ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI"

Transkriptio

1 Vuosikertomus 2015

2 2/23 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinnan ja Vanajan seurakuntayhtymä sekä Hämeenlinnan Kehitysvammaisten Tuki ry perustivat Erityisasuntosäätiön vuonna Säätiön alkuperäisenä tehtävänä oli järjestää asuntoja puutteellisesti asuville vammaisille. Nykyään Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiön toiminta-ajatuksena on palvella vanhuksia, vammaisia ja mielenterveyskuntoutujia tarjoamalla heille asumispalveluita sekä apua ja tukea arjessa selviytymiseen ja omaan elämänhallintaan. Erityisasuntosäätiöllä on viisi kiinteistöä, joissa tarjotaan palveluasumista eri asiakasryhmille: Kotipesä, Mäyränpesä, Mäyränkoti, Asuin- ja toimintakeskus Länsituuli sekä Päivärinteen palvelutalo. Päivärinteen palvelutalossa sijaitsee kolme asumisyksikköä ja päivätoimintakeskus. Säätiön palvelut ovat tuettu ja ohjattu asuminen, autettu ja tehostettu palveluasuminen, palveluasuminen, kuntouttava palveluasuminen, intervalliasuminen, kotikuntoutus, tehostettu palveluasuminen, vaativa tehostettu palveluasuminen, muistisairaiden hoiva, autettu asuminen, tilapäisasuminen sekä kuntouttava päivätoiminta, kotiohjaus sekä Arjen tuki. Säätiö on merkitty oikeusministeriön säätiörekisteriin Säätiö täyttää 30 vuotta Y-tunnus Vuosikertomuksen valokuviin on kuvausluvat. Kuvat ovat henkilökunnan ottamia.

3 3/23 STRATEGISET LINJAUKSET Säätiössä on tehty vuonna 2015 strategisia linjauksia ennen kaikkea turvallisuuden, henkilöstön ja talouden osa-alueilla. Turvallisuuteen ja vaarojen ennaltaehkäisyyn on panostettu kirjaamalla riskejä myös asiakkaiden näkökulmasta. Työntekijöiden näkökulmasta riskikartoitus on tehty aina vuosittain. Turvallisuuspoikkeamat on kirjattu IMSiin, myös läheltä piti tilanteiden osalta. Yksiköiden esimiesten johdolla koko henkilöstö on osallistunut turvallisuuskävelyihin omissa yksiköissään. Henkilöstöä koskevat linjaukset on kirjattu henkilöstöstrategiaan, jonka hallitus on hyväksynyt käyttöön. Työnantaja määrittää henkilöstöstrategiassa ne tavoitteet ja periaatteet, joilla henkilöstövoimavaroja huolletaan ja kehitetään. Tavoitteena on hyvinvoiva, osaava, motivoitunut ja muutoskykyinen henkilökunta. Työhyvinvointikysely toteutettiin 2015 (toteutus joka 3. vuosi), kyselystä saatujen tulosten pohjalta on ryhdytty jokaisessa yksikössä tarvittaviin toimenpiteisiin. TOIMINTAYMPÄRISTÖN MUUTOKSET Säätiön toimintaympäristön tulevat muutokset ovat olleet tiedossa vuonna 2015, mutta varsinaiset muutokset tapahtuvat vasta vuoden 2016 kuluessa. Hämeenlinnan kaupungin kanssa voimassa olleista nettotappiosopimuksista on luovuttu vuodenvaihteessa. Jatkossa laskutamme kaupunkia toteutuneiden asumispäivien mukaan. VUOSI 2015 Vuonna 2015 säätiössä on valmisteltu sähköisiin palveluihin siirtymistä asiakastietojen kirjaamisessa sekä talous ja henkilöstöhallinnossa. Päivärinteen palvelutalossa sijaitsevan vammaisten asumisyksikön, Kotisiiven, toiminta on päättynyt joulukuussa 2015, Kotisiivessä alkaa 2016 alkupuolella ikäihmisten ryhmäasuminen. Asuin- ja toimintakeskus Länsituulen yövalvonnasta luopumista on suunnittelu kesästä 2015 alkaen. Suunnittelu pohjautuu Aluehallintoviraston suorittamaan tarkastuskäyntiin. Parolantie 30 kiinteistön nimeksi valittiin asukkaiden ja heidän vieraidensa ehdotuksista Kotikolo. Säätiöpäivää juhlittiin kakkukahvein jokaisessa säätiön yksikössä. Myös Kotikolon kiinteistössä, jossa ei ole omaa henkilökuntaa, tarjottiin asukkaille kakkukahvit.

4 4/23 ARVOT Säätiön hallitus hyväksyi koko säätiön yhteiset arvot IHMISARVON KUNNIOITTAMINEN asiakaslähtöisyys ammattitaito toisen työn arvostaminen tasa-arvoisuus YHTEISÖLLISYYS yhteinen päätöksenteko sitoutuminen yhteisiin päätöksiin ystävällisyys voimavarakeskeisyys: asukkaiden ja henkilökunnan voimavarat käyttöön yhdessä onnistumme HALLITUS ROHKEUS kehitysmyönteisyys / uudistuvuus muutostarpeisiin vastaaminen vastuullisuus Nykyinen hallitus aloitti nelivuotisen toimikautensa helmikuussa Hallituksen jäsenet ovat: Risto Jokinen puheenjohtaja Raimo Lehtinen hvj. Terhi Kyhkynen varapuheenjohtaja Elina Salonen hvj. Antti Ahonen jäsen Jouni Lehtonen hvj. Mirja Piiroinen jäsen Sari Lehikoinen hvj. Tuomas Nikkanen jäsen Markku Ormala hvj. Sinikka Haapsamo jäsen Sara Syyrakki hvj. Airi Raitaranta jäsen Ville Vihriälä hvj. Hallitus kokoontui tilikauden aikana 10 kertaa. Hallituksen sihteerinä toimi ts. toiminnanjohtaja Virpi Kesti. Hallinnon osoite elokuusta 2014 alkaen: Päivärinteenkatu 6, Hämeenlinna. JOHTORYHMÄ Säätiön johtoryhmä kokoontui vuoden aikana 9 kertaa. Johtoryhmän muodostavat toiminnanjohtaja, hallintopäällikkö, esimiesten edustaja, luottamusmies sekä työsuojeluvaltuutettu. Toiminnanjohtaja toimii johtoryhmän puheenjohtajana, hallintopäällikkö sihteerinä.

5 5/23 YKSIKÖIDEN ESIMIEHET Yksiköiden esimiehet kokoontuvat kuukausittain vastaavien kokoukseen, jossa he käyvät läpi hallituksen ja johtoryhmän esille tuomia asioita ja sopivat yhteisistä linjauksista. Vastaavien kokousten pöytäkirjat ovat kaikkien nähtävillä IMSissä. HENKILÖSTÖ Säätiölle kirjattiin oma henkilöstöstrategia vuoden 2015 lopussa. Strategiaan kirjattiin kaikki henkilöstöä koskeva oleellinen tieto rekrytointiprosessista alkaen. Henkilöstö on sitoutunut työskentelyä ohjaaviin hyvän työkäytöksen periaatteisiin. Lisäksi työntekoa ohjaavat mm. tietosuojaa koskeva ohjeistus, asiakirjasalaisuus ja säätiössä noudatettava työehtosopimus, AVAINTES. Säätiö kouluttaa henkilöstöään toiminnan tarpeiden mukaisesti. Työnkierto on sovitusti mahdollinen. Näistä asioista keskustellaan jokaisen kehityskeskustelussa. Täydennyskoulutussuunnitelma on käytössä. TALOUS Palvelutoiminnan kirjanpidon ja palkanlaskennan on hoitanut Tilipalvelu Rantalainen. ISÄNNÖINTI JA KIINTEISTÖT Isännöinnin (myös kiinteistöjen kirjanpidon ja vuokravalvonnan) on hoitanut Reim Hämeenlinna Oy vastuuisännöitsijänä Asko Alkila. Kiinteistöjen teknisestä huollosta on vastannut Aluetalonmies A. Koskela Oy. Kiinteistöjen tekninen valvonta ja hälytykset on kytketty Hämeenlinnan kaupungin teknisen valvonnan piiriin. Kotikolon vuokrakiinteistön osalta isännöinnin on hoitanut Realia, vastuuisännöitsijänä Heikki Meriläinen. HENKILÖSTÖASIAT Erityisasuntosäätiössä noudatetaan Avaintyönantajat ry:n työehtosopimusta, Avaintes. Työterveyshuolto ostetaan Mehiläinen Oy:stä. Jokaisesta talosta on valittu työsuojeluvaltuutettu ja varavaltuutettu, jotka työsuojelupäällikön (hallintopäällikkö) kanssa muodostavat työsuojelutoimikunnan. Työsuojelutoimikuntaan kuuluu myös esimiesten edustaja. Työsuojelutoimikunta kokoontui kolme kertaa vuonna Vuoden lopussa Erityisasuntosäätiössä oli 98 vakituista työntekijää. Luettelo toimista on liitteessä. JÄSENYYDET Erityisasuntosäätiö on Avaintyönantajat ry:n jäsen ja Vanhustyön Keskusliiton jäsen.

