TOIMINTAKERTOMUS 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTAKERTOMUS 2015"

Transkriptio

1 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. 1 TOIMINTAKERTOMUS 2015 Yleistä Toimintavuosi 2015 oli Kirkkonummen Metsänkävijöiden (KiMe) 39. toimintavuosi. Vuoden päätapahtumat olivat 23. Maailmanjamboree Japanissa sekä lippukunnan oma Nalle 15 kesäleiri. Aikuisille merkittävin Suomen Partiolaisten Johtajatulet elokuun lopussa. Vuosi 2015 oli jo kuudes kokonainen toimintavuosi, kun lippukunnassa on käytössä Suomen Partiolaisten uudistettu partio-ohjelma. Lippukunnan toimintaan tuo edelleen erityistä haastetta se, että vaeltajien ja nuorten aikuisten määrä on edelleen pieni suhteessa lippukunnan kokoon, vaikka muuten toiminnassa on mukana paljon aikuisia. Sudenpentujen, seikkailijoiden ja tarpojien ohjelma sekä yhteiset tapahtumat ovat jo aika lailla vakiintuneita ja vastaavat hyvin nykyistä partio-ohjelmaa, mutta samoajien ja vaeltajien kohdalla haasteita vielä riittää. Kuitenkin myös uusiin tapahtumiin riittää intoa.. Lippukunnan oma Nalle -15 -kesäleiri järjestettiin kesäkuussa, ja leirille osallistui noin sata henkeä. Elokuussa yhteensä 21 tarpojaa, samoajaa ja vaeltajaa matkusti Japaniin Maailman partiopoikajärjestön WOSM:n järjestämälle Maailmanjamboreelle, jonne osallistui yli partiolaista lähes kaikista maailman valtioista. Vuoden alussa aloitettiin ryhmien välinen Kummitoiminta, jossa kolme vuotta vanhemmat ovat nuorempien kummeja. Näin jokaisella sudenpennulla ja seikkailijalla on tuttuja vanhemmissakin partiolaisissa. Kummitoiminta helpottaa etenkin siirtymistä seikkailijoista tarpojiksi, kun heidän vartionjohtajansa ovat jo ennestään tuttuja. Metsänkävijälippukuntana KiMessä painotetaan perinteisiä partio- ja retkeilytaitoja, sekä kannustetaan osallistumaan partiokisoihin. Aktiivisen ja monipuolisen retkeilyn lisäksi kaikki ikäkaudet osallistuivatkin vuoden aikana useisiin partiotaitokilpailuihin. Myös kisakulttuurin levittämiseen lippukunnan sisällä panostettiin. Oman toiminnan lisäksi vuoden aikana osallistuttiin ahkerasti myös Suomen Partiolaisten ja Uudenmaan Partiopiirin tapahtumiin, mikä tuo monipuolisuutta toimintaan. Jäsenistö Lippukunnan jäsenmäärä jatkoi hidasta kasvuaan, ja uusia jäseniä tuli lähes kaikkiin ikäkausiin, sekä aikuisiin. Jäsenmäärän kasvu selittyy pääosin sillä, että ikäkaudesta seuraavaan siirtyvät ikäluokat ovat yleensä entistä suurempia. Lippukunnan jäsenet ikäryhmittäin. Ikäryhmä Naiset Miehet Yhteensä Sudenpennut (7-9v) Seikkailijat (10-12v) Tarpojat (12-14v) Samoajat (15-17v) Vaeltajat (18-22v) Aikuiset (yli 22v) Yhteensä Hallinto Lippukunnan varsinainen vuosikokous pidettiin Lyanilla ja vaalikokous Kokouksissa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

2 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. 2 Vaalikokouksen 2014 valitsemassa hallituksessa toimivat Iiris Somervuori, lippukunnanjohtaja Paula Heino Mikko Juntunen Laura Jääskeläinen Heidi Kohonen Pauli Palo Anni Rossi Maritta Räisänen Mervi Somervuori Pekka Urhonen Hallitus kokoontui vuoden aikana 9 kertaa, minkä lisäksi toimintaa ovat suunnitelleet ikäkausien omat kokoukset sekä tarvittaessa perustetut toimikunnat. Vuonna 2015 lippukunnan toiminnan pohjana oli vuoden 2014 vaalikokouksessa hyväksytty toimintasuunnitelma, jonka toteutumista hallitus seurasi. Käytännön toimintaa pyörittivät lähinnä lippukunnan hallitus ja toimihenkilöt yhdessä ryhmien ja osastojen johtajien kanssa. Kaikille johtajaikäisille tarkoitetut johtajaseminaarit pidettiin tammikuussa ja alkusyksystä. Tammikuun ja elokuun johtajaseminaarissa keskityttiin lippukunnan toiminnan kehittämiseen ja Pitkän Tähtäimen Suunnitelman (PTS) tekemiseen Timo Karkolan ja Kari Virtasen johdolla. Lippukunnan toimihenkilöt 2015 Hallituksen vallitsemat toimihenkilöt olivat seuraavat: Apulaislippukunnanjohtaja Mervi Somervuori Sihteeri Heidi Kohonen Rahastonhoitajat Pekka Urhonen, Mikko Juntunen Jäsenrekisterinhoitaja Pekka Urhonen Kalustonhoitajat Joni Tirroniemi, Pauli Palo Koloisäntä Pauli Palo Kämppäisäntä Esa Uosukainen Koko lippukunnan yhteinen toiminta Helmikuun alussa pidettiin koko lippukunnan leikkipäivä, jossa leikittiin sisällä ja ulkona ja laulettiin. Tapahtumaan osallistui yhteensä noin 40 henkilöä. Maaliskuun alussa pidettiin Peuramaalla koko lippukunnan Talvirieha Nallet lumella. Tapahtumaan osallistui noin 40 henkilöä. Koko lippukunnan yhteisiä iltanuotioita olivat Yrjönpäivän iltanuotio Kirkkonummen keskustassa sekä Lyanilla pidetty kevätiltanuotio, joka päätti toimintavuoden. Lippukunnan oma kesäleiri sudenpennuille, seikkailijoille ja tarpojille järjestettiin kesäkuussa. Nalle leiri pidettiin Rasassa Nummi-Pusulassa. Leirille osallistui lähes sata henkeä. Itsenäisyyspäivää juhlittiin perinteisesti lipunnostolla, osallistumalla kynttiläkirkkoon ja järjestämällä kirkkokahvit. Lippukunnan ison jäsenmäärän vuoksi lipunnosto ja kirkkokahvit pidettiin seurakuntatalolla.

3 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. 3 Lippukunnan vuosi päättyi Lyanin yläkerrassa pidettyyn perinteiseen koko lippukunnan yhteiseen joulujuhlaan, johon osallistui noin sata henkeä. Ikäkausitoiminta Lippukunta toteuttaa Suomen partiolaisten partio-ohjelmaa, ja sen mukaista toimintaa järjestettiin kaikille ikäkausille. Sudenpentuosasto 2015 Lippukunnassa toimi keväällä 3 laumaa: Pikkuhirvet, Pikkupeurat ja Pikkukarhut. Kahden ensin mainitun toiminta päättyi kesällä sudenpentujen siirtyessä seikkailijoihin. Syksyllä Pikkukarhuista erkani Pikkukontiot, minkä lisäksi aloitti toimintansa kaksi uutta laumaa Pikkuoravat ja Pikkukotkat, joten syksyllä toimi yhteensä 4 sudenpentulaumaa. Ikäkausivastaava Pikkuhirvet ja peurat (2005 syntyneet, kevät) Laura Solanko (kevät) Mervi Somervuori (syksy) Anne Ojala Rita Pihlaja Kimmo Tuomainen Pikkukarhut ja -kontiot (2006 syntyneet) Heidi Kohonen Tuuli Suominen Minna Enqvist Pikkuoravat (2007 syntyneet, syksy) Pikkukotkat (2007 syntyneet, syksy) Mervi Somervuori Orvokki Somervuori Saga Dahl Heli Pohjavirta Mirja Juntunen Sudenpentutoiminta 2015 Sudenpentulaumat kokoontuivat viikoittain Lyanilla. Lisäksi sudenpentujen ohjelmaan kuului myös päiväretkiä, kisoja, yöretkiä ja kesäleiri Nalle -15, sekä lippukunnan yhteiset iltanuotiot ja joulujuhla. Retket ja leirit Keväällä jokainen lauma teki oman yöretken. Nalle -15 kesäleirille osallistui 8 sudenpentua johtajineen. Kaikki olivat leirillä kolme yötä. Toisen vuoden sudenpennut siirtyivät seikkailijoihin kevätiltanuotiolla, ja osallistuivat kesäleirille seikkailijoina. Syyskuussa toisen vuoden sudenpennut johtajineen järjestivät kaikille sudenpennuille ja heidän perheilleen perinteisen päiväretken Karhukololle. Sudenpentujen syksyn kohokohta oli Sudenpentujännäri Karhukololla. Perinteiseen tapaan nuoremmat sudenpennut nukkuivat sisällä kämpässä ja vanhemmat sudenpennut kamiinateltassa. Vaeltajat, samoajat ja vanhimmat tarpojat järjestivät illan jännäriosuuden. Kilpailutoiminta Sudenpennuilla oli mahdollisuus osallistua keväällä partiotaitokisaan, sillä silloin järjestettiin lippukunnan omat sudenpentu- ja seikkailijakilpailut. Kilpailuihin kutsuttiin myös muita lähistön lippukuntia, ja kisat onnistuivat hyvin. Muu toiminta

