PYKÄLÄT TUTUIKSI. Ari Pihlajavaara

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PYKÄLÄT TUTUIKSI. Ari Pihlajavaara 040-9009419"

Transkriptio

1 PYKÄLÄT TUTUIKSI Ari Pihlajavaara

2 HANKINTAPROSESSI : MARKKINOINTI VERKOSTOT SEURANTA TARJOUSPYYNTÖ neuvottelutekniikat reklamaatiot KUSTANNUSLASKENTA TARJOUS valitusajat sopimusoikeus kuluttajansuoja SELONOTTO HANKINTAPÄÄTÖS URAKKANEUVOTTELUT JA SOPIMUS TOTEUTUS eettiset pelisäännöt eri urakkamuodot LOPPUTOIMET TAKUU ASIAKASPALAUTE REFERENSSIT

3 TARJOUSPYYNTÖ Haluttu urakkamuoto vaikuttaa sopimuksen sisältöön sekä sitä seuraavaan prosessiin: - runko/kausi/puitesopimukset - tuntityö- ja yksikköhintaurakka - aliurakkasopimukset - pääurakkasopimukset - kokonaisvastuu/st-urakkasopimukset - kokonaishintaurakat - kumppanuussopimukset -Yleiset sopimusehdot (YSE,KE) viittauksin mukana Riskien jakoon otetaan kantaa tarjouspyynnössä; pitäisi vaikuttaa oleellisesti tarjouksen laatimiseen.

4 Oli tarjous- lomake, ei mainittu. Osa teki vapaamuotoisen tarjouksen. tulee ilmetä näillä päätetään

5 TARJOUSPYYNTÖ Hankinnan tärkein vaihe : - vertailukelpoiset, sisällöltään riittävät ja selvät tarjoukset - riittävät, oikeat ja luotettavat tiedot - jos epävarmoja tietoja, niihin kiinnitettävä huomiota - jos täydennyksiä, kaikkien tarjoajien tietoon - epäselvyydet johtavat valituksiin - säädelty, jos hankkija julkisyhteisö - tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu - valintaperuste mainittava jos ei edullisin hinta - hankinnan sisältö hankkijan itsensä päätettävissä

6 TARJOUSPYYNTÖ - julkisyhteisöt Päätös siitä, hoidetaanko jatkossa jokin tehtävä hankintayksikön omana työnä vai ostetaanko palvelu ulkopuoliselta, tulee tehdä ennen palvelun kilpailuttamista. Kilpailuttamisella ei saa selvittää esimerkiksi sitä, saavutettaisiinko palvelun ostamisella ulkopuoliselta kustannussäästöjä verrattuna palvelun hoitamiseen omana työnä. Jos hankinta päätetään kilpailuttaa, tulee hankintapäätös tehdä kilpailuttamisen perusteella. Kilpailun peruuttaminen mahdollista perustelluin syin. Tarjouksia on pyydettävä hankinnan kokoon ja laatuun nähden riittävä määrä, jolloin on otettava huomioon olemassa olevien kilpailumahdollisuuksien hyödyntäminen. - Kuntien hankintaohjesäännöt!

7 TARJOUSPYYNTÖ - julkisyhteisöt Kun arviointiperusteena käytetään kokonaistaloudellista edullisuutta, on hankintailmoituksessa ja tarjouspyynnössä mainittava myös kaikki arviointiperusteet, joilla tarjouksia arvioidaan. Arviointiperusteet on ilmoitettava tärkeysjärjestyksessä, jos mahdollista. On myös ilmoitettava arviointiperusteissa käytettävät painoarvot. Tarjouspyynnössä kannattaa mainita, että toimittaja voidaan jättää tiettyjen seikkojen vuoksi hankintamenettelyn ulkopuolelle. Tarjouspyynnössä tulee myös pyytää todistukset verojen ja maksujen suorittamisesta tai Tilaajavastuu / Rala / Asiakastieto palveluihin kuulumisesta - Tilaajavastuu, lomake ekstranetissä.

8 TARJOUSPYYNTÖ - julkisyhteisöt Sekä kynnysarvot alittavista että ylittävistä hankinnoista julkaista ilmoitus Julkiset hankinnat -lehdessä. Lisäksi kynnysarvot alittavia hankintoja koskevia ilmoituksia julkaistaan mm. sähköisessä HILMA- ilmoituskanavassa. Hankintaa ei saa keinotekoisesti jakaa pienempiin osiin, jotta kynnysarvon ylittävistä hankinnoista annettuja säännöksiä ei tarvitsisi soveltaa. Toimittajalta vaadittavat tiedot on suhteutettava hankinnan kohteeseen. Kaikkia mahdollisia todistuksia ja selvityksiä ei kannata pyytää, ellei niillä ole tosiasiallista merkitystä hankinnan kannalta. Tarjouspyynnöt ovat julkisia. Julkisuuslaki 6 1 mom 2 kohta.

9 TARJOUSPYYNTÖ laadulliset tekijät Säädösperusteisia sekä asiakkaan omaehtoisin pätevyysvaatimuksia asetetaan sekä muita edellytyksiä tehtävän toteuttamiseksi: - työturvallisuuskortti, tunnistekortti (+veronumero), työterveyskortti, panostajapätevyys, liikennelupa, kuljettajan ammattipätevyys - tieturva 1 tai 2, tulityö, työhyvinvointikortti, hygieniapassi

10 TARJOUSVAIHEESSA HUOMIOITAVA, mm: TILAAJAVASTUU: -tilaajan selvitettävä ( myös aliurakoitsijoiltaan) sopimusosapuolen taustat, mikäli vuokrattujen työntekijöiden työskentely ylittää 10 päivää tai alihankintasopimuksen arvo ylittää alihankkijalla velvollisuus antaa tiedot -selvitys, onko yritys merkitty ennakkoperintä-, alv- ja työnantajarekisteriin + kaupparekisteriote sekä todistukset: verojen maksamisesta ja eläkevakuutusten ottamisesta sekä selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta. -myös ulkomaisesta yrityksestä -tiedot maksimissaan 3 kuukautta vanhoja, selvitysvelvollisuuden laiminlyönti voi johtaa seuraamus-maksuun ei selvitysvelvollisuutta, jos sopimussuhde (>2v) tai sopijaosapuolen toiminta (>3v) vakiintunut tai alihankkija oyj tai muu julkinen toimija. Rakennusalalla aina.

11 KUSTANNUSLASKENTA JA HINNOITTELU Urakointi-ketjutuksia, jolloin sopimusten rajapinnat kustannuslaskennassa tärkeitä. Työmäärät, urakkarajat ja laadulliset tekijät selville: MaaRYL, työselitykset, alueurakan tehtäväluettelot, Kustannustekijöinä huomioon myös mahdollisesti sopimuksesta johtuvia: -työsuojelu - liikennejärjestelyt -työmaan päätoteuttajan tehtävät -työmaapalvelut -urakoitsijan sivuvelvollisuudet (puhtaanapito jne)

12

13 TARJOUS (OikTL 228/1929) - sitoo antajaansa; pyydetyssä muodossa jos sellainen on - sitoumuksetta, velvoituksetta -> ei tarjous - tarjouksen hylkääminen sitoo vastaajaa aina - tarjous perille määräajassa - ellei määräaikaa; kohtuullisessa ajassa - suullinen tarjous; vastauskin välittömästi tai katsotaan hylätyksi - tarjous voidaan peruuttaa ennen selonottoa tai sen aikana - tiedustelu, johon kielteinen vastaus, tarjous raukeaa

14 TARJOUS julkisyhteisöt: Vaihtoehtojen esittäminen voi olla mahdollista, jos ne täyttävät vähimmäisvaatimukset, jotka hankintayksikkö on tuotteelle tai urakalle asettanut ennakolta. Lähtökohta on, että tarjous annetaan pyydetyssä muodossa. Sellainen tarjous, jonka yhteydessä ei ole toimitettu kaikkia pyydettyjä todistuksia ja selvityksiä, ei vastaa sisällöltään tarjouspyyntöä. Pyydettyjen asiakirjojen toimittamatta jättäminen antaa perusteen tarjouksen hylkäämiselle. Urakkakilpailua loukkaavat toimenpiteet ovat kiellettyjä: - tarjoushinnasta sopiminen - tarjoushinnan ilmoittaminen muille

15 TARJOUS - julkisyhteisöt Tapauskohtaisesti merkitykseltään vähäiset poikkeamat voidaan selvittää täydentämismenettelyllä, mikäli tämä voidaan tehdä vaarantamatta tarjoajien tasapuolista kohtelua. Merkitystä voi olla myös sillä, onko tarjouspyyntö tai jokin sen yksityiskohta ollut tulkinnanvarainen tai epäselvä, jolloin kaikille tarjoajille voidaan varata tasapuolinen mahdollisuus selventää tarjoustaan, jotta tarjoukset saadaan keskenään yhteismitallisiksi ja vertailukelpoisiksi. - Tällöin kaikille tarjoajille tulee antaa sama mahdollisuus, samat tiedot ja sama aika tarjouksen täydentämiseksi.

