.2010 30.4.2011

Lisätiedot

Raportti vaihto-opiskelusta

Raportti vaihto-opiskelusta Raportti vaihto-opiskelusta Alexis Troberg, alexistroberg@gmail.com Tietotekniikka Ajankohta: Syyskuu 2013 kesäkuu 2014 Vaihto ohjelma: Eurecom Opintojen opetuskieli: englanti Kohde: Eurecom, Sophia Antipolis,

Lisätiedot

Alankomaat, Groningen. Selviytymisopas vaihtoon lähteville

Alankomaat, Groningen. Selviytymisopas vaihtoon lähteville Alankomaat, Groningen Selviytymisopas vaihtoon lähteville Topi Dahlström & Janne Väänänen (LVI4SN) 2007 Matkat Helpoiten pääsee lentämällä Amsterdamiin ja sieltä junalla (n.2h) Groningeniin. Halvimmalla

Lisätiedot

Kingston 05/06. Vuosi Erasmus-opiskelijana

Kingston 05/06. Vuosi Erasmus-opiskelijana Kingston 05/06 Vuosi Erasmus-opiskelijana Sisält ltö Johdanto (Erasmus-ohjelma) Yleistä Valmistelut Rahoitus Ennen lähtl htöä Asuminen Opiskelu Vapaa-aika aika Loppusanat Johdanto Socrates Erasmus on Euroopan

Lisätiedot

Suomen suurlähetystö Astana

Suomen suurlähetystö Astana LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kauppakorkeakoulu Talousjohtaminen Suomen suurlähetystö Astana Harjoitteluraportti Elina Hämäläinen 0372524 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 2. Lähtövalmistelut...

Lisätiedot

The Roles and Responsibilities of the Fulbright Center and the Grantee. Karoliina Kokko September 28, 2016

The Roles and Responsibilities of the Fulbright Center and the Grantee. Karoliina Kokko September 28, 2016 The Roles and Responsibilities of the Fulbright Center and the Grantee Karoliina Kokko September 28, 2016 Syys-lokakuu 2016 Tutki ja pohdi yliopistovaihtoehtoja Keskustele tarvittaessa hakuun liittyvistä

Lisätiedot

University of Stellenbosch Business School, Etelä-Afrikka, Kapkaupunki Syksy 2012

University of Stellenbosch Business School, Etelä-Afrikka, Kapkaupunki Syksy 2012 Vaihtoraportti Juho Savola, k90476 University of Stellenbosch Business School, Etelä-Afrikka, Kapkaupunki Syksy 2012 Raportissa tulen kertomaan omia kokemuksia Etelä-Afrikasta ja USB:sta vaihtokohteena.

Lisätiedot

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla 1. Perustiedot a. Roosa Haapa, Hotelli-, ravintola-, cateringala, b. The Sandwich Company, The Diamond, Derry, Northern Ireland, http://www.thesandwichco.com/stores/thediamond.php

Lisätiedot

Hallintotieteiden opinto-opas lkv 2014 15, Yleisopinnot ok 16.4.14. Yleisopinnot

Hallintotieteiden opinto-opas lkv 2014 15, Yleisopinnot ok 16.4.14. Yleisopinnot Yleisopinnot STAT1020 Tilastotieteen johdantokurssi 5 op TITE1022 Tietokone työvälineenä 3 op LIIK1200 Johdatus liiketoimintaosaamiseen 5 op Kansainvälistyminen 10 op OPIS0033 Harjoittelu 5 op Tilastotieteen

Lisätiedot

Kanazawan yliopisto (KUSEP) Kahdenvälinen vaihto: Lokakuu 2014 - Syyskuu 2015

Kanazawan yliopisto (KUSEP) Kahdenvälinen vaihto: Lokakuu 2014 - Syyskuu 2015 Tuomas Mäkinen Sähkötekniikan kandidaattiohjelma Automaatio- ja systeemitekniikka 22. lokakuu 15 Kanazawan yliopisto (KUSEP) Kahdenvälinen vaihto: Lokakuu 2014 - Syyskuu 2015 Opetuskieli: Japani Hain vaihto-opiskelemaan

Lisätiedot

Vaihtoraportti Singapore NTU

Vaihtoraportti Singapore NTU Vaihtoraportti Singapore NTU Kemian, bio- ja materiaalitekniikka Nanyang Technological University Kahdenvälinen vaihtokohde 07.01.2016 06.05.2016 SINGAPORE Singapore on hyvin pieni ja tiheästi asuttu viisikymmentä