6 6/23 OSTOPALVELUTOIMINTA Hämeenlinnan kaupungin kanssa on ostopalvelusopimukset palvelutoiminnasta. Vuosi 2015 oli viimeinen vuosi, jolloin nettotappiosopimus oli voimassa. Asukasvalintapäätöksen säätiön palveluasumista tarjoaviin asumisyksiköihin tekee kaupungin sosiaaliohjaaja tai sosiaalityöntekijä (SAS-ryhmä). Säätiön www-sivut löytyvät osoitteessa:

7 7/23 KOTIPESÄ Kotipesä osoitteessa Parolantie 32 on säätiön ensimmäinen yksikkö. Kiinteistö on valmistunut luhtitalo. Kotipesässä on 18 asuntoa, joista 15 kpl on 2 h+ kk + kph ja kolme 1 h + tupakeittiö + kph. Yhteisinä tiloina on kerhohuone ja saunatilat. Näiden yhteydessä on Kotipesän henkilökunnan toimisto- ja sosiaalitilat (Parolantie 32 as 3). Kotipesän palvelutoiminta Kotipesän palvelutoiminta on tuettua ja ohjattua asumista kehitysvammaisille tai muutoin erityistuen tarpeessa oleville henkilöille. Toiminta-ajatuksena on yksilöllisen tuen ja ohjauksen avulla mahdollistaa asukkaiden hyvä elämänlaatu ja vastuullisuus arkielämän eri osa-alueilla. Vuonna 2015 asukaspaikkojen määrä nousi 16:sta 18:aan. Entinen säätiön hallinnon toimisto saneerattiin kahdeksi asunnoksi. Kotipesään lisättiin yksi ohjaajan toimi kesällä 2015, joten työntekijöitä on yhteensä viisi.

8 8/23 Vuosi Kotipesän asumispäivät Käyttöaste % % ,98% Asukkailla on yhteisöllisyyden lisäämiseksi mahdollisuus yhteisruokailuun Kotipesän kerhohuoneella. Kotipesän työntekijöiden toimesta annetaan kotiohjausta Kotipesän ulkopuolelle. Kotiohjauksen avulla mahdollistetaan vammaisen tai muutoin erityisen tuen tarpeessa olevan henkilön itsenäinen asuminen omassa kodissa. Kotiohjausta on saatavilla sovitusti, asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Ohjauksen avulla tuetaan itsenäistymistä ja rohkaistaan vastuunottoon omasta elämästä. Vuosi Kotiohjausasiakkaiden lkm Kotiohjaustuntien määrä h ,75h

9 9/23 MÄYRÄNPESÄ Mäyränpesä (Mäyräntie 2) on valmistunut palvelutalo, joka on tarkoitettu kehitysvammaisille ja muille vammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat jokapäiväistä tukea ja ohjausta. Mäyränpesässä pidettiin 20-vuotisjuhlat 1. syyskuuta Asunnot: 14 kpl huone + tupakeittiö -asuntoja sekä 2 ryhmäkotia, joissa kummassakin on 4 asuinpaikkaa. Asukaspaikkoja on yhteensä 22. Mäyränpesän palvelutoiminta Mäyränpesässä kehitysvammaisia ja vammautuneita henkilöitä tuetaan ja ohjataan arkielämässä selviytymisessä ja elämänhallinnassa kuntouttavalla työotteella. Vuosi Asumispäivät Käyttöaste ,50 % ,80 % ,80 %

10 10/23 Mäyränpesässä työskentelee asumispalveluesimies sekä neljä kokopäiväistä ja kaksi osaaikaista hoitajaa (yhteensä 7 työntekijää). Mäyränkodista saadaan tarvittavat yöaikaiset hoitokäynnit. v käyntiä v käyntiä v käyntiä Mäyränkodista saadaan 20% laitosapulaisen työpanoksesta.

11 11/23 MÄYRÄNKOTI Palvelutalo Mäyränkoti (Mäyräntie 1) on valmistunut Talossa on yksi 6 asukkaan ryhmäkoti ja kolme 4 asukkaan ryhmäkotia sekä viisi yksittäistä 1 h + tpk + kph asuntoa. Myös ryhmäkodeissa jokaisella asukkaalla on oma huone ja kylpyhuone. Tupakeittiö on yhteinen. Yhteistiloina Mäyränkodissa on kerhohuone ja saunaosasto, jonka yhteydessä on ns. valkoinen huone. Mäyränkodin palvelutoiminta Mäyränkoti tarjoaa tehostettua ja autettua palveluasumista vaikeasti vammaisille ja kehitysvammaisille henkilöille. Asukaspaikkoja on 23. Vuosi Asumispäivät Käyttöaste ,63 % ,55 % ,54 %

12 12/23 Mäyränkodissa on 22 toimea (asumispalveluesimies, sairaanhoitaja, 19 lähihoitajaa sekä laitosapulainen, jonka työpanoksesta 20 % menee Mäyränpesälle). Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

13 13/23 ASUIN- JA TOIMINTAKESKUS LÄNSITUULI Länsituulessa on (intervalliasunto) asukaspaikkaa. Vuoden 2015 kuluessa paikkamäärä väheni yhdellä, kun toinen kaksioista muutettiin yksiöksi. Talo valmistui (Larin Kyöstin katu 31, Hämeenlinna). Asunnoista 2 on kaksioita, muut huone + tupakeittiöitä. Yhteistiloina Länsituulessa on ruokasali/monitoimitila, jakelukeittiö, takka- ja IT/ryhmätila, saunaosasto, kuntohuone, peli- ja musiikkihuone sekä pesutupa. Länsituulen palvelutoiminta Länsituuli tuottaa ympärivuorokautista kuntouttavaa palveluasumista ja kotikuntoutusta mielenterveyskuntoutujille. Aluehallintovirasto teki tarkastuskäynnin Länsituuleen Heidän näkemyksensä mukaan Länsituulessa toteutettava palvelu on tehostettua palveluasumista, koska Länsituulessa annetaan ympärivuorokautista tukea. Tehostetussa palveluasumisessa hoitajamitoituksen tulisi olla nykyistä suurempi. Länsituulen toiminta muutettiin luvanvaraisesta ilmoituksenvaraiseksi, aluehallintoviraston päätöksellä Länsituulessa aloitettiin yhteistoimintamenettelyn mukaiset neuvottelut yövalvonnasta luopumisesta ja työntekijöiden varallaoloon siirtymisestä yöaikana. Paloviranomainen lausui eriävän mielipiteensä tulevasta muutoksesta, paloviranomaisen mukaan Länsituulen asukkaiden valmius toimia itsenäisesti tulipalotilanteessa ei ole riittävä. Siten yövalvonnasta luopumista siirrettiin 2016 keväälle. Paloviranomainen edellyttää, että asukkaiden kanssa harjoitellaan palotilanteessa toimimista ennen kuin yövalvonnasta on mahdollista luopua. Henkilökuntaan kuuluu palveluesimies, 2 psykiatrista sairaanhoitajaa, sosiaaliohjaaja sekä 7 lähihoitajaa. Länsituulen työryhmään kuuluu vakituisen henkilöstön lisäksi Arjen tuki projektityöntekijä ( ). Vuosi Asumispäivät Käyttöaste 2013 asumispäivät ,63 % intervallipäivät ,25 % yhteensä ,60 % 2014 asumispäivät ,50 % intervallipäivät ,49 % yhteensä ,71 % 2015 asumispäivät ,67% intervallipäivät ,68% yhteensä ,39%

14 14/23 Vuoden 2015 aikana Länsituulessa asui 41 eri henkilöä. Tarkoituksena on, että Länsituuli on asukkailleen väliaikainen koti, josta kuntoutuksen myötä siirrytään itsenäisempään asumiseen. Asukasvaihtuvuus Länsituulessa:

15 15/23 Länsituulessa työskentelee kotikuntoutustiimi, joka antaa mielenterveyskuntoutujille kotikuntoutusta omaan kotiin. Kotikuntoutus sisältää kotikäyntejä, lääkehuoltoa, puhelinkontakteja, lounastapaamisia ja Länsituulen ryhmätoimintaa. Kotikuntoutukseen on käytetty sosiaaliohjaajan, sairaanhoitajan ja lähihoitajan työpanosta. Vuosi Kotikuntoutujien lkm Kotikuntoutustuntien määrä ,50 h ,00 h Länsituulessa työskentelee myös Arjen tuen projektityöntekijä (lähihoitaja). Tarve Arjen tuen palvelun kokeiluun on tullut Hämeenlinnan kaupungin aikuissosiaalityöstä. Arjen tuki on kotiin ja asiakkaan arkeen annettavaa kohdennettua tukea. Palvelu on tarkoitettu aikuissosiaalityön asiakkaille. Arjen tuen työntekijä seuraa asiakkaidensa kanssa palvelun vaikuttavuutta. Taulukoista voidaan tarkastella, kuinka Arjen Tuki on kohentanut asiakkaiden tilannetta elämän eri osa-alueilla. Arjentuen vaikuttavuuden arvionti joulu-tammikuu Alkutilanne Lopputilanne Asuminen 3,00 3,56 Sosiaaliset suhteet ja osallisuus 2,90 3,30 Psyykkinen hyvinvointi 2,80 3,70 Riippuvuus 3,80 4,50 Terveydentila 2,60 2,90 Taloudenhallinta 2,10 3,20 2,87 3,53 5,00 4,00 3,00 2,00 1,00 0,00 Aloitus Lopetus

16 16/23 KOTIKOLO Erityisasuntosäätiö vuokraa asuntoja Parolantie 30:ssä. Kiinteistössä on 25 vuokraasuntoa, joista suurin osa on yksiöitä. Asukkaiksi voivat hakeutua säätiön toimintaajatuksen mukaisesti hämeenlinnalaiset henkilöt, joille asunnon löytyminen on haasteellista. Etusijalla asukasvalinnassa ovat säätiön muissa taloissa asuvat henkilöt. Asukasvalintaprosessi toteutetaan yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin mielenterveys-, päihde- ja vammaispalveluiden sekä aikuissosiaalityön edustajien kanssa. Asukasvalinta Parolantie 30:een poikkeaa muiden yksiköiden asukasvalintaprosessista. Asukasvalinnoista vastaa säätiön hallintopäällikkö. Kotikolon pohjakerroksen kerhotilat ja taukohuone on vuokrattu Perhekoti Jääskeläiselle, autotalli on vuokrattu ulkopuoliselle henkilölle. Asumisessa noudatetaan vuokra-asumisen järjestyssääntöjä. Isännöinnistä ja vuokrien perimisestä vastaa Realia Isännöinti Oy, vastuuisännöitsijänä Heikki Meriläinen.. Vuosi Asumispäivät Käyttöaste ,38 % ,39 % Käyttöaste on laskettu voimassaolevien vuokrasopimusten mukaan.

17 PÄIVÄRINTEEN PALVELUTALO 17/23 Päivärinteen palvelutalo (Päivärinteenkatu 6, Hämeenlinna) on valmistunut kesäkuussa Kiinteistössä toimii kaksi muistisairaiden yksikköä, palveluasunnot, vaikeavammaisten ryhmäkoti, päiväkeskus, keittiö, siivouskeskus, kuntosali (kuntohoidon ohjaaja) sekä säätiön hallinto. Päivärinteen palvelutalossa on valoisa kokoontumistila, Aurinkopiha, jossa järjestetään toimintaa aktiivisesti. Päiväkeskus Päivänkaaren henkilökunta vastaa pääasiassa Aurinkopihan ohjelmasta. Tilaisuudet on tarkoitettu päivätoiminnan asiakkaille ja koko talon asukkaille. Tilaisuudet ovat edistäneet yhteisöllisyyttä ja tuoneet viihtyvyyttä ja mielekästä tekemistä talon asukkaille. Oktoberfest Päivärinteen palvelutalon ruokala Unelmassa

18 18/23 MUISTISAIRAIDEN RYHMÄKODIT: Aapelin ja Bertan tuvat sekä Riston ja Seelan tuvat Muistisairaiden ryhmäkodeissa annetaan dementiahoivaa ja vaativaa dementiahoivaa muistisairaille henkilöille. Muistisairaiden yksiköt muodostuvat 4 ryhmäkodista, joissa kussakin on 7 asukaspaikkaa. Paikoista kaksi on intervallipaikkoja. Ryhmäkodeissa työskentelee palveluesimies, 18 hoitajaa ja kaksi sairaanhoitajaa. Vuosi Päivät Käyttöaste-% 2013 asumispäivät ,45 % intervallipäivät ,54 % Yhteensä ,83 % 2014 asumispäivät ,95 % intervallipäivät ,42 % Yhteensä ,43 % 2015 asumispäivät ,96 % intervallipäivät ,29 % Yhteensä ,48 %

19 19/23 PALVELUASUNNOT: Valtterin ja Vilhelmiinan koto sekä Veerankoto Palveluasunnoissa on 28 asukaspaikkaa. Ensimmäisen kerroksen ryhmäkoti (Veerankoto) on 6-paikkainen ja yksittäisiä asuntoja (Valtterin ja Vilhelmiinan koto) on 17. Näistä neljä on kaksioita. Palveluasuntojen tuotteet ovat tehostettu palveluasuminen ja vaativa tehostettu palveluasuminen. Henkilökuntaan kuuluu palveluesimies, sairaanhoitaja ja 13 hoitajaa. Vuosi Päivät Käyttöaste-% % ,41 % ,31 %

20 20/23 KOTISIIPI Kotisiipi tarjosi autettua asumista vaikeasti kehitysvammaisille saakka. Kuuden asukkaan ryhmäkodissa oli 8 työntekijää. Yksi paikoista oli intervallipaikka, jossa asui kaksi eri henkilöä vuoroviikoin. Vuosi Päivät Käyttöaste % 2013 Asumispäivät % Intervallipäivät ,96 % Yhteensä ,49 % 2014 Asumispäivät % Intervallipäivät ,96 % Yhteensä ,49% Asumispäivät % Intervallipäivät ,01 % Yhteensä ,50 %

21 21/23 PÄIVÄKESKUS PÄIVÄNKAARI Päiväkeskus Päivänkaari tuottaa päiväkeskuspalveluja 10 asiakkaan ryhmissä kolmena päivänä viikossa omaishoidossa oleville muistisairaille ja kahtena päivänä monisairaille vanhuksille 12 asiakkaan ryhmissä. Päiväkeskusasiakkaiden intervallijaksot alentavat päiväkeskuksen käyttöastetta. Vuosi Toteutuneet päivät Käyttö-% 2013 vanhukset ,76 % muistisairaat ,52 % Yhteensä ,96 % 2014 vanhukset ,65 % muistisairaat ,63 % Yhteensä ,35 % 2015 vanhukset ,64 % muistisairaat ,74 % Yhteensä ,19 %

22 22/23 Päiväkeskuspäivä sisältää aamiaisen, aamun avauksen, jumpan, saunomisen, lounaan, ulkoilun/sisälenkin ja teematuokiot sekä aamulla että iltapäivällä. Aamupäivällä ryhmä jakautuu pienryhmiin saunomisen, jumpan ja teematuokion kesken. Ohjauksessa toteutetaan osallistavaa ohjausta, minkä tavoitteena on asiakkaan aktiivinen rooli erilaisten toiminnallisten menetelmien, käsityömenetelmien ym. tilanteeseen sopivien aktivoivien menetelmien avulla. Päivänkaaressa juhlittiin syksyllä 100-vuotiasta päiväkeskusasiakasta, joka on ollut mukana päivätoimintaryhmissä toiminnan alusta (v. 2002) alkaen. KUNTOHOIDON OHJAAJA Päivärinteen palvelutalossa on kuntohoidon ohjaaja, joka kuntouttaa Päivärinteen asiakkaita jokaisena arki-päivänä. Päivärinteen palvelutalon asukkaille on pidetty yhteensä 1553 jumppaa. Yksilöjumpat Ryhmäjumpat Yhteensä YKSIKÖT YHTEENSÄ Päiväkeskus Päivänkaaren asiakkaille on pidetty yhteensä 101 jumppaa. KEITTIÖ UNELMA Keittiö aloitti toimintansa toukokuun alussa Ensimmäisenä vuonna keittiö tuotti ateriat Päivärinteen palvelutaloon vuodesta alkaen on tuotettu Mäyränkodin ja Länsituulen ateriat. Lokakuussa 2009 alettiin toimittaa arkipäivisin lounaat Luotsi-säätiön työtoiminta Viisariin. Vuodesta 2010 alkaen aterioita on tuotettu myös Kotipesän asukkaille. Vuosi Keittiön ravintopäivät Keittiöllä työskentelee ruokapalveluesimies, kolme kokkia, keittiöapulainen-ruoankuljettaja ja lähetti-ruoankuljettaja (50 %).