16 SELONOTTO Selonottohetki (=tarjouksen lukeminen) ratkaiseva tarjouksen peruuttamisen kannalta. Peruutuksen on saavuttava viimeistään, kun tarjousta luetaan. Julkisyhteisöissä muistio avaustilanteesta. Saadut tarjoukset ja niiden käsittelyasiakirjat eivät ole julkisia kilpailuprosessin aikana.

17 HANKINTAPÄÄTÖS - julkisyhteisöt Toimielimen hankintapäätös katsotaan syntyneeksi vasta sen jälkeen, kun toimielimen kokouksen pöytäkirja on allekirjoitettu ja tarkastettu. Tai viranomaisen ilmoitus vähäinen hankinta. Tarjoajan kelpoisuusehdot on joka tapauksessa tarkastettava ennen varsinaisen tarjousvertailun tekemistä. Myöhemmin tarjoajan kelpoisuutta koskeviin mahdollisiin puutteisiin ei enää saa vedota. Sisällöltään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen hylkääminen ei ole ainoastaan hankintayksikön oikeus, vaan velvollisuus tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun turvaamiseksi. Tarjoaja on velvollinen tekemään tarjouksensa hankintayksikön ennalta asettamien kriteerien mukaisena ja lähtökohtaisesti tarjous on lopullinen.

18 HANKINTAPÄÄTÖS - julkisyhteisöt Tarjouskilpailusta voidaan sulkea pois sellainen ehdokas tai tarjoaja, jolla ei voida katsoa olevan teknisiä, taloudellisia tai muita edellytyksiä hankinnan toteuttamiseksi tai joka on laiminlyönyt verojen tai lakisääteisten sosiaalimaksujen suorittamisen. Nämä ovat tarjoajalle asetettavia kelpoisuusvaatimuksia. Tarjoajan kelpoisuusehdot on tarkastettava ennen varsinaisen tarjousvertailun tekemistä. Myöhemmin tarjoajan kelpoisuutta koskeviin puutteisiin ei enää saa vedota. Sellainen tarjous, jonka yhteydessä ei ole toimitettu kaikkia pyydettyjä todistuksia ja selvityksiä, ei vastaa sisällöltään tarjouspyyntöä. Pyydettyjen asiakirjojen toimittamatta jättäminen antaa perusteen tarjouksen hylkäämiselle.

19 HANKINTAPÄÄTÖS - julkisyhteisöt Tarjous voidaan/tulee hylätä, jos tuote ei vastaa tarjouspyyntöä. Tarjous voidaan hylätä sisältöön liittyvien seikkojen perusteella, kuten tarjouksen vajavaisuuden tai virheellisyyden tai myöhästymisen vuoksi. -Jos esimerkiksi tarjouksessa tarjottu tuote ei selvästi vastaa tarjouspyynnössä edellytettyä tuotetta, tulee tarjous hylätä jo ennen varsinaista tarjoajien välillä suoritettavaa vertailua Tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun periaatteet edellyttävät, että tarjouksia arvioidaan sellaisina kuin ne on toimitettu hankintayksikölle tarjousten jättämiselle asetettuun määräaikaan mennessä

20 HANKINTAPROSESSI JA JULKISUUS Hankintaprosessin vaiheet ja julkisuus pähkinänkuoressa 1. Tarjouspyyntöasiakirjat julkisia 2. Saadut tarjoukset ja niiden käsittelyasiakirjat eivät heti julkisia (= kilpailuttamisprosessin aikana) vertailukelpoisiksi saattaminen mahdollisten neuvottelujen käyminen 3. Päätös ja sopimus julkisia keskeinen sisältö hinta ym. poikkeuksena: liikesalaisuudet (suppea tulkinta)

21 HANKINTAPÄÄTÖS - julkisyhteisöt Julkisuus : Julkisuuslain 6 :n mukaan viranomaisen hankintapäätös tulee julkiseksi, kun asiaa koskeva pöytäkirja on allekirjoitettu ja tarkastettu (JL 6 1 mom. 6 k). Toisaalta julkisuuslain 7 :n 2 momenttiin sisältyy säännös, jonka mukaan tarjoukset ovat julkisia vasta kun hankintasopimus on tehty. Tarjouskilpailuun osallistuneet asianosaiset saavat kuntalain Tarjouskilpailuun osallistuneet asianosaiset saavat kuntalain (KL 95 ) ja hankintalain (9a 2 mom.) perusteella toimitettavan pöytäkirjanotteen kautta tiedon lopullisesta päätöksestä kilpailun voittajasta sekä ohjeet valitusmenettelystä. Jotta hankintapäätökseen tyytymätön voisi hakea muutosta asiassa kuntalain tai hankintalain perusteella, hänen tulee saada tieto päätöksestä ja sen ratkaisuperusteista.

22 SOPIMUKSEN SYNTYMINEN TARJOUSPYYNTÖ VASTAUS TARJOUS YRITTÄJÄ KIRJALLINEN URAKKASOPIMUS

23 SOPIMUKSEN SYNTYMINEN Vastauksenkin on saavuttava oikeassa ajassa, jotta sopimus syntyy. Vastauksen oltava puhdas kyllä, jotta sopimus syntyy. OikTL. Jos vastauksessa oleellinen lisäys, rajaus tai muu ehto, joka muuttaa sopimuksen merkitystä, sopimusta ei automaattisesti synny. Uusi tarjouspyyntökierros. Sopimusta täsmennetään rakennusalalla yleensä sopimusneuvotteluin, joista tehdään allekirjoitetut muistiot. Muuttuvat täten sopimusasiakirjoiksi.

24 SOPIMUKSISTA (RAKENNUSALALLA) Sopimus on väline, joka määrittelee päämäärän, johon sopijaosapuolet pyrkivät. Elinkeinonharjoittajien välillä sopimisenvapaus, OikTL kohtuuttomuuden jne rajoissa. -Kauppalaki -Laki elinkeinonharjoittajien välisestä sopimustoiminnasta -Maankäyttö- ja rakennuslaki (pätevyydet ja vastuut) -YSE 98 (viittauksella voimaan) -KE 08 (viittauksella voimaan) Toimittaessa kuluttajan kanssa sopimisenvapautta rajoittaa kuluttajansuojalaki! -Hinta-arvio, virheolettama

25 SOPIMUKSISTA (RAKENNUSALALLA) Rakennusurakkasopimukset vakiosopimukset * YSE 98 * KSE * aliurakkasopimukset Kohdekohtaiset sopimukset Pitkäkestoiset sopimukset * kausisopimukset *kumppanuussopimukset

26 SOPIMUKSISTA (RAKENNUSALALLA) YSE KÄYTÖSSÄ Soveltuu kaikkiin elinkeino/yritystoiminan urakoihin. Samat ehdot koko urakkaketjussa. Ei erillisiä sivu- ja aliurakan ehtoja. Mahdollistaa monipuolisen toteutuksen organisoinnin (pää-, osaurakka-, jne.). Rakennushanketta tarkastellaan kokonaissuorituksena. Työmaatoiminnoista: -Yhteistyövelvoite. -Urakoitsijan reklamoitava herkemmin Laatujärjestelmät käyttöön (dokumentointi esim. riitojen varalle)

27

28 SOPIMUKSISTA (KULUTTAJAN KANSSA) Lopullinen myyntihinta on ilmoitettava aina, kun markkinoidaan yksilöityä tuotetta. Hinnan pitää pääsääntöisesti olla ns. kokonaishinta, joka sisältää kaikki kulut, verot ja muut maksut. Hinta pitää markkinoinnissa ilmoittaa hintamerkintäasetuksen mukaisesti ja toisaalta kuluttajalla on oltava oikeus luottaa siihen että esim. markkinoinnissa ilmoitettu hinta on oikea. Monissa palveluissa, kuten korjaamotöissä, lopullista hintaa ei kuitenkaan voi kertoa ennen kuin palvelusta sovitaan. Kuluttajansuojalaissa on säännöksiä mm. hinta-arvion sitovuudesta. (KSL 8:23, 24) - Jos ilmoitettu hinta on ollut arvio, lopullinen hinta saa ylittää tämän arvion enintään 15 prosentilla.