Lisätiedot

Raportti vaihto-opiskelulukukaudesta Grazissa

Raportti vaihto-opiskelulukukaudesta Grazissa Vaihtoraportti Graz 2011 1 Anna Erasmuskohde: Graz Raportti vaihto-opiskelulukukaudesta Grazissa Yleistä Päätin lähteä hieman tavallista myöhemmin vaihto-opiskelemaan: viimeisenä opiskeluvuotenani. Tiesin,

Lisätiedot

Elie Kopaly, Automation and Electrical Engineering. University of Wisconsin-Madison, Syksy Kahdenvälinen vaihtokohde

Elie Kopaly, Automation and Electrical Engineering. University of Wisconsin-Madison, Syksy Kahdenvälinen vaihtokohde Elie Kopaly, elie.kopaly@aalto.fi Automation and Electrical Engineering University of Wisconsin-Madison, Syksy 2015 Kahdenvälinen vaihtokohde Valitsin UW-Madisonin, koska halusin parantaa englannin kielen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kansainväliset palvelut. MATKARAPORTTI Institute of Chemical Technology, Praha Kevät 2014

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kansainväliset palvelut. MATKARAPORTTI Institute of Chemical Technology, Praha Kevät 2014 LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kansainväliset palvelut MATKARAPORTTI Institute of Chemical Technology, Praha Kevät 2014 Ville Rantanen Kemiantekniikka Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Lähtövalmistelut ja

Lisätiedot

MATKARAPORTTI SYKSY 2016 KASETSART UNIVERSITY OF TECHNOLOGY. Toni Leppänen

MATKARAPORTTI SYKSY 2016 KASETSART UNIVERSITY OF TECHNOLOGY. Toni Leppänen MATKARAPORTTI SYKSY 2016 KASETSART UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Toni Leppänen 1. Hakeminen ja valmistautuminen matkaan Hain vaihto-opiskelemaan Aasiaan, sillä olin aikaisemmin kiertänyt vain Eurooppaa, ja

Lisätiedot

Coventry Tuomas Fordell AUT3SN

Coventry Tuomas Fordell AUT3SN Coventry 2007-2008 Tuomas Fordell AUT3SN Yleistä Coventry on Englannin keskiosassa sijaitseva noin 300 000 asukkaan kaupunki Perinteinen teollisuuskaupunki. Lähialueella mm. Jaguarin, Aston Martinin sekä

Lisätiedot

Universität Liechtenstein Vaduz, Liechtenstein Kevätlukukausi 2013 Laura Rämä

Universität Liechtenstein Vaduz, Liechtenstein Kevätlukukausi 2013 Laura Rämä Universität Liechtenstein Vaduz, Liechtenstein Kevätlukukausi 2013 Laura Rämä SISÄLLYS 1. Saapuminen... 3 2. Orientaatioviikko... 3 3. Koulunkäynti ja kurssit... 4 3.1. Innovation and Technology Management...

Lisätiedot

Vaihtoraportti NTU Singapore

Vaihtoraportti NTU Singapore Vaihtoraportti NTU Singapore Mikko Poranen, Aalto-yliopisto, Sähkötekniikan Korkeakoulu mikko.poranen@aalto.fi Lukuvuosi 2015/2016 Minun kriteerini vaihtokohteelle oli päästä jonnekin lämpimään, suurempaan

Lisätiedot

Yliopiston hallinto ja säännöt (ja muuta mukavaa) Koposektori Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 8.2.2012

Yliopiston hallinto ja säännöt (ja muuta mukavaa) Koposektori Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 8.2.2012 Yliopiston hallinto ja säännöt (ja muuta mukavaa) Koposektori Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 8.2.2012 Yliopiston hallinto Yliopiston ylin johto Monijäsenisiä hallintoelimiä Päättäviä toimielimiä

Lisätiedot

Pre-departure Orientation for Fulbright Center Grantees 2012-2013 DFAT Program Practices

Pre-departure Orientation for Fulbright Center Grantees 2012-2013 DFAT Program Practices Pre-departure Orientation for Fulbright Center Grantees 2012-2013 DFAT Program Practices DFAT- ja Fulbright-ohjelma Fulbright Center Ohjelman hallinnointi Suomessa Tärkein tukijat Suomessa Apua ongelmatilanteissa

Lisätiedot

AALTO UNIVERSITY. Matkaraportti. Carleton University - kevät 2013. k93549

AALTO UNIVERSITY. Matkaraportti. Carleton University - kevät 2013. k93549 AALTO UNIVERSITY Matkaraportti Carleton University - kevät 2013 k93549 Contents Johdanto... 2 Vaihtoon valmistautuminen... 2 Opiskelu Kanadassa... 3 ECON 2020 Intermediate Microeconomics I: Producers and

