Matkaraportti Kevät 2013 k MBA Exchange Kenan-Flagler Business School University of North Carolina at Chapel Hill

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Matkaraportti Kevät 2013 k87145. MBA Exchange Kenan-Flagler Business School University of North Carolina at Chapel Hill"

Transkriptio

1 Matkaraportti Kevät 2013 k87145 MBA Exchange Kenan-Flagler Business School University of North Carolina at Chapel Hill

2 Chapel Hill ja UNC Kenan-Flagler University of North Carolina at Chapel Hill sijaitsee nimensä mukaisesti Chapel Hill:in kaupungissa Pohjois-Carolinassa. Chapel Hill muodostaa Durhamin (tupakkateollisuuden entinen kehto) ja Raleigh:n kanssa Research Triangle-alueen, joka tunnetaan maailmalla mm. lääketieteen, High-Tech R&D:n ja huippu-yliopistojen alueena. University of North Carolina at Chapel Hill (ja Kenan-Flagler Business School) on hieman tuntemattomampi Suomessa, mutta Yhdysvalloissa yliopisto arvostetaan parhaimpien joukkoon Forbes rankkasi mm. Kenan-Flagler:in MBAohjelman tuoreeltaan maan 11. parhaaksi. UNC:n kampuskokemusta pidetään lisäksi yhtenä maan parhaista. 1. Valmistautuminen vaihtoon Vaihtoon valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä hakemusprosessit UNC:n MBA Exchange-ohjelmaan ja USA:n viisumia varten vaativat jonkin verran säätöä. Valmistautuminen alkaa käytännössä siitä, kun Patricia (Assistant Director, Global Programs) lähettää mailin, joka sisältää tarkan ohjeistuksen hakuprosessista. Patricia on loistava tyyppi ja suureksi avuksi lähes kaikessa. Alla on muutama poiminta valmistautumisvaiheen aktiviteeteista & dokumenteista: Online hakemus MBA-ohjelmaan o Lähinnä muodollisuus Todistus varallisuudesta o Yliopistolle tulee lähettää varallisuustodistus (v.2013 yliopisto vaatimus oli n.10k ) osoituksena siitä, että olet varautunut kattamaan lukukauden kulut. Lähetettävän todistuksen pitää olla alkuperäinen ja se tulee lähettää expressmaililla. Kopio passista, Resume/CV, Short Biography Immunization form o Jenkit vaativat vaihtarilta tiettyjä rokotuksia, mutta suomalaisilla nämä pitäisi olla kunnossa (löytyy mm. rokotuskortista). Olin suomalaisena muistaakseni ainoa, kenen ei tarvinnut ottaa rokotteita orientaatiopäivänä. Health insurance o Vaaditaan jokaiselta (oletuksena kaikille määrätään koulun oma vakuutus). Rahanarvoinen neuvo: valitse waive insurance ja hoida itsellesi UNC:n politiikan mukainen sairaus- ja matkavakuutus jo Suomesta (vakuutus oltava kuitenkin englanniksi) esim keväällä tällä tapaa säästyi yli 500.