23 23/23 Liite 1. ERITYISASUNTOSÄÄTIÖN HENKILÖKUNTA 12/ Toimien määrä yksiköittäin: Hallinto 2 Toinen toimista 80% Kotipesä 5 Länsituuli 11 Mäyränpesä 7 Kaksi hoitajan toimea 75% Mäyränkoti 22 Palveluasunnot 15 Päiväkeskus 3 Muistisairaiden rk:t 21 Keittiö 6 Yksi toimista 50% Päivärinne yhteiset 6 Yksi toimista 50% Kotisiipi 0 Yhteensä 98 Lisäksi Arjen tuen projektityöntekijä 1 Yhteensä 99 Kotisiiven toiminta vaikeavammaisten yksikkönä lakkautettiin joulukuussa Kaikille Kotisiiven työntekijöille tarjottiin uusia työpaikkoja säätiön sisällä. Osa heistä otti uudet toimet vastaan, osa irtisanoutui säätiön palveluksesta.

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Vuosikertomus 2016 2/20 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiön toiminta-ajatuksena on palvella vanhuksia, vammaisia ja mielenterveyskuntoutujia tarjoamalla heille asumispalveluita

Lisätiedot

Toiminta- kertomus 2012

Toiminta- kertomus 2012 Toiminta- kertomus 2012 2/18 Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiö Säätiö on merkitty oikeusministeriön säätiörekisteriin 10.9.1986 rekisterinumerolla 2460. Kertomusvuosi oli säätiön 26. toimintavuosi. Sääntöjä

Lisätiedot

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Vuosikertomus 2017 2/24 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiön toiminta-ajatuksena on palvella vanhuksia, vammaisia henkilöitä, mielenterveyskuntoutujia ja aikuissosiaalityön asiakkaita

Lisätiedot

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Vuosikertomus 2018 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiön toiminta-ajatuksena on palvella vanhuksia, vammaisia henkilöitä, mielenterveyskuntoutujia ja aikuissosiaalityön asiakkaita

Lisätiedot

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari Tervetuloa päivätoimintaan Päiväkeskus Päivänkaari Kohtaamisen iloa suurella sydämellä! Toiminta-ajatus ja arvot Päiväkeskus Päivänkaari tarjoaa kotihoidossa oleville ikäihmisille ja muistisairaille päivätoimintaa

Lisätiedot

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari Tervetuloa päivätoimintaan Päiväkeskus Päivänkaari Kohtaamisen iloa suurella sydämellä! Toiminta-ajatus ja arvot Päiväkeskus Päivänkaari tarjoaa hämeenlinnalaisille kotihoidossa oleville ikäihmisille ja

Lisätiedot

Esperi Care Anna meidän auttaa

Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi palvelee, kasvaa ja kehittää. Valtakunnallinen Esperi Care -konserni tarjoaa kuntouttavia asumispalveluja ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille ja vammaispalvelun

Lisätiedot

Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018

Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018 Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018 SHL 21 :n mukaista tehostettua asumispalvelua henkilöille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on ympärivuorokautinen palvelusuunnitelman mukaisesti

Lisätiedot

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen Miten asutaan? Tehostetussa palveluasumisessa asiakkaat asuvat omissa kodeissaan työntekijöiden ja asiakkaiden yhteistilan välittömässä läheisyydessä. Asiakkaan kotona tapahtuvassa

Lisätiedot

Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit

Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille,

Lisätiedot

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi Tervetuloa asumaan Kotisiipi Päivärinteen palvelutalon Kotisiipi on turvallinen ryhmäkoti kuudelle ikäihmiselle. Toiminta-ajatus Kotisiipi on Päivärinteen palvelutalossa sijaitseva kuuden asukkaan ryhmäkoti.

Lisätiedot

Eedi Asumispalvelut Oy. Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville

Eedi Asumispalvelut Oy. Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville Eedi Asumispalvelut Oy Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville ESPOON DIAKONIASÄÄTIÖ Yksityinen sosiaalialan palveluntarjoaja Palveluja mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä

Lisätiedot

Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa

Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa Mirja Kangas, palvelualuepäällikkö, aikuisten ja työikäisten palvelut Rovaniemen kaupunki AIKUISTEN JA TYÖIKÄISTEN PALVELUALUE Tehtäväalueen

Lisätiedot

Kuntouttavaa asumispalvelua

Kuntouttavaa asumispalvelua Kuntouttavaa asumispalvelua Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille, kehitysvammaisille

Lisätiedot

Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä

Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille,

Lisätiedot

Yksilöllistä elämää yhdessä

Yksilöllistä elämää yhdessä Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille, kehitysvammaisille

Lisätiedot

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Tuettua asumista Tupalassa Tupalantie 1 50170 Mikkeli. Mielen aske Kuntatoimijoiden seminaari 29.1.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Tuettua asumista Tupalassa Tupalantie 1 50170 Mikkeli. Mielen aske Kuntatoimijoiden seminaari 29.1. Mielenterveys- ja päihdepalvelut Tuettua asumista Tupalassa Tupalantie 1 50170 Mikkeli Mielen aske Kuntatoimijoiden seminaari 29.1.2015 Niina Helminen Anri Tanninen Yleistä Tupalasta Kiinteistöt omistaa

Lisätiedot

ROVANIEMEN VAMMAISPALVELUT

ROVANIEMEN VAMMAISPALVELUT ROVANIEMEN VAMMAISPALVELUT HYVÄN ARJEN TUKENA Rovaniemen kaupungin vammaispalvelut edistää vammaisten ja pitkäaikaissairaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Autamme asiakkaitamme ylläpitämään toimintakykyään

Lisätiedot

Kuntouttavaa asumispalvelua

Kuntouttavaa asumispalvelua Kuntouttavaa asumispalvelua Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille, kehitysvammaisille

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Mielenterveys- ja päihdepalvelujen Auroran palveluasunnoista luopuminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Mielenterveys- ja päihdepalvelujen Auroran palveluasunnoista luopuminen 28.02.2017 Sivu 1 / 1 896/2017 05.17.01 21 Mielenterveys- ja päihdepalvelujen Auroran palveluasunnoista luopuminen Valmistelijat / lisätiedot: Eija-Inkeri Kailassuo, puh. 050 514 5076 Sanna Svahn, puh.

Lisätiedot

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Kotiin annettavat palvelut Kotiin annettavien palveluiden tavoitteena on tukea ikäihmisten selviytymistä omassa asuinympäristössään. Ikääntyvän

Lisätiedot

KOTIA KOHTI. Mielenterveyskuntoutujien kuntouttava asuminen Vantaalla. Hanna Sallinen 17.2.2011

KOTIA KOHTI. Mielenterveyskuntoutujien kuntouttava asuminen Vantaalla. Hanna Sallinen 17.2.2011 KOTIA KOHTI Mielenterveyskuntoutujien kuntouttava asuminen Vantaalla Hanna Sallinen 17.2.2011 Asumispalvelut Vantaalla -Asumispalveluiden toimintayksikkö on osa aikuissosiaalityötä -Asumispalvelujen toimintayksikkö

Lisätiedot

Kunnan asumispalvelut ja rikostaustaisten asumisen tuki

Kunnan asumispalvelut ja rikostaustaisten asumisen tuki Kunnan asumispalvelut ja rikostaustaisten asumisen tuki VAT-verkosto 6.9.2017, Oulu Palveluesimies Katja Karppinen Oulun kaupunki, päihdeasumispalvelut Kenttätien palvelukeskus Kenttätien palvelukeskuksessa

Lisätiedot

Kehitysvammapalvelut

Kehitysvammapalvelut Kehitysvammapalvelut Ahokoti Harjukoti Kotikartano Nevakoti Niittykumpu Norola: Toukola ja Jukola Ritoniitty Ritorinne Ohjattu asuminen Aittokoti Peltola Norola: Onnela Tuettu asuminen Ryhmäkotien yhteydessä

Lisätiedot

Arja Liimatainen Jan-Erik Müller Jari Holttinen

Arja Liimatainen Jan-Erik Müller Jari Holttinen ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUS Vammais-, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelut ja kotiin annettavat palvelut Hämeenlinnan kaupunki 14.1.2016 Arja Liimatainen Jan-Erik Müller Jari Holttinen 1.