Lisätiedot

Matkaraportti. Malta 4.1.-13.2.2013. Anniina Yli-Lahti Iida Toropainen

Matkaraportti. Malta 4.1.-13.2.2013. Anniina Yli-Lahti Iida Toropainen Matkaraportti Malta 4.1.-13.2.2013 Anniina Yli-Lahti Iida Toropainen Johdanto Anniina oli miettinyt jo ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien ulkomailla työssäoppimista ja viime hetkellä sai myös Iidan

Lisätiedot

Vaihtoraportti. National University of Singapore, NUS Syksy Evelina Bäck. Kemian tekniikan koulutusohjelma

Vaihtoraportti. National University of Singapore, NUS Syksy Evelina Bäck. Kemian tekniikan koulutusohjelma Vaihtoraportti National University of Singapore, NUS Syksy 2015 Evelina Bäck Kemian tekniikan koulutusohjelma Kahdenva linen vaihtosopimus, opetuskielena englanti. Raportin saa julkaista www-sivuilla.

Lisätiedot

SIIRTYMÄSÄÄNNÖT MAISTERIN TUTKINNON KOULUTUSOHJELMAN OPINNOISSA LUKUVUONNA

SIIRTYMÄSÄÄNNÖT MAISTERIN TUTKINNON KOULUTUSOHJELMAN OPINNOISSA LUKUVUONNA SIIRTYMÄSÄÄNNÖT MAISTERIN TUTKINNON KOULUTUSOHJELMAN OPINNOISSA LUKUVUONNA 2013 2014 KOULUTUSOHJELMAN OPINTOJEN laajuus on 84 opintopistettä, josta syventävien opintojen laajuus on vähintään 66 opintopistettä,

Lisätiedot

Hyvä tietää. Australia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Australia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Australia Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyva tietää Australiasta Pääkaupunki Asukasluku Kieli Canberra n. 19,9 miljoonaa Kristinusko Australian dollari Tällä sivulla on tärkeää tietoa ennen

Lisätiedot

Alaskasta Antarktikselle Team Finland-tilaisuus Kuopio Neuvoja bisnekseen Yhdysvalloissa. Juha Markkanen / UM Vientisuurlähettiläs

Alaskasta Antarktikselle Team Finland-tilaisuus Kuopio Neuvoja bisnekseen Yhdysvalloissa. Juha Markkanen / UM Vientisuurlähettiläs Alaskasta Antarktikselle Team Finland-tilaisuus Kuopio 29.8.2017 Neuvoja bisnekseen Yhdysvalloissa Juha Markkanen / UM Vientisuurlähettiläs Viennin mahdollisuudet Yhdysvaltoihin (1): Mantereen kokoinen

Lisätiedot

DIGITAALINEN MARKKINOINTI ELINTARVIKEALALLA EKM-102

DIGITAALINEN MARKKINOINTI ELINTARVIKEALALLA EKM-102 DIGITAALINEN MARKKINOINTI ELINTARVIKEALALLA EKM-102 Jari Salo, KTT Professori (Markkinointi) Dosentti (Digitaalinen markkinointi) Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Apulaispäätoimittaja Internet Research

Lisätiedot

Hyvä tietää. Brasilia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Brasilia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Brasilia Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Brasiliasta Pääkaupunki Asukasluku Kieli Brasilia 201 milj. Portugali Uskonto Valuutta Pinta-ala Roomalaiskatolinen ja lukuisia muita uskontoryhmiä

Lisätiedot

Western University Ivey School of Business

Western University Ivey School of Business Western University Ivey School of Business London, Ontario Matkaraportti Anssi Panula 240921, Sami Ali-Mattila 286659 Sisällys Ennen vaihtoa... 3 Opiskelu... 3 Anssin kurssit:... 4 Managing Professional

Lisätiedot

Mikko Niemelä & Jonne Roppola

Mikko Niemelä & Jonne Roppola Mikko Niemelä & Jonne Roppola Tietoa Japanin vaihtokohteista Kv- toimistosta. Kumamoto National College Of Technologyyn voi hakea Tietotekniikan, Automaatiotekniikan ja Hyvinvointitekniikan opiskelijat.

