FinnLink liikenne Naantali - Långnäs - Kapellskär RAHTIOPAS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "FinnLink liikenne Naantali - Långnäs - Kapellskär RAHTIOPAS"

Transkriptio

1 FinnLink liikenne Naantali - Långnäs - Kapellskär RAHTIOPAS 2016/10

2 2 SISÄLLYSLUETTELO Finnlink kuljettaa 4 Aikataulu 4 Merirahti muodostuu 5 Arvonlisävero 5 Laivapaikan varaaminen 6-7 Rahtiselvitys 8 ISPS 9 Erikoiskuljetukset 9 Vaaralliset aineet 9-10 Huolintapalvelut 11 Ahtaus Alukset 12 Kontaktitiedot 13 Långnäs 14-15

3 3 HYVÄ RAHTIASIAKKAAMME! Finnlines on johtavia ro-ro- ja matkustajaliikenteen operaattoreita Pohjois-Euroopassa. Yritys on osa italialaista Grimaldi Group:ia. Finnlines Plc, FinnLink liikenne harjoittaa rahtiliikennettä Suomen Naantalin ja Ruotsin Kapellskärin välillä, poikkeamme myös Ahvenenmaalla Långnäsissä. Liikennöimme kahdella ropax aluksella. Olemme koonneet tähän oppaaseen tietoja Finnlinkin rahtiliikenteestä sekä siihen olennaisesti liittyvistä toiminnoista. Toivomme, että oppaasta on Sinulle apua erilaisissa merirahtiin liittyvissä asioissa.

4 4 FINNLINK KULJETTAA: Raskaita ajoneuvoyhdistelmiä Kuorma-autoja Irtoperiä Emme kuljeta: Telaketjuajoneuvoja kannella Lautta- eli mafivaunuja AIKATAULU Aikataulu internetistä Poikkeuksia ( telakoinnit, sesonkiliikenne jne. ) perusrungosta esiintyy säännöllisesti, joten on hyvä tarkistaa aikataulu esim. nettisivuiltamme.

5 5 MERIRAHTI MUODOSTUU Metrihinnasta (per alkava 1/2 metriä) Ajoneuvomaksusta kuljettajan matkan lisäksi hyttipaikka 2- tai 4-hengen hytissä, kaksi ruokailua ylityksen aikana sekä sauna. Tonni- ja satamamaksuista Arvonlisäverosta sekä mahdollisista lisistä kuten esim. ylileveyslisä, vaarallisten aineiden lisä, sähkökytkentämaksu, viikonpäivälisä, polttoainelisä jne. ARVONLISÄVERO Suomessa rekisteröidyt yritykset: EU:n alueella tapahtuvat kuljetukset ovat arvonlisäverollisia (verokanta 24%). EU:n ulkopuolisista kuljetuksista (esim. Norja) ei peritä arvonlisäveroa. Tällöin kuljettajan / maksajan pitää joko vientiasiakirjoin tai muutoin allekirjoituksellaan todistaa, että koko kuljetus on menossa EU:n ulkopuolelle. Muualla kuin Suomessa rekisteröidyt yritykset: Arvonlisävero on 0%. Yksityishenkilöt maksavat rahtiliikenteessä aina ALV:n 24%. ALV-velvolliselle kaikki maksut ovat verollisia.

6 6 LAIVAPAIKAN VARAAMINEN Vientiautot, varaukset Suomesta, varataan Naantalin paikkavarauksesta puhelimitse tai sähköpostilla. Tuontiautot, varaukset Ruotsista, varataan Kapellskärin paikkavarauksesta puhelimitse tai sähköpostilla. Yksikköä varattaessa on ilmoitettava vähintään seuraavat tiedot: Rahdin maksaja Yksikön pituus Yksikön rekisterinumero Kuljettajamäärä Vaaralliset aineet Sähkön tarve Mahdolliset ylileveydet ja korkeudet Mahdolliset eläimet Kaupallista tavaraa kuljettavat autot varataan rahtina. Mikäli yritykselläsi on rahtisopimus kuljetamme myös hevoskuljetukset rahdin puolella, muuten pyydämme kääntymään Finnlines matkustajaliikenteen puoleen. Mikäli kuljetat moottoripyörää, moottorivenettä, autoa tai muuta moottoriajoneuvoa pakettiautossa tai katetussa tilassa, mainitse asiasta varausta tehdessäsi. Itämeren sopimuksen mukaisesti ne on kirjattava aluksen lastauskirjaan. Tällaisista ajoneuvoista ei peritä erillistä lisämaksua. Varatut laivapaikat on peruutettava viimeistään alla mainittuihin kellonaikoihin mennessä: Lähtö peruutus Lähtö peruutus Naantali mennessä Kapellskär mennessä 11:00 08:00 09:15 06:00 22:45 14:00 21:45 14:00

7 7 Varatun paikan peruuttamatta jättäminen aiheuttaa 60,00 EUR/yksikkö No Show -laskutuksen. Mikäli Naantalin iltalähtöön varattu paikka perutaan illalla klo 19:00 jälkeen veloitamme No Show maksun. Ilman rekisterinumeroa varatun yksikön paikka poistetaan.

8 8 RAHTISELVITYS Kun yksikkö ilmoittautuu satamassa tulee kuljettajalla olla tarkat, paikkansapitävät tiedot yksiköstä ja lastista. Emme hyvitä jo laskutettuja autoja asiakkaan hyväksi jälkikäteen mikäli virhe ei selkeästi ole meidän. Ajo Naantalin satamaan tulisi tapahtua Järveläntien pääportista jotta ajoneuvon pituus rekisteröityy ohjelmaamme. Yksikkö, joka ei ole selvitetty ja valmiina lastattavaksi satamassa tuntia (1 h) ennen lähtöä menettää varatun paikkansa. Irtoperien, erikoiskuljetusten sekä vaarallista ainetta sisältävien yksiköiden on oltava selvitettynä ja valmiina lastattavaksi 1,5 tuntia ennen lähtöä. Yksiköiden selvitys lopetetaan 5 min ennen lähtöä. Yksikkö voidaan varata myös odotuslistalle, mutta järjestysnumero odotuslistalle annetaan vasta yksikön ilmoittauduttua selvitykseen. Lastin sidonta: Kuorma-autossa ja perävaunussa on oltava asianmukaiset sidontapisteet merkittynä. Mikäli sääolosuhteet edellyttävät lastin sidontaa, ilman sidontalenkkejä oleva auto jätetään pois ko. lähdöltä. IMO-autot kuitenkin sidotaan aina. Koska reitti Naantali-Kapellskär-Naantali on suojainen (LWHA= matalan aallonkorkeuden alue) hyväksyy Finnlink standardeista poiketen kaksi (2) kiinnityspistettä per sivu. Ajoneuvoyhdistelmässä tämä tarkoittaa kuorma-autossa kahta kiinnityspistettä per sivu ja varsinaisessa perävaunussa kahta kiinnityspistettä per sivu. Puoliperävaunuyhdistelmässä (trailer) tämä tarkoittaa puoliperävaunussa kahta kiinnityspistettä per sivu ja vetoauton hinauspiste hyväksytään kahden liinan kiinnityspisteeksi. Alle 3,5 tonnia kokonaispainoltaan oleva yksikkössä ei vaadita kiinnityspisteitä. Sidontalenkkien asennusten tulee olla viranomaismäärysten mukaisia. Hevoskuljetusautoissa takaluukku (kulkusilta) on pidettävä suljettuna matkan ajan. Telaketjukoneet ja -laitteet on kuljetettava lavettiautolla. Vaarallista ainetta sisältävien yksiköiden varastointi satama-alueilla on kielletty. Vaarallista ainetta kuljettavan yksikön vaatimia merkkejä voi ostaa Finnlinkin konttoreista. Raskaat kuljetukset: Ystävällisesti ota yhteys varaukseen saadaksesi lisätietoa.