4 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. 4 Partioviikon päätteeksi sudenpennut osallistuivat Kohtaamiseen Korkeasaaressa ja Kalasatamassa. Sudenpennut osallistuivat Kirkkonummen keskusta-alueen siivoustalkoisiin. Syksyllä sudenpennut osallistuivat piirin järjestämään retkipäivään eli Viikinkiseikkailuun. Sudenpennut osallistuivat aktiivisesti partiolaisten adventtikalenterien myyntikampanjaan. Uudet sudenpennut antoivat partiolupauksensa Itsenäisyyspäivän kynttiläkirkon jälkeen Kirkkonummen kirkossa. Sudenpentujen päätösmerkkejä jaettiin 24 kpl. Seikkailijaosasto 2015 Lippukunnassa toimi keväällä kaksi tyttöjen seikkailijajoukkuetta (Saukot ja Oravat) ja kaksi poikien (Kärppä ja Majava), joista Saukot ja Kärppä siirtyivät tarpojiksi kevätiltanuotiolla. Syksyllä toimintansa aloitti kaksi uutta seikkailijajoukkuetta (Peurat ja Hirvi), joten myös syksyllä lippukunnassa toimi kaksi tyttöjoukkuetta ja kaksi poikajoukkuetta. Ikäkausivastaava Saukot (2003 syntyneet tytöt, kevät) Kärppä (2003 syntyneet pojat, kevät) Oravat (2004 syntyneet tytöt) Majava (2004 syntyneet pojat) Peurat (2005 syntyneet tytöt, syksy) Hirvi (2005 syntyneet pojat, syksy) Laura Solanko (kevät) Kari Virtanen (syksy) Hanna Erkko Laura Solanko Kari Virtanen Tommi Saranpää Olli Suolanen Eeva Järvinen Jukka Lahtinen Anne Ojala Rita Pihlaja Kimmo Tuomainen Kari Virtanen Seikkailijatoiminta 2015 Seikkailijajoukkueet kokoontuivat viikoittain Lyanilla. Viikkokokousten lisäksi seikkailijoiden ohjelmaan kuului päivä- ja yöretkiä, kisoja sekä lippukunnan kesäleiri Nalle -15. Leirit ja retket Seikkailijajoukkueet tekivät omia päivä- ja yöretkiä, minkä lisäksi he osallistuivat yhteisiin retkiin. Jokaisella seikkailijalla oli mahdollisuus osallistua puolivuosittain vähintään kahteen yöretkeen ja yhteen kisaan. Kaikkien seikkailijoiden yhteinen talviretki tehtiin Karhukololle. Nuoremmat seikkailijat yöpyivät perinteisesti kamiinateltoissa ja vanhemmat laavuissa tulilla. Lippukunnan Nalle -15 kesäleirille osallistui 26 seikkailijaa. Keväällä toisen vuoden seikkailijat siirtyivät tarpojiksi, mutta osallistuivat leirille vielä seikkailijoina tarpojaohjelmaan. Syksyn ensimmäinen retki oli perinteisesti kaikkien seikkailijoiden laavuretki Porkkalaan. Toisen vuoden seikkailijat olivat perinteisesti kaksi yötä, ja uudet seikkailijat yhden yön. Kilpailutoiminta Keväällä seikkailijat osallistuivat lippukunnan omiin sudenpentu- ja seikkailijakisaan, johon oli kutsuttu myös lähialueen muita lippukuntia. Kisa onnistui hyvin. Osa seikkailijoista osallistui myös Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Törmä-kisaan.

5 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. 5 Syksyllä seikkailijoita osallistui myös Rajamäen metsänkävijöiden RaRan ralli -kisaan. Muu toiminta Ensimmäisen vuoden seikkailijat järjestivät koko lippukunnalle Yrjönpäivän iltanuotion. Iltanuotio oli osa Partioviikon ohjelmaa ja se pidettiin kaikille avoimena Kirkkonummen keskustassa. Partiomessu Kohtaaminen Seikkailijat osallistuivat aktiivisesti adventtikalenterien myyntikampanjaan, ja Peurat-joukkue palkittiin parhaana laumojen ja joukkueiden välisessä myyntikisassa. Itsenäisyyspäivän kynttiläkirkossa uudet seikkailijat antoivat partiolupauksensa. Vuoden aikana jaettiin 16 seikkailijoiden päätösmerkkiä. Tarpojaosasto 2015 Tarpojaosaston ikäkausivastaavana toimi keväällä Mervi Somervuori ja syksyllä Laura Solanko. Keväällä lippukunnassa toimi kaksi tyttötarpojavartiota ja kaksi poikatarpojavartiota, ja syksyllä kolme tyttö- ja poikatarpojavartiota. Vartio Vartionjohtajat Luotsi Tuulihaukat (-01 syntyneet tytöt) Emilia Rauvanlahti Mervi Somervuori Ilves (-01 syntyneet pojat) Santeri Paljakka Matti Cornér Tunturipöllöt (-02 syntyneet tytöt) Karhu (-02 syntyneet pojat) Saimaannorpat (-03 syntyneet tytöt, syksy) Kärppä (-03 syntyneet pojat, syksy) Lilja Somervuori Tuuli Viljanen Eero Juntunen Juho Paloheimo Aino Elomaa Aino Haimakainen Pihla Jokinen Nuutti Henriksson Onni Urtamo Timo Karkola Joni Tirroniemi ja Timo Karkola Minna Enqvist Tommi Saranpää Tarpojatoiminta 2015 Tarpojavartiot kokoontuivat Lyanilla viikoittain vartionjohtajiensa johdolla, minkä lisäksi tarpojat tekivät omia retkiä ja osallistuivat lippukunnan ja piirin toimintaan. Luotsit osallistuivat toiminnan suunnitteluun ja auttoivat tarvittaessa, sekä järjestivät KITT:ejä ja majakoita. KiMessä kaikki tarpojavartiot suorittavat aina samaa tarppoa. Vuoden ensimmäinen tapahtuma tarpojille olikin syksyn 2014 Luovuus-tarpon majakka tammikuun alussa Turussa yhteistyössä Turun metsänkävijöiden kanssa. Keväällä kaikki vartiot suorittivat Selviytyminen-tarpon, jonka majakka oli lippukunnan kesäleiri Nalle Syksyn tarppo oli Luovuus, ja sen majakka pidetään vasta tammikuussa Partio-ohjelmansa mukaiset johtamistehtävänsä tarpojat suorittivat kummiryhmänsä kanssa tai pitämällä rasteja sudenpentujen ja seikkailijoiden kisoissa. Erillisiä Koko Ikäkauden tarpojatapaamisia (KITT) järjestettiin kaksi, ja lisäksi KITT:einä toimivat kesäleiri ja jouluretki.

6 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. 6 Retket ja leirit Kevään KITT pidettiin talviretkenä Karhukololla. Tarpojat osallistuivat Kohtaamiseen Helsingissä. Lippukunnan Nalle -15 -kesäleirille osallistui 24 tarpojaa. Syksyn KITT:n teemana oli Kimepahkan noitien ja velhojen koulu. Syksyn piirimajakkaan osallistui 7 tarpojaa. Tarpojien ja samoajien perinteinen jouluretki pidettiin Karhukololla. Edellä mainittujen retkien lisäksi vartiot tekivät omia retkiään Karhukololle, ja maastoon. Yksi vartio kävi retkellä Tampereella. Kilpailutoiminta Tarpojat osallistuivat aktiivisesti Uudenmaan Partiopiirin järjestämiin partiotaitokilpailuihin, ja jokaiseen kisaan osallistui tarpojia KiMestä. KiMen järjestämä alueen tarpojakisa Raparalli pidettiin Långvikin maastossa syyskuun lopussa. Kisaan osallistui yhteensä kuusi vartiota, kaikki KiMestä. Nuorimmat tarpojat osallistuivat kisaan vartionjohtajansa kanssa, ja sitä vanhemmat keskenään. Muu toiminta Tarpojaosasto vastasi lippukunnan joulujuhlan järjestämisestä. Vuoden 2015 Maailmanjamboreelle Japaniin piti ilmoittautua jo alkuvuodesta 2014, ja leirille lähtevät tarpojat osallistuivat yhteiseen rahankeruuseen sekä leirilippukunnan tapaamisiin. Tarpojien päätösmerkkejä jaettiin vuoden lopussa 9 kappaletta, kun kolmannen vuoden tarpojat siirtyivät samoajaksi vuoden lopussa. Samoajaosasto 2015 Samoajaosaston ikäkausivastaavana toimi Hanna Erkko. Keväällä 2014 lippukunnassa oli kolme tyttö- ja kaksi poikasamoajavartiota. Kuusi samoajaa siirtyi vaeltajiin keväällä, ja vartioista väheni yksi poikavartio. Luotsit: Mikko Juntunen Nina Suihkonen Iiris Somervuori Samoajatoiminta 2014 Kaikkien samoajien yhteinen tapaaminen ZJN pidettiin joka toinen viikko, minkä lisäksi vuodenvaihteessa aloittaneet uudet samoajat kokoontuivat omalla vartiollaan joka toinen viikko. Muut vartiot kokoontuivat epäsäännöllisemmin, sillä iso osa samoajavartioiden jäsenistä toimi myös tarpojien vartionjohtajina. Samoajien ohjelmaan kuuluu samoajien omien kokoontumisten, tapahtumien ja retkien lisäksi myös tarpojien tapahtumia ja koko lippukunnan toimintaa, sekä piirin tapahtumia. Retket ja leirit Samoajat tekivät vartioiden omia sekä kaikkien yhteisiä retkiä, minkä lisäksi samoajia osallistui useisiin muihin retkiin.