Lisätiedot

Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty

Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty 8.8.2011 1(7) TU-91 STRATEGINEN JOHTAMINEN Korvattava Korvaava Korvaava Korvaava Korvaava TU-91.100C Avoin koodi strategian ja kansainvälisen

Lisätiedot

University of San Diego

University of San Diego Matkaraportti Kevät 2012 University of San Diego Anu Koivistoinen k93581 San Diego on kaunis kaupunki Etelä-Kaliforniassa aivan Yhdysvaltojen ja Meksikon rajan tuntumassa, sitä ei turhaan kutsuta lempinimellä

Lisätiedot

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi:

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi: PEVA TOIMINTA nimi: PASSI Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti: 1. Opiskelutaidot

Lisätiedot

Muistilista: Heikompien lähtökohtien omaavien opiskelijoden lähettäminen kv-vaihtoihin

Muistilista: Heikompien lähtökohtien omaavien opiskelijoden lähettäminen kv-vaihtoihin Muistilista: Heikompien lähtökohtien omaavien opiskelijoden lähettäminen kv-vaihtoihin Ennen vaihtoa KUKA Informaatio Tietoa kansainvälisistä (KV) vaihdoista Henkilö joka on vastuussa kv-vaihdoista ja/tai

Lisätiedot

ELINTARVIKE MARKKINOINNIN PERUSTEET YET-004

ELINTARVIKE MARKKINOINNIN PERUSTEET YET-004 ELINTARVIKE MARKKINOINNIN PERUSTEET YET-004 Jari Salo, KTT Professori (Markkinointi) Dosentti (Digitaalinen markkinointi) Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Apulaispäätoimittaja Internet Research Taloustieteen

Lisätiedot

Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15

Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15 Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15 Työssäoppipaikka, Fade Out Label Fade Out Label on v. 2015 perustettu yritys, joka valmistaa vanhoista kierrätetyistä farkuista unisex-mallisia vaatteita. Koko tuotanto tapahtuu

Lisätiedot

Uutta yhteistyötä ja uusia koulutuskonsepteja

Uutta yhteistyötä ja uusia koulutuskonsepteja Uutta yhteistyötä ja uusia koulutuskonsepteja Ajatuksia ja tuloksia yhteisistä pohdinnoista Valtionhallinnon johdon tuen, Aalto EE:n ja HAUSin kesken Johdon foorum 8.4.2014 Anneli Temmes, Minna Wickholm

Lisätiedot

ERASMUS 2008 BRNO CZECH REPUBLIC. Suvi-Mari Knuutti Mari Alasalmi

ERASMUS 2008 BRNO CZECH REPUBLIC. Suvi-Mari Knuutti Mari Alasalmi ERASMUS 2008 BRNO CZECH REPUBLIC Suvi-Mari Knuutti Mari Alasalmi Brno Tsekin 2. suurin kaupunki, noin 400 000 asukasta Opiskelijoita lähes neljäsosa asukkaista (80 000) Kaupungissa kolme yliopistoa: Masaryk

Lisätiedot

SUOKI TOIMINTA PASSI

SUOKI TOIMINTA PASSI I K O SU M I TO A T IN A P I SS nimi: Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti:

Lisätiedot

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut.

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. Kurssipalaute HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5.

Lisätiedot

Boost your future career! Study Life - Go Abroad!

Boost your future career! Study Life - Go Abroad! Boost your future career! Study Life - Go Abroad! Syksy 2017 Miksi tarvitsen kansainvälistä kokemusta? Vahvistut Eläminen vieraassa maassa ja kulttuurissa kasvattaa henkistä kanttiasi. Virkistyt Saat uusia

Lisätiedot

EETU ISTO HANNA KAUPPINEN MATKARAPORTTI

EETU ISTO HANNA KAUPPINEN MATKARAPORTTI KEVÄT 2013 EETU ISTO HANNA KAUPPINEN MATKARAPORTTI 1. JOHDANTO Duke University sijaitsee North Carolinan osavaltiossa Yhdysvaltain itärannikolla. Perinteikäs yksityisyliopisto sijaitsee maineeseensa nähden

Lisätiedot

Yhdysvallat Michigan Tehnological University

Yhdysvallat Michigan Tehnological University Lappeenranta University of Technology Kansainväliset palvelut MATKARAPORTTI: Yhdysvallat Michigan Tehnological University Laura Juhola 1. JOHDANTO Vietin syksyn 2014 Michigan Tech yliopistossa Yhdysvalloissa.