29 SOPIMUKSISTA (KULUTTAJAN KANSSA) Viivästyskorko kuluttajilta ei saa olla suurempi kuin mitä korkolaki määrittelee. Yleinen kuluttajilta vaadittava viivästyskorko voi olla enintään seitsemän prosenttiyksikköä korkeampi kuin kulloinkin voimassa oleva viitekorko. Sopimukseen merkitty toimitusaika sitoo myyjää niin, että kuluttaja voi purkaa kaupan, jos hän on antanut myyjälle kohtuullisen lisäajan eikä myyjä ole toimittanut tavaraa lisäajankaan kuluessa. Viittaukset yleisiin sopimusehtoihin (YSE98, KE98) on esiteltävä ja annettava kuluttajalle. Laskutustyömäärät on kuittautettava määräajoin (mahd. usein) kuluttajalta, laskutusperuste on sovittava selvästi, samoin koneiden tuomiskulut jne elleivät tule viittauksista.

30 SOPIMUKSISTA (KULUTTAJAN KANSSA) Tavaran tai palvelun virhe: Virhettä arvioitaessa lähtökohtana on osapuolten välinen sopimus. Tavarassa on virhe, jos se ei vastaa lajiltaan, määrältään, laadultaan, muilta ominaisuuksiltaan ja pakkaukseltaan sitä, mitä voidaan katsoa sovitun. -virhe mm., jos ostajalle ei tavaran yhteydessä luovuteta tavaran asentamista, kokoonpanoa, käyttöä, hoitoa tai säilytystä varten tarpeellisia ohjeita. Myyjä vastaa virheestä, joka on ollut tavarassa luovutushetkellä, vaikka virhe ilmenisi vasta myöhemmin. Jos virhe ilmenee 6 kuukauden kuluessa tavaran luovutuksesta, sen oletetaan olleen tavarassa jo luovutushetkellä ja kuuluvan myyjän vastuulle.

31 SOPIMUKSISTA (KULUTTAJAN KANSSA) Urakoitsija on kuluttajahankkeella usein asiantuntijana, jolla on hankkeen pätevään toteuttamiseen liittyvä myötävaikutusvelvollisuus. Täten hänen on ilmaistava, jos havaitsee hankkeella mahdollisen virheen: - väärä asennus tai työtapa - työsuojeluriski tai väärät materiaalit - suunnitelmat puutteellisia tai ne puuttuvat Työstä voi olla syytä kieltäytyä. Neuvottava tarvittaessa esim. suunnittelijan puheille. Toisen tekijän virheellisen työsuorituksen korjaaminen tai siitä jatkaminen riskialtista.

32 SOPIMUKSISTA (KULUTTAJAN KANSSA) Tavaran tai palvelun virhe: Virheen arviointiin vaikuttavat myös tiedot, jotka on annettu tavaran markkinoinnissa tai muuten ennen kaupantekoa. Tavarassa on virhe, jos se ei vastaa niitä tietoja sen ominaisuuksista tai käytöstä, jotka myyjä, aiempi myyntiporras tai joku muu on myyjän lukuun antanut. Myyjän vastuu kattaa myös hänen palveluksessaan olevan henkilön antamat tiedot.

33 SOPIMUKSISTA (KULUTTAJAN KANSSA) Takuu on myyjän antama vapaaehtoinen lisäsitoumus tuotteen toimivuudesta tietyn määräajan. Ostajan ei tarvitse näyttää, että virhe on ollut tavarassa jo ostohetkellä. Myyjän on sen sijaan osoitettava vastuusta vapautuakseen, että virhe johtuu ostajan puolella olevasta syystä, kuten tapaturmasta tai tavaran vääränlaisesta käsittelystä Takuuajan päättyminen ei merkitse sitä, että myyjän tai Takuuajan päättyminen ei merkitse sitä, että myyjän tai maahantuojan lakisääteinen vastuu tuotteen virheestä samalla päättyisi. Lakisääteisen virhevastuun kestolle ei ole laissa säädetty ajallista rajoitusta. Kuluttaja voi siis ilman takuutakin vedota tuotteen virheeseen, jos esimerkiksi tuotteen kestoikä normaalikäytössä jää lyhyemmäksi kuin mitä kuluttaja voi yleisen mittapuun perusteella olettaa.

34 RISKIEN HALLINTA SOPIMUKSILLA KORI-HANKKEEN RISKIKARTAT

35 SOPIMUKSISTA TOTEUTUSVAIHEESSA MUUTOSTYÖT: Muutosten kustannuksista on aina sovittava kirjallisesti pieniä ja kiireellisiä muutoksia lukuun ottamatta => muutostyö voi vaikuttaa urakkahintaan lisäävästi tai vähentävästi. LISÄTYÖT: Kirjallinen lisätyötarjous osoittaa, millä hinnalla urakoitsija on valmis tekemään muutoksen sekä varmistaa sen, ettei urakoitsijalle aiheudu oikeudenmenetyksiä ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönnistä. Jotta urakoitsija kykenee vastaanottotarkastuksessa ja loppuselvitystilaisuudessa näyttämään toteen riidanalaisista muutos- ja lisätöistä aiheutuneet kustannukset, urakoitsijan on työtä suoritettaessa huolehdittava kustannusten tarkasta erittelemisestä sekä esitettävä työn valvojalle päivittäin selvitykset käytetystä tunti- ja tarvikemääristä. Lisäksi on vielä huomioitava mahdolliset työaikatauluun tulevat pidennykset.

36 Tämän lihavoidun lauseen arvo oli 11520

37 SOPIMUKSISTA TOTEUTUSVAIHEESSA LASKUTTAMINEN: -sopimuksen mukaan, maksupostit aikataulussa kuten hyvä liikkeenjohto edellyttää; riidattomat saatavat. Ristiriitatilanteet sovittava mahdollisimman pian, niitä ei saa jättää hankkeen loppuun. -jos ei sopimuksessa määritelty, pääperiaate, että työtä ei saa tehdä liikaa sisään -työmäärien kuittaus määrävälein, koontilasku. Kuittausvihko. -maksupostierittely on syytä tarvittaessa - viedä osaksi urakka-asiakirjoja.

38 SOPIMUKSISTA TOTEUTUSVAIHEESSA TYÖMAAKOKOUKSET (YSE ) Niitä pidetään 1) rakennuttajan ja pääurakoitsijan kesken ja 2) pääurakoitsijan ja aliurakoitsijan kesken (ns. urakoitsijapalaveri) niissä pyritään mm ratkaisemaan työnaikaisia ongelmia ja todentamaan työmaan tuotannon tila Työmaakokouksesta pidetään (on pidettävä)pöytäkirjaa, johon tehdyt huomautukset vastaavat reklamaatiota pk:ssa pyrittävä selkeyteen ja täsmällisyyteen YSE:n 66 koskee myös aliurakoitsijoita. urakoitsijakokous/- palaveri kokouspöytäkirjaan tehty huomautus tai ilmoitus vastaa YSE:n edellyttämää, kirjallista ilmoitusta (aikataulu-, laatupoikkeamat ja tulkinnoista sopiminen) - Puheenjohtaja pääurakoitsijan edustaja - Sihteeri sovitaan erikseen

39 SOPIMUKSISTA TOTEUTUSVAIHEESSA Työmaapäiväkirja Pääurakoitsija pitää työmaapäiväkirjaa (työmaanjohtovelvollisuuksista vastaava) Aliurakoitsijalla on oikeus tehdä merkintöjä pääurakoitsija tilaaja/tilaaja työmaapäiväkirjaan => vastahuomautus Aliurakassa voi olla oma erillinen työmaapäiväkirja Allekirjoitus on kuittaus päiväkirjamerkintöjen tiedoksi saamisesta Ylöskirjattavat asiat - säätila, työvoimavahvuus, laatutarkastukset ja hyväksynnät - alkaneet ja päättyneet työvaiheet - materiaalitoimitukset ja suunnitelmat - lisä- ja muutostyöt => pienet ja kiireelliset - hyväksyttävät maksuerät

40 SOPIMUKSISTA TOTEUTUSVAIHEESSA Aliurakan vastaanotto urakkasuorituksen sopimuksenmukaisuus * valmistuminen sopimuksen mukaisessa ajassa selvitetään keskeneräiset vaatimukset Takuuaika 2 vuotta (29 ), jollei sopimuksessa ole muuta sovittu Takuuaika lasketaan rakennuskohteen vastaanotosta tai käyttöönotosta Vastaanotossa kaksi käsitettä: urakkasuorituksen tarkastus ja rakennuskohteen vastaanottotarkastus

41 SOPIMUKSISTA TOTEUTUSVAIHEESSA Aliurakan vastaanotto Urakkasuorituksen tarkastus (70 ) * voidaan aina käyttää aliurakkasuhteissa * tarkastusosakohteittain * menettelyt: - pääurakoitsija tai aliurakoitsija pyytää tarkastusta - työ valmis tarkastushetkellä ei pyyntihetkellä - pidettävä 14 pv:n kuluessa - pääurakoitsija määrää ajankohdan tai siitä sovitaan - aliurakoitsijan on itse ensin varmistettava työn valmistuminen - vähäinen viimeistelytyö ei estä työn vastaanottoa, jos haitta on pieni - aliurakoitsijalla velvollisuus korvata keskeytyneen vastaanoton kustannukset työn ollessa keskeneräinen