9 9 ISPS Liikkuminen satama-alueella on aina luvanvaraista. Naantalissa kulunvalvontajärjestelmä vaatii ajoneuvoille kulkuluvan, joka on ajoneuvon rekisterinumeroon liitetty kulkulupa. Rekisterinumeroon perustuva kulkulupa on ilmainen. Mikäli Sinulla on kysyttävää, ystävällisesti ota yhteyttä Naantalin Satamaan puh Satama-alueella liikuttaessa henkilöiden tulee varautua selvittämään asiansa ja tarvittaessa todistamaan henkilöllisyytensä. Henkilöllisyyden todistamiseen soveltuu mikä tahansa kuvallinen henkilökortti kuten ajokortti, kuvallinen Kela-kortti, passi tai yrityksen oma kuvallinen henkilökortti (ID-kortti). ERIKOISKULJETUKSET Autokannelle mahtuvat 4,80 metriä korkeat ja 6,5 metriä leveät yksiköt. Ylileveistä kuljetuksista peritään lisämaksu, kysy tarkemmin myynnistä. Ylikorkeudesta ei lisäveloitusta. Tyhjät ylileveät ei lisäveloitusta. Normaalia leveämmät (yli 2,60) kuljetukset veloitetaan yhdistelmän kokonaispituuden mukaan. Raskaat kuljetukset: Yli 90 tonnia painavista kuormista on sovittava erikseen varauksen yhteydessä. VAARALLISET AINEET Finnlinkin alukset kuljettavat vaarallisia aineita Itämeren sopimuksen LWHA reitin sääntöjen mukaan. Pyydä varauksesta tai lataa netistä erillinen lomake helpottamaan vaarallisten aineiden varaamista.

10 10 Kyltitysohjeet

11 11 HUOLINTAPALVELUT FinnLink AB (Ruotsi) palvelee asiakkaitaan tehden vastaanottoja tavaranhaltijan toimesta ns. hemtagning -luovutuksia. Uusista toimeksiannoista ja merkittävistä muutoksista sovittava etukäteen satamaoperaatiotpäällikkö Mats Öhmanin kanssa (puh +46 (0) ). FinnLink AB (Ruotsi) laskuttaa toimeksiannot voimassaolevan hinnaston mukaan. Tarvittaessa tullilaitos palvelee Teitä: Suomi: puh (0) (tulli.fi) Ruotsi: puh. +46 (0) (tullverket.se) AHTAUS Ahtauspalveluina tarjoamme irtotrailerin, erilaisten pyörillä kulkevien koneiden ja uusien, ilman kuljettajaa olevien yksiköiden lastausta ja purkua. Kysy tarkemmin myynnistä hyvissä ajoin ennen varaamista. Ahdattavien yksiköiden paperit tulee toimittaa selvitykseen hyvissä ajoin ennen lastausta. Alta löytyviin karttoihin on merkitty irtotrailereiden jättöpaikat sekä Naantalissa että Kapellskärissä. Naantali

12 12 ALUKSET Kaikilla aluksillamme on rahtikuljettajille varattu omaa tilaa ruokasalista. Sauna on vain ammattikuljettajien käytössä. Laivoilla on käytettävissä karttapalvelu, josta voi tarkistaa reittivaihtoehtoja ja tulostaa ne mukaansa. Tupakointi on sallittu vain niille varatuissa tiloissa. Puhallusalkometrillä voi varmistaa ajokuntonsa. Mikäli alus käy Långnäsissä, on tax free myymälä auki.

13 13 YHTEYSTIEDOT Rahtivaraus Naantali Kapellskär puh (0) puh. +46 (0) Nli arkisin 8-16 Kap arkisin 8-16 Rahtiselvitys Naantali Kapellskär puh (0) puh. +46 (0) Nli arkisin 06:00-23:00 Kap arkisin 05:30-22:30 Auki viikonloppuisin laivojen lähtö- ja tuloaikoina Myynti: Pertti Väänänen, Riitta Mäkinen Asiakaspalvelu: Sari Vilen Mats Öhman Vahingot: Petri Kallio Talous: Laskutus Tuuli Kavaja Finnlines vaihde +358 (0)

14 14 LÅNGNÄS, AHVENANMAA Lisätietoa liikenteestä Långnäsiin Ahvenanmaalle. Osoite ja kartta. Långnäsvägen 656, Lumparland, Ahvenanmaa. Varaukset tehdään rahtivarauksista Naantalissa ja Kapellskärissä. Suunnat Naantali Långnäs / Långnäs Kapellskär varataan Naantalista. Suunnat Kapellskär Långnäs / Långnäs Naantali varataan Kapellskäristä. Kapellskär Naantali Tel +46 (0) Tel +358 (0) booking@finnlink.se booking@finnlink.fi

15 15 Check in Mahdollistaaksemme sujuvan lastauksen, ystävällisesti saavu satamaan 1 tunti ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa. Otamme vastaan vain etukäteisvarauksia. Käteisvarausten tulee olla maksettuja hyvissä ajoin ennen lähtöä. Finnlinesilla ei ole henkilökuntaa Långnäsin satamassa; satamasta ei voi varata matkaa. Alla olevaan karttaan on merkitty paikka jossa voit odottaa pääsyä lastausalueelle. X Kiitos mielenkiinnostasi ja ajastasi tutustuessasi rahtioppaaseemme! Haluamme kehittää ja parantaa palveluamme ja mielipiteesi on meille tärkeä. Aluksilla sekä terminaaleissa on saatavilla palautelomakkeita tai voit ottaa suoraan yhteyttä asiakaspalveluumme. Hyödyllistä tietoa internetissä: finnlines.com Finnlines pidättää kaikki oikeudet oppaan tekstiin.

FinnLink liikenne Naantali - Långnäs - Kapellskär RAHTIOPAS

FinnLink liikenne Naantali - Långnäs - Kapellskär RAHTIOPAS 1 FinnLink liikenne Naantali - Långnäs - Kapellskär RAHTIOPAS 2015/02 2 RAHTIOPAS HYVÄ RAHTIASIAKKAAMME! Finnlines on johtavia ro-ro- ja matkustajaliikenteen operaattoreita Pohjois-Euroopassa. Yritys on

Lisätiedot

FinnLink liikenne Naantali Kapellskär Långnäs RAHTIOPAS 2014

FinnLink liikenne Naantali Kapellskär Långnäs RAHTIOPAS 2014 1 FinnLink liikenne Naantali Kapellskär Långnäs RAHTIOPAS 2014 2013/12 2 RAHTIOPAS HYVÄ RAHTIASIAKKAAMME! Finnlines on johtavia ro-ro- ja matkustajaliikenteen operaattoreita Pohjois-Euroopassa. Yritys

Lisätiedot

FinnLink liikenne Naantali Kapellskär Naantali RAHTIOPAS 2013

FinnLink liikenne Naantali Kapellskär Naantali RAHTIOPAS 2013 1 FinnLink liikenne Naantali Kapellskär Naantali RAHTIOPAS 2013 2013/01 2 RAHTIOPAS HYVÄ RAHTIASIAKKAAMME! Finnlines on johtavia ro-ro- ja matkustajaliikenteen operaattoreita Itä- ja Pohjanmerellä. Finnlines

Lisätiedot

FinnLink liikenne Naantali - Långnäs - Kapellskär RAHTIOPAS

FinnLink liikenne Naantali - Långnäs - Kapellskär RAHTIOPAS FinnLink liikenne Naantali - Långnäs - Kapellskär RAHTIOPAS 2019/02 2 HYVÄ RAHTIASIAKKAAMME! Finnlines on johtavia ro-ro- ja matkustajaliikenteen operaattoreita Pohjois-Euroopassa. Yritys on osa italialaista

Lisätiedot

FINNSTEVEN SATAMATOIMINNOT VUOSAARESSA

FINNSTEVEN SATAMATOIMINNOT VUOSAARESSA FINNSTEVEN SATAMATOIMINNOT VUOSAARESSA GATEHOUSE Osoite Finnsteve Oy Ab Komentosilta 1, 00980 Helsinki PL 225, 00181 Helsinki Puhelin 010 56560, fax 09 685 7253 Finnsteven asiakaspalvelu on Gatehousen

Lisätiedot

Henkilöauto pituus alle 6 m. Ajoneuvo pituus alle 8 m. Ajoneuvo pituus alle 12 m. Ateriahinnat ( ) henkilö seisovasta pöydästä.

