FinnLink liikenne Naantali Kapellskär Långnäs RAHTIOPAS 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "FinnLink liikenne Naantali Kapellskär Långnäs RAHTIOPAS 2014"

Transkriptio

1 1 FinnLink liikenne Naantali Kapellskär Långnäs RAHTIOPAS /12

2 2 RAHTIOPAS HYVÄ RAHTIASIAKKAAMME! Finnlines on johtavia ro-ro- ja matkustajaliikenteen operaattoreita Pohjois-Euroopassa. Yritys on osa italialaista Grimaldi Group:ia. Finnlines Plc, FinnLink liikenne harjoittaa rahtiliikennettä Suomen Naantalin ja Ruotsin Kapellskärin välillä, poikkeamme myös Ahvenenmaalla Långnäsissä. Liikennöimme kahdella ropax aluksella. Olemme koonneet tähän oppaaseen tietoja Finnlinkin rahtiliikenteestä sekä siihen olennaisesti liittyvistä toiminnoista. Toivomme, että oppaasta on Sinulle apua erilaisissa merirahtiin liittyvissä asioissa.

3 3 SISÄLLYSLUETTELO Finnlink kuljettaa 4 Aikataulu 4 Merirahti muodostuu 5 Arvonlisävero 5 Laivapaikan varaaminen 6 Rahtiselvitys 7 ISPS 8 Erikoiskuljetukset 8 Vaaralliset aineet 8-9 Huolintapalvelut 10 Ahtaus 10 Alukset 10 Kontaktitiedot 11-12

4 4 FINNLINK KULJETTAA: Raskaita ajoneuvoyhdistelmiä Kuorma-autoja Irtoperiä Emme kuljeta: Telaketjuajoneuvoja kannella Lautta- eli mafivaunuja AIKATAULU Aikataulu internetistä Poikkeuksia ( telakoinnit, sesonkiliikenne jne. ) perusrungosta esiintyy säännöllisesti, joten on hyvä tarkistaa aikataulu esim. nettisivuiltamme.

5 5 MERIRAHTI MUODOSTUU Metrihinnasta (per alkava 1/4 metriä) Ajoneuvomaksusta kuljettajan matkan lisäksi hyttipaikka 2- tai 4-hengen hytissä, kaksi ruokailua ylityksen aikana sekä sauna. Tonni- ja satamamaksuista Arvonlisäverosta sekä mahdollisista lisistä kuten esim. ylileveyslisä, vaarallisten aineiden lisä, sähkökytkentämaksu, viikonpäivälisä, polttoainelisä jne. ARVONLISÄVERO Suomessa rekisteröidyt yritykset: EU:n alueella tapahtuvat kuljetukset ovat arvonlisäverollisia (verokanta 24%). EU:n ulkopuolisista kuljetuksista (esim. Norja) ei peritä arvonlisäveroa. Tällöin kuljettajan / maksajan pitää joko vientiasiakirjoin tai muutoin allekirjoituksellaan todistaa, että koko kuljetus on menossa EU:n ulkopuolelle. Muualla kuin Suomessa rekisteröidyt yritykset: Arvonlisävero on 0%. Yksityishenkilöt maksavat rahtiliikenteessä aina ALV:n 24%. ALV-velvolliselle kaikki maksut ovat verollisia.

6 6 LAIVAPAIKAN VARAAMINEN Vientiautot, varaukset Suomesta, varataan Naantalin paikkavarauksesta puhelimitse, faxilla tai sähköpostilla. Tuontiautot, varaukset Ruotsista, varataan Kapellskärin paikkavarauksesta puhelimitse, faxilla tai sähköpostilla. Yksikköä varattaessa on ilmoitettava vähintään seuraavat tiedot: Rahdin maksaja Yksikön pituus Yksikön rekisterinumero Kuljettajamäärä Vaaralliset aineet Sähkön tarve Mahdolliset ylileveydet ja korkeudet Varatut laivapaikat on peruutettava viimeistään alla mainittuihin kellonaikoihin mennessä: Lähtö peruutus Lähtö peruutus Naantali mennessä Kapellskär mennessä 11:00 10:00 09:15 06:00 22:30 15:00 22:30 14:00 Varatun paikan peruuttamatta jättäminen aiheuttaa 60,00 EUR/yksikkö No Show -laskutuksen. Mikäli Naantalin iltalähtöön varattu paikka perutaan illalla klo 19:00 jälkeen veloitamme No Show maksun. Ilman rekisterinumeroa varatun yksikön paikka poistetaan.