7 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. 7 Samoajia osallistui Metsänkävijöiden pääsiäisleiri Liitokarhulle, Lounais_Suomen Partiopiirin samoajaleiri HuHulle ja lippukunnan omalle kesäleirille. Partiolaisten Maailmanjamboreella Japanissa oli kuusitoista samoajaa, joista suurin osa osallistui myös ennakko- ja jälkitapaamisiin. Syksyn alussa oli samoajien ja vaeltajien aloitusviikonloppu, jossa suunniteltiin syksyn toimintaa. Samoajilla oli merkittävä rooli myös tarpojien ja samoajien jouluretkessä. Lisäksi samoajia osallistui piirin tapahtumiin sekä Japanin maailmanjamboreen ennakko- ja jälkitapaamisiin. Kilpailutoiminta Samoajat osallistuivat aktiivisesti erilaisiin partiotaitokilpailuihin. Neljätoista samoajaa osallistui KiMen omaan, joka toinen vuosi järjestettävään KiMezing Race kaupunkikisaan. Samoajia osallistui kilpailijoina Piirin talvikisoihin, Espoon Punaseen, RaRan Ralliin ja Hiipivään Haamuun. Lisäksi samoajia osallistui Louhi SM-kisan sekä lippukunnan oman tarpojakisan Raparallin järjestämiseen pitämällä rasteja toimimalla kisassa tarpojien vartionjohtajana. Muu toiminta Ryhmänohjaajakoulutuksen jatkoviikonloppuun eli jatko-rok:iin osallistui keväällä seitsemän samoajaa. Samoajat osallistuivat aktiivisesti Partioviikon tapahtumien järjestämiseen Kirkkonummen keskustassa. Maailmanjamboreelle Japaniin lähti paljon samoajia, joten he osallistuivat myös yhteiseen rahankeruuseen, kuten WA-kahvilan järjestämiseen, sekä Japani-iltojen järjestämiseen ennen ja jälkeen jamboreen. Syksyn johtajaseminaarissa oli paljon samoajia. Lippukunnan hallituksessa toimi yksi samoaja. Samoajien aloitusmerkkejä jaettiin 10 ja päätösmerkkejä jaettiin 3. Vaeltajaosasto 2015 Vaeltajaluotseina toimivat Mari Sundell-Urhonen ja Laura Jääskeläinen. Lippukunnassa oli kolme vaeltajaryhmää, mutta mikään niistä ei toiminut kovin aktiivisesti, koska jäsenet olivat aktiivisia muissa partiohommissa. Vaeltajatoiminta 2015 Lippukunnan vaeltajaohjelmaa on käynnistetty sitä mukaan, kun saadaan lisää uusia vaeltajia ja koulutettuja luotseja. Vaikka vaeltajat eivät tehneetkään kovin ahkerasti omaa ohjelmaansa vartioina, niin vaeltajia osallistui useimpien lippukunnan tapahtumien, retkien ja kisojen suunnitteluun ja järjestämiseen. Retket ja leirit Partiolaisten Maailmanjamboreelle Japaniin osallistui kolme vaeltajaa, joista yksi oli leiriläinen ja kaksi palveluleiriläisiä. Kaksi vaeltajaa osallistui Baltic Jamboreelle Virossa, ja vaeltajia oli mukana Metsänkävijöiden pääsiäisleiri Liitokarhulla ja samoajaleiri HuHu:lla. Vaeltajia osallistui myös Nalle -15 kesäleirin järjestämiseen. Vaeltajat olivat vastuussa myös jouluretkestä. Lippukunnan vaeltajia oli järjestämässä myös Suomen Partiolaisten Samoaja EXPLOa Riihimäellä sekä Uudenmaan Partiopiirin samoajatapahtumaa Samoaja26h. Kilpailutoiminta Vaeltajia osallistui vuoden 2015 aikana useisiin partiotaitokilpailuihin: piirin talvikisoihin, lippukunnan omaan KiMezing Raceen, Espoon Punaseen, Lounais-Suomen Partiopiin mestaruuskisoihin sekä Hiipivään Haamuun. Lisäksi lähes kaikki vaeltajat osallistuivat vähintään yhden kisan järjestämiseen.

8 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. 8 Muu toiminta Vaeltajia oli mukana lähes kaikessa lippukunnan toiminnassa. Lippukunnanjohtajana toimi vaeltaja, minkä lisäksi lippukunnan hallituksessa toimi kolme muuta vaeltajaa. Vaeltajat vastasivat sudenpentujännärin järjestämisestä sekä partioviikon toiminnasta. Lippukuntalehti Karhun Jäljet oli edelleen vaeltajien vastuulla. Vaeltajat Alpi Jokinen ja Joni Tirroniemi saivat partiojohtajavaltakirjan. Yksi aloitti partiojohtajaperuskoulutuksen ja teki siihen liittyvän johtamistehtävän. Kaksi vaeltajaa aloitti syksyllä uusien sudenpentujen apuakelana. Oman lippukunnan lisäksi vaeltajia toimi myös Uudenmaan Partiopiirin ja Suomen Partiolaisten pesteissä. Aikuiset Lippukunnan viikkotoiminnassa oli mukana vuoden aikana yli kaksikymmentä yli 22-vuotiasta aikuista, jotka toimivat sudenpentujen ja seikkailijoiden johtajina, ikäkausivastaavina, luotseina, lippukunnan toimihenkilöinä tai hallituksen jäseninä. Myös useat muut lippukunnan aikuiset sekä lasten ja nuorten vanhemmat osallistuivat lippukunnan retkien, leirien, kisojen ja tapahtumien järjestelyihin. Aikuisia osallistui lähes kaikkeen retki- ja leiritoimintaan. Syksyllä aloittaneille uusille laumoille ja joukkueille saatiin rekrytoitua kaksi uutta aikuista akelaksi. Aloittavien seikkailijajoukkueiden sammot siirtyivät lasten mukana sudenpennuista. Vuoden merkittävin aikuistapahtuma oli Suomen Partiolaisten järjestämä Johtajatulet Evolla. Koulutus Suurin osa lippukunnan johtajistosta on partiojohtajia ja koulutettu pestiinsä, joten koulutuksen painopiste on siirtynyt jatko- ja täydennyskoulutukseen. Peruskurssien osallistujamäärät olivat siis aiempaa pienempiä. Vuoden aikana Uudenmaan Partiopiirin järjestämälle akelakurssille osallistui yksi aikuinen, mutta ikäkauden ohjelma -moduulin suoritti kolme aikuista. Partiojohtajavaltakirjan saivat Alpi Jokinen, Rita Pihlaja, Joni Tirroniemi ja Kari Virtanen. Partiojohtajakoulutuksen aloitti myös yksi vaeltaja ja yksi aikuinen. Luotsikoulutukseen osallistui kaksi aikuista partiojohtajaa. Lippukunnan johtaminen koulutuksen lippukunnanjohtaja. Minna Enqvist aloitti Ko-Gi-koulutuksen. Suurin osa aikuisista ja yli 15-vuotiaista suoritti Suomen Partiolaisten uuden Turvallisesti Yhdessä koulutuksen. Koulutusvastaava Annele Urtamo suoritti KoVa-koulutuksen Aikuisia osallistui lisäksi myös Retkiruoka-kurssille (4 aikuista) ja Erätaitospecial-kurssille (yksi aikuinen). Koska Kime vastaa Uudenmaan Piirin ja Pääkaupunkiseudun partiolaisten talvikisojen järjestämisestä, pidettiin myös Partiokisojen Järjestelytoimikunta-kurssi. Lisäksi lippukunnan jäseniä toimi myös piirin kurssien johtajina ja kouluttajina. Aluetoiminta ja yhteistyö muiden lippukuntien kanssa Länsirannikon alueella järjestettiin kolme aluetapaamista, joista KiMe isännöi yhden Lyanilla. Vuoden aikana aloitettiin alueen yhteisen sudenpentu- ja seikkailijaleirin suunnittelu kesälle 2016.