Henkilöauto pituus alle 6 m. Ajoneuvo pituus alle 8 m. Ajoneuvo pituus alle 12 m. Ateriahinnat ( ) henkilö seisovasta pöydästä. 1.10. 31.12. 1.10. 31.12. 117 53 21 AB3 sisähytti n. 10 m 2 AB4 sisähytti n. 10 m 2 A2 ulkohytti n. 10 m 2 A4S ulkohytti n. 10 m 2 A4 ulkohytti n. 16 m 2 1 pari-, 1 ala-, 1 ylävuode L4 ulkohytti n. 20

Lisätiedot

Hyvä tietää. Rostock Helsinki. Tallink Superfast Helsinki Rostock

Hyvä tietää. Rostock Helsinki. Tallink Superfast Helsinki Rostock Tallink Superfast Helsinki Rostock Rostock Helsinki Hyvä tietää YLEISTÄ: Passi/viisumi: Jokaisen Saksaan matkustavan on oman turvallisuutensa takia pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä tarvittaessa

Lisätiedot

ehdot 12.1 Toimitus- Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Tilaukset ja toimitukset Tekninen palvelu ORDER

ehdot 12.1 Toimitus- Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Tilaukset ja toimitukset Tekninen palvelu ORDER Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Gyproc-tuotteet Myyntijohtaja: Jan Rokama, puh: 0400 534 357 Myyntipäällikkö: Markku Itänen, puh: 040 754 2794 Aluemyyntipäälliköt: Etelä-Suomi: Marko Alho, puh: 044 735

Lisätiedot

TARJOUS 1 Tiina Aalto Puh. 0205 61 5306 Fax 0205 61 5333 11.8.2010 tiina.aalto@kavevatravel.fi

TARJOUS 1 Tiina Aalto Puh. 0205 61 5306 Fax 0205 61 5333 11.8.2010 tiina.aalto@kavevatravel.fi TARJOUS 1 Turun Kaupunki Pertti Heinonen Puh. 02-262 4802 pertti.heinonen@turku.fi RYHMÄMATKA RUOTSIIN JA NORJAAN Kiitämme tarjouspyynnöstänne ja tarjoamme ryhmällenne seuraavia matkapalveluita: Kohde

Lisätiedot

OHJEITA STEVECO OY:N HIETASEN TERMINAALISSA ASIOIVILLE

OHJEITA STEVECO OY:N HIETASEN TERMINAALISSA ASIOIVILLE HN/AN/ES/JM ASIOINTIOHJE 29.06.2016 OHJEITA STEVECO OY:N HIETASEN TERMINAALISSA ASIOIVILLE Hietaseen saapuminen Kaikki tavaran tuojat ja hakijat ilmoittautuvat Stevecon autovastaanotossa Hietasen portilla.

Lisätiedot

Maakuljetusten lisäpalvelut Suomessa

Maakuljetusten lisäpalvelut Suomessa Maakuljetusten lisäpalvelut Suomessa Apumiespalvelu Kirjeavisointi Apumiespalvelu on tarpeen, jos lähetyksesi lastaaminen, purkaminen tai kerros-/sisäänkanto edellyttävät kuljettajalle apuvoimia. Apumiespalvelu

Lisätiedot

Kansainvälinen tavarakauppa. 6.5.2015 Kati Tamminen

Kansainvälinen tavarakauppa. 6.5.2015 Kati Tamminen Kansainvälinen tavarakauppa 6.5.2015 Kati Tamminen Tavaran käsite Arvonlisäverotuksessa sovelletaan eri säännöksiä riippuen siitä, onko kyse tavarakaupasta vai palvelukaupasta. Tavaralla tarkoitetaan (AVL

Lisätiedot

Käytettyjen tavaroiden tuontihuojennus Ahvenanmaan verorajaa ylitettäessä

Käytettyjen tavaroiden tuontihuojennus Ahvenanmaan verorajaa ylitettäessä Käytettyjen tavaroiden tuontihuojennus Ahvenanmaan verorajaa ylitettäessä Asiakasohje tulli.fi 8.12.2016 Käytettyjen tavaroiden tuontihuojennus Ahvenanmaan verorajaa ylitettäessä Sisällys 1 Käytettyjen

Lisätiedot

KUN RESURSSIT JA AIKA EIVÄT RIITÄ - KÄYTÄ TAVARATAKSIA!

KUN RESURSSIT JA AIKA EIVÄT RIITÄ - KÄYTÄ TAVARATAKSIA! KUN RESURSSIT JA AIKA EIVÄT RIITÄ - KÄYTÄ TAVARATAKSIA! PALVELUHINNAST0 2012 SISÄLLYSLUETTELO YRITYSESITTELY, TILAUSPALVELU JA YHTEYSTIEDOT 3 HINNASTO Lahti, Hollola, Nastola, Orimattila, Vääksy 4 Heinola

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Päivitetty ja voimassa 25.1.2019 alkaen. Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen

Lisätiedot

Kotka Sillamäe Kotka Rahtipotentiaalin selvitys. 29.4.2008 Kotka Loppuseminaari Tutkimuspäällikkö Markku Haikonen

Kotka Sillamäe Kotka Rahtipotentiaalin selvitys. 29.4.2008 Kotka Loppuseminaari Tutkimuspäällikkö Markku Haikonen Kotka Sillamäe Kotka Rahtipotentiaalin selvitys 29.4.2008 Kotka Loppuseminaari Tutkimuspäällikkö Markku Haikonen 1 Kotka Sillamäe Kotka Rahtipotentiaalin selvitys Tutkimusotos: suuret huolinta- ja kuljetusyritykset

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Päivitetty 14.10.2018. Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen vuokraajille

Lisätiedot

Europa viihderisteily Tallinnaan. Esittely. Europan viihderisteily Tallinnaan. Miksi Europan viihderisteily? Matkustaminen. Matkan kesto.

Europa viihderisteily Tallinnaan. Esittely. Europan viihderisteily Tallinnaan. Miksi Europan viihderisteily? Matkustaminen. Matkan kesto. Sivu 1 / 6 Esittely Europan viihderisteily Tallinnaan Lähdöt päivittäin klo 18.30 Helsingistä. Matka sisältää Helsinki - Tallinna - Helsinki risteilyn valitussa hyttiluokassa. Alkuviikosta Europan 22h

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2016

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2016 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2016 Kaupunkirakennelautakunta on hyväksynyt vuoden 2016 jätetaksan 15.12.2015 sekä määrännyt sen tulemaan voimaan 1.1.2016 alkaen. 1 JÄTETAKSAN PERUSTEET Jyväskylän kaupunki

Lisätiedot

Varausnumero. Turku Linnankatu 91 Maarianhamina Västra hamnen, Mariehamn. Långnäs 656 Långnäsvägen Värtan-satama Hamnpirsvägen 10.