7 7 RAHTISELVITYS Kun yksikkö ilmoittautuu satamassa tulee kuljettajalla olla tarkat, paikkansapitävät tiedot yksiköstä ja lastista. Emme hyvitä jo laskutettuja autoja asiakkaan hyväksi jälkikäteen mikäli virhe ei selkeästi ole meidän. Ajo satamaan tulisi tapahtua Järveläntien pääportista jotta ajoneuvon pituus rekisteröityy ohjelmaamme. Yksikkö, joka ei ole selvitetty ja valmiina lastattavaksi satamassa tuntia (1 h) ennen lähtöä menettää varatun paikkansa. Irtoperien, erikoiskuljetusten sekä vaarallista ainetta sisältävien yksiköiden on oltava selvitettynä ja valmiina lastattavaksi 1,5 tuntia ennen lähtöä. Yksiköiden selvitys lopetetaan 5 min ennen lähtöä. Yksikkö voidaan varata myös odotuslistalle, mutta järjestysnumero odotuslistalle annetaan vasta yksikön ilmoittauduttua selvitykseen. Lastin sidonta: Kuorma-autossa ja perävaunussa on oltava asianmukaiset sidontapisteet merkittynä. Mikäli sääolosuhteet edellyttävät lastin sidontaa, ilman sidontalenkkejä oleva auto jätetään pois ko. lähdöltä. IMO-autot kuitenkin sidotaan aina. Koska reitti Naantali-Kapellskär-Naantali on suojainen (LWHA= matalan aallonkorkeuden alue) hyväksyy Finnlink standardeista poiketen kaksi (2) kiinnityspistettä per sivu. Ajoneuvoyhdistelmässä tämä tarkoittaa kuorma-autossa kahta kiinnityspistettä per sivu ja varsinaisessa perävaunussa kahta kiinnityspistettä per sivu. Puoliperävaunuyhdistelmässä (trailer) tämä tarkoittaa puoliperävaunussa kahta kiinnityspistettä per sivu ja vetoauton hinauspiste hyväksytään kahden liinan kiinnityspisteeksi. Alle 3,5 tonnia kokonaispainoltaan oleva yksikkössä ei vaadita kiinnityspisteitä. Sidontalenkkien asennusten tulee olla viranomaismäärysten mukaisia. Hevoskuljetusautoissa takaluukku (kulkusilta) on pidettävä suljettuna matkan ajan. Telaketjukoneet ja -laitteet on kuljetettava lavettiautolla. Vaarallista ainetta sisältävien yksiköiden varastointi satama-alueilla on kielletty. Vaarallista ainetta kuljettavan yksikön vaatimia merkkejä voi ostaa Finnlinkin konttoreista. Ylileveät kuljetukset ohjataan Naantalissa Satamatien kautta.

8 8 ISPS Raskaat kuljetukset: Jos yhdistelmän kokonaispaino ei ylitä 90 tonnia, niin kaikki laivamme voivat kuljettaa ne. Yli 90 tonnia painavista kuormista on sovittava erikseen varauksen yhteydessä. Liikkuminen satama-alueella on aina luvanvaraista. Naantalissa kulunvalvontajärjestelmä vaatii ajoneuvoille kulkuluvan, joka on ajoneuvon rekisterinumeroon liitetty kulkulupa. Rekisterinumeroon perustuva kulkulupa on ilmainen. Mikäli Sinulla on kysyttävää, ystävällisesti ota yhteyttä Naantalin Satamaan puh Satama-alueella liikuttaessa henkilöiden tulee varautua selvittämään asiansa ja tarvittaessa todistamaan henkilöllisyytensä. Henkilöllisyyden todistamiseen soveltuu mikä tahansa kuvallinen henkilökortti kuten ajokortti, kuvallinen Kela-kortti, passi tai yrityksen oma kuvallinen henkilökortti (ID-kortti). ERIKOISKULJETUKSET Autokannelle mahtuvat 4,80 metriä korkeat ja 6,5 metriä leveät yksiköt. Ylileveistä kuljetuksista peritään lisämaksu, kysy tarkemmin myynnistä. Ylikorkeudesta ei lisäveloitusta. Tyhjät ylileveät ei lisäveloitusta. Normaalia leveämmät (yli 2,60) kuljetukset veloitetaan yhdistelmän kokonaispituuden mukaan. Ylileveät kuljetukset ohjataan Naantalissa Satamatien kautta. Raskaat kuljetukset: Yli 90 tonnia painavista kuormista on sovittava erikseen varauksen yhteydessä. VAARALLISET AINEET Finnlinkin alukset kuljettavat vaarallisia aineita Itämeren sopimuksen LWHA reitin sääntöjen mukaan. Pyydä varauksesta tai lataa netistä erillinen lomake helpottamaan vaarallisten aineiden varaamista.