9 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. 9 Yhteistyötä tehtiin vuoden aikana usean lippukunnan kanssa. Alueen muita lippukuntia osallistui KiMen keväällä järjestämiin sudenpentu- ja seikkailijakisoihin, ja Kirkkonummen muut lippukunnat oli kutsuttu mukaan Yrjönpäivän iltanuotiolle. KiMen nuorten kanssa samassa Jamboreen leirilippukunnassa oli veikkolalaisia, lohjalaisia ja tuusulalaisia nuoria. Ryhmänohjaajakoulutusta järjestettiin yhdessä muiden Uudenmaan lippukuntien kanssa. Metsänkävijöiden pääsiäisleiri Liitokarhu oli tärkein yhteistapahtuman Metsänkävijöiden kanssa. Lisäksi yhteistyötä tehtiin järjestämällä samoajaretki yhdessä Tapiolan Metsänkävijöiden kanssa. Kansainvälinen toiminta Vuoden merkittävin kansainvälinen tapahtuma oli Japanissa pidetty 23. Maailmanjamboree, jonne KiMestä osallistui yhteensä 21 nuorta sekä yksi aikuinen. Leirille lähteneet nuoret järjestivät ennen leiriä Japani-infon sekä koko lippukunnalle avoimen Jamboree-illan leirin jälkeen. Koska matka oli kallis, nuoret keräsivät rahaa monilla erilaisilla tavoilla. Näkyvimpiä oli adventtikalenterien myynti ja WAkahvila Kirkkonummi-päivillä, mutta tuottoisimpia oli pullojen keräys sekä hevosenlannan myynti. Kaksi vaeltajaa osallistui Baltic Jamboreelle Virossa. Toimitilat ja kalusto Pääasiallisena kokoontumispaikkana toimi Lyan, jossa ryhmät kokoontuivat viikoittain. Lippukunnan kämppää Karhukoloa käytettiin ryhmien ja osastojen retkillä. Karhukolon hoito ja remontointi oli Kannatusyhdistys Ki-Me ry:n vastuulla. Merkittävimmät parannuskohteet olivat tien ja kaivon kunnostaminen. Lippukunnan kalustoa uusittiin ja päivitettiin, sillä suurin osa lippukunnan kalustosta on vanhaa. Hankinnoissa painotettiin leiri- ja retkitarvikkeiden uusimista myös tulevia leirejä ja retkiä ajatellen. Lippukunnan aktiivisten jäsenten määrä on kasvanut viime vuosina ja toiminnassa painotetaan retkeilyä ja erätaitoja, joten kaluston uusiminen ja lisäkaluston hankinta on tarpeen. Talous Lippukunnan talous nojasi Kirkkonummen kunnan yleis- ja kohdeavustuksiin, sekä omana varainhankintana Suomen Partiolaiset ry:n adventtikalenterien myymiseen. Lisäksi lippukunta varainhankintanaan osallistui kaksi kertaa Kirkkonummen Prisman inventaarioihin sekä asiakasomistajapäivien järjestelyyn. Adventtikalentereita myytiin yli 1764 kpl, ja tuotto ohjattiin Karhukolon kunnostukseen. Myynnin edistämiseksi adventtikalenterimyynnistä järjestettiin taas perinteinen ryhmien välinen myyntikisa, minkä lisäksi myös myynnin mainostukseen panostettiin. Jamboreelle lähtijät järjestivät yhteismyyntiä Prismassa leirimatkansa hyväksi. Kannatusyhdistys purkautui vuoden lopussa ja varat siirtyivät lippukunnalle Karhukolon kunnostukseen. Avustusta saatiin mm. tien ja kaivon kunnostukseen. Lisäksi saatiin Säästöpankkisäätiöltä avustus toisen käymälän hankkimista varten, ja kohdeavustus Kide ry:ltä. Japanin maailmanjamboreelle lähtevät nuoret tekivät rahankeräystä rahoittaakseen matkaansa. Leirille ilmoittautuneet keräsivät rahaa leirikustannuksiin mm. talkootöillä ja tempauksilla.

10 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. 10 Lippukunta ei kerännyt omaa jäsenmaksua. Retket ja muut tapahtumat pidettiin mahdollisimman hyvin omakustannushintaisina. Runsaasta varainhankinnasta ja Kannatusyhdistys Ki-Me ry:n purkautumisesta johtuen tulos on selvästi ylijäämäinen, mikä on perusteltua tulevista Karhukolon korjaus- ja hoitokuluista johtuen. Ansiomerkit ja edustus Suomen Partiolaisten 1. luokan Mannerheim-solki myönnettiin lippukunnanjohtaja Iiris Somervuorelle. Suomen Partiolaisten 2. luokan Mannerheim-soljet myönnettiin Alpi Jokiselle ja Joni Tirroniemelle. Lippukunta jakoi Metsänkävijöiden Pronssisen Karhunkynnen Laura Jääskeläiselle ja Paula Heinolle, sekä Rautaisen Karhunkynnen Pauli Palolle ja Janica Nyholmille. Vuonna 2014 otettiin uusiokäyttöön vanhan sisarlippukunnan merkkejä johtajien vuosimerkeiksi Nallenpää-solki (2 v akelana tai sampona): Kari Virtanen, Tommi Saranpää, Rita Pihlaja, Anne Ojala, Kimmo Tuomainen Rautainen Nallenpää-pinssi: - 3 v akela/sampo/luotsi: Heidi Kohonen, Timo Karkola, Olli Suolanen, Nina Suihkonen, - 2 v vartionjohtaja: Eero Juntunen, Juho Paloheimo ja Anni Rossi Uudenmaan Partiopiirin kevätkokouksessa ja suntymäpäivillä lippukuntaa edusti 7 edustajaa ja syyskokouksessa seitsemän edustajaa. Suomen Partiolaisten ja Uudenmaan Partiopiirin pesteissä toimineet on listattu liitteessä 1. Viestintä Lippukuntalehti Karhun Jäljet ilmestyi vuonna 2015 kolme kertaa, ja sitä ryhdyttiin julkaisemaan myös internetissä. Tiedotusta on hoidettu lähinnä Lyanin ilmoitustaulujen, jäsenille jaettujen paperitiedotteiden, sähköpostin sekä lippukunnan www-sivujen ja muun sähköisen median välityksellä. Lippukunta näkyi hyvin paikallislehdessä sekä sosiaalisessa mediassa. Yhteenveto Kirkkonummen Metsänkävijöiden 39. toimivuosi oli hyvä, ja toteutti sille vaalikokouksessa 2014 asetetut tavoitteet. Partiotoiminta KiMessä oli monipuolista ja jokaiselle löytyi kiinnostavaa tekemistä ja mahdollisuus oppia ja kehittyä. Lippukunnan retki-, leiri- ja kisatoiminta oli vilkasta, ja tarjolla oli myös monenlaisia muita tapahtumia. Omaa toimintaa täydensi hyvin yhteistyö muiden lippukuntien kanssa sekä osallistuminen aktiivisesti Uudenmaan Partiopiirin ja Suomen Partiolaisten toimintaan. Vuoden kohokohdat olivat mänkijöiden pääsiäisleiri Liitokarhu, lippukunnan oma Nalle -15 kesäleiri sekä partiolaisten 23. Maailmanjamboree Japanissa. Jäsenmäärä jatkoi kasvuaan, ja samoaja- ja vaeltajaikäkaudet vahvistuivat. Partio-ohjelma toteutuu erityisen hyvin etenkin sudenpennuissa, seikkailijoissa ja tarpojissa. Samoaja- ja vaeltajatoiminnan osalta sopeutuminen uudistettuun ohjelmaan on edelleen käynnissä. Lippukunnan aktiivijäsenten ikärakenne aiheutti haasteita, joihin pystyttiin vastaamaan hyvin.