3 F1-Student Visa o Viisumiprosessi oli jokseenkin vaivalloinen, mutta voitettavissa. Kun sinut hyväksytään kouluun, Patricia lähettää sinulle I-20 dokumentin viisumin hakemista varten sekä jatko-ohjeet. Viisumiprosessiin kannattaa varata aikaa (haastattelut jne.) ja se tulee tehdä ajoissa. Varmista myös passin voimassaolo. o Viisumin saaminen kestää n. viikon, jos olet ajoissa. o Ennen haastattelua tulee täyttää viisumin hakulomake sekä maksaa MRV fee ja Sevis fee. Tarvitset viisumia varten myös asiallisen kuvan, älä kuitenkaan maksa 50 viisumikuvasta itse otin kuvan kännykällä kotonani. o Tarvitset haastattelua varten erilaisia maksukuitteja (sevis fee, MRV fee) ja dokumentteja (varallisuustodistus, vakuutus, I-20) sekä valmiiksi maksetun palautuskuoren. Haastattelijat lähinnä ihmettelevät miten pääset ilmaiseksi niin hyvään yliopistoon. o Viisumikuluja kertyi yli 200, joten tämä on hyvä huomioida. Lennot ja saapuminen Chapel Hill:iin o Lennot kannattaa varata ajoissa, jolloin lippuja saa vielä jokseenkin edullisesti. Lentoliput maksavat n e riippuen ajoituksesta itse jouduin hieman kärsimään myöhäisestä varauksesta johtuen. Kannattaa lentää pääteasemalle Raleigh-Durham (RDU) joko Lontoon tai New Yorkin kautta. Jos lennät JFK:n kautta, kuten itse tein, vaihtoon kannattaa varata ainakin tunti (visa control). Kun laskeudut RDU:lle, sieltä on noin puolentunnin taksimatka UNC:n kampukselle, joka sijaitsee Chapel Hill:issä, taksa n.$ o Jos asut kampuksella, kannattaa kysellä voisiko joku asuntolassa asuva tulla vastaan. Itse asuin off-campus, ja koulussa mba:ta opiskeleva vuokraisäntäni oli nukahtanut sohvalle, joten päädyin tyylikkäästi hotelliin ensimmäiseksi yöksi. 2. Opiskelu vaihtokohteessa Vaihto alkoi orientaatiolla 3.1. ja itse koulu alkoi muutama päivä orientaation jälkeen. Orientaatio piti sisällään tutustumista, valokuvauksen, kampuskierroksen ja paperien selvittelyä. Orientaatio on pakollinen, mutta hyödyllinen. Lukukausia on kaksi ja niiden välissä oli viikon tenttikausi ja mehevä spring break (pari viikkoa). Kevät loppuu koulun osalta toukokuun alussa. Kenan-Flaglerin kurssitarjonta oli mielestäni erittäin hyvä erityisesti Finance/Accounting ja General Management (esim. eri toimialoittain) alueiden kursseja oli paljon tarjolla. Opiskelin itse Aallolla rahoitusta, joten MBA opintoni keskittyivät luonnollisesti enemmän muihin kuin rahoituksen kursseihin. Kursseja on jaettu ohjelmiin, joten voit halutessasi suorittaa erilaisia kursseja jonkin ohjelman puitteissa: Finance, Consulting, Healthcare, Management, jne.