42 SOPIMUKSISTA TOTEUTUSVAIHEESSA Aliurakan vastaanotto Vastaanoton oikeusvaikutuksista: - viivästyssakosta vapautuminen - takuuajan alkaminen - vahingonvaara siirtyy pääurakoitsijalle - urakkahinnan loppuerä erääntyy maksettavaksi - osapuolten esitettävä vaatimukset toisilleen => taloudellinen loppuselvitys (virheet korjattu, jälkitarkastus tehty => ei sovita uusia lisäja muutostöitä vaan niistä tehdään erikseen urakkasopimus/tilaus)

43 SOPIMUKSISTA PÄÄTÖSVAIHEESSA TALOUDELLINEN LOPPUSELVITYS: -valmis kaavake / ekstranetissä -hanke päättyy, vaatimukset esitettävä uhalla, että muutoin menettää puhevallan ko. asiassa isommat asiat ja isommat hankkeet LUOVUTUSASIAKIRJAT: -sopimuksen mukaiset -kuluttajalle -toimitettava käyttö- ja huolto-ohjeet -menettelytavat urakan toteuttamisessa, jotta asiakirjat koostuvat työn toteuttamisen yhteydessä. Systemaattinen toimintatapa suositeltava

44 KEHITYKSEN SUUNTA : Mistä työmaan paperityö muodostuu? SÄHKÖISEKSI Kokoukset / pöytäkirjat Työturvallisuus / viikkotarkastukset, käyttötarkastukset, tulityöluvat, henkilötunnistekortit, työmaasuunnitelmat Työnsuunnittelu / yleisaikataulu, viikkoaikataulu, laatu- ja hankintasuunnitelmat sekä tehtäväkohtaiset suunnitelmat Työn dokumentointi / tarkemittaukset, kokeet ja tarkistuslistat Poikkeamaraportointi Mittalaitteiden kalibrointi ja tarkastukset Hankinta / tarjouspyynnöt, tilaukset, sopimukset ja kuormakirjat lisä- ja muutostyöt Työmaapäiväkirja Henkilöstöhallinto / työsopimukset ja tuntilistat

45 KEHITYKSEN SUUNTA : Sähköiset järjestelmät valtaavat alaa myös maarakentamisessa. Tarjouspyynnöt siirtyvät sähköisiin rekistereihin, näitä on jatkossa myös yrittäjien seurattava: -HILMA- julkiset hankinnat -Seurannan alihankintapalvelut mm. Credita. Yksityiset etsivät tietoa enenevässä määrin internetin välityksellä, Markkinoinnissa mietittävä sähköisissä rekistereissä mukanaoloa, yrityksen kotisivuja jne: -Rakentaja.fi -

Yhteiset kokoukset ja toimitukset

Yhteiset kokoukset ja toimitukset Yhteiset kokoukset ja toimitukset Talonrakennusteollisuus ry VT, KTM Työmaakokoukset Työmaakokouksen tarkoituksena on luoda kontakti osapuolten kesken todeta työmaan tuotannon tila tutkia onnistuneen lopputuloksen

Lisätiedot

SUUNNITTELIJAN VASTUISTA KULUTTAJAN KANSSA TOIMITTAESSA

SUUNNITTELIJAN VASTUISTA KULUTTAJAN KANSSA TOIMITTAESSA SUUNNITTELIJAN VASTUISTA KULUTTAJAN KANSSA TOIMITTAESSA Ari Pihlajavaara 040-900 9419 Markkinoinnissa tai asiakassuhteessa ei saa antaa totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja, jos tiedot ovat omiaan

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNKI URAKKATARJOUSPYYNTÖ

HARJAVALLAN KAUPUNKI URAKKATARJOUSPYYNTÖ Sivu 1/5 Harjavallan kaupunki / Koulukeskuksen pysäköintialue Kokonaishintaurakka Arvoisa urakoitsija, Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien asiakirjojen mukaan. Tarjous

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta 1. Hankinnan tausta ja tavoitteet Kyseessä on Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten ja Kokkolan kaupungin

Lisätiedot

Kansallinen hankintailmoitus: Haapajärven kaupunki : Ståhlberginkadun saneeraus

Kansallinen hankintailmoitus: Haapajärven kaupunki : Ståhlberginkadun saneeraus Sivu 1/3 Tutustu julkisiin hankintoihin Etsi ilmoituksia Täytä ilmoitus Kansallinen hankintailmoitus: Haapajärven kaupunki : Ståhlberginkadun saneeraus 17.05.2016 12:02 Ilmoituksen numero HILMA:ssa: 2016-013550

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Sivu 1 / 6 Tarjouspyyntö 22.6.2015 MAARAKENNUSSIMULAATTORIN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015.

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015. TARJOUSPYYNTÖ Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015. Tarjouspyyntö on julkaistu Julkisten hankintojen ilmoituskanavalla HILMASSA 09.04.2013.

Lisätiedot

Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere

Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere 1 Tarjouspyynnön kohde Tampereen kaupunki / Kaupunkiympäristön kehittäminen pyytää tarjoustanne Tohlopinkadun saneeraamisesta tämän tarjouspyyntökirjeen

Lisätiedot

POLTTOPUIDEN HANKINTA

POLTTOPUIDEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ sivu 1 (5) 09.07.2015 1 POLTTOPUIDEN HANKINTA Hankinnan kohde Nokiankaupunkipyytäätarjoustatoimeentulotukiasiakkaiden polttopuista. Vuosittainenhankintamäärävaihtelee,arviolta10-30 irtokuutiometriävuodessa.

Lisätiedot

LV-TYÖT JA TARVIKKEET

LV-TYÖT JA TARVIKKEET 29.1.2016 Sivu 1/5 Dnro: 22/2016 Tilaaja: Tila- ja aluepalvelut Juttilantie 1 14200 TURENKI Hanke: Janakkalan kunnan LV-työt ja niissä käytettävät tarvikkeet 4.4.2016 3.4.2019 + 1 optiovuosi LV-TYÖT JA

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Tervanokan ruoppaus, Järvenpään kaupunki 2 Hankinnan yksilöinti 3 Hankintamenettely Järvenpään kaupungin Kaupunkitekniikka pyytää kokonaishintatarjoustanne, Tervanokan ruoppaukseen

Lisätiedot

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1/5 MÄNTTÄ - VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS Seppälän puistotie 15 35800 Mänttä TARJOUSPYYNTÖ VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1 Tarjouspyynnön kohde Mänttä -

Lisätiedot

KAUHAJOEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Kauhajoen terveyskeskuksen peruskorjaus Alakattotyöt aliurakkana

KAUHAJOEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Kauhajoen terveyskeskuksen peruskorjaus Alakattotyöt aliurakkana KAUHAJOEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Kauhajoen terveyskeskuksen peruskorjaus Alakattotyöt aliurakkana Kauhajoen kaupunki Tarjouspyyntö 2/5 Kari Kulmala (040) Pyydämme urakkatarjoustanne Kauhajoen terveyskeskuksen

Lisätiedot

KUHMOISTEN KUNTA Tekninen toimi Toritie 34 A Kuhmoinen

KUHMOISTEN KUNTA Tekninen toimi Toritie 34 A Kuhmoinen KUHMOISTEN KUNTA Tekninen toimi 17800 Kuhmoinen TARJOUSPYYNTÖ 21.5.2018 MYLLYKUJAN SANEERAUS PLV 260-380 Pyydämme tarjoustanne otsikossa mainitun urakan tekemisestä, tämän tarjouspyynnön ja siinä olevien

Lisätiedot

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ 30.6.2015 Sivu 1/5 Tilaaja: PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Evo, Asuntola Kivelän saneeraus KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ (tilaaja) pyytää tarjoustanne Evon asuntola Kivelän saneerauksen rakentamisesta.