11 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. 11 Liite 1 Suomen Partiolaisten ja Uudenmaan Partiopiirin tehtävissä vuonna 2015 toimineet lippukuntalaiset Suomen Partiolaisissa: Ripsa Heiskanen Anni Rossi Iiris Somervuori Sisukoordinaatioryhmän jäsen Medialähettiäs (young Spokes People eli YSP) Medialähettiläs (Young Spokes People eli YSP) Uudenmaan Partiopiirissä: Ripsa Heiskanen Sisutoimikunnan jäsen, Kohtaaminen 2016 staabin jäsen, Nelli Immonen Piirileiri 2016 tekijä Virpi Immonen Kilpailujaoston jäsen, SM2015-projektin jäsen Mika Pärkkä Alueohjaaja Maritta Räisänen Tarpojaryhmän jäsen Anni Rossi YSP-ryhmän jäsen Iiris Somervuori YSP-ryhmän jäsen, samoajien ohjelmaohjaaja, Piirileiri 2016 ohjelmajohtaja Mari Sundell Vastaava koulutusohjaaja, Historiikkiprojektin jäsen Pekka Urhonen Palautetoimikunnan jäsen Juha Virtanen Meripartio-ohjaaja, kisaryhmän jäsen, SM2015-ohjausryhmän jäsen

Yleistä. Sudenpennut. Kirkkonummen Metsänkävijät ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Yleistä. Sudenpennut. Kirkkonummen Metsänkävijät ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 16.11.2014 Yleistä Vuosi 2015 on Kirkkonummen Metsänkävijöiden (KiMe) 39. toimintavuosi. Vuoden päätapahtumat ovat kaikille lippukunnan

Lisätiedot

Hallituksen tiedote 2/17

Hallituksen tiedote 2/17 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. Hallituksen tiedote 2/17 05.3.2017 SISÄLLYS 1 Ajankohtaisia asioita 1.1. Keväretki peruttu, kevätiltanuotio järjestetään 29.5. 1.2. hallitus@kime.fi-sähköpostiosoite väliaikasesti

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Karhu tiedottaa 3/17

Karhu tiedottaa 3/17 Kirkkonummen Metsänkävijät Karhu tiedottaa 3/17 28.8.2017 Sisällys 1. Ajankohtaiset asiat 1.1. Syksyn Karhukolon varaukset 15.9. mennessä 1.2. Kesäleiri 2018 etsii johtajaa 1.3. Lyanin avainten paristojen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 1. Yleistä Vuosi 2018 on Reippaitten Poikien 101. toimintavuosi. Lippukunnan jäsenmäärä on vuoden 2017 lopussa noin 120-130 jäsenen tasolla ja sitä pyritään kasvattamaan. Toiminnassa

Lisätiedot

Retkitoimintaa varten käytössämme oli Partiolippukunta Susiveikkojen Kannatusyhdistys ry:n omistama retkikämppä Mylly-Majalammella Vihdissä.

Retkitoimintaa varten käytössämme oli Partiolippukunta Susiveikkojen Kannatusyhdistys ry:n omistama retkikämppä Mylly-Majalammella Vihdissä. Sivu 2 (14) Toimintakertomus Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimi vuonna 2009 Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry:n partio-ohjelmaa toteuttaen. Lippukunta järjesti kesällä oman noin 80 henkilön

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2019

Toimintasuunnitelma 2019 Toimintasuunnitelma 2019 1. Yleistä Vuosi 2019 on Reippaitten Poikien 102. toimintavuosi. Lippukunnan jäsenmäärä on vuoden 2018 lopussa noin 130 jäsenen tasolla ja se pyritään pitämään vähintäänkin samalla

Lisätiedot

Hallituksen tiedote 3/16

Hallituksen tiedote 3/16 Kirkkonummen Metsänkävijät ry Hallituksen tiedote 3/16 16.10.2016 SISÄLLYS: 1 Ajankohtaisia asioita 1.1 Turvallisesti Yhdessä - koulutus 1.2 Kämpän vuokrausohjeet 1.3 Kaluston lainaus 1.4 Adventtikalenterimyynti

Lisätiedot

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat NAKKILAN PARTIOLAISET RY Noora Heikintalo 13.11.2010 PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 1/3 LIPPUKUNNAN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Lauantaina 13.11.2010 klo 16.00-17.20 Paikka Partiomaja, Savikontie

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT ry

PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT ry PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT ry TOIMINTAKERTOMUS 2008 PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT ry TOIMINTAKERTOMUS 2008 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimi vuonna 2008 kevätkauden Suomen Partiolaiset - Finlands

Lisätiedot

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Sivu 1/6. Yleistä

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Sivu 1/6. Yleistä Sivu 1/6 Yleistä Sudenpennut Vuosi 2017 on Töölön Sinisten 85. toimintavuosi. Kokoontumispaikkamme on Töölönkadun Kolo. Lippukunnan retkien pääsääntöisenä näyttämönä toimii Långvikin Kämppämme Kirkkonummella.

Lisätiedot

Sudenpentuluotsi (Yliakela) Sudenpentuluotsi johtaa sudenpentuosastoa ja vastaa sen toiminnasta.

Sudenpentuluotsi (Yliakela) Sudenpentuluotsi johtaa sudenpentuosastoa ja vastaa sen toiminnasta. Sudenpentuluotsi (Yliakela) Sudenpentuluotsi johtaa sudenpentuosastoa ja vastaa sen toiminnasta. Sudenpentuosaston johtaminen: - seuraa laumojen toimintaa ja huolehtii, että se on sudenpentuohjelman mukaista,

Lisätiedot

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 15.8.2010 14.8.2011 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii toimintakaudella 15.8.2010-14.8.2011 partio-ohjelmaa toteuttaen. Toimintakauden päätapahtuma

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT ry

PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT ry PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT ry TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-14.8.2010 PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT RY TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-14.8.2010 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimi toimintakauden 1.1.-14.8.2010 Suomen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Lippukunta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2017 5.3.2017 YLEISTÄ Rajamäen Metsänkävijät Ry on nurmijärveläinen yhteislippukunta, joka on tarjonnut partiotoimintaa rajamäkeläisille sekä lähialueiden lapsille, nuorille ja aikuisille

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/6. Yleistä

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/6. Yleistä Sivu 1/6 Yleistä Sudenpennut Vuosi 2016 on Töölön Sinisten 84. toimintavuosi. Kokoontumispaikkamme ovat Töölönkadun Kolo ja Siltasaarenkadun Kallionkolo. Lippukunnan retkien pääsääntöisenä näyttämönä toimii

Lisätiedot

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto.

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

Toimintakilpailun säännöt. Etelä-Karjalan Partiolaiset ry

Toimintakilpailun säännöt. Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Toimintakilpailun säännöt Etelä-Karjalan Partiolaiset ry SISÄLLYSLUETTELO Partio-ohjelma Kilpailutoimintaan osallistuminen Koulutukset Kasvu Muut Säännöt astuvat voimaan 1.1.015 alkaen. 1 PARTIO-OHJELMA

Lisätiedot

HESPARTTO RY TOIMINTASUUNNITELMA. Toimintasuunnitelma vuodelle 2013

HESPARTTO RY TOIMINTASUUNNITELMA. Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 HESPARTTO RY TOIMINTASUUNNITELMA Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Yleistä Vuosi 2013 on Hespartto ry:n 96. toimintavuosi. Vuosi 2013 on Hespartto ry:n 96. toimintavuosi. Vuoden painopisteinä ovat johtajien

Lisätiedot

Tähän kysymykseen vastataan ei, jos lippukunta toteuttaa esim. omaa partio-ohjelmaansa tai jotain vanhempaa Suomen Partiolaisten ohjelmaa.

Tähän kysymykseen vastataan ei, jos lippukunta toteuttaa esim. omaa partio-ohjelmaansa tai jotain vanhempaa Suomen Partiolaisten ohjelmaa. VUOSISELOSTE 2015 TÄYTTÖOHJE Tässä täyttöohjeessa käydään läpi jokainen vuosiselosteen kysymys, ja annetaan ohjeita eri kohtien täyttämiseen. Ohjeet on kirjoitettu harmaalle pohjalle sisennettynä, kysymykset

Lisätiedot

Partiolippukunta Teiska Partio ry:n Toimintakertomus 2014

Partiolippukunta Teiska Partio ry:n Toimintakertomus 2014 Partiolippukunta Teiska Partio ry:n Toimintakertomus 2014 Toimintakertomuksessa käytetään lippukunnan tavan mukaisesti lippukunnan yhteisistä viikonloppuretkistä nimitystä leiri, vaikka ne Suomen Partiolaisten

Lisätiedot

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen.

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen. Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 15.8.2012-14.8.2013 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii toimintakaudella 15.8.2011-14.8.2012 partio-ohjelmaa toteuttaen. Toimintakauden päätapahtuma

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 15.8.2011-14.8.2012 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii toimintakaudella 15.8.2011-14.8.2012 partio-ohjelmaa toteuttaen. Toimintakauden päätapahtuma

Lisätiedot

Vuonna 2013 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan.

Vuonna 2013 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan. TOIMINTASUUNNITELMA 1. YLEISTÄ Lippukunnan tarkoituksena on edistää partiolaisen myönteistä kokonaiskehitystä. Se pyrkii kasvattamaan terveitä, sosiaalisen vastuunsa tuntevia yksilöitä. Tähän sisältyy

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2008

Toimintakertomus vuodelta 2008 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2008 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Syksyllä siirryttiin useimpien ryhmien kohdalla partion

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2009

TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2009 uutta partiohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtuma on Susiveikkojen oma 30-vuotisjuhlakesäleiri.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Vuonna 2012 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan.