Varausnumero. Turku Linnankatu 91 Maarianhamina Västra hamnen, Mariehamn. Långnäs 656 Långnäsvägen Värtan-satama Hamnpirsvägen 10. Sivu 1. MARKUS OLENIUS KÄSITYÖLÄISKATU 8 20100 TURKU SUOMI Varaus nimellä: OLENIUS MARKUS MATKAVAHVISTUS TURKU-AHVENANMAA GALAXY Turku - Ahvenanmaa Lauantai 07.01.2017 Saapuminen Ahvenanmaa - 08:15 Lauantai

Lisätiedot

Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Esittely. Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Miksi päiväristeilylle? Matkustaminen. Matkan kesto.

Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Esittely. Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Miksi päiväristeilylle? Matkustaminen. Matkan kesto. Sivu 1 / 6 Esittely Viking Line päiväristeily Tallinnaan Matka sisältää päiväristeilyn Päiväristeily alkaa aamupäivällä, jolloin voit nauttia lounaan Bistro Buffetissa. Päivässä ehtii vaikka mitä! Merimatka

Lisätiedot

Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Esittely. Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Miksi päiväristeilylle? Matkustaminen. Matkan kesto.

Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Esittely. Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Miksi päiväristeilylle? Matkustaminen. Matkan kesto. Sivu 1 / 6 Esittely Viking Line päiväristeily Tallinnaan Matka sisältää päiväristeilyn Päiväristeily alkaa aamupäivällä, jolloin voit nauttia lounaan Bistro Buffetissa. Päivässä ehtii vaikka mitä! Merimatka

Lisätiedot

TERMINAALIMAKSUT Finnair Cargo Center 1.4.2014 alkaen*

TERMINAALIMAKSUT Finnair Cargo Center 1.4.2014 alkaen* TERMINAALIMAKSUT Finnair Cargo Center 1.4.2014 alkaen* * Hinnasto voimassa toistaiseksi (uuden version julkaisuun asti) www.finnaircargo.fi Sisällysluettelo 1.TUONTI 1.1 Selvitys- ja luovutusmaksut 1.1.1

Lisätiedot

Hotellimatka Vihulan kartanoon. Esittely. Vihulan hotellimatka 3 päivää. Vihulan kartano, Vihula Manor Country Club & SPA

Hotellimatka Vihulan kartanoon. Esittely. Vihulan hotellimatka 3 päivää. Vihulan kartano, Vihula Manor Country Club & SPA Sivu 1 / 7 Esittely Vihulan hotellimatka 3 päivää Tervetuloa Lahemaan kansallispuiston alueella sijaitsevaan Vihulaan, noin 95 km päähän Tallinnasta itään. Vihula on yksi Viron kauneimmista paikoista ja

Lisätiedot

Finnsteve Vuosaaren satamassa. Vuosaaren satama. Alussa oli vain ranta, hiekkaa ja huimaava visio!

Finnsteve Vuosaaren satamassa. Vuosaaren satama. Alussa oli vain ranta, hiekkaa ja huimaava visio! Finnsteve Vuosaaren satamassa Vuosaaren satama Alussa oli vain ranta, hiekkaa ja huimaava visio! 1 Suomen ulkomaankaupan keskus Säännöllisen linjaliikenteen suuryksikköjen satamapalveluihin erikoistunut

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä 6 päivänä kesäkuuta 2013 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan ajoneuvojen käytöstä tiellä

Lisätiedot

SmartShip Rahtituotteiden ja lisäpalveluiden valitseminen

SmartShip Rahtituotteiden ja lisäpalveluiden valitseminen SmartShip Rahtituotteiden ja lisäpalveluiden valitseminen Valitse Posti SmartShipistä Posti Rahti, jos olet sopinut tästä palvelusta ja lähettämässä rahtilähetystä rahtikirjalla Posti Rahti tilaa tänään,

Lisätiedot

Yhteystiedot: Kymenlaaksonkatu 2 A19 48100 KOTKA FINLAND Y-tunnus: 1227866-7. Ajotilaukset / yhteydenotot:

Yhteystiedot: Kymenlaaksonkatu 2 A19 48100 KOTKA FINLAND Y-tunnus: 1227866-7. Ajotilaukset / yhteydenotot: Yhteystiedot: Kymenlaaksonkatu 2 A19 48100 KOTKA FINLAND Y-tunnus: 1227866-7 Ajotilaukset / yhteydenotot: Antti Kallas 0400 829 707 Petri Kallas 0400 757 105 Jarkko Kallas 040 536 4595 TAI Internet: www.kallas.fi

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen vuokraajille (myöhemmin tilaaja) on

Lisätiedot

Ajankohtaispäivä aikuiskoulutuskeskuksille ja ammattioppilaitoksille

Ajankohtaispäivä aikuiskoulutuskeskuksille ja ammattioppilaitoksille Ajankohtaispäivä aikuiskoulutuskeskuksille ja ammattioppilaitoksille kuljetusalan monet haasteet Uudistunut tavaraliikennelaki Yrittäjäkuljettajien työaikalaki Mitta- ja massauudistus Petri Murto Tavaraliikennelain

Lisätiedot

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY RISTEILYT SINISELLÄ SAIMAALLA KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT Lähtö Kuopiosta (ti, to, la) tai Savonlinnasta (ma, ke, pe) klo 9.00. Risteily Heinäveden reittiä pitkin neljän sulkukanavan ja kahden avokanavan kautta

Lisätiedot

Verkkokaupan arvonlisäverotus. Mika Jokinen Veroasiantuntija

Verkkokaupan arvonlisäverotus. Mika Jokinen Veroasiantuntija Verkkokaupan arvonlisäverotus Mika Jokinen Veroasiantuntija Verkkokauppa Kotimaankauppaa vai ulkomaankauppaa? Tavara vai palvelu? Asiakas verovelvollinen vai ei-verovelvollinen? 2 Ulkomaankaupan käsitteitä...

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun valtioneuvoston asetuksen (1257/1992)

Lisätiedot

RYHMÄVARAUSVAHVISTUS

RYHMÄVARAUSVAHVISTUS Grankulla Ifk FIN-02700 KAUNIAINEN Matkanjohtaja: Kuka? + puhelinnumero? Viite: Robert Nyström Kiitos tilauksestanne! Pyydämme teitä ystävällisesti tarkistamaan, että varausvahvistus on tilauksenne mukainen

Lisätiedot

Ro-ro-matkustaja-alusten kansipalot ja niiden ehkäisy

Ro-ro-matkustaja-alusten kansipalot ja niiden ehkäisy Ro-ro-matkustaja-alusten kansipalot ja niiden ehkäisy Valtteri Laine TRAFI/Erityisasiantuntija Merikapteeni/FM Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Laivapalon uhka Euroopassa muihin merionnettomuuksiin

Lisätiedot

LAPPEENRANTA GP 28.4.2012. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt

LAPPEENRANTA GP 28.4.2012. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt LAPPEENRANTA GP 28.4.2012 Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt KILPAILUKUTSU: Joulella pisimmälle Lappeenranta GP on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteistyönä

Lisätiedot

(Finnlines ja Nordö-Link kumpikin yhdessä ja erikseen rahdinottaja, matkustaja jäljempänä myös asiakas ).