4 Kaikki kurssit ovat MBA-kursseja ne ovat luonteeltaan huomattavasti Aallon maisterikursseja interaktiivisempia ja keskustelua on todella paljon. Opetuksen ideana on luoda jo km.5-10 vuotta työssä käyneille MBA-kandidaateille valmiuksia johtotehtäviin. Pääasialliset opetustavat ovat case:t ja interaktiiviset luennot. Kurssit pidetään luonnollisesti Amerikan englanniksi, mutta kv-opiskelijoiden eri aksentit tuovat keskusteluun pikanttia lisää. Kurssien ilmoittautuminen on periaatteessa first come first served MBA opiskelijat bid:aavat kursseista, ja kun kaikki ovat vahvistaneet kurssit joille lopulta haluavat osallistua, jonot puretaan ja paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Vaihtareille on paikka-allokaatio ja useimmiten haluamilleen kursseille pääsee. Muutamat suosituimmat kurssit saattavat kuitenkin olla kiven alla. Itse en päässyt 2 tai 3 haluamalleni kurssille. Varaa siis ensin ne kurssit minne erityisesti haluat. Kurssit ovat lähes poikkeuksetta laajuudeltaan n. 1.5 Credits (US), ja Aalto edellyttää suorittamaan yhteensä 12 Credit:in verran kursseja eli yhteensä 8 kurssia. Kursseja oli mielestäni reilumman puoleisesti (esim. Aallon vaatimus kurssien määrästä viereisessä Duke:n yliopistossa oli 6 kurssia), joten vaihdon aikana tuli opiskeltuakin. Vapaa-aikaa kuitenkin oli myös todella mukavasti. Tenttejä ei kursseilla juurikaan ole, ja kurssit arvostellaan lähinnä case-vastausten, ryhmätöiden, aktiivisuuden ja take-home tenttien perusteella. Arvostelu on asteikolla: High Pass Pass Low Pass Fail. Jakauma arvosanojen välillä menee kurssista riippuen suunnilleen niin, että 70-90% saa arvosanaksi Pass, 5-15% saa High Pass ja n. 5-15% saa Low Pass -arvosanana. Low Pass-arvosanaa ei käytännössä saa, jos tekee kaikki vaaditut tehtävät ja osallistuu luennoille aktiivisesti. Itse sain mielestäni kohtuullisen kevyellä vaivannäöllä High Pass arvosanan lähes kaikista käymistäni kursseista vapaa-aikaakin oli selvästi enemmän kuin Aallossa. Kurssit Managing Innovation Processes & Performance in Organizations MBA721A Luennoitsija: prof. Arvind Malhotra Credits: 1.5 Arvio kurssista: Kurssilla käytiin läpi yritysten innovaatioprosesseja sekä niiden johtamista ja johtamismalleja. Lähes jokaiselle luennolle oli case, joka lähestyi innovaatiojohtamista eri näkökulmista ja prosessin vaiheista. Kurssilla käytiin lisäksi läpi mm. avoimen innovaation mallia ja sen johdannaisia. Luennoitsija oli yksi alansa johtavia asiantuntijoita ja hänen opetustyylinsä on erittäin innostava. Kurssi oli jokseenkin työllistävä, mutta erittäin mielenkiintoinen. Arviointi perustui caseihin ja osallistumiseen luennoilla.

5 Global Context of Business MBA 806 Luennoitsija: prof. Peter Brews Credits: 1.5 Arvio kurssista: Kurssi sai MBA:n aivot sopivasti solmuun. Aiheena oli globaalien kyvykkyyksien luominen globaaleissa organisaatioissa. Kävimme läpi maailman eri talouksien kehittymistä ja sitä, miten eri globaalit yritykset ovat pystyneet luomaan erilaisissa ympäristöissä (mm. BRIC) erilaisia globaaleja kyvykkyyksiä. Kiinan talous oli arvatenkin suhteellisen suuressa roolissa kurssilla. Kurssilla käsiteltiin myös globaalien kyvykkyyksien ylläpitämisen vaikeuksia. Keissien joukossa oli mm. Apple, Nike ja Daewoo. Kurssi oli ok työmäärältään proffan veikeästi harjoittama hiillostus piti kyllä huolen, että case:t tuli luettua. Professori oli loistava tyyppi. Arviointi perustui caseihin, loppupresentaation ja ryhmätyöhön. Retail Operations MBA 708A Luennoitsija: prof. Saravanan Kesavan Credits: 1.5 Arvio kurssista: Kurssin veti Harvardista UNC:n leipiin siirtynyt nuori proffa, jolla on erittäin hyvä kokemus retail operaatioista. Kurssi käsitteli Tuta-tyylisesti retail-toimialaa ja vähittäistoiminnan johtamista. Case:t ja keskustelut olivat mielenkiintoisia Yhdysvalloissa retail-toimiala on aivan eri luokkaa kuin esim. Suomessa. Opettaja oli asiantunteva, työmäärä kohtalainen. Arviointi perustui caseihin ja ryhmätyöhön. Strategy & Uncertainty MBA 811 Luennoitsija: prof. Rich Bettis Credits: 1.5 Arvio kurssista: Kurssi oli jokseenkin kevyttä kertausta riskienhallinnan, strategian ja päätöksenteon behavioralististen elementtien maailmaan. Luennot olivat enemmän seilailevaa luennoimista ja itse case:t olivat lyhyitä ja jokseenkin helppoja. Professori oli kuitenkin asiantunteva. Erittäin hyvä valinta kurssiksi, jos haluat viettää paljon vapaa-aikaa loppukeväästä. Kurssin työmäärä oli erittäin vähäinen. Healthcare Operations MBA 898 Luennoitsija: Vineyak Deshpande Arvio kurssista: Todella mielenkiintoinen kurssi, jossa professori ja usea luennoitsijavieras (mm. Deloitte:n Health Care konsultoinnin johtaja, UNC Health Care johtajia) esittivät miten terveydenhuollon operaatioita voidaan parantaa ja tehostaa säästöjen saavuttamiseksi. Kurssi keskittyi keissien