Vuonna 2012 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan. TOIMINTASUUNNITELMA 1. YLEISTÄ Lippukunnan tarkoituksena on edistää partiolaisen myönteistä kokonaiskehitystä. Se pyrkii kasvattamaan terveitä, sosiaalisen vastuunsa tuntevia yksilöitä. Tähän sisältyy

Lisätiedot

Partiolippukunta Mynämäen Maahiset ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2018

Partiolippukunta Mynämäen Maahiset ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2018 Partiolippukunta Mynämäen Maahiset ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2018 Yleistä: Mynämäen Maahiset ry on sekalippukunta, joka toimii Mynämäen kunnan alueella. Lippukunta tarjoaa partiotoimintaa kaikenikäisille.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(5) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 Mankkaan Eräsusien seitsemäntenätoista toimintavuotena jatkamme uuden ohjelman toteuttamista ja tulemme

Lisätiedot

Vuonna 2014 on edelleen tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan ja pyrkiä kasvattamaan jäsenmäärää.

Vuonna 2014 on edelleen tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan ja pyrkiä kasvattamaan jäsenmäärää. TOIMINTASUUNNITELMA 1. YLEISTÄ Lippukunnan tarkoituksena on edistää partiolaisen myönteistä kokonaiskehitystä. Se pyrkii kasvattamaan terveitä, sosiaalisen vastuunsa tuntevia yksilöitä. Tähän sisältyy

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019 Mankkaan Eräsudet ry 1 (6) MANKKAAN ERÄSUDET RY Toimintasuunnitelma vuodelle 2019 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry jatkaa 25. toimintavuotenaan partio-ohjelman toteuttamista viikottaisten partiokokousten,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna

Lisätiedot

Tavoitteena on, että ikäkausiryhmät osallistuvat kipinä hetkiin koloilloissaan.

Tavoitteena on, että ikäkausiryhmät osallistuvat kipinä hetkiin koloilloissaan. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää Sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

LPKJ-BAROMETRI Jarno Hakulinen. Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry

LPKJ-BAROMETRI Jarno Hakulinen. Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry LPKJ-BAROMETRI 213 21.1.213 Jarno Hakulinen SISÄLLYSLUE TTE LO 1. Yleistä... 3 2. Taustaa... 3 2.1. Vastanneet piireittäin... 3 2.2. Lippukunnanjohtajan ikä... 4 2.3. Lippukunnanjohtajan toimikaudet lippukunnassa...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Mankkaan Eräsudet ry 1 / 7 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Mankkaan Eräsudet ry jatkaa 21. toimintavuotenaan nykyisen partio-ohjelman toteuttamista. Vuonna 2014

Lisätiedot

HESPARTTO RY TOIMINTASUUNNITELMA. Toimintasuunnitelma vuodelle Vuosi 2014 on Hespartto ry:n 97. toimintavuosi.

HESPARTTO RY TOIMINTASUUNNITELMA. Toimintasuunnitelma vuodelle Vuosi 2014 on Hespartto ry:n 97. toimintavuosi. HESPARTTO RY TOIMINTASUUNNITELMA Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Yleistä Vuosi 2014 on Hespartto ry:n 97. toimintavuosi. Vuonna 2014 Hespartossa painotetaan erityisesti lippukuntamme kehittämistä ja

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(5) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Mankkaan Eräsusien yhdeksäntenätoista toimintavuotena jatkamme uuden ohjelman toteuttamista ja tulemme

Lisätiedot

Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015

Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala Toimintasuunnitelman sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. TAPAHTUMAKALENTERI... 3 3. SUDENPENTUJEN

Lisätiedot

Niihaman Saukkojen toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Niihaman Saukkojen toimintasuunnitelma vuodelle 2014 33730 TMPERE Niihaman Saukkojen toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Yleistä Meripartiolippukunta ry on partiolippukunta itätampereella, joka tarjoaa kaiken ikäisille pojille partiotoimintaa. Toiminnan kehittäminen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011 TOIMINTAKERTOMUS 2011 1. YLEISTÄ Leppävaaran Korvenkävijät ry:ssä (LeKo) toimi kaudella 2011 noin 40 alle 18-vuotiasta partiolaista sekä 18 täysi-ikäistä johtajaa ja 4 aikuispartiolaista. Lippukunta on

Lisätiedot

VAHVAT, HYVINVOIVAT LIPPUKUNNAT

VAHVAT, HYVINVOIVAT LIPPUKUNNAT YHTEINEN TEHTÄVÄMME Partiokasvatuksen ansiosta yhä useammat lapset ja nuoret kasvavat tasapainoisiksi, vastuuntuntoisiksi, aktiivisiksi ja itsenäisiksi yhteisön jäseniksi SIKSI TAVOITTEENAMME ON: VAHVAT,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2018

TOIMINTAKERTOMUS 2018 10.3.2019 TOIMINTAKERTOMUS 2018 YLEISTÄ Vuoden 2018 tavoitteet toteutuivat suurimmalta osin. Lippukunta on kärsinyt vuoden aikana johtajapulasta, mikä on ajoittain vaikeuttanut tapahtumien järjestämistä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2008

Toimintasuunnitelma vuodelle 2008 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1/5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusien viidettätoista toimintavuotta leimaavat uudistuksen tuulet. Tavoitteena on ottaa syksyllä 2008 käyttöön Suomen Partiolaisten

Lisätiedot

Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2013-2014

Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2013-2014 Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2013-2014 Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala Toimintasuunnitelman sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. TAPAHTUMAKALENTERI... 3 Kesä

Lisätiedot

1 Yleistä. 2 Tavoitteet. 3 Hallinto

1 Yleistä. 2 Tavoitteet. 3 Hallinto 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta ylläpitää Sodankyläläistä partiotoimintaa.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2018

Toimintasuunnitelma vuodelle 2018 1 (7) MANKKAAN ERÄSUDET RY Toimintasuunnitelma vuodelle 2018 Partiolippukunta jatkaa 24. toimintavuotenaan partio-ohjelman toteuttamista viikottaisten partiokokousten, retkien, leirien, vaellusten ja kilpailujen

Lisätiedot

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sivu 1/6 14.10.2009. Yleistä

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sivu 1/6 14.10.2009. Yleistä Sivu 1/6 14.10.2009 Yleistä Vuosi 2010 on Töölön Sinisten 77. toimintavuosi. Kokoontumispaikkamme tullee olemaan Töölönkadun kolo ja retkipaikkamme Långvikin uusi kämppä. Alkavan vuoden tavoitteena on

Lisätiedot

Toimintakertomus!vuodelle!2008!

Toimintakertomus!vuodelle!2008! TÖÖLÖNSINISETRY TOIMINTAKERTOMUS 12.3.2009 Toimintakertomusvuodelle2008 Yleistä Vuosi 2008 oli partiolippukunta Töölön Siniset ry:n 75. toimintavuosi. Toimipaikkamme on edelleentöölöjakolotöölönkatu34:ssä.uusirakenteillaolevaeräkämppäonkirkkonummella,

Lisätiedot

ESITÄYTETTY VUOSISELOSTE LINKKI SÄHKÖPOSTISSA!

ESITÄYTETTY VUOSISELOSTE LINKKI SÄHKÖPOSTISSA! ESITÄYTETTY VUOSISELOSTE LINKKI SÄHKÖPOSTISSA! Lippukunta saa sähköpostitse linkin esitäytettyyn vuosiselosteeseen joulukuun alussa. Linkki lähetetään lpkj:lle, sihteerille ja jäsenrekisterinhoitajalle.

Lisätiedot

-Toimii omalla tavallaan ja omien mahdollisuuksiensa mukaisesti, kuitenkin noudattaen arvoja ja toimintamalleja

-Toimii omalla tavallaan ja omien mahdollisuuksiensa mukaisesti, kuitenkin noudattaen arvoja ja toimintamalleja Ikäkaudet Perhepartio -Uusin lisäys partiotoimintaan -Toimii omalla tavallaan ja omien mahdollisuuksiensa mukaisesti, kuitenkin noudattaen arvoja ja toimintamalleja -Perhepartio ei käytä vielä partio-ohjelmaa

Lisätiedot

Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry

Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry 1 Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry Partiovuoden 2003 toiminta oli monipuolista ja aktiivista. Jokaisella laumalla ja vartiolla oli osaavat ja innostuneet johtajat, mistä tuloksena oli lukuisat suoritetut

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2012

Toimintakertomus vuodelta 2012 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 7 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille vuosi 2012 oli jälleen aktiivinen ja toiminnantäyteinen. Lisäksi lippukunnan jäsenmäärä kasvoi vahvasti syksyllä,

Lisätiedot

Partiolippukunta Tornipääskyt ry

Partiolippukunta Tornipääskyt ry Partiolippukunta Tornipääskyt ry Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2010 SISÄLLYSLUETTELO 1 LIPPUKUNNAN TAVOITTEET VUODELLE 2009 3 2 VARSINAINEN TOIMINTA 3 2.1 Sudenpentutoiminta 3 2.2 Seikkailijatoiminta

Lisätiedot

LAHDEN ALUEEN PARTIOLAISET RY

LAHDEN ALUEEN PARTIOLAISET RY LAHDEN ALUEEN PARTIOLAISET RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2017 Sisältö YLEISTÄ... 2 LAHTELAISTEN LIPPUKUNTIEN TOIMINTA... 2 TOIMINTAA KAIKILLE IKÄKAUSILLE... 3 Muistelemispäivä... 3 Ryhmänohjaajakoulutus...