(Finnlines ja Nordö-Link kumpikin yhdessä ja erikseen rahdinottaja, matkustaja jäljempänä myös asiakas ). Kuljetusehdot FINNLINES OYJ:N JA REDERI AB NORDÖ-LINKIN MATKUSTAJALIIKENTEEN MATKUSTAJIA, HEIDÄN MATKATAVAROITAAN JA MUKANA SEURAAVIA AJONEUVOJAAN KOSKEVAT YLEISET KULJETUSEHDOT 1. KULJETUSSOPIMUS: EHDOT

Lisätiedot

Keskusjärjestön ja sen yhdistysten jäsenedut HINNASTO 2010

Keskusjärjestön ja sen yhdistysten jäsenedut HINNASTO 2010 Keskusjärjestön ja sen yhdistysten jäsenedut HINNASTO 2010 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1 (14) 1. KALASTUSRYHMÄT REITTIMATKOILLA... 2 1.1. Helsinki Tukholma... 2 1.2. Turku Tukholma... 3 1.3. Helsinki/Turku Maarianhamina/Långnäs...

Lisätiedot

Mennessänne kilpailukeskuksesta katsastukseen on matkalla mittarintarkastusmatka. Ajoohje löytyy tiekirjan alkusivulla.

Mennessänne kilpailukeskuksesta katsastukseen on matkalla mittarintarkastusmatka. Ajoohje löytyy tiekirjan alkusivulla. 1 KILPAILIJATIEDOTE Tervetuloa järjestämäämme Maxell ralliin. Kun saavutte Pusulaan, teidän on vietävä ensin traileri sille kuuluvalle parkkipaikalle. Trailereita varten on varattu pysäköintitilaa os.

Lisätiedot

Poikkeuslupahakemus: Ylimittainen ja/tai -massainen ajoneuvoyhdistelmä (ns. HCT-yhdistelmä)

Poikkeuslupahakemus: Ylimittainen ja/tai -massainen ajoneuvoyhdistelmä (ns. HCT-yhdistelmä) Poikkeuslupahakemus: Ylimittainen ja/tai -massainen ajoneuvoyhdistelmä (ns. HCT-yhdistelmä) Lomakkeen kaikki *-merkityt kentät ovat pakollisia. Pakolliset liitteet: - Hakemuksen mukaisen ajoneuvoyhdistelmän

Lisätiedot

Raskaan kaluston mittojen ja painojen vaikutus liikenneturvallisuuteen

Raskaan kaluston mittojen ja painojen vaikutus liikenneturvallisuuteen Raskaan kaluston mittojen ja painojen vaikutus liikenneturvallisuuteen, Rovaniemi 15.11.2018 Jari Harju Asiantuntija, SKAL asiantuntijapalvelut Asetusluonnos uusista mitoista ja massoista AIKATAULU TÄHÄN

Lisätiedot

LIITE C KULJETUS HENKILÖITÄ KULJETTAVASSA AJONEUVOSSA, MAASTOSSA JA MOOTTORIKELKKAILUREITILLÄ

LIITE C KULJETUS HENKILÖITÄ KULJETTAVASSA AJONEUVOSSA, MAASTOSSA JA MOOTTORIKELKKAILUREITILLÄ 300 000 LIITE C 2453 KULJETUS HENKILÖITÄ KULJETTAVASSA AJONEUVOSSA, MAASTOSSA JA MOOTTORIKELKKAILUREITILLÄ Soveltamisala 300 001 (1) Vaarallisten aineiden kuljetus henkilöitä kuljettavissa ajoneuvoissa,

Lisätiedot

Terveisin Mäntsälän Messut 2014-tiimi

Terveisin Mäntsälän Messut 2014-tiimi Mäntsälän Messut 2014 PL 2O 04601 Mäntsälä Irma Pesonen Puh 045 2090700 irma.peso@gmail.com Mäntsälän Messut 2014 järjestetään elokuussa Mäntsälän Suurlavalla. Messut tarjoavat yrittäjille, yhdistyksille

Lisätiedot

KILPAILIJAOHJEET. klo 11:00 Turvallisuustarkastus päättyy klo 11:01 Kilpailun lähtö klo 12:55 Kilpailun tauko ja huolto

KILPAILIJAOHJEET. klo 11:00 Turvallisuustarkastus päättyy klo 11:01 Kilpailun lähtö klo 12:55 Kilpailun tauko ja huolto KILPAILIJAOHJEET Kilpailupäivän aikataulu klo 8:00 Kilpailukeskus- ja toimisto avataan (Nestorihalli, Tallitie 66) klo 8:00 Kilpailupapereiden tarkastus ja materiaalin jako klo 9:00 Turvallisuustarkastus

Lisätiedot

113 x kahden hengen hengen standard huonetta varattuna (huoneista 10 invahuoneita) 57 x kahden hengen superior- huonetta varattuna

113 x kahden hengen hengen standard huonetta varattuna (huoneista 10 invahuoneita) 57 x kahden hengen superior- huonetta varattuna Paperiliitto Ry Os.50 Mika Lahtinen puh. +358 40 5576790 email. mika.lahtinen@ppp.inet.fi TARJOUS 18.7.2017 Restel Hotellit Länsi-Suomen aluemyynti Pekka Laitinen Rautatienkatu 21 B, 9. krs 33100 TAMPERE

Lisätiedot

Varausvahvistus/lasku 03.02.2016. Tuotteet. Erikoishinta urheiluryhmille MOBERG TOMI. Varaus nimellä: HYPO POJAT 02

Varausvahvistus/lasku 03.02.2016. Tuotteet. Erikoishinta urheiluryhmille MOBERG TOMI. Varaus nimellä: HYPO POJAT 02 Sivu MOBERG TOMI Varausvahvistus/lasku 03.02.206 Varausnumero 5075095 Turvanumero 4395 Teitä palveli Henriikka T. Pakettialennukset Meno-paluu Tuotteet Erikoishinta urheiluryhmille Varaus nimellä: HYPO

Lisätiedot

VAHVA SUOMALAINEN. Suomi Finland 100. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi ajokorttilain 61 :n muuttamisesta

VAHVA SUOMALAINEN. Suomi Finland 100. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi ajokorttilain 61 :n muuttamisesta VAHVA SUOMALAINEN Suomi Finland 100 Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi ajokorttilain 61 :n muuttamisesta Liikenne- ja viestintävaliokunta 29.11.2017 Johtava asiantuntija Ari Herrala Suomen Kuljetus

Lisätiedot

JÄTEHUOLTOHINNASTO 1.1-31.03.2008 Maanläjitysalueen hinnasto 1.1-31.12.2008. V u o s i 2008

JÄTEHUOLTOHINNASTO 1.1-31.03.2008 Maanläjitysalueen hinnasto 1.1-31.12.2008. V u o s i 2008 KIRKKONUMMEN KUNTA Kunnallistekniset palvelut Liite Yt 2/22.11.2007 JÄTEHUOLTOHINNASTO 1.1-31.03.2008 Maanläjitysalueen hinnasto 1.1-31.12.2008 Jätetaksa V u o s i 2008 Kunnanvaltuuston päätös 35/28.2.1991,

Lisätiedot

Kappale kauneinta Suomea

Kappale kauneinta Suomea Kappale kauneinta Suomea Kapeat mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät Heinäveden reitistä ainutlaatuisen elämyksen, joka kaikkien pitäisi ainakin kerran elämässään kokea.