Lisätiedot

Controllerin erikoistumisopinnot 30 op

Controllerin erikoistumisopinnot 30 op Controllerin erikoistumisopinnot 30 op Kohti yritystalouden asiantuntijuutta Controllerin rooli on muuttunut laskentatoimen asiantuntijasta aktiiviseksi liiketoiminnan kehittäjäksi. Controller toimii usein

Lisätiedot

Erikoistumisaluevalinta Marja Elonheimo & Salla Mäkinen

Erikoistumisaluevalinta Marja Elonheimo & Salla Mäkinen Erikoistumisaluevalinta 2017 Marja Elonheimo & Salla Mäkinen opintotutor-biz@aalto.fi Päivän ohjelma 13.15 Palaute Meet Your Community -tilaisuudesta 13.30 Tietoa erikoistumisaluevalinnasta 14.00 Opiskelijapaneeli

Lisätiedot

1 JOHDANTO 2 ENNEN MATKAA 3 MATKA 4 IRLANTI

1 JOHDANTO 2 ENNEN MATKAA 3 MATKA 4 IRLANTI SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 ENNEN MATKAA... 2 3 MATKA... 2 4 IRLANTI... 2 4.1 DUBLIN... 2 4.2 NÄHTÄVYYDET... 3 4.3 LIIKKUMINEN... 3 5 KOULU... 3 5.1 KOULU... 3 5.2 KOULUSSA KÄYNTI... 4 6 ASUMINEN... 4 6.1

Lisätiedot

Kielellinen selviytyminen

Kielellinen selviytyminen BILBAO Kulttuurit kohtaavat Bilbaossa ollessani havaitsin täysin erilaisen päivärytmin. Päivät ovat todella pitkiä, sillä ihmiset viihtyvät myöhään ulkona viettäen aikaa perheen ja ystäviensä kanssa. Myös

Lisätiedot

Kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon muutokseen liittyvät siirtymäsäännökset alkaen.

Kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon muutokseen liittyvät siirtymäsäännökset alkaen. Kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon muutokseen liittyvät siirtymäsäännökset. Kauppatieteiden kandidaatin tutkintorakenne muuttuu 1.8.2016. Opiskelija voi siirtyä suorittamaan KTK-tutkinnon etussuunnitelmien

Lisätiedot

Automaatio- ja systeemitekniikan koulutusohjelma

Automaatio- ja systeemitekniikan koulutusohjelma Michigan Technological University (MTU) Houghton, Michigan, Yhdysvallat Syyslukukausi 2014 Kahdenvälinen vaihtosopimus Joni Lumela joni.lumela@aalto.fi Automaatio- ja systeemitekniikan koulutusohjelma

Lisätiedot

Vaihtoraportti Nanyang Technological University (NTU)

Vaihtoraportti Nanyang Technological University (NTU) Opiskelijan tiedot Koulutusohjelma: Kemian kandidaattiohjelma Vaihdon ajanjakso: Syksy 2016 Raportin saa julkaista www-sivuilla ilman yhteystietoja. Vaihtoraportti Nanyang Technological University (NTU)

Lisätiedot

Matkaraportti: Maisterivaihto, Fudan University School of Management, Kevät 2013

Matkaraportti: Maisterivaihto, Fudan University School of Management, Kevät 2013 Matkaraportti: Maisterivaihto, Fudan University School of Management, Kevät 2013 Tomi Fyrqvist, k87024 2 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Tiivistelmä Vaihtoraportti 26. Kesäkuuta 2013 Tomi Fyrqvist Tältä

Lisätiedot

Vaihtoraportti Tsinghua University, syksy 2012. Matias Parikka K90418

Vaihtoraportti Tsinghua University, syksy 2012. Matias Parikka K90418 Vaihtoraportti Tsinghua University, syksy 2012 Matias Parikka K90418 18.1.2013 Sisällys 1. Valmistautuminen vaihtoon...3 1.1. vastaanotto koulussa...3 1.2. Opiskelu Tsinghua Universityssä...4 1.3. Kurssitarjonta...4

Lisätiedot

Opiskele skandinavistiikkaa keskellä Ruotsia

Opiskele skandinavistiikkaa keskellä Ruotsia Opiskele skandinavistiikkaa keskellä Ruotsia Tule opiskelemaan ruotsin kieltä ja kulttuuria Ruotsin Västeråsiin! Oletko kiinnostunut ruotsin kielen opiskelusta? Haluatko saada tietoa ruotsalaisesta yhteiskunnasta

Lisätiedot

KUTSU Esrin kansainvälinen käyttäjäkonferenssi , San Diego

KUTSU Esrin kansainvälinen käyttäjäkonferenssi , San Diego KUTSU Esrin kansainvälinen käyttäjäkonferenssi 27.6.-1.7.2016, San Diego Tervetuloa kanssamme Esrin kansainväliseen käyttäjäkonferenssiin 2016! Maailman suurin paikkatietotapahtuma, Esri User Conference

Lisätiedot

Hyvinvointiklusteri Oulussa 2009 Kokemuksia OSKE-rahoituskokeilusta. Katriina Otsamo 22.10.2008