Lisätiedot

Viialan Metsänkävijät ry Toimintasuunnitelma 2018

Viialan Metsänkävijät ry Toimintasuunnitelma 2018 Viialan Metsänkävijät ry Toimintasuunnitelma 2018 Lippukunnan pääteemana vuonna 2018 on viettää ikimuistoista Viialan Metsänkävijöiden 80- vuotis-juhlavuotta, joka sisältää mm. pääjuhlan helmikuussa ja

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Mankkaan Eräsudet ry 1 (6) MANKKAAN ERÄSUDET RY Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Mankkaan Eräsudet ry jatkaa 23. toimintavuotenaan partio ohjelman toteuttamista viikkokokousten, retkien, leirien, vaellusten

Lisätiedot

Tilastot 2011 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry.

Tilastot 2011 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Tilastot 2011 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. 29.6.2012 Jarno Hakulinen Sisällys 1. Piirikohtaiset tilastot... 3 2. Vuosiselosteen palautuminen... 3 3. Tilastoissa käytettyjä termejä... 4 4. Jäsenistö...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2009

Toimintasuunnitelma vuodelle 2009 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(4) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2009 Mankkaan Eräsusien kuudettatoista toimintavuotta leimaavat uudistuksen tuulet. Tavoitteena on ottaa käyttöön

Lisätiedot

% % Partiolippukunta% Mankkaan%Eräsudet%ry%!!!!! Toimintasuunnitelma!vuodelle!2015!!

% % Partiolippukunta% Mankkaan%Eräsudet%ry%!!!!! Toimintasuunnitelma!vuodelle!2015!! MankkaanEräsudetry Toimintasuunnitelma2015 Partiolippukunta MankkaanEräsudetry Toimintasuunnitelmavuodelle2015 MankkaanEräsudetryjatkaa22.toimintavuotenaanpartio=ohjelmantoteuttamista.Vuonna2015 lippukuntakiinnittääerityistähuomiotatoimintansalaadukkuuteensekäyli15=vuotiaidenpysymiseen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Partiolippukunta Nummen Samoojat ry:ssä vuoden 2013 toiminnan painopisteinä ovat seuraavat asiat: 1. 40 v juhlavuosi 2. Tarpojaikäkausi 3. omatoiminen varainhankinta 4. Retkitoiminta

Lisätiedot

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Sivu 1/7. Yleistä

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Sivu 1/7. Yleistä Sivu 1/7 Yleistä Sudenpennut Vuosi 2015 on Töölön Sinisten 83. toimintavuosi. Kokoontumispaikkamme ovat Töölönkadun Kolo ja Siltasaarenkadun Kallionkolo. Lippukunnan retkien pääsääntöisenä näyttämönä toimii

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiiri ry PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT kiinnitysohjeita mallipaitaan

Lounais-Suomen Partiopiiri ry PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT kiinnitysohjeita mallipaitaan Lounais-Suomen Partiopiiri ry PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT kiinnitysohjeita mallipaitaan Sudenpennun puvut ja merkit Sudenpentu kantaa lippukuntahuivia ja on pukeutunut sudenpentupaitaan, jossa on sudenpää-

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2011

Toimintasuunnitelma vuodelle 2011 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(5) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2011 Mankkaan Eräsusien kahdeksantenatoista toimintavuotena jatkamme uuden ohjelman toteuttamista ja tulemme

Lisätiedot

sekä retkipaikkanamme Långvikin kämppä. Hallituksen kokoonpano oli seuraavanlainen: Ralf Baumann, lippukunnanjohtaja Juho Häme, sihteeri

sekä retkipaikkanamme Långvikin kämppä. Hallituksen kokoonpano oli seuraavanlainen: Ralf Baumann, lippukunnanjohtaja Juho Häme, sihteeri Sivu 1/6 Yleistä Vuosi 2013 oli Töölön Sinisten 80-vuotisjuhlavuosi. Kokoontumispaikkoinamme toimivat Töölönkadun Kolo ja Kallionkolo, sekä retkipaikkanamme Långvikin kämppä. Hallituksen kokoonpano oli

Lisätiedot

LEIRILIPPUKUNTAILMOIT- TAUTUMINEN KUKSASSA

LEIRILIPPUKUNTAILMOIT- TAUTUMINEN KUKSASSA LEIRILIPPUKUNTAINFO 4 MARRASKUU 2018 TÄSSÄ INFOSSA LEIRILIPPUKUNTAILMOITTAUTUMINEN KUKSASSA ILMOITTAUTUMISOHJE OHJE IKÄKAUDEN VALINNASTA SAMOAJA- JA VAELTAJALUOTSIEN OPPAAT LISÄTIETOA PERHELEIRISTÄ ILVES19

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Mankkaan Eräsudet ry 1 / 6 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Mankkaan Eräsudet ry jatkaa 20. toimintavuotenaan nykyisen partio-ohjelman toteuttamista. Vuonna 2013

Lisätiedot

Partiolippukunta Susiveikot ry Tilinpäätös 2009 Tasekirja

Partiolippukunta Susiveikot ry Tilinpäätös 2009 Tasekirja Tilinpäätös 2009 Tasekirja Sivu 1 (12) Sisällysluettelo Sivu Toimintakertomus 2-6 Tuloslaskelma 7-8 Tase 9 Liitetiedot 10 Tilinpäätöksen allekirjoitus 11 Tilinpäätösmerkintä 11 Tilintarkastuskertomus 12

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Lippukunta

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1/5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusien neljättätoista toimintavuotta leimaavat lukuisat tapahtumat. Vuosi 2007 on partioliikkeen 100-vuotis juhlavuosi ja

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2015

Toimintakertomus vuodelta 2015 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Vuosi 2015 oli Mankkaan Eräsusille toiminnantäytteinen. Lippukunnan jäsenmäärä on tasaantunut ja vuoden lopussa Mankkaan Eräsusissa oli 159 jäsentä. Maaliskuussa pidettiin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2009

TOIMINTASUUNNITELMA 2009 TOIMINTASUUNNITELMA 2009 SISÄLLYSLUETTELO Toimintasuunnitelma 2009... 3 Yleistä... 3 Toiminta... 3 Toimintaryhmät... 3 Koulutus... 4 Muu toiminta... 4 Tiedotus ja viestintä... 4 Tapahtumat... 4 Tossu...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2005

TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2005 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(5) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Mankkaan Eräsusien yhdeksäntenätoista toimintavuotena jatkamme uuden ohjelman toteuttamista ja tulemme

Lisätiedot

Toiminta-ajatus 2011-

Toiminta-ajatus 2011- Toiminta-ajatus 2011- HELSINGIN METSÄNKÄVIJÄT RY SISÄLLYS KOLKAT... 3 JERMUT... 5 VARTIOKÄISET... 7 VAELTAJAT... 10 TOIMINTA-AJATUS Julkaisija: Helsingin Metsänkävijä ry 1. painos 2011 2 KOLKAT (8-9V)

Lisätiedot

Partiolippukunta Sipoon Hukat ry 24.8.2010 Pestijärjestelmä

Partiolippukunta Sipoon Hukat ry 24.8.2010 Pestijärjestelmä Tästä versiosta Tämä Sipoon Hukkien pestijärjestelmän versio on päivitetty vastaamaan uuden partio-ohjelman pestejä. Vanha pestijärjestelmä on ollut voimakkaasti tämän version kehityksen pohjalla, kiitokset

Lisätiedot

Lahden siniset TOIMINTASUUNNITELMA, TAPAHTUMAKALENTERI JA TALOUSARVIO 2008

Lahden siniset TOIMINTASUUNNITELMA, TAPAHTUMAKALENTERI JA TALOUSARVIO 2008 Lahden siniset TOIMINTASUUNNITELMA, TAPAHTUMAKALENTERI JA TALOUSARVIO 2008 Sisällysluettelo 1. Kansi sivu 1 2. Toimintasuunnitelma sivu 3 3. Tapahtumakalenteri sivu 5 4. Talousarvio sivu 7 Perustiedot

Lisätiedot

Ville Raitio, sihteeri. Ralf Baumann. Otto Hyytiälä. Tilli Pesola. Miska Rissanen. Kenny Ronkainen. Antti Väisänen

Ville Raitio, sihteeri. Ralf Baumann. Otto Hyytiälä. Tilli Pesola. Miska Rissanen. Kenny Ronkainen. Antti Väisänen Sivu 1/6 Yleistä Vuosi 2014 oli Töölön Sinisten 82. toimintavuosi. Kokoontumispaikkoinamme toimivat Töölönkadun Kolo ja Kallionkolo, sekä retkipaikkanamme Långvikin kämppä. Hallituksen kokoonpano oli seuraavanlainen:

Lisätiedot

Ville Raitio, sihteeri. Ralf Baumann. Petja Heiskanen. Otto Hyytiälä. Tilli Pesola. Petteri Häkkinen. Antti Väisänen. poikia kuin tyttöjä.