9 9 Kyltitysohjeet

10 10 HUOLINTAPALVELUT FinnLink AB (Ruotsi) palvelee asiakkaitaan tehden vastaanottoja tavaranhaltijan toimesta ns. hemtagning -luovutuksia. Uusista toimeksiannoista ja merkittävistä muutoksista sovittava etukäteen satamaoperaatiotpäällikkö Mats Öhmanin kanssa (puh +46 (0) ). FinnLink AB (Ruotsi) laskuttaa toimeksiannot voimassaolevan hinnaston mukaan. Tarvittaessa tullilaitos palvelee Teitä: Suomi: puh (0) (tulli.fi) Ruotsi: puh. +46 (0) (tullverket.se) AHTAUS Ahtauspalveluina tarjoamme irtotrailerin, erilaisten pyörillä kulkevien koneiden ja uusien, ilman kuljettajaa olevien yksiköiden lastausta ja purkua. Kysy tarkemmin myynnistä hyvissä ajoin ennen varaamista. Ahdattavien yksiköiden paperit tulee toimittaa selvitykseen hyvissä ajoin ennen lastausta. ALUKSET Kaikilla aluksillamme on rahtikuljettajille varattu omaa tilaa ruokasalista. Sauna on vain ammattikuljettajien käytössä. Laivoilla on käytettävissä karttapalvelu, josta voi tarkistaa reittivaihtoehtoja ja tulostaa ne mukaansa. Tupakointi on sallittu vain niille varatuissa tiloissa. Puhallusalkometrillä voi varmistaa ajokuntonsa. Vain osa lähdöistä poikkeaa Ahvenanmaalla; jos alus käy Långnäsissä on tax free myymälä auki.

11 11 YHTEYSTIEDOT Rahtivaraus Naantali Kapellskär puh (0) puh. +46 (0) Fax +358 (0) Fax +46 (0) Nli arkisin 8-17 Kap arkisin 8-16 Iltaisin ja viikonloppuisin varauksia otetaan vastaan vain seuraavaan lähtöön. Rahtiselvitys Naantali Kapellskär puh (0) puh. +46 (0) Fax +358 (0) Fax +46 (0) Nli arkisin 06:00-23:00 Kap arkisin 05:30-01:00 Auki viikonloppuisin laivojen lähtö- ja tuloaikoina

12 12 Myynti: Myyntipäällikkö Suomi Pertti Väänänen Puh (0) Rahtimyyjä Riitta Mäkinen Puh (0) Rahtimyyjä Claes Eberson Puh. +46 (0) Asiakaspalvelu: Asiakaspalvelupäällikkö Naantali Sari Vilen Puh (0) Satamaoperaatiotpäällikkö Kapellskär Mats Öhman Puh. +46 (0) Vahingot: Claims Adjuster Petri Kallio Talous: Laskuttaja Tuuli Kavaja Puh (0) Sähköpostiosoite muotoa: Suomessa (+358) ja Ruotsissa (+46).

13 13 LÅNGNÄS, AHVENANMAA Lisätietoa liikenteestä Långnäsiin Ahvenanmaalle. Osoite ja kartta. Långnäsvägen 656, Lumparland, Ahvenanmaa. Varaukset tehdään rahtivarauksista Naantalissa ja Kapellskärissä. Kapellskär Naantali Tel +46 (0) Tel +358 (0) Fax +46 (0) Fax +358 (0)

14 14 Check in Mahdollistaaksemme sujuvan lastauksen, saavu satamaan 1 tunti ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa. Otamme vastaan vain etukäteisvarauksia. Käteisvarausten tulee olla maksettuja hyvissä ajoin ennen lähtöä. Finnlinesilla ei ole henkilökuntaa Långnäsin satamassa; satamasta ei voi varata matkaa. Alla olevaan karttaan on merkitty paikka jossa voit odottaa pääsyä laivaan. X Kiitos mielenkiinnostasi ja ajastasi tutustuessasi rahtioppaaseemme! Haluamme kehittää ja parantaa palveluamme ja mielipiteesi on meille tärkeä. Aluksilla sekä terminaaleissa on saatavilla palautelomakkeita tai voit ottaa suoraan yhteyttä asiakaspalveluumme. Sähköposti: tai Hyödyllistä tietoa internetissä: finnlines.com Finnlines pidättää oikeudet oppaan tekstiin sekä mahdollisiin muutoksiin.

Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (BudJet, me, BudJet.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin.

Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (BudJet, me, BudJet.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin. Kaikki kauttamme saatavilla olevat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (BudJet, me, BudJet.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin. Koska tarjoamme matkoja vain

Lisätiedot

Supersaverin erityisehdot

Supersaverin erityisehdot Supersaverin erityisehdot Kaikki kauttamme saatavilla olevat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (Supersaver, me, Supersaver.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin.

Lisätiedot

Supersaverin erityisehdot

Supersaverin erityisehdot Supersaverin erityisehdot Supersaverin erityisehdot Kaikki kauttamme saatavilla olevat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (Supersaver, me, Supersaver.fi) ostettuihin

Lisätiedot

Matkaehdot. Seat24 Erityisehdot

Matkaehdot. Seat24 Erityisehdot Matkaehdot Seat24 Erityisehdot Kaikki kauttamme saatavilla olevfat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (Seat24, me, Seat24.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin.

Lisätiedot

TravelPartner erityisehdot

TravelPartner erityisehdot TravelPartner erityisehdot TravelPartnerin erityisehdot Kaikki kauttamme saatavilla olevat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (TravelPartner, me, TravelPartner.fi)

Lisätiedot

Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (Travelstart, me, Travelstart.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin.

Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (Travelstart, me, Travelstart.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin. Travelstartin Erityisehdot Kaikki kauttamme saatavilla olevat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (Travelstart, me, Travelstart.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin.

Lisätiedot

Rekalla Venäjällä. Tietoa raskaan kaluston kuljettajille

Rekalla Venäjällä. Tietoa raskaan kaluston kuljettajille Rekalla Venäjällä Tietoa raskaan kaluston kuljettajille Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Matkan valmistelu 5 1.1 Viisumi 5 1.2 Tavaran kuljetukseen tarvittavat paperit 10 1.3 Viestintäyhteyksien järjestäminen

Lisätiedot

Travelstartin Erityisehdot

Travelstartin Erityisehdot Travelstartin Erityisehdot Travelstartin Erityisehdot Kaikki kauttamme saatavilla olevat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (Travelstart, me, Travelstart.fi) ostettuihin

Lisätiedot

TRAVELLINKIN MATKAEHDOT

TRAVELLINKIN MATKAEHDOT TRAVELLINKIN MATKAEHDOT Pidätämme itsellämme oikeuden palata asiakkaalle 24 tunnin sisällä varauksen teosta, mikäli lippua ei pystytä kirjoittamaan lipunkirjoituksessa ilmenneen teknisen syyn tai hinnoitteluongelmien

Lisätiedot

Emme voi taata, että sylilapsen voi varauksen teon jälkeen lisätä varaukseen. Suosittelemme, että teet varauksen vasta vauvan syntymän jälkeen.

Emme voi taata, että sylilapsen voi varauksen teon jälkeen lisätä varaukseen. Suosittelemme, että teet varauksen vasta vauvan syntymän jälkeen. OPODON MATKAEHDOT Pidätämme itsellämme oikeuden palata asiakkaalle 24 tunnin sisällä varauksen teosta, mikäli lippua ei pystytä kirjoittamaan lipunkirjoituksessa ilmenneen teknisen syyn tai hinnoitteluongelmien

Lisätiedot

MAJOITUSPALVELUJEN VARAUSEHDOT

MAJOITUSPALVELUJEN VARAUSEHDOT MAJOITUSPALVELUJEN VARAUSEHDOT Yleiset sopimusehdot Posioshop.com -verkkokaupassa olevat majoitusyrittäjät (jäljempänä omistaja) noudattavat vuokraamisessa seuraavia ehtoja. Nämä ehdot tulevat kumpaakin

Lisätiedot

Travel Agency Seaweb KÄYTTÄJÄN OPAS 06/12

Travel Agency Seaweb KÄYTTÄJÄN OPAS 06/12 Travel Agency Seaweb KÄYTTÄJÄN OPAS 06/12 SISÄLLYSLUETTELO 1 KIRJAUTUMINEN SEAWEBIIN JA YHTEYSTIEDOT... 1 1.1 Salasanan vaihto... 1 2 MY RESERVATION VARAUKSEN ETSIMINEN... 2 3 VOYAGES SIVU: LÄHDÖN HAKUEHDOT