Lisätiedot

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen 2 Tarkoituksenmukaiset palvelut Toimiva asuminen Osallisuus yhteisön toimintaan Riittävä taloudellinen toimeentulo

Lisätiedot

Kehitysvammaisten asumisyksikköihin liittyvien tukiasuntojen

Kehitysvammaisten asumisyksikköihin liittyvien tukiasuntojen HELSINGIN KAUPUNKI Kehitysvammaisten asumisyksikköihin liittyvien tukiasuntojen tarvekuvaus ASU -hanke Diaarinumero HEL 2016-010089 HELSINGIN KAUPUNKI TILAHALLINTO TARVEKUVAUS Kehitysvammaisten tukias.

Lisätiedot

SATAOSAA - MUUTOKSESSA MUKANA! Vammaistyön päällikkö, Rauma Vesa Kiiski

SATAOSAA - MUUTOKSESSA MUKANA! Vammaistyön päällikkö, Rauma Vesa Kiiski SATAOSAA - MUUTOKSESSA MUKANA! Vammaistyön päällikkö, Rauma Vesa Kiiski VAMMAISPALVELULAKI 8 b Päivätoiminta 8 c Henkilökohtainen apu KEHITYSVAMMALAKI 2 : kohta 3) tarpeellinen ohjaus sekä 4) työtoiminnan

Lisätiedot

Kuntoutusjaksot 375. Vaativa osastohoito 678

Kuntoutusjaksot 375. Vaativa osastohoito 678 1 Sosiaalipalvelut Kuntoutus, asuminen ja päivätoiminta Tuulikello Kuntoutusjaksot 375 Osastojakso, jonka aikana asiakkaalle tehdään moniammatillinen kokonaistilanteen arviointi, kuntoutuksen suunnittelu

Lisätiedot

Aspa mahdollistaa itsenäisen elämän

Aspa mahdollistaa itsenäisen elämän Aspa mahdollistaa itsenäisen elämän Olemme itsenäistä asumista ja asumispalveluja tarjoava yhteiskunnallinen toimija. omistaa 100 % Aspa-säätiö käyttää osingon asuntojen hankintaan ja kehittää asumista

Lisätiedot

Linjauksia mielenterveyskuntoutujien asumisesta ja sen laadusta

Linjauksia mielenterveyskuntoutujien asumisesta ja sen laadusta Linjauksia mielenterveyskuntoutujien asumisesta ja sen laadusta Raija Hynynen 13.5.2013 Tuula Tiainen 22.5.2013 Rakennetun ympäristön osasto Toteutuuko hyvä, tarpeita vastaava asuminen? -tavallisissa asunnoissa

Lisätiedot

Kuninkaankallio Kuninkaantie 42, Espoo. Mika Paasolainen

Kuninkaankallio Kuninkaantie 42, Espoo. Mika Paasolainen Kuninkaankallio Kuninkaantie 42, Espoo Mika Paasolainen Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentäminen /poistaminen Valtioneuvoston periaatepäätössä vuosille 2008-2011 tavoitteena on puolittaa pitkäaikaisasunnottomuus

Lisätiedot

Nuorten asunnottomien tuetut asumispalvelut Espoossa. Anna-Maija Josefsson

Nuorten asunnottomien tuetut asumispalvelut Espoossa. Anna-Maija Josefsson Nuorten asunnottomien tuetut asumispalvelut Espoossa Anna-Maija Josefsson 19.9.2011 Tukiasumisen muotoja Tukiasuminen Tukiasuminen tapahtuu tavallisessa asuntokannassa sijaitsevissa asunnoissa. Asukkaat

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN VAMMAISPALVELUJEN YKSITYISTEN YMPÄRIVUO- ROKAUTISTEN ASUMISPALVELUJEN VALVONTARAPORTTI vuodelta 2013

ESPOON KAUPUNGIN VAMMAISPALVELUJEN YKSITYISTEN YMPÄRIVUO- ROKAUTISTEN ASUMISPALVELUJEN VALVONTARAPORTTI vuodelta 2013 ESPOON KAUPUNGIN VAMMAISPALVELUJEN YKSITYISTEN YMPÄRIVUO- ROKAUTISTEN ASUMISPALVELUJEN VALVONTARAPORTTI vuodelta 2013 Sosiaali- ja terveystoimi Perhe- ja sosiaalipalvelut Vammaispalvelut 2 (8) Johdanto

Lisätiedot

Tavoite Toimenpiteet 2012 Mittarit Toteutuma Henkilöstö Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö

Tavoite Toimenpiteet 2012 Mittarit Toteutuma Henkilöstö Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö 4.2 Perusturvatoimi TOIMIELIN SOSIAALITYÖ JA HALLINTO Perusturvajohtaja Anne Hokkanen Sosiaalityön ja hallinnon osasto vastaa sosiaalitoimen hallinnosta ja sosiaalityöstä. Sosiaalityön tehtävänä on asiakkaan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107 13.11.2013 Sivu 1 / 1 4794/02.05.00/2013 107 13.11.2013 107 Kuninkaankallion asumispalveluyksikön asiakasmaksun tarkistaminen ja Väinöläkodin asumisyksikön asiakasmaksusta päättäminen Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Mielenterveyskuntoutuksen asumispalvelut. 13.09.2012 Mielenterveys- ja päihdesuunnitelman Liite 3

Mielenterveyskuntoutuksen asumispalvelut. 13.09.2012 Mielenterveys- ja päihdesuunnitelman Liite 3 Mielenterveyskuntoutuksen asumispalvelut 13.09.2012 Mielenterveys- ja päihdesuunnitelman Liite 3 2(7) SISÄLLYS 1. Johdanto...... 3 2 Kunnan omat asumispalvelut........3 3. Kaupungin ostamat asumispalvelut......6

Lisätiedot

Kehitysvammaisten ihmisten asuminen ja yhdenvertaisuus

Kehitysvammaisten ihmisten asuminen ja yhdenvertaisuus Kehitysvammaisten ihmisten asuminen ja yhdenvertaisuus THL 15.3.2018 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi 2 Kehitysvammaisten ihmisten asuminen vs. tavallinen vuokra-asuminen

Lisätiedot

MÄNTYKOTI. PYYKKINIEMENTIE REISJÄRVI p

MÄNTYKOTI. PYYKKINIEMENTIE REISJÄRVI p MÄNTYKOTI PYYKKINIEMENTIE 8 85900 REISJÄRVI p. 040 3008 390 Mäntykodin toimintaajatus: Mäntykoti on autettu asumisyksikkö, jossa asuu eniten apua tarvitsevia kehitysvammaisia (tehostettua palveluasumista,

Lisätiedot

Suunnitelmien määrä vammaisasiakkaiden määrään suhteutettuna. Myönteisten päätösten määrät suhteessa tehtyjen hakemusten määrään.

Suunnitelmien määrä vammaisasiakkaiden määrään suhteutettuna. Myönteisten päätösten määrät suhteessa tehtyjen hakemusten määrään. Indikaattorin nimi Mitä mittaa Mitta-arvo Kommentit Palvelutarpeen arviointi palvelutarpeen arvioinnissa tehtyjen sunnitelmien suhteessa vammaisasiaakaiden än Suunnitelmien vammaisasiakkaiden än suhteutettuna

Lisätiedot

VAIKEAVAMMAISTEN ASUMISPALVELUT

VAIKEAVAMMAISTEN ASUMISPALVELUT Liite 3 VAIKEAVAMMAISTEN ASUMISPALVELUT Sopimus on voimassa ajalle 1.9.2013 31.8.2017 (+ mahdollisuus kahden vuoden optioon, josta päätetään erikseen). Alla olevat hinnat ovat voimassa 1.9.2013 31.12.2014.

Lisätiedot

Asumispalvelut SASTAMALAN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT

Asumispalvelut SASTAMALAN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT Asumispalvelut SASTAMALAN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT Tervetuloa tutustumaan asumispalveluihimme! SOTEsi järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut Sastamalan kaupungin ja Punkalaitumen kunnan alueilla.