Hyvinvointiklusteri Oulussa 2009 Kokemuksia OSKE-rahoituskokeilusta. Katriina Otsamo 22.10.2008 Hyvinvointiklusteri Oulussa 2009 Kokemuksia OSKE-rahoituskokeilusta Katriina Otsamo 22.10.2008 OWI on hyvinvointialan liiketoiminnan kehittäjä Kaksi osaamisaluetta: vertikaalina hyvinvointiala, horisontaalisena

Lisätiedot

4H:n kansainvälinen nuorisovaihto 2018

4H:n kansainvälinen nuorisovaihto 2018 4H:n kansainvälinen nuorisovaihto 2018 IF YE 4 H www.4h.fi/maailmalle WORLD Kansainvälinen 4H:n nuorisovaihto INTERNATIONAL 4H YOUTH EXCHANGE Oletko sinä seuraava 4H-vaihtari? 4H tarjoaa sinulle upean

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Universidad Politécnica de Madrid/E.T.S.I.I. Syyslukukausi 2007, ERASMUS Puunjalostustekniikka. sampsa.t.veijalainen@tkk.

Vaihtoraportti. Universidad Politécnica de Madrid/E.T.S.I.I. Syyslukukausi 2007, ERASMUS Puunjalostustekniikka. sampsa.t.veijalainen@tkk. Vaihtoraportti Universidad Politécnica de Madrid/E.T.S.I.I. Syyslukukausi 2007, ERASMUS Puunjalostustekniikka sampsa.t.veijalainen@tkk.fi Miksi ja minne? Itselleni vaihtoon lähtö oli oikeastaan jonkinlainen

Lisätiedot

Maailmalle lähtijän muistilista

Maailmalle lähtijän muistilista Maailmalle lähtijän muistilista Ulkomaille lähtöön tarvitaan rohkeutta ja sisukkuutta. Arki rullaa ulkomailla helpommin, kun lähtöä suunnittelee jo ennakkoon. Muistilista auttaa ulkomaille opiskelemaan

Lisätiedot

21 May 15 June In Rovaniemi and Pori www.ramk.fi/summerschool www.samk.fi/summerschool. Levi HL ja JH

21 May 15 June In Rovaniemi and Pori www.ramk.fi/summerschool www.samk.fi/summerschool. Levi HL ja JH 21 May 15 June In Rovaniemi and Pori www.ramk.fi/summerschool www.samk.fi/summerschool TAUSTAA RAMKIN JA SAMKIN YHTEISTYÖLLE KESÄKOULUSSA Magellan verkosto, USA RAMK ja SAMK ainoat korkeakoulut ko. verkostossa

Lisätiedot

ITSLEARNING RAPORTOINTI JA ANALYTIIKKA. Johda tiedolla

ITSLEARNING RAPORTOINTI JA ANALYTIIKKA. Johda tiedolla ITSLEARNING RAPORTOINTI JA ANALYTIIKKA Johda tiedolla Tervetuloa tutustumaan työvälineisiimme, jotka mahdollistavat tiedolla johtamisen ja auttavat päätöksenteossa. Seuraa oppijoiden etenemistä, selvitä

Lisätiedot

Fysiikan opinnot Avoimen yliopiston opiskelijoille

Fysiikan opinnot Avoimen yliopiston opiskelijoille Fysiikan opinnot Avoimen yliopiston opiskelijoille Fysiikan laitos / Pia Saarinen www.helsinki.fi/yliopisto 4.9.2013 1 Fysiikan perusopinnot, 25 op - kokonaisuutena tai yksittäisinä kursseina 530281 Vuorovaikutukset

Lisätiedot

SAKSA HOCHSCHULE OFFENBURG. Heikki Lauronen kevät-kesä 2010

SAKSA HOCHSCHULE OFFENBURG. Heikki Lauronen kevät-kesä 2010 SAKSA HOCHSCHULE OFFENBURG Heikki Lauronen kevät-kesä 2010 Valmistelut Hochschule Offenburg Offenburg Gengenbach Asuminen Opiskelut Yhteydenpito kotimaahan Vapaa-aika Mietteitä vaihdosta Kuvia reissusta

Lisätiedot

INVESTOR & ACCELERATOR

INVESTOR & ACCELERATOR INVESTOR & ACCELERATOR Tarja Teppo, Tekes Cleanweb 16.11.2017 Our Purpose. Improve the Earth s ecosystem and the quality of life through companies which solve global environmental challenges First North

Lisätiedot

Opiskelijan motivaation rakentuminen ja ylläpitäminen virtuaaliympäristössä

Opiskelijan motivaation rakentuminen ja ylläpitäminen virtuaaliympäristössä Opiskelijan motivaation rakentuminen ja ylläpitäminen virtuaaliympäristössä Esimerkkinä Palvelujen markkinointi kurssin verkkototeutus Virpi Näsänen 16.11.2016 Lähtökohtatilanne Sovimme Aalto-yliopiston