Lisätiedot

arvonlisäverotus ja ilmoitusmenettely viennissä ja tuonnissa

arvonlisäverotus ja ilmoitusmenettely viennissä ja tuonnissa Ahvenanmaan veroraja Arvonlisäverotus www.tulli.fi 24.2.2015 Korvaa ohjeen 10.12.2012 Ahvenanmaan veroraja arvonlisäverotus ja ilmoitusmenettely viennissä ja tuonnissa Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3

Lisätiedot

SAIMAAN KANAVAN VENELIIKENNEOHJEET

SAIMAAN KANAVAN VENELIIKENNEOHJEET SAIMAAN KANAVAN VENELIIKENNEOHJEET 2015 2 3 SISÄLLYSLUETTELO 1 HUVIALUKSET... 4 2 LIIKENTEEN SALLITTU LAAJUUS... 4 3 ALUKSELLE JA KULJETTAJALLE ASETETTAVAT VAATIMUKSET... 4 4 MATKAILIJOIDEN ASIAKIRJAT

Lisätiedot

Hinnasto Voimassa 1.1.2014 alkaen

Hinnasto Voimassa 1.1.2014 alkaen Hinnasto Voimassa 1.1.2014 alkaen 2 / 12 HINNASTO Hinnasto on voimassa 1.1.2014 alkaen. Palveluhinnaston maksut ovat arvonlisäverottomia. Arvonlisäverottomiin hintoihin lisätään veloitettaessa kulloinkin

Lisätiedot

PORT OF HAMINAKOTKA. HAMINAKOTKA SATAMA OY Yleinen toimintaohje. Voimassa 1.4.2015 alkaen

PORT OF HAMINAKOTKA. HAMINAKOTKA SATAMA OY Yleinen toimintaohje. Voimassa 1.4.2015 alkaen PORT OF HAMINAKOTKA HAMINAKOTKA SATAMA OY Yleinen toimintaohje Voimassa 1.4.2015 alkaen Yhteystiedot HaminaKotka Satama Oy puh. 020 790 8800 www.haminakotka.fi Toimistokeskus Kuorsalo Hamina info puh.

Lisätiedot

Allekirjoittamalla työsopimuksen sitoudut perehtymään tähän ABC- ohjeistoon.

Allekirjoittamalla työsopimuksen sitoudut perehtymään tähän ABC- ohjeistoon. 1 TERVETULOA OPETTAJAKSI VALKEAKOSKI-OPISTOON! Opistossamme työskentelee lukuvuosittain n. 180 tuntiopettajaa ja luennoitsijaa sekä 23 ns. päätoimista työntekijää (14 opetushenkilöä ja 9 hallintohenkilöstöön

Lisätiedot

Saapumisen ja poistumisen ilmoitukset: Ajankohtaiset usein kysytyt kysymykset (UKK eli FAQ)

Saapumisen ja poistumisen ilmoitukset: Ajankohtaiset usein kysytyt kysymykset (UKK eli FAQ) 1 Laatija ja ylläpitäjä: Turvatietojen asiakasprojekti Päivitetty 23.1.2012 Saapumisen ja poistumisen ilmoitukset: Ajankohtaiset usein kysytyt kysymykset (UKK eli FAQ) Tässä dokumentissa on kerätty Tullilta

Lisätiedot

TUOHI MasterCard -myyjäohje

TUOHI MasterCard -myyjäohje TUOHI MasterCard -myyjäohje Vain myyjien käyttöön (12/21) Liikkeen myyjätunnus: Pikaluottokeskus 8-95 faksi (9) 773 2453 ma - pe 8-2 la 9-17 Sisältö: 1. TUOHI MasterCard TUOHI MasterCard -kortti 4 TUOHI

Lisätiedot

1. Yleiset sopimusehdot. 2. Hinnat ja tuotteet. 3. Tilaaminen ja tilauksen peruminen

1. Yleiset sopimusehdot. 2. Hinnat ja tuotteet. 3. Tilaaminen ja tilauksen peruminen 1. Yleiset sopimusehdot 1. Tuotteiden jakelualue on Suomi ja Ahvenanmaa. 2. Designverkkokauppa.com myy tuotteita kuluttajille sekä yrittäjille. 3. Designverkkokauppa.com pidättää oikeuden muuttaa sopimusehtoja