6 puolesta pitkälti optimointiin ja tuotantotalous-tyyppiseen laskentaan. Kurssin professori on erittäin hyvä tyyppi ja asiantunteva. Suosittelen kurssia konsultoinnista ja ongelmanratkaisusta kiinnostuneille. Arvio perustui keisseihin ja ryhmätyöhön. Managing the Growing Business MBA 899 Luennoitsija: prof. Bingham Arvio kurssista: Kurssi käsitteli käytännössä sitä, miten yritystä kasvatetaan start-up vaiheen jälkeen aina pörssikuntoon (tai muuhun exitiin) asti. Luennoitsija on kerännyt itse n. 0.7 miljardia dollaria kasvurahoitusta ja vienyt useamman yrityksen New Yorkin pörssiin. Vierailijaluennoitsijat olivat kaikki ammattilaisia kasvun johtamisessa. Kurssi oli hyvin käytännöllinen ja rento. Työmäärä kurssilla oli mielestäni suhteellisen vähäinen. Arviointi: take-home exam, case:t ja ryhmätyö. Global Marketing MBA 741G Luennoitsija: prof. Steenkamp Arvio kurssista: Kurssilla käsiteltiin globaalien yritysten markkinointia ja sen johtamista. Kaikki keissit olivat kansainvälisiä (mm. P&G, IKEA) kurssilla pyrittiin ymmärtämään eri globaalien toimialojen ja asiakaskuntien dynamiikkaa sekä kulttuurisia tekijöitä. Professori Steenkamp on yksi Yhdysvaltojen johtavia markkinoinnin asiantuntijoita, erityisesti markkinoinnin kvantitatiivisen analytiikan osalta. Kurssin työmäärä oli kohtalainen. Arviointi: ryhmätyö, henkilökohtainen keissi ja tentti (50%). Global Leadership: Leading Across Culture MBA 861 Luennoitsija: Shimul Melwani Arvio kurssista: Kurssi oli erittäin pehmeä ja kevyt tutustuimme eri harjoitteiden ja metodien kautta eri kulttuureihin ja ihmistyyppeihin. Kurssi sisälsi neuvotteluharjoituksen sekä useita tuntien aikana tehtäviä case-harjoituksia. Johtamista käsiteltiin pitkälti diversiteetin ymmärtämisen ja sen hyödyntämisen osalta. Kurssi oli kuitenkin erittäin mielenkiintoinen. Kurssiin sisältyi mm. simulaatio Kiinalaisen yritysympäristössä. Professori oli nuori Whartonista UNC:hen siirtynyt nainen. Arviointi perustui caseihin, neuvotteluharjoitukseen ja erilaisiin tehtäviin.