Ville Raitio, sihteeri. Ralf Baumann. Petja Heiskanen. Otto Hyytiälä. Tilli Pesola. Petteri Häkkinen. Antti Väisänen. poikia kuin tyttöjä. Sivu 1/7 Yleistä Vuosi 2016 oli Töölön Sinisten 84. toimintavuosi. Kokoontumispaikkana toimivat Töölönkadun Kolo ja Kallion Kolo, sekä retkipaikkanamme Långvikin Kämppä. Hallituksen kokoonpano oli seuraavanlainen:

Lisätiedot

TILASTOT Ikäryhmät Ikäkausien suhteelliset osuudet Ikäkausien suhteellisten osuuksien muutos

TILASTOT Ikäryhmät Ikäkausien suhteelliset osuudet Ikäkausien suhteellisten osuuksien muutos TILASTOT 2015 4 Yhteenveto 7 Jäsenistö Suomen Partiolaisten jäsenet Jäsenmäärän muutos edellisvuoteen verrattuna: Jäsenmaksun maksaneet jäsenet Rekisteriin kirjatut jäsenet Ikäryhmät Ikäkausien suhteelliset

Lisätiedot

Partiolippukunta Susiveikot ry Tilinpäätös Tasekirja

Partiolippukunta Susiveikot ry Tilinpäätös Tasekirja Tilinpäätös 2011-2012 Tasekirja Sivu 1 (14) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Partiolippukunta Susiveikot ry... 2 Yleistä... 2 Ikäkausitoiminta... 4 Lippukunnan merkittäviä tapahtumia vuonna 2010-2011...

Lisätiedot

Lippukunnan nro Täytä lippukunnan numero siinä muodossa kuin se on lippukuntalistassa:

Lippukunnan nro Täytä lippukunnan numero siinä muodossa kuin se on lippukuntalistassa: KOONTILOMAKE Voit koota tälle lomakkeelle tiedot ikäkausivastaavien ja luotsien täyttämistä ikäkausilomakkeista. Voit tulostaa ikäkausilomakkeet osoitteesta www.partio.fi/vuosiseloste. Samasta osoitteesta

Lisätiedot

SUDENPENTUOSASTO. Syksy 2014. 2.10. Avoimet ovet vanhemmille partiotiloissa. 4. 5.10. Sudenpentujen retkiviikonloppu: laumat järjestävät omat retkensä

SUDENPENTUOSASTO. Syksy 2014. 2.10. Avoimet ovet vanhemmille partiotiloissa. 4. 5.10. Sudenpentujen retkiviikonloppu: laumat järjestävät omat retkensä SUDENPENTUOSASTO Vko 36 Laumojen ensimmäiset kokoukset 20.9. Syysexcu, sudenpentuosaston syysretki 4. 5.10. Sudenpentujen retkiviikonloppu: laumat järjestävät omat retkensä Vko 48 Kynttiläkokoukset (laumankokouksessa

Lisätiedot

Jokihiset ry:n sääntömääräinen syyskokous

Jokihiset ry:n sääntömääräinen syyskokous Jokihiset ry Syyskokouksen 2014 pöytäkirja Jokihiset ry:n sääntömääräinen syyskokous Aika: tiistai 28.11.2014 klo 18.00 Paikka: Kolo, Jokiniemen koulun paviljonki, Valkoisenlähteentie 51, 01370 VANTAA

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(5) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 Mankkaan Eräsusien seitsemäntenätoista toimintavuotena jatkamme uuden ohjelman toteuttamista ja tulemme

Lisätiedot

Jämijärven Miilunvartijoiden kevät 2018

Jämijärven Miilunvartijoiden kevät 2018 Jämijärven Miilunvartijoiden kevät 2018 FRAMIL =Lounais-Suomen Partiopiirin järjestämä suurtapahtuma Porissa 8.-10.6. Tapahtumaan voi osallistua myös ei-partiolainen kaveri ja aikuinen Huom! Ilmoittautuminen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2006

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2006 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2006 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Sudenpentujen päiväretki Korkeasaareen Kaikki TaMen sudenpennut tekevät päiväretken Korkeasaareen 9.4. Lisätietoa tapahtumakirjeliitteessä.

Lisätiedot

Aika Tapahtuma Kohderyhmä Järjestäjä

Aika Tapahtuma Kohderyhmä Järjestäjä TAPAHTUMAKALENTERI 2017 TAMMIKUU 6.-8.1. Kinkunpolttajaiset samo TaLo, TaKo 8.1. LL&HK2018 suunnittelukokous TaLo, TaKo 13.-15.1. YSP-koulutus samo, vaelt SP 21.1. Organisaatiossa toimiminen koulutus vaelt,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 1/5 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 JOHDANTO JÄSENISTÖ KILPAILUTOIMINTA KOULUTUS JA IKÄKAUSITAPAHTUMAT POIMINTOJA TOIMINNASTA TIEDOTUS TALOUS KOKOONTUMISTILAT JA KALUSTO TAUSTAYHTEISÖ JA YHTEISTYÖKUMPPANIT

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Kuva Ismo Kurki: Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Toimintasuunnitelma 2015 1 JOHDANTO Etelä-Karjalan Partiolaiset ry on perustettu vuonna 1976 ja se toimii Suomen Partiolaiset Finlands

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Mankkaan Eräsudet ry 1 (8) MANKKAAN ERÄSUDET RY Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry jatkaa 23. toimintavuotenaan partio-ohjelman toteuttamista viikottaisten partiokokousten,

Lisätiedot

ESITYKSEN KULKU. Ensiksi yleistä ikäkausista. Seuraavaksi ikäkaudet järjestyksessä. Todella nopea katsaus perhepartioon ja sisupartioon.

ESITYKSEN KULKU. Ensiksi yleistä ikäkausista. Seuraavaksi ikäkaudet järjestyksessä. Todella nopea katsaus perhepartioon ja sisupartioon. PARTION IKÄKAUDET ESITYKSEN KULKU Ensiksi yleistä ikäkausista. Seuraavaksi ikäkaudet järjestyksessä. Todella nopea katsaus perhepartioon ja sisupartioon. Esityksen päättäminen. YLEISTÄ IKÄKAUSISTA, PARTIOPOLUSTA

Lisätiedot

Partiolippukunta Nummen Eränkävijät ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Partiolippukunta Nummen Eränkävijät ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Sivu 1 (7) Partiolippukunta Nummen Eränkävijät ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2017 YLEISTÄ Partiolippukunta Nummen Eränkävijät ry toimii yhteislippukuntana. Toiminnan perustana ovat sudenpentulaumojen,

Lisätiedot

Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry. Perustiedot Toiminta Tiedotus Koulutus Kalusto Talous Taustayhteisö ja yhteistyökumppanit

Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry. Perustiedot Toiminta Tiedotus Koulutus Kalusto Talous Taustayhteisö ja yhteistyökumppanit 1 Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry Perustiedot Toiminta Tiedotus Koulutus Kalusto Talous Taustayhteisö ja yhteistyökumppanit 2 PERUSTIEDOT Jäsenistö Lippukunnassa oli toimintavuoden päättyessä 113

Lisätiedot

17.10.210 MUHOKSEN METSÄNKÄVIJÄT PARTIOKIRJE. Partiolippukunta Muhoksen Metsänkävijät ry

17.10.210 MUHOKSEN METSÄNKÄVIJÄT PARTIOKIRJE. Partiolippukunta Muhoksen Metsänkävijät ry 17.10.210 MUHOKSEN METSÄNKÄVIJÄT PARTIOKIRJE Partiolippukunta Muhoksen Metsänkävijät ry 2 Hinajaa, hunajaa, kaikki nallet halajaa! Rokua raikasi, kun yli 50 henkilöä viettivät Muhoksen Metsänkävijöiden

Lisätiedot

- Eli lyhyt käyttöohje vapaaehtoisille Lahden Sinisissä -

- Eli lyhyt käyttöohje vapaaehtoisille Lahden Sinisissä - - Eli lyhyt käyttöohje vapaaehtoisille Lahden Sinisissä - 1 Tervetuloa vapaaehtoiseksi partioon! Vaikka partio onkin tarkoitettu lapsille ja nuorille, on partiossa aikuisilla vapaaehtoisilla eli vapareilla

Lisätiedot