Lisätiedot

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Tämä osallistumispyyntö koskee Teuvan kunnan päiväkodin rakennusurakkaa. Ehdokas osallistuu hankintamenettelyyn täyttämällä osallistumispyynnön

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Kaskela-Ylikeravan alueurakka 2014-2017 (+2 v optio)

TARJOUSPYYNTÖ. Kaskela-Ylikeravan alueurakka 2014-2017 (+2 v optio) Kaskela-Ylikeravan alueurakka 2014-2017 (+2 v optio) 15.3.2014 TARJOUSPYYNTÖ 1. Hankintayksikkö ja hankinnan kohde Keravan kaupunki Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitos PL 123 (Kauppakaari 11) 04201

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ LAKAISULAITTEESTA. Hankinnan kohde ja kuvaus

TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ LAKAISULAITTEESTA. Hankinnan kohde ja kuvaus KAUNIAISTEN KAUPUNKI Sivu 1(6) LAKAISULAITTEESTA Hankinnan kohde ja kuvaus Pyydämme tarjoustanne yhdestä, Kauniaisten kaupungin Kunnossapidon käyttöön tulevasta lakaisulaitteesta, jota voidaan käyttää

Lisätiedot

1 Hankintayksikkö Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, ESPOON KAUPUNKI.

1 Hankintayksikkö Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, ESPOON KAUPUNKI. HINTATIEDUSTELU 1(6) ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA LIIKELAITOS 21.11.2012 4788/02.08.00/2012 RYHMÄKASVIT 2013 1 Hankintayksikkö Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI. 2 Hankinnan

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Poikkitien yritysalueen esirakentaminen Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää vertailuhintatarjoustanne Poikkitien yritysalueen esirakentamiseen liittyvistä töistä tämän

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNKI Sivu 1(6) Yhdyskuntatoimi Päiväys N:o Konevarikko /020800/2016

KAUNIAISTEN KAUPUNKI Sivu 1(6) Yhdyskuntatoimi Päiväys N:o Konevarikko /020800/2016 KAUNIAISTEN KAUPUNKI Sivu 1(6) TARJOUSPYYNTÖ LAKAISUKONEESTA Hankinnan kohde ja kuvaus Pyydämme tarjoustanne yhdestä, Kauniaisten kaupungin Kunnossapidon käyttöön tulevasta imulakaisukoneesta kokonaispainoltaan

Lisätiedot

Liite 1. Tarjouslomake pakettiauto 2018.xlsx sisältää muut vaatimukset ajoneuvolle.

Liite 1. Tarjouslomake pakettiauto 2018.xlsx sisältää muut vaatimukset ajoneuvolle. KAUNIAISTEN KAUPUNKI Sivu 1(6) TARJOUSPYYNTÖ PAKETTIAUTOSTA Hankinnan kohde ja kuvaus Pyydämme tarjoustanne yhdestä, Kauniaisten kaupungin Konevarikon käyttöön tulevasta automaattivaihteisesta pakettiautosta,

Lisätiedot

RITVALANKADUN SANEERAUS

RITVALANKADUN SANEERAUS 1/5 MÄNTTÄ - VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS TARJOUSPYYNTÖ RITVALANKADUN SANEERAUS 1 Tarjouspyynnön kohde Mänttä - Vilppulan kaupungin tekninen palvelukeskus ja Mäntän Kaukolämpö ja Vesihuolto

Lisätiedot

7.1.2015. Hankintailmoitus on julkaistu HILMA palvelussa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi

7.1.2015. Hankintailmoitus on julkaistu HILMA palvelussa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi maankäyttö- ja karttapalvelut TARJOUSPYYNTÖ 7.1.2015 NUMEERISEN KAAVAN POHJAKARTAN UUDISKARTOITUS 1. Tehtävän määrittely 2. Hankintamenettely Tuusulan kunta on toteuttamassa Nuppulinnan alueen kaavan pohjakartan

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Sähköasentajan työkalusarjat oppilaskäyttöön

Tarjouspyyntö Sähköasentajan työkalusarjat oppilaskäyttöön Tarjouspyyntö Sähköasentajan työkalusarjat oppilaskäyttöön Hankintaa koskevat yhteystiedot: Vaasan kaupunki / Sivistystoimi / Vamia, Energiapalvelut Yhteyshenkilö:Esa Karhunmaa Puhelin: 040 8467920 Sähköpostiosoite:

Lisätiedot

YSE 1998 SOPIMUSEHDOT Lisä- ja muutostyöt sekä vastaanotto ja taloudellinen loppuselvitys

YSE 1998 SOPIMUSEHDOT Lisä- ja muutostyöt sekä vastaanotto ja taloudellinen loppuselvitys YSE 1998 SOPIMUSEHDOT Lisä- ja muutostyöt sekä vastaanotto ja taloudellinen loppuselvitys Lisä- ja muutostyöt sekä niistä sopiminen YSE 1998 -ehdoissa on määritelmät lisä- ja muutostöille Lisätyö: Urakoitsijan

Lisätiedot

MAALAUSTYÖT JA TARVIKKEET

MAALAUSTYÖT JA TARVIKKEET 2.10.2017 Sivu 1/5 Dnro: 300/2017 Tilaaja: Tila- ja aluepalvelut Hanke: Janakkalan kunnan tuntiveloitusperusteiset maalaustyöt ja niissä käytettävät tarvikkeet 1.1.2018 31.12.2021 + 1 optiovuosi MAALAUSTYÖT

Lisätiedot

SIIKALATVAN KUNNAN PULKKILAN ALAKOULUN PURKUTYÖ

SIIKALATVAN KUNNAN PULKKILAN ALAKOULUN PURKUTYÖ TARJOUS 1 (9) SIIKALATVAN KUNNAN PULKKILAN ALAKOULUN PURKUTYÖ Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite: Puhelinnumero: TARJOUS 2 (9) Selvitys

Lisätiedot

19.01.2010. Lisätietoja Kainuun hankintarenkaasta löytyy Kajaanin kaupungin kotisivuilta osoitteesta: www.kajaani.fi/palvelut/hankinnat

19.01.2010. Lisätietoja Kainuun hankintarenkaasta löytyy Kajaanin kaupungin kotisivuilta osoitteesta: www.kajaani.fi/palvelut/hankinnat 1 (5) BENTONIITTIMATTOJEN HANKINTA Hankinnan kohde / Kajaanin kaupungin tekninen toimiala pyytää sitovaa kirjallista tarjoustanne jätteenkäsittelylaitosten sulkemiseen tarvittavasta bentoniittimatosta.

Lisätiedot

Puhelin: 040 335 4220

Puhelin: 040 335 4220 URAKKATARJOUSPYYNTÖ URJALAN KUNTA / TEKNINEN PALVELUKESKUS YHDYSVESIJOHTO KYLMÄKOSKI - URJALA RAKENNUTTAJA TAI TILAAJA Nimi: Osoite: Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ

TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ 14.1.2016 ASEMAKAAVAN POHJAKARTAN TÄYDENNYSKARTOITUS 1. Tehtävän määrittely Tuusulan kunta on toteuttamassa Vanhakylän alueen kaavan pohjakartan täydennyskartoitustyötä. Ilmakuvaukseen perustuvan

Lisätiedot

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 29.9.2017 Viite: Välskärinpolun HVP/2017 Välskärinpolun hulevesipumppaamo, laitehankinta Järvenpään Vesi pyytää kokonaishintaista tarjoustanne, Välskärinpolun hulevesipumppaamosta tämän

Lisätiedot

HANKINTAYKSIKKÖ Espoon kaupunki, Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI.

HANKINTAYKSIKKÖ Espoon kaupunki, Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI. HINTATIEDUSTELU 1 (7) Asianumero 10.12.2012 4845/02.08.00/2012 SULKUPORTIT 2013 HANKINTAYKSIKKÖ Espoon kaupunki, Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI. HANKINNAN KOHDE Espoon

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ KAIVURIKUORMAAJASTA. Hankinnan kohde ja kuvaus

TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ KAIVURIKUORMAAJASTA. Hankinnan kohde ja kuvaus KAUNIAISTEN KAUPUNKI Sivu 1(6) TARJOUSPYYNTÖ KAIVURIKUORMAAJASTA Hankinnan kohde ja kuvaus Pyydämme tarjoustanne yhdestä, Kauniaisten kaupungin Kunnossapidon käyttöön tulevasta runko-ohjatusta kaivurikuormaajasta

Lisätiedot

MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ

MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ 11.4.2014 Sivu 1/6 Tilaaja: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Mustiala Uusi Navetta MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä

Lisätiedot

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (10) Virtaintie Virrat Virtain yläasteen ja lukion purkutyö. Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus:

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (10) Virtaintie Virrat Virtain yläasteen ja lukion purkutyö. Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Virtain kaupunki TARJOUS 1 (10) VIRTAIN KAUPUNGIN YLÄASTEEN JA LUKION PURKUTÖ Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite: Puhelinnumero: Virtain

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt YLÖJÄRVEN KAUPUNKI HANKE YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN asfaltointityöt vuonna 2016-2018 Asfaltointityöt 2(5) TYÖN NIMI Asfaltointiurakka 2016-2018 HANKINTAMENETTELY Kyseessä on julkinen kansallisen kynnysarvon ylittävä