7 3. Vapaa-aika ja muuta Asuminen ja muut kustannukset: Jokaiselle kurssille täytyy käytäntöjen ja honor code:n mukaan ostaa erillinen course package näiden hinnat vaihtelevat n. $ välillä ja yhteensä näistä tulee jonkin verran lisäkustannusta kahdeksalle kurssille. Hintataso asumisessa on keskimäärin $1000/kuukausi, riippuen asumismuodosta. Itse jaoin tilavan off-campus kolmion yhden MBA-opiskelijan kanssa tämä oli halvempi ja erittäin toimiva konsepti, sillä tällöin ei tarvitse käyttää aikaa erilaisten asioiden selvittelyyn, vaan aina voi kysyä neuvoa. Asunnon etsimiseen parhaat vinkit saa ehdottomasti Patricialta. Mainittakoon kuitenkin, että MBA opiskelijoita lähtee vaihtoon samoihin aikoihin, joten subleasing mahdollisuuksia on tarjolla. Mikäli haluat asua kampuksella, on syytä olla ajoissa liikenteessä Patricia hallinnoi myös vaihtarien kampusasumista. Chapel Hillissä on verrattain tasokas infra ja hyvät bussiyhteydet (pl. viikonloppu), joten jos löydät asunnon kampuksen ulkopuolelta, on liikenneyhteydet hyvä tarkistaa. Bussi on kaupungin asukkaille ilmainen. Lähes kaikki alueet Chapel Hillissä ovat asuttavia kyseessä on rauhallinen ja maineikas kaupunki. Ruokakauppoja (Harris Teeter, Wholefoods jne.) muutama ympäri Chapel Hilliä ja niihin pääsee bussilla, mutta Walmart, Best Buy ja Target ovat automatkan päässä kyytejä kannattaa tiedustella, niitä varmasti löytyy. Vapaa-aika & muuta: Chapel Hill on kaupunkina pienehkö, mutta ravintoloita ja baareja (erityisesti Top of the Hill on MBA opiskelijoiden suosiossa) riittää. Matkustelu kannattaa myös, sillä lähistöllä on paljon nähtävää, New york Charleston Miami akseli tästä esimerkkinä. Pienpanimot ovat Pohjois-Carolinassa maan parhaimpia (mm. NoDa/Charlotte ja Asheville). Tekemistä UNC kampuksella riittää kyllä itse kampus on suuri ja tapahtumia on lähes jatkuvasti. Ihmisiin tutustuu parhaiten, kun osallistuu ennakkoluulottomasti yliopiston tapahtumiin ja erityisesti urheilutapahtumiin keväällä koripallo, syksyllä jenkkifutis. Tämä on paras tapa tutustua paikallisiin ja kampuskulttuuriin. Koripallon osalta mainittakoon, että UNC Tar Heels on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä yliopistojoukkueista koripallossa (5xNCAA champion) ja mm. Michael Jordan on entinen Tar Heel. Kevään kohokohtia on, kun UNC Tar Heels kohtaa Duke Blue Devilsit Battle of the blues matsissa. Liput koripallotapahtumiin ovat ilmaisia - ne arvotaan, mutta käytännössä jollain MBA-tutulla jää lippu aina käyttämättä. Kävin n. 10 korismatsissa, joissa jokaisessa oli käytännössä jääkiekon Suomi-Ruotsi-finaaliin verrattava tunnelma. Yliopiston oma koripallo-museo on ehdottomasti vierailun arvoinen.

8 Keväällä sää oli jo maaliskuun keskivaiheilla helteinen eikä lunta tullut tammikuussakaan oikeastaan lainkaan. Kurssit kannattaa ajoittaa niin, että loppukeväällä on paljon vapaa-aikaa, sillä mm. urheilumahdollisuudet kampuksella ovat huikeat ja käyttö kaikenlisäksi opiskelijoille ilmaista. Mikäli pidät esim. pyöräilystä, on Lake Jordan:in ympäristö huikea kokemus. 4. Loppukommentit Suosittelen ehdottomasti UNC:tä kenelle tahansa Business School on yksi yhdysvaltojen arvostetuimpia ja kampuskokemus on monen lähteen mukaan (ml. oma kokemukseni) yksi USA:n parhaimpia.