Lisätiedot

JÄTEHUOLTO MUUTTUU POLVIJÄRVELLÄ 1.1.2012 ALKAEN

JÄTEHUOLTO MUUTTUU POLVIJÄRVELLÄ 1.1.2012 ALKAEN Jätehuollon järjestäminen 1.1.2012 alkaen Jätehuolto siirtyy 1.1.2012 alkaen kokonaisuudessaan Joensuun Seudun jätehuolto Oy:n vastattavaksi. Jäteyhtiö on kilpailuttanut jätteenkuljetuksen kaikkien osakaskuntien

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE

REKISTERISELOSTE REKISTERISELOSTE 23.5.2018 Rekisterinpitäjä: HaminaKotka Satama Oy (jäljempänä HaminaKotka Satama) Merituulentie 424 48310 Kotka PL 196, 48101 Kotka Puh. +358 (0)20 790 8800 office@haminakotka.fi Y-tunnus

Lisätiedot

SKAL Kuljetusbarometri 1/2014: Tieverkon rajoitukset syövät hyötyjä suuremmasta kuljetuskalustosta Tierakentaminen pistäisi vauhtia koko

SKAL Kuljetusbarometri 1/2014: Tieverkon rajoitukset syövät hyötyjä suuremmasta kuljetuskalustosta Tierakentaminen pistäisi vauhtia koko SKAL Kuljetusbarometri 1/2014: Tieverkon rajoitukset syövät hyötyjä suuremmasta kuljetuskalustosta Tierakentaminen pistäisi vauhtia koko elinkeinoelämään Barometrin viisarit arvio toteutuma ennuste 3 4

Lisätiedot

KILPAILIJAOHJEET. Kilpailupäivän aikataulu

KILPAILIJAOHJEET. Kilpailupäivän aikataulu KILPAILIJAOHJEET Kilpailupäivän aikataulu klo 8.00 klo 9.30 klo 10.00 klo 10.00 klo 11.01 klo 11.01 Kilpailukeskus ja -toimisto avataan, Hotelli Leikari, Haminantie 261, Kotka (liite) Kilpailupapereiden

Lisätiedot

Lähdöt lähes päivittäin (ei lauantaisin) klo 21:30 tai 20:00 (sunnuntaisin) Helsingistä.

Lähdöt lähes päivittäin (ei lauantaisin) klo 21:30 tai 20:00 (sunnuntaisin) Helsingistä. Sivu 1 / 7 Esittely 23h Päivä Tallinnassa risteily Lähdöt lähes päivittäin (ei lauantaisin) klo 21:30 tai 20:00 (sunnuntaisin) Helsingistä. Suositulla Ostosristeilyllä vietät yön laivalla ja Tallinnassa

Lisätiedot

TERMINAALIMAKSUT Finnair Cargo Center 1.7. - 31.12.2013

TERMINAALIMAKSUT Finnair Cargo Center 1.7. - 31.12.2013 TERMINAALIMAKSUT Finnair Cargo Center 1.7. - 31.12.2013 www.finnaircargo.fi Sisällysluettelo 1.TUONTI 1.1 Selvitys- ja luovutusmaksut 1.1.1 Valmisyksikkömaksu 1.1.2 Kuormausyksikön purkamismaksu 1.2 Tuontirahdin

Lisätiedot

HCT käyttökokeilut puutavaran kuljetuksissa Pohjois- ja Itä-Suomessa Tulosseminaari

HCT käyttökokeilut puutavaran kuljetuksissa Pohjois- ja Itä-Suomessa Tulosseminaari HCT käyttökokeilut puutavaran kuljetuksissa Pohjois- ja Itä-Suomessa Tulosseminaari Hannu Pirinen Kehityspäällikkö, Metsä Group, puunhankinta ja metsäpalvelut 06.09.2016 Veljekset Hannonen Oy, 84 -tonninen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2015

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2015 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2015 jonka kaupunkirakennelautakunta on hyväksynyt 2.12.2014 sekä määrännyt tulemaan voimaan 1.1.2015 alkaen. 1 JÄTETAKSAN PERUSTEET Jyväskylän kaupunki perii jätemaksua

Lisätiedot

HCT-tyyppiyhdistelmät

HCT-tyyppiyhdistelmät Muistio 1 (9) 17.5.2019 HCT-tyyppiyhdistelmät Tähän muistioon on koottu todellisia esimerkkejä mittamuutoksen mukaisista yhdistelmistä ja autoista. Tammikuussa annettu asetusmuutos mahdollistaa hyvin paljon

Lisätiedot

KOMMENTTIPUHEENVUORO MITTA- JA PAINOUUDISTUKSESTA

KOMMENTTIPUHEENVUORO MITTA- JA PAINOUUDISTUKSESTA KOMMENTTIPUHEENVUORO MITTA- JA PAINOUUDISTUKSESTA Pohjoisen logistiikkafoorumi 16.1.2013 Oulu SKAL Heikki Huhanantti SKAL:n mitat ja massat työryhmän tavoitteet Tavoite: selkeä käsitys muutoksista Euroopassa

Lisätiedot

Määräys ajoneuvoyhdistelmien teknisistä vaatimuksista

Määräys ajoneuvoyhdistelmien teknisistä vaatimuksista Määräys ajoneuvoyhdistelmien teknisistä vaatimuksista Trafin säädösinfo 27.11.2018 Otto Lahti Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. LVM:n hanke asetusmuutoksesta raskaiden ajoneuvon yhdistelmien pituuden

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Mäntsälän kunta Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 3.12.2015 Voimaantulo 1.1.2016 I YLEISTÄ 1 Mäntsälän kunnan jätehuolto

Lisätiedot

Cumulus Hämeenpuisto, Hämeenpuisto 47, 33200 Tampere Email. hameenpuisto.cumulus@restel.fi

Cumulus Hämeenpuisto, Hämeenpuisto 47, 33200 Tampere Email. hameenpuisto.cumulus@restel.fi Tampereen aluemyyntikeskus VAHVISTUS Päivi Laukkanen Rautatienkatu 21 33100 Tampere 13.11.2013 puh. +358 3 2392 2950 email. tampere.aluemyynti@restel.fi Tappara ry Kari Aaltonen Sudenkatu 7 33520 Tampere

Lisätiedot

Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75

Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75 Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75 VENEPAIKKOJEN VUOKRAUSSÄÄNNÖT, PIENVENESATAMASÄÄNNÖT JA KARTAT Muutettu 19.10.2005 75 Hyväksytty liikuntalautakunnassa 17.11.2004 66 KIRKKONUMMEN KUNNAN

Lisätiedot

Keskustelua Trafin erikoiskuljetusmääräyksestä

Keskustelua Trafin erikoiskuljetusmääräyksestä Keskustelua Trafin erikoiskuljetusmääräyksestä SKALS-erikoiskuljetusseminaari 15.11.2018 Juhani Puurunen Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Sisältöä Säädösperustaa Perussäännöksistä Trafin erikoiskuljetusmääräyksen

Lisätiedot

Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint. Korvenkylä Junkkari 14.10.2012

Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint. Korvenkylä Junkkari 14.10.2012 Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint Korvenkylä Junkkari 14.10.2012 OHJAAJAINFO Ajo-ohje Varikko ja kilpailutoimisto sijaitsevat Korvenkylän koululla ja sen välittömässä läheisyydessä, osoite on Korventie

Lisätiedot

OHJE: Taksiliikenteen tallentaminen NAP-palveluun

OHJE: Taksiliikenteen tallentaminen NAP-palveluun S i v u 1 OHJE: Taksiliikenteen tallentaminen NAP-palveluun 1. Siirry sivulle www.finap.fi ja rekisteröidy palveluun. Mikäli ymmärrät paremmin ruotsin- tai englannin kieltä, vaihda kieli klikkaamalla kohtaa

Lisätiedot

(Finnlines ja Nordö-Link kumpikin yhdessä ja erikseen rahdinottaja, matkustaja jäljempänä myös asiakas ).