Lisätiedot

SAVOSENMÄEN PYSÄKÖINTIALUEEN JA RAJAKADUN RAKENTAMINEN

SAVOSENMÄEN PYSÄKÖINTIALUEEN JA RAJAKADUN RAKENTAMINEN Mänttä-Vilppulan kaupunki Tarjouspyyntö 1 (7) SAVOSENMÄEN PYSÄKÖINTIALUEEN JA RAJAKADUN RAKENTAMINEN 1 Tarjouspyynnön kohde Mänttä - Vilppulan kaupunki pyytää tarjoustanne Mäntän Savosenmäen koulun pysäköintijärjestelyjen

Lisätiedot

HATTULAN KUNTA Katusaneeraus ja asfaltointityöt 2018 TARJOUSPYYNTÖ

HATTULAN KUNTA Katusaneeraus ja asfaltointityöt 2018 TARJOUSPYYNTÖ HATTULAN KUNTA Katusaneeraus ja asfaltointityöt 2018 2(5) TYÖN NIMI Katusaneeraus ja asfaltointiurakka 2018 HANKINTAMENETTELY Kyseessä on julkinen kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta

Lisätiedot

Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille

Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille 1. Yleistä Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta toteuttavat yhteisiä kuntapalveluja nimellä

Lisätiedot

Nimi: Osoite: Puhelin: Y- tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta:

Nimi: Osoite: Puhelin: Y- tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: TARJOUS 1 (10) YLIVIESKAN KAUPUNGIN JOKIRANNAN KOULUN PURKUTYÖ Nimi: Osoite: Puhelin: Y- tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite: Puhelinnumero: TARJOUS 2 (10) Selvitys

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Ajoratamerkintätyöt 2013-2015, tarjouspyyntö 2(6) 1. Työn nimi Ajoratamerkintätyöt 2013-2015 2. Ilmoitus ja hankintamenettely Hankinnassa käytetään avointa menettelyä.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Sanssinkoulu Koiviston siiven vesikaton uusiminen Pääurakkana. Nro 9206 7.2.2014

TARJOUSPYYNTÖ. Sanssinkoulu Koiviston siiven vesikaton uusiminen Pääurakkana. Nro 9206 7.2.2014 TARJOUSPYYNTÖ Sanssinkoulu Pääurakkana 7.2.2014 Nro 9206 Kauhajoen kaupunki Tarjouspyyntö 2/5 Pyydämme urakkatarjoustanne Sanssinkoulu Koiviston siiven sekä siihen liittyvän matalan osan vesikaton uusimisesta

Lisätiedot

Tarjoajan on tarjouksessaan ilmoitettava (liite 2) sähköpostiosoite, johon päätös lähetetään tiedoksi.

Tarjoajan on tarjouksessaan ilmoitettava (liite 2) sähköpostiosoite, johon päätös lähetetään tiedoksi. TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) B-LUOKAN ÖLJYNTORJUNTAVENEEN HANKINTA 2012 1. Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen käyttöön tulevasta B-luokan öljyntorjuntaveneestä.

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Tarjouspyyntö 5.2.2016 LIIKENNETRAKTORIN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 1. HANKINNAN

Lisätiedot

tp wilkk peruskorjaus.doc Tarjouspyyntö F-luokan öljyntorjunta-aluksen peruskorjaus ja modernisointi

tp wilkk peruskorjaus.doc Tarjouspyyntö F-luokan öljyntorjunta-aluksen peruskorjaus ja modernisointi tp wilkk peruskorjaus.doc Tarjouspyyntö F-luokan öljyntorjunta-aluksen peruskorjaus ja modernisointi 2012 F-LUOKAN ÖLJYNTORJUNTA-ALUKSEN PERUSKORJAUS JA MODERNISOINTI Tarjouspyynnön sisältö Satakunnan

Lisätiedot

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti TARJOUSPYYNTÖ Keittiön ruokasalin/taukotilan kalusteista Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti 1. Tilaaja Viitasaaren kaupunki/tilapalvelu Keskitie

Lisätiedot

TÄYDELLINEN PROSESSI

TÄYDELLINEN PROSESSI 14.11.2017 2 1 14.11.2017 3 TÄYDELLINEN PROSESSI Tarjouspyynnön läpikäynti Aiempiin tarjouksiin tutustuminen Analysointi Resurssien kartoitus Tarjouksen teko Tarjouksen lähettäminen Päätöspalaveri ja analysointi

Lisätiedot

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein?

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hallitusforum 6.10.2012 Helsingin Messukeskus Elina Skarra Lakimies Suomen Kiinteistöliitto ry Suomen Kiinteistöliitto ry Taloyhtiön velvollisuus kilpailuttaa

Lisätiedot

Hyvinkään kaupunki, tilapalvelu PL 86 (Kankurinkatu 4-6), Hyvinkää. Avoin menettely. Kansallinen hankinta.

Hyvinkään kaupunki, tilapalvelu PL 86 (Kankurinkatu 4-6), Hyvinkää. Avoin menettely. Kansallinen hankinta. TARJOUSPYYNTÖ 13.9.2018 Paavolan koulun vesikaton ja julkisivun yläosan peruskorjaus Urakkatarjouspyyntö, Rakennuttaja Hankintamenettely Urakkamuoto Urakan sisältö Pyydämme urakkatarjoustanne Hyvinkään

Lisätiedot

Hyhkyn katusaneerausurakka , Tampere

Hyhkyn katusaneerausurakka , Tampere TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Hyhkyn katusaneerausurakka 2009-2010, Tampere 1 Tarjouspyynnön kohde Tampereen kaupunki / Kaupunkiympäristön kehittäminen ja Tampereen Vesi pyytävät tarjoustanne Hyhkyn alueen katujen

Lisätiedot

Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Keskustie 5b,29200 Harjavalta. Urakkamuotona on kokonaishintaurakka.

Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Keskustie 5b,29200 Harjavalta. Urakkamuotona on kokonaishintaurakka. HARJAVALLAN KAUPUNKI Tekniset palvelut Keskustie 5b Päiväys Dnro 29200 HARJAVALTA 8.7.2013 URAKKAOHJELMA MULLINMÄENTIE,POROLANOJAN SILLAN RAKENTAMINEN 1 TILAAJA JA RAKENNUTTAJA Nimi: Osoite: Harjavallan

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt Keskuskatu 29 A 31600 Jokioinen HANKE Jokioisten kunnan asfaltointityöt vuonna 2018 optio(-2019) Asfaltointityöt 2(6) TYÖN NIMI Asfaltointiurakka 2018 optio(-2019) HANKINTAMENETTELY Kyseessä on Jokioisten

Lisätiedot

Tarjouspyyntö kertakäyttötuotteiden hankinnasta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille

Tarjouspyyntö kertakäyttötuotteiden hankinnasta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille TARJOUSPYYN TÖ 29.5.2015 Tarjouspyyntö kertakäyttötuotteiden hankinnasta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille 1. Yleistä Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta toteuttavat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (6) 112 Helsingin Kattopalvelu Oy:n oikaisuvaatimus rakennustekniikan yksikönjohtajan päätöksestä 12.4.2016 18 HEL 2016-002230 T 02 08 03 00 Päätös päätti hylätä

Lisätiedot

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut 1(5) TARJOUSPYYNTÖ: Liedon kunnan vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailutus 1. Hankinnan kohde 2. Sopimuskausi

Lisätiedot

HATTULA KALLIOLANTIE

HATTULA KALLIOLANTIE HATTULA KALLIOLANTIE rakentaminen kokonaisurakkana URAKKATARJOUSPYYNTÖ 26.5.2016 Urakkatarjouspyyntö Kalliolantie 2016 1/6 URAKKATARJOUSPYYNTÖ HATTULAN KALLIOLANTIEN MUUTTAMI- NEN KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄKSI

Lisätiedot

Espoon kaupungin hankintapalvelut TARJOUSPYYNTÖ nro /2012

Espoon kaupungin hankintapalvelut TARJOUSPYYNTÖ nro /2012 VIRVE-PÄÄTELAITTEIDEN HANKINTA 1. Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen (Espoo), Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen (Vantaa) ja Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen

Lisätiedot

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ 23.4.2015 Sivu 1/5 Tilaaja: PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Evo, Uusi rantasauna KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ (tilaaja) pyytää tarjoustanne Evon uuden rantasaunan rakentamisesta. Rakentamispaikka sijaitsee

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä. Tarjouspyyntö 415/10.03.02/2014 Päiväys 27.03.2015

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä. Tarjouspyyntö 415/10.03.02/2014 Päiväys 27.03.2015 1/6 TARJOUSPYYNTÖ 415/10.03.02/2014 Lieksan Kuhmonkadun tekniikkatalon rakentaminen, RAU-työt, sivu-urakka 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö: Suomi puh. +358 132442288 merja.kautto@pkky.fi

Lisätiedot

Tarjous on jätettävä suljetussa kirjekuoressa 7.6.2013 klo 12:00 mennessä osoitteeseen:

Tarjous on jätettävä suljetussa kirjekuoressa 7.6.2013 klo 12:00 mennessä osoitteeseen: Tarjouspyyntö Sivu 1 / 5 KATU- JA ULKOVALAISTUKSEN SANEERAUS 2013-2014 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Jalasjärven kunnan tekniset palvelut pyytää teiltä tarjousta valaisinsaneerauksista yksikköhintaisena kokonaishintaurakkana

Lisätiedot

2 kpl uusia pakettiautoja Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti

2 kpl uusia pakettiautoja Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti TARJOUSPYYNTÖ 2 kpl uusia pakettiautoja Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti 1. Tilaaja Viitasaaren kaupunki/tilapalvelu Keskitie 10 44500 VIITASAARI

Lisätiedot

Ratinanrannan pintarakenteiden rakennusurakka, Tampere

Ratinanrannan pintarakenteiden rakennusurakka, Tampere 19.2.2009 1 (6) Ratinanrannan pintarakenteiden rakennusurakka, Tampere 1. Tarjouspyyntö rakennuskohteesta Tampereen kaupunki / pyytää tarjoustanne Ratinanrannan promenadin pintarakenteiden, kalusteiden

Lisätiedot

2. Hankinnan kohde Hanke käsittää Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän Kiuruveden Hingunniemen keittiöremontin.

2. Hankinnan kohde Hanke käsittää Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän Kiuruveden Hingunniemen keittiöremontin. TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) SISÄLLYS 1. Yleistä 1 2. Hankinnan kohde 1 3. Hankintamenettely 2 4. Tehtävät 2 5. Aikataulu 2 6. Osatarjous 2 7. Vaihtoehtoiset tarjoukset 2 9. Tarjouspyyntöasiakirjat 2 10. Rakennusaikaiset

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Katuinsinööri Jarkko Salminen. Alastaron moottoriradan hulevesiviemärin rakentaminen

Yhteyshenkilö: Katuinsinööri Jarkko Salminen. Alastaron moottoriradan hulevesiviemärin rakentaminen 1/5 28.5.2019 URAKKATARJOUSPYYNTÖ LOIMAAN KAUPUNKI ALASTARON MOOTTORIRADAN HULEVESIVIEMÄRIN RAKENTAMINEN RAKENNUTTAJA TAI TILAAJA RAKENNUTTAMINEN JA VALVONTA Pyydämme urakkatarjoustanne Alastaron moottoriradan

Lisätiedot

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU 1/7 TARJOUSPYYNTÖ 7.9.2012 TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määritellyn liikennemallitarkastelun laadinnasta tässä tarjouspyynnössä ja tarjouspyynnön liitteissä kuvatulla

Lisätiedot

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti TARJOUSPYYNTÖ Rakennusteknisten töiden urakkatarjouspyyntö Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti 1. Tilaaja Tilapalvelu Keskitie 10 44500 Viitasaari

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) 97 Anpe Oy:n hankintaoikaisuvaatimus, suurtehoimurointi- ja puhallustöiden puitesopimus vuodelle 2013, toimitusjohtajan päätös 24 5.3.2013 HEL 2012-015760 T 02

Lisätiedot

Tarkempi kuvaus on tarjouspyynnön liitteenä 1. Espoon kaupunki ei voi sitoutua tiettyihin hankintamääriin sopimuskauden aikana.

Tarkempi kuvaus on tarjouspyynnön liitteenä 1. Espoon kaupunki ei voi sitoutua tiettyihin hankintamääriin sopimuskauden aikana. TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Kalsium- ja natriumkloridin hankinta Sopimuskausi Hankintapäätös Sopimusmenettely Espoon kaupunki pyytää tarjousta kalsiumkloridista (CaCl) ja natriumkloridista (NaCl). Kalsiumkloridia

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjouksia oppikirjoista lukuvuosille 2015 2016 ja 2016 2017.

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjouksia oppikirjoista lukuvuosille 2015 2016 ja 2016 2017. TARJOUSPYYNTÖ Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjouksia oppikirjoista lukuvuosille 2015 2016 ja 2016 2017. Tarjouspyyntö on julkaistu Julkisten hankintojen ilmoituskanavalla HILMASSA 2.2.2015 (www.hankintailmoitukset.fi)

Lisätiedot

KEMINMAAN KUNTA Tekniset palvelut

KEMINMAAN KUNTA Tekniset palvelut Tekniset palvelut Tarjousten avaus- ja käsittelytilaisuus Urakka LASSILAN KOULUN PERUSKUIVATUKSEN UUSIMINEN Tarjouspyyntökirje pvm. 3.8.2015 Kokous Tarjousten avaus- ja käsittelytilaisuus Aika 14.8.2014

Lisätiedot

Sopimustoimittajaksi valitaan yksi urakoitsija per osa-urakka, yksi urakoitsija voi saada useamman osa-urakan.

Sopimustoimittajaksi valitaan yksi urakoitsija per osa-urakka, yksi urakoitsija voi saada useamman osa-urakan. JU.INNANINFRA Dnro 205/ 2017 Hämeenlinnan kaupungin Hiekoitushiekan poiston ja puhtaanapidon urakka Tarjouspyynnön kohde Hämeenlinnan kaupunki, Linnanlnfra-liikelaitos pyytää tarjouksia Hämeenlinnan kaupungin

Lisätiedot

ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA. Tarjous tulee antaa tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.

ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA. Tarjous tulee antaa tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. TARJOUSPYYNTÖ 1(5) ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA Hankinnan kohde ja kuvaus Tarjouspyynnön liitteet Sopimuskausi Hankintapäätös Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoonlahden koulujen

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Sivu 1/1 VIITE: KANSALLINEN HANKINTAILMOITUS JULKISTEN HANKINTOJEN ILMOITUSKANA- VALLA 31.3.2010

Tarjouspyyntö Sivu 1/1 VIITE: KANSALLINEN HANKINTAILMOITUS JULKISTEN HANKINTOJEN ILMOITUSKANA- VALLA 31.3.2010 Tarjouspyyntö Sivu 1/1 VIITE: KANSALLINEN HANKINTAILMOITUS JULKISTEN HANKINTOJEN ILMOITUSKANA- VALLA 31.3.2010 PYHÄN FIS-RINNE Pelkosenniemen kunta pyytää tarjoustanne Pyhän FIS-rinne -urakasta kaikkine

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä. Tarjouspyyntö 114/10.03.02/2015 Päiväys 24.04.2015

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä. Tarjouspyyntö 114/10.03.02/2015 Päiväys 24.04.2015 1/5 TARJOUSPYYNTÖ 114/10.03.02/2015 Peltolan E-rakennus, 1. vaihe, konehuoneen rakentaminen 3. kerrokseen ja LVISA-työt, Rakennustekniset työt, pääurakka 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö:

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 25.9.2012

TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 25.9.2012 TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 25.9.2012 JANAKKALAN KUNNAN MAASTOMITTAUSLAITTEIDEN HANKINTA Pyydämme sitovaa tarjoustanne koskien Janakkalan kunnan Tekniikka ja ympäristön maankäytön tulosalueelle hankittavista maastomittauslaitteista

Lisätiedot

"KETTINKIKADUN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN"

KETTINKIKADUN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN 5 1/ INFRAPALVELUT TARJOUSPYYNTÖ 17.5.2016 "KETTINKIKADUN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN" 1. Tarjouspyynnön kohde Turun kaupunki / Kiinteistöliikelaitos / Infrapalvelut pyytää kokonaisurakkatarjousta

Lisätiedot

SIMON KUNTA TARJOUSPYYNTÖ LATUKONEEN KULJETUSLAVETIN HANKINTA

SIMON KUNTA TARJOUSPYYNTÖ LATUKONEEN KULJETUSLAVETIN HANKINTA SIMON KUNTA TARJOUSPYYNTÖ LATUKONEEN KULJETUSLAVETIN HANKINTA 18.12.2012 1 SIMON KUNTA Tekninen toimisto Ratatie 6 95200 Simo TARJOUSPYYNTÖ Sisällys 1. HANKINNAN KOHDE... 2 2. TARJOUKSEN SISÄLTÖ... 2 3.