Lisätiedot

Leppävaaran elä ja asu seniorikeskus LEA. Pitkäaikaishoidon aluepäällikkö Tiina Jekkonen

Leppävaaran elä ja asu seniorikeskus LEA. Pitkäaikaishoidon aluepäällikkö Tiina Jekkonen Leppävaaran elä ja asu seniorikeskus LEA Pitkäaikaishoidon aluepäällikkö Tiina Jekkonen Yleistä Järjestyksessä toinen elä ja asu seniorikeskus. Ensimmäinen avattu Kauklahdessa 2012 Sijainti Säterinkatu

Lisätiedot

SOPIMUSVUOREN PSYKIATRINEN KOTIKUNTOUTUS-PROJEKTI

SOPIMUSVUOREN PSYKIATRINEN KOTIKUNTOUTUS-PROJEKTI Association & Foundation SOPIMUSVUOREN PSYKIATRINEN KOTIKUNTOUTUS-PROJEKTI Katariina Ruuth, projektijohtaja Tampere 18.10.2011 Association & Foundation Ry/Oy Tarjoaa mielenterveyskuntoutus- ja dementiahoitokotipalveluita

Lisätiedot

Kehitysvammaisten aikuisten asumisen palveluseteli

Kehitysvammaisten aikuisten asumisen palveluseteli Kehitysvammaisten aikuisten asumisen palveluseteli Tuottajatilaisuus 17.8.2018 Juho Suortti, palvelupäällikkö 17.8.2018 Lähtökohdat Vaikeavammaisten asumispalvelujen kilpailuttaminen 2017 Ostetussa kehitysvammaisten

Lisätiedot

Apua, tukea ja toimintaa

Apua, tukea ja toimintaa Soita meille numeroon 050 4440 199 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@mereo.fi. Tavataan ja keskustellaan yhdessä tilanteestasi. Teemme sinulle henkilökohtaisen, hyvin vointiasi tukevan

Lisätiedot

Kivipuron asumispalvelut. Hinnasto 2019

Kivipuron asumispalvelut. Hinnasto 2019 Kivipuron asumispalvelut Hinnasto 2019 Sisältö Tehostettu palveluasuminen Aaltokodissa 3 Tehostettu palveluasuminen Tammikodissa 4 Ympärivuorokautinen asumispalvelu Purokodissa 5 Vuokra-asuminen Kivipurokodeissa

Lisätiedot

TeHoSa-Lappeenranta Lappeenranta / Taipalsaari. TeHoSa-Savitaipale Savitaipale / Lemi. TeHoSa-Luumäki Luumäki / Ylämaa

TeHoSa-Lappeenranta Lappeenranta / Taipalsaari. TeHoSa-Savitaipale Savitaipale / Lemi. TeHoSa-Luumäki Luumäki / Ylämaa akohtaiset palvelut Kunt Kotiin annettavat palvelut Ikäihmisten kotona selviytymistä tuetaan järjestämällä erilaisia palveluja kotiin. Kotiin annettavia palveluita on kotihoito, kotihoidon tukipalvelut,

Lisätiedot

Kehitysvammaiset. 12,0 Palveluasuminen (ohjattu asuminen) 4,0. 4,0 Tuettu asuminen (tukiasuminen) 3,0 5,0 % 5,0 % 5,0 %

Kehitysvammaiset. 12,0 Palveluasuminen (ohjattu asuminen) 4,0. 4,0 Tuettu asuminen (tukiasuminen) 3,0 5,0 % 5,0 % 5,0 % KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN LAUSUNTO ARAN AVUSTUSHAKEMUKSEEN Kunta Orivesi 562 Kuntakoodi Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) edellyttää kunnan sosiaali- ja terveystoimen lausunnon hankkeesta

Lisätiedot

Asumisen palvelut mistä uudet innovaatiot? 3.2.2015 Uudet asuinympäristöt toiminnanjohtaja Sanna Mäkinen

Asumisen palvelut mistä uudet innovaatiot? 3.2.2015 Uudet asuinympäristöt toiminnanjohtaja Sanna Mäkinen Asumisen palvelut mistä uudet innovaatiot? 3.2.2015 Uudet asuinympäristöt toiminnanjohtaja Sanna Mäkinen Perustietoa 51-vuotiaasta Lahden vanhusten asuntosäätiöstä (LVAS) Lahden vanhusten asuntosäätiön

Lisätiedot

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014 Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014 Vanhusten tehostettu palveluasuminen Tarve ja perustelut: Pitkäaikaisen laitoshoidon purkaminen, niveltyy Siilaisen peruskorjaukseen, tarve

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelujen hankintailta

Hyvinvointipalvelujen hankintailta Hyvinvointipalvelujen hankintailta Päihde- ja mielenterveyspalveluiden sekä sosiaalisen tuen palveluiden hankinnat 2015 suunnittelupäällikkö Maritta Närhi Tuetun asumisen hankinta - puitekilpailutus -

Lisätiedot

Asumispalvelujen hankinta

Asumispalvelujen hankinta Asumispalvelujen hankinta Vammaispalvelut Kehitysvammapalvelut Kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain 2 mukainen Asiakasmäärä n. 70 -> Hankinnan arvo n. 18M Ajalle 1.3.2017-28.2.2021, + 2 v (optio)

Lisätiedot

Miten Kehas-ohjelma vaikutti ja miten tästä eteenpäin?

Miten Kehas-ohjelma vaikutti ja miten tästä eteenpäin? Miten Kehas-ohjelma vaikutti ja miten tästä eteenpäin? Susanna Hintsala, Kehitysvammaliitto Kuntaseminaari Eskoossa 28.10.2016 1 11/8/2016 YK-sopimus ja asuminen 9 art. Varmistetaan vammaisten henkilöiden

Lisätiedot

Attendo Poutarinne palvelukoti mielenterveyskuntoutujille

Attendo Poutarinne palvelukoti mielenterveyskuntoutujille Attendo Poutarinne palvelukoti mielenterveyskuntoutujille Poutarinne on yhteisöllinen ja yksilöllinen koti Uusi, viihtyisä Poutarinteen palvelukoti avasi ovensa Raisiossa joulukuussa 2016. Se on yksi

Lisätiedot

Palveluasuminen. Turvallista, tasa-arvoista ja yksilön tarpeet huomioivaa kodikasta asumista

Palveluasuminen. Turvallista, tasa-arvoista ja yksilön tarpeet huomioivaa kodikasta asumista Palveluasuminen Turvallista, tasa-arvoista ja yksilön tarpeet huomioivaa kodikasta asumista Setlementti Ukonhattu ry Ukonhattu on perustettu vuonna 1995 ja se toimii yhtenä Suomen Setlementtiliiton jäsenyhdistyksenä.

Lisätiedot

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut.

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut. Sosiaalilautakunta 18.2.2016 1 liite 1 Toimintakertomus 2015 Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammais. Talousarviota ja toimintasuunnitelmaa

Lisätiedot

Ota yhteyttä. Villa Andante. Kattilantanhua 6, 02330 ESPOO puhelin 075 755 5574 www.villa-andante.fi ESPOONLAHDEN LIITTYMÄ NÖYKKIÖNKATU

Ota yhteyttä. Villa Andante. Kattilantanhua 6, 02330 ESPOO puhelin 075 755 5574 www.villa-andante.fi ESPOONLAHDEN LIITTYMÄ NÖYKKIÖNKATU Villa Andante LÄNSIVÄYLÄ Tiiliskiventie Ruukintie Kattilantanhua Kattilalaaksonkatu Tyskaksentie Villa Andante Kattilantanhua 6, 02330 ESPOO puhelin 075 755 5574 www.villa-andante.fi NÖYKKIÖNKATU ESPOONLAHDEN

Lisätiedot

Iisalmi Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto

Iisalmi Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Ikääntyneiden, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien asumisen tukeminen ja asumisvaihtoehdot Iisalmi 26.11.2015 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Ikääntyneiden

Lisätiedot

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaalityöntekijä Ulla Åkerfelt Helsingin sosiaalivirasto Vammaisten sosiaalityö 26.1.2010 www.hel.fi Sosiaalityö ja palveluohjaus Sosiaaliturvaa

Lisätiedot

VANH 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 25 VANH 25 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 25

VANH 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 25 VANH 25 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 25 4/2014 2.12.2014 Asiat VANH 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 25 VANH 25 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 25 VANH 26 TUTUSTUMINEN MAIJALAN LAAJENNUSOSAAN MATTILAAN 26 VANH 27 TIETOA KANGASALAN

Lisätiedot

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Ikääntyvien asumispalvelut Pitkäaikaisen laitoshoidon vähentäminen aloitettiin, kun Senioripihan tehostetun asumispalvelun yksikkö valmistui.