Lisätiedot

Taloyhtiö 2014 1.4.2014

Taloyhtiö 2014 1.4.2014 1(12) Taloyhtiö 2014 1.4.2014 Tietoja ja ohjeita näytteilleasettajille Sisällysluettelo Näytteilleasettajan on tiedotettava edelleen osastonsa suunnittelijoille ja rakentajille alla olevat osastojen rakentamista

Lisätiedot

HAMINAKOTKA SATAMA OY:N PALVELUHINNASTO 2014

HAMINAKOTKA SATAMA OY:N PALVELUHINNASTO 2014 HaminaKotka Satama Oy:n palveluhinnasto 2014 HAMINAKOTKA SATAMA OY:N PALVELUHINNASTO 2014 SATAMAMAKSU TAVARASTA s.3 SATAMAMAKSU ALUKSESTA s.6 MATKUSTAJAMAKSU s.8 ALUSTEN JÄTEHUOLTO s.8 ALUSTEN KIINNITYS

Lisätiedot

KUUBAN-RISTEILY LOUIS CRISTALILLA

KUUBAN-RISTEILY LOUIS CRISTALILLA Risteily KUUBAN-RISTEILY LOUIS CRISTALILLA Käytännön tietoja matkasta TIETOA RISTEILYSTÄSI Matkasi alkaa pian! Olemme koonneet sinulle sitä varten hyödyllisiä tietoja risteilystä. Hyvää matkaa! REITTI

Lisätiedot

RAUMAN SATAMA OY:N SATAMAJÄRJESTYS. Rauman Satama Oy (myöhemmin satamanpitäjä) Hakunintie 19 26100 Rauma

RAUMAN SATAMA OY:N SATAMAJÄRJESTYS. Rauman Satama Oy (myöhemmin satamanpitäjä) Hakunintie 19 26100 Rauma RAUMAN SATAMA OY:N SATAMAJÄRJESTYS Rauman Satama Oy (myöhemmin satamanpitäjä) Hakunintie 19 26100 Rauma 61 08,0' N, 21 28,0' E www.portofrauma.com office@portofrauma.com puh. +358 2 837 11 fax +358 2 822

Lisätiedot

Verkkokaupan opas. Opas aloittavalle verkkokauppiaalle

Verkkokaupan opas. Opas aloittavalle verkkokauppiaalle Verkkokaupan opas Opas aloittavalle verkkokauppiaalle Verkkokaupan perustaminen sisältää useita eri vaiheita ja useita kumppaneita. Tämä opas auttaa sinua löytämään verkkokaupallesi sopivia ratkaisuja.

Lisätiedot

TUKKE Tuoteseuranta satamasidonnaisessa kuljetusketjussa

TUKKE Tuoteseuranta satamasidonnaisessa kuljetusketjussa Turun yliopisto Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus 2008 TUKKE Tuoteseuranta satamasidonnaisessa kuljetusketjussa Väliraportti Hennariina Pulli Ulla Tapaninen SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO...1 1.1

Lisätiedot

KUN RESURSSIT JA AIKA EIVÄT RIITÄ - KÄYTÄ TAVARATAKSIA!

KUN RESURSSIT JA AIKA EIVÄT RIITÄ - KÄYTÄ TAVARATAKSIA! KUN RESURSSIT JA AIKA EIVÄT RIITÄ - KÄYTÄ TAVARATAKSIA! PALVELUHINNAST0 2012 SISÄLLYSLUETTELO YRITYSESITTELY, TILAUSPALVELU JA YHTEYSTIEDOT 3 HINNASTO Lahti, Hollola, Nastola, Orimattila, Vääksy 4 Heinola

Lisätiedot

Turun Sataman palveluhinnasto 2013

Turun Sataman palveluhinnasto 2013 Alusmaksu, jätehuoltomaksu ja matkustajamaksu...2 Koneiden ja laitteiden vuokrat...6 Konttiterminaalimaksu...7 Kulunvalvonnan maksut...9 Laiturimaksu...10 Laivojen hinaus- ym. maksut...11 Laivojen kiinnitys-

Lisätiedot

Max Rent vuokrasopimus

Max Rent vuokrasopimus Max Rent vuokrasopimus Sisällysluettelo 1. Matka-auto vuokrasopimuslomake...2 2. Yleiset vuokraehdot...4 3. Max Rent:n ohjeet ja säännöt...7 MATKA-AUTON VUOKRASOPIMUSLOMAKE VUOKRALLEANTAJA / VUOKRAAMO

Lisätiedot