(Finnlines ja Nordö-Link kumpikin yhdessä ja erikseen rahdinottaja, matkustaja jäljempänä myös asiakas ). KULJETUSEHDOT FINNLINES OYJ:N JA REDERI AB NORDÖ-LINKIN MATKUSTAJALIIKENTEEN MATKUSTAJIA, HEIDÄN MATKATAVAROITAAN JA MUKANA SEURAAVIA AJONEUVOJAAN KOSKEVAT YLEISET KULJETUSEHDOT 1. KULJETUSSOPIMUS: EHDOT

Lisätiedot

TERMINAALIMAKSUT Finnair Cargo Center

TERMINAALIMAKSUT Finnair Cargo Center TERMINAALIMAKSUT Finnair Cargo Center 1.4. - 31.12.2010 www.finnaircargo.fi Sisällysluettelo 1.TUONTI 1.1 Selvitys- ja luovutusmaksut 1.1.1 Valmisyksikkömaksu 1.1.2 Kuormausyksikön purkamismaksu 1.2 Tuontirahdin

Lisätiedot

Viron pääkaupunki Tallinna sijaitsee Pohjois-Euroopassa Itämeren rannalla. Tallinnassa on asukkaita

Viron pääkaupunki Tallinna sijaitsee Pohjois-Euroopassa Itämeren rannalla. Tallinnassa on asukkaita Sivu 1 / 7 Esittely Hotellimatka Tallinna / Viking Line Tallinnan hotellimatkallamme ehdit tutustua nähtävyyksiin, shoppailla, nauttia kulttuurista ja hemmotella itseäsi. Lukuisat kansainväliset ravintolat

Lisätiedot

TERMINAALIMAKSUT Finnair Cargo Center,

TERMINAALIMAKSUT Finnair Cargo Center, TERMINAALIMAKSUT Finnair Cargo Center, 1.7. - 31.12.2009 www.finnaircargo.fi Sisällysluettelo 1.TUONTI 1.1 Selvitys- ja luovutusmaksut 1.1.1 Valmisyksikkömaksu 1.1.2 Kuormausyksikön purkamismaksu 1.2

Lisätiedot

Loviisan Satama Oy:n verkkoselostus

Loviisan Satama Oy:n verkkoselostus Loviisan Satama Oy:n verkkoselostus Sisällysluettelo 1 Yleistä 1.1 Johdanto ja tarkoitus 1.2 Oikeudellinen merkitys 2 Rataverkolle pääsy 2.1 Rataverkolle pääsyn edellytykset 2.1.2 Yleiset rataverkolle

Lisätiedot

PALVELUHINNASTO Voimassa

PALVELUHINNASTO Voimassa PALVELUHINNASTO Voimassa 1.1.2018 2 (7) 1. YLEISET PERUSTEET Loviisan Satama Oy:n alueella on noudatettava Loviisan Satama Oy:n satamajärjestystä. Loviisan Satama Oy:n satama-alueelle tulevan ja lähtevän

Lisätiedot

Muutoksia ajokortteihin Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä.

Muutoksia ajokortteihin Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Muutoksia ajokortteihin 1.7.2018 Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. LT-luokan poistuminen LT-luokka (liikennetraktori) poistuu uuden ajokorttilain voimaantulohetkellä Nykyiseen LT-luokkaan kuuluvien

Lisätiedot

Europa risteilyt Tallinnaan

Europa risteilyt Tallinnaan Europa risteilyt Tallinnaan Tervetuloa Mannisen matkassa risteilylle Tallinnaan. Suosittu Europa saapui Helsinki?Tallinna-linjalle entistä ehompana. Keväällä uudistettiin jo myymälät ja laivalle saatiin

Lisätiedot

Ajoneuvojen mitat ja massat Suomessa 1.10.2013 alkaen. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Asiantuntijapalveluiden päällikkö Petri Murto

Ajoneuvojen mitat ja massat Suomessa 1.10.2013 alkaen. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Asiantuntijapalveluiden päällikkö Petri Murto Ajoneuvojen mitat ja massat Suomessa 1.10.2013 alkaen Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Asiantuntijapalveluiden päällikkö Petri Murto Aineiston käyttöehdot Tämän opintomateriaalin on kehittänyt Suomen

Lisätiedot

Trafin julkaisuja 4-2014. Itämeren yhteistyöpöytäkirjan soveltaminen Suomen ro-ro-aluskuljetuksissa. Valtteri Laine

Trafin julkaisuja 4-2014. Itämeren yhteistyöpöytäkirjan soveltaminen Suomen ro-ro-aluskuljetuksissa. Valtteri Laine Trafin julkaisuja 4-2014 Itämeren yhteistyöpöytäkirjan soveltaminen Suomen ro-ro-aluskuljetuksissa Valtteri Laine Trafin julkaisuja Trafis publikationer Trafi Publications 5/2014 Trafiksäkerthetsverket

Lisätiedot

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 1 (7) PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 18.04.2005 2 (7) Sisällysluettelo 1 REITTi -varmmennuspalvelun palvelukuvaus... 3 1.1 REITTi -varmennuspalvelu... 3 2 Tekninen toteutus... 4

Lisätiedot

XXXIX RANTARALLI 10.10.2015 MYNÄMÄKI

XXXIX RANTARALLI 10.10.2015 MYNÄMÄKI XXXIX RANTARALLI 10.10.2015 MYNÄMÄKI Naantalin Seudun Urheiluautoilijoiden 39. Rantaralli on taas täällä. Lokakuinen lauantai houkuttelee kilpailijat ja katsojat yhteen kokemaan vauhdin hurmaa vaihtelevilla

Lisätiedot

Esittelyssä uusi FedEx-laskusi

Esittelyssä uusi FedEx-laskusi Esittelyssä uusi FedEx-laskusi Tervetuloa tutustumaan uuteen FedEx Express -laskuun. Olemme helpottaneet elämää luomalla uuden laskun, joka voidaan sovittaa erilaisiin liiketoiminnan tarkoituksiin valinnaisten

Lisätiedot

PIENVENESATAMIEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA

PIENVENESATAMIEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA PIENVENESATAMIEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA 28.7.2011 Tampereen kaupunki Satamatoimisto PL 487 33101 TAMPERE 1 Sisällysluettelo 1) Lainsäädäntö ja valvonta... 3 1.1) Lait ja asetukset... 3 1.2) Valvontatoimenpiteet

Lisätiedot

Tulli-ilmoittaminen Suomen sisäisessä verorajan ylittävässä kaupassa rahtiliikenteen osalta

Tulli-ilmoittaminen Suomen sisäisessä verorajan ylittävässä kaupassa rahtiliikenteen osalta Tulli-ilmoittaminen Suomen sisäisessä verorajan ylittävässä kaupassa rahtiliikenteen osalta Kysymys ja lomakkeen osa, jossa kysymys esiintyy Ilmoittajan tiedot Ilmoituksen antopäivä Ilmoitustyyppi Kysymyksen

Lisätiedot

ERIKOISKULJETUSLUVAN LUPAEHDOT 1/2005

ERIKOISKULJETUSLUVAN LUPAEHDOT 1/2005 Voimassa 1.1.2005 alkaen 1(8) Ehdot sisältävät keskeisimmät osat erikoiskuljetuksia koskevista säädöksistä ja kuljetukselle asetetuista muista ehdoista. Luvassa voi olla myös erikoisehtoja kuten sillan

Lisätiedot

PALVELUHINNASTO. Voimassa 1.1.2013 - Loviisan kaupunginhallituksen elinkeino- ja kehittämisjaoston 18.12.2012 hyväksymä

PALVELUHINNASTO. Voimassa 1.1.2013 - Loviisan kaupunginhallituksen elinkeino- ja kehittämisjaoston 18.12.2012 hyväksymä PALVELUHINNASTO Voimassa 1.1.2013 - Loviisan kaupunginhallituksen elinkeino- ja kehittämisjaoston 18.12.2012 hyväksymä 2 (6) 1. Laskutuksen yleiset ehdot Maksut on maksettava laskussa mainittuun eräpäivään

Lisätiedot

Asiakkaan tunteminen - miksi pankki kysyy?