Lisätiedot

Tulokaskoulutus

Tulokaskoulutus Tulokaskoulutus 9.9.2009 Saapuvan vaihto-opiskelijan prosessi Sari Hyttinen Kansainväliset asiat Opiskelijastatus VAIHTO-OPISKELIJAT (exchange students) saapuvat seuraavien vaihto-ohjelmien tai - sopimusten

Lisätiedot

1 Hyväksytty kauppatieteen akateemisen komitean kokouksessa 31.5.2013

1 Hyväksytty kauppatieteen akateemisen komitean kokouksessa 31.5.2013 1 SIIRTYMÄSÄÄNNÖT AALTO-YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULUN KTK- JA KTM-TUTKINTOJA SUORITTAVILLE Nämä siirtymäsäännöt sisältävät periaatteet, joita sovelletaan, kun ennen 1.8.2013 opintooikeuden saanut opiskelija

Lisätiedot

VAIHTORAPORTTI. University of California Davis Syksy Annika Auvinen

VAIHTORAPORTTI. University of California Davis Syksy Annika Auvinen VAIHTORAPORTTI University of California Davis Syksy 2016 Annika Auvinen 1. Lähtövalmistelut Moneen amerikkalaiseen yliopistoon on vielä vaihtoyliopiston oma hakuprosessi sen jälkeen, kun on saanut tietää

Lisätiedot

Insinööritieteiden korkeakoulu Konetekniikan koulutusohjelma

Insinööritieteiden korkeakoulu Konetekniikan koulutusohjelma Insinööritieteiden korkeakoulu Konetekniikan koulutusohjelma Vaihtokohden: Pietarin polyteknillinen yliopisto Vaihtoaika: syyslukukausi 2015 Opetuskieli: Englanti Vaihto-ohjelma: Kahdenvälinen vaihtokohde

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Kurssin suorittaminen. Merkkituotteet strategisessa markkinoinnissa KTT Eiren Tuusjärvi

Kurssin suorittaminen. Merkkituotteet strategisessa markkinoinnissa KTT Eiren Tuusjärvi Kurssin suorittaminen Merkkituotteet strategisessa markkinoinnissa KTT Eiren Tuusjärvi Kurssin tavoitteena: Kehittää syvällinen ymmärrys ja analyyttisiä kehikkoja brändien strategisesta roolista liiketoiminnassa

Lisätiedot

Kv-viikot Metropolian terveys- ja hoitoalalla

Kv-viikot Metropolian terveys- ja hoitoalalla Kv-viikot Metropolian terveys- ja hoitoalalla Kajaanin kielten ja viestinnän opettajien vastuuopettajapäivät 10.-11.2.2015 Katja Hämäläinen, Metropolia amk Kansainvälisyysviikot terveys-ja hoitoalalla:milloin?

Lisätiedot

Yritysesittely. Kati Rautanen Business Development Manager

Yritysesittely. Kati Rautanen Business Development Manager v Yritysesittely Kati Rautanen Business Development Manager This is a footer : Arial, 8 points, black. To change the footer go to «View», «Slide Master» 1 Keitä me olemme? Vuodesta 1975 lähtien Maailmanlaajuinen

Lisätiedot

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 1. Mistä sait tietoa Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta? 2. Miksi hait Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen? (tärkeimmät syyt) Vastaajien

Lisätiedot

Michigan State University

Michigan State University Michigan State University Eli Broad College of Business Vaihtoraportti Kevät 2012 17.6.2012 k90269 Valmistautuminen vaihtoon Kohdemaana sanoisin, että Yhdysvallat on yksi vaikeimmista asiakirjojen osalta.

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN (YLEINEN JA AIKUISKASVATUSTIEDE) PERUSOPINTOJEN 25 OP OPINTOPOLUT LUKUVUONNA 2015-2016 AVOIMESSA YLIOPISTOSSA VERKKO-OPETUS

KASVATUSTIETEIDEN (YLEINEN JA AIKUISKASVATUSTIEDE) PERUSOPINTOJEN 25 OP OPINTOPOLUT LUKUVUONNA 2015-2016 AVOIMESSA YLIOPISTOSSA VERKKO-OPETUS KASVATUSTIETEIDEN (YLEINEN JA AIKUISKASVATUSTIEDE) PERUSOPINTOJEN 25 OP OPINTOPOLUT LUKUVUONNA 2015- AVOIMESSA YLIOPISTOSSA VERKKO-OPETUS Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) perusopinnot