Michigan State University

Michigan State University Michigan State University Eli Broad College of Business Vaihtoraportti Kevät 2012 17.6.2012 k90269 Valmistautuminen vaihtoon Kohdemaana sanoisin, että Yhdysvallat on yksi vaikeimmista asiakirjojen osalta.

Lisätiedot

University of San Diego

University of San Diego Matkaraportti Kevät 2012 University of San Diego Anu Koivistoinen k93581 San Diego on kaunis kaupunki Etelä-Kaliforniassa aivan Yhdysvaltojen ja Meksikon rajan tuntumassa, sitä ei turhaan kutsuta lempinimellä

Lisätiedot

Matkaraportti, Kevät 2012 Universidad de Navarra k87902

Matkaraportti, Kevät 2012 Universidad de Navarra k87902 Matkaraportti Pamplonan Universidad de Navarra oli aivan uusi vaihtokohde kun hain vaihtoon enkä tiennyt paikasta kuin kaksi asiaa: se sijaitsee Pohjois-Espanjassa ja Pamplonassa juostaan härkäjuoksut

Lisätiedot

University of Florida

University of Florida Matkaraportti Syksy 2012 University of Florida Jesse Saarela University of Florida on suuri 50000 opiskelijaa kattava yliopisto, joka toimii Gainesvillen opiskelijakaupungin huomion keskipisteenä. Yliopisto

Lisätiedot

Matkaraportti Manchester Business Schoolista

Matkaraportti Manchester Business Schoolista Matkaraportti Manchester Business Schoolista Olin KTK-vaihdossa Manchester Business Schoolissa (University of Manchesterissa) kevätlukukauden 2013. Tässä raportissa käyn läpi kokemuksiani kyseisestä yliopistosta

Lisätiedot

Matkaraportti kevät 2013 KTM-vaihto. Rotterdam School of Management Erasmus University

Matkaraportti kevät 2013 KTM-vaihto. Rotterdam School of Management Erasmus University Matkaraportti kevät 2013 KTM-vaihto Rotterdam School of Management Erasmus University Valmistautuminen vaihtoon Hakeminen vaihtoyliopistoon Matkavalmistelut sujuivat osaltani hyvin ilman suurempia ongelmia.

Lisätiedot

ESCP Europe. Pariisi, kevät 2013. Rikumatti Forsberg Noora Tammisto

ESCP Europe. Pariisi, kevät 2013. Rikumatti Forsberg Noora Tammisto ESCP Europe Pariisi, kevät 2013 Rikumatti Forsberg Noora Tammisto 1. Valmistautuminen vaihtoon Valmistautuminen vaihtoon Ranskassa oli melko helppo prosessi ja sisälsi vain kurssien valinnan koulun intranetin

Lisätiedot

MATKARAPORTTI ESC GRENOBLE. KEVÄT 2013 Jasmi Lehtola ja Teemu Peltokallio

MATKARAPORTTI ESC GRENOBLE. KEVÄT 2013 Jasmi Lehtola ja Teemu Peltokallio MATKARAPORTTI ESC GRENOBLE KEVÄT 2013 Jasmi Lehtola ja Teemu Peltokallio Sisällysluettelo 1. Grenoblen kaupunki... 3 2. Ennakkojärjestelyt... 4 3. Saapuminen Grenobleen... 5 4. Asuminen... 5 5. Käytännön

Lisätiedot

Milano Kevät 2013 240200

Milano Kevät 2013 240200 Milano Kevät 2013 240200 1 Valmistautuminen vaihtoon Tieto vaihtoon hyväksymisestä tuli maaliskuussa, ja maaliskuun puoliväliin mennessä tuli kansainvälisiin opiskelijapalveluihin palauttaa vahvistuslomake

Lisätiedot

MATKARAPORTTI. San Francisco, USA 18.9.2007-7.1.2008. California State University East Bay