Asiakkaan tunteminen - miksi pankki kysyy? Asiakkaan tunteminen - miksi pankki kysyy? Pankit ovat velvollisia tuntemaan asiakkaansa Suomen lainsäädännön mukaan pankkien tulee tunnistaa ja tuntea asiakkaansa. Pankilla tulee olla asiakkaan henkilötietojen

Lisätiedot

Erikoiskuljetusmääräys

Erikoiskuljetusmääräys Erikoiskuljetusmääräys Tieliikenteen säädösinfo 8.11.2016 Erityisasiantuntija Seppo Terävä Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Valmistelu Määräyksellä korvataan Liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

SOPIMUSASIAKKAAN HINNASTO 2010

SOPIMUSASIAKKAAN HINNASTO 2010 SOPIMUSASIAKKAAN HINNASTO 2010 Sivu 1 (8) SISÄLLYSLUETTELO 1. JÄSEN-/HENKILÖKUNTAEDUT...2 1.1. Helsinki-Tukholma -risteily...2 1.2. Turku-Tukholma -miniristeily...3 1.3. Helsinki-Tallinna...4 1.3.1. Päiväristeily...

Lisätiedot

33. Hengen ja Tiedon messut

33. Hengen ja Tiedon messut 33. Hengen ja Tiedon messut 10.-11.10.2015 Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla lauantaina ja sunnuntaina klo 10.00-18.00 Messuteema: Yliluonnollista onko sitä? Hengen ja Tiedon messut pidetään Helsingin

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN Sisäliikuntapaikkojen vuokrat Kuntosalien käyttömaksut Ohjaus- ja muut palvelut - 1 - YLÖJÄRVEN SISÄLIIKUNTAPAIKKOJEN VUOKRAUS Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut

Lisätiedot

Aikuisvalmennuksen paikkausjärjestelmän käyttöohje

Aikuisvalmennuksen paikkausjärjestelmän käyttöohje Aikuisvalmennuksen paikkausjärjestelmän käyttöohje Yleistä: Pelaaja sitoutuu harjoittelemaan omassa ryhmässään. Grani Tennis ei korvaa pelaajan omista syistä johtuvia poissaoloja. Mahdollisuuksien mukaan

Lisätiedot

Ajoneuvoasetuksen muutos 2013

Ajoneuvoasetuksen muutos 2013 Ajoneuvoasetuksen muutos 2013 Kuntatekniikan päivät 21-22.5.2015 Turku Mikko Rauhanen SiltaExpert Oy 2.4.2015 MITÄ ON TAPAHTUNUT - 1.10.2013 raskaan liikenteen suurimmat sallitut mitat ja massat kasvoivat

Lisätiedot

Asia: Lausuntopyyntö ehdotuksiin traktoria kuljettavan ajokortti- ja ammattipätevyysvaatimuksiksi

Asia: Lausuntopyyntö ehdotuksiin traktoria kuljettavan ajokortti- ja ammattipätevyysvaatimuksiksi 1 (6) 22.9.2015 Liikenne- ja viestintäministeriö kirjaamo@lvm.fi eija.maunu@lvm.fi kirsi.miettinen@lvm.fi Asia: Lausuntopyyntö ehdotuksiin traktoria kuljettavan ajokortti- ja ammattipätevyysvaatimuksiksi

Lisätiedot

Erikoiskuljetukset. Erikoiskuljetusluvan tarve, hakeminen ja käytännön toimenpiteet USL

Erikoiskuljetukset. Erikoiskuljetusluvan tarve, hakeminen ja käytännön toimenpiteet USL Erikoiskuljetukset Erikoiskuljetusluvan tarve, hakeminen ja käytännön toimenpiteet USL 1 Ajoneuvonosturit 2 Kuva: Havator Group Kuva: Havator Group Talopaketit, rakennukset Kaivinkoneet ja murskaimet Rautarakenteet

Lisätiedot

Voimassa: Toistaiseksi

Voimassa: Toistaiseksi 1 (7) Antopäivä: 17.06.2015 Voimaantulopäivä: 01.07.2015 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Laki Liikenteen turvallisuusvirastosta 863/2009 Muutostiedot: Soveltamisala: O-luokan ajoneuvot Sisällysluettelo

Lisätiedot

Peltotie Nivala Kilpailutoimisto Tanja Mähönen

Peltotie Nivala Kilpailutoimisto Tanja Mähönen KILPAILIJATIEDOTE Kilpailun nimi Nivalan Kapinaralli Päivämäärä 13.10.2018 Kilpailun järjestäjä Kisa 2000 Ry / HAMU Ry Paikkakunta Nivala 1. KILPAILUSTA YLEENSÄ 1.1 Kilpailun aikataulu la 13.10.2018 klo

Lisätiedot

Tk-Pesu Arvonlisäveron muutos ja SEPA

Tk-Pesu Arvonlisäveron muutos ja SEPA Tk-Pesu Arvonlisäveron muutos ja SEPA Luku T Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Arvonlisäveron muutos 1.7.2010 2 Veromuutoksen vaikutus Tk-Pesussa 2 Välilaskutuksen rajaukset 3 Arvonlisäveroprosentin

Lisätiedot

ILKON KURSSIKESKUS HINNASTO 2015 1

ILKON KURSSIKESKUS HINNASTO 2015 1 ILKON KURSSIKESKUS HINNASTO 2015 1 Hinnat sisältävät alv:n Pienlaskutuslisä 3,00 kun laskuja on enemmän kuin 1 kpl. M = majoitusalv 10% R = ruokapalvelualv 14% T = tila/kokous/palvelualv 24% Täyshoitohinta

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2015 alkaen

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2015 alkaen LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2015 alkaen Sisäliikuntapaikkojen vuokrausohje sekä vuokrat: - Kurun urheilutalo - Koulujen liikuntasalit - Urheilutalo ja uimahalli Urheilutalon muut maksut ja tilavuokrat:

Lisätiedot

Hyvä tietää JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMINEN ASUINKIINTEISTÖLLÄ

Hyvä tietää JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMINEN ASUINKIINTEISTÖLLÄ Hyvä tietää JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMINEN ASUINKIINTEISTÖLLÄ Jätekeskus ja jäteasemat Polvijärven jäteasema Avoinna arkisin ti klo 9-13 ja to klo 14-18 Ahertajantie 2 83700 Polvijärvi Kontiosuon jätekeskus

Lisätiedot

VAHVA SUOMALAINEN. Suomi Finland 100. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi ajokorttilain muuttamisesta

VAHVA SUOMALAINEN. Suomi Finland 100. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi ajokorttilain muuttamisesta VAHVA SUOMALAINEN Suomi Finland 100 Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi ajokorttilain muuttamisesta Liikenne- ja viestintävaliokunta 16.11.2017 Johtava asiantuntija Ari Herrala Suomen Kuljetus ja Logistiikka

Lisätiedot

KILPAILIJAINFO. Kilpailijoiden yhdyshenkilö: Nina Suvanto

KILPAILIJAINFO. Kilpailijoiden yhdyshenkilö: Nina Suvanto Ralli 14.02.2009 Raision UA KILPAILIJAINFO K1 ralli 14.2.2009 Raisio Raision Urheiluautoilijat ry Tervetuloa järjestämäämme K1 ralliin Raisioon. Olemme pyrkineet tekemään teille yhteistyökumppaneidemme

Lisätiedot