Lisätiedot

Matkaraportti, Kevät 2012 Universidad de Navarra k87902

Matkaraportti, Kevät 2012 Universidad de Navarra k87902 Matkaraportti Pamplonan Universidad de Navarra oli aivan uusi vaihtokohde kun hain vaihtoon enkä tiennyt paikasta kuin kaksi asiaa: se sijaitsee Pohjois-Espanjassa ja Pamplonassa juostaan härkäjuoksut

Lisätiedot

06/07 Darmstadt, Saksa

06/07 Darmstadt, Saksa 06/07 Darmstadt, Saksa Darmstadt Darmstadt sijaitsee Hessenin osavaltiossa, noin 30km päässä Frankfurtista Darmstadt on keskikokoinen kaupunki, jossa on noin 200 000 asukasta Hochschule Darmstadt Vaihtareita

Lisätiedot

Naisten urat - kokemuksia naisten kompetenssien kehittämisestä KTT Minna Hiillos 4.2.2014

Naisten urat - kokemuksia naisten kompetenssien kehittämisestä KTT Minna Hiillos 4.2.2014 Naisten urat - kokemuksia naisten kompetenssien kehittämisestä KTT Minna Hiillos 4.2.2014 February 11, 2014 Aalto University Executive Education 1 Taustaa: kompetenssien kehittämisestä Kolme henkilökohtaista

Lisätiedot

Matkaraportti Syylukukausi 2016 Simo Pöysä Tokyo Institute of Technology, Japani

Matkaraportti Syylukukausi 2016 Simo Pöysä Tokyo Institute of Technology, Japani Matkaraportti Syylukukausi 2016 Simo Pöysä 5.2.2017 Tokyo Institute of Technology, Japani 1 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 1.1 Orientaatio ja koulun alkaminen... 3 1.2 Lomat ja tentit... 4 1.3 Koulun

Lisätiedot

Taloustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta 2014

Taloustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta 2014 1. Maisteriohjelman nimi Taloustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta 2014 Kauppatieteiden maisterin tutkinto Valintaperusteet 2. Maisteriohjelman yleiskuvaus Maisteritason erillisessä

Lisätiedot

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä 6.10. 14.11.2014 Sisustusrakennusalan opiskelijat Anne Kinnunen ja Johanna Laukkanen Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto Ajatuksena oli lähteä työharjoittelujakson

Lisätiedot

Erityislinjan opiskelijoiden huoltajille

Erityislinjan opiskelijoiden huoltajille Erityislinjan opiskelijoiden huoltajille Ranuan kr. kansanopiston erityislinja on tarkoitettu kehitysvammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville. Toiminta käynnistyi vuonna 2003 kehitysvammaisten

Lisätiedot

Universität zu Köln, Wintersemester 2012/13

Universität zu Köln, Wintersemester 2012/13 Universität zu Köln, Wintersemester 2012/13 Saksa ja Köln eivät ole vaihtokohteista eksoottisimmat mutta hauskaa ja kodikasta siellä on. Kölniläiset ovat avointa porukkaa ja opiskelijakaupunkina Köln tarjoaa

Lisätiedot

CHEM-A1000 Korkeakouluopiskelijan ABC

CHEM-A1000 Korkeakouluopiskelijan ABC CHEM-A1000 Korkeakouluopiskelijan ABC Kemian tekniikan korkeakoulu 6.9.2016 Pia Lahti Työpajan tavoite Työpajan jälkeen opiskelija: Tietää mikä on Into, mistä sen löytää ja mitä hyötyä siitä on Tietää

Lisätiedot

FinnTec. Metalli- ja konepaja-alan suurtapahtuma. Messuvieraskyselyn yhteenveto

FinnTec. Metalli- ja konepaja-alan suurtapahtuma. Messuvieraskyselyn yhteenveto FinnTec Metalli- ja konepaja-alan suurtapahtuma Messuvieraskyselyn yhteenveto Metalli- ja konepajateollisuuden toimialakohtainen tutkimus FinnTec-messujen jälkeen toteutettiin toimialan arvostuksista ja

Lisätiedot

1. Mitkä ovat tietoliikennetekniikan koulutusohjelman opintosuunnat?

1. Mitkä ovat tietoliikennetekniikan koulutusohjelman opintosuunnat? Seppo Saastamoinen 25.9.2003 Sivu 1/6 TEKNILLISEN KORKEAKOULUN TUTKINTOSÄÄNTÖ (http://www.hut.fi/yksikot/opintotoimisto/lait/tutkintosaanto_111200_voimassaoleva.htm) 1. Mitkä ovat tietoliikennetekniikan

Lisätiedot