MATKARAPORTTI. San Francisco, USA 18.9.2007-7.1.2008. California State University East Bay MATKARAPORTTI San Francisco, USA 18.9.2007-7.1.2008 California State University East Bay Thomas Bergström Tietoliikennetekniikan koulutusohjelma thomas.bergstrom(at)tkk.fi Ennen lähtöä Hakuprosessi Amerikkaan

Lisätiedot

Kevät 2012 UNIVERSITY MATKARAPORTTI OF OTAGO. k90548

Kevät 2012 UNIVERSITY MATKARAPORTTI OF OTAGO. k90548 Kevät 2012 UNIVERSITY OF OTAGO MATKARAPORTTI k90548 Aluksi University of Otago on Uuden-Seelannin vanhin ja maailman eteläisin yliopisto. Tätä kauemmaksi Helsingistä ei oikein voi enää mennä opiskelemaan.

Lisätiedot

Matkaraportti Universität Mannheim Kevät 2013. k87039

Matkaraportti Universität Mannheim Kevät 2013. k87039 Matkaraportti Universität Mannheim Kevät 2013 k87039 1. Yleistä Mannheimista ja yliopistosta Mannheim on reilun 300 000 asukkaan kaupunki Baden-Württenbergin osavaltion luoteisnurkassa, Rheinin ja Neckarin

Lisätiedot

Valmistautuminen vaihtoon

Valmistautuminen vaihtoon Matkaraportti, University of Strathclyde Glasgow Kevät 2013 241668 ja 241762 Valmistautuminen vaihtoon Kun hyväksymiskirje Aallosta tuli, seuraava askel kohti vaihtoa oli lähettää hakemuspaperit Strathclydeen.

Lisätiedot

MATKARAPORTTI. ESC Grenoble. Annakerttu Aranko Kevät 2014 ! 1

MATKARAPORTTI. ESC Grenoble. Annakerttu Aranko Kevät 2014 ! 1 MATKARAPORTTI ESC Grenoble Annakerttu Aranko Kevät 2014! 1 1. Grenoblesta Grenoble on Isèren departementin viehättävä pääkaupunki, joka sijaitsee Ranskan Alpeilla, aivan Sveitsin rajan tuntumassa. Kaupunki

Lisätiedot

TILBURG UNIVERSITY. Vaihtoraportti, kevät 2013 78423M

TILBURG UNIVERSITY. Vaihtoraportti, kevät 2013 78423M TILBURG UNIVERSITY Vaihtoraportti, kevät 2013 78423M 1 Valmistautuminen vaihtoon Tilburgin yliopisto on yksi Kauppakorkeakoulun yhteistyöyliopistoista, ja hakuprosessi kouluun on varsin kevyt. Tilburgin

Lisätiedot

KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011

KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011 KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011 Tässä Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa esitellään Vaasan yliopiston opiskelijoiden vaihtokokemuksia lukuvuoden 2010-2011. Mukana on kertomuksia

Lisätiedot

Universität zu Köln, Wintersemester 2012/13

Universität zu Köln, Wintersemester 2012/13 Universität zu Köln, Wintersemester 2012/13 Saksa ja Köln eivät ole vaihtokohteista eksoottisimmat mutta hauskaa ja kodikasta siellä on. Kölniläiset ovat avointa porukkaa ja opiskelijakaupunkina Köln tarjoaa

Lisätiedot

Matkaraportti University of Adelaide Kevät 2012 k93547

Matkaraportti University of Adelaide Kevät 2012 k93547 Matkaraportti University of Adelaide Kevät 2012 k93547 Valmistautuminen vaihtoon Kun tieto vaihtoon pääsemisestä tuli maaliskuussa, alkoi pitkä odotus. University of Adelaide otti ilmoittautumisia vastaan

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä? Tässä yhdeksännessä Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset 2005 2006 vihkosessa esitellään

Lisätiedot

Vaihtoraportti ITAM, Mexico City Kevät 2013. k90535

Vaihtoraportti ITAM, Mexico City Kevät 2013. k90535 Vaihtoraportti ITAM, Mexico City Kevät 2013 k90535 1. Valmistautuminen vaihtoon ITAM on aktiivisesti yhteydessä vaihtoon valittuihin, heiltä tulee paljon informaatiota ja he ilmoittavat ja muistuttavat