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN KUNTA 1 Virastotie 3 56100 RUOKOLAHTI 17.6.2013 Puhelin (05) 26 911 Telekopio (05) 2691 354

RUOKOLAHDEN KUNTA 1 Virastotie 3 56100 RUOKOLAHTI 17.6.2013 Puhelin (05) 26 911 Telekopio (05) 2691 354 RUOKOLAHDEN KUNTA 1 TARJOUSPYYNTÖ 1. Tarjouspyynnön kohde 1.1 Tarjouspyynnön kohde Hankintayksikkö on Ruokolahden kunta/tekninen osasto. Tarjouspyynnön kohteena ovat: 1. Kasvitarhan alueen tasaustyöt,

Lisätiedot

Maksujärjestelmä työntekijän omaehtoisen, verovapaan liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukemiseksi

Maksujärjestelmä työntekijän omaehtoisen, verovapaan liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukemiseksi TARJOUSPYYNTÖ 1 / 6 Maksujärjestelmä työntekijän omaehtoisen, verovapaan liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukemiseksi 29.8.2016 Imatran kaupunki Virastokatu 2, 55100 Imatra Vaihde: 020 617 111 Faksi: 020

Lisätiedot

K/7/ /2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020

K/7/ /2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020 Asia K/7/02.08.00.06/2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020 1.1 Tarjouspyynnön kohde Hankintayksikkö on Imatran kaupunki / Kaupunkirakenne ja kunnallistekniikka.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) 930/ / PERINTÄPALVELUJEN HANKINTA. Hankinnan kohde ja kuvaus

TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) 930/ / PERINTÄPALVELUJEN HANKINTA. Hankinnan kohde ja kuvaus TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) PERINTÄPALVELUJEN HANKINTA Hankinnan kohde ja kuvaus Tällä tarjouspyynnöllä Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoon kaupungin perintäpalvelujen hoitamisesta alla mainittuna sopimuskautena.

Lisätiedot

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998.

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. 1 Urakkasopimus YSE 1998 RT 80260 RT 80260 1(5) URAKKASOPIMUS YSE 1998 Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. Hanke Numero Rakennuskohde Urakkasopimus PÄÄURAKKA 1

Lisätiedot

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (9) Virtaintie Virrat (vs. tarjouspyyntö )

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (9) Virtaintie Virrat (vs. tarjouspyyntö ) Virtain kaupunki TARJOUS 1 (9) VIRTAIN KAUPUNGIN KESKUSKEITTIÖN RAKENTAMINEN SR-URAKKANA 1 Tarjouksen tekijä Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite:

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 15.4.2013

TARJOUSPYYNTÖ 15.4.2013 TARJOUSPYYNTÖ 15.4.2013 Tilaaja: Iin Kunta Jokisuuntie 2 91100 Ii Hanke: Vesijohtojen uusinta (vuokratalo) Talo C, Ratatie, Kuivaniemi, Iin Kunta Johdanto Hankkeen tarkoituksena on uusia Ratatien Talo

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne tarjouspyynnössä ja sen liitteenä olevissa asiakirjoissa

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VIHERRAKENNUS- JA HOITOTYÖT VUODELLE 2017 (VUOSISOPIMUS)

KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VIHERRAKENNUS- JA HOITOTYÖT VUODELLE 2017 (VUOSISOPIMUS) TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1(5) TARJOUSPYYNTÖ KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VIHERRAKENNUS- JA HOITOTYÖT VUODELLE 2017 (VUOSISOPIMUS) Hankinnan kohde ja kuvaus Pyydämme tuntihintaista tarjoustanne Kauniaisten kaupungin

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOITOKONEYKSIKKÖ

TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOITOKONEYKSIKKÖ TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOITOKONEYKSIKKÖ 1. YLEISTÄ 2. TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Tervola on n. 3300 asukkaan kunta Lapin eteläosassa. Suun terveydenhuollossa on kolme hammaslääkärin virkaa ja suuhygienistin toimi;

Lisätiedot

Kotipalveluaterioiden kuljetuspalvelun hankinta

Kotipalveluaterioiden kuljetuspalvelun hankinta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 707/02.08.00/2014 127 Kotipalveluaterioiden kuljetuspalvelun hankinta Talouspäällikkö Markku Liimatainen 15.8.2014: Kotipalveluaterioiden kuljetuspalveluiden hankinnasta

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN KOTITALOUDEN OPETUSVÄLINEISTÄ

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN KOTITALOUDEN OPETUSVÄLINEISTÄ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN KOTITALOUDEN OPETUSVÄLINEISTÄ Äänekosken kaupunki pyytää tarjoustanne. Tuoteryhmä Kotitalouden opetusvälineet Tarjouspyynnön sisältö ja laajuus Hankintakausi Joulukuu

Lisätiedot

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 1. HANKINNAN TAVOITE JA KOHDE 1.1. Tarjouspyynnön rakenne Hankintayksikkö Laurea-ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Juhlatalo Rak29, kalustehankinta

Juhlatalo Rak29, kalustehankinta Juhlatalo Rak29, kalustehankinta Sipoon kunta pyytää tarjoustanne Hilma-ilmoituskanavassa 21.11.2014 julkaistun hankintailmoituksen ja tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti Juhlatalon Rak 29

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO 7.5.2014 1/5

KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO 7.5.2014 1/5 7.5.2014 1/5 URAKKATARJOUSPYYNTÖ PENTTILÄNNIEMEN ASUNTOALUEEN VALAISTUKSEN SANEERAUS (Dnro 55/423/2010) 1. Hankinnan kohde 2. Hankinnan aikataulu Kokemäen kaupunki pyytää Teiltä tarjousta Penttilänniemen

Lisätiedot

Hankinnan kohteena on asiantuntijapalvelu uusiutuvan energian sähköisen markkinapaikan rakentamiseen, markkinointiin ja kehittämiseen.

Hankinnan kohteena on asiantuntijapalvelu uusiutuvan energian sähköisen markkinapaikan rakentamiseen, markkinointiin ja kehittämiseen. 1/6 Oulunkaaren kuntayhtymä TARJOUSPYYNTÖ Piisilta 1 91100 Ii 16.8.2011 TARJOUSPYYNTÖ ASIANTUNTIJAPALVELUN HANKINNASTA 1. Hankinnan kohde Hankinnan kohteena on asiantuntijapalvelu uusiutuvan energian sähköisen

Lisätiedot

RAKENNUSTYÖT JA TARVIKKEET

RAKENNUSTYÖT JA TARVIKKEET 26.9.2017 Sivu 1/5 Dnro: 290/2017 Tilaaja: Tila- ja aluepalvelut Hanke: Janakkalan kunnan tuntiveloitusperusteiset rakennustyöt ja niissä käytettävät tarvikkeet 1.1.2018 31.12.2021 + 1 optiovuosi RAKENNUSTYÖT

Lisätiedot

RIIHIMÄEN KAUPUNKI Tarjouspyyntö TEKLA/135/2017

RIIHIMÄEN KAUPUNKI Tarjouspyyntö TEKLA/135/2017 TARJOUSPYYNTÖ 2017 3.3.2017 Sisällys 1 Tarjouspyynnön kohde... 3 2 Hankintamenettely... 3 3 Urakkamuoto... 3 4 Urakka-aika... 3 5 Maksuperuste... 3 6 Tarjouspyyntöasiakirjat... 3 7 Vaatimukset urakoitsijalle...

Lisätiedot

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA Inarin kunta pyytää tarjoustanne kirjastoauton korityöstä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Kirjastoauto hankitaan Inarin kunnankirjaston käyttöön (www.inari.fi/kirjasto).

Lisätiedot

Ehdokkaan sähköpostiosoite, johon tiedoksiannot ja päätökset voidaan toimittaa:

Ehdokkaan sähköpostiosoite, johon tiedoksiannot ja päätökset voidaan toimittaa: Hankintailmoitus / liite 1.1 1(7) EHDOKKAAN TIEDOT: Ehdokkaan nimi: Ehdokkaan osoite: Y-tunnus: Allekirjoitus ja nimenselvennys: Allekirjoittajalla on laillinen nimenkirjoitusoikeus tai valtakirja: Kyllä

Lisätiedot

Hankintalain mukainen hankintayksikkö on TREDU-Kiinteistöt Oy. Tilaajan ja rakennuttajan välillä on erillinen rakennuttamissopimus.

Hankintalain mukainen hankintayksikkö on TREDU-Kiinteistöt Oy. Tilaajan ja rakennuttajan välillä on erillinen rakennuttamissopimus. 22.9.2015 Sivu 1/5 Rakennuttaja: Tampereen kaupunki Tampereen Tilakeskus Liikelaitos PL 487, 33101 Tampere Tilaaja: TREDU-Kiinteistöt Oy Hanke: TREDU Valo, Siltanostin TARJOUSPYYNTÖ Tampereen Tilakeskus

Lisätiedot

Tekninen osasto Pyydämme tarjoustanne ammattikeittiölaitetoimituksista tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Tekninen osasto Pyydämme tarjoustanne ammattikeittiölaitetoimituksista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. TARJOUSPYYNTÖ Tekninen osasto 20.3.2017 KEITTIÖLAITEHANKINNAT Pyydämme tarjoustanne ammattikeittiölaitetoimituksista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 1. Hankinnan kohteet, toimitussisältö, toimitusehto

Lisätiedot