Lisätiedot

Esperi Hoivakoti Tilkka. Asumista ikääntyneille historiallisessa ympäristössä

Esperi Hoivakoti Tilkka. Asumista ikääntyneille historiallisessa ympäristössä Esperi Hoivakoti Tilkka Asumista ikääntyneille historiallisessa ympäristössä Huolenpitoa ja turvaa Esperi Hoivakoti Tilkka sijaitsee Helsingin Huopalahdessa historiallisella paikalla, entisessä keskussotilassairaala

Lisätiedot

KIVIPUISTON MONIPALVELUKESKUS

KIVIPUISTON MONIPALVELUKESKUS KIVIPUISTON MONIPALVELUKESKUS SÄÄTIÖN TARKOITUS Säätiön tarkoituksena on edistää ja kehittää vanhusten, vammaisten ja muiden erityispalveluja tarvitsevien erityisryhmien asumispalveluja sekä elinolosuhteita

Lisätiedot

9. Sosiaalihuoltolain mukaisen asumispalvelun maksut

9. Sosiaalihuoltolain mukaisen asumispalvelun maksut LAIHIAN KUNTA Sivu 1 / 6 ASIAKASMAKSUT 1.6.2015 LUKIEN Sisällys AVOPALVELUMAKSUT 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu 2. Kotona annettava tilapäinen palvelu 3. Vanhusten asumispalvelut a. vuokra b.

Lisätiedot

Kohti selkeämpää asumispalvelujärjestelmää suunnittelupäällikkö Maritta Närhi 11.10.2011

Kohti selkeämpää asumispalvelujärjestelmää suunnittelupäällikkö Maritta Närhi 11.10.2011 Kohti selkeämpää asumispalvelujärjestelmää suunnittelupäällikkö Maritta Närhi 11.10.2011 T A M P E R E E N K A U P U N K I Ohjaus palvelujen tuottamiseen ja rakentamiseen Mielenterveyskuntoutujien asumispalveluita

Lisätiedot

Recovery orietation vastaus

Recovery orietation vastaus Käytännön näkökulma Toipumisorientaatioon asumispalvelun arjessa Mikä muuttuu kun asenne muuttuu? Lilinkotisäätiö Recovery orietation vastaus Lilinkotisäätiön asumispalveluissa on pitkään kehitetty - asukkaiden

Lisätiedot

Naantalin Aurinkosäätiö Y Palvelujen ostaja. Naantalin kaupunki Y

Naantalin Aurinkosäätiö Y Palvelujen ostaja. Naantalin kaupunki Y 1 LISÄYS OSTOPALVELUSOPIMUKSEEN 15.11.1994 Osapuolet 1. Palvelujen myyjä Naantalin Aurinkosäätiö Y- 0997795-0 2. Palvelujen ostaja Naantalin kaupunki Y- 0135457-2 Tausta ja tarkoitus Osapuolet ovat tehneet

Lisätiedot

PAIKALLISEN TYÖRYHMÄN KOKEMUKSIA JA UUSIA NÄKÖKULMIA LAHDEN HISSI ON KIINTEISTÖN KEHITTÄMISTÄ

PAIKALLISEN TYÖRYHMÄN KOKEMUKSIA JA UUSIA NÄKÖKULMIA LAHDEN HISSI ON KIINTEISTÖN KEHITTÄMISTÄ PAIKALLISEN TYÖRYHMÄN KOKEMUKSIA JA UUSIA NÄKÖKULMIA LAHDEN HISSI ON KIINTEISTÖN KEHITTÄMISTÄ Valtakunnallinen hissiseminaari Lahdessa 08.05.2014 Ari Juhanila Asuntoasiainpäällikkö Hissi on kiinteistön

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna)

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YKSILÖJAOSTO HYVINVOINTIJAOSTO SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Perusturva HALLINTO Perusturva Toimistopalvelut Talousasiat Terveyspalvelujen

Lisätiedot

Erityisryhmien tarpeet asunnottomuuden torjunnassa; mielenterveyskuntoutujien asuminen esimerkkinä

Erityisryhmien tarpeet asunnottomuuden torjunnassa; mielenterveyskuntoutujien asuminen esimerkkinä Erityisryhmien tarpeet asunnottomuuden torjunnassa; mielenterveyskuntoutujien asuminen esimerkkinä 17.10.2012 Tuula Tiainen Rakennetun ympäristön osasto tuula.tiainen@ymparisto.fi Erityisryhmät ja asuminen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 120

Espoon kaupunki Pöytäkirja 120 11.12.2013 Sivu 1 / 1 5214/02.05.00/2013 120 Mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasmaksujen tarkistaminen (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Eija-Inkeri Kailassuo, puh. 050 514 5076 Kati Gustafsson,

Lisätiedot

VASTUUHOITAJAN TOIMINTAOHJE

VASTUUHOITAJAN TOIMINTAOHJE LIITE 3 1(7) VASTUUHOITAJAN TOIMINTAOHJE Kanta-Kauhavan kotihoito K u n t a y h t y m ä K a k s i n e u v o i n e n I k ä i h m i s t e n p a l v e l u t K o t i h o i t o K a n t a - K a u h a v a 3 /

Lisätiedot

Helsingin Diakonissalaitos Sanervakodin yhteisöasumisen hanke. KIOM, HDO ja Aspal

Helsingin Diakonissalaitos Sanervakodin yhteisöasumisen hanke. KIOM, HDO ja Aspal Helsingin Diakonissalaitos Sanervakodin yhteisöasumisen hanke KIOM, HDO ja Aspal Heli Alkila 25.05.2016 Istutuksia Vapaaehtoiset Omaiset Läheiset Aikapankki: minä autan leipomisessa ja sinä matonpesussa

Lisätiedot

Oikea koti. Aspan asumisratkaisut

Oikea koti. Aspan asumisratkaisut Oikea koti Aspan asumisratkaisut Näin Aspan asumisratkaisut syntyivät Asumispalvelusäätiö Aspan perustamiseen vaikutti laajalti järjestöjen välillä käyty keskustelu siitä, mihin suuntaan vammaisten ihmisten

Lisätiedot

LAUSUNTO ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ VUOSINA 2016-2018

LAUSUNTO ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ VUOSINA 2016-2018 LAUSUNTO ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ VUOSINA 216-218 Lausuntopyyntö Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä on perussopimuksensa 13 :n mukaan pyytänyt jäsenkuntien esityksiä

Lisätiedot

Attendo Suvisaari Koti hyvän mielen Mummolasta

Attendo Suvisaari Koti hyvän mielen Mummolasta AT Attendo Suvisaari Koti hyvän mielen Mummolasta MUMM DO OL N A TE Viihtyisät tilat, lämmin ja tuttu tunnelma 9/10 Asukkaista 9/10 pitää henkilökuntaa erittäin ammattitaitoisena ATTENDO SUVISAARI ON TOUKOKUUSA

Lisätiedot

Päihdepalvelut. Kuntouttavat asumispalvelut

Päihdepalvelut. Kuntouttavat asumispalvelut Päihdepalvelut Kuntouttavat asumispalvelut KUNTOUTTAVAT ASUMISPALVELUT Kuntouttavat asumispalvelut tuottavat asumispalveluja täysi-ikäisille asunnottomille vantaalaisille päihde- ja mielenterveyskuntoutujille.

Lisätiedot

Missä mennään Kehas-ohjelman toteutuksessa valtakunnallisesti? Susanna Hintsala Kehitysvammaliitto ry.

Missä mennään Kehas-ohjelman toteutuksessa valtakunnallisesti? Susanna Hintsala Kehitysvammaliitto ry. Missä mennään Kehas-ohjelman toteutuksessa valtakunnallisesti? Susanna Hintsala Kehitysvammaliitto ry. susanna.hintsala@kvl.fi KEHAS-ohjelma Ohjelma perustuu valtioneuvoston 21.1.2010 tekemään periaatepäätökseen

Lisätiedot

PHHYKYN VAMMAISTEN ASUMISEN PALVELUSETELI

PHHYKYN VAMMAISTEN ASUMISEN PALVELUSETELI PHHYKYN VAMMAISTEN ASUMISEN PALVELUSETELI 24.9.2018.Janne Utriainen, Kristiina Laitinen Palveluseteli Palvelusetelillä voi hankkia sellaisia sosiaali- ja terveyspalveluja, jotka kunnan tai kuntayhtymän

Lisätiedot

Lastensuojelu Sijaishuollon valvonta ja mitoitus (yksiköt, joihin Naantali on sijoittanut lapsia)

Lastensuojelu Sijaishuollon valvonta ja mitoitus (yksiköt, joihin Naantali on sijoittanut lapsia) Lastensuojelu Sijaishuollon valvonta ja mitoitus (yksiköt, joihin Naantali on sijoittanut lapsia) Lastensuojelupalvelut Omppu, Kaarina ( 1 hlö ) Viimeisin ohjaus- ja valvontakäynti: 8.3.2019 Hoitajamitoitus:

Lisätiedot

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Taivalkosken sosiaali- ja terveyspalvelut Päivitetty 25.3.2019 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 18.12.2018 Sisällysluettelo 1 Omaishoitajan lakisääteiset vapaat... 2 2

Lisätiedot

Palveluasumisen asiakasmaksujen uudistusnäkymät

Palveluasumisen asiakasmaksujen uudistusnäkymät Palveluasumisen asiakasmaksujen uudistusnäkymät Sosiaali- ja terveydenhuollon maksut ongelmia ja uudistusnäkymiä SSOS:n yleisötilaisuus Jyrki Kataisen hallituksen ohjelman kirjaus asiakasmaksujärjestelmän

Lisätiedot

Kehitysvammaisten henkilöiden asumisen kehittämisestä. Reetta Mietola, Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos reetta.mietola@helsinki.