Lisätiedot

Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista

Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista Vaihtoraportti Tsinghua University, Peking, Kiina Syyslukukausi 2014-2015 Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista AALTO-YLIOPISTO SÄHKÖTEKNIIKAN KORKEAKOULU Jenni Järvenpää,

Lisätiedot

CORVINUS UNIVERSITY OF BUDAPEST

CORVINUS UNIVERSITY OF BUDAPEST CORVINUS UNIVERSITY OF BUDAPEST VAIHTORAPORTTI SYKSY 2012 Julia Kristola julia.kristola@aalto.fi Valmistautuminen vaihtoon Kun minut oli Aalto-yliopiston vaihtohaussa hyväksytty Corvinus University of

Lisätiedot

Queensland University of Technology

Queensland University of Technology Kevät 2013 // 239237 Valmistautuminen vaihtoon QUT vaatii virallisen opintosuoritusotteen toimittamista. Tämän sai Helpdeskistä ilman suurempia ongelmia. On siis hyvä huomata, että WebOodista itse tulostettu

Lisätiedot

Vaihtoraportti Renmin University Kevät 2013 K82671

Vaihtoraportti Renmin University Kevät 2013 K82671 Vaihtoraportti Renmin University Kevät 2013 K82671 1 Miksi Peking? Pekingissä yhdistyy vanha ja uusi. Sieltä löytyy perinteisiä hutonge- kortteileita sekä loputtomasti moderneja ostoskeskuksia ja bulkkikerrostaloja.

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Tämän vuoden Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa 2009-2010 esitellään

Lisätiedot

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia.

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia. Palaako mielesi maailmalle? Pidät nyt käsissäsi seitsemännettä koostetta Vaasan yliopiston vaihdossa olleiden opiskelijoiden kokemuksista. Kirjaseen on koottu akateemisen vuoden 2003 2004 vaihtokertomuksia,

Lisätiedot

Tec De Monterrey Campus Estado de México Kevät 2012

Tec De Monterrey Campus Estado de México Kevät 2012 MEKSIKO Tec De Monterrey Campus Estado de México Kevät 2012 Vaihtoraportti Riikka Mikkonen k93635 6/1/2012 [Type the abstract of the document here. The abstract is typically a short summary of the contents

Lisätiedot

Matkaraportti Universität zu Köln

Matkaraportti Universität zu Köln Matkaraportti Universität zu Köln Kevät/kesä 2012 KTM-vaihto k240828 1. Valmistautuminen vaihtoon Ennen lähtöä Kölinin yliopiston kansainvälisten asioiden toimistosta (ZIB WiSo) otettiin yhteyttä hyvissä

Lisätiedot

MATKARAPORTTI Humboldt Universität zu Berlin/ BERLIINI Kesälukukausi 2013 Tuuli Karppinen K90302

MATKARAPORTTI Humboldt Universität zu Berlin/ BERLIINI Kesälukukausi 2013 Tuuli Karppinen K90302 MATKARAPORTTI Humboldt Universität zu Berlin/ BERLIINI Kesälukukausi 2013 Tuuli Karppinen K90302 Heti kättelyssä on mainittava että Berliini on mielenkiintoinen kaupunki, jossa itä kohtaa lännen, natsihistoria

Lisätiedot

Vaihtoraportti k90251 Kevät 2013

Vaihtoraportti k90251 Kevät 2013 Vaihtoraportti Kevät 2013 k90251 1. Valmistautuminen vaihtoon Dokumentit Hyväksymiskirjeen saavuttua ja vaihtopaikan vastaanoton jälkeen kohdeyliopisto lähettää tarkat ohjeet siitä, mitä dokumentteja vaaditaan

Lisätiedot