Kehitysvammaisten henkilöiden asumisen kehittämisestä. Reetta Mietola, Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos reetta.mietola@helsinki. Kehitysvammaisten henkilöiden asumisen kehittämisestä Reetta Mietola, Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos reetta.mietola@helsinki.fi Kehitysvammaisten asumista koskeva selvitystyö (2011-2012,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 7. Kaupunginhallitus 13.01.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 7. Kaupunginhallitus 13.01.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 13.01.2014 Sivu 1 / 1 5214/02.05.00/2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 120 11.12.2013 7 Mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasmaksujen tarkistaminen Valmistelijat / lisätiedot: Eija-Inkeri

Lisätiedot

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Taivalkosken sosiaali- ja terveyspalvelut Päivitetty 20.12.2018 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 18.12.2018 Sisällysluettelo 1 Omaishoitajan lakisääteiset vapaat... 2 2

Lisätiedot

Erityisryhmien palvelu Palvelumaksu Ateriat Muuta huomioitavaa. Asiakkaan nettotulojen ja hyväksyttävien menojen erotus 1

Erityisryhmien palvelu Palvelumaksu Ateriat Muuta huomioitavaa. Asiakkaan nettotulojen ja hyväksyttävien menojen erotus 1 Kouvolan kaupunki 1 (6) SOSIAALIPALVELUT (ti) Liite nro x Pela 1.1.2009 Erityisryhmien asiakasmaksut 2009 Erityisryhmien asiakasmaksut ovat asumispalvelujen ja niihin liittyvien tukipalvelujen maksuja.

Lisätiedot

KRIISIPALVELUT. Keski-Suomen vammaispalvelusäätiö

KRIISIPALVELUT. Keski-Suomen vammaispalvelusäätiö KRIISIPALVELUT Keski-Suomen vammaispalvelusäätiö Theresa Sinkkonen 28.3.2012 KESKI-SUOMEN VAMMAISPALVELUSÄÄTIÖN KRIISIPALVELU Kriisipalvelu on tarkoitettu henkilölle, joka tarvitsee välitöntä ympärivuorokautisesti

Lisätiedot

Salon kaupungin vammaistyö Vammaispalvelulain mukaiset palvelut, kehitysvammaisten palvelut sekä alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuki

Salon kaupungin vammaistyö Vammaispalvelulain mukaiset palvelut, kehitysvammaisten palvelut sekä alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuki 1(8) Salon kaupungin vammaistyö Vammaispalvelulain mukaiset palvelut, kehitysvammaisten palvelut sekä alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuki 2(8) Sisällysluettelo Salon kaupungin vammaistyö 1 1. VAMMAISPALVELULAIN

Lisätiedot

KUNTOUTTAVA LÄHIHOITAJA KOTIHOIDOSSA. Riitta Sipola-Kellokumpu Inarin kunta Kotihoito 28.1.2013

KUNTOUTTAVA LÄHIHOITAJA KOTIHOIDOSSA. Riitta Sipola-Kellokumpu Inarin kunta Kotihoito 28.1.2013 KUNTOUTTAVA LÄHIHOITAJA KOTIHOIDOSSA Riitta Sipola-Kellokumpu Inarin kunta Kotihoito 28.1.2013 Lähihoitajan tutkinto, suuntautuminen kuntoutukseen Kyky itsenäiseen ja aktiiviseen työskentelyyn Omaa hyvät

Lisätiedot

SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA

SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA PALVELUNTUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT (4.1.1) Palveluntuottaja Yksityinen palvelujentuottaja Nimi: Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiö Palveluntuottajan Y-tunnus: 0648130-0

Lisätiedot

Palveluasumisen linjaukset, sisältö ja järjestämistavat

Palveluasumisen linjaukset, sisältö ja järjestämistavat Palveluasumisen linjaukset, sisältö ja järjestämistavat Kuntamarkkinat 14.9.2011 Palveluasumisen järjestäminen kunnissa va. sosiaali- ja terveysyksikön johtaja Sami Uotinen Asumispalvelujen järjestäminen

Lisätiedot

Vammaistyö. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT. 3 Asumispalvelut. 4 Ryhmäkotien yhteystiedot. 5 Työ- ja päivätoiminta

Vammaistyö. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT. 3 Asumispalvelut. 4 Ryhmäkotien yhteystiedot. 5 Työ- ja päivätoiminta 1 2 Vammaistyö Salon kaupungin vammaistyöhön kuuluvat kehitysvammaisten palvelut, vammaispalvelulain mukaiset palvelut sekä alle 65 -vuotiaiden omaishoidon tuki. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT

Lisätiedot

KEHAS Seinäjoella. Seinäjoki, 22.04.2015. Jouni Nummi, kuntayhtymän johtaja

KEHAS Seinäjoella. Seinäjoki, 22.04.2015. Jouni Nummi, kuntayhtymän johtaja KEHAS Seinäjoella Seinäjoki, 22.04.2015 Jouni Nummi, kuntayhtymän johtaja 22.4.2015 Eija-Riitta Uusihauta Toimipisteet Eskoon toiminta-ajatus Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä on sosiaalihuollon erityispalvelujen

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT

SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT 2014 SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT SUONENJOEN KAUPUNGIN PÄIVÄKESKUKSEN TOIMINTA-AJATUS: Iloa ja eloa ikääntyneen arkeen. Omien voimavarojen mukaan, yhdessä ja yksilöllisesti. PÄIVÄKESKUS JOHDANTO

Lisätiedot

VAMMAISHUOLLON JA AIKUISSOSIAALITYÖN MAKSUT JA KORVAUKSET 2018

VAMMAISHUOLLON JA AIKUISSOSIAALITYÖN MAKSUT JA KORVAUKSET 2018 VAMMAISHUOLLON JA AIKUISSOSIAALITYÖN MAKSUT JA KORVAUKSET 2018 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 12.12.2017 180 Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää taksoista ja maksuista, jotka perustuvat muuhun kuin

Lisätiedot

Sosiaalihuollon valvonta ja valtakunnalliset valvontaohjelmat Valvirassa

Sosiaalihuollon valvonta ja valtakunnalliset valvontaohjelmat Valvirassa Sosiaalihuollon valvonta ja valtakunnalliset valvontaohjelmat Valvirassa Elina Uusitalo,ylitarkastaja Valvira 2.3.2011 Elina Uusitalo 1 Sosiaalihuolto Valvirassa Sosiaalihuollona valvonta ja ohjaus osaksi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (5) 105 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto valtuustoaloitteesta selvityksen tekemisestä asuinyksiköiden käytännöistä ja työpajojen järjestämisestä HEL 2013-001439

Lisätiedot

Kotikuntoutuksen kehittäminen 2013-2014. 19.6.2014 Heli Vesaranta

Kotikuntoutuksen kehittäminen 2013-2014. 19.6.2014 Heli Vesaranta Kotikuntoutuksen kehittäminen 2013-2014 Kotikuntoutuksen taustaa Vanhuspalvelulaki ja sitä tukeva laatusuositus Tampereen kaupungin strategia ja hyvinvointisuunnitelma TampereSenior- hanke Ikäihmisten

Lisätiedot

Palveluyhdistys Kaseva ry

Palveluyhdistys Kaseva ry Palveluyhdistys Kaseva ry TOIMINTAA ITSENÄISEMMÄN ELÄMÄN PUOLESTA Kolme kauaskatseista henkilöä on 16.4.1992 allekirjoittanut Palveluyhdistys Kaseva ry:n perustamisasiakirjan. Yhdistyksen tarkoitukseksi

Lisätiedot